Toronto

Toronto, Ontario eyalet sınırları içerisinde bulunan, Kanada’nın en büyük şehirlerinden biridir. Onroria Nehri kıyısında kuruluş olan bu şehir, ülkenin en gelişmiş ve en modern noktaları arasında yer alıyor. Halkın çoğunluğu göçmenlerden oluşmakla beraber bu şehirde suç oranı yok denecek kadar az bir seviyededir.

Aynı zamanda etnik yapısındaki çeşitlilik, farklı inanç ve dillerin bir arada hoşgörü içerisinde devamlılığının sağlandığı bu modern şehir, Kanada’nın en çok ziyaretçi çeken noktalarından biridir.

Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında gösterilen Toronto’da gelişmişlik ve modernlik her alanda kendini hissettirmektedir. Eğitim, ulaşım ve sağlık hizmetlerinde ileri seviyeye ulaşmış olan şehre Avrupa’dan çok sayıda insan göç etmektedir. Bu özelliklerinin yanı sıra doğası, çok sayıda gezi noktası ve alışveriş caddeleriyle de turistler için bir cazibe merkezi haline geldiği söylenebilir.

Toronto’yu gezmek için yaklaşık 3-4 güne ihtiyacınız bulunurken, tavsiye edilen en popüler noktaları görerek başlayabilirsiniz. Toronto’da ziyaret edilmesi gereken noktaların başında ‘ CN Kulesi’ bulunuyor. Ülkenin ikonik yapılarından olan CN Kulesi,553 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek ikinci kulesi olarak bilinmektedir. İçerisinde 50’den fazla restoranı bulunan kulenin en üst kısımdaki cam terastan panoramik manzara izleme şansına sahip oluyorsunuz.

Şehrin en önemli yapılarından biri olan kuleyi ziyaret ettikten sonra Royal Ontario Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Şehrin en çok ziyaretçi çeken noktalarından biri olan müze içerisinde sanat, kültür ve doğa adına birçok farklı parçaya sergilenmektedir. Müze, Kanada’nın en büyüğü olmakla beraber sanat severlerin ilgisini çeken noktalardan biridir.

Şehri ziyaret edeceklerin valiz hazırlamadan önce dikkat etmesi gereken noktalardan biri de şehrin iklimidir. Ülke genelinde yaşanan karasal iklimin aksine, Ontario Gölü’ne kıyısı bulunan şehrin daha ılıman bir havası bulunmaktadır. Yaz ayları 25-30 derece civarında seyreden sıcaklıklar, kış aylarında yerini dondurucu soğuklara bırakabilir.

Özellikle kış aylarında yaşanan don olayları sebebiyle hayat durma noktasına geldiği için bu dönemlerde Toronto’ya seyahat etmeniz pek önerilmemektedir. Şehirde dört mevsim belirgin olarak yaşandığı için seyahat dönemlerinizi ilkbahar veya yaz aylarına denk getirebilirsiniz. Bu dönemlerde yapacağınız hazırlıklarda valizinize her türlü duruma karşı yağmurluk ve su geçirmez bot gibi ürünler eklemeyi unutmamalısınız.

Kanada’nın en büyük ve en kalabalık şehirlerinden olan Toronto hakkında daha fazla bilgi almak için Toronto gezi rehberi kategorilerimizi incelemeye başlayabilirsiniz.