Isparta

Isparta’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Güller Diyarı olarak da bilinen Isparta, Akdeniz bölgesinde yer alan illerimizden biridir. İklim olarak Akdeniz iklimi ve karasal iklim özelliklerini taşır. Birçok ilin geçiş noktası üzerinde yer alan Isparta, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin kültürlerinden etkilenerek günümüz kültürel dokusunu oluşturmuştur. Isparta mutfağı iklim, yer şekilleri ve kültür ekseninde şekillenmiş kozmopolit bir mutfaktır. İlin Toros dağlarının eteklerinde bulunan ovaları, Eğirdir Gölü, Kovada Çayı, Sütçüler Yazılı Kanyonu, lavanta bahçeleri, gül tarlaları gibi sayamadığımız nice güzelliği yine yöre mutfağını etkileyen faktörlerdendir. Her ne kadar çoğu insan için bir il düşünüldüğünde o ilin doğal ve tarihi güzellikleri akla gelse de aslında daha fazlası vardır. Bir ili anlamak o ilin mutfağını denemekten geçer.

Isparta’nın yöresel yemeklerinden bazıları ise şunlardır: Bakla borani, yufka ekmeği, banak, sazan dolması, şalgam aşı, zıplak, dirgit, Tatar mantısı, Yalvaç güllacı, Yalvaç keşkeği, fırın kebabı, yatırtma, kuyruğu sulu, ekmek aşı, balkabaklı baklava, Isparta peksimeti, gül reçeli, kiraz reçeli, su peltesi, gül şerbeti, gül çayı, gül lokumu… Ayrıca Isparta’nın kendine has 25 çeşit yöresel çorbası da bulunmaktadır. Bu çorbalardan bazıları Isparta yöresine aittir, bazıları ise diğer yörelerin bu yöreye uyarlanması şeklinde hazırlanmaktadır.

Isparta Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Isparta’dan Alınabilecek Yiyecekler: Oldukça verimli topraklara sahip olan Isparta’da tarım ön plana çıkar. Yöreye ait tahıl kökenli yemeklere, böreklere ve ekmek çeşitlerine sıkça rastlanır. Bununla beraber, şehre özgü tarhana, kebap, dolma, güllaç gibi yörenin mutfak kültürünü yansıtan lezzetlerle öne çıkar. Isparta’ya yapacağınız bir seyahatte burada yiyebileceğiniz onlarca yemek ve tatlı çeşidi bulabilirsiniz. Seyahatiniz dönüşünde ise doğal köy ürünlerinden, tahin pekmezi, biber salçası, Tatar mantısı, bu topraklara özgü meşhur Isparta güllerinden yapılan çay, lokum gibi ürünlerden satın alabilirsiniz. Isparta mutfağına özgü doğal ürünleri şehir merkezindeki yöresel ürün satışı yapan noktalardan bulabilmeniz mümkündü.

Isparta’nın En Meşhur Tatlısı: Isparta denildiğinde şüphesiz akla ilk olarak meşhur gülleri gelir. Şehirle özdeşleşen güller tatlı ve şekerleme ürünlerinde kullanılır, şehri ziyaret eden yabancıların beğenisine sunulur. Isparta’da içeriğinde gül olan çeşitli tatlı ve şekerleme ürünlerinden satın alabilirsiniz. Bu ürünleri şehir merkezinde pek çok yerde bulabilmeniz mümkündür. Gülden imal edilen lokumlar, şekerlemelere ek olarak gül çayı, gül sabunu gibi ürünleri de bulabilirsiniz. Unutmadan, Isparta’da mutlaka güllaç tatlısını da denemeyi unutmayın.

Isparta’da Nerede, Ne Yenir?

Zeyrek Kafe & Bistro

Fotoğraf: Furkan Emre Bircan

Zeyrek Kafe, Isparta’da kahvaltı salonu ve kafe konsepti ile hizmet veren mekânlardan biridir. Konum olarak Isparta’nın merkezinde Fatih Mahallesi’nde yer alır. Güler yüzlü ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile hareket eder. Kafe ve bistro olarak bilinen Zeyrek, aynı zamanda nargile konusunda da ön planda olmayı başarabilmiştir. İç mekân konsepti, gelişmiş bir menü ve daha birçok hizmeti bulunur. Burada ister canlı maç izleyebilir ister oyun masalarında oyun oynayarak keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Oyun konusunda da oldukça beğenilen kafe genellikle okey oynamayı sevenler için ideal bir seçenek olacaktır.

Zeyrek Kafe, zengin serpme kahvaltısı ile öne çıkar. Serpme kahvaltının içerisinde 4 çeşit peynir, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, biber, tahin-pekmez, reçel çeşitleri, bal, kaymak ve daha birçok çeşit kahvaltılık bulunur. Serpme kahvaltınızda ekstra olarak omlet, menemen, sahanda yumurta gibi sıcak ürünler de alabilirsiniz. Kahvaltısı lezzetli olduğu kadar aynı zamanda ekonomik olmasıyla da müşterileri sevindirir. Buraya kahvaltı için gelecekseniz mutlaka saat 2’den önce gelmelisiniz. Çünkü mekânda belirli bir saate kadar kahvaltı menüsü çıkar.  Kahvaltı haricinde pizza, hamburger, tost gibi klasik bir kafede bulabileceğiniz ürünleri de deneyebilirsiniz. Kahvaltı salonu olmanın yanı sıra aynı zamanda bir kafe işlemesi olan Zeyrek; çay, kahve içmek ve arkadaş buluşmaları için de ideal bir mekândır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., 4504/1. Sk., No: 29, Merkez

Telefon: 0555 075 77 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/zeyrekkafe/

Haritada Görüntüle >

Piyola Cafe

Isparta’nın tam göbeğinde yer alan Piyola Cafe, kapalı ve açık bölümleri ile hizmet vermektedir. Konum olarak Piri Mehmet Mahallesinde yer alır. Isparta için buluşma noktalarından biri olan kafe, aynı zamanda arkadaş buluşmaları için de oldukça uygun bir mekândır.  Kafe, iç alan ve dış alan olmak üzere toplamda 2 bölümden oluşuyor. İç alan müşterilerin rahat edebileceği tarzda dekore edilmiştir. Dış alan ise klasik bir çay bahçesini andırır ve sıcak yaz günlerinde burada oturup soluklanabilirsiniz. Ayrıca bahçede bir sürü gül ve başka çiçekler olması buraya ayrı bir hava katmıştır. Hijyen konusunda iyi olan kafenin servis personelleri de güler yüzlü ve kibardır. Ayrıca bu kafede sipariş verdiğinizde siparişinizin gelmesi için çok fazla beklemeniz gerekmez. Yani kafenin servisi hızlıdır.

Piyola Kafe; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği menüleri ile hizmet veren bir işletmedir. Açık havada ev yapımı ürünlerle zenginleştirilmiş serpme kahvaltı için bu kafeyi tercih edebilirsiniz. Kahvaltıda peynir çeşitleri, zeytin, sigara böreği, bal-kaymak, haşlanmış yumurta, gül reçeli ve Ege usulü reçelli lor peyniri bulunur. Kafenin kahvaltısında bulunan ürünlerinin birçoğu ev yapımıdır. Öğle ve akşam yemeği için ise oldukça dolu bir menü seçeneğine sahiptir. Bu kafede en çok beğenilen ve tavsiye edilen yiyecek pizzadır. Pizza haricinde waffle yemeyi de tercih edebilirsiniz. Yemek menüsü haricinde sıcak ve soğuk içecek menüsü de göz doldurucudur. Kahve çeşitleri de oldukça güzel ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pirimehmet Mah., Mimar Sinan Cad., No: 63, Merkez

Telefon: 0538 744 80 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Piyola-Cafe-Bistro-1263157367037621/

Haritada Görüntüle >

Yörük Türkmen Evi

Fotoğraf: Koray Çiftçi

Yörük Türkmen Evi, Isparta’da yöresel kahvaltı denildiğinde akla gelen yerlerden biridir. Açık alanda, bahçe içerisinde, ferah ve samimi bir ortamda lezzetli yemekler için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Isparta Çayyolu olarak bilinen bölgede yer alır. Mekân olarak 2 katlı bir Türkmen evinde hizmet vermektedir. Restoranın içi klasik bir Türkmen evi tarzında dekore edilmiş olup müşterilere ev ortamının verdiği sıcaklığı yaşatır. Restoranın iç mekânının yanı sıra küçücük güzel bir bahçesi vardır. Doğal ortamda, kuş cıvıltıları eşliğinde sade ve güzel kahvaltılar için bu bahçeyi tercih edebilirsiniz. Ancak bahçesinin küçük olmasından dolayı buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Yörük Türkmen Evi, kahvaltısı ile öne çıkan bir işletmedir. Kahvaltı menüsü; kahvaltı tabağı, pişi, çay ve gözleme çeşitlerinden oluşan oldukça sade ama bir o kadar lezzetli ürünlerden oluşur. Kahvaltıda kahvaltı tabağı alabileceğiniz gibi burada hazırlanıp pişirilen pişi çeşitleri ve gözleme çeşitlerinden de alabilirsiniz. Bu restoran özellikle lezzetli pişileri ile tanınmaktadır. Pişi siparişlerinizin yanında domates, salatalık, peynir gibi kahvaltılık ürünler de getirilir. Ayrıca buranın kahvaltısında çay demlikle getirilmektedir. Kahvaltı haricinde menüsünde mantı ve çorba çeşitleri yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Turan Mah., 122. Cadde, D. No: 158, Merkez

Telefon: 0246 218 22 28

Haritada Görüntüle >

Antre Gurme Kitchen

Isparta’da lezzetli etlerin adresi olan Antre Gurme Kitchen konum olarak Sanayi Mahallesinde bulunan Centrum Garden AVM içerisinde yer alıyor. Restoran,  Isparta’nın ilk ve tek steakhose işletmesi olmasıyla bilinir. Isparta’da lezzetli steak için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir restorandır. Modern ve şık bir dekorasyona sahip olan restoran her damak zevkine uygun hitap eden bir menüye sahip olması ile bilinir. Personelleri müşterilere karşı son derece ilgili olması ile öne çıkar. Bu restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmak faydalı olacaktır.

Antre Gurme, her damak zevkine uygun zengin ve çeşitli bir menüye sahiptir. Kahvaltı menüsü bulunur. Kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşur ve bu menüde kahvaltı çeşidi oldukça zengindir. Kahvaltı haricinde öğlen ve akşam yemeği için oldukça geniş bir menü seçeneğine sahiptir. Antre Gurme et ürünleri ile öne çıkar. Dana kaburga, tereyağlı lokum, İskender kebap, Diyarbakır tava, bonfile çöp şiş, tavuk ızgara, çöp şiş, kuzu incik, et sarma, kuzu kapama bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Et yemeklerinin yanında tatlı olarak sufle, burma kadayıf, dondurma gibi tatlı seçenekleri de mevcuttur. Antre Gurme lezzetli yemekleri ile olduğu kadar sunumları ve ikramları ile de öne çıkmayı başarmıştır. Restoranda alkol servisi bulunmaz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 12:00 – 22:00, hafta sonu 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Centrum Garden, Merkez

Telefon: 0246 224 11 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/antregurmekitchen/

Haritada Görüntüle >

Otantik Doğa Park

Fotoğraf: Armağan

Otantik Doğa Park, Isparta’da doğa ile iç içe bir mekân arayanlar için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Konum olarak Isparta Ayazmana mevkiinde yer alır. Bir kır bahçesi olarak tasarlanmış restorandır. Ayazmana mesireliğinde ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz tek mekân olma özelliğine sahiptir. Restoran; bahçe ve iç mekân olmak üzere toplamda 2 alanda hizmet verir. Bahçesi oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca mesirelik bir alanda yer aldığı için doğal ortamın keyfini çıkartabilirsiniz. Alışveriş, yeme, içme, çocuk oyun alanı, park olarak hizmet veren kompleks bir işletmedir. Ayrıca bu restoranda çocukların oyun oynayabileceği alanlar da bulunur.

Otantik Doğa Park doğa ile iç içe kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Bu restoran kahvaltı menüsü ile öne çıkar. Mekânda otantik ve bol çeşit içeren kahvaltı yine otantik bir sini eşliğinde servis edilir. Kahvaltıda menemen, sucuk, pişi, yayık tereyağı, kızartma, kavurma, el açması ve diğer kahvaltılık ürünler yer alır. Kahvaltı haricinde kumda Türk kahvesi, demlik çay, tavuk döner, gözleme, tost, yayık ayranı, köfte, sıcak ve soğuk içecek seçenekleri mevcuttur. Yeme ve içme ürünlerinin yanı sıra nargile isteyenler için nargile seçenekleri de mevcuttur. Parkın içerisinde iki ayrı noktada dondurma standı bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ayazmana Cad., No: 120/6, Merkez

Telefon: 0546 132 96 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/otantik.doga.park/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Kadir

Fotoğraf: Emil Boucek

Kebapçı Kadir, Isparta Valiliğinin karşısında yer alan şehrin en eski kebapçılarından biridir. Kuruluş yılı 1851’e dayanan kebapçı kurulduğu günden bu günümüze kadar lezzetini koruyarak gelebilmeyi başarmıştır. 1851 yılında Hafız Dede tarafından kurulmuştur. Hafız Dede kebap yapmayı Isparta’da yaşayan Rumlardan öğrenmiş ve daha sonra kendi kebap dükkânını açmış. Açılan ilk dükkânda masa, sandalye yokmuş ve müşteriler yerde sinilerde kebap yiyormuş. Hafız Dededen sonra dükkânın başına oğlu Osman Siyasi Bey geçmiştir. Siyasi Osman Bey siyasetçi kimliğine sahip bir kişi olması sebebi ile kebap dükkânı aynı zamanda siyasetin eksik olmadığı bir mekân haline getirmiştir. İşletmenin Kebapçı Kadir adı ile markalaşması ise Kadir Açıkalın tarafından oluşturulmuştur. Günümüzde bu işletme 4. kuşak Hüseyin Açıkalın tarafından işletilmektedir. Konum olarak oldukça merkezi bir mevkide bulunması sebebi ile buraya ulaşım oldukça basittir.

Kebapçı Kadir, fırın kebabı ve pidesi ile meşhur bir kebapçıdır. Isparta yöresel tatlarını deneyimleyeceğiniz restoran aynı zamanda oldukça çeşitli bir menü portföyüne sahiptir. Fırın kebabı, kabune pilavı, tandır, kapama ve irmik helvası burada bulabileceğiniz yöresel lezzetlerdendir. Tandır kebabının yanında üzüm hoşafı verilir. Yöresel ürünler haricinde Adana kebap, dana bonfile, dana antrikot, dana pirzola, hamburger, pide çeşitleri, cheeseburger buranın öne çıkan yemeklerindendir. Bu restoranın kebapları oğlak etlerinden yapılır. Oğlak etleri yörenin oğlaklarıdır ve bu oğlaklar doğal olarak beslendikleri için etleri taze ve lezzetlidir. Yemek menüleri haricinde menüsünde zengin meze çeşitleri ve tatlı çeşitleri yer alır. Mezeler arasında Antep ezmesi ve acuka öne çıkar.  Tatlı olarak çakal helvası ve Tosmankara helvası denenebilir. Yemeklerin yanına içecek olarak buranın en beğenilen içeceği olan yayık ayranını alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ulu Camii Yanı, Valilik Arkası, Kebapçılar Arastası, No: 8, Merkez

Telefon: 0246 218 24 60 – 212 17 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapcikadirisparta/

Haritada Görüntüle >

Hacıbekir Pide Salonu

Hacıbekir Pide Salonu, Isparta merkez Piri Mehmet Mahallesinde yer alan pide salonudur. Isparta merkezde ara bir sokak üzerinde yer almasına rağmen Isparta’nın en ünlü pidecilerinden biri olmayı başarmıştır. Hacıbekir Pide Salonu 2020 yılına kadar aynı yerde ve aynı kişi tarafından işletilmiştir. Daha sonra 2020 yılında Hacıbekir Pide Salonunun sahibi ve ismi değişmiştir. Yeni ismi ise ‘’Kardeşler’’ olmuştur. Salaş restoran sevenlerin beğeneceği işletmelerden biri olan pide salonu lezzetli şişleri ve pideleri ile ön plandadır. Mekân olarak oldukça temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Ayrıca servisi hızlı ve servis personelleri de güler yüzlüdür.

Hacıbekir Pide Salonu; çorba çeşitleri, pide çeşitleri, güveç, tavuk şiş, Isparta şiş, kiremitte köfte, ciğer şiş bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Isparta şiş, kıymalı pide, kuşbaşılı pide, etli pide buranın öne çıkan lezzetlerindendir. Daha çok pide salonu olarak bilinen işletmenin pideleri lezzetlidir. Pide çeşitleri arasından kuşbaşılı pidesi denemeye değerdir. Bu restoranın pidesi ince hamurludur ve pidenin iç malzemesi ise boldur. Pide haricinde işkembe çorba, şiş köfte ve kaymaklı kadayıf denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Pirimehmet Mah., 1732. Sk., No: 13, Merkez

Telefon: 0246 218 87 51

Haritada Görüntüle >

Çorbada Şayan

Fotoğraf: Ali Rıza Kargı

Isparta’nın kendine özgü toplamda 16 çeşit çorbası bulunur. Bu çorbalarının kimisi tamamen yöresel çorbalar olup kimisi de diğer yörelerin çorbalarının bu yöreye uyarlanması ile oluşturulmuş çorbalardır. Isparta’nın çorba bakımından bu kadar zengin olması şüphesiz restoran kültürüne de yansımış ve ‘’Çorbada Şayan’’ ile müşterilerle buluşmuştur. Konum olarak Isparta merkez Kutlubey Mahallesindeki Eski Üzüm Pazarı içerisinde yer alan çorbacı ev lezzeti tadındaki lezzetli çorbaları ile bilinir. Temiz, nezih, kaliteli, güzel ve makul fiyatlı olan işletme birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen mekânlar listesinde yerini almıştır.

Çorbada Şayan lezzetli çorbaları ile bilinen bir mekândır. Mercimek, ezogelin, işkembe, kelle paça, ayak paça gibi pek çok çorba çeşidi bulunur. Burada hazırlanan kelle paça çorbası çoğu insanın alışkın olduğu kelle paça çorbası gibi değildir. Yani bu çorbayı yerken ağza kelle eti parçacıkları gelmez.   Çorba çeşitlerinin yanı sıra sulu yemek ve tatlı çeşitleri de bu restoranda mevcuttur. Tatlı çeşitleri arasında sütlaç konusunda gerçekten başarılıdır. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç vakitlerine kadar açık olan çorbacı, genellikle öğlen vakitlerinde bir hayli kalabalıktır ve öğlen burada yer bulmak zor olabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kutlubey Mah., 1009. Sk., Merkez

Telefon: 0554 766 86 86

Haritada Görüntüle >

Çorbana

Fotoğraf: Yusuf Özdamar

Çorbana, Isparta’da Kutlubey Mahallesinde lezzetli çorbaları ve lezzetli yemekleri ile meşhur işletmelerden biridir. Sessiz ve sakin bir ortamda lezzetli yemekler için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Restoran mekân olarak oldukça güzel ve şık bir atmosfere sahiptir. Ayrıca yemeklerin lezzetine ve sunumuna özen gösterilmiş, yemekler mideye hitap etmesi kadar göze de hitap etmesi sağlanmıştır. Sessiz, sakin, kaliteli ve nezih bir ortama sahip olan işletme oldukça makul fiyatlara sahip olması ile de birçok müşteriyi sevindirmiştir.

Çorbana, menüsünde çorba çeşitleri, kebap çeşitleri, ızgara, ekmek arası lezzetler, salata çeşitleri ve tatlı çeşitleri bulunan bir işletmedir. Tavuk, ezogelin, mercimek, kelle paça, işkembe, beyin, dana ayak paça, beyran ve karışık çorba bu çorbacıda bulunan çorba çeşitlerindendir. Burada hazırlanan kelle paça çorbası kendi suyundan hazırlanır ve gerçekten lezzetlidir.  Çorba haricinde ekmek arası sucuk, ızgara köfte, tavuk şiş, yaprak ciğer, kokoreç, sac kavurma gibi pek çok lezzet bulunur. Ayrıca şırdan ve mumbar gibi farklı lezzetler arıyorsanız yine bu restoranın menüsünde bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Bu restoranda önden çorba, çorbanın ardından ızgara ve daha sonra da tatlı alarak kendinize güzel bir yemek ziyafeti çekebilirsiniz. Tatlı olarak buranın dondurmalı irmik tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Yemekleri lezzetli ve sunum olarak başarılı olan işletme Isparta’da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., 1009. Sk., Merkez

Telefon: 0554 766 86 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/corbana_/

Haritada Görüntüle >

Flaş Çorba

Fotoğraf: Uyan 32

Flaş Çorba, Isparta’da gece çorba içmek için en çok tercih edilen mekânlardan biridir. Konum olarak merkez Zafer Mahallesinde yer alan çorbacı toplamda 15 çorba çeşidi sunması ile bilinir. Mekân olarak klasik bir çorbacıdan farkı yoktur. Çalışan personellerin hizmeti müşterileri memnun etmeye yöneliktir.

Flaş Çorba menüsünde 15 çeşit çorba bulunan klasik çorbacılardan biridir. Ezogelin, mercimek, kelle paça, tavuk, işkembe, ayak paça ve damar çorbaları bu çorbalardan sadece bazılarıdır. İşkembe çorbasının yanında ekstra sarımsak sosu ve sirke getirilir. Böylelikle çorbasını dileyen ekstra sarımsak sosu ve sirkeyle içebilir. Çorba çeşitlerinin yanında masaya çeşitli ikramlar getirilir. İkram olarak yeşillik ve Isparta ekmeği getirilir. Çorbaları ile öne çıkan işletmede çorba haricinde ızgara çeşitleri de bulabilmek mümkündür. Ancak bu restoran çorbaları ile ünlü olduğu için birçok müşteri tarafından çorba içmek için tercih edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zafer Mah., Ertokuş Cad., No: 84, Merkez

Telefon: 0544 721 65 04

Haritada Görüntüle >

Kral Çorba

Kral Çorba, Isparta Yedişehitler Mahallesinde yer alan bir çorba salonudur. Gece boyunca açık, temiz ve nezih bir mekân olması ile bilinen çorbacı aynı zamanda lezzetli çorbaların da adresidir. Ortam olarak oldukça geniş ve rahat bir ortama sahiptir. Ailecek çorba içmeye uygun son derece nezih bir mekândır. Restoran; lezzetli çorbaları, ikramları ve çalışan personellerinin güler yüzlülüğü ile Isparta’nın sevilen çorbacılarından biri olmayı başarmıştır.

Kral Çorba oldukça geniş bir çorba menüsüne sahiptir. Bu çorbacıda ezogelin, mercimek, yayla, tavuk, domates, kelle paça, işkembe, ayak paça, damar, dil, beyin, şırdan, çürük, tuzlama ve karışık çorbalar yer alır. Çorba siparişlerinizin yanına çeşitli ikramlar getirilir. Peynir, zeytin, jalepon biber, turşu, acılı ezme, söğüş ve bal-kaymak çorbaların yanına getirilen ikramlardandır. Isparta’da lezzetli, doyurucu ve kaliteli çorbalar için Kral Çorba’yı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yedişehitler Mah., Hilmi Çakmakçı Cad., No: 243/1, Merkez

Telefon: 0541 644 05 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ailenizincorbacisi/

Haritada Görüntüle >

Ferah Kebap Salonu

Fotoğraf: PaylaşıYorum

Ferah Kebap Salonu, 1944 yılında Nuri Parlar tarafından Üzüm Pazarında açılmış bir restorandır. Restoranın tarihi her ne kadar 1944 olsa da Parlar ailesinin kebapçılık geçmişi daha eskilere dayanır. Nuri Parlar babasından öğrendiği kebapçılık işini Ferah Kebap adı ile Isparta ile buluşturmuştur. Ferah Kebap ismi ise Nuri Parlar tarafından dükkânın geniş olması ve gönüllere hitap etmesi amacı ile ‘’ferah’’ olarak konulmuştur. İlk kurulduğu zaman oldukça küçük bir kebap salonu olan işletme giderek ünlenmiş ve büyümüştür. 1944’ten bu yana aynı yerde hizmet veren işletme günümüzde 3 katlı bir binaya dönüştürülmüş ve yine bu binada hizmet vermeye devam etmiştir. Günümüzde bu işletme Nuri Parlar’ın 3. kuşak torunu tarafından işletilmektedir.

Ferah Kebap Salonu kebap çeşitleri, pide çeşitleri ve helva olmak üzere temelde 3 kategoriden oluşan bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri arasında Isparta kebabı, Isparta usulü şiş köfte, kuşbaşı şiş, tavuk şiş, kabune ve güveç bulunur. Pide çeşitlerinde ise kıymalı, peynirli, kaşarlı, kuşbaşılı, şekerli peynirli, kuşbaşı kaşarlı, kıyma kaşarlı ve özel karışık pidesi bulunur. Tatlı menüsünde ise kadayıf çeşitleri, fırın sütlaç, irmik helvası ve tahin helvası bulunur. Bu restoranın ön plana çıkan lezzetleri ise Isparta kebabı, soğanlı kaşarlı şiş, kabune ve tahin helvasıdır. Kabune, Isparta’nın düğün pilavıdır ve bu pilavın içinde kaburga eti ve nohut bulunur. Burada hazırlanan ürünler tazedir ve günlük olarak hazırlanır ve tüketilir. Ayrıca menüsünde yer alan ürünlerin birçoğu gerçekten lezzetli ve kalitelidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 19:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., 120. Cad., Atatürk Parkı İçi, No: 13, Merkez

Telefon: 0246 218 12 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ferahkebap/

Haritada Görüntüle >

Hanedan Restaurant & Steak

Fotoğraf: İlhan Aycibin

Hanedan Restaurant, Isparta merkezde Fatih Mahallesinde Böcüzade Düğün Salonu karşısında yer alan bir restorandır. Restoran 2019 yılında baştan aşağı yenilenmiş, daha geniş ve modern bir görünüme kavuşmuştur. Yenilenen yüzü ile Hanedan Restaurant, geniş ve ferah oturma alanları, çocuk oyun alanları ile daha çok müşteri ağırlamaya uygun bir mekân haline dönüştürülmüştür. Ayrıca aile yemekleri, iş toplantıları gibi özel davetler için de tercih edilebilecek adreslerden biridir. Restoran, ortam olarak oldukça şık, temiz ve modern bir ortama sahiptir. Bir restoran olmanın yanı sıra birçok yöresel ürünü buradan satın alabilirsiniz.

Hanedan Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğine yönelik lezzetli menüler sunar. Restoranın kahvaltı menüsü gayet doyurucu serpme kahvaltı tabağından oluşur. Bu kahvaltıda peynir, zeytin, reçel, çay, domates, salatalık, biber, patates kızartması, nutella ve bal-kaymak bulunur. Öğle ve akşam yemeklerinde ise kebap çeşitleri, steak etler, ızgara çeşitleri ve tatlı çeşitleri bulunur. Restoranın en beğenilen yiyecekleri kaymaklı kabak tatlısı, perde ciğer ve Adana kebaptır. Bu restoranda kullanılan etler tazedir ve yemekler günlük olarak hazırlanmaktadır. Ayrıca Ramazan ayına özel birçok menüye de sahiptir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., Ertokuş Cad., 4551. Sk., No: 2/1, Merkez

Telefon: 0246 227 76 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hanedan.isparta/

Haritada Görüntüle >

Burç Fırın

Fotoğraf: Ali Rıza Kargı

Isparta’da doyurucu, lezzetli ve nezih bir kahvaltı mekânı arıyorsanız Burç Fırın tam da size uygun olacaktır. Konum olarak Modern Evler Mahallesi’nde yer alır. Isparta’da Burç Pastaneleri geleneğinden gelen işletme fırın kafe konsepti ile hizmet vermektedir. Burç Pastaneleri, Isparta’da 35 yıldan fazla geçmişe sahip olan bir işletmedir. Ortam olarak oldukça sakin, temiz ve şıktır. Bu fırının servis personelleri müşterilere karşı oldukça kibardır ve masaya oturduğunuzda size hemen yardımcı olurlar. Ayrıca servisi hızlıdır ve bu yüzden servis için çok fazla beklemenize gerek kalmaz.

Burç Fırın; zengin serpme kahvaltısı, rengârenk pastaları ve temiz ortamı ile Isparta’nın en çok tercih edilen fırın kafelerinden biridir. Serpme kahvaltıda klasik kahvaltılık ürünlerin yanı sıra pancake servisi de bulunmaktadır. Pancake haricinde sucuklu yumurta, omlet, menemen, kuymak ve krep gibi birçok lezzet bulunuyor. Bu kafenin fırınında pişirilen poğaça çeşitleri ve pişi çeşitleri ile kahvaltınıza renk katabilirsiniz. Kahvaltı haricinde pasta çeşitleri, kekler, tatlılar ve envaı çeşit unlu mamulleri denemeye değerdir. Bu ürünleri ister masada oturup deneyebilir isterseniz de paket şeklinde alıp evinize götürebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Modern Evler, Şht. Astsubay Yaşar Topçu Cad., No: 127, Merkez

Telefon: 0246 500 28 72

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/burcfirin/

Haritada Görüntüle >

Harman Etli Ekmek

Harman Etli Ekmek, Isparta IYAS Park AVM karşında yer alır. Etli ekmek, çorba ve ızgara için tercih edilebilecek restoranlardan biridir. Isparta’da Konya’nın meşhur etli ekmeğini ve daha bir sürü lezzetli yemeği burada bulabilirsiniz. Mekân olarak oldukça temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Çalışanların müşterilere karşı tutumu oldukça başarılıdır.

Harman Etli Ekmek, lezzetli ve çok çeşitli menüleri olan bir restorandır. Çorba çeşitleri, pide çeşitleri, etli ekmek, kebaplar, ızgaralar, dürümler, başlangıçlar, tatlılar ve içecekler restoranın menüsünü oluşturmaktadır. Başlangıç menüsü içerisinde lahmacun, fındık lahmacun ve içli köfte yer alır. Etli ekmek çeşitleri arasında ise etli ekmek, bıçak arası pide, bıçak arası etli ekmek ve bıçak arası Mevlana pide seçenekleri bulunur. Etli ekmek seçeneklerinden ayrı menüde birçok lezzeti bulmanız mümkündür. Adana kebap, lahmacun, kelle paça çorbası, bamya çorbası ve çürük çorbası mekânın favori lezzetlerindendir. Şık sunumlu lezzetli yemekler için bu restoran ziyaret etmeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Ertokuş Cad., No: 33, Iyaş Park AVM, Merkez

Telefon: 0246 227 87 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/harman_etliekmek/

Haritada Görüntüle >

Yaşar Ustanın Yeri

Fotoğraf: Hüseyin Ürkan

Yaşar Ustanın Yeri Isparta’da Sanayi Mahallesi Gülkent Devlet Hastanesinin karşısında yer alır. Sanayi sitesi girişinde işlek bir cadde üzerinde yer alan restoranda park sıkıntısı yaşanmaz.  Mekân olarak oldukça temiz ve güzel bir ortama sahiptir. Sessiz ve sakin bir atmosfere sahip işletmede rahat rahat oturup yemeğinizin tadını çıkartabilirsiniz. Bu restorana daha girdiğiniz anda güler yüzlü bir ekip tarafından karşılanırsınız ve bu ekip masaya oturduğunuzda da sizinle ilgilenerek siparişinizi alır. Daha sonra siparişleriniz mutfakta özenle hazırlanır ve masanıza getirilir. Yemeklerin servis süreci oldukça hızlı gerçekleşir ve yemeğinizi beklerken sıkılmazsınız.

Yaşar Ustanın Yeri, lezzetli et menülerine sahiptir. Pide çeşitleri, güveç, kuzu dürüm, şiş, lahmacun, çöp köfte, et sarma ve ızgaralar bu restoranın menüsünü oluşturur. Bu restoranın en beğenilen lezzetleri kuzu dürüm, et sarma, kaymaklı kadayıf ve kaşarlı yumurtalı pidedir. Restoranın yemekleri günlük olarak hazırlanır ve yemeklerde kullanılan ürünlerin taze olmasına dikkat edilir. Yemekleri çok beğenildiği kadar kaymaklı kadayıf tatlısı da oldukça beğenilmektedir. Hatta bu tatlının kaymağı hazır kaymak değil ev yapımı kaymaktır. Fiyat açısından da son derece makul olan işletme, lezzetli ve doyurucu menüleri ile birçok müşterinin takdirini kazanmayı başarabilmiştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Sanayi Mah., Yeni Sanayi Sitesi, Merkez

Telefon: 0246 218 09 39

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yasarusta32/

Haritada Görüntüle >

Hacıbenlioğlu Kebap Helva ve Pide Salonu

Hacıbenlioğlu Kebap, Isparta’da en eski kebap salonlarından biridir. Konum olarak merkez Kutlubey Mahallesinde yer alır. 1800’lü yıllarda Kütahya’da yaşayan Hacı Benlioğlu ailesinden Hacı Mustafa Efendi Isparta’ya yerleşir. Hacı Mustafa Efendi Isparta’ya yerleştikten sonra burada mesleği olan kebapçılık ve helvacılık mesleğine devam etmek ister. Bu nedenle 1833 yılında Kebapçılar Arastası olarak bilinen yerde ilk kebap dükkânını açmıştır. Daha sonra Ispartalı Rumlardan kebap yapımının inceliklerini öğrenmiş ve bu konuda iyice ustalaşmıştır. Yaz aylarında kebap, kış aylarında ise tahin helvası yaparak geçimini sürdürmüştür. Kuruluş hikâyesi bu şekilde olan işletme 1833 yılından beri eskimeyen lezzetlerini daha da ileriye taşıyarak günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Günümüzde bu kebap salonu ailenin 5. kuşak üyeleri tarafından işletilmeye devam etmektedir.

Hacıbenlioğlu Kebap, kurulduğu ilk günden bu güne tahin helvası ve kebap konusundaki başarısından dolayı adından sıkça söz ettirmiştir. Teknolojinin ilerlemesi ve kıyma makinelerinin ortaya çıkmasıyla menüye şiş köfte ve pide çeşitleri de eklenerek menü zenginleştirilmiştir. Restoranın en çok tercih edilen ürünü kebaptır ve tahin helvadır. Kebabın yanında genellikle üzüm hoşafı tercih edilir ve kebap ile hoşafın uyumlu olduğu görülür. Ayrıca Isparta’nın düğün pilavı olan kabune pilavı da oldukça başarılıdır. Asırlık yemekleri bulunan bu asırlık restoran aynı zamanda Türkiye’nin de en eski lokantalarından biri olma özelliğine sahiptir. Asırlık lezzetlerle buluşmak için Isparta’daki Hacıbenlioğlu Kebap Salonuna mutlaka uğramalısınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., Hasan Fehmi Cad., No: 4, Merkez

Telefon: 0246 218 18 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/hacibenlioglu/

Haritada Görüntüle >

Uğur Pide

Fotoğraf: Mustafa Adil Küçükağa

Uğur Pide, Isparta Sanayi mahallesinde yer alan pide salonudur. Pide salonu çıkan bir yangın sonucunda tamamen yanmış ve bu yüzden tekrardan tadilata girerek eski yerinde tekrardan açılmıştır. 3 katlı bir binada hizmet veren Uğur Pide bir restoran olmasının yanında aynı zamanda klasik bir restoranın ötesinde hizmet veren işletmedir. Öncelikle birçok restoranda olmayan engelli tuvaleti gibi birçok ayrıntı özel olarak düzenlenmiştir. Ayrıca oyun alanları, şarküteri bölümü gibi birçok bölümden oluşmaktadır. Şarküteri bölümünden günlük taze yumurta, peynir, zeytin gibi taze birçok ürünü satın alabilirsiniz. Uğur Pide, mekân olarak genel anlamıyla temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Bunun dışında servis personeli müşterilere karşı kibar ve servisi de hızlıdır.

Uğur Pide, menü bakımından müşterilerine oldukça geniş seçenek sunar. Pide çeşitleri, kebaplar, çiğ köfte, kiremitte lezzetler, çorba çeşitleri, tatlılar ve içecekler bu restoranın menüsünü oluşturur. Pide çeşitleri arasından ıspanaklı, kaşarlı, kıymalı, tahinli, kıymalı yumurtalı, kuşbaşılı, kuşbaşı kaşarlı gibi pek çok pide çeşidi bulunur. Pide çeşitleri haricinde tavuk şiş, Adana kebap, Vali kebabı, kuzu şiş, karışık kebap gibi birçok kebap lezzetini de burada bulabilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya ikram olarak salata ve meze çeşitleri getirilir. Ayrıca yemeklerden sonra çay ve kahve ikramının bulunması müşteriler açısından beğenilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sanayi Mah., 3245. Sk., No: 50, Merkez

Telefon: 0246 218 98 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ugurpidesalonu/

Haritada Görüntüle >

Çünür Pide ve Izgara Salonu

Fotoğraf: Mustafa İlboğa

Çünür Pide, Isparta’da pide, ızgara ve lahmacun yenilebilecek yerler arasında yer alır. Konum olarak Isparta’nın Çünür Mahallesinde hizmet vermektedir. Üniversite civarına yakın olmasından dolayı öğrenciler ve akademisyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Mekân olarak oldukça temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Yemeklerin servis süresi mekânın yoğunluğuna göre değişim gösterir. Çünkü sipariş ettiğiniz pide ve lahmacun gibi ürünler anlık olarak hazırlanır ve pişirme süresi de göz önünde bulundurulduğunda bir miktar bekleyebilmeniz mümkün olacaktır. Bu noktada restoranın öğle saatlerinde yoğun olduğunu belirtmemiz gerekir.

Çünür Pide; pide, ızgara ve lahmacun üzerine hizmet veren bir işletmedir. Bu restoranın en çok beğenilen lezzetleri pide, tavuk güveç, şiş, kaşarlı tavuk güveç ve kaymaklı kadayıftır. Restoranın yemekleri oldukça lezzetlidir. Bu yemeklerin lezzetinin sırrı etlerin kendi besledikleri hayvanlardan olmasıdır. Bu nedenle Isparta’da güvenle yemek yiyebileceğiniz bir mekândır. Ayrıca oldukça doyurucu olan bu yemeklerin fiyatları da oldukça makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:15 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çünür, No: 6, Merkez

Telefon: 0246 237 02 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cunurpide/

Haritada Görüntüle >

Gözde Balık Evi

Gözde Balık Evi, Isparta merkezde balık yemek için tercih edilebilecek adreslerin başında gelir. Konum olarak Isparta merkezde Kutlubey Mahallesinde yer alır. Gözde Balık sadece bir balık restoranı değil aynı zamanda balıkçılık da yapan bir işletmedir. Yani buradan balık satın alarak evinizde kendiniz de balık ziyafeti çekebilirsiniz. Ama evinizde uğraşmak istemiyorsanız bu restoranda da balıklarınızı hazırlatıp yiyebilirsiniz. 2 katlı, geniş bir binada hizmet veren balıkçı temiz ve kaliteli bir hizmet anlayışına sahiptir. Bu restorana girdiğinizde herhangi bir balık kokusu ile karşılaşmazsınız. Yani mekânın havalandırması son derece iyidir.

Gözde Balık Evi balık çeşitleri ve deniz ürünleri bulabileceğiniz adreslerden biridir. Özelikle mevsiminde hazırlanan taze balıklar masada sizlerle buluşur. Kalamar, hamsi, levrek, çipura, mezgit, palamut ve diğer birçok balık çeşidini burada bulabilirsiniz. Bu restoranda balıklarınızı istediğiniz şekilde pişirtebilirsiniz. Izgara, buğulama, balık ekmek gibi birçok şekilde balıklarınızı alabilirsiniz. Balık siparişlerinizin yanında dilerseniz salata çeşitlerinden de alarak kendinize lezzetli bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. Balık çeşitleri haricinde menüde balık çorbası ve fırında helva tatlısı da yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., Atatürk Cad., No: 2, Merkez

Telefon: 0246 201 29 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gozdebalikevii/

Haritada Görüntüle >

Uysal Aile Lokantası

Fotoğraf: Mustafa Adil Küçükağa

Uysal Aile Lokantası, Isparta’da lezzetli yemekler bulabileceğiniz esnaf lokantalarından biridir. Isparta’da konum olarak Isparta merkez Turan Mahallesinde yer alır. Sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Lokanta çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgilidir ve sipariş konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Tamamen müşteri memnuniyeti odaklı olan lokanta bu noktada kaliteli hizmeti ile öne çıkmaktadır. Esnaf lokantası geleneği ile hareket eden Uysal lokantası 2 kat olarak hizmet veriyor. Bu noktada yemeklerinizi dilerseniz üst katta dilerseniz de zemin katta yiyebiliyorsunuz. Lokantanın tek dezavantajı ise kalabalık zamanlarda eğer yalnız yemek yiyorsanız yanınıza tanımadığınız bir kişinin oturma ihtimalinin olmasıdır.

Uysal Aile Lokantası oldukça zengin bir menü portföyüne sahip restoranlardan biridir. B             u restoranın menüsünde pide çeşitleri, lahmacun, ızgara çeşitleri, kebaplar, ev yemekleri, şiş, tatlılar ve salata çeşitleri gibi pek çok ürün bulunur. Sac kavurma, pilav, ciğer, musakka, çoban kavurma, lahmacun, pide, kaymaklı kadayıf bu lokantanın en beğenilen lezzetlerindendir. Klasik esnaf lokantasının eşsiz lezzetlerini bulabileceğiniz Uysal Lokantasını ziyaret listenize eklemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pirimehmet Mah., Zafer Cad., 1757 Sk., Merkez

Telefon: 0246 218 60 36 – 0543 521 66 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/uysal_catering/

Haritada Görüntüle >

Panorama Restaurant

Panorama Restaurant Isparta merkezde Emre Mahallesinde yer alır. Emre Mahallesi Isparta’nın konum olarak yüksek ve nispeten dağlık denilebilecek mahallelerinden biridir. Tam da bu mevkide kurulmuş olan Panorama, Isparta’ya tepeden bakan bir konumdadır ve bu nedenle şehir manzarasına sahiptir. Bazı insanlar şehre tepeden bakmayı sever ve özellikle akşamları şehir ışıklarını izlemek gerçekten onlar için keyif verici olacaktır. İşte Isparta’da güzel manzaralı ve enfes yemekler arayanlar için Panorama gerçekten ideal bir tercih olacaktır. Ayrıca restoran oldukça geniş ve ferah iç alan ve bir de terasa sahiptir. Terasın manzarası ise kelimenin tam anlamıyla büyüleyicidir.

Panorama Restaurant zengin seçeneklerle donatılmış bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde kahvaltı menüsü, öğle ve akşam yemekleri bulunur. Kahvaltısı klasik serpme kahvaltıdan oluşur. Öğle ve akşam yemekleri ise sevilen et ürünlerinden oluşur. Bu restorana geldiğinizde sac kavurmasını mutlaka denemelisiniz. Ayrıca bu mekân Isparta’da alkollü yemek mekânlarından biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 14:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Emre Mah., 3819. Sk., Merkez

Telefon: 0246 242 62 02 – 0542 353 32 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/oanoramacaferestaurant/

Haritada Görüntüle >

Meşhur İncikci Ali Ustanın Yeri

Meşhur İncikci Ali Ustanın Yeri Isparta Fatih Mahallesinde yer alan restoranlardan biridir. İşletmecisi bir kadın olan işletme öğrenci dostu bir mekândır. Çünkü bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerin fiyatları gerçekten oldukça makuldür ve diğer birçok yer gibi ürünlere sık sık zam gelmez. Restoran oldukça hijyenik ve kaliteli mekanlardan biridir. Isparta için çok fazla popülaritesi bulunmasa da öğrenciler arasında çok sevilir ve sıklıkla tercih edilir.

Meşhur İncikci Ali Ustanın Yeri, Isparta’da incik yiyebileceğiniz sayılı yerlerden biri olma özelliğine sahiptir. Özellikle ekmek arası kuzu incik, porsiyon incik, kumru ve tavuk burada yiyebileceğiniz ürünledir. Lezzetli ve kaliteli yemekler için bu restoranı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Fatih Mah., 201. Sk., No: 9/13, Merkez

Telefon: 0246 228 22 29 – 0546 840 52 83

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/incikci_ali_usta_1/

Haritada Görüntüle >

Bilgiç Lokantası

Fotoğraf: Cem Vurgun

Bilgiç Lokantası Isparta merkezde Bahçelievler Mahallesi’nde yer alan lokantalardan biridir. Kuruluş itibari ile 1977 yıllarına dayanan işletme kurulduğu günden bu güne kaliteli hizmet anlayışından taviz vermeden günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Isparta’nın eski ve köklü lokantaları arasında yer alması buranın Ispartalıların gözünde önemli bir yeri olduğunun göstergesidir. Lokanta işletme olarak klasik esnaf lokantasıdır. Temiz, ferah ve aynı zamanda salaş bir tarzı olan Bilgiç Lokantası lezzetli yemekleri ile pek çok Ispartalının gönlünde yer edinebilmeyi başarmıştır.

Bilgiç Lokantası; pide çeşitleri, ızgara çeşitleri ve sulu ev yemeklerini yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Sulu yemekleri ile öne çıkan işletmede kuru fasulye, taze fasulye, bulgur pilavı gibi birçok etsiz yemek de bulunur. Sulu yemek haricinde Elbasan tava ve ızgara çeşitleri denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., 108. Cad., No: 17, Merkez

Telefon: 0539 437 74 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bilgicrestoran2/

Haritada Görüntüle >

İkbal Lokantası

Fotoğraf: Uğur Döğer

1990’lı yıllarda Afyon’da açılan İkbal Lokantası gıda sektöründe büyüyerek Türkiye’nin birçok ilinde şube açmıştır. İkbal Lokantası’nın açılan şubelerinden biri de Isparta Kutlubey Mahallesinde bulunur. Isparta’da bulunan şube ve diğer illerde yer alan İkbal Lokantaları konsept olarak aynı olup lezzet ve menü bakımından da aynı olmaları ile dikkat çeker. Daha önce farklı bir şubede yediyseniz Isparta’da da aynı lezzet ve kaliteyi bulacağınızdan şüpheniz olmasın. Lokanta mekan olarak klasik esnaf lokantası görünümde salaş ama hijyenik ve bir o kadar da rahatlığın ön plana çıkarıldığı klasik bir aile işletmesidir.

İkbal Lokantası ev yemekleri, kebap çeşitleri, ızgara ve çorba çeşitleri bulabileceğiniz bir lokantadır. Bu lokantanın öne çıkan lezzetleri dana eti, şef tabağı, düğün çorbası, kuzu tandır, dana tandırdır. Ayrıca Isparta’ya özgü bazı yemekleri de bu mutfakta bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., Cengiz Topel Cad., No: 11/1, Merkez

Telefon: 0246 227 94 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ikballokantasi1922/

Haritada Görüntüle >

Acıbadem Fırın Kebap

Acıbadem Fırın Kebap, Isparta merkezde Yedişehitler Mahallesinde yer alır. Lezzet ve kaliteye önem veren kişilerin mutlaka bu fırına uğrayıp buranın eşsiz yemeklerinin ve kebabının lezzetine bakması tavsiye edilir. Mekân sahibi, çalışan personelleri bakımından da bu işletme gerçekten beğenilir. Çünkü işletmenin personelleri ve sahibi gerçekten müşterileri anlar ve onlara yardımcı olmaya çalışır. Ortam olarak da temiz ve hijyenik bir mekanda hizmet vermesi buranın sevilen restoranlar arasına girmesine yardımcı olmuştur.

Acıbadem Fırın Kebap ızgara çeşitleri, kebap, çorba, şiş ve köfte menülerinin bulunduğu bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranda en beğenilen ürünler etli ekmek, bamya çorbası ve fırın kebabıdır. Fırın kebabı ile ünlü olan işletme aynı zamanda bir fırın olarak da hizmet vermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sanayi Mah., Eski Gülkent Hastanesi Karşısı, 153. Cad., No: 2/1, Merkez

Telefon: 0246 228 00 42 – 0530 085 62 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/acibademfirinkebap/

Haritada Görüntüle >

Konya Mutfağı

Fotoğraf: Recep Yavuz

Konya Mutfağı, Isparta Fatih Mahallesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Oldukça şık ve temiz olan mekân genellikle müşteriler tarafından beğenilmektedir. Restoran kaliteli hizmet verebilen düzeyde bir işletmedir.

Konya Mutfağı, Konya mutfağının sevilen yemeklerini bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Bu restoranın menüsünde patlıcan kebabı, domatesli kebap, etli ekmek, kuşbaşı şiş, Mevlana pide, bıçak arası pide, et güveç, kiremitte köfte, sac kavurma, salata ve tatlı çeşitleri yer alır. Ayrıca bamya çorbası, kelle paça, işkembe çorbası gibi çorbaları da burada bulabilirsiniz. Lezzetli yemekleri ile Isparta’nın sevilen ve tercih edilen restoranlarından biri olan Konya Sofrası, yemeklerini hazırlarken ürünlerinin tazeliğine dikkat etmektedir. Ayrıca yemeklerinde kullanılan etlerin tamamı dana etinden yapılmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., 201. Cad., 4555. Sk., No: 2, D: 1, Merkez

Telefon: 0246 227 27 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/konyamutfagisparta/

Haritada Görüntüle >

Öz Gaziantep Sofrası

Fotoğraf: Muharrem Uyar

Öz Gaziantep Sofrası, Isparta Bahçelievler Mahallesinde yer alan restoranlardan biridir. Restoran üstün hizmet anlayışına sahiptir ve bu konuda elinden geleni yapmaya çalışır. Oldukça temiz olan işletmenin her alanında temizlik hâkimdir ve temizliğe özen gösterildiği restorana girildiğinde anlaşılır. Bunların dışında restoranda bir de çocuklar için oyun alanı bulunur.

Öz Gaziantep Sofrası, Gaziantep mutfağını Isparta’ya taşıyan bir mutfak anlayışına sahiptir. Yani bu restoranda Gaziantep’in sevilen lezzetlerini bulabilirsiniz. Mekânın ön plana çıkan lezzetlerinden bazıları ise şunlardır: Patlıcan kebabı, soslu et şiş, beyti, karışık ızgara ve beyran çorbasıdır. Yemek siparişlerinizin yanında masaya göz doyurucu ikramlar getirilir. Bu ikramlar arasında lavaş, pilav, köz biber, köz domates, sumaklı soğan bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., 108. Cad., No: 16, Merkez

Telefon: 0246 227 28 27 – 0537 340 27 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ozgaziantepsofrasihaciusta/

Haritada Görüntüle >

Gaziantepli Zeki Usta

Fotoğraf: Tuncay Güler

Gaziantepli Zeki Usta, Isparta Modern Evler Mahallesinde yer alan bir lahmacun salonudur. Bir fırın şeklinde hizmet veren restoran temiz ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile müşterilerin ilgisini kazanmayı başarmıştır. Mekan olarak son derece nezih ve hijyenik bir yer olması ile bilinir. Çalışan personeller ise son derece kibardır ve işinin ehli servis personelleridir.

Gaziantepli Zeki Usta, lezzetli menüleri ile ön plana çıkar. Urfa, lahmacun, kıymalı pide, kıyma kaşarlı pide, lahmacun menüleri, mercimek çorbası, ezogelin çorbası, fındık lahmacun, Antep lahmacun gibi lezzetli ürünleri bulunur. Lahmacun ve çorba çeşitlerinin yanı sıra menüde ızgara çeşitleri ve fırın lezzetleri de yer almaktadır. Burada verdiğiniz yemek siparişlerinizin yanında ikram olarak haydari ve ezme getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Modern Evler Mah., Şht. Astsubay Yaşar Topçu Cad., No: 135, Merkez

Telefon: 0246 220 28 28

Haritada Görüntüle >

Tadım Kokoreç

Fotoğraf: Mehmet Carkacı

Tadım Kokoreç, Isparta’da lezzetli kokoreçler yiyebileceğiniz adreslerden biri olarak karşımıza çıkar. Konum olarak Isparta merkez Bahçelievler Mahallesinde yer alır. Küçük ve mütevazı bir dükkânda hizmet veren kokoreççi lezzetli kokoreçleri ile Isparta’da hatırı sayılır bir üne sahiptir.

Tadım Kokoreç, uykuluk ve kokoreç için Isparta’da tercih edilecek mekânlardan biridir. Lezzetli kokoreçler yapması ile bilinen mekânda kokorecin yanına kornişon, biber turşusu, domates ve çiğköfte getirilir. Kokorecin yanında getirilen bu ürünler ikramdır. Ayrıca bu dükkânda Adana, tavuk, ciğer, Isparta şiş, köfte gibi seçenekler de mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 15:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Ertokuş Cad., Merkez

Telefon: 0541 316 19 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tadimkokorec32/

Haritada Görüntüle >

Kasapoğlu Közde Kokoreç

Fotoğraf: Levent Keskin

Isparta’da lezzetli kokoreçler yiyebileceğiniz adreslerden biri de Kasapoğlu Közde Kokoreçtir. Isparta’nın en iyi kokorecini bulabileceğiniz bu restoran konum olarak Isparta merkezde Kutlubey Mahallesi üzerinde yer alır. Mekan olarak oldukça temiz ve hijyenik bir mekandır. Bu nedenle burada güvenle kokorecinizi yiyebilir sevdiğiniz lezzetin tadını çıkartabilirsiniz.

Kasapoğlu Közde Kokoreç, Isparta’da közde pişirdiği kokoreçleri ile ünlü bir mekândır. Burada hazırlanan kokoreçler sıcak sıcak müşterilere servis edilir ve kokoreçler lezzet ve kalite bakımından takdire şayandır. Gerek kokorecin tam kıvamda pişmesi gerek kullanılan baharatlar bakımından oldukça dengelidir. Dengeli kullanılan malzemeler dolayısıyla da bu kokoreçler herkes tarafından beğenilerek tüketilmektedir. Burada servis edilen kokoreçlerin yanına ikram olarak biber turşusu getirilir. Ayrıca kokorecin yanına içecek olarak ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., Dalboyunoğlu Cad., Merkez

Telefon: 0532 473 75 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kasapoglukokorecc/

Haritada Görüntüle >

Bolkepçe Kebap Salonu

Fotoğraf: İrfan Ulukuş

Bolkepçe Kebap Salonu, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan restoranlardan biridir. Isparta Yalvaç geziniz sırasında lezzetli yemekler yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Küçük fakat oldukça temiz bir mekân olan işletme Yalvaç’ın sayılı yerlerinden biridir. Lezzetli yemekleri ve kaliteli esnaf anlayışı ile dikkat çeken işletmenin personelleri de oldukça saygılı ve kibardır.

Bolkepçe Kebap Salonu, kebap çeşitleri, şişleri, tavuk çorbası, kaymaklı kadayıfı ve tas kebabı ile öne çıkar. Lezzetli ve kaliteli yemekler için Yalvaç’ta bulunan bu kebap salonunu ziyaret edip eşsiz kebapların tadına bakabilirsiniz. Fiyat olarak da her kesime hitap edebilen işletme fiyat ve performans konusunda müşterilerini memnun etmeyi başarmıştır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Leblebiciler Mah., Hastane Cad., No: 44, Yalvaç

Telefon: 0246 441 44 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bolkepce_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Aşiyan Gemi Restaurant

Isparta’da farklı konsepte sahip restoranlardan biridir. Konum olarak Çay boyu olarak bilinen bir mevkide yer alır. Kullanılmayan bir geminin restorana dönüştürülmesi ile 1999 yılında hizmete açılmıştır.  Yani Aşiyan Restaurant bir geminin içerisinde hizmet verir. Ortam olarak oldukça otantik ve ilgi çekici olan restoran aynı zamanda Isparta’nın gözde restoranlarından biri olma özelliğine de sahiptir. Mekanın iç kısmı temiz ve hijyenik olup geminin salonları yemek salonu olarak kullanılmıştır. Restoranda aile bölümü ve kış bahçesi olarak kullanılan bölümler mevcuttur. Ayrıca Çay boyunda yer almasından dolayı doğa ile iç çe bir manzaraya sahiptir.

Aşiyan Gemi Restaurant; 25 çeşit kahvaltı, çorba çeşitleri, ızgaralar, ev yemekleri, salatalar ve tatlı çeşitlerinden oluşan bir menüye sahiptr. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağından oluşur ve kahvaltısı oldukça başarılıdır. Kahvaltı haricinde gelenler için menü oldukça tatmin edici ürünlerden oluşur. Özellikle 14 çeşit çorbası ve ızgara çeşitleri müşterileri tatmin etmeye yetecektir. Bu restorana gelmeyi planlayanlar için önceden yer ayırtmanızı tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 03:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Mah., Çayboyu Aşiyan Gemi, Merkez

Telefon: 0246 218 29 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/asiyangemi/

Haritada Görüntüle >

Route Burger House

Fotoğraf: Tezcan Bayram

Isparta’da en iyi hamburger yemek için Route Burger House’u ziyaret etmelisiniz. Konum olarak Isparta merkez Fatih Mahallesinde yer alan hamburger klasik hamburgerlerin dışına çıkmış ve kendine has hamburgerler ortaya koymuştur. Mekân ortam olarak son derece nezih ve klas bir ambiyansa sahiptir. Restoranın müşterilere karşı ilgi alakası üst düzeyde olup tamamen müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren bir işletme olduğunu her bakımdan yaşatır.

Chesseburger, hamburger, mushroom cheseeburger, Italian burger, Mexican burger, Jr. New Age burger burada bulabileceğiniz burger çeşitlerindendir. Buranın hamburgerleri oldukça lezzetli ve bir o kadar da doyurucudur. Ayrıca sipariş ettiğiniz hamburgerlerin sunumu son derece özenli olup masaya birtakım ikramlar eşliğinde getirilerek müşteriler memnun edilir. Burada hamburgerlerinizin yanına kutu içecek ve çeşitli soslardan alabilirsiniz. Ayrıca hamburger yanına patates kızartması olarak menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Burada ev yapımı hamburgerlerin yanı sıra yine ev yapımı ice tea içmenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., 4555. Sk., No: 6/1, Merkez

Telefon: 0530 460 86 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/routeburgerhouse/

Haritada Görüntüle >

DoyDoy Tantuni

Isparta’da lezzetli bir Mersin tantunisi arıyorsanız DoyDoy Tantunicisine gelmenizi tavsiye ederiz. Konum olarak Kutlubey Mahallesinde bulunur. Uygun fiyatlı, temiz ve kaliteli bir öğün geçirmek istiyorsanız bu restoranı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu restoranın servisi hızlı ve personelleri de müşterilere karşı oldukça kibardır.

DoyDoy Tantuni, Isparta’da tantuni çeşitlerini bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Lavaş et tantuni, lavaş tavuk tantuni, ekmek arası et tantuni, ekmek arası tavuk tantuni,  porsiyon tantuni, yoğurtlu tantuni ve beyti seçenekleri mevcuttur. Tantuni siparişlerinizde masanıza sadece ikram olarak biber turşusu ve limon getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., Sinan Cad., No: 30, Merkez

Telefon: 0246 218 20 09 – 0543 928 09 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tantunidoydoy/

Haritada Görüntüle >

Öz Gaziantep Taşoğlu Baklavaları

Fotoğraf: Melahat Çancı

Öz Gaziantep Taşoğlu Baklavaları, Isparta’da Bahçelievler Mahallesinde kebap, lahmacun ve baklava üzerine hizmet veren bir işletmedir. Restoran oldukça temiz ve ferah bir atmosfere sahiptir. Yemekleri oldukça lezzetlidir.

Öz Gaziantep Taşoğlu Baklavaları menü bakımından oldukça çeşitli menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde beyran çorbası, kebap çeşitleri, lahmacun ve baklava çeşitleri bulunur. Yemek siparişlerinizden önce masaya çiğ köfte, peynir, acılı ezme, patlıcan ezmeli süzme yoğurt, lavaş ve tereyağı gibi birçok ikram getirilir. Bu restoranda denemeniz gereken bazı ürünler şunlardır: Antep kavurma, beyran çorbası ve gerdan çorbası denemeye değer ürünlerdendir. Lezzetlere göre mekânın fiyatları kıyaslandığında fiyatların makul seviyede olduğu söylenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Medine Cad., Merkez

Telefon: 0246 227 82 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tasoglubaklavaa/

Haritada Görüntüle >

Hakan Usta Baklavaları

Fotoğraf: Kürşat Gönüllü

Hakan Usta Baklavaları, 2004 yılında Hakan Öner tarafından Antalya’da kurulmuş bir işletmedir. Antalya’da birçok şubesi bulunan baklavacının Isparta merkezde 2 adet şubesi bulunmaktadır. Isparta’da bulunan şubelerden biri Hasan Fehmi Bey Caddesi üzerinde diğeri de Özkanlar Kavşağının bulunduğu konumdadır. Isparta’da bulunan şubelerin her ikisi de mekân tasarımı olarak birbirinin aynısıdır ve klasik bir baklavacı görünümündedir. Ayrıca mekân olarak oldukça temiz ve nezih bir ortama sahip olduğunu da belirtmek de fayda var.

Hakan Usta Baklavaları, her çeşit baklavayı bulabileceğiniz adreslerden biridir. 37 çeşit baklava, kadayıf çeşitleri, pasta çeşitleri, tatlılar ve içecekler bu tatlıcının menüsünde yer alan tatlı çeşitleridir. Burada en çok beğenilen ve tavsiye edilen ürün elbette baklavadır. İncecik hamurlu nefis baklavaların lezzeti adeta damak çatlatacak cinstendir. Baklava haricinde en beğenilen ürünleri ise fıstıklı kadayıf, burma kadayıf, fıstıklı billuriye ve fıstıklı katmerdir. Bu tatlıların hepsi günlük hazırlanıp tüketildiği için her daim taze ve lezzetlidir. Ayrıca bu tatlılar fiyat olarak düşünüldüğünde fiyatların ortalama bir seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gazi Kemal Mah., Hesan Fehmi Cad., No: 35/A, Merkez

Telefon: 0552 873 32 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hakanustabaklavalariisparta/

Haritada Görüntüle >

Şan Tepsi Künefe

Fotoğraf: Beray

Şan Tepsi Künefe, Isparta’da Gaziantep künefesi yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Isparta Modern Evler Mahallesinde Adarlar Sitesi içerisinde yer alır. Şanlıurfa Birecik’ten Isparta’ya gelen Halil Güngör tarafından açılan işletme kısa zamanda Isparta’nın sevilen mekânlarından biri haline gelmiştir. Mekân olarak oldukça temiz ve şık bir ortama sahip olup hizmet kalitesi ve lezzetler bakımından üst düzeydedir.

Şan Tepsi Künefe, 25 çeşit künefe ve 4 çeşit katmeri ile müşterilere oldukça geniş bir seçenek imkânı sunmaktadır. Burada hazırlanan künefe çeşitlerinde kullanılan malzemelerin birçoğu yöresel ürünlerden oluşmaktadır. Bu künefecinin en önemli özelliği tatlılarını müşterilerin tercihine göre müşterinin gözü önünde ve aynı anda yapmalarıdır. Yani buradaki tatlılar hazır gelmiyor. Sadece yöreden getirilen ürünler künefe hazırlanırken kullanılıyor ve müşteri siparişini beklerken pişirilip servis ediliyor. Böylelikle tatlıları her daim taze ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Modern Evler Mah., Merkez

Telefon: 0533 686 63 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/santepsigaziantep/

Haritada Görüntüle >

Kral Künefe

Fotoğraf: Bessem Mabrouk

Kral Künefe Isparta merkezde İstiklal Mahallesi üzerinde yer alan bir tatlıcıdır. Kral Künefe Hataylı Mahmut Gürkan tarafından işletilmektedir. Yaklaşık 30, 35 yıllık olan Kral Künefe firması 2011 yılında Isparta’da açılarak hizmet vermeye başlamıştır. Mahmut Gürkan Isparta şubesinin başında durarak Hatay’ın meşhur lezzeti olan künefeyi Ispartalılar ile buluşturmaya devam etmektedir. Mahmut Gürkan, künefe işinin inceliklerini iyi bilen bir kişidir ve bu konuda da oldukça hassastır. Birçok yörede yapılan künefenin orijinal olmadığını ve katmer ile karıştırıldığını savunur. Orijinal Hatay künefesi tepsilerde pişirilir ve içine sadece peynir koyulur. Yani içinde fındık fıstık gibi çeşitli ürünler yer almaz.

Kral Künefe, lezzetli tatlı çeşitleri bulabileceğiniz adreslerden biridir. Katmer, sade künefe, çıtır künefe, fıstıkzade künefe, dondurmalı künefe, fıstıklı kadayıf, cevizli kadayıf, kaymaklı kadayıf, cevizli kömbe ve hurmalı Hatay kömbe ve dondurma çeşitleri yer alır. Tatlı çeşitleri haricinde menüsünde içli köfte ve yaprak sarma bulunur. Bu tatlıcının tatlıları gerek lezzet olarak gerek sunum olarak oldukça başarılıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal Mah., İbrahim Parlar Cad., No: 64, Merkez

Telefon: 0246 500 57 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kralkunefe32/

Haritada Görüntüle >

Günnaz Salep ve Boza

Günnaz Salep ve Boza, Isparta’da en iyi salep ve bozayı bulabileceğiniz adrestir. Konum olarak Kafeler Caddesinde Ziraat Bankasının arkasında bulunur. Mekân olarak oldukça küçük ve sevimli bir dükkândır. Mekân Isparta’nın eski ve köklü işletmelerinden biridir. Açıldığı günden bu güne lezzetini muhafaza ederek günümüze kadar değişmeden gelebilmeyi başarmıştır. Boza ve salep kış aylarında daha çok tüketildiği için bu dükkânın kışın yoğun iş yaptığını söylemek yanlış olmaz.

Günnaz Salep ve Boza, salep ve boza içebileceğiniz adreslerden biridir. Geleneksel yöntemlerle ve tamamen doğal ürünler kullanılarak hazırlanır. Buranın salep ve bozaları hazır değildir ve restoranın kendi imalathanesinde hazırlanarak müşterilere sunulmaktadır. Salep siparişlerinizde salebin üstüne dökmeniz için tarçın size verilir. Böylelikle müşteri damak zevkine göre istediği kadar tarçın dökerek salebine lezzet katabilir. Oldukça lezzetli salep ve boza deneyebileceğiniz bu işletmeyi mutlaka ziyaret listenize eklemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kutlubey Mah., 1008. Sk., No: 6, Mimar Sinan Camii Altı, Merkez

Telefon: 0543 818 66 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gunnazsalepboza/

Haritada Görüntüle >

Güller ve göller diyarı Isparta gezilip görülecek yerler bakımından zengin illerimizden biridir. Isparta ziyaretlerinizde deneyebileceğiniz birçok yöresel tat ve gidebileceğiniz pek çok restoran da bulunur. Seyahatlerinize renk katmak ve yeni tatlar denemek için Isparta restoranlarını ziyaret edip bu restoranların en sevilen yemeklerinden deneyerek Isparta mutfak kültürünü bir nebze tanıma şansı yakalayabilirsiniz. Ayrıca bir ili ziyaret etmenin en keyifli yanı oranın yöresel yemeklerini ve restoranlarını ziyaret etmekten geçer.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

5 saat önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

6 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

6 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

7 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce