Safranbolu Kamp Yerleri – Safranbolu’da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer!

Türk kent mimarisinin günümüzde var olan en önemli örneklerinden biri şüphesiz tarihi Safranbolu evleridir. 18 ila 20. yüzyılları arasında yapılmış yaklaşık iki bine yakın geleneksel Türk evlerinin olduğu Safranbolu bugün UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne de alınmış olan bu harikulade yapılar ile her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turisti kendine çekmektedir. Yalnızca geleneksel evleriyle kalmayıp, Türkiye’nin en büyük 4 büyük mağarasından biri olan Bulak Mencilis Mağarası, doğa harikası Tokatlı Kanyonu, İncekaya Su Kemeri ve Cam Terası gibi yerleri ile yılın tüm zamanı pek çok insanın popüler uğrak noktası olmaktadır.

Safranbolu, ziyaretçisine piknik yapıp etrafı keşfedebilecekleri doğal yürüyüş yolları, mesire alanları, çadır ve karavan kamp alanları da sunmaktadır. Üstelik hepsi 15-20 dakikalık sürüş mesafesinde olup, ulaşımı da oldukça kolaydır. Bu yazımızda, Safranbolu’da kamp atabileceğiniz yerleri bulacak, nasıl gidebileceğiniz ve kamp alanına neler bulabileceğiniz yönünde pratik bilgileri okumuş olacaksınız.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Sarıçiçek Yaylası Kamp Alanı

Sarıçiçek Yaylası Kamp Alanı

Bartın-Safranbolu yolu üzerinde Aşağıdana Köyü mevkiinde bulunan Sarıçiçek Yaylası, yemyeşil bitki örtüsü, çam ormanları, göleti ve rengârenk çiçekleri ile her geleni kendine hayran bırakan muhteşem bir doğallığa ev sahipliği yapıyor. Yayla yeri yaklaşık 1750 metre yüksekte, tertemiz havası ve geniş düzlük alanları ile hem yürüyüş yapmaya hem de kamp atmaya oldukça ideal.

Yaylaya çıkılan yol üzerinde birkaç çeşme yeri bulunmaktadır. Ancak WC ve yeme içme gibi alanlar mevcut değil. Yaylaya çıkmadan önce Safranbolu ilçe merkezinden tüm ihtiyaçlarınızı giderip yiyecek ve içeceklerinizi de altıktan sonra gelmeniz iyi olacaktır. Sarıçiçek Yaylası’nda kontrollü olmak kaydıyla ateş ve mangal yakabiliyorsunuz. Bu nedenle mangal yakıp, göl kenarına açacağınız bir masa ile manzaraya karşısında etlerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Sarıçiçek Yaylası, Safranbolu ilçe merkezine 8 km mesafede bulunuyor. İki farklı güzergâhtan gidebilmek mümkündür. Dileyen Kirkille üzerinden Bartın karayolu istikametinde ilerleyip Aşağıdana Köyü yönüne dönerek ulaşabilir, dileyen Kristal Cam Teras ve Tokatlı Kanyonu’nu tabelalarını takip ederek İncekaya Köyü yolundan Aşağıdana Köyü’ne gelerek ulaşımlarını sağlayabilir. Yolun son 1,5 km’lik parkuru toprak ve stabilizedir. Binek araçlarınızla gelebilirsiniz ancak yolu yavaş hızda gitmeniz gerekecek. Toplu taşımayı tercih edecek yürüyüş ve sırt çantalı kişiler ise Safranbolu’dan İncekaya ve Aşağıdana köylerine giden dolmuşlara binebilir ve köy merkezinden yaklaşık 30 dakikalık bir yürüme sonrası yaylaya ulaşabilirler.

Kamp Olanakları: Yaylaya çıkılan yol üzerinde birkaç çeşme, yürüyüş parkurları, gölet alan, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alan bulunmaktadır. WC ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bulak Mencilis Mağarası Kamp Alanı

Bulak Mencilis Mağarası Kamp Alanı

Bulak Mencilis Mağarası’nı duymayanınız yoktur herhalde? Burası ülkemizin 4. Büyük mağarasıdır. İçerisinde sarkıtlar, dikitler, travertenler, gölet ve yer altı su kaynakları ile tam bir saklı hazine. Mağara içerisinde attığınız her adımda karşılaşacağınız manzaralar seyir zevki yüksek büyüleyici bir görsel şölen sunuyor. Dileyen ücretli özel rehber eşliğinde mağaranın gizli derinliklerine inebilir yaşadığı bu anı unutulmaz kılabilir.

Mağara çevresinde yürüyüş yolları da bulunmaktadır. Etrafı daha fazla keşfedebilmeniz adına patika yolları kullanarak doğa içerisindeki irili ufaklı şelaleleri görebilir, yaban hayata tanık olabilir, tertemiz bir orman havası eşliğinde gözünüze hoş gelen yerlerin fotoğrafını çekebilirsiniz. Çadır kampı atacaklar için mağaranın bulunduğu dağın etekleri ve çevresinde uygun alanlar bulunmaktadır. Ayrıca mağarada çıkılan merdivenin başladığı noktada yiyecek ve içecek alabileceğiniz büfe yeri bulunmaktadır.

Ulaşımı da oldukça kolaydır. Doğa Cafe ve Rüzgâr Konaklama tesisi ile aynı güzergâhta bulunan Mencilis Mağarası’na Safranbolu ilçe merkezinden yaklaşık 15 dakikalık bir sürüş sonrası ulaşabilirsiniz. Yolu asfalt olup her türlü binek araç ile gelinebilir. Ayrıca ilçe merkezinden Bulak Köyü’ne giden düzenli dolmuşlar da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Büfe, Mencilis Mağarası, yürüyüş yolları ve çadır kamp alanları mevcuttur. WC, elektrik ve dış gibi imkânlar bulunmuyor. Çadır kampı atacak olanlar yiyecek ve içeceklerinizi gece öncesi ilçe merkezindeki marketlerden temin edebilirler.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tokatlı Kanyonu Kamp Alanı

Safranbolu’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Tokatlı Kanyonu, hem yürüyüş severlere, hem hafta sonu keyifle vakit geçirebilecekleri çocuklu ailelere hem de çadır kampı atacak olanlara muhteşem güzellikte bir doğal ortam sunuyor. İlçe merkezinin dışında, gürültüden tamamıyla uzakta, doğa ile baş başa kalıp yürüyüş yapabileceğiniz ve yorulduğunuzda kanyonda bulunan kafeteryaya oturarak soğuk bir şeyler içebileceğiniz keyifli bir yer.

Kanyonun üst tarafları çadır kurmak için geniş bir düzlüğe sahip. Burada ücretsiz bir şekilde dilediğiniz yere kamp atabiliyorsunuz. Kamp öncesi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir kafe bulunmakta. Ayrıca alanda kanyonu kuşbakışı izleyebileceğiniz bir de cam teras bulunmaktadır. Kanyona ahşap bir merdivenden iniliyor. Derin bir vadinin içerisinden geçip geniş düzlüğe çıkabilir ve buradaki patika yolları arşınlayarak etrafı doyasıya keşfedebilirsiniz. Çevre yerlerden de pek çok yürüyüş grupları hafta sonu aktivitelerini buraya düzenlemektedir.

Safranbolu’da mutlaka görülmeye değer yerlerden biri olan Tokatlı Kanyonu’na ulaşım da oldukça kolaydır. İncekaya Köyü yolu üzerinden ulaşılabilen kanyona ilçe merkezindeki tabelaları takip ederek gidilebilir. İlçe merkezinden kanyona uzaklık yaklaşık 6 km olup 15 dakikada varabilirsiniz. Araçla gelecekler için alanda otopark alanı bulunmaktadır. Ayrıca ilçe merkezinden Tokatlı Kanyonu’na giden dolmuşlar da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Kafe, otopark alanı, cam teras, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları. Kamp atacak olanlara yiyecek ve içeceklerini henüz kanyona gelmeden önce ilçe merkezinden almalarını tavsiye ederiz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sırçalı Kanyonu Kamp Alanı

Sırçalı Kanyonu Kamp Alanı
Fotoğraf: İbrahim Batu

Safranbolu’nun bir diğer kanyonu olan Sırçalı Kanyonu, bölgenin doğal harikalarından biridir. Burayı Sırçalı Kanyonu’ndan ayıran en önemli özellik doğal bir taş terası olmasıdır. Eğer adrenalin yaşamayı seviyorsanız bu taşın üzerine bile çadırınızı kurabilirsiniz. Göz alabildiğine muhteşem bir doğal manzaraya ev sahipliği yapıyor. Her yanı yemyeşil ağaçlar ve geniş çimenlik alandan oluşuyor. Burada dilediğiniz yere ücretsiz olarak çadırınızı kurabiliyorsunuz. Ayrıca kamp sireniz boyunca etrafı keşfedebileceğiniz yürüyüş yolları ve fotoğrafını çekebileceğiniz muhteşem yerlere sahip.

Yolunun pek düzgün olmaması nedeniyle nispeten doğal kalmış bir yer. Hatta burası için Tokatlı Kanyonu’ndan bile daha güzel diyorlar. Bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Yakınlarda gözetleme kulesi var. Orada piknik masaları ve bir WC yeri bulunuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise kanyona gelmeden önceki son köy olan Düzce Köyü’nden temin edebilir ve kanyona öyle gelebilirsiniz.

Safranbolu ilçe merkezine yaklaşık 10 km mesafede yer alıyor. Yazıköy’e gelip buradan Düzce Köyü yönüne dönmeniz gerekiyor. Düzce Köyü’ne geldikten sonra mutlaka köy halkına Sırçalı Kanyonu yolunu sorun. Çünkü Google konumunda birazcık sapma var. Kanyona giden yolun son 400 metre kadarı bozuk. Binek araçla çıkabilirsiniz ancak yolda yavaş ilerlemeniz gerekecek. Toplu taşımayı kullanacak olanlar önce Yazıköy’e gelmeli ve buradan Düzce Köyü’ne giden dolmuşlara binmeli. Düzce Köyü’nden sonra köy halkından yol tarifi alıp sıkı bir yürüyüş sonrası kanyona ulaşabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Piknik masaları, WC, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dipsiz Göl Kamp Alanı, Konarı Köyü

Safranbolu Dipsiz Göl Kamp Alanı
Fotoğraf: Ahmet Özkan

Safranbolu’ya yaklaşık 9 km mesafede bulunan Konarı Köyü, sahip olduğu birkaç gölü ile meşhur bir yerdir. Bunlardan en dikkat çekeni ise Dipsiz Göl’dür. Safranbolu’nun doğal güzelliklerinden biri olan Dipsiz Göl, sıcak ve soğuk olmak üzere iki ayrı kaynaktan beslenen, suyunun şifalı olduğuna inanılıp hastalıklara da iyi geldiği bilinen bir yerdir.  Gölün etrafı ticari bir işletme tarafından çevrili. Burada yeme içme hizmeti veren bir restoran bulunuyor. Ancak Göl çevresi ve Konarı Köyü’nde ücretsiz bir şekilde kamp atabiliyorsunuz. Belki göl manzarasına karşı restoranda sıcak/soğuk bir şeyler içebilir veya yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Konarı Köyü’ne Kastamonu karayolu üzerinden ulaşılabiliyor. Safranpark AVM’yi geçtikten yaklaşık 2 km sonra yolun solunda kalan Dipsiz Göle özel araçlarınızla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma buraya kadar gitmiyor ancak Kastamonu yönüne giden minibüslere binerek şoförün sizi burada indirmesini isteyebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Gölün olduğu yer restoran ile çevrilidir. Burada WC, elektrik, yeme ve içme gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İncekaya Köyü Kamp Alanı

İncekaya Köyü Kamp Alanı

Kristal Cam Teras ve Tokatlı Kanyonu gibi Safranbolu ile özdeşleşmiş iki ayrı turistik yere ev sahipliği yapan İncekaya Köyü, hem doğa yürüyüşleri yapmak, hem köy hayatını deneyimlemek hem de kamp atmak için uygun alanlara sahiptir. Misafirperver olan köy halkı, çevrede atacağınız kamp için bir şey demeyecektir. Safranbolu ilçe merkezine 10 dakikalık sürüş mesafesinde bulunuyor. Kamp atmadan önce Cam Teras’a çıkıp Tokatlı Kanyonu’nu izleyebilir veya kanyonda tüm gün yürüyüş yaparak etrafı keşfedebilirsiniz. Yorulduğunuzda köye gelip burada ihtiyaçlarınızı gidererek kampınızı atıp günü sonlandırabilirsiniz.

Özel araçla gelinebildiği gibi ilçe merkezinden dolmuşlarla da ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. 4 km uzaklıkta bulunan İncekaya Köyü’ne 10 dakikalık bir sürüş sonrası gelebilirsiniz. İlçe merkezinde İncekaya Köyü yönünü gösteren tabelalar mevcut olup, araç sahipleri köy merkezinde araçlarını ücretsiz park edebilirler.

Kamp Olanakları: WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı İncekaya Köyü’ndeki camilerden, yeme ve içme ihtiyaçlarınızı restoran ve marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Doğa Cafe & Rüzgâr Konaklama

Doğa Cafe ve Rüzgar Konaklama Kamp Alanı

Safranbolu ilçe merkezine 3 km mesafede, Bulak Mencilis Mağarası yolu üzerinde bulunan Doğa Cafe ve Konaklama yeri, yerleşim yerlerine uzak bir noktada, çam ormanlarının arasında, terapi gibi bir sessizliğe ve şifa gibi tertemiz bir havaya ev sahipliği yapıyor. Tesis, 1500 m2’ye yakın bir alan üzerine kurulu, geniş çim alanda, etrafını çam ağaçları sarmalıyor. Kamp alanı içerisinde 50 kişi kapasiteli kafeterya, bir restoran, 500 m2 genişliğinde kamp alanı ve iki farklı ahşap konaklama yeri bulunuyor. Bu konaklama birimlerini ise WC, duş ve Wi-Fi gibi temel gereksinimler tamamlıyor.

Ahşap konaklama birimleri 2 adet tek kişilik ve bir adet çift kişilik yatak ile tasarlanmış. Ayrıca kendine ait özel bir mutfağı ve banyosu bulunmaktadır. Kış aylarında yapılacak konaklamalar için ısınma problemi şömine ve odun sobası ile aşılıyor. Çadır kampı yapacaklar için ise ortak kullanımlı tüm her yer temiz olmakla birlikte her çadıra uzatma kablosu ile priz imkânı sağlanmaktadır. Kafe ve restoranı sabah kahvaltısı başta olmak üzere günün diğer öğünlerinde de yemek hizmeti vermektedir.

Burada yapacağınız konaklama süresi boyunca etrafı keşfedebileceğiniz Bulak Mencilik adında bir mağara ve etrafı keşfedebileceğiniz patika yollar bulunuyor. Buraya gelirken fotoğraf makinenizi yanınızda getirmeyi unutmayın. Çünkü etrafta fotoğraflanabilir muhteşem manzaralara şahit olacaksınız.

Kamp alanı, şehir merkezine kolay ulaşılabilir olması ve Bulak Mencilis Mağarası gibi turistik bir yere olan yürüme mesafesi ile tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar şehir merkezinde Sadri Artunç Caddesi istikametinde ilerleyip Bulak Mencilis Mağarası tabelasını takip ederek kamp alanına ulaşabilirler. Tesisin yol üzerinde tabelası mevcut olup ayrıca araçlı misafirleri için de ücretsiz otopark alanına sahiptir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ise Safranbolu ilçe merkezinden Bulak Mencilis Mağarası’na dolmuşlar düzenli olarak çalışmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, kafe, mini bar, otopark alanı, çadır ve ahşap konaklama birimleri, odalarda özel WC, banyo, klima, saç kurutma makinesi ve TV.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesisle iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilir ve internet sitesi üzerinden rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Telefon: 0543 462 00 11

Web Sitesi: http://www.dogacafekonaklama.com/

Instagram: https://www.instagram.com/dogacafeveruzgar/

Haritada Görüntüle >

Safranbolu Kent Ormanı Kamp Alanı

Safranbolu Kent Ormanı Kamp Alanı

Safranbolu ilçe merkezine 5 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan kent ormanı, ucu bucağı olmayan büyüklükte, göz alabildiğine gür çam ormanlarının doygun yeşiline hâkim, bolca gölgelik alanı, piknik masaları, WC, çocuk oyun parkları ve yürüyüş yolları ile hafta sonunu keyifli kılmayı düşünen yediden yetmişe insanların geldiği nadide yerlerden biridir. Burası çocuklu ailelerin piknik yapabileceği ve yürüyüş gruplarının etrafı keşfedebileceği muhteşem bir zenginliğe sahiptir. Etrafında biten rengârenk kır çiçekleri, tertemiz havası ve kuş cıvıltıları eşliğinde yalnızca doğayla baş başa kalıp sessiz, sakin bir vakit geçirmek isteyenler için çok ideal bir yer.

Piknikçiler için belirli alanlarda mangal yakılabiliyor. Piknik severler için alanda masalar mevcut. Ayrıca WC ve çocukların vakit geçirebilecekleri oyun alanları bulunmaktadır. Sırt çantalı gezginler ormanlık alanda dilediği yere kamp atabilir. Geniş düzlük alanları, gür çam ormanları tamamlıyor. Yaz aylarında gölgelik alan fazlasıyla mevcut. Yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir büfe de yer almaktadır.

Safranbolu Kent Ormanı’na Cam Teras ve Tokatlı Kanyonu tabelalarını takip edip İncekaya Köyü’ne gelmeden önce Baltacıoğlu Camii yönüne saparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehir içi çalışan dolmuşlarla da kent ormanına gelebilmek mümkündür. Araç sahipleri için alanda otopark yeri mevcut olup girişi ücretlidir.

Kamp Olanakları: WC, büfe, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları, çöp konteynerleri ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: Kişi başı 7,5 TL, otomobil 15 TL.

Haritada Görüntüle >

Beştepeler Mesire ve Kamp Alanı

Beştepeler Mesire ve Kamp Alanı

Bartın-Safranbolu yolu üzerinde hem hafta sonu piknik ve doğa yürüyüşü için, hem çadır kampı için hem de şöyle bir yol üzeri mola vereyim dediğinizde gelebileceğiniz harika bir yer. Çam ağaçları arasında, içerisinde piknik masaları, çeşme, WC ve yürüyüş yollarının olduğu keyifli bir duraktır. Üstelik mangal da yakabiliyorsunuz. Beştepeler Mesire Alanı,  Safranboluluların hafta sonları ailece gelip piknik ve yürüyüş yaptıkları yerlerden biridir.

Girişi ücretli. Çadır ve karavan kampına izin veriliyor. Alan geniş ve çam ağaçları sayesinde yaz aylarında gölgelik alan fazlasıyla oluyor. Özellikle yaz aylarında çevre ilçe ve köylerden buraya dernek kutlamaları ve kır düğünü için gelen çok oluyor. Ancak akşamın ilerleyen saatlerinde bu kalabalık dağılıyor ve gürültü olmadan kamp atabiliyorsunuz. Kamp için yiyecek ve içeceklerinizi buraya gelmeden önce temin etmeniz daha iyi olacaktır.

Safranbolu yönünden gelecek olanlar Kirkille istikametinde ilerleyip Bartın yoluna çıkabilir ve buradan yaklaşık 8 km yol gittikten sonra mesire alanına ulaşabilirler. Yolun sağında kalıyor ve girişte tabelası mevcuttur. Araç sahipleri için otopark alanı bulunuyor. Kamp için gelecek olanlar Safranbolu-Bartın yönünde çalışan minibüslere binerek mesire alanına gelebilir. Şoföre, mesire alanında inmek istediğinizi söylemeyi unutmayın.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL, otomobil 20 TL.

Haritada Görüntüle >

Çamtarla Mesire ve Kamp Alanı

Çamtarla Mesire ve Kamp Alanı

Safranbolu’nun bir başka mesire alanı… Beştepeler Mesire Alanı’na kıyasla ilçe merkezine daha yakın bi konumda bulunuyor. Burası Kent Ormanı’nın devamı olan yer. Cam Teras ve Tokatlı Kanyonu’na giden yol üzerinde kalıyor. Çamtarla Mesire Alanı, hafta sonu yürüyüş, mangal ve kamp için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir. Yaz günleri havanın bunaltıcı sıcaklarından kaçıp doğayla baş başa gölge alanda sessiz sakin bir vakit geçirmek istediğinizde burayı tercih edebilirsiniz.

Mesire alanına giriş ücretli. İçerisinde piknik alanları, piknik masaları, WC ve büfe gibi yerler bulunuyor. Piknik için tercih edilmesi nedeniyle hafta sonları bir hayli kalabalık oluyor ancak akşamın ilerleyen saatlerinde sakinleşen mesire alanı kampçılar için pek sorun teşkil etmiyor. Gür ve dağınık çam ağaçları mevcuttur. Güneş ışınlarından korunmak için yeterince gölgelik alan bulunuyor.

Çamtarla Mesire Alanı’na dilerseniz Tokatlı Kanyonu tabelasını takip ederek İncekaya Köyü üzerinden gidebilir, dilerseniz ilçe merkezinden çıkmadan Baltacıoğlu Camii yönüne saparak buradan varabilirsiniz. Mesire alanına giden son 300 metrelik yol toprak ancak araçla gitmek için sorun teşkil etmiyor. Toplu taşımayı kullanacak İncekaya Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, piknik alanı ve piknik masaları, kameriyeler, çocuk oyun parkı, mangal yakılabilir alan ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL, otomobil 20 TL.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin