Stuttgart Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Almanya‘nın güneybatısında yer alan Stuttgart, Baden-Württemberg Land’in başkentidir ve pek yönden ziyaretçiler tarafından hayran kalınan bir şehirdir. Havalimanı ile şehir merkezi arasında 13 km mesafe bulunmaktadır. Yazımızda Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusunda bütün seçenekler hakkında bilgileri paylaşacağız.

Stuttgart Havalimanı hakkında genel bilgiler

Uluslararası kodu “STR” olan Stuttgart Havalimanı, Almanya’nın güneybatısında yer almaktadır ve bulunduğu Baden-Württemberg eyaletinin ana havaalanıdır. Havalimanının yanında 2007 senesinde Messe Stuttgart yani “Stuttgart Ticaret Fuarı” açılmıştır ve bu şehrin dünyaya açılmasında ve tanınmasında önemli bir rol oynamıştır. Havaalanında toplam 4 terminal bulunmaktadır.

Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Stuttgart şehir merkezi “Schlossplatz” olarak geçmektedir ve Stuttgart’taki konaklama seçeneklerinin birçoğu bu bölgede bulunmaktadır. Stuttgart Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine gitmek için tren, metro, özel transfer seçenekleri veya taksi alternatiflerinden birini kullanmak gerekecektir.

Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine trenle ulaşım

s-bahn tren seferleri

Stuttgart Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımın en ucuz ve en rahat yolu trendir. Havalimanından her 15-20 dakikaya bir kalkan S-Bahn S2 ve S-Bahn S3 trenleri 05.00-24.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Her iki hatla da şehir merkezine ulaşmak mümkündür ve yolculuk yaklaşık olarak 25-30 dakika sürmektedir. Şehir merkezine en yakın inebileceğiniz istasyon “Stuttgart Stadtmitte” tren durağıdır.

Tren biletinizi havaalanındaki bilet otomatlarından temin edebilirsiniz. Havaalanından “iki bölgeli” bir bilet almanız gerektiğini de unutmayın. S-Bahn istasyonları 1. katta hem terminal 1’de hem de terminal 3’te bulunmaktadır. Oldukça pratik bir yöntem olmasına karşın, havaalanına geç vakitlerde gelecekseniz Stuttgart şehir merkezine gidebilmek için alternatif yollar aramanız gerekebilir.

Metro

“Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusuna verilebilecek en iyi cevapların başında kesinlikle metro gelmektedir. Her 10-20 dakikada bir seferi bulunan metrolar, şehir merkezine olan seferini 28 dakikada gerçekleştirmektedir ve fiyat olarak da taksi, özel transfer ya da araç kiralamaya göre çok daha ekonomik bir seçenektir.

Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

Şehirde yeniyseniz ve çocuklarla ya da bagajla yolculuk yapmakta zorlanacaksanız en ideal yöntem taksi seçeneğini değerlendirmektir. Taksiler Stuttgart havalimanı ile şehir merkezi arasındaki en hızlı ulaşım seçeneğidir. Taksiler sizi havaalanından alarak 20 dakika gibi bir süre içinde otelinizin kapısına kadar götürür ve size yolculuk esnasında arkanıza yaslanıp keyfini sürmek kalır.

Stuttgartt’ta taksilerde standart bir ücretlendirme bulunmuyor. Taksilerde taksimetre çalışmaktadır. Gideceğiniz mesafeye ve süreye şehir merkezine yaklaşık 35€ karşılığında gitmek mümkün olmaktadır. Taksimetrelerde gündüz ya da gece, hafta içi ya da hafta sonu şeklinde bir ayrım söz konusu değildir. Havaalanında taksi duraklarını her terminalin dışında kolayca bulmak mümkündür.

Uber kullanarak Stuttgart şehir merkezine ulaşım

Stuttgart’ta Uber kullanmak, taksi seçeneğine çok yakın ücretler ödeyeceğiniz anlamına gelir. Telefonunuzdan Uber uygulaması ile rezervasyon yaptırarak yolculuğunuzun bitiminde sizi karşılayacak birinin olmasını garanti edebilirsiniz. Gideceğiniz yere ve süreye bağlı olarak yaklaşık 30-40€ civarında bir ücret ödemeniz gerekir.

Özel transfer seçeneği

Otel transferleri çok rahat olmasına karşın taksilerin neredeyse iki katı fiyat karşılığında alabileceğiniz bir hizmettir. Bu her ne kadar onun cazibesini azaltsa da uçuş sonrasında otelinize kadar rahat bir konforlu bir yolculuk yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir seçenektir. Özel transfer hizmeti 4 kişiye kadar verilebildiği için eğer 4 kişilik bir ekipseniz kişi başı 15€ karşılığında şehir merkezine çok konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. Bu da taksilerden çok daha ucuza gelmektedir.

Araç kiralama

Stuttgart Havalimanı’ndan araç kiralamak için birçok seçenek bulunuyor. Stuttgart’taki turistik yerleri görmeyi planlıyorsanız araç kiralamak sizin için çok iyi bir seçenek olabilir. Özel araçla şehir merkezine gitmek için 15 dakikalık bir yolculuk yapmak gerekecek.

Havalimanına indiğinizde Hertz, Avis, Europcar gibi alanında başarılı bazı acenteleri tercih edebilirsiniz. Stuttgart’ta günlük araç kiralama ücretleri ortalama 30-40€ arasında değişmektedir. Neredeyse taksi tutma ücretine karşılık gelen araç kiralama seçeneği, bizce Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine transfer seçenekleri arasında mutlaka değerlendirilmesi gerekenlerden biridir.

Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine gece otobüsü

Şehir merkezine otobüsle gitmek istiyorsanız N8 numaralı gece otobüsünü de seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Şehir merkezinde farklı noktalara hizmet veren gece otobüsleri sabah saat 03.40’tan itibaren Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine doğru hareket etmektedir.

Stuttgart Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını içeriğimizde vermeye çalıştık. Siz de hemen bir Stuttgart gezi planı yapın ve bu güzel şehri keşfetmeye başlayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin