Şanlıurfa’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan illerimizden biridir. Şanlıurfa mutfağı, Güneydoğu mutfağının temel özelliklerini yansıtan bir mutfak anlayışına sahiptir. Yani bu mutfakta yemekler genel olarak acılı, bol salçalı ve bol baharatlı olarak pişirilir. Şanlıurfa mutfağı acı ve tatlının bir arada olduğu lezzetlerle ve özellikle etli yemeklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı bir mutfak kültürüyle harmanlanmıştır. Şanlıurfa yemekleri özellikle sıra gecesi gibi özel etkinlikleri, kalabalık sofra düzeni ile ünlenmiştir. Bunların dışında yer sofraları ve bol acılı yemekleri ile ünlü bir Türk mutfak zenginliğinin yapı taşlarından biridir Şanlıurfa mutfağını kısaca özetlemek gerekirse et ve et ürünleri ilk sırada yer alır. İkinci sırada ise un ve pirinç gelir. Son sırada ise sebze bu mutfakta kendine yer bulur.

Şanlıurfa mutfağı denildiğinde akla ilk gelen lezzetler şüphesiz kebap çeşitleri ve köftedir. Kebap ve köftenin yanı sıra oldukça zengin ve çeşitli bir mutfak yapısı bulunur. Şanlıurfa mutfağının öne çıkan lezzetlerinden bazıları ise; çiğ köfte, içli köfte, aya köftesi, yuvalak, sini taraklığı,  dolmalı köfte, ağzı açık, patlıcan kebabı, söğürme, semsek, şehriyeli nohutlu bulgur pilavı, haşhaş kebabı, Urfa kebabı, keme kebabı, ciğer, ciğer kebabı, borani, şabut balığı, terbiyesiz tavuk, bostana, lebeni ve tirit gibi lezzetler sayılabilir.

Şanlıurfa Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Şanlıurfa’dan Alınabilecek Yiyecekler: Şanlıurfa, yemek kültürünün bir hayli popüler olduğu bir ildir. Bu nedenle buradan satın alabileceğiniz pek çok lezzet bulunur. Şanlıurfa’dan yöresel baharatlar, isot, kurutulmuş patlıcan ve dolmalık biber, sebzeler, ev yapımı doğal domates veya biber salçası, baklagiller, şıllık tatlısı gibi yiyecekleri satın alabilirsiniz. Bu ürünleri kent merkezindeki dükkânlardan ya da Eski Kent bölgesinde bulunan yöresel ürünler satan dükkânlardan satın alabilirsiniz.

Şanlıurfa’nın En Meşhur Tatlısı: Haside tatlısı, katmer tatlısı, peynir helvası, burma kadayıf, zilgil tatlısı, şıllık tatlısı, billuriye ve baklava Şanlıurfa’nın en sevilen tatlıları arasında sayılır. Bu tatlıları şehir merkezinde birçok yerde bulabilirsiniz.

Şanlıurfa’da Nerede, Ne Yenir?

Köprübaşı Kahvaltı Salonu

Köprübaşı Kahvaltı Salonu
Fotoğraf: Meral Yaman

Köprübaşı Kahvaltı Salonu, Şanlıurfa’nın klasikleşmiş kahvaltı salonlarından biridir. Klasik Urfa kahvaltısı yapmak isterseniz bu kahvaltı salonunu tercih edebilirsiniz. Konum olarak şehir merkezinde Melik Cabbar Caddesi üzerinde hizmet verir. Mekân olarak salaş bir yapıdadır. Lezzet ve hizmet kalitesi üst düzeydir. Restoranın servisi oldukça hızlıdır. Ayrıca çalışanlar da oldukça dikkatlidir. Yani kahvaltıda çayınız bittiğinde hemen tazelenir. Kısacası burada müşterilere karşı ilgi alaka oldukça iyidir. Uygun fiyata, lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı için Köprübaşı Kahvaltı Salonu tercih edebilirsiniz.

Köprübaşı Kahvaltı Salonu, Urfa’da kahvaltı yapabileceğiniz popüler mekânlardan biridir. Bu kahvaltıcıda kahvaltınızı dilerseniz serpme kahvaltı şeklinde dilerseniz de kahvaltılıklardan teker teker seçme usulüyle alabilirsiniz. Serpme kahvaltının içerisinde peynir çeşitleri, zeytin, domates, salatalık ve bal gibi klasik lezzetler bulunduğu gibi Urfa’ya özgü lezzetleri de bulabilirsiniz. Közlenmiş biber, soslu zeytin, isotlu yumurta, omlet, bal-kaymak, yoğurt ve sıcak susamlı ekmek gibi lezzetler kahvaltıda bulabileceğiniz ürünlerden bazılarıdır. Kahvaltıda yer alan ürünler taze ve organiktir. Ayrıca kahvaltıda getirilen ekmekler hemen yan tarafta bulunan fırından sıcağı sıcağına getirilir ve masalara servis edilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 14:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kamberiye Mah., Melik Cabbar Cad., No: 4, Haliliye

Telefon: 0414 314 06 32

Haritada Görüntüle >

Zahter Kahvaltı Salonu

Zahter Kahvaltı Salonu

Zahter Kahvaltı Salonu, Şanlıurfa’da uygun fiyatlı bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak şehir merkezinde Atatürk Bulvarı üzerinde hizmet veriyor. Ayrıca Urfa’nın en meşhur kahvaltıcıları arasında sayılıyor. Şehrin en meşhur kahvaltıcısı olduğu için Urfa halkı ve turistler tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu nedenle genellikle kalabalıktır. Kolay yer bulmak istiyorsanız günün erken saatlerinde gelmeye özen göstermelisiniz. Zahter Kahvaltı Salonunun ortamı otantik ve şirindir. Mekân tarihi motifler ile dekore edilmiştir. Buraya geldiğinizde tarihi atmosferi doyasıya hissedeceksiniz.

Zahter Kahvaltı Salonu, zengin serpme kahvaltısı ile ünlüdür. Serpme kahvaltısının içinde neredeyse yok yoktur. Peynir çeşitleri, zeytinler, ızgara sebzeler, tahin pekmez, bal kaymak ve yoğurt gibi lezzetler kahvaltı sofralarında yerini alır. Ayrıca salçalı yumurta, tırnak pidesi, bal-kaymak içeren zengin bir serpme köy kahvaltı menüsünde bulunan diğer lezzetlerdendir. Urfa’ya özgü yapılan salçalı yumurtayı mutlaka kahvaltınızda denemeyi unutmayın. Son olarak burada yapacağınız kahvaltı oldukça doyurucu ve fiyat olarak da ekonomiktir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kamberiye Mah., Atatürk Blv., No: 71/B, Haliliye

Telefon: 0414 312 86 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Zahter-Yöresel-KÖY-Kahvaltısı-232778840501909/

Haritada Görüntüle >

Tatvera Kahvaltı & Künefe

Tatvera Kahvaltı & Künefe

Tatvera Kahvaltı ve Künefe, Şanlıurfa’da kahvaltı, kebap ve geleneksel künefe tatlıları bulabileceğiniz açık ve kapalı bir restorandır. Konum olarak Göbeklitepe yolunda hizmet verir. Bu nedenle Göbeklitepe ziyaretlerinizde bu restorana yer verebilirsiniz. Restoran oldukça geniş, açık ve kapalı salonda hizmet veriyor. Ayrıca çocuklu aileler için çocuk oyun alanı da bulunuyor. Çocuk oyun alanında ise çocuklarla ilgilenmesi için bir oyun ablası bulunur.  Ortam olarak oldukça temiz, rahat ve ferah bir ortama sahiptir.

Tatvera Kahvaltı ve Künefe, kahvaltı ve diğer öğünler için tercih edilebilir. Restoranın kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşur. Bu kahvaltıda klasik kahvaltılıkların yanı sıra Urfa yöresine özgü kahvaltılıkları da bulabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde ise Urfa yöresel lezzetlerini deneyebilirsiniz. Fıstıklı kebap, terbiyesiz tavuk, ciğer kebap ve patlıcan kebabı gibi yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Yöresel lezzetler haricinde domatesli kebap ve kuşbaşı deneyebilirsiniz. Yemek siparişlerinizde ikram olarak masaya çeşitli mezeler getirilir. Yemeklerinizin ardından tatlı faslına geçmeyi düşünürseniz tercihinizi kadayıf, billuriye veya şıllık tatlısından yana kullanabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İmam Bakır Mah., Recep Tayyip Erdoğan Blv., No: 148, Haliliye

Telefon: 0414 313 20 85 – 0542 391 99 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tatvera.kahvalti/

Haritada Görüntüle >

Gül Tirit Çorba

Gül Tirit Çorba

Gül Tirit Çorba, Şanlıurfa merkezde tirit çorbası denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Tirit çorbası, Urfa’ya özgü çok sevilen yöresel bir çorbadır. Bu çorbayı Urfa merkezde yer alan Gül Tirit Çorbadan mutlaka denemenizi öneririz. Çarşı içinde küçük bir dükkânda hizmet veren çorbacı, lezzetli çorbaları ve kaliteli hizmeti ile dikkat çeker. Mekân olarak oldukça küçük, sade ve tarihi dokusu bozulmamış bir ortama sahiptir. Sabahın erken saatlerinde içeceğiniz çorbalar hem içinizi ısıtacak hem de güne zinde başlamanıza yardımcı olacaktır.

Gül Tirit Çorba, oldukça sade ama bir o kadar da iştah açıcı menüsüyle dikkat çeker. Bu restoranın menüsünde sadece süzme mercimek çorbası ve tirit çorbası bulunur. Bu iki çorba kemik suyu kullanılarak hazırlanır. Tirit çorbası, Şanlıurfa’ya özgü bir çorbadır ve genellikle kış aylarında sıklıkla tüketilir. Bağışıklık güçlendirici ve şifalı bir çorba olmasının yanı sıra oldukça lezzetli ve doyurucudur. Bu nedenle birçok kişi bu çorbayı severek tüketir. Urfa’da Gül Tirit Çorbada, çorba içecekseniz sabah erken gelmeye özen gösterin. Çünkü genellikle buranın çorbaları saat 11.00 olmadan tükenir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 05:00 – 13:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pınarbaşı Mah., 1219. Sk., No: 3, Merkez

Telefon: 0414 215 66 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gultirit/

Haritada Görüntüle >

Kırmızı Et Lokantası

Kırmızı Et Lokantası

Gecenin bir yarısı canınız lezzetli bir kelle paça çorbası istediyse tercih edebileceğiniz belli başlı yerler vardır. Bu yerlerden biri de Kırmızı Et Lokantası’dır. Konum olarak Şanlıurfa merkez Yenişehir mahallesinde yer alır. Tarihi ve otantik bir ortama sahiptir. Lokanta sahipleri olsun çalışanlar olsun işten anlayan güler yüzlü insanlardır. Bu nedenle hizmeti hızlı ve kalitelidir.

Kırmızı Et Lokantası, çorbaları ile ünlü işletmelerden biridir. Bu lokantada bulunan çorba çeşitleri arasında tirit, beyran, ezo gelin, işkembe ve mercimek çorbaları bulunur. Kelle paça, beyran ve tirit bu lokantanın en sevilen çorbalarıdır. Çorba çeşitleri haricinde menüde içli köfte, sac tava, mumbar ve beyin gibi lezzetler de bulabilirsiniz. Çorbalar ve diğer ürünlerde kullanılan et tam olarak tazedir. Ayrıca çorbalar günlük olarak hazırlanır ve aynı gün içerisinde tüketilir. Çorba siparişlerinizde masaya ikram olarak mevsim salatası, roka ve limon getirilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 16:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenişehir Mah., 240. Sk., No: 29/A, Merkez

Telefon: 0414 315 19 99

Haritada Görüntüle >

Kahkey Ciğer Salonu

Kahkey Ciğer Salonu

Şanlıurfa’da ciğer yenilebilecek birçok restoran vardır. Urfa’da ciğer yiyebileceğiniz yerlerden biri de Kahkey Ciğer Salonu’dur. Kahkey Ciğer Salonu, Şanlıurfa merkez İpekyol’da ciğeri ile ünlü olmuş adreslerden biridir.  Ortam olarak çok lüks bir yer değildir. Dekorasyonu oldukça sade ve yöreseldir. Ahşap masa ve sandalyeler mekâna ayrı bir hava katmıştır. Salaş görünümlü bu işletme, lezzetli menüleri ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla Urfa’nın popüler lezzet duraklarından biridir.

Kahkey Ciğer Salonu kebap ağırlıklı bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde ekmek arası lezzetler ve porsiyon lezzetler bulunur. Dalak şiş, terbiyesiz tavuk, terbiyeli tavuk, yürek şiş, kuşbaşı ve pide gibi lezzetler menüde yer alır. Yemek siparişlerinizde masaya közlenmiş kırmızıbiber, salata, soğan ve yeşillik getirilir. Doyurucu, ekonomik ve lezzetli menüler için bu restoranı ziyaret etmeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İpekyol, Merkez

Telefon: 0544 288 89 92

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kahkeyciger/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Aziz Usta

Ciğerci Aziz Usta

Şanlıurfa’da hakiki bir ciğer yemek istiyorsanız Ciğerci Aziz Usta’ya uğrayabilirsiniz. Bakırcılar Çarsısında,  Balıklıgöl’e çıkan yolda, çarşı içerisinde, alçak ahşap masa ve tabureli, küçük salaş bir ciğercidir. Sabah kahvaltınızı ciğer ile yapmak istiyorsanız bu restoran ideal bir tercih olacaktır. Çünkü Aziz Usta her sabah saat 5 gibi dükkânı açar ve ciğerleri pişirmeye başlar. Yani sabah buraya geldiğinizde Aziz Ustayı tezgâhın başında görebilirsiniz.

Ciğerci Aziz Usta menüsünde ciğer, yürek, dalak, böbrek, kuşbaşı ve ayran var. Burada en beğenilen ve en çok tercih edilen lezzet ise ciğerdir. Ciğer dürümün içerisine soğan, közlenmiş kırmızıbiber ilave ederek de deneyebilirsiniz. Yani dürümünüzü tamamen kendi isteğinize göre hazırlıyorsunuz. Ciğerlerin yanında masada duran bütün büyük soğanlardan yiyebilirsiniz.  Ciğer haricinde menüde bulunan diğer ürünler de oldukça lezzetlidir.  Lezzetli, ekonomik ve doyurucu bir öğün geçirmek isterseniz bu restoranı ziyaret etmenizi öneririz. Üstelik Urfa mutfağına özgü hazırlanan lezzetleri burada denemiş olacaksınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pınarbaşı Mah., 1211. Sk., No: 2/D, Eyyübiye

Telefon: 0538 782 25 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerci.aziz/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Yusuf

Ciğerci Yusuf
Fotoğraf: Furkan Gülsoy

Şanlıurfa kendine has ciğeri ile ünlü bir ildir. Bu nedenle gerek kent merkezinde gerek ilçelerde birçok ciğerci ile karşılaşmanız normaldir. Urfa’da iyi, kaliteli ve lezzetli ciğer yemek istiyorsanız tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Ciğerci Yusuf’tur. Konum olarak Urfa Karaköprü’de hizmet verir.

Ciğerci Yusuf,  sakatat lezzetlerini bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Bu restoranın menüsünde ciğer, yürek, dalak, terbiyeli tavuk ve terbiyesiz tavuk gibi lezzetler bulunur. Yemek siparişlerinizde yemeğin yanına nane ve maydanoz gibi yeşillikler getirilir. Ayrıca yemek siparişlerinizin yanında bol köpüklü açık ayran sipariş ederek dürümünüzü ayranla birlikte yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sancaktar Mah., Şutim Perakendeciler Sitesi, 1094. Sk., No: 8/A, Merkez

Telefon: 0543 403 84 70

Haritada Görüntüle >

Sevgi Ciğer Salonu

Sevgi Ciğer Salonu

Şanlıurfa’da bir restoranda ciğer yemek isterseniz Sevgi Ciğer Salonuna uğrayabilirsiniz. Konum olarak Urfa merkez Karaköprü’de hizmet verir. Ortam olarak oldukça dikkat çekicidir. Restoranın ortamı ve dekorasyonu oldukça otantiktir. Mekân dekorasyonu ile beğenilen işletme, lezzetli ciğerleri ile de beğenileri ikiye katlamayı başarmıştır. Mekan tasarımı dışında ortam olarak temiz, hijyenik ve bakımlıdır. Masa ve sandalye düzeni iyidir. Restoran çalışanları da servisten anlayan, insan ilişkilerinde iyi olan kişilerdir. Son olarak bu restorandaki yemeklerin fiyatları da oldukça ekonomiktir.

Sevgi Ciğer Salonu, Urfa usulü lezzetli ciğer yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Ciğer sipariş ettiğinizde ciğerin yanında domatesli bir sos getirilir. Bu sos ciğerle oldukça güzel gider. Daha önce domates soslu ciğer denemediyseniz burada deneyebilirsiniz. Ayrıca ciğerin yanında siz sipariş etmeseniz bile açık ayran getirilir. İçinde minik bir kepçeyle bakır bir kâse içerisinde getirilen açık ayran sıcak günlerde oldukça serinletici olacaktır. Bu ikramların dışında yemeklerinizin yanında közlenmiş kırmızı acı biber, soğan ve yeşillik de yine masada bulunan diğer lezzetlerdir.  Bu salonda sadece ciğer bulunmaz. Ciğerin yanında kuşbaşı, tavuk şiş, dalak, böbrek ve yürek gibi alternatif yemekler de bulunmaktadır. Ciğer yemek istemezseniz menüdeki diğer alternatifleri de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehitlik Mah., İpekyol Blv., Gayberi Apartmanı Altı, No: 1, Haliliye

Telefon: 0414 314 03 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sevgi_ciger63/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Hasan Ustanın Yeri

Ciğerci Hasan Ustanın Yeri

Ciğerci Hasan Ustanın Yeri, Urfa merkezde ciğer üstüne isim yapmış yerlerden biridir. Konum olarak Karaköprü’de hizmet veren ciğerci,  lezzetli ciğerleri ile ünlü bir işletmedir. Kaliteli bir ciğer ve kaliteli bir hizmet için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Mekân olarak oldukça geniş, ferah ve modern bir görünüme sahiptir. Bunların dışında servisi hızlıdır. Ancak mekânın yoğun olduğu zamanlarda servis konusunda yer yer aksamalar olabilmektedir.

Ciğerci Hasan Ustanın Yeri, menüsünde kebap çeşitleri ve tatlı çeşitleri bulunur. Kebap çeşitleri arasında ciğer, kuşbaşı, terbiyesiz kuşbaşı, yürek, böbrek, dalak, tavuk ve Urfa usulü terbiyesiz tavuk bulunur. Tatlı çeşitlerinde ise künefe, hasır, fıstıkzade ve yeşil sultan bulunur. Ciğer siparişlerinizde ciğerin yanına eşlikçi olarak sosa bulanmış soğan, açık ayran, yeşillik, limon ve soğan getirilir. Masaya getirilen açık ayran, bakır tabakta servis ediliyor. Böylelikle ayrana ekstra soğukluk eklenmiş oluyor. Eğer daha önce denemediyseniz ciğerinizle birlikte sosa bulanmış soğanda denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sancaktar Mah., Mevlana Cad., No: 2, Haliliye

Telefon: 0505 063 80 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/urfalicigercihasanusta/

Haritada Görüntüle >

İkiler Ocakbaşı

İkiler Ocakbaşı

İkiler Ocakbaşı, Urfa yöresel yemeklerini denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.  Konum olarak Karaköprü’de yer alır. Otantik bir mekân olan bu ocakbaşı salonu, şehir kültürünü yakından tanımak için de ideal bir tercih olacaktır. Restoranın içerisi oldukça geniş, ferah ve şıktır. Masa, sandalye düzeni ve temizlik bakımından oldukça beğenilir. Ayrıca servisi de son derece hızlıdır. Restoran çalışanları, müşterilere karşı son derece ilgili ve kibar insanlardır. Kaliteli hizmet, kaliteli ve lezzetli yemekler için Urfa merkezdeki İkiler Ocakbaşını ziyaret edebilirsiniz.

İkiler Ocakbaşı; yemek çeşitliliği açısından müşterilere oldukça geniş seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, ciğer çeşitleri, pide ve lahmacun, sulu yemekler ve tatlı seçenekleri bulabileceğiniz işletmelerden biridir.  Güne çorba ile başlamak isterseniz kelle paça veya tirit çorbası alabilirsiniz. Sulu yemeklerden kuru fasulye, et yemeği ve pilav gibi klasik Türk yemekleri yine bu menüde yer almaktadır. Kebap seçeneklerinde ise sade, Adana, Urfa, patlıcanlı, domatesli, Siverek, Birecik, sebzeli, karışık, tavuk şiş ve tavuk kanat bulunur. Restoranın ciğer menüsüne bakıldığında ise yöresel tarzda ciğer seçeneklerinin olduğu görülür. Özellikle karışık, kuşbaşı, ciğer, yürek, böbrek, dalak ve terbiyesiz tavuk burada deneyebileceğiniz lezzetlerdir. Urfa mutfağına özgü lezzetler arıyorsanız ciğer, terbiyesiz tavuk veya Birecik kebap deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapacaksanız tercihinizi şıllık tatlısından yana kullanabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şire Pazarı, 1088. Sk., No: 7/A, Haliliye

Telefon: 0414 313 13 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ikilerelit/

Haritada Görüntüle >

Çağdaş Ocakbaşı

Çağdaş Ocakbaşı

Çağdaş Ocakbaşı, Şanlıurfa merkezde yöresel lezzetler bulabileceğiniz restoranlardan biridir. 2006 yılında Urfa merkez Yenişehir’de açılan restoran, kurulduğu günden bu güne kalite ve lezzet anlayışından ödün vermeyerek hizmet etmeye devam ediyor.  Lezzetli yemekler, mezeler ve tatlı yiyebileceğiniz restoranın hizmeti üst düzeydedir. Yani bu restorana geldiğinizde burada tıpkı bir misafirmiş gibi ağırlanırsınız. Restoran sahibi ve çalışanları son derece güler yüzlü ve misafirperver kişilerdir. Restoranın ortamı da yeterince geniş ve ferahtır. Ayrıca temizlik konusunda da oldukça özenlidirler.

Çağdaş Ocakbaşı menü bakımından müşterilere oldukça geniş seçenekler sunar. Kuşbaşı, ciğer, acılı tavuk, dalak, yürek, spesiyal tavuk, Urfa (sade) kebap, Adana, domatesli, patlıcanlı kebap, lahmacun, içli köfte, kanat ve mercimek çorbası restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Terbiyesiz tavuk ve terbiyeli kuşbaşı burada deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Yemek siparişlerinizde ikram olarak masaya çeşitli mezeler getirilir. Mezeler de en az yemekler kadar başarılıdır. Özellikle mezelerden acılı ezme ve lebeniyi muhakkak denemelisiniz. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmayı planlıyorsanız mahalli şıllık tatlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Osman Gazi Mah., 400. Sk., Tepecan Apt., No: 1, Yenişehir

Telefon: 0414 313 38 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cagdas_ocakbasii/

Haritada Görüntüle >

Osmanlı Ocakbaşı

Osmanlı Ocakbaşı

Osmanlı Ocakbaşı, Urfa’da özellikle terbiyesiz tavuk ve kuşbaşı alanında iddialı olan yerlerden biridir. Ayrıca bu işletme Urfa mutfağına has yöresel bir lezzet olan terbiyesiz tavuğu icat eden restorandır. Bu nedenle terbiyesiz tavuk yenilebilecek önemli yerlerden biridir. Konum olarak kent merkezinde Esentepe Konutları mevkiinde yer alır. Mekân olarak oldukça geniş ve ferah bir alandan oluşur.

Osmanlı Ocakbaşı, terbiyesiz tavuk, ciğer, kebap ve kuşbaşı gibi lezzetleri deneyebileceğiniz yerlerden biridir. Burada yemek siparişi verdiğinizde masaya çeşitli meze ve ikramlar getirilir. Salça soslu soğan ve zeytinli vişne suyu mezesi öne çıkan ikramlardandır. Terbiyesiz tavuğun ilk yapıldığı restorana gelip bu lezzeti ilk elden denemek için Osmanlı Ocakbaşına uğramayı unutmayın. Terbiyesiz tavuğun yanı sıra vişneli zeytin salatası da buranın en sevilen lezzetlerindendir. Yemeklerinizin ardından kapanışı yine yöresel bir tatlı olan şıllık tatlısı ile yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenişehir Mah., 303. Sk., Abdullah Sarı Apt., D: 1, Merkez

Telefon: 0414 312 95 96 – 0545 483 63 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/osmanliocakbasim/

Haritada Görüntüle >

Sembol Ocakbaşı

Sembol Ocakbaşı

Şanlıurfa’da ciğer yenilebilecek birçok mekân bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Sembol Ocakbaşı. Konum olarak kent merkezinde Karaköprü mevkiinde yer alan işletme, enfes ciğerleri ile dikkat çekmektedir. Restoran, bahçe ve yemek salonu kısmından oluşuyor. Yemek salonu ise odalardan oluşuyor ve bu odalara Urfa’nın önemli kişilerinin ismi verilmiştir. Ayrıca mekân olarak oldukça geniş bir alanda hizmet veren restoranın dekorasyonu tam anlamıyla Güneydoğu Anadolu bölgesinde olduğunuzu hatırlatır cinsten. Bahçenin içerisinde çocukların oyun oynayabileceği oyun alanları buluyor. Taş duvarları, tonozlu tavanlar ve yerde oturma alanı restoranın öne çıkan özellikleridir.

Sembol Ocakbaşı, Urfa mutfağına özgü lezzetleri bir arada bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Restoranın menüsü oldukça çeşitlidir. Kuşbaşı, ciğer, yürek, dalak, terbiyeli tavuk, sembol karışık, kebap çeşitleri, tatlı çeşitleri, içli köfte, çoban salata ve atan menüde bulunan lezzetlerdendir. Restoranın kebap seçenekleri de oldukça fazladır. Kebap seçeneklerinden Urfa, Adana, patlıcanlı, soğanlı, domatesli ve haşhaşlı kebap seçenekleri mevcuttur. Terbiyesiz tavuk, yarım ciğer, soğan ve yarım kuşbaşı kebap deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında bol köpüklü açık ayran almayı unutmayın. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak şıllık tatlısı, katmer, hasır künefe veya baklava alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Yusufpaşa Mah., Sarayönü Cad., Merkez

Telefon: 0414 215 70 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sembolocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Serrhan Restaurant & Ocakbaşı

Serrhan Restaurant Ocakbaşı
Fotoğraf: Yüksel Sarıçam

Serrhan Restaurant ve Ocakbaşı, Urfa yöresel lezzetleri denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.  Konum olarak Şutim Hal Pazarı içinde hizmet verir. Mekân olarak oldukça güzel ve şık olacak şekilde dekore edilmiştir. Özellikle masaların yan tarafında bulunan ve ıslak mendil çıkaran bir aparat olması oldukça beğenilir. Ayrıca restoranın ortamı son derece temiz ve bakımlıdır. Yemekleri lezzetli, porsiyonları büyük ve doyurucu, yemeklerin fiyatları da oldukça ekonomiktir. Üstelik yemeklerin servisi hızlıdır. Bu nedenle yemek siparişlerinizde yemeğinizin gelmesini çok fazla beklemezsiniz.

Serrhan Restaurant ve Ocakbaşı oldukça zengin bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde ızgaralar, kebaplar, yöresel lezzetler, pideler, ocakbaşı lezzetleri ve pideler bulunur. Yöresel lezzetler arasında ise kuzu tandır, tirit çorbası, çömlekte güveç ve yöresel lezzetler bulunur. Ocakbaşı lezzetlerine bakıldığında ise menüde kuzu ciğer, kuşbaşı, kuzu yürek, böbrek ve dalak olduğu görülür. Ayrıca menüde yer alan diğer lezzetler de oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Bu restorana geldiğinizde özellikle kuzu çevirme yemenizi öneririz. Kuzu çevirmeye eşlik etmesi için pilav, ayran ve salata masaya ikram olarak getirilir. Kuzu çevirme haricinde ciğer veya kebap çeşitlerinden de sipariş edebilirsiniz. Yöresel lezzetler deneyebileceğiniz bu restoranı Urfa’da ziyaret edilecek restoranlar listenize ekleyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sancaktar Mah., Sutim Hal Pazarı İçi, Mevlana Cad., No: 2/A, Merkez

Telefon: 0414 316 36 30 – 0542 494 78 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/serrhanrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Gülizar Konuk Evi

Gülizar Konuk Evi

Gülizar Konuk Evi, Şanlıurfa’da hem konaklama hem de restoran olarak hizmet veren yerlerden biridir. Butik bir otel olarak hizmet veren konuk evi, toplamda 800 kişiye hizmet veren kompleks bir işletme özelliğine sahiptir. Oldukça geniş salonlardan oluşan tesisin içerisinde kullanım amaçlarına göre birçok farklı alan bulunur. Yazlık alan, şark odası, butik otel odası, çok amaçlı salonlar ve fast-food döner odası gibi birçok farklı oda bu tesisin içinde bulunur. Tesisin bir başka özelliği de Urfa’nın vazgeçilmezlerinden ola sıra gecesi etkinliklerinin burada düzenleniyor olmasıdır. Ayrıca düğün, nişan, parti ve toplantı gibi çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. Konuk evinin restoran bölümü oldukça geniş ve ferah bir alandan oluşur. Restoran oldukça yöresel tarzda dekore edilmiştir. Restoran, yerde oturma alanları ve masalar gibi birçok farklı bölümden oluşur.

Gülizar Konuk Evi; açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için set menü servisi, Urfa yöresel yemekleri ve kebaplarını bir arada bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Restoranın menüsü oldukça geniştir. Şanlıurfa’da hakiki çiğ köfte lezzetine varabilmek istiyorsanız Gülizar Konuk Evi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Urfa’ya geldiğinizde konaklama için bir yer arıyorsanız isterseniz restoranın otel kısmında konaklayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Divanyolu Cad., No: 23, Merkez

Telefon: 0414 215 05 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/gulizarkonukevi/

Haritada Görüntüle >

Cevahir Han Restoran

Cevahir Han

Cevahir Han, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan tarihi bir handır. Günümüzde bu han otel, restoran ve sıra gecelerinin düzenlendiği bir konuk evi olarak hizmet veriyor. İşte Cevahir Han Restoran da bu handa bulunan restoranlardan biridir. Tarihi bir hanın içerisinde hizmet veren restoranda tarihi atmosferi ve tarihi dokuyu hissedebilirsiniz. Restoranın ortamı oldukça geniştir. Ancak masa ve sandalyeler nispeten birbirine yakındır. Ayrıca mekânın aydınlatması ve mekân düzeni oldukça iyidir.

Cevahir Han Restoran kahvaltıdan diğer öğünlere kadar oldukça geniş menü seçeneğine sahiptir. Bu restoranın Ala Carte bölümü de bulunuyor. Kahvaltı menüsü içerisinde bir kahvaltıdan beklediğiniz her türlü kahvaltılıkları bulabileceğiniz serpme kahvaltı menüsünden oluşur. Hafta içi ve Cumartesi günleri kahvaltı servisi 08.00 – 12.00 iken Pazar günleri kahvaltı servisi 08.00 – 14.00 arası değişim göstermektedir. Öğle ve akşam yemeklerinde ise Urfa yöresel yemeklerinden tutun Türk mutfağının sevilen yiyeceklerine kadar zengin bir menü anlayışı bulunur. Kebap çeşitleri, rezerv menüler, ızgaralar, çorbalar ve tatlılar gibi oldukça geniş bir menü seçeneği sizi bekler.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kadıoğlu Mah., Vali Fuat Cad., No: 5, Eyyübiye

Telefon: 0414 215 93 77 – 0533 208 35 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cevahirhan/

Haritada Görüntüle >

Kasrı Ala Restaurant

Kasrı Ala Restaurant
Fotoğraf: Kira La Giorgiona

Kasrı Ala Restaurant, Şanlıurfa Haliliye’de Mehmet Parkı içerisinde hizmet veren bir restorandır. Oldukça geniş bir alana kurulmuş olan bu restoran, aynı zamanda çok yönlü bir tesis olarak da hizmet vermektedir. Bu restoran 2 katlı bir binada hizmet veriyor. Restoranın alt katı normal restoran şeklinde, üst katı ise şark odası şeklinde dizayn edilmiştir. Ayrıca restoranın bir de çok hoş bahçesi bulunur. Bu bahçesi oldukça güzel ve renkli bir ortama sahiptir.  Restoran bahçesi ağaçların altında, yemyeşil bir alana kurulmuştur. Özellikle sıcak yaz günlerinde bu bahçe oldukça serin olur. Ağaçların gölgesinde oturmak ve yemek yemek oldukça keyifli olacaktır.

Kasrı Ala Restaurant, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltının içerisinde peynir ve zeytin çeşitleri, reçeller, söğüşler, börekler, kızartmalar ve sıcak kahvaltılıklar bulunur. Bu kahvaltıda çeşit oldukça fazladır ve doyurucudur. Serpme kahvaltının fiyatı oldukça makuldür. Kahvaltı haricinde diğer öğünlerde de menü oldukça çeşitlidir. Ocakbaşı lezzetleri, tavalar, kebap çeşitleri, ara sıcaklar, fırın lezzetleri, tatlılar ve salatalar bu restoranın menüsünü oluşturur. Kahvaltı dışında geldiğinizde yöresel yemeklerden denemek isterseniz kuzu ciğeri, sade Urfa kebabı, Siverek kebabı veya terbiyesiz tavuk deneyebilirsiniz. Yemeklerin ardından kapanışı tatlı ile yapmayı düşünürseniz peynirli hasır, künefe veya atom tatlısı sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Refahiye Mah., 289. Sk., Fatih Sultan Mehmet Parkı İçi, Haliliye

Telefon: 0530 865 56 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kasrialarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Livva Restaurant

Livva Restaurant

Livvva Restaurant, Şanlıurfa Gümrük Müdürlüğü yakınlarında hizmet veren bir restorandır. Restoranın ortamı son derece şık ve lükstür. Ayrıca mekânın içi oldukça geniş ve ferahtır. Her türden damak zevkine uygun yemeği bu restoranda bulabilirsiniz. Lezzet, kalite ve güler yüzlü misafirperver hizmet için Urfa gezilerinize bu restoranı ekleyebilirsiniz.

Livvva Restaurant; Urfa’da kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için gidilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın kahvaltısında hızlı kahvaltı ve serpme kahvaltı seçeneği bulunur. Kahvaltı menülerinde çeşit oldukça fazladır ve kahvaltısı doyurucudur. Kahvaltı dışında buraya geldiğinizde menüde çorba, içli köfte, salata, vali kebabı, küşleme, lahmacun, ciğer ve terbiyesiz tavuk gibi birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Bu restoranda vali kebabı veya ciğer yemenizi tavsiye edebiliriz. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak da künefe veya şıllık tatlısı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İmam Bakır Mah., 688. Sk., No: 28/B, Haliliye

Telefon: 0414 312 68 68

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/livvarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Dedecan Ocakbaşı

Dedecan Ocakbaşı
Fotoğraf: Mehmet Sarıkaya

Dedecan Ocakbaşı, Şanlıurfa’da patlıcan kebabı yiyebileceğiniz en iddialı yerlerden biridir. Konum olarak Milli Eğitim Lojmanında hizmet verir. Restoran, patlıcan kebabı ile ünlüdür. İki bölümde hizmet veren restoranın bir yemek salonu bir de bahçesi bulunur. Bahçesi özellikle çocuklu ailelerin sevebileceği türden bir dizayna sahiptir. Ayrıca restoranın ortamı oldukça nezihtir. Bu nedenle aile ile gelinmeye son derece uygundur.  Servisi hızlı, çalışanları da güler yüzlüdür.

Dedecan Ocakbaşı, Şanlıurfa’da en iyi patlıcan kebabı yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Ancak burada sadece patlıcan kebabı yok. Patlıcan kebabı dışında menüde çorba, lahmacun, ciğer ve diğer kebap seçenekleri de bulunmaktadır. Kuşbaşı, ciğer kebabı ve içli köfte gibi lezzetler bu restoranın en sevilenlerindendir. Burada kebap yemek istiyorsanız ve acıya alışkın değilseniz mutlaka acısız sipariş edin. Çünkü kebapların normal hali acıya alışkın olmayan insanlara acı gelebilir. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak istiyorsanız şıllık tatlısı veya billuriye tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Refahiye Mah., 300 Evler Çarşı İçi, D: 11, Haliliye

Telefon: 0414 315 25 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dedecanocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Şanlı Hacıbaba Ocakbaşı

Şanlı Hacıbaba Ocakbaşı

Şanlıurfa Haliliye’de yemek yiyebileceğiniz güzel bir yer arıyorsanız Şanlı Hacıbaba Ocakbaşı’nı tercih edebilirsiniz. Restoran geleneksel olacak şekilde dekore edilmiştir. Yani bu restoranın dekorasyonu Güneydoğu Anadolu bölgesini yansıtır. Ayrıca restoranın içinde ve dışında dekoratif amaçlı birçok saksı bitkisi olduğu görülür. Bu bitkiler ortama yeşillik ve ayrı bir hava katmaya yardımcı olur.

Şanlı Hacıbaba Ocakbaşı, özellikle kebapları ile ünlü bir işletmedir. Burada kebap çeşitlerinden aklınıza ne gelirse bulabilirsiniz. Urfa sade, Adana, patlıcanlı, domatesli, soğanlı ve haşhaşlı kebap gibi sevilen kebap çeşitlerini menüde bulabilirsiniz. Kebap haricinde çorba, içli köfte ve lahmacun gibi seçenekler yine menüde bulabileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Çorba çeşitlerinden beyran, kelle paça, mercimek, tirit, mumbar ve işkembe çorbaları bu menüde yer alır. Bu restorana geldiğinizde önden tirit çorbası, ana yemek da olarak Urfa kebabı veya ciğer şiş deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanına eşlikçi olabilecek içli köfte ve salata alabilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı yemek isterseniz de Urfa yöresel tatlısı olan şıllık tatlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Osman Gazi Mah., Emniyet Cad., No: 41, Haliliye

Telefon: 0414 315 14 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/OCAKBASI0/

Haritada Görüntüle >

Oduncu Et & Mangal

Oduncu Et & Mangal

Şanlıurfa merkezde yemek yiyebileceğiniz birçok mekân bulunur. İyi ve lezzetli yemekler bulabileceğiniz bir mekân arayışındaysanız Oduncu Et ve Mangala gelebilirsiniz. Konum olarak Paşabağı mevkiinde bulunan işletme, lezzetli yemekleri ve kaliteli ortamıyla dikkat çeker. Mekân olarak temiz, ferah bir ortama sahiptir. Oduncu ailesi tarafından açılan işletme farklı konsepti ve lezzetli yemekleri ile Urfa’ya yeni bir soluk getirmiştir. Ayrıca sıcak ve samimi ortamı sayesinde kısa sürede müşterilerin göz bebeği olmayı başarmıştır.

Oduncu Et ve Mangal, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Kahvaltı dışında menü et ürünleri, kebap, ızgara ve mangal ağırlıklıdır. Burada etin her çeşidini bulabilirsiniz.  Urfa’da kebap ve şiş yemek için birçok mekân var. Ancak balık yemek için merkezde tercih edebileceğiniz çok fazla bir restoran yoktur. Oduncu ise et ve mangal seçeneklerinin yanı sıra menüsünde balık seçeneklerine de yer vermektedir. Çupra, levrek, barbun, hamsi ve lüfer gibi sevilen balık lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Ayrıca yemek siparişlerinizde sofraya özel yapım ekmeklerden getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Paşabağı Mah., Şani Efendi Cad., Ursu Hastanesi Yanı, Merkez

Telefon: 0414 315 73 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oduncuetmangal/

Haritada Görüntüle >

İklim Et Lokantası

İklim Et Lokantası
Fotoğraf: Halil Kazanasmaz

İklim Et Lokantası, Şanlıurfa merkezde ev yemekleri yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Lokanta ortam olarak oldukça şık ve modern bir dekorasyona sahiptir. Bu lokantanın bir de bahçesi vardır. Bu bahçe yemyeşil ve bahçenin hemen yanında da bir park bulunuyor. Ortamı temiz ve bakımlıdır. Masa ve sandalyeler temiz ve düzenlidir. Lokanta çalışanları da müşterilerle iletişimi iyi olan insanlardır. Ayrıca yemekleri de lezzetli olduğu için Urfa ziyaretlerinizde bu lokantaya yer ayırabilirsiniz.

İklim Et Lokantası; Şanlıurfa yöresel ev yemekleri, et yemekleri, tava lezzetleri, kebap çeşitleri ve şiş yiyebileceğiniz bir lokantadır. Bu işletmenin menüsü genellikle et yemekleri ağırlıklıdır. Burada kebap veya lahmacun deneyebilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masanıza salata ve çeşitli mezeler getirilir. Ayrıca kebap veya lahmacun denemek isterseniz yanına bol köpüklü açık ayrandan sipariş etmeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 24 saat açıktır.

Adres: Çankaya Mah., No: 118, Karaköprü

Telefon: 0414 347 87 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iklimetlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Acem Sofrası Lokantası

Acem Sofrası
Fotoğraf: Kadir Bulut

Acem Sofrası Lokantası, Şanlıurfa merkezde kebap ve geleneksel baklava bulabileceğiniz yerlerden biridir. Lokanta yemek salonu ve bahçe olmak üzere toplamda 2 bölümden oluşuyor. Yemek salonu oldukça geniştir. Ayrıca bir de bahçe kısmı bulunur. Ancak bahçesinde masa ve sandalyeler yoktur. Yani bu bahçe mekânın yoğun olduğu zamanlar kullanılıyor. Bu restoranın farklı bir özelliği de menü istediğinizde elden menü verilmemesi. Menü QR kodu ile telefonlardan bakılıp yemek siparişi edilebiliyor.

Acem Sofrası Lokantası, oldukça zengin menüsü ile dikkat çeker. Bu restoranın menüsünde ciğer, acılı sarma beyti, tavuk döner dürüm, közde piliç, kuşbaşı, sac tava, lahmacun, patlıcanlı kebap, terbiyeli tavuk, Adana, sade Urfa, tavuk döner, İskender, et döner ve şıllık tatlısı bulunur. Restoranın menüsünde yer alan yemekler lezzet olarak oldukça iyidir. Ayrıca yemeklerin kıvamı ve lezzeti gayet tatmin edicidir. Buraya geldiğinizde Urfa kebabı ve şıllık tatlısının tadına mutlaka bakmalısınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şair Nabi Mah., Recep Tayyip Erdoğan Blv., No: 16/A, Merkez

Telefon: 0414 313 60 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/urfaacemsofrasi/

Haritada Görüntüle >

Sümer Pide ve Lahmacun

Sümer Pide Lahmacun Salonu
Fotoğraf: Slmcgal

Şanlıurfa’da lezzetli pide ve lahmacun arıyorsanız Sümer Pide ve Lahmacuna gelebilirsiniz. Konum olarak Şanlıurfa merkezde yer alır. Lezzetli yemekleri, kaliteli ve sıcak ortamı ile dikkat çeken işletme, kaliteli hizmet anlayışına sahiptir. Restoran çalışanları müşterilere karşı son derece ilgili ve kibardır. Urfa merkezde lezzet ve kalite için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Üstelik bu restoranda yemeklerin fiyatı oldukça ekonomik ve yemeklerin porsiyonları da oldukça doyurucudur.

Sümer Pide ve Lahmacun oldukça çeşitli, zengin bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, kebaplar, lahmacun ve pide çeşitleri gibi birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Izgara ve kebap seçeneklerinin dışında menüde Urfa yöresine ait sulu yemekleri de bulabilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya yeşillik ve salata gibi ikramlar getirilir. Bu ikramlar da son derece bol ve lezzetlidir.  Burada denemeniz gereken lezzetlerden bazıları ise kelle paça çorbası, terbiyesiz kuşbaşı, lahmacun, pide, tahinli ve bol cevizli kabak tatlısı olarak ayılabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Mah., 10. Sk., No: 2, Merkez

Telefon: 0414 215 54 54

Haritada Görüntüle >

Şükrü Usta Bayram Lokantası

Şükrü Usta Bayram Lokantası
Fotoğraf: Cem Bediz

Şükrü Usta Bayram Lokantası, Şanlıurfa Haliliye’de Şire Pazarının olduğu yerde hizmet veren bir lokantadır. Bu lokantanın en ünlü yemeği tirit çorbasıdır. Şanlıurfa yöresel lezzetlerinden biri olan tirit çorbası genellikle sabahın çok erken saatlerinde kahvaltı için tercih edilmektedir. Besin değeri yüksek, doyurucu ve enerji veren bir çorbadır. Bu nedenle sabahları kahvaltı için tirit çorbası ideal bir seçenek olacaktır.

Şükrü Usta Bayram Lokantası, Urfa merkezde tirit çorbası için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bu lokantada tirit çorbası denemek istiyorsanız mutlaka çok erken bir saatte gelmeniz gerekir. Çünkü bu çorba çoğunlukla sabah saat 10’dan sonraya kalmaz. Bu nedenle erken bir saatte gelip lezzetli tirit çorbasını afiyetle deneyebilirsiniz. Tirit haricinde menüde kebap seçenekleri bulunur. Kahvaltı dışında bir saatte gelmeyi planlıyorsanız kebap seçeneklerinden deneyebilirsiniz. Bu restoranda kebaplar kebabın yanında közlenmiş kırmızıbiber, maydanoz ve soğan ile birlikte servis edilir. Kebap siparişlerinizde masaya salata, yeşillik ve meze gibi ikramlar getirilir. Ayrıca kebap yiyecekseniz yanına açık ayran almayı unutmayın. Yemeklerinizden sonra tatlı yemek isterseniz baklava veya kadayıf alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 06:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Paşabağı Mah., Haliliye

Telefon: 0414 316 39 90 – 0533 217 62 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bayramlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Taşsaray Restaurant

Taşsaray Restaurant
Fotoğraf: Özlem İnam

Taşsaray Restaurant, Paşabağı Mahallesinde Valilik Yanında hizmet veren bir restorandır. Restoranın konumu oldukça merkezi bir yerdedir. Bu nedenle buraya ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmaz. Ayrıca buraya kendi aracınızla geldiğinizde herhangi bir otopark sıkıntısı yaşamazsınız. Valilik ve Adliye binasına oldukça yakın bir konumda bulunduğu için mekân oldukça kalabalıktır. Restoran iç salon ve arka bahçeden oluşan bir ortama sahiptir. İç salon ve arka bahçe oldukça geniştir. Restoranın dış binası da yine yapı olarak dikkat çekicidir.

Taşsaray Restaurant, menüsü yeterince zengin ve çeşitlidir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, ara sıcaklar, döner çeşitleri, söğürtme, fırın lezzetleri ve tatlı seçenekleri bulunur. İçli köfte, fındık lahmacun, pirinç pilavı, firik pilavı ve çiğ köfte menüde bulunan ara sıcaklardan bazılarıdır. Ana yemeklerde ise pide çeşitleri, lahmacun, döner ve kebap seçenekleri bulunur. Restoranın kebapları oldukça lezzetlidir. Ayrıca kebapların etleri katkısız ve tazedir.  Ana yemekler dışında Urfa yöresel lezzetlerinden biri olan söğürtmeyi de burada deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adalet Cad., Valilik Yanı, Vilayet Meydanı, Merkez

Telefon: 0414 316 33 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tassarayrestaurant/

Haritada Görüntüle >

İrfan Sofrası

İrfan Sofrası
Fotoğraf: Filiz Çakmak

İrfan Lokantası, Şanlıurfa Haliliye’de hizmet veren bir restorandır. Mekânın dış görünüşü ve iç tasarımı oldukça ilgi çekicidir. Mekânın içerisi oldukça temiz ve özenlidir. Ayrıca çalışanları da güler yüzlü ve kibardır.

İrfan Lokantası, akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranda Urfa yöresel lezzetlerini bir arada bulabilirsiniz. Özellikle ciğer, lahmacun ve kebap seçenekleri bu restoranda yer alan lezzetlerdir. Yemek siparişlerinizde masanıza ana yemeğin yanında salata ve ayran sipariş edebilirsiniz. Ayrıca yemek siparişlerinizde ikram olarak soğan salatası, bostana, nane ve maydanozdan oluşan bir salata getirilir. Bu restorana geldiğinizde ciğer kebap, lahmacun veya Urfa kebap deneyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmayı planlıyorsanız hafif bir tatlı olan şıllık tatlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Sancaktar Mah., Mevlana Cad., No: 50, Haliliye

Telefon: 0541 950 41 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sanliurfairfansofrasi/

Haritada Görüntüle >

Çardaklı Köşk

Çardaklı Köşk

Çardaklı Köşk, filmlerde izlediğiniz gibi sıra geceleri bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Sıra geceleri ile ünlü olan mekân, konum olarak Balıklıgöl Caddesi üzerinde hizmet verir. Restoranın ortamı tıpkı dışarıda gördüğünüz sıra geceleri düzenlenen yerler gibidir. Yani yerde oturup yemek yemeye müsaittir. Ayrıca dekorasyonu da bulunduğu kültürü yansıtır. Yani etnik bir dekorasyona sahip olduğunu söyleyebiliriz. Urfa yöre kültürünü yakından tanımak ve eğlenceli bir akşam geçirmek için burada düzenlenen sıra gecelerine katılabilirsiniz. Ancak sıra gecelerine katılmak için önceden yer ayırtmanız faydalı olacaktır.

Çardaklı Köşk, Urfa mutfağına özgü yöresel yemekleri denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Menüde kebap çeşitleri, ızgaralar, mezeler, salatalar, çiğ köfte, içli köfte ve tatlılar bulunur. Restoranın ortamı oldukça gelenekseldir. Yemeklerin sunumu da bu ortama oldukça uygun olacak şekilde servis edilir. Burada yemekler genel olarak bakır tabaklarda ve tepsilerde servis edilmektedir. Urfa’da lezzetli yemekler eşliğinde kaliteli bir sıra gecesi keyfi yaşamak için mutlaka Çardaklı Köşke uğramayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Mah., Balıklıgöl Cad., No: 40, Eyyübiye

Telefon: 0532 579 83 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cardaklikosk/

Haritada Görüntüle >

Gülhan Restoran

Gülhan Restaurant
Fotoğraf: Saruhan Akyol

Gülhan Restoran, Şanlıurfa’da lezzetli yemekler yiyebileceğiniz esnaf lokantalarından biridir. Konum olarak Urfa merkezde Atatürk Bulvarı üzerinde hizmet verir. Restoranın bulunduğu lokasyon oldukça merkezi bir konumdadır. Bu nedenle buraya ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. Ayrıca buraya kendi aracınızla geldiğinizde de otopark sıkıntısı yaşamazsınız. Restoran ortam olarak oldukça temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Ayrıca burada çalışanlar da müşterilere karşı son derece ilgili ve alakalıdırlar.

Gülhan Restoran; yemek ve tatlı menüsünün en geniş olduğu lokantalardan biridir. Çorba çeşitlerinden kebaplara, çiğ köftelerden Şanlıurfa’nın yöresel yemeklerine varıncaya kadar oldukça geniş bir menüye sahiptir. Bu restoranın özellikle kebapları çok beğenilir. Kebap çeşitleri arasından patlıcanlı kebap, domatesli kebap, karışık kebap, soğanlı kebap, Urfa ve Adana gibi kebapları bulabilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde Urfa kebabı veya patlıcanlı kebap denemenizi tavsiye edebiliriz. Kebap ve diğer yemek siparişlerinizde masaya salata, yeşillik ve çeşitli mezeler getirilmektedir. Ayrıca yemeklerinizin yanına bol köpüklü açık ayran almayı unutmayın. Yemeklerin ardından kapanış olarak tatlı yemeyi düşünüyorsanız kadayıf veya şıllık tatlısı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Blv., 6. Sk., No: 1, Haliliye

Telefon: 0414 313 33 18 – 312 22 73

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gulhanrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Altın Lokantası

Altın Lokantası
Fotoğraf: Önder Işıklan

Altın Lokantası, Şanlıurfa’da bütün kebap çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Urfa merkezde Haliliye’de hizmet verir. Bu restoranda Urfa yöresel yemeklerini bulabilirsiniz. Lezzetli yemekleri ve kaliteli servisi ile öne çıkan restoranı Şanlıurfa lezzet duraklarınıza eklemeyi unutmayın.

Altın Lokantası; öğle ve akşam yemekleri için tercih edilebilir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, ızgaralar ve Urfa yöresel yemekleri yer alır. Kebap çeşitleri arasında Urfa kebap, patlıcanlı, domatesli, Adana, kuşbaşı, sebzeli, Siverek kebabı, terbiyeli tavuk, terbiyesiz tavuk ve lahmacun menüde bulunan lezzetlerdir. Bu restorana geldiğinizde yöresel lezzetlerden olan patlıcan kebabı, Siverek kebabı veya terbiyesiz tavuk deneyebilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya sürahi ile birlikte açık ayran getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şutim Yenihal Pazarı, C Blok, No: 1, Merkez

Telefon: 0414 315 34 43 – 0535 842 54 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/altinlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Gülbaba Lokantası

Gülbaba Lokantası
Fotoğraf: Solo T Solo T

Gülbaba Lokantası, Şanlıurfa Birecik’te patlıcan kebabı denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Birecik Barajı’nın yanında yer alan bu restoran sadece Birecik’in değil aynı zamanda Urfa genelinin de en meşhur restoranıdır. Bu restoranın bu kadar ünlü olmasının sebebi lezzetli yemekleri ve ünlü Türk gurmesi Vedat Milor’un burayı ziyaret edip yemeklerini çok beğenmiş olmasından ileri gelir.  Vedat Milor Urfa’ya geldiği zaman bu lokantaya uğramış, burada patlıcan kebabı yenmiş ve bu kebabı çok beğenmiştir. Restoranın manzarası ve ortamı da son derece güzeldir.

Gülbaba Lokantası, kebap çeşitleri ile ünlü bir lokantadır. Bu lokantada Urfa yöresel kebaplarını bulabilirsiniz. Özellikle Birecik’in en meşhur lezzeti olan patlıcan kebabını mutlaka burada denemelisiniz. Bu lokantada yemek siparişi verdiğinizde yemeğinizin yanında sürahi ile ayran getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Ferit Aydın Mirkelam Cad., Birecik

Telefon: 0535 929 02 75 – 394 64 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gulbabalokantasi/

Haritada Görüntüle >

Gümrük Han Kafe ve Restoranları

Gümrük Han

Gümrük Han Kafe ve Restoranları, Kanuni Sultan Süleyman zamanından kalan tarihi bir kervansaray içerisinde hizmet vermektedir. Tarihi bir han içerisinde lezzetli yemekler yemek ve içecekler içmek için mutlaka bu restoranı ziyaret etmelisiniz. Ayrıca yemek yemeden önce bu tarihi hanı gezip tarihin tozlu sayfalarında gezintiye çıkabilirsiniz. Restoran hanın içerisinde ve hanın avlusunda yer alan masa ve sandalyelerde hizmet veriyor. Masa ve sandalyeler de tarihi dokuya uygun ve son derece otantiktir.

Gümrük Han Kafe ve Restoranları, yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz yerlerden biridir. Gümrük Hanın restoran kısmında Urfa yöresel yemekleri, kebaplar ve ızgaralar bulunur. Kafe kısmında ise çay, kahve, soğuk ve sıcak içecek türleri bulunmaktadır. Özellikle buraya geldiğinizde fıstıklı kahveden denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pınarbaşı Mah., Haşımiye Meydanı, 1214. Sk., K: 2, Merkez

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gumrukhanurfa/

Haritada Görüntüle >

Nohutçu Seyit Usta

Nohutçu Seyit Usta
Fotoğraf: Nazlı Yiğit

Nohutçu Seyit Usta, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Şanlıurfa mutfağının yanı sıra Birecik mutfağı da kendine has lezzetlere sahiptir. Özellikle Birecik kebabı ve patlıcan kebabı bu ilçenin en meşhur lezzetlerindendir. Urfa gezinizde Birecik’e de yer ayırmayı düşünüyorsanız Nohutçu Seyit Usta’ya uğramadan dönmeyin. Öncelikle Birecik ilçesi Birecik Barajı’nın içinden geçtiği bir ilçedir. Bu baraj ilçeye ayrı bir özellik katmıştır. Nohutçu Seyit Usta da, Birecik’te nohut dürümü ile öne çıkan bir işletmedir. Küçük bir dükkân olan bu nohutçu, Birecik’te oldukça ünlü bir yerdir.

Nohutçu Seyit Usta, Urfa Birecik’te nohut dürüm yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Lezzetli nohut dürüm yemek için sabah erken saatlerde buraya gelmelisiniz. Çünkü genellikle buranın nohut dürümleri saat 11 olmadan tükenir. Nohut dürümün yanında bol köpüklü açık ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 05:00 – 13:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meydan Mah., Lise Cad.,  Birecik

Telefon: 0541 953 80 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/pages/Nohutçu-Seyit-Usta/123024957881431/

Haritada Görüntüle >

Kıyı Restaurant

Kıyı Restaurant

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bulunan Kıyı Restaurant, muhteşem manzarası ve lezzetli yemekleri ile dikkat çeker. Restoranın manzarası gerçekten kelimenin tam anlamıyla nefes kesicidir. Birecik Barajı’nın tam kıyısında ve Birecik Kalesi’nin tam karşısında bulunur. Bu nedenle manzarası hem tarihi kaleye karşı hem de baraj gölüne karşıdır. Sabah ayrı güzel akşam ayrı güzel manzarası olan bu restoranı özellikle günbatımı saatlerinde ziyaret etmenizi önerebiliriz. Bu restorana gelmeyi düşünüyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız da faydalı olacaktır.

Kıyı Restaurant, zengin menüye sahip alkollü bir restorandır. Bu restoranın menüsünde yöresel kebaplar, balıklar, pideler, mezeler ve salatalar bulunur. Kebap çeşitleri arasından özel Birecik patlıcan kebabı, terbiyeli kuşbaşı, Birecik haşhaş, sade kuşbaşı, ortaya karışık, tavuk kanat ve Urfa kebabı bulunur. Balık çeşitlerinde ise sadece Urfa’dan çıkarılan şabut balığı ve Fırat soslu alabalık seçeneği mevcuttur. Yemekleri lezzetli ve çeşitli olduğu gibi mezeleri de lezzetli ve çeşitlidir. Acılı ezme, kapari, badem cevizi ve pirpirim cacığı buranın en meşhur mezeleridir. Bu restoranda Birecik’in en meşhur lezzetlerinden biri olan patlıcan kebabını ve şabut balığını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karşıyaka Mah., Saray Yolu Üzeri, Birecik

Telefon: 0414 661 01 17 – 0532 456 73 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kiyirestaurant_birecik/

Haritada Görüntüle >

Duba Restaurant

Duba Restaurant

Şanlıurfa Halfeti’de hizmet veren Duba Restaurant, lezzetli menüleri ve güzel manzarası ile dikkat çeken bir işletmedir. Özellikle Rumkale tekne turları burada yemek molası vermektedir. Restoran Birecik Barajı’nın hemen kıyısında bulunur ve bu nedenle baraj manzarasına sahiptir. Ayrıca tarihi olarak önemli bir ilçe olan Halfeti ziyaretlerinizde bu restorana yer verebilirsiniz.

Duba Restaurant, Halfeti’de güzel bir akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde Şanlıurfa’nın yöresel bir lezzeti olan ve başka yerlerde olmayan şabut balığı, kebap çeşitleri, dönerler ve ızgara lezzetler bulunur. Bu restorana geldiğinizde mutlaka haşhaşlı kebap, kıyma kebabı ve şabut balığını denemelisiniz. Şabut balığı bir tatlı su balığıdır. Özel olarak marine edilerek pişirilir ve servis edilir. Yemekleri lezzetli olduğu kadar salataları ve mezeleri de bir o kadar lezzetlidir. Bu restoranın önemli özelliklerinden biri de alkollü bir mekân olmasıdır. Özellikle mezelerden muammara, asma yaprağından yapılan cevizli ekşili mezeyi mutlaka denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şimaliye Mah., Atatürk Cad., Köse Sk., No: 17, Halfeti

Telefon: 0414 751 57 04 – 0533 439 84 90 – 0541 725 63 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/baskaninyeridubarestoran/

Haritada Görüntüle >

Çulcuoğlu Baklava ve Restoran

Çulcuoğlu Baklava
Fotoğraf: JR Suarez

Çulcuoğlu Baklava ve Restoran; Şanlıurfa yöresel lezzetlerini deneyebileceğiniz yerlerden biridir. Restoran oldukça büyüktür. Restoranın içi ve bahçesi oldukça geniştir. Özellikle bahçesi oldukça renkli ve cıvıl cıvıldır. Yaz aylarında bu bahçe müşteriler ile dolup taşar. Oldukça büyük olan bu mekân, ortam olarak da son derece nezih ve kaliteli bir ortama sahiptir. Restoran çalışanları da işlerinde profesyonel kişilerdir.

Çulcuoğlu Baklava ve Restoran; hem restoran hem de baklava salonu olarak hizmet veren işletmelerden biridir. Bu restoranda lahmacun, içli köfte, şıllık tatlısı ve kebap restoranın en sevilen ürünleridir. Bu ürünlerin dışında menüde kebap çeşitleri, pide çeşitleri, dürümler ve ana yemekler bulunur. Burada kuzu tandır, Ali Nazik, kiremitte et sote ve güveç pilavı gibi lezzetler deneyebilirsiniz. Ana yemeklerin dışında restoranın oldukça geniş bir tatlı menüsü bulunur. Tatlı menüsünün içerisinde baklava, özel kare baklava, havuç dilimi, şöbiyet, paşa tatlısı, burma kadayıf, dolama, peynirli katmer, şıllık tatlısı, hıtlevik (cevizli dolama), fıstık ezmesi ve fıstık sepeti gibi tatlılar bulunur. Tatlı seçeneklerinden şıllık tatlısı veya özel kare baklava deneyebilirsiniz. Tatlı haricinde içecek menüsünden de çay ve Türk kahvesi gibi içeceklerden tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Recep Tayyip Erdoğan Blv., No: 13, Haliliye

Telefon: 0414 312 95 95 – 0505 320 95 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/culcuoglurestaurant/

Haritada Görüntüle >

Baklavacı Badıllı Dedeoğlu

Baklavacı Badıllı Dedeoğlu

Şanlıurfa’da baklava çok sevilen tatlılardan biridir. Bu nedenle Urfa merkezde pek çok baklavacı ve tatlıcı ile karşılaşabilmek mümkündür. Şanlıurfa merkezde lezzetli baklavalar yiyebileceğiniz adreslerden biri de Baklavacı Badıllı Dedeoğlu’dur. Konum olarak Sarayönü Caddesinde, Oruç İş Hanının içerisinde bulunan bu baklavacı, lezzetli baklavaları sayesinde ünlenmiştir.

Baklavacı Badıllı Dedeoğlu, baklava çeşitleri ve tatlı yiyebileceğiniz işletmelerden biridir. Bu tatlıcıda baklava çeşitlerinin yanı sıra, kadayıf seçenekleri, billuriye ve şıllık tatlısı gibi tatlı çeşitleri de bulunmaktadır. Buraya geldiğinizde fıstıklı kadayıf, kare fıstıklı kaymaklı baklava, billuriye ve dondurma deneyebilirsiniz. Dondurmalarınızı sade yemek istemiyorsanız tatlılarınızın üzerine ekleterek de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yusufpaşa Mah., Sarayönü Cad., Oruç İş Hanı, D. No: 57/A, Merkez

Telefon: 0414 215 37 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dedeoglubaklava/

Haritada Görüntüle >

Baklavacı Şemsettin

Baklavacı Şemsettin

Urfa’nın en meşhur baklavacılarından biri olan Baklavacı Şemsettin, lezzetli baklavaları ile isim yapmış bir baklavacıdır. Bu baklavacının en önemli özelliği Urfa’dan tüm dünyaya baklava ulaştırıyor olmasıdır. Yani internet üzerinden veya telefon ile yaptığınız siparişlerinizi kargolayarak adreslere ulaştırır. Ancak Urfa’ya gelmişken bu meşhur baklavacıdan baklava yemeden dönmeyi düşünmüyorsanız Baklavacı Şemsettin’i ziyaret etmelisiniz. Her şey yerinde ve zamanında daha güzel olduğu için bu baklavaları bir de burada deneyin. Konum olarak kent merkezinde yer alan Haliliye ilçesinde hizmet vermektedir.

Baklavacı Şemsettin zengin baklava seçenekleri ile ağızları sulandırır. Bu baklavacı özellikle tepsi baklavaları ile ünlüdür. Fıstıklı baklava, sarma baklava, sade yağlı fıstıklı baklava, cevizli baklava, kuru baklava, muska baklava, havuç dilimi baklava, billuriye ve özel baklava tepsi baklava seçeneklerini oluşturur. Baklava haricinde diğer tatlı seçeneklerinde ise kadayıf ve billuriye gibi diğer tatlı seçeneklerini de bu tatlıcının menüsünde yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Devteyşti Mah., Açıksu Cad., No: 227/B, Haliliye

Telefon: 0850 430 54 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/baklavacisemsettinusta/

Haritada Görüntüle >

Edessa Künefe Salonu

Edessa Künefe Salonu
Fotoğraf: Abdurrahman Cengiz

Şanlıurfa Balıklıgöl civarında lezzetli tatlılar denemek için bir mekân arıyorsanız Edessa Künefe Salonu’nu tercih edebilirsiniz. Lezzetli künefeleri ile ünlü olan işletme, aynı zamanda Urfa’nın en iyi künefelerini bulabileceğiniz yerlerden biri olarak biliniyor. Mekân olarak çok lüks bir yer değildir. Ortamı küçük ve oldukça sade bir tatlı dükkânıdır.

Edessa Künefe Salonu, künefe çeşitlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Burada peynirli künefe, hasır künefe ve peynirli fıstıklı künefe gibi künefe çeşitlerini bulabilirsiniz. Burada hazırlanan künefeler oldukça hafiftir. Yani şerbetinin kıvamı ne çok ağır ne de çok hafiftir. Künefelerin lezzeti tam kıvamlıdır denilebilir. Ayrıca künefeler hazırlanırken kullanılan malzemelerin taze olmasına dikkat edilir. Bu şekilde hazırlanan künefelerin lezzetine doyum olmaz. Künefe haricinde dondurma seçeneklerini de deneyebilirsiniz. Burada bulunan dondurma çeşitleri de oldukça fazladır. Künefelerinizin üstüne dilerseniz dondurma da koydurabilirsiniz. Ayrıca içecek olarak süt alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bıçakçı Mah., Balıklıgöl Cad., No: 18/C, Merkez

Telefon: 0543 215 48 48

Haritada Görüntüle >

Şanlı Miroğlu Kadayıf & Billuriye

Şanlı Miroğlu Kadayıf
Fotoğraf: Alper Turkdogan

Şanlıurfa’da kadayıf ve billuriye tatlılarının yeri çok özeldir. Birçok Urfalının da severek tükettiği bu tatlıları yiyebileceğiniz en özel yerlerden biri de Şanlı Miroğlu Kadayıf ve Billuriye’dir. Konum olarak kent merkezinde bulunan Haliliye semtinde hizmet verir. 1997 yılında Ömer Miroğlu tarafından küçük bir tatlı dükkânı olarak açılan işletme, zamanla büyüyüp gelişerek bugünkü konumuna ulaşmıştır. Günümüzde bu tatlıcının Şanlıurfa’da 2 tane şubesi bulunur. Bu şubelerden biri Haliliye’de diğeri ise Karaköprü ilçesindedir.

Şanlı Miroğlu Kadayıf ve Billuriye; Urfa’nın en iyi kadayıf ve billuriye tatlılarını bir arada bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Bu tatlıcının menüsünde peynirli kadayıf, fıstıklı peynirli kadayıf, fırın kadayıf, billuriye, sade dondurma, fıstıklı dondurma ve karışık dondurma bulunur. Buradaki tatlılar oldukça lezzetli ve hafiftir. Ayrıca tatlıların hepsi günlük olarak hazırlanır ve bu nedenle hep tazedir. Kadayıf ve billuriye tatlılarını dilerseniz burada oturup yiyebilir dilerseniz de paket yaptırıp evinize götürebilirsiniz. Yaz aylarında dilerseniz kadayıfın üstüne dondurma da ekletebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Emniyet Cad., Ulubatlı Mah., No: 17/B, Haliliye

Telefon: 0414 314 14 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/miroglukadayif/

Haritada Görüntüle >

Üstüneller Baklava

Üstüneller Baklava
Fotoğraf: Amisos 55

1989 yılından beri Şanlıurfa’da hizmet veren Üstüneller Baklava, şehrin en iddialı baklavacılarından biridir.  Konum olarak Urfa merkez Haliliye’de hizmet veren baklavacı, lezzetli yöresel baklavaları ile ünlü bir işletmedir. Baklava dükkânının ortamı son derece otantik ve ilgi çekicidir.

Üstüneller Baklava, Şanlıurfa merkezde lezzetli baklavalar için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Bu baklavacıda kuru baklava, fıstıklı kaymaklı baklava, özel kare baklava, fıstıklı dürüm, paşa tatlısı, fıstık deryası, bülbülyuvası, cevizli baklava, cevizli hırtlevik, fıstıklı dolama, burma kadayıf, şöbiyet ve sultan gibi tatlılar bulunur. Fıstık deryası ve kare baklavası denemeniz gereken lezzetlerdendir. Fıstık deryası içi iri fıstıkla doldurulmuş bir baklavadır ve bu baklavacıda en çok satılan baklava çeşididir. Bu baklavaları dilerseniz burada yiyebilir dilerseniz de paket yaptırarak evinize götürebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kamberiye Mah., Sarayönü Karakolu Yanı, 870. Sk., No: 8, Haliliye

Telefon: 0414 315 07 47

Haritada Görüntüle >

Ballı Dondurma Bedih Usta

Bedih Usta Ballı Dondurma

Ballı Dondurma Bedih Usta, Şanlıurfa Eyyübiye’de dondurma ve tatlı yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Burası Urfa’da gerçek dondurma lezzetini bulabileceğiniz bir işletmedir. Yaz mevsimin vazgeçilmez lezzeti olan dondurma yemek için Ballı Dondurmayı tercih edebilirsiniz.

Ballı Dondurma Bedih Usta, zengin dondurma çeşitleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bu dondurmacıda sade, ballı, vanilyalı, kaymaklı, kakaolu, çikolatalı ve meyveli gibi birçok çeşitte dondurma seçeneği bulunur. Burada sade dondurmanın üzerine bal eklenir. Ayrıca dondurmalarınızın üzerine isterseniz fıstık, çikolata sosu gibi ilaveler ekletebilirsiniz. Bu restoranın olayı da tam olarak budur. Bal ve dondurmadan oluşan bu lezzetli karışımı denemek için bu dondurmacıyı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pınarbaşı Bak., 1226. Sk., No: 7, Eyyübiye

Telefon: 0414 216 41 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ballimaras/

Haritada Görüntüle >

Şanlıurfa tarih, kültür ve inanç turizmi açısından potansiyeli yüksek önemli illerimizden biridir. Tarihi ve dini olarak önemli olan bu ilimizde gezilip görülecek pek çok yer vardır. Özellikle Balıklıgöl ve Göbeklitepe ile öne çıkan Urfa’da kültürel yönden de oldukça zengin bir miras bulunur. Urfa gezinizde yöresel yemeklere ağırlık vermek ve zengin Urfa yemek kültürünü yakından tanımak için şehrin en sevilen ve en çok tercih edilen kafe ve restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Şanlıurfa gezisi gerek kültürel gerek gastronomi açısından size pek çok şey katacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin