New Orleans’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Yöresel Yemek

Amerika’nın en hareketli liman şehrine doğru bir lezzet yolculuğuna çıkıyoruz…

” New Orleans’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden lezzetli geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz…

#1 New Orleans’da Ne Yenir?

1- Et Loaf

et loaf

Yumurta, ekmek kırıntıları ve adaçayıyla birlikte marine etilen dana kıymasının, fırında sosla birlikte pişirilmesiyle oluşuyor. Meat loaf içerisine eklenen hardallı sosla birlikte oldukça farklı bir aroma kazandırılırken damaklarınızı şenlendirecek bir lezzet ortaya çıkmış oluyor. New Orleans’da ne yenir sorusuna yanıt veriyor.

2- Bisküvi ve Sos

bisküvi ve sos

Buttermilk bisküvilerinin gravy sosla birleştiği bu harika lezzet kısa sürede hazırlanan tariflerden biridir. Oldukça kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu tadı denemenizi öneriyoruz.

3- irmik

grits

İrmiğin lapa hale getirilip sunulduğu grits, genellikle deniz ürünleriyle birlikte servis edilmektedir. Bazen karides bazen sosisle birlikte servis edilen bu lezzet New Orleans’da ne yenir sorusuna  lezzetli bir yanıt veriyor…

4- Tater Tots

tater tot

New Orleans’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzette yer alan patates, haşlanıp rendelendikten sonra sarımsak tozuyla birlikte karıştırılır. Küçük toplar haline getirilip kızartılan tater totlar, Amerika’nın en sevilen fast foodlarından biridir.

5- Reuben Sandviç

reuben sandviç

Amerika’da günün birçok öğünü aperatif atıştırmalıklarla geçilmektedir. New Orleansda ne yenir düşüncesine son veren lezzetlerden biride reuben sandwichtir.

İçerisinde; lahana turşusu, İsviçre peyniri, dilimlenmiş sığır eti ve binada sosu bulunmaktadır. Doyurucu ve pratik olan bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

6- hamburger

hamburger new orleans

Amerika’da ortaya çıkıp tüm dünyayı lezzetiyle etkisi altına alan başlıca fast food ürünlerinden biri hamburgerdir. New Orleans’da ne yenir endişesini sonlandıran ve restoranlarda etli, tavuklu, deniz mahsullü, vejetaryen olmak üzere birçok çeşidi olan bu hamburgerlerin tadına bakmanızı öneririz.

7- Izgara Peynir

ızgara hellim

New Orleans’da ne yenir ve kahvaltılara nasıl başlanır diyorsanız cevabı basit. Grilled cheese, pratik hazırlanışı ve lezzetli tadıyla birçok kişi tarafından tercih edilmekte. Kızartılmış ekmek yağ ve cheddar peynirinin birleştiği bu tost türünü şehrin birçok restoranında bulabilirsiniz.

8- Buffalo Tavuk Kanatları

buffalo kanatları

Tavuk kanatlarının buffalo sosuyla beraber fırında veya barbeküde kızartıldığı bu lezzetli tarif, turistlerin New Orleans’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt vermekte. Pratik yapımının yanı sıra lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek olan bu tadı denemenizi şiddetle öneriyoruz.

9-Chili Dog

chili dog

İçerisinde aynı anda tatlı ve acıyı barındıran bu sosisler, sizi tek ısırıkta bile doyurabilir. New Orleans’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran bu lezzetin içerisinde soğan, sarımsak, bal, kıyma, hardal ve daha birçok malzeme yer alıyor.. Mutlaka deneyin deriz!

10- Elmalı turta

elmalı turta

Kent sokaklarında dolaşırken canınız tatlı çekti ve New Orleans’da ne yenir diye düşünüyorsanız bu muhteşem elmalı turtanın tadına mutlaka bakın deriz. Elma ve tarçının birleştiği oldukça lezzetli bir tat olan elmalı tart, Amerikalı ailelerin sık sık yaptığı ve tüketti tatlardan biridir.

Birçok kafe ve restoranda bulabileceğiniz bu elmalı tart yanında kahveyle beraber oldukça lezzetli bir hale gelmekte.

11. S’mores

smores

Amerika’nın popüler lezzetlerinden olan s’mores, New Orleans sahillerinde ateş kenarında yiyebileceğiniz tatlı atıştırmalıklardan biridir. Bisküvilerin arasına konulan çikolata ve marshmallowdan oluşan s’moresleri ateşte kızartarak ya da klasik haliyle tüketebilirsiniz.

New Orleans gezilecek yerler yazımızı okudunuz mu?

New Orleans’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin