Vancouver

Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan Vancouver, ülkenin batısındaki en büyük şehridir. Bölgenin en popüler şehirlerinden olan Vancouver, Toronto ve Ottawa gibi Kanada dendiğinde akla gelen ilk noktalardan biri olarak biliniyor. Ayrıca kent 2014 yılında yapılan ‘dünyanın en yaşanılabilir şehirleri ‘anketinde üçüncü seçilmesiyle daha fazla üne kavuşmuştur.

Yılda yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Capilano Nehri üstündeki bu asma köprü bölgenin en ilgi çekici noktalarından biridir. Asma köprüyü ziyaret ettikten sonra şehrin en lezzetli içkilerini tadabileceğiniz tarihi Gastown bölgesidir. Şehrin kuzeybatı ucunda bulunan bu bölge ülkenin en eski yerleşim yerlerinden biri olmazıyla dikkat çekmektedir.

Burayı ziyaret ettiğinizde leziz şarap ve biraları deneyebilir, Kanada mimarisini yakından keşfedebilirsiniz. Gezmek için yeterince vaktiniz bulunuyorsa; Stanley Park,Granville Island,Canada Place,Vancouver Aquarium,Bristish Columbia,VanDusen Botanical Garden,Vancouver Art Gallery’i ziyaret etmenizi öneririz.

Şehir aynı zamanda kuzey Amerika’daki film endüstrisinin kalbinin attığı noktalardan biridir. New York ve Hollywood’dan sonra en fazla film üretiminin yapıldığı şehirde sırf film setlerinin ziyareti için bile düzenlenen turlar bulunmaktadır. Aynı zamanda uluslararası spor turnuvalarına da ev sahipliği yapan şehirde rüzgar sörfü, golf ve ekstrem sporlara uygun noktalar, macera severleri kendisine çekmektedir.

Soğuk iklimiyle bilinen ülkenin aksine Vancouver’de hâkim olan ılıman iklim şehrin bir diğer farklı özelliğidir. Sıcak akıntıların oluşturduğu ılıman iklim sayesinde yazları oldukça sıcak geçerken, karlı gün sayısı 15 günden azdır. Bu yüzden şehri ziyaret etmek için kış aylarının geçmesini beklemeden dilediğiniz her dönemde rahatlıkla seyahat edebilir, rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yakın zamanda herhangi bir salgın hastalığın görülmediği şehri ziyaret etmeden önce her türlü duruma karşı önlem amaçlı zorunlu seyahat aşılarınızı ihmal etmemeniz önerilir. Dilerseniz şehri ziyaret etmeden önce daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Vancouver Gezi Rehberi kategorilerimizi inceleyebilirsiniz.