Trabzon’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Trabzon, Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan nadide illerimizden biridir. Trabzon denildiğinde akla genellikle doğal güzellikleri, Sümela Manastırı gibi tarihi yerler gelir. Gerçekten eşsiz doğası ile Trabzon gezip görülmesi gereken yerlerden biridir. Yapılan her geziyi güzel kılan detaylardan biri de orada yiyeceğiniz yemeklerdir. Özellikle başka yerlerde bulamayacağınız veya bulsanız dahi aynı lezzeti alamayacağınız yemekler size ayrı bir zevk ve neşe katacaktır. Bir yörenin mutfağını tanımak aynı zamanda yöre insanını tanımak gibidir. Bu nedenle, yöresel yemekler ve yöre halkının en çok ziyaret ettiği yerler oldukça önemlidir.

İklim, her şeye etki ettiği gibi mutfak yapısına da etki eden bir unsurdur. Karadeniz ikliminin hâkim olduğu Trabzon’da da durum değişmez. Karadeniz’den çıkan balıklar yöre halkının sofrasına konuk olur, tarlalarda üretilen mısırlar ve diğer tarım ürünleri yine sofralarda yerini bulur. Elbette bir yörenin mutfağını oluşturmada tek başına iklim yeterli değildir. O bölgede daha önce yaşamış olan halkın oluşturduğu yemek kültürü de günümüze kadar değişerek gelerek bugünkü Trabzon mutfağının oluşmasında etkili olan faktörlerden biri olmuştur.

Trabzon’da ne yenir sorusu Trabzon’u ziyaret edecek kişilerin merak edip araştırdığı konulardan biridir. Trabzon yöresel yemekleri; kuymak, Laz böreği, turşu kavurma, Akçaabat köfte, Hamsiköy sütlacı, Vakfıkebir ekmeği, hamsili yemekler, hamsi çorbası, karalahana sarması ve çorbası, Karadeniz pidesi, palamut dolması, kefal ekşilisi, Trabzon çayı, Kalkanoğlu pilavı ve çok daha fazlasından oluşur. Bu birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin Trabzon’da nerede yenileceği ise aşağıdaki listemizde ayrıntılı bir şekilde verilmiştir.

Gelin, Trabzon’da nerede ne yenir hep birlikte bir göz atalım…

Trabzon Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Trabzon’dan Alınabilecek Yiyecekler: Karadeniz bölgesinin yerli ve yabancı turist gözünde adeta cazibe merkezlerinden biri olan Trabzon, gezilecek yerleriyle olduğu kadar yöresel yemekleriyle de ünlüdür. Bu zengin şehirde yöreye özgü eşsiz lezzetleri deneyimlemek için sayısız restoran ve lokanta bulunur. Trabzon dönüşü ise buradan telli peynir, Trabzon simidi, Vakfıkebir ekmeği, tuzsuz yayla peyniri, kolot peyniri, Trabzon sarı kurabiyesi, bal, fındık ve kaymak gibi lezzetleri satın alabilirsiniz. Bu ürünleri ve daha fazlasını Bedesten Çarşısı ve Semerciler Caddesi’nde bulabilirsiniz.

Trabzon’un En Meşhur Tatlısı: Trabzon, yöresel yemekleriyle olduğu kadar tatlılarıyla da ön plana çıkan mutfaklardan biridir. Hamsiköy sütlacı başta olmak üzere, pepeçura, Laz helvası, hurmalı tart, kukuca gibi yöresel tatlılarıyla bilinir.

Trabzon’da Nerede, Ne Yenir?

Fanus Organik

Trabzon Fanus Organik Kahvaltı

Trabzon merkezde birden çok mağazası bulunan Fanus Organik mağazası, 2004 yılında açılmıştır. İlk olarak organik bal yapmaya başlamışlar ve daha sonra konseptlerini büyüterek daha fazla organik ve sağlıklı ürünü müşterileri ile buluşturmuşlardır. Mekân, iki kısımdan oluşmaktadır. Mekânın bir bölümü organik ürünler satan bir mağaza, diğer bölümü ise kahvaltı salonudur. Fanus organik, market hayatına organik bal ile başlamış olmakla birlikte günümüzde pek çok ürünü organik olarak müşterilere sunmaktadır. Burada peynir, zeytin, kuru yemiş, bal, kahve, kuru yemiş ve değişik birçok şifalı otlar gibi her türlü gıdayı bulabiliyorsunuz.

Kahvaltı yapmak için de tercih edebileceğiniz yerlerden biri olan Fanus Organik’te kahvaltı ürünleri de yine mağazadaki ürünler gibi organik gıdalardan oluşmaktadır. Serpme kahvaltısı ile meşhur olan mekânın en önemli özelliği kahvaltıdaki ürünleri seçebiliyor olmanızdır. Yani diğer serpme kahvaltılarda olduğu gibi fix bir serpme kahvaltı menüsü gelmiyor önünüze. Bu sayede sadece istediğiniz ürünleri seçerek israfı da önlemiş oluyorsunuz. Kahvaltıda kuymak, süt reçeli, kaygana ve Maçka varel peynirini deneyebilirsiniz. Mekân fiyat olarak diğer kahvaltı ve market yerlerine göre bir tık pahalıdır denilebilir. Fakat bu durum ürünlerin organik olmasından kaynaklıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kahramanmaraş Cad., No: 42/A, Çarşı, Ortahisar

Telefon: 0850 202 89 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fanusorganik/

Haritada Görüntüle >

Kom Cafe

Kom Cafe, Uzungöl

Kom Cafe, Uzungöl’e bakan eşsiz manzarasıyla Trabzon’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Konum olarak Uzungöl manzarasına tepeden bakan bir yerde bulunması buranın önemini artırır. Kom kafenin bir özelliği, hem otel hem de restoran olarak kullanılmasıdır. Konaklama bölümü ise bungalov evlerden oluşmaktadır. Şehir merkezinden uzakta, yeşillikler içinde doğanın tadını çıkarmak isteyen herkesin uğraması gereken yerlerden biridir. Tepede bir yerde olmasından dolayı gidiş yolu biraz sıkıntılıdır. Yolların bozuk olması, engebe ve viraj dolayısıyla gidiş her ne kadar zor olsa da göreceğiniz manzara buna değecektir. Ayrıca bu işletmenin düzenlemiş olduğu birçok aktiviteye katılabilirsiniz.

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ya da sadece bir şeyler içmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Serpme kahvaltısı meşhurdur. Karadeniz kahvaltısı olarak isimlendirilen kuymak ve diğer yöresel ürünlerin ağırlıklı olarak servis edildiği kahvaltıyı yine burada deneyebilirsiniz. Demlik çay, Laz böreği burada denenebilecek ürünlerdendir. Kahvaltının yanı sıra et, balık ve çorba çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Fiyatlar diğer kafelere nazaran biraz pahalıdır ve serpme kahvaltıda bazı ürünlerden ekstra ücret alınır. Kom Cafe’ye gitmeyi düşünüyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız iyi olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Glazomat Mevki, Küme Evleri, Uzungöl, Çaykara

Telefon: 0539 283 40 67

Haritada Görüntüle >

Goca Yusuf’un Yeri

Goca Yusuf'un Yeri

Trabzon’da nezih bir ortamda kahvaltı etmeyi planlıyorsanız Goca Yusuf’un Yeri tam da size göredir. Klasik kafe ortamlarının keşmekeşliğinden uzak samimi ve salaş bir mekân olan restoran işletme olarak da oldukça samimidir. Gerek sahibi gerek çalışanların ilgisi burayı güzel kılan detaylar arasındadır. Kış aylarında mekân içerisi soba ile ısıtılır. Soba ortama ayrı bir sıcaklık ve renk katar. Müşteriler burada kendini rahat ve huzurlu hisseder.

Trabzon’da kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Menemen, karışık tost, kuymak, yumurta denenmesi gereken lezzetlerdendir. Ayrıca buranın çayı da lezzetli ve tazedir. Kavurma, kavurmalı tost gayet başarılı olup müşteriler tarafından en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Buranın tost ekmeği de diğer ekmeklerden farklı olarak özel hazırlanarak servis edilir. Fiyatlar ekonomik seviyede olup porsiyonları doyurucu ve lezzetlidir. Restoran menülerinde tost çeşitleri, serpme kahvaltı, çorba türleri, Akçaabat köfte, hamburger, sıcak ve soğuk içecekler, kahve, çay ve dondurma yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 2 No’lu Beşir Mah., Yavuz Selim Blv., Bulvar Apt., No: 513/B, Ortahisar

Telefon: 0462 221 20 59 – 0532 061 31 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/gocayusuf.61/

Haritada Görüntüle >

Trabzon Pilavcısı

Meşhur Trabzon Pilavcısı

Trabzon’da harika bir pilav yemek için tercih edebileceğiniz Trabzon Pilavcısı kuruluş olarak yeni açılan bir yer olsa da lezzetli pilavlarıyla ön plana çıkmayı başarmıştır. 2015 yılında Trabzon merkezde açılmış ve bir süre sonra da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yakınlarına taşınıştır. Bu taşınmanın en önemli nedeni ise hedef kitlesinin öğrencilerden oluşuyor olmasıdır. Bugün üniversiteye yakın bir konumda hizmetine devam etmektedir. Lezzetli ve doyurucu bir menüye sahip olan Trabzon Pilavcısı öğrenciler tarafından da sıklıkla tercih edilen yerlerden biridir.

Trabzon Pilavcısı pilavını hazırlarken baldo pirinç kullanılıyor. Pilavın üstüne koyulan tavuk eti ise kaliteli tavuklardan hazırlanıyor. Tavuklu-nohutlu pilav, nohutlu pilav, kuru fasulyeli pilav gibi pilavın farklı çeşitlerini burada deneyebilirsiniz. Buranın kuru fasulyesi de pilavı kadar lezzetlidir. Bu mekânda yiyeceğiniz tavuklu-nohutlu pilavın fiyatı makul düzeydedir. Öğrenciler ve Trabzonlular tarafından sıkça tercih ediliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Mini Sk., No: 6, Merkez

Telefon: 0551 675 75 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshur.trabzonpilavcisi/

Haritada Görüntüle >

Nizam Usta Lokantası

Trabzon Nizam Usta Lokantası

Nizam Usta Lokantası Trabzon’un Of ilçesinde faaliyet gösteren esnaf lokantası tadında bir işletmedir. Et döneriyle meşhur olan lokantada ev yemekleri, içecekler, salata ve tatlı çeşitlerini bulmak mümkündür. 1972 yılından beri hizmet veren lokanta kurulduğu ilk günden bu güne lezzetini korumayı başarmıştır. Sıcak ve samimi bir işletme olan Nizam Usta Lokantasında masalarda sürahi bulunur. Bu sürahiler insanı adeta geçmişe götürerek nostalji yaşatacak cinstendir. Bu sürahilerden ücretsiz olarak istediğiniz kadar su içebilirsiniz.

Nizam Usta Trabzon’da döneri ile ünlüdür ve yöre halkı tarafından sıklıkla tercih ve tavsiye edilir. Ev yemekleri, döner, kavurma ve tatlıları denenmelidir. Pilav üstü döner, fındıklı fırın sütlaç ve tereyağlı pilav burada denenmesi gereken lezzetlerden yalnızca birkaçıdır. Dönerin yanında erik hoşafını tercih edebilirsiniz. Yemekten sonra isterseniz çay ikram edilir. Tatlı olarak sütlaç deneyebilirsiniz. Fiyatlar ekonomik seviyede olup porsiyonları doyurucu ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sulaklı Mah., Cumhuriyet Cad., No: 97, Of

Telefon: 0462 771 58 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nizamustadoner/

Haritada Görüntüle >

Bozo Pide

Trabzon Bozo Pide
Fotoğraf: Can Çimen

Bozo Pide, Trabzon’un Sürmene ilçesinde faaliyet gösteren restoranlardan biridir. Burası aynı zamanda Sürmene’nin en meşhur pidecilerinden biridir. Pide çeşitleri ve kahvaltı ürünleri bulabileceğiniz mekân genellikle oldukça yoğundur. Turistler ve yöre halkı buraya oldukça sık gelir. Mekânın kalabalık olması otopark sorunu ve bekleme sorunu yaratabilir. O yüzden restorana gitmeden önce mutlaka arayıp bilgi almanız uygun olacaktır. Ürünleri taze ve lezzetlidir. Mekânın tek olumsuz tarafı bekleme sorunu yaşanmasıdır.

Bozo Pide, kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Pide çeşitleri, açık ayran ve çeşitli yiyecek ve içecekleri burada bulabilirsiniz. İncecik pide hamuruyla hazırlanmış pideler gerçekten lezzetli ve doyurucudur. Spesiyal pide, sebzeli kavurmalı pide, Trabzon pidesi, Ayasofya asrın pide, sade kavurmalı pide, pide çeşitlerinden bazılarıdır. Porsiyonları doyurucu olup fiyat olarak da makul düzeydedir. Restorana gitmeden önce telefonla arayarak sipariş vermek ve ona göre gitmek sizin için faydalı olacaktır. Çünkü mekân çoğu zaman kalabalıktır ve siparişlerinizde oldukça uzun bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Soğuksu, Sahil Cad., No: 25, Sürmene

Telefon: 0462 746 19 16

Haritada Görüntüle >

Terminal Pide

Trabzon Terminal Pide

Terminal Pide, isminden de anlaşılacağı üzere Trabzon Otobüs Terminali’nin hemen karşısında bulunur. Terminal karşısında ve sanayi içerisinde olan bir yerdir. Kolay bulunabilecek bir yerde bulunması ve otopark sorununun olmayışı açısından rahattır. Araba ile geldiğinizde aracınızı restoranın karşısında bulunan otoparka park edebilirsiniz. Ayrıca pide fişinizi gösterdiğinizde otopark ücreti ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Servisi hızlı ve kalitelidir. Aynı zamanda çalışanları güler yüzlü ve samimidir. Tamamen müşteri memnuniyeti odaklı olan pide fırını, lezzetli pidelerin adresidir.

Pideleri ile ünlü olan Terminal Pide’de pidenin her çeşidini bulabilirsiniz. Özellikle Trabzon’un meşhur yağlı pidesini yine burada bulabilirsiniz. Pide çeşitleri ve meşhur Trabzon ekmeği burada bulabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Burada peynirli pide, yuvarlak kıymalı pide, sebzeli kavurmalı kaşarlı pide ve kıymalı pideyi deneyebilirsiniz. İncecik pide hamuru, bol yağlı ve bol malzemeli pideleri olan Terminal Pide, Trabzon’da pide severlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerdendir. Restoran fiyatları makul düzeyde olup porsiyonları da gayet doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sanayi, Terminal Sk., No: 4, Ortahisar

Telefon: 0462 325 04 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/terminal_pide/

Haritada Görüntüle >

Rüştü’nün Fırını

Rüştü'nün Fırını
Fotoğraf: Mehmet Raşit Reis

Trabzon’un tarihi fırınlarından biridir. 1920 yılından bu yana aynı yerde hizmet vermesiyle ‘’100 yıllık bir fırın’’ olma özelliğine sahiptir. Her sabah saat 5’te açılan fırında ekmekler hazırlanır ve satışa sunulur. 4 kuşaktır hizmet veren fırının işletmecisi bir kadındır. Bir kadın tarafından işletilen fırın her daim en iyisini yapmayı hedeflemiştir. Kurulduğu günden bu güne kalitesinden ve çizgisinden ödün vermeyerek hizmet vermeye devam etmektedir. Meşhur Trabzon ekmeklerinden almak ve meşhur Trabzon pidelerinden yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bir fırın olmasından dolayı mekânın içerisi biraz dardır. Fırının sağ tarafında odun ateşinde pişen pideler, sol tarafında ise yemek yenebilecek küçük masalar bulunur.

Rüştü’nün Fırını, kahvaltı ve öğle yemeği için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Fırında üretilen tek ürün ekmek değildir. Ekmek çeşitleri, pide çeşitleri yine bu fırında bulunur. Bu fırında ister gel-al yapabilir isterseniz de masalarda oturarak yemek yiyebilirsiniz. Kaşarlı, kıymalı, kavurmalı, peynirli pideleri meşhur Trabzon tereyağı dökülerek sıcak sıcak müşterilere servis edilir. Pideleri ve tereyağı lezzetlidir. Pideler porsiyon olarak doyurucu fiyat olarak da makul düzeydedir. Trabzon’da hakiki bir pide yemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca asırlık bir fırın olması yemeğinize ayrı bir hava katacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Pazarkapı, Kalkanoğlu Cad., No: 4, Merkez

Telefon: 0462 321 10 51

Haritada Görüntüle >

Özdemir Kasabı

Trabzon Özdemir Kasabı Et, Mangal

Özdemir Kasabı, Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan ve  ‘’kendin pişir, kendin ye’’ mottosuna sahip olan yerlerden biridir. 1926 yılında kasap olarak açılmış olan mekân günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Hem kasap hem de restoran olarak hizmet veren mekân Trabzon’da mangal ve et denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olmayı başarmıştır. Oldukça geniş, ferah bir atmosfere sahiptir. Sıcak samimi bir ortama sahip olan restoran kışın soba ile ısıtılır. Servisi hızlı ve kalitelidir. Çalışanları da aynı zamanda kibar ve güler yüzlüdür. Trabzon’da et yemek için ya da et ürünleri almak için burayı tercih edebilirsiniz.

Ana ürün olarak çoğunlukla et ürünleri bulunur. Tavuk ve kırmızı etin ağırlıklı olduğu mekânda, barbekü ve ızgara çeşitlerini deneyebilirsiniz. Trabzon bölgesinin hayvanlarından elde edilen etleri ister alıp evinizde hazırlayabilir ister pişirilmiş olarak alıp servis isteyebilirsiniz. Köfte çeşitleri, pirzola ve antrikot burada denenebilecek lezzetlerdendir. Yemeklerin yanında yayık ayran tercih edebilirsiniz. Yayık ayranı da yöre hayvanının sütünden elde edilmiş olup doğal ve organiktir. Tatlı olarak da fındıklı sütlaç deneyebilirsiniz. Müşterilerin gözünden fiyatlar ürünlere göre biraz pahalıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şana Mevkii, Kaşüstü, Yomra

Telefon: 0462 341 20 45

Haritada Görüntüle >

Pekünlü Merkez Pide Salonu

Trabzon Pekünlü Merkez Pide

Merkez Pide Salonu Trabzon Büyük Sanayi içerindeki camiinin hemen karşısında bulunan bir pide salonudur. Ayrıca Trabzon merkezde başka şubeleri de vardır. Trabzon’da lezzetli bir pide yemek için tercih edilecek adreslerden biridir. Buraya gelmeyi planlıyorsanız geleceğiniz saate dikkat etmelisiniz. Mekân, özelikle öğle saatlerinde çok yoğun olur. Ayrıca mekânın servisi hızlı, personeli güler yüzlü ve ilgilidir. Çocuklu gelen aileler için de çocuk oyun parkı bulunur. Pidenin yanında çeşitli ikramları da bulunur.

Merkez Pide Salonu’nu, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Peynirli pide, kıymalı pide ve yaprak pideyi burada deneyebilirsiniz. Burada yiyeceğiniz pidelerin nasıl olması gerektiğini sipariş vermeden önce belirtebilirsiniz. Buna göre istediğiniz kıvamda pideleriniz hazırlanacaktır. Örneğin; pideyi yumuşak veya kıtır seviyorsanız bunu önceden belirtmelisiniz. Pekünlü Merkez Pide’nin menüsünde kapalı kıymalı, kapalı kavurmalı, kapalı peynirli pastırmalı ve açık peynirli sucuklu pide yer alır. Ayrıca cantık pidesi de denemeye değerdir.

Bazı şubelerinde pidenin yanı sıra döner de bulunur. Döner bulunan şubeye gittiğinizde dönerini de deneyebilirsiniz. Yemeğinizin yanında yayık ayranı tercih edebilirisiniz. Yemeğinizin ardından tatlı olarak sütlaç tercih edebilirsiniz. Pide salonu, fiyat olarak Trabzon’da faaliyet gösteren diğer pidecilerle kıyaslandığında ortalama düzeydedir. Pideler de porsiyon olarak oldukça doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemerkaya Mah., Ticaret Mektep Sk., No: 6A, Ortahisar

Telefon: 0462 500 1 444

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pekunlumerkez_ayasofya/

Haritada Görüntüle >

Karpi Pide

Trabzon Karpi Pide

Karpi Pide, Trabzon merkezde hizmet veren bir pidecidir. Mekân, zemin katta değil de 1. katta yer alır. Bu nedenle burayı bulmak dışarıdan gelenler ve bilmeyenler için biraz zordur. Salaş ve sıcak bir atmosfere sahip işletmedir. Gerek işletme sahibi gerek personelleri sıcakkanlı ve müşteriye karşı ilgilidir. Trabzon’da hakiki ve lezzetli bir pide yemek istiyorsanız mutlaka Karpi Pide’ye gelmeniz önerilir.

Karpi Pide, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Karadeniz’e özgü yerel pideleri ile ünlüdür. Trabzon pidesi özüne uygun olarak hazırlanıp servis edilir. Pidelerin yanında çeşitli ikramları bulunur. İncecik hamurlu pideler bol malzemeli olarak sunulur. Çıtır çıtır hamuru ve üzerine dökülen hakiki Trabzon tereyağı ile sizlere eşsiz bir pide ziyafeti sunar. Kavurmalı pide, kıymalı pide, peynirli pide burada deneyebileceğiniz pide çeşitlerinden bazılarıdır. Kıymalı pidenin harcında kıyma ve soğan bulunur. Pidenin yanında mekânda yapılan açık ayranı deneyebilirsiniz. Burada yemeğinizin ardından tatlı olarak muhallebi tercih edebilirsiniz. Buranın muhallebisi nişasta kullanılmadan hazırlanmış olup az şekerli hafif bir tatlı olarak servis edilmektedir. Karpi Pide; porsiyon olarak doyucu, fiyat olarak da makul düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 19:30 saatleri arasındaaçıktır.

Adres: Kemerkaya Mah., Kunduracılar Cad., Merkez

Telefon: 0462 321 79 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karpipide/

Haritada Görüntüle >

Çardak Pide

Trabzon Çardak Pide

Çardak Pide, 1989 yılında Ortahisar’da faaliyete başlamıştır. Her ne kadar pide ağırlıklı bir işletme olsa da dönerleri ile de ön plana çıkmayı başarmıştır. Trabzon’da lezzetli bir pide yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Çoğu zaman yoğun olan mekâna uygun bir zamanda gitmek önemlidir. Özellikle öğle saatlerinde çok yoğun olur. Pidecinin yoğun olması bekleme süresini uzatır ve sıkılmanıza neden olur. Bu sebeple işiniz yoksa buraya uygun bir saatte gelmeye çalışın. Ayrıca maç günleri de burası oldukça yoğun oluyor.

Çardak Pide, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Mekânın menüsünde çorba çeşitleri, döner çeşitleri, pide çeşitleri, tatlılar ve içecek çeşitleri yer alır. Açık kıymalı pide, yaprak kıymalı pide ve peynirli pide buranın pide çeşitlerindendir. Pide hariç dönerleri de lezzetlidir. Döner olarak sade döner, yoğurtlu İskender, pilav üstü döner tercih edilebilir. Yemeğinizin ardından tatlı menüsünden istediğiniz bir tatlıyı sipariş edebilirsiniz. Ancak sıcak künefe ve sütlacı burada denemenizi tavsiye ederiz. Restoran fiyat olarak makul seviyede olup, porsiyon olarak da doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemerkaya Mah., Uzun Sk., No: 4, Ortahisar

Telefon: 0462 321 76 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cardak.pide/

Haritada Görüntüle >

Bordo Mavi Balık

Trabzon Bordo Mavi Balık

Bordo Mavi Balık, Erşan Yılmaz tarafından 1995 yılında Trabzon Ortahisar’da açılmıştır. Şehir merkezinde bulunan balıkçı aynı zamanda konum olarak bir dağın zirvesinde bulunur. Buraya gitmek ise biraz zordur denilebilir. Çünkü yolları virajlı ve dik yokuşludur. 2 katlı bir bina olarak hizmet verir. Mekân temiz ve ferah bir yapıya sahiptir. Çalışanları kibar ve güler yüzlüdür. Küçük, salaş, sıcak ve samimi bir mekândır. Kışın ısıtmada soba kullanılır. Soba ortama ayrı bir sıcaklık ve hava katar.

Bordo Mavi Balık, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Çoğunlukla deniz ürünlerinin ağırlıklı olarak servis edildiği restoranlardan biridir. Hamsi tava, levrek, somon ızgara, barbun, iskorpit buğulama (çirkin kral olarak da bilinir), karides ve kalamar tercih edilebilecek ürünler arasındadır. Özellikle barbun buğulaması ile meşhurdur. Deniz ürünleri hariç lahana sarma, patates salatası, mevsim salatası gibi lezzetli yiyecekleri de bulunur. Ekmek olarak da masaya mısır ekmeği getirilir. Yemekten sonra tatlı olarak fındıklı sütlaç veya irmik tatlısı sipariş edilebilir. Fiyatlar müşterilerin gözünde biraz pahalı düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Boztepe Mah., İpekyolu Cad., Ortahisar

Telefon: 0462 351 38 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bordomavibalik/

Haritada Görüntüle >

Kaan Olta Balık

Trabzon Kaan Olta Balık

Kaan Olta Balık, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan bir balık restoranıdır. Şehir merkezine oldukça yakın bir yerde bulunması buraya ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Her ne kadar şehir merkezine yakın olsa da sessiz, sakin ve doğal bir ortamda konumlanması sizi adeta şehir dışındaymış gibi hissettirecektir. Bu balıkçı yerli, yabancı turistleri ve birçok ünlüyü misafir etmiştir. Restoranda otopark ve vale hizmeti bulunur. Bu sayede park sorunu ve park etme sıkıntısı ile uğraşmazsınız. Aynı zamanda burada canlı müzik de bulunmaktadır. Personelleri ilgili ve servisi hızlıdır.

Kaan Olta Balık; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Mekânın menüsünde ağırlıklı olarak deniz ürünleri ve balık çeşitleri yer alır. Levrek, sarıkanat, barbun, somon, zargana ve iskorpit gibi birçok balık türünü burada deneyebilirsiniz. Balık çorbası, levrek buğulama mezgit ve salata tavsiye edilen ürünler arasında yer alır. Yemeğin ardından tatlı olarak kabak tatlısı sipariş edilebilir. Kahvaltı olarak da gidilebilecek yerlerden biri olan balıkçının kahvaltısı da aynı zamanda lezzetlidir. Kahvaltıda kuymak, patates ve peynir gibi yöresel ürünler getiriliyor. Fiyatlar müşterilerin gözünde biraz pahalı düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yıldızlı Mah., Seragölü Cad., No: 21/1, Akçaabat

Telefon: 0462 248 88 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kaanoltabalik/

Haritada Görüntüle >

Balıkçım

Trabzon Balıkçım Restoran

Balıkçım, 2013 yılında Trabzon’un Yomra ilçesinde açılmıştır. Taze ve günlük balık servisinin yapıldığı sıcak ve salaş bir mekân olma özelliğine sahiptir. Restoran açılmadan önce mottosu her bütçeye uygun ve herkesin balık yiyebilmesi amaçlı idi. Bu amaca uygun olarak hizmet vermeyi amaçlayan Balıkçım, öğle ve akşam yemeği olmak üzere 2 öğün hizmet vermeye uygun bir yerdir. Mekân olarak tatlı, şirin küçük bir mekâna sahip işletmedir. Kışın soba ile ısıtılan restoranda sobada patates yapılır ve bu patatesler kimi zaman müşterilere ikram edilir. Restoranın otoparkının bulunması park sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Restoranın menüsünü çoğunlukla deniz mahsulleri ve balık çeşitleri oluşturur. Çiğ olarak veya pişmiş olarak alabileceğiniz balıklar günlük ve taze olarak hazırlanıp sunulur. Balık buğulama, balık ızgara, balık çorbası, salata çeşitleri ve mevsime göre hazırlanmış kabak tatlısı bu restoranda bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Müşteriler tarafından en beğenilen yemekleri arasında hamsi tava, mezgit tava, fırında palamut ve balık çorbası bulunur. Ayrıca yemekten sonra irmik tatlısı ikramı da bulunmaktadır.  İrmik tatlısı sevmiyorsanız fırında helva tatlısı da deneyebilirsiniz. Restoran Trabzon’da faaliyet gösteren diğer balık restoranlarına göre fiyat olarak daha uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri:

Adres: Kaşüstü Mah., Devlet Karayolu Cad., No: 34, Cevahir AVM Karşısı, Yomra

Telefon: 0462 344 3 344, 0552 981 61 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balikcimrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Balıklama Balık Lokantası

Trabzon Balıklama Balık Lokantası

Balıklama Balık Lokantası, Trabzon merkezde balık yemek için ideal yerlerden biridir. Mekân olarak küçük, salaş ve tatlı bir ortama sahiptir. Aile ile gelmeye uygun alkolsüz bir mekândır. Balık lokantasında ister çiğ balık ister pişmiş balık alabilirsiniz. Pişmiş balıklar istediğiniz gibi pişirilerek servis edilir. Mekânın balıkları taze ve günlük olarak hazırlanır. Balıkların lezzeti de buradan ileri gelir. Ayrıca çalışanları müşterilere karşı kibar ve ilgilidir.

Balıklama Balık Lokantası, öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilir yerler arasındadır. Balık çorbası, hamsi tava, mezgit tava burada tercih edebileceğiniz yemekler arasında yer alır. Özellikle hamsi tava yemek için tercih edilen yerlerden biri olarak ön plana çıkar. Hamsi ekmek arası veya tava olarak da sunulabilir. Yani tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Yemeğinizin ardından tatlı olarak Hamsiköy sütlacı deneyebilirsiniz. Restoran fiyat olarak da uygun düzeyde olup porsiyonları doyurucu ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskenderpaşa, Şht. İbrahim Karaoğlanoğlu Cad., No: 15/A, Ortahisar

Telefon: 0462 326 07 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/baliklama.trabzon/

Haritada Görüntüle >

Onur Midye, Balık ve Kokoreç

Midyeci Onur

Onur Midye, Balık ve Kokoreç, Trabzon merkezde hizmet veren salaş bir balık lokantasıdır. Midyeci Onur, Uzunsokak’ta seyyar bir midyeci olarak başladığı iş hayatını zamanla büyüterek bir işletme dönüştürmüştür. İşletme yine seyyar olarak başladığı yer olan Uzunsokak’ta bulunur. Meslek hayatına seyyar satıcılıktan başlamış olması her anlamda iyi bir midye ve balık ürünleri olduğunun kanıtı niteliğindedir. Samimi ve sıcak bir ortama sahip olan işletmenin personelleri de güler yüzlü ve samimi insanlardır. Trabzon merkezde cep yakmayan, lezzetli bir balık restoranı arıyorsanız Onur Midye’ye gelebilirsiniz.

Balık çorbası, midye, midye tava ve kokoreç burada denenebilecek lezzetler arasındadır. Midye, balık ve diğer deniz ürünleri denizden günlük olarak çıkartılıp özenle hazırlanır. Salata, balıklar, mezeler ve çay buranın olmazsa olmazlarındandır. Levrek buğulama, hamsi tava, midye dolma tavsiye edilen lezzetler arasındadır. Midyeleri sıcak sıcak servis edilir. Deniz ürünleri haricinde kokoreci de oldukça ünlü ve lezzetlidir. Fiyatlar oldukça makul düzeyde olup menüleri de ayrıca lezzetli ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gazipaşa, Kasımoğlu Çk., No: 15/C, Ortahisar

Telefon: 0462 322 33 22 – 0552 303 3 322

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/midyecionur/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı

Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı
Fotoğraf: Vedat Şahin

Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı Trabzon merkezde hizmet veren ve tarihi oldukça eskilere dayanan bir pilav restoranıdır. Tarihi ta 1853 yılına dayanan ve kuşaktan kuşağa gelenek olarak sürdürülen bir iş olarak hizmet verir. Bir rivayete göre padişahın pilavcısı olan Süleyman Ağa, Trabzon’a yerleşerek burada bir pilavcı açıyor ve daha sonra bu meslek bir gelenek olarak kuşaklardır devam edip günümüze kadar geliyor. Küçük, nezih ve samimi bir dükkâna sahip olan mekân, lezzet sırrını ilk günkü gibi korumayı başarabilmiş ender yerlerden biri olma özelliğine sahiptir. Ayrıca otantik bir dekorasyona sahip olması müşterilere adeta bir tarihi canlandırıyor.

Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı, pilavıyla meşhur bir yerdir. Mekânın en önemli ve diğer yerlerden farklı bir özelliği pilavın gram hesabı ile sunulmasıdır. Pilavın üstüne nohut veya kuru fasulye alabilirsiniz. Bu durum tamamen sizin tercihinize kalmış bir şeydir. Pilavı oldukça lezzetli olan yerin lezzet sırrı pilavın pişiriliş tekniğinde yatar. Pilav yapılmadan önce ilikli kemik suyu hazırlanır ve bu su pilavın suyu olarak kullanılır. Bu sayede pilavlar lezzetli ve sağlıklı bir yapıya sahip olur. Trabzon’a yolunuz düştüğünde buranın pilavını denemeyi unutmayın. Ayrıca pilavın yanında kayısı hoşafı tercih edebilirsiniz. Fiyatlar makul düzeyde olup porsiyonlar da doyurucudur. Son olarak; pilav, kavurma, turşu ve hoşaf tavsiye edilen lezzetler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Pazarkapı, Tophane Cami Sk., No: 3, Merkez

Telefon: 0462 321 30 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kalkanoglupilavi/

Haritada Görüntüle >

Sümer Restaurant & Camping

Sümer Restoran & Camping

Sümer Restoran, 1984 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinin güneyinde ve Karadağ’ın tepe yamaçlarında konumlanmış bir restorandır. Restoran bulunduğu yer itibari ile önemli bir yerdedir. Doğal ve tarihi güzelliklerin hüküm sürdüğü bir coğrafyada bulunması restoranın önemini artırarak buraya pek çok turist gelmesine de yardımcı olmuştur. Sümela Manastırı, Vazelon ve Kuştul Manastırları da yine bu restoranın bulunduğu yere oldukça yakındır. Turistik yerlere yakınlığıyla birlikte restoran işletmesi daha da büyütülerek bölgede kamp alanları ve konaklama imkânı sunulmaya başkanmıştır. Restoranın bulunduğu tesis içinde kamp alanları ve alabalık üretim tesisleri bulunur. Böylelikle her daim taze alabalık müşterilere servis edilebilmektedir. Manzara ve kalite olarak tercih edilebilecek yerlerden biridir.

Sümer Restoran kapalı ve açık bölüm olarak iki bölümde hizmet verir. Karadeniz bölgesinin yöresel lezzetlerini bünyesinde bulunduran restoran aynı anda 250 kişiye hizmet verme kapasitesine sahiptir. Buraya özellikle gezi turları için gelen turistler yoğun olarak gelir. Levrek, alabalık, tomarak otu, sac kavurma, kaygana, turşu kavurması, ızgara köfte ve kuymak tercih edilebilir yiyecekler arasındadır. Alkollü bir mekân olup genellikle balığın yanında rakı tercih edilir. Yemeğin ardından tatlı olarak sütlaç tercih edebilirsiniz. Fiyatları diğer yerlere göre pahalı olan tesisleri Trabzon Sümela Manastırı ve manastır gezileriniz esnasında ziyaret edebiliriniz.

Açılış-Kapanış Saatleri:

Adres: Maçka Sümela Yolu 2. Km, Trabzon

Telefon: 0462 512 15 81 – 0462 512 36 39

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/SumerRestaurantSumelaCamping/

Haritada Görüntüle >

Akçay Lokantası

Trabzon Akçay Lokantası
Fotoğraf: Erdem Çekirge

Akçay Lokantası, Trabzon merkezde hizmet veren restoranlardan biridir. Eski düzene uygun olarak devam eden salaş, klasik bir esnaf lokantası olarak bilinir. Hizmeti kaliteli ve hızlı, personelleri de güler yüzlü ve ilgilidir. Yerli halk tarafından döner yemek için sıklıkla tercih edilen yerlerden biridir. Ayrıca mekan hijyen açısından da müşterilerden tam puan almayı başarabilmiştir.

Akçay Lokantasının et döneri meşhurdur. Burada döneri zevkinize uygun olarak yemeniz mümkün. Pilav üstü, lavaşta, yağlı, yağsız ya da ekmek arası olarak döneri istediğiniz şekilde yiyebilirsiniz. Lavaşta olan döner domates ve biber turşusuyla birlikte servis ediliyor. Dönerleri odun ateşinde pişirilerek servis ediliyor. Buranın dönerinin bir farkı da yediğiniz diğer dönerlere göre biraz daha yağsız olmasıdır. Trabzon’daki diğer dönerciler gibi dönerler gram hesabı ile satılıyor. Yemeğinizin ardından fırın sütlacı deneyebilirsiniz. Fiyatı müşterilere göre makul olup, doyurucu ve lezzetli yemeklere sahiptir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı, Cumhuriyet Cad., No: 9, Merkez

Telefon: 0462 321 23 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akcaylokantasi/

Haritada Görüntüle >

Kalender Lokanta ve Kafe

Kalender Lokanta & Cafe

Kalender Lokanta ve Kafe, Trabzon merkezde hizmet veren kafe ve restoran türü bir işletmedir. Yöresel yemekler, tatlı türleri ve içecek türleri burada bulabileceğiniz ürünlerdir. Kafenin bir özelliği de kahvaltı menüsünün olmamasıdır. Yani kahvaltı için burayı tercih etmemelisiniz. Buraya öğle ve akşam yemeği için gelebilirsiniz. Ortam olarak otantik bir atmosfere sahip olup sıcak ve samimi bir işletme olmasıyla bilinir. Çalışan personellerin ilgisi ve kaliteli menüleri burayı tercih edilebilir yerlerden biri haline getirmektedir.

Ev yemekleri, ızgara menüleri ve yöresel ürünleri bu kafede bulabilmeniz mümkündür. Yöresel ürün olarak karalahana sarması, gaygana, kuymak, turşu kavurması denenebilir. Kalender gözlemesi, menemen, Boşnak çorbası, mantı, yoğurtlu arpa şehriye salatası da yine burada tavsiye edilen yemekler arasındadır. Tatlı olarak çıtır kadayıf veya tavuk göğsü denenebilir. Fiyatlar genel olarak makul düzeyde olup yemekleri doyurucu ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:30 – 21:00 saatleri arasında acıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Zeytinlik Cad., No: 14, Ortahisar

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kalenderlokantavekafe/

Haritada Görüntüle >

Akın Pide Fırını

Trabzon Akın Pide Fırını

Akın Pide Fırını, Trabzon Moloz’da hizmet veren bir pide fırınıdır. Trabzon’da pide yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Pide ürünleri üzerine hizmet veren fırında, Trabzon ekmeği de üretilmektedir. Hızlı servis, güler yüzlü personel ve kaliteli bir hizmet anlayışı ve eşsiz lezzete sahip pideleri buraya birçok müşteri çekmiştir. Yerli halkın çokça tercih ettiği kadar yabancı ve yerli turistler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Mekan nostaljik bir dekorasyona sahip olup otantik atmosferi ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Kıymalı pide, kıymalı peynirli pide, kıymalı yumurtalı, tavuklu pide gibi pide çeşitleri bulunur. Özellikle kıymalı pidenin müptelaları çoktur. Pidelerin malzemesi bol, hamuru ince ve çıtırdır. Pidelerin üstüne Trabzon tereyağı dökülür, bu tereyağın kendine has lezzeti pideye ayrı bir lezzet katar. Pidenin haricinde kebap çeşitlerini de bu restoranda bulabilirsiniz. Son olarak fırın fiyat olarak makul düzeyde olup pideleri lezzetli ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pazarkapı Mah., Kalkanoğlu Cad., No: 1, Merkez

Telefon: 0462 323 15 65

Haritada Görüntüle >

Komaroğlu Köfte Salonu

Trabzon Komaroğlu Köfte Salonu

Kamoroğlu Köfte Salonu, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan köfte salonlarından biridir. Akçaabat, köftesi ile meşhur olan Trabzon’un ilçelerinden biridir. Hal böyle olunca Akçaabat’ta Akçaabat köftesi nerede yenir sorusu ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu sorunun cevabı Kamoroğlu Köfte Salonu’nda yatar. Küçük bir aile işletmesi olan mekânın personelleri müşterilere karşı oldukça ilgili ve güler yüzlüdür.

Akçaabat köftesi, piyazı denenebilir. Köftenin yanında açık ayran tercih edebiliriniz. Ayranlar masaya sürahide getiriliyor. Ayıca köfteler porsiyon hesabı yerine kilo hesabıyla servis ediliyor. Kıymada kullanılan et, bilindik bir yerden alınır ve kalitelidir. Kaliteli etlerle hazırlanmış ve özenle pişirilmiş etlerin lezzeti gerçekten doyumsuzdur. Son olarak restoran fiyat olarak makul düzeyde olup yemekleri lezzetli ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dürbinar Mah., Orta Cad., No: 9, Akçaabat

Telefon: 0462 228 44 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/komarogluakcaabat/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Nihat Usta

Köfteci Nihat Usta

Köfteci Nihat Usta, 1974 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Nihat Usta tarafından kurulmuştur. Akçaabat köftesi, balık çeşitleri ve yöresel yemekleri sunulup servis edilir. Kaliteli hizmet ve lezzetli yemekleri ulusal basında yer almasını sağlamış ve böylelikle sanatçılardan ve siyasetçilerden birçok kişiyi kendine çekmeyi başarmıştır. Burası HACCP ve TSE belgelerini de almış olan bir restorandır. Günümüzde Trabzon’da iki şubesi bulunur. Bir şubesi Akçaabat’ta bir şubesi de Akçaabat’a bağlı Darıca mevkiindedir. Akçaabat şubesi konum olarak, manzara bakımından oldukça güzeldir. Denize bakan manzaraya sahip olması ve deniz kıyısında bulunan masalar buranın cazibesini artırmıştır. Ayrıca mekânın otoparkının bulunması sayesinde park sorunu yaşanmaz.

Köfteci Nihat Usta; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Her ne kadar Akçaabat köftesi ile meşhur olsa da restoranın menüsü oldukça geniştir. Serpme kahvaltı, kuymak, tavuk şiş, tavuk ızgara, kaygana, ızgara balık çeşitleri, tava balık çeşitleri, Karalahana sarması, karalahana çorbası, balık buğulama, balık çorbası, kuzu pirzola, köfte çeşitleri, salatalar, tatlılar ve çorba çeşitleri buranın zengin menüsünü oluşturur. Yemek olarak Akçaabat köfte ve balık çorbasını deneyebilirsiniz. Yemeğin ardından ise tatlı olarak baklava ya da fındıklı tatlı tercih edebilirsiniz. Son olarak restoran fiyat olarak diğer yerlere göre bir tık pahalı olsa da kalite ve lezzet ödediğiniz paraya değecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Liman Mevkii, Akçaabat

Telefon: 0462 228 00 50 – 0462 228 20 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nihatustakofte/

Haritada Görüntüle >

Kalamış Restoran

Trabzon Kalamış Restoran

Trabzon merkezde havaalanına yakın bir konumda hizmet veren alkollü mekânlardan biridir. Buraya gelmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Oldukça kalabalık olan restorana rezervasyonsuz gidildiği takdirde yer bulma ihtimali neredeyse yoktur. Trabzon’da alkollü bir akşam yemeği düşünüyorsanız burası tam da size göre. Her ne kadar bir meyhane havasında olsa da ortam olarak nezih bir atmosfere sahiptir. Çalışanları kibar, ikramları güzel ve servisi hızlıdır. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra işletme anlayışı ve çalışanların müşterilere olan tutumları da burayı önemli kılan detaylardan biridir.

Restoran alkollü bir mekân olmasından dolayı daha çok akşam vakitleri tercih edilir ve meze ağırlıklı ürünler masaya servis edilir. Midye dolma, peynir, kavun gibi ürünler içkilerin yanında servis edilir. Burada köfte, pirzola, kaburga ve kuzu eti yenilebilir. En çok beğenilen ürün ise acılı köftedir. Ayrıca közde patates ve ızgara ürünleri de denemeye değer lezzetlerdendir. İçki olarak da rakı ve şarap tercih edilebilir.  Son olarak fiyatlar bir meyhaneye göre makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pelitli, Merkez

Telefon: 0532 490 30 99

Haritada Görüntüle >

İskenderpaşa Köfte Salonu

Trabzon İskenderpaşa Köfte Salonu

İskenderpaşa Köfte Salonu, Trabzon Ortahisar ilçesinde bulunan köfte ve steak ürünlerinin servis edildiği bir restorandır. Lezzetli yemekleri, hızlı servisi ile ön plana çıkmış restoranlardan biridir. Ayrıca personelleri güler yüzlü ve müşteriye karşı oldukça ilgilidir. Temiz ve sıcak bir mekân olması ve buraya ulaşımın rahat ve kolay olması mekâna olan ilginin artmasını sağlamıştır. Trabzon Ortahisar’da kaliteli bir Akçaabat köfte yemek için tercih edilebilecek yerlerden biri olarak bilinir.

İskenderpaşa Köfte Salonu, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Çorba çeşitleri, tavuk ızgara, biftek pirzola, baklava, kadayıf mekânın menüleri arasında yer alır. Sebzeli köfte, Akçaabat köfte, piyaz, haşlama çorbası burada denenebilecek yemekler arasındadır. Mekânın en meşhur lezzeti ise Akçaabat köfte ve sebzeli köftedir. Yemekler lezzetli olduğu kadar göze de hitap edecek seviyede müşterilere sunulur. Özellikle salatalara görsel olarak ayrı bir önem verilmiştir. Yemeklerin yanında içecek olarak yayık ayranı tercih edebilirsiniz. Tatlı olarak da Hamsiköy sütlacı denenebilir. Fiyatlar bu restorana göre oldukça makul düzeyde olup yemekler lezzetli ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İskenderpaşa Cami Sk., No: 19, Merkez

Telefon: 0462 321 60 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iskenderpasa_kofte_salonu1980/

Haritada Görüntüle >

Osman Hoca’nın Yeri

Zigana Osman Hocanın Yeri

Osman Hoca’nın yeri, Trabzon-Gümüşhane yolu üzerinde yer alır. Odun ateşinde mangalda pişen et ürünlerinin servi edildiği bir restorandır. Zigana’ya yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Etleri ile olduğu kadar düzenlenen çeşitli aktiviteleri ile de ön planda olan bir yer olmayı başarabilmiştir. Fotoğrafçılık, doğa yürüyüşü, kamp yapmak, gastronomi, yayla turizmi ve botanik gezisi gibi faaliyetler burada yapılabilir. Hem restoran hem de alışveriş yapılabilecek bir yer olarak hizmet verir. Burada alışverişten kasıt yöresel bazı ürünler ve et ürünlerini satın almaktır. Buradan Bayburt bölgesi balını da satın alabilirsiniz.  Restoranın servisi hızlıdır ve çalışanları kibar ve güler yüzlüdür.

Osman Hoca’da mangal ürünleri olarak kuzu ve dana pirzola, tavuk biftek ve kanat, köfte ürünlerini bulabilirsiniz. Etleri lokum gibi, iyi pişmiş ve yumuşacık ağızda dağılan bir kıvamdadır. Köftesi müşteriler tarafından sıklıkla beğenilerek tercih edilir. Köftenin yanında köy ayranı alabilirsiniz. Bu ayranın tadı güzeldir ve hazır ayranlardan oldukça farklıdır. Tatlı olarak da Hamsiköy sütlacı bulunur. Bunların yanı sıra birçok içecek çeşidini de burada bulabilirsiniz. Fiyatlar müşterilerin gözünde biraz pahalıdır. Bu mekân, etleri ve muhteşem dağ manzarasıyla yolu Zigana’ya düşenlerin mutlaka uğrayıp yemek yemesi gereken yerlerden biridir denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zigana Köyü, Torul

Telefon: 0456 629 10 19 – 0561 615 49 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/osmanhocazigana/

Haritada Görüntüle >

Cemil Usta Akçaabat Köfte & Balık

Cemil Usta Akçaabat Köfte & Balık

Cemil Usta, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 1969 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Denize bakan manzarası eşliğinde güzel bir yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Güzel ve nezih bir ortama sahip olan mekân tam bir aile ortamıdır denilebilir. Manzarası ve ortamıyla ön plana çıkmayı başaran yerlerden biridir. Günümüzde Cemil Usta’nın Trabzon’da dört, Samsun, Ankara, Erzurum ve İstanbul’da birer şubeleri bulunuyor. Ayrıca her ne kadar bir restoran olarak hizmet verse de paketlenmiş kendi ürünlerini satmasıyla da bir nevi yöresel ürünler marketidir. Satış ağı Türkiye geneli olup dondurulmuş ürünleri kapsar. Servisi hızlı, personelleri güler yüzlü ve müşterilere karşı kibardır. Cemil Usta’ya gelmek istiyorsanız Akçaabat’taki şubesine ya da Türkiye’deki diğer şubelere gidebilirsiniz.

Cemil Usta,  öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Akçaabat köfte buranın en meşhur ve en beğenilen lezzetlerindendir. Ayrıca köftenin yanına bulgur pilavı ikramı bulunur. Köfte haricinde turşu kavurması, etli karalahana sarması da tercih edilebilecek yemekler arasındadır. Balık ürünleri olarak palamut ızgarayı deneyebilirsiniz. Yemeklerin adından fındıklı baklava ve çay ikramı bulunur. Fiyatlar köfte ürünlerine göre makul düzeyde olup salatalar açısından bakıldığında pahalıdır. Yani ekmeğin yanında salata ikramı bulunmaz ve salatalar için ekstra bir ücret ödenmesi gerekir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yaylacık Mah., Düzköy Cad., No: 78, Akçaabat

Telefon: 0462 333 7 444 – 0533 050 74 61

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/cemilustatr/

Haritada Görüntüle >

Müzeyyen Restaurant

Trabzon Müzeyyen Restaurant

Müzeyyen Restaurant, Trabzon Ortahisar’da kafe ve bar olarak hizmet veren bir işletmedir. Restoran Trabzon Forum AVM’ye sadece 5 dakika yürüme mesafesinde yer alır. Yani konum olarak oldukça kolay, çabuk ulaşılabilir bir yerdedir.  Bu restoranda Türk ve Arap mutfağından yemekler servis edilir. Mekânın bir önemli özelliği de Atatürk’e sonsuz rezervasyonu olan bir masasının bulunmasıdır. Nezih bir ortamı olan restoran iç dekor olarak da oldukça şık döşenmiştir. Özel günleri kutlamak için de uygun olan yerlerden biridir. Özel günler için masalar ayrı hazırlanır ve masalara mumlar ve güller konulur. Servisi hızlı, personelleri güler yüzlü ve müşterilere karşı kibardır. Buraya gitmeyi planlıyorsanız önceden arayarak rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Müzeyyen Restaurant, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi için tercih edilebilir. Restoran menüsü oldukça geniş ve çeşitli ürünleri barındırır. Et ve balık ürünleri, tatlı çeşitleri, salatalar, içecekler ve mezeler buranın menüsünde yer alan yiyeceklerdendir. Ahtapot ızgara, karides, kalamar gibi deniz ürünlerinin yanı sıra yaprak ciğer, kasap köfte, kuzu tandır gibi yiyecekleri de bulunur. Müzeyyen spesiyal köfte ve kuzu tandırı denenebilir. Alkol olarak da genellikle rakı tercih ediliyor. Mezeleri de yemekleri kadar başarılı ve lezzetlidir. Tatlı olarak kaymaklı ayva tatlısı tercih edilebilir. Restoranın Trabzon’da faaliyet gösteren diğer alkollü mekânlar ile fiyat olarak karşılaştırıldığında benzer seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kalkınma Mah., Devlet Karayolu Cad., Forum AVM, No: 101/2, Blok 616-16-2A, Ortahisar

Telefon: 0462 330 65 65

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/muzeyyen.restaurant/

Haritada Görüntüle >

100. Yıl Balık Köfte Restaurant

Trabzon 100. Yıl Balık Restaurant

Trabzon Ortahisar’da deniz kıyısında bir yerde konumlanmış olan 100. Yıl Balık Köfte, muhteşem deniz manzarası ile müşterilere adeta görsel bir şölen sunuyor. Deniz kenarında bulunan masalarda yemek yeme keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Liman ve deniz manzarasına ek mekânda bulunan birçok kedi, kedi severler tarafından ilgi çekmektedir. Ayrıca buraya gelmeyi düşünürseniz akşam vakitlerini tercih edebilirsiniz. Akşamüzeri denize karşı günbatımı izlemek eşsiz bir deneyim olacaktır. Ayrıca bu mekânda arada Urfa geceleri gibi farklı geleneksel geceler düzenlenmektedir.

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için Trabzon’da deniz kenarı bir yerde yemek için tercih edilebilir mekânlardan biridir. Levrek buğulama, karides, barbun, tavuk, köfte burada deneyebileceğiniz yiyecekler arasındadır. Burada belirtmek gerekir ki balık fiyatları günlük olarak değişebilmektedir. Ayrıca menüde yer alan fiyatlar Euro ve Dolar olarak geçmektedir. Fiyatlar müşterilerin gözünde biraz pahalıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: 100. Yıl Balıkçı Barınağı, D: 19, Ortahisar

Telefon: 0462 332 37 37 – 0507 958 42 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/100.yilbaliklokantasi/

Haritada Görüntüle >

Hacıoğlu Köfte, Balık ve Kebap

Hacıoğlu Köfte, Kebap ve Balık
Fotoğraf: Gökçen Osmanoğlu

Hacıoğlu Köfte, Trabzon merkezde bulunan restoranlardan biridir. Deniz kenarında, klasik bir balık, köfte yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Mekânın deniz kıyısında olması manzarasının güzel olmasını sağlamış ve bu sayede bünyesine müşteri çekmeyi başarmıştır. Çocuklu aileler için çocuk oyun alanı ve araç sahibi müşteriler için otoparkı mevcuttur. Bu özellikler müşteriler açısından kayda değer niteliğe sahiptir. Ayrıca köfte salonu geniş ve ferah bir ortama sahiptir. Güzel manzarası ve ferah yemek salonu sayesinde yemek yerken sıkılmazsınız.

Kahvaltı, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Akçaabat köfte, kebap çeşitleri, balık çeşitleri ve pide çeşitlerini bu restoranda bulabilirsiniz. Mezgit tava, midye, Akçaabat köfte burada denenebilecek lezzetler arasındadır. Ayrıca yemeklerin yanında getirilen yeşilliklerin ikram olması artı bir özellik olarak karşımıza çıkar. Balıkları taze ve günlük olarak hazırlanır. Balık harici diğer ürünleri de özenle seçilerek müşterilere taze bir şekilde sunulmaya gayret edilir. Yemekten sonra tatlı olarak buranın baklavasını deneyebilirsiniz. Baklavası müşteriler tarafından genel olarak beğenilmektedir. Yemekten sonra çay ikramı bulunur. Fiyatlar müşterilerin gözünde Trabzon’daki diğer yerlere kıyasla biraz pahalı denilebilecek seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalı Mah., Sahil Cad., Yeni Faroz Balıkçı Limanı Karşısı

Telefon: 0462 333 03 61 – 0533 734 37 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hacioglukofte/

Haritada Görüntüle >

Fevzi Hoca Restaurant

Fevzi Hoca Balık, Köfte Restaurant

Fevzi Usta, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 1973 yılından beri köfte ve balık üzerine hizmet veren bir restorandır. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere haftanın 7 günü de açıktır. Pazar günleri açık büfe kahvaltısı bulunur. Mekân konum olarak deniz kenarında bulunur. Bu durum restoranın menüsüne de yansımıştır. Yani denizden çıkan taptaze balıklar direkt menülere eklenmiştir. Fevzi Hoca balık restoranının bir önemli özelliği ise yazlık ve kışlık olmak üzere çocuklar için oyun alanının bulunmasıdır. Ayrıca otopark ve vale hizmeti de bulunmaktadır.

Fevzi Usta, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Karadeniz yöresel yemekleri ve tatlıları, balık çeşitleri, köfte çeşitleri –özellikle Akçaabat köfte- burada bulabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Akçaabat köfte ve piyaz ikilisini burada mutlaka denemelisiniz. Burada kahvaltılar açık büfedir ve kahvaltılarda yöresel ürünler kullanılır. Kahvaltıda kuymak, Trabzon tereyağı, peynir, zeytin çeşitleri, turşu kavurması gibi birtakım ürünler bulunuyor. Buraya kahvaltı hariç bir zamanda gelmeyi düşünüyorsanız akşamüstü gelmenizi öneririz. Çünkü deniz kıyısına karşı günbatımı manzarası gerçekten görülmeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Salacık, Akçaabat

Telefon: 0462 259 24 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fevzihocarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Ortaköy Kumpircisi

Trabzon Tarihi Ortaköy Kumpircisi

1991 yılında Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kurulmuş bir kumpircidir. Trabzon’da açılan ilk kumpircilerden biridir. Sıcak, samimi aile ile gelinebilecek yerlerden biridir. Mekân olarak geniş ve ferah bir salonda hizmet verir. Personelleri ilgili, hizmeti kaliteli ve hızlıdır. Trabzon’da kumpir denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olma özelliğine sahiptir. Kumpir haricinde waffle, mantı ve içecek türleri bulunur. Buraya gelmek istediğinizde dilerseniz önceden arayarak masa ayırtabilirsiniz.

Ortaköy kumpir, waffle, dondurmalı waffle, kıymalı ev mantısı ve farklı kumpir çeşitleri bulunur. Kumpir hazırlanırken içine koyulan malzemeleri yöre ürünlerinden temin edilmiş olup organik ürünlerden oluşmaktadır. Kumpirin patatesi özenle fırınlanır ve içine Trabzon tereyağı ve kaşarı konulur. Tarihi Ortaköy Kumpircisinin kumpirlerinin lezzeti buradan ileri gelir. Ayrıca kumpirin üzerine siyah zeytin, yeşil zeytin, mısır, kırmızıbiber, sosis, acılı ezme, havuç tarator, jalapeno biber, Rus salatası, Amerikan salatası, turşu, kırmızılahana, mantar ve közlenmiş biber gibi birçok farklı malzeme konulabilir. Fakat bu malzemeler tamamen sizin isteğinize ve damak zevkinize uygun olarak eklenir. Birçok insan kumpirin üzerine ketçap mayonez dökerek yer, siz de isterseniz kumpirinize ketçap ve mayonez isteyebilirsiniz. Fiyatlar kumpir açısından düşünüldüğünde makul seviyededir. Ayrıca patatesin büyük olması ve içerisine bolca malzeme koyulmasından dolayı gayet doyurucudur. Kumpir harici waffle da yenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: 2. No’lu Beşirli Mah., Teis Kompleksi Karşısı, Ortahisar

Telefon: 0544 808 44 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarihiortakoykumpircisitrabzon/

Haritada Görüntüle >

Beton Helva

Trabzon Beton Helva
Fotoğraf: Emin Sivri

1953 yılında Trabzon’da bir imalathanede Mustafa Özbak (gizli tarif ustası olarak da bilinir) tarafından gizli bir tarifle Beton helvalar üretilmeye başlanmıştır. Ürettiği helvalar çok beğenilince Mustafa Özbak Ustanın ünü tüm Trabzon’a yayılır. Bu sayede ustamız kendi bir marka üretmiş olur ve kurumsallaşma adımı atar. Ustamız o dönemde Trabzon halkını beton helva ile birlikte şıra ile de tanıştırmıştır. Üzümden üretilmiş olan şıralar halk tarafından çok beğenilir ve yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri haline gelir. Kurulduğu günden bu güne çizgisinden uzaklaşmayan Beton Helva, zamanla sektörde büyüyerek özel bir tarifle dondurma üretimine de girişmiştir. Günümüzde beton helvanın ünü artmış ve taklitleri çıkmıştır. Mustafa Özbak Usta’nın helvalarına yoğun bir talep olsa da kaliteyi bozmamak adına kapasiteyi artırmamıştır.

Beton helva, şıra, tahin pekmez, dondurma, Trabzon’un yaylalarında yayılan ineklerin sütünden üretilen salep burada bulabileceğiniz lezzetler arasındadır. İlklere öncü olan mekân ilk kurulduğu zamandan bu güne lezzetini bozmaması müşterilerde ilkleri burada deneme isteği uyandırır cinstendir. Günümüzde Trabzon’da birçok şubesi olan Beton Helva ürünlerini istediğiniz herhangi bir şubeden satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Uzun Sk., No: 13/A

Telefon: 0462 400 61 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/betonhelvatrabzon/

Haritada Görüntüle >

Muharrem Usta

Trabzon Muharrem Usta

Trabzon’da döner nerede yenir diye sorulduğunda akla gelebilecek yerlerden ilkidir Muharrem Usta. Trabzon merkezde, Trabzonspor müzesinin hemen karşısında yer alması burayı çok kolay bir şekilde bulmanıza yardımcı olur. Et döner ve tatlılarıyla meşhurdur. Trabzon’da döner yenilecekse sipariş verirken porsiyon olarak değil gram olarak sipariş verilir. Muharrem Usta’da da bu durum değişmez. Muharrem Usta dönerlerinin farkı dönerlerin pişirilme yönteminden kaynaklanır. Trabzon’daki diğer dönercilerin aksine dönerler pişirilirken kömür ateşi kullanılmaz, dönerler gaz ocağında pişirilerek servis edilir. Mekân çok işlek olup öğle saatleri daha da kalabalıktır. Buraya gelmeyi planlıyorsanız öğle saatlerine denk getirmemeye çalışın.

Muharrem Usta, Trabzon’da güzel bir et döner yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Döner harici ev yemekleri, içecekleri ve tatlıları mutlaka denenmelidir. Günlük hazırlanan tencere yemeklerinden tas kebabı, kuru fasulye, patlıcan oturtma ve orman kebabı denenmelidir. Döneri kadar tatlıları da bir o kadar meşhur ve lezzetlidir. Muharrem Usta’nın hazırladığı Trabzon’a özgü tatlıları burada deneyebilirsiniz. Hamsiköy sütlacı, Laz böreği, Sürmene burmalası gibi tatlılar buranın en meşhur tatlılarındandır. Ayrıca krema ve inek sütünden yapılmış sütlü tatlıları da denemeye değer lezzetlerdendir. Bu mekânı hem yemek hem de tatlı için tercih edebilirsiniz. Tatlıları porsiyon olarak tatmin edici olup fiyat olarak da makul düzeydedir. Dönerleri ve diğer yemekleri de fiyat olarak makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemerkaya Mah., Maraş Cad., Bahar Sk., No: 18, Merkez

Telefon: 0462 322 13 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/muharremusta1940/

Haritada Görüntüle >

Osman Usta’nın Sütlaç Yeri

Trabzon Osman Ustanın Sütlaç Yeri
Fotoğraf: Ahmet Berberler

Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan sütlacı ile ünlü yerlerden biridir. Hamsiköy’ün en eski sütlaççılarından biridir. Trabzon’a yolu düşenler mutlaka sütlacını denemesi gerekir. Her ne kadar sütlaç mekânı olarak bilinse de aynı zamanda bir restoran olarak hizmet vermektedir. Burada ev yemekleri, et türleri bulunur.

Sütlaç buranın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Osman Usta sütlacını hazırlarken diğer mekânlardaki gibi sütlacın üstüne fındık dökmez. O, sütü hazırlarken içine bırakır. Bu Osman Usta’nın bir farkı olarak karşımıza çıkar. Hamsiköy sütlacının her türlüsü burada hazırlanır. Ayrıca sütlacın sütü taze, pirinçleri de tam kıvamında pişmiş vaziyettedir. Sütlaç haricinde; kuru fasulye ve pilav, yayla eti köftesi, yayla çorbası gibi yemekler de denenebilir. Fiyatlar genellikle ortalama bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hamsiköy, Maçka

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Niyazi Usta Hamsiköy Sütlacı

Niyazi Usta Hamsiköy Sütlacı
Fotoğraf: Abdul Rhman Mousa

Trabzon’un Maçka ilçesinde hizmet veren mekânlardan biridir. Hamsiköy sütlacı ile meşhurdur. Restoran manzara olarak gayet güzel bir konumdadır. Manzara olarak dağ manzarasına bakar ve çevresi yemyeşildir. Oksijenin bol olduğu yerde yemek yeme keyfi şüphesiz eşsiz bir deneyim olacaktır. Teras katı da bulunan restoranda dilerseniz manzaraya karşı terasta oturup manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Buraya gelmeyi planlıyorsanız önceden yer ayırtmanız faydalı olacaktır.

Kahvaltı, ızgara çeşitleri, sütlaç çeşitleri ve semaverde çay burada bulabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Sütlacı fındıklı yapılır. Fakat fındık mevsimi olmadığı zamanlarda fındık konmaz. Kahvaltı ürünleri çoğunlukla yöresel ürünlerden oluşan bir köy kahvaltısıdır. Kahvaltıda çaylar semaverde getirilir ve dilediğiniz kadar çay içebilirsiniz. Sütlacın sütü tazedir ve pirinci tam kıvamında pişmiştir. Son olarak Hamsiköy’de faaliyet gösteren diğer mekânlara göre fiyatlar bir tık pahalıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hamsiköy, Maçka

Telefon: 0462 542 63 07 – 0532 457 30 39

Haritada Görüntüle >

Nejla Hanım Tatlıları

Trabzon Nejla Hanım Tatlıları

Trabzon merkezde bulunan tatlıcılardan biridir. Nejla Hanım tarafından kurulan mekânın en önemli özelliği Laz böreğinin mucidi olmasıdır. Günümüzde Akçaabat ve Trabzon merkezde şubeleri bulunur. Ayrıca Türkiye geneline online olarak toptan satış yaparlar.

Baklava çeşitleri, şerbetli Laz böreği, fıstıklı burmalı, fıstıklı midye, fındıklı Laz böreği gibi pek çok şerbetli tatlısı bulunur. Şerbetli tatlıların yanı sıra sütlü tatlıları da bir o kadar meşhur ve lezzetlidir. Sütlaç, supangle, profiterol, kazandibi, magnolya burada hazırlanan sütlü tatlılardan sadece bazılarıdır. Pasta ve börek çeşitleri yine burada bulabileceğiniz tatlı, tuzlu yiyecekler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Kahveci Blv., No: 142, Söğütlü, Akçaabat

Telefon: 0462 248 33 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nejlahanimtatlilari/

Haritada Görüntüle >

Elly’s Sütlaccı

Trabzon Elly's Sütlaccı

Trabzon merkezde tatlı yenilebilecek yerlerden biridir. Küçük ve şirin bir dükkâna sahip olan mekânın sütlaçları gerçekten denemeye değerdir. Mekân iç tasarım olarak özenle dizayn edilmiş olup sıcak ve samimi bir atmosfere sahiptir. Servis hızlı ve personelleri ilgilidir.

Sütlaçları ile ünlü olan tatlıcı da envai çeşit tatlıyı bulabilirsiniz. Sütlacınızı dileğinize göre farklı ilaveler eklettirerek zenginleştirebilirsiniz. Sütlaçta kullanılan süt taze olup pirinci de tam kıvamında pişmiş olarak servis edilir. Dondurmalı sütlacını denemelisiniz. Fiyatlar genel olarak ortalama bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kahramanmaraş Cad., Meydan Hamam Sk., No: 6/A, Ortahisar

Telefon: 0462 800 61 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ellyssutlacci/

Haritada Görüntüle >

Trabzon Karadeniz bölgesinin güzide illerinden biridir. Karadeniz iklimi bu ilin mutfağını şekillendirmeye yardımcı olmuş ve Trabzon’a özgü birçok lezzetin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bugün Trabzon mutfağı denildiğinde akıllara deniz ürünleri, karalahana sarması, Hamsiköy sütlacı, mısır ekmeği ve daha birçok lezzet gelir. Her yerde olduğu gibi bir ilin mutfağını deneyimlemek yine en iyi o ilde mümkündür. Karadeniz mutfağı ve özellikle Trabzon yemeklerini merak ediyorsanız mutlaka Trabzon’u ziyaret etmelisiniz. Yemeklerin dışında yemyeşil doğası, Karadeniz’in masmavi suları ve birçok tarihi yapısı da size kucak açmayı bekliyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin