Pattaya Gezilecek Yerler | En Muhteşem 35 Yer!

Pattaya Nerede? Tayland’ın doğusunda sahil şeridinde yer alan Pattaya, Bangkok’un 150 km doğusunda yer alıyor.

Şehir Hakkında: Asya gezi rehberinin en popüler noktası olan Pattaya;dillere destan gece hayatı, muhteşem sahilleri ve uygun fiyatlı oluşuyla sıkça tercih ediliyor. Tayland’ın doğusundaki bu şehir, Türk vatandaşlarının vizesiz gidebildiği ülkeler arasında olmasıyla da bir adım önde. Tropikal iklim şartlarının hâkim olduğu şehir her daim sıcak olurken, kurak ve nemli dönemlerine dikkat etmeniz önemlidir.

Gidilecek En İyi Zaman? Tropikal iklimin görüldüğü şehirde, Aralık-Mart arası dönem yağışsız olması sebebiyle en iyi seyahat dönemidir.

Kullanabileceğiniz Yardımcı Uygulamalar;

Ulaşım: Türkiye’den Pattaya’ya ulaşımlarda direkt uçuş bulunmadığı için aktarmalı olarak seyahat etmeniz gerekmektedir. Pattaya sınırları içerisinde U-tapao Havalimanı hizmet veriyor. Aktarmalı uçuşların yanı sıra şehre biraz daha uzakta bulunan Bangkok Havalimanı’nı tercih ederek, direkt uçuşlarla Pattaya’ya ulaşabilirsiniz.

Pattaya Tasarruflu Kartlar: Pattaya gezilecek yerleri içerisinde birçok noktada %10-25 arasında indirim için Pattaya City Pass satın alabilirsiniz. 2 ve 3 günlük seçeneklerin bulunan kartı yetkili bayilerden veya internetten online sipariş edebiliyorsunuz.

Pattaya’da Ne Yenir? Ne İçilir? Asya Kıtası’nın en kapsamlı mutfaklarından biri olan şehirde daha önce hiç denemediğiniz tatları, farklı sunuş şekilleriyle keşfetme şansına sahipsiniz. Pattaya’nın lezzet dolu yemekleri yazımızdan, şehrin mutfağında en seveceğiniz yemeği görün ve seçin!

Pattaya Restoran Bahşiş Ücretleri: Pattaya’da bahşişler adisyona eklenmemektedir. Bahşiş zorunluluğu bulunmamakla beraber, dilerseniz kendi belirlediğiniz miktarı bahşiş olarak bırakabilirsiniz.

Pattaya Saat Farkı: Pattaya’da saat Türkiye’den 4 saat ileridedir. Türkiye’de saatler 16:00’ı gösterirken, Pattaya’da saat 20:00 olacaktır.

Hap Niteliğinde Bilgiler!

  • Ülke genelinde el tokalaşma gibi bir alışkanlık olmadığı için, iki avucunuzu birleştirip göğüs hizasına getirerek ‘’Wai’’ demeniz, selam vermek için yeterli olacaktır.
  • Şehirde bir yerde otururken bacak bacak üstüne atmamaya dikkat etmelisiniz çünkü bu Tayland halkı tarafından hoş görülmemektedir.
  • Budizm’in en yaygın inanç olduğu ülkede, Buda heykellerine karşı ayak ve bacaklarınızı uzatmanız büyük saygısızlık olarak görülür.
  • Şehirde Tayland Kraliyet Ailesi hakkında olumsuz konuşmak, eleştirmek büyük hakaret kabul edilir ve hoş karşılanmaz.

*Pattaya Gezilecek Yerler Videosu

*Pattaya’da Gezilecek En Önemli Yerler

-Tarihi Yerler

1. Hakikat Tapınağı

Pattaya Hakikat Tapınağı

Burası Neresi? Pattaya’nın sembolik tarihi noktaları arasında bulunan Hakikat Tapınağı, tik ağacından yapılmış ahşap bir yapıdır. Tayland’da inanılan en büyük iki inanç olan Hinduizm ve Budizm’in inançların tanrıları ve onlar için kutsal olan motifler işlenerek süslenmiş olmasıyla dikkat çekmektedir. Binanın yapım tarihi 1981 yılında başlamış olup, hala tamamlanmamıştır.

Neden Gitmeliyim? Tayland’da etkin olan kültürün tanınması ve halkın etkilendiği felsefeyi tanımak açısından Hakikat Tapınağı oldukça önemlidir. Şehirdeki tüm manevi inançlara ait ayrıntıların bulunduğu bina oldukça estetik görünmekle birlikte; ay, anne, güneş, yeryüzü, baba ve cennet gibi kutsal sembollere yer veriliyor. Hiçbir metalin kullanılmadan-çivi de dahil- tahtaların birbirine geçirilerek yapıldığı tapınak bu özelliğiyle de dikkat çekiyor.

*Hakikat Tapınağı neden ahşaptan? Diye merak ediyorsanız, sorunun cevabı binanın yapılışındaki felsefede saklı. İnsanın yıllar içerisinde yıprandığını ve sürekli bir değişim halinde olması gerektiğini savunan bir felsefeyle , bu yapının da hiç bitmeyen bir bakım ve onarım süreci bulunuyor.

Kaçırmamalısınız! Tapınağın felsefesini keşfetmek oldukça heyecan verici olduğu gibi bahçe kısmında atış ve kılıç gösterilerini izleyebileceğiniz gösteri alanı bulunmakta. Burada heyecan verici bir deneyim olan fil gezintilerine de katılabilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Pattaya-Naklua, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonuYetişkinler: 380 THB // Çocuklar: 250 THB

Her gün // 08:00 – 18:00

 Web Sitesi

2. Big Buddha Temple (Wat Phra Yai)

Big Buddha Temple

Burası Neresi? Pattaya’nın Pratumnak Tepesi’nde yer alan 18 metrelik devasa bir heykeldir. 1972 yılında yıllarda inşa edilmiş olan Buda Heykeli; sol eli açık ve yukarı doğru, sağ eli dizinin üzerine koyulmuş şekilde tasvir edilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Göz kamaştırıcı turistik bir mekân olan Big Buddha Temple, saflığın ve sakinliğin sembolü olarak şehrin sularına bakan yüksek bir tepede bulunuyor. Mara pozisyonunu almış olan bu heykele çıkan merdivenler boyunca da daha minik heykeller bulunmakla beraber, hepsinin altın kaplamalı olduğunu görebilirsiniz.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kalabalıklaşan mekânda turist gruplarının yanı sıra ibadet etmek için gelen halk da bulunuyor. Bunu göz önüne alarak mekânı gezerken sessiz olmak oldukça önemli.

Aklınızda Bulunsun! Buda Heykeli’nin civarında restoranlar ve hediyelik eşyalar satan küçük dükkânlar bulunmaktadır. Pattaya’da alışveriş yapmak isterseniz aklınızda bulunmasında fayda var.

Gitmeden Önce Bil! Pattaya’nın turistik bir noktası olsa dahi Büyük Buda Tapınağı’nın bir ibadet noktası olduğunu unutmayınız. Ziyaretlerinizde kısa şortlar, terlikler ve fazla açık kıyafetler tercih etmemeye özen göstermelisiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

Pattaya, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonuÜcretsiz Giriş

-Müzeler

3. Ripley’s Believe It or Not!

Ripley's Believe It or Not!

Burası Neresi? Robert Leroy Ripley’in dünyayı dolaşırken gördüğü ilginç şeyleri tekrardan çizmesiyle bir araya gelen, birçok tuhaflığı içerisinde barındıran garip bir hobi olarak başlamıştır.

Neden Gitmeliyim? Vahşi toplumlarda bazen de günümüz modern toplumlarında duyduğumuzda şaşırtan geleneklerin, farklı ritüellerin bir araya geldiği değişik bir müze deneyimi için Believe It or Not! görülmesi gereken ilk yer. Farklı kıtalarda da faaliyeti bulunan müzenin Pattaya’daki noktasında küçültülmüş kafatasları, insan derisinden yapılmış eşyalar, işkence aletleri gibi korkunç öğeleri görebiliyorsunuz. Çocuklar için şok uygun sayılmayan bu müzede bazı ürünler gerçekten müzeye getirilmişken, bazılarının da birebir kopyası yapılmıştır.

Görmelisiniz! Müzenin bir diğer tuhaf olayı işe tamamı kibritlerden yapılmış meşhur Titanic Gemisi’dir. Bu kısmı da müze içerisinde gezmeyi unutmayınız.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

128 Beach Rd, Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

11:00–23:00

 Web Sitesi

4. Teddy Bear Müzesi

Teddy Bear Müzesi

Burası Neresi? 2013 yılında Hyun Chul Kim tarafından açılmış olan Teddy Bear Müzesi, oyuncaklara olan sevgisinin insanlarla paylaşmak amacıyla bu müzeyi hayata geçirmiştir Asya’da bir ilk olan oyuncak müzesi, şehrin en popüler ziyaret noktalarından biridir.

Neden Gitmeliyim? İçerisinde 1000 kadar doldurulmuş oyuncağa ev sahipliği yapan müze içerisinde 12 farklı tema bulunmaktadır. İnka Bölgesi, Dinozor Bölgesi, Fosil Bölgesi ve Denizaltı Bölgesi gibi farklı noktaları bulunan müzenin çocukluğunuza dönmeniz için çok iyi bir fırsat sunuyor.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

1 Beach Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonuYetişkin 250 baht / Çocuk 150 baht

09:00-20:20

 Web Sitesi

5. Parody Art Museum

Parody Art Museum

Burası Neresi? Pattaya’nın ilk parodi konseptli gece müzesidir. Ünlü resimlerin parodi tarzından tekrardan yorumlandığı bu müzede; heykeller, duvar yazıları ve videolarla desteklenen büyük bir sanat merkezidir.

Neden Gitmeliyim? Pattaya geceleri içerisinde farklı bir aktivite yapmak isterseniz, gece müzesi deneyimi muhteşem bir tercih olacaktır. Çok az yerde geç saatlere kadar hizmet veren müzelerin yanı sıra Parody Müzesi, geç saatlere kadar ziyaret edebileceğiniz için erken saatlerde Pattaya gezilecek yerleri listenizi keşfedip, geç saatlerde de Parody Müzesi’ni inceleme şansına sahipsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

159 119 Northpattaya 2/2, Muang Pattaya, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonuFiyatlar için tıklayınız.

09:00-18:00

 Web Sitesi

Şehirde görülmesi gereken tarihi yerlerle ilgili daha detaylı bilgiler için Pattaya tarihi yerler listemizi inceleyebilirsiniz.

-Meydanlar/Sokaklar

-Plajlar

6. Jomtien Plajı

Jomtien Plajı

Burası Neresi? Pattaya’nın 3 km güneyinde bulunan sahil şeridi; otel, plaj ve restoranlara ev sahipliği yapan popüler bir noktadır. Pattaya sakinlerinin ve turistlerin en sık ziyaret ettiği noktalardan olan Jomtien Plajı, su sporlarıyla ilgilenenler için de birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Altın sarısı kumlarda uzanmak, denizin tadını çıkartmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz Jomtien Plajı, aynı zamanda birçok restoran da bu şerit uzantısında yer alıyor. Jomtien Plajı’nda yapılacak aktiviteler arasındaysa; tüplü dalış, yelkencilik, jet ski gibi spor etkinlikleri sunulmakta.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

7. Pattaya Beach

Pattaya Beach

Burası Neresi? Kıyı şehri olan Pattaya’nın popüler plajlarından biridir. 4 kilometre uzunluğundaki bu plaj, bir üstte anlattığımız Jomtien Plajı ile benzerlik göstermekte olup, aynı aktiviteleri burada da gerçekleştirme şansınız bulunuyor. Pattaya Beach, biraz daha kalabalık olmakla beraber, sahil partilerinin de daha fazla düzenlendiğini söyleyebiliriz.

Kaçırmamalısınız! Pattaya Plajı’nda muhteşem manzarayı seyretmek ve kumsalda yürümek bedeninizi yorabilir. 🙂 Bu sahilde şezlongda uzanırken şemsiyelerin altında muhteşem bir atmosfer eşliğinde kendinize Tay masajı yaptırabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

Hat Phattaya Pattaya, Bang Lamung District

8. Dongtan Beach

Dongtan Beach

Burası Neresi? Dongtan Plajı, 1 kilometre uzunluğunda olup Güney Pattaya ve Jomtien Plajı arasında yer almakta. Pattaya’nın plajları arasında en sessiz noktalardan olan Dongtran Beach, kafa dinleyip deniz ve kumun tadını çıkartmak isteyenler için oldukça ideal.

Neden Gitmeliyim? Huzuru hissetmekler için tercih edilebilecek ilk nokta olan Dongtan Plajı’nda güzel bir gün geçirmek için dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayıp kumsalın tadını çıkartabiliyorsunuz. Şezlong fiyatlarına ulaşamasak da denize yakınlığı arttıkça şezlong fiyatlarının da arttığını söyleyebiliriz. Temiz sularında her daim balıkların bulunduğu bu plajda uzanıp, yanınıza kitabınızı alıp, bronzlaşmanın tadını çıkartın.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

311-2 Thappraya Rd, Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

24 saat açık

-Sanat Galerileri

9. Art in Paradise

Art in Paradise

Burası Neresi? Ziyaretçilerin sanat eserlerine dahil olmasını sağlayan Art in Paradise, interaktif özellikler sunan bir müzedir.

Neden Gitmeliyim? Sanat müzelerini gezerken bir yandan da eğlenceyi kaçırmak istemiyorsanız, Art in Paradise tam size göre. Kahkahaların eksik olmadığı müzede gölgeler ve çizimlerle yapılan illüzyonlar sayesinde muhteşem fotoğraflar çekilme şansına sahipsiniz. 3D fotoğrafların çoğunlukta olması özellikle çocukların dikkatini çok çektiği için Pattaya’da aileyle gidilecek yerler arasına da bu müzeyi ekleyebilirsiniz.

Sanat müzelerini gezerken bir yandan da eğlenceyi kaçırmak istemiyorsanız, Art in Paradise tam size göre. Kahkahaların eksik olmadığı müzede gölgeler ve çizimlerle yapılan illüzyonlar sayesinde muhteşem fotoğraflar çekilme şansına sahipsiniz. 3D fotoğrafların çoğunlukta olması özellikle çocukların dikkatini çok çektiği için Pattaya’da aileyle gidilecek yerler arasına da bu müzeyi ekleyebilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

78/34 Pattayasaisong Rd, Bang Lamung District, Chon Buri, Tayland

para-ikonuYetişkin:400 Baht / Çocuklar: 160 Baht

09:00-21:00

 Web Sitesi

10. Rubber Land

Rubber Land

Burası Neresi? Eğlendirirken öğretmeye odaklanmış olan Rubberland Müzesi, 4,400 metrekarelik bir alanda hizmet veren, lateks ve kauçuk ürünlerden yapılmış sayısız obje ve projeksiyon haritasına ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Müze, ‘’Kauçuksuz bir dünya nasıl olurdu? ” Sorusunun cevabına ışık tutuyor. İlk olarak nerede kullanıldığı ve kim tarafından bulunduğu gibi çok sayıda sorunuza cevap bulabileceğiz müze, ülke için oldukça önemli bir ekonomik maddeye odaklanmış durumda. Tayland ekonomisinde önemli yeri bulunan Kauçuk sayısız maddede kullanılmakla beraber müzede bu alanların hepsini keşfedebiliyorsunuz. Tayland gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gerektiğini unutmayın ve listenizin baş sıralarına doğru ekleyin. 🙂

Kauçuk Arazi’yi keşfederken; Denizin Altında, Thai Sweets, Jungle, Hayatta Kauçuk, Kauçuk Fabrikaları kısımlarını keşfetme şansınız bulunuyor. Her kısmı ziyaret edeceğinizi düşünürsek müzeyi gezmek için 1 saat ayırmanız yeterli olacaktır.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

Sukhumvit Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

11:00 / 17:00

11. Hello Van Gogh

Hello Van Gogh

Burası Neresi? Pattaya kalabalığı içerisinde sanatla iç içe olan Hello Van Gogh Müzesi, Tayland’ın tam ortasındaki bu şehirde faaliyet gösteriyor. Van Gogh ve Claude Monet’in canlı tuvallerinin bulunduğu müze sayesinde sanatçıların eserlerinin yanı sıra iç dünyasını da keşfedebiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Pattaya gezilecek yerleri içerisinde sanatla iç içe olan Hello Van Gogh Müzesi, çok sayıda projeksiyon aletiyle sanatçıların eserlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. 6 metre yüksekliğindeki 40 projeksiyon aletinde sergilene eserleri izleyip etkilenmemek elde değil. Daha önce gördüğünüz tüm müzeleri unutturacak olan Hello Van Gogh, Pattaya’da değil de Avrupa’da bir müze geziyormuş gibi hissettirecek…

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

286/49 Sukhumvit Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Yetişkin 500 Baht / Çocuk 400 Baht

08:00-20:00

-Seyir / Manzara Noktaları

12. Pattaya Park Tower

Pattaya Park Tower

Burası Neresi? Tayland’ın en yüksel kulesi olan Pattaya Park Tower, 240 metre yüksekliğe sahiptir. Pattaya’nın muhteşem manzarasını en yüksekten izleme imkânı bulabileceğiniz kule sadece seyir noktası olmamakla beraber birkaç farklı aktiviteye de ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Pattaya Park Kulesi’ne-de yapılacak en iyi şey şüphesiz ki Pattaya’nın nefes kesen manzarasını izlemek… Bunun yanı sıra kulenin en üstünde bulunan restoran kısmında şık akşam yemekleri ve açık büfenin tadını çıkartabilirsiniz. 52.53 ve 54. Katta hizmet veren restorandan da şehrin manzarasını kesintisiz izleme şansınız bulunuyor. Pattaya’nın yerel yemeklerini tadabileceğiniz restoranlar arasında;

  • 55. Kat Apex Observation
  • 54. Kat Meridian Revolving Restaurant
  • 53. Kat Pinnacle Revolving Restaurant
  • 52. Kat Panorama Revolving Restaurant

Kaçırmamalısınız! Adrenalin seviyorsanız ve yükseklik beni korkutmaz diyorsanız, kulenin en üst katından Sky Shuttle ya da Speed Shuttle etkinliklerine katılabilirsiniz. Biletleri sadece kule içerisindeki satış noktasından satın alabiliyorsunuz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

Unnamed Road, Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri, Tayland

24 saat açık

Web Sitesi

13. Pattaya City Sign

Pattaya City Sign

Burası Neresi? Pattaya şehrinin harflerinin bulunduğu bu tepe, görülecek çok fazla birşey olmasa da güzel bir şehir manzarasına sahip. Gittiğinizde yüksek bir noktadan şehri izlemek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Pattaya, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar / Parklar

14. Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçesi

Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçesi

Burası Neresi? Güneydoğu Asya’da bulunan en güzel peyzaja sahip parklar arasında Nong Nooch Tropikal Bahçesi gösterilmektedir. Fransız bahçelerinden esinlenilerek yapılmış olan bahçe peyzajı içerisinde farklı temalarda birden çok bölüm gezilebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Asya’da görebileceğiniz en güzel ve en büyük bahçelerden olan Nong Nooch, bakımlı bahçesi ve sayısız çiçeğiyle Pattaya’da görülmesi gereken yerlerden biri…Dekoratif şekilde düzenlemiş olan bahçe 1980 yılında açılmış olup, yavaş yavaş büyüyerek günümüzdeki halini almıştır.

Nong Nooch Tropikal Bahçesi içerisinde bulunan temalarda; Hayvan Heykelleri Bahçesi, Stonehenge Bahçesi, Kelebek Tepesi, Bonsai Bahçesi, Desert Rose Bahçesi, İtalyan Bahçesi, Orkide Bahçesi ve Bromeliad Bahçesi bulunmaktadır. Bu kadar büyük bir alanı gezmek için girişte park haritasından almayı unutmamalısınız. Tüm bahçeyi gezdikten sonra isterseniz fillerin bulunduğu gösteriyi de izleyebilirsiniz. Oldukça büyük olan bu parkı gezmek için en az 2-3 saatinizi ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

Aklınızda Bulunsun! Muhteşem parkı sevdiğiniz herkes görsün, hissetsin istiyorsanız içeride bulunan hediyelik eşya dükkanında şişelere paketlenmiş orkidelerden satın alabilirsiniz. Çiçeklerin ücreti ortalama 10 Baht kadar olacaktır.

Gitmeden Önce Bil! Gezerken yorulmaktan korkuyorsanız daha rahat dolaşmak için park içerisinde bisiklet kiralama noktalarını kullanabileceğinizi unutmamalısınız.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

34 Na Chom Thian, Sattahip District, Chon Buri 20250, Tayland

para-ikonuYetişkin : 500 Baht / Çocuk: 300 Baht

08:00-18:00

 Web Sitesi

15. The Million Years Stone Park & Pattaya Crocodile

The Million Years Stone Park & Pattaya Crocodile

Burası Neresi? Milyon Yıllık Taş Park ve Pattaya Timsah Çiftliği, doğayla iç içe olup 70 dönümlük bir arazı üzerinde hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Burası, Pattaya gezilecek yerler listelerinde kesinlikle olması gereken, doğal yaşamı gözlemleyebileceğiniz hoş bir konsepte sahiptir. Birkaç farklı teması bulunan park içerisinde; Milyon Yıllık Taş Park, Timsah Park ve Mini Hayvanat Bahçesi bulunuyor.

  • Milyon Yıllık Taş Park: Bu bölümde insan eli değmeden rüzgâr ve deniz sularının aşındırmasıyla oluşmuş muhteşem estetikteki taşları görme şansına sahipsiniz. Ayrıca bu taşları gezerken içerisinde bulunduğu bonsai bahçesi içerisinde de gezmiş oluyorsunuz.
  • Timsah Park: Profesyonel eğitmenler ve güvenlik eşliğinde ziyaret edebileceğiniz sayısız timsah tam olarak bu kısımda sizleri bekliyor. Burada birkaç mini gösteriyi izleme şansını bulunuyor.
  • Mini Hayvanat Bahçesi: Timsahların yanı sıra; filler, zürafalar, kaplanlar, zebralar ve ayılardan oluşan ufak bir hayvanat bahçesi de gezebileceğiniz kısımlar arasında. Parayla alacağınız yemlerle buradaki canlıları besleyebiliyorsunuz.

Kaçırmamalısınız! Bildiğiniz üzere Asya ülkelerinde birçok sürüngen canlının yenmesinde bir sorun görülmüyor. Park içerisinde bulunan Timsah Restorant’a uğrayarak, merak ediyorsanız kızartılmış timsah yiyebilirsiniz…

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

22 Nong Pla Lai, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Yetişkinler : 400 Baht // Çocuklar: 200 Baht

08:00-17:00

Web Sitesi

16. Love Art Park, Pattaya

Love Art Park

Burası Neresi? Pattaya’da erotik temalı bir nokta olan Love Art Park; mizah, zekâ ve erotizmin yansıtıldığı heykellerden oluşmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Aileyle veya çocukla gitmek için çok uygun olmayan Love Art Park, erotizm çağrıştıran heykellerin yer aldığı profesyonel heykeltıraşlar tarafından yapılmış komik ve eğlenceli eserlere ev sahipliği yapıyor. Heykellerin yanı sıra bir de Purmoe Art Space isimli sergiyi de bu park içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

129/5-7 Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu200 Baht

09:00-19:00

17. Swiss Sheep Farm

Swiss Sheep Farm

Burası Neresi? Pattaya’da kurulmuş olan İsviçre Koyun Çiftliği, çiftlik hayvanlarının bulunduğu sıcak ve samimi ortamı yansıtmayı planlamıştır.

Neden Gitmeliyim? Tayland’ın yoğunluğu tatilinizi hayal ettiğiniz şekilde geçirmenize engel oluyorsa, Asya’nın ortasında kedinizi Avrupa’nın bir köyündeymiş gibi hissetmenizi sağlayacak bu çiftlik…  Koyun, alpaka, at, midilli gibi sevimli canlıların yer aldığı çiftlikte gerçek bir köy ortamını yaşayabiliyorsunuz.

Ayrıca aktivite olarak dilerseniz at binebilir, ok atışları deneyimine katılabilirsiniz. Pattaya gezilecek yerler arasında kısa bir Avrupa turuna çıkmak isteyenlere, İsviçre’nin yemyeşil çayırlarının minik bir örneği olan Swiss Sheep Farm’ı öneriyoruz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Khao Yai, Cha-am District, Phetchaburi 76120, Tayland

para-ikonuYetişkin: 160 Baht / Çocuk: 140 Baht

09:00-18:30

*Çocuklar için Uygun 

-Aquaparklar

18. Cartoon Network Amazone

Cartoon Network Amazone

Burası Neresi? Pattaya’da bulunan su parkları arasında bulunan Cartoon Network Amazon Su Parkı, Disneyworld temasında hizmet vermektedir. Her yaş grubuna hitap eden çizgi dizi karakterleriyle süslenen su parkı 30 su kaydırağı, eğlence şovları ve restoran kısımlarıyla hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Tayland’da çocukla gezilecek yerler arıyorsanız en iyi seçeneklerden biri de Cartoon Network Su Parkı olacak. Sevilen karakterlerin fotoğrafları ve temalarıyla süslenmiş eğlence alanları sayesinde özellikle çocukların ilgisini her an üstüne toplamayı başarıyor. İçerisinde 150’den fazla kaydırak olduğu için saatlerinizin hiç sıkılmadan geçeceğine eminiz.

Kaçırmamalısınız! Burayı ziyaret ederseniz, Mega Dalga kısmında dev dalgaların tadını çıkartmayı unutmayın.

Aklınızda Bulunsun! Hareket ederken bir yandan acıkacağınız için park içerisindeki Foodville’i ziyaret edebilirsiniz. Burada sadece Tayland yemekleri değil, dünya mutfağına ait çok sayıda yemek çeşidinden dilediğinizi seçebiliyorsunuz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

Sukhumvit Rd, Na Chom Thian, Sattahip District, Chon Buri 20250, Tayland

para-ikonuFiyatlar için tıklayınız.

10:00-18:00

Web Sitesi

-Hayvanat Bahçesi

19. Sriracha Tiger Zoo

Sriracha Tiger Zoo

Burası Neresi? Pattaya’da 1997 yılından beri hizmet veren Sriracha Tiger Hayvanat Bahçesi, dört bölge içerisinde hizmet veriyor. Kaplan yetiştirme, yetenek bölgesi, timsah ve hayvan bölgesi sınırları içerisinde gezebileceğiniz parkta yaban hayatını görüntüleyebilir, soyu tükenmiş canlıların heykellerinin bulunduğu sergiyi keşfedebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Pattaya’da yapılacak şeyler listesine eklenmesi gereken noktalardan biri de Tiger Zoo oluyor. Burada sadece kaplanlar olmamakla beraber; timsah, domuz, deve kuşu, geyik ve kanguru gibi nadir canlıları da gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca yaban hayatını gördükten sonra içerisinde bulunan Fil Müzesi’ni ziyaret ederek soyu tükenmiş canlılardan oluşan koleksiyonu da incelemeyi unutmayın.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

341 หมู่ที่ 3 Si Racha District, Chon Buri 20230, Tayland

para-ikonuYetişkin: 200 baht // Çocuklar: 100 baht

08:00-17:30

 Web Sitesi

20. Underwater World Pattaya

Underwater World Pattaya

Burası Neresi? Pattaya’da bulunan Sualtı Dünyası, 2,500’den fazla su canlısına ev sahipliği yapan bir akvaryumdur. Sualtı Dünyası, denizlerin derinliklerini keşfetmek isteyenler tarafından sıklıkla ziyaret edilen noktalar arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Çocukla yapılacak şeyler dendiğinde hem çocuklar eğlensin hem de ilginizi çeksin istiyorsanız akvaryum ziyaretleri en iyi seçenek olabilir. Tüm canlıları rahatça görebilmeniz açısından camdan yapılan tünellerden oluşan akvaryumda; köpekbalıkları, kaplumbağalar, mavi benekli vatozlar, ıstakozlar gibi sayısız canlıyı gözlemleyebiliyorsunuz.

Okyanusun bilinmeyenlerinde yaşayan canlılara bu kadar yakın olmak sizi korkutabilir ancak içerisindeki tüm güvenlik önlemlerinin alındığı ve düzenli kontrollerin yapıldığını unutmamalısınız. Su canlılarını keşfettikten sonra ’’ Gemi Enkazı Tankına ‘’ da uğrayarak batık bir geminin su içerisindeki değişiminin nasıl olduğunu keşfedin.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Sukhumvit Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonuYetişkinler: 500 Baht / Çocuklar: 300 Baht

09:00-18:00

Web Sitesi

21. Ramayana Water Park

Ramayana Water Park

Burası Neresi? Ramayana Aquapark, Tayland’ın en büyük su parkıdır. Birinci sınıf ekipmanların bulunduğu park içerisinde 100 can kurtaran,350 eğitimli personel ve 50’den fazla su atraksiyonuyla hizmet vermekte.

Neden Gitmeliyim? Pattaya’nın sıcaklarında ferahlayıp bir yandan da eğlenebileceğiniz muhteşem ortamı Ramayana Su Parkı içerisinde bulabiliyorsunuz. Su sporları yapabileceğiniz etkinlik havuzundan tutun da dalgalara karşı yüzeceğiniz kısımlarıyla maceracı ruhunuzu tam anlamıyla tatmin edecek.

Pattaya’da çocukla gezilecek yerler arasında favori sayılabilecek su parkında aynı zamanda çocuk havuzu sayesinde gönül rahatlığıyla çocuğunuzu eğlenceye bırakabiliyorsunuz. Bu havuzların başında sürekli eğitmenler ve can kurtaranlar olduğu için bir sorun olmayacağı konusunda emin olabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Renkli kaydıraklar çoğu zaman çok eğlenceli olabildiği gibi bazı kaydıraklar oldukça yüksekten başladığını da unutmayınız. Yükseklik veya su korkunuz varsa bu adrenalin size fazla gelebilir.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Ban Yen Rd, Na Chom Thian, Sattahip District, Chon Buri 20250, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

10:00-18:00

 Web Sitesi

22. Frost Magical Ice of Siam

Frost Magical Ice of Siam

Burası Neresi? Kuzey Kutbu’nun soğukluklarını Asya’da deneyimlemenize olanak sağlayan Frost Magical Ice of Siam, buzlarla kaplı büyük bir alandır. Buzlardan yapılan kubbeler, buz evleri ve heykelleriyle -10 derecede buzdan yapılmış bir dünyaya adım atabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Tropikal iklimli Pattaya’da kutup soğuklarını hissetmek, sizce de inanılmaz bir deneyim olmaz mı? Bu deneyimi keşfetmek ve kutuplardaki yaşamın nasıl olduğunu anlayabilmek için Siam Cenneti’ni gezmeniz yeterli olacaktır. Burası bazı bölümlerden oluşmakla.

Bunlardan biri olan Himmapan Ormanı, Budist ve Hindu mitolojisinde yer alan Himmapan Ormanı’nın adı verilmiştir. Büyük kum heykeller ve mitolojik canlılara ait heykeller bu kısmın en dikkat çeken yapıları. Ayrıca aydınlatmalarla şık hale getirilen alan oldukça şık bir görüntüye sahip.

Aklınızda Bulunsun! Yapıların erimesini engellemek amacıyla -10 derecede tutulan ısı sebebiyle üşümeniz büyük ihtimaldir. Bu yüzden buraya uzun pantolonlar ve kışlık soğuk geçirmeyen paltolarla gitmeniz önerilir. Eğer ki buraya uygun kıyafet eksiğiniz varsa ücretli şekilde kiralama yapabilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

75 Nong Pla Lai, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

09:00-19:30

23. Louis Tussaud’s Waxworks

Louis Tussaud's Waxworks

Burası Neresi? Madame Tussauds’un büyük torunu Louis Tussaud tarafından kurulmuş olan müzede balmumu heykeller sergilenmektedir. Kendine ait bir balmumu fabrikası olan Louis Tussaud’s Kanada, Amerika ve Hindistan’dan sonra Pattaya’da da hizmete başlamıştır.

Neden Gitmeliyim? Louis Tussaud’s Bal Mumu Müzesi, 200’den fazla heykele ev sahipliği yapan biz cazibe merkezidir. En sevdiğiniz sanatçılarla tanışma imkânı bulamasanız da onların birebir benzeri ve aynı boyutlardaki heykeliyle bu müze içerisinde fotoğraf çekilme şansını yakalayabilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Beach Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

11:00-23:00

 Web Sitesi

24. Mini Siam

Mini Siam

Burası Neresi? Pattaya’da gezilecek yerler içerisindeki tüm mekanları hızlı bir turla görmek istiyorsanız Mini Siam’da ünlü mekanların hepsini keşfedebilirsiniz. Popüler turistik noktaların mini maketlerinin bulunduğu Mini Siam, 46,400 metrekarelik bir alanda hizmet vermektedir. Ayrıca burada sadece Pattaya’ya ait değil, Avrupa’nın sembolik yapılarından da birkaç eser bulunabilir.

Neden Gitmeliyim? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hızlı bir tur isterseniz, yaklaşık 1,5 saat içerisinde Asya’nın turistik noktalarına doğru bir keşfe çıkabilirsiniz. Doğu ve Batı kültürlerinin buluştuğu bu bahçelerde; Kwai Nehri, Buda Tapınağı ve Eski Bangkok Krallığı’na doğru bir yolculuğa hazır olun. Asya’ya yapacağınız yolculuktan sonra; Paris, Sydney ve Singapur gibi dünyaca ünlü noktaları da gezmek için Mini Siam’a uğramanız yeterli.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

387 Sukhumvit Rd, Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonuYetişkinler: 300 Baht / Çocuk: 150 Baht

07:00-21:00

*Pattaya’da Yapılacak Şeyler

-Turlar/geziler

25. Silverlake Vineyard

Silverlake Vineyard

Burası Neresi? Asya’nın Güney Doğu’sundaki kırsallarda yer alan Silverlake Vineyard, şarap üretiminin yapıldığı romantik ve sakin atmosferiyle dikkat çekiyor. Pattaya gezi turları arasında en popüler rotalardan biri olan bu bağlarda beyaz, kırmızı ve pembe şarap üretimleri yapılmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Pattaya turları arasında en favori olanlarından biri de şarap bağlarını gezebileceğiniz Silverlake üzüm bağları gezisidir. İtalyan tarzı binaların bulunduğu bahçe içerisinde; klasik heykelleri ve yel değirmenleri buradaki atmosferi daha da romantik hale getiriyor. Bağ evi turları esnasında üzüm suyu fabrikalarını gezip işlem aşamalarını gezebilir ve tadım kısmına katılabilirsiniz. Gezi esnasında şarap yapım sürecini de keşfetme şansınız bulunmakta.

Kaçırmamalısınız! Fabrikaları gezdikten sonra Silverlake Restorant’ta Tay ve Batı mutfağının en lezzetli yemeklerini denemeyi unutmamalısınız.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

31/62 Moo 7 Na-Jomthian, Sattahip, Chon Buri 20250, Tayland

para-ikonu100-250 Baht

09:00-18:30

26. Koh Larn (Mercan Adası) Günübirlik Geziler

Koh Larn

Burası Neresi? Koh Larn, Tayland Körfezi’nde bulunan bir adadır. Bu ataya Bangkok ve Pattaya’dan feribotlarla ulaşmanız mümkün oluyor. Pattaya’da günü birlik geziler için tercih edilen ada plajları ve yeşil alanlarıyla meşhurdur.

Neden Gitmeliyim? Pattaya sahilleri güzel ama kalabalık geliyorsa, yine oldukça güzel ancak daha sakin olan Koh Larn tercih edilebilir. Pattaya Beach’ten 7 km uzaklıkta bulunmasıyla kısa sürede ulaşım sağlayabilmesi de artı yönlerinden biridir. Bir tarafta okyanus sesleri ve mavi sular, diğer tarafta tertemiz kumsalların arkasındaki yemyeşil ormanlar sahte bir cennet görünümündeki bu ada da muhteşem bir gün geçirmeniz olası.

  • Koh Larn günlük gezinin yanı sıra konaklama arayanlar içinde uygun fiyatlı ve lüks otel seçenekleri de bulunmakta. Bu da bütçenize göre uygun tatil fırsatı yakalamanıza olanak sağlıyor. Güzelliklerini saymakla bitiremediğimiz Koh Larn Adası Turları için tıklayınız.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Bang Lamung District, Çonburi, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

* Pattaya Yakınındaki Turistik Gezilecek Yerler

27. Bangkok

Bangkok

Burası Neresi? Bangkok, Tayland’ın en büyük şehri ve aynı zamanda başkentidir. Asya’nın en önemli turistik şehirlerinden biri olmakla beraberi Tayland’a gelen ziyaretçilerine de ilk durak noktalarından biridir. Şehir, çok sayıda tarihi gezi noktası ve dikkat çeken gece hayatıyla ön plana çıkmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Pattaya yakınında gezilecek yerler arasındaki en popüleri şüphesiz ki Bangkok olacaktır. Ülkenin en büyük şehri olmasıyla bilinen Bangkok’ta çok fazla gezilecek yer olduğunu düşünürse, gezinizde 3 günü Bangkok’a ayırarak keşfe başlayabilirsiniz.Bu gezi noktalarını keşfederken Bangkok şehir içi ulaşım yazımıza göz atarak, seyahatinizde hangi yazıları kullanabileceğinize bir göz atın deriz.

Bangkok’ta gezilecek yerler arasında; Büyük Saray, Wat Phra Kaew, Wat Arun,Khaosan Sokağı,Lumphini Park gibi noktalar en üst sırada yer almaktadır. Şehirde kıyafet olarak dikkat etmenizi önerebileceğimiz bir kural yok ancak tapınaklara girerken kol ve bacaklarınızı kapatacak biraz daha uzun kıyafetler giymeyi unutmamalısınız.

Aklınızda Bulunsun! Rotanızı buraya çevireceksiniz ancak Bangkok pahalı mı ? diye merak ediyorsanız cevabımız, hayır. Bangkok sanıldığının aksine diğer şehirlere göre yeme-içme ve konaklama konusunda daha çok seçenek sunup, daha uygun fiyatlar sunmaktadır. Hatta şunu da belirtelim, özellikle sokak satıcılarından alışveriş yapmayı planlıyorsanız kesinlikle pazarlık yapmalısınız. Böylelikle beklediğinizden çok daha uygun fiyata alışveriş şansı bulabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

*Pattaya Gece Hayatı

28. Alcazar Kabare Show

Alcazar Kabare Show

Burası Neresi? ilk kez 1981 yılında açılmış olan Alcazar Kabare Gösterileri, Pattaya’da başlamış olup ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Trans üyelerin şovlarından oluşan gösteriler; renkli objeler, kıyafetler ve dansların birleşimiyle büyüleyici hale gelmektedir.

Neden Gitmeliyim? Pattaya’da oldukça meşhur ola Kabare Gösterileri, haftanın yedi günü sundukları gösterilerle her daim eğlence sunuyor. Uzun saatler boyunca müzik eşliğinde yapılan danslar ve bazen mizah oyunlarıyla daha keyifli hale gelen şovlar, sandığınızdan çok daha profesyonel ve gerçek eğlence içermektedir. 1,200 kişilik ekiple yapılan performanslar, Pattaya gece hayatı içerisinde daha mütevazi bir eğlence arayanlar için muhteşem bir seçenek.

 Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Thanon Pattaya Sai 2, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

17:00-21:30

29. Pattaya Kaan Show

Pattaya Kaan Show

Burası neresi? Kabare Show’a benzer konseptte açılmış olan Kaan Show, 2017 yılından beri Pattaya’da hizmet vermektedir. 70 dakikalık şovların sunulduğu gösteriler Sıngha D’luck Sinematik Tiyatrosu içerisinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Pattaya geceleri içerisinde eğlenceli bir gösteri için tercih edebileceğiniz Kaan Şov, Tay edebiyatından başlayarak fantastik bir macerayı konu alır. Gerçek dünyaya dönmek bir çözüm yolu arayan ve bunun işlendiği şovlar müzik ve danslar eşliğinde ilerlediği için dil engeliniz olmadan rahatlıkla konuya hâkim olabilirsiniz. Profesyonel dansçı ve jimnastikçilerin rol aldığı gösterilerin beklentilerinizi karşılayacağına eminiz.

Aklınızda Bulunsun! Aile dostu bir aktivite arıyorsanız, Kaan Show’a rahatlıkla çocuklarla beraber katılabilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

168, Thep Prasit Rd, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

14:30-21:30

 Web Sitesi

*Alışveriş Noktaları

-Caddeler/Avm

30. Pattaya Floating Market

Pattaya Floating Market

Burası Neresi? Pattaya’da alışverişin kalbinin attığı noktadır diyebiliriz. Pattaya Yüzen Pazar, 100.000 metrekarelik bir alanda hizmet veren; restoran, hediyelik eşya dükkânı, sanat galerileri gibi alışverişin her alanına ait dükkanların bulunduğu bir yerdir.

Neden Gitmeliyim? Emin oldun ki, Pattaya gezilecek yerler listenize burayı eklemezseniz çok üzülürsünüz. Dünyanın başka hangi şehrinde böyle büyük bir yüzen market görürsünüz bilemiyoruz ama Asya’daki en iyisinin Floatin Market olduğunu söyleyebiliriz. 114’ten fazla yüzen mağazanın hizmet verdiği bu alanda gezebilmek için yapmanız gereken ilk şey bir sandal kiralamak.

Dört kişi taşıyacak kapasiteye sahip olan bu teknelerle ufak bir ücret karşılığında gezintiye başlayabilirsiniz. Tayland mimarisini yansıtan ahşap binaların yer aldığı pazarlarda meyve sebze veya hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz gibi, fotoğraf stüdyoları ve resim sergilerinin olduğu kısımları da gezme şansına sahipsiniz.

Pattaya’nın kalabalığından sıkıldıysanız burası size aradığınız huzuru verecektir. Aradığınız her şeyi bulabildiğiniz bu pazar da aynı zamanda Tay yemeklerinin de en lezzetlilerini yiyebileceğinizi belirtelim. Restoranlardan herhangi birini tercih ederek Ka Nom Krok isimli tay yemeğini tatmanızı şiddetle öneriyoruz. Tayland mutfağının tamamına göz atmak için tık tık.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Sukhumvit Rd, Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri, Tayland

para-ikonu Fiyatlar için tıklayınız.

09:00 – 20:00

 Web Sitesi

31. Walking Street

Walking Street

Burası Neresi? Tayland’ın en işlek caddesi olan Walking Streest Pattaya; restoran, gece kulübü, alışveriş noktaları ve barlara ev sahipliği yapan bir sokaktır. Baştan uca sağ-sol şeklinde sıralanmış olan mekanları arasında 08:00-02:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Bu sokak Pattaya gecelerinin kalbinin attığı, mekanların çoğunun yer aldığı sokaktır. Akşam saatlerine doğru hareketlenen Walking Street bazı cinsel eylemleri barındırması sebebiyle Amsterdam’da yapılacak şeyler yazımızda detaylıca incelediğimiz Red Discrict’e benzetilebilir. Gece kulübü ve otellerin yoğunlukla bulunduğu bu sokak neon renklerdeki tabelaları ve sabaha kadar devam eden insan yoğunluğuyla beraber Pattaya’nın popüler gezi noktaları arasında bulunuyor.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

Muang Pattaya, Amphoe Bang Lamung, Chang Wat Chon Buri 20150, Tayland

32. Pattaya Night Bazaar

Pattaya Night Bazaar

Burası Neresi? Sıcaklığın daha fazla hissedildiği sabah saatlerinde gezip alışveriş yapmayı tercih etmiyorsanız, Pattaya akşam pazarı tam size göre. Aklınıza gelen her şeyin satışa sunulduğu bu pazarlar içerisinde beğendiğiniz ürünleri daha uygun fiyatlara alma ve pazarlık yapma fırsatı bulabiliyorsunuz.

Ayrıca burası geleneksel tay kıyafetleri ve objelerini bulabileceğiniz en ideal noktadır diyebiliriz Özellikle çok sayıda giyim eşyasının bulunduğu Pattaya Night Market’te uğrayıpi Pattaya hediyelik eşya dükkanlarından uygun fiyatlı hediyelik alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Bu Pazar, halk arasında ‘’ Made in Thailand ’’ olarak da bilindiği için, yol tarigi almak isterseniz bu şekilde de sorabilirsiniz.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

519/106 หมู่ที่ 10 Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

11:00-23:00

33. MIMOSA Pattaya

MIMOSA Pattaya

Burası Neresi? Fransa’nın Colmar şehrinin bir örneği olarak Pattaya’ya inşa edilen Mimosa,Avrupa temasını yansıtan bir gezi noktası. 2013 yılından beri faaliyet göstermekte olup, içerisinde alışveriş merkezi, eğlence merkezi ve restoranları barındırmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Asya’nın kalbinde Avrupa esintisi yansıtan Mimosa’da dikkatinizi ilk çekecek şey rengarenk binalar oluyor. Avrupa mimarisi tarzında düzenlenen bu yerde 300’den fazla mağaza olması buranın tamamını gezmek için en az iki saate ihtiyacınız olduğunu gösteriyor. Girişlerin ücretli olduğu bu yerde alışveriş yapmanın yanı sıra eğlence kısmında ladyboyların sunduğu şovları izleyebilir veya 6D sinema salonunun keyfini çıkartabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Fazlasıyla gezdikten sonra acıktığınızı hissediyorsanız, dünya mutfağına ait yemeklerin sunulduğu restoranlar sayesinde yemek sıkıntısı da çekmeyeceğinizi belirtelim. Sadece Tay mutfağı değil; Fransız, İtalyan, Rus ve Çin mutfağına ait yemekler de sunuluyor.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

28/19-20 หมู่ที่ 2 Sukhumvit Rd, Na Chom Thian, Sattahip District, Chon Buri 20250, Tayland

para-ikonuFiyatlar için tıklayınız.

11:00-21:00

Web Sitesi

34. Naklua Fish Market

naklua balık marketi

Burası Neresi? Pattaya’da alışveriş için sıklıkla gidilen bu pazarın tamamında taze balıklar satılmaktadır. Gitmeniz için hiçbir sebep bulamıyoruz ancak böyle bir ihtiyacınız olursa, tüm balık çeşitlerinin en tazesi Naklua Fish Market’te bulunabiliyor.

Google Haritalar'da Aç Google Haritalarda Aç

Pattaya-Naklua, Pattaya City, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Tayland

09:00-18:00

35. Central Festival Pattaya Beach

Central Festival Pattaya Beach

Burası Neresi? Pattaya’nın ilk alışveriş merkezi olma özelliği bulunan Central Festival,5 katlı bir alışveriş mağazasıdır. Pattaya Plajı Yolu’nda bulunmasıyla kolay ulaşılabilir bir konumda olmakla beraber yerli ve yabancı markaların mağazalarına ulaşabilirsiniz. Pattaya gezilecek yerler

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalarda Aç

333/99 Pattayasaisong Rd, Muang Pattaya, Bang Lamung District, Chang Wat Chon Buri 20260, Tayland

para-ikonuYetişkinler için 550 INR, çocuklar için 250 THB

11:00-23:00

*Şehir içi Ulaşım

Pattaya’da şehir içi ulaşımda sıklıkla kullanılan araçlar arasında; motosiklet, motosiklet taksi, songthaew ve taksilerdir. Dilerseniz detaylı olarak göz atalım…

  • Pattaya Motosiklet Kiralama: Şehirde en yaygın kullanılan araçlar motosikletler olmakla beraber, usta bir sürücü değilseniz oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Tehlikeli trafiği sebebiyle sık sık kazaların yapıldığı şehirde her köşe başında motor kiralayabileceğiniz bir dükkân olmakla beraber, pasaport fotokopisi ve kaparo alınmaktadır. Ayrıca kiralama esnasında size motor kullanma ehliyeti sorulmasa bile polis çevirmelerinde sorgulayacağı için uluslararası bir motor sürücü belgesine sahip değilseniz kiralama işlemi yapmamanızı öneriyoruz.
  • Motosiklet Taksi: Pattaya’da ulaşım dendiğinde akla ilk olarak motosiklet taksiler geliyor. Binmeden önce gideceğiniz yeri söyleyip pazarlık yaparsanız daha uygun fiyatlara gitme şansı bulursunuz.
  • Songthaew: iki tekerli araçlar size göre değilse, üstü kapalı bir kamyonet olan songthaew araçlarını kullanabilirsiniz. Pattaya’da toplu taşımanın en çok tercih edilen araçları olan songthaewler motosikletlere göre daha güvenlidir diyebiliriz. En fazla 10 yolcu taşıyan araçta kısa mesafeler için 20 Baht, uzun mesafeler 100 Baht ödeme yapmanız gerekiyor.

*Pattaya’ya Yakın Havalimanları

*Temel İrtibat Bilgileri

-Pattaya’ya Yakın Havalimanları

  • Bangkok Suvarnabhumi Havaalanı (115km)
  • Hua Hin (Prachuap Khiri Khan) Havaalanı (115km)
  • Bangkok Don Meung Havaalanı (143km)
  • Trat Havaalanı (148km)
  • Myeik Havaalanı (262km)

-Acil Durum Numaraları

  • Ambulans: 1669 veya 1699
  • Polis: 911 /112

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Tayland’ın ülke kodu ” +66 ” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +6605390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin