Kilis Kamp Yerleri – Kilis’te Kamp Yapılacak En İyi 5 Yer!

Suriye sınırına 10 km’lik bir mesafede yer alan Kilis, tarihi M.Ö. 1700’lü yıllara uzanan, dönemin Hitit Devleti için önemli stratejik yerleşim yerlerinden biriydi. Bizanslıların da çok önem verdiği kadim bir coğrafya olan Kilis ve çevresi bu medeniyetlerin izinde arkalarında bıraktıkları sayısız eserler ile ülkemizin bugünkü zenginlikleri arasında önemli bir yere sahiptir. Şehirdeki Ravanda Kalesi, konaklar, hamam ve höyükler ile kültür ve tarih meraklıları için tatmin edici bir şehir olan Kilis aynı zamanda tabiat parkları, gölet alanları ve mesire yerleriyle doğada vakit geçirmekten keyif alan insanlara da hatırı sayılır güzellikte yerler sunmaktadır.

Kilis’i Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş çevreliyor. Güneyinde ise Suriye ve önemli şehri Halep yer alıyor. Özellikle gastronomi alanına ülkemizin önemli şehirlerinden olan Antep, Hatay ve Maraş’a, Halep’in de mutfağı eklenerek ortaya şahane lezzetler çıkıyor. Tüm bu lezzetlerin harikulade karışımını Kilis restoranlarına bulabilmek mümkündür. Şehir merkezi sosyal hayat bakımından canlı ve yapılacak bir dolu aktivite ve gezilecek güzel yerlere sahip. En az 2 gününüzü bu şehre ayırarak Kilis’i keşfedebilir, turunuza Hatay, Antep veya Şanlıurfa üzerinden devam edebilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Belenözü Köyü Kamp Alanı

Belenözü Kamp Alanı

Kilis’in Polateli ilçesine bağlı Belenözü Köyü, yemyeşil bir ova içerisinde, etrafı yine aynı yeşillikte ağaçlarla çevrili, Afrin Çayı’na yaklaşık 7-8 dakikalık yürüme mesafesinde oldukça sakin ve huzur veren yerleşim yerlerinden biridir. Köye ulaşım özel araçla kolay olup 24 km mesafe ve 30 dakikalık bir sürüş ile gelinebilir. Toplu taşıma için ilçe otobüslerini kullanıp daha sonra köy dolmuşlarına aktarma yaparak köye ulaşım sağlanabiliyor.

Belenözü Köyü sahip olduğu nadide doğal manzarasının yanında tarihi Ravanda Kalesi’ne de yürüme mesafesindedir. Bu özelliği ile hem trekking grupları hem de tarih severler tarafından yolu düşenlerin uğradığı bir köy yeridir. Bununla birlikte çadır kamplarına da fazlasıyla geniş ve müsait alan sunan köy merkezi Afrin Çayı’na olan yakınlığı nedeniyle kam severleri cezbediyor.

Kamp süresi boyunca tüm ihtiyaçlara yönelik Belenözü köy merkezinde bakkal, lokanta ve WC ihtiyaçları için mescit gibi yerler bulunmaktadır. Yürüyüş grupları ise kendilerine çizeceği bir rota ile Belenözü Köyü’nü de kapsayacak bir tur ile hem köy çevresini keşfedebilir hem de Ravanda Kalesi’ni keşfederek etraftaki muazzam doğal manzaraları fotoğraflayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Belenözü köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akpınar Mevkii Kamp Alanı

Akpınar Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Zafer Köfteci

Kilis şehir merkezine 5 km ve 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde yer alan Akpınar mesire ve dinlenme alanı, Kilislilerin ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde gelip temiz hava aldıkları ve hafta sonları ailece piknik yaptıkları bir yerdir. Şehir merkezine olan yakınlığı nedeniyle Kilisliler tarafından sıkça gelinen piknik alanı sahip olduğu yemyeşil ağaçları, yürüyüş parkurları ve piknik yapmaya müsait masalarıyla her tercih ediliyor.

Ulaşımın da kolaylıkla sağlandığı Akpınar mesire ve piknik alanına şehir içi dolmuşlarla kolayca gelinebilir. Özel araç sahipleri için de otopark alanı mevcuttur. Bununla birlikte yine piknik alanları, çocuk oyun alanı, yüzülebilir alan, yürüyüş parkurları gibi vakti iyi değerlendirmeye olanak tanıyan imkânlar bulunmaktadır. Unutmadan, mangal yakılabilir alanları yok ancak kendi mangalınızı getirerek burada mangal keyfi de yapabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının ise önceden karşılanıp gelinmesi gerekiyor.

Bölgenin yaz aylarında aşırı sıcak olması nedeniyle burası Kilisliler için adeta çölde bir vaha gibi yerdir. Güneşin yakıcı sıcaklarından ve ışınlarından kaçınmak, gölge yerlerde rahat ve temiz bir hava almak için tercih edilen Akpınar mesire yeri çadır kampları için de ağaç aldı gölgelik geniş alanlara sahiptir. Mesire alanına giriş ücretsiz olup yine aynı şekilde ücretsiz ve güvenli bir şekilde çadır kampı yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı mesire alanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Konak Göleti Kamp Alanı

Konak Göleti Kamp Alanı

Kilis şehir merkezine yakın sayılabilecek bir başka ücretsiz yer ise Konak Göleti’dir. Burası daha çok olta balıkçılığı için tercih edilse de, sofrasını, mangalını kapan çoğu aileler de göl kenarına gelerek şahane bir manzara eşliğinde vakitlerini geçiriyorlar. Konak Göleti, şehir merkezine 19 km mesafede Küçükkonak ve Büyükkonak köylerinin tam orasında yer alan doğa harikası bir yer. Toplu taşıma ve özel araçla gelebilmek mümkün.

Göl yeterince geniş ve etrafı piknik yapmaya ve çadır kurmaya elverişli bir yer. Çevresinde hiçbir ağaçlık alanın olmaması belki bir dezavantaj fakat yerleşim yerlerine olan uzaklığı nedeniyle sessiz, sakin bir ortam vadediyor. Gölde balık tutan yöre halkını görebilmek mümkündür. Piknikçiler de yaz aylarında gelerek göl kıyısında yemeklerini yiyor, güzel bir gün geçiriyorlar.

Gölün çevresi yürüyüş yapmaya ve kamp atmaya da müsait alanlara sahip. Geniş bir arazi üzerinde yer alan göl ve çevresi insana huzur veren bir soyutluk hissi uyandırıyor. Sessiz oluşu ise şehrin gürültüsünden kaçıp kafa dinlemek için biçilmiş bir kaftan. Göl çevresinde özellikle kamp atacaklar için ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis yok. En yakın yerleşim yeri 2 km uzaklıkta. Bu nedenle kamp için yiyecek ve içeceklerin önceden temin edilip öyle gelinmesinde yarar var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, gölet alan, olta balıkçılığı ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Üçpınar Göleti Kamp Alanı

Üçpınar Göleti Kamp Alanı

Kilis sınırları içerisinde kalan bir başka gölet alan ise Üçpınar Gölü’dür. Gölet alan aynı adı taşıyan Üçpınar köyüne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Şehir merkezine uzaklığı ise 29 km’dir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilk önce Musabeyli ilçesine gelmeli ve buradan Üçpınar köyüne giden dolmuşa binerek ulaşımını sağlayabilirler. Özel aracıyla gelecek olanlar ise Antakya yolunu kullanarak Kilis Şehitler Ormanı’nı geçer geçmez Musabeyli yol ayrımına girerek gölet alana ulaşabilirler.

Üçpınar Göleti, Konak Göleti’ne kıyasla yemyeşil bir ağaçlık alan ve etrafında yükselen yine aynı yeşillikte yükseltilere sahip. Gölet alan ve yemyeşil bir tabiat birleşince ise burası daha cezbedici oluyor. Gölün etrafı yürüyüş yapmak için güzel parkurlara sahip. Kamp atacaklar için de yine geniş düzlükleri mevcut. Dileyen göl kenarına çadırlarını kurabileceği gibi, dileyen gölün çevresinde yükleyen tepelere çadırlarını kurarak şahane bir manzaraya karşı kamp deneyimi yaşayabilirler.

Göl çevresinde ihtiyaçların karşılanması noktasında herhangi bir işletme bulunmuyor. En yakın köy merkezi Üçpınar’dır. Buradan yiyecek ve içecekler bakkal, market ve lokanta türü yerlerden karşılanabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, gölet alan, olta balıkçılığı ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Hisar Çamlığı Tabiat Parkı

Hisar Çamlığı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kilis’in Suriye sınırına yakın yemyeşil geniş bir doğal alan üzerinde yer alan Hisar Çamlığı, gür ve bol çam ormanları, geniş çimen alanları ve ortasından geçen küçük bir dere yeri ile Kilislilerin harika vakitler geçirebileceği şehrin nadide yerlerinden biridir. Şehir merkezine 40 km mesafede yer alan tabiat parkına toplu taşıma otobüsleri ve özel araçla ulaşmak kolaydır. Araçla gelecekler için tabiat parkında park yeri bulunmaktadır.

İçerisinde, WC, içme suyu kaynakları, yeme içme için lokanta, mescit ve çocuk oyun alanları olan tabiat parkı yediden yetmişe her yaştan insanın gelip hafta sonlarını değerlendirebilecekleri, yaz aylarında bölgenin aşırı sıcaklarından kaçıp rahat bir nefes alabilmelerine imkan tanıyan hoş bir rekreasyon alanı. Burası aynı zamanda Gaziantep’e de sınır bir noktada yer alıyor. Park alanı içerisi çam ağaçları ile dolu. Ağaçların gölgesinde yer alan piknik masalarında piknik yapılabilir. Bununla birlikte park içerisi yürüyüş yapmak için yeterince fazla yola sahip.

Zengin bir flora ve fauna yapısına sahip olan tabiat parkı içerisinde 140’a yakın bitki çeşitliliği bulunuyor. Doğa gözlemciliğinin yanı sıra doğa fotoğrafçılığı için de güzel kareler yakalanabilir. Girişlerin ücretli olduğu tabiat parkına şahıslar 3, otomobil sahipleri ise 9 TL ücretle tabiat parkına girebilirler.

Sunduğu geniş olanaklar ve tertemiz bir doğal yapıya sahip olan tabiat parkı Kilis’te çadır kampı atabileceğiniz ideal yerlerden biridir. Kamp süresi boyunca içerideki lokanta ve büfeden yiyecek ve içecek ihtiyaçları temin edilerek güvenli bir şekilde konaklama yapılabilir.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, kır lokantası, çocuk bakım evi, etkinlik alanı, mescit, kır kahvesi, büfe, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanı ve araç otopark yeri.

Giriş Ücreti: Şahıs 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 81 TL.

Web Sitesi: http://hisarcamligi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin