Kıbrıs

Kıbrıs’ta Denize Girilecek Yerler – En Güzel 28 Kıbrıs Plajı

Güneybatı Asya’da bulunan yavru vatan Kıbrıs, Sicilya ve Sardinya’dan sonra Akdeniz’in en büyük üçüncü adasıdır. Kuzeyinde 65 km uzaklıktaki Türkiye, doğusunda Suriye, İsrail ve Lübnan, güneyinde Mısır, kuzeybatısına Yunanistan yer alır. Tarih boyunca ağır sınavlardan geçen ve bağımsızlığını büyük zorluklardan sonra kazanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, adanın %36,5’lik bir bölümünü kapsamaktadır. Kuzeyde denize paralel uzanan Girne Dağları ve güneydeki Karlı Dağ adanın yüzölçümünün büyük bir kısmını kaplamaktadır. Kıbrıs Adası’nın güney bölümünü tamamen kaplayan K.K.T.C., tüm sahil şeridinde birbirinden güzel plajlara ev sahipliği yapmaktadır.

Tipik Akdeniz ikliminin görüldüğü Kıbrıs’ta mayısın ortasından ekim ayının ortasına kadar yoğun bir sıcaklık hâkimdir. Dolayısıyla denize girilebilecek süre de oldukça uzundur. Bu durum Kıbrıs’ın deniz tatilleri açısından gelişme göstermesini sağlamıştır. Ülkenin gelirinin büyük bölümünü turizm gelirleri oluşturmaktadır. Yaz ayları boyunca hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistler adanın nüfusunun büyük bölümünü oluşturur. Deniz tatili yapmak isteyen misafirler için tam bir cennet olan K.K.T.C., berrak denizi ve muhteşem plajlarıyla dünya genelinde tercih edilen bir tatil adasıdır. Otel ve özel beachlerin yanı sıra el değmemiş kumsallarıyla da tatilcilerin dikkatini çekmektedir. Su sporları, şnorkelle yüzme ve tüplü dalış gibi birçok imkân sunan kumsallarda unutulmaz bir tatil geçirebilir aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi değerlerini yakından görme şansını elde edebilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Aspava Beach & Restaurant

Fotoğraf: Leylali Yılancı

Lefke’ye bağlı Gemi Konağı mevkiinde yer alan Aspava Beach & Restoran, bölgenin en popüler işletmeleri arasındadır. Plaj ve restoran olarak hizmet veren işletme hem yerli halk hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir. Denizin içerisinde gemi görünümünde dizayn edilen restoranda taze deniz ürünlerinden lahmacuna kadar çeşit çeşit yiyecek ve içecek bulabilirsiniz. Güne sabah kahvaltısı ile başlayabilir, gün boyunca deniz keyfi yapabilir, akşamları ise denizin üzerinde sevdiklerinizle birlikte yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Plaj hizmetlerinden yararlanmanız için girişte ücret ödemek gerekir. Dileyen restorandan yeme içme ile birlikte şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini kullanımından da ücretsiz olarak yararlanabilirler. Son derece nezih bir ortamda huzurlu bir şekilde deniz keyfi yapabileceğiniz plaj, ailece vakit geçirmek için idealdir. Küçük bir alanda konumlanan plajın zemini ve deniz tabanı taşlıktır. Deniz aniden derinleşmez ancak dalgalıdır. Çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Restorandan yeme içme ile birlikte plaj kullanımı ücretsizdir (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/AspavaRestaurantYedidalga/

Haritada Görüntüle >

Aphrodite Beachfront Village

Lefke’ye bağlı Gaziveren mevkiindeki Güzelyurt Plajı’nda yer alan tesis, aynı isimdeki otele ait özel bir plajdır. Güzelyurt Körfezi manzarasına karşı kurulu olan mekân, sunmuş olduğu lüks konaklama hizmetleriyle, zengin menüye sahip restoranıyla, su sporları seçenekleriyle, açık ve kapalı havuzlarıyla, plaj ve barıyla 5 yıldızlı otel konseptinde hizmet vermektedir. Bölgenin en iyi beach işletmelerinden biri olan Aphrodite, tatil sezonu boyunca hem yerli halk hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir.

Otel müşterileri plaja ücretsiz giriş yapıp tüm imkânlarından faydalanabilirken, dışarıdan gelen misafirler için giriş ücretlidir. Plajın imkânlarından şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plaj çoğunlukla kumludur ancak bazı yerlerde küçük çakıl taşları vardır. Aniden derinleşmeyen deniz çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için idealdir. Plajda bulunan geniş barda günbatımına karşı içeceğinizi yudumlamanın tadını çıkarıp keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Farklı bir aktivite isterseniz, şnorkelle dalış yapabilir, jet ski ile denizde tur atabilir, Kitesurf deneyimini yaşayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücreti için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, özel havuz, restoran, Wi-Fi, oda konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aphrodite_beach_bar/

Haritada Görüntüle >

Vasilia Beach & Restaurant

Güzelyurt’a bağlı Karşıyaka mevkiinde, Karşıyaka Anamur Spor Kulübü Sosyal Tesislerinde yer alan Vasilia Beach & Restoran hem restoran hem de plaj hizmeti vermektedir. Gün batımı manzarası, dağ manzarası ve denizin sesi eşliğinde yemeğinizi yiyip, gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz tesis, bölgenin en çok tercih edilen plaj işletmeleri arasındadır. Görkemli dağlar ve uçsuz bucaksız denizin bir araya geldiği bir yerde konumlanan plaj, mavi-beyaz dekorasyonuyla Yunan adalarını anımsatmaktadır.

Restoranda yemek yiyen müşteriler plajı ücretsiz kullanabilir.  Plaj sadece yüzmek için gelenlere de ücret karşılığı hizmet vermektedir. Restoranda bulunan duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. Çok geniş bir alana sahip olmayan plaj kumludur. Denize giriş kısımlarında ince çakıl taşları vardır ancak birkaç metre sonra yerini yumuşacık kumlara bırakır. Deniz rüzgârlı havalarda dalgalı olsa da sığ olduğunda çocuklar için son derece uygundur.

Giriş Ücreti: Restorandan yeme içme ile birlikte plaj kullanımı ücretsizdir (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/vasiliabeach/

Haritada Görüntüle >

Kervansaray Halk Plajı

Fotoğraf: Leszek Torc

Girne’nin batısında Karaoğlanoğlu mevkiinde yer alan Kervansaray Halk Plajı, Girne’nin en iyi plajlarından biridir. Belediye tarafından işletilen ve sunmuş olduğu hizmetlerle beğeni toplayan plaj, temizliği ile de dikkat çekmektedir. İnce kumları, masmavi denizi, yemyeşil doğası ve denizin üstünden batan güneşin görüntüsüyle eşsiz bir manzara sunan plaj, misafirlerine bir tatilden beklenen her şeyi sunmaktadır. Plaj düzenlemesi yapılırken engelli kişiler de düşünülmüş; engelliler için ayrı park yeri, kumsaldan denize ulaşmak için yol, özel duş ve tuvaletler yapılmıştır.

Plaja girişlerde makul bir ücret ödenir. Şezlonglar, şemsiyeler, duş, WC ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Plaj içerisinde bulunan restoran misafirlerine lezzetli yemekler ve çeşit çeşit içecekler sunar. Kumlu plajın arka kısımlarında çim alanlar bulunur. Tertemiz denizin tadını çıkardıktan sonra ister kumsalda ister çimlerin üzerinde vakit geçirebilirsiniz. Deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklar için uygundur. Aynı zamanda cankurtaran hizmeti de bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cornaro Beach Club & Restaurant

Girne’nin doğusunda Çatalköy mevkiinde yer alan Cornaro Beach Club & Restoran, bölgenin en lüks plaj işletmelerinden biridir. Yerleşim alanlarına yakın olsa da son derece sakin olan plaj, kalabalıktan sıkılanlar için harika bir kaçış noktasıdır. Dalgakıran şeklinde iki iskele arasında konumlanan plaj havuzu andıran tertemiz berrak denizi ile harika bir yüzme alanı sunar. Dağ manzarası, günbatımı manzarası ve deniz manzarası eşliğinde denizde keyifli vakit geçirebileceğiniz mekânda akşamları da zengin menüden lezzetli yemekler seçerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Plaja girişler ücretlidir. Kumsal alanı bulunmayan plajda şezlonglar ve localar dalgakıranlar üzerine kurulmuştur. Denize kayalıkların üzerindeki merdivenlerden inilir. Giriş ücretleri de şezlong veya loca tercihlerine göre değişiklik gösterir. Duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Kayalık yapıda ve derin olan deniz çocuklar için uygun değildir. Gündüzleri beach olarak hizmet veren işletme akşamları manzaraya karşı yemek yiyebileceğiniz bir restorana dönüşür.

Giriş Ücreti: Şezlong ve kapalı çardak ile birlikte günübirlik plaja giriş ücreti 80 TL. Restorandan yeme içme ile birlikte plaj kullanımı ücretsizdir (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve kapalı çardak, iskele, deniz güvenlik şeridi, restoran, snack bar, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cornarobeach/

Haritada Görüntüle >

Alagadi Turtle Paradise Beach & Restaurant

Fotoğraf: Mustafa Aw

Girne şehir merkezinin 15 km doğusunda Kaplumbağa Plajı olarak da anılan Alagadi Plajı’nda yer alan Alagadi Turtle Paradise, el değmemiş doğası ve eşsiz berraklıktaki denizi ile görenleri kendine hayran bırakır. Kaplumbağaların yumurtlama alanlarında bulunan plajda kaplumbağaları rahatsız etmemek adına çok fazla yapılaşmaya gidilmemiştir ve bu nedenle sadece bir adet restoran bulunmaktadır. Kaplumbağaların yaşam alanlarına tanıklık edip, gün batımı manzarasına karşı yumuşacık kumlarda yürüyüş yapıp, restoranda yemeğinizi yiyebileceğiniz plaj, Girne’nin en çok tercih edilen plajlarından biridir.

Kaplumbağaların doğal yaşam alanında bulunan plaja girişlerde küçük bir ücret ödemek gerekir. Plajın yerlilerini rahatsız etmemek adına şezlong ve şemsiye bulunmamaktadır. Duş ve WC ihtiyacınızı restoranda giderebilirsiniz. Otantik bir görünüme sahip olan ve çok da lüks olmayan restoran yemekleri ile ön plana çıkar. Restoranda yemek yerken kaplumbağaların kumsalda ilerlemelerini izleyebilirsiniz. Sığ denizi ve yumuşacık kumları ile çocuklara da hitap eden plajda ayrıca çocuk parkı da bulunmaktadır. Plajda bulunan merkezde Kitesurf dersleri alıp farklı bir deneyim de yaşamak mümkündür.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte günübirlik plaja giriş ücreti 60 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, deniz güvenlik şeridi, restoran, snack bar, Wi-Fi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Alagadi-Turtle-Paradise-Beach-Bar-Restaurant-1956773474649353/

Haritada Görüntüle >

Korineum Beach & Cafe

Fotoğraf: Michael Ottokar Novotny

Girne’ye 18 km uzaklıkta Esentepe Karaağaç mevkiinde yer alan Korineum Beach & Cafe, Korineum Golf & Beach Resort bünyesinde hizmet vermektedir. Ana binaya 1,5 km uzaklıktaki plaja otel müşterileri ücretsiz servislerle transfer edilir. Sunmuş olduğu imkânlarla ve nezih ortamıyla tam bir aile işletmesi olan Korineum Beach, çocukların eğlenmesi için de birçok seçenek sunar. Çocuklarınız oyun alanlarında eğlenirken siz ister denizin tadını çıkarabilirsiniz, ister kokteylinizi alıp gölgede kitabınızı okuyabilirsiniz, isterseniz de kumsalda güneşlenebilirsiniz.

Otel müşterilerinin tüm imkânlardan ücretsiz faydalanabileceği plaja dışarıdan da ücret karşılığı misafir kabul edilmektedir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, WC ve giyinme kabini kullanımı dâhildir. 70 metre uzunluğundaki özel plaj hem iskele, hem kum, hem de çim alana sahiptir. Deniz kenarında öğle yemeğinizi yiyebileceğiniz snack bar, lezzetli öğle yemeği seçenekleri ile misafirlerin beğenisini toplar. Masmavi berrak deniz sığ olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için de son derece idealdir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Azure Bay Beach

Karpaz Yarımadası’nın kuzey sahillerinde Yenierenköy sınırları içerisinde bulunan Azure Bay Beach, beach ve restoran konseptinde hizmet vermektedir. Kıbrıs’ın en güzel noktalarından birinde bulunan tesis, gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarmayı ve deniz kenarında yemek yeme imkânını sunar. Özenli hizmeti, güler yüzlü personeli, uygun fiyatları ve eşsiz manzarasıyla 2013 yılından beri misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam eder.

Kayalıklı bir alanda konumlanan mekânın plaj alanı bulunmamaktadır. Denize girmek isteyen misafirler platform üzerinden denize girebilir. Geniş açık ve kapalı alana sahip olan plaj, restoranın yanı sıra düğün hizmeti de vermektedir. Kış aylarında kapalı alanda yaz aylarında eşsiz bir manzaraya sahip olan açık alanda vakit geçirebileceğiniz restoran, birbirinden lezzetli mezeleri, balık çeşitleri, alternatif menü ve çeşit çeşit içecekler, doyumsuz manzarası ve huzurlu ortamıyla hem gözlere hem de damaklara hitap etmektedir.

Giriş Ücreti: Restorandan yeme içme ile birlikte plaj kullanımı ücretsizdir (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/azurebaybeach/

Haritada Görüntüle >

Sea Bird Motel, Beach & Restaurant

Karpaz Yarımadası’nın doğusunda Dipkarpaz mevkiinde yer alan plaj, Sea Bird Motel, Beach & Restoran bünyesinde hizmet vermektedir. Deniz ve doğa ile iç içe ailece huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz minik otelde şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak bir şekilde huzura doyabilirsiniz. Etrafı yeşilliklerle çevrili muhteşem bir koyda bulunan plaj, turkuaz rengi deniziyle bölgenin en iyi yüzme noktalarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

Otelin 100 metre aşağısında bulunan plaj otel müşterilerinin kullanımına açıktır. Plajda şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tesise ait olan restoranda giderebilirsiniz. Deniz ürünleri ağırlıklı bir menüye sahip olan restoranda muhteşem bir manzaraya karşı yemeğinizi yiyebilir, içeceğinizi alarak şezlonglarda keyif yapabilirsiniz. Sabahları erken kalkıp denizden doğan güneşin büyüleyici manzarasına karşı yürüyüş yapabilirsiniz. Adanın en ucunda bulunan plajın sessiz ortamında günlük hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Restorandan yeme içme ile birlikte plaj kullanımı ücretsizdir (Şezlong ve şemsiye dâhildir). Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücreti için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, oda konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, 24 saat güvenlik ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://seabirdmotel.business.site/

Haritada Görüntüle >

Hassan Turtle Beach & Restaurant

Fotoğraf: Ivano Poggi

Karpaz Yarımadası’nın uç kısmının güney sahillerindeki Kaplumbağa Plajı’nda yer alan Hassan Turtle Beach & Restoran, adanın en iyi plajlarından biri olan Golden Sands Plajı’nın hemen yanındadır. Deniz kaplumbağaları ve yaban eşeklerinin doğal yaşam alanı olarak koruma altına alınmış olan bölgedeki işletme ortamın doğallığını bozmayacak bir tasarıma sahiptir. Plajın yanı sıra restoran ve kamp alanı olarak da hizmet veren işletme yemyeşil doğası ve sonsuz biz mavilik sunan manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Altın sarısı yumuşacık kumlara ve turkuaz rengi berrak bir denize sahip olan plaja girişler ücretlidir. Kaplumbağaların yumurtlama alanı olduğu için plaja şezlong ve şemsiye koymak yasaktır. Yumuşacık kumlara havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da sığ olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Kumsalın üst kısmında yer alan restoran zengin menüsüyle misafirlerine lezzetli yemekler sunar.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL. Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücreti için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, bungalov konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, 24 saat güvenlik ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Hassanturtlebeach/

Haritada Görüntüle >

Mimoza Beach & Hotel

Karpaz Yarımadası ile Gazimağusa arasında Yeniboğaziçi mevkiinde konumlanan Mimoza Beach Hotel, Gazimağusa ilçe merkezine 8 km uzaklıktadır. Kıbrıs’ın yükselen yıldızı Gazimağusa’nın en gözde tesisleri arasında gösterilen mekân, hem konaklama hizmetleriyle, hem restoranıyla hem de muhteşem denizi ve göz dolduran plajıyla beğeni toplamaktadır. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak yemyeşil bir doğanın içerisinde sonsuz maviliğin karşısında huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Beach ve özel havuz alanı otel misafirleri için ücretsizdir. Dışarıdan gelen misafirler ücret karşılığı hem plajın hem de havuzun imkânlarından faydalanabilirler. Şezlong ve şemsiyeler; duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plajda bulunan snack bar zengin fast food ve içecek menüsü sunar. İçeceklerinizi alarak ister havuz başında ister kumsalda keyif yapabilirsiniz. Gölgede ailece tatil yapılabilecek en ideal yerlerden biri olan Mimoza Beach & Hotel çocuklara da hitap etmektedir. Siz rahat şezlongunuzda dinlenirken çocuklarınız çocuk havuzunda, oyun alanında ya da sığ denizde keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 70 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir). Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücreti için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, restoran, pool bar, özel havuz, Wi-Fi, oda konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, 24 saat güvenlik ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mimozabeachhotel/

Haritada Görüntüle >

Cortado Yeni Boğaziçi Plajı

Gazimağusa Yeniboğaziçi mevkiinin sevilen plaj işletmelerinden biri olan Cortado Plajı, nitelikli kahve keyfinin deniz keyfi ile birleştiği bölgedeki tek adrestir. Sıcak ortamı, hızlı servisi, güler yüzlü personeli ve birbirinden lezzetli tatlılarıyla misafirlerine hizmet veren tesis, özellikle yaz aylarında arkadaş toplantılarının vazgeçilmez adresidir. Yemyeşil ormanların ve turkuaz rengi eşsiz denizin kucaklaştığı bir noktada konumlanan plaj mükemmel manzarasıyla göz doldurmaktadır.

Plaja girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Yumuşacık altın sarısı kumsal ve turkuaz rengi berrak deniz deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarmak için en güzel noktalardan biridir. Sığ ve sakin deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlike oluşturmaz. Çevresinde çok fazla yerleşim yeri bulunmayan huzurlu bir ortamda günlük hayatın stresinden uzaklaşıp, kahvenizi alıp şezlongda masmavi denize karşı vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, snack bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cortado_yenibogazici_plaj/

Haritada Görüntüle >

Silver Beach & Restaurant

Fotoğraf: Özgür Genç

Gazimağusa Tuzla mevkiinde yer alan Silver Beach & Restoran, Salamis Harabelerinin hemen yanında konumlanmıştır. Hem kültür, hem de deniz tatilleri için tercih edilebilen plaj Gazimağusa’nın en çok tercih edilen plajları arasındadır. Salamis Antik Kenti’nin kalıntılarına suyun altında da rastlanan plaj tüplü dalış için de sıklıkla tercih edilir.  En az suyun üstü kadar büyüleyici olan su altını keşfetmek dalış tutkunlarına büyük bir keyif verir.

Silver Plajı’na giriş için cüzi bir ücret ödemek gerekir. Giriş ücretine şezlonglar, şemsiyeler, minderler, soyunma kabinleri ve tuvaletler dâhildir, duşlar ise ücretlidir. Mavi-beyaz dekorasyonuyla Akdeniz ezgilerini taşıyan restoran balık ve kebap çeşitlerinin ağırlıklı olduğu zengin bir menüye sahiptir. Yumuşacık kumlu plajda çocuklar oyunlar oynayıp, sığ denizde yüzmenin keyfini çıkarabilir. Plaj çevresinde yer alan piknik alanları mangal yapıp ailece vakit geçirmek için Girne’de en çok tercih edilen yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 40 TL. Restorandan yeme içme ile birlikte plaj kullanımı ücretsizdir (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Silver-Beach-Plaj-Restaurant-125872210939336/

Haritada Görüntüle >

Glapsides Plajı

Fotoğraf: Pelin Gürkan Ünal

Kıbrıs Adası’nın doğu kıyısında, Gazimağusa merkezine 5 km uzaklıkta bulunan Glapsides Plajı, turkuaz rengi suları ve incecik kumlarıyla Kıbrıslılar tarafından en çok tercih edilen plajlardan biridir. Kıbrıs’ın en iyi üçüncü plajı olan Glapsides, kuş gözlemciliği yapmak, tüplü dalış ve farklı su sporları yapmak ve kamp tatili için harika bir noktadır. Hem bireysel olarak hem de grup halinde tüplü alış yaparak suyun altını keşfedebileceğiniz plajda yaz boyunca düzenlenen voleybol turnuvalarına katılarak da eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz.

Glapsides Plajı’na girişlerde sadece şezlong ve şemsiyeler için cüzi bir ücret alınır. Plajın imkânları arasında bulunan duş, WC ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. Plaj alanı içerisinde bir şeyler yiyip içebileceğiniz, oturup manzarayı seyredebileceğiniz restoran ve bar bulunmaktadır. Geniş plaj alanı ince kumlarla kaplıdır. Deniz suyu ılık, berrak ve sığdır. Metrelerce gittikten sonra bile derinleşmeyen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için oldukça idealdir. Hem eşsiz doğasıyla hem de muhteşem manzarasıyla görenleri büyüleyen plaj, Kıbrıs’ta görülmesi gereken yerler arasındadır.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Acapulco Beach & Hotel

Girne’ye yaklaşık 10 km uzaklıktaki Acapulco Hotel’e ait olan plaj Girne’nin giriş ücreti en yüksek olan plajlarından biridir. Turkuaz rengi denizi, altın sarısı yumuşacık kumsalı, konforlu dekorasyonu ve sunmuş olduğu hizmetlerle kıyaslandığında verilen ücret son derece makuldür. Yaklaşık 100.000 metrekarelik bir alana kurulu olan tesisin 1,5 km uzunluğundaki plajı sadece otel müşterilerine değil, dışarıdan gelen misafirlere de açıktır. Sahil restoran ve barı hem bir şeyler yiyip içmek için hem de sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

Otel misafirleri plajı ve tüm imkânlarını ücretsiz kullanabilirken, dışarıdan gelen misafirler ücret karşılığında plaja girebilir. Duşlar, şezlonglar, soyunma odalarının kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plaj kumlu, deniz sığ ve dalgasızdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler keyifli vakit geçirebilir. Tesise ait olan su kaydıraklı havuz denize farklı bir alternatif isteyenlere hitap eder. Spor yapmak isteyenler için ise plaj voleybolu, tenis ve basketbol sahaları, denizin dalgalı olduğu zamanlar sörf yapma imkânı ve çeşitli su sporları imkânı bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 100 TL. Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücreti için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, özel havuz, oda konaklama, restoran, Wi-Fi, 24 saat güvenlik, plaj bar, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/acapulcoresort/

Haritada Görüntüle >

Denizkızı Beach & Hotel

Girne’nin yaklaşık 10 km batısında yer alan plaj, 4 yıldızlı Denizkızı Otel’e ait olan özel plajdır. Küçük ve doğal bir koyda bulunan plajın etrafı yemyeşil ağaçlarla ve rengârenk çiçeklerle çevrilidir. Otel müşterilerine ücretsiz olan plaja, ücret karşılığı dışarıdan da misafir kabul edilmektedir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri ve WC kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plaj bünyesinde yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve plaj bar bulunmaktadır.

Denizin yanı sıra havuz sevenlere de hitap eden tesiste büyük açık bir yüzme havuzu vardır. Havuz barda her türlü içecek servis edilmektedir. Plaj ve deniz tabanı tamamen kumlu, deniz sığ ve dalgasızdır. Uzun bir mesafe gittikten sonra bile derinleşmeyen deniz çocuklar için uygundur. Yüzmek dışında farklı bir aktivite ararsanız, tüplü dalış yaparak su altını keşfe çıkabilir, muz botu ile gezintiye çıkabilir, parasailing ve parascending ile adrenalini doruklarda yaşayabilir, jet ski kiralayarak farklı bir macera yaşayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 50 TL. Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücreti için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, özel havuz, oda konaklama, restoran, Wi-Fi, 24 saat güvenlik, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizkizihotel/

Haritada Görüntüle >

Mare Monte Beach

Fotoğraf: Tamer Giray

Girne Alsancak mevkiinde yer alan Mare Monte Beach, Girne’nin yaklaşık 9 km batısındadır. Mare Monte Otel’e ait olan plaj, Girne yerlileri tarafından çok tercih edildiği için özellikle hafta sonları son derece kalabalık olur. Kayalık ve yeşillikler içinde küçük bir koyda bulunan plajın yakınlarında 13. yüzyıldan kalma Lambousa Limanı’nın kalıntıları bulunmaktadır. Tarih, doğa ve sonsuz maviliğin iç içe geçtiği plaj, deniz tatillerinde Girne’nin görülmeye değer yerleri arasındadır.

Otel müşterileri plajın tüm imkânlarından ücretsiz yararlanabilir. Dışarıdan gelen misafirler ise ücret karşılığı giriş yapabilir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri ve WC kullanımı dâhildir. Aynı zamanda barda içeceğiniz bir adet içecek de ücrete dâhildir. Restoran ve kafeteryada son derece lezzetli yemekler sunulur. Kumlu ve kayalık kısımları bulunan plajda sığ denizden hoşlananlar kumlu alanları, dalış yapmak ve derinlerde yüzmek isteyenler ise kayalık kısımları tercih edebilir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Camelot Beach Club

Girne’nin 8 kilometre batısında Alsancak mevkiinde bulunan plaj, yüzmek için son derece elverişli olan bir koy içerisindedir. Geniş kumsal alanıyla, havuzu andıran deniziyle ve sunmuş olduğu imkânlarla gün boyu keyifli vakit geçirebileceğiniz işletme Girne’nin en çok tercih edilen plaj işletmelerinden biridir. Gün boyunca müzik eşliğinde berrak sakin denizde yüzüp çeşitli su sporları yapabileceğiniz plajda akşamları da canlı müzik ve DJ performansları eşliğinde eğlencenin dozunu arttırabilirsiniz.

Oldukça kapsamlı bir hizmet veren aile dostu işletmeye girişler ücretlidir. Alınan hizmetlerle karşılaştırıldığında ücret son derece makuldür. Plajda yer alan restoran ve barda gün boyu istediğiniz her şeye ulaşabilirsiniz. Kumlu plajın denize giriş kısımlarında küçük çakıl taşları vardır. İlerlediğinizde ise çakıl taşları yerini yumuşacık kumlara bırakır. Rüzgârlara karşı korunaklı olan deniz çarşaf gibi dümdüz ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler denizin tadını çıkarabilir. Yüzmek dışında farklı bir aktivite isterseniz su kayağı yapabilir, sürat tekneleri ve muz botları ile adrenalin yaşayabilir, tüplü dalış yaparak en az suyun üstü kadar büyüleyici olan su altı manzarasını da seyredebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 100 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/camelotbeachclubofficial/

Haritada Görüntüle >

Diana Beach

Girne’nin doğusunda Ozanköy sınırları içerisindeki Çatalköy kasabasında yer alan Diana Beach, küçük ama oldukça düzenli ve temiz bir plaj işletmesidir. En arkada boylu boyunca uzanan Beş Parmak Dağları, önünde yemyeşil tepeler ve Akdeniz’in eşsiz maviliğinin en güzel şekilde bir araya geldiği plaj denizin üstünden batan güneşin oluşturduğu eşsiz manzara ile de görenleri büyülemektedir. Şehrin kalabalığından uzak son derece ideal bir yer olan plaj daha çok yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir.

Plaja girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler giriş ücretine dâhildir. Plajın imkânları arasında duş, WC, soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Plajın üst kısmında yer alan ve denizi tepeden seyredebileceğiniz restoran lezzetli yemekleri ve çeşit çeşit içecekleri ile misafirlerinin beğenisini toplar. Plaj kumludur ancak doğal kum değildir. Dışarıdan getirilen yüzlerce ton kum buraya boşaltılmış ve plaj oluşturulmuştur. Deniz son derece berrak sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler denizde ve kumsalda keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dianabeach99/

Haritada Görüntüle >

Escape Beach Club

Fotoğraf: Jonathan Gan

Girne Alsancak mevkiinde bulunan Escape Beach, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın başladığı yerde bulunur. Bu nedenle de Çıkarma Plajı olarak da anılır. Palmiye ağaçlarıyla çevrili olan plaj, mavi-beyaz dekorasyonu, çim alanları ve rengârenk çiçekleriyle huzurlu bir ortam sunar. Denizin keyfini çıkardıktan sonra ister kumsaldaki şezlonglarda, ister çim üzerindeki minderlerde güneşlenebilirsiniz. Arka fonda çalan hit parçalar eşliğinde sevdiklerinizle birlikte eğlenebilirsiniz.

Plaja giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve WC kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plajda bulunan restoranda deniz manzarasına karşı lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. DJ performansları eşliğinde düzenlenen açık hava partilerinde eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Jet ski, kano ve pedallı botlarla denize açılarak farklı bir heyecan yaşayabilirsiniz. Plajın zemini kumludur. Dalgasız ve sığ deniz çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için idealdir. Hem deniz keyfi yapmak için, hem su sporları için hem de eğlenmek için tercih edebileceğiniz plaj, Kıbrıs tatillerinde görülmesi gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/escapebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Yedidalga Halk Plajı

Fotoğraf: Savaş Ceylangüden

Kuzey Kıbrıs’ın Lefke ilçesindeki Yedidalga kasabasında bulunan halk plajı, bol yeşillikli doğası ve masmavi denizi ile bölgenin en çok tercih edilen ücretsiz plajlarından biridir. Lefke Belediyesi tarafından işletilen plaj, uygun fiyat politikasıyla kaliteli hizmet sunmaktadır. Bölgedeki tek halk plajı olan Yedidalga Halk Plajı, denizde mangal keyfi sunan nadir yerlerden biridir. Etlerinizi alıp plaja gidebilir, tesise ait olan mangallarda adada deniz pikniği yapma deneyimini yaşayabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ister şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister kendi malzemelerinizle güneşlenebilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilirsiniz. Zengin menüsü ile hizmet veren restoranda yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebilir, isterseniz kendi malzemelerinizi yanınıza alarak piknik yapabilirsiniz. Plaj ve deniz tabanı Kıbrıs’ın çoğu plajlarından farklı olarak taşlıktır. Deniz hızlı derinleşir ve genellikle dalgalıdır. Çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, çim alanı, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karaoğlanoğlu Halk Plajı

Fotoğraf: Cihan Güven

Girne’nin ikinci halk plajı olan Karaoğlanoğlu Plajı, merkezde denize girilecek en güzel yerlerden biridir. Eski adı Antis olan plaj, tertemiz berrak denizi, yeşil alanları, kumsalı, manzarası ve sunmuş olduğu sosyal imkânlarıyla tatilcilerin birçok isteğine cevap verir. Engelli dostu olarak bilinen plajda; engelli vatandaşların kolayca denize erişimini sağlayacak yollar, engelli otoparkı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Cankurtaran hizmeti bulunan ve 24 saat güvenlik kamerası ile gözetlenen plaj, güvenli bir şekilde deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarmanızı sağlar. Plaj kumlu olsa da deniz tabanı kayalıktır ve deniz aniden derinleşebilir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır.

Belediye tarafından işletilen plaja girişler ücretsizdir. Plajda bulunan şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir ancak şezlong hizmeti yoktur. Plaj havlunuzu yumuşacık kumlara sererek güneşlenebilirsiniz. Birçok çeşit yiyecek ve içeceklerin sunulduğu kafede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Soyunma kabinleri, WC ve duşları ücretsiz kullanabilirsiniz. Güneşlenmek için ister çim ister kumsalı tercih edebilir, üzeri gölgelikli terasta bir şeyler içerken dinlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini ve şemsiye olanakları bulunmaktadır. Şezlong imkânı yoktur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde birkaç işletme yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Kıbrıs’ın kuzeydoğu ucunda Karpaz Yarımadası’nın güney sahillerinde yer alan Altınkum Plajı, şehrin kalabalığından uzaklaşıp doğa ile baş başa kalmak için harika bir noktadır. Akdeniz’in en bakir ve en büyük plajlarından biri olan Altınkum Plajı adını altın sarısı kumlarının renginden almıştır. Yemyeşil doğa, altın sarısı yumuşacık kumlar ve masmavi denizin bir araya geldiği plaj, eşsiz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakır.

Kıbrıs’a uzak bir mesafede yer alan plaj merkezdeki kalabalık plajlardan farklı olarak son derece sakin ve doğası itibariyle bakirdir. Doğası hiç bozulmamış ve bakir kalmış plajın gerçek yerlileri Caretta Carettalar ve meşhur yabani Karpaz eşeklerdir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Duş, WC, soyunma kabini, aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da yoktur. Etrafı maki ve zeytin ağaçlarıyla çevrili plaj, Karpaz Milli Parkı sınırları içinde yer alır. Uçsuz bucaksız plajın deniz tabanı da aynı kumlarla kaplıdır. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da sığ olduğu için çocuklar için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mehmetçik Belediye Plajı

Fotoğraf: Mirsada Pokrklic

Karpaz Yarımadası’nın güney sahillerinde Bafra mevkiinde yer alan plaj, adanın en gözde plajlarından biridir. Belediye tarafından işletilen tesiste gün boyu ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye ulaşabilirsiniz. Yumuşacık kumları, eşsiz mavilikteki berrak denizi, tertemiz doğası ve çevresindeki yeşil alanlarıyla görenleri büyüleyen plaj, sunmuş olduğu imkânlarla da özel beacleri aratmayacak niteliktedir.

Girişlerin ücretsiz olduğu plajda küçük bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda bulunan WC ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilirken, duşlar ücretlidir. Tesisin içerisinde yer alan restoranda birçok çeşit yiyecek ve içecek bulabilirsiniz. Dilerseniz plaja 50 metre uzaklıktaki çam ağaçlarının altına çadırınızı kurup kamp yapabilir, piknik yapabilirsiniz. Kamp alanında duşlar, lavabolar, şarj alanı bulunmaktadır.  Metrelerce ilerledikten sonra bile derinleşmeyen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenlere hitap eder. Derinlerde yüzmek isteyenler ise uzun atlama iskelesini kullanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong ve şemsiye 20 TL, duş 1 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Palm Beach

Fotoğraf: Batuhan Ugurtan

Gazimağusa’nın bitiminde yer alan plaj, Kıbrıs Barış Harekâtı zamanına kadar adanın en popüler plajlarından biri durumundaydı. Eskiden Deve Plajı olarak bilinen plaj günümüzde küçük bir alanda yer almaktadır. Savaştan sonra askeri bölge ilan edilen ve giriş çıkışlara kapatılan Maraş bölgesinin hemen yanındaki plaj savaştan kalma manzarasıyla görenleri eskiye götürse de yüzmek için harika bir alternatiftir. Çok fazla tercih edilmemesi nedeniyle son derece sakin olan plaj, şehrin kalabalığından kaçıp kafa dinlemek isteyenlere hitap etmektedir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılamanız için bir adet işletme bulunmaktadır. İsterseniz küçük bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi şemsiyenizi kurup, havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı bu işletmeden karşılayabilir ya da yanınızda götürebilirsiniz. Plajın imkânları arasında bulunan WC, duş ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Sığ, sakin ve berrak denizin tadını doyasıya çıkarabilir, sadece dalga sesleri eşliğinde dinlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları mevcuttur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde kafe yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Derinya Halk Plajı

Fotoğraf: Mustafa Yılmaz

Gazimağusa ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Derinya Halk Plajı, Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında askeri bölge ilan edilen ve giriş çıkışların izinler ile olduğu Maraş bölgesinde yer alır. İlçe merkezinden kalkan sahil minibüsleri ile veya özel araçla kolaylıkla ulaşım sağlanan plaj, geniş alanıyla çok sayıda tatilciye aynı anda hizmet verir. Belediye tarafından işletilen ve 2019 yılında hizmete açılan 240 metre uzunluğundaki plaj halk plajı olsa da özel beachleri aratmayacak imkânlar sunar.

Girişin ücretsiz olduğu plajda isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi havlunuzu yumuşacık kumlara serip güneşlenebilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı büfeden ve restorandan karşılayabilir, ihtiyaçlarınız için WC, duş ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. İnce ve yumuşacık kumları ve Maldivleri aratmayan berraklıktaki denizi görenleri büyüler. En az 100 metre ilerledikten sonra derinleşen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için elverişlidir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 15 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Alagadi Plajı

Fotoğraf: Colin Wren

Girne şehir merkezine yaklaşık 16 km uzaklıktaki Alagadi Plajı, Girne bölgesinin en uzun sahil şeridine sahiptir. Daha çok yerli halk tarafından tercih edilen plaj hem yerleşim yerlerine yakın hem de doğal bir ortamda vakit geçirmek için harika bir yerdir. Plajın büyük bir bölümü gerçek sahipleri olan Caretta Carettalara ayrılmıştır. Kaplumbağaların yumurtlama alanı olduğu için Kaplumbağa Plajı olarak da anılan plaj, milli park haline getirilmiş ve koruma altına alınmıştır. Kaplumbağalara ait olan yerde denize girmek ve güneşlenmek yasaktır.

Alagadi Plajı’na giriş ücretsizdir. Herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Şemsiye ve havlunuzu alıp öyle gelmeniz gerekir. Yeme içme ihtiyaçlarınız için çevredeki restoranları tercih edebilirsiniz. WC, duş ve soyunma kabini ise bulunmamaktadır. Sessizliği ve sakinliğiyle herkesi cezbeden ince kumlu plaj, berrak denizi ve bakir doğası ile büyüleyici bir manzara sunar. Çocuklar için uygun olan sığ deniz genellikle hafif dalgalıdır ancak tehlike oluşturmaz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Aracıyla gelecek olanlar için plaj çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/visualtestprof/

Haritada Görüntüle >

Ayfilon Plajı

Fotoğraf: Ccalp

Kıbrıs’ın Anadolu’ya uzanan kolu Karpaz Yarımadası’nın kuzey sahillerinden yer alan Ayfilon Plajı, aynı isimdeki doğa harikası bir koy içerisinde yer alır. Dipkarpaz mevkiindeki plaj, Kıbrıs’ın en bakir ve muhteşem koylarından biridir. Dipkarpaz Köyü’nden Oasis tabelalarını takip ederseniz karşınıza muhteşem görüntüsüyle Ayfilon Plajı çıkar. Yol hem uzak hem de zorlu olduğu için yılın her döneminde son derece sessiz ve sakindir. Turistler tarafından çok bilinmeyen plaj, özellikle yaz aylarında turist kalabalığından kaçıp kafa dinlemek isteyen yerliler tarafından tercih edilir.

Doğallığı bozulmamış bakir plajda girişin ücretli olduğu sadece bir tesis bulunmaktadır. Tesis beklentileri çok karşılamasa da gün boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi sunar. Şezlong, şemsiye, WC, soyunma kabini plajın imkânları arasındadır. Aynı zamanda fast food tarzı yiyeceklerin ve içeceklerin servis edildiği bir kafe bulunmaktadır. Kumlu plaj ve sığ deniz çocuklar için son derece idealdir. Plajın yakınlarında bulunan Agios Philon Manastırı tarih meraklılarının da ilgisini çekmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama için ücretli plaj yeri bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde park için müsait alanlar bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altın sarısı kumsalları, kendine has kültürü ve benzersiz mutfağı ile yaz aylarının cazip varış yerlerinden biri olan Kuzey Kıbrıs, uygun bütçeli tatil dönemi geçirmek isteyenlere önerebileceğimiz destinasyonlardan biridir. Kuzey Kıbrıs hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilir ve bir sonraki tatilinizi kolayca planlayabilirsiniz.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri. ‘’Karadağ’ın Miami’si’’…

5 gün önce

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

1 hafta önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 hafta önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

2 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

2 hafta önce