Hatay’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Medeniyetler şehri olarak bilinen Hatay, Akdeniz bölgesinde yer alan illerimizden biridir. Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan kent, doğal güzellikleri ve eşsiz mutfağıyla da ön planladır. Türkiye’nin en önemli tarih ve kültür merkezlerinden biri olan kent, tarih boyunca farklı birçok millete ev sahipliği yapmıştır. Türk, Arap, Ermeni ve Çerkez gibi farklı milletlerden ve farklı dinlerden birçok insan bu kentte uygarlıklarını sürdürmüşlerdir. Hatay’da farklı birçok milletin yaşamış olması bölge kültürünü her açıdan etkilemiş ve bölgenin kültürel açıdan zenginleşmesini sağlamıştır. Bu gelişimlerden biri de yemek kültürü üzerine olmuştur. Çünkü Hatay ve ilçeleri bilhassa Antakya ilçesi mutfak kültürü açısından oldukça zengindir. Hatay,  2017 yılında UNESCO tarafından ‘Gastronomi Kenti’ ilan edilmiştir. 600 çeşitten fazla yöresel yemeği ile Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biridir. Gastronomi kenti olmasından dolayı her yıl yerli ve yabancı birçok lezzet düşkününü ağırlar. Hatay ve ilçesi Antakya zengin mutfak yapısı sayesinde birçok gurmeyi adeta kendine çeker.

Hatay mutfağı Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biridir. Hatay mutfağının temelini oluşturan birçok faktör bulunur. Bunlardan en önemlileri bölgede hâkim olan iklimdir. Çünkü iklim bir ilin mutfağını şekillendiren temel etken olarak karşımıza çıkar. Bölgede yetiştirilen sebze, meyve ve hayvan varlığı soflarda yerini alır. Diğer önemli faktörler ise geçmişte yaşamış ulusların yemek birikimleri, coğrafi konum ve halkının yaşayış şeklidir. Buna göre Hatay mutfağının bilinen yemeklerinden bazıları şunlardır: Ekşi aşı çorbası, şişperek çorbası, Antakya döneri, zahter salatası, oruk, tepsi kebabı, kâğıt kebabı, künefe, frik pilavı, fellah köftesi, semsubek, sarı bülbül, kaytaz böreği, şıhıl mahşi, kepse pilavı, Hatay usulü içli köfte, harbiye kebabı ve ıspanak borani.

Hatay Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Hatay’dan Alınabilecek Yiyecekler: Kırma zeytin, sürk peyniri, nar ekşisi ve zahter Hatay’dan satın alabileceğiniz yiyeceklerden sadece bazılarıdır. Bu ürünleri Antakya Uzun Çarşıdan, yöresel halk pazarlarından veya şehir içinde yer alan dükkânlardan satın alabilirsiniz.

Hatay’ın En Meşhur Tatlısı: Hatay’ın en meşhur tatlısı denildiğinde şüphesiz herkesin aklına ilk gelen lezzet künefedir. Künefe, dünyada bilinen ilk peynir tatlısı olma özelliğine sahiptir. Künefe haricinde Antakya kömbesi, Haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlısı da Hatay’ın yöresel tatlıları arasında yer alır. Haytalı tatlısına değinmek gerekirse bu tatlı genellikle Adana’nın bici bicisiyle çok karıştırıyor. Ancak ikisi de oldukça farklı lezzetlerdir. Özellikle haytalı bir muhallebi çeşididir. Tüm bu tatlı çeşitlerini şehir merkezinde pek çok yerde bulabilmeniz mümkündür.

Hatay’da Nerede, Ne Yenir?

Antakya Kahvaltı Evi

Antakya Kahvaltı Evi

Hatay’da güne lezzetli bir kahvaltı ile başlamayı planlıyorsanız size önerebileceğimiz kahvaltı salonlarından ilki Antakya Kahvaltı Evi’dir. Hatay’ın en popüler kahvaltı mekânlarından biri olan işletme, konum olarak Antakya ilçesinde hizmet veriyor. 1990 yılında açılan işletme tarihi bir taş konakta hizmet veriyor. Restoranın ortamı yöresel tarzda döşenmiştir ve oldukça otantik bir havası vardır. Ayrıca mekân çalışanları, müşterilere karşı oldukça kibardır. Kahvaltı servisi de oldukça hızlıdır. Hafta sonları epeyi yoğun olan kahvaltı salonuna gelmeden önce rezervasyon yaptırmak faydalı olacaktır.

Antakya Kahvaltı Evi, oldukça zengin yöresel kahvaltısı ile ünlüdür. Bu sofrada kahvaltı Sultan kahvaltısı, Antakya kahvaltısı veya serpme Antakya kahvaltısı gibi seçeneklerden oluşuyor. Bu kahvaltıların en önemli özelliği kahvaltıda yer alan bütün ürünlerin yöresel ürünlerden oluşmasıdır. Bu nedenle daha önce tatmadığınız yöresel lezzetleri burada deneyebilirsiniz. En sevilen kahvaltılar arasında ise; yöresel ezmeler, peynirli biberli ekmek, otlu yumurta, zeytin salatası, muhammara, kekik salatası, ıspanaklı gül böreği, külçe adı verilen anasonlu veya rezeneli yapılan bir çörek sayılabilir. Kahvaltıda yer alan diğer ürünler ise klasik kahvaltıda olan peynir, zeytin, domates ve çay gibi diğer lezzetlerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kocaabdi Mah., Kurtuluş Cad., Beyazıt Sk., No: 5, Antakya

Telefon: 0326 213 90 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/antakya_kahvalti_evi/

Haritada Görüntüle >

Hammuş’un Yeri Yağmur Kahvaltı Salonu

Hammuşun Yeri Yağmur Kahvaltı Salonu

Hatay’ın Döver Köyünde köy meydanının tam ortasında yer alan Hammuş’un Yeri Kahvaltı Salonu, zengin yöresel kahvaltısı ile dikkat çeken popüler kahvaltı salonlarından biridir. Hatay şehir merkezine 13 km kadar bir mesafede bulunan işletme, mükemmel doğası ve nezih ortamıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Doğa ile iç içe, huzurlu bir ortamda enfes kahvaltılar için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Açık havada, ağaçların altında kahvaltı yapabilirsiniz. Üstelik hızlı servisi ve güler yüzlü hizmeti burayı cazip kılan diğer faktörlerdendir.

Hammuş’un Yeri Kahvaltı Salonu, yöresel lezzetlerden oluşan kahvaltısı ile ünlüdür. Bu kahvaltı salonunda yer alan ürünlerin tamamı yöresel ve doğal ürünlerden oluşuyor. Restoranın kahvaltısı zengin ve bol çeşitli serpme kahvaltıdır. Hem göze hem de damaklara hitap eden bu kahvaltıda neredeyse kahvaltıda aklınıza gelebilecek her türlü lezzet vardır. Klasik kahvaltılıkların yanı sıra zeytinyağlı zahter, tuzlu yoğurt, katıklı ekmek, ıspanaklı katıklı ekmek, turunç reçeli, zeytinyağlı sürk, taze çökelek, baharatlı çökelek, sünme peynir, ezme peynir, cara peyniri, havuç reçeli, ceviz reçeli, biber ezmesi, cevizli biber, baharatlı çökelek, kaytaz böreği ve halkalı kırma zeytin gibi yöresel lezzetler de yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 15:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Döver Mah., Türbe Yanı, Köy Meydanı, Defne

Telefon: 0532 482 68 92

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hammusunyeri/

Haritada Görüntüle >

Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu

Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu

Hatay’ın Defne ilçesinde hizmet veren Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu, kahvaltı yapabileceğiniz popüler yerlerden biridir. Bu işletme çoğunlukla Hatay’a gelen turistler tarafından tercih edilmektedir. Yemyeşil doğanın içinde muazzam vadi manzarası eşliğinde lezzetli kahvaltılar yapabilirsiniz. Restoranın açık ve kapalı alanı bulunur. Bu nedenle müşterilerine yaz, kış kesintisiz hizmet verebilir. Ayrıca aracı ile gelen müşteriler otopark sıkıntısı yaşamaz. Buraya gelmeden önce bilmeniz gereken en önemli şey rezervasyon yaptırmanın zorunlu olmasıdır. Çünkü rezervasyon mantığı ile çalışan işletme, rezervasyonsuz müşteri kabul etmemekte.

Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu, bulunduğu ilçenin en iyi kahvaltı salonlarından biri olarak biliniyor. Tamamen doğal ve yöresel ürünlerden oluşan zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Kişiye özel olarak servis edilen kahvaltı seçeneğine sahiptir. Bu kahvaltının içerisinde ise; tuzlu yoğurt, yeşil-siyah zeytin, çökelek, çökelek salatası, domates, biber, salatalık ve mevsim yeşilliklerinden oluşan söğüş tabağı, kavurma, bal-kaymak, yumurta, yöresel peynirler, reçeller, Lübnan zahteri, zeytin salatası, patates kızartması, küflü çökelek, tereyağı, tahin-pekmez, kekik salatası ve demleme çay gibi birçok lezzet bulunur. Kahvaltılarınızdan sonra dilerseniz Türk kahvesi de alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Döver Yolu, Defne

Telefon: 0536 640 24 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Yusuf-Dayı-Kahvaltı-Salonu-381866675276532/

Haritada Görüntüle >

Carnaval Brunch Bistro

Carnaval Brunch Bistro

Hatay’da yöresel kahvaltı yapabileceğiniz birçok mekân bulunuyor. Hatay’ın en güzel mekânlarından biri olan Carnaval Brunch Bistro da kahvaltı için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Görkemli ağaçların gölgesinde, doğa ile iç içe bir ortamda bir kahvaltı salonu olarak hizmet verir. Restoranın bulunduğu alanda büyük okaliptüs ağaçları vardır. Bu sayede yaz aylarının en sıcak günlerinde bile ortamın serinliğinin keyfini çıkarabilirsiniz. Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri kahvaltı servisi bulunur. Eşsiz ortamı, lezzetli kahvaltıları ve kaliteli hizmeti sayesinde Hatay’ın popüler kahvaltı ve brunch mekânlarından biri olmayı başarabilmiştir.

Carnaval Brunch Bistro, kahvaltı ve brunch için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan ve içinde yöresel ürünler de bulunan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Serpme kahvaltıda ise çeşit oldukça fazladır. Kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemekleri için de bu restoranı tercih edebilirsiniz. Tost çeşitleri, atıştırmalıklar, hamburgerler, pizzalar, makarnalar çorbalar, et yemekleri, tavuk yemekleri, ara sıcaklar ve salatalar bu restoranda bulabileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Ayrıca dünya mutfağından özellikle Uzak Doğu, İtalya ve Meksika gibi ülkelerin lezzetleri de bu mutfakta bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Subaşı Mah., Güler Cad., Defne

Telefon: 0532 132 26 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/carnavalbrunchbistro/

Haritada Görüntüle >

Tostçu Atilla

Hatay Atilla Tost
Fotoğraf: Eren Akdoğan

Antakya’da hem lezzetli hem de doyurucu bir tost yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Tostçu Atilla’dır. Lezzetli tostları sayesinde Antakya’da bir marka haline gelmiştir. Mekân olarak oldukça sade ve klasik bir ortama sahiptir. Ayrıca yemeklerin servisi oldukça hızlıdır. Kenarlarından taşan malzemesiyle iştahları kabartan, doyurucu bir tost için bu restoranı tercih etmeyi unutmayın.

Tostçu Atilla, oldukça bol malzemeli tostuyla ünlü bir işletmedir. Tost çeşitleri arasında kaşarlı, sucuklu, beyaz peynirli, salamlı, yumurtalı, yumurta-sucuk-kaşar, süper tost, pastırmalı, pastırma kaşar, yumurtalı sucuklu ve karışık tost seçenekleri bulunur. Burada tost ekmeği konusunda 2 alternatif seçenek bulunur. Bu seçenekler ise yuvarlak ekmek ve eski usul adı verilen ince uzun tost ekmeğidir. Tost haricinde yiyebileceğiniz diğer lezzetler; hamburger, cheeseburger, kumru, yumurtalı kumru, köfte, kaşarlı köfte ve cips yer alır. Yemek siparişlerinizin yanında içecek olarak çay veya ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cebrail Mah., Fatih Cad., No: 17/G, Antakya

Telefon: 0553 266 92 92 – 0546 617 66 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/antakyatost/

Haritada Görüntüle >

Şahin Tost

Hatay Şahin Tost

Şahin Tost, Antakya’da lezzetli ve kaliteli tost yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Bol malzemeli, doyurucu ve bir o kadar da lezzetli tostları ile ünlü olan işletme, Antakya’nın en meşhur tostçuları arasında sayılır. Mekân, dıştan bakıldığında klasik bir tostçudur. Antakya’da tost yemek için burayı tercih edebilirsiniz.  Bunun dışında buradan tost yemek istiyorsanız Antakya içinde herhangi bir yere sipariş verebilirsiniz.

Şahin Tost, lezzetli ve doyurucu tostun adresidir. Burada tost çeşitleri arasında peynirli, kaşarlı, sucuklu, yumurtalı, pastırmalı ve karışık tost seçenekleri mevcuttur. Burada tostlar hazırlanırken ekmek olarak yuvarlak ekmek kullanılır. Enfes yuvarlak ekmeğinin istediğiniz malzemelerden bolca eklenir ve böylelikle lezzetli ve doyurucu tostlar ortaya çıkar. Eğer hafif acı seviyorsanız karışık tost denemenizi tavsiye ederiz. Tost siparişi veriyorsanız yanına mutlaka içecek olarak el yapımı ayrandan almayı unutmayın. Buranın ayranı da en az tostları kadar lezzetlidir. Tost haricinde hamburger, cheeseburger veya kumru gibi lezzetler de denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cebrail Mah., Fatih Cad., Antakya

Telefon: 0326 213 30 46 – 37 27 – 0531 660 22 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sahin.tost/

Haritada Görüntüle >

UNESCO Hatay Gastronomi Evi

Hatay Gastronomi Evi
Fotoğraf: Hamdi Bayhan

Hatay 2017 yılında 600 yemek çeşidiyle gastronomi kenti unvanını kazanmıştır. Bunun üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından UNESCO Hatay Gastronomi Evi açılmıştır. 2019 Mart ayında kurulan işletme, kurulduğu tarihten bu yana tarih, sanat ve zanaatın mutfak ile birleştiği bir proje evi olmuştur. Restoran tarihi bir Antakya konağı olan Aslanlı Konakta hizmet vermektedir. Bir gastronomi evi olarak hizmet veren tarihi konak aslına uygun olacak şekilde restore edilmiştir. Ayrıca konağın içinde dikkat çekici olan birçok detay var. Özellikle Selçuklu, Osmanlı, Roma ve Cumhuriyet temalı odaları oldukça ilginçtir. Restoranın açılış amacı Hatay mutfağının unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerini tekrar canlandırarak müşterilerin beğenisine sunmaktır. Bu bağlamda Türkiye’de bu konseptle açılan ilk işletme olma özelliğine sahiptir. Restoranın bir başka özelliği ise isteyen kişilere Hatay yöresel yemeklerini öğretebilmek için workshopların düzenleniyor olmasıdır.

UNESCO Hatay Gastronomi Evi, Hatay yöresinin yöresel yemeklerini deneyebileceğiniz zengin bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu mutfakta kebap çeşitleri hariç tüm yemekler Hatay yöresine ait lezzetlerdir. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak hizmet veren restoran, her saat ziyaret için uygundur. Restoran, Hatay yöresel yemekleri denemek ve bu yemekleri öğrenmek için ideal bir mekân tercihi olacaktır. Yöresel yemekleri denedikten sonra üstüne mutlaka çifte kavrulmuş Türk kahvesinden içmeyi kesinlikle denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Adnan Menderes Cad., No: 3, Antakya

Telefon: 0552 331 31 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/HatayGastronomi/

Haritada Görüntüle >

Sultan Sofrası

Hatay Sultan Sofrası
Fotoğraf: Rabia

Sultan Sofrası, Antakya ilçesine özgü yemekleri deneyebileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Antakya İstiklal Caddesi üzerinde hizmet verir. Eski bir Antakya evinde hizmet veren işletme ortam olarak esnaf lokantasını andırır. Antakya konağının ortamı oldukça dikkat çekicidir. Restoranın içi kadar bahçesi de müşteriler tarafından beğeniliyor. Restoranın fiziki özellikleri dışında çalışanları da müşterilere karşı oldukça ilgili ve kibar davranışlara sahiptir. Son olarak bu restoranda hem doyurucu hem lezzetli hem de ekonomik yemekler yiyebilirsiniz.

Sultan Sofrası,  Hatay, Antakya ve Akdeniz mutfağına özgü yemekleri bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Restoran menüsünde kahvaltılardan akşam yemeklerine değin tercih edebileceğiniz lezzetler bulunuyor. Özellikle buranın kahvaltısı çok beğenilmektedir. Kahvaltı seçeneklerinde yöresel kahvaltı, kahvaltı tabağı, omlet ve kaşarlı omlet seçenekleri yer alır. Kahvaltı haricinde menü seçeneği oldukça geniştir. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menüde sulu yemekler, çorbalar, yöresel ev yemekleri, et yemekleri ve sebze yemekleri gibi lezzetler yer alır. Öğle ve akşam yemeklerinde deneyebileceğiniz pek çok yöresel lezzet bulunuyor. Burada deneyebileceğiniz bazı lezzetler şunlardır: Kâğıt kebabı, Frig pilavı, oruk, aşur ve ıspanaklı borani deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meydan Mah., İstiklal Cad., No: 20/A, Antakya

Telefon: 0326 213 87 59

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hatay_sultan_sofrasi/

Haritada Görüntüle >

Konak Restaurant

Hatay Konak Restaurant

Konak Restaurant, Hatay’ın Antakya ilçesinde hizmet veren restoranlarda biridir. Antakya’nın en büyük konaklarından birinde hizmet verir. 1872 yılında inşa edilen konak, 100 yıl boyunca Antakya’nın önemli ailelerine ev sahipliği yapmıştır. Daha sonra 2013 yılında yenileme çalışmaları yapılarak restoran olarak kullanılmaya başlanmıştır. Konağın yenilenmesi aslına uygun şekilde yapılmış ve bu yenileme toplamda 2 yıl kadar sürmüştür. Tarihi konak, tarihi atmosfer, eşsiz yöresel yemekler bu restoranda bulabileceğiniz öğelerdir. Siz de tarihi ve otantik bir ortamda enfes yemekler yemek için Konak Restaurant’ta yerinizi ayırtabilirsiniz.

Konak Restaurant, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın mutfağı Antakya, Halep ve Beyrut mutfağının bir sentezidir. Restoranın kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı veya kahvaltı tabağı seçeneği mevcuttur. Kahvaltısı oldukça doyurucudur ve kahvaltıda çeşit boldur. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menüde 120’den fazla yemek çeşidi bulunur. Izgaralar, ara sıcaklar, mezeler, salatalar, et yemekleri, tavuk yemekleri, sebze yemekleri ve tatlılar bu menüde görebileceğiniz kategorilerdendir. Özellikle yöresel yemeklere merakı olanlar burada mutlaka yöresel lezzetleri denemelidirler.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Kastal Sk., No: 2, Antakya

Telefon:0326 214 32 14 – 0532 480 32 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/konakantakya/

Haritada Görüntüle >

Melek Konağı Restaurant

Melek Konağı Restaurant
Fotoğraf: Türkmen Cengiz

Melek Konağı Restaurant, Hatay, Antakya’da hoş bir ortamda, yöresel lezzetleri denemek için tercih edebileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Atilla Caddesi Güllü Bahçe mevkiinde hizmet veren işletme, lezzetli yemekleri ve mükemmel atmosferi ile dikkat çeker. Restoran, eski Antakya sokaklarından birinde ve yine eski bir Antakya konağında hizmet veriyor. Konağın tarihi dokusu eşliğinde hoş bir akşam yemeği için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Melek Konağı Restaurant, oldukça geniş yelpazeli bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde ana yemekler, ara sıcaklar, mezeler, salatalar, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alır. Ana yemek seçeneklerinde kebap çeşitleri, ciğer, ızgara köfte, tavuk, lokum, pirzola ve lahmacun gibi seçenekler yer alır. Ana yemek çeşitleri haricinde restoranda meze çeşitleri oldukça fazladır. En beğenilen mezelerden bazıları; kuver, humus, abagannuç, muhammara, zahter salatası ve çökelektir. Bu restorana geldiğinizde tercihinizi yöresel lezzetlerden yana kullanmak istiyorsanız ana yemek olarak kâğıt kebabı denemenizi tavsiye edebiliriz. Kâğıt kebabının yanına da meze olarak mutlaka humus almalısınız. Meze ve ana yemek haricinde ara sıcaklardan oruk denemenizi tavsiye edebiliriz. Alkollü bir mekân olmasından dolayı yemeklerinizin yanında dilerseniz alkol tüketebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güllü Bahçe Mah., Atilla Cad., No: 24, Antakya

Telefon:0326 215 28 28 – 0552 615 28 28

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/melekkonagi/

Haritada Görüntüle >

Leban Restaurant

Leban Teras
Fotoğraf: Nika Ageeva

Antakya, Gazipaşa Caddesinde hizmet veren Leban Restaurant, lezzetli yemekleri ile öne çıkan yerlerden biridir. Eski Antakya sokaklarını gezerken karşılaşabileceğiniz restoran sizlere eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatacaktır. Lezzet kalitesi haricinde restoran mekân olarak da oldukça dikkat çekicidir. Bu restoran kapalı alan ve terastan oluşur. Kapalı alanı oldukça hoş ve yöresel tarzda dekore edilmiştir. İçerisi oldukça ferah ve temizdir. Restoran terası ise manzara itibari ile dikkat çeker. Eski sokaklara bakan, mistik, insanı başka yerlere çeken bir manzarası vardır. Ayrıca restoran çalışanları müşterilere karşı oldukça kibar ve ilgilidir.

Leban Restaurant, menü bakımından zengin bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranın mutfağında ana yemekler, mezeler, tatlılar ve salatalar gibi çeşit çeşit yemekler hazırlanır. Lezzetli yemeklerin yanı sıra humusuyla mezeleri ile oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Bu restoranın en beğenilen lezzetlerinden biri de humustur. Öyle ki Vedat Milor bu restoranı ziyaret ettiğinde bu humusu çok beğenmiş ve okurlarına tavsiye etmiştir. Humus haricinde deneyebileceğiniz bazı lezzetler ise şunlardır: Leban incisi, leban lokum, kaz başı ve liwan kebap deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Gazipaşa Cad., No: 5, Antakya

Telefon: 0535 664 31 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/leban_teras_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Necmi Usta Döner Salonu

Necmi Usta Döner Salonu

Antakya denildiğinde şüphesiz herkesin aklına gelen lezzetlerden biri de Antakya döneridir. Döneri ile ünlü olan kentte birçok döner salonunu görebilmeniz mümkün. Bu nedenle döner yiyebileceğiniz pek çok alternatif mekân söz konusudur. Peki, kaliteli ve lezzetli dönerleri nerede yiyebilirim, diye soruyorsanız sizlere Necmi Usta Döner Salonu’nu tavsiye edebiliriz. Yöresel Hatay dönerini deneyebileceğiniz işletme, gerek lezzet gerek kalite açısından tatmin edicidir. Yemeklerin servisi hızlı, restoranın ortamı temizdir.

Necmi Usta Döner Salonu, lezzetli ve doyurucu dönerin adresidir. Burada lezzetli ve bol soslu tavuk döner yiyebilirsiniz. Zaten mekânın öne çıkan lezzeti de tavuk dönerdir. Tavuk dönerin üzerine özel bir mayonez koyulur. Bu sayede birçok dönerciden ayrılır ve bu mayonez dönere ayrı bir lezzet katar. Ayrıca dönerin lavaşı da oldukça lezzetlidir. Döner siparişlerinizde masaya ikram olarak salatalık ve acı biber turşusu getirilir. Yemeklerinizin yanında içecek olarak ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:30 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Haraparası Mah., 105. Sk., No: 9, Antakya

Telefon: 0326 225 13 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/necmiustadoner/

Haritada Görüntüle >

Nihat Kebap Salonu

Nihat Kebap Salonu
Fotoğraf: Muhammet Ali Yeşilova

Antakya’da kebap yemek istiyorsanız Nihat Kebap Salonu, kebap yemek için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Konum olarak Antakya Güllü Bahçe mevkiinde hizmet verir. Yerli halkın sıklıkla ziyaret ettiği mekân ne yazık ki turistler tarafından pek bilinmiyor. Salaş, lezzetli ve alkollü bir mekân olan işletme, kaliteli etleriyle müşterilerine adeta bir lezzet ziyafeti yaşatıyor. Buraya gelmeden önce mekânda sadece ve sadece nakit para geçtiğini bilmeniz önemli olacaktır. Yani burada kredi kartı ile ödeme ne yazık ki yapamazsınız.

Nihat Kebap Salonu, kebap çeşitlerini bulabileceğiniz bir işletmedir. Bu restoranın en önemli özelliği ise yazılı veya basılı herhangi bir menüsünün bulunmayışıdır. Yani menü istediğinizde çalışanlar size yiyebileceğiniz lezzetleri sıralar. Buradaki lezzetlere bakıldığında ise yemeklerin kebap ağırlıklı olduğu görülür. Kebap çeşitleri arasında kıyma kebap, kaz başı, kâğıt kebabı, kaburga şiş kebap, pirzola, yağlıkara, kuzu şiş ve kuzu pirzola gibi lezzetler yer alır. Ana yemeklerin yanı sıra meze çeşitlerini de bu sofrada görebilirsiniz. Pirzola ve kıyma kebabın tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Alkollü bir mekân olmasından dolayı dilerseniz yemeklerinizin yanında rakı ve şarap gibi içecekler tüketebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 10:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güllü Bahçe Mah., Atilla Cad., No: 25, Antakya

Telefon: 0534 602 33 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/nihatkebapmeyhane/

Haritada Görüntüle >

Dönerci Tacettin Usta

Dönerci Tacettin
Fotoğraf: Muhammet Ali Yeşilova

Hatay denildiğinde birçok insanın aklına gelen lezzetlerden ilki şüphesiz Hatay döneridir. Lezzetli özel sosuyla hazırlanan enfes dönere kimse kolay kolay hayır diyemez. Hatay gezinizde ise elbette bu enfes soslu dönerden yemeden olmaz. Bu nedenle Hatay’da döner yiyebileceğiniz en lezzetli mekânlardan biri de Dönerci Tacettin Usta’dır. Konum olarak Güllü Bahçe, Silahlı Kuvvetler Caddesinde hizmet verir. Bu dönerci hakkında bilinmesi gereken en önemli şey işletmenin kendi çalışma prensiplerinin olmasıdır. Bu kurallardan biri de rezervasyon zorunluluğunun olmasıdır. Yani buraya gitmeden önce arayıp yemeğinizi sipariş edip gideceğiniz saati belirtmeniz gerekir.

Dönerci Tacettin Usta, Antakya’da lezzetli et döner yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın et dönerinde kullanılan et özel bir ettir ve dönerler özel usullerle hazırlanır. Bu dönercide yiyeceğiniz dönerin en önemli özelliği ekmeğin az olmasıdır. Bu durumun en önemli sebebi yine Tacettin Ustanın prensipleridir. Tacettin Usta, müşterilerinin dönerin lezzetini daha iyi almalarını ister. Bu nedenle lezzetin ekmek ile bastırılmasını istemez. Bu dönerciye gelmeden önce buranın prensipleri olduğunu bilmeniz iyi olacaktır. Yani fazladan ekmek istemeyin ve yalnızca lezzete odaklanın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güllü Bahçe Mah., Silahlı Kuvvetler Cad., No: 18, Antakya

Telefon: 0326 212 49 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/donercitacettinusta/

Haritada Görüntüle >

Abdo Döner

Abdo Döner

Hatay’da et döner denildiğinde akla gelen ilk yer Abdo Döner’dir. Konum olarak Antakya Saraykent’te hizmet verir. 1984 yılından bu yana hizmet veren işletme, Hatay’da Antakya döneri konusunda uzman bir marka haline gelmiştir. Lezzetli dönerleri ve kaliteli hizmet anlayışı sayesinde ünü kısa sürede geniş kitlelere yayılmıştır. Kurulduğu günden bu güne gelişip büyüyerek Hatay ilinde farklı yerlere şubeler açmıştır. Günümüzde Antakya’da 2 şube, Defne’de de 1 şubesi bulunuyor.

Abdo Döner, menü bakımından müşterilerine geniş seçenekler sunar. Et veya tavuk döner yiyebileceğiniz restoranda dönerinizi istediğiniz gibi alabilirsiniz.  Bu restoranın menüsünde pilav üstü et döneri, porsiyon et döner, dürüm, İskender, tavuk döner ve pilavlı döner gibi seçenekler bulunur. Bu restoranın en beğenilen lezzeti et dönerdir. Burada hazırlanan dönerin eti dana etidir. Dana eti, kuyruk yağı ile birleştirilir ve Hatay usulü et döner ortaya çıkar. Döner siparişlerinizde masaya ikram olarak turşu ve taze nane getirilir. Dönerlerinizin yanında içecek olarak ev yapımı bol köpüklü yayık ayranından alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: enginler Mah., Hürriyet Cad., No: 19, Antakya

Telefon: 0326 212 75 46 – 216 38 90 – 227 66 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/abdodoner/

Haritada Görüntüle >

Mısırlı Döner

Mısırlı Döner
Fotoğraf: Merve Yıldıray

Mısırlı Döner, Hatay’ın en meşhur dönercilerinden olan Abdo Dayı’nın kurucusu Abdo Mısırlı tarafından kurulmuştur. Antakya Hüseyin Karşıt Caddesinde hizmet veren işletme, kaliteli ve lezzetli dönerleri ile birçok insanı kendine çekmektedir. Döner salonunun ortamı temiz ve hijyeniktir. Üstelik döner ustaları da hijyene dikkat eden kişilerdir. Yani döner hazırlayan kişilerde bone, eldiven gibi gerekli enstrümanlar mevcuttur. Bunun dışında servisinin de oldukça hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Mısırlı Döner, et ve tavuk döner yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Pilav üstü et döner, pilav üstü tavuk döner, İskender, tavuk dürüm ve et dürüm burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazılarıdır. Özel sosu ile hazırlanan kaliteli dönerler müşterilerle buluşturulur. Dönerin sosu, etlerin lezzeti gerçekten kalitelidir. Ayrıca dönerinizi dürüm olarak yediğinizde lavaşın içinin de oldukça bol olduğunu görürsünüz. Bu sayede bu restorana geldiğinizde doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Size burada tavsiye edebileceğimiz lezzet et dürüm ve yanına da ayrandır. Dönerlerin fiyatlarına da değinirsek fiyatların ekonomik seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kışla Saray Mah., Hüseyin Karşıt Cad., No: 1, Antakya

Telefon: 0326 214 84 82

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/misirlidoner/

Haritada Görüntüle >

Babacan Döner Salonu

Babacan Döner Salonu

Babacan Döner Salonu, Antakya Sanayi sitesinde hizmet veren döner salonlarından biridir. İşletmenin adında her ne kadar döner salonu yazıyor olsa da burası bir döner salonundan çok daha fazlasıdır. Çünkü bu restoranın menüsü oldukça geniş ve çeşitlidir. Menü dışında restoranın ortamı oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca restoran son derece temiz ve bakımlıdır. Restoran çalışanları temizlik kurallarına dikkat eder. Özellikle siparişleri hazırlayan çalışanlarda eldiven ve bone gibi ekipmanlar bulunur. Bu noktada müşterilere temizlik konusunda bir güvence sağlanır. Tüm bunların dışında yemeklerin servisi oldukça hızlıdır.

Babacan Döner Salonu, menüsünde sadece döner bulunmaz. Yani bu işletme yalnızca bir dönerci değildir. Bu restoranda tost, nugget, kepse, ızgara tavuk, şinitzel, kanat, çıtır baget, kızarmış piliç, hamburger, kıyma, kuşbaşı, ciğer ve Harbiye kebabı gibi dönere alternatif lezzetleri bulabilmeniz mümkündür. Burada pilav üstü tavuk döner, tavuklu kepse veya Harbiye kebabı deneyebilirsiniz. Yemeklerin fiyatları da çoğu yere göre oldukça uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 06:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelburç Mah., Cumhuriyet Sk., No: 21, Antakya

Telefon: 0326 225 00 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/babacandonersalonu/

Haritada Görüntüle >

Kebo Döner

Kebo Döner
Fotoğraf: İrfan Güner

Kebo Döner, Hatay’da tavuk döner yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Antakya Atatürk Caddesinde hizmet verir. Lezzetli ve farklı tavuk döneri ile isim yapmış işletme, Hatay’da tavuk döner yemek için en çok tercih edilen yerlerden biri olmayı başarabilmiştir. Hızlı ve kaliteli servisi, temizlik anlayışı ve güler yüzlü hizmetiyle Kebo Döner, Hatay’da döner yenilmesi gereken yerlerden biridir.

Kebo Döner, Antakya’da tavuk döner konusunda isim yapmış mekânlardan biridir. Bu restoranda tavuk dönerler doğal, katkısız ve yerli üretim tavuklardan hazırlanır. El yapımı özel bir sosta dinlendirilmiş olan göğüs ve buttan oluşan tavuk etleri geleneksel odun fırınında odun ateşinde pişirilir. Lezzetli tavuk döner, kalın bir lavaşa sarılır daha sonra acı sos ve mayonezle birleştirilir ve özel bir lezzet ortaya çıkar. Bu dürümün içerisinde patates kızartması, ev yapımı özel mayonez, salçalı baharat sosu ve isteğe göre salatalık ve biber turşusu koyulur. Burada tavuk dönerlerin iç malzemesi tamamen sizin isteğinize göre hazırlanmaktadır. Ayrıca dönerinizi isterseniz acılı veya acısız alabilirsiniz. Dönerin yanına el yapımı ayran alarak lezzetli bir ikili oluşturabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: General Şükrü Kanatlı Mah., Atatürk Cad., No: 28, Antakya

Telefon: 0326 216 01 52

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebodiyetdusmani/

Haritada Görüntüle >

Ali Mürdüm Restaurant

Ali Mürdüm Restaurant
Fotoğraf: Muhammet Ali Yeşilova

Antakya Hastane Caddesi üzerinde hizmet veren Ali Mürdüm Restaurant, lezzetli mezeleri ile dikkat çeker. Hatay meze çeşitliği bakımından oldukça zengindir. Öyle ki burada sadece meze ile doyabilmeniz bile mümkündür. Ali Mürdüm Restaurant lezzetli ve bol çeşitli mezeleri ile oldukça doyurucu menülere sahiptir. Buraya sadece ve sadece meze için bile gelinebilir. Meze haricinde restoranda günlük sadece 30 çeşit yemek çıkıyor. Bu yüzden buraya gelmeyi planlıyorsanız mutlaka öğleden önce gelmeye dikkat edin. Çünkü geç bir saate kaldığınızda istediğiniz yemeği bulamama olasılığınız oldukça yüksektir.

Ali Mürdüm Restaurant, çeşit çeşit yemekleri, mezeleri ve tatlılarıyla birçok insanın iştahını kabartmaya devam ediyor. Bu restoranda günlük 30 çeşit yemek çıkıyor ve restoranın menüsü standart. Yani buraya geldiğinizde yemek siparişi verilmez. Menüde yer alan bütün lezzetlerden azar azar masaya servis edilir. Bu sayede birçok yemeğin tadına aynı anda bakmış olursunuz. Restoranın menüsünde ise daha çok Antakya usulü lezzetler yer alır. Yemeklerinizi bitirdikten sonra eğer midenizde yer kaldıysa kerebiç tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Hafta sonları kapalıdır.

Adres: Fevzi Çakmak Mah., Hastane Cad., No: 49, Antakya

Telefon: 0532 218 50 00

Haritada Görüntüle >

Salah Kebap Salonu

Salah Kebap Salonu
Fotoğraf: Hakan Mogultay

Salah Kebap Salonu, Hatay’ın küçük, salaş ve bir o kadar da lezzetli kebap salonudur. 1982 yılından beri lezzetli kebapları ile müşterilerini sevindirmeye devam ediyor. Konum olarak Antakya Namık Kemal Sokakta hizmet vermektedir. Ortam olarak oldukça nezih bir ortama sahiptir. İşletme sahibi ve çalışanlar müşterilere karşı son derece kibar ve güler yüzlüdür.

Salah Kebap Salonu, kebap çeşitlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Kebap çeşitleri arasında kâğıt kebabı, Adana, Urfa, kuşbaşı, tepsi kebabı, patlıcan kebabı gibi birçok kebap çeşidi bulunur. Kebap haricinde restoranın meze çeşitliliği de yeterli düzeydedir.  Hatay’da satır eti kültürü çok yaygındır. Bu nedenle birçok restoranda zırh etinden yapılan yemekleri bulabilirsiniz. Salah Kebap Salonunda da kebaplar zırh etinden hazırlanıyor. Burada zırhta çekilen kıyma ile hazırlanan kıyma kebabı, kuzu şiş deneyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin yanına lezzetli eşlikçiler arıyorsanız süzme yoğurttan yapılan cacıktan alabilirsiniz. Zırh etiyle hazırlanmış enfes kebaplar için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 12:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kışla Saray Mah., Namık Kemal Sk., Antakya

Telefon: 0326 212 48 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/salahkebap/

Haritada Görüntüle >

Harbiye’s Kebap

Harbiye's Kebap
Fotoğraf: Kadir Aydemir

Harbiye’s Kebap, Antakya Ulu Camii Mahallesinde hizmet veren kebap salonlarından biridir. Mekânın ortamı sade ama oldukça canlıdır. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren işletme güler yüzlü personelleri ve lezzetli yemekleri ile müşterilerini memnun etmeyi başarmıştır. Bu restoranın bir diğer olumlu özelliği de siparişin oldukça hızlı getirilmesidir. Bu sayede yemek yemek için sıkıcı dakikalar geçirmenize gerek kalmadan çabuk ve pratik olarak siparişiniz masaya getirilir.

Harbiye’s Kebap, Antakya’da kebap ve döner yemek için tercih edebileceğiniz lezzet duraklarından biridir. Bu restoranın menüsünde Harbiye kebabı, tabak döner, et kebap, kuzu ciğer, pilav üstü döner, kuşbaşı et, tavuk şiş, kanat şiş ve karışık şiş gibi lezzetler yer alır. Burada kebap ve dürüm siparişi verdiğinizde masaya ikram olarak 4 çeşit meze getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Ulu Camii Mah., İstiklal Cad., Alkanlar Pasajı, Antakya

Telefon: 0326 232 55 33 – 0552 204 55 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/harbidenkebap/

Haritada Görüntüle >

Sveyka Restaurant

Sveyka Restaurant

Sveyka Restaurant, Antakya yöresel lezzetlerini denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Özellikle kaz başı ve Halep kebabı konusunda isim yapmış bir restorandır. Bu restoran Hatay’ın en ünlü ve en bilinen restoranlarından biridir. Öyle ki restoranın ünü sadece Türkler arasında değil yabancılar arasında da oldukça yaygındır. Konum olarak Antakya Gazi Paşa Mahallesinde hizmet vermektedir. Restoranın ortamı son derece geniş ve ferahtır. Ayrıca son derece şık ve modern bir atmosfere sahiptir. Bunun dışında şık bir restorandan beklenildiği üzere çalışanlar işlerinde profesyonel kişilerdir. Mekânda canlı müzik hizmeti vardır. Canlı müzik genellikle saat 9’dan sonra başlar. Canlı müzik performansı da oldukça başarılıdır.  Bu restoranda bir akşam yemeği planlıyorsanız mutlaka önceden rezervasyonunuzu yaptırın.

Sveyka Restaurant, lezzetli ve bol çeşitli bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde Hatay yöresel lezzetleri bulunur. Sulu yemekler, çorbalar, kebaplar, dönerler ve mezeler bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerden sadece bazılarıdır. Lezzetli yemek menüleri dışında zengin meze çeşitleri ile de göz kamaştırır. Özellikle Hatay’ın unutulmaya yüz tutmuş geleneksel mezelerini en orijinal halleri ile hazırlar. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları kaz başı, Halep kebabı, Şam oruğu, vişneli kebap ve sucuk roll olarak sayılabilir. Son olarak bu restoranın alkollü bir mekân olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Cad., No: 58, Antakya

Telefon: 0326 213 39 47 – 0552 320 31 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sveyka_restaurant_antakya/

Haritada Görüntüle >

Şirinyer Restoran 1978

Şirinyer Restaurant 1978

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hizmet veren Şirinyer Restoran 1978, lezzetli yemekleri ve muhteşem Akdeniz manzarası ile dikkat çekiyor. Denize sıfır bir mekânda yöresel yemekler ve balık yemek için bu restoran ideal bir lezzet durağı olacaktır. Öncelikle restoranın manzarası Akdeniz’e bakıyor. Yani eşsiz bir manzaraya sahip olduğunu belirtmenize pek gerek yok. Restoranın ortamı ise son derece nezih bir ortama sahiptir. Ayrıca oldukça şık, temiz ve ferah bir alanda hizmet veriyor. Bu nedenle ailenizle birlikte yemek yenilebilir.

Şirinyer Restoran 1978, İskenderun’da balık yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde sadece balık bulunmaz. Yani restoranın menüsü oldukça çeşitlidir. Bu menüde soğuk ve sıcak mezeler, ara sıcaklar, ana yemekler, balıklar, salatalar ve tatlılar yer alır. İçecek menüsünde ise alkollü içecek seçenekleriyle alkolsüz içecekler yer alır. Bu restorana geldiğinizde balık yemek isterseniz çupra, levrek, lagos, lüfer, mercan veya barbun seçebilirsiniz. Balık dışında bir şey yemek isterseniz de Belen tava, kuzu pirzola veya kaz başı alabilirsiniz. Eğer rakı-balık severlerdenseniz burada rakı, balık ve meze yapabilirsiniz. Yemeklerinizden sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz çıtır kabak tatlısı denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnönü Mah., Akdeniz Cad., No: 113, İskenderun

Telefon: 0326 641 30 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sirinyerrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Harbiye Boğaziçi Restaurant

Harbiye Boğaziçi Restaurant

Harbiye Boğaziçi Restaurant, Hatay’da nezih bir mekânda akşam yemeği yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Konum olarak Antakya Defne Mahallesinde Harbiye Şelalesinin girişinde yer alır. Restoranın konumu şelale girişinde olduğu için eşsiz bir şelale ve doğa manzarasına sahiptir. Doğa ile iç içe bir konumda yer alan restoran, lezzetli yemekleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla müşterilerine eşsiz bir deneyim yaşatmaya devam ediyor.

Harbiye Boğaziçi Restaurant, Hatay yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz bir restorandır. Bu restoranın menüsünde yöresel yemek çeşitleri, mezeler, salatalar ve tatlılar yer alır. Yemeklerin yanı sıra zengin meze çeşitlerine de sahiptir. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şunlardır: Bakla ezmesi, babagannuş, kaz başı, cevizli humus, kekik salatası, oruk, Hatay usulü çiğ köfte ve fıstıklı kebap sayılabilir. Ayrıca mekânın en önemli lezzetlerinden biri de künefedir. Bu restorana geldiğinizde künefenin tadına bakmayı unutmayın. Künefe haricinde tercihinizi farklı bir tatlıdan yana kullanmayı düşünürseniz irmik helvası deneyebilirsiniz. Son olarak bu restoranın alkollü bir işletme olduğunu belirtelim.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Defne Mah., Ürgen Cad., Grand Boğaziçi Otel İçi, Antakya

Telefon: 0326 231 31 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/restaurantbogazici/

Haritada Görüntüle >

Pöç Kasabı ve Kebap

Pöç Kasabı

Hatay’ın en sevilen lezzetlerinden olan kâğıt ve tepsi kebabını denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Pöç Kasabıdır. Konum olarak Antakya’da Yeni Cami yakınlarında yer alır. Hatay’da kasap kültürü çok yaygın olduğu için bu restoran da dıştan bakıldığında sadece bir kasap dükkânı sanılabilir. Ancak bu dükkândan içeriye doğru girildiğinde içerisinin bir restoran olduğu görülecektir. Mekân tasarımı olarak oldukça ilgi çeken işletme taş duvarlarıyla kentin tarihten gelen bir parçasını yansıtıyor.

Pöç Kasabı ve Kebap, menüsünde ızgara et çeşitleri, lahmacun, humus bulunur. Izgara et çeşitleri arasına kebaplar da girer. Kâğıt ve tepsi kebabı, Hatay’ın en meşhur lezzetlerindendir. Hatay zırh etlerinin de sıklıkla kullanıldığı bir et çeşidi. Bu kebabımızda da zırhla çekilen ete kuyruk yağı eklenerek hazırlanan lezzetli bir kebap çeşididir. Kâğıt kebabının tepsi kebabından farklı bir özelliği ise kebapta salça kullanılmasıdır. Fırından çıkan mis gibi sıcacık tepsi kebabı sıcak pide, turp ve taze nane ile servis edilir. Restoranda sipariş verirken yemekleri gram ölçüsüne göre sipariş vermelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Camii Mah., Uzun Çarşı Cad., No: 154, Antakya

Telefon: 0326 213 95 03 – 0532 563 77 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pockasabi/

Haritada Görüntüle >

Güzelburç Tugay Kasap

Güzelburç Tugay Kasap

Güzelburç Tugay Kasap, Antakya yöresel lezzetlerinden olan tepsi kebabı ve kâğıt kebabı denemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Baba-oğul işletmesi olan restoran konum olarak şehrin biraz dışında kalıyor. Restoran, Antakya Maşuklu Egemenlik Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Bu restoran küçük, samimi bir esnaf lokantasıdır. Şehrin biraz dışarısında kalsa da lezzetli kebapları sayesinde her gün yüzlerce müşteri ağırlar.

Güzelburç Tugay Kasap, lezzetli kebap çeşitleri ile dikkat çeker. Mekânın en beğenilen lezzetleri Antakya’ya özgü tepsi kebabı ve kâğıt kebabıdır. Burada hazırlanan kebapların etleri satır kıymasıdır ve satır kıyması da hazır alınmaz. Restoranda etler satırla kıyılır ve daha sonra bu kıymalar belirli işlemlerden geçirilerek kebap haline getirilir. Daha sonra özel fırınlarda pişirilir ve müşterilere servis edilir. Kebap siparişlerinizde masaya sıcak pide ekmekleri ve soğanlı maydanozlu bir salata getirilir. Yemekleri oldukça lezzetli ve bir o kadar da doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşuklu Mah., Egemenlik Cad., No: 38, Antakya

Telefon: 0326 221 25 48 – 0536 921 64 65

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/guzelburc_tugay_kasabi/

Haritada Görüntüle >

Anadolu Restaurant

Anadolu Restaurant

Anadolu Restautant, Antakya Hürriyet Caddesi üzerinde kebap yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Restoranın ortamı oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca masa ve sandalye düzeni de iyidir. Masaların üzerinde peçetelikler ve baharatlılar yerli yerinde. Bu tip düzen anlayışları müşterileri önemsediğini kanıtlıyor. Güler yüzlü, kaliteli hizmet anlayışının yanına bir de lezzetli yemekler eklenince o restoran bizim için vazgeçilmez oluyor. Bu bağlamda Anadolu Restautant da müşterileri tatmin edecek cinsten.

Anadolu Restautant, lezzetli ve bol çeşitten oluşan bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde genellikle Hatay yöresel lezzetleri yer alır. Bu restoranın en çok tercih edilen lezzetleri arasında oruk, sini kebabı, kâğıt kebabı, içli köfte, çiğ köfte,  aşur ve irmik helvası yer alır. Ayrıca sakatat sevenler için beyin salatası önerebiliriz. Tatlı olarak irmik helvası yemek istemeyenler için tel kadayıf veya künefe önerebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kışla Saray Mah., Hürriyet Cad., No: 30/A, Antakya

Telefon: 0326 215 33 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Anadolu-restaurant-449678521731560/

Haritada Görüntüle >

Maho’nun Yeri

Mahonun Yeri
Fotoğraf: Rümeysa Doğan

Antakya Atatürk Caddesinde yer alan Maho’nun Yeri, 1985 yılında birkaç arkadaşın açtığı küçük bir işletmedir. Daha sonra arkadaşlarıyla anlaşmazlığa düşen Maho kendi başına bir lokanta açmaya karar vermiş ve lokanta açabileceği bir yer olmadığından evinin bir odasını lokantaya dönüştürmüştür. Bu nedenle evinin duvarını balyozla yıkarak burada küçük mütevazı bir lokanta açmayı başarmıştır. Daha sonra lezzetli yemekleri sayesinde zamanla bu küçük işletme büyümüş ve günümüzün Maha’nun Yerini oluşturmuştur. Küçük bir işletme olarak başlayan restoranın hikâyesi ise günümüzde yemek salonu, bahçe, mutfak ve otoparktan oluşan koca bir işletmeye dönüşmüştür.

Maho’nun Yeri, menü bakımından müşterilerine oldukça geniş seçenekler sunar. Lahmacun, kâğıt kebabı, kuşbaşı kebap, kuzu kuşbaşı, tavuk kanat, Ali Nazik ve çiğ köfte gibi birçok lezzet bu restoranın menüsünde yer alır. Bu restoranı ziyaret ettiğinizde mutlaka kuşbaşı kebabı veya kâğıt kebabı denemeyi ihmal etmeyin. Yemeklerinizin yanında biberli ekmekten denemenizi tavsiye edebiliriz.  Kuşbaşı kebabı ve kâğıt kebabı haricinde restoranın en çok tercih edilen lezzetleri arasında tereyağlı humus, muhammara, ciğer ve kekik salatası bulunur. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz tercihinizi mekânın en beğenilen tatlısı olan kabak tatlısından yana kullanabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuzeytepe Mah., Atatürk Cad., No: 31, Antakya

Telefon: 0326 241 43 05 – 0536 529 37 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mahonunyeri/

Haritada Görüntüle >

Aydın Kasabı ve Kebap Salonu

Aydın Kasap ve Kebap Salonu

Hatay’ın Antakya ilçesinde hizmet veren Aydın Kasabı, Hatay gezinizde yer vermeniz gereken lezzet duraklarından biridir. Hatay’da kasap kültürü çok yaygındır. Bu nedenle bu ilde isminde kasap olan birçok kebapçıyı görebilirsiniz. İşte Aydın Kasap da bu kültürü yansıtan restoranlardan biridir. Antakya’da lezzetli kebap yenilebilecek birçok alternatif mekân vardır. Bize göre bu mekânlar arasında en popüler olan mekân Aydın Kasabıdır. Özellikle Hatay’da kâğıt kebabı ve kebap çeşitleri konusunda öne çıkar. Gerek Hatay halkı gerek yerli-yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Aydın Kasabı, et ağırlıklı bir menüye sahiptir. Kuzu eti, dana eti ve tavuk etinin her çeşidini bulabileceğiniz restoranın en meşhur lezzeti Antakya yöresel kebaplarından biri olan kâğıt kebabıdır. Kâğıt kebabı haricinde menüde kuzu incik, kuzu pirzola, tavuk pirzola ve lokum gibi lezzetler buluyor. Bu restoranda hazırlanan etler ise restoranın kendi besi çiftliğinden geliyor. Bu sayede güvenilir, temiz ve taze etler yenilebiliyor. Burada kâğıt kebabı denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Camii Mah., Uzun Çarşı Cad., No: 145, Antakya

Telefon: 0326 216 00 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aydin.kasap.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Ulaş’ın Yeri

Kebapçı Ulaşın Yeri

Antakya’da kebap ve dürüm yenilebilecek pek çok mekân bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Kebapçı Ulaş’ın Yeri’dir. Konum olarak Antakya İnönü Caddesi üzerinde hizmet verir. Ortam olarak temiz, sakin ve nezih bir işletmedir. Restoran çalışanları da müşterilere karşı oldukça kibar ve ilgilidir.

Kebapçı Ulaş’ın Yeri, kebap ve döner yiyebileceğiniz bir restorandır. Bu restorana geldiğinizde yemek siparişi vermek istediğinizde masalarda herhangi bir menü yer almaz. Bu nedenle sipariş vermek istediğinizde garsonlardan restoranlarda hangi ürünlerin olup olmadığını sorabilirsiniz. Ancak burada en çok sipariş edilen lezzetlerden bazıları şunlardır: Kıyma dürüm, tavuk şiş, karışık kebap, kuşbaşı, kebap dürüm ve humus gibi lezzetleri burada bulabilirsiniz. Bir tavsiye olarak kıyma dürümün tadına bakmanızı tavsiye edebiliriz. Ayrıca restoranın yemekleri lezzetli ve oldukça doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kışla Saray Mah., İnönü Cad., No: 7/A, Antakya

Telefon: 0326 212 45 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapciulasinyeri/

Haritada Görüntüle >

Edem Et Döner

Edem Et Döner
Fotoğraf: Mustafa Kemal Özel

Salaş bir mekânda lezzetli et döner yemek için tercih edebileceğiniz en uygun mekân Edem Et Döner olacaktır. Lezzetli ve kaliteli et dönerleri ile ünlü olan işletme, Hatay’da en iyi et döneri bulabileceğiniz adreslerden biri olma özelliğine sahiptir. Konum olarak Antakya Atatürk Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Erdal Usta ve eşi tarafından işletilen bu döner salonu tam bir aile işletmesidir. Bir aile dayanışması şeklinde hizmet veriyor. Yani Erdal Usta döner tezgâhının başındayken eşi de dükkânla ilgileniyor.

Edem Et Döner, döner kebabı yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Lezzetli ve bir o kadar da doyurucu olan bu kebap en iyi Edem’de yenir. Edem’in en önemli özelliklerinden biri de et konusunda oldukça cömert olmalarıdır. Yani burada döner kebabı sipariş ettiğinizde lavaşının içinin dolu dolu olduğu görülür. Elbette bu doluluk etten kaynaklanıyor. Gerçek et döner lezzetini yaşayabileceğiniz ve yaşarken de doyabileceğiniz bir mekân burası. Eğer et döner sipariş veriyorsanız yanına da mutlaka bol köpüklü buz gibi bir ayran almayı unutmayın. Dürüm haricinde porsiyon et döner veya pilav üstü et döner de alınabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cebrail Mah., Atatürk Cad., Aşiyan Apartmanı, No: 9, Antakya

Telefon: 0326 212 19 29 – 0534 655 56 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/edem_et_doner/

Haritada Görüntüle >

Muhtar’ın Yeri Aile Kebap Salonu

Muhtarın Yeri Aile Kebap Salonu
Fotoğraf: Ramazan Tetik

Muhtarın Yeri Aile Kebap Salonu, Antakya’da et ve kebap çeşitleri alanında hizmet veren yerlerden biridir. Konum olarak Antakya Kuzeytepe Çevre yolunda hizmet verir. Doğa ile iç içe bir ortamda hizmet veren restoranın manzarası oldukça muhteşem. Çünkü mekânın bahçesi yeşilliklere ve ağaçlara bakıyor. Bu restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Muhtarın Yeri Aile Kebap Salonu, kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati ziyaret edilebilir. Restoranın kahvaltı menüsü doğal ve yöresel ürünlerden oluşan serpme kahvaltıdır. Kahvaltıda klasik lezzetlerin yanı sıra kekik salatası, zeytin salatası, cevizli biber ve çökelek salatası gibi farklı lezzetleri de bulabilirsiniz. Kahvaltı haricinde ise menüde kebap çeşitlerini görebilirsiniz. Bol çeşitli et menüleri, mezeler, ara sıcaklar ve alkollü içecekler öğle ve akşam yemeği menülerinde görebileceğiniz lezzetlerdendir. Bu restoranda yemek siparişi verdiğinizde yemeklerin porsiyonunu gördüğünüzde şaşıracaksınız. Çünkü tabaklar dolu dolu geliyor. Bu nedenle burada doyurucu bir öğün geçirebilmek mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuzeytepe Mah., Çevre Yolu, No: 47, Antakya

Telefon: 0326 241 50 12

Haritada Görüntüle >

Kule Restaurant

Kule Restaurant
Fotoğraf: Deniz Turna

Hatay’da diğer mekânlara nazaran daha sakin ve daha az bilinen bir restorana gitmek isterseniz sizlere Kule Restaurant’ı önerebiliriz. Daha çok Hatay’ın yerli halkı tarafından tercih edilen restoran, turistler tarafından çok fazla bilinmiyor. Bu nedenle Hatay’daki birçok restorana göre daha sakin kalıyor. Bu durum ise sakinlikten hoşlanan ve aşırı kalabalığa girmek istemeyen müşteriler için kurtarıcı oluyor. Restoranın ortamı ise oldukça geniş ve ferahtır. Aynı zamanda restoran oldukça şık ve kaliteli bir ortama sahiptir. Bununla beraber, lezzetli ve ekonomik menülere sahiptir.

Kule Restaurant, menü bakımından müşterilerine zengin seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde beyti kebap, lahmacun, sac kavurma, tavuklu frik pilavı, çupra, fileto balık, bıldırcın, meyhane pilavı üstü tavuk, etli frik pilavı, tavuk kâğıt kebabı, kâğıt kebabı, kaz başı, Arap kebabı, kuşbaşı, karides, piliç ve tavuk ızgara gibi farklı çeşitlerde ana yemekler yer alır. Ana yemeklerin haricinde meze çeşitleri, ara sıcaklar ve salatalar menüde yer alan diğer lezzetlerdir. Bu restorana geldiğinizde fırında tereyağlı çökelek, kaz başı, Arap kebabı, saç oruğu, Ali Nazik deneyebilir ve tatlı olarak da Hatay’ın vazgeçilmezi künefeden tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karyer Mah., Baraj Cad., No: 45, Harbiye, Defne

Telefon: 0326 231 64 64 – 30 92

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kulerestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kurtoğlu Restaurant

Kurtoğlu Restaurant

Hatay’ın Belen ilçesinde hizmet veren Kurtoğlu Restaurant, lezzetli yemekleri özellikle ‘’Belen Tavası’’ ile ünlü bir lezzet durağıdır. Hatay’da Belen tavası yemek için çok fazla bir alternatif yok. Bu nedenle rotamızı Belen tava yapan ve bu tavayı en lezzetli şekilde hazırlayan Kurtoğlu Restaurant’a çevirdik. Güler yüzlü ve ilgili personelleri, temiz ortamıyla bu restoran bizim beğenimizi kazanmayı başardı. Özellikle lezzetli ve doyurucu menüleri sayesinde tam yıldızı hak etmiştir.

Bu restoranda Belen tava deneyebilirsiniz. Belen tava, kuzu eti, sebze ve sarımsağın birlikte sote edilip eritilmiş kuyruk yağı ile beraber güveçte yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilmesi ile oluşan lezzettir. Belen tava denemek istiyorsanız restorana gelmeden önce sipariş vermeniz gerekecektir. Çünkü bu yemeğin pişmesi oldukça uzun sürer. Eğer sipariş vermeden gittiyseniz menüde yer alan diğer lezzetlere göz atabilirsiniz. Belen tava yiyecekseniz masaya eşlikçi olabilecek salata, humus ve diğer mezelerden alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şenbük Mah., Mareşal Çakmak Cad., No: 40, Belen

Telefon: 0326 441 41 41 – 0535 106 30 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kurtoglurestaurant/

Haritada Görüntüle >

Humusçu İbrahim Usta

Humusçu İbrahim Usta
Fotoğraf: Kemal Çeliker

Hatay’da kaliteli humus yiyebileceğiniz birçok mekân bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Humusçu İbrahim Usta. İbrahim Usta tarafından açılan bu humusçu, Hatay’ın en ünlü humusçularından biridir. İşletme olarak oldukça küçük bir dükkânda hizmet verir. Bu dükkân küçük olmasının yanı sıra lezzetli mezeleri ile her gün yüzlerce müşteri ağırlamaktadır.

Humusçu İbrahim Usta, lezzetli humusuyla ve mezeleri ile beğenilen yerlerden biridir. Burada humusun sarımsaklı ve sarımsaksız olmak üzere iki çeşidi bulunur. İbrahim Usta lezzetli humuslarını, nohut ezmesi, limon, zeytinyağı, sarımsak ve tuz ekleyerek yapar. Ayrıca humus hazırlanırken humusun içerisine kendi hazırladıkları tahinden koyarlar. Humus haricinde en beğenilen mezesi ise bakla ezmesi ve cevizli biberdir.  Buraya geldiğinizde bu mezelerden denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güllübahçe Mah., Saray Cad., Sakarya İşhanı, No: 13/C, Antakya

Telefon: 0326 212 72 92 – 213 55 06

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/humuscuibrahim/

Haritada Görüntüle >

Humusçu Nedim Usta

Humusçu Nedim Usta
Fotoğraf: Ozan Emir

Hatay meze çeşitliliğinin yoğun olduğu illerimizden biridir. Bu nedenle Hatay’da birçok mezeyi ve bilhassa humusçu görebilmek mümkündür. Humus Hatay halkı tarafından daha çok kahvaltılarda tüketilen bir mezedir. Hatay’da her köşe başında humusçu görebilmek mümkündür. Bu nedenle humus yiyebileceğiniz pek çok alternatif mekân söz konusudur. Bu noktada size humusu ile meşhur bir yer olan Humusçu Nedim Usta’yı tavsiye edebiliriz. 1920 yılında Antakya’da küçük bir dükkânda başlayan lezzet serüveni günümüzde hala ilk yerinde aynı heyecanla sürüyor. Küçük ve salaş bir dükkân olan bu humusçu, samimi ve doğal ortamıyla dikkat çekiyor. Humusçunun bir diğer dikkat çeken özelliğinin lezzetli mezeleri olduğunu zaten söylememize gerek yok. Bu lezzeti gelin burada deneyin.

Humusçu Nedim Usta’da başta humus olmak üzere her türlü lezzet bulunur.  Humus, Hatay’a özgü bir lezzet olup limon, sarımsak, tahin, yağ ve nohut ezmesi ile hazırlanır. Hataylılar bu lezzeti daha çok kahvaltılarda tüketir. Bu restoranda humus ve bakla ezmesi gibi Hatay’ın aşina olduğumuz banmalık mezeleri dışında farklı meze çeşitleri ile de dikkat çekmektedir. Burada farklı farklı mezelerden denemek isterseniz tadımlık meze tabağı isteyebilirsiniz. Tadımlık tabaklar sayesinde birçok mezenin tadına aynı anda bakabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Gazipaşa Cad., No: 5, Antakya

Telefon: 0326 213 42 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/humuscu_nedim_usta/

Haritada Görüntüle >

Antik Limon Mezeci

Antik Limon Mezeci

Antakya’da salata ve meze üzerine hizmet veren işletmelerden biri de Antik Limon Mezeci’dir. Konum olarak Antakya Saray Caddesi üzerinde hizmet verir. Küçük bir dükkân olan işletmede istediğiniz mezeleri, istediğiniz oranda satın alabiliyorsunuz. Yani diyelim ki humus alacaksınız ve bunun yarım kilo ya da 200 gram kadar olmasını istiyorsunuz dolayısıyla istediğiniz ürün istediğiniz miktarda tartılarak satılır. Bunun dışında Antakya’nın en eski mezecilerinden biri olmasından dolayı da oldukça köklü ve sevilen bir işletmedir.

Antik Limon Mezeci, meze ve salata bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bu dükkânda humus, kömbe, tarator, cevizli biber, süzme yoğurt, Rus salatası, patlıcan-biber yoğurtlama, biber ezmesi, abugannüç, oruk, barbunya ve reçel çeşitleri gibi birçok ürünü bir arada bulabilirsiniz. Buraya geldiğinizde humus, cevizli biber ve kömbe denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 20:00, Pazar 10:30 – 17:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güllü Bahçe Mah., Saray Cad., No: 43/B, Antakya

Telefon: 0326 216 45 06

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/LIMONMEZECI/

Haritada Görüntüle >

Antikhan Konak Kültür Evi

Antikhan Konak Kültür Evi

Saray Caddesi üzerinde yer alan Antikhan Konak Kültür Evi, lezzetli yemekleri ve muhteşem atmosferi ile dikkat çekiyor. Tarihi bir Antakya konağında hizmet veren işletmenin ambiyansı gerçekten müthiş. Konağın odaları ve bahçesi özenle dekore edilmiş ve her bir kısmı yemek salonu olarak kullanılmaktadır. Yemek salonu olmasından ziyade konağın her bir detayı fazlasıyla çarpıcıdır. Bu nedenle bu işletme hem restoran hem de bir kültür evi olarak hizmet veriyor. Bu restoranı ziyaret etmeyi planlıyorsanız rezervasyon yaptırmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır.

Antikhan Konak Kültür Evi, Antakya yöresel lezzetlerini denemek için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Bu restoranın menüsünde Hatay mutfağına özgü yemek ve meze çeşitleri ile karşılamak mümkündür. Çorba çeşitleri, dönerler, kebaplar, ızgaralar, sulu yemekler, tatlılar, salatalar ve içecekler burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Bu restorana geldiğinizde deneyebileceğiniz bazı lezzetler ise şunlardır: Tepsi kebabı, kâğıt kebabı, humus ve tatlı olarak da Hatay’ın vazgeçilmezi olan künefe tatlısı diyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Hürriyet Cad., No: 19/1, Antakya

Telefon: 0326 215 85 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Antikhan-Konuk-Kültür-Evi-180456242517023/

Haritada Görüntüle >

La Mistik

La Mistik

La Mistik, Hatay’ın Antakya ilçesinde Zenginler mevkiinde restore edilmiş bir Antakya konağında hizmet veren kafedir. İsminden de anlaşılacağı üzere mistik bir atmosfere sahip olan kafenin dekorasyonu oldukça ilgi çekicidir. Her detayı ayrı büyüleyici olan kafenin en dikkat çeken ve en beğenilen tarafı ise gizli bir bahçesinin olmasıdır. Bu bahçenin içerisinde ise birbirinden renkli süs bitkileri ve ağaçlar bulunuyor. Modern dokusuyla Hatay geleneksel mekânlarından sıyrılan işletme, gelenekselliği ve modernizmi aynı potada eritmeyi başarmıştır.

La Mistik, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir. Kafenin kahvaltı menüsü kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı seçeneklerinden oluşuyor. Kahvaltısı son derece çeşitli ve zengindir. Kahvaltı haricinde ise menüde tavuk güveç, etli güveç, tepsi kebabı, karides güveç, tenders, tavuk fajita, etli fajita, sac kavurma, değişik soslarda makarnalar ve soslu tavuk seçenekleri yer alır. Bizim yemek tercihimiz Hatay yöresel lezzetlerinden yana oldu. Çünkü başka yerlerde diğer lezzetler bulunsa da yöresel yemekler her yerde bulunmuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., 3. Sk., Antakya

Telefon: 0326 215 45 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/La-Mistik-385431578262605/

Haritada Görüntüle >

Çağlayan Restaurant

Çağlayan Restaurant
Fotoğraf: Dr. Erdal Özkaya

Hatay merkez Hürriyet Caddesinde hizmet veren Çağlayan Restaurant, döner yiyebileceğiniz lezzet duraklarından biridir. Mekân olarak oldukça temiz ve düzenli bir yeme içme yeridir. Ayrıca dönerleri de birçok yere göre oldukça başarılıdır. İşletme sahipleri ve çalışanlar müşterilere karşı oldukça kibar ve ilgilidir. Ayrıca yemeklerin servisi de son derece hızlıdır.

Çağlayan Restaurant, döner yapan mekânlardan biridir. Hatay’da döner yenilebilecek pek çok mekân olsa da her dönercinin döner lezzeti apayrı. Etinden, lavaşından, özel soslarından, iç malzemesinden veya pişirilmesinden midir bilinmez ama her dönercinin dönerleri farklı lezzete sahiptir. Bu noktada Çağlayan Döner de diğer dönercilerden ayrılır. Dolayısıyla lezzetli ve kaliteli Hatay dönerini bir de burada denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Hürriyet Cad., No: 17/G, Merkez

Telefon: 0326 215 85 85 – 84 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/caglayanrestaurant1973/

Haritada Görüntüle >

Müzeyyen Antakya

Müzeyyen Antakya
Fotoğraf: Olesia Kuchyna

Hatay’ın en meşhur meyhanelerinden biri olan Müzeyyen Antakya, lezzetli yemeklerin ve eğlencenin merkezidir. Sazlı, sözlü eğlenceli mekânları seviyorsanız bu meyhaneyi tercih edebilirsiniz. Ortam olarak son derece kaliteli ve nezih bir işletme. Mekânın ambiyansı oldukça dikkat çekicidir. Dekoru ve loş ortamıyla dikkat çeker. Bu işletme bir meyhane olarak hizmet vermesinden dolayı alkollüdür.

Müzeyyen Antakya; lezzetli yemek çeşitleri ve mezeleri ile dikkat çeken bir işletmedir. Bu restoranın menüsünde ana yemekler, ara sıcaklar, soğuk-sıcak meze çeşitleri, salatalar, tatlılar ve içecekler yer alır. Ana yemeklere baktığımızda et ürünlerinin yoğun olduğunu görürüz. Adana kebap, beyti kebap, sarma beyti, kuşbaşı kebap, kaz başı kebap, lokum, şaşlık kebabı, Dallas steak, sıralı kebap, Müzeyyen spesiyal, tepsi kebabı, kağıt kebabı, sac kavurma ve tavuk gibi çeşitli etler menüde yer alır. Ana yemek siparişinizi meze, ara sıcak ve içkilerle zenginleştirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Günlü Sk., No: 26/1, Antakya

Telefon: 0326 216 70 70 – 0533 088 93 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/muzeyyen_antakya/

Haritada Görüntüle >

Avlu Restaurant

Avlu Restaurant

Avlu Restaurant, samimi ortamı ve lezzetli yemekleri ile dikkat çeken işletmelerden biridir. Konum olarak Antakya Kahraman Sokakta yer alır. Mekânın ambiyansı oldukça muhteşem, daha kapıdan girer girmez muazzam güzellikte 2 katlı taş bir konağın avlusu karşınıza çıkıyor. Yemek yemek için ise bu avludan konağa giriliyor. Konağın alt ve üst katları yemek salonu olarak kullanılıyor. Konağın içi ise oldukça muhteşem ve göz alıcı detaylara sahiptir. Oldukça şık bir restoranda kaliteli bir akşam yemeği için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Avlu Restaurant, lezzetli ve bol çeşitli menüleri ile dikkat çekmektedir. Et yemekleri, kebaplar, salatalar ve mezeler bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Hatay mutfağında yemek çeşitleri fazla olduğu gibi meze çeşitleri de oldukça fazladır. Bu nedenle bu restoranda yemek çeşitleri fazla olduğu gibi mezelerin de oldukça fazla ve çeşitli olduğunu göreceksiniz. Burada yemek siparişi verdiğinizde masaya kekik salatası, gavurdağı salatası, el yapımı patates salatası, çiğ köfte ve tereyağlı humus getirilir. Ayrıca yemeklerin yanında tereyağlı sıcak ekmek ve peynir de getirilmektedir. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şunlardır: Tereyağlı humus, zeytin, zahter salatası ve Hatay usulü çiğ köfte. Yemeklerinizin ardından Antakya’ya özgü peynirli irmik helvasından denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 09:00 – 23:00, hafta sonu 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., Kahraman Sk., No: 39, Antakya

Telefon: 0326 216 13 12 – 0507 818 69 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/avluavlu/

Haritada Görüntüle >

Gözde İskender, Paça Çorba

Gözde İskender, Paça Çorba

Hatay geziniz sırasında çorba içmek için alternatif bir mekân arayışındaysanız Gözde İskender, Paça Çorba’yı ziyaret edebilirsiniz. 7/24 açık olan çorbacıya hangi saatte giderseniz gidin sıcak ve lezzetli çorbalar bulabilirsiniz. Konum olarak Antakya İnönü Caddesi üzerinde hizmet veren işletme lezzetli çorbaları ile ünlüdür. Küçük ve salaş bir dükkânda hizmet veren çorba salonu, lezzetli çorbaları sayesinde Hatay’ın en meşhur çorbacılarından biri olma özelliğine sahiptir.

Gözde İskender; çorba çeşitleri, kebaplar bulabileceğiniz yerlerden biridir. Çorba çeşitleri arasında kelle paça, ayak paça, işkembe ve mercimek gibi çorbaları bulabilirsiniz. Bu restoranda kelle paça çorbası denemenizi tavsiye edebiliriz. Çorba siparişlerinizde masaya ekmek, soğan ve bol acı getirilir. Ayrıca çorbalar demir tasta servis edilir. Bu sayede hem sunum açısından bir farklılık yaratılır hem de çorbaların sıcaklığı uzun süre korunmuş olur. Eğer acı sevmiyorsanız çorbanızı acısız isteyebilirsiniz. Çorba dışında İskender de denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Hürriyet Cad., Antakya

Telefon: 0326 213 13 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gozde_iskender_paca/

Haritada Görüntüle >

Antik Park Çöpşiş Restaurant

Antik Park Çöp Şiş
Fotoğraf: Mustafa Yavuz

Antakya’da çöp şiş yemek için eğlenceli bir mekân arayışındaysanız Antik Park Çöpşiş’i tercih edebilirsiniz. Eğlenceli ortamı ve lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor. Lezzetli yemekleri, mezeleri ve harika ortamı sayesinde bu restoranda Hatay lezzet durakları arasında kendine yer bulmuştur.

Antik Park Çöpşiş Restaurant, kebap çeşitleri, mezeler ve çöp şiş yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Hatay zaten meze çeşitleri ile ünlü illerimizden biridir. Bu nedenle Hatay’da hangi restorana giderseniz gidin meze çeşitleri ile karşılaşmanız mümkün olacaktır. İşte bu restoran da böyle bir yer. Burada çöp şiş, tavuk şiş veya kuzu şiş alabilirsiniz. Yemek siparişlerinizin yanına da humus gibi sevilen mezelerden alarak menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca bu mekânda yemeklerin yanında alkol tüketilebiliyor. Eğer alkol tüketmek istiyorsanız kendi içkinizi yanınızda getirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sümerler Mah., 16. Sk., No: 20, Antakya

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Savaş

Ciğerci Savaş

Antakya’da lezzet mekânlarına değinirken daha çok kebapçılardan ve dönercilerden bahsettik. Peki, Antakya’da kaliteli bir ciğer nerede yenir diye sorarsak karşımıza Ciğerci Savaş çıkar. Konum olarak Küçük Sanayi Caddesinde hizmet veren işletme, lezzetli ve kaliteli ciğerleri ile birçok müşteriyi mest ediyor. Mekân olarak oldukça sadedir. Yani lüks veya modern değil. Gerçek lezzet düşkünlerinin ve gerçekten ciğer şiş sevenlerin tercih etmesi gereken bir restorandır.

Ciğerci Savaş, lokum gibi yumuşacık ciğer şiş yiyebileceğiniz lezzet mekânlarından biridir. Hatay’da canınız ciğer çektiğinde çok da uzaklara gitmeye gerek yok. Çünkü Savaş Usta bu işi gerçekten layığıyla yapıyor. Taptaze kuzu ciğerleri şişlere geçirilerek, közde pişiriliyor. Daha sonra müşterilerin siparişine göre adet olarak altta lavaş üstte şişler ve yanına da bir tutam yeşillikle masalara servis ediliyor. Eğer buraya ciğer yemeye gelirseniz mutlaka acılı ciğerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Ciğerlerinizin yanına bol köpüklü ev yapımı ayrandan alarak lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 06:30 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 2. Küçük Sanayi Cad., No: 8/A, Palladium AVM Arkası, Antakya

Telefon: 0326 216 45 69

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cigercisavas1989/

Haritada Görüntüle >

Hidro Tesisleri

Hidro Tesisleri
Fotoğraf: Alper Mısırlı

Hatay Defne’de bulunan Hidro Tesisleri, eşsiz doğa manzarası ve lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor. Hem otel hem de restoran olarak hizmet veren bir işletmedir. Restoranın bulunduğu konum şehirden biraz uzakta bulunuyor. Dere kenarında doğa ile iç içe bir konumda yer alıyor. Bol oksijenli, doğal, sakin ve huzurlu bir ortamda anın ve yemeklerin lezzetini çıkarmak için Hidro Tesislerini ziyaret edebilirsiniz. Üstelik bir tesis olarak hizmet veren işletmede birçok şey bulabilirsiniz.

Hidro Tesisleri, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Otel bünyesinde hizmet veren restoran gerek otel müşterilerini gerek dışarıdan gelen müşterileri en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterir. Bu restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağında oluşuyor. Kahvaltıda çeşit fazla ve bu kahvaltıda yöresel lezzetler de yer alıyor. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menü seçeneği oldukça fazladır. Et yemekleri, sebze yemekleri, kebaplar, ızgaralar, mezeler, tatlılar ve daha birçok lezzet bu restoranda sizi bekliyor olacak.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Harbiye Mah., Atatürk Cad., No: 6, Defne

Telefon: 0326 231 46 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/pages/Harbiye-Hidro-Restaurant/211795482198658/

Haritada Görüntüle >

Arsuz Sahil Restaurant

Arsuz Sahil Restaurant
Fotoğraf: Mehmet Fatih Boyuneğmez

Arsuz Sahil Restaurant, Arsuz’da denize sıfır konumda yer alan bir restorandır. Denize sıfır bir konumda yer aldığı için deniz manzarasına karşı oturup manzaranın ve yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Manzara haricinde mekân oldukça şık ve modern bir yapıya sahiptir. Restoranın hizmet kalitesi de üst seviyededir denilebilir.

Arsuz Sahil Restaurant, ağırlıklı olarak balık ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren bir restorandır. Restoran menüsünde balık çeşitleri, ızgaralar, soğuk ve sıcak mezeler, ara sıcaklar, meyveler, tatlılar, salatalar, soğuk ve sıcak içecekler yer alır. Balık çeşitleri arasında çupra, levrek, lagos, granyözü görebilirsiniz. Canınız balık yemek istemezse ızgara etlerden de alabilirsiniz. Ana yemek tercihinizin dışında menünüzü mezeler ve ara sıcaklarla destekleyebilirsiniz. Ayrıca bu restoranda yemeklerinizin yanında alkol tüketebilirsiniz. Bu durum rakı, balık ve meze severleri cezbedecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaağaç Mah., Demet Sk., No: 107/A, Arsuz

Telefon: 0326 641 61 35

Haritada Görüntüle >

Zeytin Meyhane

Zeytin Meyhane
Fotoğraf: Talip Bağdatlı

Antakya merkezde bir meyhane arıyorsanız Zeytin Meyhane tam size göre olacaktır. Konum olarak Antakya Kışla Saray Mahallesinde yer alan meyhane, eğlenceli ortamı ve lezzetli yemekleri sayesinde Hatay’ın en sevilen meyhanelerinden biridir. Meyhane ortam olarak son derece ilgi çekicidir. Ortamı, dekorasyonu son derece başarılıdır. Bu meyhaneye girdiğimizde her bir detay bizi kendi içine çekiyor. Mekânı genel görünüş olarak inceledikten sonra beğenerek önceden ayırttığımız yere oturuyoruz. Daha sonra masamıza gelen ve bizimle ilgilenen personellerin davranışları, müşterilere karşı tutumu bizi mutlu ediyor. Bu nedenle meyhane ortamı sevenler için Zeytin Meyhanesini tavsiye edebiliriz.

Zeytin Meyhane, lezzetli yemekleri, mezeleri ve alkol menüleri ile müşterilerin ilgisini kazanır. Bu meyhanenin menüsünde kebap çeşitleri, ızgaralar, balıklar, sıcak-soğuk mezeler, salatalar ve ara sıcaklar yer alır. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları ise şunlardır: sac tava, kâğıt kebabı ve meze olarak da humus tercih edilebilir. Ancak menüden damak zevkinize uyan diğer lezzetleri de sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kışlasaray Mah., Saray Cad., İhsan Apt., No: 24, Antakya

Telefon: 0326 214 86 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/zeytinmeyhane/

Haritada Görüntüle >

Toros Ocakbaşı Restaurant

Toros Ocakbaşı
Fotoğraf: Yusuf Ağca

Antakya’da lezzetli etler yiyebileceğiniz bir ocakbaşı restoranı arıyorsanız Toros Ocakbaşı Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Konum olarak Antakya Kışla Saray Mahallesinde hizmet verir. Antakya’da ailenizle, dostlarınızla ya da tek başınıza gidebileceğiniz klasik bir restorandır. Restoranın ortamı oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca genel görünüm olarak mekân oldukça temiz ve düzenlidir. Bunun dışında restoran çalışanları da müşterilere karşı oldukça ilgili ve kibardır.

Toros Ocakbaşı Restaurant, ocakbaşı etleri ile ünlü bir işletmedir. Lezzetli ve kaliteli etleri burada yiyebilirsiniz. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, mezeler, alkollü içecekler ve soğuk içecekler yer alır. Kebap çeşitleri arasında kıyma kebabı, kuşbaşı kebabı, kanat şiş, tavuk şiş ve ciğer şiş yer alır. Restoranın en dikkat çeken bölümü ise meze çeşitleridir. Çünkü meze çeşitleri oldukça fazladır. Mezeler arasından humus, abagannuç, süzme yoğurt, cacık, tarator, biber ezmesi, cevizli biber, patlıcan yoğurtlama, kekik, biber yoğurtlama, Ali Nazik, barbunya ve ordu evi gibi mezeler bulunur. Burada ana yemek olarak kıyma kebabı yanına da sevdiğiniz herhangi bir mezeyi almanızı tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kışla Saray Mah., Hürriyet Cad., Namık Kemal Sk., No: 4, Antakya

Telefon: 0326 213 56 83

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Toros-Ocakbaşı-Restoran-221055851433934/

Haritada Görüntüle >

Yusuf Ustanın Yeri (Çınaraltı Künefe)

Çınaraltı Künefe
Fotoğraf: Yasemin İşlek

Çınaraltı Künefe olarak da bilinen Yusuf Ustanın Yeri, Hatay’ın en meşhur künefecilerinden biridir. Konum olarak Antakya Yeni Camii Mahallesinde hizmet verir. Künefeleri gerçekten lezzetlidir. Künefelerinin lezzeti kadar mekân künefe şovları ile de ünlenmiştir. Çünkü burada künefeler müşterilerin gözü önünde pişirilip çevriliyor. Yani işin şov kısmı da buradadır. Birçok müşteri bu gösteriyi ilgi çekici bulup video çeker. Böylelikle mekânın ünü daha da artmış olur.

Çınaraltı Künefe, künefesi ile meşhur yerlerden biridir. Burada künefenin her çeşidini bulabilirsiniz. Künefe çeşitleri arasında peynirli, kaymaklı, fıstıklı, fıstıklı-kaymaklı, atom, kaymaklı, atom fıstıkzade ve kaymaklı fıstıkzade gibi künefeler yer alıyor. Bu künefe çeşitlerinden özellikle peynirli künefeyi denemenizi tavsiye ederiz. Künefe pişirilme saatine denk gelebilirseniz eğlenceli dakikalar sizi bekliyor olacak. Çünkü künefenin çevrilmesi müşterilerin gözü önünde yapılıyor. Yani künefe çevrilirken izleyebilir, fotoğraf veya video çekebilirsiniz. Künefe haricinde burada kahvaltı yapabilmek de mümkündür. Kahvaltı menüsü de klasik serpme kahvaltıdan oluşuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Camii Mah., Ayakkabıcılar Çarşısı, Pazar Sk., No: 2, Antakya

Telefon: 0326 212 68 88 – 0506 723 08 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cinaraltikunefe_yusuf_usta_/

Haritada Görüntüle >

Alican Restaurant

Alican Restaurant
Fotoğraf: Oto Start

Antakya Güzelburç’ta lezzetli yemekler için tercih edebileceğiniz adreslerden biri de Alican Restaurant’tır. Restoranın ortamı oldukça geniş ve ferahtır. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren restoranda yemek siparişi yaptığınızda masaya türlü ikramlar getirilir. Restoran müşteri ağırlama konusunda oldukça başarılıdır.

Alican Restaurant, menü bakımından müşterilerine geniş seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde genellikle Hatay mutfağına ait yöresel yemekler yer alır. Özellikle ana yemekleri ve mezeleri ile birçok müşterinin beğenisini kazanabilmeyi başarmıştır. Bu restoranda deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şunlardır: Ciğer şiş, kâğıt kebabı, Adana, Urfa veya tavuk ızgara deneyebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz bir ana yemek seçip yanına da 3-4 çeşit meze almanızdan yanadır. Çünkü mezeleri gerçekten lezzetli ve oldukça doyurucudur. Yemeklerinizi yedikten sonra masaya ikram olarak dönerli meyve tabağı getirilir. Yemeklerden sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz tahinli kabak tatlısı alabilirsiniz. Ayrıca bu restoranın en güzel tarafı da yemeklerden sonra çay, kahve ikram edilmesidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelburç Mah., Atatürk Cad., No: 88, Antakya

Telefon: 0326 221 20 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alican.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Bizim Künefeci (Ragıp Usta)

Tarihi Bizim Künefeci
Fotoğraf: Özay Gültekin

Dünyada peynirden yapılan ilk tatlı olma özelliğine sahip olan ‘’künefe’’ Hatay’a özgü lezzetlerden biridir. Bu nedenle Hatay ziyaretlerinizde burada künefe denemeden olmaz. Bu noktada Hatay’da lezzetli ve kaliteli künefe yiyebileceğiniz adreslerden biri de Bizim Künefecidir. Ragıp Ustanın emekleri sonucunda kurulan künefeci bir aile işletmesi olarak hizmet vermektedir. Konum olarak Hatay’ın Antakya ilçesinde Ayakkabıcılar Çarşısı içerisinde yer alır. Lezzetli künefeleri ve kaliteli işletme anlayışı sayesinde Hatay’ın sayılı künefecilerinden biri olmayı başarmıştır.

Tarihi Bizim Künefeci, Hatay’ın en ünlü künefecilerinden biridir. Bu restoranda künefe çeşitleri arasında peynirli, kaymaklı, fıstıklı, fıstıklı-kaymaklı, atom, kaymaklı atom fıstıkzade ve kaymaklı fıstıkzade gibi çeşitler yer alır. Restoranın özellikle peynirli künefesi oldukça beğenilmektedir. Dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olan bu künefenin ünü Türk yemek yarışmalarına kadar çıkmıştır. Siz de bu ünlü mekânda ünlü künefelerin tadına bakmak isterseniz Bizim Künefeye uğrayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ulu Cami Dükkânları, Cindi Hamamı Karşısı, Antakya

Telefon: 0326 215 51 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarihibizimkunefeci/

Haritada Görüntüle >

Künefeci Sabri Usta’nın Yeri

Künefeci Sabri Ustanın Yeri

Antakya’da lezzetli ve kaliteli künefe yiyebileceğiniz birçok mekân var. Bu mekânlardan biri de Onur Künefe olarak da bilinen Künefeci Sabri Usta’nın Yeri. Konum olarak oldukça merkezi bir lokasyonda yer alan işletmeyi bulabilmek yeterince kolay. Mekânın içerisi oldukça sade ve temiz. Servis konusuna değinirsek servisi biraz yavaştır. Ancak bunun en önemli sebebi her müşteriye ayrı sıfırdan künefe hazırlanıp pişirilmesidir. Bu nedenle servisin yavaş olması oldukça normaldir.

Künefeci Sabri Usta’nın Yeri, lezzetli künefe yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Künefe çeşitleri arasında peynirli, kaymaklı, fıstıklı, fıstıklı-kaymaklı, atom, kaymaklı, atom fıstıkzade ve kaymaklı fıstıkzade yer alır. Burada künefe sipariş ettiğinizde künefeniz o anda hazırlanır, pişirilir ve masalara sıcak sıcak servis edilir. Çıtır çıtır bol malzemeli ve özellikle bol peynirli gerçek Hatay künefe lezzetlerini denemek için Sabri Ustayı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ürgen Cad., Harbiye

Telefon: 0326 231 76 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/onurkunefe/

Haritada Görüntüle >

Ferah Künefe Salonu

Ferah Künefe Salonu
Fotoğraf: Hüseyin Say

Hatay, künefesi ile ünlü bir ildir. Bu nedenle Hatay’da künefe yenilebilecek birçok mekân bulunur. Hatay’da kaliteli künefe yemek için tercih edilebilecek yerlerden biri de Ferah Künefe Salonudur. Konum olarak Antakya Uzun Çarşı Caddesinde hizmet verir. 1948 yılından beri künefe hazırlayan işletme, künefe konusunda oldukça iddialıdır. Kurulduğu günden bu güne lezzetli künefeleri sayesinde Hatay’da bir marka haline gelmiştir. Ayrıca Türkiye’nin birçok ilinden de müşteri ağırlar. Mekân olarak oldukça sade bir ortama sahiptir. Buraya geldiğinizde dışarıda bulunan masalara da oturabilirsiniz.

Ferah Künefe, Antakya’da lezzetli ve kaliteli künefe yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Künefe seçenekleri arasında peynirli, kaymaklı, fıstıklı, fıstıklı-kaymaklı, atom, kaymaklı atom fıstıkzade ve kaymaklı fıstıkzade gibi künefeleri bulabilirsiniz. Bu işletmenin künefeleri görünüş olarak diğer künefecilerdeki gibi şatafatlı ve özel sunumlu değildir. Burada künefeyi aslına uygun bir şekilde ve lezzette yiyebilirsiniz. Künefe haricinde kahvaltı yapmak için de burayı tercih edebilirsiniz. Mekânın 19 çeşitten oluşan yöresel bir kahvaltısı var.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Uzun Çarşı Cad., Köprübaşı, No: 10, Antakya

Telefon: 0326 213 58 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ferahkunefe1948/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Affan Kahvesi

Tarihi Affan Kahvesi

Hatay’da kahve için tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Tarihi Affan Kahvesi’dir. Affan, Arapça kökenli bir kelime olup ‘’yiğit’’ anlamına gelmektedir. Önceden güvenlik birimlerinin zayıf olduğu yıllarda mahalleleri koruyan ve kollayan yiğitler ve kabadayılar bulunuyordu. Hatay’da bulunan Affan mahallesinin ismi de mahallede yiğitlerin fazla yaşamasından dolayıdır. Tarihi Affan Kahvesi de bu mahallede açılmıştır. Açılış tarihi 1911-1913 yılları arasında olup iki katlı bir binada hizmet vermeye başlamıştır. Tarihi bir mekânda hizmet veren kahve, otantik ortamı ve tarihi atmosferi ile dikkat çeker.

Affan Kahvesi menüsünde içecek çeşitleri ve tatlı bulunur. Bu kahvecinin menüsünde yer alan lezzetler şunlardır: Çay, kahve, soda, ayran, su, gazoz, meşrubat, dondurma ve Haytalı tatlısı. Mekânın en önemli lezzeti bu kahveyle özleşmiş olan ‘’Haytalı’’ isimli bir tatlıdır. Bu tatlı, içinde gül suyu, dondurma, mısır unu ve süt olan bir tür muhallebi çeşididir. Haytalı tatlısı genellikle bici bici ile karıştırılsa da özünde her ikisi de oldukça farklıdır. Sözün özü buraya geldiğinizde Affan kahvesi ve haytalıdan denemeden dönmeyin.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Cad., No: 42/A, Antakya

Telefon: 0326 215 12 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/affankahvesi/

Haritada Görüntüle >

Retroo Cafe & Lounge Bar

Retroo Cafe Lounge Bar

Retroo Cafe, Hatay’da harika dekorasyonu, lezzetli yemekleri ve mekâna renk katan canlı müziğiyle dikkat çeken işletmelerden biridir. Antakya Zenginler’de yer alan işletme, harika atmosferi ve lezzetli yemekleri ile birçok müşterinin ilgisini kazanmayı başarabilmiştir. Kafe, ortam olarak oldukça ilgi çekicidir. Kafenin her bir detayı ince düşünülmüş olup her köşesinde ilgi çekici ayrıntılar yer alır. Duvarlardan masalara, masalardan kafenin genel görüntüsüne varıncaya kadar belirli bir düzen ve intizam hâkimdir. Kafe, isminden de anlaşılacağı üzere retro tasarıma sahiptir. Yani buraya geldiğinizde kendinizi adeta 80’li 90’lı yıllarda hissedersiniz.

Retroo Cafe; yemek, tatlı, soğuk-sıcak içecek çeşitleri, alkolü-alkolsüz içecekler ve dünya kahveleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Restoranın yemek menüsünde Türk ve Dünya mutfağından birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Makarna, mantı, hamburger, pizza, tavuk ve et gibi ürünler burada bulabileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Yemek seçenekleri haricinde kafenin tatlı menüsü de bir hayli dikkat çekicidir. Dilerseniz yemeklerden sonra tatlı da alabilirsiniz. Ayrıca bu kafede her akşam canlı müzik hizmeti vardır. Bu nedenle canlı müzik eşliğinde hoşça vakit geçirmek isterseniz burada bir akşam yemeği planlayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zenginler Mah., 2. Sk., No: 4, Antakya

Telefon: 0326 216 66 58

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/retroocafelounge/

Haritada Görüntüle >

Petek Pastanesi

Hatay Petek Pastanesi
Fotoğraf: Hitchhiker’s Galaxy Guide

Hatay İskenderun’da yer alan Petek Pastanesi, geçmişi ve lezzetli ürünleriyle dikkat çekiyor.  Pastanenin kuruluş tarihi ise epey eskidir. Çamlıhemşinli Hasan Usta tarafından açılan pastane 1916-1917 Rus Nicholas ve Bolşeviklerin hüküm sürdüğü yıllara dayanıyor. Hasan Usta, vakti zamanında Rusya’ya gitmiş ve burada pastanecilik işine girmiştir. Burada pastane işini öğrenen ustamız daha sonra Rusya’daki iç karışıklıklar sebebiyle Tahran’a geçmiş ve burada da pastane işlerine devam etmiştir. İran’da o kadar ünlenmiştir ki ününü İran şahı Rıza Pehlevi bile duymuştur. Bu sayede ustamız, İran şahına hizmet vermeye başlamıştır. İran’da 7 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye geri dönmüş ve İskenderun’da Petek Pastanesinin temeli olan Hemşin Pastanesi ve Fırınını açmıştır. Hatay’ın ilk pastanesi olarak bilinen pastane, Hatay’a somun ekmeğini tanıtmıştır.

Petek Pastanesi, İskenderun’da deniz manzarası eşliğinde eşsiz lezzetler deneyebileceğiniz yerlerden biridir. Pastanede 800 çeşitten fazla ürün çeşidini bir arada bulabilirsiniz. Bu pastanede baklava, künefe, tatlı çeşitleri, kadayıf, lokumlar, çerezler, pastalar, kekler, diyet ürünleri ve yöresel ürünler gibi pek çok çeşitte lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Satın alabileceğiniz bu ürünlerin yanı sıra bu pastanede kahvaltı seçeneği de bulunmaktadır. Pastanede açık büfe kahvaltı seçeneği mevcuttur. Açık büfe kahvaltıda ise yöresel lezzetler mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Saray Cad., No: 1, Antakya

Telefon: 0326 215 17 45 – 0532 641 34 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/petekpastanesiantakya/

Haritada Görüntüle >

Hatay, UNESCO tarafından gastronomi kenti olarak ilan edilmiş olan ikinci ilimizdir. Medeniyetlerin beşiği olarak da ifade edilen ‘’Hatay’’ tarih boyunca birçok medeniyete ve üç büyük dine ev sahipliği yapmıştır. Bu bağlamda Hatay mutfağının oldukça farklı ve çeşitli olduğunu söyleyebiliriz. Gastronomi tutkunlarını ve lezzet âşıklarını cezbeden Hatay’ı ziyaret ettiğinizde her açıdan doyuma ulaşacaksınızdır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin