Pamukkale Kamp Yerleri – Pamukkale’de Kamp Yapılacak En İyi 5 Yer!

Tıpkı Kapadokya gibi Pamukkale’de başta Türkiye olmak üzere dünyanın sayılı turistik cazibe merkezlerinden biridir. Şifalı suları, travertenleri ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hierapolis ile her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Pamukkale, her insanın mutlaka hayatında 1 defa dahi olsa görmesi gereken yerlerden biridir. Travertenler ve çevresi itibariyle hem doğa, hem termal hem de kültür-tarih turu yapmak isteyenlere pek çok zenginlik vadeden Pamukkale bu yönüyle bir hayli ilgi görmektedir.

Doğa turizmi adına Pamukkale ve çevresi için ayrı bir paragraf açmak daha doğru olacaktır. Develi ve Karahayıt gibi beldeler yemyeşil harikulade doğal manzaralara ev sahipliği yapıyor. Travertenleri ve Hierapolis’i ziyaret ettikten sonra günün diğer kalan kısmını buradaki enfes doğaya ayırabilirsiniz. Bununla birlikte günün sonunda yine doğa içerisinde oldukça uygun fiyatlara kamp atarak konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda Pamukkale ve çevresinde çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz yerlerden bahsediyoruz. Travertenlere fazla uzak olmadan konaklama yapabileceğiniz kamp yerlerini yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Ücretli Kamp Yerleri

Tepe Kamping

Pamukkale’ye 5 km mesafede yer alan Tepe Kamping, deniz seviyesinden 700 metre kadar yükseklikte yemyeşil bir tepe üzerinde yer alan ve Pamukkale’yi kuşbakışı görebilen harika bir konumda yer almaktadır. Bulunduğu nokta burayı oksijen noktasında inanılmaz ferah yapmakta. Etrafının yemyeşil ağaçlarla çevrili oluşu ise tamamen doğal bir ortamda sessizliğin hâkim olduğu eşsiz bir kamp deneyimi sunuyor.

Tepe Kamping, 13.500 m2’lik bir alan üzerine kurulu. Geniş bir çadır kamp alanı, özel havuzu, tüm ortak kullanımlı WC ve duş yerleri ve Wi-Fi gibi hizmetler bulunmaktadır. Bulunla birlikte oda konaklama hizmeti ve veren tesis, odalarında klima, TV ve özel WC ve duş imkânı sunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçları ortak kullanımlı mutfak alanında kampçıların kendilerinin yapabilmesine ek olarak tesisin kendi restoranında da başta kahvaltı olmak üzere günün öğlen ve diğer saatlerinde ızgara çeşitleri ve sulu yemekler bulunmaktadır.

Yılın her günü açık olan Tepe Kamping, Pamukkale seyahatinizde konaklamadan tasarruf etmek ve doğa ile iç içe keyifli bir konaklama deneyimi yaşamak için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Tesise ulaşım Karahayıt güzergâhı üzerinden gerçekleştiriliyor. Pamukkale travertenlerine gelmeden önce Yeniköy yoluna saparak 5 km kadar ilerledikten sonra tesise gelebilirsiniz. Yeniköy yolu üzerinde tesisi gösteren tabelalar mevcuttur. Ayrıca araç için otopark yeri ve karavan konaklama imkânı da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı, bulaşıkhane ve çamaşırhane, bahçe alanı, havuz, çocuk oyun alanı, mangal servisi, restoran, çadır ve karavan kamp yerleri, oda konaklama ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Tek kişi çadır konaklama 40 TL ve 2 kişi karavan konaklama 90 TL (elektrik ve su dâhil). 2 kişilik oda + kahvaltı konaklama 180 TL, 3 kişilik oda + kahvaltı konaklama 250 TL (klimalı odalar).

Telefon: 0532 614 53 48

Web Sitesi: https://www.tepecamping.com/

Instagram: https://www.facebook.com/Tepe-Camping-346668582114211/

Haritada Görüntüle >

Baydil Kamping

2006 yılında hizmet vermeye başlayan Baydil Kamping, Pamukkale’de devasa bir çadır ve karavan kamp alanı ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biridir. Yemyeşil bir alan, özel havuzu, çadır ve karavanlara uzatma kablolu elektrik imkanı, ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı ve daha fazlası ile hizmet veren tesis Pamukkale travertenlerine bitişik bir konumda konuklarına hizmet veriyor.

Tesisin Pamukkale travertenlerine olan yakınlığı nedeniyle diğer kamp alanları arasında bir tık daha popüler olduğunu söyleyebiliriz. Karavanlar için de geniş bir alan sunuyor olması burayı daha cazip kılmakta. Tesis, travertenlere ek olarak Hierapolis, Tiyatro ve termal havuzlara birkaç dakikalık mesafede yer almakta. Havuzu aqua su kaydıraklı özelliğe sahip. Tüm ortak kullanımlı alanlar gün aşırı temiz tutulmakta. Bununla birlikte karavanlara elektrik uzatma kablolu veriliyor olması tesisi ön plana çıkaran hizmetler arasındadır.

Baydil Kamping’e Pamukkale ilçe merkezini geçer geçmez Yeniköy yoluna sapmadan travertenlere doğru kısa bir ilerleyişten sonra ulaşılabilir. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Aracıyla gelecek olanlar için park yeri bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Denizli-Pamukkale arası her gün sık aralıklarla otobüsler hareket etmektedir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, 24 saat sıcak su, restoran, büfe, market, kafe, spor alanı, çocuk oyun alanları, otopark alanı, yüzme havuzu, su sporları, çadır ve karavan konaklama yerleri.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 90 TL, karavan konaklama 140 TL. Hafta içi aquapark 0-6 yaş ücretsiz, 6-11 yaş 20 TL, 11-18 yaş 40 TL ve yetişkin 40 TL. Hafta sonu aquapark 0-6 yaş ücretsiz, 6-11 yaş 25 TL, 11 ve üzeri yaş 50 TL.

Telefon: 0553 469 69 09

Web Sitesi: https://www.baydilcamping.com/

Facebook: https://www.facebook.com/baydilaquapark/

Haritada Görüntüle >

Dört Mevsim Kamping

15 yılı aşkın bir süredir Pamukkale’de hizmet veren Dört Mevsim Hotel & Camping, sırt çantalı gezginlerden kampçılara yediden yetmişe her yaştan insana kapılarını açan bir konaklama tesisidir. Oda konaklamasının yanı sıra çadır ve karavan kampçılarına da hizmet veren tesisin tam anlamıyla ev konforunda bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Odalarda klima, TV ünitesi, mini bar, WC ve duş yerleri, çadır ve karavan konaklaması yapanlara ise günlük temizlenen ortak kullanımlı alanlar ve uzatma kablolu elektrik imkânı sunmaktadır.

Tesis aile tarafından işletilmektedir. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tesisin kendi restoranında yiyebileceğiniz gibi kendi malzemelerinizle ortak kullanımlı mutfak alanında yemeklerinizi yapabilir, artan yemeklerinizi yine ortak kullanımlı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Pamukkale travertenlerine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Bununla birlikte doğal Pamukkale suyu ile doldurulmuş özel bir havuz alanı bulunmaktadır.

Toplu taşımayı kullanarak gelecekler Denizli-Pamukkale otobüsleri ile ilçe merkezine ulaşımlarını sağlayabilir. Otobüsler tesise 10 metrelik kısa bir mesafede durmaktadır. Yine araçlarıyla gelecek olanlar için ilçe merkezinde tabelalar mevcut olup ayrıca tesisin otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, 24 saat açık resepsiyon, emanet kasası, ücretsiz otopark alanı, bebek bakım servisi, Pamukkale Travertenleri turları, çamaşırhane, lounge alanı, kütüphane, havaalanı karşılama, bar, oyun odası, yüzme havuzu ve çadır kamp alanları.

Kamp Ücreti: Çadır ve oda konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Telefon: 0258 272 20 09 – 0533 729 93 02

Web Sitesi: http://www.hoteldortmevsim.com/

Instagram: https://www.facebook.com/dortmevsimhotelpamukkale/

Haritada Görüntüle >

Ceylan Pınarı Karavan Kamp Alanı

25.000 m2’lik bir alan üzerine kurulu olan Ceylan Pınarı kamp alanı tıpkı Pamukkale’deki diğer kamp alanları gibi hem çadır hem de karavan kampçıları için son derece ideal yerlerden biridir. Tesis, piknik alanı, kendin pişir kendin ye ocakları, restoran, açık büfe kahvaltı servisi, at çiftliği, çocuklar için oyun parkı ve özel yüzme havuzu ile hizmet vermektedir. Pamukkale travertenlerini gezmeye geliyor ve burada günü sonlandırmak istiyorsanız uygun fiyatlı doğa içerisinde keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tesis, Pamukkale’nin Develi Köyü’nde bulunuyor. Çadır ve karavan konaklamasına ek olarak pansiyon odalarda da konuklarına konaklama imkânı sunuyor. Odalarında özel WC ve duş yerlerine en olarak klima ve TV ünitesi mevcuttur. Çadır ve karavan konaklaması yapacak olanlar için ortak kullanımlı mutfak alanı bulunmaktadır. Burada yemeklerinizi yapabilir ve artan yemeklerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tesise ulaşımlar Pamukkale-Karahayıt minibüsleri ile kolayca sağlanmaktadır. Araçla gelecek olanlar Pamukkale ilçe merkezini geçtikten sonra Develi köyü istikametinde ilerleyerek Develi İlkokulu yönüne dönebilir ve 200 metre ilerledikten sonra tesise varabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, güvenlik, 24 saat resepsiyon, restoran, büfe, kafe, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, kendin pişir kendin ye ocak, açık büfe köy kahvaltısı, piknik alanı ve piknik masaları, çadır ve pansiyon konaklama yeri ve ücretsiz otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır ve oda konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçebilir ve güncel fiyat bilgisi alarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0258 272 22 75 – 0532 586 94 50

Web Sitesi: http://www.ceylanpinari.net/

Haritada Görüntüle >

Kurhaus Arslan Pansiyon ve Kamping

Pamukkale Karahahıt mevkiinde yer alan Kurhaus Arslan Kamping, çoğunlukla çocuklu ailelerin tercih ettiği bir yer olarak ön plana çıkmaktadır. Listemizde yer alan diğer kamp alanları gibi burası da geniş bir bahçe alanına sahip. Çadır ve karavan konaklaması için ideal. Bununla birlikte pansiyon olarak oda konaklama hizmeti de vermektedir.

Tesisin kendine ait özel bir havuzu bulunuyor. Yaz aylarının sıcak günlerinde havuz başı güneşlenerek keyif yaşamak için oldukça ideal. Ayrıca tüm ortak kullanımlı alanlar günlük olarak temizlenmekte. Çadır ve karavan sahiplerine uzatmalı kablolar ile elektrik verilmektedir. Yine aynı şekilde çadır ve karavan konaklaması yapanlar kendi malzemeleri ile ortak kullanımlı mutfak alanında kendi yemeklerini yapabiliyorlar. Pansiyon odalarında ise klima, TV ünitesi, özel WC ve duş yeri bulunmaktadır.

Makul fiyatlı bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız size burayı önerebiliriz. Pamukkale travertenlerine yaklaşık 5 km mesafede yer almakta. Her gün sık aralıklarla Karahayıt’tan Pamukkale ilçe merkezine dolmuşlar hareket etmektedir. Aracıyla gelecek olanlar için tesisin otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, güvenlik, restoran, büfe, kafe, çocuk oyun alanı, çadır ve pansiyon konaklama yerleri, yüzme havuzu ücretsiz otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır ve oda konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçebilir ve güncel fiyat bilgisi alarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0258 271 45 10

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin