Bodrum’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Bodrum, Muğla ilinde yer alan popüler bir turistik ilçedir. Eşsiz doğası, masmavi ve pırıl pırıl denizi, muhteşem koyları, tarihi ve yemyeşil ormanlarıyla birçok insanı kendine hayran bırakır. Ege bölgesinde yer alan Bodrum, mutfak olarak da Ege ve Akdeniz mutfağından izler taşımaktadır. Bodrum mutfağında daha çok zeytinyağlılar, çeşitli otlar, deniz ürünleri ve deniz mahsullerinin yer aldığı görülür. Bodrum mutfağında bu lezzetlerin olması şüphesiz bölgenin bulunduğu coğrafi konumdan ileri gelir. Yani coğrafi olarak Ege bölgesinde yer alır ve denize kıyısı bulunur. Deniz kıyısında yer almasından dolayı da burada kıyı balıkçılığı ve kültür balıkçılığı oldukça yaygındır. Bu durumun sonucunda ise bu mutfakta balık çeşitliliğinin ve deniz ürünleri çeşitliliğinin fazla olduğu görülür. Bölgenin iklimine değinirsek burada Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü söylenebilir. İklim etkisi nedeniyle bölge meyve ve sebze yetiştiriciliğine oldukça elverişlidir. Burada yetişen meyve ve sebzeler Bodrum mutfağını zenginleştirir.

Bodrum mutfağı, Ege, Akdeniz ve Muğla mutfağından müteşekkil bir mutfaktır. Bu mutfağın en meşhur yöresel lezzetleri arasında ise kabak çiçeği dolması, kefal dolması, ekşili palamut, Bodrum kebabı (çökertme kebabı), lokum pilavı, sarmaşık kavurması (acı ot), kabak çiçeği kızartması, taze börülce yemeği, kalamar şiş ızgara, zeytinyağlı bamya, ahtapot çorbası, kaya koruğu salatası, ebegümeci kavurması, hardal otu salatası, gemici ezmesi, enginar salatası ve turp otu salatası yer alır.

Bodrum Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Bodrum’dan Alınabilecek Yiyecekler: Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Bodrum’dan alabileceğiniz pek çok yöresel yiyecek bulunur. Bodrum’dan satın alabileceğiniz yiyecekler arasında; çam balı, zeytin, zeytinyağı, Muğla tarhanası gibi yöresel ve doğal ürünler bulunur. Bu yiyecekleri Bodrum tatiliniz esnasında pek çok yerel dükkânlarda bulabilirsiniz.

Bodrum’un En Meşhur Tatlısı: Bodrum’un en meşhur tatlısı denildiğinde herkesin aklına ilk gelen lezzet Bitez dondurmalarıdır. Bodrum’un Bitez köyünden doğan bu enfes lezzet şüphesiz sıcak Bodrum havalarında birçok insanın favorisi olmayı başarmıştır. Zaten bir tatil beldesi olan bu ilçe yaz aylarında yoğun bir turist dalgası yaşar. Bu nedenle tatilcilerin de en favori lezzeti olmuştur.

Bodrum’da Nerede, Ne Yenir?

Limon Gümüşlük

Limon Gümüşlük

Bodrum’un en popüler mekânlarından biri olan Limon Gümüşlük, şüphesiz en lezzetli kahvaltıların da ilk adresidir. Konum olarak Gümüşlük Kardak Sokakta hizmet verir. Antik şehrin tepesinde kurulu olan bu küçük ve sevimli restoran ortam olarak da oldukça dikkat çekicidir. Gerek restoranın içi olsun gerek bahçesi olsun oldukça sevimli ve dikkat çekicidir. Restoranın içi, müşterilerin rahat etmesine yönelik dizayn edilmiştir. Tahta iskemleler, masalar, yumuşacık minderlerle donatılmış kanepeler ve hasırların üzerine koyulmuş pofuduk yastıklar müşterilere özel bir konfor alanı sağlar. Bahçesinde ise yemyeşil ağaçlar, kuş cıvıltıları ve rengârenk çiçekler ve özellikle eşsiz deniz manzarası sizi karşılar. Özellikle bahçede yer alan limon ağaçları ve sardunyalar bahçenin en güzel detaylarıdır. Restoranın en güzel zamanı ise günbatımıdır. Burada günbatımı keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Limon Gümüşlük, lezzetli ve bol çeşitli kahvaltısı ile ünlü bir mekândır. Taze ve doğal ürünlerle donatılan bu kahvaltı sofralarında klasik kahvaltılıkların yanı sıra özel limon lezzetleri de yer almaktadır. Bu restoranın kahvaltısında çeşit çeşit ev yapımı reçeller, bal-kaymak, kızarmış biber, karadutlu lor, peynir çeşitleri, domates-salatalık söğüş ve patates kızartması gibi lezzetler yer alır. Özel limon lezzetlerinde ise limon börek, limon parfe ve otlu omlet yer alır. Kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemeği için de bu restoran tercih edilebilir. Meze çeşitleri, alkollü ve alkolsüz kokteyller, içecekler ve tatlılar burada bulabileceğiniz diğer ürünlerdir. Bu restorana gelmeden önce bilmeniz gereken en önemli husus rezervasyon zorunluluğunun olmasıdır. Bunun dışında fiyatların da pahalı seviyede olduğunu belirtebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kardak Cad., No: 7, Gümüşlük

Telefon: 0554 740 62 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gumusluklimon/

Haritada Görüntüle >

Bodrum Kozalak Kahvaltı

Bodrum Kozalak Kahvaltı

Bodrum’da kahvaltı yapabileceğiniz birçok alternatif mekân bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Bodrum Kozalak Kahvaltı. Konum olarak Bodrum Dağbelen’de hizmet verir. Restoranın bulunduğu yer oldukça dikkat çekicidir. Yemyeşil ağaçlarla kaplı bir bahçe içinde hizmet verir. Doğa ile iç içe ortamda, huzur ve sakinlik içerisinde enfes ve doyurucu kahvaltıları burada bulabilirsiniz. ‘’Güzel yiyecekler, güzel insanlar içindir.’’ mottosu ile hareket eden işletme müşterilerine her zaman doğal ve kaliteli ürünler sunmaya gayret eder. Bu restoranda kahvaltı yaptıktan sonra bölgede bulunan yürüyüş parkında yürüyebilirsiniz.

Bodrum Kozalak Kahvaltı, sadece bir kahvaltı salonu değildir. Günün her saati vakit geçirebileceğiniz atmosferi ve lezzetli yemekleri sayesinde herhangi bir öğünü burada geçirebilirsiniz. Özellikle kahvaltısı ile ünlü olan mekânın kahvaltı menüsü oldukça dikkat çekicidir. Serpme kahvaltı, menemen, omlet, kavurma, sucuk, peynirli yumurta ve sucuklu yumurta kahvaltı için seçebileceğiniz ürünlerdir. Restoranın serpme kahvaltısına değinirsek, serpme kahvaltısının içerisinde çeşidin oldukça bol olduğu görülür. Sigara böreği, mevsim yeşillikleri, patates kızartması, pişi, zeytin, peynir ve reçel çeşitleri, kabak tatlısı, nutella, tereyağı, kaymak, bal, krep, sarma ve çay bu kahvaltının içinde yer alan lezzetlerdir. Ayrıca serpme kahvaltıda çay içmek istemezseniz çay yerine portakal veya nar suyu da alabilirsiniz. Bodrum’un turistik bir belde olmasından dolayı bu restoranın fiyatları da diğer yerler gibi yüksektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dağbelen Mah., Dağbelen Cad., No: 5/1, Bodrum

Telefon: 0252 386 44 40 – 0543 912 57 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kozalakbodrum/

Haritada Görüntüle >

Zıp Zıp Kafe Köy Kahvaltısı

Zıp Zıp Kafe Köy Kahvaltısı

Zıp Zıp Kafe, Bodrum’da kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bodrum’un Çamlık Köyünde hizmet veren işletme, lezzetli ve bol çeşitli köy kahvaltısı ile ünlüdür. Doğa ile iç içe bir ortamda hizmet veren işletmenin bahçesi oldukça dikkat çekicidir. Özellikle restoranın arka bahçesi oldukça muazzamdır. Oldukça geniş olan arka bahçenin içerisinde çocuk oyun parkı, salıncak ve trambolinler bulunur.

Zıp Zıp Kafe Köy Kahvaltısı; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltı, sıcak kahvaltı ve ekstralardan oluşur. Kahvaltı menülerinin içerisinde peynir çeşitleri, domates, salatalık, zeytin, sigara böreği, patates kızartması, omlet, tereyağı, bal, kahvaltılık sos ve sürülebilir çikolata gibi lezzetler yer alır. Ekstra ürünler olarak pişi, krep, pancake, sucuk, kavurma, ızgara hellim peynir ve mücver lezzetleri bulunur. Kahvaltıda yer alan ürünler tamamen doğal ve organik ürünlerdir. Ayrıca bu ürünlerin pek çoğu restoranın kendi bahçesinde yetişen ürünlerden oluşur. Kahvaltı haricinde ise odun ateşinde tenekede tavuk, makarna çeşitleri, çorbalar ve mezeler gibi ürünleri burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çamlık Köyü, Bodrum

Telefon: 0252 362 11 05 – 0555 862 27 65

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zipzipkahvalti/

Haritada Görüntüle >

Havva Ana Kahvaltı Bahçesi

Havva Ana Kahvaltı Bahçesi
Fotoğraf: Tarık Topçu

Bodrum tatilinizde güne enfes bir kahvaltı ile başlamaya ne dersiniz? Bu soruya cevabınız evet ise size önerebileceğimiz enfes bir kahvaltıcı var. Havva Ana Kahvaltı Bahçesi; enfes kahvaltıları muhteşem ortamı ile müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Bodrum’un en meşhur kahvaltıcılarından biri olan mekânın ünü Ayşe Arman’ın köşesine bile taşınmıştır. Yalıkavak ilçesinin Gökçebel Köyünde yer alan işletme, tipik bir köy evinin restorana çevrilmiş halidir. Köy evinin avlusunda yaklaşık 10 kadar masa bulunur. Bu nedenle masalar çok hızlı dolar. Restoranın küçük olmasından dolayı buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız iyi olacaktır.

Havva Ana Kahvaltı Bahçesi; klasik Ege kahvaltısı yapabileceğiniz bir restorandır. Restoranın kahvaltısı klasik bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Bu kahvaltının içerisinde peynir çeşitleri, zeytinler, domates, salatalık, biber, patates kızartması, çeşit çeşit reçeller ve mevsim yeşillikleri gibi lezzetli kahvaltılıklar yer alır. Bu kahvaltı sofrasında yer alan ürünlerin hemen hemen hepsi el yapımıdır. Sofrada yer alan reçeller ise yine restoranın bahçesinde bulunan meyvelerden hazırlanıyor. Özellikle saçta pişirilen bazlamalar, el açması su börekleri ve üstü nar gibi kızarmış kabak böreğini mutlaka denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 15:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dirmil Mah., Ertürk Sk., No: 18/2, Bodrum

Telefon: 0532 684 79 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/havva_ana/

Haritada Görüntüle >

Asmalı Çardak Kahvaltı Evi

Asmalı Çardak Kahvaltı Evi

Asmalı Çardak Kahvaltı Evi, Bodrum’da kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Yalıkavak ilçesinin Sandırma köyü girişinde hizmet vermektedir. Eski bir köy evinin bahçesinde hizmet veren işletmenin bahçesinde çeşit çeşit ağaçlar bulunur. Portakal ve mandalina ağaçlarının altına kurulan masalarda oturup kahvaltınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Restoranın çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgilidir. Bodrum’un şehir kalabalığından uzakta, doğa ile iç içe sakinlik içerisinde kahvaltı yapmak istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Asmalı Çardak Kahvaltı Evi, doyurucu serpme kahvaltı menüsüne sahiptir. Serpme kahvaltının içerisinde her çeşit kahvaltılık ürünü bulabilirsiniz. Peynir, zeytin ve domates gibi klasik kahvaltılıkların dışında kahvaltı masalarında restoranın kendi bahçesinden toplanmış meyvelerden hazırlanan doğal reçeller bulunur. Pişi, yumurta ve limonlu patates kızartması gibi lezzetler kahvaltıda yer alan diğer lezzetlerdendir. Bu restorana kahvaltı için geldiğinizde masaya ilk olarak bir Asmalı Çardak klasiği olan kabaklı börek ve incecik el açması bol otlu gözleme getirilir. Buraya geldiğinizde bunları denemeyi unutmayın. Kahvaltılık ürünler haricinde kabak çiçeği dolması, lokum pilavı, keşkek, zeytinyağlı yaprak sarma ve mantı gibi lezzetleri de burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalıkavak Mah., Kayacık Cad., No: 52, Bodrum

Telefon: 0533 568 63 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/asmalicardak/

Haritada Görüntüle >

Kısmet Lokantası

Kısmet Lokantası

Bodrum’da ev yemekleri denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Kısmet Lokantası’dır. Konum olarak Bodrum merkezde Konacık Mahallesi üzerinde hizmet vermektedir. Lezzetli ev yemekleri bulabileceğiniz lokanta klasik bir esnaf lokantasını andırsa da aslında oldukça modern bir lokantadır. Mekân olarak salaş bir görünüme sahip olsa da yemekler bakımından adeta Michelin yıldızı lezzetlerini aratmaz. Bodrum lezzet durakları gezinizde bu lokantaya yer vermek istiyorsanız buraya öğleden önce gelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü öğleden sonraya kaldığınızda yemek çeşidi oldukça azalmaktadır. Hatta bazen yemek bile kalmayabiliyor.

Kısmet Lokantası menüsü oldukça çeşitlidir. Bu lokantada Bodrum mutfağından yöresel yemekleri ve Türk mutfağından klasikleri bulabilirsiniz. Et çeşitleri, tavuk, pilav, çorba, salata, tandır, pide çeşitleri, sebzeler ve lahmacun gibi ürünler bu lokantanın mutfağında yer almaktadır. Zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasını burada deneyebilirsiniz. Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması haricinde lokum pilavı, denenebilir. Lokum pilavı ise ilginç bir yemek. İçinde her ne kadar pilav geçse de bu üründe pirinç ya da bulgur yoktur. Bodrum’da düğün yemeği olarak yapılan bu pilavın ana maddesi yalnızca hamurdur. Küçük küçük kareler şeklinde kesilen hamurlar; kuş üzümü, sebze veya fıstık koyularak hazırlanır. Bu şekilde hazırlanan lokum pilavı daha sonra sofraları şenlendirir. Ayrıca denk gelebilirseniz cibes otu veya pancar kavurması deneyebilirsiniz. Bazı otlar ve sebzeler mevsime göre hazırlandığı için her zaman lokantalarda bulunmaz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Çırkan Mah., Çelebi Kaptan Sk., No: 3/A, Konacık, Bodrum

Telefon: 0252 319 00 96 – 0532 578 78 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kismetlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Sade Bir Ege Mutfağı

Sade Bir Ege Mutfağı
Fotoğraf: Kes Life

Sade Bir Ege Mutfağı, Bodrum Bitez’de Ege mutfağı üzerine hizmet veren bir restorandır. Bitez Aktur sitesi sahil yolunda mavi ve beyazın eşsiz bir uyumla buluştuğu noktada yer alır. Gerek konumuyla gerek atmosferi ile dikkat çeken restoranın manzarası oldukça dikkat çekicidir. Ege mutfağı lezzetlerinin yer aldığı restoranın manzarası yine eşsiz Ege denizi manzarasına bakmaktadır. Mekân tasarım olarak da Bodrum’un simgesi olan mavi ve beyaz renkleri ile dekore edilmiştir. Bahçe içerisinde yer alan konumuyla dikkat çeken işletmede her çeşit Ege lezzetini bulabilirsiniz.

Sade Bir Ege Mutfağı, isminden de anlaşılacağı üzere Ege lezzetleri üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoranın menüsünde Ege mutfağına özgü birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Taze börülce, karışık ot kavurması, turp otu, yoğurtlu bal kabağı ve keşkek gibi lezzetleri bu mutfakta bulabilirsiniz. Özellikle kıyı Ege’de yetişen meyve, sebzeler ve deniz ürünleri ile hazırlanan enfes yemekler bu restoranda sofraları şenlendirir. Nefis yemeklerinizin yanına dilerseniz rakı, şarap gibi alkollü içeceklerden de alabilirsiniz. Manzaraya karşı, yemek ve içecek keyfi paha biçilemez olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 12:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Gavaklı Sarnıç Cad., No: 33, Bodrum

Telefon: 0252 319 72 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sadebiregemutfagi/

Haritada Görüntüle >

Bodrum Çorbacısı Tamer’in Yeri

Bodrum Çorbacı Tamer'in Yeri

Bodrum’da enfes ve çeşitli çorbalar için Bodrum Çorbacısı Tamer’in Yeri’ni ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Bodrum merkezde Cafer Paşa Caddesi üzerinde yer alır. Mekân olarak oldukça küçük ama sevimli bir dükkândan oluşur. Mekânın hem içerisinde hem de dışarısında oturup yemek yiyebilirsiniz. Modernlikten uzak, klasik bir dokuya sahip olan restoranın ortamı son derece nezihtir.  Ayrıca güler yüzlü ve hızlı bir servisi bulunur.

Bodrum Çorbacısı Tamer’in Yeri, menüsünde çorba çeşitleri, sulu yemekler, köfteler, kokoreçler ve içecek çeşitleri yer alır. Çorba çeşitleri arasında mercimek, tavuk suyu, kelle paça, işkembe, tuzlama, dil çorbası, ayak paça, damar, beyin, karışık ve kokteyl isimli çorba çeşitleri yer alır. Köfte ve kokoreç çeşitlerinde ise yarım ekmek, tam ekmek, çeyrek ekmek veya porsiyon şeklinde seçenekler bulunur. Çorba ve yemek siparişlerinizde masaya ikram olarak mevsim yeşilliklerinden oluşan bir salata getirilir. Ayrıca masada sürekli duran acı biber turşusu vardır. Özellikle kokoreç ve köfte ekmek siparişlerinizde bu biberlerin tadına bakabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Cafer Paşa Cad. No: 54, Bodrum

Telefon: 0252 313 04 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tameravci48/

Haritada Görüntüle >

Nazik Ana Restaurant

Nazik Ana Restaurant

Bodrum Çarşı’da hizmet veren Nazik Ana Restaurant, lezzetli yemekleri ile dikkat çeken bir restorandır. Muhteşem atmosferiyle de ilgi uyandıran restoranın ortamı oldukça hoştur. Taş bir binada hizmet veren restoranda bulunan taş detaylar mekâna ayrı bir hava katmıştır. Bunun dışında masalardan sandalyelere ve masa örtülerine kadar her bir detay incelikle dekore edilmiştir. Oldukça temiz ve nezih bir ortama sahip olan restoranının servis hızı da oldukça tatmin edicidir.

Menüsü oldukça çeşitli olan Nazik Ana Restaurant’ın menüsünde aradığınız ne varsa bulabilirsiniz. Çorbalar, et yemekleri, sebze yemekler, soğuk-sıcak mezeler, ara sıcaklar, salatalar, tatlılar ve içecekler bu menüde yer alan lezzetlerdir. Her kesimden insana hitap eden bir menüye sahiptir. Türk mutfağından sevilen lezzetleri bulabileceğiniz bir mutfak anlayışı bulunur. Kuru fasulye, karnıyarık, pilav, bezelye, tas kebabı, enginar ve cacık gibi Türk mutfağının bilinen lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya ikram olarak tatlı, su ve çay getirilir. Özellikle yemeklerden sonra çay ikramı bulunur. Bu restoranda Çarşamba günleri keşkek çıkar. Keşkek yemek isterseniz Çarşamba günleri gelmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca restoranın tabldot menüsünün de bulunduğunu belirtebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eski Hükümet Sk., No: 62, Bodrum

Telefon: 0252 313 18 91 – 0552 395 43 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nazikanarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Nokta Sebzeli Bodrum Döneri

Nokta Sebzeli Bodrum Döneri

Bodrum Çarşı’da efsane bir döner yemek istiyorsanız Nokta Sebzeli Bodrum Döneri’ne uğrayabilirsiniz. Bodrum’da uygun fiyata karın doyurmak istiyorsanız bu restorana mutlaka uğramalısınız. Lezzetli ve bol çeşitli menüleri, kaliteli hizmet anlayışı ve hızlı servisi burayı tercih edilebilir kılan diğer öğelerdendir. Ayrıca çalışan personeller müşterilere karşı oldukça ilgili ve kibardırlar.

Nokta Sebzeli Bodrum Döneri menüsü kahvaltı, döner çeşitleri, ızgaralar, kebaplar, ara sıcaklar, piliçler, steak seçenekleri, çorbalar, omletler, sandviçler ve salatalardan oluşan zengin bir menüye sahiptir. Restoranın kahvaltı menüsü oldukça sadedir ve bu menüde sosis tava, menemen ve omlet çeşitleri bulunur. Kahvaltı haricinde ise menüde yer alan diğer lezzetleri deneyebilirsiniz. Özellikle burada döner seçeneklerinden denemenizi tavsiye edebiliriz. Döner seçeneklerinde ise pilav üstü döner, döner cips tabağı, döner tabağı, İskender, tombik tabağı ve porsiyon döner şeklinde seçenekler vardır. Döner yemek istiyorsanız ayrıca dönerinizi ekmek arası, lavaşta ya da tombik adı verilen ekmekte de tercih edebilirsiniz. Döner çeşitlerinden restoranın spesiyali olan sebzeli döner denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Dr. Alim Bey Cad., No: 31, Bodrum

Telefon: 0543 392 17 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/noktasebzelibodrumdoneri/

Haritada Görüntüle >

Mimoza Gümüşlük Restaurant

Mimoza Gümüşlük Restaurant

Bodrum Gümüşlük’ün en özel mekânlarından biri olan Mimoza Gümüşlük Restaurant, adeta Gümüşlük’ün bir simgesi haline gelmiştir. Deniz kenarında, denizle iç içe bir ortamda hizmet veren restoranın manzarası ve ortamı oldukça muhteşemdir. Restoranın bulunduğu konum oldukça ilgi çekici bir konumda olmasından dolayı restoranın manzarası da fazlasıyla beğenilir. Oldukça şık ve popüler bir restoran olan Mimoza, gerçekten popülaritesinin hakkını veriyor. Hizmet kalitesi bakımından her yönden kaliteli bir restoran olduğu daha restoran kapısından içeri girer girmez anlaşılıyor. Lavaboların temizliği ve düzeni, ayrıca müşteriler için diş fırçası gibi temel ihtiyaç ürünlerinin konulması gerçekten ince düşünülmüştür. Bunların dışında çalışanları da gerçekten işlerinde profesyoneldir.

Mimoza Gümüşlük Restaurant, güzel bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz restorandır. Bu restoranın menüsünde ana yemekler, ara sıcaklar, soğuk ve sıcak mezeler, salatalar ve tatlılar gibi çeşitli yemek seçenekleri yer almaktadır. Ana yemek seçeneklerinde genellikle balık çeşitleri ve deniz ürünleri yer alır. Lagos, levrek, çupra, mercan, trança, sinarit, barbun, tekir, iskorpit ve fener balığı gibi sevdiğiniz balık çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Ana yemek haricinde meze çeşitleri de oldukça fazladır. Meze çeşitlerinden en beğenilen ürünlerden bazıları şunlardır: Kabak çiçeği dolması, köpoğlu, pancar, kaya koruğu, hardal otu, semizotu ve fava. Yemek menüsü haricinde oldukça geniş içki menüsü de bulunmaktadır. İçki menüsünde votka, viski, şarap, bira, meşrubat, cin, kırmızı ve beyaz şarap çeşitleri yer almaktadır. Özellikle deniz ürünleri ve mezeleri oldukça başarılıdır. Fiyat konusuna değinirsek Mimoza’daki tüm restoranlardan biraz daha pahalıdır diyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalı Mevkii, No: 104, Gümüşlük, Bodrum

Telefon: 0252 394 31 39

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mimozagumusluk/

Haritada Görüntüle >

Arka Pizzeria

Arka Pizzeria

Bodrum Yalıkavak’ta ve Barlar Sokağında hizmet veren Arka Pizzeria, lezzetli yemekleri ile Bodrum’un en sevilen yerlerinden biridir. Restoranın Yalıkavak şubesi, denize sıfır bir konumda yer alır. Bu nedenle muhteşem bir manzaraya sahip olduğunu belirtebiliriz. Gerek ortamı gerek manzarası ile müşterilerden tam not alan restoran, lezzet bakımından da tam not almayı başarabilmiştir. Bunların dışında genç ve dinamik çalışan kadrosuyla hizmet verir.

Arka Pizzeria, menüsünde başlangıç menüleri, et, balık, risotto, pizza çeşitleri, makarnalar, salatalar, biralar, kırmızı ve beyaz şarap seçenekleri bulunur. Bu restoranda en çok sipariş edilen ikili pizza ve şaraptır. Gerçek İtalyan pizzalarını aratmayacak lezzette pizzaları vardır. İncecik ve bol malzemeli enfes pizzalar odun ateşinde pişirilerek müşterilere servis edilir. Pizza haricinde makarnaları da denemeye değerdir. Enfes pizzalarından ve makarnalarından denemeyi unutmayın. Yemeklerden sonra tatlı denemek isterseniz de tercihinizi panna cottadan yana kullanabilirsiniz. Son bir hatırlatma yapmak gerekirse bu restorana gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmayı unutmayın deriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalıkavak Mah., Çarşı Cad., No: 52-1, D: 1, Bodrum

Telefon: 0252 385 57 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/arkapizzeria/

Haritada Görüntüle >

Red Pan Pizzeria

Red Pan Pizzeria
Fotoğraf: Can İzmir

Red Pan Pizzeria, Bodrum Kumbahçe’de hizmet veren bir restorandır. Denize sıfır bir konumda hizmet veren restoranın ortamı oldukça renklidir. Lezzetli yemekleri, kaliteli ve eğlenceli ortamı sayesinde tatilcilerin uğrak yerlerinden biri olmayı başarabilmiştir. Tatil yaparken aynı zamanda gurme tadında özel lezzetleri deneyimlemek ve Dünya mutfağından enfes lezzetlere tanık olmak için Red Pan Pizzeria’yı ziyaret edebilirsiniz.

Red Pan Pizzeria, menü bakımından oldukça çeşitli bir yemek menüsüne sahiptir. Bu restoran her ne kadar bir pizza restoranı olarak düşünülse de aslında burası bir pizza restoranından çok daha fazlasıdır. Odun ateşinde pişirilmiş İtalyan pizzası, barbekü tavuk, hamburger, dürüm, güveç, salata, hamburger, bowl, kahvaltı kısacası aradığınız ne varsa bu restoranda bulabilirsiniz. Gerçek İtalyan pizzası lezzetlerini aratmayacak lezzette pizzalarının lezzetine burada varabilirsiniz. Çeşit çeşit pizzalar, özel beslenmeye uygun pizzalar bu mutfakta sizleri bekliyor. Restoranın pizzaları kadar kendin yarat makarnaları da denemeye değerdir. Ana yemeklerinizin yanına bowl adı verilen ve besin değeri oldukça yüksek olan salatadan almanızı tavsiye edebiliriz. Ayrıca muhteşem deniz manzarasına karşı oturup lezzetli kokteyllerin tadını çıkartabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Cad., No: 139, Bodrum

Telefon: 0252 316 37 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/redpanbodrum/

Haritada Görüntüle >

Sakallı Restoran

Sakallı Restaurant
Fotoğraf: Ciaran Mcginn

1945 yılından bu güne Bodrum merkezde hizmet veren Sakallı Restoran aynı zamanda Bodrum’un en sevilen restoranlarından biridir. Konum olarak Bodrum müze meydanında yer alır. Halikarnas Balıkçısı tarafından dikilen okaliptüs ağaçlarının gölgesinde kurulu olan restoranda yine bu ağaçların gölgesinde oturup lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Eski Bodrumlular tarafından bilinen bir esnaf lokantasıdır. Bir esnaf lokantası olmasından dolayı fiyatlar piyasa restoranlarından daha uygundur.

Sakallı Restoran, Bodrum mutfağından ve Türk mutfağından sıcak ev yemekleri bulabileceğiniz bir restorandır. Yemek menüsü her gün değişmektedir. Her gün değişen yemek menüsünden ayrı bir de köftesi var ki oldukça lezzetlidir. Mekânın en meşhur lezzeti de zaten bu köftedir. Köftenin yanına pilav koyulur ve bu pilav da oldukça lezzetlidir.  Mutlaka uğradığınızda bu köfteden de deneyin. Köfte haricinde değişen menüde kuru fasulye, orman kebabı, salçalı köfte, kuzu haşlama, barbunya, ciğer kavurma, fırın makarna ve patlıcan kebabı gibi lezzetler bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Nazım Hikmet Sk., No: 11, Bodrum

Telefon: 0252 316 33 43

Haritada Görüntüle >

Dereköy Lokantası

Dereköy Lokantası

2020 yılında Dereköy’de açılan Dereköy Lokantası, lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor. Dereköy merkezde bulunan restoran, lezzetli ve bol çeşitli menüleri ile dikkat çeker. Bodrum merkezdeki birçok restorana göre daha uygun fiyatlı yemekler yiyebileceğiniz menü seçeneklerine sahiptir. Restoranın ortamı ise Bodrum merkezdeki restoranları aratmaz. Yani mekân olarak oldukça şık ve ferahtır. Aynı zamanda restoran çalışanları da müşterilere karşı son derece ilgilidir. Bu lokantaya gelmeden önce bilmeniz gereken en önemli şey lokantanın her gün 19.00 ila 00.00 arasında açık olmasıdır. Bunun dışında buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmak faydalı olacaktır.

Dereköy Lokantası, Türk ve Ege mutfağına özgü yemekleri en iyi şekilde hazırlayıp sunan bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranın mutfağında ana yemekler, ara sıcaklar, mezeler, salatalar, başlangıç menüleri ve tatlı seçenekleri gibi pek çok kategoride lezzet bulunur. Ana yemek çeşitleri ve meze çeşitleri oldukça fazladır. Özellikle mezeleri oldukça beğenilir. Meze çeşitlerinden çıtır muhammara, çıtır yufkalı kaşık nohut denemenizi tavsiye ederiz. Meze haricinde ise Ege otlu ciğer, sübye tava, midye tava ve ızgara karides gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Yemeklerinizi yedikten sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz çıtır baklava yufkası veya kakuleli muhallebi denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dereköy Yolu, No: 133, Bodrum

Telefon: 0533 663 10 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/derekoylokantasi/

Haritada Görüntüle >

Kardeşler Köftecisi

Kardeşler Köftecisi

Gümüşlük sahilinde bir çay bahçesi olan Fayik’in Gayvesi’nin içinde yer alan Kardeşler Köftecisi, küçük bir köfte ekmek dükkânıdır. Yıllardır değişmeyen lezzeti ile takdir toplayan köfteci, aynı zamanda Bodrum’da uygun fiyatlı lezzetli bir öğün geçirmek için tercih edilebilir doyurucu yerlerden biridir.

Kardeşler Köftecisi, köfte ekmek yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Çıtır çıtır ekmeğin arasına lezzetli mi lezzetli köfteler… Köfte ekmeğin içinde de soğan ve domates bulunuyor. Tüm bu malzemelerin birleşimiyle de ortaya enfes köfte ekmek lezzeti çıkıyor. Köfte siparişinizde köftenin yanına ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 11:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Yalı Mevkii, 1120. Sk., No: 48/6,Gümüşlük, Bodrum

Telefon: 0532 433 66 87

Haritada Görüntüle >

Liman Köftecisi

Liman Köftecisisi

Liman Köftecisi Bodrum Eskiçeşme Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde hizmet veren bir restorandır. Bodrum’da canınız köfte istediğinde tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Çok çeşitli köfte menüleri ile dikkat çeken köftecinin köfteleri gerçekten lezzetlidir. Ortam olarak şık ve ferah bir restoranda hizmet veren işletmenin servisi de oldukça hızlıdır.

Liman Köftecisi, lezzetli ve bol çeşitli menüsü ile dikkat çeken bir işletmedir. Bu restoranın menüsünde ana yemekler, mezeler, ara sıcaklar, salatalar, alkollü ve alkolsüz içecekler bulunuyor. Çorba çeşitleri, köfteler, kebaplar, ekmek arası ürünler, mezeler ve hamburger çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Liman köfte, karışık liman köfte, kaşarlı köfte, İnegöl köfte, ızgara köfte sandviç, acılı köfte, ekmek arası ızgara köfte, tavuk şiş ve kebap gibi lezzetler burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Köfte siparişlerinizde köftenin yanına eşlikçi olarak patates kızarması, piyaz veya ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Neyzen Tevfik Cad., No: 172, Bodrum

Telefon: 0252 316 50 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/limankoftecisi/

Haritada Görüntüle >

Sait Restaurant

Bodrum Sait Restaurant

Bodrum’da lezzetli balıklar, mezeler ve zeytinyağlılar yenebilecek alternatif birçok restoran vardır. Bu restoranlardan biri de Sait Restaurant. Lezzetli menüleri ile Bodrum’un en iyileri arasında yer alan restoranın mutfağı oldukça sağlam. 2000 yılında Yalıkavak sahilinde bir aile işletmesi olarak açılan işletme zamanla büyüyerek Bodrum’da Marina’da da bir şube açmıştır. Özellikle sıcak yaz aylarında akşam saatlerinde oldukça kalabalıktır. Bu nedenle burada akşam yemeği planlıyorsanız rezervasyonunuzu önceden yaptırmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Sait Restaurant; balık çeşitleri, deniz mahsulleri ve zeytinyağlı meze çeşitleri bulabileceğiniz bir restorandır. Oldukça zengin bir menüye sahip olan restoranda aradığınız ne varsa bulabilirsiniz. Başlangıçlar, çorbalar, deniz ürünleri, mezeler ve salatalar bu mutfağın olmazsa olmazlarıdır. Deniz ürünleri ve meze konusunda oldukça başarılı olan restoranda mutlaka levrek ve ahtapot denemelisiniz.  Levrek, ahtapot ve kalamar oldukça başarılıdır. Özellikle levrek konusunda Bodrum’un en iyilerinden biridir diyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalıkavak Marina İçi, Çökertme Cad., Bodrum

Telefon: 0252 385 53 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sait.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Kebap Guru

Kebap Guru

Kebap Guru, Bodrum’da lezzetli kebaplar bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Bodrum’un Yeni Liman tarafında Kumbahçe mevkiinde yer alır. Restoran bulunduğu konum dolayısıyla denize sıfırdır. Bu nedenle muhteşem bir deniz manzarasına sahiptir. Bu restorana oturduğunuzda yemek yerken denizi ve denizdeki gemileri seyredebilirsiniz.

Kebap Guru, Bodrum’da lezzetli kebap çeşitleri deneyebileceğiniz bir işletmedir. Bu restoranın menüsünde çöp şiş, ciğer şiş, kebap guru, kallavi kebap, kaburga, beyti, Ali Nazik, patlıcan kebabı, yağlı kara, pirzola, küşleme, şaşlık kebabı, dana lokum ve köfte gibi sevilen et ve kebap çeşitleri bulunur. Bodrum’un en meşhur sevilen lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı diğer ismiyle Bodrum kebabını burada deneyebilirsiniz. Çökertme kebabı, incecik patates kızartması üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de tereyağlı salça sosuna bulanmış dana etleri koyularak hazırlanan bir kebap çeşididir. Dana eti yemek istemeyenler için ise alternatif olarak tavukla yapılan çökertme kebabı da bulunur. İki türlü de bu kebabı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kumbahçe Mah., ,İskele Cad., No: 15, Bodrum

Telefon: 0530 954 27 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebap.guru/

Haritada Görüntüle >

Moya Brasserie

Moya Brasserie

Moya Brasserie, Bodrum Marinada Eskiçeşme Mahallesinde hizmet veren bir restorandır. Lezzetli yemekleri, eğlenceli ortamıyla sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz. Deniz kenarında yer alan restoranın manzarası gerçekten müthiştir. Manzara ve ortam haricinde çalışanlar da müşterilere karşı son derece ilgili ve kibar insanlardır.

Moya Brasserie; lezzetli ve bol çeşitli menüsü ile dikkat çeken bir restorandır. Pizza, makarna, et yemekleri, mezeler ve salatalar menüde yer alan lezzetlerdir. Burada deneyebileceğiniz lezzetler arasında balık köftesi ve deniz mahsulleri böreği de yer alıyor. Restoran menüsünde yer alan yemeklerin en önemli özelliği de yemeklerde kullanılan ürünlerin bölgeden gelmesi ve organik olmasıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Neyzen Tevfik Cad., No: 134, Bodrum

Telefon: 0549 429 20 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/moyabrasserie/

Haritada Görüntüle >

Büber Restaurant

Büber Restaurant
Fotoğraf: Roxy Yarema

Büber Restaurant, Bodrum Bitez’de hizmet veriyor. Butik bir lokanta olarak hizmet veren işletme, sahilde yer alan restoranlara kıyasla daha sakindir. Bu nedenle kalabalıktan kaçıp sakinlik arayanlar için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Doğa ile iç içe ortamda Bodrum’un kalabalığından ve gürültüsünden uzakta lezzetli yemekler denemek için Büber Restaurant’a gelebilirsiniz. Ayrıca şehir merkezindeki restoranlara alternatif bir mekân olması da gönülleri fethedecek cinsten.

Büber Restaurant, lezzetli ve bol çeşitli menüsüyle dikkat çekiyor. Bu restoranın menüsünde ara sıcaklar, mezeler, aperatifler, çocuk menüleri, ana yemekler, tatlılar, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alıyor. Ana yemek çeşitlerinde köfte, tavuk sote, Edirne tava ciğeri, çöp şiş, et sote, ızgara tavuk ve tavuk kanat yer alır. Ana yemek dışında mezelerde ise beyin, dil, peynir ve karışık meze tabağı bulunur. Bu restorana geldiğinizde köfte, karışık meze tabağı yanına da ayran alarak lezzetli ve doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Üstelik Bodrum’daki birçok mekândan daha uygun fiyatlar olması sebebi ile oldukça caziptir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Pomelan Cad., Np: 6/A, Bitez, Bodrum

Telefon: 0252 363 86 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/buber_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Meat Burger & Steak House

Meat Burger Steakhouse
Fotoğraf: Erhan Yılmaz

Meat Burger and Steak House, daha çok bisiklet sporu ile ilgilenen kişilerin uğrak yeri olarak bilinse de lezzetli yemekleri ile birçok kişinin beğenisini kazanmıştır. Konum olarak Antik Tiyatronun hemen karşısında yer alır. Ev yapımı hamburgerleri ile ünlü olan restoranın hamburgerleri oldukça lezzetli ve doyurucudur.

Meat Burger and Steak House, menüsünde hamburger seçenekleri ve steak etler yer alır. Hamburger seçeneklerinde ise meat bacon burger, Double burger, protein burger, cheese burger ve Mexico burger seçenekleri yer alır. Burger siparişlerinizde burgerinizin yanına içecek olarak rokalı ayran, ev yapımı limonata, meşrubat, kola ve bira gibi içecekler alabilirsiniz. Hamburger siparişlerinize hamburgerin yanında patates ve değişik soslar da bulunur. Bu nedenle burada doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Burger haricinde bir şey yemek istiyorsanız steak etlere yönelebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 12:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Türkuyusu Mah., Kıbrıs Şehitleri Cad., No: 79, Bodrum

Telefon: 0252 316 09 59

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meat_burger/

Haritada Görüntüle >

Bodrum Makarnacısı

Bodrum Makarnacısı

Bitez, Adliye Caddesinde hizmet veren Bodrum Makarnacısı, lezzetli yemekleri ve makarna çeşitleri ile öne çıkan bir işletmedir. Bu işletme hem bir restoran hem de bir makarna mağazasıdır. Çünkü bu restoranda çeşit çeşit makarna bulunur ve istediğiniz makarnaları istediğiniz oranlarda satın alabilirsiniz.

Bodrum Makarnacısı, makarna yiyebileceğiniz ve satın alabileceğiniz bir restorandır. Restoran menüsünde makarna çeşitleri, et ve tavuk, salatalar ve başlangıç seçenekleri bulunur. Makarna yemek istiyorsanız fesleğenli makarna veya tavuklu penne alabilirsiniz. Yemek siparişlerinizde içecek olarak bol köpüklü açık ayrandan alabilirsiniz. Makarna satın almak isterseniz de satın alabileceğiniz farklı çeşitlerde pek çok makarnayı bulabilirsiniz. Sade makarna, mürekkep balıklı makarna, pancarlı makarna, fesleğenli makarna, çemenli makarna ve tam buğday makarna gibi farklı türlerde makarnaları buradan satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 12:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Bitez Mah., Atatürk Cad., Bodrum

Telefon: 0252 363 91 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bodrummakarnaci/

Haritada Görüntüle >

Kokoreççi Adem Usta

Bodrum Kokorecci Adem Usta
Fotoğraf: Bahadır

Bodrum’da lezzetli bir kokoreç arıyorsanız tercih etmeniz gereken adres bellidir. Kokoreççi Adem Usta, lezzetli kokoreç menüleri ile Bodrum’un en sevilen kokoreççilerinden biri olmayı başarmıştır. Bodrum’da canınız kokoreç isterse gönül rahatlığıyla gidip yiyebileceğiniz bir kokoreççidir. Lezzetli, kaliteli ve temiz kokoreçleri sayesinde Bodrum’da tektir.

Kokoreççi Adem Usta lezzetli kokoreçleri ile ünlü bir işletmedir. Bu işletmenin menüsünde istediğiniz kokoreç lezzetini bulabilirsiniz. Yarım ekmek, çeyrek ekmek ve tam ekmek şeklinde hazırlanan taptaze kuzu kokoreçler sevenleri ile buluşur. Kokoreç siparişlerinde masaya ikram olarak biber turşusu da getirilmektedir. Kokorecinizin yanına dilerseniz içecek de alabilirsiniz. Fiyatlar da oldukça normal seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi 12:00 – 06:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Turgut Reis Cad. Bodrum

Telefon: 0252 316 49 41 – 0530 048 63 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kokorecciademustaa/

Haritada Görüntüle >

Sultan Bahçe Restaurant

Sultan Bahçe Restaurant

Bodrum’da deniz mahsulleri üzerine hizmet veren birçok restoran bulunuyor. Bu restoranlardan biri de Sultan Bahçe Restaurant’tır. Güzel, ağaçlıklı bir bahçede hizmet veren restoran, lezzetli yemekleri ve kaliteli ortamıyla Bodrum’un sevilen restoranlarından biri olmayı başarmıştır. Konum olarak Bodrum Umurça’da hizmet verir. Merkezdeki ve sahildeki popüler restoranlara kıyasla daha sakin bir havası vardır.

Sultan Bahçe Restaurant, Türk mutfağı lezzetleri ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoranın menüsünde lahmacun ve kebaplardan tutun balık çeşitleri, karides, kalamar gibi lezzetlere varıncaya kadar geniş yelpazeli bir menü çeşitliliği bulunuyor. Buraya geldiğinizde özellikle deniz mahsullerinden denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Umurça Mah., Derviş Görgün Cad., No: 43, Bodrum

Telefon: 0252 313 00 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/sultanbahcebodrum/

Haritada Görüntüle >

Sünger Pizza

Sünger Pizza

Bodrum’un klasikleşmiş pizzacılarından biri olan Sünger Pizza, Milta Marina’nın hemen karşısında yer alıyor. Eşsiz marina manzarasına karşı oturup ortamın ve yemeklerin keyfini çıkarabileceğiniz bir restorandır. Denize karşı oturmak istiyorsanız teras katını tercih edebilirsiniz. Çünkü terasın manzarası oldukça muhteşemdir. Buraya gelmeden önce beklememek için rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Sünger Pizza, lezzetli menüleri ve bilhassa pizzaları ile dikkat çeken bir işletmedir. Bu restoran hakkında bilmemiz gereken en önemli şey sadece bir pizzacı restoranı olmamasıdır. Restoranın menüsü oldukça zengin ve çeşitlidir. Restoran menüsünde kalamar tava, balık çorbası ve çökertme kebabı gibi lezzetler de yer almaktadır. Restoranın spesiyali beyaz pizzadır ve bu pizzayı denemenizi tavsiye edebiliriz. Yemeklerin porsiyonları oldukça büyük ve doyurucudur. Pizzaların hamuru ince, üst malzemesi de oldukça boldur. Bu nedenle burada doyurucu pizzalar yiyebilirsiniz. Eğer canınız pizza istemezse o zaman Bodrum’un yöresel lezzetlerinden olan Çökertme kebabını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Neyzen Tevfik Cad., No: 160, D: 1, Bodrum

Telefon: 0252 316 08 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sunger_pizza/

Haritada Görüntüle >

Mynos Restaurant

Mynos Restaurant

Yalıkavak Çökertme’de hizmet veren Mynos Restaurant, denize sıfır bir konumda hizmet verir. Lezzetli yemekleri ve harika ortamıyla dikkat çeken restoranın ortamı oldukça canlı ve renklidir. Daha çok balık ve deniz ürünleri ağırlıklı hizmet veren restoranın hizmet kalitesi, temizliği ve bakımı tatmin edici düzeydedir. Manzara olarak da dikkat çeken restoranda günbatımını izlemek oldukça güzel olacaktır. Ayrıca restoranda canlı müzik hizmeti bulunur. Bu nedenle burada hem eğlenebilir hem de lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Mynos Restaurant menü bakımından oldukça zengin bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde soğuk mezeler, deniz ürünleri mezeleri, sıcak atıştırmalıklar, balık çeşitleri,  kabuklu deniz ürünleri ve Türk mutfağından eşsiz tatlılar yer alır. Daha çok deniz ürünleri ve meze olarak hizmet veren restoranda rakı, balık ve meze üçlüsünü yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalıkkavak Mah., Çökertme Cad., No: 32, Bodrum

Telefon: 0252 385 26 00 – 0543 311 69 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mynosyalikavak/

Haritada Görüntüle >

La Pasion Restaurante Espanol

La Pasion Restaurante Espanol

La Pasion Restaurante Espanol, isminden de anlaşılacağı üzere İspanyol mutfağına özgü yemekler bulabileceğiniz bir restorandır. Konum olarak Bodrum merkezde Çarşı Mahallesinde hizmet verir. Mutfak olarak İspanyol mutfağı yemeklerinin bulunduğu restoranın ortamı da tıpkı İspanyol havası gibidir. Özellikle mekâna girdiğinizde kendinizi adeta Avrupa’da bir restorandaymış gibi hissedebilirsiniz.

La Pasion Restaurante Espanol, İspanyol mutfağı lezzetlerini bulabileceğiniz bir restorandır. Biberli yengeç dolması, közlenmiş patates yatağında ahtapot ve deniz mahsullü paella gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Farklı lezzet arayanlar ve dünya mutfağına ilgi duyanlar bu restoranı ziyaret edebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Atatürk Cad., Uslu Sk., No: 8, Bodrum

Telefon: 0252 313 45 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lapasionbyneco/

Haritada Görüntüle >

Gonca Balık Restaurant

Gonca Balık Restaurant

Deniz kültürü ile iç içe bir kent olan Bodrum’da birçok balık restoranı bulunuyor. Bu balık restoranlarından biri de Torba koyunda yer alan Gonca Balık Restaurant’tır. Denize sıfır konumda bulunan bu balık restoranı lezzetli ve taze balık çeşitleri ile ünlüdür. Deniz havası almak ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Gonca Balık Restaurant, menüsünde balık çeşitleri, mezeler ve deniz ürünleri yer alır. Mevsimine göre denizden çıkarılmış taptaze balıklar şık sunumlarla müşterilere servis ediliyor. Bu restoranda balık köftesi, ızgara levrek, çupra ve barbun gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz dondurmalı irmik tatlısı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Torba Mah., Kilise Mevkii, Mutlu Sk., No: 15, Torba, Bodrum

Telefon: 0252 367 17 96 – 0532 615 84 18

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/goncabalikzeki/

Haritada Görüntüle >

Berk Balık Restaurant

Berk Balık Restaurant

Bodrum’un en eski işletmelerinden biri olan Berk Balık Restaurant, Halikarnas’ta hizmet veriyor. Restoran birkaç kez el değiştirse de kalitesi aynı kalitedir. Lezzetli, kaliteli ve taze balıklar için şehrin en köklü balıkçısı olan Berk Balık tercih edilebilir. Restoranın ortamı klasik bir balık lokantasından farksızdır. Servis hızı ve çalışan personeller bakımından değerlendirildiğinde ise oldukça tatmin edicidir. Çünkü personelleri müşterilere karşı oldukça ilgili ve servisi de hızlıdır.

Berk Balık Restaurant, oldukça zengin balık ve deniz ürünleri çeşitliliğine sahiptir. Her çeşit balık ve deniz ürünü bulabileceğiniz restoranda her daim taze balık olur. Levrek, çupra, lagos, trança, sinarit, barbun, mercan, iskorpit, tekir ve sargos gibi balık çeşitlerini burada bulabilmek mümkündür. Balık çeşitleri haricinde ise kalamar tava, ızgara, dolma, soslu kalamar ızgara, ahtapot, karides, midye, mürekkep balığı (sübye), çiğ balık ve tuzlu balık gibi deniz ürünleri yine bu mutfakta denenebilir. Bunlar haricinde yemek siparişlerinizde ekstra olarak meze tabağı da sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kumbahçe Mah., Cumhuriyet Cad., No: 171, Bodrum

Telefon: 0252 313 00 66 – 06 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/berkbalikbodrum/

Haritada Görüntüle >

Gemibaşı Restoran

Gemibaşı Restaurant

Bodrum’un gözde mekânlarından biri olan Gemibaşı Restoran, rakı-balık sofralarının vazgeçilmez adresidir. Konum olarak Bodrum merkezde Neyzen Tevfik Mahallesinde hizmet verir. Bir Bodrum klasiği olarak da geçen Gemibaşı’da rakı-balık yapmak birçok kişi içi bir rutin haline gelmiştir. Deniz kenarında hizmet veren restoranın ortamı klasik bir balık restoranından farksızdır.

Gemibaşı Restoran, balık çeşitleri ve deniz mahsulleri ile öne çıkan bir restorandır. Balık seçimi yapacaksanız öncelikle güne özel bir balık olup olmadığını sorabilirsiniz. Eğer güne özel bir balık yoksa klasiklerden giderek levrek veya çupra tercih edebilirsiniz. Lezzetli mezeler ve özenli sunumlar eşliğinde masaları şenlendirir. Deniz mahsullerinden hazırlanan kokoreçler ve pilavlar burada deneyebileceğiniz ürünlerden sadece bazılarıdır. Ayrıca bu restoranda midyeli salma pilav, şarap soslu midye, kalamar tava, ahtapot çorbası, kendi mürekkebinde pişirilen sübye ve beğendili karides denemenizi tavsiye ederiz. Yemeklerin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz tatlı olarak da ayva tatlısı veya sakızlı muhallebi tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Fırkateyn Sk., No: 132, Bodrum

Telefon: 0252 316 12 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gemibasibodrum/

Haritada Görüntüle >

Memedof Restoran

Memedof Restaurant

Bodrum’da deniz mahsulleri konusunda iddialı bir restoran arıyorsanız Memedof Restoran’a uğramanızı tavsiye edebiliriz. İlk kez 2001 yılında Gölköy’de açılan bu restoran kısa bir süre içerisinde Bodrum’un en sevilen mekânları arasına girmeyi başarmıştır. Daha sonra 2007 yılına girildiğinde ise Yalıkavak’ta bir şubesi daha açılmıştır. Bizim burada bahsettiğimiz Yalıkavak’ta bulunan Memedof Restorandır. Şık ve keyifli bir akşam yemeği geçirmek için şimdiden Memedof Restoran’da rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Memedof Restoran; taze balıklar, deniz ürünleri ve Ege mezelerini bulabileceğiniz bir restorandır.  Deniz ürünleri ve yöresel bitkilerle hazırlanan enfes mezeler iştah kabartacak cinstendir. Balık kokoreç, ızgara ahtapot, sıcak ve soğuk mezeler, baby enginar kavurması, ahtapot söğüş ve deniz ürünleri böreği burada deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Yemek çeşitleri dışında restoranın bir de tatlı ve içecek menüleri de bulunur. Yemeklerinizi yedikten sonra dilerseniz bu menülerden tatlı ve içecek siparişi de verebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Neyzen Tevfik Cad., No: 176, Bodrum

Telefon: 0252 313 42 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/memedof_bodrum/

Haritada Görüntüle >

Eski Köy Restaurant

Eski Köy Restaurant
Fotoğraf: Fatma Uyar

Bodrum Yeniköy’de yer alan Eski Köy Restaurant, Bodrum mutfağı dışına çıkıp klasik lezzetleri arayanların tercih edebileceği restoranlardan biridir. Türk mutfağından klasik lezzetlerin bulunduğu restoran, zengin ve iştah açıcı menüleri ile birçok müşteri çekmektedir. Mekân genel olarak yoğun olsa da siparişlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.

Eski Köy Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı, sucuklu yumurta ve menemen seçenekleri bulunur. Kahvaltısı oldukça doyurucu ve lezzetlidir. Kahvaltı haricinde ise pide çeşitleri, çorbalar, kebaplar, makarnalar, dürümler, salatalar, tatlılar, soğuk ve sıcak içeceklerden oluşan zengin ve çok yönlü bir menü portföyüne sahiptir. Restoranın menüsünde bulunan lezzetlerin hepsi birbirinden güzel olsa da burada en çok tercih edilen lezzet pide çeşitleridir. Pide çeşitlerinde ise özellikle açık kıymalı, kuşbaşılı ve kaşarlı pideler sıklıkla tüketilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeniköy Mah., Severcan Cad., No: 2, Gümbet

Telefon: 0252 317 13 93 – 0543 382 32 00

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/bodrumeskikoy/

Haritada Görüntüle >

Körfez Restaurant

Körfez Restaurant

Körfez Restaurant, Bodrum merkezde hizmet veren bir deniz mahsulleri restoranıdır. Mekân konum itibari ile deniz kenarında yer alır. Bu nedenle manzara konusunda oldukça şanslıdır. Çünkü deniz kıyısında bulunmasından dolayı sırf manzara için bile bu restoranı ziyaret eden birçok müşteri olacaktır. Gerçi Bodrum’daki birçok restoranın deniz kıyısında yer almasından dolayı restoranın bu özelliğini vurgulamaya gerek yoktur. Manzara dışında restoranın ortamı son derece kaliteli ve nezihtir. Restoran çalışanları da işlerinde profesyonel insanlar olup müşterilere karşı son derece nazik ve anlayışlıdırlar.

Körfez Restaurant, balık ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, omletler, sıcak başlangıçlar, ara sıcaklar, makarnalar, balıklar, deniz ürünleri, salatalar ve tatlılar bulunur. Yemek menüsü haricinde içecek menüsü de oldukça zengindir. Alkollü ve alkolsüz içeceklerden oluşan zengin bir içecek menüsü vardır. Burada deneyebileceğiniz bazı lezzetler ise şunlardır: Ahtoplu pilav, mūrekepli sübye, Kalamar Tava ve elbette Ege otlarından oluşan meze çeşitleri deneyebileceğiniz ürünler arasında yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Neyzen Tevfik Cad., No: 2, Bodrum

Telefon: 0252 313 82 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/korfezrestaurantbodrum/

Haritada Görüntüle >

Otantik Ocakbaşı

Otantik Ocakbaşı

Otantik Ocakbaşı, Bodrum’da ete dair ne arıyorsanız bulabileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak şehir merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde hizmet verir. Kendin pişir, kendin ye mottosuyla hareket eden işletmede her türden et çeşidini bulabilirsiniz. Yeşillikler içinde terası ve mütevazı atmosferi ile dikkat çeker. Bu restoranın başka bir özelliği de akşamları fasıl eğlenceleri düzenleniyor olmasıdır.

Otantik Ocakbaşı, et üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoranda sevdiğiniz et yemeklerinden ne istiyorsanız bulabilirsiniz. Adana kebap, Urfa kebap, et şiş ve köfte gibi lezzetler bunlardan sadece bazılarıdır. Lahmacun, pide ve kebap gibi lezzetlerin yanı sıra salata ve çorba gibi lezzetler de yine bu menüde yer almaktadır. Geleneksel et ürünlerini yine geleneksel şekilde servis eden restoran, sevilen ocakbaşı et lezzetlerini deneyebileceğiniz yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Atatürk Cad., No: 46, Bodrum

Telefon: 0252 313 00 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/otantikocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Aslancı Et

Aslancı Et Izgara
Fotoğraf: Koray Öztürk

Bodrum’da balık ve deniz ürünleri restoranlarından sıkıldıysanız ve canınız gerçek et lezzeti istiyorsa tercih edebileceğiniz belli başlı birkaç restoran vardır. Bu restoranlar arasında Aslancı Et de yer alır. Bodrum’da kilo ile et pişiren güzel bir et lokantası arıyorsanız Aslancı Et’i ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Ortakent’te hizmet veren lokantada sadece kırmızı et ve beyaz et çeşitleri bulunuyor. Bir ocakbaşı restoranı olarak hizmet veren restoranda sevilen ocakbaşı lezzetlerini bulabilirsiniz. Günümüzde bu restoranın Bodrum merkezde ve Bodrum Bitez’de şubeleri bulunuyor.

Aslancı Et kırmızı et ve beyaz ete dair ne arıyorsanız bulabileceğiniz bir restorandır. Bu restoranda balık veya deniz ürünleri bulunmaz. Menüde yer alan lezzetlerde envaı çeşit beyaz ve kırmızı et çeşidini bulabilirsiniz. Pirzola, t-bone, kuzu beyti, dana antrkot, kuzu küşleme, dana çöp şiş, zırh köfte, hamburger köfte, satır köfte, kasap köfte, kuzu şiş, kuzu kürek gibi dana ve kuzu etlerinden değişik spesiyaller burada yer alır. Dana ve kuzu eti haricinde tavuk eti seçenekleri de vardır. Bu restorana geldiğinizde sevilen et spesiyallerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ortakentyahşi Mah., Atatürk Cad., No: 16/1, Bodrum

Telefon: 0544 527 09 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aslancibodrum/

Haritada Görüntüle >

Trata Meyhanesi

Trata Meyhanesi
Fotoğraf: Bahadır

Bodrum’da meyhane kültürü yaşamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz yerler arasında Trata Meyhanesi bulunur. Konum olarak şehir merkezinde Çarşı Mahallesinde hizmet veren meyhane, lezzetli yemekleri ve hoş ambiyansı ile dikkat çeker. Ayrıca Bodrum’da sazlı sözlü eğlencelerin de vazgeçilmez adresidir.

Trata Meyhanesi,  menüsünde genellikle deniz ürünleri, sıcak ve soğuk mezeler yer alır. Lezzetli ve bol çeşitli menüsü ile dikkat çeken meyhane mutfağında sevilen yemeklerin yanı sıra meze çeşitleriyle de oldukça dikkat çeker. Izgara kalamar, ızgara istiridye ve Girit ezmesi gibi lezzetler bu restoranda demeyebileceğiniz ürünlerden sadece birkaçıdır. Bodrum’da meyhane kültürünü yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., 5. Sk., Bodrum

Telefon: 0536 831 65 72

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bodrumtratameyhanesi/

Haritada Görüntüle >

Ayana Mes Balık Restaurant

Ayana Mes Balık Restaurant

Ayana Mes Balık Restaurant, Ortakent Sahilde, denize sıfır konumda hizmet veren salaş bir balık restoranıdır. Özellikle atmosferi ve manzarası ile dikkat çeken restoranın her bir detayı dikkat çekicidir. Masalar kandillerle aydınlatılıyor. Denizin dibinde kumsalların üzerinde yer alan masalarda yemek yemek oldukça keyifli olacaktır. Restoranın en güzel zamanı özellikle akşam saatleridir. Akşam saatlerinde kandillerle aydınlatılmış olan masalar ortama ayrı bir renk katar. Keyifli ve eğlenceli bir akşam geçirmek istiyorsanız ve bunun için Ayana Mes’i tercih edecekseniz yerinizi şimdiden ayırtmanız iyi olacaktır. Restoran oldukça popüler olduğu için çok çabuk dolar ve bu yüzden randevusuz geldiğinizde burada yer bulamayabilirsiniz.

Ayana Mes Balık Restaurant menü bakımından oldukça zengin seçenekler bulunan bir restorandır. Bu restoranın menüsünde balık yemekleri, Bodrum mutfağına özgü lezzetler, ara sıcaklar, mezeler, salatalar ve tatlılar bu restoranın menüsünü oluşturan lezzetlerden sadece bazılarıdır. Bodrum mutfağına özgü lezzetleri denemek isterseniz balık çorbası, kabak çiçeği dolması, ahtapot pilavı, lavunya, mürekkepli sübye, ganlı kavurma, horoz haşlama ve köy tavuğu gibi yöresel lezzetleri burada deneyebilirsiniz. Yöresel lezzetler haricinde balık çeşitleri ve Ege mezelerinden deneyebilirsiniz. Ayrıca restoran Grek mezeleri konusunda da oldukça başarılıdır. Yemeklerin ücreti ise piyasa fiyatlarının biraz üstünde bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ortakent Mah., Müskebi Cad., No: 191, Bodrum

Telefon: 0252 358 62 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ayanames/

Haritada Görüntüle >

Terzi Mustafa’nın Yeri

Terzi Mustafa'nın Yeri
Fotoğraf: Koray Erdivanlı

Terzi Mustafa’nın Yeri Bodrum Gündoğan sahilinde Hatice ve Mustafa Özçelik tarafından işletilen salaş bir balık lokantasıdır. Restoran işleten çift, Gündoğan’daki iki katlı evini yenilemiş ve daha sonra da evin alt katını lokanta olarak kullanmaya başlamıştır. Tam bir aile restoranı olan işletme, lezzetli yemekleri ve hoş ortamıyla müşterilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Misafirperver işletme anlayışıyla hizmet veren restoranda kendinizi bir müşteri gibi değil adeta bir misafirmiş gibi hissedeceksiniz. Restoran çalışanları işlerinde profesyonel kişiler olduğu için servis konusunda herhangi bir aksama veya yavaşlama yaşanmaz.

Terzi Mustafa’nın Yeri; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Restoranın kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme köy kahvaltısından oluşuyor. Kahvaltı haricinde gelindiğinde ise menüde genellikle balık çeşitleri ve deniz ürünleri oluyor. Restoranın balıkları her zaman tazedir. Balıkların taze olmasının en önemli sebebi ise balıkların restoranın hemen arka tarafında bulunan balıkçı kooperatifinden temin ediliyor olmasıdır. Bu sayede müşteriler her zaman taze ve lezzetli balıklara ulaşmış oluyor. Ayrıca bu kooperatiften temin edilen taze balıklar müşterilerin istediği türde pişirilerek servis edilir. Balık siparişlerinizde masaya eşlikçi olarak salata ve meze çeşitlerinden sipariş edebilirsiniz. Böylelikle kendinize mükellef bir akşam yemeği menüsü hazırlatmış olursunuz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gündoğan Mah., Atatürk Cad., No: 10, Bodrum

Telefon: 0252 387 70 89

Haritada Görüntüle >

Zahmetsiz Balık Evi

Zahmetsiz Balık Evi

Zahmetsiz Balık Evi, Bodrum’da balık ve deniz ürünleri bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Eskiçeşme Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde hizmet veren balık restoranıdır. Denize yakın bir konumda bulunan restoran diğer birçok balık restoranı gibidir. Ortam olarak klasik balık restoranlarından farksızdır. Keyifli akşamlar geçirmek için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Kaliteli bir hizmet anlayışıyla hareket eden restoranda gerçekten kaliteye ve lezzete doyacaksınız.

Zahmetsiz Balık Evi, balık yiyebileceğiniz bir restorandır. Bu restoranda sevilen balık türlerini ve deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Balık ve deniz ürünleri dışında çeşitli mezeler de yine menüde yer alan diğer lezzetlerdendir. Deniz levreği lokumu, kalamar tava, sıcak ve soğuk mezeler, sıcak ve soğuk Ege otları burada bulunan lezzetlerden sadece bazılarıdır. Levrek, barbun, sardalye ve çupra gibi sevilen deniz ürünlerini burada bulabilirsiniz. Bu restoranda bulunan balık çeşitleri tazedir. Ve seçeceğiniz balıklar sizin isteğinize göre pişirilerek servis edilir. Izgara, buğulama veya kızartma… Siz nasıl isterseniz balıklarınız o şekilde pişirilir ve masaya servis edilir. Balık çeşitlerinin yanı sıra meze çeşitleri ve salatalardan da alarak kendinize mükellef bir balık sofrası kurabilirsiniz. Ayrıca alkol kullanıyorsanız balıklarınızın yanına rakı da alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskiçeşme Mah., Neyzen Tevfik Cad., No: 146, Bodrum

Telefon: 0252 316 16 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zahmetsizbalik/

Haritada Görüntüle >

Köşem Balık Restaurant

Köşem Balık Restaurant

Bodrumda balık ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren birçok restoran bulunuyor. Deniz kültürü ile iç içe olan bu kentte balık çeşitleri ve deniz ürünleri sofralarda sıklıkla yer almaktadır. Bodrum’da lezzetli deniz ürünleri denemek için pek çok alternatif lezzet durağı bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Köşem Balık Restaurant’tır. Konum olarak Yalı Mahallesinde yer almaktadır. Denize sıfır bir konumda yer alan restoranın manzarası oldukça muhteşemdir. Harika manzaraya karşı enfes bir akşam geçirmek için Köşem Balık Restaurant’ı ziyaret edebilirsiniz.

Köşem Balık Restaurant, balık çeşitleri ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoranın mutfağında çeşit çeşit balıklar, deniz ürünleri ve mezeler yer alır. Levrek, çupra ve barbun gibi lezzetli balık çeşitlerini yine bu restoranda bulabilirsiniz. Balık haricinde ahtapot, midye, kalamar, mürekkep balığı gibi deniz ürünlerini de yine bu sofrada bulabilirsiniz. Ayrıca yemek siparişlerinizin yanında alkol tüketiyorsanız rakı ve mezelerden de alabilirsiniz. Yemeklerin fiyatlarının da piyasaya göre biraz pahalı seviyede olduğunu belirtebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yahşi Mah., Yalı Cad., No: 2, Bodrum

Telefon: 0252 348 36 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kosembalikrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Mistral Bay Steak & Wine House

Bodrum Mistral Bay Steak Wine House
Fotoğraf: Mark Brough

Mistral Bay Steak and Wine House, Bodrum Gümbet’in en hareketli ve en renkli mekânlarından biridir. Bodrum’un en canlı en hareketli yerlerinden olan Gümüşlük’te hizmet veren restoran, lezzetli steak menüleri ve zengin şarap menüleri ile dikkatleri üzerine çeker. Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği restoran, hoş ve eğlenceli ortamının yanı sıra lezzetli yemekleri ile de ön plandadır. Deniz kenarında bulunan masa ve sandalyeler özenle dekore edilmiş bahçe ve elbette deniz havası oldukça muhteşemdir. Beyaz sandalyeler bir balık restoranını andırsa da burası bir balık restoranından çok daha fazlasıdır. Bodrum yerli ve yabancı turistin sıklıkla tercih ettiği bir lokasyon olmasından dolayı burada yemek kültürü ve restoran kültürü oldukça gelişmiştir.

Mistral Bay Steak and Wine House, lezzetli ve bol çeşitli menüleri ile dikkat çeker. Bu restoranın menüsünde steak etler, balık çeşitleri, mezeler ve ara sıcaklar gibi birçok çeşitte lezzet yer alır.  Hızlı, lezzetli ve doyurucu yemekleri ile dikkat çeken restoranın en beğenilen yemekleri arasında kabak çiçeği dolması, levrek ve kalamar tava gibi lezzetler yer alır. Yemek çeşitleri haricinde ise çeşitli alkol menüleri bulunur. Özellikle alkol tüketmeyi sevenler bu restoranı mutlaka ziyaret etmelidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gümbet Mah., Melengeç Sk., No: 16, Bodrum

Telefon: 0533 399 41 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mistralbaysteakhouse/

Haritada Görüntüle >

Karafaki Erhan Usta Balık Restoranı

Karafaki Erhan Usta Balık Restoranı

Karafaki Erhan Usta Balık Restoranı, deniz manzarası eşliğinde lezzetli yemekler bulabileceğiniz bir restorandır. Konum olarak Bodrum Gümüşlük’te yer alır. Gümüşlük’teki diğer restoranlara göre daha uygun fiyatlı menüler sunan bir restorandır. Bodrum’da Karafaki olarak bilinen iki farklı restoran bulunuyor. Bunlardan biri sadece Karafaki iken biri Karafaki Erhan Usta. İki restoranın konumu birbirine çok yakın olsa da bu ikisini birbiriyle karıştırmamaya dikkat edin. Her iki restoran konsept olarak birbirine benzese de ikisi de farklı lezzetlere sahip olması nedeniyle her iki restoran birbirinden farklı değerlendirmelere tabi tutulmalıdır.

Karafaki Erhan Usta Balık Restoranı, lezzetli ve bol çeşitli menülere sahiptir. Bu restoranın menüsünde balık çeşitleri ve deniz ürünleri yer alır. Deniz ürünleri ve balık çeşitlerinin olduğu bir mutfakta elbette çeşit çeşit mezeler de bulunmaktadır. Özellikle Ege otları ve deniz ürünlerinden hazırlanan meze çeşitleri bu restoranın olmasa olmazlarındandır. Ayrıca Bodrum mutfağına özgü mezelerden ve yemeklerden denemek için bu restoran yine ideal bir lezzet durağı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gümüşlük Mah., Yalı Mevkii, No: 68, Bodrum

Telefon: 0252 394 44 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karafakierhanusta/

Haritada Görüntüle >

Müdavim Lokanta & Meyhane

Müdavim Lokanta Meyhane
Fotoğraf: Ertan Çayır

Bodrum merkezde, Bodrum Kalesi ve deniz manzarası eşliğinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz yerlerden biri de Müdavim Lokanta ve Meyhane’dir. Bu meyhanenin en önemli özelliği meyhane olarak kullanılan binanın dünyaca ünlü Türk denizcisi Sadun Boran’a ait bir ev olmasıdır. Bodrum Kalesi ve deniz manzarasını aynı anda görebilecek bir manzaraya sahiptir. İki katlı bir binada hizmet veren restoranın üst katında canlı müzik hizmeti vardır. Gündüzleri lokanta ve plaj, akşamları ise mavi beyaz örtülü masalarıyla klasik bir meyhane olarak hizmet verir. Bu meyhaneye gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Müdavim Lokanta ve Meyhane, lezzetli yemek menüleri ile dikkat çekiyor. Sabah ve akşamları farklı konseptlerde hizmet vermesinden dolayı menüler biraz değişiklik gösteriyor. Akşamları bir meyhane olduğu için meze çeşitliliğine ve alkollü içeceklere ağırlık veriliyor. Gündüzleri Bodrum ve Türk mutfağından aşina olduğumuz ayvalı et yahni, lokum pilavı ve kuru köfte gibi lezzetler sunuluyor. Akşamları ise daha çok Ege mutfağından mezelere ağırlık veriliyor. Egeli kadınlar tarafından hazırlanan enginar kalbi ızgarası, sarma çeşitleri, bakla, taze fasulye, kaya koruğu, kalamar ve ahtapot gibi lezzetleri burada bulabilmek mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Çarşı Mah., Cumhuriyet Cad., No: 46, Bodrum

Telefon: 0536 866 00 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bodrum_mudavim/

Haritada Görüntüle >

Tahta Meyhane

Tahta Meyhane

Tahta Meyhanesi, Bodrum’da nostaljik mahalle meyhanesi geleneğini yaşatmayı sürdüren yerlerden biridir. Dereköy Mahallesinde hizmet veren meyhane, sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Bodrum’un piyasa mekânlarından uzakta, bir konumda yer alan meyhane eski bir yağhaneden meyhaneye dönüştürülmüştür. Meyhanenin içerisinde tahta sandalyeler bulunduğu için Tahta Meyhane adı verildiği düşünülüyor. Otantik bir mekân olan işletmenin yemekleri oldukça lezzetlidir. Yemekler haricinde çalışanları da oldukça ilgili ve cana yakın kişilerdir. Meyhanenin bir başka özelliği de canlı müzik hizmetinin olmasıdır. Bu meyhanenin sahibi de Hababam Sınıfından Kıvırcık Ömer olarak tanıdığımız Talip Güran’dır. Talip Güran Bey, bu meyhaneyi işletiyor ve hoş sohbeti ile de birçok müşterinin gönlünü kazanıyor.

Tahta Meyhanesi; ana yemekleri, deniz ürünleri, balıklar, içkiler ve bir meyhanenin olmazsa olmazı olan mezeleri ile dikkat çeker. Meyhanenin meze çeşitliliği fazla olmasa da mezeleri yeterlidir ve meze konusunda da oldukça başarılı bir işletmedir. Özellikle fava, kaya koruğu, köpoğlu ve humus gerçekten lezzetliydi. Meyhanenin spesiyali ise ciğer ve kavurmadır. Yalıkavak’taki ve Bodrum merkezdeki birçok mekâna göre fiyatların daha uygun bir seviyede olduğu söylenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dereköy Mah., Dereköy Cad., No: 160, Bodrum

Telefon: 0533 651 98 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tahtameyhane/

Haritada Görüntüle >

Latife Hanım Meyhanesi

Latife Hanım Meyhanesi

Latife Hanım Meyhanesi, Bodrum Yalıkavak’ın en iyi meyhanelerinden biridir. Denize sıfır bir konumda hizmet veren restoranın ortamı oldukça dikkat çekicidir. Hoş ambiyansı ve kendine özgü dekoru ile dikkat çeken işletmelerden biridir. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde ortamın ve manzaranın keyfini çıkarmak için bu meyhaneyi ziyaret edebilirsiniz. Bodrum dışında İstanbul’da da şubeleri bulunur. Bu meyhaneye gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Latife Hanım Meyhanesi, yemek çeşitliği bakımından oldukça geniştir. Balık çeşitleri, deniz ürünleri ve mezeler bakımından oldukça geniş seçenekler sunar. Levrek, ızgara köfte, asma yaprağında levrek, tavuk şiş ve çupra burada yiyebileceğiniz ana yemeklerdir. Ana yemekler haricinde meze çeşitleri, ara sıcaklar ve salatalar yine bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerden sadece bazılarıdır. Menüde yer alan tüm lezzetler taze ve doğaldır. Burada deneyebileceğiniz bazı lezzetler şunlardır: Levrek marin, pazı yaprağında balık, pancar turşusu, vişneli yaprak sarma ve köz patlıcan deneyebilirsiniz. Burada en çok tercih edilenler ise rakı-balık ve meze üçlüsüdür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Merkez Mah., Yalıkavak, Bodrum

Telefon: 0252 385 27 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/latifehanimyalikavak/

Haritada Görüntüle >

Garo’s Restaurant

Garo's Restaurant
Fotoğraf: Burak Tüzel

Garo’s Restaurant, Bodrum Türkbükü koyunda hizmet verir. Tarihi bir Bodrum taş evinde hizmet veren işletme, tahta masa ve sandalyelerle tarihi dokuya uygun şekilde dekore edilmiştir. Restoranın içerisinde müşterilere nostalji yaşatacak fotoğraf sergisi de bulunuyor. Ortamı ile dikkat çeken meyhanenin içi ve bahçesi son derece hoş bir şekilde dekore edilmiştir. Salaş bir Rum meyhanesini andıran ambiyansı ile dikkat çeker. Taze balıklar, mezeler ve kabuklu deniz ürünleri bakımından zengin olan bu meyhaneyi ziyaret edebilirsiniz.

Garo’s Restaurant, güzel bir akşam yemeği için tercih edilebilecek bir restorandır. Hafif bir müzik ile başlayan yemek servisleri ve muhteşem yemekler harika bir gece geçirmenize yardımcı olacak türdendir. Oldukça sade fakat sağlam bir menüsü bulunan restoranın yemekleri gerçekten iştah kabartacak cinstendir. Restoran menüsünde ızgara köfte, erişteli köfte, Akdeniz usulü kontrfile, dana yanağı, kekikli tavuk ızgara, çökertme ve deniz mahsullü makarna yer alıyor. Ana yemeklerin dışında ara sıcak menüleri, meze çeşitleri ve salatalar burada bulunan diğer ürünlerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Menemene Mah., 83. Sk., No: 9, Gçltürkbükü, Bodrum

Telefon: 0252 377 61 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/garos_turkbuku/

Haritada Görüntüle >

Midye 7

Bodrum Midye 7
Fotoğraf: Cenap Çalış

Bodrum Yalıkavak’ta hizmet veren ve gerçek bir aile işletmesi olan Midye 7, Bodrum’da Belçika usulü ‘’Moules Marinières” yani tencerede soslu midye bulabileceğiniz bir midyecidir. Midye 7’nin kuruluş hikâyesi ise gerçek bir aşk hikâyesine dayanıyor. Bu hikâye ise restoran sahibi olan çiftin hikâyesidir. Bu çift ilk tanıştığında kız Türkiye’de yaşıyor ve erkek de Fransa’da yaşıyormuş. Mesafelerin engelleyemediği aşk hikâyesinde asıl dönüm noktası kızın Fransa’ya erkek arkadaşını ziyarete gitmesiyle oluyor. Çift yemeğe çıktıklarında restoranda şarap soslu tencere midyesi yiyor ve kız bu lezzete bayılıyor. Erkek ise daha önceleri Fransa’da Leon Restoranında çalıştığı için kız arkadaşına daha iyisini yapmak için söz veriyor ve çiftimiz daha sonra Bodrum’a gelerek bu sevimli restoranı açıyor.

Midye 7, alışılagelmiş midyelerin dışında farklı çeşitlerde midyeler yapan bir restorandır. 13 farklı çeşitte midye yapan işletmede, farklı türlerde ve farklı lezzetlerde midye yiyebilmeniz mümkündür. Özellikle Fransa ve Belçika gibi ülkelere özgü midye çeşitleri ile dikkat çeker. Krema sosunda tencere midye, Leon de Bruxelles ve sarımsak soslu midye graten burada deneyebileceğiniz midye çeşitlerinden sadece bazılarıdır. Bu restoranın en çok tercih edilen üçlüsü Belçika usulü tencerede soslu midye, patates ve biradır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalıkavak, Bodrum

Telefon: 0533 221 05 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/midye7/

Haritada Görüntüle >

Hadi Balık Bistro

Hadi Balık Bistro

Aspat’a yenilik getirmiş olan Anthaven içerisinde hizmet veren Hadi Balık Bistro, deniz ürünleri severlerin tercih edebileceği türden bir restorandır. 2020 yılında vatandaşa taze balık yedirmek için açılan restoranın kuruluş hikâyesi ise 2012 yılına dayanıyor. 2012 yılında Olivka Balık Çiftliği kurarak hizmet hayatına başlamıştır. İlk başlarda sadece balık satışı yapılan işletme, günümüzde balık yenilebilecek bir restorana dönüştürülmüştür. Bu işletme hem restoran hem de taze balık satın alabileceğiniz bir işletmedir. Buradan balık almak istiyorsanız internet sitesine giderek online olarak da sevdiğiniz balıklara ulaşabilirsiniz.

Hadi Balık Bistro balık ve deniz ürünleri yemek için tercih edilebilecek bir restorandır. Her mevsim taze balık ve deniz ürünü bulabileceğiniz restoranın yemekleri oldukça lezzetlidir. Çupra, levrek, granyöz, Jumbo karides, ahtapot, mercan, balık köftesi, balık çobası ve midye dolma burada bulabileceğiniz balık ve deniz ürünleridir. Bunların dışında deniz börülcesi, kaya koruğu ve deniz fasulyesi gibi mezeler de bu mutfakta yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., No: 2/13, Bodrum

Telefon: 0532 111 42 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hadibalikbodrum/

Haritada Görüntüle >

Doy Doy Balık Restoran

Doy Doy Balık Restaurant

Doy Doy Balık Restoran, Bodrum Güvercinlik Sahilyolu üzerinde hizmet veren bir balık restoranıdır. Güvercinlik’in en eski balık lokantası olan işletme, taze ve lezzetli balıkları ile ünlüdür. Deniz manzarasına karşı, muhteşem bir manzaraya sahip olan restoranın ortamı da son derece şık ve ferahtır. Özellikle şık bir akşam yemeği geçirmeyi düşünenler bu restoranı ziyaret edebilirler.

Doy Doy Balık Restoran; balık çeşitleri, deniz ürünleri, meze çeşitleri ve içecek menüleri bulunan bir restorandır. Bu restoran daha çok rakı-balık ve meze severler tarafından tercih edilir. Balık çeşitlerinde çupra, levrek, sardalye ve barbun gibi sevilen balıklar yer alır. Rakı haricinde diğer alkollü içecekler de menüde yer almaktadır. Menüde yer alan ürünlerin hepsi yöresel ürünlerdir ve yöresel tarzda pişirilerek masalara servis edilir. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şunlardır: Tereyağlı Jumbo karides ve dülger balığı kavurması deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güvercinlik Mah., 1. Sahilyolu Cad., No: 5, Bodrum

Telefon: 0532 634 65 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/doydoyrestaurant_/

Haritada Görüntüle >

Orfoz Restaurant

Orfoz Restaurant

1986 ve 2004 yıllarında Saros Körfezinde motel ve restoran olarak hizmet veren Orfoz Restaurant, 2006 yılında Bodrum Halikarnas tarafında Kumkabı’da da bir restoran açmıştır. Deniz ürünleri üzerine hizmet veren restoran, bu konuda oldukça iddialıdır. Öyle ki Vedat Milor ve Türkiye’deki diğer gurmeler de Orfoz’u favori deniz mahsulleri restoranı listesine almıştır. Lezzetli yemekleri dışında deniz kıyısında yer alan konumu ve özellikle teras manzarasıyla dikkatleri üzerine çeker.

Orfoz Restaurant, balık ve kabuklu deniz ürünleri üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoranın menüsü tadım menüsü adı verilen bir menüden oluşur. Tadım menüsünün içerisinde keçi peyniri, deniz salyangozu (patlangoz), yöresel ot, füme yılan balığı, bottarga, kaşık salata, patlıcan bomba, balık çorbası, kidonya, parmesanlı istiridye, fırında midye, deniz ürünleri pilavı ve tatlı bulunur. Oldukça doyurucu olan bu tadım menüsü sayesinde pek çok ürünü aynı anda deneyebilirsiniz. Tadım menüsü haricinde ise denizden günlük taze ne çıktıysa deneyebilmek mümkündür. Sardalye sashimi, tütsülenmiş yılan balığı, pesto soslu deniz salyangozu gibi değişik damak zevklerine uygun lezzetler bu restoranın mutfağında hazırlanmaktadır. En beğenilen ürünlerinden bazıları ise balık çorbası, böcek ve karidestir. Böcek ismi verilen yemek ise kabuklu bir deniz ürünüdür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 18:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Kumbahçe Mah., Zeki Müren Cad., No: 13/1, Bodrum

Telefon: 0252 316 42 85 – 0544 316 42 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/orfozbodrum/

Haritada Görüntüle >

Trança Restoran

Trança Restaurant

Bodrum’da bulunan restoranların birçoğu denize yakındır. Denize yakın restoranlar birçok yönü ile dikkat çeker. Özellikle eşsiz deniz manzarası ve denizin üzerinde gezen yatlar, tekneler bu manzaraya eşlik eden diğer detaylardır. Siz de Bodrum’da eşsiz deniz manzaralı bir restoran düşünüyorsanız tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Trança Restoran’dır. Konum olarak Bodrum’un meşhur Barlar Caddesi olarak da bilinen Cumhuriyet Mahallesinde hizmet verir. Bodrum Kalesi ve deniz manzarasını aynı anda görebileceğiniz bir konumda olan restoran, eşsiz manzarasının yanı sıra harika ortamı ile de dikkat çekiyor.

Trança Restoran menüsünde Osmanlı ve Türk mutfağının sevilen yemeklerine yer verir. Özellikle balık ve deniz ürünleri konusunda uzman bir restorandır. Bu restoranın en beğenilen lezzeti ise tuzda balıktır. Tuzda balık, enfes tadı ve alevli sunumuyla da oldukça dikkat çeker. Fırında tuzlanarak pişirilen bu balık masaya oldukça gösterişli bir şekilde yani alevli bir şekilde getiriliyor. Bu durum işin biraz şov kısmı olsa da yemeğin tadına gölge düşürmüyor. Tuzda balık haricinde ise özellikle turistler tarafından sıklıkla tercih edilen yemek ise karidestir. Et ve balık çeşitleri haricinde özellikle et yemeyen kişiler için de vejetaryen menülerinin olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Cumhuriyet Cad., No: 32, Bodrum

Telefon: 0252 316 66 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/trancarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Zuma

Bodrum Zuma

Zuma, Türkiye’de özellikle İstanbul’da da uzun yıllar faaliyet gösteren bir Japon restoranıdır. Bu restoranın Bodrum Yalıkavak Marinada da bir şubesi bulunur. Bodrum’da Japon mutfağına özgü yemekler arıyorsanız bu restoranı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Eşsiz marina manzarasına sahip olan restoranın özellikle teras manzarası oldukça nefes kesicidir. Günbatımı manzarasını izlemek oldukça heyecan vericidir. Ortam olarak da oldukça dikkat çeken restoran, oldukça şık ve modern bir dekora sahiptir. Ayrıca restoranın kendine ait müşterilerin denize girmesi ve güneşlenmesi için özel alanlar bile bulunur. Siz de hem lezzetli yemekler yemek hem de harika fotoğraf kareleri yakalamak için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Ancak buraya gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılmalıdır.

Zuma, Uzakdoğu ve özellikle Japon mutfağı tarzında hizmet veren bir restorandır. Bu restoranın menüsünde sushi çeşitleri, sashimi, nigiri, daikodu, maki rolls, Japon çorbaları, salatalar, tempura, sebze ürünleri, etler ve deniz mahsulleri gibi çok çeşitte farklı ürünü bir arada bulabilirsiniz. Sushi ve deniz ürünleri konusunda oldukça başarılı bir restorandır. Burada özellikle sushi denemenizi tavsiye edebiliriz. Yemek haricinde kokteyllerden de denemelisiniz. Daha çok Japon mutfağı severlere hitap eden bu restoranın fiyatlarının da oldukça pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çökertme Cad., Yalıkavak Mah., No: 36, Bodrum

Telefon: 0252 385 48 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zumabodrum/

Haritada Görüntüle >

Denizciler Derneği Cafe

Bodrum Denizciler Derneği Cafe

Bodrum Marina’da bulunan Denizciler Derneği Cafe, yine Denizciler Derneği bünyesinde hizmet veren bir kafedir. Denize sıfır bir konumda hizmet veren işletmenin manzarası oldukça muhteşemdir. Bodrum Kalesi’ne sırtını dayamış işletmenin bir tarafı deniz bir tarafı Bodrum Kalesi manzarasına bakıyor. Manzara haricinde restoranın ortamı ise oldukça sade ve sıradandır. Yani ortamda ilgi çekici veya dekoratif manada pek bir şeye rastlanmaz. Bu restoran manzara ve yemekleri için tercih edilebilir.

Denizciler Derneği Cafe; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygun bir kafedir. Bu kafenin kahvaltı seçeneklerinde geleneksel Türk kahvaltısı, simit, sütlü simit, boyoz, açma ve poğaça çeşitleri, simit tost, omlet çeşitleri ve tost çeşitleri yer alır. Kahvaltı haricinde ise menüde ara sıcak lezzetleri, pizzalar, tostlar, sandviçler, makarnalar, salatalar, hamburgerler, dondurmalar, waffle çeşitleri, kâğıt helva, soğuk-sıcak ve alkollü içecek seçenekleri yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Müftü Yakup Önes Cad., Bodrum

Telefon: 0252 316 14 90 – 0555 800 35 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bodrumdenizcilercafe/

Haritada Görüntüle >

Yunuslar Karadeniz Fırını

Yunuslar Karadeniz Fırını

Yunuslar Karadeniz Fırını, Bodrum Çarşı’da bulunan bir fırındır. Bodrum’un merkezinde bulunan bu fırın, aynı zamanda Bodrum’un da en eski fırınlarından biri olma özelliğine sahiptir. 1876 yılında Bodrum’da yaşayan Rumlar tarafından açılan bu fırın, daha sonra Girit’ten gelen Hüseyin Gözen’e satılmıştır. Fırını bir süre işleten Yusuf Gözen ise 1968 yılında fırını Çamlıhemşin’den gelen Yakup Ustaya devretmiştir. Bu tarihten itibaren fırını Karadenizli bir aile işlettiği için, fırın Karadeniz Fırını olarak adlandırılmıştır. Yaz, kış kesintisiz hizmet veren fırın, Bodrumluların da vazgeçilmez mekânlarından biridir.

Yunuslar Karadeniz Fırını, lezzetli ve bol çeşitli ürünleri ile dikkat çeker. Bu fırında her çeşit tatlı, kurabiye, pasta ve kekler ve ekmek gibi birçok unlu mamuller çıkar. Fırından yeni çıkmış taptaze, enfes lezzetler bu fırında müşteriler ile buluşarak masaları şenlendirir. Ekmek çeşitleri haricinde poğaçalar, simitler ve sandviçler yine bu fırında çıkan lezzetlerdir. Her daim taze ve lezzetli ürünler bulabileceğiniz bu fırına mutlaka uğramalısınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Türk Kuyusu Cad., No: 61, Bodrum

Telefon: 0252 316 51 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yunuslarunlumamulleri/

Haritada Görüntüle >

Bodrum Dondurmacısı

Bodrum Dondurmacısı
Fotoğraf: Batuhan Arıman

Sıcak yaz günlerinin en hafif ve en serinletici tatlısı olan dondurmaları 7’den 70’e neredeyse sevmeyen yoktur denilebilir. Yaz günlerinin en çok aranan tatlısı olması sebebiyle de Bodrum’da da en çok sevilen ve tüketilen lezzet olmuştur. Bodrum’da lezzetli ve kaliteli dondurmalar bulabileceğiniz adreslerden biri de Bodrum Dondurmacısıdır. Konum olarak Kumbahçe’de hizmet verir. Lezzetli, doğal ve ekonomik dondurmaları ile ünlü olan dondurmacının ortamı da son derece ferah ve geniştir.

Bodrum Dondurmacısı, sadece bir dondurmacı değildir. Bu işletmede dondurma haricinde aynı zamanda ekmek çeşitleri, pasta çeşitleri, tatlılar, dondurmalı tatlılar, soğuk ve sıcak içecekler yer alır. Dondurma çeşitlerinde ise her çeşitten dondurmayı bulabilirsiniz. Tatlı çeşitlerinde ise lokma, supangle, sütlaç, ev baklavası ve sıcak irmik gibi tatlı türlerini burada bulabiliriniz. Kısacası Bodrum Dondurmacısı bir dondurmacıdan da öte farklı lezzetler, farklı tatlılar sunmasıyla kayda değer yerlerden biri olmayı başarabilmiştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kumbahçe Mah., Dr. Mümtaz Ataman Cad., No: 25, Bodrum

Telefon: 0252 313 15 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bodrum.dondurmacisi/

Haritada Görüntüle >

Bitez Dondurmacısı

Bitez Dondurmacısı
Fotoğraf: Cenk Telimen

Yaklaşık 30 yıl kadar önce Bodrum’un Bitez köyünde yapılmaya başlanan ve yaz aylarının vazgeçilmezi haline gelen Bitez dondurma için tercih edebileceğiniz en güzel adres Bitez Dondurmacısıdır. Konum olarak Bodrum’un Bitez Köyünde Adliye Caddesinin hemen karşısında yer alır. Tertemiz ve geniş bir ortamda hizmet veren dondurmacı aynı zamanda Bitez’in en iyi dondurmacısıdır. Hatta bu dondurmacının ünü Bodrum’u da aşarak dünyaya ulaşmıştır. Ününün dünyaya ulaşmasındaki en önemli sebep ise şüphesiz bölgeye gelen turistlerden kaynaklıdır.

Yirmiden fazla çeşidi bulunur. Bu dondurmalar şeker ilave edilmeden yapılır ve yapılırken sadece organik meyveler kullanılır. Dondurma çeşitleri arasında sade, çikolatalı, bal bademli, kavunlu, karamelli, limonlu, karadutlu, vişneli ve mandalinalı yer alır. Bitez Dondurmacısında deneyebileceğiniz diğer lezzetlerden bazıları ise waffe, kâğıt helva ve diğer tatlılardır. Dondurma fiyatlarının piyasaya göre makul bir seviyede olduğu söylenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Merkez Mah., İslamhaneleri Köyü, Cumhuriyet Blv., No: 47-2/A-B, Turgutreis, Bodrum

Telefon: 0252 363 93 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bitezdondurma/

Haritada Görüntüle >

Beyler Künefe & Dondurma

Beyler Künefe ve Dondurma

Bodrum Gümbet’te bulunan Beyler Künefe, künefe ve dondurma üzerine hizmet veren bir tatlıcıdır. Bodrum’un en iyi künefelerini bulabileceğiniz mekân, gerek turistler gerek Bodrum yerli halkı tarafından da beğenilerek tercih edilir. Bu işletmede oturup tatlınızı yiyebileceğiniz gibi sipariş vererek ya da gel-al servisinden faydalanarak lezzetli tatlılara ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.

Beyler Künefe ve Dondurma, künefe çeşitleri ve dondurma çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz bir işletmedir. Künefe çeşitleri arasında peynirli klasik künefe, kaymaklı paşa künefe, spesiyal künefe, fıstıkzade künefe, cevizli sultan künefe ve yeşil sultan künefe gibi künefe çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Gerçek Hatay künefelerini aratmayacak cinsten künefeleriyle birçok insanın beğenisini kazanmayı başarabilmiştir. Künefe haricinde dondurma seçeneklerinden de istediklerinizi alabilirsiniz. Meyveli dondurmalar, çikolatalı, karamelli, damla sakızlı ve ballı bademli gibi pek çok çeşitte sevilen dondurmaları satın alabilmeniz mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gümbet Mah., Zakkum Cad., No: 20/1, Bodrum

Telefon: 0543 218 48 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/beylerkunefe/

Haritada Görüntüle >

Türkiye’nin en popüler tatil noktalarından biri olan Bodrum, her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor. Yaz tatillerinin vazgeçilmez duraklarından olan bu kent, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ile olduğu kadar lezzetli mutfağıyla da dikkat çekiyor. Bölgeye her milletten turist gelmesinden dolayı bu şehirde farklı ülkelerin mutfaklarına ait birçok restoranla karşılaşmak mümkündür. Bununla beraber, Bodrum mutfağına has lezzetleri deneyebileceğiniz birçok yerel restoran da bulunuyor. Bodrum mutfağını daha iyi tanımak ve bölgenin yemek kültürünü yakından incelemek için Bodrum yöresel lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin