Kanada

Amerika Kıtası’nın en kuzeyinde bulunan Kanada, sahip olduğu yüzölçümüyle Rusya’dan sonra dünyanın en büyük ikinci ülkesidir. Kanada; sahip olduğu refah seviyesi, sağlık hizmetleri, doğa güzellikleri ve yardımsever halkıyla ‘Dünyanın en yaşanılabilir ülkesi ‘olarak görülmektedir ve yıl içerisinde binlerce kişinin ziyaret ettiği bir cazibe noktası haline gelmiştir.

Başkenti Ottowa olan ülke vatandaşlarını çoğunluğu Avrupalı halktan oluşmakla beraber, Asya ve Aborjin halkında bir arada yaşadığı kozmopolit bir ülke haline gelmiştir.

Şehrin popüler noktalarını rahatça gezebilmek için önemli olan noktalardan biri de Kanada şehir içi ulaşımdır. Ulaşımda en çok kullanılan sistemler arasında metro, otobüs, tren ve feribot bulunmakla beraber bisiklette kısa mesafeler arasında çok fazla kullanılmaktadır. Trafiksiz ulaşım için tercih edebileceğiniz ilk araçlardan olan tren hattı çeşitli bağlantılarda oldukça büyük bir alana hizmet vermektedir.

Toprakları çok büyük bir alanı kaplayan Kanada’nın iklimi de bölgesel olarak büyük bir değişiklik göstermektedir. Karasal, kutup ve ılıman iklim özelliklerinin görüldüğü ülkede kuzeye doğru gidildikçe hava şartlarının daha kötü bir halde olduğu söylenebilir. Kuzeye doğru ilerledikçe etkili olan kutup iklimi sert soğuklara sebep olurken, iç kesimlerde karasal iklimler etkili olmakla beraber kıyı kesimlerinde ılıman iklim hakimdir.

Ülkede eyaletlere göre değişen iklim şartları sebebiyle, gideceğiniz bölgenin hava durumunu inceleyerek valizinize buna göre ürünler eklemeniz önerilmektedir. Çok sayıda yaşayanı ve ziyaretçisiyle kalabalık bir ülke olan Kanada’yı ziyaret etmeden önce her türlü duruma karşı seyahat sağlık sigortanızı ve zorunlu aşılarınızı yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.