Ölüdeniz Gezilecek Yerler | En İyi 22 Gezilecek Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Hakkında; Fethiye‘nin şirin kasabası Ölüdeniz, şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yalnızca Türkiye‘nin değil aynı zamanda Avrupa‘nın da en ünlü tatil rotasından biri olup Blue Lagoon ismiyle de anılır. Denizinin güzelliği ile ön planda olan beldedeki Ölüdeniz Plajı dünyadaki en çok fotoğrafı çekilen yerlerden biri olup dünyanın en iyi yamaç paraşütü şartlarına sahip popüler bir nokta olan Babadağ’ın yamacında yapılmaktadır.

Kaç günde gezilir; 2-3 günde gezebilirsiniz.

Ziyaret edilebilecek en uygun zaman; Akdeniz ikliminin hakim görüldüğü Ölüdeniz’de yaz ayları oldukça sıcak kış ayları ise ılık geçmektedir. Mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla birlikte sezonda açılmaktadır.

Müze kartarı; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ve ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Ölüdeniz’de yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Uaşım; Ulaşım Rehberi yazımızda tüm bilgileri detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Ne Yenir; Bulgurlu Domates Aşı, Arabaşı, Et Kapama, Leğen Böreği ve Döndürme ve daha nice lezzetler hakkında detaylı bilgiye Ölüdeniz’in Yöresel Yemekleri | 11 Nefis Lezzet yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ortalama kişi başı yemek: 26.04 TL

*Ölüdeniz Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Gezilecek Yerler

-Simgesel Yapı

1-Kayaköy

kayaköy

Burası Neresi? Likya Uygarlığı’nın yerleşim yeri üzerine kurulmuş bir Rum köyü olan Kayaköy, köy olmanın ötesinde bir zamanlar 25 bin kişilik nüfusa sahip ticaret hayatı gelişmiş bir kentmiş aslında. 1923’de gerçekleşen nüfus mübadelesinin ardından kasabadaki Rumlar Yunanistan‘a gönderilmiştir.

Selanik çevresinden gelen Türkler buradaki evlerden yaşamak istemediği için sadece birkaç ev dışında herkes sahip oldukları evleri devlete geri vermişler ve farklı yerlere göç etmişlerdir. Birtakım grup ise yeni bir köy kurarak yine bu topraklarda yaşamaya devam etmişler.

Peki Kayaköy’e ne olmuş derseniz. Bu bölge olduğu gibi koruma altına alınmış olup, eski ismiyle Levissi olarak bilinmektedir. Kimse gelip buraya yerleşmemiş bu sebeple ismi hayalet kent olarak kalmıştır.

Kaçırmayın! Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşitli işletmeler bulunuyor. Kadınlar evlerin önünde gözleme yapıp satıyorlar. Esmer un kullanılarak yapılan gözlemeler; ıspanak, peynir, maydanozdan yapılıyor olup oldukça lezzetlidir. Kendin pişir konseptine sahip restoranlar da mevcut. 

Konum: Kayaköy, 48300 Fethiye/Muğla

-Cadde ve Sokaklar 

2-Hisarönü

hisarönü

Burası Neresi? Ölüdeniz’de çam ormanları arasında konumlanmış; alışveriş,gece hayatı ve yeme içme noktalarının bolca yer aldığı bölge olan Hisarönü, ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktadır. Yaz dönemlerinde yerli yabancı birçok turisti kendine çeken beldede İngiliz turistlere sıkla rastlamanız mümkün.

Neden Gitmeliyim? Özellikle renkli gece hayatına sahip bölgede; uzun caddelerinde yürüyebilir, yöreye özgü satışların gerçekleştirildiği dükkanlarda alışveriş yapabilir, birbirinden farklı damak lezzetlerinin sunulduğu restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.

Sabahları çok yoğunluk olmuyor ancak akşama doğru insan sayısı artıyor olup hem alışveriş hemde restoran alternatifleri bulunuyor. Konaklamak seçenekleri arasında yerini alan bir bölge olup otel, tatil köyü ve pansiyon hizmetleri verilmektedir. Ayrıca bir diğer güzel yanı da Ölüdeniz ve Belcekız Koyları’na yakın olmasıdır. Fethiye’den kalkan dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilir.

-Plaj ve Koylar 

3-Gemile Adası ve Koyu

gemile adası

Burası Neresi? 240-41 yıllarında olan deprem sonucunda kıyıdaki kalıntıların birçoğu sulara gömülmüştür. Ancak kalıntıları görmek mümkün. Gemile Adası, kendisiyle aynı ismi taşıyan koy ve plaj tam karşısında yer alıyor olup eski ismi Aya Nicola’ydı.

Burada bulunan kilise kalıntılarının tarihi Bizans ve erken Hristiyanlık Dönemi’ne dayanmaktadır. Kiliseden çok fazla bir şey kalmamıştır ancak freskleri günümüze kadar gelebilmiştir. 7. yüzyılda Arap istilası sonucu terk edilmiş.

Burası Neresi? Bizans Dönemi’nde M.S. 5. yüzyılda önemli bir dini merkezi olan Aya Nikola Adası, Hristiyanların hac ibadetlerini gerçekleştirmek amacıyla Kudüs‘e giderken uğradıkları yerler arasında bulunuyor. Denizciler içinde oldukça önemli yer olup seferlere çıkmadan önce dua ederlermiş.

Adanın karşısında bulunan koy ve plajı zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiş yalnızca yüzmek için değil piknikçilerin de tercih noktaları arasında. Etrafında bulunan Soğuksu, Beştaşlar, Kısık Koyu-mağarası ve Afkule’yi gezebilirsiniz.

Ulaşım; Fethiye- Hisarönü-Kayaköy yolu üzerinden buraya karayoluyla  ulaşabilirsiniz. Dilerseniz de Kayaköy’den yalnızca 6 kilometre uzaklıkta bulunan koya yürüyerek de gelebilirsiniz. Deniz yolu üzerinden ise mavi yolculuk tekneleri sıkla uğramaktadır.

4-Belcekız Plajı

belcekız plajı

Burası Neresi? Ölüdeniz’de yapılan koy turlarının başlangıç noktası Belcekız, bu özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Burada yapabileceğiniz çeşitli su aktiviteleri mevcuttur. Belcekız Plajı burada gidilmesi gereken yerlerden biri diyebilirim. Ancak dalgalı ve bir anda derinleşen suyuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Kalabalıktan çok hoşlanmıyorsanız sabah saatlerinde buraya gelebilirsiniz. Hem daha az olacaktır. Up uzun bir plaja sahip olan Belcekız, yamaç paraşütü için de oldukça elverişlidir. İçerisinde çok sayıda işletme hizmet vermektedir. Plaj ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong için 15 TL ödemeniz gerekiyor.

Burası hakkında anlatılan bir efsaneye göre; çok önceden karadan içme suyu almak için gelen tekneler arasında bir kaptanın oğlu Belcekız adındaki kıza aşık olmuştur. Her gün su almak için buraya gelir ve kızı görürmüş. Fırtınanın olduğu bir gün genç tekneden düşerek ölür ve bunu duyan kız ise denize atlayarak intihar eder. Bu olaydan sonra denizin isemine Ölüdeniz, plajın ismine de Belcekız denmiştir.

5-Kelebekler Vadisi Plajı

kelebekler vadisi plajı

Burası Neresi? Son derece temiz ve berrak su, çok soğuk olduğunu söyleyebilirim. Fakat su o kadar güzel ki bir süre sonra soğukluğu unutup yalnızca suyun tadını çıkartmaya odaklanıyorsunuz ki vız geliyor adeta. Denizin gittikçe derinleştiğini belirtmem gerek eğer iyi derecede yüzme bilmiyorsanız bilmeniz de fayda var. Doğa harikası içerisinde yüzme deneyimi yaşamak istiyorsanız burayı mutlaka tercih etmelisiniz.

Şövalye Adası

şövalye adası

Burası Neresi? İsmi Rodos Şövalyelerinden gelen adada yerleşim birimi kurarak bir üs haline getirmişlerdir. Yıllar boyu birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Şövalye Adası, Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Haçlı Şövalyeleri ve Osmanlılar’ın savunma kaleleri olmuştur.

Ada da şövalyeler tarafından 15. yüzyılda yapılmış kalede, uzun bir dönem boyunca hüküm sürmüşlerdir. Sonrasında Romalılar tarafından da kullanılan kalenin surları ve sarnıçlar günümüze kadar ulaşabilmiş.

Neden Gitmeliyiz? Muhteşem doğal güzelliğe sahip adanın Fethiye Adası ya da Megri Adası olarak farklı isimleri vardır. Duyarsanız şaşırmayın. Bölgede en çok ilgi gösterilen yerlerden biri olup, 1. derece dit alanı olarak koruma altındadır. Yazlık ev, otel, restoran, ve piknik gibi alanlar mevcuttur.

Ulaşım; Adaya Fethiye Körfez’den saat 10:00-19:00 saatleri arasında deniz otobüsü düzenlenmektedir.

6-Soguk Su Koyu

soğuk su koyu

Burası Neresi? Gemile Koyu’na yakın bir noktada yer alan Soğuk Su Koyu’na, ulaşmak için genellikle tekne kullanılıyor. Ancak kara yolu ulaşımı da mevcut elbette. Kayaköy’den yarım saatlik süren bir yürüyüş ile de gelebilirsiniz. Kayaların arasından çıkan tatlı suyun oldukça soğuk olması sebebiyle bu koya ismini vermiştir.

Neden Gitmeliyiz? Bölgenin bunaltıcı sıcaklarından kendinizi sıyırıp buz gibi soğuk suya atlayarak bir nebze sizi rahatlatacaktır. Başlarda suyun soğuk vücudunuzu ele geçirecek ancak alıştığınızda daha doğrusu hissinizi kaybettiğinizde hoşunuza gidecek. 🙂 Koy içerisinde bulunan deniz kestanelerine dikkat edin!

7-Darboğaz 

darboğaz

Burası Neresi? Babadağ ve Gemile Adası manzarasına sahip Darboğaz’a karadan ulaşım bulunmuyor olup, kolay gelinemediğinden dolayı el değmemiş nadir yerlerden biri. Mavinin en güzel tonlarına sahip olup, balıklar eşliğinde yüzmenin verdiği keyif hakikaten anlatılmaz. Gittiğiniz takdirde ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten.

Neden Gitmeliyim? Kayalık alanın arasında gizlenmiş bakir koy, size havuzda yüzüyormuş hissi yaratıyor. Çok nadirde olsa kamp yapmak içinde gelenler oluyor. Gerçek anlamda sessiz ve kafa dinlemek için tercih edilen bir koy. Bu tarz bir tatil geçirmek istiyorsanız rotanızı Darboğaz’a çevirmenizi öneririm.  Bazen tekneler burada demirleyip ve bir süre burada duruyorlar.

Uyarı; Denize girmek için bir deniz ayakkabısına ihtiyacınız olacak.

8-Kabak Koyu

kabak koyu

Burası Neresi? Dünyadaki koruma altına alınmış 100 dağ arasında bulunan Babadağ’ın yamaçlarında 200 metrelik uzunluğuyla  yer alan Kabak Koyu bin bir çeşit bitki örtüsüyle adeta bir cenneti andırıyor.

1987 senesinde keşfedilen koy, birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmış olup, jeolojik yapısıyla Türkiye’deki ender yerlerden biri olan koyun üç tarafı da dağlarla çevrelenmiş şekildedir. Kanyonu andıran vadi şeklindeki koyun plajı çakıl taşlarından oluşmaktadır.

Sit alanı olmasından dolayı herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu sebeple herhangi bir şemsiye ve şezlong bulunmuyor. Yani kendi eşyalarınızı kendiniz getirmeniz gerekiyor. Ancak duş alabileceğiniz imkanlar mevcut, üstelik ücretsiz. Koya girişlerinde ücretsiz olduğunu belirtmeliyim.

Sezon aylarında kabalık olduğu için çokta tadını çıkartabileceğinizi sanmıyorum. Zaten dalgalı olan deniz üstüne  birde  kalabalık olunca biraz bulandığını belirtmeliyim. Ayrıca deniz bir anda derinleştiği için iyi derece yüzme bilmiyorsanız dikkat etmelisiniz.

Çevrede herhangi bir yapı inşa edilmediği için konaklamak için büyük ve lüks yerler hayal etmeyin. Kamp yapabilir veya bungalov evlerde kalabilirsiniz. Faralya Köyü’ne yakın olduğu için burada bulunan pansiyonlarda da kalabilirsiniz.

9-Çalış Plajı

çalış plajı

Burası Neresi? Çalış Plajı, içerisinde barındırdığı otel ve restoran alternatifleri ile hem doğal güzelliği yaşayabileceğiniz hem de eğlenceyi doyasıya yaşayabileceğiniz bir rota. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Caretta Caretta’lar yumurtalarını buraya bırakıyorlar. Aynı zamanda Şat Burnu’nda ki doğa parkı 214 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Yerel halk tarafından kurulan Çalış Koruma Derneği tarafından işletilen Çalış Plajı, 4 kilometre uzunlukta olup girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için 10 TL ödemeniz gerekiyor.

Neden Gitmeliyim? Giden herkesin dediğine göre buraya yanızca gün batımı izlemek için bile gelinebilirmiş. Akşam güneş batarken gökyüzünde oluşan kızıl ile mavinin ahengi eşliğinde plajda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

10-Kıdrak Koyu

kıdrak koyu

Burası Neresi? Kıdrak Tabiat Parkı sit alanı statüsünde olup 25 hektarlık bir alana sahiptir. Kızılçam, mersin, pırnal meşesi, zambak, siklamen, papatya, gelincik ve geven gibi çeşitli ağaç çeşitleriyle kaplıdır. İçerisinde; keklik, kırlangıç, ağaçkakan, sığırcık, ağaç serçesi, atmaca, şahin, baykuş, karga, yaban domuzu, tilki ve tavşan  gibi hayvan türleri yaşamaktadır.

Neden Gitmeliyim? Tabit parkın içerisinde plaj, piknik alanı ve birde tatil köyü bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve doğal hayat gözlemciliği aktivitelerinden dilediğinizi yapabilirsiniz.

Ölüdeniz’deki her plaj ve deniz gibi eşsiz güzelliğe sahip Kıdrak Koyu, göz alıcı bir görüntüyle kendine hayran bırakıyor. Plajda tüm ihtiyaçlarınıza yönelik büfe, restoran, mangal ve piknik masaları, duş ve tuvaletler imkanları bulunmaktadır. Plajda bulunan şezlong ve şemsiyeyi  40 TL’ye kiralayabilirsiniz veya kendi şezlong ve şemsiyenizi kendiniz getirebilirsiniz.

11-Büyük Samanlık Plajı

büyük samanlık plajı

Burası Neresi? Büyük Samanlık Koyu ve Küçük Samanlık Koyu olarak iki farklı koy olan yer için yerel halk tarafından Samanlık Koyu olarak adlandırılmaktadır. Orman Bakanlığı’na olan koy özel işletmelere kiralanmış ve uzun yıllardır boyu hizmet vermiş ancak şuanda herhangi bir tesis bulunmamaktadır.

Neden Gitmeliyim? Koyun etrafı yeşilliklerle çevrili olup, mavi ile uyumu harika ötesi. Hem denize girebileceğiniz hem de piknik yapabileceğiniz alan özellikle yaz aylarında oldukça yoğun olabiliyor. Yeterli piknik masaları ve sandalyeler mevcut. Ayrıca çocuklar içinde oyun alanları, yetişkinler içinse yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor.

Temiz suya sahip denizin içi ve sahili çakıl taşlarından oluşmaktadır. O yüzden plaj ayakkabısı almanız gerekiyor. Su seviyesi oldukça sığ olduğu için rahatlıkla yüzebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye bulunmadığı için kendiniz getirmeniz gerekiyor.

12-Kumburnu Plajı

kumburnu plajı

Burası Neresi? Ölüdeniz’e yaklaşık olarak 12 kilometre uzaklıktaki Kumburnu Plajı, kültür park alanı statüsünde olup herhangi bir otele ait değildir. Plajda bulunan işletmelerin sunduğu şemsiye ve şezlongu kiralayabilirsiniz. Ayrıca büfe ve kafeler faaliyet göstermektedir.

Neden gitmeliyiz? Dalgasız ve sığ olan denizi çocuklu ailelerin ilk tercih noktaları arasında. Dalgasız ve akıntısız olması sebebiyle kendini temizleyemediği için tekne ve yatların buraya girmesi yasaklanmıştır. Yine aynı sebepten ötürü suyu bir o kadar sıcaktır.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar/Parklar 

13-Ölüdeniz Tabiat Parkı

ölüdeniz tabiat parkı

Burası Neresi? 1978 yılında milli park statüsüne sahip olan park, devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Doğa harikası olarak adlandırabileceğim tabiat parkı, oldukça zengin bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Diğer bir adıyla Kıdrak Tabiat Parkı olarak bilinen yer, mavi ve yeşilin kucaklaştığı en güzel görüntüyü sunuyor bizlere.

Neden Gitmeliyim? Denizinin rengi öylesine güzel bir mavi tonu ki burada yüzmek insana adeta ayrı bir haz veriyor. Yaz aylarında ziyaretçi yoğunluğunun artması sebebiyle biraz kalabalık olmuyor değil. Kendi aracınız ile geleceksiniz 25 TL karşılığında girişte bulunan büyük otoparkı kullanabilirsiniz. İçerisinde yeme-içme ihtiyaçlarınıza yönelik kafeler yer alıyor. Şezlong ve şemsiye kiralamak için 10 TL ödemeniz gerekiyor.

-Kanyonlar

14-Saklıkent Kanyonu

saklıkent kanyonu

Burası Neresi? Antalya ile Muğla arasındaki sınır çizgisinde bulunan kanyon, Eşen Çayı’nın bir kolu Karaçay Saklıkent Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Ölüdeniz yalnızca 1 buçuk saat uzaklıkta bulunan Saklıkent Kanyonu, 18 kilometre uzunlukta olup binlerce yıl önce jeolojik bir çatlamanın sonucu olarak meydana gelmiştir. Kanyon’dan akan su son derece hızlı ve kuvvetlidir.

Neden Gitmeliyiz? Kanyon içerisinde yürürken zorlanmamak adına iplerden tutabilirsiniz.  Yürüyerek belirli bir noktaya kadar ulaşabiliyorsunuz. Akan suyun şiddeti sizi biraz zorlayabilir. Terlikler ıslak zeminde düşme riski oluşturduğundan yanınıza rahat bir spor ayakkabı getirmenizi öneririm.

Heyecan seviyorsanız rafting tam size göre! 3 kilometre uzunluktaki Karaçay Nehri’nin kabaran suyunda birkaç dakikalık adrenalin keyfinin tadını çıkartabilirsiniz. Üç farklı seçenek mevcut; 45 dakika, 1.5 saat ve 3 saat süren parkurlarda size rehber eşlik etmektedir. Bu yolculuğun ardından çamur banyosuna götürülüyorsunuz.

  • Konum: Kayadibi, saklıkent sokak no:26, 48300 Seydikemer/Muğla
  • Giriş Ücreti: Yetşkin:10 TL / Öğrenci: 7 TL
  • Giriş Saatleri: 08:45-19:30
  • Yol tarifi al >

-Dağlar

15-Babadağ

babadağ ölüdeniz

Burası Neresi?  Akçaağaç ve sedir ağaçlarıyla bezeli ormanlık alanın, Karatepe adıyla da bilinen dağın iki zirvesi arasından sel vadisi geçmektedir. Yamaç paraşütü dediğinde dünyaca ünlü noktası yerini alan Ölüdeniz’de, tüm güzelliği ayaklarınızın altına seren 2000 metrelik bir yüksekten atlayış yapılmaktadır. Yılın her ayı fark etmeksizin atlayış için son derece elverişlidir. Ancak Nisan ve Ekim aylarının uygun olduğu belirtilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Profesyonel rehberlerin eşliğinde zevkini çıkartabileceğiniz yamaç paraşütü yaklaşık yarım saat kadar sürmektedir. Babadağ’dan başlayacağınız uçuş Belcekız Plajı’nda son buluyor. Yalnızca uçuş yapılmıyor elbette ki dağ yürüyüşü ve kamp aktivitelerini de gerçekleştirebilirsiniz.

-Vadiler

16-Kelebekler Vadisi

kelebekler vadisi

Burası Neresi? Ölüdeniz dendi mi akıllara ilk gelecek rotalardan biri de Kelebek Vadisi’dir diyebilirim rahatlıkla. Bilmeyeniniz ya da duymayanınız yoktur herhalde. 1995 senesinde 1. derece doğal sit alanı kabul edilen doğanın armağanı vadi üzerinde herhangi bir yapı inşa etmek söz konusu değildir.

Neden Gitmeliyim? Kayalık ve çamlardan oluşan vadide inişli çıkışlı zor bir tırmanış sizleri bekliyor. Ancak yorulduğunuza değecek kelebeklerin diyarı kayalar, ağaç sarmaşıkları adeta bir örtü gibi önümüze seriliyor. İki bin metrelik yüksekliğe sahip Babadağ’ın yamacında bulunan Kelebek Vadisi içerisinde şelalelere ve Faralya Köyü’ne gitmek üzere iki patika yol bulunuyor.

Eğer yürüme konusunda deneyim sahibi değilseniz yukarı kısımlara tırmanmamanız gerektiğini söylemeliyim! Şelalelere kadar gitmeniz yeterli olacaktır. Ancak bu konuda tecrübe sahibiyim diyorsanız devam edin ve karşınıza çıkacak manzaranın keyfini çıkartın.

Köy yolu çok dik ve yorucu. İp yardımı ile ancak tırmanış yapılabilir. Bu iş biraz daha ciddiyet gerektiriyor tekrar uyarmam gerekiyor ki lütfen denemeyin bile! Evet yazımızın bu kısmına kadar çaylak yürüyüşçüleri elediysek, hey sen yola devam edecek olan arkadaş. 🙂 Yolun devamında seni öylesine güzel bir manzara bekliyor ki zahmetlerine değecek. He bir de George House yazısını takip ederek karşına çıkan bu yöresel evde, lezzetli yerel yemeklerin tadını çıkartabilirsin.

Vadinin sahilinde herhangi bir işletme bulunmuyor. Eğer konaklamak istiyorsanız kendi çadırınızı getireceksiniz veya burada hali hazırda bulunan çardaklarda konaklayabilirsiniz.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Aquaparklar

17-Ölüdeniz Waterworld Waterpark

Ölüdeniz Waterworld Waterpark

Burası Neresi? Ölüdeniz’deki en büyük park olma niteliğine sahip olup, gün içerisinde çeşitli aktivitelere katılabileceğiniz eğlenceli bir yer. Dokuz adet kaydırak, dalga havuzu, çocuk havuzu çeşit market ve restoran hizmeti sağlamaktadır. Havuzların etrafında; Bumerang, Red Devil, Drop, Slider, Screamer, Raft Tunnel Twist ve Slithered isiminde birbirinden çeşitli kaydıraklar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Yalnızca bununla da kalmıyor. Havuz başı düğün, nişan, balo vb. organizasyonlar düzenlenmektedir. Özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun olan park, adrenalin atmak için birebir. Bütün gün denize girmek dışında farklı bir eğlence arayışındaysanız Waterworld Waterpark’ı değerlendirebilirsiniz.

  • Konum: Ölüdeniz, İncircik Cd. No:3, 48340 Fethiye/Muğla
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 0532 053 11 84
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Yakınında Gezilecek Yerler

18-Pamukkale

Burası Neresi? Türkiye‘nin en popüler turistik yerleri arasında yerini alan Pamukkale, yerli ve yabancı tüm ziyaretçileri ağırlayan bir ören yeridir. Büyüleyici bembeyaz görüntüsüyle Menderes Nehri Vadisi’nde 100 metre yükseklikte konumlanmaktadır. Denizli ilçesinin neresine giderseniz gidin her yerden görebilmeniz mümkün.

Doğal bir sit alanı olarak koruma altına alınan traverterler, teraslı tepelere ve kaynak sulara sahiptir. Kaynak su sayesinde bin küsür yıldır kaplıca hizmeti vermekte olup, kaplıca suyundan çöken  karbonat minerallerinden oluşmaktadır. Renginin beyaz oluşundan dolayı buraya Pamukkale adı verilmiş olan alanda sıcaklık  35-100°C arasındadır ve 17 sıcak su alanı bulunmaktadır.

Bundan tam 400 yıl önce yaşana depremlerin sonucunda termal sular traverterleri oluşturmasıyla bu güzel görüntüye kavuşuyor. Suyu kalsiyum ve karbonat dolu olup güneşin altına kala kala haliyle buharlaşıyor. Bu olaydan sonra ilk önce jelimsi bir yapı ortaya çıkıyor ancak bu yapı zamanla katılaşarak kristalleşmiş kayalar olarak bugünkü görüntüsünü alıyor.

Buraya ait birkaç rivayetten biri; Denilene göre bu coğrafi güzellik çoban Endymion ile Ay Tanrıçası Selene’nin  aşkından meydana gelmektedir. İki sevgilinin tam bu noktada kavuştuğu belirtilmekte. Çoban o kadar mutludur ki, ineklerini sağmayı unutur ve hayvanların memelerinden süzülen sütler burayı oluşturmuş. 🙂

Bir diğeri ise; Bir çoban kızı çirkin olduğu düşündüğü için bunalıma girer ve hayatına son vermek ister. Kendine Hierapolis’in sularına atar. Bunu gören prens hemen kızı kurtarır. Suların şifalı olduğunu bilmeyen kız prense kızar. Prens ise bu denli güzel bir kızın neden ölmek istediğini anlayamadığını söylediği çoban kızı şaşkın içerisinde sudan yansıyan gölgesine bakar ve karşısında dünyalar güzeli bir kızı görür.

Neden Gitmeliyim? Şifalı suları olduğu söylenen Pamukkale’nin, solunum, sindirim, dolaşım ve deri hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Hemen yanı başında yer alan Hierapolis Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan kentin güzelliklerini keşfetmelisiniz!

*Ölüdeniz ile Pamukkale arası 236 kilometredir. 

19-Kaş 

kaş

Burası Neresi? Antalya ve Fethiye illeri arasında kalan Kaş, Teke Yarımadası olarak bilinen bölgede yer alıyor. Likya dilinde Habessos olarak bilinen ilçenin antik çağlarda ise Antiphellos’dur. Kaş’ın çevresi dağlarla çevrili olup, önü Akdeniz’in eşsiz güzelliği ile bezenmiştir. Tam karşısında Meis Adası olması güzelliğine güzellik katmaktadır. Hatta bu sebeple Kaş adını almıştır.

Neden Gitmeliyim? Gezebileceğiniz tarihi yerler; Xanthos, Letoon, Tlos, Phellos, Aperlai, Kyaneai, Noel Baba efsanesiyle ünlü Myra Antik Kenti, Aslanlı Lahit, Kekova ve Demre Antik Kenti’dir. Doğal güzellikler arasında ise; Saklıkent Kanyonu, Kıbrıs Kanyonu, Gömbe Yaylası, Kaputaş Plajı,  Limanağzı Plajı, Hidayet Koyu, Büyük ve Küçük Çakıl plajları yer almaktadır.

*Ölüdeniz ile Kaş arası 112 kilometre olup 1 saat 41 dakika sürmektedir. 

20-Kalkan

kalkan

Burası Neresi? Likya uygarlığının kalıntılarını bulabileceğiniz Kalkan, Kaş’a bağlı küçük bir tatil beldesidir. Antalya ve Fethiye arasındaki şeritte yer akan bölge tekne turları arasında en popüler noktalar arasında yer alıyor. Ulaşımın kısıtlı olması sebebiyle çok fazla kalabalık olmuyor. Eski Rum evleri, yat limanı, Likya Kaya Mezarları, tertemiz havası ve masmavi deniziyle görülmesi gereken rotalar arasında yerini alıyor.

*Ölüdeniz ile Kalkan arası 91 kilometre olup 1 saat 30 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. 

21-Göcek

Burası Neresi? Fethiye’nin 30 kilometre uzaklıkta bulunan Göcek, bölgede bulunan en korunaklı limanıdır. Eski adlarıyla Hyparna ve Kamche olarak bilinen Göcek, yine Likya uygarlığı’na ait Fethiye ve Dalyan arasında yer alıyor. Her yıl düzenli  tatilci kitlesine sahip bir yerdir. Göcek’in koyları oldukça meşhur bu sebeple mavi turlarında oldukça sık uğranılıyor. Öyle ki üç marina yapılmasına yol açmış bu durum. Hem tarihi hemde doğayı aynı anda tadabileceğiniz noktalar arasında yer alıyor. Likya Dönemi’nden bu yana kaya mezarları, anıt mezarlar ve hamam yapıları günümüze kadar ulaşmış durumdadır ve görülmeye değer nitelik taşımaktadır.

*Göcek ile Ölüdeniz arası 470 kilometredir. 

*Diğer

22-Levissi Cam Sanatları Atölyesi

Levissi Sanat Atölyesi

Burası Neresi? El sanatlarıyla ön plana çıkan Ölüdeniz beldesinde öyle bir hobi var ki oda Levissi Cam Sanatları Atölyesi. Geçirdiğiniz güzel bir günün ardından farklı bir uğraş denemek istiyorsanız buraya mutlaka gelmenizi tavsiye ederim. İçinde Akdeniz’e özgü el sanatlarını ve cam işçiliğine dair görebileceğiniz dükkandan isterseniz hediyelik eşya ve hatıralık eşyalar satın alabilirsiniz. Güzel işlerilerin çıkarıldığı bu atölyeye mutlaka gelmelisiniz.

  • Konum: Kayaköy, Sanat Sokağı No:12, 48300 Fethiye/Muğla
  • Yol tarifi al >

*Yapmadan Dönme

  • Hayalet köy Kayaköy’ü dolaşmadan,
  • Dillere desten Ölüdeniz’de tekne turu yapmadan,
  • Saklıkent Kanyonu’nda yürümeden,
  • Ve en önemlisi Kelebekler Vadisi’ni görmeden, dönmeyin!

*Gece Hayatı

Yerli yabancı tüm müzik çeşitlerini bulabileceğiniz eğlence mekanlarında sabahın ilk ışıklarına kadar tadını çıkartabilirsiniz. Belcekız, Hisarönü, Ovacık kasabaları gece hayatının kalbi desek yalan olmaz. Canlı müzik, bar, küçük disco ve gece kulüpleriyle oldukça çok alternatif sunuyor. Kendi zevkinize uygun olan bir yer seçin ve keyfini çıkarın! Time Out Bar, Club Revolution, Hakuna Matata Bar, Barrumba Bar, Mojito Bar Belcekız önerebileceğimiz bazı mekanlar arasındadır.

*Alışveriş

Ölüdeniz’in en ünlü alışveriş noktası Pasatur’da, hediyelik eşya dükkanlarını, hali, kilim, takıcı ve küçük butikleri bulabileceğiniz dükkanlarla atmosferik bir hava içerisinde alışveriş deneyimi sunuyor. Paspatur ismi; yüzyıllar boyu tam ortasından akan Paspatur suyundan almıştır. Denilen o ki, bu sudan içen herkes tekrardan Fethiye’ye gelirmiş. Aklınızda bulunsun. 🙂

Yöreye özgü çam ve çiçek balı, salça, erişte, tarhana gibi el yapımı ürünleri bulabileceğiniz Fethiye Salı Pazarı da alışveriş için oldukça uygun bir seçenektir. Her şeyin en tazesini en organiğini satın alabilirsiniz buradan. Hazır gitmişken şu pazarlarda yapılan meşhur gözlemeler var bilirsiniz burada otlusunu yiyin derim nacizane tavsiyem.

*Şehir İçi Ulaşım

Ege’nin popüler tatil beldesi Ölüdeniz’de şehir içi ulaşımlar minibüs aracılığıyla sağlanmaktadır. Çok büyük bir yer olmadığı için ulaşım araçları da çok gelişmiş değildir. Zaten çokta gerek olmadığı aşikar. Halk tarafından da sıkla kullanılan motosikletler bir diğer seçenek olup, kiralayabilirsiniz. Ve son olarak tabi ki tekne turları dilediğiniz tüm koy ve plajlara turlar düzenlemektedir.

*Gününbirlik Turlar

Yorum yapın

Bizi Takip Edin