Montreal

Kanada’nın en büyük ikinci eyaleti olarak dikkat çeken Montreal şehri, başkent Ottowa’nın doğusunda yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunmaktadır. Eyalet olarak Quebec’e bağlı olan şehir sadece Kanada’nın değil Kuzey Amerika’da ki en Avrupalı şehir olarak adından söz ettirmektedir. Bu lakapla anılmasının en önemli sebepleriyse şehirdeki halkın Avrupa etnik kökenli olması ve Fransa’dan sonra en çok Fransızca konuşulan şehir olarak anılmasından gelmektedir.

İngilizceden daha fazla Fransızca konuşulan şehirde nüfus yaklaşık 2 milyondur diyebiliriz. Montreal Adası’nda Ottawa ve Lawrence nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuş olan şehir finansal ve kültürel anlamda büyük bir öneme sahiptir. Tarihi boyunca ticaret için önemli noktalardan biri olmuş olan Montreal’de aynı zamanda günümüzde de şehrin en önemli limanlarından biri hizmet vermektedir. Sadece finansal olarak değil, eğitim alanında da sahip olduğu dünyanın en başarılı üniversitelerinden olan McGill Üniversitesi sayesinde çok sayda öğrenciyi kendisine çekmektedir.

Kanada’nın cazibe noktalarında biri haline gelen Montreal’de görülmesi gereken sayısız nokta vardır. Yaklaşık 4-5 gününüzü ayırarak tamamen keşfedebileceğiniz şehirde ilk olarak dünyanın en çok ziyaretçi çeken müzelerinden biri olan Montreal Güzel Sanatlar Müzesi bulunmaktadır. Tüm dünyadan birçok sergiye ev sahipliği yapan müze bakış açınızı genişletecek görsellere ve yeni akımların dünyaya tanıtılmasında öncülük etmektedir. Sanatsal aktivitelerin yanı sıra maceracı ruhların tercih edeceği La Ronde Eğlence Parkı da genç yaşlı demeden herkesin eğlenceli vakit geçirebildiği noktalardan biridir. Sayısız aktivitesiyle seyahat severlerin tüm isteklerine karşılık verebilecek çeşitliliğe sahip olan Montreal’de sıkılmanın ne demek olduğunu unutabilirsiniz.

Şehri gezmeye karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de bölgedeki iklimdir. Çok büyük bir alanı kaplayan Kanada’da bölgesel olarak değişen iklim şartları gittiğiniz bölgenin hava durumunu önceden kontrol edip ona göre valiz hazırlamanızı gerektirmektedir. Montreal’de görülen karasal iklim şartları sebebiyle yaz aylarında kuru ve sıcak bir hava hakimken, kış döneminde karlı ve rüzgârlı hava durumu görülmektedir. Yaz dönemleri ‘’Hint sıcağı’’ olarak adlandırılan yüksek sıcaklıklar sebebiyle, havaların daha serin ve gezmeye uygun olduğu ilkbahar aylarını seyahat için tercih etmenizi öneririz. Şehri ziyaret etmeden önce Montreal Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret ederek, şehrin görülmesi gereken noktaları, festivalleri, yemekleri ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.