Kıbrıs Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 93 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında: Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs, 1 milyonluk nüfusuyla küçük bir ülke de olsa, altın kumları, tenha plajları, sakin köyleri ve daha birçok doğa güzelliğiyle muhteşem bir yerdir. Bağımsızlığı sadece Türkiye tarafından tanınan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, özellikle Türklerin tatil için sık sık tercih ettiği destinasyonlardan biridir.

Rumlar ve Türkler olmak üzere iki büyük medeniyetten gelen Kıbrıslılar, yaygın olarak Yunanca, Türkçe ve İngilizce konuşmaktadır. Çok dilli ve eğitimli olan halk, aynı zamanda o kadar sıcakkanlı ve dostanedirler ki sizi çok güzel ağırlayacaklarından emin olabilirsiniz. Ayrıca Kıbrıs, tarihi ve kültürüyle büyüleyecek, misafirperverliği ile sizleri kendine hayran bırakacak.

Kıbrıs’ı ziyaret etmeden önce en merak edilen ‘’Kıbrıs pahalı mı?’’ veya ‘’Kıbrıs’ın yaşam kalitesi nedir?’’ gibi sorular olduğunu tahmin ediyorum ve hemen cevaplıyorum. Evet, genellikle Kıbrıs pahalı olarak biliniyor ancak Kıbrıs, yerel halk için pahalıdır diyebiliriz. Tatil için gelenler çok fazla harcama yapmazlar. Özellikle yemek fiyatları oldukça uygundur.

Kaç Günde Gezilir? Kıbrıs’ı 3 – 4 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Kıbrıs, ziyaret etmek için neredeyse her mevsim uygundur. Ancak bir fikir vermek gerekirse; Mayıs – Haziran ya da Eylül – Ekim ayları arasında gidebilirsiniz.

Müze Kartları:  Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor. ‘Müzekart nasıl ve nereden alınır?’ gibi soruların cevabı için…

Havalimanı Merkez Ulaşım: Ercan Havalimanı’ndan Lefkoşa şehir merkezine mesafe 23 km’dir ve KIBHAS otobüslerini kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak gece seferleriniz için rezervasyon yapmayı unutmayın ve rezervasyonlar her gün saat 20.00’ye kadar geçerlidir. Saatler ve güzergahlar için daha detaylı bilgi için… Bunun dışında taksileri kullanabilir ya da bir araç kiralayabilirsiniz.

Ne Yenir? Kıbrıs’ın en meşhur yemekleri arasında; Şeftali Kebabı, Molehiya, Çiçek Dolması ve Kıbrıs Köfte yer alırken, yöresel tatlarda ise; Ceviz Macunu ile Hellim Peyniri yer alıyor. Kıbrıs’ın diğer yöresel tatlarını merak ediyorsanız veya restoran önerisi almak isterseniz; işte ”Kıbrıs’ın Yöresel Yemekleri | Restoran Önerileri” yazımız!

*Kıbrıs Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Simgesel Yapılar

1. Love Bridge (Kamara tou Koraka)

Love Bridge

Burası neresi? Kıbrıs’ın en romantik yerlerinden biri olan Love Brigde (Aşk Köprüsü), doğal oluşumlu kayalık bir kemer köprüsüdür. Köprü doğal süreçler sonucunda, insan eli değmeden oluşmuş ve turkuaz rengindeki denize sahip olmasıyla doğa harikası bir yerdir. Uzunluğu yaklaşık 6 metre olan köprü, Ayia Napa’nın hemen yakınındaki sahilde bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Balayı çiftlerinin, fotoğrafçıların, yeni evli ve çiftlerin adresi olan köprü, özellikle gün batımında çok fazla ziyarete uğruyor ve bu ziyaretler her geçen gün gelenek haline gelmeye başlıyor. Hatta bazı zamanlarda sembolik evlilik törenleri bile yapılıyor. Köprü kemerinin ortasında, sevdiğinizi öpüp bir dilek tutun! En önemli özelliklerinden biri budur ve tutulan dileklerin kesinlikle gerçekleşeceğine inanılır. Ayrıca birçok ziyaretçi harika deniz manzarası için buraya geliyor, yığınla fotoğraf çektiriyor.

Kaçırmayın! Köprünün batısında; plajlar, oteller, eğlence tesisleri ve deniz mağaraları gibi gezip görebileceğiniz pek çok turistik yer bulunuyor. Halk tarafından ‘’Taş Köprü’’ olarak anılan ve birçok kişi tarafından da ‘’Sevgi Köprüsü’’ olarak bilinen bu yer, tüplü dalış yapmak isteyenler için de bir adres oluyor. Aynı zamanda düzenlenen tekne turlarına katılarak burayı çok daha rahat bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Çünkü Ayia Napa limanından kalkan bu tekneler illa ki bu köprüde mola veriyor.

Uyarı! Denize girmek istediğinizde, kenarda bulunan geniş kayadan dikkatli bir şekilde inerek yüzebilirsiniz. Ancak denizi sığ ve dibinde keskin kayalar olduğu için, köprüden suya atlamanın tehlikeli olduğunu söylemeliyim.

2. Gavur Taşı

Gavur Taşı

Burası neresi? Baf – Limasol sahil yolu üzerinde yer alan Gavur Taşı, ‘’Afrodit Kayalıkları’’ olarak da adlandırılıyor. Afrodit Kayalıkları olarak anılmasının sebebi, Yunan mitolojisinde yer alan aşk tanrıçası Afrodit’in, bu alanda doğduğuna inanılmasıdır. Yerli – yabancı birçok turistin akımına uğrayan yeri, mutlaka Kıbrıs gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

Neden gitmeliyim? Afrodit Kayalıkları, ziyaretçilerine muhteşem manzaralara ve fotoğraf kareleri sunduğu için Kıbrıs’taki görülmesi gereken önemli noktalar arasında bulunmaktadır.

3. Girne Kalesi

Girne Kalesi

Burası neresi? Bizanslılar tarafından inşa edilen kalenin aslında ilk kalıntıları, Roma dönemine aittir. Lüzinyanlar tarafından genişletilen kale, Venediklilerin ve Osmanlıların dokunuşlarıyla, olağanüstü bir mimariye sahiptir. Ünlü yat limanının girişinde yer alan kale, büyüleyici manzarasıyla ve ihtişamlı görüntüsüyle gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Neden gitmeliyim? Kale içerisinde; St. George Kilisesi, Lüzinyan ve Venedik Kulesi, Kırnı mezarları, sarnıçlar ve Lüzinyan dönemine ait zindanlar bulunuyor. Ancak bu kale içerisinde en önemlisi; Batık Gemi Müzesi’dir. Müzede, dünyanın en eski batık gemilerinden biri sergileniyor ve gemiyle alakalı fotoğraflar bulunuyor. Bunun yanı sıra geminin bir maketi, taşıdığı yük ve malzemeler de yer alıyor.

  • Adres: Girne 99300
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 08.00-18.00, Pazar günleri kapalı
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

4. Kıbrıs Müzesi (Cyprus Museum)

Kıbrıs Müzesi (Cyprus Museum)

Burası neresi? Kıbrıs Müzesi, bir diğer adıyla bilinen Kıbrıs Arkeoloji Müzesi, en eski ve en büyük arkeoloji müzesidir. Lefkoşa’da yer alan müzede, Kıbrıs’ın Neolitik Çağ’dan Erken Bizans dönemine kadar olan gelişimi gösterilmektedir.

Neden gitmeliyim? Kronolojik sırayla sergilenen eserler arasında; çanak çömlek, mücevher, heykel, madeni para ve bakır objeler yer alıyor. Kıbrıs kültürünü ve tarih değerini yansıtan, sanatsal ve arkeolojik parçalarının da sergilendiğini görebilirsiniz. Ayrıca içerisindeki kafeterya ve ücretsiz WİFİ hizmetinin bulunması, işinize yarayabilir.

  • Adres: Mouseiou 1, Nicosia, Kıbrıs
  • Telefon: +357 22 865854
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 08.00-18.00, Cumartesi 09.00-17.00, Pazar 10.00-13.00
  • Yol tarifi al >

5. Girne İkon Müzesi

Girne İkon Müzesi

Burası neresi? Eskiden Archangelos Mihail Kilisesi olan bu yer, 1990 tarihinde Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından restore edildi ve sonrasında müze olarak ziyarete açıldı. Müzede; 19. yüzyıldan sonrasına ait, eski kiliseden kalma ikonlar sergileniyor ve bu ikonların üzerinde Hz. İsa ve muhtelif Azizlerin resimleri tasvir ediliyor.

İkon Müzesi oldukça merkezi bir konumda bulunmaktadır ve Girne şehir merkezinden 3 dakikada, limandan ise 1 dakika mesafededir. Şu anda restorasyona ihtiyacı olan müze, ziyaretçi kabul etmemektedir. Dileriz en kısa zamanda gerekli düzenlemeler yapılır ve bu muhteşem yapı turizme kazandırılır.

  • Adres: Atilla Sk, Girne 99300
  • Ziyaret saatleri: Müze ne yazık ki şu anda kapalı.
  • Yol tarifi al >

6. Barış ve Özgürlük Müzesi ve Anıtı 

Barış ve Özgürlük Müzesi ve Anıtı 

Burası neresi? Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit olan alay komutanı, subay ve erlerin anısına müzeye dönüştürülen ev, birçok bölümden oluşuyor.

Zemin katında; Barış Harekâtı’nın tarihi sürecinin canlandırılmasına yer verilip, harekâtta kullanılan silahlar sergileniyor. Üst katında; harekâtta şehit olanların fotoğrafları, üniformaları ve özel eşyalar, iç avluda ise; yine harekât sırasında şehit olan asker ve sivillerin isimlerinin yazılı olduğu anıtlar bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Müzenin içerisinde 7 oda vardır: Her birinde tarihsel olayların gelişimi hakkında belgeler, haritalar, video tanıtımları, gazete haberleri, biyografiler ve üniformalar, fotoğraflar, silahlar gibi daha pek çok eser sergileniyor. Ayrıca şehitlikte yer alan 4 ayaklı heykelin, Barış Harekâtı’nın 4 gün sürmesini temsil ettiği biliniyor.

7. Batık Gemi Müzesi

Batık Gemi Müzesi

Burası neresi? Girne Kalesi’nin içerisinde yer alan Batık Gemi Müzesi’nden, çok az da olsa yukarıda bahsetmiştim. Yıldız Gemisi, dönemin Yunan mürettebat üyelerinin yaşamlarına bir bakış atma imkanı sunmaktadır. 1967 senesinde yeniden gün yüzüne çıkarılan Yıldız Gemisi, günümüzde müzede sergilenmektedir. Müzede batık geminin çıkarılışı ile ilgili görseller de bulunmaktadır.

Gemiden çıkan eşyalar, 4 kişinin gemide bulunduğunu kanıtlar nitelikteydi. 4 kaşık, 4 kavanoz zeytinyağı, 4 çuval tuz ve 4 içki kadehinin bulunmasının yanı sıra, 400’e yakın şarap amforası, 9000 adet badem ve 29 adet değirmen taşı çıkmıştır.

Neden gitmeliyim? Müzede sergilenen kalıntılarda Bizans, Venedik ve Luzinyan dönemlerine yolculuk yapma ve çok önemli objeleri inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz. Müzede bulunan en önemli nesnelerin başında gelen Batık Gemi’nin MÖ 389 yılından kalma olduğu tahmin edilmektedir ve bu da ziyaretçileri heyecanlandırmaktadır. Müzeye girdiğiniz andan itibaren size eşlik edecek muhteşem müzik ezgileri… Batık gemi ve içerisinden çıkan eşyalar… Gemi maketleri ve gemiyle alakalı fotoğraflar… Sergilenen tüm bu eserleri ve daha fazlasını görmek için, mutlaka ziyaret et!

8. Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motor Müzesi (Cyprus Motor Museum)

Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motor Müzesi (Cyprus Motor Museum)

Burası neresi? Ralli yarışmaların şampiyonu Dimis Mavropoulos tarafından açılan müze, Limassol bölgesinde yer alıyor. Dimis’in 70’den fazla klasik araç koleksiyonuyla sergilenmeye başlayan müze, daha sonrasında büyüyerek hızla gelişti.

Neden gitmeliyim? Her yaştan kesimin ilgisini çekip hoşuna gideceği Klasik Motor Müzesi, sadece sergilenen arabalara değil aynı zamanda klasik otomobil kiralayabilmeleri için tesislere, bir kulübe ve sahiplerin kendi klasik arabalarını tutmaları için bir depolama alanına sahip.

Müzede sergilenen Ford T Roadster, dünyanın ilk otomobillerinden ve müzenin baş koleksiyonlarından biridir. Bunun yanı sıra, Rolls Royce, Austin, Citroen, Mercedes-Benz, Porsche ve daha pek çok ünlü markanın koleksiyonları da sergileniyor. Ayrıca ‘’Mr Bean’’ filmlerinden tanınmış Yeşil Mini’yi, eski başbakan Margaret Thatcher tarafından kullanılan Iron Lady ve Rover P5 araçlarını da göreceksiniz.

Kaçırmayın! Duygusal anlar yaşayacağınız, belki de çocukluğunuza döneceğiniz bu müzeye, araba hayranları, film ve tarih severlerin kesinlikle uğramadan dönmeyeceğini tahmin ediyorum.

  • Adres: Epimitheos, Limassol 3056, Kıbrıs
  • Telefon: +357 70 009000
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-18.00
  • Yol tarifi al >

9. Kıbrıs Klasik Motosiklet Müzesi

Kıbrıs Klasik Motosiklet Müzesi

Burası neresi? Lefkoşa’nın eski kent bölgesinde bulunan Klasik Motosiklet Müzesi, yaklaşık 20 yıl önce açılmıştır. Andreas Nicolaou’nun 1980 yılından günümüze uzanan çabalarıyla kurulmuş olan Motosiklet Müzesi, günümüzde 350’den fazla klasik motosikletin sergilendiği çok önemli bir duraktır. Müzede aynı zamanda adanın ilk motosiklet şampiyonu olan Kıbrıs Türklerinden Zeki İsa’ya ait bir fotoğraf sergisi de görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Müzeye gelen ziyaretçiler 1900’lü yılların başından itibaren üretilmiş çok önemli tarihi motosikletleri görebilmektedir. Müze her motosikletin saklı tarihiyle ilgilenen ziyaretçiler için Kıbrıs’taki önemli müzelerden biri olma özelliğini taşımaktadır.

  • Adres: Γρανικού 44, Nicosia 1010, Kıbrıs
  • Telefon: +357 99 543215
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.30, Pazar günleri ise kapalı
  • Yol tarifi al >

10. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi

Burası neresi? Yakın Doğu Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 2018 yılında açılmış. Müzede; geçici ve kalıcı koleksiyon salonları, fotoğraf ve heykel koleksiyon sergi salonları, konferans, sinevizyon ve misafir salonu, atölyeler, kütüphane, hatıra ve hediyelik eşya satış ünitesi gibi daha pek çok şey yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Müzede; Türk devlet sanatçılarının, 1940’lı yıllardan günümüze kadar gelen sanat eserlerinin koleksiyonları sergileniyor. Sanatçıların dönemlerini yansıtan bu eserler, özel tasarlanmış odalarda tutuluyor. Ülkenin sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerini yansıtan müzedeki bu eserler, oldukça geniş ve nitelikli koleksiyona sahip.

  • Adres: Modern Sanat Müzesi, Yakin Dogu Universitesi Kıbrıs, Nicosia
  • Telefon: (0392) 680 20 00
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-16.00
  • Yol tarifi al >

11. Kıbrıs Araba Müzesi

Kıbrıs Araba Müzesi

Burası neresi? Yine Yakın Doğu Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan Kıbrıs Araba Müzesi’nde, 19. 20. ve 21. yüzyıllara ait 140’ın üzerinde klasik ve spor arabalar sergileniyor. Ayrıca dünyada tek olan 1899 model Crest Mobile, müzenin en eski araçlarından biri olmasıyla, otomobil tutkunlarının nefesini kesiyor.

Neden gitmeliyim? Birçok turistin, koleksiyoncuların, araba sevdalıların, yurtiçi veya yurtdışı otomobil kulüplerinin üyeleri tarafından sıklıkla ziyaret edilen müzede, orijinal uçak parçalarından dizayn edilmiş toplantı salonu ve maket araba koleksiyonu fazla ilgi görüyor.

  • Adres: Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa
  • Telefon: (0392) 444 05 35
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-16.00
  • Yol tarifi al >

12. Halk Sanatları Müzesi

Halk Sanatları Müzesi

Burası neresi? Girne Limanı’nda yer alan Halk Sanatları Müzesi, aslında 18. yüzyıldan kalma bir Kıbrıs evidir. Geçmişte Kıbrıs halkının yaşadığı evlerin en güzel örneği olarak temsil edilmesi ve içerisinde halkın kullandığı eşyaların sergilenmesinden dolayı oldukça önemli bir konumdadır.

Neden gitmeliyim? Müzenin girişinde; zeytinyağı değirmeni, kara saban, döven, tezgah gibi tarım alet ve araçları yer alıyor. Üst katında; tığ işleri, işlemeli masa ve yatak örtüleri, oymalı çeyiz sandıkları, baş örtüleri, yün çoraplar vb. gibi daha pek çok geleneksel el sanatlar bulunuyor. Üst kattaki diğer odalarda; mutfak araç gereçleri ve evlerimizde bulunan salon eşyaları sergilenmekte.

Kaçırmayın! Kısacası, geçmişten günümüze kadar, Kıbrıs halkının günlük yaşamda kullandığı ve evlerinde bulunan eşyalara yakından şahit olacak ve aynı zamanda kültürünü, değerlerini daha iyi öğreneceksiniz.

  • Adres: Bozoklar Sk, Girne 99300
  • Ziyaret saatleri: Geçici olarak kapalı
  • Yol tarifi al >

13. Pierides Müzesi – Kıbrıs Bankası Kültür Vakfı

Pierides Müzesi

Burası neresi? Pierides ailesinin evinde yer alan müze, yine bu aile tarafından oluşturulan koleksiyonlarla açılmış. Küçük bir müze olsa da, kesinlikle görülmeye değer. Çünkü toplanan eserler, Pierides ailesi tarafından oldukça kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıkmış.

Neden gitmeliyim? Müzede; Neolitik dönemden Roma dönemine kadar sergilenen birçok eser vardır. Özellikle Helenistik ve Roma dönemine ait cam sergisi, kesinlikle en iyi parçalardan. Gördüğünüzde neredeyse bin yıllık olduğuna inanamayacaksınız. Aynı zamanda müzeyi gezerken, Kıbrıs’ın ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimini çok rahat bir şekilde takip edeceksiniz.

  • Adres: Zinonos Kitieos 4, Larnaca 6023, Kıbrıs
  • Telefon: +357 24 145375
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Perşembe 09.00-16.00, Cuma-Cumartesi 09.00-13.00, Pazar kapalı.
  • Yol tarifi al >

14. Mavi Köşk

Mavi Köşk

Burası neresi? İtalyan asıllı bir Rum olan Paulo Paolides’in evi Mavi Köşk, günümüzde müze olarak faaliyet gösteriyor. Paulo Paolides’in ilginç hayatı ile gizemli köşk hakkında anlatılan efsaneler de oldukça meşhurdur. Aslında bir silah kaçakçısı olan Paulo, bu köşkü silah ticareti yapmak için kullanıyordu ve köşkün en önemli özelliği ise hiçbir yerden görünmüyor olmasıydı.

Köşkün içerisinde; kaçmak için tüneller, 13 banyo ve 13 oda, çalışma odasında binlerce kitap, misafirler için rengarenk masa ve sandalyeler, havuz ve daha pek çok Paulo’ya ait eşya yer alıyor. Ayrıca köşkte, o kadar ilginç şeyler yer alıyor ki mutlaka Kıbrıs gezilmesi gereken yerler listesinde adını duyurur.

Neden gitmeliyim? Köşkteki ilginçliklerden biri; bahçede boya ile çizilmiş yuvarlak alana girdiğinizde, sesinizin yankılanması ve dışına çıktığınız an da sesinizin normale dönmesi. Diğeri Paulo’nun 13 rakamına olan takıntısı. Fark ettiyseniz köşkte çoğu şey 13 adet… Hatta eve yukarıdan bakıldığında 13 rakamına benzetildiği biliniyor.

Son olarak da Meryem Ana tablosundan bahsedeyim. Yer aldığı odanın neresinde olursanız olun, Meryem Ana’nın gözlerinin üzerinizde olması. Daha bunun gibi birçok ilginçlikleriyle müze, sizlerin ziyaretini bekliyor.

15. Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi

Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi

Burası neresi? İki bölümden oluşan Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi, 1979 yılında açılmış. Alt katta bulunan doğa bölümünde; Kıbrıs’ta bulunan yerli ve göçmen kuş çeşitleri, böcekler, yılanlar, balık türleri ve Kıbrıs’ın jeolojik yapısında kullanılan taş çeşitleri sergileniyor.

Üst katında bulunan arkeoloji bölümünde ise; Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde bulunmuş Neolitik Çağ’dan Orta Çağ’a kadar olan eserler, kronolojik bir sırayla sergileniyor. Müzenin en önemli eserleri arasında; Tumba Tu Skuru buluntuları ve Artemis Heykeli yer alıyor.

  • Adres: Ecevit Caddesi, Güzelyurt 99700
  • Telefon: (0392) 714 22 02
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-15.30
  • Yol tarifi al >

-Sergi ve Sanat Galerileri

16. Leventis Gallery (Leventis Galerisi)

Leventis Gallery

Burası neresi? Lefkoşa’da yer alan sanat galerisi, 2014 yılında AG Leventis Vakfı tarafından kurulmuş. Kıbrıslı iş adamı ve hayırsever Anastasios G. Leventis’in ölümünden sonra kurulan müze, Leventis’in özel koleksiyonuna aittir.

Neden gitmeliyim? Müzede; 17 ve 20. yüzyıllarını kapsayan Paris koleksiyonu, 20. yüzyıldan ve 1930’ları kapsayan Yunan koleksiyonu ve Kıbrıs koleksiyonu sergileniyor. Ayrıca Kıbrıslı, Yunanlı ve Avrupalı sanatçıların 800’den fazla resimleri yer alıyor.

  • Adres: A.G. Leventi, Nicosia 1097, Kıbrıs
  • Telefon: +357 22 668838
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri dışında her gün 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

-Seyir ve Manzara Noktaları

17. Olimpos Tepesi

Olimpos Tepesi

Burası neresi? Kıbrıs’ın en yüksek noktası olan Olimpos Tepesi, meyve bahçeleri ve vadileriyle harika bir manzaraya sahip. Ağaçların arasından gökyüzünü seyretmek ve temiz havayı içinize içmek, size oldukça huzur verecek. Ayrıca tepede yer alan kayak merkezinden, özellikle Ocak – Şubat aylarında ziyaret ettiğinizde, kayak yapabilme şansı yakalayabilirsiniz.

-Cadde ve Meydanlar

18. Uzun Yol

Uzun Yol

Burası neresi? Uzun Yol, Kuzey ve Güney Lefkoşa’nın birbirine bağlandığı uzun bir caddedir. Yan yana ve karşılıklı sıralanmış mağazalarıyla ünlü caddede alışveriş yapabilir, kafelerinde çay ve kahve molası verebilirsiniz. İhtiyacınıza yönelik her şeyi bulabileceğiniz bu caddeye uğrayıp, biraz kafa dağıtmak sizin de hakkınız. 🙂

-Plajlar, Koylar, Körfezler

19. Nissi Plajı

Nissi Plajı

Burası neresi? Ayia Napa’da yer alan Nissi Plajı, Kıbrıs’ın en ünlü plajlarından biridir. İsmini, yanında bulunan Nissi Adası’ndan alır ve aynı zamanda bu küçük adaya sahilden yürüyerek gidebilme imkanınız vardır.

Neden gitmeliyim? Plajın en önemli özelliklerinden biri; suyunun berrak ve temiz olması sebebiyle mavi bayrak almasıdır. Diğer bir özelliği ise; plajın içerisinde yer alan barda gerçekleşen DJ’ler ve canlı performansların gösterileridir. Tatilinizi keyifli ve eğlenceli hale getirmek için, mutlaka bir kez olsun bu plaja gelmelisiniz. Ayrıca sürekli olarak parti ve etkinliklerin gerçekleştiğini de bilmelisin. 🙂

20. Lady’s Mile Plajı

Burası neresi? Lady’s Mile Plajı, Limasol’dan sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Plaj adını, bu güzel kumsallarda ata binmekten hoşlanan bir İngiliz valisinden almıştır. Yakın zamanda plajın sonunda bir kumarhane açılmış ve bu da plajın daha lüks bir ortama dönüşmesine neden olmuştur.

Neden gitmeliyim? Her yıl yenileri eklenen plaj barları sayesinde burada adeta bir Mikonos havası esmektedir. Sahil şeridinin hem uzun hem de güzel olması, huzurlu bir öğleden sonrası geçirmek için bu plajı çok cazip kılmaktadır. Bu arada sahil barlarının eskiye göre daha pahalı olduğunu bilmenizi isteriz.

21. Latsi Plajı

Latsi Plajı

Burası neresi? Oldukça sakin olan plaj, tertemiz deniziyle harikalar yaratıyor ve sizleri Kıbrıs’ın yaz sıcağından kurtarıyor. Serinlemek isteyenler malum genelde plajları tercih ediyor ve bu plaj gerçekten sizin için doğru bir adres oluyor.

Neden gitmeliyim? Hem yanında yer alan mağazalardan alışveriş yapabilme hem de restoranlardan yemek yiyebilme imkanı buluyorsunuz. Plajdaki hizmetler ise, artı olarak hoşunuza gidecek. Çünkü ne isterseniz bulacaksınız! Wifi, şezlong, şemsiye, kafe, duş ve daha pek çok şey burada mevcut.

22. Mercan Koyu

Burası neresi? Mercan Koyu, Baf’taki en güzel plajlardan birine ev sahipliği yapmaktadır ve denize girmek isteyenler için Kıbrıs’ın kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır. Koy, Baf şehrine 11 kilometre mesafedeki Peyia köyündedir. Burası kireçtaşı kayalıkları arasında at nalı şeklinde çok özel bir koydur. Plajın uzunluğu ise yaklaşık 600 metredir. Oldukça temiz olan plaj, ışıltılı turkuaz rengi nedeniyle Mavi Bayrak almıştır.

Neden gitmeliyim? Mercan Koyu, Baf’taki çakıllı ve kayalık plajların aksine kumlu olması nedeniyle Baf’ta denize girmek isteyenlerin uğrak noktalarının başında gelmektedir. Bu nedenle Mercan koyu, özellikle yaz aylarında çok popüler ve yoğun olmaktadır.

23. İncir Ağacı Koyu

Burası neresi? İncir Ağacı Koyu, hem turistler hem de yerli halk için Kıbrıs’taki en popüler destinasyonlar arasında bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında burası yerli ve yabancı turistlerle dolup taşar ancak gene de kumlar üzerinde güzel bir yer bulmak mümkün olmaktadır.

Kalabalıktan biraz uzaklaşmak isteyenler için İncir Ağacı Koyu’ndaki iskeleden kalkan tekne turları da çok keyifli geçmektedir. Bu sayede Blue Lagoon’u ve adanın yan tarafındaki muhteşem sahil şeridini de keşfedebilirsiniz. Bu geziler bölgeye göre makul fiyatlı olmaktadır ve bölgeyi keşfetmek için en harika yollardan biridir.

Neden gitmeliyim? Protaras’ta adanın doğu kısmında bulunan İncir Ağacı Koyu’nun bu kadar popüler olmasının sebebi ise beyaz kumu ve kristal berraklığındaki su şerididir. İncir Ağacı Koyu oteller, restoranlar ve barların yanı sıra su sporları ve mükemmel bir plaj günü geçirmek için mutlaka listede bulunması gereken bir yerdir.

24. Ayia Thekla Plajı

Ayia Thekla Plajı

Burası neresi? Ayia Napa’nın yaklaşık 6 km batısında yer alan plaja, yürüyerek de çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Ayia Thekla Kilisesi’nden ismini alan plaj, sığ sularıyla aileler için vazgeçilmez bir adrestir. Ayrıca plajdaki eğitimli cankurtaranlar sayesinde de çocuklarınız için endişelenmenize gerek bile kalmayacak.

Herhangi bir sağlık sorununda, tekerlekli sandalye veya engelli kişiler için, cankurtaranlar özel ilgilenip denize girmelerine yardımcı oluyor. Bu detay her yerde karşımıza çıkmayacağı için, plajın sunmuş olduğu olanaklar oldukça hoşumuza gidiyor.

Neden gitmeliyim? Yumuşak, altın ve uzun kumuyla, temiz ve sığ deniziyle muazzam bir atmosfere sahip ve bu nedenlerden dolayı da mavi bayrak aldığını hemen belirtmeliyim. İhtiyaç duyduğunuz birçok şeyi, bu plajda rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Klasik her plajda olan şeylerin yanı sıra, yanındaki restoranlardan dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Dahası voleybol, su kayağı, kano ve muz botu gezintisi gibi daha pek çok aktiviteye katılarak, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. 🙂

25. Camelot Plajı

Camelot Plajı

Burası neresi? Koy üzerinde bulunan plaj, Girne’nin Alsancak sınırlarında yer alıyor. Denize girerken ayağınızı çakıl taşları rahatsız edebilir ancak ilerlediğinizde incecik kumlarla karşılaşacak ve rahat bir nefes alacaksınız.

Neden gitmeliyim? Bir aile dostu işletmesi olan plajda, gün boyu DJ’lerin performanslarıyla coşacak ve içerisindeki su sporlarına katılıp fazlasıyla eğleneceksiniz. Restoran ve barından istediğinize ulaşacak ve gece kulübünde doyasıya dans edeceksiniz. Yalnız gün boyunca çalan müzikler, bir yerden sonra rahatsız edebilir. Çünkü müzik hiç bitmiyor. 🙂

26. Escape Beach Club

Escape Beach Club

Burası neresi? Kıbrıs’ın en popüler plajlarından biri olan Escape Beach Club, halk arasında Çıkarma Plajı olarak da adlandırılıyor. Plaja girdikten sonra, tercihinize göre ya çimle üzerindeki minderlerde ya da kumların üzerindeki şezlonglarda güneşlenebilirsiniz. Hangisi size uyuyorsa! Bu aşamayı tamamlayınca, arka fonda çalan hit parçalarla denizin ve güneşin tadını doya doya çıkarmaya bakıyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Ne zaman giderseniz gidin, denizi her zaman temiz bulacaksınız ve tahmin edersiniz ki bu her plajda aranan en önemli özelliklerden biridir. Sadece yüzmek için değil, su sporlarını yapmak için de birçok turistin geldiğini göreceksiniz. Bununla sınırlı kalmayarak, içerisindeki restoranlardan da lezzetli yemekler yiyerek günü tamamlayabilirsiniz.

  • Adres: Girne 99350
  • Telefon: (0392) 821 83 30
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00
  • Yol tarifi al >

27. Konnos Plajı

Konnos Plajı

Burası neresi? Ayia Napa’nın 4 km doğusunda, Konnos Koyu’nda yer alan plaj, özellikle son yıllarda daha da ünlü olsa da, Kıbrıs’ın en güzel plajlarından biridir. Sakinlik ve sessizlik arayanlar için ideal bir nokta olan plaj, berrak ve kristal suyu ve altın beyaz renkli kumuyla resmen kendinize geleceksiniz.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda denizin dalgasız ve sığ oluşu, çocuklu aileler ve yüzme konusunda endişesi olanlar için harika bir özellik. Temiz ve doğal güzelliğiyle ödüllendirilen plajın yanındaki deniz mağaralarına mutlaka gitmeli ve keşif listenize yenisini eklemelisiniz. Birbirinden farklı su sporlarına katılarak, farklı aktivite deneyimlerini kazanmalısınız.

28. Makronisos Plajı (Makronissos Beach)

Makronisos Plajı

Burası neresi? Yine Ayia Napa’da yer alan plaj, en çok tercih edilen plajlardan biridir. Özellikle sessiz, sakin ve huzur dolu tatil yapmak isteyenler ile çocuklu aileler tarafından fazla rağbet gördüğünü söyleyebilirim. Ayia Napa’nın en güzel plajlarından biri olan Makronisos Plajı, bunu yumuşacık beyaz kumlarına borçludur.

Neden gitmeliyim? Denize girdiğinizde, asla çıkmak istemeyeceksiniz. Çünkü dibi kumlu ve sığ… Tabii ki plaj, sadece bu detaylarla bitmiyor! İçerisindeki su sporları merkezinden istediğiniz ekipmanı kiralayıp, eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Buna ek olarak, arkadaşlarınız veya sevdiklerinizle dalış ve voleybol gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca plajın çevresindeki otellerden konaklama, restoranlarından da yeme-içme ihtiyaçlarınızı kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz.

29. Finikoudes Plajı

Finikoudes Plajı

Burası neresi? Larnaka’nın merkezinde yer alan plaj, palmiye ağaçlarıyla çevrili olduğundan, ismini bu küçük ağaçlardan almış. Konumu ve temiz suyu nedeniyle yerli – yabancı birçok turist tarafından akın ediliyor.

Neden gitmeliyim? Denizde çocuklarınızla beraber yüzebilir ya da biraz kafa dinlemek isterseniz, güneşlenip kitap okuyabilirsiniz. Size eşlik edecek birileri varsa, şanlısınız. Hemen içerisinde bulunan aktivitelere katılarak, birlikte eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Plaj, merkezi bir konumda olduğu için yakınlarında bulunan alışveriş bölgelerinden, restoran ve kafelerden yararlanabilme imkanınız var.

30. Vrisoudia B Plajı

Vrisoudia B Plajı

Burası neresi? Merkezi bir konuma sahip olan plaj, Vrisoudia II Plajı veya Alexander Plajı olarak da adlandırılıyor. Plajın arka tarafında bir mesire alanı var ve plaj sadece bununla sınırla kalmayarak, güzel manzarası, merkezi konumu, olanak ve hizmetleri ile sizi buraya getirmeye ikna edecek cinsten.

31. CTO Plajı

CTO Plajı

Burası neresi? CTO Plajı, ailelerin sıklıkla tercih ettiği plajlardan biridir. Bunu içerisinde yer verdiği çocuk oyun alanlarına, su sporlarına, denizinin sığ ve sıcak oluşuna borçlu. Aynı zamanda çevresinde otellerin, restoranların ve barların bulunuyor olması da cabası. Hem çocuklarınız hem de sizin için güzel imkanlara ve olanaklara sahip olduğundan, her yaştan kesimin durak noktası olmayı başarıyor.

32. Vathia Gonia Plajı

Vathia Gonia Plajı

Burası neresi? Yine Ayia Napa kasabasında yer alan plaj, Nissi Plajı’na da oldukça yakın olduğu için harika bir konuma sahip. İnce altın kumlarla kaplı olmasının yanı sıra, sakin ve berrak denizi ve doğal kayalık koyuyla da gelenleri etkiliyor.

Neden gitmeliyim? Sağladığı imkan ve olanaklar dışında, ihtiyacınız olduğunda çevresindeki otellerde konaklayabilir ya da restoranlarda güzel bir akşam yemeği veyahut kahvaltı yapabilirsiniz.  İster araba, ister bisiklet, ister yürüyerek gelin! Her şekilde ulaşımı çok rahat ve kolay olacak.

33. Glyki Nero Plajı

Glyki Nero Plajı

Burası neresi? Kıbrıs’ın birbirinden güzel plajlarının, Ayia Napa’da yer aldığını artık anlamış oluyoruz, değil mi? 🙂 İşte yine Ayia Napa’daki plajlardan biri Glyki Nero Plajı… Plajda Grecian Sands Hotel yer aldığı için, plajın adı aynı zamanda Grecian Plaj olarak da biliniyor.

Neden gitmeliyim? Etrafındaki restoran, bar ve kafelerde dilediğinizce vakit geçirip, farklı lezzetleri tadabileceğiniz gibi, mağaza ve dükkanlardan sevdiklerinizi ya da kendinizi şımartabilirsiniz.

Plajın asıl özelliği ise; Ayia Napa limanının bulunuyor olması. Çünkü bu limandan, motorlu ve yelkenli tekne turlarına kolaylıkla katılabiliyorsunuz. Bu yetmez derseniz, plajdaki jet ski turlarına veya kano gezilerine katılıp, su sporları aktivitelerini yapabilirsiniz.

34. Lara Plajı (Lara Koyu)

Lara Plajı (Lara Koyu)

Burası neresi? Beyaz kum, temiz ve güzel bir plaj, renkli taşlar, harika manzara eşliğinde güneşlenmeyi kim istemez ki? Cevabınız evet ise ki ben de öyle düşünüyordum, mutlaka buraya da uğramadan gitmemelisiniz!

Neden gitmeliyim? Lara Plajı’nın önemli özelliklerinden biri ise; Caretta Caretta kaplumbağalarının burayı güvenli bir yer olarak seçip, yumurtalarını bırakmasıdır. Kıbrıs tatilinizi, özellikle Mayıs ve Ağustos aylarında denk getirirseniz bu kaplumbağaları görme şansı da elde edersiniz. Ayrıca yumurtaların olduğu yerler işaretlendiği için, onlara zarar verir miyim diye düşünmenize de gerek yok.

İpucu: Herhangi bir tesis, tuvalet, kafe ve duş gibi olanaklar mevcut değildir. Bu nedenle gelirken, her ihtimali düşünün ve ona göre kendinizi hazırlayın!

35. Governor’s Beach (Vali Plajı)

Governor’s Beach

Burası neresi? İnce ve beyaz kumuyla, mavi ve turkuaz rengi deniziyle, sessiz ve sakinliğin adresi olan plaj, sıklıkla tercih edilenler arasında. Halk tarafından Sophroniou Beach olarak da bilinen plaj,  sığ denizi ve cankurtaran denetimiyle resmen aile dostudur. Ayrıca bölgede yer alan otellerden konaklama ihtiyacınızı, restoran ve kafelerden de faydalanarak yeme ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

36. Karpaz Altınkum Plajı

Karpaz Altınkum Plajı

Burası neresi? Kıbrıs adasının en kuzey ucunda yer alan Karpaz burnu, harika plajıyla sizi karşılıyor. İnce ve altın sarısı rengi kumuyla, sessizliğini her zaman koruyan plaj, aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama yeridir.

Neden gitmeliyim? Adanın en güzel plajları arasında yer alan Altınkum Plajı, mitolojide aşk tanrıçası olan Afrodit’in doğduğu yer olarak biliniyor ve birçok efsaneye dayanıyor.  Aynı zamanda bir milli park olan Karpaz, etrafı maki ve yabani zeytinlerle kaplı muhteşem bir manzaraya sahip.

37. Alagadi Plajı (Alagadi Turtle Beach)

Alagadi Plajı

Burası neresi? Girne’nin en popüler plajlarından biri olan Alagadi Plaj, yine Caretta Caretta ve yeşil kaplumbağalarının yumurtlama yeridir. Özellikle Eylül ayında burayı ziyaret ederseniz, yumurtaları görebilir hatta kaplumbağaların yumurtlamalarına bizzat şahit olabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Denizde kayaların olmaması ve kumlu olması, aranılan özelliklerin başında geliyor. Alagadi Plajı ise, bu özellikleri hakkıyla karşılıyor ve dahası sessiz ve sakin oluşuyla herkesi cezbediyor.

Plajda çok fazla imkan yok diye endişe etmeyin, içerisinde su sporlarının yer alması güzel bir olanak. Ayrıca çevresindeki restoranlarda da dilediğinizce vakit geçirip, lezzetli yemekler denemeyi unutmayın! Huzur bulacağınız bu plajda, ayrıyeten kamp yapabileceğinizin altını çizmeliyim.

38. Glapsides Plajı

Glapsides Plajı

Burası neresi? Tertemiz denizi ve incecik kumsalıyla, Kıbrıslılar tarafından en çok tercih edilen ve sevilen bir plajdır. Aynı zamanda deniz o kadar sığ ki ne kadar ilerlerseniz ilerleyin asla derinleşmiyor. Bu tabii ki çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için daha sevindirici bir olay. Ne yazık ki, profesyoneller için biraz sıkıcı bir durum olabilir. 🙂

Bunların dışında plajın çevresinde kamp yapabileceğiniz yerler de bulunuyor. Hem doğasıyla hem de manzarasıyla sizi fazlasıyla etkileyeceğinden eminim.

39. Kervansaray Halk Plajı

Kervansaray Halk Plajı

Burası neresi? Girne Belediyesi tarafından açılan plajda, halkın istediklerini karşılayabilmek için tekrar düzenlenmeye gidildi ve plajın içerisinde olması gereken olanakları geliştirip çoğalttılar.

Özellikle yine engelli kişiler için ayrı bir otopark yeri, kumsaldan denize rahatça ulaşabilmeleri için bir patika yolu, özel tuvalet ve duşlar gibi birçok özel alan bulunuyor. Bunun dışında, tabii ki cankurtaranlar sizin için orada yer alıyor ve rahat rahat denizde yüzebilme imkanı sağlıyor.

-Marina ve Limanlar

40. Limassol Marina

Limassol Marina

Burası neresi? Kıbrıs’ın en lüks ve en popüler limanlarından biri olan Limassol Marina; şık konutların ve çeşit çeşit tesislerin yer aldığı bir sahil beldesidir. Deniz kenarında bulunan birbirinden farklı restoranlarda, yerel ve uluslararası yemekleri tadabilir, harika manzara karşısında bir kadeh kaldırabilirsiniz. Biraz daha ileri doğru yürüdükçe, mağazaları, butikleri ve marketleri görecek, istediğiniz ya da ihtiyaç duyduğunuz her şeye ulaşabileceksiniz.

41. Baf Limanı

Baf Limanı

Burası neresi? Baf Kalesi’ne, Akdeniz manzarasına ve eğlence mekanlarının bir kısmını barındıran Baf Limanı, Kıbrıs’ın en eski limanlarından biridir. Gündüz saatlerinde balıkçıları ve tekneleri seyredebilir, hediyelik eşya dükkanlarında vakit geçirebilirsiniz. Akşam saatlerinde ise; canlı müzik eşliğinde restoran veya barlarda, eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz.

Yunan ve Türk mutfağından farklı lezzetli yemekleri tatmalı ve harika kokteyllerden bir yudum almalısınız. Ayrıca liman çevresinde yer alan daha birçok seçenekten faydalanmadan sakın ola gitmeyin. 🙂

42. Ayia Napa Limanı

Ayia Napa Limanı

Burası neresi? Yenilenen Ayia Napa Limanı, kafe ve restoranlara, heykellere, açık hava tiyatrosuna ve balıkçı teknelerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği limanda, eğer ki geziniz sırasında denk gelirseniz, geleneksel müzikler eşliğinde dans eden gruplara ve havai fişeklere rastlayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Hem gündüz hem de geceleri harika bir manzaraya sahip olan liman, sevdiklerinizle birlikte mükemmel bir atmosfer ortamı geçirmenizi sağlayacak. Ek olarak; erken saatlerde buraya gelirseniz, balıkçı teknelerinden taze balık satın alabileceğinizi söylemeliyim. 🙂

43. Larnaca Marina

Larnaca Marina

Burası neresi? Büyük bir liman olan Larnaca Marina, 450 tekneye ev sahipliği yapıyor ve tüm olanakları içerisinde barındırıyor. Burada tekne turuna katılabilir ve MS Zenobia Batığı’na bir dalış gerçekleştirebilir ya da rüzgar sörfü, sürat teknesi yarışı gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Eğer çocuklarınızla birlikte gelirseniz, sıkılmamaları için beraber balık tutabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Bunun dışında, kafe ve restoranlarda Kıbrıs’ın yerel spesiyallerini deneyerek, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Manzarasından bahsetmiyorum bile! Olağanüstü manzarası karşısında nefesiniz kesilebilir ve fotoğraf çektirmeden giderseniz pişman bile olabilirsiniz!

  • Adres: Marina, Larnaca 6017, Kıbrıs
  • Telefon: +357 24 333326
  • Ziyaret saatleri: Gü boyu
  • Yol tarifi al >

44. Girne Yat Limanı

Girne Yat Limanı

Burası neresi? Kıbrıs’ın en popüler yerlerinden biri olan Girne Yat Limanı, diğer limanlar gibi içerisinde birçok sayıda restoran, kafe ve bara sahiptir. Asıl önemli özelliği ise; Girne Kalesi’yle aynı konumda bulunuyor olmasıdır. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından sıklıkla tercih ediliyor ve en gözde mekanlarından biri olmayı başarıyor.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Ulusal ve Milli Parklar

45. Cape Greco Milli Parkı

Cape Greco Milli Parkı

Burası neresi? Ayia Napa’nın merkezinden uzakta, doğa harikası bir yer olan milli park, olağanüstü manzarasıyla gelenleri büyülüyor. Doğal güzelliğini asla bozmayan milli parkta, aklınıza gelen her şeyi yapabilirsiniz. Her mevsim kendini değiştiren ve yenileyen parkın, orman ve çiçeklerle kaplı olması, birçok hayvan çeşidinin yer alması da ayrıca hoşunuza gidecek.

Neden gitmeliyim? Maceracı ve doğa tutkunlarından biriyseniz, tabelaları takip ederek bir doğa yürüyüşüne çıkmaya ne dersiniz? Yürürken size eşlik edecek deniz manzarası, ‘’Kamara tou Koraka’’ köprüsü yani Love Bridge ve beyaz renkli şapelin karşısında oldukça etkilenip her birini yakından görmek isteyeceksiniz.

Karşınıza çıkacak şeyler bununla bitmiyor! Bir piknik alanı var ki, masalarıyla her şeyi tam tamına hazır! Sırt çantanıza doldurun piknik malzemelerinizi, leziz sandviçlerinizi… Yürüyüşün ardından şöyle güzel bir keyif yapın. Buraya kadar yürüyerek gelebilirsiniz tabii ki ama 4 km’lik bisiklet yolunu da unutmayın derim. Bisikletlerinizi alıp, heyecanın ve eğlencenin tadını çıkarın.

Kaçırmayın! Biraz da fotoğraf tutkunları için, içerisindeki alternatiflerden bahsedelim. Beyaz ve mavi renklerde boyanmış olan şapel, resmen gökyüzü ve denizin karışımı! Turistlerden ilgi gören bu yer, özellikle fotoğraf çekimi için harika bir nokta. Bir başka fotoğraf için uygun olan yer ise; yukarıda bahsettiğim köprüdür. Kamara tou Koraka köprüsü gerçek anlamda doğal bir şaheserdir.

Tekne turuna katılıp dalış yapabileceğiniz bu yerde, kim bilir daha nelerle karışılacaksınız? Merak ediyor ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, ne yapıyoruz? Kıbrıs gezinize burayı mutlaka eklemeyi unutmuyoruz. 🙂

46. Akamas Peninsula Milli Parkı

Akamas Peninsula Milli Parkı

Burası neresi? Kıbrıs’ın batı kıyısında yer alan Akamas Milli Parkı, yürüyüşçülerin ve doğa meraklıların popüler noktasıdır. Aslında bir yarımada olan bu yer, jeolojik mirasıyla da dikkat çekiyor. Farklı bitki örtüsü, vahşi yaşamı ve birçok hayvan çeşidini barındırmasının yanı sıra, zengin tarihi ve doğal güzelliğiyle göz dolduruyor.

Neden gitmeliyim? Gelelim yürümeyi seven ziyaretçilerimize… Burada; Afrodit, Adonis ve Smigies olmak üzere üç doğa parkuru yer alıyor. Birini tercih edecekseniz, Adonis yolunun en zorlu yol olduğunu söylemeliyim ki onu en sona saklayın, hatta hiç düşünmeyin bile. 🙂 Yine de hangisini seçerseniz seçin, hepsinde de vadi ve deniz manzarasının muhteşem görüntüsüne şahit olacaksınız.

Kaçırmayın! Ayrıca Akamas plajlarını, Afrodit hamamlarını görmeden yolunuzdan geri dönmeyin!

47. Polemidia Milli Parkı

Burası neresi? Eğer Kıbrıs’a geliyorsanız adanın her yerinde muhteşem doğal güzelliklerle karşılaşmaya hazırlıklı olmalısınız. Polemidia Milli Parkı da bu doğal güzellikleri görebileceğiniz en ideal yerlerde biridir. Park içinde muhteşem doğal parkurlar bulunmaktadır ve bu parkurlarda birbirinden keyifli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Park, çocuklu aileler için de Kıbrıs’ta ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Çocuklar, çocuk oyun alanında eğlenirken, yetişkinler de parkın her yerine yayılmış olan piknik alanlarında piknik yaparak günün stresini atabilir. Park içinde aynı zamanda birçok spor fırsatı ve park bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan doğa tarihi müzesi yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Şehrin muhteşem manzarasını sunan Polemidia Ulusal Parkı zengin çam, selvi, okaliptus, zeytin ve keçiboynuzundan oluşan geniş bir ormanlık alana sahiptir. Eğer siz de doğayla iç içe zaman geçirmekten hoşlananlardansanız Polemidia Milli Parkı, sizin için Kıbrıs’ın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunması gereken bir duraktır.

-Şelaleler

48. Millomeris Şelalesi

Millomeris Şelalesi

Burası neresi? Kıbrıs’ın en büyük şelalesi olan Millomeris Şelalesi, konumu nedeniyle ilk zamanlarda çok az insan tarafından biliniyordu. Fakat şimdilerde birçok kişi tarafından biliniyor ve fazlasıyla rağbet görüyor. Şelale güneş görmeyen bir alanda yer aldığı için, her zaman ıslak kalmış ve bu nedenle ismini ‘’nemli alan’’ anlamına gelen ‘’milos’’ ve ‘’meros’’ kelimelerinden almış.

Neden gitmeliyim? Birbirinden farklı bitki ve çiçeklerle çevrili olan şelale, birçok farklı hayvan çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Geldiğinizde bütün hepsini görecek ve hemen fotoğraf karenize eklemek isteyeceksiniz. Yürüyüş yapmayı sevenler için de harika bir gezi olacağını tahmin ediyorum. Şelaleye giden yolda, yeni heyecanlar arayacak ve her anınızı kaydedeceksiniz.

  • Adres: Pano Platres, Kıbrıs
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

49. Caledonia Şelalesi

Caledonia Şelalesi

Burası neresi? Platres köyünde yer alan Caledonia Şelalesi, Kıbrıs’ın en yüksek şalelerinden biri olma özelliğine sahip. Çeşitli bitki ve çiçeklerle çevrelenen, ormanın derinliklerindeki bu şelalenin muhteşem manzarası karşısında büyüleneceksiniz. Özelikle ilkbahar ve yaz aylarında geldiğinizde, size şarkı söyleyerek eşlik eden kırlangıç kuşlarıyla harika bir doğa gezisi yaşayacaksınız.

İpucu: Şelaleye giden patika yolu, aslında o kadar zor değil ancak mevsimsel değişikliklerden dolayı bazen bu durum değişebiliyor. Bunun için yanınızda mutlaka iyi bir ayakkabı getirin!

  • Adres: Pano Platres, Kıbrıs
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

50. Afrodit Hamamları

Afrodit Hamamları

Burası neresi? Yukarıda bahsettiğim Akamas Milli Parkı’nı hatırlıyor musunuz? İşte Afrodit Hamamları, bu milli parkın içerisinde yer alıyor. Bir efsaneye göre Afrodit Hamamı, eski incir ağacının arkasındaki küçük ve doğal mağaradan ismini almış. Bir kaya duvarından akan su ise, aşağıda havuz oluşturmuş ve bu efsane Afrodit’in burada yıkanmasıyla devam etmiş. Hatta sevgilisi Adonis ile burada tanışmışlar ve bu küçük göl Adonis Hamamları ve Şelaleleri olarak adlandırılmış.

Neden gitmeliyim? Bu efsaneyle oldukça ünlenen yer, sessiz ve sakin ortamıyla, serin havuzuyla turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Serin sularda yüzmek, harika fotoğraflar yakalamak, dinlenmek ve biraz keyif yapmak için ideal bir nokta olan Afrodit Hamamları, mutlaka ziyaret edilmeli!

51. Chantara Şelalesi

Chantara Şelalesi

Burası neresi? Kıbrıs’ın en güzel şelalelerinden biri olan Chantara Şelalesi, gizli kalmış ve bozulmamış bir doğa güzelliktir. Phini Köyü ve Trooditissa Manastırı arasında yer alan şelaleye, karayolu ile oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Phini Köyü’ne vardığınızda, tabelaları takip etmeniz yeterli.

Neden gitmeliyim? Kolay ulaşıma sahip olduğu için belki macera tutkunları bu durumdan hoşlanmayabilir. Ancak buraya geldiğinizde, şelaleye tırmanmayı tercih edebilirsiniz. Zirveye ulaştığınız anda karşılaştığınız manzara zaten sizi etkisi altına alacak ve her şeyi unutacaksınız. Ayrıca birbirinden farklı ağaç türleriyle kaplı olmasından dolayı, etrafa saçılan harika kokular gezinizde size eşlik edecek.

52. Mesa Potamos Şelalesi

Mesa Potamos Şelalesi

Burası neresi? Timios Prodromos Manastırı’nın yakınında bulunan Mesa Potamos Şelalesi, 7 metre yüksekliğindedir ve bitki örtüsü aynı Chantara Şelalesi’ninkine benzer. Mesa Potamos nehir yatağında yer alan şelale, aynı zamanda ismini buradan alır. Şelaleyi ziyaret etmişken, mutlaka Timios Prodromos Manastırı’na gitmeyi unutmayın! Ayrıca manastıra giden yolda bir piknik alanı var ve içerisinde ihtiyaç duyacağınız her şey mevcut.

-Göller

53. Limasol Tuz Gölü

Limasol Tuz Gölü

Burası neresi? Kıbrıs’ın en büyük gölü olan Limasol Tuz Gölü, doğal cazibe merkezlerinden biridir. Aynı zamanda Kıbrıs’ın en önemli sulak alanlarından biri olan göl, 10,65 metrekarelik bir alana sahiptir ve kıyısında bataklık ile sazlıklara yer verir.

Neden gitmeliyim? Kasım ve Mart aylarında göl, birbirinden farklı kuş çeşidine ev sahipliği yapar ve bunlar arasından en çok flamingolar dikkat çeker. Yaz aylarında ise, gölün bir kısmı kurur ve toprağın üst kısmında kumla birlikte tuz bırakır. Bu aylarda ziyaret ettiğinizde, böylesine doğal bir olayın yaşanmasına tanıklık edeceğinizi aklınızdan çıkarmayın!

54. Larnaka Tuz Gölü

Larnaka Tuz Gölü

Burası neresi? Kıbrıs’ın ikinci büyük gölü olan Larnaka Tuz Gölü, Limasol Havaalanı yolu üzerinde bulunuyor. Kış aylarında yağış nedeniyle su seviyesi artan göl, flamingolar ve göçmen kuşların adresidir. Küçük tuzlu karideslerle beslenen bu kuşlar, karides bulamayınca veya besinleri tükendiğinde Afrika’ya göç ederler.

-Mağaralar

55. İncirli Mağarası

İncirli Mağarası

Burası neresi? Çınarlı Köyü yakınlarında yer alan İncirli Mağarası, Kıbrıs’ın en büyük mağarasıdır. Girişinin küçük olması sizi yanıltmasın, içerisinde neredeyse 100 metreden uzun sarkıt ve dikitler vardır. Aynı zamanda doğal oluşumlu bir alçı mağarası olan bu yer, çok iyi derecede aydınlatılmış. İlerledikçe daralan mağarada, bir yerden sonra eğilip yürümek zorunda kalabilirsiniz. Ancak buna kesinlikle değecek, bilmelisiniz. Tabii ki, böyle yerleri gezmeyi seviyor ve merak ediyorsanız…

  • Adres: Çınarlı, North
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba günleri dışında her gün 09.00-15.00
  • Yol tarifi al >

56. Cyclops Mağarası

Cyclops Mağarası

Burası neresi? Ayia Napa’daki Konnos Koyu’nda bulunan Cyclops (Tepegöz) Mağarası’nı, plajın doğa yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Yol biraz engebeli olduğu için, yürürken dikkatli olmanızda fayda var. Bu yürüyüş esnasında, çeşitli ağaç türlerine, değişik bitkilere ve deniz manzarasına eşlik edeceksiniz. Dahası burası bir dalış bölgesi olduğu için, su altı dünyasını da keşfetmelisiniz. Özellikle eşiniz veya sevgilinizle bir tatildeyseniz, gün batımında oldukça romantik dakikalar yaşayabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

-Dağlar

57. Trodos Dağları

Trodos Dağları

Burası neresi? Kıbrıs’ın en büyük dağ silsilesi olan Trodos Dağları, adanın merkezinde yer alıyor. Birbirinden farklı ağaçlarla çevrilmiş ve çam ormanlarıyla kaplanmış bu bölge, muhteşem bir görüntüye hakimdir ve yine Kıbrıs’ın gizli kalmış yerlerinden biridir. Kış aylarında karla kaplanan dağ, kayakçıların tercih ettiği duraklarındandır.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda Trodos Köylerini de ziyaret edebilme şansı elde edebilir, doğa  veya bisiklet parkurlarına katılabilir ve piknik alanlarında kamp yapabilirsiniz. Köylerde bulunan tarihi kalıntıları keşfedebilir, gizli kalmış hazineleri bulabilirsiniz. Ayrıca hediyelik eşya satan o kadar çok dükkan var ki Kıbrıs’tan ayrılmadan önce, yolunuzu gözleyenler için muhakkak bir hediye almayı unutmayın derim! 🙂

*Turistik Noktalar

58. Avakas Gorge

Avakas Gorge

Burası neresi? Akamas yarımadasında yer alan Avakas Gorge, bir yürüyüş alanıdır. Ancak buraya donanımlı yürüyüşçülerin gelmesini tavsiye ederim. Çünkü oldukça zorlu bir patika yoluna sahip.  Bu patika boyunca bazı zamanlarda, dere yatağı ve farklı bitki çeşitleri size eşlik edecek. Kış aylarında su seviyesi yüksek olabileceği gibi, yaz aylarında ise sıcak olacak. Bu alan, maceracı ve doğaseverlerin fazlasıyla hoşuna gidecek, aynı zamanda farklı bir deneyim katacak. Yalnız tekrar belirtmekte fayda var; kesinlikle çocuklu aileler için uygun değildir.

59. Samanbahçe Evleri

Samanbahçe Evleri

Burası neresi? Samanbahçe Evleri 19. yüzyılda nüfus artışı nedeniyle, maddi durumu iyi olmayan insanların konaklaması için yapılan 72 hanelik bir mahalleyi oluşturuyor. Kıbrıs’taki sosyal konutların da ilk örneği olan mahallede sokakların isimleri, Osmanlı’nın önemli bilim insanları, şairleri ve düşünürlerinden geliyor.

Hukuki nedenlerden dolayı, restorasyon çalışmaları durdurulmuş ve bu yüzden evler biraz bakımsız ve onarım istiyor. Ancak bu, her yıl yüzlerce turistin bu bölgeyi ziyaret etmesine engel olmamış. Yakın dönem Kıbrıs kültürünü en iyi yansıtan yerlerden biri olan Samanbahçe Evleri’ne uğramadan adadan dönmeyin!

60. Protaras

Burası neresi? Maksimum rahatlık ve ulaşması kolay plajlar için Protaras asla es geçilmemesi gereken yerler arasındadır. Bölgenin ana plajı olan İncir Yaprağı Koyu, şemsiye ve şezlonglarla çevrelenmiş durumdadır. Bölgede aynı zamanda okyanus ve şehir manzarasına nazır yürüyüş yapmanıza ve ıslanmanıza imkan sağlayan 10 mil uzunluğunda muhteşem bir yaya yolu da bulunmaktadır. Protaras Doğu Kıbrıs’ta bol sayıda restoran ve otele ev sahipliği yapan kasabalardan biri olması nedeniyle konaklama ve yeme içme seçenekleri nedeniyle de çok fazla tercih edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Protaras bölgesinde plajlarda şezlonga uzanıp güneşlenmeyi, bir şeyler yudumlayarak temiz havanın tadını çıkarmayı ya da denizin serinletici sularında ferahlamayı tercih edebilirsiniz. Protaras’teki gece hayatı ise gece eğlenmeyi seven ziyaretçiler için sabahın ilk ışıklarına kadar bolca eğlence imkanı sunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Protaras’a geldiğinizde Profitis Elias Kilisesi’ni keşfetmeyi, İncir Ağacı Körfezi’nde keyifli zamanlar geçirmeyi ve bir rehber eşliğinde şnorkelli ya da tüplü dalışa gitmeyi ihmal etmeyin.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Aqua Parklar

61. WaterWorld Themed Waterpark 

WaterWorld Themed Waterpark 

Burası neresi? WaterWorld Themed Waterpark, hem çocuklar hem de yetişkinler için harika zaman geçirecekleri bir yer. Antik Yunan Mitolojisi temasıyla dikkat çeken su parkı, Ayia Napa’da yer alıyor ve oldukça popüler bir eğlence merkezidir.

Neden gitmeliyim? Çocuklar için ayrı havuzun yer alması ve cankurtaranların bulunması, size rahat bir nefes aldıracak. Ayrıca birbirinden farklı su kaydıraklarından kayarken çok eğlenceli vakit geçireceksiniz. İçerisinde yeme-içme ihtiyacınızı karşılayacağınız pek çok işletmenin mevcut olması da işinize yarayacak türden.

  • Adres: 18, Ayia Thekla Road, Agia Napa (Ayia Napa) 5345, Kıbrıs
  • Telefon: +357 23 724444
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62. Paphos Aphrodite Waterpark

Paphos Aphrodite Waterpark

Burası neresi? Yine çocuklarınızla eğlenebileceğiniz bir yer daha söylüyorum, Paphos Aphrodite Waterpark. Baf bölgesinde bulunan bu su parkı, otel misafiri olsanız da olmasanız da imkanlarından yararlanma şansı veriyor. Birçok etkinliğin gerçekleşmesinin yanı sıra, değişik aktivitelere katılabilir ve çeşitli su kaydıraklarından kayarak eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Poseidonos Ave, Paphos 8133, Kıbrıs
  • Telefon: +357 26 913638
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-17.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

63. Fasouri Watermania

Fasouri Watermania

Burası neresi? Kıbrıs’ın en büyük su parkı olan Fasouri Watermania, 2015 yılında Avrupa’nın en iyi 3. Su Parkı ödülünü kazanmış. Ayrıca Avrupa’nın en büyük dalga havuzuna da sahip olmasıyla, fazlasıyla merak edilip tercih ediliyor.

Neden gitmeliyim? Su parkının içerisinde; masaj salonu, hediyelik eşya dükkanı, fotoğraf mağazası, restoran ve kafe gibi birçok şey mevcut olup, ihtiyacınız olan her şeye kolaylıkla ulaşım sağlarsınız. Hem çocuklarınızla hem sevdiklerinizle hem de yalnız başınıza eğlenebileceğiniz bir yer olan su parkını, kesinlikle listenize ekleyin!

-Hayvanat Bahçeleri

64. Pafos Hayvanat Bahçesi

Pafos Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? Kıbrıs’ın en büyük hayvanat bahçesi olan Pafos Hayvanat Bahçesi, 200’den fazla hayvan çeşidine ev sahipliği yapıyor. İçerisinde donanımlı bir veteriner kliniği mevcut ve herhangi bir sorunda anında müdahale edildiğinden emin olabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Çocuklarla ziyaret edilebilecek, tam aile dostu bir yerdir. Buradan ayrılmadan önce, özel hatıra tişörtlerinden satın almayı unutmayın! Tabii ki hediyelik eşya dükkanından daha başka seçeneklere de göz atabilirsiniz. El sanatları dükkanında ise; Kıbrıs geleneğine ait birçok eşyayı inceleyebilir ve halıların canlı yapımına şahit olabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız için oyun alanının bulunuyor olması da, çocuklarınız için ikinci bir eğlence.

  • Adres: Xylomantrou Street, Agiou Georgiou, Peyia Paphos CY, 8650, Kıbrıs
  • Telefon: +357 26 813852
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-18.00
  • Yol tarifi al >

65. Limasol Hayvanat Bahçesi

Limasol Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? Yenilenip 2012 yılında tekrardan hizmete açılan hayvanat bahçesi, tüm kıtalardan gelen ilginç ve farklı hayvan çeşidini içerisinde barındırıyor. Burada bulunan hayvanlar, özel tasarlanmış doğal görünümlü yaşam alanlarına sahip ve doğru beslenmeyle birlikte sevgi gösterilerek bakılır.

Neden gitmeliyim? Ayrıca oluşturulan eğitim merkezinde; nesli tükenen hayvanların araştırma ve koruması yapılarak, ziyaretçilere eğitim dersleri verilir. Özellikle çocuklar ve öğrenciler için oldukça faydalı olacak bu bilgiler, sizin de işinize yarayacak. Rehberli turlara katılarak, sadece bu konuda değil, aynı zamanda vahşi yaşam ve bitki türleriyle ilgili de birçok bilgi öğrenebilirsiniz.

Bilgileri aldıktan sonra, biraz dinlenmek ve bilgileri sindirmek istemez misiniz? O zaman hemen söylüyorum, ‘’Flamingo’’ adında bir kafe mevcut ve manzarasıyla da büyüleyecek türden. Çocuklarınız oyun alanında oynarken, siz de bir kahve yudumlayın!

  • Adres: Lord Byron, Limassol, Kıbrıs
  • Telefon: +357 25 588345
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-16.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Lunaparklar

66. Parko Paliatso Luna Park

Parko Paliatso Luna Park

Burası neresi? Ayia Napa’da yer alan lunapark, tatil esnasında çocuklarınızı götürebileceğiniz en iyi eğlence yerlerinden biridir. Hatta sizin de dayanamayıp, birçok oyunu denemek isteyeceğinizi tahmin ediyor gibiyim. 🙂 Kıbrıs’ın en büyük lunaparkı Parko Paliatso’da, çeşitli eğlenceli oyunlarla birlikte lezzetli yemeklerin tadını çıkarın!

  • Adres: Νησί 5340, Ayia Napa, Kıbrıs
  • Telefon: +357 23 724744
  • Ziyaret saatleri: 23.00’a kadar açık
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Eğlenceli Yerler

67. MS Zenobia Batığı

MS Zenobia Batığı

Burası neresi? İsveç yapımı olan MS Zenobia feribotu, inşa edildiği yıldan tam bir yıl sonra, ilk seferine çıktığında alabora oldu. Kıbrıs yakınlarında alabora olan bu feribot, zamanla bir dalış bölgesi haline geldi ve deneyimli dalgıçların muhteşem dalış yaptıkları ve eğlendikleri yerler arasına girdi. Daha az deneyimli dalgıçlar için, enkazın üst kısmında dalış yapabileceklerini hemen eklemeliyim.

Neden gitmeliyim? Kısa bir tekne yolculuğundan sonra ulaşacağınız bu bölge, büyüleyici manzarasıyla sizi kendine hayran bırakacak. Enkazın çevresindeki yaşam ve başka bir yerde karşılaşamayacağınız balık türleri veya deniz canlıları… Kendinize güveniyorsanız tek başınıza, isterseniz bir rehber eşliğinde dalmak mümkün. Tek söyleyebileceğim, hangisini seçerseniz seçin ve bir an önce bu atmosferi yaşayın!

  • Adres: STADEM 1, Piale Pasa 17 LEOFOROS, Larnaca 6028, Kıbrıs
  • Telefon: +357 96 444504
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-21.00
  • Yol tarifi al >

68. Secret Valley Golf Kulübü

Secret Valley Golf Kulübü

Burası neresi? Secret Valley Golf Kulübü, adından da anlaşılacağı gibi, Kıbrıs’ın saklı cennetlerinden biridir. Aşk tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinen bu vadi, eşsiz bir manzaraya sahip. Bitki örtüsü ile doğal bir görünüme hakim olan bu alan, hem eğlenebileceğiniz hem de kafanızı dinleyebileceğiniz bir yerdir. Dünyaca tanınan golfçülerin sıklıkla tercih ettiği bu mekan, kesinlikle görülmeye değer.

69. Oleastro Zeytin Parkı ve Müzesi

Burası neresi? Uygulamalı bir şeylerle hem eğlenmek hem de öğrenmek istiyorsanız Oleastro Zeytin Parkı’nı kesinlikle Kıbrıs gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Burada Kıbrıs kültürünü bizzat yaşayarak öğrenebilirsiniz. Zeytinler üzerine kurulmuş olan müze, ziyaretçilerini zeytinin faydalarına ve Kıbrıslıların evdeki zeytine dair yaşamlarına dair zeytinle ilgili her konuda keyifli ve bilgilendirici bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Neden gitmeliyim? Oleastro Zeytin Parkını ziyaret ederek, Kıbrıs’taki yerli halkın kırsal yaşamı hakkında gerçekçi gözlemler yapma ve bilgi edinme şansına sahip olabilirsiniz. Buraya gelen ziyaretçiler aynı zamanda zeytinle ilgili üretilmiş birçok farklı ürünü de deneyebilmektedir.

  • Adres: Taşlıca, Kıbrıs
  • Telefon: +357 99 611004
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi günleri dışında her gün 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

*Alışveriş

-AVM’ler

70. Kings Avenue Mall

Kings Avenue Mall

Burası neresi? Kıbrıs, malum plajlarıyla ve doğa güzellikleriyle daha çok yaz tatili için tercih edilen noktalardan biridir. Ama yaz tatillerinin olmazsa olması da AVM’lerdir. Hem yaz sıcağından biraz uzaklaşmak hem farklı aktivite olsun diye hem de çoğu ihtiyacınızı bir çatı altında rahatça bulabilmek için kaçış noktalarıdır.

Baf kentinde yer alan bu AVM, bilindik çoğu popüler mağazayı içerisinde barındırması, lezzetli restoranların ve kafelerin bir arada bulunmasını sağlar. Birlikte geldiğinizde eşinizi, dostunuzu, çocuğunuzu alın ve sinema keyfi yapın! 🙂

  • Adres: Corner St. Paul &, Tombs of the Kings Ave 2, Paphos 8046, Kıbrıs
  • Telefon: +357 70 007777
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

71. MY MALL Limassol

My Mall Limassol

Burası neresi? Limasol’da yer alan My Mall, Kıbrıs’ın en büyük AVM’lerinden biridir. Dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir, gönlünüzce bir yere oturup bir şeyler içebilir ya da yiyebilirsiniz.

Ayrıca çocuklarınız için ayrı oyun alanlarının olması da hem sizi hem onları sevindirecek. Tabii siz de onlarla ya da arkadaşlarınızla birlikte, oyunlara katılıp eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz. Mesela, bir bowling turnuvası yapabilir ya da buz pateni pistinde hünerlerinizi gösterebilirsiniz.

  • Adres: 285, Franklin Roosevelt, Limassol 3150, Kıbrıs
  • Telefon: +357 25 343777
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

72. The Mall Of Cyprus

The Mall Of Cyprus

Burası neresi? Diğer alışveriş merkezlerine göre küçük olan The Mall Of Cyprus, Lefkoşa’da yer alıyor. Küçük olmasına rağmen yine de istediğiniz her şeye anında ulaşabiliyor ve böylece çoğu ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Kıbrıs’ın hangi konumunda bulunuyorsanız, bulunduğunuz konuma göre, bu alışveriş merkezlerinden birini tercih edebilirsiniz.

  • Adres: 2025, Verginas 3, Strovolos, Kıbrıs
  • Telefon: +357 77 776255
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

73. Nicosia Mall

Nicosia Mall

Burası neresi? Lefkoşa’da bulunan Nicosia Mall, farklı mağazalara, tanınmış restoran ve kafelere, eğlenceli alanlara yer verir. Her bütçeye göre bir seçeneğin olması, fazlasıyla harcama yapmış olacağınızı tahmin ettiğim için, tatilinizi rahatlatacak türden. İster sinemaya gidin, ister güzel bir yemek yiyin, ister soğuk bir şeyler için! Her şey serbest. 🙂

Ayrıca AVM’ler dışında, Kıbrıs’ın diğer yerel alışveriş bölgelerini, daha doğrusu pazarlarını, merak edenleri şöyle bu tarafa alalım. İşte incelemeniz için: Kıbrıs alışveriş yazımız…

  • Adres: 2 Madrid Street Nicosia, 2306
  • Telefon: +357 77 770710
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Kıbrıs’a Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

74. Lefkoşa

Lefkoşa

Burası neresi? Kıbrıs’ın başkenti, aynı zamanda en büyük şehri olan Lefkoşa, modern ve zengin bir metropoldür. Canlı iş merkezleri, şık alışveriş merkezleri, eğlenceli gece hayatı, tarihi yapısı, kültürel değerleriyle hareketli ve göz alıcı şehirlerinden biridir.

Neden gitmeliyim? Popüler gezilecek yerleri ile sizi mest edecek, tarihi kalıntılarıyla geçmişe götürecek… Kiliseler, camiler, müzeler ve keşfedilmeyi bekleyen daha pek çok yer… Birçok farklı kültürü içerisinde barındıran bu şehri, gezi listenize ekleyin demeyeceğim. Çünkü Kıbrıs’ta görülmesi gereken yerlerin çoğu zaten Lefkoşa’da!

75. Girne

Girne

Burası neresi? Kıbrıs’ın liman kenti Girne’yi ziyaret ettiğinizde, mutlaka Girne Yat Limanı’nı, ve Girne Kalesi’ni gezinize eklemelisiniz. Şirin mi şirin, canlı mı canlı bir yer olan Girne, Kıbrıs’ın turizm cennetlerinden biridir. Deniz manzarasına ve yeşilliğine hayran olacak, farklı yemek kültürünü tadacak ve çok beğeneceksiniz.

76. Larnaka

Larnaka Kalesi

Burası neresi? Kıbrıs’ın en eski yaşayan şehri olan Larnaka, aynı zamanda Kıbrıs’ın üçüncü büyük şehridir. Larnaka’da görmeniz gereken yerler arasında, öncelikli olarak Larnaka Tuz Gölü yer alıyor ve sonrasında ise Zenobia Batığı, St. Lazarus Kilisesi, Finikoudes Plajı, Larnaka Ortaçağ Kalesi gibi birçok nokta bulunuyor. Taştan inşa edilmiş binalar, dar sokaklar ile otantik bir yaşama tanıklık edecek, doğal manzaraları, güzel plajları ve müzeleri keşfedecek, gelenek ve göreneklerini hala sürdüren halkla tanışacaksınız.

77. Limasol

Limasol

Burası neresi? Kıbrıs’ın ikinci büyük kenti olan Limasol, antik kentleri ve ortaçağ kalıntıları ile tarihe ışık tutarken, zeytinyağı ve şarabın organik yapılması ile de gelenekselliğini korur. Limasol’da keşfetmeniz gereken yerler arasında; Limasol Marina, Limasol Eski Limanı, Limasol Kalesi, Curium Antik Tiyatrosu, Limasol Şarap Yolları ve Şarap Köyleri, Kolossi Ortaçağ Kalesi ve daha birçok harika noktalar yer alıyor.

78. Gazimağusa

Gazimağusa

Burası neresi? Kıbrıs’ın doğu kıyısında yer alan Gazimağusa, 40 bin kişilik nüfuslu küçük bir kenttir. Kıbrıs’ın en derin limanına sahip olan kent, sıcak ve doğal bir ortamıyla sizleri etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Mutlaka Venedik Sarayı, Namık Kemal Zindanı ve Müzesi, St. Barnabas Manastırı ve Othello Kalesi ziyaret etmeli.

-Köy ve Kasabalar

79. Ayia Napa

Ayia Napa

Burası neresi? Kıbrıs’ın doğusunda bulunan Ayia Napa,  küçük bir kasaba olsa da, içerisindeki kristal suları, beyaz kumlu plajları ve saklı koylarıyla birçok metropol şehre taş çıkartır. Fotoğraflar çekeceğiniz ve manzaraya doyamayacağınız Ayia Napa’da, adeta huzur bulacaksınız. Özellikle, Konnos Körfezi, Nissi Plajı ve Makronisos Plajı en sık tercih edilenler arasındadır.

80. Baf

Baf

Burası neresi? Yine Kıbrıs’ın liman kenti olan Baf, ailecek dinleneceğiniz bir noktadır. Arkeoloji kalıntılarıyla, Kıbrıs’ın tarihini ve kültürünü öğrenebilir ve bununla sınırlı kalmayarak fazla bilinmeyen plajlarında tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Dahası birçok yapılacak aktivite ve etkinlik bulabilirsiniz.

81. Kalopanayotis Köyü

Burası neresi? Kıbrıs ziyaretinizde sizi gerçekten etkileyecek harika köylerden biri de Kalopanayotis olacaktır. Köyde bulunan 45 tarihi geleneksel ev, insanların günümüzdeki modern ihtiyaçlarına karşılık verebilmesi için restore edilmiştir. Günümüzde bu tarihi evlerin bazıları konaklama hizmeti vermektedir.

Neden gitmeliyim? Arnavut kaldırımlı sokakları, şapelleri ve kiliseleri ile Kalopanayotis, Kıbrıs’ta mutlaka görülmesi gereken çok güzel köylerden biridir. Kıbrıs gezisi sırasında bu köyü ziyaret etmeyi ihmal ederseniz, Kıbrıs’ın en güzel köylerinden biri görme fırsatını kaçırmış olacaksınız.

Ne yapılır? Köye geldiğinizde muhteşem çamur deneyimi ile kendinizi şımartarak şifa bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra yerel şarapların tadını çıkarmayı ve yerel yemekleri denemeyi de ihmal etmeyin.

82. Omodos Köyü

Omodos Köyü

Burası neresi? Trodos Dağları’nda bulunan Omodos Köyü, şirin, samimi, sıcak ve huzur dolu bir yerdir. Tüm sıfatları hak eden köyde dolaşmak, çok hoşunuza gidecek. Belki çocukluğunuza gidecek, belki de şehir kargaşasından uzaklaşacaksınız ve nostalji yaşayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Köyde dolaşırken, yerlilerin ekmek ve çörek gibi kendi elleriyle yaptıkları lezzetlerin kokusuna dayanamayacaksınız. Ayrıca yine yerliler tarafından yapılan şarapları tatmadan gitmeyin ki ücretsiz deneyebiliyorsunuz! Özellikle her Ağustos ayında şarap festivali düzenlendiğinin altını çizmeliyim. Oldukça turistik bir köy olan Omodos Köyü’nde, sizi kuşların cıvıltısı karşılayacak ve yürüdüğünüz her yolda durup anı biriktirmek isteyeceksiniz.

83. Pissouri

Burası neresi? Limasol ve Baf’ın kalabalık ve yorgun kasabalarının arasında yer yer çalılarla kaplı Pissouri, küçük tavernaları ve rustik beyaz badanayla boyanmış evleriyle rahat Akdeniz havasını ve otantik Kıbrıs karakterini yansıtan keyifli kasabalardan biridir.

Neden gitmeliyim? Hala kitle turizminden uzak kalmayı başarmış olan Pissouri, yerel çiftçilere ve şarap üreticilerine ev sahipliği yapmaktadır. Sahip olduğu muhteşem ada mimarisi ve güneşli meydanı ile günübirlik bir gezi için muhteşem bir seçenek olmayı sürdürmektedir. Ve bir de kumsala sahiptir. Güney kısmının engebeli kayalıklarının altından kemerli bir şekilde uzanan yarı çakıl ve yarı kum sahili yüzmek ve yürüyüş yapmak için çok keyifli bir rota oluşturmaktadır.

84. Peyia

Burası neresi? Kayalıkların tepesinde yer alan ve Croal Körfezi’ne bakan Peyia şehri, Kıbrıs’ta gezmek için küçük bir kasaba arıyorsanız gidebileceğiniz keyifli duraklardan biridir. Tarihi bir yerleşim yeri olan Pegia’da son zamanlarda yeni yerleşim noktaları da inşa edilmiş ve şehir eskiye göre genişlemiştir. Bu da tavernalar ve restoranlar arasında geçiş yapmak için kesin bir merkez bulmanın zorlaşacağı anlamına gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Restoran ve tavernaları bulma konusunda zorluk yaşama ihtimali sizi ürkütmesin. Konaklayacağınız oteli akıllıca seçmeniz durumunda kayalıkların ve Mercan Körfezi’nin etkileyici manzarası bile buraya gelmek için önemli bir sebeptir.

Aklınızda bulunsun! Pegeia’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız kasaba çevresinde görülmesi gereken önemli tarihi noktalar bulunmaktadır. Bu tarihi noktaları ziyaret etmek için ise bir arabaya ihtiyacınız olacağı için Peyia’ya giderken araç kiralamanızı öneriyoruz.

85. Polis

Burası neresi? Baf bölgesinde bir şehir olan Polis, adanın kuzeybatısında bulunmaktadır. Yakınlarda bulunan Akamas Yarımadası Milli Parkı Polis bölgesinde görülmeye değer en önemli yerlerin başında gelmektedir. Adonis başta olmak üzere çevredeki yürüyüş ve doğa parkurları ise doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenler için birebirdir. Plajda zaman geçirmek isteyenler için ise Latsi Plajı çok idealdir.

Neden gitmeliyim? Polis bölgesi Kıbrıs’ın diğer noktalarına göre daha sakin ve sessiz bir bölgedir. Eğer Kıbrıs’ta daha sakin bir gezi gerçekleştirmek istiyorsanız Polis şehrini Kıbrıs gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmelisiniz. Polis’ten arabayla yaklaşık 40 dakikalık bir mesafede olmasına karşın muhteşem Avakas Boğazı da Polis şehrine gelmek için cazip nedenlerden biridir.

86. Pervolia

Burası neresi? Tarihi antik dönemlere kadar uzanan Pervolia Köyü, geçmişte kralların ve zenginlerin yerleşim ve dinlenme yeri olarak değerlendirilmekteydi. 500 yıllık geçmişe sahip Regaena Kulesi, Pervolia Deniz Feneri ve 16. yüzyıldan kalma Agios Leontios Kilisesi gibi önemli tarihi yerler Pervolia’daki görülmesi gereken başlıca duraklardır. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ise Faros Plajı vazgeçilmez noktaların başında gelmektedir. Köyün kıyı bölgesi yaklaşık 4 kilometrelik çok keyifli bir sahil şeridine ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ile Pervolia Köyü, Kıbrıs’ta ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Köy, aynı zamanda tematik bisiklet rotaları ile bisiklet turu yapmak isteyenler için de çok keyif verici bir bölgedir.

87. Kyperounta

Burası neresi? Adanın en yüksek yerleşim yerleşim yerlerinden biri olan Kyperounta, dağların tepesinde bulunmaktadır. Limasol’da kalanlar için Limasol’a 1 saatlik mesafede olan Kyperounta’yı ziyaret etmek oldukça kolaydır ve bir öğleden sonrası keyifli bir şekilde zaman geçirmek için çok ideal bir gezi rotasıdır.

Neden gitmeliyim? Kyperounta şaraphanesi, kasabayı cazip kılan en keyifli detayların başında gelmektedir. Köyün kendisini çevreleyen doğa parkurları ise yürüyüş yapmak ve doğayla iç içe zaman geçirmek için büyük bir fırsattır.

88. Karaman / Karmi Köyü

Karaman Köyü

Burası neresi? Girne merkezden biraz uzaklaşıp Beşparmak Dağı eteklerine doğru çıktığınızda sizi eski bir Rum köyü olan Karmi karşılıyor. Evlerin bahçesinden sokaklara taşan begonviller -Kıbrıslılar bu çiçeklere Cemile dermiş- köyü gezdiğiniz süre boyunca size eşlik ediyor.

Neden gitmeyelim? Köydeki tüm evler bakımlı, şirin bahçelere sahip ve bu bahçelerde köy sakinlerinin eşyaları bulunuyor. Herhangi bir güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmamış çünkü hırsızlık hiç olmazmış. Köy genel olarak sessiz ve sakin, restoran, kafe ya da bar sayısı oldukça az. Yine de kendine has mimari tarzı olan evleri ve doğal güzelliği için görülmeye değer.

İpucu: Çoğunlukla İngilizlerin yaşadığı, son yıllarda AmerikaKanada ve Avrupa’dan da bazı ailelerin taşındığı köye, Türklerin yerleşme izni yok. Ancak ziyaret için diledikleri gibi gelebiliyorlar.

89. Beylerbeyi Köyü

Beylerbeyi Köyü

Burası neresi? Şehirden ayrılıp 10 dakikalık kısa bir yolculuktan sonra tüm Girne’den görülen ve tüm Girne’yi gören küçük bir köye ulaşıyorsunuz. Beylerbeyi Köyü, dar sokakları ve bölgeye özgü evleri, yıpranmamış tarihiyle bekliyor sizi. Tepelere doğru çıktığınızda, Kıbrıs tarihinin önemli yapılarından Bellapais Manastırı’da göreceksiniz.

90. Platres Köyü

Burası neresi? Platres Köyü, Kıbrıs’ta günlük olarak ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunmaktadır. Burası bilhassa doğal güzellikleri ile ün yapmıştır. Platres’e geldiğinizde buraya yakın bir konumda olan Millomeris Şelalesi’ni keşfettiğinizden emin olmanız gerekiyor. Kaledonya Şelaleleri ve Trooditissa Manastırı da Platres Köyü’ne yakın görülesi yerlerden sadece birkaçıdır.

Neden gitmeliyim? Hem tarih hem de muhteşem doğa harikalarını görmek isteyenler için Platres köyü muhteşem bir destinasyondur. Burası özellikle yaz aylarında Trodos Dağları’nın serinletici etkisiyle yoğun yaz sıcaklarından kaçmak için mutlaka değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir.

Aklınızda bulunsun! Platres’e günübirlik bir gezi düzenliyorsanız, ziyaretinizi nispeten buraya yakın olan Omodos ile birleştirebilir ve daha da keyifli bir gezi gerçekleştirme şansına sahip olabilirsiniz.

91. Kakopetria Köyü

Burası neresi? Kakopetria Köyü, Solea Vadisi’nin en yüksek köylerinden biridir ve tertemiz havası ile ziyaretçilerini adeta sarhoş etmektedir. Köy, Trodos Dağı’nın eteklerinde, Solea Vadisi’nde 667 metre yükseklikte bulunmaktadır. Köyün bu özelliği de burasını Kıbrıs’ın keşfedilmesi gereken en güzel yerlerinden biri haline getirmektedir.

Köyün ismi İngilizcede “kötü kaya” anlamına gelmektedir. Söylentiye göre köyün adını yuvarlanan bir kayanın yeni evli bir çifte çarparak ölmelerine sebep olmasından almıştır. Evet, köyün adı pek hoş olmayan bir söylentiye dayanmaktadır ancak köy ziyaretiniz sırasında köyün şu anki halinin ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz.

Neden gitmeliyim? Yeme içme, konaklama, etkileyici fotoğraflar çekme, tarihi evler ve su değirmenleri gibi birçok keyif verici şey Kakopetria Köyü’nü ziyaretçiler için çok keyifli yerlerden biri yapmaktadır.

92. Lefkara Köyü

Burası neresi? Lefkara Köyü, dar ve parke taşlı yollarıyla, pencerelerden taşan çiçekli evleriyle olabildiğince sevimli Kıbrıs’ın sayfiye yerlerinden biridir. Lefkara Köyü çoğunlukla dantel, nakış ve gümüş işçiliği ile bilinmektedir ve burada bu konuda çok güzel eserleri görme şansına sahip olabilirsiniz. Köyün bu yönü 1481 yılında köyü ziyaret eden Leonardo Da Vinci de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından taktir edilmektedir.

Neden gitmeliyim? 11. yüzyıldan kalma kiliseleri keşfetmek, bahsetmiş olduğumuz çeşitli el sanatlarıyla ilgili hediyelik eşyalar satın almak ve Kıbrıs’ın geleneksel yemeklerini tatmak için Lefkara Köyü’nü mutlaka Kıbrıs gezilecek yerler listenize dahil edin. Yemekleri tatmak için Yunan tavernalarından birine dahil olabilirsiniz.

93. Lofou Köyü

Burası neresi? Oldukça iyi bilinen köylerden biri olan Lofou Köyü, Kıbrıs’taki en eski köylerdendir. Köyün sahip olduğu antik mimarisi yüzyıllar öncesine işaret etse de köyün geçmişi aslında çok daha eskilere, binlerce yıl öncesine dek uzanmaktadır ve köy birçok amaca hizmet etmiştir.

Neden gitmeliyim? Limasol bölgesinin önemli köylerinden olan Lofou Köyü, küçük olmasına rağmen biraz rahatlamak için keşfedilebilecek çok sevimli bir destinasyon olarak ziyaretçilerini karşılamaktadır. Lofou Köyü’ne geldiğinizde köyde keyifli bir yürüyüş yaparak köyü keşfe çıkabilir ve yerel ünlü üzüm bağlarından birinde keyifli bir mola verebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Ziyaretinizi Eylül ayının son pazar gününe denk getirebilirseniz burada gerçekleştirilen Paluze Festivali’ne katılma şansına da sahip olabilirsiniz.

*Tarihi Yerler

Birçok büyük medeniyetin ve İmparatorlukların himayesi altında kalan  Kıbrıs, arkeolojik buluntularıyla 9 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Sadece pek çok farklı kültürel değeri ve tarihi yapıyı içerisinde barındırmaz, aynı zamanda her birinden izler taşır. Kıbrıs’ın gizli kalmış plajları, turistik noktaları, cazibe merkezleri ile tüm doğa güzelliklerinin yanı sıra, gezilecek tarihi yerleriyle de adeta tap bir noktadır.

Kale, manastır, katedral, kilise, cami, müze ve aklınıza gelen daha ne varsa her şey Kıbrıs’ta… Özellikle en ünlü olanlardan örnek vermek gerekirse; St. Hilarion Kalesi, Bella Pais Manastırı, Salamis Harabeleri, Hala Sultan Tekkesi, St. Nicholas Katedrali, Aziz Mamas Kilisesi, Soli Harabeleri ve Tiyatroları, Cikko Manastırı, Surlar içi ve Büyük Han’ı mutlaka listenize eklemelisiniz. Tabii ki Kıbrıs bölgesindeki yerler bununla sınırlı kalmıyor, daha pek çok tarihi noktaya sahip olduğunu tahmin etmelisiniz. Bu nedenle Kıbrıs’ın tarihi yerlerin daha detaylı bilgisini en yakın zamanda yazmış olacağız. Merak etme. 🙂

*Gece Hayatı

Kıbrıs tatilinizin belki başında belki de artık sonuna yaklaştınız, bilemiyorum. Belki de henüz gitmediniz ve gitmeden bu yazımızı okuyorsunuz. Tüm bunlardan emin olmamakla beraber, devam ediyorum. Kıbrıs’ın eğlence hayatını merak edeceğinizi ve gezmekten sıkıldığınızı tahmin ediyorum. Siz de Kıbrıs’ın gece hayatının oldukça renkli ve hareketli olduğunu tahmin etmelisiniz. 🙂 Aynı zamanda Casinolarıyla meşhur olan Kıbrıs’ta, birbirinden farklı gece kulüpleri ve barlar vardır. Dilerseniz gece hayatını daha kapsamlı bir şekilde incelemek için Kıbrıs gece hayatı yazımıza göz atabilirsiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • MS Zenobia Batığı’nda mutlaka dalış yap!
  • Girne Yat Limanı’na git ve görkemli Girne Kalesi’ni yakından gör!
  • Birbirinden güzel, masmavi plajlarında yaz tatilinin tadını çıkar!
  • Love Bridge’de dilek tutup, doya doya fotoğraf çekil!
  • Araba tutkunlarından biriysen, Kıbrıs Araba Müzesi’ni veya Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motor Müzesi’ni, Kıbrıs kültürünü merak ediyorsan, Kıbrıs Müzesi’ni veya Halk Sanatları Müzesi’ni ziyaret et! 
  • Limasol’da Limasol Tuz Gölü’nü, Larnaka’da Larnaka Tuz Gölü’nü ziyaret etmeli ve farklı kuş türlerini yakından tanımalısın!
  • En meşhur yemeği Şeftali Kebabını tatmadan gitme! Ayrıca eve dönerken, Cevizli macunundan ve Hellim peynirinden almayı unutma!
  • Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen Karaman Köyü, Omodos Köyü ve Beylerbeyi Köyü’ne uğra, o sıcak atmosferi solu!
  • Olimpos Tepesi’nde manzarayı seyret!
  • Cape Greco Mili Parkı’nda ya da Akamas Milli Parkı’nda doğa yürüyüşüne çık!

*Şehir İçi Ulaşım

Kıbrıs küçük bir ülke olduğu için, şehir içi ulaşımı da bu nedenle rahattır ve özel otobüs, minibüs gibi toplu taşımalar kullanılır. Burada belediyeye ait otobüsler kullanılmadığı için, genellikle ulaşım için minibüsler tercih edilir. Özellikle Kıbrıs’ın Girne konumundaysanız, Lapta-Girne adındaki minibüsleri kullanarak, her yere ulaşım sağlayabilirsiniz. ayrıca bunun diğer ilçeler için de geçerli olduğunu unutmayın!

Bahsettiklerim dışında, araç kiralamak daha kolay bir ulaşım seçeneği olacaktır. Yalnız minimum olarak, 2 günlük kiralama şartı olduğunu da eklemeliyim. Yani 1 gün kalıp araç kiralamak isterseniz, 2 gün kiralamış gibi ücret ödeyeceksiniz. Kıbrıs’ta araç kiralamadığınız takdirde, sınırlı sayıdaki yerleri gezmiş olursunuz ve bu gezinizden bir şey anlamazsınız! Araç kiralamak için Budget sayfasına bakabilirsiniz…

İçeriğimiz son olarak editörlerimiz tarafından 01.05.2023 tarihinde güncellenmiştir. Siz de Kıbrıs gezilecek yerler listemize katkı sunmak isterseniz duygu ve düşüncelerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin