Maşukiye’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Maşukiye, Kocaeli ili sınırları içerisinde yer alan Kartepe’ye bağlı bir belde olup Sapanca ve Pamukova arasında kurulu doğasıyla büyüleyici bir yerleşim yeridir. Klimatik bir iklime sahip olan ilçe, iklimi sayesinde birçok bitki ve hayvana ev sahipliği yapar. Ayrıca Sapanca Gölü gibi doğa harikası bir oluşumun da burada olması bölge turizmine fazlasıyla katkı sağlar. Maşukiye eşsiz doğası, dereleri, şelaleleri ve bungalov evleri ile tam bir turizm cennetidir. Bölgenin turizm açısından önemli bir yer olması restoran kültürünü ön plana çıkarmıştır. Birçok restoranın bulunduğu Maşukiye, ziyaretçilerin hem dinleneceği hem de keyifle lezzetli yemekler yiyebileceği yerlerden biridir.

Maşukiye mutfağı denildiğinde akla Kocaeli ve Sakarya mutfağı gelir. Genel olarak Türk mutfağı ağırlıklıdır. Balık ve özellikle alabalık ürünleri ile meşhur olan Maşukiye mutfağı, Aygır deresinde avlanan alabalıklardan yapılan kiremitte alabalık ile ünlüdür. Ayrıca kiremit harici güveçte veya testi gibi kaplarda da hazırlanır. Bu Maşukiye yöresine has bir alabalık pişirme yöntemidir. Maşukiye mutfağında alabalıktan ayrı özel soslarla hazırlamış tavuk ızgara, kiremitte peynir, kiremitte kaşarlı mantar ve kiremitte köfte gibi yemekler de meşhurdur.

Maşukiye Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Maşukiye’den Alınabilecek Yiyecekler: Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, eşsiz doğasıyla büyüleyen Maşukiye hafta sonu kaçamakları için cazip destinasyonlardan biridir. Burası hem kamp atmak hem de bungalov konaklaması yapmak için oldukça uygundur. Doğayla bütünleşebilir, derelerin, şelalelerin sesine kulak verip huzur bulabilirsiniz. Maşukiye alabalık restoranları ile meşhur bir yerdir. Burada mutlaka taze balıkların tadına bakın. Dönüşte ise Maşukiye’den mutlaka organik köy kahvaltı ürünleri almayı ihmal etmeyin. Özellikle de Çerkez peyniri ev yapımı reçeller ve köy ekmeği. Çok uzaklara gitmeden taptaze köy ürünlerini uygun fiyatlara Maşukiye’de hemen her yerde bulabilirsiniz.

Maşukiye’nin En Meşhur Tatlısı: İster yemeğin üzerine tadabileceğiniz ister Maşukiye dönüşü satın alabileceğiniz çikolatalı saray tatlısı, katmer ve kabak tatlısı vardır. Özellikle kabak tatlısını daha önce hiç tatmadığınız farklı tatlarda deneyimleyebilirsiniz. Bu iki tatlıya ek olarak peynir tatlısı ve kuru helva çeşitlerini Maşukiye’deki tatlıcılarda bulabilirsiniz.

Maşukiye’de Nerede, Ne Yenir?

Natürköy

Natürköy, Sapanca

Natürköy, Maşukiye’ye yalnızca 10 km mesafede Sapanca’nın Mahmudiye köyünde yemyeşil bir vadi içerisine yer almaktadır. Natürköy’ün bulunduğu yerin etrafında şelaleler, göletler, park alanları, mangal yerleri, yürüyüş alanları ve bir de aynı isimle anılan restoran bulunur. Natürköy; yemyeşil doğal alanı, kütük evleri ve aktivite alanları ile ilgi çekici yerlerden biridir. Restoranın bu alanda kurulmuş olması daha çok müşteri çekmesine yardımcı olmuştur. Konaklama ve restoran bölümleri ile müşterileri ağırlayan Natürköy, Maşukiye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.

Yemeğin doğa ile iç içe geçtiği Natürköy, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak hizmet vermektedir. Kahvaltı menüsü ile meşhur olan restoranın kahvaltısında kullandığı ürünler tamamen doğal olup bölge üreticisinden özenle seçilip hazırlanmaktadır. Bu sayede ürünler her zaman taze ve lezzetlidir. Natürköy’e gelmeyi planlıyorsanız buraya özellikle kahvaltı için gelebilirsiniz. 32 çeşit üründen oluşan serpme kahvaltısı ve mükemmel doğasıyla Natürköy müşterilerine Sapanca’da hizmet vermeye devam ediyor. Son olarak bölgedeki diğer restoranlar ile kıyaslandığında merkezdeki restoranlara göre fiyatlar biraz pahalı seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü kahvaltı servisi 08:30 – 14:00, restoran servisi 08:30 – 21:00 saatlerindedir.

Adres: Dereiçi Cad., Mahmudiye, Sapanca

Telefon: 0264 310 10 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/naturkoysapanca/

Haritada Görüntüle >

Derin Irmak Kahvaltı Evi

Derin Irmak Kahvaltı Salonu; Sapanca’da Kurtköy Fatih Mahallesi Dereiçi Caddesi’nde hizmet veren gözleme ve kahvaltı üzerine kurulu restoranlardan biridir. Şehir merkezinden uzakta doğa ile iç içe geçmiş bir alanda kurulu olan restoran, Sapanca ile Maşukiye’nin tam ortasında Derin Irmak tesisinin içerisinde konumlanmıştır. Kahvaltısı ve yemekleri ile meşhur olan mekân sadece yemek için değil aynı zamanda keyifli vakit geçirmek için de tercih edilebilir yerler arasındadır. Yürüyüş alanları, çocuklar ve yetişkinler için özel oyun alanları, karting sahası, ATV motorları ile dağ gezileri yapabileceğiniz alanda bulunan restoran hoş vakit geçirmek için tercih edilebilir yerler arasındadır.

Derin Irmak Kahvaltı Evi; ızgara çeşitleri, canlı alabalık, ev mantısı, baklava ve gözlemeleri ile meşhurdur. Bu restoranda serpme köy kahvaltısı, kuzu pirzola, muhlama ve alabalık meşhurdur. Gözlemenin her çeşidinin bulunduğu bu kahvaltı evinde aynı zamanda kendin pişir kendin ye usulü de mevcuttur. Kahvaltı evinin havuzundan tutacağınız canlı alabalıkları yine kendiniz istediğiniz gibi pişirip yiyebilirsiniz. Yemek harici közde Türk kahvesi de burada denemeye değer lezzetlerdendir. Ayrıca restoranda yer alan şark köşesinde nargile içmek, nargile severler için harika olacaktır. Derin Irmak Kahvaltı Evi bölgede yer alan restoranlara kıyasla fiyat olarak makul düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtköy Fatih Mah., Dereiçi Cad., No: 65, Sapanca

Telefon: 0264 592 32 23 – 0532 465 71 94 – 0536 231 74 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sapancaderinirmakofficial/

Haritada Görüntüle >

Kıyı Cafe & Restaurant

Maşukiye Kıyı Cafe & Restaurant

Kıyı Cafe ve Restaurant, Sapanca, Kırkpınar Sahil tarafında konumlanmıştır. Sapanca Gölü’nün hemen yanında bulunması sayesinde eşsiz bir göl manzarasına sahiptir. Restoranın çevresinde bulanan bungalov evleri burada konaklamak isteyen kişileri ağırlar. Yani restoran konaklamalı tatil yapanlar için de oldukça yakın bir alandadır. Bungalov evlerine yakın olması restoranın daha çok müşteri çekmesine yardımcı olmuştur. Turistik bir alanda bulunan restoran, dinlenmek, yemek yiyip bir şeyler içmek ve fotoğraf çekmek için ideal yerlerdendir.

Kafe ve restoran olarak kullanılan mekân kahvaltısı ve alabalığı ile ünlüdür. Serpme kahvaltısı bulunan kafede çaylar masaya termosla getirilir ve istediğiniz kadar içebilirsiniz. Ayrıca kahvaltı sonunda kahve ikramının oluşu müşterilerin gözünde güzel bir imaj yaratmıştır. Kahvaltı hariç öğle ve akşam yemekleri için de gidebileceğiniz restoranın yemekleri de kahvaltısı kadar güzelidir. Kiremitte alabalık, kaşık salata burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Alabalık harici diğer balık ürünlerini de bu restoranda yiyebilirsiniz. Kahvaltı ve yemek menüsü hariç tatlı menüsüne de göz atabilirsiniz. Kafenin magnolia tatlısı gerçekten lezzetlidir. Fiyat olarak restoran, bölgedeki diğer kafelere göre hemen hemen eşit düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kırkpınar Soğuksu Mah., Melih Kibar Sahil Yolu Cad., No: 50, Sapanca

Telefon: 0530 664 30 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sapancakiyirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Green Blue Restaurant

Sapanca Green Blue Restaurant

Green Blue Restaurant, 2006 yılında Sapanca Soğuksu’da kurulmuştur. İstanbul’a sadece 1,5 saatlik bir mesafede olan restoran, yeşilin mavi ile buluştuğu bir alanda şehir gürültüsünden uzak huzurlu bir yerdedir. Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarası ve bölgenin zengin doğası ile bütünleşmiş restoran hem yemekleri ile hem de manzarası ile dikkat çekmeyi başarmıştır. Ünlü şefler ve deneyimli personelleri ile restoran yılın tüm mevsimi müşterilerini ağırlar. Yaz ayları gölün kenarındaki masalarda oturup yemek yemek adeta bir gemide yemek yiyormuş hissi yaşatır. Bu restoranda fotoğraf çekme zevki ise bir başkadır. Kış aylarında ise restoranın iç kısmı açıktır. Restoran iç mekân olarak güzel dekore edilmiş olup şömineler ile ısıtılmaktadır. Sıcak şömine etrafında piyano ve keman eşliğinde hafif bir müzik ile yemek servisi yapılır.

Green Blue Restaurant, balık ürünlerinin ağırlıklı kullanıldığı bir mutfak yapısına sahiptir. Bu restoranı kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Her ne kadar balık ağırlıklı bir mutfağa sahip olsa da balık harici menüleriyle de dikkat çekici bir niteliğe sahiptir. Zengin kahvaltı çeşitleri ve yemek menülerine sahip olan mekânın mutfağı gerçekten lezzetli ve kalitelidir. Et yemekleri, tavuk yemekleri ve salata çeşitleri, kahvaltılar ve olmazsa olmaz balık çeşitleri bu restoranda yiyebileceğiniz ürünlerdendir. Ayrıca belirtmek gerekir ki burası alkollü bir mekândır ve içerisinde bir şarap evi bulunur. Buradan şarap ve diğer alkollü ürünleri yemeğinizle birlikte tüketebilirsiniz. Restoran fiyat performans açısından uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Soğuksu Mah., Melih Kibar Sahil Yolu, No: 52, Sapanca

Telefon: 0264 592 09 06

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/greenbluerestaurant/

Haritada Görüntüle >

Cansu Restaurant

Maşukiye Cansu Alabalık

Cansu Restaurant, 1998 yılında ‘’Cansu Alabalık’’ adıyla Kartepe Maşukiye Mahallesi Çiftlik Caddesi’nde açılmıştır. Cansu Alabalık sadece bir restoran olmasının yanı sıra aynı zamanda bir sosyal tesistir. Taş ve ahşap işçiliğiyle oluşturulmuş iki katlı salonlar müşterilerin daha rahat ve keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamak adına dekore edilmiştir. Restoranın bahçe kısmı ayrıca görülmeye değerdir. Bahçe peyzajında bölge iklimine uygun bitkiler kullanılmıştır. Çeşitli rengârenk çiçekler, akasya, ıhlamur, ceviz, defne, çam ağacı gibi değişik ağaçların ve çiçeklerin yer aldığı bahçe müşterilerin huzurla vakit geçirebileceği alanları oluşturur.

Cansu Restaurant’ın en önemli özelliği Maşukiye’nin en geniş restoran alanına sahip olmasıdır. Ayrıca alabalık üretim tesisinin de burada bulunması restorana ayrı bir lezzet katmıştır. Böylelikle taze ve lezzetli alabalığa ulaşım kolay olmuştur. Restoran, alabalığın yanı sıra kahvaltı ve brunch için de oldukça sık tercih edilmektedir. Zengin köy kahvaltısı, masadan eksilmeyen ekmek servisi ve personellerin müşteriye olan ilgisi restoranın iyi bir imaja sahip olmasını sağlamıştır. Fiyat olarak bakıldığında yemek yemek için ekonomik yerlerden biri olarak karşımıza çıkar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Çiftlik Cad., Asmalı Sk., No: 20, Kartepe

Telefon: 0530 140 30 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cansu_bungalow/

Haritada Görüntüle >

Akasya Alabalık

Maşukiye Akasya Alabalık

Akasya Alabalık, 2001 yılında Kocaeli Kartepe’de Maşukiye beldesi Alabalık tesislerinde kurulmuştur. Bu alabalık tesisinin en önemli özelliği ortasında akan bir akarsuyunun olmasıdır. İki kısımdan oluşan restoran yaz ve kış aylarına uygun salonlardan oluşuyor. Yaz ayları restoranın bahçesinde oturulup yemek yeniyor. Etrafında akarsu bulunması manzarasına ayrı bir hava katarak burayı fotoğraf çekebilmek için ideal kılıyor. Kış aylarında ise soba ve şöminelerle ısıtılmış iç alanda yemek yeniyor. İç alan güzel dekore edilmiş olup otantik bir atmosfere sahiptir. Özel günler için kutlama alanı, çocuk oyun alanı, otopark alanı ve mescidinin bulunması restoranı önemli kılan diğer detaylar arasında yer alır.

Kahvaltı çeşitleri, ızgaralar, ara sıcak menüler, salatalar, tatlılar ve içecekler burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Serpme kahvaltı buranın methedilen yemekleri arasındadır. Alabalık çeşitlerinin yanı sıra kiremitte hazırlanan lezzetleri ile de ön plana çıkan restoranın kiremit menüleri gerçekten denemeye değerdir. Özellikle kiremitte köfte, kiremitte kavurma ve kiremitte alabalık burada tercih edilebilir yiyeceklerdendir. Zengin bir menüye sahip olan restoranın fiyatları lezzet ve müşteri hizmeti bakımından uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Alabalık Vadisi, No: 27, Maşukiye

Telefon: 0262 354 31 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akasyaalabalik/

Haritada Görüntüle >

Pınar Alabalık Tesisi

Pınar Alabalık Tesisi, 1994 yılında Kartepe, Nusretiye Alabalık Sokakta hizmet vermeye başlamıştır. Kurulduğu yerin en büyük restoranlarından biri olan Pınar Alabalık, kapalı ve açık olmak üzere iki alanda hizmet vermektedir. Kapalı mekân daha çok kış aylarında aktifken açık alan yaz aylarında daha aktif olup cıvıl cıvıldır. Açık alan manzara itibari ile nefes kesicidir. Restoranın çevresinde yer alan yemyeşil ağaçlar adeta bir ormandaymış hissi vererek doğada huzur bulmanızı sağlar. Ayrıca restoran içerisinde yer alan balık havuzları, şelaleler, otopark, çocuk oyun alanları müşterilerin rahat etmesine yönelik olup kaliteli bir hizmet gereği olarak düşünülmüştür.

Restoranın menüsünü kahvaltı, alakart, tatlılar, içecekler ve grup menüleri oluşturur. Kiremitte alabalık, tavada alabalık, alabalık İskender ve alabalık ızgara gibi alabalığın her türden lezzetle sunulmasını sağlayan Pınar Alabalık Tesisi müşterilere taze ve güzel alabalık ziyafeti sağlar. Alabalıktan farklı olarak kiremitte kaşarlı mantar, sade mantar, kiremitte et, köfte, ızgara çeşitleri bu restoranda bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Fiyat olarak düşünüldüğünde bu restoran bölgede faaliyet gösteren diğer restoranlara göre fiyatları aşağı yukarı benzer seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alabalık Vadisi, Maşukiye

Telefon: 0262 354 35 67

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kartepepinaralabalik/

Haritada Görüntüle >

Saklı Bahçe Restaurant & Hotel

Maşukiye Saklıbahçe Restaurant

Saklı Bahçe Restaurant, Maşukiye Alabalık Vadisi’nde konumlanmıştır. Maşukiye Kartepe’te doğa ile iç içe geçmiş hem restoran hem de otel olarak kullanılan tesis yaz ve kış aylarında hizmet verir. Sağ tarafı otel sol tarafı restoran bölümü olarak kullanılır. Ortam olarak da epey ilgi çeken tesis ahşap ve taş işçiliği kullanılarak dizayn edilmiştir. Kapalı ve açık alanı bulunan restoranın açık alanı manzarası itibariyle bir hayli dikkat çekicidir. Açık alanda vadi içerisinde dere kenarına paralel olacak şekilde kamelyalar bulunur. Vadi içerisinde yer alan şelale manzarası ve buna ek olarak vadide bulunan ağaçlar restoranın doğa ile bir bütün oluşturmasını sağlamıştır.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği seçenekleri ile hizmet veren Saklı Bahçe bir aile restoranı olması sebebi ile alkolsüz mekândır. Serpme kahvaltı, alakart menüler burada tercih edebileceğiniz menülerdendir. Alabalık buranın en sevilen ve en çok tercih edilen yemeğidir. Restoranda tatlı yemek istiyorsanız kabak tatlısını deneyebilirsiniz. Son olarak restoran fiyat olarak Maşukiye’de hizmet veren diğer restoranlar baz alındığında fiyatlarının makul düzeyde olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Kartepe Cad., Alabalık Sk., No: 28

Telefon: 0262 354 21 90 – 0532 617 98 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saklibahcemasukiye/

Haritada Görüntüle >

Saklı Vadi Restaurant

Maşukiye Saklı Vadi Restaurant

Saklı Vadi Restaurant, 2010 yılında Maşukiye’de Kartepe yolu üzerinde kurulmuştur. Konum, manzara, doğallığı ve lezzetleri ile ön plana çıkan restoran, kapalı alan, piknik alanı ve kır kahvesi olmak üzere üç bölümde müşterilerine hizmet vermektedir. Ayrıca bu restoran çeşitli organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapması ile bilinir. Restoran geniş bir ormanlık alanda kurulduğu için buraya gelen müşteriler çeşitli aktiviteleri yapma imkânı bulur. Yürüyüş, fotoğraf, koşu gibi aktiviteler burada yapılabilecek aktivitelerdendir. Ayrıca orman havasının vermiş olduğu huzur ve dinginlik için de yenilen yemeklerin lezzeti daha bir güzel olacaktır.

Saklı Vadi, kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch için tercih edilebilir. Zengin serpme kahvaltı menüsü lezzetli ve doyurucudur. Kahvaltıda soğuk içecekler ve çay sınırsızdır. Kuyu kebabı, kiremitte mantar, güveçte tavuk ve muhlama denenebilir. Kuyu kebabı ve sac kavurma restoranın spesiyali olarak geçer ve müşterilerden tam not almayı başarabilmiştir. Fiyatlar diğer yerlere göre bir tık pahalı gelebilir. Bir hatırlatma olarak, restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırılması faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Kartepe Cad., No: 116/1, Kartepe

Telefon: 0262 354 20 30

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/saklivadikartepe/

Haritada Görüntüle >

Irmak Alabalık Restaurant

Maşukiye Irmak Alabalık Restaurant

Irmak Alabalık Restaurant, Kartepe Soğuksu Hürmet Caddesi’nde hizmet veren bir balık restoranıdır. Temiz ve nezih bir aile işletmesi olan restoran yemyeşil bir doğanın içerisinde sakin bir alanda konumlanmıştır. Düzlük yemyeşil bir alanda, ırmak kenarında yer alan restoranın bazı masaları da ırmağın içerisindedir. Irmağın içerisindeki masalar yaz aylarında serinlemenize yardımcı olur.   Yemekleri ve hizmeti memnun edici düzeydedir. Ayrıca manzara olarak da eşsizdir. Fiyatları diğer restoranlar baz alındığında makul düzeydedir.

Zengin ve doyurucu bir menüye sahip kahvaltısı vardır. Kahvaltıda servis edilen muhlama gerçekten lezzetlidir. Ayrıca kahvaltıda sınırsız çay imkânı bulunur. Kahvaltı hariç öğle ve akşam yemekleri için de tercih edilebilecek restoranlardan biri olan Irmak Alabalık, alabalık menüleri itibariyle taze ve lezzetlidir. Alabalığın her türden servisinin yapıldığı restorana yolunuz düşerse alabalık ve kiremitte köfte ya da zengin kahvaltı menüsünü denemeden geçmemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Soğuksu Mah., Hürmet Sk., Kartepe

Telefon: 0534 744 50 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/masukiyeirmakalabalik/

Haritada Görüntüle >

Değirmen Alabalık

Maşukiye Değirmen Alabalık Restaurant

Değirmen Alabalık, Kartepe, Alabalık Vadisi Maşkukiye’de hizmet veren bir balık restoranıdır. Her ne kadar literatürde balık restoranı olarak geçse de bu restoranda Türk mutfağına özgü birçok lezzeti bulabilirsiniz. Değirmenin hemen yanında kurulmuş olan restoranda değirmenin su sesi eşliğinde yemek yemek ve serinlemek ayrı bir haz olacaktır. Manzarası itibariyle de dikkat çeken mekân fotoğraf meraklılarını da cezbeder niteliktedir. İyi bir organizasyona sahip olan restoranın çalışanları da kibar ve güler yüzlüdür. Ücretsiz otopark ve vale hizmetinin olması müşteriler için olumlu özelliklerden biridir.

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ile içecekler ve tatlı çeşitleri restoranda verilen hizmetler arasındadır. Burası Maşukiye’de güzel bir kahvaltı yapılabilecek adreslerden biridir. 17 çeşit köy kahvaltısı bulunan restoranda kahvaltıda çay ve soğuk içecek hakkı sınırsızdır. Kiremitte alabalık, kiremitte kaşarlı fileto alabalık ve tava alabalık bu restoranın alabalık menüleridir. Alabalık harici kiremitte köfte, kuzu şiş, ızgara antrikot, kuzu şiş ve tavuk ürünleri de denenebilir. Yemeğin ardından tatlı olarak katmer tatlısı veya kabak tatlısını tercih edebilirsiniz. Fiyat olarak bakıldığında ise aynı yörede hizmet veren restoranlara göre müşterilerin gözünden bir tık pahalıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Alabalık Vadisi, Maşukiye

Telefon: 0262 354 28 44 – 0530 702 65 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mdegirmenn/

Haritada Görüntüle >

Şelale Restaurant

Maşukiye Şelale Restaurant

1992 yılında Kartepe yolunda kurulmuş bir alabalık restoranıdır. Restoran konum olarak Aygır deresinin hemen yanında bulunur. Aygır deresi ve Maşukiye’nin eşsiz doğasıyla iç içe olması restoranın manzara yönüyle dikkat çekmesini sağlamıştır. Oldukça geniş bir alana kurulmuş olan restoran iki bölümden oluşur. Bunlar; restoran alanı ve bahçe alanıdır. Bahçe alanının manzarası çok güzeldir ve bu bahçede müşterilerin rahat edebilmeleri için kamelyalar konulmuştur. Ayrıca restoranın içerisinde on adet havuz yer alır. Havuz temiz ve hijyenik olup içerisinde canlı balık üretimi yapılmaktadır. Restoran fiyat olarak Maşukiye’de faaliyet gösteren diğer restoranlara kıyasla biraz pahalıdır.

Şelale Restaurant, bir alabalık restoranı olarak geçse de burada sadece alabalık bulunmaz. Restoran;  kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Kahvaltı menüsü çeşitlidir ve çaylar masaya termosla getirilir. Maşukiye’de taze alabalık yenilebilecek adreslerden biri olan bu restoranın kendi havuzunda üretmiş olduğu balıklar pişirerek müşterilere servis edilir. Maşukiye’de bu restorana gitmeyi planlıyorsanız bir araç ile gitmeniz gerekecektir. Restoranda fotoğraf çekinmek için de ayrıca bir fotoğrafçı bulunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dereiçi Mevkii, Maşukiye

Telefon: 0262 354 33 25 – 0534 247 42 81

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/masukiyeselalerestaurant/

Haritada Görüntüle >

Köy Konağı Restaurant

Maşukiye Köy Konağı Restaurant

Köy Konağı Restaurant, Kartepe Maşukiye’de Leyla Atakan Caddesi üzerinde hizmet veren bir işletmedir. Doğa ile iç içe olan restoranın manzarası Sapanca Gölü’ne bakıyor. Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasına karşı hoş bir mekânda lezzetli yemekler için Maşukiye’de tercih edilmesi gereken mekânları arasında yer alır. Gerek manzarası gerek restoranın ortamı ile son derece güzel bir atmosfere sahiptir. Restoran, mekân tasarımı olarak otantik bir havaya sahip olmasıyla bilinir. Otopark sorununun olmayışı ve çocuklar için oyun alanının bulunması bu restoranı cazip kılan diğer faktörler arasında yer alır.

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği için tercih edebileceğiniz restoranlardan biridir. Serpme köy kahvaltısı, ızgara çeşitlerini burada bulabilmek mümkündür. Kahvaltıda yöresel ürünler kullanılıyor ve servis ediliyor. Sınırsız çay imkânının bulunması kahvaltıya ayrı bir keyif katan etkenler arasındadır. Kahvaltı haricinde buraya gelirseniz ızgara menülerini deneyebilir ardından tatlı olarak da fırın sütlaç tercih edebilirsiniz. Köy Konağı Restaurant fiyat performans olarak değerlendirildiğinde uygun fiyatlı lezzetli yemeklerin adresi olarak karşımıza çıkar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Leyla Atakan Cad., No: 25, Kartepe

Telefon: 0536 317 82 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kartepekoykonagi/

Haritada Görüntüle >

Koru Restaurant

Maşukiye Koru Restaurant

Koru Restaurant, Kartepe Maşukiye Alabalık Sokakta hizmet veren bir işletmedir. Mutfak olarak Türk ve Akdeniz mutfağı esintileri taşır. Aynı zamanda barbekü menüsü ve şarap barı bu restoranın bünyesinde yer alır. Restoranın şelale dibinde yer alması buranın eşsiz bir manzaraya sahip olmasını sağlamıştır. Şelale yanında yenilen yemekler ve şelaleden akan suyun sesleri adeta insana dinginlik ve keyif verir. İç ve dış mekân olarak harika bir tasarıma sahip olan restoranın dış mekânı adeta doğa ile bütünleşmiş haldedir. Şelale sesi, dağ havası, yeşil ve mavinin uyumu, kuş sesleri ve tertemiz doğasıyla Koru Restoran Maşukiye’de ziyaret edilebilecek yerlerden biridir.

Kahvaltı ve alakart menüsü bulunan restoran, müşteriler tarafından daha çok kahvaltı yapmak için tercih edilir. Buranın serpme köy kahvaltısı meşhurdur. Kahvaltı fiyat olarak makul düzeyde olup sınırsız çay ikramı vardır. Kahvaltı haricinde alabalık menüleri ve ızgara menüleri lezzetli ve doyurucudur. Güveçte alabalık, mantar, kiremitte alabalık, güveçte peynir ve mantar bu restoranın denemeye değer lezzetlerindendir. Koru Restaurant, uygun fiyatlı mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Araba Konağı Cad., Göknar Sk, Alabalık Vadisi, No: 20, Maşukiye

Telefon: 0262 354 38 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/korurestaurantmasukiye41/

Haritada Görüntüle >

Yazıcı Köyevi

Yazıcı Köyevi, Maşukiye Mahallesi Kartepe Caddesi Ardıçlı Sokakta hizmet veren restoranlardan biridir. Kartepe eteklerinde kurulmuş olan restoran aynı zamanda Maşukiye’nin ilk restoranlardan biri olma özelliğine sahiptir. Kartepe dağ manzarasına sahip oluşu ve dere kenarında yer alması eşsiz bir manzarasının olmasını sağlar. Ayrıca bahçesinde ulu bir çınar ağacının bulunması burayı gizemli ve farklı kılar. İç ve dış mekân olarak hizmet veren restoranın iç mekânı şömine ve soba ile ısıtılır. Yazıcı Köy Evi’nin ayrı bir özelliği de alkolsüz bir mekân olmasıdır. Restoranda otopark, çocuk oyun alanı ve geniş bir bahçe alanı bulunur.

Restoran; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Serpme kahvaltısı çok çeşitli ve doyurucudur. Çaylar semaverde demlenir ve sınırsız çay imkânı bulunur. Kahvaltıda hazırlanan güveçte peynir müşteriler tarafından buranın en beğenilen ürünlerinden birisidir. Fırında güveç çeşitleri, açık büfe menüler burada bulabileceğiniz yemeklerdendir. Restoran kiremitte kavurması ile meşhurdur. Maşukiye’nin ilk restoranı olan Yazıcı Köy Evi’ne gelmeyi planlıyorsanız kiremitte kavurmayı mutlaka denemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Mah., Kartepe Cad., Ardıçlı Sk., No: 6, Kartepe

Telefon: 0262 354 31 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yazicikoyevi/

Haritada Görüntüle >

Kartepe Manzara Restaurant

Kartepe Manzara Restaurant

Kartepe Manzara Restaurant, Maşukiye Kartepe Caddesi’nde hizmet veren restoranlardan biridir. Eşsiz göl manzarası ve yemyeşil bir doğanın hüküm sürdüğü alanda kurulan restoran manzara itibariyle nefes kesicidir. Maşukiye’de güzel bir manzaraya karşı leziz yemekler için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoran, manzara itibariyle dikkat çekici olduğu kadar iç mekân tasarımı ile de oldukça göz alıcıdır. Otantik bir iç mekân tasarımına sahip olan restoran soba ve şöminelerle ısıtılmaktadır. Elbette bu şömine ve sobalar mekânı ısıtmakla kalmamış ortama ayrı bir hava katmıştır. Restoran özel günlere ev sahipliği yapması ile de bilinir. Özel bir gün kutlamak istiyorsanız burayı düşünebilirsiniz.

Kartepe Manzara Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch için tercih edilecek restoranlardan biridir. Serpme köy kahvaltısı çeşitli ve doyurucu olduğu kadar tamamen doğal ve yöresel ürünler kullanılarak hazırlanmıştır. Kişi başı olarak verilen kahvaltıların bir özelliği de soğuk ürünlerin sınırsız olarak verilmesidir. Kahvaltı harici buraya gelenler için ızgara çeşitleri, güveçte mantar, sac kavurma ve kuzu mantar tercih edilebilir. Restoran fiyat performans açısından değerlendirildiğinde fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kartepe Green Park Yolu 7. Km, Kartepe

Telefon: 0539 678 41 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kartepemanzararestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kuzuyayla Park Izgara Evi

Kuzuyayla Park Izgara Evi, Kartepe Nusretiye’de hizmet veren bir işletmedir. Kartepe zirve yolunda, milli park girişinde yer alan konumu itibariyle nefes kesici bir manzaraya sahiptir. Kış aylarında karla örtülü olan bölgede bulunan restorana rağbet oldukça yoğundur. Kapalı ve açık alan olarak hizmet veren işletmede ayrıca kızak, ızgara, çadır ve kamp alanı kiralaması da yapılabilir. Bu yönü ile de dikkat çeken restoran çevresinde kamp yapmak ve restoranın lezzetli yemeklerinden yemek mümkün olacaktır.

Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir yerler arasındadır. Serpme kahvaltı, ızgara çeşitleri, tavuk ızgara, sucuk, köfte ve pirzola gibi yiyecekler bu restoranda yiyebileceğiniz lezzetlerdendir. Ayrıca çay, kahve, salep gibi içecekleri de burada içebilirsiniz. Kuzu tandır ve sucuk ekmek tavsiye edilen yiyecekler arasında yer alır. Ayrıca mekân içerisinde bulunan sobada demlenmiş sıcak çayların lezzeti de bir o kadar güzeldir. Restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların uygun seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Nusretiye, Kartepe

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Seyirtepe Restaurant

Maşukiye Seyirtepe Restaurant

Seyirtepe Restaurant, Kartepe Çınarlı Mahallesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Restoran,  Kartepe’nin zirvelerine yakın bir alanda kurulmuş olan son işletme olarak bilinir. Kartepe zirvelerinde yer alan bu restoran manzara itibariyle göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Sapanca Gölü’nü tam anlamıyla gören bir manzara ve buna ek dağ havası restoranın daha çok müşteri çekmesine yardımcı olur niteliktedir. Yaz, kış gelinebilecek bir mekân olan Seyirtepe Restaurant, Kartepe’nin kayak merkezi olması sebebi ile daha çok kış aylarında müşteri çekmektedir. Şömine ile ısıtılan mekâna girdiğinizde ister istemez içiniz ısınacak ve burada bir çay içmek isteyeceksiniz.

Restoran, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir yerler arasındadır. Kahvaltısında çeşit çoktur ve doyurucudur. Sac kavurması ile meşhur olan restorana yolunuz düşerse mutlaka bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Güveçte tereyağlı kaşarlı sucuk, bonfile, kaşarlı gözleme de yine deneyebileceğiniz lezzetler arasındadır. Yemek ardından tatlı olarak künefe veya kabak tatlısı deneyebilirsiniz. Restoran fiyat olarak çevredeki diğer restoranlarla kıyaslandığında ekonomik düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çınarlı Mah., Kartepe

Telefon: 0535 248 20 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/huyukseyirtepecafe/

Haritada Görüntüle >

Osmanlı Bahçesi Restaurant

Osmanlı Bahçesi Restaurant

Osmanlı Bahçesi Restaurant, Kartepe, Maşukiye yolu girişi Seka Kampı Caddesinde hizmet veren bir restorandır. Maşukiye deresinin yanında kurulu olan restoranın ana binası Artvin yöresinden getirilmiş olan ahşap bir kır evidir. Kestane ağacından yapılan ahşap binanın önemli bir özelliği de tamamen eski usulde el işçiliği ile yapılan çivi veya başka alet kullanılmadan oyma geçme sistemiyle inşa edilmiş olmasıdır. Restoranın otantik bir yapısının olması ve eşsiz bir doğaya sahip bir alanda kurulmuş olması müşterileri cezbeden detaylar arasında yer alır. Kapalı ve açık alanı bulunan restoran, her türlü düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapar.

Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir yerlerden biridir. Bu restoranda Türk mutfağı yemekleri servis edilir. Müşteriler tarafından daha çok kahvaltı için tercih edilen yerlerden biridir. Serpme kahvaltısı çeşitli ve doyurucudur. Kişi başı servis edilen kahvaltılar fiyat olarak da makul seviyededir. Öğlen veya akşam yemeği için gelmeyi düşünürseniz köfte, balık veya kaşarlı köfte tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maşukiye Yolu Girişi, Seka Kampı Cad., Kartepe

Telefon: 0534 691 50 83

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/osmanlibahcesi/

Haritada Görüntüle >

Kartepe’de yer alan şirin mi şirin bir belde olan Maşukiye, turizm açısından önemli yerlerden biridir. Eşsiz orman havası, Sapanca Gölü manzarası, dereler, şelaleler, ırmaklar buranın turizm açısından gelişmesine yardımcı olmuştur. Ayrıca bölgede bulunan bungalov evleri de buraya gelen turistlerin konaklaması için ilgi çekici yerlerdendir. Maşukiye, doğasıyla ilgi çektiği kadar yöresel yemekleriyle de bir o kadar insanların dikkatini çeker. Burası hem gezip görebileceğiniz hem de yöresel yemekleri deneyimleyebileceğiniz eşsiz destinasyonlardan biri olarak karşınıza çıkar.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin