Calgary

Calgary, Kanada’nın en kalabalık ve refah seviyesi en yüksek şehirlerinden biridir. Amerika Birleşik Devletleri’yle olan kara sınırına oldukça yakın bir noktada bulunan şehir, Bow ve Elbow nehirleri arasına kurulmuştur. Kurulduğu noktanın bir kısmı oldukça dağlık bir alanda olan Calgary, ülkenin başkenti Ottawa ve diğer popüler şehirlerine göre daha geri planda kalmış olmasına rağmen ülkenin önemli noktalarından biridir.

Büyük bir yüzölçümüne sahip ülkenin güney kısmında bulunan Calgary’de iklim özellikleri de seyahatlerinizde dikkat etmeniz gereken konuların başında geliyor. Karasal iklim özelliklerinin görüldüğü şehir, yaz aylarını sıcak ve kurak geçirirken soğuk kışlar soğuk geçmektedir.

Bunun yanı sıra pasifik kökenli rüzgarlar sebebiyle sıcaklıkların birdenbire yükseldiğini hissedebilirsiniz. Değişken hava koşullarını dikkate alarak Calgary’ye yapacağınız yolculuklar için valizinize yağmurluk ve Kanada soğuklarından koruyan kıyafetler almanız önerilir. Nüfusun ve ziyaretçi sayısının oldukça fazla olduğu şehirde yaşanabilecek durumlara karşı seyahat sigortanızı ve rutin seyahat aşılarını yaptırmayı unutmamalısınız.