İstanbul

İstanbul Yeni Havalimanı’na Nasıl Gidilir ?

Şehir Hakkında; Asya ve Avrupa‘yı birbiriyle buluşturan Türkiye‘nin en büyük metropol şehri İstanbul, çarşı pazarları, tarihi yapıları ve sokakları ile tüm dünyanın gözde turistik destinasyonlarından biridir. Bizans ve Osmanlı dahil olmak üzere geçmiş imparatorlukların bıraktığı izler kenti adeta tarihi bir cazibe merkezi yapmıştır.

Zengin bir mutfak mirasına sahip olan İstanbul, birinci sınıf restoranlar ve nefis sokak yemekleri sunmaktadır. Lavaşa sarılı et döner, Eminönü’nde yapılan ekmek arası balık, Kapalı Çarşı’daki damak çatlatan Türk lokumu ve onu tamamlayan Türk kahvesi İstanbul’un vazgeçilmez tatlarından yalnızca birkaçıdır.

Asya ve Avrupa kıtasınının kendine özgü tatları, gezilecek yerleri ve yapılacak bir dolu şeyler için İstanbul hakkında yazdığımız içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı Ulaşım Rehberi

29 Ekim 2018’de hizmete açılan ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak gösterilen İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin metropol kenti İstanbul’un üçüncü havalimanı olma özelliği taşıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı gidiş salonunda, iç hat uçuşları için 1 ve 2, dış hat uçuşları için 3, 4, 5, 6 ve 7 olmak üzere toplamda yedi giriş kapısı ile erişilebilir. Türk Hava Yolları ile uçuyorsanız 3, 4 veya 5 numaralı girişleri kullanmalısınız. Diğer tüm uluslararası havayollarının check-in alanlarına 6 ve 7 numaralı kapılardan ulaşılabilir.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehrin merkezi bölgelerine olan ortalama mesafe yaklaşık 50 km’dir. Avcılar 53 km, Gayrettepe 38 km, Taksim 40 km, Sultanahmet 49 km, Levent 36 km, Maslak 35 km, Kavacık 42 km, Üsküdar 47 km, Kadıköy 52 km ve Pendik 73 km’dir. Şehir merkezine gitmek yaklaşık 100 dakika sürmektedir.

Havalimanına veya havalimanından şehir merkezine İETT’nin hizmet verdiği belediye otobüsleri, Havaist servis otobüsleri, taksi veya özel servisler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havaist servisleri havalimanı ve İstanbul şehir merkezi arasında seyahat etmenin en rahat yoludur. İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında doğrudan çalışan bir metro yok. Ancak, havalimanı için yeni bir metro hattının (Gayrettepe’den M11) yapımı devam etmektedir ve 2020 yılının Sonbaharında tamamlanacağı duyurulmaktadır.

Şehir merkezinden İstanbul Yeni Havalimanı’na gitmek için; iç hat uçuşları için en az 1,5 saat, dış hat uçuşları için ise 2,5 saat önceden planlamanızı yapmanızı tavsiye ederiz.

Ortalama 1,5 saat + 30 dakika olası trafik vb. durumlar için minimum transfer süresi ile ilgili olarak, şehir merkezinden İstanbul Yeni Havalimanı’na transferinizi uçuşunuzdan en az 3,5 ila 4 saat önceden yapmalısınız.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın Donanımsal Özellikleri

Havalimanının, her pistinde yaklaşık olarak 19 uçaklık iniş kalkış alanı mevcut. Toplamda 150 milyonluk yolcuk kapasitesine sahip. 200 milyon euro’ya yakın bir IT yatırımıyla tamamlanan havalimanı içerisinde; 780 telekomünikasyon odası, 3 bin 257 kartlı geçiş noktası, 3 bin 267 uçuş bilgi monitörü, 4 bin 549 destek verilen bilgisayar ve 9 bin adet güvenlik kamerası yer alıyor.

İstanbul Havalimanı’nın altyapı, güvenlik, havacılık, iş uygulamaları ve yazılım geliştirme gibi 5 ana sisteminde ise 780 kişilik bir ekip sorumlu. Toplamda 500 apron kapasitesine sahip havalimanında Airbus ve Boing 737-800 gibi oldukça büyük uçakların iniş kalkışı da mümkün. İstanbul Havalimanı’nın dikkat çeken özelliklerinden biri diğeri de donanımsal açıdan yapay zeka ve akıllı sistemlerin kullanılıyor olması. Havalimanına ulaşım için yol tarifi gibi uygulamaların çok yakında hizmete girmesi bekleniyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’na nasıl gidilir? diye merak edenlere kapsamlı bir İstanbul Havalimanı yazısı derledik. İşte tüm sorularınızın yanıtları…

İstanbul Yeni Havalimanı Nerede?

İstanbul Yeni Havalimanı, şehrin kuzeybatısındaki Arnavutköy ilçesinde bulunan en modern ve en büyük havaalanlarından biridir. Havaalanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı olan 29 Ekim günü 2018 yılında açıldı. 6 Nisan 2019 tarihinde ise, İstanbul’a hizmet veren ana havalimanı olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yerini almış oldu. Bugün, havaalanı yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. 10 yıl sonra İstanbul Yeni Havalimanı yılda 200 milyon yolcuya ev sahipliği yapabilecek. Bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’ndaki toplam uçuş sayısının %80’ini karşılamaktadır.

İstanbul’un en yeni havalimanı şehrin kuzeybatısında yer alıyor. D20 karayolu, havaalanına kısa bir mesafededir ve havalimanına arabayla kolayca ulaşılmasını sağlar. Taksim’e yaklaşık 40 km ve Sultanahmet’e 49 km uzaklıkta yer almaktadır.

Shuttle servis, taksi ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla havalimanına ulaşmak mümkündür. İlerleyen seneler henüz yapımı devam eden metro güzergahı da tamamlandıktan sonra yolcular havalimanına olan ulaşımlarını kolay bir şekilde sağlayabileceklerdir.

Otelinize ulaşmak için, her birinin avantajları ve dezavantajları olan çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Gereksinimlerinize, tercihlerinize ve bütçenize göre doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak ulaşım seçenekleri için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinden İstanbul Yeni Havalimanı’na ve havalimanından şehir merkezine gitmek için özel toplu taşıma otobüsleri, taksiler, araç kiralamaları veya özel servisler gibi çeşitli ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Havalimanı için henüz bir metro hattı bulunmamaktadır.

İETT (Belediye Otobüsleri) ve Havaist (İstanbul Otobüs A.Ş.) özel lüks otobüsler, İstanbul’un birçok ilçesi ile İstanbul Yeni Havalimanı arasında hizmet vermektedir.

İstanbul Yeni Havalimanı ile İstanbul’un Avrupa ve Asya yakası arasında her gün toplam 150 otobüs seferleri yapılmaktadır. Aşağıdaki bilgilerden de görebileceğiniz gibi 8 İETT ve 12 Havaist güzergahı bulunmaktadır. Gideceğiniz yere bağlı olarak seyahat süresi 30 ila 90 dakika arası değişmektedir.

Aşağıda, şehir merkezinden İstanbul Yeni Havalimanı’na ve havalimanından şehir merkezine ulaşım hakkında bilgileri okuyabilirsiniz.

– Şehir Merkezi/Havalimanı Otobüs ile Ulaşım

İETT Belediye Otobüsleri, şehir merkezinden İstanbul Yeni Havalimanı’na düzenli sabit bir güzergah üzerinde hizmet vermektedir.

İstanbul’un 8 ayrı ilçesinden havalimanı düzenli olarak çalışan 8 otobüs hattı bulunmaktadır: H1, H-2, H-3, H-4, H-5, H-6, H-7, H8 ve H9.

Belediye İETT Otobüsleri, toplu taşıma kartı olan İstanbulKart ile hizmet vermektedir. Havalimanı otobüsleri 2 tam bilet fiyatı (2,60₺ x 2 = 5,20₺) almaktadır.

İstanbul’un farklı noktalarından havalimanına giden otobüs hatları:

H-1: Mahmutbey Metro – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Mahmutbey Metro – Karacaoğlan İÖO. – İnönü Cad. Halkalı Cad. Pirireis – 15 Temmuz Mah. – Sanayi Mah. – İkitelli Köprüsü – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-2: Mecidiyeköy – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Mecidiyeköy Metrobüs – Çağlayan Yolu – Nurtepe Viyadük – Afet Koordinasyon Merkezi – Karayolları 1. Bl. Md. – Hasdal – Kıyı Emniyeti – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-3: Halkalı – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Gümrük – Halkalı Marmaray – Gültepe Mahallesi – Göl Konutları – Bezirganbahçe Toki – Toki Konutları – İstasyon Mah. Muh. – Sakarya Sokak – Avrupa Konutları 3 – Halkalı Polis Merkezi – Halkalı Park – Koca Ali Sokak – Güneşpark Evleri – Halkalı Yolu – İkitelli Caddesi – Atatürk Mah. – İETT İkitelli Garajı – İmsan – Masko 2 – Masko 1 – Demirciler Sitesi – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-4: Atatürk Havalimanı – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Atatürk Havalimanı – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-6: Mescid-i Selam/Arnavutköy – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Yusun Emre Mah. – Tuz Deposu – Mimar Sinan Bulvarı – Halk Ekmek Fab. – Hükümet Konağı – Hayırlıoğlu Cami – Mescid-i Selam – Mescid-i Selam Cami – Habipler – Tepeüstü – Arnavutköy Yolu – Sincanlar – Fenertepe Yolu – Fener Tepe – Kayabaşı Yolu – Orman İşletmesi – Balcılar – Çamlık – Yol Bakım – Boğazköy Yolu – A. Köy Devlet Hast. – Fatih Cad. – Gaziosmanpaşa Cad. – Nezip Fazıl Caddesi – Arnavutköy – Redif Sokak – Osmangazi Cad. – C. Reşit Rey İÖO. – Kozlar – Hz. Ömer Cami – Kiptaş Konutları – Arnavutköy Belediye – Taşoluk Yeşil Cami – Taşoluk Yolu – Hasan Tahsin Cad. Y. Selim Mah. Çardaktepe – Nargül Sokak – Osmanlı Konakları – Sancaktepe – Taşoluk Belediyesi – Çangalçeşme Yolu – Çamlık Mahallesi – Terkos Yolu – Çamlıktepe – Mesire Yeri – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-7: Alibeyköy Cep Otogarı – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Alibeyköy Cep Otogarı Hava-İst – F.S.M Bulvarı – Bayramoğlu – Nato Evleri – Hasdal – Kıyı Emniyeti – Mandıralar – Arıtma Tesisleri – Şantiye Şefliği – Role İstasyonu – Kemer – Lale – Kemer Evleri – Orman İşletmesi – Ragıp Kutmangil İÖO. – Kemerburgaz – Cengiz Topel Cad. – Pirinçliköy Yolu – Selanik Bulvarı – Bahçeler – Sur – Kartal Çeşme – Hisar Eğitim Okulları – İstanbul Caddesi – Göktürk Em. Amirliği – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-8: Haciosman / Sarıyer – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Hacıosman Metro – Hacıosman – Hacıosman Bayırı Caddesi – Sarıyer – Yusuf Ziya Stadı – Hüseyin Kalkavan Lisesi – Köşebaşı – Maden Kocataş – Maden Mahallesi – Maden Üstü – Acarlar – Nalbant Çeşme – Gürgensu Sitesi – Nalbanttepe – Zekeriyaköy Trafo – Bahçeköy Yolu – Zekeriyaköy Yolu – Demirciköy Yolu – Ormanada – Kuzey Konakları – Y. Vadi Fidanlığı – Yeşil Vadi – Uskumruköy Yolu – Şehitlik – Aslan Fidanlığı – Kilyos Mezarlığı – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

H-9: Cevizlibağ – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Cevizlibağ – Nakliyeciler Sitesi – Tınaztepe – Kocatepe – İncirli (E5) – Bahçelievler – Çocuk Sitesi – Ataköy Geçit – Şirinevler – Kuleli – Kültür Üniversitesi – İstanbul Yeni Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

– Şehir Merkezi/Havalimanı Havaist ile Ulaşım

Havaist, İstanbul Yeni Havalimanı ile İstanbul’un çeşitli noktaları arasında ulaşım hizmeti veren yeni bir havaalanı servisidir. Havaist otobüslerine ödeme yalnızca İstanbulKart veya Kredi Kartı (Mobil Uygulama veya QR kodunu indirerek) ile yapılır.

Havaist otobüs hatları toplam 12 hat üzerinde; IST-1, IST-2, IST-3, IST-4 (Bakırköy), IST-4G, IST-5 (Beşiktaş), IST-7, IST-8, IST-15, IST-17, IST-19 (Taksim) ve IST-20 (Sultanahmet) hizmet vermektedir.

IST-1: Yenikapı – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Yenikapı İDO (Deniz Otobüsü) Limanı – Yenikapı Marmaray – Aksaray – Ulubatlı – Ayvansaray – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 18₺

IST-2: Beylikdüzü/Çatalca – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Beylikdüzü – Cumhuriyet Mah. – TÜYAP – Büyükçekmece – Çatalca Hastanesi – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 21₺

IST-3: Otogar – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Otogar (Esenler Şehirlerarası Otobüs Terminali) – Otogar Yolu – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 16₺

IST-4: Bakırköy – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Bakırköy İDO (Deniz Otobüsü) Limanı – Ataköy 4. Kısım – Şirinevler – Kuleli – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 18₺

IST-4G: Güneşli – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Güneşli – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 18₺

IST-5: Beşiktaş – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Beşiktaş Limanı – Zincirlikuyu Metrobüs 2 – 4. Levent – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 18₺

IST-7: Kadıköy – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Kadıköy – Acıbadem Köprüsü – Uzunçayır Metrobüs – Göztepe Köprüsü – Yenisahra – Kavacık Köprüsü – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 25₺

IST-8: Pendik – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Pendik İDO iskelesi – Pendik YHT İstasyonu – Tavşantepe Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 30₺

IST-15: Avcılar Metrobüs – Bahçeşehir – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü – Bahçeşehir – Ispartakule Blokları – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 16₺

IST-17: Halkalı – Başakşehir – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Halkali Tren Istasyonu – Halkali Park – Güneşpark Evleri – Atatürk Mahallesi – Demirciler Sitesi – Başakşehir Metrokent – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 16₺

IST-19: Taksim – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Taksim Abdülhakhamit Caddesi – Nurtepe Viyadüğü – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 18₺

IST-20: Sultanahmet – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Sultanahmet Meydanı – Eminönu – Piyalepaşa – Nurtepe Viyadüğü – İstanbul Yeni Havalimanı

Ücret: 18₺

İstanbul Yeni Havalimanı güncel Havaist otobüs bilgilerini (tarifeler, hat, durak, güzergah ve bilet fiyatı) Havaist’in web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Havaist otobüs hatları ücreti kişi başı 18₺, tek yön ve bagaj dahildir. Yolculuk yoğun saatlerde yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Bu süreyi otobüs içerisinde keyifli bir şekilde değerlendirebilmeniz için koltuk arkası TV üniteleri, Wi-Fi ve USB şarj üniteleri bulunmaktadır.

– Şehir Merkezi/Havalimanı Taksi ile Ulaşım

Birçok turist, şehir merkezine veya otellerine ulaşmak için içgüdüsel olarak taksiye binmektedirler. Ulaşımın hızlı ve pratik yolu olan taksilerle İstanbul Yeni Havalimanı’ndan İstanbul’un farklı merkezi yerlerine veya doğrudan otelinize ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe yaklaşık 50 kilometredir ve trafiğe de bağlı olarak yolculuk süresi 1 saate yakın sürmektedir.

İstanbul Havalimanı’ndan Taksim’e yapacağınız bir yolculuğun bedeli 105₺, Sultanahmet’e 135₺ civarı olacaktır. Ancak, bunlar sabit fiyatlar değildir; trafiğin durumuna göre taksi şoförü paralı yolları kullanabilir ve mesafe uzayabilir.

Taksiye binmeniz gerekiyorsa, terminalin hemen dışında bulunan resmi taksi duraklarına gidebilirsiniz. Önceden rezerve edilen taksiler 2. Kattadır. İstanbul Havalimanı sarı ekonomik taksileri (C tipi), mavi konforlu taksiler (D tipi) ve siyah premium taksiler (E tipi) olarak hizmet vermektedir. Sarı ekonomik taksiler (C tipi), İstanbul’da en sık kullanılan ekonomik bir taksi türüdür.

– Şehir Merkezi/Havalimanı Özel Transfer ile Ulaşım

Özel bir servis, hem taksi hem de standart havaalanı servisi için mükemmel bir alternatiftir. Taksiden rahat ve geniş ve sabir fiyatlıdır. Bu nedenle havalimanından otelinize güvenli ve konforlu gitmek için özel transfer hizmetleri tercih edilmektedir. Ayrıca grupça seyahat eden bir topluluksanız veya çocuklu bir aileyseniz muhtemelen bagajınız da bir o kadar çok olacaktır. Havalimanına varışta sizi karşılayacak olan bir şoför ile doğrudan size özel transfer aracınıza binerek otelinize/şehir merkezine ulaşımınızı rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım türü sabit fiyatlı, güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanı sunmaktadır.

– Şehir Merkezi/Havalimanı Shuttle Servis Araçları ile Ulaşım

Özel servis araçları özellikle birkaç kişilik seyahat eden grupsanız kullanışlı olabilir. Bu araçlarla İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezindeki otelinize ulaşımınızı hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Bu tür ulaşım seçeneği özel transferlere göre nispeten ekonomik olsa da, havaalanında yaklaşık 5 dakika ila 45 dakikaya kadar beklemektedirler. Turizm sezonunda (yaz ayları) 30 dakikada bir, düşük sezonda (kış ayları) 60 dakikada bir hareket etmektedirler.

Havalimanına varışınızda, İstanbul Welcome Cart (IWC) standını ziyaret edebilir ve buradaki IWC ekibi tarafından gerekli yönlendirmelerle servis araçlarına götürülürsünüz. Sultanahmet veya Taksim otelleri için ulaşımın bedeli 21€’dur.

– Şehir Merkezi/Havalimanı Araç Kiralama

İstanbul Yeni Havalimanı’nda birçok araç kiralama saylayıcısı bulunmaktadır. Dış hatlar ve iç hatlar gelen yolcu terminallerinde araç kialaması yapabileceğiniz farklı araç kiralama şirketleri yer almaktadır. İstanbul Yeni Havalimanı’nda Lux, Çizgi Rent a Car, Euronet, Comet, Ülger Rent a Car, Payless, Avec, Goldcar, Europcar, Garenta, National, Dokay, Enterprise, Alamo, Central, Budget, Avis, Green Motion ve Sixt araç kiralama şirketleri bulunmaktadır.

– Otogar/ İstanbul Havalimanı Ulaşım

Esenler Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden İstanbul Yeni Havalimanı’na İETT’nin toplu taşıma otobüsleri, Havaist ve ticari taksiler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Otogar ile İstanbul Havalimanı arası 58 kilometredir. Yolculuk süresi trafiğin yoğunluğuna göre yaklaşık 1 saate yakın sürmektedir.

İETT ile Otogar’dan İstanbul Havalimanı’na Giden Otobüs Hattı:

İST-3: Otogar – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Otogar – Otogar Yolu – İstanbul Havalimanı

Güncel Sefer ve Durakları Görün

Havaist ile Otogar’dan İstanbul Havalimanı’na Giden Otobüs Hattı:

Havaist otobüsleri, Esenler Otogar’dan İstanbul Yeni Havalimanı’na hergün saat 04.30 ile 04.10 arasında her 30 dakikada bir hareket etmektedir.

İST-3: Otogar – İstanbul Yeni Havalimanı

Duraklar: Orogar – – Otogar Yolu – İstanbul Yeni Havalimanı

Taksi ile Otogar’dan İstanbul Havalimanı’na Ulaşım:

Esenler otogardan İstanbul Havalimanı’na gitmek için taksileri kullanmayı düşünebilirsiniz. Taksi ile iett ve havaist otobüslerine nispeten daha erken havalimanına varabilirsiniz. Eğer fazla bagajınız yoksa taksiler ulaşım için hızlı ve pratiktir.

Esenler otogardan İstanbul Havalimanı’na taksi ile ulaşımın bedeli yaklaşık 150-160₺ arasındadır.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Yakın Oteller

İstanbul’a olan gece varışlı uçuşlarınızda veya konaklayabileceğiniz havalimanına yakın birkaç otel bulunmaktadır.

Ayrıca havalimanında kısa süreli dinlenebileceğiniz uyku alanları bulunmaktadır. Sleepod üniteleri ile İstanbul Havalimanı’nda saati 9€ ücret ile dinlenebilirsiniz.

  • Kabin Fiyatı/Saat (07.00-19.00): 6€
  • Kabin Fiyatı/Saat (19.00 – 7.00): 9€
  • Ek Hizmetler (Battaniye, yastık ve yastık kılıfı): 2€
Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Sofya’da Gezilecek Yerler | En Güzel 65 Nokta!

Sofya Nerede & Hangi Ülkede? Sofya, Bulgaristan sınırları içerisinde bulunmakta olup, ülkenin başkentidir. Adını, bulunduğu…

1 ay önce

Budapeşte Gezilecek Yerler | En Güzel 31 Nokta!

Budapeşte gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında: Macaristan’ın başkenti Budapeşte, ülkenin hem politik hem…

1 ay önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

1 ay önce

Bakü Gezilecek Yerler Listesi | 54 Muhteşem Nokta

Hap Niteliğinde Bilgiler Şehir hakkında: Azerbaycan'ın modern başkenti olan Bakü, eski Farsçada "Tanrı’nın Şehri" olarak adlandırılırken,…

2 ay önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 ay önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 ay önce