Mardin’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Tarihi dokusu, taş evleriyle Mezopotamya’nın altın kenti Mardin, geçmişten günümüze önemli kentlerden biridir. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması ve farklı kültürlere ev sahipliği yapması çok yönlü ve çok kültürlü bir dokuya sahip olmasına yardımcı olmuştur. Geçmişten günümüze değin farklı kültürleri bünyesinde harmanlaması kentin dokusuna ve mimarı yapısına etki ettiği kadar zengin bir yemek kültürü oluşmasında da fazlasıyla etkili olmuştur. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ilgi gören kent, tarihi yapısıyla olduğu kadar yemekleriyle de bir o kadar dikkat çekmektedir.

Mardin mutfağı denildiğinde yöresel lezzetler, Süryani lezzetleri olarak ön plana çıkıyor. Et ağırlıklı bir mutfak olan Mardin mutfağında yemekler bol baharatlı, salçalı ve biber ağırlıklı hazırlanıyor. Mardin mutfağını diğer yöre mutfaklardan ayıran en önemli özellik ise; yemeklerin bakır ve gümüş tepsilerde servis edilmesidir. Bu sayede hem lezzet şöleni hem de görsel bir şölen sunulmuş oluyor.

Mardin mutfağı kendine has lezzetleri ile önemli yöre mutfaklarından biridir. Yöresel yemekleri bir o kadar geniş olan Mardin mutfağının meşhur birçok lezzeti bulunur. Bunlardan bazıları; Süryani şarabı, lebeniye çorbası, kibbe dolması, genadir çorbası, kuru patlıcan dolması, harire tatlısı, zingil tatlısı, accin, kahiye tatlısı, kişk çorbası, Mardin çöreği (kiliçe), muammara, çağla yemeği, sembusek, peynir helvası, cevizli börek, çağla yemeği, kaburga dolması, soğanlı Mardin kebabı, ikbebet, haşlama içli köfte gibi yöresel lezzetleridir.

Mardin’e yolunuz düştüğünde hem burayı gezip hem de meşhur yöresel yemeklerini denemek iyi bir fırsat olabilir. Mardin’de nerede, ne yenir diye sorduğunuzda ise aşağıdaki liste tam da size göredir.

Mardin Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Mardin’den Alınabilecek Yiyecekler: Türkiye’nin en özel gastronomi şehirlerinden biri olan Mardin, geleneksel kültürüyle olduğu kadar mutfağıyla da dünyaca bilinen bir yerdir. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist Mardin’i ziyaret eder, buranın mistik atmosferinde unutamayacağı bir tarih-kültür gezisi yapar. Mardin mutfağı çok geniştir. Pek çok lezzetli yemeği vardır. Buradayken hangi yemeği yiyeceğini insan şaşırır. Dönüş vakti geldiğinde ise ne alayım telaşına düşer insan. Mardin gezisinden dönüşte badem şekeri, cevizli sucuk, peksimet, leblebi ve çörek gibi yiyecekler alabilirsiniz. Bununla beraber, kurutulmuş patlıcan, biber, baharatlar ve baklagiller de alınabilir.

Mardin’in En Meşhur Tatlısı: Mardin’in damak çatlatan lezzetli yemekleri olduğu kadar parmak ısırtan tatlıları da vardır. Mardin’in meşhur tatlılar arasında harire tatlısı, zingil tatlısı ve kahiye tatlısı bulunur. Sumak şerbeti ve mırra da içecek olarak tercih edilir.

Mardin’de Nerede, Ne Yenir?

Hanzade Kahvaltı & Cafe

Mardin Hanzade Kahvaltı & Cafe

Hanzade Kahvaltı Cafe, Mardin’de kahvaltı nerede yapılır diye sorulduğunda akla ilk gelen yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Mardin Artuklu, Şar Teker Mahallesi’nde hizmet veren kafe, eşsiz serpme kahvaltısıyla ünlüdür. Tarihi Mardin manzarası eşliğinde muhteşem bir kahvaltı için tercih edilmektedir. Manzara ve mekânın ambiyansı gerçekten büyüleyici bir yapıya sahip olan kafe Mardin’de oldukça popülerdir. Kafenin en beğenilen ve en çok tercih edilen bölümü teras kısmıdır. Terasta eşsiz Mezopotamya manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak büyüleyici bir deneyim olacaktır.

Kavurmalı yumurta, envaı çeşit peynirler, köy kaymağı, serpme kahvaltı burada tadabileceğiniz lezzetlerdendir. Serpme kahvaltısı oldukça zengin. Kahvaltıda 35 farklı ürün servisi bulunuyor. Kahvaltıda kullanılan ürünlerin yöresel olması da kahvaltıya ayrı bir lezzet katıyor. Bununla beraber, serpme kahvaltıda çay ve kahve ikramının da sınırsız olması kahvaltıya ayrı bir güzellik katıyor. Müşterilerin gözünden fiyatlar, Mardin’de faaliyet gösteren diğer kahvaltı salonlarıyla aşağı yukarı benzerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Teker Mah., Artuklu

Telefon: 0554 177 21 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hanzadecafemardin/

Haritada Görüntüle >

Kardeşler Odunlu Ekmek Fırını

Mardin Kardeşler Odunlu Ekmek Fırını
Fotoğraf: Mehmet Bakkaloglu

Mardin şehir merkezi Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet veren Kardeşler Odunlu Ekmek Fırını altın renkli tahinli çörekleriyle ünlü bir yerdir. Mardin denildiğinde akla en çok kebapları ve etleri gelse de tahinli çöreği de bir o kadar önemli yere sahiptir. Öyle ki kahvaltılarda çay eşliğinde çok iyi giden bu çörekler yiyenlerin bir daha yediği türden bir lezzeti içerisinde barındırıyor. Mardin’e özgü bir lezzet olan tahinli ve mahlepli Mardin çöreğini burada deneyebilirsiniz. Lezzetli ve ekonomik ürünleriyle Kardeşler Odunlu Ekmek Fırını Mardin’de en çok tercih edilen fırınlardan biri olarak kurulduğu günden bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Salep, mahlep, sakız, haşhaş ve tahin gibi ürünlerle hazırlanan Mardin çöreği, Kardeşler Odunlu Ekmek Fırın’ının meşhur lezzetlerindendir. Çöreğin içinde birçok malzemenin yer alması lezzetini artırdığı kadar bir o kadar da sağlıklı olmasını sağlar. Üstü iyice kızarmış ve simit şeklinde olan bu çörek Kardeşler Odunlu Ekmek Fırın’ının en çok tüketilen lezzetlerindendir. Tahinli çöreğin yanı sıra hurmalı Süryani çöreği ve bademli hurmalı çöreklerini de burada deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Medrese Mah., Cumhuriyet Cad., No: 182, Merkez

Telefon: 0482 212 36 72

Haritada Görüntüle >

Matador Ekmek Fırını

Matador Ekmek Fırını, Mardin şehir merkezi, Savurkapı Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet vermektedir. Fırının en önemli özelliği, eski lezzetleri bu günlere taşıyor olmasıdır. Lezzetli ve taze ürünleriyle bilinen bu fırın Mardinlilerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Fiyatlar müşterilerin gözünde oldukça uygun bir seviyededir.

Ekmeğin her çeşidinin bulunduğu fırında ekmeklerin lezzeti taş ocakta pişmesinde yatıyor. Tatlı, tuzlu, sert veya yumuşak yani her türden ekmeği bu fırında rahatlıkla bulabilirsiniz. Baharatlı ve mahlepli Mardin çöreği ve Süryani çöreğini burada deneyebilirsiniz. Süryani çöreği almak için biraz geç gitmeniz tavsiye edilir. Çünkü bu çörekler fırına biraz geç atılıyor ve çıkması saat 12’yi buluyor. Müşteriler tarafından çokça tercih edilen Süryani çörekleri çok çabuk biter.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Savurkapı, Cumhuriyet Cad., No: 60, Merkez

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Cercis Murat Konağı

Mardin Cercis Murat Konağı

Mardin şehir merkezi Birinci Caddesi’nde yer alan Cercis Murat Konağı, Mardinli bir şef olan Ebru Baybara Demir tarafından açılmıştır. Turistik bir konakta hizmet veren restoran, gerek Mardin mutfağının eşsiz yemeklerini gerekse Türk mutfağı yemeklerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Restoran gerek atmosferi gerek lezzetli menüsüyle müşteriler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Ayrıca eşsiz Mezopotamya manzarası yemeklere ayrı bir hava katmaya yetecektir. Mekânda Cumartesi akşamları düzenlenen ve bir gelenek haline gelmiş olan yemek şovları restorana ayrı bir hava katmaktadır.

Çeşitli mezeleri, kuzu put dolması, kaburga dolması ve nar salatası buranın en beğenilen lezzetlerindendir.  Süryanilere özgü bir yemek olan ‘’Dobo’’,  Süryani içli köftesi kitel raha ve Süryani şarabı Cercis Murat Konağı’nın olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alır. Ayrıca kişk çorbası, ekşili erik yahnisi alluciye, tarçınlı mahlepli patlıcanlı pilav, kazan kebabı, pekmezli erik tavası, ekşili nohut yemeği hımmısiye, kaburga içinde sarımsaklı yaprak sarması yine restoranda mutlaka denenmesi gereken lezzetlerdendir. Restoranın en önemli özelliği yemeklerde kullanılan sebzelerinin restoran tarafından yetiştirilmesi ve her zaman taze meyve sebzelerin kullanılmasıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Birinci Cad., No: 157, Merkez

Telefon: 0482 213 68 41 – 0482 213 75 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cercismuratkonagi/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Yusuf Usta

Mardin Kebapçı Yusuf Usta

Mardin merkezde eski postane karşısında hizmet veren Kebapçı Yusuf Usta, Mardin’de kebap nerede yenir denildiğinde akla gelen ilk adreslerden biridir. Eski Mardin sokaklarını gezerken rastlayacağınız bu kebapçı dükkânı muhteşem kebaplarıyla müşterileri adeta mest eder. Fiyat performans olarak müşteriler açısından oldukça uygundur.

Kebapçı Yusuf Usta kebapları lavaş ve salata ile servis ediliyor. Kuru yemişleri kebapla buluşturan Kebapçı Yusuf Usta, cevizli ve fıstıklı kebaplarıyla mükemmel bir uyum yakalamıştır. Acılı, acısız veya kuru yemişli kebapların yanında bol köpüklü yayık ayranı almayı tercih edebilirsiniz. Kömür ateşiyle pişirilen nefis kebaplar kızarmış domates ve biberle servis edilmektedir. Fıstıklı kebabı meşhur olan Kebapçı Yusuf Usta’nın kebapları kadar mezeleri de bir o kadar güzeldir. Közlenmiş biber, domates, soğan ve fırından yeni çıkmış tazecik lavaşlarıyla Kebapçı Yusuf Usta, müşterilerine kelimenin tam anlamıyla bir ziyafet imkânı sunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalım Mah., Ümitköy Sitesi Altı, Artuklu

Telefon: 0482 212 79 85 – 0539 428 46 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapciyusufusta/

Haritada Görüntüle >

Kasrı Kaya (Ciğerci Yusuf)

Mardin Kasrı Kaya Ciğerci Yusuf
Fotoğraf: Kemal Borandağ

Mardin’de ciğer nerede yenir sorusuna verilebilecek en net yanıt şüphesiz Kasrı Kaya Restoranıdır. Mardin şehir merkezinde Vali Ozan bulvarında hizmet veren restoranda ciğer haricinde yöresel yemekler de servis edilmektedir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için gidebileceğiniz mekânlardan biri olan Kasrı Kaya, yemekleri kadar dekorasyonu ile de ön plana çıkmaktadır. Ferah ve şık döşenmiş restoran her anlamda müşterilerini memnun etmeye yönelik bir hizmet anlayışını benimsemiştir.

Ciğeri ile meşhur olan restoranda ciğerden farklı lezzetleri de bulabilmeniz mümkündür. İşkembe çorbası, saçta pişirilmiş tavuk, içli köfte, lebeniye çorbası, alluciye, incasiye gibi farklı lezzetleri de burada deneyebilirsiniz. Ciğer yemek için geldiğinizde ciğerden önce masaya mezeler getirilir. Mezeleri de ciğer kadar lezzetli ve bir o kadar da doyurucudur. Fiyat olarak Mardin’de faaliyet gösteren diğer restoranlarla kıyaslandığında fiyatlar nispeten benzerlik göstermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 13 Mart Mah., Vali Ozan Cad., Doğan Apt. Altı, No:90, Polis Evi Karşısı, Artuklu

Telefon: 0546 876 47 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mardincigerciyusuf/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Rıdo

Mardin Kebapçı Rıdo
Fotoğraf: Hadi Çomaktekin

Mardin şehir merkezi Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Kebapçı Rıdo Mardin’de kebap yenilebilecek birkaç yerden biridir. Burası yöre halkı tarafından da en çok tercih edilen mekânlardan biridir. Kebapçı Rıdo’nun tarihi 1920’li yıllara kadar uzanıyor.

Acılı ve acısız olmak üzere hazırlanan kebaplar müşteriler tarafından çok beğenilmektedir. Yörenin kendi hayvanından karşılanan etlerle hazırlanan nefis kebaplar kuzu ve süt danası karışımıyla özel olarak hazırlanır. Etin yağı ile ıslatılmış sıcak lavaşlar ete eşlik eder. Kebapçı Rıdo’da kebabın yanına ikram olarak gelen bol sumaklı soğan salatası genellikle kebabın üzerine dökülerek yeniyor. Kebabın yanında tasta getirilen ayranı da en az kebabı kadar lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 13 Mart Mah., Mardin AVM Arkası, Venüs Apt. Altı, Artuklu

Telefon: 0482 502 40 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sehmus_orukk/

Haritada Görüntüle >

Şahin Tepesi Restaurant

Şahin Tepesi Restaurant, Mardin şehir merkezi Gül Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde Türk mutfağı dalında hizmet veren bir restorandır. Otantik ve huzurlu bir atmosfere sahip olan mekân, Mardin’de meyhane denildiğinde akla gelen ilk yer olarak biliniyor. Burası ayrıca muhteşem de bir manzaraya sahiptir. Restoran Mardin halkı tarafından Kabadayı Beşir’in mekânı olarak da biliniyor. Mardin halkı tarafından çok sevilen ve tercih edilen restoran fiyat olarak da oldukça makul düzeydedir. Rakı içip keyifli zaman geçirmek isteyenler için Şahin Tepesi Restaurant’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Pirzola, saç tava, taze mezeler, sucuklu humus burada tercih edilebilecek yemeklerdendir. Kuzu etinden yapılan saç kavurma, haydari, şakşuka, kaşık salata, Arnavut ciğeri mekânın mezelerini oluşturur. Restorana gitmeden önce unutulmaması gereken önemli bir husus da mutlaka önceden rezervasyon yaptırılması gerektiğidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 03:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Savurkapı, Zübeyde Hanım Cad., No: 28/12, Artuklu

Telefon: 0482 212 51 42 – 0536 213 51 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sahintepesimardin/

Haritada Görüntüle >

Bağdadi Restoran

Mardin şehir merkezi Şar Vali Adil Sokakta hizmet veren Bağdadi Restoran Mardin’de yöresel yemekleri deneyebileceğiniz mekânlardan biridir. Restoran yörenin tarihi dokusunu yansıtan bir dekorasyona sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Görkemli bir konakta hizmet veren restoran gerek atmosferiyle gerek zengin menüsüyle göz alıcı bir ihtişama sahiptir. Bu restoranın bir önemli özelliği de mekânda Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzik ve eğlencelerin düzenleniyor olmasıdır. Ayrıca buranın fasıl geceleri de meşhurdur. Zengin ve leziz yemekleri, düzenlenen eğlence geceleri ve muhteşem atmosferiyle Bağdadi Restoran tam size göre.

Kaburga dolması, irok, alluriye, oğlak kavurması, kara erik kebabı, sembusek, alluciye ve buna benzer pek çok Mardin yöresine ait geleneksel yemekleri bu restoranda bulabilirsiniz. Burada müşteriler tarafından en çok tercih edilen Antik Mardin mezelerinden oluşan Mezopotamya tabağıdır. Ayrıca; frik salatası, reyhani, tahinli patlıcan salatası, Bağdadi atom, şemsil yakudi yemekleri de burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Tatlı olarak Mardin mutfağına özgü bir tatlı olan ‘’hariri’’ tatlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 14:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şar Mah., 228. Sk., No: 2, Artuklu

Telefon: 0482 212 55 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mardinbagdadi/

Haritada Görüntüle >

Dobo Restaurant

Mardin Dobo Restaurant

Dobo Restaurant, Mardin merkez Birinci Cadde, Tarihi Emir Hamamı yanında yer alıyor. Girişimci bir iş kadını tarafından 300 yıllık tarihi bir binada açılmıştır.  4 katlı bir bina olarak hizmet veren restoranın teras katı muhteşem bir manzaraya sahip olmasıyla bilinir. Yöresel yemeklerin servis edildiği mekan, yemeklerin lezzetli oluşu kadar mekanın hijyenik oluşuyla dikkat çekmektedir. Mekânın şık dekorasyonu ve tarihi dokusu müşterileri adeta büyüler.

Dobo kebabı, sumaklı şerbet, Mardin kebabı, içli köfte, kaburga dolması, Mardin’e özgü beyaz çiğ köfte, kuzu budu dolması, sarma, bamya, tatlı kabağı dolması, haşlanmış ya da kızartılmış içli köfte restoranın menüsünde yer alan ana yemeklerdendir. Fiyatlar Mardin’de faaliyet gösteren restoranlara kıyasla bir tık pahalı olsa da yemeklerin lezzeti ve çalışanların samimiyeti ödediğiniz fiyata değmesini sağlayacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümü günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Birinci Cad., Tarihi Emir Hamamı Yanı, Artuklu

Telefon: 0505 673 97 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mardindoboorestaurant/

Haritada Görüntüle >

Cağ Urfa Sofrası

Mardin Cağ urfa Salonu
Fotoğraf: Mehmet Emin Demir

Cağ Urfa Sofrası, 1995 yılından beri Mardin, Artuklu Çağ Mahallesi’nde hizmet veriyor. Yöresel yemekleri bulabileceğiniz restoran otantik atmosferiyle de dikkat çekici bir niteliğe sahiptir. Kebap çeşitleri, pide çeşitleri, ızgara salatalar ve alakart menüleri bulunan restoran öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilecek mekânlardan birisidir. Fiyatlar müşterilerin gözünde makul seviyededir.

Kuzu etinden yapılmış kebap, et şiş, beyti sarma, tavuk kebabı, soğan kebabı, döner, külbastı, kiremitte köfte, Alinazik kebabı ve Mardin kebabı burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Döner yemek için gitmek isteyenler için dönerinin çabuk tükendiğini belirtmekte fayda var. Tatlı olarak da künefeyi tercih etmenizi öneririz. Cağ Urfa Sofrasına gelmeyi düşünüyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız iyi olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kadın Doğum Hastanesi Arkası, Çağatay Apt. Altı, Yenişehir

Telefon: 0482 212 65 55

Haritada Görüntüle >

Antik Sur Cafe & Restoran

Mardin Antiksur Cafe & Restaurant
Fotoğraf: Mustafa Orhon

Antik Sur Cafe ve Restoran, Mardin Artuklu’da hizmet veren bir restorandır. Öğle ve akşam yemeği ve gece eğlencesi bulunur. Tarihi taş bir binada hizmet veren restoran mekânın dokusuna uygun olarak restore edilmiş. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri türkü gecesi düzenleniyor. Perşembe ve Pazar gecesi arası da mekânda sıra gecesi düzenleniyor. Restoran otantik havası ve düzenlenen geleneksel sıra geceleriyle meşhurdur. Gerçek bir Mardin gecesi görmek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden birisidir. Restoran yemekleri ile olduğu kadar müzikleri ve müzisyenleriyle de ilgi çekici bir niteliğe sahiptir.

Yöresel yemeklerin servis edildiği restoranda Mardin yöresine ait pek çok yemeği bulmanız mümkündür. Haşlanmış ve kızarmış içli köfte, meze çeşitleri, çiğ köfte, kaburga dolması, ekşili köfte, Mardin kebabı Antik Sur Cafe’de tercih edebileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Tatlı olarak da irmik helvası tercih edebilirsiniz. Restoran fiyatlarının Mardin’deki diğer restoranlara göre biraz pahalı olduğu söylenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Birinci Cad., Kuyumcular Çarşısı, Kervansaray Sur Hanı, Merkez

Telefon: 0482 212 24 25

Haritada Görüntüle >

Seyr-i Merdin

Mardin Artuklu Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmet veren Seyr-i Mardin, Mardin’in en gözde mekânlarından biridir. Mardin’in meşhur yeme içme yerlerinden biri olan restoran, Mezopotamya ovasına bakan eşsiz manzarası ile Mardin’de en sık tercih edilen mekânlardan biridir. Kafenin en önemli ve en güzel detayı eşsiz bir manzaraya sahip olan terasının bulunmasıdır. Kafenin terasından günbatımını izlemek gerçekten huzur verici olacaktır. Tarihi taş bir binada hizmet veren restoran iç dekoru ve otantik havasıyla müşterilerin ilgisini çekmektedir. Bina ilgi çektiği kadar restoranın yemekleri ve sunduğu hizmet kalitesi de buranın Mardin’de önemli yere sahip olmasında rol oynar.

Türk ve Ortadoğu mutfağından pek çok yemeği bu restoranda bulabilmeniz mümkündür. Oldukça geniş bir menüye sahip olan kafeyi ister kahvaltı ve öğle yemeği için ister çay veya kahve içmek için ziyaret edebilirsiniz. Kaburga dolma, haşlanmış içli köfte, hariri yemeklerini bu restoranda deneyebilirsiniz. Meze tabağı da yine bu restoranın en beğenilen yiyecekleri arasında bulunmaktadır.  İçecek olarak en beğenilen içeceklerden biri de Süryani kahvesidir. Eğer bu restorana gelmeyi planlıyorsanız yemek yedikten sonra yemeğinizi Süryani kahvesi ile taçlandırabilirsiniz. Restoranın fiyatları müşterilerin gözünden oldukça makul düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Teker Mah. Cumhuriyet Cad., No: 249, Artuklu

Telefon: 0482 212 18 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seyri_merdin/

Haritada Görüntüle >

Asude Konağı

Mardin Asude Konağı
Fotoğraf: Buse Kerim

Asude Konağı, Mardin Şar Mahallesi Çağatay Caddesi’nde hizmet veren restoranlardan biridir. Güzel bir manzaraya sahip olan kafe, Mardin’de kahvaltı yapmak ve bir şeyler yiyip içmek için tercih edilebilecek yerlerdendir. Asude Konağı yemekleri ile ön planda olduğu kadar muhteşem manzarasıyla da müşterilerinin beğenisini kazanmıştır. Fiyatlar Mardin’deki diğer restoranlara kıyasla normal seviyededir.

Yöresel yemekler, ızgara çeşitleri ve köy kahvaltısı menüleri bulunur. Daha çok kahvaltı için tercih edilen kafede her öğün yemek yiyebilmek mümkündür. Mumbar, sac kavurma ve sac tava burada tercih edilebilecek yemekler arasındadır. Ayrıca mekânın kahveleri taze ve gerçekten lezzetli oluşuyla bilinir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şar Mah., Çağatay Cad., Artuklu

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Sultan Sofrası Mardin Mahalli Yemekler

Sultan Sofrası Mardin Mahalli Yemekler

Mardin şehir merkezi Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet veren Sultan Sofrası Mardinli Mahalli Yemekler, yöresel yemeklerin servis edildiği restoranlardan biridir. Öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz restoran zengin menüsü ile göz doldurur. Muhteşem manzaraya sahip olması ve iç dekor tasarımlarıyla dikkat çekmektedir. Fiyatlar Mardin’deki diğer restoranlara kıyasla müşterilerin gözünde normal seviyededir.

Fiks bir mönüye sahip restoranın yemekleri kaliteli ve lezizdir. Bu nedenle yoğun müşteri çeker. Kaburga dolması, Mardin tabağı burada en çok tercih edilen yemekler arasında yer alır. Et döner, ızgara çeşitleri, mumbar yine burada deneyebileceğiniz yemeklerdendir. Bu restorana gelmek isteyenlerin önceden rezervasyon yaptırmaları faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Medrese Mah., Cumhuriyet Cad., No: 184 Merkez

Telefon: 0482 212 36 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mardinsultansofrasi/

Haritada Görüntüle >

Cihan Et Lokantası

Mardin Cihan Et Lokantası

Mardin yöresel yemeklerini deneyebileceğiniz harika bir esnaf lokantası olan Cihan Et Lokantası, Mardin Midyat’ta hizmet vermektedir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Lezzetli yemekleri, şık ve ferah ortamıyla restoran pek çok müşteriyi kendine çekmeyi başarmıştır. Midyat’ta yöresel yemekleri ve sulu yemekleri denemek için mutlaka bu restorana gitmelisiniz. Makul fiyatlar ve doyurucu tabakları ile Cihan Et Lokantası müşterilerine her anlamda kaliteli bir hizmet sunmayı amaç edinmiştir.

Mekânın en beğenilen yemeği kuzu kaburgası ve dönerdir. Ayrıca lokantanın spesiyali olan perde pilavı üzeri kuzu kaburgası ve tereyağlı et kavurması da burada denenmesi gereken yemeklerdendir. Kaburgadan ayrı haşlama, sebzeli kavurma, kuzu kapama, tandır gibi yemekleri de tercih edebilirsiniz. Tatlı olarak da irmik helvasını deneyebilirsiniz. Fiyatlar Mardin’deki diğer restoranlara kıyasla müşterilerin gözünde normal seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatler arasında açıktır.

Adres: Gölcük, Midyat

Telefon: 0532 053 85 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cihanetlokantasi_/

Haritada Görüntüle >

Midyat Cağ Sofrası

Mardin Midyat Cağ Sofrası
Fotoğraf: Orhan Ersürmeli

Midyat Cağ Sofrası, Mardin Midyat Cumhuriyet Caddesi Yunus Emre Sokakta hizmet veriyor. Yöresel yemeklerin servis edildiği bu restoranı öğle ve akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Oldukça şık ve temiz bir mekâna sahip olan işletme müşterilere kaliteli hizmet sunmayı ilke haline getirmiştir. Etleri her zaman taze ve leziz olmasıyla bilinir. Ayrıca yemeklerde kullanılan etler yöre hayvanlarından karşılanmaktadır. Restoran fiyatları Mardin’deki diğer restoranlara kıyasla müşterilerin gözünde normal seviyededir.

Midyat tabağı, içli köfte, sembusek, tandır böreği, kaburga, döner, lahmacun bu restoranda deneyebileceğiniz yemekler arasında yer alır. Ayrıca cağ kebabı, karışık ızgara, güveç ve Şam böreği de bu restoranın en beğenilen lezzetlerindendir. Tatlı olarak da burada irmik helvası tercih edebilirsiniz. Harika yemeklerden sonra ikram edilen çaylar müşterileri cezbeder niteliktedir. Midyat’ta iyi pişmiş ve lezzetli yemekler arıyorsanız bu restoran tam size göre.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yunus Emre Mah., Cumhuriyet Cad., Midyat

Telefon: 0482 462 44 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/MidyatCagSofrasi/

Haritada Görüntüle >

Adana Dostlar Kebap

Adana Dostlar Kebap

Mardin Artuklu Yenişehir Mahallesinde hizmet veren Adana Dostlar Kebap, Mardin’de Adana kebap yenilebilecek adreslerden biridir. Nezih bir ortama ve güler yüzlü personellere sahip olmasıyla ailecek yemek yemek için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Mekânın hijyene önem vermesi müşteriler tarafından beğenilen bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Restoran fiyatları Mardin’deki diğer restoranlara kıyasla müşterilerin gözünde normal seviyededir. Ayrıca yemeklerin doyurucu olması buranın müşteriler tarafından daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır.

Mardin’e özgü yöresel yemekleri deneyebileceğiniz restoran zengin menüsüyle iştah açıcı niteliğe sahip. Kaburga dolması, kebap çeşitleri, ciğer şiş, Adana kebap, lahmacun, çiğ köfte ve ızgara çeşitleri bu restoranda bulabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Etlerin tazeliği ve kıvamı yemeklerin lezzetini artıran en önemli faktördür. İyi pişmiş ve ağızda lokum gibi dağılan etler müşteriler tarafından oldukça beğeniliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenişehir Mah., Ravza Cad., No: 16, Artuklu

Telefon: 0482 213 01 47

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/adanadostlarmardiin/

Haritada Görüntüle >

Öz Yasemin Pide ve Lahmacun Salonu

Mardin Öz Yasemin Pide ve Lahmacun
Fotoğraf: Şahin Fidan

Öz Yasemin Pide ve Lahmacun Salonu, Mardin şehir merkezi Cumhuriyet Caddesi Medrese Sokakta hizmet veriyor. Pide ve lahmacunun her türlüsünü bulabileceğiniz restoran, Mardin’de pide ve lahmacun yemek için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Gerek mekânın yerinin kolay olması gerek personellerinin güler yüzlü olması bu restorana olan ilgiyi artırmıştır. Restoranın önemli bir özelliği ise etlerinin yöredeki hayvanlardan karşılanıyor olmasıdır. Aynı zamanda taze ve iyi seçilmiş etlerle hazırlanan ürünler her zaman lezzetli ve doyurucudur. Bu restoranda fiyatlar normal seviyededir.

Kuşbaşılı kaşarlı pide, pizza, sembusek, açık lahmacun, kıymalı yumurtalı pide bu salonun en beğenilen yiyeceklerindendir. Sembusek kapalı lahmacun olarak bilinen Mardin mutfağına has bir lezzettir ve bu restoranın sembusekleri gerçekten lezzetlidir. Yemeklerin yanına açık ayran alabilirsiniz. Açık ayranı lezzeti ve yemeklere bir o kadar yakışır kıvamdadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Medrese Mah., Cumhuriyet Cad., No: 238, Merkez

Telefon: 0482 212 75 26 – 0536 556 66 57

Haritada Görüntüle >

Leyli Muse Mutfak

Mardin Leyli Muse Mutfak

Leyli Muse Mutfak, Mardin şehir merkezi Sar Mahallesi Çayırlı Sokakta hizmet vermektedir. Öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi olarak hizmet vermektedir. Türk, Ortadoğu, Arap ve Asur mutfağından yemekleri bu restoranda bulabilirsiniz. Ambiyans olarak ilgi çeken restoran adeta bir müzeyi andırır. Yöresel mutfak, rakı ve canlı müziğin buluştuğu restoran eğlence severler için ideal yerlerden biridir. Mardin’in önemli müzik ekibinden oluşan geleneksel müzik oturumları Leyli Muse Mutfakta müşterilerle buluşturuluyor. 5 farklı dilde yapılan müzik buranın önemli bir geleneği haline gelmiştir. Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice türküler burada müşterilerle buluşturularak Mardin yemek kültürü ve Mardin kültürü tanıtılması hedeflenmiştir.

Gece eğlenceleri ve sıra geceleriyle ünlü olan restoran aynı zamanda lezzetli menüsü ile de ünlüdür. Bademli kuzu kol, kaburga, pekmezli kuzu incik, alluciye, sembusek gibi yöresel yemekleri burada deneyebilirsiniz. Restoranın mezeleri çok çeşitli olup ve çorbaları da bir o kadar lezzetlidir. Ayrıca restoranda eğlence gecesine katılan müşterilere hariri tatlısı ikram edilmektedir. Mardin kültürünü yaşamak ve eğlenmek için tercih edilebilecek nezih bir mekân olan Leyli Muse Mutfak’a gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Ayrıca restoran fiyat performans açısından uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şar Mah., 227 Çayırlı Sk., Cumhuriyet Meydanı Mardin Müzesi, No: 2, Artuklu

Telefon: 0552 438 04 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/leylimusemutfak/

Haritada Görüntüle >

Al Sahan Mardin

Al Sahan Mardin, Mardin Artuklu Vali Ozan Bulvarında hizmet veren restoranlardan biridir. Öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch için tercih edilebilir. Ferah ve temiz bir mekâna sahiptir. Çocuklu aileler de gönül rahatlığıyla burayı tercih edebilir. Lezzetli yemekleri ve güler yüzlü personeliyle bu restoran müşterilerine her zaman kaliteli bir hizmet sunmayı düstur haline getirmiştir. Kaliteli ve lezzetli yemeklerin adresi olan Al Sahan lezzetli yemekleri sayesinde yerli ve yabacı birçok turistin gözdesi haline gelmiştir.

Kaburga dolması ve fiks mönüsüyle gerçekten doyurucu lezzetlere sahiptir. Haşlama içli köfte, fırında güveç, sac kavurma ve mumbar buranın en beğenilen yemekleri arasında yer alır. Tatlı olarak da burada irmik helvası tercih edilebilir. Fiyatlar da mekâna ve yiyeceklere göre gayet makul bir düzeydedir. Bu mekâna gitmeyi tercih ediyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: 13 Mart, Halk Bankası Karşısı, Vali Ozan Blv., No: 10, Artuklu

Telefon: 0533 241 10 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mardinalsahanrestorant/

Haritada Görüntüle >

Kokoreççi Cebrail Usta’nın Yeri

Mardin Kokoreççi Cebrail Usta

Mardin Artuklu, Vali Ozan Bulvarında hizmet veren Kokoreççi Cebrail Usta, Mardin’de en iyi kokoreci bulabileceğiniz yerlerden biridir. Mardin’de kokoreç nerede yenir diye sorulduğunda akla gelen yerlerden ilki olan Kokoreççi Cebrail Usta’nın kokoreçleri gerçekten lezzetli ve doyurucudur. Gel al servisi ve paket servisi bulunan kokoreççinin kokoreçlerini yiyebilmek için illa olduğu yere gitmeye gerek yok. Paket servisi sayesinde canınız ne zaman isterse bu meşhur kokoreçleri sipariş edebilirsiniz.

Kuzu kokorecin yanı sıra nohutlu pilav, midye gibi yemekleri burada deneyebilirsiniz. Buranın en meşhur lezzeti ise şüphesiz kuzu kokoreç olarak kendini gösterir. Öyle ki burada en çok tercih edilen yemek de kuzu kokoreç olmuştur. Kokoreçten ayrı semaverde demlenmiş çay ortama ayrı bir hava ve samimiyet katar. Semaverde demlenmiş olan bu çayın lezzeti ve kokusu bir başkadır. Fiyat ve kalite olarak oldukça iyi olan bu mekân doyurucu kokoreçleriyle de müşterilerine kaliteli bir hizmet sunmayı amaç edinmiştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenişehir, Vali Ozan Blv., Artuklu

Telefon: 0538 705 70 73

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kokorecci_cebrail_usta/

Haritada Görüntüle >

Mezopotamya Çay Bahçesi

Mardin Mezopotamya Aile Çay Bahçesi

Mardin şehir merkezi 52. Işık Sokak Teker Mahallesi’nde hizmet veriyor. Eşsiz manzarası burayı önemli kılan detaylardan biridir. Mardin manzarasına tepeden bakan bir noktada kurulmuş olan çay bahçesi aynı zamanda Mardin’in önemli fırınlarından biri olan Kardeşler Odunlu Ekmek Fırınına da oldukça yakındır. Bu sayede fırından alacağınız çörekleri burada sıcak ve taze demlenmiş çaylarla buluşturabilirsiniz. Çayın yanı sıra kahve çeşitlerini de burada bulmak mümkündür. Fiyatlar Mardin’de faaliyet gösteren çay bahçeleri baz alındığında diğer çay bahçeleriyle fiyat olarak aşağı yukarı benzerlik gösterir.

Mardin’e özel kahvelerin hazırlandığı çay bahçesi dinlenmek ve kendinize gelmek için en ideal noktalardan biridir. Mezopotamya Çay Bahçesinde, Kakuleli Mardin kahvesi, melengiç kahvesi gibi kahve çeşitlerini denemenizi öneririz. Ayrıca eşsiz manzarasına karşı içilen kahve ve çayların lezzeti başka hiçbir yerde bulunmaz. Gün batımı manzarası harika olan çay bahçesi fotoğraf çekmek için de ideal noktalardan biridir. Bu yönü ile burada dinlenirken eşsiz Mardin manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehidiye Mah., Cumhuriyet Cad., No: 147, Eski Mardin

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Tarihi Midyat Gelüşke Hanı Cafe & Restaurant

Tarihi Midyat Gelüşke Hanı
Fotoğraf: Salih Tok

Mardin Midyat Eski Kuyumcular Çarşısında yer alan Tarihi Midyat Gelüşke Hanı günümüzde kafe ve restoran olarak hizmet vermektedir. Gelüşke Han,  1903 yılında Süryani bir vatandaş olan Musa Savaş tarafından inşa edilmiştir. Kurulduğu günden bu güne farklı amaçlara hizmet etmiş olan han günümüzde kafe ve dinlenme yeri olarak hizmet etmektedir. Yemek servisi ve içecek servisinin bulunduğu kafe tarihi ve otantik ortamıyla turistler tarafından oldukça sık tercih edilen mekânlardan biri haline gelmiştir. Bu kafede oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz gibi aynı zamanda hanın içini gezip fotoğraf çekebilirsiniz. Oldukça geniş bir bahçeye sahip olan kafe girişinden iç mekâna değin oldukça şık ve estetik bir tasarıma sahip olduğunu belli eder niteliktedir. Mekânın tarihi dokusuna uygun yapılan dekorasyon adeta eski havayı solumanıza yardımcı olur.

Yemekleri ve ortamın dekorasyonuyla tam olarak Midyat’ı yansıtan yerlerden biri olan Gelüşke Han, hem yemek yemek hem de oturup dinlenmek için ideal yerlerden biridir. Mekân daha çok bir şeyler içmek için ön plana çıksa da yemek de yenilebilir. Tatlı çeşitleri, kebap çeşitleri, çeşitli soğuk ve sıcak içecekler, pide çeşitleri ve ızgara yemekler bu restoranda bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Yemek olarak içli köfte, Şam böreği veya Midyat tabağını deneyebilirsiniz. Tatlı olarak da künefe tercih edebilirsiniz. İçecek olarak ister klasik soğuk ve sıcak bir içecek tercihi isterseniz de yöresel bir kahve sipariş verebilirsiniz. Bu mekânın fiyat açısından da makul olduğunu belirtmek gerekir. Yolunuz Midyat’a düşerse ve tarihi atmosfere sahip güzel bir mekânda bir şeyler yiyip içmek isterseniz mutlaka Tarihi Midyat Gelüşke Hanı tercih etmelisiniz. Burada hem dinlenip hem de hoş vakit geçirip karnınızı doyurmanız mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akçakaya, Eski Midyat Kuyumcular Çarşısı, Midyat

Telefon: 0537 662 08 61

Haritada Görüntüle >

Atilla Çay Bahçesi

Mardin Atilla Çay Bahçesi
Fotoğraf: Hamza Selim Onat

Artuklu Cumhuriyet Caddesinde yer alan Atilla Çay Bahçesi Şehidiye Camii’nin hemen yanında bulunur. Harika bir manzaraya sahip olan çay bahçesi Mardin’de mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında yer alıyor. Temiz ve nezih bir mekân olması, çalışanlarının kibar ve güler yüzlü olması ve muhteşem manzarası buranın dikkat çeken yönlerini oluşturuyor. Mükemmel manzaraya sahip olan çay bahçesi günbatımında eşsiz bir manzaranın görünümünü müşterilerine sunar. Burada kahvenizi yudumlarken aynı zamanda günbatımının keyfini çıkarmanız mümkün olacaktır. Aynı zamanda güzel fotoğraflar çekebilmek için de ideal yerlerdendir. Velhasıl yolunuzun Mardin’e düşmesi durumunda Atilla Çay Bahçesini listenize ekleyin ve günbatımı manzarasına karşı bir yorgunluk kahvesi için.

Şehre tepeden bakan manzaraya karşı çay kahve keyfi yapmak şüphesiz Mardin’i ziyaret edecek kişilerin yapmak istediği ve yaptığı eylemlerden biridir. Burayı eşsiz kılan içilen çay veya kahve değil dillere destan olmuş ve herkesin fotoğraf çekinmek istediği manzarasıdır. Bu manzara eşliğinde içilen çaylar daha bir lezzetli daha bir keyifli oluyor. Dibek kahvesi, menengiç kahvesi gibi kahveleri deneyebilirsiniz. Fincanlarının büyük olması daha fazla kahve zevki yaşamanıza yardımcı olacaktır. Fiyat olarak düşünüldüğünde ise bir çay bahçesi olarak makul düzeyde fiyatlara sahiptir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehidiye Mah., Cumhuriyet Cad., No: 171, Artuklu

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Sadık Künefe

Mardin Sadık Künefe

Mardin, Yenişehir SSK Sokakta hizmet veren Sadık Künefe, 30 yıllık birikimiyle Mardin’de en çok tercih edilen mekânlardan biri haline gelmiştir. Küçük ve temiz bir dükkândan oluşan işletme müşterilere adeta bir lezzet şöleni sunar. Salaş ve küçük olan tatlıcı, tatlılarının lezzetiyle ön plana çıkıyor. Öyle ki Mardin’de künefe nerede yenir diye sorulduğunda akla gelebilecek tek isim olarak herkesin dilinde Sadık Künefe vardır. Fiyat performans olarak bakıldığına fiyatları idealdir. Porsiyonların büyük olması itibariyle müşterilerini memnun eder niteliktedir.

Künefe, kadayıf, soğuk baklava burada yiyebileceğiniz diğer tatlılardan. Dilerseniz burada künefenize dondurma ve kaymak isteyerek de servis alabilirsiniz. Künefeye koyulan dondurma keçi sütünden yapılan Maraş dondurmasıdır. Burada yenilen künefenin en önemli özelliği künefenin fıstıkla servis ediliyor olmasıdır. Tüm bunlar künefeye ayrı yakışarak ayrı bir lezzet kaymaya yardımcı olacaktır. Sadık Künefenin önemli bir özelliği de çay ve suların ikram olmasıdır. Bu durum müşterilerin gözünde ayrı bir imaj yaratmış ve Sadık Künefeye var olan ilginin daha da artmasına yardımcı olmuştur. Elbette ki künefeleri ve tatlılarının bir o kadar lezzetli olması 30 yıldan bu güne değin hala canlılığını ve kalitesini sürdürdüğünün bir kanıtı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şar Mah., Birinci Cad., Tuğhan Otel Yanı, No: 347, Eski Mardin

Telefon: 0541 946 19 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sadik__kunefe/

Haritada Görüntüle >

Izla Art Cafe

Mardin İzla Art Cafe

Kahve, şarap ve ortamıyla ön plana çıkan mekânlardan biri olan Izla Art Cafe, Mardin Artuklu Şar Mahallesinde hizmet veren kafelerden biridir. Ortamı ve ambiyansıyla dikkat çeken kafe arkadaşlarınızla veya ailenizle kaliteli bir zaman geçirmek için ideal yerlerden biridir. Hem yemek servisinin hem de içecek servisinin bulunduğu kafede yiyecekler tamamen sağlıklı ve organik ürünlerden oluşmaktadır. Otantik bir ortama sahip olan kafenin içi antika eşyalarla dekore edilmiş. Kafeye geldiğinizde ortamı incelemek ve yemeklerin tadına bakmak için sabırsızlanacaksınız. Antika eşyalarla süslenmiş kafede eski Mardin havasını yakalayabilir ve böylelikle kendinize bir nostalji yaratabilirsiniz.

Süryani şarabı, Süryani kahvesi, pesto soslu fetucini, peynir tabağı, reyhan şerbeti, limonata, kuru et gibi yiyecek ve içecekler buranın en beğenilen ve en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alır. Hem yemek yiyip hem de hoş vakit geçirebileceğiniz kafe gençler için ideal yerlerden biridir. Fakat burada belirtmek gerekir ki kafe sadece gençlere hitap etmekle kalmayıp her yaştan kişinin kendinde izler bulabileceği bir mekân haline gelmiştir. Aynı zamanda bu kafe fotoğraf çekmek için güzel yerlerden biri olacaktır. Fiyat olarak değerlendirildiğinde ise Mardin’de faaliyet gösteren diğer kafeler baz alındığında fiyatlar gayet makul seviyededir. Buranın kafe olmasından mütevellit rezervasyon yaptırmak gibi bir ihtiyaç da yoktur. Yani canınız ne zaman isterse buraya gelebilir eşsiz atmosferi ve lezzetli yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şar Mah., Bademci Sk., No: 42/D, Artuklu

Telefon: 0533 643 76 49

Haritada Görüntüle >

Kana Cafe Shop

Mardin Kana Cafe Shop

Kana Cafe Shop, Mardin Artuklu’da yer alan küçük bir dükkândır. Küçük bir dükkân olmasına rağmen büyük işler yapar yani büyük lezzetler çıkarır. Temiz ve nezih bir mekân olması, ürünlerin taze ve lezzetli olması buranın müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilmesini sağlamıştır. Yerli halk tarafından da sık sık tercih edilen mekânlardan biridir. Mardin’e yolunuz düştüğünde bu küçük işletmeyi mutlaka ziyaret etmeyi ve yöresel lezzetlerini denemeyi unutmayın. Fakat Kana Shop ürünleri için illa ki Mardin’e gelmenize gerek yok. Türkiye’nin 81 iline kargo gönderimi yapılmasıyla işler daha da büyütülerek kurumsallaştırılmıştır.

Süryani mutfağı tüketim ürünlerini kolaylıkla bulacağınız Kana Cafe Shop, bu ürünleri geleneklere uygun bir şekilde hazırlayarak müşterilere gururla sunmaktadır. Eskimeye ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetler Kana Cafe Shop’la bir dinamizm kazanmıştır. Süryani çöreği, zafaran çayı ve Süryani şarabı gibi yöresel ürünleri burada bulabilirsiniz. Öyle ki burada yapılan Süryani çöreğinin lezzetinin bir eşi daha başka yerde çıkmaz. Fiyat olarak bakıldığında yöresel ürünler sunması dolayısıyla müşterilere biraz pahalı gelse de alınan ürünlerin lezzeti buna değeceğini gösterecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Birinci Cad., Şar Mah., No: 72, Artuklu

Telefon: 0535 313 45 65

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kanacafeshop/

Haritada Görüntüle >

Kafro’s Pizzeria

Mardin Pizzeria Kafros

Mardin, Midyat Elbeğendi Sokakta hizmet veren Kafro’s Pizzeria Mardinli Süryani bir aile tarafından işletilen bir pizza dükkânıdır. Etrafında 6 Süryani köyünün bulunması buraya farklı bir hava katmıştır. Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olan Kafro Pizza kalitesinin düşmemesi için restoranı hafta sonları kapalı tutar. Çok müşteri çekmesi ve hafta sonları yetişemeyecek olmaları hafta sonlarının kapalı olmasının en önemli sebebidir. Kafro Pizzanın en önemli özelliği ürünlerinin tamamen doğal olmasıdır. Ketçap ve mayonezden tutun, her türlü sosa kadar hepsi tamamen doğal olarak hazırlanmış olup tamamen organiktir. Fiyat performans açısından düşünüldüğünde fiyatlar makul düzeyde olup farklı bir pizza deneyimi yaşamak isteyenler için mutlaka denenmesi gerekenler listesinde üst sıralarda bulunması tavsiye edilir.

Odun ateşinde pişirilen Kafro pizzaları gerçekten leziz ve bir o kadar sağlıklıdır. Kafroz köyü ulaşımın kolay olduğu köylerden biridir. Bu sebeple buraya gitmek için herhangi bir tereddüt yaşıyorsanız tüm soru işaretlerini bir kenara bırakın ve Kafroz köyündeki bu pizzacıyı ziyaret edin. Tasarım olarak da güzel dekore edilmiş olan mekânda siparişler alındıktan hemen sonra masalara ayran servisi yapılıyor. Mevsimlik pizzalar, günün menüsü ve yayık ayranı ile Kafro’s Pizzeria klasik bir pizzacıdan çok daha fazlası olmayı başarmıştır. Son olarak buraya gelmeyi düşünenler için mekâna yoğun talep olmasından dolayı önceden rezervasyon durumunu konuşmaları ve bilgi almaları faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cuma 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır. Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Elbeğendi, Midyat

Telefon: 0531 298 32 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pizzeriakafros/

Haritada Görüntüle >

Mezopotamya coğrafyası her yönden verimli topraklar olarak bilinir. Mezopotamya toprakları üzerinde kurulmuş olan Mardin bu torakların verimlilik özelliğini yemek kültürüne çok iyi yansıtmayı başarmıştır. Böylelikle yörenin mutfağı zenginleşmiş ve çeşitlenmiştir. Eşsiz doğasıyla iç içe geçmiş restoranları yöre mutfağının en güzel yemeklerini en iyi şekilde müşterilere sunmayı başarmıştır. Mardin’de hem gezip görecek hem de eşsiz yemeklerinin tadını çıkarabileceğiniz birçok mekân bulunmaktadır. Kısacası bir Mardin gezisinde deneyimleyebileceğiniz pek çok şey vardır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin