Nantes’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Yöresel Yemek

Fransanın popüler şehirlerinden olan Nantes’in popüler yemekleri nelerdir biliyor musunuz?

Avrupa’nın zengin mutfaklarından birine sahip olan Nantes’de denemeniz gereken tatları ‘’ Nantes’de Ne Yenir ,  Ne İçilir? ‘’ yazımızda derledik.

#1 Nantes’de Ne Yenir?

1- Soupe à L’oignon

soupea loignon

Soğanla yapılan bu çorba oldukça keskin bir tada ve kokuya sahiptir. Kızartılmış ekmekle servis edilen bu çorbayı ön yargılı olmayıp denemelisiniz. 🙂

2- Piperade

Domatesin kırmızı biber  ve soğanla birlikte kızartılıp sunulduğu piperade, ara sıcak yada ana yemek olarak tercih edilebiliyor. Kızartılmış ekmeklerin yanında servis edildiği bu lezzetli yemek aslında görünüş olarak ülkemizdeki menemene benziyor.

3- Sole Meunière

sole meuniere

Fileto balığın kızartılıp limon suyuyla pişirildiği sole meuniere,sağlıklı ve hafif bir lezzettir. Avrupa’nın birçok şehrinde tadabileceğiniz bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

4- Cheese Soufflé

cheese souffle

Severek yediğimiz çikolatalı suflenin peynirli halde yapıldığı bu lezzetli yemek, cheddar peyniri sevenler için rüya gibi bir yemek olabilir. Oldukça yoğun bir tada sahip olan bu tat Nantes’in sevilen lezzetlerinden biridir.

5- Aligot

aligot nantes

Geleneksel tatlardan biri olan aligot, peynir içerisinde konulan haşlanmış patates püresinden oluşuyor. Bazen ekmekle klasik şekilde yenebildiği gibi bazen de sosisle tüketilebiliyor.

6- Steak Tartare

steak tartare

Dana etinin iki defa çekilip incecik hale getirildiği bu yemekte, üstüne yumurta sarısı kırılarak servis ediliyor. Çiğ olarak servis edilen bu yemek yeni tatlara açıksanız deneyebileceğiniz farklı bir lezzet.

7- Cassoulet

cassoulet

Fasulye ve etin mükemmel uyumunda oluşan cassoulet, Avrupa genelinde sevilerek yenilen tatlardan biridir. Kemikli etlerin fasulyelerle birlikte uzun süre kaynatıldığı bu tadı denemenizi öneriyoruz.

8- Crepes Suzette

crepes suzette

Klasik krep tarifinin portakal ve limon suyuyla buluştuğu süzette crepeler ister sabah kahvaltılarında isterseniz hafif bir öğlen yemeği için tercih edilebiliyor. Lezzeti ve mis gibi portakal kokusuyla sizi büyüleyecek olan bu tarifi denemelisiniz.

9- Lamprey à la Bordelaise

lamprey ala bordelaise

Tatlı su yılanının; soğan, pırasa, soğan ve havuçla birlikte kaynatıldığı bu yemek, balığın rengine suyuna vermesiyle dikkat çekiyor. Siyah görüntüsüyle ilk önce garip gelecek olsa da inanın ki bu balığı yiyebileceğiniz en lezzetli tarif lampret a la bordelaisedir.

10- Cherry Gateau Basque

cherry gateau basque

Turta hamurunun içinin tatlı kirazlarla doldurulduğu bu tarif, kalori almanıza değecek bir tada sahip. Çay ve kahvelerin yanında bir dilim kirazlı turta istemeyi unutmayın.

11- Citron Pressé

citron presse

İngiltere, İsviçre, Almanya gibi birçok ülkede sevilerek tüketilen bir yaz içeceğidir citron presse.Limon aromalı bu soğuk içeceği yudumlayarak Nantes’i dolaşabilirsiniz.

Nantes gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Nantes’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin