Kapadokya Kahvaltı Mekanları | 15 Nefis Kahvaltı Mekanı

Kapadokya, hepimizin içini ısıtan ülkemizin en değerli bölgelerinden biri olmakla birlikte yerli yabancı turistlerinde uğrak noktası. Kapadokya’da yeni bir güne uyanır uyanmaz gökyüzüne uçan güvercinler, tertemiz mis kokan bir doğa ve oranın simgesi balonlar geliyor aklımıza. Kapadokya kahvaltısı ise bu muhteşem atmosferde, tarih kokulu sofralarda günün en güzel öğünü olarak çıkıyor karşımıza. Bölgede sunulan kahvaltıların neredeyse tamamı organik ve yöreye özgü. Bahçelerden toplanan taze meyvelerden yapılan reçeller mi dersiniz, mis kokulu domates ve biberler mi yoksa köy kadınlarının ellerinde açtıkları gözlemeler mi? Ev yapımı tereyağlar, peynirler, tazecik yeşillikler…  Kısacası Kapadokya’da kahvaltı mükellef sofralar ve harika manzaralar eşliğinde ediliyor.

Bizde sizler için bölgenin en lezzetli kahvaltılarını yapabileceğiniz, nadide işletmelerini derledik. Bu mekanlar gerek tarihi dokuları, gerek manzaraları gerekse sunduğu lezzetlerle kuşkusuz Kapadokya’nın en iyi kahvaltı mekanları. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan yazımıza geçelim;

-Yöresel Köy Kahvaltısı Mekanları

1. Şafak Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cafe safak (@cafesafak)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Göreme Açık Hava Müzesi yolu üzerinde karşınıza çıkan küçük ve sevimli bir işletme Şafak Cafe… Sıcacık içecekleri, leziz kahvaltısı ve yemekleriyle ziyaretçileri müdavimi haline getiriyor. Tek katlı mekanın kapalı ve açık olmak üzere iki ayrı bölümü mevcut. Kış aylarında kapalı bölüm sıcacık oluyor ve tazecik gözlemelerin kokusu tüm işletmeyi sarıyor. Müzeye yakınlığı sebebiyle sabahın erken saatlerinden itibaren hizmet vermeye başlıyor. Yerli yabancı turistlerin sevdiği ve sürekli ziyaret ettiği bir işletme haline gelmiş.

Neden gitmeliyim? Mekanın sevilen yüzü Fatma Abla, kahvaltınızı elleriyle hazırlıyor. Ürün çeşitliliği fazla değil ancak masaya gelen her üründen lezzet alabiliyorsunuz. Çeşitlilik az olmasına rağmen porsiyonlar oldukça büyük. İki kişilik serpme kahvaltı menüsüyle 2-4 kişiye kadar doyabiliyorsunuz. Gözleme, patates kızartması, sosis tava ve omlet de kahvaltınıza eşlik ediyor. Çay ise sınırsız…

Köy kahvaltısı konseptinde; hakiki tereyağı, bal, üzüm pekmezi, kaymak, zeytin çeşitleri, Kaşar ve hellim peyniri, köy yoğurdu, tereyağlı sahanda yumurta, patates salatası, patlıcan, sigara böreği, kayısı reçeli, çilek reçeli, vişne reçeli, söğüş tabağı, ceviz, portakal suyu, sınırsız çay ve mevsimine göre ekstra ikramlıklar servis ediliyor.

  • Konum: Müze Cd. No: 28, 50180 Göreme / Nevşehir Merkez / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 271 25 97.
  • Çalışma Saatleri:07:00–23:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Zeytin Cafe Ev Yemekleri

Burası neresi? Mantısı ve ev yemekleriyle adından sıkça söz ettiren Ürgüp restoranı Zeytin Cafe Ev Yemekleri, küçük ve sevimli bir işletme iken müdavimleriyle yer bulmakta zorlanacağınız bir mekan haline geldi. Kahvaltıda ürün çeşitliliği pek fazla değil. Ancak gelen her ürün lezzetli ve günün sonunda masadan tıka basa doymuş olarak kalkıyorsunuz. Fiyatı ise Kapadokya’nın pek çok mekanına göre oldukça makul. Serpme kahvaltı içerisinde iki çeşit zeytin, iki çeşit peynir, reçel çeşitleri, söğüş tabağı, bol yeşillik ve sucuklu yumurta yer alıyor. Dilerseniz ekstra olarak farklı yumurta çeşitleri ve menemen siparişinde bulunabiliyorsunuz. Masaya ekmekler sıcacık, çaylar da bir o kadar taze geliyor. Siz yeterli diyene kadar da tazeleniyor.

  • Konum: Zeytin cafe ev yemekleri, Cumhuriyet mahallesi Atatürk bulvarı. iş bankası yanı No: 33, 50400 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 341 73 99.
  • Çalışma Saatleri:09:00–22:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 40 TL
  • İnstagram
  • Yol Tarifi Al >

-Serpme Kahvaltı Mekanları

3. Serinn House

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Serinn House (@serinnhouse)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bir otel işletmesi olan Serinn House, Ürgüp’te yer alıyor. Kapadokya’nın tasarımıyla hakkında bolca konuşturan oteli, bir dönem New York Times’ın tasarım oteller listesine dahi girmiş. Tarihi taş evler ünlü tasarımcıların mobilyaları ve aksesuarlarıyla donatılmış. Kahvaltısı ise aynı mimarisi gibi bizden tam not aldı.

Neden gitmeliyim? Organik domates salatalığı, reçelleri, peynir çeşitleri, taze sıkılmış portakal suları ile çok zengin bir serpme kahvaltı sizleri bekliyor. Kahvaltıya kurabiye, tart, foccacio gibi lezzetlerde dahil edilmiş. Burada yalnızca yöresel değil dünyadan pek çok lezzeti de bulabiliyorsunuz. Sunumlar ise oldukça şık ve iştah açıcı. Göz dolduran Kapadokya manzarasına karşı, terasta yapılan kahvaltının tadı bir başka oluyor.

  • Konum: Esbelli, Esbelli Sk. No.36, 50400 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 341 60 76.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 60TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

– Manzaralı Kahvaltı Mekanları

4. Göreme Panorama Cafe

Burası neresi? Kapadokya’nın muhteşem panoramik manzarasını seyretme imkanı tanıyan Göreme Panorama Cafe, Göreme’nin hemen girişinde Güvercinlik Vadisi’ne çok yakın bir lokasyonda yer alıyor. Mekanın manzarası gerçekten de takdire şayan. Salkım tepesi olarak anılan yerde, nazar boncuklu ağaçlar eşliğinde nefis bir kahvaltı sizleri bekliyor. Aynı zamanda mekanın gün batımı manzarası da büyüleyici. Güneşli bir havada Erciyes Dağı’nı bile görebiliyorsunuz. Kafe olarak anılsa da günün her saati leziz yemekler ve Kapadokya’nın meşhur şaraplarının tadına bakabiliyorsunuz.  Manzaraya karşı bölgenin mistik havasını içinize çekerken, sıcacık ekmekler eşliğinde kahvaltı servisi başlıyor. İşletmenin temizliği, personelin ilgi alakası ve fiyatları oldukça iyi. Türkiye’nin pek çok yerinde manzaralı işletmelerin ekonomik olduğu nadir görülür. Burası da tam bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Mekanda tattığımız favori yiyeceklerimiz ev yapımı gözlemeler ve sahanda yumurta oldu. Bu ikiliyi gerçekten çok lezzetli yapıyorlar. Geri kalan kahvaltılıklar bize çok doğadan gelmese de organik olduğu konusun da iddialılar. Kahvaltı çok zengin değil. Serpme olarak masaya servis edilen ürün çeşitliliği az olsa da doyurucu ve iki kişi için yeterli diyebiliriz. Gözlemeyi ve kahvaltıya dahil olmayan yumurtaları ekstra olarak söylüyorsunuz. Çay ise taze ve termos eşliğinde getiriliyor. Yeterli gelmezse yeniden çay siparişi verebiliyorsunuz. Amaç Kapadokya’nın en güzel manzaralarından birinde keyifli bir kahvaltıysa Panorama Cafe tercih edebileceğiniz bir işletme. Son yıllarda biraz değişiklik gösterdiğini ise ziyaretçisi olan herkes gibi bizde söyleyebiliriz.

  • Konum: Uçhisar yolu 3. Km, 50180 Nevşehir.
  • Telefon: 0532717 01 27.
  • Çalışma Saatleri:08:00–20:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Millocal Restaurant

Burası neresi? Kapadokya’nın mağara otellerinden biri olan Millstone Cave Suites Hotel’e ait Millocal Restaurant, Uçhisar’da, Göreme, Kızıl Vadi ve Güvercinlik Vadisi’ne kuş bakışı manzara sunan bir tepede yer alıyor. Özellikle gün doğumunda otelin terasından balonların kalkışını izlemenin keyfi paha biçilemez oluyor. Bu manzara hem otelin hem de restoranın sıklıkla tercih edilmesine sebebiyet veriyor. Restoranın tercih edilmesindeki tek sebep manzara değil elbette. Sunulan her lezzet, damaklarda lezzet patlamaları ortaya çıkarıyor. Fiyatlar sunulan hizmet ve kalite doğrultusunda bir tık pahalı. Ancak Kapadokya’yı kısa süreliğine ziyaret edenler için bir kerelik verilebilecek tutarlarda.

Neden gitmeliyim? Sunumlar göz doyurucu çeşitler ve porsiyonlardaki bolluk ise gerçekten tıka basa doymanızı sağlıyor. Nefis menemeni, çıtır patatesleri, pancakeleri, peynir çeşitleri, börek ve muffinlerine bayıldık. Reçel, peynir, tereyağı ve ballar ise tamamen organik. Çayınız termoslarda sınırsız olarak servis ediliyor. Ekmekleriniz ve diğer hamur işleri de her daim sıcak ve yumuşacık. Biz Millocal’in kahvaltısına bayıldık, sizin de denemenizi tavsiye ederiz.

  • Konum: Tekelli Mah. Karlık Sok. No:30 Uçhisar, 50240 Nevşehir.
  • Telefon: 0535 100 19 25.
  • Çalışma Saatleri: 10:00–00:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

6. Ortahisar Olimbera Kahvaltı Salonu

Burası neresi? Olimbera, Ortahisar’da muhteşem bir konumda yer alıyor. Tarihi ve mistik manzarası eşliğinde nefis tatlar sunan işletme 2016 yılında hizmet vermeye başlamış. Bu şirin işletmede tattığınız her şey size evinizde birşeyler yiyip içiyor hissiyatı veriyor. 4 ayrı konsepti var; Olimbera ikindi çayı, özel gün menüsü, akşam yemeği menüsü ve olimbera serpme kahvaltı menüsü. İnanın her menü de ayrı bir lezzet alıyorsunuz. Bizim için unutulmaz bir deneyim ise kahvaltısı oldu.

Neden gitmeliyim? Kahvaltı içerisinde mıhlama, karışık kızartma, pişi, pizza dilim ekmeği, acılı ezme, 4 çeşit zeytin, 4 çeşit reçel, 5 çeşit peynir, bal, tereyağı, isteğe bağlı pişirilen yumurta, domates, salatalık, sigara böreği ve sınırsız çay bulunuyor. Mıhlaması ve karışık kızartması da iştah açan cinsten.

  • Konum: Peyzaj ve Kültür Parkı, Yukarı Ortahisar, 50650 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: 0505351 56 50.
  • Çalışma Saatleri: 08:30–22:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Vadi Cafe Restoran

Burası neresi? Çavuşin’de yer alan Vadi Cafe Restoran, muazzam manzarasıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Tarihi ve doğa manzarasının muhteşem uyumunu seyredeceğiniz mekanın manzarasına laf yok. Kaliteli ürünleri, itinalı servisi ve hijyen konusundaki titizlikleriyle sevilen bir işletme olan Vadi Cafe’nin kahvaltısı da oldukça iyi.  Mekanın serpme kahvaltısı da oldukça iyi ancak porsiyonlar diğer mekanlara göre biraz az. Yeniden sipariş vermek zorunda kalabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Özellikle reçelleri ve gelen diğer ürünlerin lezzeti ise bir hayli güzel. Çeşit çeşit peynirler, omlet, sucuk, patates kızarması, söğüş tabağı, zeytin çeşitleri ve sıcacık ekmekleri parmak ısırtan cinsten. Mekanda geleneksel Anadolu kahvaltısı modern bir yaklaşımla hoş sunumlar eşliğinde sofraya geliyor. En önemli özelliği ise başka mekanlarda ekstra getirilen birçok ürünün burada serpme kahvaltı menüsüne dahil olması. Bizim favorimiz ise reçel çeşitleri ve leziz omleti oldu.

  • Konum: Vadiler Sk., 50500 Çavuşin / Avanos / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 532 70 77.
  • Çalışma Saatleri: 09:00–23:40. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 50 TL
  • Yol tarifi al >

8. Nazar Börek Cafe

Burası neresi? Merkeze biraz uzak mesafede Göreme’de harika bir manzaraya sahip konumda yer alan Nazar Börek Cafe, misafirperver işletmecileri ve sıcak ambiyansıyla çok seviliyor. Oldukça lezzetli ürünleri var. Fiyatları ise oldukça uygun. Mekanın en önemli lezzeti adından da anlaşılacağı üzere börek. Dilerseniz hızlı kahvaltı dilerseniz de saatler süren keyifli bir kahvaltı için tercih edebiliyorsunuz işletmeyi. Börekleri ve gözlemeleri ise gerçekten anne elinden çıkmış gibi. Küçük bir işletme olduğundan çoğu zaman yer bulmakta zorlanıyorsunuz. Ancak şanslıysanız hemen oturup sıcacık böreklerin tadına bakabilirsiniz.

Kaçırmayın! 9 çeşit gözleme ve börek çeşitlerinin yanı sıra minik bir kahvaltı tabağı da sipariş verebiliyorsunuz. Çok cüzi bir rakama böreklerin yanında peynir, reçel, tereyağ, zeytin ve tazecik yeşillikler getiriliyor sofraya. Bizim favorimiz ise harika yemeklerin yanı sıra lezzet bombası diyebileceğimiz menemeni oldu. Patatesli gözleme de takdire şayan… Tüm bu lezzetleri denemek için Nazar Börek Cafe’ye şans vermenizi tavsiye ederiz.

  • Konum: Karamızrak Sk., 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 271 22 01.
  • Çalışma Saatleri: 10:00–22:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

-Tarihi Kahvaltı Mekanları

Argos In Cappadocia

Burası Neresi?   Argos in Cappadocia içinden bir köy geçen otel olarak biliniyor, Kapadokya’da… Tarihi bir manastırın restorasyon çalışmalarının ardından otele dönüştürülmüş. Tüm bu onarım çalışmaları toplamda 20 yıl sürmüş. Mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan otel, Kapadokya’nın en güzel manzaralarını sunuyor misafirlerine.. .Otelde sunulan lezzetlerin her biri de bizden tam not aldı. Mutfaktan çıkan her şey organik ve yöresel.  İçerisinde dünyaca ünlü Seki Restoran yer alıyor. Yabancı turistlerin birçoğu yalnızca bu restoran için bile oda kiraliyor. İşletmede sunulan her şey Argos’un bahçelerinin mahsulu.

Neden Gitmeliyim? Dışarıdan gelen misafirler için de rezervasyonla kahvaltı imkanı sunan otel restoranında serpme kahvaltı menüsü mevcut. Geç saatlere kadar oturup keyif edebileceğiniz, manzaraya karşı kahvenizi içebileceğiniz masalarda mevcut. Leziz kahvaltısının yanı sıra buranın ekmeği de bir hayli meşhur. Yer altında bulunan onlarca yıllık tandırda pişiriliyor ekmekler. Sıcaklığı ve lezzetine ise söylenecek laf yok! Terastan Peri bacalarını, eşsiz Kapadokya manzarasını ve hava balonlarını izlemenin keyfi ise bir başka…

Serpme kahvaltısında; Patates Kızartması, Sigara Böreği, Omlet, Haşlanmış Yumurta, Taze tandır ekmeği, Bal, Kaymak, Tahin, Pekmez, Ceviz, Yeşil Zeytin, Siyah Zeytin,  Tulum Peyniri, Örgü Peyniri, Beyaz Tam Yağlı Peynir, Topik Peyniri, Kaşar Peyniri, Domates, Salatalık, Sosis, Vişne Reçeli, Şeftali Reçeli, (ayva) Çilek Reçeli, (erik) nutella, Yoğurt, Yeşil Biber, Salam, Tereyağı gibi lezzetler bulunuyor.

  • Konum: Aşağı, Kayabaş Sk., 50240 Uçhisar/Merkez/Nevşehir
  • Telefon: 0384 219 31 30. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Gamirasu Cave Otel

Burası neresi? 1999 yılında bölgenin ilk kaya oteli olarak hizmet vermeye başlayan Gamirasu Cave Otel, yıllar içerisinde restore çalışmalarından geçmiş ve toplamda 35 adet mağara odasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Ürgüp’e yakın bir mesafede Ayvalı Köyü’nde yer alan otel, restoranıyla da Kapadokya’nın parmakla gösterilen işletmelerinden biri. Tarih kokan bir atmosferlerde bölgenin leziz yemeklerini tatmanın ayrıcalığı ise bir başka oluyor. Kapadokya’nın mistik atmosferinde muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan otelin dikkat çekici yönlerinden biri ise bin yıl öncesine kadar Hristiyan Rahiplere ev sahipliği yapmış olması ve konaklanan odalardan bazılarının o Rahiplerin inzivaya çekildiği hücreler olması da dikkat çekmektedir. Tüm bu tarihi bilginin ardından bu seçkin işletme de güzel bir doğa manzarası eşliğinde sunulan kahvaltıya dışarıdan misafir de kabul edilebiliyor.

Neden gitmeliyim? Serpme kahvaltı menüsünde saf köy balından ev yapımı reçellere, özel üretimleri olan kayısılardan köydeki ineklerden üretilen süt ve peynir çeşitlerine kadar pek çok ürün servis ediliyor. Toplamda 40’dan fazla ürünü kahvaltı sofranızda bulabiliyorsunuz. Açık büfe kahvaltısıyla nam salan restoran, son dönemde alınan Kovid-19 tedbirleri sebebiyle serpme kahvaltı konseptine geçmiş. Sunulan ürün sayısında bir azalma olmamışken iki kişilik serpme kahvaltısı, 4 kişiyi doyuracak bollukta. Parmak ısırtan lezzetler arasında ise sigara böreği, menemen ve omlet çeşitleri geliyor. Otelin ambiyansı genel olarak büyüleyici zaten… Restoranın kalitesi ve modernliği de hem lezzetlerden hem de mimarisinden anlaşılıyor.

  • Konum: Ayvalı Köyü, Ayvalı Köyü Yolu No: 101, 50400 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 354 58 15.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

10. Melekler Evi Cave Hotel

Burası neresi? Kayadan oyma eski bir taş evi restore etme kararı alan sıcakkanlı mimar çiftin restoresiyle hizmete açılan Melekler Evi Cave Hotel, 2003 yılında hizmet vermeye başlamış. ‘’Yeryüzündeki cennet’’ sloganıyla yol alan Ürgüp’ün en güzel otellerinden biri diyebileceğimiz işletme, Kapadokya’nın tarihi dokusunu gözler önüne seren bir manzaraya da sahip. Terasından Roma mezarlarını, Erciyes Dağı’nı ve büyüleyici peri bacalarını seyredebiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Konforu ve şıklığı bir kenara dursun otelin restoranından çıkan lezzetler de muhteşem saatler geçirmenize olanak tanıyor. Hem göze hem de midenize hitap eden restoranda, son dönemde yalnızca serpme kahvaltı konseptinde hizmet veriliyor. Kahvaltıda ise yok yok diyebiliriz. Serpme kahvaltı menüsünde körpecik yeşillikler, peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, 7-8 çeşit reçel, gözleme, patates kızartması, sahanda yumurta, sigara böreği, acılı ezme, hakiki bal, kaymak ve ev yapımı tereyağı bulunuyor.

  • Konum: Temenni, 50400 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 341 71 31.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

11. Monte Cappa Cave House

Burası neresi? Ürgüp’ün en güzel otellerinden biri olan Monte Cappa Cave House, özellikle yabancı turistlerin konaklama için tercih ettiği harika otellerden biri.  Manzarası, odalarının hoş ambiyansı ve Kapadokya’ya has lezzetler sunan restoranıyla çok sevilen otel işletmesi, kahvaltı ve akşam yemekleri için dışarıdan misafir de kabul ediyor. Teras kahvaltısı ise bizim favorimiz. Enfes lezzetleri, müthiş bir Kapadokya manzarası eşliğinde tatmak  bir başka oluyor.

Neden gitmeliyim? Kahvaltıda sunulan her şey itinayla hazırlanıyor. Sunumların güzelliğinden de gösterilen özeni anlayabiliyorsunuz. Her şey taze ve tamamen yöresel. Günün en güzel öğününü geçiştirmek yerine keyfini çıkarta çıkarta, saatler süren hoş sohbetli bir kahvaltı sizleri sizleri bekliyor. Serpme kahvaltı menüsünde tazecik yeşillikler, zeytin ve peynir çeşitleri, söğüş tabağı, 6 çeşit reçel, gözleme, kızartma tabağı, sahanda sucuklu yumurta, sigara böreği, acılı ezme, hakiki bal, kaymak ve ev yapımı tereyağı bulunuyor.

  • Konum: Karlık Köyü No: 174, 50400 Ürgüp (Nevşehir).
  • Telefon: (0384) 355 63 93.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

12. Saklı Konak

Burası neresi? Saklı Konak, Kapadokya’nın en şirin otellerinden biri aslında… Kapadokya’nın meşhur taş ustalarının elinden çıkan taş konak, hem modern hem de tarihi bir havaya sokuyor misafirlerini. 8 odadan oluşuyor işletme ve bütün odaları ‘’Hayat’’ denen bir avluya açılıyor. Konak, restoranına dışarıdan misafir kabul ediyor. Açık terası ve kapalı alanı olmak üzere iki ayrı bölümü var. Uçhisar Vadisi’nde bulunan işletmenin kahvaltıya dair sunduğu her şey organik ve leziz. Reçelinden balına, peynirinden tereyağına, yumurtasından kaymağına aklınıza gelebilecek tüm lezzetler doğal. Her birinin tadı damağınızda kalıyor. Serpme ve açık büfe kahvaltı konseptinde hizmet veren işletme, son dönemde dünyanın savaşmış olduğu Kovid-19 tedbirleri kapsamında; yalnızca serpme kahvaltısıyla hizmet vermeye başladı. Teras kahvaltısı ise bizim favorimiz. Enfes lezzetleri, müthiş bir Kapadokya manzarası eşliğinde tatmak  bir başka oluyor.

Neden gitmeliyim? Günün her saati özel lezzetler paylaşması ve kalitesi sebebiyle Kapadokya’ya gelen yabancı turistlerinde uğrak noktası olmuş durumda. Misafirperverlik, servis ve hijyen oldukça tatmin edici. Kahvaltıya gelecek olursak oldukça zengin ve hangisini yiyeceğinize karar veremeyeceğiniz birçok reçel çeşidi, tazecik yeşillikler ve daha pek çok ürüne rastlayabiliyorsunuz. Gözlemesi, sahanda yumurtası, patates kızarması, sigara böreği, meyve tabağı gibi lezzetler de sunuluyor. Reçel çeşitleri ise Kapadokya’nın mahsullerinden toplanan meyvelerle tamamen organik yapılıyor. Kiraz reçeli bizim favorimiz oldu. Çay ve sıcacık ekmekler ise sınırsız…

  • Konum: Tekelli, 2. Karlık Sk., 50240 Merkez/Nevşehir Merkez/Nevşehir.
  • Telefon: 0530 568 14 98.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

-Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

13. Akhal Teke Binicilik Merkezi

Burası neresi? Avanos’un incisi diyebileceğimiz Akhal Teke Binicilik Merkezi, tüm gününüzü geçirebileceğiniz harika bir tesis. Özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği işletme yemekleri, kahvaltısı, düğün-nişan, mezuniyet gibi özel gün etkinlikleriyle de adından söz ettiriyor. Merkezin içerisinde çocuk parkı, tavuklar, balıklar, güvercinler, ördekler, koyunlar, kuzular ve binicilik sporu yapabileceğiniz atlarla vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Tam bir çiftlik diyebileceğimiz mekanda, günün her saatini leziz yemeklerle de taçlandırabiliyorsunuz. Özellikle güzel havalarda çok talep gören binicilik merkezinin, oldukça büyük ve ferah bir bahçesi var. Saatler süren, hoş sohbetli bir kahvaltı da burada kaçınılmaz oluyor. Personelin ilgi alakası ve hijyen kurallarına uyması da bizden tam not aldı. Atlardan sorumlu Murat Bey’e çocuklarınızı güvenle teslim edebilirsiniz. Kendisi eğlenceli deneyimler yaşamanıza yardımcı oluyor. Kızılırmak’a yakınlığı sebebiyle de kahvaltıdan sonra harika bir yürüyüş sizleri bekliyor. Gelelim mekanın muhteşem kahvaltısına…

Neden gitmeliyim? Serpme kahvaltı menüsünde çeşit bir hayli fazla, çay kahve ikram ve lezzetler tamamen yöresel. Kahvaltıda bakır sahanlarda sunulan yumurta, sigara böreği, gözleme, patates kızartmasının yanı sıra tamamen doğal tereyağı, kaymak, bal, peynir çeşitleri, leziz zeytinler ve gerçekten de tadı damağımızda kalan reçel çeşitleri sunuluyor. Ekmekler siz istedikçe kızartılıp, sıcacık geliyor. Menemeni ve soslu sosis kızartması ise bizim favorimiz oldu. Kapadokya kahvaltılarında bıldırcın yumurtası ve meyve tabaklarına da sıklıkla rastlıyoruz. Burada sunulan her şey mutlaka lezzetli. Akhal Teke Binicilik Merkezi’nde edeceğiniz kahvaltıdan asla pişmanlık duymayacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Konum: Yukarı mah. Gesteriç sok. no:21, 50500 Avanos/Nevşehir.
  • Telefon: 0530 236 13 53
  • Çalışma Saatleri: 08:30–20:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14. Çınarlı Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Foto.biyoloji (@foto.biyoloji)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Bölgenin en ünlü at çiftliklerinden bir diğeri de Çınarlı At Çiftliği… Kendisine ait kafe restoranı bulunan çiftlikte, doğa içerisinde harika bir gün geçirebiliyorsunuz. At çiftlikleri genellikle sabahın erken saatlerinde ziyaret edilir, bu sebeple de kahvaltı kaçınılmazdır. Çınarlı Cafe ise bu konuda imdadınıza koşan lezzetler sunuyor. Keyifli bir güne, enerjik bir kahvaltıyla başlamak için işletmenin leziz serpme kahvaltısından sipariş etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Çocuklu aileler için oldukça geniş bir bahçesi de bulunuyor. Hem atlarla iç içe olabilir hem de açık alanda çocuklarınızı koştururken seyredebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Mekan tamamen bir aile işletmesi. Sıcaklığı da bundan kaynaklanıyor olsa gerek, kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz. Masalar tertemiz ve personeller oldukça ilgili. 2 kişilik serpme kahvaltı menüsüyle ise 3 kişi rahatlıkla doyuyor. Mekanda öyle kişi sayısına göre kahvaltı ücreti alma gibi katı kurallarda yok. Yalnız hafta sonları bir hayli kalabalık, rezervasyon yaptırmak şart diyebiliriz. Serpme kahvaltı içerisinde ev yapımı reçeller, Van’dan özel olarak getirtilen peynir çeşitleri ve tereyağı, körpecik yeşillikler ve diğer lezzetler yer alıyor. Hem de kahvaltı saatini kaçırma ihtimaliniz yok. Günün her saati, kahvaltı talebinde bulunabiliyorsunuz. Çeşitlilik fazla değil ancak az ve öz ürün sunuyorlar diyebiliriz. Az derken porsiyonların küçük olduğunu düşünmeyin. Bir kişilik serpme kahvaltı menüsüyle 2 kişi tıka basa doyuyor.

  • Konum: 370 Evler, Ulaşlı Köyü Yolu, 50402 Ürgüp/Nevşehir.
  • Telefon: 0530 143 03 26.
  • Çalışma Saatleri: 10:00–22:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 55 TL
  • Yol tarifi al >

15. Moonlight Cafe Restaurant

Burası neresi? Göreme’nin meşhur Moonlight Çiftliği’nde yer alan Moonlight Cafe Restoran, Kapadokya’nın en ünlü at çiftliklerinden biri olan Moonlight At Çiftliği’ne ait harika bir işletme. Kapadokya’nın en iyi kahvaltı mekanı olarak gösterebileceğimiz işletme, muazzam bir bahçeye ve sıcacık kapalı alana sahip. Kahvaltı konusunda oldukça iddialı olan Moonlight Cafe Restaurant, 43 çeşit lezzeti bir arada sunuyor. Sunulan ürünlerin birçoğu organik ve sunumları da oldukça şık. Göz dolduran bir serpme kahvaltı konseptleri var. Patates kızartması ve sigara börekleri de oldukça leziz. Dilerseniz kahvaltının yanında mekanın meşhur 11 çeşit gözlemesinden birini de sipariş edebilirsiniz. Peynirli, ıspanaklı, otlu, patatesli, kaşarlı, patlıcanlı, soğanlı birçok gözleme çeşidi bulunuyor. Bizim favorimiz ıspanaklı olan oldu.

  • Konum: Duayeri, Mehmet Akif Blv. No: 66, 50400 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: 03843414447
  • Çalışma saatleri: 10:00-03:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı için 60 TL
  • Yol tarifi al >

Kapadokya kahvaltı mekanları hakkında en önemli detayları derlediğimiz yazımız burada sona eriyor. İçeriğimiz ile ilgili görüşlerinizi ve yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonundan paylaşabilirsiniz. Yazımızı geliştirmemizde yardımcı olabilecek fikirleri bizlerle paylaşmanızdan mutluluk duyarız. Kapadokya’nın mistik atmosferi içerisinde, Geleneksel Anadolu kahvaltılarının tadına doyasıya varmanız dileğiyle!

Kapadokya’nın kahvaltı mekanları hakkında dolu dolu bir liste çıkardık; sıra gezilecek yerlerini yakından tanımakta. İşte tam da bunun için Kapadokya Gezilecek Yerler | Kapadokya Kamp Yerleri | Kapadokya’da Ne Yapılır ?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin