UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan ve müze şehri olarak anılan Safranbolu, zengin kahvaltı sofrasıyla da gönülleri fethediyor. Safranbolu kahvaltısı, yöresel lezzetlerle zenginleştirilmiş bol çeşitli sofralarla sunuluyor. Safranbolu’da yapılacak şeyler arasında mutlaka yerini alması gereken kahvaltı, hiş şüphesiz bu aktivitelerin en keyiflisi ve en lezzetlisi oluyor! Peki, Safranbolu’da nerede kahvaltı yapılır?
Açık büfeden, serpme kahvaltıya, doğa içinde hizmet veren mekanlardan, manzaralarıyla dikkat çeken restoranlara, yöresel köy kahvaltısı sunan mekanlardan, farklı konseptteki restoranlara kadar pek çok mekan Safranbolu’da sizleri bekliyor. Safranbolu kahvaltı mekanları, menüleri ve fiyatları ile ilgili her detayı öğrenmek için en doğru adrestesiniz! O halde, hazırsanız başlıyoruz;
Burası Neresi? 1997 yılında Ali Kadıoğlu tarafından kurulan Kadıefendi Tesisleri ya da diğer adıyla Kadıefendi Et Lokantası, yöresel lezzetlerin ağırlıkta olduğu bir müessesedir. Tesis, kışlık ve yazlık olmak üzere iki farklı ana bölümden oluşmaktadır. Kışlık bölümde, 600 metrekare kapalı alan, 2 özel oda ve kapalı çocuk parkı; yazlık bölümde ise 4000 metrekare açık alan havuzlar, akvaryumlar ve çocuk parkı bulunmaktadır.
Neden Gitmeliyim? Ferah ve geniş oturma düzeniyle misafirlerini ağırlayan Kadıefendi Et Lokantası, yaz aylarında, Safranbolu’da doğa içinde, mis gibi havada kahvaltı etmek için oldukça ideal bir seçenektir. Kadıefendi Et Lokantası, et ve ızgara ürünlerinin ağırlıkta olduğu bir restoran olsa da kahvaltı alanında da oldukça iddialı. Zira kahvaltıda bir kuş sütü eksik desek yeridir.
Serpme olarak servis edilen kahvaltı içerisinde; peynirinden zeytinine, petek balından tereyağı ve reçellere kadar pek çok çeşit, su böreği, poğaça, sıcacık tırnak pide ve simit, güveçte yumurta, omlet, patates kızartması ve pişi gibi bir dizi lezzet bulunuyor. Kahvaltının olmazsa olmazı çay ise kişi sayısına göre demlik veya semaver olarak servis ediliyor. Kahvaltı sonrası ise meşhur Safranbolu lokumu eşliğinde bol köpüklü Türk kahvesi ikram ediliyor.
Kaçırmayın! Kadıefendi Tesisleri’nde kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Sözün kısası Kadıefendi Tesisleri’nde, kuş sesleri eşliğinde, tertemiz havada, doğayla baş başa, tamamıyla ev yapımı doğal ürünlerden oluşan harika bir kahvaltı sofrası sizleri bekliyor. Ayrıca Kadıefendi Tesisleri’nin kuyu kebabıyla da tüm Safranbolu’da fazlasıyla meşhur olduğunu söylemeden geçmek olmaz!
Burası Neresi? Safranbolu’nun en güzel ve en nezih mekanlarından biri olan Nil Yörem Mutfak Cafe & Restoran, yaz – kış demeden, yılın on iki ayı, haftanın yedi günü konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Merkezi bir noktada konumlanan restoran, kolay ulaşılabilir olması açısından da avantajlı.
Neden Gitmeliyim? Safranbolu’nun yöresel mutfağının ağırlıkta olduğu Nil Yörem Mutfak’ta, bölgeye has pek çok lezzet servis ediliyor. Bu durum kahvaltıda da etkili oluyor. Zira restoranın sabah kahvaltısı, tamamıyla doğal, organik, taze ve yöresel ürünlerden oluşuyor. Serpme şekilde servis edilen kahvaltıda;
Köy peyniri, köy tereyağı, bal, kaymak, tahin – pekmez, haşlanmış yumurta, patates kızartması, yeşil zeytin, siyah zeytin, Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri), salam, sosis, pişi, ev yapımı reçel çeşitleri ve demleme çay gibi birbirinden leziz kahvaltılıklar bulunuyor.
Bu zengin kahvaltıya bizzat müessese tarafından yapılan taptaze çıtır çıtır ve sıcacık köy ekmeği eşlik ediyor. Kahvaltınıza ek olarak sipariş edebileceğiniz; kuymak, kaygana, muhlama, menemen, gözleme çeşitleri, sucuklu yumurta, sahanda yumurta, kıymalı yumurta, krep çeşitleri, su böreği ve içli köfte gibi ekstralar da menüde yer alıyor.
Yöresel serpme köy kahvaltısının fiyatı ise kişi başı 40 TL. Safranbolu’nun tarihi zenginliği ve nostaljik atmosferi eşliğinde dolu dolu bir sabah kahvaltısı yapmak için hiç tereddüt etmeden Nil Yörem Mutfak’ı tercih edebilirsiniz.
Kaçırmayın! Nil Yörem Mutfak Cafe & Restoran’a gelmişken özellikle; Zerde tatlısı, etli yaprak sarma, etli keşkek, Safranbolu pidesi, Peruhi, bükme, yayım ve çıtır mantı gibi enfes lezzetlerin tadına bakmadan dönmeyin!
Ayrıca gitmeden evvel rezervasyon yaptırmayı unutmamalısınız. Aksi takdirde boş masa bulmakta zorlanabilirsiniz. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu kahvaltı mekanları listemizde, şimdiki durağımız şirin mi şirin bir mekan olan Kahvehan Safranbolu! İlçenin en samimi ve en nezih mekanlarından biri olan Kahvehan Safranbolu, yöresel kahvaltı yapmak isteyenler için ideal bir seçim oluyor. Eskiçarşı mevkiinde yer alan mekan, otantik dekorasyonu ve sıcak atmosferi ile oldukça beğeniliyor.
Neden Gitmeliyim? Közde Türk kahvesi ve kumda kahve alanında uzmanlaşmış olsa da Kahvehan Safranbolu’da, sini ile servis edilen dolu dolu zengin bir köy kahvaltısı menüsü de bulunuyor. Özellikle Şerife Sultan’ın elinden çıkan enfes yöresel lezzetlerin tadına doyum olmuyor. Restoranda, kahvaltı tercihe bağlı olarak; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor.
Kahvaltı içerisinde; köy peynirleri, tereyağı, bal, kaymak, kızarmış sosis, patates kızartması, domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, ev yapımı reçeller, siyah zeytin, yeşil zeytin, sigara böreği, pişi ve demleme çay gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.
Kahvaltıya ek olarak sipariş edilebilecekler arasında ise; menemen, kuymak, sahanda yumurta çeşitleri, omlet çeşitleri ve gözleme çeşitleri gibi ekstralar yer alıyor. Bizzat Şerife Sultan tarafından yapılan gözlemelerin tadına mutlaka bakılmalı! Özellikle de patlıcanlı gözlemenin…
Kaçırmayın! Velhasıl, Safranbolu’da anne kahvaltısı yapmak için gönül rahatlığıyla Kahvehan Safranbolu’yu tercih edebilir, kahvaltının ardından közde pişirilmiş, bol köpüklü nefis bir Tük kahvesi içebilirsiniz. Gitmeden evvel detaylı bilgi almak ve de rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli!
Burası Neresi? Safranbolu kahvaltı mekanları arasında meşhur olan Kazan Ocağı, yöresel lezzetlerin hazırlanıp, sunulduğu otantik bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Restoran mutfağında, Yayım, Peruhi, Bükme, Etli keşkek, Safranbolu Pidesi ve Rum mantısı gibi birbirinden eşsiz yöresel yemekler pişiriliyor.
Neden Gitmeliyim? Bu yemeklerin yanı sıra bol çeşitli zengin bir kahvaltı menüsünü de ev sahipliği yapan Kazan Ocağı, hafta sonu kahvaltı organizasyonlarının en popüler adreslerinden biri oluyor. İlçe merkezinde, meşhur Safranbolu konaklarının arasında yer alan Kazan Ocağı, otantik bir atmosferde kahvaltı etme fırsatı sunuyor.
Kahvaltı içerisinde; peynir çeşitlerinden, zeytin çeşitlerine, ev yapımı reçellerden, bal ve kaymak ikilisine, pişi çeşitlerinden, patates ve biber kızartmasına, gözleme çeşitlerinden, haşlanmış yumurtaya, kızarmış mir gibi ekmeklerden ve demleme çaya kadar pek çok lezzet bulunuyor.
Kaçırmayın! Kazan Ocağı’nda yöresel serpme kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak; menemen, omlet çeşitleri, sahanda yumurta çeşitleri, kuymak, muhlama ve börek çeşitleri gibi ekstralar da menüde mevcut.
Burası Neresi? Safranbolu’da yöresel yemekleriyle meşhur bir müessese olan Atiş Butik Restoran, Babasultan mevkiinde, tarihi bir binada hizmet veriyor. Küçük ve samimi bir işletme olarak pek çok müdavime sahip olan restoran, kahvaltısıyla da göz doldurmayı başarıyor.
Neden Gitmeliyim? Atiş Butik Restoran’da kahvaltı tamamıyla yöresel, organik, doğal ve taptaze ürünlerden oluşuyor. Kahvaltı tercihe bağlı olarak; tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Öncelikle kahvaltı servisinin göze hitap ettiğini söylemeliyiz.
Peynirinden, zeytinine, reçelinden, balına, kaymağından, tereyağına, domatesinden, taze yeşilliklerine, pişisinden, kahvaltılık soslarına kadar A’dan Z’ye hemen her lezzet kahvaltı sofrasındaki yerini alıyor.
Kahvaltının yıldızları ise hiç şüphesiz erik marmelatı ve ev yapımı reçel çeşitleri oluyor. Kahvaltı sonrası kahve ikramı ise gönülleri fethediyor. Kahvaltıya ek olarak; patates kızartması, menemen, sigara böreği, su böreği, omlet, kuymak, sahanda sucuk, sucuklu yumurta ve kavurmalı yumurta gibi ekstralar da restoran menüsünde mevcut.
Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Atiş Butik Restoran’a gitmişken; Peruhi, Rum mantısı (35 TL), etli yaprak sarması (28 TL), kavurmalı safranlı pilav (35 TL), Safranbolu bükmesi (25 TL), Zerde tatlısı (15 TL) ve Bağlar gazozu (5 TL) gibi Safranbolu yöresinin en sevilen lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu’nun en nezih restoranlarından biri olan Hacı Erol, 2007 yılından bu yana misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Restoran menüsünde; birbirinden lezzetli kebap çeşitlerinden, Karadeniz pidesine, taze et seçeneklerinden, lahmacuna, künefe gibi meşhur tatlı seçeneklerinden, dürüm çeşitlerine kadar aklınıza gelebilecek pek çok lezzet yer alıyor.
Neden Gitmeliyim? Menünün en sevilen lezzetlerinden biri ise hiç şüphesiz Yörük Sermesi olarak adlandırılan serpme köy kahvaltısı oluyor. Hacı Erol Restoran’da, serpme kahvaltı servisi, haftanın yedi günü, sabah 09.00’da başlayıp, öğlen 12.00’a kadar devam ediyor. Kahvaltıda bulunan hemen her ürün, doğal, taze, organik ve yöresel ürünlerden oluşuyor.
Özellikle yaz helvası mutlaka denenmeli! Yaz helvasının yanı sıra; köy peyniri, Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, domates, salatalık, taze yeşillikler, kahvaltılık sos, acuka, lutenitsa, sürülebilir çikolata, bal, kaymak, tahin – pekmez, pişi, ev yapımı reçel çeşitleri, siyah zeytin, yeşil zeytin, köy tereyağı, haşlanmış yumurta, patates kızartması, sigara böreği ve demleme çay gibi lezzetler kahvaltıda yer alıyor.
Kahvaltıya ek olarak restoran menüsünde; menemen, kuymak, muhlama, sahanda yumurta, sahanda sucuk, sahanda kavurmalı yumurta, omlet, krep, fındık lahmacun, çıtır patates ve Mersin patatesi gibi ekstralar da mevcut.
Kaçırmayın! Hacı Erol Restoran’ın dolu dolu Yörük Sermesi kahvaltısı, kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL bandında seyrediyor. Gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın! Buna ek olarak Hacı Erol Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayın.
Burası Neresi? Safranbolu’daki en meşhur müesseselerden biri olan Leyla Hanım Konağı, konaklama tesisi olmasının yanı sıra, alakart restoran ve barbekü olanaklarıyla hizmet veriyor. Eski Çarşı mevkiinde yer alan Leyla Hanım Konağı, yaklaşık 250 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi bir konakta misafirlerini ağırlıyor.
Neden Gitmeliyim? Leyla Hanım Konağı, 2012 yılında aslına ve tarihi mimari dokusuna uygun olarak restore edilerek hizmete açılmıştır. Yapılan renovasyon çalışmasında binanın özgün mimari karakterinin bozulmamasına büyük özen gösterilmiş ve büyük ölçüde sağlanmıştır. Hatta söz konusu tarihi konak, yine 2012 yılında ‘en iyi restore edilen ev onur ödülü’ ile taçlandırılmıştır.
Ülke ve bölge turizmine katkıda bulunmak amacıyla tüm özgünlüğü ve kültürel mirasıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Leyla Hanım Konağı, Safranbolu’da gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz mekanlardan biri! Konağın alakart restoran bölümünde, her sabah geleneksel Türk kahvaltısı servis ediliyor. Hele ki kahvaltı, konağın yemyeşil bahçesinde yapılırsa, keyfine de tadına da doyum olmuyor!
Tamamıyla organik ve doğal ürünlerden oluşan geleneksel Türk kahvaltısının içerisinde; Ayten hanımın kendi elleriyle açıp pişirdiği gözlemeler, sigara böreği, yine kendi elleriyle yaptığı ayva reçeli ve süt reçeli gibi reçel çeşitleri, yumurtalı ekmek, Peruhi, bükme, haluşka, göbü, katmer, bazlama, gözleme, yayım, su böreği, peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates, salatalık, taze yeşillikler, haşlanmış yumurta, bal, kaymak, tahin, pekmez, pişi ve sınırsız demleme çay gibi bir dizi lezzet bulunuyor.
Konağın bahçesi 200 kişilik kapasiteye sahip olup; içerisinde düğün, nişan, doğum günü, firma toplantısı gibi her türlü davet ve banket organizasyonu gerçekleştirilebiliyor. Otel bünyesinde; Ücretli Çevre Turları, İncekaya su kemeri, Bulak Mencilis Mağarası, Yörük Köyü, Yenice Şeker Kanyonu trekking turu, Eskipazar Hadrianapolis arkeoloji turu, Üç Bölük köyü Hacılarobası Köyü kral mezarları turu ve Amasra Salata Balık Turu gibi pek çok aktivite düzenleniyor.
Ayrıca konaklamak isteyenler için konak içerisinde 6 tanesi süit, 4’ü deluxe olmak üzere toplam 10 oda bulunuyor. Her biri ahşam zeminli olup; el dokuması halılar ve geleneksel oturma alanlarıyla donatılan ve tamamı Safranbolu geleneksel el sanatları ve ahşap işçiliği ile dekore edilmiş olan odalar otantik bir atmosfer sunuyor. Tarih kokan Leyla Hanım Konağı’na kesinlikle bayılacaksınız!
Burası Neresi? Safranbolu ilçe merkezine 12 kilometre mesafede, Kastamonu karayolu üzerinde bulunan Yörük Sofrası, otantik dekorasyonu ve tarihi atmosferiyle gören herkesin beğendiği bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Restoranda, Yörük kültürüne has dekoratif süslemelerin yanı sıra Yörük mutfağına ait özel lezzetler bulunuyor.
Neden Gitmeliyim? Sabah kahvaltısı da aynı şekilde, tamamıyla yöresel, doğal ve organik ürünlerden oluşuyor. Yazın bahçede kışın ise soba başında kahvaltı edebileceğiniz Yörük Sofrası’nda, ağzınıza layık mükellef bir sofra hazırlanıyor.
Kahvaltı sofrasının yıldızları ise peynirli ıspanaklı gözleme, patlıcanlı kavurmalı gözleme, pazılı peynirli gözleme gibi el açması gözleme çeşitleri ve yine ev yapımı olan Kızılcık suyu oluyor.
Kaçırmayın! Yörük Sofrası’nın serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 – 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca kahvaltıda servis edilen ev yapımı ürünlerin bir kısmı satılıyor. El ile açılan taze gözleme ve ev baklavası ile meşhur olan Yörük Sofrası’na gelmişken bu lezzetlerin tadına mutlaka bakın!
Burası Neresi? Babahan Konakları, müze kent olarak da bilinen Safranbolu’nun meşhur tarihi konakları arasında oldukça meşhurdur. 150 yılı geçkin köklü bir tarihe sahip olan Babahan Konakları, 2017 yılında aslına ve tarihi yapısına sadık kalınarak restore edilmiş ve hizmete açılmıştır.
Hatta söz konusu yapı, restore ediliş şekliyle Yüksek Anıtlar Kurulu tarafından verilen ‘Safranbolu’nun En İyi Restore Edilen Ev Ödülü’nü almaya layık görülmüştür. İki tarihi konaktan oluşan Babahan Konakları, 2017’den itibaren, restoran ve otel olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Neden Gitmeliyim? Otelde; Kablosuz İnternet Yayını, 24 Saat Sıcak Su, WC, Duş, Fön Makinesi, Klima, Çay İkramı, Mini Bar, TV, Uydu Yayını, Çalışma Masası ve Uyandırma Servisi gibi imkanların yer aldığı 11 deluxe oda bulunmaktadır. Dileyenler otelde istedikleri gibi konaklayabilirken, dileyenler restoranda günübirlik vakit geçirebilmektedir.
Babahan Konakları’nın restoranında, 150 kişiye kadar; doğum günü, firma toplantısı, mezuniyet kutlamaları, düğün – nişan – söz davetleri gibi her türlü yemekli organizasyon düzenlenebilmektedir. Restoranda, Safranbolu’ya has yöresel lezzetlerin yanı sıra geniş bir kahvaltı menüsüyle hizmet verilmektedir.
Kahvaltıda, A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her türlü kahvaltılık ürün bulunup; en az iki kişinin doyacağı şekilde hazırlanmaktadır. Yöresel serpme kahvaltısıyla hem damaklara hem de gözlere hitap eden ve bu konuda fazlasıyla meşhur olan Babahan Konakları’nda kahvaltı ücreti kişi başı 35 TL ile 45 TL bandında seyretmektedir.
Kaçırmayın! Tüm bunlara ek olarak Babahan Konakları’nda konaklayan misafirler için Safranbolu ve çevresine çeşitli gezi turları düzenlenmektedir. Gelmişken bu turlara katılarak seyahatinize renk katabilirsiniz.
Burası Neresi? Kasımsipahioğlu Konak Yörük Köyü adıyla bilinen restoran, adından da anlaşılacağı üzere hemen hemen 650 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi bir Yörük Köyü’nde hizmet veriyor. Kasımsipahioğlu Konak, köydeki en yapılardan biri olarak, yaklaşık 300 yıllık köklü bir geçmişe sahip.
Günümüzde 60 civarı sakiniyle var oluşunu sürdüren Yörük Köyü’nün en eski evi 450; en yeni evi ise en az 90 yıllık… Dolayısıyla Kasımsipahioğlu Konak, hem tarihe hem de lezzete doyacağınız bir seçim olacak!
Neden Gitmeliyim? Konakta dolu dolu yöresel Yörük kahvaltısı servis ediliyor. Serpme köy kahvaltısında; sahanda yumurta, gözleme, patates kızartması, peynir çeşitleri, siyah zeytin, yeşil zeytin, ev yapımı reçel çeşitleri, köy tereyağı, bal, kaymak, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri ve sınırsız demleme çay bulunuyor. Kahvaltıyı dilerseniz mekanın özenle dizayn edilmiş bahçesinde yapabilirsiniz. Kahvaltı sonrasında ise közde kahve ile keyif çatabilirsiniz.
Ayrıca gelmişken bir kısmı Filiz Teyze tarafından yapılan Safranbolu yöresine özgü ev yapımı reçeller, pekmezler, tarhana ve erişte çeşitleri gibi doğal ve organik ürünlerden satın alabilirsiniz. Ayrıca yine Filiz Teyze’nin elleriyle yaptığı gözleme çeşitlerinin tadına bakmayı unutmayın! Tabi ki enfes bir yayık ayranı eşliğinde…
Kaçırmayın! Kasımsipahioğlu Konağı Yörük Köyü’nde dileyenler konaklayabiliyor. Konaklama olanaklarıyla, odalar ve oda fiyatlarıyla ilgili bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. Konağa gitmeden önce rezervasyon yaptırmak içinse aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli!
Burası Neresi? Safranbolu ve çevresindeki tek Sanat ve Şarap Evi olarak dikkat çeken Taşev, aynı zamanda 100 kişilik bahçe ve 60 kişilik iç mekanıyla birlikte restoran ve kafe olarak hizmet veriyor. Taşev Sanat ve Şarap Evi, geniş bir bahçe içinde, iki katlı taş bir yapıdan oluşuyor. Binanın giriş katında ‘Şarap Bar’ olarak kullanılan bir oda ve lavabolar, ikinci katta ahşap ve taşın mükemmel uyumu ile dekore edilmiş büyükçe bir salon bulunuyor.
Salona açılan üç odanın her birinde çok eskiden farklı amaçlar için kullanılmak üzere yaptırılan şömineler yer alıyor. Küçük odada bulunan şöminenin ısınmak amacıyla; hamamlı odadaki şöminenin ise eskiden duş almak adına kullanıldığı tahmin ediliyor. Hamamlı odada, orijinal tarihi bir hamam yer almakta olup; Anadolu evlerindeki geleneksel yüklük içindeki hamamlardan farklı olarak şömineye bitişik olarak yapılmış ve el oyması taş bir kazanı ile kurnası bulunuyor.
Hamamın çalışma şekli ise şöyle; çift yanmalı ocak olarak anılan şöminede arkadaki ocak yakılarak kazandaki su ısıtılıyor. Hamamın işleyişi günümüzdeki duş sistemine benzer bir özellik gösteriyor. Bütünüyle orijinal taştan oluşan ve Galeri olarak kullanılan diğer odada bulunan şömine ‘’kazan ocağı’’ olarak kullanılıp; binanın oturum amaçlı kullanıldığı günlerde yemeklerin bu ocakta pişirildiği düşünülüyor. Bu oda sanat galerisi olarak kullanıma açık olup; odadan merdivenle çıkılan çatı katında 30 kişilik bir cep sinema salonuna bulunuyor.
Neden Gitmeliyim? Taşev’in restoran bölümü, geleneksel mutfak seçeneklerinin yanı sıra; dünya mutfağına da hakim olan zengin bir menüyle hizmet veriyor. Menüde, kahvaltı çeşitliliği de oldukça fazla. Kahvaltı isteğe göre; Taşev’in kahvaltı tabağı, Klasik kahvaltı ve serpme kahvaltı olarak üç farklı şekilde hazırlanıyor.
Kişi başı 40 TL olarak ücretlendirilen Taşev’in kahvaltı tabağı içerisinde; Taş ekmeği, taş ev reçelleri, bal, kaymak, kırma zeytin, esmer zeytin, yumurta salatası, peynirler, acuka, mevsim yeşillikleri ve domates söğüş gibi lezzetler bulunuyor. Kişi başı 35 TL olarak ücretlendirilen klasik kahvaltı ise; iki çeşit peynir, zeytin, yumurta, tereyağı, reçel, domates, salatalık, patates cipsi ve salam gibi ürünlerden oluşuyor.
Aklınıza gelebilecek her türlü kahvaltılık üründen oluşan serpme kahvaltının fiyatı ise iki kişi için 75 TL. Kahvaltının yıldızları arasında ev yapımı taş ev reçel çeşitleri, acuka, yumurta ve süt helvası yer alıyor. Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar da mevcut. Bu ekstralar:
Otlu omlet (18 TL), karışık omlet (20 TL), peynirli ve patatesli omlet (20 TL), sahanda yumurta (18 TL), kaşarlı tost (17 TL), sucuklu tost (18 TL), karışık tost (20 TL), Paçanga böreği (Pastırma – Kaşar, 25 TL), kıymalı muska böreği (18 TL), sigara böreği (17 TL), patates kroket (20 TL), ızgara hellim peyniri (25 TL), folyoda pastırma (28 TL), folyoda sucuk (25 TL), elma dilim patates (18 TL) ve günün çorbası…
Taşev’in yiyecek ve içecek menüsünü tüm detaylarıyla incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Çok temiz, nezih ve etkileyici bir ortama sahip olan Taşev Sanat ve Şarap Evi, misafirlerini, yeşillikler arasında güzel bir konakta, ilgili ve kibar personeliyle karşılıyor. Ayrıca konakta bazı günler canlı müzik programları gerçekleştiriliyor. Bazı dönemlerde yoğun talep gören Taşev, belirli günlerde yalnızca rezervasyon ile misafir kabul ediyor. Dolayısıyla gitmeden evvel aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayarak, rezervasyon yaptırmanızda fayda var!
Burası Neresi? Safranbolu’da Babasultan mevkiinde bulunan İki Kaşık Restoran, tarihi bir konakta hizmet veriyor. Kapalı ve açık alanlardan oluşan restoran, sıcak, samimi bir aile işletmesi olarak yıllardır misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Mekan güler yüzlü, kibar ve nazik çalışanları sayesinde de müşterilerden tam not alıyor.
Neden Gitmeliyim? İki Kaşık Restoran, Safranbolu’nun en bilinen restoranlarından biri olarak kahvaltı konusunda oldukça iddialı bir menü sunuyor. Kahvaltı isteğe göre tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde hazırlanıp servis ediliyor. Kahvaltının yıldızlarını ise güveçte kaşarlı mantar, güveçte yumurta ve sıcacık bazlama oluşturuyor. Oldukça doyurucu bir zenginliğe sahip olan kahvaltının fiyatı, kişi başı 35 TL ila 40 TL arasında değişiyor.
Kaçırmayın! Kahvaltının yanı sıra restoranda, Safranbolu’ya has yöresel lezzetler ve kebap çeşitleri de mevcut. Dolayısıyla öğle veya akşam yemekleri için de İki Kaşık Restoran’ı tercih edebilirisiniz. Sözün kısası; “Safranbolu’daki lezzet durağınız, İki Kaşık Restoran!” sloganıyla sizleri evine davet ediyor!
Burası Neresi? İç ısıtan bahçesiyle gören herkesin beğenisini toplayan Beyaz Köşk, Safranbolu kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler! Zira Beyaz Köşk, huzur veren sakin ortamı içerisinde birbirinden leziz kahvaltı çeşitleriyle güne başlamak için harika bir seçenek.
Neden Gitmeliyim? Her sabah misafirlerine serpme kahvaltı şöleni sunan restoran, benzersiz atmosferi ile güne enerjik başlamanızı sağlıyor. Beyaz Köşk Restoran’da iki kişilik serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL, kahvaltı tabağı ise kişi başı 32 TL olarak ücretlendiriliyor. Köşk kahvaltı olarak sunulan serpme kahvaltı menüsünde; 10 çeşit kahvaltılık, 4 çeşit peynir, söğüş tabağı, patates kızartması, peynirli muska böreği, kiremitte tereyağlı yumurta, mevsim meyvesi ve sınırsız çay bulunuyor.
Buna ek olarak minimum iki kişi için hazırlanan mini kahvaltı servisi, tabak kahvaltı, pişi tabağı ve pankek tabağı gibi seçenekler de menüde mevcut. Bunları biraz daha açmak gerekirse: Mini kahvaltıda, 8 çeşit kahvaltılık, 3 çeşit peynir, söğüş tabağı ve sınırsız çay bulunuyor. Tabak kahvaltı; 6 çeşit kahvaltılık, 3 çeşit peynir, söğüş tabağı, patates kızartması, haşlanmış yumurta, 1 adet sigara böreği ve sınırsız çaydan oluşuyor.
Pişi tabağında, üç adet pişi peynir, reçel, söğüş, zeytin ve iki bardak çay yer alırken; pankek tabağında, 4 adet pankek, mevsim meyvesi, nutella veya reçel bulunuyor. Gün boyu kahvaltı servisine devam eden restoran menüsünde ‘Seç – Donat kahvaltı’ seçeneği de mevcut. Bu seçenek ile mevcut kahvaltılık çeşitlerinden istediğinizi seçip, kendi kahvaltınızı hazırlayabiliyorsunuz.
Sunulan kahvaltı çeşitleri ise şöyle; tereyağı, bal, kaymak, reçel (ahududu, incir, çilek, portakal), tahin – pekmez, lor – ahududu reçeli, nutella, acuka, siyah zeytin, yeşil zeytin, Ezine peyniri, kaşar peynir, tulum peyniri, eski kaşar, tel peynir, Macar salam, pastırma, söğüş tabağı, yeşillik tabağı ve kavun – karpuz tabağı. Seç – Donat kahvaltıda çaylar ücretli olarak servis ediliyor.
Kahvaltının sıcakları ise şu lezzetlerden oluşuyor: haşlanmış yumurta, tereyağlı yumurta (2 adet yumurta), menemen, kuymak, patatesli yumurta, kıymalı yumurta, salçalı sosis, Hellim kızartma (3 dilim), pişi (5 adet), pankek (5 adet), yumurtalı ekmek (5 adet), patates kızartması, karışık kızartma tabağı (patlıcan, havuç, biber, domates sos ile), otlu omlet, peynirli omlet, mantarlı omlet, sucuklu omlet, karışık omlet, kiremitte kaşarlı yumurta, kiremitte kaşarlı mantar, kiremitte sucuklu yumurta, kiremitte pastırmalı yumurta ve kiremitte kavurmalı yumurta…
Burası Neresi? Hem yöresel yemekleri hem de misafirperverliğiyle oldukça popüler bir mekan olan Safranbolu Sofrası, Eski Çarşı mevkiinde, kolay ulaşılabilir merkezi bir noktada yer alıyor. Safranbolu Sofrası, nazik ve ilgili çalışanları, zengin menüsü, tarihi dokusu ve otantik atmosferiyle Safranbolu kahvaltı mekanları listesine mutlaka eklenmesi gereken mekanların başında geliyor. Fiyat açısından da makul olan restoran, müşterisini her yönden memnun edebiliyor.
Neden Gitmeliyim? Safranbolu’da kahvaltı için tercih edebileceğiniz en iyi alternatiflerden biri olan Safranbolu Sofrası’nda, mükellef bir sofra sizleri bekliyor. Restoranda, kahvaltı tercihe göre; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Minimum iki kişi için hazırlanan serpme kahvaltı menüsünde; Dört çeşit peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, çilek reçeli, vişne reçeli, bal, tereyağı, domates, tahin – pekmez, kaymak, mevsim yeşillikleri, salatalık, patates kızartması, sigara böreği, omlet ve sınırsız çay gibi ürünler bulunuyor.
Tabak kahvaltı ise; bal, tereyağı, tahin, pekmez, reçel, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık ve yumurta gibi lezzetlerden oluşuyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; menemen (20 TL), sucuklu yumurta (20 TL), peynirli yumurta (15 TL) ve kuymak (25 TL) gibi ekstralar da mevcut. Restoranda serpme kahvaltı iki kişi için 70 TL; kahvaltı tabağı ise kişi başı 25 – 30 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kaçırmayın! Ayrıca Safranbolu Sofrası’na gelmişken Yayım, Peruhi, Safranlı pilav, Bağlar gazozu ve Safranlı Zerde gibi yöresel lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz. Gitmeden evvel bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.
Burası Neresi? Et ve et ürünleri üzerine uzmanlaşmış olsa da kahvaltı konusunda da iddiasını koruyan bir mekan: Topçuoğlu Restoran! Safranbolu’nun nezih restoranlarından biri olan Topçuoğlu Et Restoran, Cinci Han mevkiinde, merkezi bir noktada yer alıyor. Dolayısıyla ulaşım açısından rahat bir lokasyona sahip. Bu sebeple de özellikle hafta sonları yoğun talep gören restoran, otantik dekorasyonuyla da beğeni topluyor.
Neden Gitmeliyim? Restoran mutfağında kahvaltıya dair hemen her şey mevcut olup; kahvaltı isteğe göre tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde servis edilebiliyor. Serpme kahvaltıya sınırsız demleme çay eşlik ederken, tabak kahvaltı için bir bardak çay servis ediliyor. Kahvaltı ücretleri ise serpme kahvaltı için kişi başı 35 TL – 40 TL arasında; tabak kahvaltı için 30 TL – 35 TL arasında seyrediyor.
Kaçırmayın! Topçuoğlu Restoran’ın en meşhurları arasında; Safranlı kavurmalı pilav, etli yaprak sarma ve Rum mantısı gibi yöresel tatlar başta geliyor. Dolayısıyla kahvaltı yapmak için gelmiş olsanız bile bu lezzetlerin de mutlaka tadına bakın!
Burası Neresi? Kadıoğlu Konakları adlı bir otelin bünyesinde hizmet veren Kadıoğlu Şehzade Sofrası, yöresel lezzetlerin çoğunlukta olduğu zengin ve leziz bir menüyle hizmet veriyor. Her ne kadar bir otel bünyesinde hizmet veriyor olsa da restoranda yemek yiyebilmek veya kahvaltı edebilmek için otelde konaklamanız gerekmiyor. Dolayısıyla dileyen herkes Kadıoğlu Konakları & Şehzade Sofrası’nın meşhur spesiyallerinin tadına bakabilir ve restoranda günübirlik vakit geçirebilir.
Neden Gitmeliyim? Toplamda 500 kişilik kapasiteye sahip olan restoran hizmetiyle geniş bir kitleyi evinde ağırlayan Kadıoğlu Konakları, özellikle kuyu kebabı ile meşhur. Zira kimilerine göre Safranbolu’nun en iyi kuyu kebabı burada pişiriliyor! Kadıoğlu Şehzade Sofrası, hem bahçesi hem de kapalı alanlarıyla hizmet veriyor. Restoranda öğle ve akşam yemeği servisinin yanı sıra kahvaltı da oldukça revaçta.
Serpme kahvaltı şeklinde minimum iki kişi için hazırlanan kahvaltı sofrasında; bazlama, tandır ekmeği, bal, kaymak, tereyağı, çilek reçeli, incir reçeli, vişne reçeli, patates kızartması, sahanda yumurta, yeşil zeytin, siyah zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, kuru kayısı, ceviz, mevsim yeşillikleri, domates, salatalık, mevsim meyvesi, simit, helva, Safranbolu pidesi ve sınırsız demleme çay gibi lezzetler bulunuyor.
Kaçırmayın! Bol çeşitli zengin bir sofra ile servis edilen serpme kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunların yanı sıra Kadıoğlu Şehzade Sofrası’nda her hafta cuma ve cumartesi günleri fasıl geceleri, bazen de Türk halk müziği dinletileri gibi keyifli canlı müzik programları düzenleniyor. Gelmişken katılmak isteyebilirsiniz.
Burası Neresi? Havuz başı bahçe konseptiyle dikkatleri üzerine çeken Gerdan Et Restoran’ın hem Karabük‘te hem de Safranbolu’da birer şubesi bulunuyor. Safranbolu’da 18 Mart Kent Parkı mevkiinde yer alan restoran, 20 bin metrekarelik geniş bir alandan oluşuyor.
Restoran içerisinde havuz ve bahçenin yanı sıra kapalı mekanlarla birlikte toplam 400 kişi kapasiteli bir alan bulunuyor. Ayrıca söz konusu alan içinde çocuklar için özel olarak ayrılmış bir oyun parkı ve ücretsiz vale hizmetiyle faaliyet gösteren bir otopark yer alıyor.
Neden Gitmeliyim? Gerdan Et Restoran, sabah, öğle ve akşam yemeği servisi veren ala carte bir işletme olarak, geniş alanı dolayısıyla düğün, nişan, kına, sünnet düğünü, iş yemekleri, kalabalık grup organizasyonları, doğum günü partileri, mezuniyet törenleri, özel kutlamalar gibi aklınıza gelebilecek pek çok organizasyona ev sahipliği yapıyor.
Oldukça geniş yelpazeli bir menüye sahip olan Gerdan Et Restoran’da, ızgara çeşitlerinden tava seçeneklerine, pide çeşitlerinden, kiremitte pişirilen özel spesiyallere, kebap çeşitlerinden, Safranbolu’nun yöresel lezzetlerine, salata ve çorba seçeneklerinden, Safranbolu ev baklavası gibi tatlı çeşitlerine kadar pek çok lezzet bulunuyor.
Menüde ayrıca sabahlarınızı şenlendirecek zengin bir kahvaltı servisi mevcut. Kahvaltı grubunda; Gerdan serpme kahvaltı ve Gerdan tabak kahvaltı gibi seçenekler bulunuyor. Kahvaltıya ek olarak; kiremitte sucuklu yumurta, kiremitte kaşarlı yumurta, kiremitte menemen, kiremitte yumurta ve etli ekmek gibi ekstralar da mevcut.
Mükellef bir kahvaltı sofrası ile konuklarına güne enerjik başlama fırsatı veren Gerdan Et Restoran’da dilerseniz çam ağaçlarının gölgesinde dilerseniz de havuz başında kahvaltı ederek, keyifli bir sabah geçirebilirsiniz. Safranbolu yolu üzerinde, hemen sağda tabelasını göreceğiniz Gerdan Et Restoran, anayol kenarında, kolay ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. Dolayısıyla restorana kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu’nun en meşhur mekanlarından biri olan Karanfil Cafe – Restoran, uzun yıllardır ilçede hizmet vermeye devam ediyor. Restoranda sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servisi bulunuyor. Safranbolu’ya gezmeye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan restoran, fiyat açısından da makul.
Neden Gitmeliyim? Karanfil Cafe & Restoran’da kahvaltı isteğe göre tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltı içerisinde, peynir çeşitlerinden, reçel çeşitlerine, bal – kaymaktan, tahin – pekmez ikilisine, tereyağından, fındık ezmesine, mevsim yeşilliklerinden, domates ve salatalıktan oluşan söğüş tabağına, haşlanmış yumurtadan, tandır ekmeğine, sınırsız demleme çaydan, kuru yemiş tabağına, yeşil ve siyah zeytinden, salam ve sosis gibi şarküteri çeşitlerine kadar pek çok ürün bulunuyor.
Kaçırmayın! Kahvaltı fiyatı kişi başı 35 TL ila 45 TL bandında seyrediyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; patates kızartması, omlet çeşitleri, menemen, sahanda sucuk, sahanda yumurta, pişi ve sigara böreği gibi ekstralar da mevcut.
Burası Neresi? Safranbolu’da gidebileceğiniz en güzel mekanlardan biri olan Sade Kahve, tatlı gibi pastane ürünleriyle meşhur bir işletme olsa da kahvaltı konusunda da oldukça başarılı. Konak Çarşısı mevkiinde bulunan Sade Kahve, adı gibi sade bir kahvaltı sunumu ile konuklarını ağırlıyor.
Neden Gitmeliyim? Kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, Ezine peyniri, kaşar peyniri, tel peynir, ceviz, kuru kayısı, kuru üzüm, domates, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta, yeşil zeytin, siyah zeytin, simit, sigara böreği, salam, sosis, patates kızartması, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, sürülebilir çikolata, fındık ezmesi, bal, kaymak, tahin, tereyağı ve çay gibi lezzetler bulunuyor.
Kaçırmayın! Her daim taptaze demlenmiş çayı ile birbirinden leziz kahvaltılıkları bir arada sunan Sade Kahve’yi, sizler de Safranbolu kahvaltı mekanları listenize mutlaka ekleyin!
Burası Neresi? Eski Çarşı mevkiinde yer alan Aleyna Lokantası, Safranbolu’da kahvaltı edebileceğiniz yerlerden biri. Samimi, sıcak ve küçük bir müessese olarak karşımıza çıkan Aleyna Lokantası, her sabah dolu dolu bir kahvaltı sofrasıyla misafirlerini ağırlıyor.
Neden Gitmeliyim? Aleyna Lokantası’nın kahvaltı sofrasında; incir reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, bal, kaymak, tahin, pekmez, Çi börek, sigara böreği, kızartma tabağı (domates sosu ile), peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates, salatalık, yeşil sivri biber, çay ve kızarmış ekmek gibi lezzetler bulunuyor.
Kaçırmayın! Aleyna Lokantası’nda kahvaltının yanı sıra; çorba çeşitleri, balık ekmek, köfte ekmek, et – tavuk tantuni, balık tava, yaprak döner, dürüm çeşitleri, kebap çeşitleri, tatlı çeşitleri ve yöresel yemekler gibi daha pek çok seçenek bulunuyor.
Burası Neresi? Safranbolu’da kahvaltı edebileceğiniz en kaliteli mekanlardan biri olan Cafe Antique, farklı konsepti ve zevkli tasarımıyla göz dolduruyor. Nostaljik parçalarla süslenen Safranbolu Cafe Antique, zengin menüsüyle de müşterilerinden tam not alıyor. Menüde, Memleket gazozları, serpme kahvaltı, ev yemekleri, gözleme çeşitleri, tatlı ve pasta çeşitleri ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
Neden Gitmeliyim? Cafe Antique’nin meşhur kahvaltısının içerisinde; patates kızartması, sahanda yumurta, salam, sosis, sucuk, beyaz peynir, Ezine peyniri, kaşar peyniri, tel peyniri, tereyağı, yeşil zeytin, siyah zeytin, sigara böreği, petek bal, kaymak, kek, domates, salatalık, yeşil sivri biber, kızartma tabağı, mevsim meyvesi, ayva reçeli, çilek reçeli, incir reçeli, kahvaltılık sos, pişi, bazlama ve demleme çay bulunuyor. Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar da mevcut. Bunlar:
Patatesli gözleme (12 TL), karışık bazlama tost (14 TL), ıspanaklı Safranbolu Göbüsü (7 TL), sade omlet (14 TL), kaşarlı omlet (17 TL), sebzeli omlet (15 TL), sade menemen (15 TL), kaşarlı menemen (18 TL), mıhlama (20 TL), kaşarlı bazlama tost (12 TL), karışık bazlama tost (14 TL), sucuklu bazlama tost (13 TL), patatesli gözleme (12 TL), kaşarlı gözleme (15 TL), yoğurtlu gözleme (12 TL), peynirli gözleme (13 TL), ıspanaklı gözleme (15 TL), kıymalı gözleme (17 TL) ve karışık atıştırma tabağı (patates kızartması, sosis, soğan halkası ve sigara böreği, 25 TL)
Kaçırmayın! Cafe Antique’nin en ilginç özelliği birbirinden farklı gazoz çeşitlerine ev sahipliği yapıyor olması. Zira kafede; Ankara gazozu, Bade gazozu, Bodrum Mandarin gazozu, Bor Hindistan gazozu, Alanya cüce gazozu, Cumhuriyet gazozu, Datça gazozu, Kütahya gazozu, Marmaris zencefilli ballı gazoz, Mankafa gazozu, Uludağ gazozu, Yalova gazozu ve tabi ki Safranbolu gazozu gibi memleketin dört bir köşesine ait gazozlar bulunuyor. Dolayısıyla gelmişken mutlaka deneyin!
Burası Neresi? Safranbolu’nun en farklı mekanlarından biri olarak dikkat çeken Safranbolu Mabella, mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. Mekanın farkı uyguladığı bir kampanyaya dayanıyor. Kurulduğu günden bu yana ‘‘Kitabını Kap Gel’’ kampanyası ile ‘‘Kitap Getirene Kahve Bedava’’ diyerek müşterilerini evine davet eden mekanın, ilk 6 ay içerisinde 3000 adet kitap toplayıp, 4 tane okul kütüphanesine kitap desteğinde bulunduğu biliniyor.
Takdir edilesi hareketinden ötürü beğeni toplayan Safranbolu Mabella okul kütüphanelerini daha değerli kılmaya çalışarak, çeşitli okullara kitap desteğinde bulunuyor. Bunun yanı sıra kafeye gelen müşteriler de yine kafenin kütüphanesinden kitap alıp, okuyabiliyor. Böylelikle Safranbolu Mabella’da harika bir sirkülasyon oluşturuluyor. Sizler de bu sirkülasyona destek olmak için okuduğunuz kitapları bağışlayabilir, başkalarının da bu kitaplardan faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
Neden Gitmeliyim? İlçenin en nezih ve en elit mekanlarından biri olan Safranbolu Mabella, tüm bu özelliklerine ek olarak, bol çeşitli zengin bir menüye ev sahipliği yapıyor. Restoranda, kahvaltı çeşitliliği de oldukça fazla. Kahvaltı isteğe göre; Üşengeç Şef Kahvaltı, Fransız Kahvaltı, Sıcak Kahvaltı Tabağı, Serpme Kahvaltı ve Mabella Special Kahvaltı olarak beş farklı şekilde hazırlanıp, servis ediliyor.
Üşengeç şef kahvaltı tek kişilik olup; beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, bal, zeytin çeşitleri, domates, salatalık, omlet ve bir fincan çaydan oluşuyor. Yine tek kişilik hazırlanan Fransız Kahvaltı içerisinde; pankek, çilek, muz, reçel, zeytin çeşitleri, ızgara hellim, beyaz peynir, çeçil peyniri, filtre kahve veya portakal suyu bulunuyor.
Sıcak kahvaltı tabağı da tek kişilik hazırlanıp; ızgara sucuk, ızgara salam, ızgara sosis, ızgara hellim, sigara böreği, patates kızartması ve bir fincan çaydan oluşuyor. İki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri, çeçil peynir, otlu peynir, çilek reçeli, ayva reçeli, tahin – pekmez, tereyağı, bal, acuka, yeşil ve siyah zeytin, çikolata, salam, sosis, domates, salatalık, sigara böreği, patates kızartması, omlet ve sınırsız çay bulunuyor.
Minimum iki kişi için hazırlanıp, servis edilen Mabella Special Kahvaltı ise; beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, ızgara hellim, otlu peynir, çilek veya ayva reçeli, domates, salatalık, çikolata, yeşil ve siyah zeytin, tereyağı, bal, ızgara sosis, ızgara salam, ızgara sucuk, sigara böreği, yumurtalı ekmek, patates kızartması, pişi ve sınırsız çaydan oluşuyor.
Menüde; Üşengeç şef kahvaltı kişi başı 21,9 TL, Fransız kahvaltı kişi başı 29,9 TL, Sıcak kahvaltı tabağı kişi başı 29,9 TL, Serpme kahvaltı iki kişi için 69,8 TL, Mabella special kahvaltı ise iki kişi için 79,8 TL olarak ücretlendiriliyor. Safranbolu Mabella menüsünde, kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz lezzetler de bulunuyor. Bu ekstralar:
Sade omlet (9,9 TL), kaşarlı omlet (11,9 TL), beyaz peynirli omlet (11,9 TL), lor peynirli omlet (11,9 TL), mantarlı kaşarlı omlet (11,9 TL), karışık omlet (12,9 TL), tereyağlı yumurta (9,9 TL), sucuklu yumurta (11,9 TL), kavurmalı yumurta (12,9 TL), menemen (12,9 TL), karışık menemen (13,9 TL), sahanda sucuk (11,9 TL), paçanga böreği (pastırma, kaşar peyniri, kapya biber, domates ile servis edilir, 22,9 TL), karışık sıcak tabağı (soğan halkası, sigara böreği, sosis, çıtır tavuk, patates kızartması ile servis edilir, 24,9 TL), 4’lü sigara böreği (9,90 TL), patates tava (11,9 TL) ve çıtır tavuk + patates (14,9 TL)
Safranbolu Mabella’nın yiyecek ve içecek menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilir; gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.
Burası Neresi? 3,5 senelik bir restorasyon çalışmasının ardından hizmete açılan Safir Konak, hem hotel hem de restoran olarak 2000’li yıllarından başlarından beri hizmet vermeye devam ediyor. Geçirmiş olduğu restorasyon sebebiyle Eylül 2006’da 7. Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali kapsamında ‘En İyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü’nü almaya hak kazanan Safir Konak, Osmanlı sivil mimarisinin ve özgün Safranbolu mimarisinin izlerini taşıyor.
Neden Gitmeyelim? Ayrıca 2013 yılının ‘En Temiz Oteli’ seçilen Safir Konak, Safranbolu’nun tarihi sayfiyesi Bağlar semtinin Köyiçi meydanında konumlanıyor. Konakta, ikram odası, ocak üstü, çardak altı, uzun oda, gelin odası, baş oda, cumba yanı, çardaklı oda ve taş oda olmak üzere 9 farklı oda bulunuyor. 21 yatak kapasitesiyle hizmet veren konağın her bir odasında, her daim, sıcak su, wc, duş, uydu, telefon, TV ve ücretsiz wi-fi gibi imkanlar yer alıyor.
Sade, şık ve otantik dekorasyonuyla göz dolduran Safir Konak, restoran bölümüyle, günübirlik olarak da konuklarını ağırlayabiliyor. Safir Konak Restoran’da, işletme sahiplerinin kendi elleri ile yapmış olduğu ev reçelleri, börek çeşitleri, kurabiyeler ve leziz yöresel tatlar sunuluyor. En keyifli tarafı da konağın yemyeşil bahçesinde vakit geçirebilmek! Dilerseniz kahvaltınızı bu güzel bahçede yapabilirsiniz.
Kaçırmayın! Kahvaltıda aklınıza gelebilecek hemen her lezzet bulunuyor. Domates, salatalık, yeşil zeytin, siyah zeytin, beyaz peynir, lor peyniri, ev yapımı reçeller, bal, kaymak, tereyağı, haşlanmış yumurta, kaşar peyniri, tahin, pekmez, acuka, kahvaltılık soslar, çikolata, pişi, börek çeşitleri, bazlama ve demleme çay gibi daha pek çok üründen oluşan bir kahvaltı sofrası Safir Konak’ta sizleri bekliyor!
Gitmeden evvel detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir, rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Otel hakkında daha fazla bilgi almak ve de online rezervasyon yaptırmak için linke tıklamanız yeterli!
Burası Neresi? Safranbolu kahvaltı mekanları listemizde, şimdiki durağımız Henry Jones Safranbolu! Yeni Mahalle, Sadri Ertunç mevkiinde konumlanan Henry Jones Coffee’de, haftanın yedi günü, 09.00 ile 13.30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı servisi bulunuyor.
Neden Gitmeliyim? Kişi başı 15 – 20 TL civarında ücretlendirilen kahvaltıda, peynir çeşitlerinden, zeytin çeşitlerine, reçel çeşitlerinden, bala, kaymak ve tereyağından, taptaze hamur işlerine kadar pek çok lezzet bulunuyor. Tüm bu enfes lezzetler sınırsız demleme çay eşlik ediyor.
Burası Neresi? Safranbolu’nun en meşhur konaklarından biri olan Havuzlu Asmazlar Konağı, hem otel hem de restoran olarak hizmet veriyor. Konağın ana ve ilk binasının hemen girişinde, sağda geleneksel odalar bölümü yer alıyor. İki kata yayılan bölümde, tamamen geleneksel kültüre göre dekore edilmiş geniş hacimli klimalı odalar bulunuyor.
Konağa girişte hemen solda kalan geniş bölümde ise havuzlu büyük bir salon yer alıyor. Bu alanda, havuz başında pirinç tepsiler üzerinde yapılacak sabah kahvaltısı, içilecek bir akşam çayı ya da kahve gibi hizmetler için konuklar en iyi şekilde ağırlanıyor. Konağın arka bahçeye açılan mahzen katında bir lokanta bulunuyor. Lokantanın önündeki terasta, özellikle yaz akşamlarında, aynı anda 300 kişiye yemek servisi yapılabiliyor.
Neden Gitmeliyim? İki ayrı VIP salonu, 80 kişilik kapasitesi ve eşsiz dekorasyonuyla A’la carte düzende misafirlerini ağırlayan Havuzlar Asmazlar Konağı’nda, oldukça zengin bir menü ile hizmet veriliyor. Menüde usta şeflerin ellerinden çıkan İtalyan mutfağına dair lezzetler, Türk mutfağının eşsiz tatları, balık ürünleri ve yöresel lezzetler gibi geniş yelpazede pek çok lezzet bulunuyor.
Tüm bu enfes lezzetler açık büfe şeklinde konuklara sunuluyor. Restoranın açık büfe kahvaltısı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Açık büfede A’dan Z’ye hemen her çeşit kahvaltılığı bulmak mümkün. Sınırsız demleme çay ile servis edilen bu harika kahvaltıyı kaçırmayın! Ve tabi ki kahvaltı için havuz başında bir masayı tercih edin…
Havuzlar Asmazlar Konağı’na yolu düşenler, mutlaka ama mutlaka havuz kenarında, rahatlatıcı su sesi eşliğinde meşhur Osmanlı Karadut Şerbeti eşliğinde bol köpüklü bir Türk Kahvesi içmeli! Otelde konaklamayı düşünürseniz pek çok ayrıcalıklı hizmetin sizleri beklediğini söylemeden geçmeyelim. Zira Asmazlar Konağı bünyesinde:
Tarihi Safranbolu Gezisi (Havuzlu Asmazlar Konağı misafirlerine özel %50 indirimli Tarihi Safranbolu’nun mimarisinin ve sokaklarının tadını çıkarmak), Tarihi Hamam ve Eskiçarşı Gezisi (Havuzlu Asmazlar Konağı misafirlerine özel Safranbolu’nun Tarihi Hamamı ve Eskiçarşı Gezisi), canlı müzik eşliğinde düzenlenen doğum günü, nişan, toplantı, kına ve kutlama organizasyonları gibi özel etkinlikler, yüksek hızlı ücretsiz fiber internet, ücretsiz otopark, laundry, kuru temizleme ve ütü hizmetleri gibi imkan ve olanaklar mevcut.
Havuzlu Asmazlar Konağı’na gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Aksi takdirde hem boş masa hem de boş oda bulmakta zorlanabilirsiniz. İster konaklamak için isterse de restoranda yemek yemek için rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Burası Neresi? Bir aile işletmesi olarak hizmet veren Safranbolu Çamlıca Konağı, kesin yapılış tarihi bilinmemekle birlikte eski kayıtlardan edinilen bilgilere göre 286 yıllık köklü bir konak. Safranbolu’daki tarihi eserler içinde Tescilli Taşınmaz Kültür varlığı olarak kayıtlarda yerini alan Çamlıca Konağı, restore edilerek hizmete açılmıştır. Konağın restorasyonu Anıtlar Kurulu ve Kültür bakanlığı tarafından onaylanmıştır.
Neden Gitmeliyim? Otel ve restoran olarak faaliyet gösteren Çamlıca Konağı, 6 oda, 9 banyo tuvalet, 2 sofa, bir taş oda, hayat ve mutfak bölümünden oluşuyor. Toplam 12 ila 22 kişi kapasiteli otelin her bir odasında, geniş, banyo duşa kabin, yeni stil lavabo ve gömme rezervuarları olan tuvaletler bulunuyor.
Ayrıca konağın 500 metrekarelik bir geniş bir bahçesi de mevcut. Bahçenin hemen önünde Kaçak Deresi, dere üzerinde ise orijinal taş köprü bulunuyor. Safranbolu Eski Çarşı’ya 300 metre, ana caddeye ise 100 metre uzaklıkta konumlanan konak, misafirlerine sessiz, sakin ve huzurlu bir atmosferde vakit geçirme şansı sunuyor. Çamlıca Konak’ta kahvaltı edebilmek için otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor.
Dolayısıyla dileyen herkes bu ayrıcalığı yaşayabilir. Her sabah açık büfe şeklinde sunulan kahvaltıda; ev yapımı reçeller, özel peynirler, semt pazarından alınmış taze yeşillikler, el yapımı hamur işleri, bahçeden toplanan domates ve salatalıklar gibi bir dizi doğal ve organik ürün bulunuyor.
Kaçırmayın! Kahvaltının yıldızlarından olan reçellerin her biri müessesenin sahibi olan Özlem Hanım tarafından yapılıyor. Özlem Hanım’ın kendi elleriyle yapıp, konuklarına sunduğu reçeller arasında özellikle frambuaz reçeli ve kızılcık reçeli öne çıkıyor. Mutlaka tadın! Bunlara ek olarak yine Özlem Hanım tarafından yapılan; haşhaşlı çörek, ev baklavası ve tarçınlı kurabiyeyi, taptaze demlenmiş çay eşliğinde denemelisiniz.
Burası Neresi? Aynı sokak içerisinde karşılıklı 4 ayrı konaktan oluşan Beyzade Konak Otel, 30 odada, toplam 100 kişilik kapasitesiyle hizmet veriyor. Restorasyonu yeni tamamlanan ve mükemmel ahşap el isçiliği ile donatılan konaklar, Safranbolu mimarisinin en güzel örneklerini yansıtıyor.
Neden Gitmeliyim? Konağın hemen girişinde resepsiyon, mutfak, yemek salonu ve 150 kişilik yaz bahçesi bulunuyor. Yaz bahçesinde sünnet, nikah, toplu yemek, balo, kahvaltı, doğum günü, mezuniyet, özel kutlamalar ve iftar yemekleri gibi bir dizi etkinlik organize edilebiliyor. Safranbolu’nun her yönüne yürüyerek rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda yer alan Beyzade Konak, hem konaklamak hem de günübirlik vakit geçirmek isteyenler için harika bir seçenek.
Kaçırmayın! Özellikle her sabah taptaze ve doğal ürünlerle hazırlanan açık büfe kahvaltı servisine bayılacaksınız! Açık büfe kahvaltı servisinde dilediğiniz kahvaltılıkları alıp kendinize özel bir sofra kurduktan sonra sınırsız demleme çay eşliğinde dilerseniz yemyeşil yaz bahçesinin tadını çıkarabilirsiniz. Gitmeden önce bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.
Burası Neresi? İmren Lokum Konak & Restoran’ın hikayesi 1940’lı yıllara, meşhur İmren lokumlarının ortaya çıkışına dayanıyor. Hidayet Sezer tarafından kurulan İmren Lokum, başta meşhur lokumu olmak üzere; helva ve akide şekeri gibi ürünleri imal edip, tüm dünyaya yaymayı başarmıştır.
Zaman içerisinde markalaşmayı başaran İmren Lokum, 2000’li yıllara gelindiğinde 6 şubesiyle birlikte köklü bir müesseseye dönüşmüştür. Söz konusu müessese, günümüzde, şubelerine ek olarak Safranbolu’da İmren Lokum Konak & Restoran olarak faaliyet göstermeye devam ediyor.
Neden Gitmeliyim? Toplamda 1000 metrekarelik kapalı alana sahip tarihi bir Safranbolu konağında hizmet veren İmren Lokum Konak, 60 kişilik yöresel ve a la carte servis sunan şömineli ve çeşmeli restoran, 150 kişilik açık restoran ve kafeterya, 25 kişilik havuzlu ve sedirli okuma salonu gibi alanlardan oluşuyor.
Bunlara ek olarak otel konseptiyle de hizmet veren konakta, 12 adet standart oda, 4 adet Safranbolu süiti, 1 adet taş süit, 1 adet balayı süiti ve otel misafirleri için ayrılmış olan 20 kişilik şömineli özel loca bar bulunuyor. Odaların her birinde kaloriferli ısınma sistemi ve klimalı soğutma sistemi gibi özellikler mevcut. 7/24 açık ve 7/24 personel bulunan bir resepsiyon ile hizmet veren konakta, yukarıda da belirtildiği üzere geniş bir restoran bölümü yer alıyor.
A la carte düzende hizmet veren restoranda; Safranbolu’ya has yöresel dokunuşlarla süslenmiş serpme sabah kahvaltısı, Safranlı Pilav, Peruhi, Etli Yaprak Sarma, Mantı, Rum Mantısı ve Erişte gibi tadına doyulmayacak lezzetler bulunuyor. Öyle ki konağın sloganı bile ‘‘Yöresel Lezzetin Doğru Durağı: İmren Lokum Konak & Restaurant!’’ İmren Lokum Konak & Restoran’da kahvaltı, her sabah, açık büfe şeklinde servis ediliyor.
Büfede, hemen her kahvaltılık ürün, en doğal ve en taze şekliyle sunuluyor. Kahvaltıya eşlik etmesi için hem yöresel hem de evrensel pek çok sıcak aperatif de kahvaltı menüsünde bulunuyor. Dolayısıyla Safranbolu kahvaltı mekanları arasına, İmren Lokum Konak mutlaka eklenmeli ve bu tarihi konağa kesinlikle gidilmeli! Bu arada eğer konakta birkaç gün kalmayı düşünürseniz otelin oldukça nitelikli ve donanımlı olduğunu söylemeden geçmeyelim.
İmren Lokum Konak Otel’de:
Burası Neresi? Safranbolu’nun merkezinde yer alan iki tarihi konaktan oluşan Hüma Hatun Konakları, muhteşem mimarisi ve otantik dokusuyla gören herkesin beğenisini topluyor. Otel ve restoran konseptiyle misafirlerini ağırlayan Hüma Hatun Konakları’nın ilki Osmanlı Konağı tadında taş duvarlar ve ahşap işlemeli tavanları ile modern ve geleneksel unsurları bir arada barındıran harika bir dekorasyona sahip. Dokuma Halı ve Kilimlerle döşenmiş doğal ahşap zeminlere bayılacaksınız!
Neden Gitmeliyim? Dilerseniz konağın arka bahçesinde çocuklarınız yeşilliklerde oynarken kahvenizi ya da çayınızı yudumlayarak tarihi konağın tadını çıkarabiliyor, ayrıca sedir ve özel tasarımlı sehpalarla döşenmiş Taş Oda’da kitabınızı, derginizi veya gazetenizi okuyabiliyor ya da TV izleyebiliyorsunuz.
Üstelik bu odada kışın sıcacık bir ortam sunulurken, yazın misafirlerin serin bir atmosferde vakit geçirebilmeleri sağlanıyor. İkinci konakta ise Osmanlı tarzını yansıtan işlemeli tavanlar, üst kata çıkan muhteşem merdivenler, merdivenler üzerinde Sedirli Sofa ve alt katta Taş Restoran bulunuyor. Ayrıca konağın önünde taş duvarlarla çevrili bir ön bahçe yer alıyor.
Bahçenin içindeki rengarenk güller, meyve ağaçları ve çeşme eşsiz bir ahenk oluşturuyor. Haftanın yedi günü açık büfe ve serpme kahvaltısı seçenekleriyle doğal, taptaze ve Safranbolu’ya özgü kahvaltı çeşitleri sunan Hüma Konak, muhteşem bir kahvaltı ile güne başlamanızı sağlıyor. Kahvaltı isteğe göre yemyeşil bahçede ya da tarihi Taş Restoran’da yapılabiliyor.
Yaz ve kış demeden yılın on iki ayı açık olan Hüma Konakları, Safranbolu’yu gezip görmek isteyen misafirlerine rehberlik hizmetlerinde de yardımcı oluyor. Hüma Hatun Konakları Otel’de; 24 saat açık resepsiyon, ücretsiz Wi-Fi, her odada özel banyo ve 24 saat sıcak su, doğalgaz ile ısınma, her odada uydu yayınlı TV, buklet ürünleri, saç kurutma makinesi gibi imkanlar bulunuyor.
Ayrıca otel bünyesinde hizmet veren ücretsiz otopark alanı da mevcut. Hüma Hatun Konakları’na gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Rezervasyon için dilerseniz aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu‘da yöresel kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelenlerden biri hiç şüphesiz ki Safranbolu Zencefil Yöresel Lezzetler’dir. Merkezi bir noktada, Çeşme Mahallesi’nde yer alan Zencefil, haftanın yedi günü, 08.00 ila 23.30 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.
Tarihi bir sokakta, küçük ve samimi bir mekan olarak hizmet veren Zencefil’de, Safranbolu’nun yöresel lezzetleri servis ediliyor. Dolayısıyla ilçenin yemek kültürünü ve mutfağını tanımak isteyen herkesin ilk duraklarından biri oluyor.
Neden Gitmeliyim? Yörük çorbası, Rum mantısı, yöresel ıslama, Peruhi, yayım, etli keşkek, Safranbolu pidesi, kavurmalı safranlı pilav ve ekşi ayran gibi Safranbolu’nun yöresel tatlarının pişirilip, servis edildiği mekanda, sabah kahvaltısı servisi de bulunuyor. Sabah kahvaltısı, tamamen doğal, organik ve taze köy ürünlerinden ve yöresel lezzetlerden oluşuyor.
Serpme şekilde en az iki kişilik hazırlanan yöresel köy kahvaltısı içerisinde; Beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, tereyağı, el yapımı iki çeşit reçel, ev yapımı patates kızartması, domates, salatalık, demlik çay, tahin – pekmez, haşlanmış yumurta veya tereyağlı sahanda yumurta ile Safranbolu tahin helvası gibi lezzetler bulunuyor. Kahvaltıya somon ekmek yerine taptaze sıcacık pide eşlik ediyor.
Kahvaltı en az iki kişi için hazırlanıp; kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; menemen (13 TL), sahanda yumurta (sade 7 TL, sucuklu 13 TL, kıymalı 13 TL) patates kızartması (10 TL), gözleme (ıspanaklı, peynirli, patatesli 10 TL), etli ekmek (10 TL), uzun fasülye, pişi çeşitleri, krep çeşitleri ve kuymak (14 – 16 TL) gibi ekstralar da mevcut.
Kaçırmayın! Zencefil Yöresel Lezzetler menüsünde, Safranbolu’nun yöresel tatlarını içeren ve Safranbolu Tabağı olarak adlandırılan özel bir spesiyal bulunuyor. Safranbolu tabağı; Şeker fasulye, Rum mantısı, Peruhi, Etli yaprak sarması, Yayım, Bükme ve Zerde tatlısından oluşuyor. Tek kişilik hazırlanıp servis edilen Safranbolu tabağının fiyatı ise 45 TL. Gelmişken mutlaka deneyin!
Burası Neresi? 18’nci yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olan Asmalı Konak, dünya miras şehirleri listesine bulunan tarihi Safranbolu’nun merkezinde konumlanıyor. 2005 yılında restorasyonuna başlanan konağın, bir yıl gibi kısa bir sürede yenilenip, 19 Mayıs 2006 tarihinde hizmete açıldığı biliniyor.
Asmalı Konak, tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesindeki konumuyla özellikle turistler tarafından tercih edilen ilk yerlerden biri oluyor. Safranbolu’nun tarihi mekanlarıyla iç içe olması sayesinde, misafirlerini geçmişe götürerek geleneksel Türk – Osmanlı hayatını birebir yaşamalarını sağlıyor.
Neden Gitmeliyim? Safranbolu’da hem otel hem de restoran olarak hizmet veren Asmalı Konak, kahvaltı için tercih edebileceğiniz alternatiflerden biri. Zira konak, yemyeşil bahçesi içerisinde harika bir kahvaltı sofrasıyla konuklarını ağırlıyor. Safranbolu’nun yöresel tatlarının sunulduğu restoran, konağın 435 metrekarelik bahçesinde yer alıyor. Kapalı ve açık alanlardan oluşan restoranın, açık alanı 120 kişilik, kapalı alanı ise 60 kişilik kapasiteyle hizmet veriyor. Konağa ait ücretsiz bir otopark da bulunuyor.
Kaçırmayın! Asmalı Konak’ta konaklamak isteyen misafirler için ayrılmış 16 farklı oda bulunuyor. Odaların her birinde mini bar, uydu yayını, ADSL, duş, wc, 24 saat sıcak su, saç kurutma makinesi, merkezi ısıtma ve 24 saat oda servisi gibi imkanlar yer alıyor. Konağa gitmeden evvel rezervasyon yaptırılması oldukça önemli.
Aksi takdirde, özellikle hafta sonları boş yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. Dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon da yaptırabilirsiniz.
Burası Neresi? Çevrikköprü Restoran, Safranbolu’da, şehrin gürültüsünden uzakta, sessiz, sakin ve yemyeşil bir ortamda, huzur dolu zaman geçirmek için tercih edebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Restoran, yemyeşil bahçesi, ahşap dekorasyonu, havuzu, ağaçların gölgesindeki masaları, kapalı mekanları, yaz ve kış bahçesiyle harika bir atmosfer sunuyor.
Neden Gitmeliyim? Çevrikköprü Restoran’ın mutfağı genel anlamda Safranbolu yöresine has lezzetlerden oluşuyor. Kuyu Kebabı, Etli Ekmek, Çevrikköprü Pidesi Çevrikköprü’ye has özel kahvaltısı ve özel Çevrikköprü ızgara çeşitleri ile meşhur olan restoranda, buradan da anlaşılacağı üzere bol çeşitli bir menü sunuluyor.
Restoranda servis edilen kahvaltı ise tamamıyla doğal, organik ve taze köy ürünlerinden oluşuyor. Kahvaltıda çeşit çeşit peynir, siyah – yeşil zeytin, 3 çeşit reçel, bal, kaymak, domates, patates kızartması, haşlanmış yumurta ve sigara böreği gibi daha pek çok lezzet bulunuyor. Köy kahvaltısı kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; kıymalı gözleme (25 TL), ıspanaklı gözleme (25 TL), patatesli gözleme (25 TL), cevizli gözleme (25 TL), mantarlı gözleme (25 TL) ve peynirli gözleme (25 TL) gibi ekstralar da mevcut. Kuzu tandırını yemenizi öneriyoruz özellikle 🙂
Burası Neresi? Safranbolu’da Yazıköy’de yer alan Yeşilçam Konak, esasen bir kır düğün salonu olarak hizmet veriyor. Düğün, kına ve sünnet gibi kalabalık organizasyonların dışında, bireysel olarak da ziyaret edilebilen konak, şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak, eşsiz bir doğa içinde yer alıyor.
Neden Gitmeliyim? 3 bin metrekarelik geniş bir alan üzerinde kurulu olan tesis, 1000 kişilik yemekli – yemeksiz açık hava kır düğünü, kına, sünnet, nişan, yılsonu baloları gibi tüm özel günler için güler yüzlü, profesyonel ve aynı zamanda kaliteli hizmet anlayışıyla konuklarını ağırlıyor.
Tesis kapsamında, köy usulü serpme kahvaltı, ızgara çeşitleri ve toplu yemekler gibi imkanlar da mevcut. Ayrıca dileyenler Yeşilçam Konak’ta konaklama şansı da elde edebiliyor. Konağın 12 odası bu alanda hizmet veriyor.
Kaçırmayın! Konağın restoran ve kafe bölümünde serpme köy kahvaltısı, ızgara seçenekleri ve yöresel lezzetler gibi çeşitli ürünleri içeren bir menü sunuluyor. Yeşilçam Konak’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu’nun en eski konaklarından biri olan Şerbetçi Konak, en az 150 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Öyle ki bir aile, tam dört kuşaktır bu tarihi konakta yaşam sürüyor. 9 aylık bir restorasyon sürecinden sonra hizmete açılan konak, tamamıyla aslına uygun olarak dizayn edilmiştir. Dolayısıyla Şerbetçi Konak Safranbolu’nun en güzel örneklerinden birini yansıtıyor.
Neden Gitmeliyim? Şerbetçi Konak, hem otel hem de restoran olarak hizmet veriyor. Toplam altı odaya sahip olan konağın her bir odasında; 9 metrekarelik bir banyo, televizyon, telefon, saç kurutma makinesi, 24 saat sıcak su ve oda servisi gibi hizmetler bulunuyor.
Şerbetçi Konak’ta ceviz, erik ve ıhlamur ağaçlarıyla ve sincap gibi şirin hayvanlarla dolu 600 metrekarelik bir bahçe yer alıyor. Bahçenin içinde ise 40 kişilik bir restoran bulunuyor. Restoranda, haftanın yedi günü 08.00 ile 24.00 saatleri arasında kahvaltı ve akşam yemeği servisi veriliyor.
Kaçırmayın! Safranbolu’nun merkezinde yer alan Şerbetçi Konak’a, Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüyerek 5 dakika içerisinde ulaşılabiliyor. Mis gibi bahçede, sessizlik ve huzur içinde yöresel köy kahvaltısı ile güne başlamak için gönül rahatlığıyla Şerbetçi Konak’ı tercih edebilirsiniz.
Burası Neresi? Henüz yeni bir işletme olmasına karşın Safranbolu’nun en çok tercih edilen mekanlardan biri olmayı başaran Avdancının Yeri, hem piknik alanı hem de cafe – restoran konseptiyle hizmet veriyor. Yemyeşil geniş bir arazi üzerinde konumlanan tesis, kamelyaları, piknik masaları ve çardaklarıyla konuklarını ağırlıyor.
Neden Gitmeliyim? Avdancının Yeri’nde dileyenler piknik yapıp, doğanın tadını çıkarabilirken dileyenler restoranın açık ve kapalı alanlarında yemek yiyip, vakit geçirebiliyor. Bunlara ek olarak tesis içerisinde, düğün, nişan, kına, doğum günü partisi, sünnet, mezuniyet töreni, özel kutlama yemekleri ve iş yemekleri gibi kalabalık organizasyonlar da düzenlenebiliyor.
Avdancının Yeri, Safranbolu’da doğa içinde kahvaltı etmek isteyenler için en ideal yerlerden biri oluyor. Zira cennet gibi tabiatının yanı sıra bol çeşitli serpme köy kahvaltısıyla da hem de damaklara hem de gözlere hitap etmeyi başarıyor.
Kaçırmayın! Üstelik oldukça zengin bir sofrayla sunulan serpme kahvaltının fiyatı kişi başı yalnızca 30 TL! Görüldüğü üzere bütçeye uygun bir tesis olan Avdancının Yeri Safranbolu kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli…
Burası Neresi? Doğanın içinde açık havada harika bir tesis olan Dipsiz Göl Teras Mekan-ı Bahçe, Safranbolu – Kastamonu yolunun 12. kilometresinde, Aygaz Tesisi’nin hemen yanında, Konarı Köyü’nde yer alıyor. Oldukça geniş bir alana sahip olan tesiste, düğün, nişan, sünnet, kına, mezuniyet töreni, doğum günü partisi, baby shower ve bekarlığa veda gecesi gibi bir dizi kalabalık etkinlik organize edilebiliyor.
Neden Gitmeliyim? Bunların yanı sıra bol çeşitli serpme köy kahvaltısı servisiyle dikkat çeken Dipsiz Göl Teras Mekan-ı Bahçe, özellikle hafta sonu kahvaltıları için Safranbolu’da en sık tercih edilen mekanlardan biri oluyor. Mekanda serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 45 TL bandında ücretlendiriliyor.
Burası Neresi? 2016 yılının Nisan ayında hizmete açılan Mola Restoran, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği servisi veren bir müessese olarak hizmet veriyor. Yemyeşil bir bahçede, oksijen dolu bir atmosferde konuklarını ağırlayan mekanda, tur organizasyonları ve grup yemekleri gibi özel etkinlikler düzenlenmekte olup; isteğe göre özel bir menü ayarlanabiliyor.
Neden Gitmeliyim? Kuyu kebabı, tüm ızgara çeşitleri, tüm pide çeşitleri kavurmalar, soteler, balık ve tatlı çeşitleri ile dopdolu zengin bir menüyle hizmet veren Mola Restoran’ın serpme köy kahvaltısı da oldukça başarılı! Doğa ile iç içe köy kahvaltısının tadını çıkarmak, mis gibi havayı solumak ve en önemlisi de dinlendirici bir gün geçirmek için Mola Restoran’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Kaçırmayın! Gelmişken Kuyu kebabının, Yaprak kavurmanın ve Safranbolu bükme pidesinin tadına bakmanızı da şiddetle tavsiye ediyoruz!
Burası Neresi? Karabük’ün ve Safranbolu’nun turizm potansiyelini geliştirmek adına inşa edilen Kristal Cam Teras, Tokatlı Kanyonu üzerinde yer alıyor. Kristal Teras, yerden 80 metre yükseklikte, 11 metre genişliğinde ve 100 metrekarelik bir alana sahip olup; Tokatlı Kanyonu’nun muhteşem manzarasını gözler önüne seriyor.
Neden Gitmeliyim? 75 ton ağırlığı taşıyabilen teras, roketatar mermisiyle dahi kırılmayacağı söylenen her biri 750 kilogram taşıyabilecek kapasiteye sahip gözeneklerle 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşuyor. Aynı anda 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan Kristal Cam Teras’a, tedbir amacıyla tek seferde yalnızca 30 kişinin girmesine izin veriliyor.
Terasın bulunduğu alanda çay bahçeleri ve kafeler de yer alıyor. Terası ve manzarayı görmeye gelenler, kafe veya çay bahçesinde oturup, hem manzaranın hem de yemyeşil doğanın keyfini sürebiliyor.
Kaçırmayın! En önemlisi de ziyaretçiler terasta, Tokatlı Kanyonu manzarasına karşı kahvaltı edip, güne keyifli bir başlangıç yapabiliyor. Lakin terasa girişlerde herkesten belirli bir ücret alınıyor. Kristal Cam Teras’a giriş ücreti kişi başı 6,5 TL.
Burası Neresi? Safranbolu’nun sit alanı olarak bilinen Bağlar Değirmenbaşı mevkiinde yer alan Asmazlar Bağ Evi, muhteşem bir doğanın içindeki konumuyla gören herkesi büyülüyor. Bölgenin en yüksek yerinde yer alan Bağlar, mevkii olarak ormana yakınlığı nedeniyle Safranbolu’nun en temiz havasına sahip yeridir. Dolayısıyla Asmazlar Bağ Evi de tertemiz havada, yemyeşil ormanda hizmet vermektedir.
Neden Gitmeliyim? Taş duvarlar ve ahşap direkler üzerine kurulmuş üç katlı bir konak olan Asmazlar Bağ Evi’nin bilinen tarihi 200 yıldan çok daha öncesine dayanıyor. Konakta uzun yıllar, Asmaz kızı Havva Hanım’ın torunları olan üç kız kardeş; Habibe, Fatma ve Huriye Hanımların yaşadığı biliniyor.
Üç kız kardeşin vefatından bir süre sonra Sabiha Yongacı tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Asmazlar Konağı, günümüzde restoran ve otel olarak hizmet veriyor. Tarihi konağın giriş katında bulunan ve eskiden ‘‘Hayat, Ahır ve Kazan Ocağı’’ olarak adlandırılan bölümler, şuan resepsiyon, restoran, toplantı salonu ve dinlenme alanı olarak kullanılıyor.
Asmazlar Bağ Evi’nin meşhur sabah kahvaltısı da yine bu alanda veriliyor. Haftanın yedi günü, her sabah, açık büfe şeklinde sunulan kahvaltı tamamen doğal, organik, taze ve yöresel ürünlerden oluşuyor. Bol çeşitli yöresel serpme köy kahvaltısının yanı sıra; yine yöreye has ev baklavası, su böreği ve cevizli çörek gibi birbirinden nefis lezzetler de müessese tarafından konuklara ikram ediliyor.
Kaçırmayın! Bunlara ek olarak konakta konaklamayı düşünenler için açıklamak gerekirse; Asmazlar Bağ Evi’nin, birinci katta 5 oda, ikinci katta 5 oda olmak üzere toplam 10 adet konaklama odası bulunuyor. Her iki kattaki odalar, ortak dinlenme alanı olan sofaya (çardak) açılıyor. Ayrıca sofalarda özel olarak döşenmiş dinlenme sedirleri bulunuyor.
Burası Neresi? Safranbolu’nun konak ve evlerinin kuşbakışı görülebildiği, panoramik seyir yapıldığı yüksekçe bir tepe olan Hıdırlık Tepesi, belediye tarafından işletilmekte olup; içerisinde bir çay bahçesi bulunuyor. Muazzam bir manzaraya sahip olan Hıdırlık Tepesi Çay Bahçesi, Safranbolu’da şehir manzarası eşliğinde kahvaltı edip, keyifli bir gün geçirebileceğiniz en ideal yerlerin başında geliyor.
Neden Gitmeliyim? Hıdırlık Tepesi’nden, vadiyi ve Cinci Han, Kent Müzesi, Kaymakamlar Konağı gibi Safranbolu’nun en önemli tarihi yerleri, parmakla gösterilecek kadar yakın bir şekilde görülebiliyor. Eskiden Safranbolu’nun yağmur duası ile Hıdırellez şenliklerinin yapıldığı yer olan Hıdırlık Tepesi, adını hem buradan hem de içindeki türbelerden birinin ait olduğu düşünüldüğü Hıdır Bey’den alıyor.
Eski çarşıyı geçtikten sonra mezarlığa doğru çıkan yokuşun başında yer alan tepeye tabelaların da yardımıyla kolayca ulaşılabiliyor. Hıdırlık Tepesi’nde, ayrıca birkaç türbe, bir mezar ve iki namazgah bulunuyor. Türbeler sürgüne gönderilip burada vefat eden Hasan Paşa, Şeyh-ül Etibba ve Orhan Gazi döneminde yaşamış Alplerden biri olan Hıdır Bey’e ait.
Dikkat! Mezar ise Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Dr. Ali Yaver Ataman’a ait. Gelmişken bu noktaları da ziyaret edebilirsiniz. Hıdırlık Tepesi’ne diğer adıyla Hıdırlık Seyir Terası’na girişler ücretli olup; giriş ücreti kişi başı 1,5 TL.
Burası Neresi? Adını, Safranbolu’nun Antik Çağ’daki adı ‘Dadibra’dan alan konak, hem otel hem de restoran konseptiyle hizmet veriyor. Akçasu Mahallesi’nde, Dağdelen Kayası mevkiinde yer alan Dadibra Konak Hotel, Safranbolu’nun panoramik manzarasını gözler önüne seriyor.
Neden Gitmeliyim? Şehrin manzarası odalardan daha rahat bir şekilde görülebiliyor. Restoran olarak kullanılan bahçe ise yemyeşil meyve ağaçlarıyla kaplı harika bir atmosferle konukları karşılıyor. Dolayısıyla bu harika bahçede kahvaltı yapmak gibisi yok! Konaklamayı düşünenler için açıklamak gerekirse Dadibra Konak’ta altı farklı oda bulunuyor.
Tarihi Safranbolu konaklarından biri olan Dadibra Konak Hotel’de odaların her birine farklı bir çiçek ismi verilip; her biri adını aldığı çiçeğin renginde dekore edilmiş. Kardelen adlı oda beyaz, Menekşe adlı oda mor, Yonca adlı oda yeşil, Mine adlı oda mavi, Gelincik adlı oda kırmızı, Çiğdem adlı oda ise sarı renkle dekore edilmiş.
Kaçırmayın! Tercih sizin! Hangi rengi ve hangi çiçeği daha çok seviyorsanız o odada konaklayabilirsiniz. Tabi ki bunun için erken rezervasyon yaptırmakta fayda var. Dadibra Konak Hotel’de rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu’da 15 yılı aşkın süredir hizmet veren Eyvan Yöre Mutfağı, şehir manzarasına hakim bir noktada konumlanıyor. Dolayısıyla muhteşem bir manzaraya sahip…
Neden Gitmeliyim? Safranbolu yöresine has lezzetlerin ağırlıkta olduğu bir restoran olan Eyvan Yörem Mutfağı, serpme köy kahvaltısı alanında da hizmet veriyor. Kahvaltıda yer alan hemen her lezzet doğal, organik ve taze köy ürünlerinden oluşuyor. Öyle ki restoranın ekmeği ev yapımı, sebzeleri köy pazarından, reçelleri de yine bizzat kendilerinin imalatı…
Eyvan Yöre Mutfağı’nda kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; Rum mantısı, zeytinyağlı yaprak sarma, kaygana, etli yaprak sarma, Eyvan special menemen, lahana çorbası, Peruhi, su böreği çeşitleri, gözleme çeşitleri, erişte sade yayım ve Safranbolu bükmesi gibi lezzetler de bulunuyor.
Kaçırmayın! Safranbolu’da eşsiz şehir manzarasına karşı kahvaltı yapmak istiyorsanız, Eyvan Yöre Mutfağı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Gitmeden evvel bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli.
Burası Neresi? Efsane Konarı Gölü Restoran, aynı adlı Efsane Konarı Gölü, diğer adıyla Dipsiz Göl’ü çevreleyen bir tesis olarak hizmet veriyor. Her ne kadar yapılan peyzaj çalışmaları neticesinde gölün dipsiz olma özelliği kalmamış olsa da yapay bir su parkına dönüşmüş olduğu söylenebilir.
Ana yola oldukça yakın bir konumda yer alan Dipsiz Göl, tesis içinden geçerek ücretsiz olarak sadece gölü gezme imkanı da sunuluyor. Göl sıcaklığının yaz – kış 20 – 24 derece olduğu ve gölün iki ayrı yerinden sıcak ve soğuk suların çıktığı söyleniyor.
Neden Gitmeliyim? Gölü çevreleyen tesis, oldukça harika bir atmosfere sahip. Küçük olsa da müthiş bir göl manzarası sunan tesiste, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servisleri mevcut. Buna ek olarak geniş bir alanda hizmet verdiği için tesis içerisinde, düğün, nişan, kına, sünnet, doğum günü, baby shower, özel iş yemekleri gibi bir dizi organizasyon gerçekleştirilebiliyor.
Efsane Konarı Gölü Restoran’da serpme köy kahvaltısı servisi ile müşterilerin damaklarından çok gözlerine hitap ediliyor. Kahvaltıda yer alan ürünler tamamıyla doğal ve taze ürünlerden oluşuyor. Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kaçırmayın! Unutmadan söyleyelim; Efsane Konarı Gölü Restoran’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilir, gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
Burası Neresi? Tarihi bir yapıda, şirin mi şirin bahçesiyle hizmet verem Tarihi Tabakhane Kahve Evi, Safranbolu’nun en samimi ve en nezih mekanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
Neden Gitmeliyim? Bahçesinin kenarında akan dersi, yemyeşil doğası ve rengarenk çiçekleriyle mutlu bir sabahın ilk adreslerinden biri olan mekanda, bu şahane atmosfere yakışan bol çeşitli bir serpme köy kahvaltısı servis ediliyor. Oldukça sessiz ve sakin bir ortama sahip olan Tarihi Tabakhane Kahve Evi, pek kalabalık olmadığından, fiyat açısından diğer restoran ve kafelere nazaran biraz daha pahalı.
Kaçırmayın! Öyle ki serpme köy kahvaltısı kişi başı 55 TL olarak ücretlendiriliyor. Safranbolu’yu en sakin haliyle yaşamak ve güne keyifli bir kahvaltıyla başlamak isteyenler, Tarihi Tabakhane Kahve Evi’ni gönül rahatlığıyla tercih edebilirler!
Burası Neresi? Safranbolu’nun en güzel mekanlarından biri olan Safran Konak Otel & Restoran, adından da anlaşılacağı üzere hem otel hem de restoran konseptiyle hizmet veriyor. Konağın restoranında vakit geçirebilmek, kahvaltı edebilmek veya akşam yemeği yiyebilmek için otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor.
Neden Gitmeliyim? Safran Konak, Safranbolu’nun tarihi konaklarının en başarılı örneklerinden biri olarak, tarihi konsepti iliklerinize kadar hissetmenizi sağlıyor. Öyle ki köklü bir iletme olan Safran Konak’ın sloganı bile ‘‘Safranbolu’da Son Osmanlı!’’ Gelgelelim kahvaltıya… Safran Konak’ın restoran bölümünde hem konaklayan misafirler hem de dışarıdan gelen müşterilere özel kahvaltı servisi mevcut.
Haftanın yedi günü, her sabah, serpme şeklinde sunulan kahvaltıda; pişi, sigara böreği, elma dilim patates kızartması, iki çeşit ekmek, lezzetli demleme çay, 5 çeşit peynir, iki çeşit zeytin, portakal ve çilek reçeli, tereyağı, bal, tahin pekmezi, ceviz, domates ve salatalık ikramı, isteğe göre pişirilen yumurta, kızartma tabağı ve çiğ börek gibi daha pek çok lezzet yer alıyor.
Kaçırmayın! Safranbolu kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan Safran Konak Otel & Restoran’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir, gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
Burası Neresi? Safranbolu’nun en farklı, en şirin ve de en güzel mekanlarından biri olan Fincan Cafe & Yöresel Lezzetler, ilçenin Arnavut kaldırımlı sokaklarını yansıtan en harika yer olarak karşımıza çıkıyor.
Neden Gitmeliyim? Safranbolu kahvaltı mekanları listemizdeki en sevdiğimiz duraklardan biri olan Fincan Cafe, farklı konsepti, iç ısıtan atmosferiyle gönülleri fethediyor. Öyle ki söz konusu mekanın pek çok müdavime sahip olduğu da su götürmez bir gerçek!
İçini ayrı, dışını ayrı beğeneceğiniz Fincan Cafe’de yöresel bir kahvaltı ile güne başlamak sizlerin elinde. Dolayısıyla Safranbolu seyahatinizde bu şirin, küçük ve samimi mekanı mutlaka ziyaret edin…
Safranbolu kahvaltı mekanları hakkında en detaylı ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz. Safranbolu’nun dillere destan güzelliği içinde, yöresel lezzetlerle donatılmış eşsiz kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!
Safranbolu kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; ancak gezilecek yerlerini de yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: Safranbolu’nun Tarihi Yerleri | 17 Tarihi Yapı ve Safranbolu’nun Gezilecek Yerleri | 28 Harika Yer!
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…