Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı şirin bir tatil rotası olan Kalkan, her yıl on binlerce insanın ziyaret ettiği Akdeniz kıyılarındaki gizli bir mücevher gibidir. Tek katlı beyaz badanalı evleri, Arnavut taşlarıyla örülü labirent sokakları, çevresini sarmalayan yemyeşil tepeleri ve hemen karşısından esen uçsuz bucaksız Akdeniz’in tatlı esintisi ile ziyaretçilerine inanılmaz bir ambiyans sunuyor. Kalkan’ı yalnızca deniz tatili üzerine anlatmak doğru olmaz. Burası 3000 yıl önceki Likya medeniyetinin izlerini taşıyan sayısız kalıntıların olduğu verimli topraklardır. Patara ve çevresi ile özdeşleşen Kalkan bu nedenle tarih severlere de hitap eden bir yerdir. Bununla birlikte muhteşem koylara ve doğal manzaralara da ev sahipliği yapar. Bu zenginliğin tam ortasında çadır kampı atılabilecek yerlerin oluşu sırt çantalı gezginleri ve karavancıları da fazlasıyla cezbetmektedir.
Sizlere bu yazımızda Kalkan ve çevresinde ücretli-ücretsiz kamp atabileceğiniz yerleri paylaşıyoruz. Bütçe ve zevklerinize uygun kamp yerlerine göz atabilirsiniz. Tamamı ulaşımı kolay, doğayla baş başa kalabileceğiniz keyifli yerlerden oluşuyor.
Kaş ve Kalkan sözü geçtiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Kaputaş Plajı, turkuaz rengi deniz suyu ve uçsuz bucaksız masmavi manzarası ile yaz aylarında sıkça tercih edilen bir plaj yeridir. Burası Kalkan’a 7, Kaş ilçe merkezine ise yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunuyor. Burada şemsiye ve şezlong kiralayıp, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük bir işletme yeri bulunuyor. Ayrıca WC ve duş imkânları da sunuyor. İşletmenin çadır kampı özelinde ayırmış olduğu herhangi bir alan olmamasına karşın çadır kurulumuna da bir şey denilmiyor. Belki yaz aylarında oluşan kalabalık nedeniyle kamp atılamasa da gün sonuna doğru burada çadırınızı kurabilir ve konaklamanızı yapabilirsiniz. İşletme akşam 19.30 da kapanıyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı öncesinde almanızı tavsiye ederiz.
Plaj kum ve çakıl karışımı bir yerdir. Denize ilk girişte yaklaşık 2 metre sonra derinlik başlıyor. Bu nedenle iyi bir yüzücü değilseniz fazla açılmamanızı tavsiye ederiz. Bununla birlikte plajda güvenlik amaçlı çekilmiş olan bir güvenlik şeridi de bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsizdir.
Kaputaş Plajı’na toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünüyorsanız Kaş-Kalkan arası çalışan minibüslere binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yaz döneminde minibüsler her yarım saate bir iki güzergâh arası çalışmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar ise Kaş-Kalkan yolunu kullanarak ulaşımlarını sağlayabilir. Yol üzerinde plajı gösteren tabela mevcuttur. Araçla gelecek olanlara plajın otopark alanının küçük olması nedeniyle sabah gelmelerini tavsiye ediyoruz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kalkan merkeze birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, girişi ücretsiz, şemsiye ve şezlongun kiralanabildiği, suyu berrak ve denizinin dibi küçük çakıl taşlarından oluşan popüler bir plaj yeri. Yaz aylarında yediden yetmişe her yaştan insanın gelip denize girdiği bir yer. Plajdan şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz gibi kendi malzemelerinizi de getirebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe yeri bulunmaktadır. Plaj, Kalkan merkeze yürüme mesafesinde olduğu için, gün ortası merkeze de gidip tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak oldukça kolaydır.
Burası da Kaputaş Plajı’nda olduğu gibi çadır kampının atılmadığı bir yer. Ancak plajın 50 metre kadar solunda kayalık alanın ayırdığı bölgeye çadır kurabiliyorsunuz. Plaja birkaç adımlık mesafededir. Fakat buranın zemini taşlık olduğu için kalın bir mata ihtiyacınız olacak. Gün içerisinde ücretli plajda WC, duş, şemsiye ve şezlong gibi imkânlardan yararlanıp denizin keyfini çıkardıktan sonra plajın diğer tarafında geçerek çadırınızı kurup gece konaklayabilirsiniz. Güvenlidir ve kimse sizi rahatsız etmez.
Kalkan merkezde halk plajını gösteren tabelalar mevcuttur. Yaz sıcağında yürümek istemezseniz buradan geçen dolmuşlar bulunmaktadır. Ayrıca Kalkan’a çevre illerden düzenli otobüsler de çalışmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar ise Muğla ve Antalya yönünden asfalt yol ile ulaşımlarını hızlıca sağlayabilirler. Plaj çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kalkan’a 14 km mesafede bulunan Bezirgân Köyü yemyeşil bitki örtüsü, dağlık tepeleri ve çadır kurmaya müsait düz geniş alanları olan sessiz sakin bir yerleşim yeridir. Köy çevresinde çadırınızı kurup ücretsiz olarak konaklayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Biraz yüksekte kalan köy harika bir havaya sahiptir. Etrafını çam ağaçlarıyla örtülü dağlık alanlar çevreliyor. Buralara yürüyüş yapabileceğiniz patika yollar mevcut. Dileyen köy yerinde kahvehaneye gidip buranın insanlarıyla laflayabilir, çaylarını yudumlayıp köy hayatını yerinde deneyimleyebilirler.
Köy merkezinde bakkal, lokanta ve cami gibi yerler bulunmaktadır. Buralardan WC, elektrik, yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ulaşımı da oldukça kolaydır. Kalkan otogarından günlük düzenli olarak Bezirgân Köyü’ne dolmuşlar gitmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Sarıbelen Köyü istikametinde ilerleyip köye gelmeden önce Bezirgân Köyü yol ayrımına saparak ulaşımlarını sağlayabilirler.
Kamp Olanakları: WC ve elektrik gereksinimlerinizi köy yerindeki cami ve lokantalardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için köyde bakkal ve lokanta yerleri bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kalkan’ın en iyi koylarından biri olan Firnaz Koyu, yalnızca doğayla baş başa kalıp sessizliğin verdiği sükûnet ile kafa dinleyebileceğiniz müthiş bir yerdir. Ancak ne yazık ki buraya toplu taşıma veya araçla ulaşım bulunmuyor. Eğer sırt çantalı bir gezginseniz ve mesafeye aldırış etmeden yürüyerek koya gelmek istiyorsanız burası için muazzam bir kamp yeri diyebiliriz. Etrafı yemyeşil dağlarla çevrili olan koy Akdeniz’in masmavi sularıyla birleşerek ortaya harikulade bir doğal manzara çıkarıyor. Ana yola ve yerleşim yerlerine uzakta bir yer. Dilerseniz koyu kuş bakışı görebileceğiniz tepe yerlere çadırınızı kurup unutulmaz bir gün batımına şahit olabilir, sabah uyandığınızda çadırınızı uçsuz bucaksız Akdeniz’in maviliklerine açabilirsiniz.
Kimi zaman yatların da uğrak yeri olan Firnaz Koyu’nda hizmet veren herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar ne yazık ki yok. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi de henüz buraya gelmeden önce almalısınız. Koy çevresini dolaşabileceğiniz patika yollar bulunuyor. Eğer fotoğrafçılığa merakınız varsa burası gün doğumu ve batımı başta olmak üzere, panoramik enfes manzaralar sunuyor.
Kalkan’dan Firnaz Koyu’na günlük tekne turları ile gelinebiliyor. Araçla veya toplu taşıma ile ulaşım yok. Eğer yürüyerek koya gelmeyi düşünüyorsanız Delikkemer yolunu kullanarak zorlu bir yürüyüş sonrası ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kalkan’a 5 km mesafede bulunan Yeşilköy, bu bölgede ücretsiz olarak çadır kampı atabileceğiniz bir diğer kamp alanıdır. Tıpkı Bezirgân Köyü gibi burası da hoş bir doğallığa ve tipik köy hayatının yaşandığı bir ambiyansa sahip. Yeşilköy, Bezirgân Köyü’ne kıyasla biraz daha gelişmiş bir yerdir. Cami, lokanta, kıraathane, fırın ve kasap gibi yerler mevcut. Köy merkezinin doğusunda kalan kısım ise devasa bir yeşil alana sahip. Burası çadır kampı atabileceğiniz geniş düzlüklerin olduğu yerlerdir. Gün içerisinde köy merkezinden tüm alışverişinizi yapıp ardından 20 dakikalık bir yürüme sonrası alana gelebilirsiniz. Dilerseniz dolmuşlara binerek Üzümlü Köyü’ne giden yola kadar gelebilir ve burada da kampınızı atabilirsiniz.
Kalkan’dan düzenli olarak her gün Yeşilköy’e giden dolmuşlar bulunmaktadır. Yolculuk yaklaşık 10 dakika sürüyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar ise en kestirme yol olan İslamlar Köyü yönünde ilerleyerek Yeşilköy tabelasını görecekleri Atatürk Bulvarı yoluna saparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Köy merkezinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC ve elektrik gereksinimlerinizi köy yerindeki cami ve lokantalardan karşılayabilir, yiyecek ve içeceklerinizi bakkal, market, lokanta, fırın ve kasap gibi yerlerden temin edebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kalkan’a 4, Kaputaş Plajı’na ise 3 km mesafede Bezirgân Köyü’nde bulunan Kalkan Camping, yol üzerinde olması nedeniyle belki biraz sese maruz kalıyor fakat çadırların kurulduğu bahçe alanıyla oldukça hoş, huzur veren bir yapıya sahip. Bahçesini zeytin ağaçları tamamlıyor. Etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili, çadır kurulacak yerler ise yeterince gölgelik. Ağaçların gölgesinde dinlenebileceğiniz koltuklar ve gün ortası yemeklerinizi yiyebileceğiniz masalar mevcut.
Kamp süresi boyunca diğer kampçılarla birlikte ortak kullanılan WC ve duş yerleri ise günlük temizleniyor. Bununla birlikte kendi yemeklerinizi yapabileceğiniz bir mutfak alanı ve yemeklerinizi saklayabileceğiniz buzdolabı bulunmaktadır. Kamp alanının karşısı Bezirgân Köyü’dür. Birkaç dakikalık mesafedeki köye gidip bakkal veya marketten alışveriş yapabiliyorsunuz. Tesis sabah kahvaltısı için gözleme ve çay gibi şeyler de ayrıca yapıp satıyor. Çadır kurulan yerler için yeterince gölgelik alan demiştik. Çadır için tesisin yaz-kış ayrı tuttuğu çardak alanlar bulunmaktadır.
Denize girmek istediğinizde tesisten çıkıp yolun karşısına geçerek buradan dolmuşlara binebilir ve plaja gidebilirsiniz. Akşam dönüşte mangal yakmak istediğinizde işletmecilerin buna müsaadesi var.
Tesise olan ulaşım da oldukça kolaydır. Kalkan’dan hareket eden dolmuşlarla 10 dakika içerisinde Bezirgân Köyü’ne gelebilirsiniz. Şoföre Ulugöl Markette ineceğinizi söyleyin. Marketin tam karşısı kamp alanıdır. Ayrıca Antalya ve Muğla otogarlarından her gün Kalkan’a minibüsler çalışmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar ise Kaş yönünde giderek köy merkezine gelebilirler. Tesisin otopark alanı bulunmaktadır.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı, kahvaltı, mangal yakılabilir alan, bahçe ve dinlenme alanı, masa ve sandalye ve otopark alanı. Tesisin tam karşısında market bulunmaktadır. Ayrıca 3 km mesafedeki Kaputaş Plajı’na tesisin bulunduğu noktadan dolmuşlar geçmektedir.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 40 TL.
Telefon: 0535 371 82 26
Facebook: https://www.facebook.com/Kalkan-Camping-192072667636755/
Patara’da çam ağaçlarının arasında, ana yola uzak ve yerleşimin olmadığı bir konumda bulunan Camel Camping, muhteşem bir sessizliğin hâkim olduğu karavan ve çadır kampı üzerine ideal yerlerden biridir. Camel Camping’te bungalov odalarda da konaklama yapılabiliyor. Etrafının tamamıyla çam ağaçlarıyla çevrili olması sayesinde temiz bir orman havasına sahiptir. Kamp alanı geniş ve düz bir arazi üzerine kurulu. Çadır ve karavan için yeterince müsait alan var ve hepsi belirli aralıklarda kurulabiliyor.
Sabah uyanıp tertemiz bir yaz gününde etrafı keşfedebileceğiniz patika yolları yürüyebilir, sessizliğin verdiği dinginlikle yoga veya egzersizlerinizi yapabilir ve ardından güzel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Kamp yeri organik ürünlerle kahvaltı hizmeti vermektedir. Günün geri kalan kısmında ise gününüzü etkin kılacak yoga ve açık hava sineması gibi aktivitelere katılabilir, bahçe alanında diğer konuklarla sosyalleşebilirsiniz. Çadır ve karavan konaklaması yapanlar ortak kullanım alanlarına ek olarak mutfak ve bulaşık yıkama yeri gibi olanaklardan da yararlanabiliyor. Bungalov odalarda ise özel WC, duş yeri ve mutfak gibi imkânlar mevcut. Tesis, ayrıca mangal yakabilmeye de izin vermektedir. Dileyen buradan ücretli olarak öğün yemeklerini yiyebilir.
Camel Camping’e özel aracıyla gelecek olanlar Kaş-Kalkan istikametinde ilerleyip Yeşilköy kavşağına gelir gelmez sol yöne Tavas Caddesi yoluna dönerek hiçbir yöne sapmadan tesise ulaşımlarını sağlayabilirler. Yol üzerinde tesisin tabelası mevcut olup, araçlar için otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünenler ise yine Yeşilköy sapağında inerek buradan Patara’ya giden köy minibüslerine binebilir ve yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk sonrası kamp alanına gelebilirler.
Kamp Olanakları: WC, duş, sıcak su, elektrik, bar, bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 80 TL.
Telefon: 0532 158 80 69
Web Sitesi: http://www.camelcampingpatara.com/
Facebook: https://www.facebook.com/camelcampingpatara/
Kaş ve Kalkan yakınlarındaki antik Likya kenti keşfedilmeye değer pek çok kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Yapılan kazılar sonucu Roma döneminden kalma eserlerin gün yüzüne çıkartıldığı Patara ve çevresi ise bölgenin en verimli yerlerinden biridir. İşte tam da bu bölgede yer alan Patara Camping, doğayla baş başa kalıp kamp atabileceğiniz ve aynı zamanda etrafı keşfedebileceğiniz muhteşem zenginliklere kapı aralıyor. Kamp alanı yaklaşık 1000 m2’lik geniş bir bahçe alanına kurulu. Çadırla konaklamanın yanı sıra karavanla da gelebilmek mümkündür. Tüm temel gereksinimlere ek olarak, kendi yemeğinizi pişirebileceğiniz bir ortak kullanım mutfak alanı ve bulaşık yeri bulunmaktadır.
Tesisin kamp alanına ek olarak bir de barı bulunmaktadır. Anadolu motifleriyle dekore edilmiş olan bar, bambu koltuklar ve terasını tamamlayan sedirler sayesinde dinlenmek ve diğer konuklarla sohbet etmek için keyifli bir ortam sunuyor.
Patara’nın doğal güzelliklerinden faydalanmak ve gelmişken çevrenin de tarihini yerinde hissetmek için bölgede hizmet veren tek yer olan Medusa Bar & Camping, makul ücretli konaklama yapabileceğiniz ideal yerlerden biridir.
Toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünenler için Kaş ve Kalkan’dan Patara’ya direkt otobüs seferleri bulunmaktadır. Adaköy kavşağından da Patara’ya doğrudan giden minibüsler bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, duş, sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, bahçe ve dinlenme alanları, masa ve sandalye, çocuk oyun alanı ve otopark.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 5 EUR.
Telefon: 0242 843 51 93
Web Sitesi: https://medusabarcamping.com/v2/
Instagram: https://www.instagram.com/medusabarcamping/
Patara bölgesinde çadır kampı için değerlendirebileceğiniz bir diğer kamp alanı ise Çeyrek Camping’dir. Çok sessiz, doğa ile iç içe, Gelemiş Köyü’ne ve antik Patara sit alanına yürüme mesafesinde bulunan tesis, zeytin ağaçlarıyla çevrili orta büyüklükte bir bahçe alanına kurulu, içerisinde kedi, köpek ve tavukları olan şirin mi şirin bir yer. Ortak kullanım alanları günlük olarak temizlenmektedir. Yeme içme ihtiyaçlarınız için tesisin kahvaltı ve öğlen yemeği hizmeti bulunuyor. İsterseniz kendi yemeklerinizi yapabileceğiniz bir de mutfak alanı bulunmakta. Bununla birlikte bulaşıklarını da yine mutfak alanında yıkayabiliyor, artan yemeklerinizi buzdolabında muhafaza edebiliyorsunuz.
Çadırların kurulduğu alan ağaçlık olduğu için yaz aylarında güneşten korunmak için yeterince gölgelik yerler mevcut. Ayrıca dinlenmek için kameriyeler ve ağaç altı masa sandalyeler mevcut. İşletmecileri de oldukça misafirperver ve dost canlısı. Kamp alanında rahatça takılabilir, günün keyfini doğayla baş başa kalarak sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Kamp süreniz boyunca yürüme mesafesindeki Gelemiş Köyü’ne ve Patara sit alanına da gitmenizi tavsiye ederiz. Tesis yaz dönemlerinde buralara yürüyüş turları da yapmaktadır. Kahvaltı yapmak istediğinizde ise konaklama fiyatına dahil olarak bu hizmetten faydalanabiliyorsunuz.
Patara bölgesi olan Gelemiş Köyü’ne Kaş ve Kalkan’dan direkt hareket eden minibüsler bulunmaktadır. Özel aracıyla gelecek olanlar ise Kalkan-Fethiye istikametini takip ederek Adaköy kavşağına gelebilir ve buradan Patara tabelasının olduğu sol yöne dönerek doğrudan kamp alanına ulaşımlarını sağlayabilirler.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, yeme içme yeri, mutfak alanı, ortak kullanım buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanı, çadır ve bungalov konaklama yerleri, kahvaltı servisi, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL (kahvaltı dâhil). Bungalov konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilirsiniz.
Telefon: 0542 258 02 40
Instagram: https://www.instagram.com/ceyrekcamping/
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…