Güzel Anadolu’muzun tam ortasında yer alan tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan Kayseri turizm açısından da çok fazla alternatif sunuyor. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kayseri bölgesi bu bağlamda hem doğaseverlerin hem de külttür turizmini tercih edenlerin akınına uğruyor.
Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde ve Nevşehir ile komşu olan Kayseri ülkemizin kavşak noktalarından biridir. Eski zamanlardan bu yana önemli ticaret yolları üzerinde bulunması sebebiyle de özellikle Kayseri yöresinde ticari anlamda ciddi bir zenginlik yaşanıyor.
Kayseri özellikle Selçuklu dönemi mimarisi açısından oldukça önemlidir. Şehirde o dönemden kalma birçok tarihi eser han, saray, kervansaray ve cami bulunuyor. Bunlar arasında Kayseri Kalesi, Saat Kulesi, Kurşunlu Camii, Hunat Hatun Külliyesi, Gevher Nesibe Hatun Külliyesi, Tarihi Talas Mahallesi ve daha birçok eser ziyaretçilerin ilgi noktası durumunda.
Tarihi ve kültürel zenginliğinin yanında oldukça fazla doğal güzelliğe de sahip olan Kayseri ve çevresi doğa sporları, kampçılık ve farklı aktiviteler için birçok alternatif sunuyor. Bu bağlamda Kayseri’de görülmesi gereken doğal güzellikler arasında, Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultansazlığı Milli Parkı, Soğanlı Vadisi ve Şıhlı Göleti gibi yerleri sayabiliriz.
Kamp meraklıları için de Kayseri’de bu saydığımız doğal alanların içerisinde ve daha birçok noktada kamp yapmak için oldukça fazla alternatif mevcut.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Erciyes Dağı Kamp Alanı
Kayseri’nin en meşhur ve kış turizmi adına en önemli çekim merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı, şehir merkezine 40 km mesafede bulunuyor. Hacılar mevkiinde bulunan Erciyes Dağı bölgesine toplu ulaşım ile ulaşmak mümkün. Ayrıca belirli bir bölgeye kadar özel araçlarla gidilebiliyor.
Kayseri yöresinde kamp yapacakların ilk tercihlerinden biri olan Erciyes Dağı ve kamp alanı yıl boyu ziyaretçi akınına uğruyor. Kışın kayak sporu için bu güzel doğayı görmeye gelenler bahar ve yaz aylarında ise kampçılık, doğa yürüyüşleri ve dağcılık gibi aktiviteler için bölgenin yolunu tutuyorlar. Erciyes dağının eteklerine kurulu olan Kayseri’de yöre insanı da geçimlerinin önemli bir kısmını Erciyes Dağı sayesinde sağlıyor diyebiliriz.
Milli park olarak tescil edilmiş olan bölgede senenin hemen her mevsimi oldukça soğuk geçiyor. Bu yüzden kamp yapmak isteyenlerin bunu göz önüne alarak bölgeye gelmelerinde yarar var. Milli park işletmelerinin olduğu bölgeye araçlar park edilerek dağın eteklerine doğru müsait yerlerde çadır kurup kamp yapılabiliyor. Ancak karavan kampı için daha aşağıdaki müsait yerler tercih ediliyor.
Eşsiz bir manzara ve doğaya sahip olan Erciyes dağında ihtiyaçların karşılanacağı birçok tesis bulunuyor. Özellikle kampçılar için büyük kolaylık sağlayan tesislerden WC, duş, market, elektrik vb. ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor.
Kamp Olanakları: Erciyes Dağı ve çevresinde yer alan tesislerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kapuzbaşı Şelalesi Kamp Alanı
Kayseri’nin Adana sınırında Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelalesi şehir merkezine 150 km uzaklıkta bulunuyor. Kayseri’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Kapuzbaşı Şelalesi’ne özel araç ve toplu taşımayla ulaşım mümkündür.
Tertemiz doğası ve berrak suyuyla her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan şelale ve kamp alanı doğaseverler için oldukça önemli. Çevresinde kamp yapmak için muhteşem noktalar bulunan şelalenin temiz havası ve coşkulu sesine karşı sabahlamak oldukça keyifli oluyor.
Yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de tercih edilen şelalenin güzelliği özellikle bahar aylarında zirveye çıkıyor. Yağmur sularıyla birlikte artan su ve coşku insanı bambaşka diyarlara götürüyor. Bu bağlamda bölgede doğa içinde yürüyüş rotaları, doğa fotoğrafçılığı için enfes manzaralar ve kamp alanları bulunuyor ve oldukça ilgi görüyor. Kayseri’ye yolu düşenlerin mutlaka ziyaret edip imkânları varsa kamp yapması gereken yerlerin başında geliyor.
Kapuzbaşı şelalesi ve kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını giderebilecekleri birçok tesis ve restoran bulunuyor. Her türlü ihtiyaçlar bu tesislerden kolaylıkla sağlanabiliyor. Size ise sadece çadırınızı alıp bölgeye gelmek kalıyor.
Kamp Olanakları: Kapuzbaşı Şelalesi çevresinde WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç tesis bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Erciyes Çobanini Kamp Alanı
Şehir merkezine 23 km mesafede bulunan Erciyes Çobanini kamp alanı Erciyes dağına tırmanmak isteyenlerin dağdan önceki son uğrak noktası. Özel araçlarla ulaşım sağlanabilen bölgede çadır ve karavan kampı için oldukça uygun yerler mevcut.
Erciyes dağının hemen eteklerinde bulunması sebebiyle yaz ve kış ayları özellikle geceleri oldukça soğuk olan kamp bölgesi eşsiz doğası ve harika manzaralarıyla büyüleyici bir mekân. Kamp alanında ısınmak için mutlaka ateş yakmalı veya ısıtıcı bulundurmak gerekiyor. Doğanın tam ortasında çetin şartlarda kamp yapmayı sevenler için son derece uygun bir mekân olan Çobanini kamp alanında gündoğumu ve günbatımı manzaralarını izlemek oldukça keyifli oluyor. Bununla birlikte heybetli Erciyes dağının eteklerinde belirlenen farklı yürüyüş rotaları sayesinde çevreyi keşfe çıkmak da oldukça keyiflidir.
Daha çok kış mevsiminde kayak yapmak isteyenlerin ve dağcılık sporuyla ilgilenenlerin kamp kurduğu noktada kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu bağlamda kamp için bölgeye gelecek olanların ihtiyaçlarını önceden temin ederek hazırlıklı bir şekilde bölgeye gelmeleri gerekiyor. Ayrıca soğuk havanın etkisinden korunmak için uyku tulumlarının eksi dereceli soğuklara dayanıklı olması gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Beydağı Kamp Alanı
Kayseri’nin Tomarza ilçesinde bulunan Beydağı kamp alanı şehir merkezine 80 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezinden özel araçlarla ve Tomarza ilçe merkezinden ulaşım sağlanabiliyor.
Beydağı kamp alanı yıl boyunca birçok kamp severin tercih ettiği kamp noktalarından biridir. Doğayla iç içe birkaç gün de olsa vakit geçirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen bölge hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun. Özellikle bahar aylarında doğanın canlanmasıyla birlikte su kaynaklarının daha coşkulu akması, kuşların seslerinin daha yüksek çıkması ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Açık havada yıldızlar altında yapılan kampın hatıraları oldukça akılda kalıcı oluyor.
Beydağı kamp alanında ister açık arazide isterseniz de ormanlık alanda ağaçların arasında kamp kurmak mümkün. Yerel rehberler ve doğa sporları meraklıları için sıklıkla ziyaret edilen bölge tahrip edilmemiş doğasıyla ve temiz havasıyla Kayseri bölgesinde öne çıkan kamp alanlarından. Kamp ateşi etrafında eğlenceli dakikalar geçiren kamp severler ayrıca doğa yürüyüşleri yaparak bilinmeyen rotaları keşfedebiliyorlar.
Beydağı kamp alanında kampçılar için market vb. ihtiyaçların karşılanacağı bir tesis bulunmasa da WC ihtiyacı bölgeden karşılanabiliyor. Diğer bütün ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, su kaynağı, ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve araç park yerleri. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sarımsaklı Barajı Kamp Alanı
Sarımsaklı Barajı kamp alanı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde şehir merkezine 35 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezinden ve Melikgazi ilçe merkezinden toplu taşıma ile ulaşılabilen bölgeye özel araçlarla da kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.
Kayseri’de kamp yapmak isteyenlerin oldukça ilgi gösterdiği Sarımsaklı Barajı Kayseri’nin en eski barajı olarak biliniyor. Baraj gölünün sularının daha fazla olduğu zamanlarda oldukça güzel manzaralar sunan bölge suların çekilmesiyle biraz da olsa eski görselliğini yitirmiş. Ancak yine de Kayseri’de günübirlik gezilip piknik yapılacak ve kamp yapılacak alanlar içerisinde bulunuyor.
Baraj gölünün masmavi suyu ile etrafındaki yeşil örtünün uyumu içerisinde çadır kampı ve karavan kampı için uygun alternatifler sunan Sarımsaklı Barajı ayrıca yöre halkı tarafından mesire alanı olarak da kullanılıyor. Gölün kenarında uygun yerlere kamp kurulabileceği gibi daha gerilerde göle hâkim ağaçların dibinde de kamp kurulması oldukça keyifli oluyor.
Sarımsaklı barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları market vb. yerler bulunmasa da WC ihtiyaçları için birkaç küçük imkân bulunuyor. Bu yüzden kamp için bölgeye geleceklerin tedarikli gelmeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve araç park yerleri. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Derevenk Vadisi Kamp Alanı
Kayseri’nin tarihi ve kültürel zenginliğiyle ön plana çıkan Talas ilçesinde bulunan Derevenk Vadisi ve kamp alanı şehir merkezine 11 km mesafede bulunuyor. Kamp alanına ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.
Derevenk vadisinin bulunduğu Talas ilçesinin iki bin yıllık bir geçmişi olduğu söyleniyor ve buna bağlı olarak bölgede ve Derevenk vadisi çevresinde birçok tarihi ve kültürel mekân bulunuyor. Bu kültürel zenginliğin yanı sıra vadi ortasından özellikle bahar aylarında coşkuyla akan dere sularının sesleri eşliğinde kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. Ayrıca Kayseri’nin sıcak yaz günlerinde ferahlamak ve bir doğa havası almak için de Derevenk vadisi sıklıkla ziyaret ediliyor.
Vadi çevresinde ve dere kenarlarında çadır kampı için ve karavan kampı için oldukça uygun yerler mevcut. Şehre yakın olması da büyük bir avantaj olan Derevenk vadisinde sessiz ve sakin bir ortamda gece yıldızları izleyerek muhteşem bir kamp geçirebilirsiniz. Ayrıca kamp yaptığınız sürece çevredeki tarihi ve kültürel zenginliği keşfedecek rotaları adımlayabilirsiniz.
Derevenk vadisi ve kamp alanında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Şehir merkezine yakın olması sebebiyle de kampçılar bu bölgede ihtiyaçlarının karşılanmasında çok da sıkıntı yaşamıyorlar.
Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi vadiye yakın alışveriş yerlerinden temin edebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ötedere Vadisi Kamp Alanı
Kayseri’nin vadileri içerisinde kamp yapmaya uygun olan Ötedere Vadisi şehir merkezine 20 km mesafede İldem beldesinde bulunuyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge doğaseverler için oldukça güzel fırsatlar sunuyor.
Ötedere vadisi ve kamp alanı vadi boyunca akan akarsuyun oluşturduğu enteresan yer şekilleri ve irili ufaklı birçok şelaleyi barındıran bir bölge. Doğal güzellikleri bakımından insanı doyurucu bir tabiatla buluşturan Ötedere vadisinde çadır kampı ve karavan kampı yapılabiliyor.
Vadinin etrafı tabiat güzellikleriyle dolu olmasının yanında tarihi zenginliklere de ev sahipliği yapıyor. Vadi çevresinde yine iki bin yılı aşan tarihi kalıntılar, yerleşkeler ve kiliseler tarih severlerin oldukça ilgisini çekiyor. Bu bağlamda hem doğal zenginlikleri hem de tarihi zenginliğiyle trekking rotalarını da barındıran Ötedere vadisinde kampınız esnasında tüm bu güzelliklere şahit olabilirsiniz. Vadi boyunca keşfedilecek o kadar doğal güzellik ve tarihi zenginlik var ki bölgeye kamp için gelenler günlerini dolu dolu geçirebiliyorlar.
Ötedere vadisi ve kamp alanında ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle özellikle kamp yapmak için bölgeye gelecek olanların ihtiyaçlarını önceden temin etmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gesi Bağları Kamp Alanı
Gesi bağları kamp alanı yöre halkının da sıklıkla tercih ettiği bir mesire alanı. Şehir merkezine uzaklığı ise sadece 20 km. Türkülere bile konu olan Gesi bağlarına ulaşım şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Şehir merkezine yakın olması ve yöre halkı tarafından da mesire alanı olarak benimsenmesi özellikle hafta sonları bölgeyi oldukça kalabalık yapıyor. Şehre yakın doğal güzelliklerden bir tanesi olan Gesi bağları eskiden bir Rum kasabası olduğundan etrafta o dönemden kalma birçok kalıntı ve tarihi Rum evi bulunuyor. Ayrıca oldukça fazla tarihi kiliseye de ev sahipliği yapan Gesi bağları ve kamp alanı bu kültürel zenginliğinin doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerine güzel anlar yaşatıyor.
Bölgede kamp yapmak için oldukça uygun alanlar mevcut. Çadır kamp ve karavan kampı için tercih edilebilen bölgede farklı yürüyüş rotaları ile tarihi ve doğal güzelliklerin içine doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tarihin ve doğal güzelliklerin kucaklaştığı nokta olan Gesi bağları çevre illerden de oldukça fazla ziyaretçi çekiyor.
Bölgenin şehir merkezine yakın olması kampçıların ihtiyaçları bakımından daha şanslı olmalarını sağlıyor. Etrafta market ve WC ihtiyaçlarının karşılanacağı birçok tesis bulmak mümkün.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın alışveriş yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kelebek Vadisi Kamp Alanı
Kelebek Vadisi kamp alanı şehir merkezine 24 km mesafede Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Bölgeye özellikle dağcılar ilgi gösterse de kamp yapmak isteyenler de bölgeyi tercih edebiliyor. Ulaşım ise özel araçlarla sağlanıyor.
Erciyes dağı etekleri boyunca uzanan Kelebek Vadisi ve kamp alanı yıl boyu birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Kanyon özelliği de taşıyan vadi boyunca akarsuların, kuş cıvıltılarının ve yeşil ağaçların altında çadır kampı yapmak mümkün. Bununla birlikte Erciyes dağı eteklerinde vadi içinde yer alan akarsu boyunca trekking rotalarını takip ederek henüz keşfedilmemiş güzellikleri görmek de mümkün oluyor. Piknik yapmak için yöre halkı tarafından da tercih edilen Kelebek Vadisi bahar aylarında doğanın canlandığı günlerde daha bir etkileyici oluyor.
Şehir hayatının sıkıntısından bir müddet uzaklaşmak isteyenler bölgeye ister günübirlik gelip stres atıyor isterlerse de bölgede kamp kurarak yıldızların altında keyifli bir gece geçiriyorlar.
Kelebek vadisi kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden gerekli ihtiyaçların kamp için bölgeye gelmeden önce karşılanması gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Erdemli Vadisi Kamp Alanı
Erdemli Vadisi ve kamp alanı şehir merkezine 65 km mesafede Yeşilhisar ilçesi sınırları içinde bulunuyor. Tarihi kalıntılarıyla bilinen bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Ayrıca Yeşilhisar ilçe merkezinden de ulaşmak mümkün.
Erdemli vadisi ve kamp alanı zamanında Bizans yerleşimlerinin bulunduğu bir bölgedir. Buna bağlı olarak birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapan bölge özellikle sanat tarihçilerinin ve meraklıların akınına uğruyor. Bununla birlikte bölgede kamp yapmak için de oldukça uygun yerler bulunuyor. Kayseri’de insan elinin değmediği nadir noktalardan biri olan Erdemli vadisi tarihi kalıntılarının yanı sıra doğal güzellikleri bakımından da oldukça keyifli vakitler geçirilecek bir ortam.
Bölgede kamp yapanlara hem tarihi dokuyu ve manastırları gezerek keyifli vakit geçireceği hem de farklı doğal güzellikler keşfederek stres atacakları bir ortam sağlıyor. Ağaçlık noktalarda çadır kampı için müsait yerler bulunuyor. Ancak kamp ateşi yakmak özel izne bağlıdır.
Erdemli vadisi ve kamp alanında ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. WC, elektrik vb. ihtiyaçlar ise vadi girişindeki köylerden temin edilebilir. Diğer ihtiyaçlar için ise hazırlıklı gelmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi vadi girişindeki köy merkezde yer alan bakkal ve fırın gibi yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Avla Kanyonu Kamp Alanı
Avla kanyonu ve kamp alanı Soğanlı vadisinin devamı niteliğinde ve 10 km’lik yürüyüşle ulaşılabilen bir kanyon. Kayseri’nin kanyonlarıyla ünlü ilçesi Yeşilhisar sınırları içerisinde bulunuyor ve şehir merkezine 80 km mesafede yer almakta. Kanyona ulaşım soğanlı vadisinden yürüyüş rotalarını takip ederek ve özel araçlarla Yeşilhisar güzergâhından belirli bir noktaya kadar sağlanabiliyor.
Avla kanyonunda yürüyüş rotaları boyunca kamp yapacak oldukça uygun mekânlar mevcut. Eğer kamp için birkaç gün vakit ayrıldıysa her gün kanyonun birkaç km’lik kısmı keşfedilerek kamp yapa yapa kanyonun sonuna kadar ulaşmak mümkün oluyor. Doğa içerisinde bazı noktalar oldukça sessiz ve sakin olsa da kuş cıvıltıları ve kanyonda akan suyun sesi insana ferahlık hissi veriyor. Kanyon içerisinde sadece çadır kampı yapılabiliyor. Ulaşım sıkıntısı sebebiyle karavan kampı için oldukça uzakta mekânlar tercih edilebilir.
Bu çerçevede Avla kanyonu ve etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Eğer Soğanlı vadisinden giriş yapılacaksa burada bulunan tesislerden ihtiyaçlar karşılanarak Avla kanyonuna kamp yapmak için gelinebilir. Bütün ihtiyaçları tedarik ettikten sonra kanyona gelmekte fayda var. Aksi halde geri dönmek hiç kolay olmuyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yeşilköy Şelaleleri Kamp Alanı
Yeşilköy şelaleleri ve kamp alanı Kayseri şehir merkezine 120 km mesafede Yahyalı ilçesinde bulunuyor. İlçeye kadar özel araçlarla ulaşım sağlansa da şelalelere ve kamp alanına ulaşmak için belirli bir parkuru yürüyerek gitmek gerekiyor. Bu yüzden bölge karavan kampı için uygun değil.
Yeşilköy şelaleleri irili ufaklı birçok şelaleden oluşuyor. Özellikle bahar aylarında artan suyun debisi bölgeyi oldukça popüler yapıyor. Doğaseverlerin ve doğa keşiflerinden zevk alanların mutlaka uğraması gereken yerlerden biri olan bölge çadır kampı yapanlar için de oldukça keyifli anlar sunuyor. Şelaleler bir kanyonun ortasında akıyor ve suları Zamantı nehrine karışıyor. Şelalelerin coşkuyla aktığı noktada çadır kampı kurarak suyun dinlendirici sesiyle beraber doğanın sessizliğine şahit olabilirsiniz. Bölgede özellikle arkadaş gruplarıyla yapılacak kampın keyfi bambaşka oluyor.
Kamp yapmak için Yeşilhisar şelaleleri bölgesine gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bölgede bulunmuyor. Bu yüzden ulaşımın yaya olarak sağlandığı da dikkate alınırsa ihtiyaçların en kolay şekilde karşılanacağı hafif eşyalar ile birlikte kamp yapmaya gitmekte fayda var.
Konumu: Irmak Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Aksu Kanyonu Kamp Alanı
Ülkemizin en bakir ve el değmemiş noktalarından biri olan Aksu kanyonu ve kamp alanı Kayseri şehir merkezine 135 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezine uzaklığı sebebiyle özel araçların haricinde farklı şekillerde bölgeye ulaşım sağlanamıyor.
Aksu kanyonu ve kamp alanı Toros dağlarına kadar uzanan bir bölgeyi kaplıyor. Ülkemizin en izole olmuş noktalarından olan bölge buzul kanallarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Oldukça yüksek bir rakımda yer alması sebebiyle de yaz aylarına kadar kar kütlelerini bölgede görmek mümkün. Dağcılık ile uğraşanların daha çok ilgi gösterdiği bölge ilginç buzul tünellerine de ev sahipliği yapıyor. Bu tüneller rahatlıkla özel araçlarla da gezilebiliyor.
Aksu kanyonunda kamp yapmak, açık havada yıldızları seyretmek oldukça keyifli oluyor. Çevrede bulunan çeşmelerin buz gibi sularından içmek ve özellikle geceleri açık havalarda sayılamayacak kadar yıldızların altında kamp ateşi etrafında vakit geçirmek insanı farklı dünyalara götürüyor. Bölgede çadır kampı için oldukça uygun noktalar bulunurken karavan kampı için belirli noktalar tavsiye ediliyor.
Aksu kanyonu ve çevresinde kampçıların içme suyu ihtiyaçlarını görecekleri çeşmeler mevcut. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gelirken tedbirli olmakta fayda var.
Kamp Olanakları: Su kaynakları, ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve otopark yerleri. WC, duş ve elektrik imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yamula Barajı Kamp Alanı
Kayseri ve çevresinde kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri de Yamula Barajı. Kocasinan ilçesinde bulunan baraj şehir merkezine 45 km mesafede bulunuyor. Ulaşım Kocasinan ilçesinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Doğası yeni yeni oluşan baraj gölü ve etrafı açık bir arazi şeklindedir. Yöre halkı tarafından piknik ve balık tutma gibi aktiviteler için sıklıkla tercih edilen Yamula barajı kamp alanında diğer kamp alanları gibi ağaç yoğunluğu göze çarpmıyor. Ancak baraj gölünün kendine has güzelliği ve çevre düzenlemesinin bölgeye kattığı hava oldukça hoş bir manzarası var. Kamp yapmak için çadır alanları ve karavan alanları bulunan Yamula barajında restoran tarzı işletmeler ve yüzme havuzu gibi imkânlar bulunuyor. Baraj gölünde yüzmek oldukça tehlikeli ve yasaktır.
Her ne kadar ağaçlık ve ormanlık bir alan olmasa da kamp severlerin keyifle vakit geçirdiği, yürüyüşler yaptığı, etraftaki tesislerden faydalandığı güzel bir alan. Özellikle yaz aylarında arazinin açık olması sıcak açısından sıkıntı yapabiliyor. Bölgede kamp yapmak için bahar aylarının tercih edilmesi daha iyi olacaktır.
Yamula barajı ve kamp alanında kamp severlerin ihtiyaçlarını karşıladığı küçük de olsa bir restoran bulunuyor. Acil ihtiyaçların karşılanabildiği bölgede market vb. yerler ise bulunmuyor. Bu yüzden hazırlıklı gitmekte fayda var.
Konumu: Nehir Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yürüme mesafesindeki restoran yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Barsama Kamp Alanı
Kayseri-Sivas yolu güzergâhında bulunan Barsama vadisi ve kamp alanı şehir merkezine 25 km mesafede Kocasinan ilçesinde bulunuyor. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken vadiye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.
Kayseri’nin günübirlik piknikler için en fazla tercih edilen noktalarından olan Barsama vadisi bu sebeple özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Sessiz ve doğa ile iç içe kamp yapabilmek için akşam saatlerini ve hafta içini tercih etmek daha iyi olacaktır. Vadinin ilerleyen bölümleri ve çevresinde orman bitki örtüsü oldukça yoğundur. Bu sebeple bu gür ormanlar içerisinde bol oksijen depolayarak çadır kampı yapmak mümkün. Karavan kampı için ise vadinin belirli noktalarında müsait alanlar bulunuyor.
Barsama vadisi yeşillikleriyle Kayseri’de oldukça ilgi görüyor. Bu ilgi çevre illere kadar yayılmış durumda. Vadinin ortasından akan nehir ise bölgeye ayrı bir hava atıyor. Vadide kamp yapmak isteyenler genellikle çadırlarını bu nehrin kenarına kurup eşsiz doğanın tadını çıkarıyorlar.
Barsama vadisinde kampçılar için içme suyu ve WC ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak diğer ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir market vs. bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye gitmeden bu tarz ihtiyaçları önceden tedarik etmek gerekiyor.
Konumu: Nehir Kenarı
Kamp Olanakları: WC ve çeşme. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ali Dağı Kamp Alanı
Kayseri’de kamp yapmak için tercih edilen doğal güzelliklerden biri de Ali dağı ve çevresi kamp alanlarıdır. Şehir merkezine en yakın noktalardan biri olan Ali dağı kamp alanının merkeze mesafesi 18 km. kamp alanı Kayseri’nin tarihi ilçesi Talas sınırları içerisinde bulunuyor.
Ali dağı Kayseri şehrinin en yüksek noktalarından biridir. Ayrıca doğası ve havasıyla şehre en yakın oksijen depolarından. Bu sebeple şehrin stresinden kaçmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Yaz aylarında sıcak günlerde serin havasıyla insanları ferahlatan Ali Dağı’nda çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun yerler bulunuyor.
Kayseri, Ali Dağı’nın eteklerinde uzanıyor. Bu nedenle Ali Dağı’ndan şehrin manzarasını izlemek oldukça etkileyicidir. Özellikle gündoğumu ve günbatımı zamanlarında oluşan harika manzara kamp severleri kendinden geçiriyor. Kamp alanının ilerleyen kısımlarında çevreden ve diğer seslerden tamamen izole olarak sessiz sakin bir ortamda eşsiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.
Ali dağı kamp alanında kampçıların WC ihtiyacı her türlü karşılanabiliyor. Bölgede market de bulunuyor ancak kamp kurulacak yere göre markete ulaşmak sıkıntı olabilir. Bu yüzden yine de bölgeye hazırlıklı gitmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Şeyhli Göleti Kamp Alanı
Kayseri’ye 90 km mesafede bulunan Şeyhli göleti ve kamp alanı Kayseri’nin en bilinen ilçelerinden Develi’de bulunuyor. Gölete Develi ilçe merkezinden ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.
Küçük ve şirin bir gölet olan Şeyhli göleti etrafında doğanın insanlara sunduğu oldukça harika yerleri keşfetmek mümkün. Göletin sessizliği ve sakinliği insanın içine kadar işliyor. Özellikle yaz akşamlarında kamp ateşi etrafında gölet kenarında yapılacak kampın etkisi ve tadı insanı farklı dünyalara götürüyor. Bu bağlamda bölgede hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor.
Bölge yöre halkı tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. Yıl boyu bölgede kamp yapanların oldukça fazla olması özellikle Develi halkını kampçılara karşı ilgi duyar hale getirmiş. Yöre halkının yardım severliğini gerçekten alkışlamak gerekiyor. Kampçılara her türlü ihtiyaçlarında yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Develi Şeyhli göleti kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Her ne kadar yöre halkı kampçılara oldukça yardımcı olsa da bu da bazen yeterli olmayabiliyor. O yüzden bölgeye kamp için gelinirken gerekli ihtiyaçları önceden tedarik ederek gelmekte fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yeşilhisar Kovalı Barajı Kamp Alanı
Kovalı Göleti ve kamp alanı Kayseri şehir merkezine 80 km mesafede bulunuyor. Yeşilhisar ilçesinde bulunan gölete ulaşım Sultansazlığı Milli Parkı’na giden araçlarla ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Kayseri’nin en sessiz ve sakin bölgelerinden biri olan Yeşilhisar Kovalı Göleti eşsiz doğası ve bol oksijenli ortamıyla şehirden kaçmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. Baraj gölünün etrafını çeviren ormanlık alan ve bölgeden hiç eksik olmayan kuş sesleri insana huzur veriyor. Bölgede çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar bulunuyor.
Bununla birlikte Kovalı Göleti birçok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Göçmen kuşların rotasında bulunan bölge bitki çeşitliliği bakımından da oldukça zengindir. Bölge yıl boyunca doğa fotoğrafçılarının, kuş gözlemcilerinin, günübirlik piknikçilerin ve kamp severlerin uğrak noktası oluyor. Göletin ve doğanın eşsiz manzarasına hayran kalmamak elde değil. Bu sebeple bölgeye giderken yanınızda mutlaka fotoğraf makinesi bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.
Bölgede kampçılar için WC ihtiyaçlarını karşılayacakları tuvaletler bulunuyor. Ancak market vb. ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple kamp için bölgeye giderken tedarikli olmak gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gökoluk Yaylası Kamp Alanı
Gökoluk yaylası Kayseri’nin Yahyalı bölgesinde şehir merkezine 85 km mesafede bulunuyor. Yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Kampçılar tarafından oldukça fazla tercih edilen yayla yıl boyu farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
Gökoluk Yaylası ve kamp alanı Aladağlar bölgesinin en güzel alanlarından biri. Bol oksijenli havası ve el değmemiş doğasıyla doğaseverlere eşsiz anlar yaşatıyor. Gökoluk yaylasında çadır kampı ve karavan kampının yanı sıra yayla boyunca yürüyüş rotalarını takip ederek keyifli yürüyüşler yapabilir ve vücudunuzun bol ve temiz oksijenle doldurabilirsiniz.
Yöre halkının da oldukça ilgi gösterdiği bölge Aladağlar bölgesine gelenlerin uğramadan gitmedikleri bir yer. Günübirlik piknikler için de tercih edilen Gökoluk yaylasında kış aylarında kayak sporu da yapılabiliyor. Bölge özellikle bahar aylarında doğanın tekrar canlandığı, çiçeklerin gün yüzüne çıktığı ve akarsuların coşkuyla akmaya başladığı günlerde doğaseverlerin akınına uğruyor. Bu eşsiz anları fotoğraflamak isteyenler için de harika fırsatlar sunuyor.
Gökoluk yaylası kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Yerleşim yerlerine de uzak olması sebebiyle kamp için bölgeye giderken bütün ihtiyaçların temin edilerek gidilmesi gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Suna Yaylası Kamp Alanı
Suna Yaylası ve kamp alanı Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 90 km mesafede bulunan yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor.
Kayseri’de kamp kurulabilen en önemli yaylalardan olan Suna yaylası adeta bir açık hava müzesi gibi. Temiz ve bol oksijenli havası, dağlardan kopup gelen buz gibi akarsularıyla kampçıların yanı sıra bütün doğaseverlerin ilgi gösterdiği bir nokta. Yayla ve çevresinde oldukça fazla yürüyüş rotası var ve bu rotaların hangisini takip ederseniz edin çevreyi keşfetmekte belirli bir doyuma ulaşmış olacaksınız.
Suna yaylası ve kamp alanı çadır kampı yapanlar için ve karavan kampı kuranlar için güzel fırsatlar sunuyor. Gün doğumlarında ve gün batımlarında harika manzaralar sunan yaylada kamp ateşi yakmak, piknik yapmak, yürüyüş yapmak ve farklı eğlenceli aktivitelerde bulunarak kamp süresini daha unutulmaz yaşayabilirsiniz.
Suna yaylası ve kamp alanı her ne kadar kampçılar için güzel fırsatlar sunsa da yerleşim yerlerinden uzak olması ve ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar sebebiyle bölgede herhangi bir tesise ev sahipliği yapmıyor. Bu sebeple kampçılar ihtiyaçlarını bölgeye gelmeden ilçe merkezinden veya şehir merkezinden tedarik ederek gelmeleri gerekiyor. Yine elektrik sıkıntısı da olduğu için aydınlatma konusunda da tedbirli olmak gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Hasta Hoca’nın Yaylası Kamp Alanı
Hasta Hoca’nın Yaylası kamp alanı Aladağlar Milli Parkı içerisinde oldukça yüksek bir rakımda yer alıyor. Kayseri-Niğde sınırında kalan bölge şehir merkezine 150 km mesafede yer almaktadır. Yaylaya ulaşmak için belirli bir yere kadar araçlarla gidilirken bir yerden sonra da yürüyüş rotalarını takip ederek yaya gitmek gerekiyor.
Özellikle Aladağlar çevresinde kamp yapanların trekking rotalarıyla ulaşım sağladıkları Hasta Hocanın yaylası ve kamp alanı tertemiz havası ve envaı çeşit bitki örtüsüyle oldukça ilgi gören bir mekân. Aladağlar bölgesinde bulunan birçok yaylaya da bu şekilde yürüyüş rotalarıyla ulaşılıyor. Kamp severlerin çadırlarını kurarak keyifli vakitler geçirdiği alan özellikle açık yaz akşamlarında insana tarifsiz bir huzur veriyor.
Hasta Hocanın yaylasında kamp kurarken yine çevrede bulunan yürüyüş rotalarını takip ederek farklı bölgelerdeki yaylalara da ulaşabilir kampınızı daha renkli bir hale getirebilirsiniz. Bu bağlamda bölgede trekking haricinde kampçılık, günübirlik piknikler ve doğa fotoğrafçılığı gibi etkinlikler rahatlıkla yapılabiliyor.
Bölge yerleşim yerlerinden oldukça izole bir noktada yer almaktadır. Bu yüzden kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Buna dikkat edilerek bölgeye gelinmesi faydalı olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Hacer Ormanları Kamp Alanı
Hacer Ormanları kamp alanı Kayseri şehir merkezine 150 km mesafede Yahyalı ilçesinde bulunuyor. Bölgenin en önemli oksijen kaynaklarından biri olan Hacer Ormanı ve kamp alanına Yahyalı ilçe merkezinden ve özel araçlarla kolaylık ulaşım sağlanabilir.
Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Hacer ormanları doğasıyla ve oksijenli havasıyla özellikle dağcıların ve trekking meraklılarının uğrak noktası. Hacer vadisi boyunca uzayan ormanlar ve sık ağaç örtüsü insanı farklı hayallerin ortasındaymış gibi hissettiriyor. Orman içerisinde çok farklı bitki örtüsü çeşidi ve doğal yer şekillerini görmek oldukça mümkün.
Aladağlar Milli Parkı içerisinden yürüyüş rotaları ile de ulaşılabilen Hacer ormanları ve Hacer vadisinde belirli noktalarda karavan kampı yapılabiliyor. Çadır kampı ise en güzel doğal güzelliklerin yanında ve mis gibi tertemiz havada hemen her yerde yapılabiliyor. Hacer ormanı içerisinde kamp alanı olarak değerlendirilen ve kampçıların çadırlarını kurdukları Soğuk Pınar çevresi oldukça müsait. Bu bölge kampçıların kamp kurdukları tanışıp kaynaştıkları ve birlikte keyifli vakitler geçirdikleri bölge olarak biliniyor.
Hacer ormanı ve kamp alanı içerisinde herhangi bir tesis ise bulunmuyor. Aladağlar Milli Parkı’na girişte bulunan tesislerden ihtiyaçlar karşılanarak bölgeye çadır kampı için gelinebilir. Yine de her ihtimale karşı bölgeye ulaşmadan ihtiyaçları tedarik etmek faydalı olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Aladağlar Yedigöller Kamp Alanı
Kayseri-Niğde sınırında Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Yedigöller kamp alanı Kayseri şehir merkezine 150 km mesafede bulunuyor. Kamp alanına ulaşım Aladağlar Milli Parkı’na kadar araçlarla sağlanabilirken Yedigöller kamp alanına ulaşmak için ise yürüyüş rotasını takip etmek gerekiyor.
Yedigöller ve kamp alanı Hacer vadisinden sonra doğa içerisinde harika bir yürüyüşle ulaşılan ve neredeyse 3 bin metre rakımda bulunan bir vadide yer alıyor. Bu bölgeye genellikle dağcılar ilgi gösterirken kamp yapmak isteyenler ve maceracı ruha sahip olanlar da zorlu ama bir o kadar da eğlenceli parkuru tamamlayarak Yedigöller kamp alanına ulaşabiliyorlar.
Bölgede bulunan irili ufaklı yedi göl Aladağların zirvesinden kopup gelen kar ve yağmur sularıyla besleniyor. Bölge yılın her vaktinde oldukça soğuk. Bölgeye yakın olan diğer doğal güzellik olan Kapuzbaşı şelalelerinin de beslenme noktası olan Yedigöller kamp alanında geceleri yıldızların altında eşsiz doğada kamp yapmak müthiş bir duygu.
Aladağlar Yedigöller kamp alanı oldukça yüksek bir noktada ve ulaşımın olmadığı bir bölgede yer alıyor. Bu sebeple kampçıların ihtiyaçlarının karşılanacağı herhangi bir tesis bölgede yer almıyor. Bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ettikten sonra ve özellikle geceleri soğuk havaya karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Koramaz Vadisi Kamp Alanı
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde şehir merkezine 25 km mesafede bulunan Koramaz vadisi ve kamp alanına ulaşım şehir merkezinden ve Melikgazi ilçesinden özel araçlarla sağlanıyor. Bölge oldukça yeşil ve akarsularıyla tam bir doğa harikası.
Koramaz vadisi doğu batı şeklinde yaklaşık 12 km uzunluğa sahip. Bu uzun rota boyunca irili ufaklı birçok şelale, akarsu, yürüyüş rotası, piknik alanları, çadır ve karavan kampı için uygun alanlar bulunuyor. Bununla birlikte vadinin bir bölümünde de yerleşim yerleri bulunuyor. Yöre halkı tarafından ve çevre illerden oldukça ziyaretçi çeken Koramaz vadisi hala belirli bir kültürün yaşatıldığı hem doğal hem de kültürel bir yer.
Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan Koramaz vadisinde özellikle bahar aylarında oldukça keyifli bir ortam yaşanıyor. Kuş sesleri eşliğinde akarsuların yanı başında kurulan çadırlar kamp severlere oldukça keyifli anlar yaşatıyor. Vadi boyunca doğal güzelliklerin yanı sıra kültürel zenginlikler, tarihi kalıntılar ve antik yerleşim yerleri de bulunuyor. Bölgeyi görmek için gelenler Koramaz vadisinde hem doğaya hem de tarihe doyuyorlar.
Koramaz vadisinde yerleşim yerlerinin olduğu noktalarda her türlü ihtiyacı karşılamak mümkün. Ancak kampçıların kamp yaptığı noktaya göre yine ihtiyaçlar konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Nitekim vadinin her noktasında aynı imkânlar mevcut değil.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek dâhil diğer tüm ihtiyaçlarınızı vadiye yakın yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ücretli Kamp Yerleri
Sultan Sazlığı Kamp Alanı
Sultan Sazlığı Milli Parkı içerisinde bulunan Sultansazlığı kamp alanı Kayseri şehir merkezine 85 km mesafede Yeşilhisar ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezinden özel araçlarla ilçe merkezinden ise toplu taşıma ile ulaşım sağlamak mümkün.
Oldukça büyük bir alana yayılmış olan milli parkın büyük bölümü bataklıklardan ve sazlıklardan oluşuyor. Kullanım alanı ise oldukça müsait ve geniştir. Özellikle birçok kuş türüne ev sahipliği yapması, gündoğumu ve gün batımında oldukça muhteşem manzaralar sunması milli parkı fazlasıyla cazip kılıyor. Bu bağlamda kamp severler için de oldukça fazla fırsatlar sunan Sultansazlığı kamp alanında çadır ve karavan kampı için müsait yerler mevcut.
Milli park özellikle günübirlik piknikçiler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca doğaseverlerin kuş gözlemi yapmak için tercih edebilecekleri kuş gözlem noktaları, park içinde bulunan gölet üzerinde tekne turları gibi faaliyetler ve balıkçılık yapılabiliyor.
Bölgede birçok tesis ve restoran yeri de mevcuttur. Özellikle kampçılar için büyük kolaylık sağlayan tesislerden WC ve market ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlar ile yemek ihtiyacı rahatlıkla karşılanabiliyor. Bu bağlamda Sultansazlığı Milli Parkı kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, kuş gözetleme kulesi, güvenlik noktaları, otopark alanı, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, lokanta, yaban hayat gözlemciliği ve kaya tırmanışı.
Giriş Ücreti: Yetişkin 7 TL, öğrenci 3,5 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet ve ATV 14 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL ve otobüs 189 TL.
Web Sitesi: http://sultansazligi.tabiat.gov.tr/
Soğanlı Vadisi Kamp Alanı
Soğanlı vadisi Kayseri’nin Nevşehir ili sınırında Yeşilhisar ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 80 km mesafede bulunan vadiye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Burası ayrıca soğanlı vadisi doğal koruma alanı olarak ilan edilmiş bir açık hava müzesidir.
Soğanlı vadisi Kapadokya bölgesine yakın olması sebebiyle o bölgeye gelen turistlerin de uğrak noktası oluyor. Vadi boyunca uzanan dere ile etrafta kanyona benzeyen yer şekilleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Günübirlik gezilerle birlikte bisiklet rotaları, yürüyüş rotaları, sıcak hava balon turları vb. aktivitelerin yapıldığı vadide kamp yapmak da oldukça keyiflidir. Soğanlı vadisinde çadır kampı için ve karavan kampı için gayet uygun yerler bulunuyor. Vadinin başlangıcından itibaren uygun görülen yere çadır kurularak kamp yapılabiliyor.
Soğanlı vadisi açık hava müzesi olarak ilan edilmiş ve girişler ücretlidir. 5 TL olarak ücretlendirilen girişler yaya veya araçla yapılabiliyor. Giriş alanında ve kampçıların yararlanacağı bölgelerde otopark, restoran, büfe, WC, tarzı ihtiyaçların giderileceği tesisler mevcut. İçme suyu ve elektrik ihtiyacının da karşılandığı bölgede kamp yapmak ve açık havada vakit geçirmek oldukça keyifli oluyor.
Kamp Olanakları: WC, büfe, restoran, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları ve araç otopark yerleri.
Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL.
Erciyes Çadır Kamping
Kayseri’de ücretsiz kamp alanlarının yanında Erciyes Dağı’nın eteklerinde şehir merkezine 40 km mesafede ücretli kamp alanı olan Erciyes Çadır Kamping bulunuyor. Ulaşım şehir merkezinden veya Hacılar ilçesinden taksi ile ve özel araçlarla sağlanıyor.
Özel bir işletmeye ait olan kamp alanı özellikle yaz aylarında Kayseri’nin sıcağından bunalanlar ve kamp meraklısı olanlar için hoş ve güvenli bir kamp ortamı sunuyor. Kamp alanında çadır kiralama hizmeti de sunuluyor ancak isteyenler kendi çadır ve karavanlarıyla da alanda ücreti karşılığında kamp yapabiliyorlar.
Kayseri yöresini keşfetmek isteyenlerin ve kendisini otele hapsetmeden güvenli konaklama ihtiyacını görebileceği ve bunun yanında daha birçok imkânlarla keyifli bir kamp geçireceği bir alan olan Erciyes Çadır Kamping’de arkadaş gruplarıyla ve aile ortamıyla kamp yapmak mümkün. Erciyes Dağı manzarası ve açık havada oldukça güzel bir kamp deneyimi yaşatan Erciyes Kamping’de günlük, haftalık ve aylık olarak çadır konaklama hizmeti verilmektedir. Fiyatlar kiralanmak istenen çadırın ebatlarına göre değişebiliyor.
Erciyes Çadır Kamping içerisinde kampçılar için her türlü imkân sağlanmış. Elektrik, internet, otopark, WC, duş gibi temel ihtiyaçları kamp alanında karşılamak mümkün.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, restoran, Wi-Fi, dinlenme alanları, çocuk oyun alanı, çadır konaklama yerleri, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: 9m2 çadır konaklama günlük 35 TL, haftalık 160 TL, aylık 390 TL. 20m2 çadır konaklama günlük 50 TL, haftalık 250 TL, aylık 590 TL.
Telefon: 0352 342 39 17
Web Sitesi: http://www.erciyescadirkamping.com/
Tekir Yaylası Kamp Alanı
Kayseri’de çadır kampı kurulan en önemli noktalardan biri olan Tekir yaylası Erciyes Dağı eteklerin 2 bin metre rakımda bulunuyor. Şehir merkezine 25 km mesafede bulunan yaylaya ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Türkiye’nin her noktasından özellikle yaz günlerinde sıcaktan bunalanların ortak noktası olan Tekir yaylası yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kış mevsiminden çıkıp doğanın canlanmaya başladığı bahar aylarından başlayarak havaların soğumaya başladığı Ekim ayına kadar birçok kamp severin uğrak noktası oluyor. Bir tarafta görkemli Erciyes Dağı diğer tarafta ise enfes Kayseri manzarasına ev sahipliği yapıyor.
Tekir yaylası kamp alanlarının yanı sıra yöre halkının da faydalanabilmesi için düzenlenmiş. Bölgede çocuk oyun alanları, voleybol ve futbol sahaları ile daha birçok aktivitenin yapıldığı mekânlar bulunuyor. Özellikle kampçılar bölgeyi sıklıkla tercih ederken gece gündüz bu eşsiz mekânın tadını çıkarıyorlar.
Tekir yaylası kamp alanı özel bir işletmenin sorumluluğundadır. Bu sebeple bölgeye günübirlik piknik için gelenler le beraber bölgede kamp yapmak isteyenlerin de hemen her türlü ihtiyacı bölgedeki tesislerden karşılanabiliyor. Çadır kiralama hizmeti de verilen yaylada araçlar için otopark, WC ve duş imkânı da bulunuyor.
Kamp Olanakları: WC, duş, çeşme, restoran, çocuk oyun alanları, voleybol ve futbol sahaları, piknik alanı, yürüyüş parkurları ve araç otopark yerleri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 30 TL, çadır kiralama 45 TL.