Ottawa

Ottawa,Kuzey Amerika’nın en büyük ülkesi olan Kanada’nın başkenti ve en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biridir. Quebec eyalet sınırları içerisinde bulunan Ottawa şehri, Montreal ve Toronto’nun doğusunda, diğer büyük şehirlere yakın bir konumda bulunuyor.

Ottawa,1 milyondan fazla nüfusuyla, başkent olmasının yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Yıl içerisinde çok sayıda turisti ağırlayan şehrin nüfusunun çoğunluğunu Avrupalı halk oluşturmakla beraber iki adet resmi dili bulunmaktadır. Fransızca dilinin İngilizce kadar sık kullanıldığı şehirde, birçok kişinin ana dili Fransızcadır.

Şehir, diplomatik öneminin yanı sıra sahip olduğu doğa güzellikleri, gezi noktaları ve festivalleriyle de bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Özellikle çok sayıda müzenin bulunduğu şehir kültüre ve sanat gezilerinden hoşlananların bir numaralı tercihi haline gelmektedir.

Tüm gezilecek yerlerini görmek için 4-5 günlük bir vakte ihtiyacınız bulunurken, süreniz kısıtlıysa kesinlikle görmeniz gereken yerlerin başında ‘National Gallery of Canada’ bulunuyor. Bölgenin en önde gelen sanat müzesi, granitten yapılmış şık bir yapı içerisinde, ilgi çekici eserleriyle ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.1988 yılından beri çok sayfa sergiye ev sahipliği yapan bina Moshe Safdie tarafından tasarlanmıştır ve bahçesinde bulunan dev örümcek heykeli ziyaretçilerin uğradıkları ilk noktalardan biri haline gelmiştir.

Tabi şehirle özleşmiş olan bir diğer noktaysa Rideau Kanalı’dır.202 kilometre uzunluğundaki kanal boyunca birçok kafe ve restoran bulabileceğiniz gibi yürüyüşleriniz için tercih edebileceğiniz bir hat oluşturmaktadır. Kuzey Amerika’nın en eski kanal sistemine sahip olan Rideau’yu ziyaret ettikten sonra; Kanada Savaş Müzesi, Doğa Müzesi, Notre-Dame Katedrali,Dow’s Lake,Uzay Müzesi ve  Çocuk Müzesi gibi noktaları da diğer tavsiyeler arasında yer alıyor.

Ottawa’nın görülesi gereken yerleri okumakla bitmez ancak ziyaret etmeden önce şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için, Ottawa Gezi Rehberi kategorilerimize bir göz atın deriz.