Samsun’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Samsun, Karadeniz bölgesinde yer alan illerimizden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi önemi ve zengin mutfağı sayesinde bu kent, sıklıkla ziyaretçi akımına uğruyor. Geçmişten günümüze birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kentin mutfağı da oldukça zengindir. Kozmopolit bir mutfak yapısı bulunan Samsun mutfağı; Anadolu, Karadeniz, Balkan ve Kafkas mutfağından izler taşımaktadır. Kendine özgü lezzetlere sahip olan Samsun, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Samsun mutfağında bölgeye özgü bitkiler ağırlıklı olarak kullanılır. Yöresel bitkiler dışında balık çeşitleri de bu mutfakta önemli bir yere sahiptir. Samsun mutfağı denildiğinde herkesin aklına gelen ilk lezzet şüphesiz pideleridir. Öyle ki sadece Samsun’a özgü üç farklı çeşit pideyi bu mutfakta görebilmek mümkündür. Pide haricinde en çok bilinen ikinci lezzet ise çakallı menemendir. Normal menemen malzemeleri ile farklı usulde hazırlanan bu menemen Samsunluların vazgeçilmez kahvaltılıkları arasında yer alır. Samsun mutfağı elbette sadece pide ve menemenle sınırlı değildir.

Samsun mutfağının en meşhur lezzetlerinden bazıları şunlardır; Bafra-Samsun-Terme-Karadeniz pidesi, kaz pilavı, haluçka, katık sündürmesi, fasulye turşusu kavurması, mısır çorbası, oymaağaç kebabı, nokul, baklalı sarma, kaz tiridi, büryan, kâğıtta hamsi, mantarlı pilav, böbrek kavurma, yazı pancarı yemeği, böbrek kavurma, karmaç, haşhaşlı çörek, peynirli cevizli mantı ve Çerkez tavuğu…

Samsun’un en lezzetli yemeklerini en sevilen restoran ve kafelerinde denemek için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Samsun Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Samsun’dan Alınabilecek Yiyecekler: Samsun gastronomi açısından önemli kentlerden biridir. Yöresel yemekler, hamur işleri, tatlılar derken bu mutfakta birçok lezzeti bulabilmek mümkündür. Bu nedenle Samsun gezilerinizde evinize, sevdiklerinize götürebileceğiniz pek çok lezzet bulunur. Samsun’dan satın alabileceğiniz yiyecekler arasında Bafra ve Terme pideleri, çeşitli reçeller, köy tarhanası, kuşburnu marmeladı, nokul tatlısı, pancarlı veya ıspanaklı erişte, tereyağlı fasulye turşusu, doğal salça, doğal peynir, kestane balı, erik pestili ve daha birçok kahvaltılık ürünü satın alabilirsiniz.

Samsun’un En Meşhur Tatlısı: Samsun mutfağında tatlıların yeri ayrıdır. Samsun’a özgü deneyebileceğiniz tatlılar arasında nokul, pelüze, fırında kabak tatlısı, kıvratma ve kocakarı gerdanı tatlısı yer alır. Samsunlular için nokul tatlısının yerinin özel olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Özellikle Samsun’a geldiyseniz bu tatlıdan mutlaka denemelisiniz.

Samsun’da Nerede, Ne Yenir?

Peçko Fırın

Peçko Fırın
Fotoğraf: Kadir Aksan

1994 yılında Rize’de açılan Peçko Fırın, daha sonra İstanbul, Samsun ve Yalova gibi illerde şubeler açarak faaliyet alanını genişletmiştir. 28 yıllık deneyim ve tecrübeyle her geçen gün büyüyen Peçko Fırın, lezzet kalitesini artırarak bünyesine birçok lezzet katmıştır. Samsun’da hizmet veren Peçko Fırın, kahvaltı için tercih edebileceğiniz popüler lezzet duraklarından biridir. Konum olarak İlkadım ilçesinde Derebahçe Mahallesinde hizmet vermektedir.

Peçko Fırın; unlu mamuller ve kahvaltı üzerine hizmet veren yerlerden biridir. Bu fırında 32 çeşit ekmek, tatlılar, pasta ve börek çeşitleri, drajeler, içecekler ve kahve çeşitlerini bulabilirsiniz. Ayrıca 6 farklı kahvaltı çeşidi bulunan fırında farklı ve özgün bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı tabağı, simit kahvaltı, serpme kahvaltı, alo paket kahvaltı, Peçko silver kahvaltı ve Peçko gold kahvaltı burada seçebileceğiniz kahvaltılardandır. Bu kahvaltılıkların içeriği hemen hemen aynı olsa da birkaç farklı ürün detaylarına sahiptirler. Ayrıca kahvaltı menülerinin içerisinde yöresel birçok lezzete de rastlayabilirsiniz. Bu sayede kahvaltıda yöresel ürünlerden de deneme şansını yakalayabilirsiniz. Ancak bu kahvaltıların her biri ayrı lezzete sahiptir ve oldukça doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Derebahçe Mah., Tonya Sk., No: 28/A, Şehit Mustafa Zıvalı Blv., İlkadım

Telefon: 0362 236 53 54 – 0505 055 55 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/peckofirin/

Haritada Görüntüle >

Baş Başa Cafe & Restaurant

Baş Başa Cafe & Restaurant

Samsun’da harika bir manzara eşliğinde lezzetli bir kahvaltı veya akşam yemeğine ne dersiniz? Bu soruya cevabınız evet ise muhakkak Baş Başa Cafe’yi ziyaret etmelisiniz. Konum olarak Samsun Atakum’da ormanlık bir alanda yer alır. Muhteşem manzarası, doğa ile iç içe huzur dolu bir ortama sahiptir. Ayrıca mekânın içerisi de son derece sıcak bir atmosfere sahiptir. Mekânın içerisi oldukça sade ve yöresel şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca bahçesi de oldukça canlı ve renklidir. Buraya geldiğinizde açık havada kahvaltı yapmak istiyorsanız bahçede oturup doğanın ve yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Baş Başa Cafe ve Restaurant, lezzetli menüleri ve sunumlarıyla iştahları kabartıyor. Kahvaltısı ile bilinen bu kafede kahvaltı haricinde farklı lezzetleri de deneyebilirsiniz. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine değin günün her saati ziyaret edebileceğiniz restoran sizlere adeta bir lezzet şöleni sunacaktır. Kahvaltı için bu restoranı ziyaret etmeyi planlıyorsanız sizleri bol çeşitten oluşan zengin bir serpme kahvaltı menüsü karşılayacaktır. Serpme kahvaltının içerisinde klasik kahvaltılıkların yanı sıra sahanda tereyağlı yumurta, sigara böreği, gözleme, patates kızartması ve biber kızartması gibi lezzetler de yer alır. Kahvaltısı oldukça zengin ve doyurucudur.  Kahvaltı saatleri dışında geldiğinizde ise sac kavurma, hamburger, ızgara köfte ve döner gibi pek çok lezzeti deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalı Mah., Turgut Özal Cad., Orhan Gencebay İlköğretim Okulu Arkası, Atakum

Telefon: 0362 457 55 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/samsunbasbasa/

Haritada Görüntüle >

Usluoğlu Kahvaltı ve Et Restaurant

Usluoğlu Kahvaltı & Et Restaurant
Fotoğraf: Alice Kulish

1983 yılında hizmet vermeye başlamış olan Usluoğlu Kahvaltı ve Et Restaurant, Samsun’un gözde kahvaltı ve et restoranlarından biridir. Konum olarak Samsun Atakum’da hizmet veren işletme lezzetli kahvaltısı, et çeşitleri ve baklava çeşitleri ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Mekân olarak oldukça modern ve şık bir dekorasyona sahiptir. Ayrıca restoranın içerisi son derece geniş ve ferahtır. Kaliteli ortam, kaliteli hizmet anlayışı ve lezzetli yemekleri olan bu restorana Samsun ziyaretlerinizde yer ayırmayı unutmayın.

Usluoğlu Kahvaltı ve Et Restaurant, restoran ve fırın bölümlerinden oluşur. Restoran bölümünde kahvaltı ve diğer öğünler için menü seçenekleri yer alır. Kahvaltı menüsünde köy kahvaltısı ve serpme kahvaltı, kahvaltı seçenekleri arasında yer alır. Bu kahvaltılar çeşitlilik bakımından oldukça zengin ve doyurucudur. Ayrıca kahvaltılık ürünlerinin yöresel ve organik olunmasına dikkat edilmiştir. Kahvaltı dışındaki öğünlerde ise gerek Türk mutfağından gerek Samsun yöre yemeklerinden birçok lezzeti burada bulabilmek mümkündür. Özellikle patlıcan kebabı, pide çeşitleri ve külbastı gibi lezzetleri burada denemenizi tavsiye ederiz. Restoran haricinde bir fırın ve pastane konsepti ile hareket eden işletmede birbirinden lezzetli pasta, çikolata, dondurma ve baklavaları burada bulabilirsiniz. Yemek haricinde bir önerimiz de buradan baklava almanız yönünde olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mimarsinan Mah., Mustafa Kemal Blv., No: 16, Atakum

Telefon: 0362 437 37 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/usluogluresmi/

Haritada Görüntüle >

Özsüt Cafe Atakent

Samsun Özsüt Cafe
Fotoğraf: Vildan Cure

Türkiye’nin birçok ilinde şubesi bulunan Özsüt’ün Samsun’un İlkadım ilçesinde de şubesi bulunuyor. Konum olarak Güzelyalı Atakum sahilinde bulanan kafe, muhteşem bir deniz manzarasına sahiptir. Manzara dışında kafenin ortamı diğer illerden de aşina olduğunuz klasik Özsüt kafelerine benzerlik gösterir. Ayrıca gerek ortam, gerek hizmet, gerekse de lezzet açısından klasik bir Özsüt Cafe’dir. Yani daha önce herhangi bir Özsüt şubesine gittiyseniz bu lezzetlere zaten aşinasınızdır.

Özsüt Cafe; pasta, tatlı, dondurma ve kek gibi unlu mamullerini bulabileceğiniz bir kafe olmasının yanı sıra kahvaltı için de tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu kafenin kahvaltısı serpme kahvaltı ve pratik kahvaltı olmak üzere 2 çeşitten oluşuyor. Serpme kahvaltısı müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu kahvaltının içerisinde peynir, zeytin, söğüş tabağı, soğuk şarküteri, bal, tereyağı, acuka, sigara böreği, patates kızartması, karadut reçeli, simit, tost, su böreği, menemen, omlet, biber kızartması ve sınırsız çay bulunuyor. Kahvaltı haricinde ise pasta çeşitleri, kekler ve dondurma seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., 3061. Sk., No: 171, Adnan Menderes Blv., Atakum

Telefon: 0362 438 55 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ozsutmutluluktadinda/

Haritada Görüntüle >

Dört Oda Bi’Kahvaltı

Dört Oda Bi Kahvaltı Salonu

Samsun’da hem konaklayabileceğiniz hem de yemek yiyebileceğiniz bir mekân arıyorsanız Dört Oda Bi’Kahvaltı tam da size göre olacaktır. Konum olarak Atakum Yeşilyurt Mahallesinde yer alan işletme manzarası ve ortamı ile dikkat çekiyor. Konumu itibari ile deniz kıyısında yer alan işletme harika bir sahil manzarasına sahiptir. Bu işletme deniz ve yeşillik kokusunu hissedebileceğiniz renkli ortamı ve lezzetli yemekleriyle Samsun’un popüler yerlerinden biri haline gelmiştir. Lezzetli yemekler, kaliteli ortamı ve profesyonel hizmet anlayışıyla bu işletme Samsun’da yemek yenilebilecek yerler arasına girmeyi başarmıştır.

Dört Oda Bi’Kahvaltı; lezzetli kahvaltısı ile ünlü bir mekândır. Bu işletmenin kahvaltı menüsü tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşan serpme kahvaltıdır. Serpme kahvaltının içerisinde neredeyse yok yoktur. Peynir, zeytin, söğüş tabağı, reçel çeşitleri, bal, tereyağı, salam, ceviz, kayısı, tereyağlı sucuklu yumurta, cips ve çay yer alır. Serpme kahvaltı haricinde ise menüde gözleme çeşitleri, menemen çeşitleri, omletler, yumurtalar, tatlı çeşitleri, soğuk ve sıcak içecekleri menüde görebilmeniz mümkündür. Dilerseniz serpme kahvaltınıza ekstra lezzetler ekleterek kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Kahvaltı saatleri 08:00 – 13:00 arasıdır.

Adres: Yeşilyurt Mah., 7158. Sk., No: 4, 75. Yıl Cumhuriyet Blv., Atakum

Telefon: 0530 500 74 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dortodabikahvalti/

Haritada Görüntüle >

Ihlamur Cafe & Restaurant

Ihlamur Cafe & Restaurant

Ihlamur Cafe ve Restaurant, Samsun İlkadım Baruthane Mahallesinde hizmet veren işletmelerden biridir. Ortam olarak sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Ayrıca restoranın bahçesi peyzaj olarak da oldukça ilgi çekicidir. Hoş ortam, dikkat çekici bahçe ve lezzetli yemekler için bir öğle yemeğinizde bu restoranı tercih edebilirsiniz.

Ihlamur Cafe, menü bakımından müşterilerine geniş seçenekler sunar. Bu kafenin menüsünde tava lezzetleri, kebap seçenekleri, tatlılar ve içecekler yer alır. Tava lezzetleri arasında çoban kavurma, sac kavurma, et ve tavuk çökertme kebapları, et ve tavuk sote, soya soslu tavuk ve kuzu tandır bulunur. Kuzu tandır ise sadece Çarşamba günleri hazırlanmaktadır. Tava lezzetleri dışında Adana kebap veya Adana yoğurtlu kebap alabilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı ile kapanış yapmak isterseniz tatlı menüsünden dilediğiniz tatlıyı seçebilirsiniz. Kabak tatlısı, sütlaç, revani veya katmer tatlılarını seviyorsanız burada deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Baruthane Mah., Anadolu Cad., No: 54, İlkadım

Telefon: 0362 445 18 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ihlamur_cafe_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Muhtar’ın Yeri İnanç Menemen

Muhtarın Yeri İnanç Menemen

Bir menemen için kilometrelerce uzaktaki bir yere gidilmez diyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Samsun’a özgü bir menemen olan ve lezzetinden adeta damak çatlatan çakallı menemen için kilometrelerce mesafe yapan birçok insan var. Çakallı mevkii, Samsun-Ankara karayolu güzergâhında Samsun’a varmadan yaklaşık 30 km kadar bir mesafede yer alır. Çakallı menemeni ile ünlü olan bölgede sağlı sollu sıralanmış menemencileri görebilirsiniz. İşte burada bulunan menemencilerden biri de Muhtar’ın Yeri İnanç Menemendir. İster sabah kahvaltısı için, ister öğle ve akşam saatleri için bu menemene ekmek banmak isteyeceksiniz.

Muhtar’ın Yeri İnanç Menemen, lezzetli çakallı menemen yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Bu restoranın menemeninin en önemli özelliği restoranın kendi ürettikleri domates ve biberler kullanılarak yapılıyor olmasıdır. Ayrıca Karadeniz’in meşhur tereyağı ve köy yumurtaları bu menemenin olmazsa olmazlarındandır. Bu şekilde tamamen doğal ve organik malzemeler ile hazırlanmış menemenin lezzetine elbette ki doyum olmaz. Üstelik Çakallı menemenin yanında turşu ve sıcacık özel bir ekmek getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Dereköy Mah., Kavak

Telefon: 0362 751 62 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/inancmelemen/

Haritada Görüntüle >

Menemenci Kel’in Yeri

Menemenci Kelin Yeri

Samsun denilince akıllara gelen lezzetlerden biri de çakallı menemendir. Samsun-Ankara karayolu 30 km mesafede yer alan menemenciler lezzetli menemen yemek için gidilecek adreslerden biridir. Burada gidebileceğiniz menemencilerden biri de Menemenci Kel’in Yeridir. Otantik ortamı, çeşitli ikramları ve elbette lezzetli menemeni sayesinde Çakallı’nın en sevilen menemencilerinden biri olmayı başarmıştır. Ayrıca mekan olarak oldukça otantik ve nostaljik bir ortama sahiptir. Mekânın içerisinde bin bir çeşit antika eşya bulunuyor. Üstelik hizmet kalitesinin de üst düzeyde olduğunu belirtebiliriz.

Menemenci Kel’in Yerinde lezzetli mi lezzetli menemen yiyebilirsiniz. Özellikle çakallı menemeni ile ünlü olan işletmede menemenin diğer çeşitlerini de görebilirsiniz. Sade, kavurmalı, sucuklu ve karışık gibi menemen seçenekleri de menüde bulunan diğer menemen çeşitlerindendir. Burada menemen sipariş ettiğinizde masanıza ikram olarak turşu ve bal getirilir. Menemen haricinde menüde kahvaltı seçenekleri, yumurtalar ve ızgaralar yer alır.  Buraya kahvaltı yapmak için de gelebilirsiniz. İsterseniz kahvaltınızın yanına ekstra olarak menemen lezzetini de ekletebilirsiniz. Menemen haricinde kavurma, muhlama ve yumurta da burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazılarıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Samsun-Ankara Karayolu 30. Km., Mahmutlu Sapağı Sk., No: 23, Kavak

Telefon: 0538 461 75 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kelinyerii/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Menemenci Dayı

Meşhur Menemenci Dayı

Samsun Kavak menemencileri ile ünlü sokağa sahiptir. Sağlı sollu sıralanmış menemencilerin bulunduğu bu sokak, Samsun-Ankara karayolunun 30 km içerisinde yer alır. Bu sokakta gidebileceğiniz menemencilerden biri de Meşhur Menemenci Dayı’dır. Meşhur Menemenci Dayı lezzetli çakallı menemeni ile ünlü bir işletmedir. Ayrıca müşterilerin karşılanması, ilgi alaka gerçekten üst düzeydir. İşletmenin ortam olarak da sıcak ve samimi bir ortama sahip olduğunu söyleyebiliriz. Lezzetli yemekleri ve zengin ikramlara sahip olan bu restorana Samsun ziyaretlerinizde yer ayırmayı unutmayın.

Meşhur Menemenci Dayı; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranı kahvaltı için tercih edecekseniz kahvaltı seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Kahvaltı menüsünde ise serpme köy kahvaltısı, omlet, kuymak, kavurma ve diğer kahvaltılık seçenekleri bulunur. Ayrıca mekân lezzetli menemeni ile ünlü bir işletmedir. Menemen seçenekleri arasında ise klasik, kavurmalı, sucuklu, pastırmalı, karışık ve altı ezmeli menemen yer alır. Ayrıca menüde yer alan diğer lezzetler ise ızgaralar, pişiler ve yumurtalardır. Yani öğle veya akşam saatlerinde geldiğinizde ızgara seçeneklerinden dilediğinizi seçerek enfes bir öğün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Saraykent Mah., Kavak

Telefon: 0362 749 00 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshur_menemenci_dayi/

Haritada Görüntüle >

Şişman Börekçi

Şişman Börekçi

Samsun merkezde lezzetli börekler yiyebileceğiniz tatlı mı tatlı bir mekân arıyorsanız Şişman Börekçiye gelebilirsiniz. Konum olarak İlkadım Saitbey Caddesi üzerinde yer alan börekçi, lezzetli börek çeşitleri ile ünlüdür. Kaliteli ve hijyenik ortamı, lezzetli ürünleriyle Samsun merkezde gerçek börek lezzetini deneyebileceğiniz börekçilerden biridir. Ayrıca bu lezzete ulaşmak için illa bu dükkâna uğramanıza gerek yoktur. İnternet üzerinden sipariş vererek de taze böreklere kavuşabilirsiniz.

Her sabah güne lezzetli börekler ve diğer hamur işleri ile başlamak için Şişman Börekçi tercih edilebilecek adreslerden biridir. Bu börekçinin menüsünde her türlü börek çeşidinin yanı sıra lezzetli kahvaltılık hamur işlerini de bulabilirsiniz. Poğaçalar, simitler, kruvasanlar, pasta ve kek gibi diğer hamur işleri bu börekçinin menüsünde yer alan diğer hamur işi lezzetleridir. Her gün taze börek yiyebileceğiniz işletme, Samsun’un en lezzetli böreklerini deneyebileceğiniz yerlerden biridir. Börek çeşitleri arasından su böreği, talaş böreği, sigara böreği ve kol böreği gibi sevilen börekleri deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 06:00 – 19:00, hafta sonu 06:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Saitbey Mah., Demirciler Cad., No: 2, Subaşı Mevkii, İlkadım

Telefon: 0362 333 33 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Şişman-Börekçi-136380019812809/

Haritada Görüntüle >

Samsun 56’lar Çorbacı

Çorbacı 56'lar

Samsun 56’lar Çorbacı, Samsun merkez İlkadım’da çorba içebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Samsun’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde yer alır. En işlek cadde üzerinde hizmet vermesinden dolayı araç park yeri bulma konusunda sıkıntılar yaşanabilir. 7/24 açık olan çorbacı, ister kahvaltı saatlerinde ister gecenin en geç saatlerinde size lezzetli çorba keyfini yaşatacaktır.

Samsun 56’lar Çorbacı, çorba çeşitleri ile ünlü bir işletmedir. Çorba çeşitleri arasında kelle paça, ayak paça, işkembe, tavuk suyuna çorba, mercimek, ezogelin, tuzlama ve domates çorbaları bulunur. Özellikle kelle paça çorbası konusunda oldukça başarılı olduklarını söylemeden geçmeyelim. Çorbaların yanında limon, yeşillik ve turşu gibi ekstra lezzetler de getirilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., İstiklal Cad., No: 168, D: B, İlkadım

Telefon: 0362 230 50 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/56larcorbaci/

Haritada Görüntüle >

Mantıka Palas

Mantıka Palas

Karadeniz manzarasını ayaklarınızın altına seren Mantıka Palas, lezzetli yemekleri ve muhteşem ortamıyla Samsun’un en sevilen restoranlarından biridir. Konum olarak Samsun Atakum’da yer almaktadır. Muhteşem deniz manzarasına sahip olan restoran manzarası ile olduğu kadar iç ortamı ile de beğenilmektedir. Restoran çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgilidir. Ayrıca restoranın ortamı da son derece nezih, şık ve sıcak bir atmosfere sahiptir. Açık alanda manzaraya karşı oturmak istiyorsanız önceden masanızı ayırtmanız faydalı olacaktır. Çünkü dışarıdaki masalar daha çok tercih edildiği için bu masalar daha çabuk dolabilir.

Mantıka Palas, klasik Türk yemekleri, pizza ve sushi servisi bulunan bir restorandır. Bu restoran genel olarak akşam yemekleri için tercih edilse de kahvaltı veya öğle yemekleri için de buraya gelinebilir. Restoranın kahvaltı menüsü geleneksel serpme kahvaltı ve ekspres kahvaltıdan oluşuyor. Bu kahvaltıların her ikisinde de ürün çeşitliliği oldukça fazladır ve mekânın kahvaltısı gerçekten doyurucudur. Kahvaltı dışında menüde pide çeşitleri, yöresel pideler, ocakbaşı lezzetleri, steak menüleri, burgerler ve dürümler, makarna ve mantılar, pizzalar ve sushi çeşitleri yer alır. Öğle ve akşam yemekleri için geldiğinizde menüden bu lezzetleri sipariş edebilirsiniz. Beyti, fırında mantı ve tatlı olarak da bal kabaklı profiterol tercih edebilirsiniz. Yemek haricinde mekânın oldukça geniş alkollü ve alkolsüz içecek seçeneklerinin de bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Küçükolpınar Mah., 601. Sk., Atakum

Telefon: 0362 400 44 55 – 0552 500 44 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mantika.palas/

Haritada Görüntüle >

Meşe Tesisleri

Meşe Tesisleri
Fotoğraf: Mikail Şimşek

Meşe Tesisleri, Samsun Canik’te yer alan bir tesistir. Bu tesis, düğün salonu, nişan ve kına salonları, çocuk oyun alanları, semaver, canlı müzik kafeleri ve restoranlar bulunan çok amaçlı bir tesistir. Muhteşem manzarası ve lezzetli yemek menüleri ile dikkat çeker. Samsun’a tepeden bakan bir konumda bulunan işletmenin manzarası oldukça muhteşemdir. Ayrıca restoranın bulunduğu alanda mesirelik alanlar, yürüyüş ve piknik alanları da bulunuyor. Bu restorana geldiğinizde hem lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilir hem de doğa yürüyüşleri yaparak harika vakit geçirebilirsiniz.

Meşe Tesisleri; kahvaltı ve diğer öğünler için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı seçenekleri mevcuttur. Kahvaltı menüsünde çeşit boldur ve kahvaltısı son derece doyurucudur. Pazar günleri açık büfe kahvaltı seçeneği mevcuttur. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menüde yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Kaburga dolması, sac tava, tandır, fırın güveç, çökertme kebabı, güveç et veya tavuk sote, mantar sote, çoban kavurma, pizza seçenekleri, salatalar ve tatlılar bu restoranın mutfağında yer alan lezzetlerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Toptepe Mah., 234. Sk., No: 7, Canik

Telefon: 0549 415 55 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mesetesislerisamsun/

Haritada Görüntüle >

Öz Terme Pide Salonu

Öz Terme Pide Salonu

Pide, Samsun’un en özel lezzetlerinden biridir. Samsun’a özgü çıtır çıtır enfes pidelerden denemek isterseniz Öz Terme Pide Salonu’na gidebilirsiniz. Konum olarak İlkadım’da Eski Adliye Binasının karşısında yer alır. Misafirperver hizmet anlayışıyla hareket eden işletme, lezzetli ve kaliteli pideleri ile müşterilerine lezzetli dakikalar yaşatmaktadır. Pide salonu iki katlı olarak hizmet veriyor. Yani buraya geldiğinizde isterseniz alt katta isterseniz üst katta oturup yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Öz Terme Pide Salonu, Samsun’da yöresel pide denemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranda açık-kapalı pide çeşitleri, kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı, kavurmalı, sucuklu, yumurtalı ve karışık pide çeşitleri mevcuttur. Pide seçenekleri haricinde menüde çorba çeşitleri, Adana, Urfa kebap, Adana yoğurtlu, vali kebabı, beyti kebabı, patlıcan kebabı, sebze yemekleri, et yemekleri, pilav, tavuk ızgara, köfte ızgara ve diğer ızgara seçenekleri de yer almaktadır. Bu restorana geldiğinizde yöresel yemeklerden denemek isterseniz başlangıç olarak lahana çorbası ardından da Samsun pidelerinden damak zevkinize uygun olanı sipariş edebilirsiniz. Pidelerinizin yanına dilerseniz buz gibi bir açık ayran alarak lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: 19 Mayıs Cumhuriyet Cad., No: 34, İlkadım

Telefon: 0362 432 33 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/samsunoztermepide/

Haritada Görüntüle >

Samsun Pidecisi

Samsun Pidecisi
Fotoğraf: Melih Seleoğlu

Pideleri ile ünlü bir şehir olan Samsun’da pide yenilebilecek birçok mekân bulunuyor. Samsun’da lezzetli ve kaliteli pideleri nerede bulabilirim diye merak ediyorsanız sizlere Samsun Pidecisini önerebiliriz. Konum olarak İlkadım Aziziye Caddesinde yer alan bu pideci, lezzetli yöresel pideleri ile beğenilmektedir. Bir aile işletmesi olarak hizmet veren pideci, sıcak ve samimi ortamı, müşterilere karşı misafirperver yaklaşımı sayesinde müşteriler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Samsun Pidecisi, yöresel Samsun pideleri deneyebileceğiniz ideal adreslerden biridir. Bu pidecinin pide menüsünde kapalı ve açık pide seçenekleri yer alır. Kapalı ve açık pide seçeneklerinde kıymalı, kaşarlı, beyaz peynirli, harmoni, kavurmalı, pastırmalı, sucuklu, sebzeli, karışık, spesiyal ve lahmacun seçenekleri yer alır. Pide haricinde ise menüde fırında mercimek çorbası, yayla çorbası, fırın sütlaç, soğuk ve sıcak içecekler yer alır. Bu restoranın pidelerinin dışı çıtır çıtır içleri de yumuşacık ve bol malzemelidir. Burada pide yemek istiyorsanız kapalı kıymalı veya kapalı kuşbaşılı pide denemenizi tavsiye edebiliriz.  Pide siparişlerinizde masaya ikram olarak acılı ezme ve salata gibi lezzetler de getirilir. Ayrıca pidelerinizin yanında manda yoğurdundan yapılmış olan ayranın tadına mutlaka bakmalısınız. Son olarak kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz fırın sütlaç almanızı tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karadeniz Mah., Aziziye Cad., No: 29, İlkadım

Telefon: 0362 437 55 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nuriustasamsunpidecisi/

Haritada Görüntüle >

Uyar Pide Kebap

Uyar Pide Kebap

Uyar Pide ve Kebap, Samsun merkezde pide ve kebap denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Samsun il merkezinde İlkadım’da hizmet verir. İlk bakışta oldukça küçük görünen bu pidecinin üst katında oldukça geniş bir oturma salonu bulunur. Titiz ve temiz bir hizmet anlayışı bulunan restoran lezzet, fiyat ve hizmet kalitesi açısından oldukça tatmin edicidir.

Uyar Pide ve Kebap, menüsünde pide çeşitleri, kebaplar, lahmacun ve köfte lezzetleri bulunur. Pide çeşitleri arasında açık ve kapalı pide çeşitleri vardır. Bu pideler genellikle kıymalı, peynirli, pastırmalı, sucuklu, yumurtalı, kuşbaşılı ve kaşarlı şeklinde yapılır. Pide haricinde kebap seçeneklerinde ise Adana kebap, Adana yoğurtlu ve Adana dürüm seçenekleri mevcuttur. Pide ve kebap haricinde Akçaabat köfte veya pilav üstü döner de tercih edilebilir. Ancak bu restoranda özellikle Bafra pidesinden denemenizi tavsiye ederiz. Çünkü buranın Bafra pidesi gerçekten lezzetlidir. Pidenin hamuru çıtır çıtır, iç malzemesi ise dolgun ve lezzetlidir. Ayrıca burada yemek siparişlerinizden önce masanız çeşitli ikramlarla donatılır. Getirilen ikramlar arasında soğanlı domatesli büyük bir salata, çiğ köfte, haydari ve acılı ezme gibi mezeler getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adalet Mah., Karadeniz Cad., No: 20, İlkadım

Telefon: 0362 234 09 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/uyarpide/

Haritada Görüntüle >

Yıldızlar Terme Pide

Yıldızlar Terme Pide Salonu

Yıldızlar Terme Pide Salonu, Samsun Atakum’da pide yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Lezzetli pideleri ve modern ortamıyla dikkat çeken restoranı, pide yemek için tercih edebilirsiniz. İşletmenin ortamı son derece temiz ve modern bir dekora sahiptir. Ayrıca restoran çalışanları da müşterilere karşı son derece ilgili ve yardımseverdir. Sipariş hızına da değinmek gerekirse sipariş hızı ortalamadır denilebilir. Ancak mekânın yoğun olduğu zamanlar siparişler bir tık yavaş gelebilir.

Yıldızlar Terme Pide Salonu, lezzetli ve iştah açıcı menülere sahiptir. Bu restoranın menüsünde açık ve kapalı pide çeşitleri yer alır. Açık ve kapalı pide seçeneklerinde ise çeşit oldukça fazladır. Birkaç pide çeşidini örnek vermek gerekirse kıymalı, karışık, kuşbaşılı, mantarlı, pastırmalı, sucuklu, tavuklu, sebzeli ve daha birçok çeşitte kapalı veya açık pideyi burada bulabilirsiniz. Buraya gelip pide sipariş ettiğinizde masanıza ikram olarak salata ve turşu getirilir. İkram olarak getirilen bu ürünlerin porsiyonu da tatmin edici seviyededir. İkram haricinde pidelerine değinmek gerekirse pidelerin gerçekten lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Pidelerinizin yanına bol köpüklü açık ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Esenevler Mah., İsmet İnönü Blv., Yıldızlar Apt., No: 12, Atakum

Telefon: 0362 437 60 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yildizlartermepide/

Haritada Görüntüle >

Galip Usta Pide Salonu

Galip Usta Pide Salonu

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Orta Mahalle’de hizmet veren Galip Usta Pide Salonu, lezzetli pideler yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Samsun il merkezinde olduğu gibi ilçeleri de pide konusunda öncü konumdadır. Bu bağlamda Çarşamba ilçesinde de birçok pide salonuyla karşılaşmak mümkündür. Çarşamba’da da lezzetli pideler için Galip Usta Pide Salonunu ziyaret etmenizi tavsiye edebiliriz. Bu pide salonun en önemli özelliklerinden biri de ünlü gurme Vedat Milor tarafından ziyaret edilmiş olmasıdır. Vedat Milor buraya geldiğinde pideleri çok beğenmiş ve burayı tavsiye etmiştir.

Galip Usta Pide Salonu, açık ve kapalı pide çeşitlerini bulabilirsiniz. Açık ve kapalı pide çeşitlerinde kuşbaşılı, kıymalı, kavurmalı, pastırmalı, kuşbaşı kaşarlı, kıymalı kaşarlı, pastırmalı kaşarlı, beyaz peynirli, kaşarlı beyaz peynirli, sucuklu, çökelekli, yağlı yumurtalı ve sebzeli gibi pek çok seçenek mevcuttur. Bu pideler gürgen ve meşe odunu ateşinde pişiriliyor ve bu sayede pidelerin lezzeti katlanmış oluyor. Bu menüden sevdiğiniz pide lezzetlerini sipariş edebilirsiniz. Burada deneyebileceğiniz pidelerden bazıları ise yağlı olarak bilinen yumurtalı tereyağlı pide, açık yumurtalı pide ve açık kıymalı pidedir. Pidelerinizin yanına açık ayran istemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Orta Mah., 153. Sk., No: 2/A , Çarşamba

Telefon: 0362 832 30 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/galipustapide/

Haritada Görüntüle >

Kavak Tirit Evi

Kavak Tirit Evi

Kavak Tirit Evi, Samsun Kavak’ta lezzetli yemekler için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Lezzetli yemekleri ve bilhassa kaz tiridi ile öne çıkan mekânı lezzet öğeleri dışında değerlendirelim. Öncelikle restoranın bulunduğu yer çok güzel. Doğa ile iç içe, şehrin kalabalık ve gürültüsünden uzakta huzurlu dakikalar yaşayabileceğiniz bir alanda hizmet veriyor. Ayrıca restorana geldiğinizde mekânın binasının da bir hayli dikkat çekici olduğunu göreceksiniz. Restorana girdiğinizde ise eşsiz manzara ve hoş iç dekoru sizi bambaşka bir havaya sokmaya yetecek. Ortam haricinde restoran personelinin müşterilere yaklaşımı da oldukça profesyoneldir.

Kavak Tirit Evi; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Bu restoranın kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve ekstra kahvaltılıklar yer alır. Serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağında bir kahvaltı sofrasında olması gereken bütün lezzetler mevcuttur. Ekstra kahvaltılık ürünlerinde ise kuymak, kavurmalı yumurta, sucuklu yumurta, çorba, menemen ve kavurmalı menemen seçenekleri bulunmaktadır. Kahvaltı dışında menüde kapalı ve açık pideler, lahmacun, alabalık, Arnavut ciğeri, et kavurma, İskender, pirinç pilavı, keşkek, et sac tava ve tavuk sac tava gibi çeşitli lezzetler mevcuttur. Bu restoranın en sevilen ve en beğenilen lezzeti ise restoran isminden de anlaşılacağı üzere tirit yemeğidir. Özellikle kaz tiridi ile öne çıkan işletmenin yemekleri birbirinden güzel olsa da Samsun yöresel lezzetlerinden olan kaz tiridini ısrarla denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yaşardoğdu Mah., 101. Cad., No: 15, Kavak

Telefon: 0362 741 25 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tiritevikavak/

Haritada Görüntüle >

Çalıkuşu Döner

Çalıkuşu Döner
Fotoğraf: Halil Nerminer

Samsun’da lezzetli et döner yemek istiyorsanız uğramanız gereken yerlerden biri de Çalıkuşu Döner’dir. Konum olarak Samsun merkezde Çiftlik’te yer alır. Çiftlikte gezintiye çıkan kişilerin uğrak yerlerinden biridir. Samsun’un en meşhur dönercilerinden olan Çalıkuşu Döner, kaliteli hizmet anlayışı, lezzet ve fiyat performans açısından müşterilerinden tam not almayı başarmıştır. Döner salonunun ortamı son derece geniş ve ferah bir alandan oluşur. Bunun dışında servisi de son derece hızlıdır. Yani mekân ne kadar kalabalık olursa olsun yemekler için uzun dakikalar beklemek zorunda kalmazsınız.

Çalıkuşu Döner, lezzetli menüleri ile dikkat çeken işletmelerden biridir. Bu restoranın menüsünde çorbalar, pideler tavuk döner ve et döner çeşitleri yer alır. Bu restoranın en sevilen yemeği elbette ki et dönerdir. Et ve tavuk döner olarak pilav üstü, dürüm, ekmek arası veya porsiyon şeklinde servis isteyebilirsiniz. Ayrıca döner siparişlerinizde dönerinizin üstüne dilerseniz burada hazırlanan özel sostan ekletebilirsiniz. Et döner haricinde bu restoranda Karadeniz’e özgü pide çeşitlerini deneyebilirsiniz. Yemeklerin fiyatı da oldukça makuldür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., İstiklal Cad., No: 102, İlkadım

Telefon: 0362 231 25 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/calikususamsun/

Haritada Görüntüle >

Lezzet Döner 1925

Lezzet Döner 1925

Samsun İlkadım’da döner yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Lezzet Döner 1925’tir. 1925 yılından beri Saat hane meydanında hizmet veren işletme, kurulduğu günden bu güne lezzetli dönerleri ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Odun ateşinde pişirilen gerçek et dönerler, Samsunlular için gerçekten lezzet abidesidir. Samsun ziyaretlerinizde Samsunlular tarafından sıklıkla tercih edilen bu tarihi dönerciyi ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Lezzet Döner 1925, menüsünde et döner seçenekleri bulunuyor. Et döner olarak pilav üstü, porsiyon, dürüm veya sandviç olarak et dönerinizi sipariş edebilirsiniz. Buranın et dönerinin eti gerçekten lezzetlidir. Burada döner sipariş ettiğinizde isteğinize göre kalın veya ince kesim olarak dönerinizi alabilirsiniz. Ayrıca porsiyon döner istediğinizde dönerin altına yağlı özel bir ekmek koyulur. Bu sayede hem yemeğiniz daha doyurucu hem de daha lezzetli oluyor. Dönerin yanında ikram olarak salata ve biberiye turşusu getiriliyor. Dilerseniz döner siparişlerinizde dönerin yanında olmazsa olmazlardan olan ayran sipariş etmeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 16:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pazar Mah., Şeyh Hamza Sk., No: 3, İlkadım

Telefon: 0362 435 84 84

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lezzet1925/

Haritada Görüntüle >

Ve Döner & Pideeli5

Pide Elii5 Döner

Samsun Atakum’da bulunan Ve Döner Pideeli5, döner ve pide yiyebileceğiniz işletmelerden biridir. 1972 yılında açılan işletme, Samsun’un sevilen dönercilerinden biri haline gelmiştir. Modern ve şık mekân tasarımı, lezzetli etleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla sektörde bir marka konumuna ulaşmıştır. Et entegre tesislerinden gelen taptaze etler, bu restoranda özenle hazırlanarak döner haline getirilir. Daha sonra bu dönerler özel bir sosta marine edilir. Bu şekilde hazırlanmış olan dönerler odun ateşinde pişirilip ince ince kesilerek müşterilere servis edilir.

Ve Döner Pideeli5, et döneri ve pide çeşitleri ile ünlü bir işletmedir. Burada dönerler porsiyon et döner, İskender, Ve Döner spesiyal, döner beyti ve yoğurtlu döner olmak üzere farklı çeşitlerde servis edilmektedir. Döner haricinde kapalı, açık ve spesiyal pide çeşitleri de mevcuttur. Zaten bu işletme genel olarak döner ve pide üzerine hizmet vermektedir. Döner ve pide siparişlerinizde masaya salata, sumaklı soğan, biber turşusu ve salatalık turşusu getirilir. Yemek yedikten sonra midenizde tatlıya da yer varsa kızarmış dondurma, künefe, sütlaç veya fıstıklı burma deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 23. Sk., No: 3/A, Atakum

Telefon: 0362 438 93 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/vedonerresmi/

Haritada Görüntüle >

Niyazi Kesim

Niyazi Kesim Restaurant
Fotoğraf: Begüm Özgüler

Niyazi Kesim, muhteşem deniz manzarası eşliğinde lezzetli yemekler denemek için tercih edebileceğiniz adreslerden biridir. İlk olarak 1985 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde kurulan restoran, kurulduğu günden bu güne Bafra pidesi, Bafra nokulu ve manda yoğurdu üreten bir firmadır. Zaman içinde büyüyüp gelişen bu restoran günümüzde Samsun ve Ankara’da birçok şubeye sahiptir. Bizim burada bahsettiğimiz şube ise Samsun merkez Batıkent deniz kenarında bulunan Niyazi Kesim restoranıdır. Muhteşem Karadeniz manzarasına sahip olan restoran, denize sıfır konumuyla birçok kişinin ilgisini çekiyor. Manzara dışında restoranın ortamı da son derece şık ve ilgi çekicidir.

Niyazi Kesim; et yemekleri, pide, balık ve dünya mutfağına özgü birçok yemeği menüsünde barındırır. Bu restoranın menüsünde kapalı-açık pideler, tava lezzetleri, salatalar, makarnalar, tatlılar, soğuk ve sıcak içecekler bulunuyor. Ayrıca restoran menüsünde kahvaltı seçeneği de mevcuttur. Kahvaltı menüsünde 2 kişilik serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve köy kahvaltısı seçenekleri mevcuttur. Kahvaltı menüleri son derece doyurucudur ve bol çeşitten oluşur. Kahvaltı dışında ise Bafra pidesi ve tava lezzetlerinden denemenizi tavsiye edebiliriz. Ayrıca yine yöresel bir tatlı olan nokul tatlısını da burada deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Baruthane Mah., Atatürk Blv., No: 63, Batıpark, İlkadım

Telefon: 0362 445 15 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/niyazikesimrestoran/

Haritada Görüntüle >

Şehir Lokantası

Samsun Şehir Lokantası
Fotoğraf: Ömer Emin Dede

Şehir Lokantası, Samsun’un Çarşamba ilçesinde lezzetli ev yemekleri, döner ve ızgara lezzetleri denemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Çarşamba merkezde 3 katlı bir binada hizmet verir. Restoran 3 katlı olmasından dolayı oldukça büyüktür ve her katında ayrı çalışanlar bulunur. Özellikle döneri oldukça beğenilen işletmenin yemeklerinin her biri birbirinden lezzetlidir. Kes döner adı verilen döneri ile meşhurdur. Bu lokantaya geldiğinizde kes dönerin tadına mutlaka bakmalısınız.

Şehir Lokantası, menü bakımından müşterilerine geniş seçenekler sunmaktadır. Bu restoranın menüsünde çorbalar, ızgaralar, pide çeşitleri, ana yemekler ve tatlılar yer alır. Pide çeşitlerinde açık ve kapalı pide seçenekleri mevcuttur. Izgaralarda ise dana şiş, karışık ızgara, tavuk şiş, tavuk pirzola, sarma beyti, ızgara köfte, Adana, Urfa ve yoğurtlu Urfa gibi sevilen ızgara seçeneklerinden deneyebilirsiniz. Izgara ve pide haricinde ana yemeklerden denemek isterseniz Elbasan tava, çoban kavurma, fırında köfte veya orman kebabı deneyebilirsiniz. Yemekten sonra tatlı denemek isterseniz de fırın sütlaçla kapanışı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Orta Mah., Dr. Ata Giritli Cad., No: 28/1, Çarşamba

Telefon: 0362 833 23 47

Haritada Görüntüle >

Sini Sofram

Samsun Sini Sofram

Sini Sofram, Samsun İlkadım’da akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Mekân tasarımı olarak dikkat çeken işletmenin ortamı gerçekten ilgi çekicidir. Oldukça geniş ve ferah bir salonda hizmet verir. Ve bu yemek salonunun bazı yerleri camekân ile kaplıdır. Mekânın camekânla kaplı olması yaz ayları için oldukça avantajlı olacaktır. Sessiz, sakin kalabalıktan uzak ortamı sakinlik arayanlar için ideal bir tercih olacaktır. Ayrıca nezih ve kaliteli bir ortamı olmasından dolayı aile ile gelmeye de oldukça uygundur. Restorana kendi aracınızla gelmek isterseniz herhangi bir park sorunu yaşamazsınız.

Sini Sofram, lezzetli menüsü ile dikkat çeker. Restoran menüsünde çeşit oldukça fazladır. Bu restoranın menüsünde kebaplar, mantılar, tostlar, gözlemeler, burgerler, ızgaralar, tava ürünleri, dürümler, fırın ürünleri, beyaz etler, kırmızı etler, makarnalar, tatlılar ve salatalar gibi oldukça geniş bir menü yelpazesine sahiptir. Bu restoranın en beğenilen lezzetlerinden bazıları ise sac kavurma, et çökertme ve sini spesiyal tavadır. Samsun’da lezzetli ve bol çeşitli menüleri denemek isterseniz bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazım Karabekir Mah., Siteler Blv., No: 6, İlkadım

Telefon: 0362 230 43 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sinisofram/

Haritada Görüntüle >

Çorbacı Yaka Et Lokantası

Çorbacı Yaka Et Lokantası
Fotoğraf: Salih Özyürek

Samsun Atakum’da Körfez Mahallesi’nde hizmet veren Çorbacı Yaka Et Lokantası, lezzetli çorbaları ve et yemekleri ile iştah açmaya devam ediyor. Oldukça işlek bir cadde üzerinde yer alan işletme haftanın her günü sabah 8’den akşam 12’ye kadar açıktır. Hoş ve şık ortamı, kaliteli hizmet anlayışı ve lezzetli yemekleri sayesinde Samsun’un en sevilen yerlerinden biri olmayı başarmıştır. Ayrıca Samsun’da tereyağlı çorba içebileceğiniz ender yerlerden biridir.

Çorbacı Yaka Et Lokantası; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve ekstralardan oluşuyor. Ekstralar içinde menemen, omlet, sahanda yumurta, sahanda kıymalı yumurta ve sahanda sucuklu yumurta yer alır. Serpme kahvaltınıza ya da kahvaltı tabağınıza bu lezzetleri ekletebilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri için geldiğinizde ise menüde açık ve kapalı pide çeşitleri, ızgaralar, kebaplar, ana yemekler, dönerler ve salatalar yer alır. Yemek çeşitleri haricinde çorba çeşitleri de burada oldukça fazladır. Çorba çeşitleri arasında ezogelin, mercimek, tavuk suyu, lahana, kelle paça, işkembe gibi çorba çeşitleri bulunur. Eğer burada ne yiyeceğinize karar veremiyorsanız başlangıç olarak lahana çorbası, ana yemek olarak da ızgara köfte ve salata alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Körfez Mah., M. Çavuş Cad., No: 20, Atakum

Telefon: 0362 457 55 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Yaka-Restoran-114528046619792/

Haritada Görüntüle >

Diyarbakır Ocakbaşı Palace

Samsun Diyarbakır Ocakbaşı Palace
Fotoğraf: Mikail Şimşek

Diyarbakır Ocakbaşı Palace, Samsun’da Diyarbakır yöresel yemekleri deneyebileceğiniz yerlerden biridir. 1997 yılında Samsun Atakum’da hizmet vermeye başlayan işletme, lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor. Oldukça geniş kapasiteli bir alanda hizmet veren restoran, oldukça temiz ve hijyenik bir ortama sahiptir. Ayrıca restoran son derece modern bir dekora sahiptir. Bunların yanı sıra restoran çalışanları da işlerinde profesyonel kişilerdir.

Diyarbakır Ocakbaşı Palace, geniş ve lezzetli yemek menüleri ile dikkat çeken restoranlardan biridir. Bu restoranın menüsünde et yemekleri, kebaplar, açık ve kapalı pideler, lahmacun ve tatlı çeşitleri yer alır. Özellikle Diyarbakır yöresel lezzetlerini deneyebileceğiniz restoranın yemekleri oldukça lezzetlidir. Diyarbakır lezzetleri arasında ayva kebabı, fırında incik tava, incik haşlama, pilav üstü tandır, kuzu kaburga, mumbar dolması, gerdan haşlama, fırında gerdan tava, fırında ezme güveç ve patlıcan yatağında soslu köfte bulunur. Diyarbakır lezzetlerinden denemek isterseniz bunlardan sipariş edebilirsiniz. Diyarbakır yöre yemekleri haricinde açık-kapalı pidelerden veya ızgara yemeklerden de sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 08:00 – 23:30, hafta sonu 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Blv., Cumhuriyet Mah., 2. Sk., No: 9, Atakum

Telefon: 0362 438 12 12 – 13 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/diyarbakirocakbasipalace/

Haritada Görüntüle >

Şerif Baba Sokak Lezzetleri

Şerif Baba Sokak Lezzetleri

Şerif Baba Sokak Lezzetleri, Samsun Atakum’da lezzetli yemekler bulabileceğiniz yerlerden biridir. Self servis olarak hizmet veren restoranda midye çeşitleri ve klasik yemek çeşitleri servis edilir. Konum olarak Atakum sahilinde yer alan işletme denize nazır bir konumda yer alır. Bu nedenle restoranın manzarasının nefes kesici olduğunu söyleyebiliriz. 7/24 açık olan restoran genellikle akşam saatlerinde oldukça kalabalık oluyor. Akşamları yoğunluktan dolayı servis konusunda bazı aksamalar yaşanması muhtemel. Daha sakin bir zamanda buraya gitmeyi planlıyorsanız öğle saatleri sizin için ideal bir zaman dilimi olacaktır.

Şerif Baba Sokak Lezzetleri, menü çeşitliği bakımından müşterilerine aperatif yiyecekler sunar. Bu restoranın menüsünde kokoreç, ıslak hamburger, balık ekmek, İzmir kumru, köfte ekmek, sucuk ekmek, yoğurtlu tantuni ve Mersin et tantuni seçenekleri bulunmaktadır. Burada kokoreçler yarım, tam veya çeyrek şeklinde satılmaktadır. Bu restorana geldiğinizde özellikle kokoreç ve sıcak midyesinin tadına bakmayı unutmayın. Sıcak midyeleri alışılagelmiş olan midyelerden biraz küçük olsa da lezzeti muazzamdır. Bu restoranda yemek yemek oldukça pratik ve doyurucu olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., 3036. Sk., No: 89/A, Atakum

Telefon: 0362 432 01 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/serifbabaofficial/

Haritada Görüntüle >

Emir Balık Market & Restaurant

Emir Balık & Restaurant
Fotoğraf: Ayhan Aydın

Emir Balık Market ve Restaurant, Samsun Atakum’da hem balık satın alabileceğiniz hem de balık yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Uygun fiyata balık ekmek ve diğer deniz lezzetlerini denemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Hızlı servisi, lezzetli ve taze balıkları ile Samsun’da balık konusunda önemli yerlerden biri olmayı başarmıştır. Bu restoranın farklı bir özelliği de buradan balık satışı olmasıdır. Yani isterseniz sevdiğiniz balıkları kendiniz satın alarak evinizde istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

Emir Balık Market ve Restaurant menüsünde deniz ürünleri, balık ve Karadeniz’e özgü lezzetler bulunur. Menüde balık çorbası, mısır ekmeği turşu kavurma, midye tava, midye dolma, kalamar tava, karides tava, karides güveç, levrek buğulama, hamsi buğulama, kötek buğulama, levrek çıtlatma ve kötek çıtlatma gibi lezzetler yer alır. Ana yemeklerin dışında salata çeşitleri, tatlılar ve içecekler de menüde bulunan diğer lezzetlerdir. Bu restorana geldiğinizde önden balık çorbası, ardından levrek buğulama ve ara sıcak olarak karides tava ve roka salatası alabilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin yanında ekmek tüketiyorsanız Karadeniz’in meşhur mısır ekmeğinden alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Alparslan Blv., No: 36/A, Atakum

Telefon: 0362 437 58 57 – 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/emir_balikcilik//

Haritada Görüntüle >

Rasim’in Yeri Balık Restaurant

Rasim'in Yeri Balık Restaurant

Karadeniz illerinden biri olan Samsun, zengin deniz ve balık kültürüne sahiptir. Bu nedenle bu ilde taze ve lezzetli balık bulabileceğiniz birçok restoran vardır. Bu restoranlardan biri de Rasim’in Yeri Balık Restaurant’tır. Konum olarak Atakum Güzelyalı Mahallesinde yer alır. Denize oldukça yakın mesafede bulunan restoran, görünüş olarak klasik balık restoranlarından farksızdır. Eşsiz deniz manzarası eşliğinde, taze ve lezzetli balıkları burada bulabilirsiniz. Mekânın içerisi, manzarası ve hizmet performansı gerçekten beğenilir.

Rasim’in Yeri Balık Restaurant, deniz ürünleri, balık ve meze için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Mezgit, hamsi, levrek ve çupra gibi sevilen balıklar isteğinize göre hazırlanır ve servis edilir. Yani bu balıkları ister ızgarada ister buğulama olarak sipariş edebilirsiniz. Balık çeşitleri haricinde karides, kalamar, midye ve ahtapot gibi deniz ürünlerini de menüde görebilirsiniz. Bu restoranın en güzel yanı ise yemek sipariş ettiğinizde masanızın çeşitli ikramlarla donatılmasıdır. Özellikle ikram olarak masaya getirilen mısır ekmeğinin lezzetine diyecek yoktur. Ayrıca buranın mezeleri de son derece lezzetli ve çeşitlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., Evren Sk., No: 9/1, Atakum

Telefon: 0532 523 30 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/RasiminYeriBalikRestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kıyak Kardeşler Balıkçılık

Kıyak Kardeşler Balıkçılık
Fotoğraf: Ahmet Taşyürek

Kıyak Kardeşler Balıkçılık, Samsun’un İlkadım ilçesinde hizmet veren alkolsüz bir balık restoranıdır. Bu balık restoranı sadece kapalı bir salonda hizmet veriyor. Yani restoranın açık oturma alanı yoktur. Kapalı oturma alanı ise geniş, ferah ve son derece temizdir. Restoranın masaları son derece düzenli ve tertiplidir. Masa örtüleri beyazdır ve bu beyazlık mekânın temizliğinin de bir göstergesidir. Restoranın önünde küçük bir otopark bulunur. Otopark her ne kadar küçük olsa da vale hizmeti bulunduğu için park konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. Otopark dışında restoranın içinde bir de çocuk oyun alanı bulunuyor. Bunların dışında hizmet kalitesi ve çalışan personeller bakımından oldukça iyidir denilebilir.

Kıyak Kardeşler Balıkçılık; balık çeşitleri, deniz ürünleri ve ızgara yemekler bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Balıkları ve deniz ürünleri taze ve lezzetli olması ile bilinir. Ayrıca restoranın balık ve ızgara et menüsü oldukça çeşitlidir. Yani balık yemek istemeyen müşteriler ızgara etlerden dilediğini sipariş edebilir. Burada deneyebileceğiniz bazı lezzetler şunlardır: Levrek çılatma, karides güveç, ızgara köfte, somon şiş ve hamsi tava. Bu yemeklerin yanına dilerseniz salata ve mısır ekmeği alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adalet Mah., Bekiroğlu Sk., No: 10, İlkadım

Telefon: 0362 432 58 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kiyak.kardesler/

Haritada Görüntüle >

Pamuk Kardeşler Balık Restaurant

Pamuk Kardeşler Balık Restaurant
Fotoğraf: Ufuk Ünver

Samsun, Karadeniz bölgesinde yer alan ve denize kıyısı bulunan illerimizden biridir. Deniz ile iç içe olan bu ilde birçok balık restoranı ile karşılaşmak mümkündür. Samsun’da lezzetli balıklar hazırlayan yerlerden biri de Pamuk Kardeşler Balık Restaurant’tır. Konum olarak Batıpark’ta yer alan bu restoran 1940 yılından beri kente hizmet veriyor. 1940 yılından beri babadan oğula geçen bu nezih işletmede taze ve lezzetli balıklar yiyebilirsiniz. Günümüzde Samsun kent merkezinde 3 tane şubesi bulunur.

Pamuk Kardeşler Balık Restaurant; taze mevsim balıkları, deniz ürünleri ve meze çeşitleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Mevsimine göre hamsi, palamut, mezgit, barbun, çupra ve levrek gibi en sevilen balıkları burada bulabilirsiniz. Bu restoranın en önemli özelliği balıkların restoran çalışanları tarafından tutuluyor olmasıdır. Böylelikle denizden yeni çıkan taptaze mevsim balıkları müşteriler ile buluşmuş oluyor. Balık çeşitleri haricinde sıcak ve soğuk mezeler, sevilen deniz ürünleri de burada bulabileceğiniz diğer lezzetlerdendir. Yemeklerinizin yanına dilerseniz alkollü veya alkolsüz içeceklerden de alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Baruthane Mah., Batıpark Dolgu Sahası, No: 67, İlkadım

Telefon: 0362 445 04 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/pamukkardesler/

Haritada Görüntüle >

Batıpark Karadeniz Balık Restaurant

Batıpark Karadeniz Balık Restaurant

Batıpark Karadeniz Balık Restaurant, Samsun İlkadım Baruthane Dolgu alanının olduğu yerde hizmet veren bir restorandır. Bulunduğu konum itibari ile denize sıfır bir manzaraya sahiptir. Restoran açık oturma alanı ve kapalı oturma alanından oluşur. Açık oturma alanının manzarası oldukça güzeldir. Ayrıca açık oturma alanında oturarak deniz manzarasını doyasıya çıkartabilirsiniz. Restoranın dikkat çekici özellikleri ise açılır kapanır bir tavanının olması. Bu durum yaz ayları için oldukça avantaj sağlıyor. Ayrıca restoranın kapalı kısmı ise oldukça geniş ve toplamda 1200 kişilik bir kapasitesi bulunuyor. Restoranın diğer özellikleri ise otopark ve çocuk oyun alanının bulunmasıdır.

Batıpark Karadeniz Balık Restaurant, lezzetli ve çeşitli menüsü ile müşterilerin dikkatini çeker. Bu restoranın menüsünde balık çeşitleri, deniz ürünleri, et yemekleri, salatalar, mezeler, tatlılar ve içecekler bulunur. Et ve balık konusunda uzman şeflerin hazırladığı enfes yemekler harika bir akşam yemeği geçirmenize yardımcı olacaktır. Yemeklerden sonra tatlı yemek isterseniz dondurma, burma kadayıf veya sütlaç alabilirsiniz. Özel günleriniz için de bu restoranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Baruthane Mah., Batıpark Dolgu Sahası, Atatürk Blv., No: 67, lkadım

Telefon: 0543 445 13 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kdnzblk/

Haritada Görüntüle >

Müdavim Restaurant

Müdavim Restaurant
Fotoğraf: Murat Erer

Müdavim Restaurant, Samsun’da Ege havasını hissedebileceğiniz yerlerden biridir. Bir meyhane konsepti ile hizmet veren işletmenin ortamı son derece renkli ve ilgi çekicidir.  Konum olarak Atakum Güzelyalı Mahallesinde hizmet verir. Mekân konumu itibari ile deniz kenarında yer alır. Bu nedenle eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir. Özellikle akşamüzeri mekânın manzarası kelimenin tam anlamıyla nefes kesici olacaktır. Restoran sahibi ve restoran çalışanları da müşterilere karşı oldukça kibar ve ilgilidir.

Müdavim Restauran; Samsun’da kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve ekstra lezzetlerden oluşur. Kahvaltı menüsü oldukça zengin, çeşitli ve oldukça doyurucudur. Restoranın kahvaltısında Ege bölgesinden ve Hatay yöresinden tatlar bulunur. Öğle ve akşam yemeği için geldiğinizde sevdiğiniz yemeklerden sipariş edebilirsiniz. Restoran alkollü olduğu için yemeklerinizin yanında dilerseniz alkol tüketebilirsiniz. Restoranın bir diğer özelliği de basılı veya internet ortamında bulunan bir menüsünün olmamasıdır. Bu nedenle yemek veya meze seçmek istediğinizde çalışanlara sorarak sipariş verebilirsiniz. Ancak burada mutlaka kahvaltı yapmanızı tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., Adnan Menderes Blv., No: 135, Atakum

Telefon: 0362 437 49 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mudavim_samsun/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Hamza

Ciğerci Hamza
Fotoğraf: Aydın

Samsun İlkadım’da özellikle ciğer yemek için bir mekân arıyorsanız Ciğerci Hamza’yı tercih edebilirsiniz. Ortam olarak oldukça güzel ve nezih bir işletmedir. Mekânın dekorasyonu da son derece modern bir yapıya sahiptir. Mekân tasarımı haricinde restoran çalışanları da işlerinde profesyonel kişilerdir. Kaliteli hizmet anlayışıyla hareket eden işletme, müşterilere kaliteli, lezzetli ve temiz ciğerler sunmaya gayret eder. Her zaman etin en taze kısımları usta ellerde şekillenerek buradan müşterilere servis edilmektedir.

Ciğerci Hamza; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek bir restorandır. Bu restoranın kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır. Bu kahvaltıda deyim yerindeyse yok yoktur denilebilir. Kahvaltı haricinde restoranın menüsünde ciğer dürüm, Adana dürüm, Urfa dürüm, yaprak ciğer, et dürüm, köfte dürüm ve tavuk dürüm, ciğer şiş ve yaprak ciğer şiş bulunur. Buraya geldiğinizde özellikle mekânın en meşhur lezzetlerinden biri olan ciğer dürüm veya ciğer şişi mutlaka denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazım Karabekir Mah., Odunpazarı Cad., İlkadım

Telefon: 0362 236 33 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercihamza/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Apo Atakum

Ciğerci Apo
Fotoğraf: Furkan Ayvaz

Ciğerci Apo Atakum, Samsun merkezde lezzetli ciğerler için tercih edebileceğiniz popüler yerlerden biridir. Açık ve kapalı oturma bölümlerinden oluşan mekân, oldukça geniştir. Bu nedenle ortamda ne kadar çok kişi olursa olsun içerisi çok kalabalık olmaz. Sakinlik içerisinde, nezih bir ortamda lezzetli yemekler denemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Ciğerci Apo Atakum, menüsünde sadece ciğer bulunmaz. Bu restoranın menüsünde açık pide çeşitleri, lahmacun, kaşarlı lahmacun, tantuni, porsiyon döner, pilav üstü döner, İskender, kebap, şiş ve ciğer seçenekleri yer almaktadır. Buraya geldiğinizde ciğer şiş veya et şiş sipariş edebilirsiniz. Bu restoranın en önemli özelliklerinden biri yemek siparişlerinizden önce masaya çeşitli ikramlar getirilmesidir. Masaya getirilen ikramlar arasında salata, acılı ezme, pişmiş soğan ve lavaş getirilir. Şiş siparişlerinizi dilerseniz bu lavaşla isteğinize göre hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında açık ve bol köpüklü ayrandan almanızı tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Atatürk Blv., 6. Sk., No: 381, Atakum

Telefon: 0362 437 30 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerciaposamsun/

Haritada Görüntüle >

Saray Köfte & Balık

Saray Köfte & Balık

Saray Köfte ve Balık, Samsun Atakum sahilinde köfte ve balık yapan yerlerden biridir. Restoran konumu itibari ile denize oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Bu nedenle sahil gezilerinizde acıktıysanız veya canınız lezzetli yemekler çektiyse bu restoranda kısa bir mola verebilirsiniz. Ancak moladan ziyade buraya rezervasyon yaptırarak yani buraya özel olarak gelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü yemekler, ortam ve hizmet gerçekten kalitelidir. Bu kaliteyi yaşamak ve lezzetli yemeklerin tadına bakmak için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ancak rezervasyon zorunluğu olmadığını da baştan belirtelim.

Saray Köfte ve Balık; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın kahvaltısı klasik serpme kahvaltıdan oluşur ve serpme kahvaltısı da oldukça doyurucudur. Kahvaltı dışında öğle ve akşam yemeklerinde ise yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Restoran her ne kadar balık ve köfte üzerine kurulu bir restoran olsa da bu restoranın menüsü çok daha fazlasıdır. Menüde çorba çeşitleri, ana yemekler, pide çeşitleri, lahmacun, hamburger, tavuk menüleri, et menüleri, kebap çeşitleri, güveç lezzetleri, ızgaralar, pirzolalar, tatlılar ve salatalar bu restoranda bulabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Buraya geldiğinizde balık ve köfte haricinde bir şey denemek isterseniz ızgara etlerden deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Blv., Güzelyalı Mah., 3056. Sk., No: 143, Atakum

Telefon: 0850 550 61 61 – 0561 615 77 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saraykofteatakum/

Haritada Görüntüle >

Et Atölyesi Kebap & Steak House

Samsun Et Atölyesi Kebap Steskhouse
Fotoğraf: Erdem Çakmak

Et Atölyesi, 30 yılı aşkın kasaplık tecrübesi sonucunda kurulan bir işletmedir. Konum olarak Atakum’da hizmet veren işletme bir steakhouse olarak çalışır. Mekân olarak oldukça güzel, klasik ve nezih bir ortama sahiptir. Ailecek, arkadaşlarınızla veya özel günleriniz için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Hizmet kalitesi bakımından da oldukça iyi bir restoran olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Et Atölyesi oldukça iddialı bir et menüsüne sahiptir. Et ürünleri haricinde kahvaltı yapmak için de uygun bir mekândır. Mekânın kahvaltısı klasik bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır ve bu kahvaltı müşteriler tarafından oldukça beğenilir. Kahvaltı dışında ise her çeşit et ürününü burada bulabilmeniz mümkündür. Lokum, Dallas steak, tava yemekleri, çökertme ve atölye kavurma burada deneyebileceğiniz ürünlerden sadece bazılarıdır. Bu restoranın en iddialı olduğu ürünler Dallas ve lokumdur. Siz deneyin ve kararınızı ona göre verin deriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Lozan Cad., (Etaş Yanı), No: 1B/2, Türkiş, Atakum

Telefon: 0362 437 00 62 – 0553 953 00 62

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/etatolyesi/

Haritada Görüntüle >

Kuzuevi Et Mangal

Kuzuevi Et Mangal

Kuzuevi Et Mangal, Samsun’da lezzetli kuzu eti bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Konum olarak İlkadım’da hizmet veren işletme, lezzetli kuzu menüleri ile dikkat çeker. 2 katlı bir binada hizmet veren restoranın ortamı oldukça geniştir. Ayrıca aracınızla geldiğinizde ise herhangi bir park sıkıntısı yaşamazsınız. Çünkü restoranın altında küçük ama yeterli bir otopark alanı mevcuttur.

Kuzuevi Et Mangal, kuzu eti yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Lezzetli ve taptaze kuzu etleri bu restoranda usta ellerle buluşarak sofraları şenlendirir. Kuzu tandır, kuzu çevirme ve kuzu pirzola burada deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Burada hazırlanan kuzular yöre hayvanlarından seçilmektedir. Yemeklerin yanında özel ve sıcak bir ekmek getirilir. Bunun dışında yemeklerin porsiyonları da oldukça doyurucudur. Yemeklerden sonra tatlı olarak da dilerseniz fırın sütlaç alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Toybelen Mah., Anadolu Blv., No: 206-1/1, İlkadım

Telefon: 0537 859 01 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kuzuevietmangal/

Haritada Görüntüle >

İkizler Tandır

İkizler Tandır
Fotoğraf: Cengiz Şahin

Samsun İlkadım’da tandır lezzeti bulabileceğiniz bir başka lezzet durağı da İkizler Tandır’dır. Lezzetli menüleri ve kaliteli hizmet anlayışı sayesinde Samsun’un en sevilen tandır restoranlarından biri olmayı başarmıştır. Bunun dışında kaliteli ve hijyenik ortamı sayesinde güvenerek burada yemeğinizi yiyebilirsiniz.

İkizler Tandır, menüsü oldukça zengindir. Bu menüde çorba çeşitleri, tandır, döner, sulu yemekler, ızgaralar, salata, tatlı ve içecekler bulunur. Çorba seçenekleri arasında kelle paça, işkembe, mercimek ve ezogelin çorbası yer alır. Tandır lezzetlerine bakarsak kuzu tandır, tavuk tandır ve pilav üstü tavuk lezzetlerini görebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz bu restorana geldiğinizde önden sıcak bir çorbayla başlayıp ardından da kuzu tandır istemeniz. Kuzu tandır siparişlerinizde ise masanıza sıcak tandır ekmeği getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kale Mah., Kazımpaşa Cad., No: 5, İlkadım

Telefon: 0362 432 11 02

Haritada Görüntüle >

Yakup Usta Eski Kapı Restaurant

Yakup Usta Eski Kapı Restaurant

Yakup Usta Eski Kapı Restaurant, Samsun merkez İlkadım’da yemek yemek içim gidebileceğiniz restoranlardan biridir. Geniş ve havadar mekânı, ilgili çalışanları ve lezzetli yemekleri bulunan restoran, lezzet arayanları mest edecek cinsten menüleri ile göz kamaştırıyor. Lezzet dışında mekân olarak da oldukça temiz ve bakımlı olduğunu belirtebiliriz.

Yakup Usta Eski Kapı Restaurant, lezzetli yemekleri ile ünlü bir işletmedir. Özellikle et yemekleri ile öne çıkan restoranda deneyebileceğiniz birçok lezzet bulunuyor. Bu lezzetlerden bazıları ise şöyle: Kuzu ızgara, köfte, ızgara yürek, ciğer ve böbrek deneyebilirsiniz. Bu lezzetlerin dışında yine menüde yer alan et çeşitlerinden dilediğinizi seçerek özgün ve lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz. Restoranın en önemli özelliklerinden biri de yemek sipariş ettiğinizde masaya birçok ikram gelmesidir. Özellikle bu ikramlardan acılı ezme ve salata oldukça lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: DERECİK Mah., Anadolu Blv., No: 133, İlkadım

Telefon: 0362 465 62 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yakupustarestoransamsun/

Haritada Görüntüle >

Oba Restaurant 1971

Oba Restaurant 1971
Fotoğraf: Mamvel8 Can

Samsun İlkadım’da 1971 yılından bu yana hizmet veren Oba Restaurant 1971, Samsun’un en eski ve en köklü restoranlarından biridir. Merkezi bir konumda bulunan restorana ulaşım oldukça basittir. Atatürk Anıtının hemen karşısında yer alması nedeni ile burayı bulmak oldukça basittir. Lezzetli yemekleri ve özellikle çorbaları ile ünlü olan işletmenin hizmet kalitesi de iyidir.

Oba Restaurant 1971 menüsünde genellikle çorba çeşitleri, döner, ızgara ve kebap çeşitleri yer alır. Çorba çeşitleri arasından en beğenilen lezzetler bilhassa sakatat çorbalarıdır. Bu restoranı ziyaret ettiğinizde sakatatlara merakınız varsa kelle paça veya ayak paça çorbalarından denemenizi tavsiye edebiliriz. Çorba dışında ana yemeklerden döner, ızgara köfte veya ızgara tavuk alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kale Mah., İlkadım

Telefon: 0362 433 14 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/obarestorancafe/

Haritada Görüntüle >

Gülhan Restaurant

Gülhan Restaurant
Fotoğraf: Mesut Batur

Konum olarak Samsun-Bafra karayolu üzerinde yer alan Gülhan Restaurant, lezzetli yemekleri ile Samsun’un en sevilen lezzet duraklarından biri olmayı başarmıştır. Samsunlular için klasikleşmiş lezzet mekânlarından biridir. Temiz, kaliteli ve şık bir mekân olan restoran birçok müşteri tarafından da beğenilir. Gerek yemekleri gerek çalışanları bakımından değerlendirildiğinde yıldızı hak eder. Lezzetli yemeklerin yanı sıra doyurucu menülerin fiyatları da oldukça makul seviyededir.

Gülhan Restaurant, oldukça lezzetli ve zengin bir menüye sahiptir. Genellikle et ürünleri ağırlıklı bir menüsü bulunan işletmede etin her halini bulabilirsiniz. Kuzu tandır, sac kavurma, döner çeşitleri, kapalı-açık pideler ve kebap çeşitleri burada bulabileceğiniz lezzetlerden bazılarıdır. Samsun’a özgü Karadeniz pidelerini denemenizi tavsiye ederiz. Müşteriler tarafından en çok sipariş edilen lezzetler kapalı kıymalı pide ve karışık kıymalı pidedir. Bu lezzetlerin dışında farklı lezzetler arıyorsanız yaprak kebap, patlıcan yatağında yoğurtlu Adana veya fıstıklı dolma deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Samsun-Bafra Karayolu 17. Km., Körfez Mah., Atatürk Blv., No: 125, Atakum

Telefon: 0362 457 64 64

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gulhanrestoranresmi/

Haritada Görüntüle >

Zevahir Restaurant

Zevahir Restaurant
Fotoğraf: Nevin Aldemir

Zevahir Restaurant, Samsun İlkadım Maçka Mahallesinde hizmet veren bir restorandır. Samsun’un en meşhur ve en sevilen restoranlarından biridir. Lezzetli yemekleri, kaliteli ortamıyla dikkat çeker. Restoran ortam olarak son derece sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Restoran çalışanları da işini özveri ile yapan profesyonel kişilerdir.

Zevahir Restaurant, et ürünleri ağırlıklı bir restorandır. Daha çok akşam ve öğle yemekleri için tercih edilen restoranın kahvaltı menüsü de mevcuttur. Yani dilerseniz burada kahvaltı da yapabilirsiniz. Bu restoranın menüsünde biftek, şiş, francala, kebap ve pide çeşitleri gibi birçok lezzeti bulabilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları ise şunlardır: Izgara köfte, pide, ızgara tavuk ve Adana kebap. Bunlar haricinde dilerseniz menüden farklı lezzetlere de göz atabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Derebahçe Mah., Maçka Sk., İlkadım

Telefon: 0362 233 04 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zevahirrestoran/

Haritada Görüntüle >

Kısmet Balık Restaurant

Kısmet Balık Restaurant

Samsun merkezde pek çok balık restoranı bulunuyor. Bu nedenle lezzetli ve kaliteli balık nerede yenir sorusu karşımıza çıkıyor. Bu soru karşısında ise birçok Samsunlu tarafından bize önerilen yerlerden biri de Kısmet Balık Restaurant’tır. Konum olarak Atakum sahil tarafında yer alan restoran, deniz manzarasına sahiptir. Restoranın olduğu yer ise oldukça güzeldir. Bahçesi, iç alanı derken bu restoranın oldukça geniş olduğu görülür. Restoranın içerisi camekânlıdır ve bu camekânlı bölümden deniz manzarası izlenebilir. Bahçesi ise oldukça sadedir. Yani sadece açık alandan oluşur ve bir manzarası yoktur. Ancak bahçe havası sizi canlandırmaya yetecektir.

Kısmet Balık Restaurant; taze balık çeşitleri, deniz ürünleri, çeşitli mezeler ve ara sıcak menüleri ile dikkat çeker. Bu balık restoranında ızgara balık, buğulama balık, porsiyon balık veya ekmek arası balık gibi istediğiniz şekilde balık bulabilirsiniz. Levrek, çupra, barbun, çinekop, hamsi, somon ve daha nicesi… Balık haricinde elbette menüde çeşitli mezeler ve deniz ürünleri de mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Denizevleri Mah., Adnan Menderes Blv., Atakum

Telefon: 0362 437 86 51 – 0533 497 77 89

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kismetbalikrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Canikli Restaurant

Canikli Restaurant

Canikli Restaurant, Samsun İlkadım Canikli Caddesi üzerinde hizmet veren bir restorandır. Ortam ve lezzet olarak çok sevilen restoran, lezzet arayanları cezbedecek. Lezzetli yemekler haricinde ortamı son derece sıcak ve samimidir. Açık ve kapalı oturma alanı seçenekleri ile isteğinize göre oturarak yemeklerin ve ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Canikli Restaurant, oldukça geniş bir menüye sahiptir. Kahvaltı ve diğer öğünler için tercih edebileceğiniz restoranın ürün yelpazesi epey geniştir. Öncelikle kahvaltı yapmak için geliyorsanız serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve sıcak kahvaltılıklardan sipariş edebilirsiniz. Sıcak kahvaltılıklar arasında menemen, sucuklu yumurta ve kuymak gibi lezzetler bulunuyor. Öğle ve akşam yemeği menülerinde ise döner ve dürüm seçenekleri, kebaplar, çorbalar, ana yemekler, tava yemekleri, salatalar ve tatlı çeşitleri bulunur. Bu seçeneklerden size döner, ızgara köfte veya islim kebabı tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Liman Mah., Gençlik Cad., No: 7, İlkadım

Telefon: 0362 431 04 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/caniklirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Simit Center

Samsun Simit Center Plus
Fotoğraf: Gökhan Akdeniz

Simit Center, Samsun’un en işlek caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi üzerinde yer alır. Oldukça işlek bir caddede bulunmasından dolayı günün her saati yoğunluk yaşayan bir mekândır. Buna rağmen servisi oldukça hızlıdır. Yani yemek siparişlerinizde yemeğinizin gelmesi için uzun saatler sipariş beklemek zorunda kalmazsınız. Tüm bunların dışında oldukça otantik ve sevimli bir ortama sahiptir. Restoranın içerisi oldukça geniştir. Ancak tavanının biraz alçak olması ortamın biraz basık olmasına sebep olmuştur. Ancak bu durum çok da sıkıntı yaratacak boyutta değildir.

Simit Center, ürün yelpazesi oldukça geniş olan bir işletmedir. Yemek çeşitliliği fazla olduğu için günün her saati ziyaret etmeye uygundur. Kahvaltıdan öğle yemeğine, öğle yemeğinden akşam yemeğine… Kısacası ne ararsanız bu restoranın menüsünde bulabilirsiniz. Kahvaltı için geldiğinizde çıtır çıtır, fırından yeni çıkmış sıcacık simitle enfes bir kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz. Kahvaltı haricinde ise simit, poğaça ve pasta gibi ürünlerle açlığınızı yatıştırabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kale Mah., 19 Mayıs Blv., No: 4, İlkadım

Telefon: 0362 435 56 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/simit.center/

Haritada Görüntüle >

Orjin Cafe

Samsun Orjin Cafe
Fotoğraf: 360 Samsun

Orjin Cafe, Samsun Atakum Güzelyalı sahilinde bulunan kafe işletmelerinden biridir. Denize oldukça yakın mesafede bulunan kafenin manzarası müthiştir. Özellikle kafenin balkon kısmında oturuyorsanız manzaranın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Restoranın dış kısmı hariç içerisi de son derece zevkle döşenmiş ve her bir detayı incelikle vurgulanmıştır. Klasik kafe ortamından uzaklaşıp lezzetli yemekler ve kaliteli bir hizmet almak için Orjin Cafe’yi ziyaret edebilirsiniz.

Orjin Cafe; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerinde ziyaret edilmeye uygundur. Kafenin kahvaltı menüsü oldukça doyurucu ve bol çeşitten oluşan 2 kişilik serpme kahvaltıdan oluşuyor. Bu serpme kahvaltının içerisinde peynir, zeytin, reçel çeşitleri, söğüş tabağı, tereyağı, bal, kaymak, yeşillik, sigara böreği, patates kızartması, sucuk, salam ve tabii ki kahvaltının vazgeçilmezi olan çay bulunuyor. Öğle ve akşam yemekleri menüsünde ise kahvaltıda olduğu gibi çeşit oldukça fazladır. Et, tavuk, balık çeşitleri, pizzalar, makarnalar, mantılar, dürümler, pideler, ızgaralar ve sebzeli ürünler bu mutfakta bulabileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Genel olarak müşterilerin en beğendiği ürünlere değinirsek tavuk çeşitleri konusunda başarılı olduklarını vurgulayabiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., 3021. Sk., No: 28/1, Atakum

Telefon: 0362 438 89 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/orjincafe/

Haritada Görüntüle >

Nesh Waffle & Burger

Nesh Waffle Burger
Fotoğraf: Uğur Gündüz

Nesh Waffle ve Burger, Samsun’da waffle yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Samsun’un en işlek yerlerinden biri Atakum’da Güzelyalı sahilinde yer almaktadır. Farklı konsepti, otantik ortamı, lezzetli ve pratik menüleri bulunan işletme, gerek Samsun halkı gerek turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu kafenin başka bir özelliği de denize yakın olmasından dolayı harika bir manzaraya sahip olmasıdır.

Nesh Waffle ve Burger; sabah kahvaltısından akşam yemeğine gidebileceğiniz yerlerden biridir. Kahvaltı için tercih edecekseniz kahvaltı tabağı ve ekstra seçeneklerinden faydalanarak mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlatabilirsiniz. Kahvaltı tabağı, klasik kahvaltılıklardan oluşur. Bu kahvaltıyı zenginleştirmek için menemen, omlet, krep ve pancake gibi lezzetler ekletebilirsiniz. Kahvaltı saatleri dışında gelecekseniz ev yapımı burger seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu işletmenin bir özelliği burgerinizi tıpkı waffle için malzeme seçer gibi tüm malzemeleri kendi isteğinize göre seçip hazırlatmanızdır. Yemek dışında uğrayacaksanız elbette istediğiniz meyvelerle hazırlanmış bir waffle yemenizi tercih edebiliriz. Waffleın yanında çay veya Dünya kahvelerinden dilediğinizi sipariş ederek keyfinize bakabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., Adnan Menderes Blv., No: 81, Atakum

Telefon: 0362 440 19 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nesh_waffle/

Haritada Görüntüle >

Efes Pastanesi

Efes Pastanesi
Fotoğraf: Harun Men

Samsun’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde hizmet veren Efes Pastanesi, lezzetli tatlıları ile adeta damak çatlatmaya devam ediyor. Samsun’un en eski ve en köklü pastanelerinden biri olan bu pastane, geçmişten günümüze lezzetli tatlıları ile birçok insanı maziye götürüyor. Çeşit, çeşit tatlıları bulunan pastane özel günler için yine kişilerin isteğine özel pastalar yapmaktadır. Özellikle doğum günleri için bu pastaneyi düşünebilirsiniz.

Efes Pastanesi, çeşitli ve rengârenk tatlı çeşitlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bin bir çeşit ekler, profiterol, pasta çeşitleri, kurabiyeler, makaron, supangle, sütlaç ve kek çeşitleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü tatlıyı burada bulabilirsiniz. Sütlü, çikolatalı, şerbetli… Kısacası bir tatlı adına ne ararsanız bu pastanede bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zafer Mah., İstiklal Cad., No: 103, Düvencik Köyü, İlkadım

Telefon: 0362 233 50 56

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/efes_pastanesi/

Haritada Görüntüle >

Evcim Pastanesi

Evcim Pastanesi
Fotoğraf: Harun Men

Evcim Pastanesi, Samsun’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde yer almaktadır. Bu pastanenin farklı bir özelliği de Samsunluların popüler buluşma noktalarından biri olmasıdır. Çeşit çeşit, rengârenk tatlılar, enfes soğuk ve sıcak içecekler bu pastaneyi tanımlayan öğelerdir. Lezzetli ve pratik dakikalar yaşamak için bu pastaneye uğrayıp lezzetli tatlılarından ve bilhassa yöresel tatlılardan denemenizi tavsiye edebiliriz. Ayrıca bu pastanenin ortamı son derece temiz ve nezihtir.

Evcim Pastanesi, lezzetli tatlıları ve hamur işleri ile ünlü yerlerden biridir. Poğaçalar, simitler, kekler, mini pastalar, rulo pastalar ve yöresel birçok tatlıyı burada bulabilirsiniz. Özellikle pasta konusunda oldukça iddialı bir pastane olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ayrıca yöresel tatlıları deneyebileceğiniz bir pastane olmasından dolayı da önemli bir yer olduğunu belirtelim.  Bafra’ya özgü içinde fındık ve üzüm bulanan bir hamur tatlısı olan nokul tatlısını burada deneyebilirsiniz. Cevizli tuzlu çörek ve kıvratma gibi diğer tatlılar da pastanenin olmazsa olmazlarındandır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Lise Cad., No: 130, İlkadım

Telefon: 0362 231 27 99 – 0542 231 27 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/evcimofficial/

Haritada Görüntüle >

Bafra Balkaymak Dondurması

Bafra Balkaymak Dondurma
Fotoğraf: Metin Savaş Güleç

Bafra Balkaymak Dondurması, Samsun’un en sevilen dondurmacısıdır. Konum olarak Samsun’un Bafra ilçesinde hizmet veren dondurmacı, lezzetli ve çeşitli dondurmaları sayesinde birçok kişinin gönlünü fethetmeyi başarmıştır. Samsun Bafra denildiğinde herkesin aklına ilk olarak Bafra pidesi gelse de bu ilçe dondurmaları ile de ünlüdür. Bu durumun en önemli sebebi Türkiye’de Samsun ve özellikle Bafra bölgesinin manda yetiştiriciliğine oldukça elverişli olmasıdır. Yörede yetişen mandaların sütüyle hazırlanan bu enfes dondurmalar, bu dondurmacıda usta ellerle buluşarak en lezzetli ve en taze şekilde müşteriler ile buluşturuluyor.

Bafra Balkaymak Dondurması, gerçek manda sütü ve hakiki salep ile hazırlanan dondurmaları ile ünlü bir işletmedir. Lezzetli ve hakiki dondurma lezzetlerine erişmek için bu dondurmacıdan mutlaka bir top olsun dondurma denemenizi tavsiye edebiliriz. Dondurma çeşitlerinde ise seçenek oldukça fazladır. Sade, çikolatalı, kaymaklı, meyveli… Kısacası damak zevkinize uygun olan dondurmayı burada bulabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz ise sade dondurmadan yana.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İsmetpaşa Mah., No: 2/B, Bafra

Telefon: 0362 543 43 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bafrabalkaymakfeyzullahgenc/

Haritada Görüntüle >

Aşiyan Künefe Atakum

Aşiyan Künefe
Fotoğraf: Fatih Gürpınar

Aşiyan Künefe Atakum, Samsun’da Hatay künefe lezzetini bulabileceğiniz yerlerden biridir. 1993 yılında açılan işletme, kurulduğu günden bu güne kaliteyi ve lezzeti ön planda tutarak yükselmiştir. Kaliteli hizmet anlayışı ve buna ilaveten lezzetli künefesi sayesinde Samsun’un en sevilen künefecilerinden biri olmuştur. Kaliteli, hızlı ve güler yüzlü hizmetiyle bu künefeci Samsun’da künefe yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.

Aşiyan Künefe Atakum, künefe çeşitleri ve diğer tatlıları ile ünlü bir işletmedir. Burada peynirli künefe, fıstıklı, cevizli, spesiyal, hasır künefe, fıstıkzade, kaymaklı, kaymaklı hasır, padişah dolması, sütlü Nuriye, Antep burması, billuriye ve Maraş kesme dondurma gibi diğer tatlı seçenekleri de mevcuttur. Bu künefeciye geldiğinizde mutlaka sevdiğiniz künefe çeşitlerinden birini denemenizi tavsiye ederiz. Burada künefe sipariş ettiğinizde ikram olarak masaya süt getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mimarsinan Mah., İsmet İnönü Blv., No: 156, Atakum

Telefon: 0362 503 11 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gaziantep_asiyan_kunefe

Haritada Görüntüle >

Ünlüoğlu Baklava

Ünlüoğlu Baklava
Fotoğraf: Restaurant Guru

Samsun’da en lezzetli baklava nerede yenir diye merak ediyorsanız bu soruya cevabımız Ünlüoğlu Baklava olacaktır. Konum olarak Samsun İlkadım İstiklal Caddesi üzerinde yer alan işletme, lezzetli baklavaları sayesinde sizlere Gaziantep baklava lezzetlerini aratmayacaktır. 1985 yılında ilk kez Antalya’da açılan baklavacı, zaman içinde büyüyerek Türkiye’nin dört bir yanında şubeler açmıştır. İşte bu şubelerden biri de Samsun’da yer alan Ünlüoğlu Baklavadır. Daha önce faklı kentlerde bu baklavacıya gittiyseniz zaten lezzetine aşinasınızdır. Ancak daha önce buradan baklava yemediyseniz bir şans vermenizi tavsiye edebiliriz.

Ünlüoğlu Baklava, lezzetli baklava ve tatlı çeşitleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Fıstıklı baklava, cevizli baklava, kuru baklava, özel baklava, çikolatalı baklava, havuç dilimi, şöbiyet, sultan, çimdik, fıstıklı sarma, sütlü Nuriye, dilberdudağı ve midye gibi sevilen baklava lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Baklava haricinde dondurma ve kadayıf burada bulabileceğiniz diğer lezzetlerdir. Bu lezzetleri ister buraya gelip burada yiyebilir isterseniz de paket şeklinde satın alarak yanınızda götürebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çiftlik Mah., İstiklal Cad., No: 120, İlkadım

Telefon: 0362 234 45 00

Haritada Görüntüle >

Karadeniz bölgesinin en güzel illerinden biri olan Samsun, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra zengin mutfağıyla da göz dolduruyor. Kendine özgü kahvaltılıkları, yöresel yemekleri ve tatlıları olan Samsun’da deneyebileceğiniz birbirinden güzel pek çok lezzet bulunuyor. Samsun gezinizde hem yöresel lezzetleri deneyebilir hem de gezinize renk katabilirsiniz. Ayrıca yöresel lezzetleri deneyerek bölge kültürünü yakından tanımanız da mümkün. Samsun gezinizde Samsun’un en meşhur lezzetlerini yine en meşhur restoranlarında denemeyi unutmayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin