Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Trabzon Havalimanı, şehir merkezine 5 km, Rize şehir merkezine ise 70 km uzaklıkta bulunmaktadır. Karadeniz bölgesi için önemli bir üs konumunda olan havalimanı her yıl yerli ve yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Artan bu yolcu trafiği beraberinde şehir merkezi ve çevre yerlere olan ulaşımı da kusursuz kılmıştır. Havalimanından başta Trabzon şehir merkezi olmak üzere, Giresun, Rize ve Artvin ilçelerine yolcular doğrudan ulaşımını sağlayabilmektedir.

Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine, Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Of ilçelerine, Giresun’un Eynesil, Çavuşlu, Görele ve Tirebolu ilçelerine, Rize şehir merkezi ve İyidere, Derepazarı, Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerine ve Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerine HAVAŞ servis otobüsleri doğrudan ulaşım hizmeti vermektedir.

Havalimanından şehir merkezine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleriyle de gidebilmek mümkündür. Havalimanı nizamiye çıkışındaki yol üzerinden geçen 121, 122, 125, 139, 426, 476 ve 501 numaralı otobüslere binerek şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca havalimanı terminal binası içerisinde yolcuların araç kiralaması veya özel transfer yapabilecekleri acente ofisleri de bulunmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine doğrudan giden herhangi bir belediye toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Ancak havalimanı nizamiye çıkışındaki yol üzerinde bulunan duraktan şehir içi çalışan belediye otobüsleri geçmektedir. Birkaç dakikalık yürüme sonrası havalimanı çıkışına gelebilir ve buradan şehir merkezine giden otobüslere binebilirsiniz. 121, 122, 125, 139, 426, 476 ve 501 numaralı otobüs hatları bu duraktan geçerek şehir merkezi yönüne gitmektedir. Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe yakın olduğundan dolayı yolculuk yaklaşık 10 dakika sürecektir. Belediye toplu taşıma bilet ücreti ise tam 1,10 TL, öğrenci 0,75 TL’dir.

Trabzon Havalimanı Belediye Otobüsü

Şehir içi Toplu Taşıma İçin Trabzon Kart

Trabzon’da birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı planlıyorsanız bir Metropol Trabzon Kart satın alabilir ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu aşıma araçları ve Özel Halk Otobüsleri araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Trabzon Kartı şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz.

Ayrıca Trabzon Kart mobil uygulaması ile şehir içi otobüs güzergâhı ve saatlerini öğrenebilir, konumunuzu kullanarak size en yakın Trabzon Kart yükleme noktalarını öğrenebilirsiniz. IOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki linkten uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

Android ve IOS

Şehir içi otobüs hatları güncel saat ve güzergâh bilgilerini öğrenmek için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAŞ ile Ulaşım

Trabzon Havalimanı’na varışta şehir merkezine olan ulaşımınızı HAVAŞ servis otobüsleriyle sağlayabilirsiniz. Havalimanının şehir merkezine olan yakınlığı nedeniyle yolcuların sıklıkla tercih ettiği HAVAŞ servisleri ile farklı noktalara gidebilirsiniz. Tüm iç hat uçak seferlerine göre düzenlenen HAVAŞ servisleri ile şehir merkezine gitmek kolay ve zahmetsizdir. Gelen yolcu salonunun çıkışından hareket eden HAVAŞ otobüsleriyle şehrin farklı noktalarına ve ilçe yerleşim yerlerine gidebilmek mümkün.  Havalimanından Trabzon şehir merkezine yolculuk, trafiğin yoğunluğuna göre yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Havalimanı – Trabzon HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Tanjant Yolu – Tanjant Erdoğdu Kavşağı – Yavuz Selim Bulvarı – Uzunkum – Beşirli

Havalimanından Trabzon şehir merkezi ve ilçelerine bilet ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Şehir Merkezi: 8 TL
  • Havalimanı – Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Of: 16 TL

Dalaman Havalimanı Havaş Otobüsleri

Havalimanı/Tirebolu HAVAŞ ile Ulaşım

HAVAŞ servis otobüsleriyle Trabzon Havalimanı’ndan Giresun’un Eynesil, Çavuşlu, Görele ve Tirebolu ilçelerine de doğrudan ulaşabilmek mümkündür. İç hat uçak seferlerine göre ulaşım hizmeti vermekte olan HAVAŞ servis otobüsleri Trabzon’a giden otobüsler ile aynı duraktan hareket etmektedir. Otobüsleri gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Trabzon Havalimanı’ndan Tirebolu’ya yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Havalimanı – Tirebolu (Giresun) HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Trabzon Havalimanı – Akçaabat – Çarşıbaşı – Vakfıkebir – Beşikdüzü – Eynesil – Çavuşlu – Görele – Tirebolu

Trabzon Havalimanı’ndan Giresun’un Eynesil, Çavuşlu, Görele ve Tirebolu ilçelerine bilet ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Trabzon Havalimanı – Eynesil, Çavuşlu, Görele ve Tirebolu: 23 TL

Havalimanı/Rize-Ardeşen-Hopa HAVAŞ ile Ulaşım

Rize ve Artvin yolcularının da sıklıkla kullandığı Trabzon Havalimanı iki şehir arasında yer alan ilçe merkezlerine de doğrudan ulaşım imkânı sağlamaktadır. Rize dâhil olmak üzere Artvin’in Hopa ilçesine kadar giden HAVAŞ servis otobüsleri Trabzon ve Eynesil’e giden otobüslerle aynı duraktan hareket etmektedir. Trabzon Havalimanı’ndan Rize’ye yolculuk 1,5 saat, Ardeşen’e 2,5 saat ve Hopa’ya yaklaşık 3,5 saat sürmektedir.

Havalimanı – Ardeşen – Rize – Hopa (Artvin) HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Trabzon Havalimanı – Of – İyidere – Derepazarı – Rize – Çayeli – Pazar- Ardeşen – Fındıklı – Arhavi – Hopa

Trabzon Havalimanı’ndan Rize şehir merkezi ve ilçelerine bilet ücreti aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Rize: 18 TL
  • Havalimanı – İyidere ve Derepazarı: 16 TL
  • Havalimanı – Çayeli: 23 TL
  • Havalimanı – Pazar ve Ardeşen: 25 TL
  • Havalimanı – Fındıklı: 30 TL
  • Havalimanı – Arhavi ve Hopa: 35 TL

Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin ilçelerine otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Trabzon Havalimanı’na varışta yolcu servislerini beklemek istemiyorsanız, haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren havalimanı taksileri ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Taksileri havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Tüm gün aynı tarife üzerinden hizmet veren taksiler ile havalimanından şehir merkezine ulaşımın ücreti 50 TL’dir.

Trabzon Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından Trabzon’un diğer bölgelerine taksi ile olan ulaşımın ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Pelitli, Konaklar ve Polis Okulu: 15 TL
  • Havalimanı – Otogar: 40 TL
  • Havalimanı – Karadeniz Teknik Üniversitesi: 20 TL
  • Havalimanı – Uzungöl: 250 TL
  • Havalimanı – Sümela Manastırı: 170 TL

Güncel taksi ücret tarifeleri ve detaylı bilgi için 0462 325 67 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Düşük maliyetli havalimanı transferleri ile doğrudan otelinize, şehir merkezine veya otobüs terminaline ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özel transfer seçeneği birden fazla kişiyle seyahat edenler ve bagaj sayısı fazla olan yolcular için oldukça ideal bir ulaşım alternatifidir. Ayrıca sabit fiyat tarifeleriyle rezervasyonunuzu önceden yapabilir ve havalimanına varışta gelen yolcu salonunun çıkışında sürücü tarafından karşılanarak hızlıca aracınıza binebilirsiniz. Havalimanı transfer seçeneğini kullanarak rahatça seyahat edebilir ve güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Trabzon Havalimanı’nda özel transfer hizmeti veren firmalar arasında Akra Tur, Transfer 61, Nas Oto, Sümela Tur, Kavi Tur, Ritur, Organica Tur, 61 Park Otel, Şimşek Turizm ve Zenofon Tur yer almaktadır.

Trabzon Havalimanı Özel Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Karadeniz’in önemli turistik şehirlerinden biri olan Trabzon, çevre şehirlere olan yakınlığı ve kusursuz ulaşım altyapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilk varış yeri olmaktadır. Özellikle Sümela Manastırı, Uzungöl ve Rize’de Ayder Yaylası gibi yerlere ulaşım sağlamak yaz sezonunda güç olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için bir araç kiralaması yapmak iyi bir tercih olacaktır. Böylece havalimanından otelinize doğrudan gidebileceğiniz gibi diğer günler çevre yerlere olan ulaşımınızı da sorunsuzca konforlu bir şekilde yapabileceksiniz.

Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Rent A Car, Garenta, Avis ve Central Rent a Car araç kiralama hizmeti vermektedir. Ancak bunlara bağlı kalmak istemezseniz havalimanı dışında ve şehir merkezinde birden fazla araç kiralama hizmeti veren acenteler bulunmaktadır. Bunlar arasında; Sixt, Budget, VIP Karadeniz Oto Kiralama, Rent Go, Ceyhun Rent a Car, Kumsal Rent a Car, Dilek Rent a Car, Sartes Rent a Car ve Nas Oto bulunmaktadır. Araç kiralama rezervasyonu esnasında uçuş gün ve saatinizi verdiğinizden emin olunuz.

Trabzon Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Trabzon Havalimanı’na ulaşımınızı sağlayabileceğiniz şehir içi belediye toplu taşıma otobüsleri bulunmaktadır. Farklı güzergâhlardan hareket eden ancak otogar durağından da geçen 121, 122, 125, 139, 426, 476 ve 501 numaralı otobüsler ile havalimanına gidebilmek mümkündür. Fakat bu otobüs hatları havalimanına girmemektedir. Havalimanı nizamiye girişinin karşısında yer alan durakta inebilir ve kısa bir yürüme sonrası havalimanına olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Otogar ile havalimanı güzergâhı arasında çalışan ilgili otobüs hatları güncel saat bilgilerini Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca otobüs güzergâhlarını çevrimiçi harita üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Bir diğer ulaşım alternatifi ise HAVAŞ servis otobüsleridir. Ancak HAVAŞ otobüsleri şehir merkezinden hareket etmektedir. Otogardan şehir içi belediye otobüsleriyle Beşirli, Yavuz Selim Bulvarı veya Tanjant Erdoğdu Kavşağı’na gelebilir ve buradan HAVAŞ otobüslerine aktarma yaparak doğrudan havalimanına gidebilirsiniz.

Trabzon Otogardan Havalimanına Ulaşım

Şehir Merkezi – Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Beşirli – Uzunkum – Yavuz Selim Bulvarı – Tanjant Erdoğdu Kavşağı – Tanjant Yolu – Havalimanı

Trabzon şehir merkezinden havalimanına HAVAŞ servis otobüsleri hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Beşirli (Orhan Petrol): 07.30
  • Karşıyaka Kavşağı (Ziraat Bank Önü): 07.30
  • Migros (Tanjant): 07.40
  • Kilpa (Tanjant): 07.45
  • Havalimanı (Varış): 08.00

HAVAŞ servis otobüsleri Trabzon şehir merkezinde Beşirli, Uzunkum Otel, Orhan Petrol Ofisi Önü, Yavuz Selim Bulvarı Migros Önü, Tanjant Yolu (Trabzon Dershane Karşısı) ve Kiler Market Önü durağından yolcu alımı yapmaktadır. Bilet ücreti kişi başı tek yön 8 TL olup, ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

HAVAŞ otobüsleri, Giresun’un Tirebolu ilçesinden Trabzon Havalimanı’na da doğrudan ulaşım hizmeti vermektedir. Tirebolu otogarı Kamil Koç yazıhanesi önünden hareket eden otobüs sırasıyla Görele, Çavuşlu ve Eynesil’e de uğrayıp havalimanına gitmektedir.

Tirebolu – Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Tirebolu – Görele – Çavuşlu – Eynesil – Beşikdüzü – Vakfıkebir – Çarşıbaşı – Akçaabat – Havalimanı

Tirebolu şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na olan güzergâh üzerindeki duraklardan HAVAŞ servis otobüsleri hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Tirebolu: 03.00, 05.00, 09.00, 14.30 ve 17.00
  • Görele: 03.20, 05.20, 09.20, 14.50 ve 17.20
  • Çavuşlu: 03.25, 05.25, 09.25, 14.55 ve 17.25
  • Eynesil: 03.30, 05.30, 09.30, 15.00 ve 17.30
  • Beşikdüzü: 03.35, 05.35, 09.35, 15.05 ve 17.35
  • Vakfıkebir: 03.40, 05.40, 09.40, 15.10 ve 17.40
  • Çarşıbaşı: 03.45, 05.45, 09.45, 15.45 ve 17.45
  • Akçaabat: 04.00, 06.00, 10.00, 15.30 ve 18.00

HAVAŞ servis otobüsleri Tirebolu’dan Trabzon Havalimanı’na olan güzergâh üzerinde aşağıdaki duraklardan yolcu alımı yapmaktadır;

  • Tirebolu otogarı Kamil Koç yazıhanesi önü
  • Görele otogarı
  • Çavuşlu üst geçit altı
  • Eynesil ışıklar kavşağı
  • Beşikdüzü otogar karşısı Kilim Mobilya önü
  • Vakfıkebir otogarı
  • Çarşıbaşı Bellona Mobilya önü
  • Akçaabat Ak Camii karşısı üst geçit aldı

Bilet ücreti kişi başı tek yön Tirebolu, Görele, Çavuşlu ve Eynesil’den 23 TL olup, ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçeleri ile Rize şehir merkezi ve Ardeşen’den de Trabzon Havalimanı’na HAVAŞ servis otobüsleriyle gidebilmek mümkündür. Hopa’dan hareket eden servis otobüsü aşağıdaki güzergâh üzerinden havalimanına gitmektedir.

Hopa – Ardeşen – Rize – Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Hopa – Arhavi – Fındıklı – Ardeşen – Pazar – Çayeli – Rize – Derepazarı – İyidere – Of – Havalimanı

Hopa şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na olan güzergâh üzerindeki duraklardan HAVAŞ servis otobüsleri hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Hopa: 01.00, 03.30, 04.30, 08.00, 13.00, 14.30 ve 16.30
  • Arhavi: 01.15, 03.45, 04.45, 08.15, 13.15, 14.45 ve 16.45
  • Fındıklı: 01.30, 04.00, 05.00, 08.30, 13.30, 15.00 ve 17.00
  • Ardeşen: 02.00, 04.30, 05.30, 09.00, 14.00, 15.30 ve 17.30
  • Pazar: 02.10, 04.40, 05.40, 09.10, 14.10, 15.40 ve 17.40
  • Çayeli: 02.30, 05.00, 06.00, 09.30, 14.30, 16.00 ve 18.00
  • Rize: 03.00, 05.30, 06.30, 10.00, 15.00, 16.30 ve 18.30
  • Derepazarı: 03.05, 05.35, 06.35, 10.05, 15.05, 16.35 ve 18.35
  • İyidere: 03.10, 05.40, 06.40, 10.10, 15.10, 15.10, 16.40 ve 18.40
  • Of: 03.20, 05.50, 06.50, 10.20, 15.20, 16.50 ve 18.50

HAVAŞ servis otobüsleri Hopa’dan Trabzon Havalimanı’na olan güzergâh üzerinde aşağıdaki duraklardan yolcu alımı yapmaktadır;

  • Hopa Ticaret Odası karşısı (Edfa Turizm karşısı)
  • Arhavi Gösteri Merkezi karşısı (Doğa Sporları Kulübü karşısı)
  • Fındıklı Toplum Sağlığı Merkezi karşısı
  • Ardeşen Hacışahinoğlu Petrol
  • Pazar Atina Cafe önü
  • Çayeli Çiçek Taksi karşısı otobüs durağı
  • Rize şehir merkezi Kütüphane önü
  • Derepazarı alt geçit çıkışı PTT karşısı
  • İyidere Belediyesi karşısı (İyidere köprü)
  • Of Askerlik Şubesi karşısı

Bilet ücreti kişi başı tek yön Hopa ve Arhavi 35 TL, Fındıklı 30 TL, Ardeşen ve Pazar 25 TL, Çayeli 23 TL, Rize şehir merkezi 18 TL, Derepazarı, İyidere ve Of 16 TL olup, ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Trabzon şehir merkezinde uçak kalkış saatinden en az 2 saat, Rize ve Artvin ilçelerinden ise en az 3 saat önce otobüs hareket noktalarında olmanız gerekmektedir.

Trabzon şehir merkezi, Tirebolu, Rize ve Hopa’dan Trabzon Havalimanı’na HAVAŞ servis otobüsleri iç hat uçuş seferlerine göre düzenlendiğinden, olası uçuş iptal ve değişikliklerine göre seferleri yeniden düzenlemeye gitmektedir. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına seyahatiniz öncesinde 0850 222 0 487 numaralı Çağrı Merkezi hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin