Hatay’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | 45 Kültürel Mekan!

Türkiye’nin gastronomi şehirlerin biri olan ve UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler ağına dahil edilen Hatay, 600’den fazla yöresel yemeğiyle her yıl binlerce gurmeyi evinde ağırlıyor. Hatay ve ilçesi Antakya, zengin mutfağı sayesinde, yıl içerisinde, gurmelerin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından da ziyaret ediliyor.

Hatay, yöresel kahvaltısıyla da hiçbir yerde bulamayacağınız bir çeşitliliğe sahip. Hatta öyle ki Hatay dışında, Türkiye’nin pek çok şehrinde Hatay kahvaltısı adı altında birçok mekan hizmet veriyor ve oldukça talep görüyor. Dolayısıyla Hatay’a gitmişken kahvaltı yapmadan dönmek, büyük bir kayıp olacaktır.

Peki, Hatay’da kahvaltı nerede yapılır? Hatay’da kahvaltı edebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor. Açık büfeden, serpme köy kahvaltısına, deniz manzaralı mekanlardan, şehir manzaralı restoranlara, konsept kafelerden, tarihi konaklara kadar bir dizi mekan Hatay’da kahvaltı alanında hizmet veriyor.

Sizler için Hatay kahvaltı mekanları ve mekanların menü içeriklerinden tutun da fiyat aralıklarına kadar açıklayarak bir listede topladık! Tüm kahvaltı mekanlarını tanımaya hazırsanız, başlıyoruz;

– Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Hatay Sultan Sofrası (Antakya Kahvaltı Evi)

Burası Neresi? Geleneksel kültür ile gelecek kuşaklar arasında bir köprü vazifesi gören ve bunu kendisine amaç edinen Hatay Sultan Sofrası, Hatay’ın en popüler mekanlarından biri olarak listemizdeki ilk sıraya yerleşiyor.

Tarihi bir taş konakta, 1990 yılında hizmete açılan Sultan sofrası, ‘‘Annenizin hünerli elleriyle yaptığı damak zevkine eşdeğer bir tat bulmak ve evinizin hiçbir şeye değişmeyeceğiniz sıcaklığını yaşamak istiyorsanız, HATAY SULTAN SOFRASI Antakya’daki eviniz.’’ sloganıyla konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Bir süredir kahvaltı alanında da hizmet vermeye başlayan restoran, tamamıyla yöresel ürünlerden oluşan zengin bir kahvaltı sofrası sunuyor. Hatay Sultan Sofrası’nda kahvaltı; Antakya Kahvaltısı ve Sultan Kahvaltısı seçenekleriyle servis ediliyor. Antakya Kahvaltı Evi olarak da faaliyet gösteren mekanda, yöreye ait tüm kahvaltılık ürünler bir arada sunuluyor.

Dolayısıyla daha önce tatmadığınız pek çok lezzet Antakya Kahvaltı Evi’nde sizleri bekliyor. Kahvaltının yıldızları arasında; yöresel ezmeler, zeytin salatası, otlu yumurta, peynirli ve biberli ekmek, külçe denen anason ve rezeneli çörek, tuzlu yoğurt, Muhammara, kekik salatası, peynir ve zeytin çeşitleri, bal – kaymak ve ıspanaklı gül böreği oluyor.

Kaçırmayın! Daha birçok lezzeti içinde barındıran yöresel serpme kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Özellikle yüksek sezon dönemlerinde fazlasıyla yoğun olan Hatay Sultan Sofrası’na gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda yarar var. Rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Kocabdi Mh. Kurtuluş Cd. Beyazıt Sk. No: 5, 31060 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 213 90 95
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 07.00 – 16.00 | Hafta sonu 07.00 – 15.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme kahvaltı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Karaca Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Açık alanı, doğal güzelliği, kahvaltı çeşitliliği, el emeği ürünleri, mis gibi köy havası ve birbirinden farklı yöresel ürünleri ile harika bir mekan olan Karaca Kahvaltı Evi, Karlısu’da Yavuz Sultan Selim mevkiinde yer alıyor. Zengin kahvaltısıyla sabahınızı şenlendirecek olan Karaca Kahvaltı Evi’nde, Hatay’ın yöresel lezzetleri sizleri bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltı, tamamen yöresel ve doğal ürünlerden oluşuyor. Serpme kahvaltı içerisinde; tuzlu yoğurt, tereyağlı peynir kızartma, çökelek, yeşil zeytin, siyah zeytin, söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri), çökelek salatası, yumurta kavurma, bal – kaymak, yöresel peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, zeytin salatası, kekik salatası, küflü çökelek, Lübnan zahteri, kahvaltılık sos ve patates cips gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Karaca Kahvaltı Evi’nin tadına doyum olmayan zengin yöresel kahvaltısı, kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; ıspanaklı gözleme, patatesli gözleme, biberli ekmek, kaşarlı gözleme, cevizli biber, zengin, humus ve süzme yoğurt gibi ekstralar da mevcut.

  • Adres: Karlısu, Yavuz Sultan Selim Cd. 31170 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (530) 288 75 79 – 0 (537) 892 81 15
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 23.45 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Hatay kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu, Hatay’ın Defne ilçesinde yer alıyor. Yöresel tatların bol çeşitle sunulduğu restoran, yemyeşil vadi manzarasıyla göz dolduruyor.

Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu, Hatay’a gelen turistlerin kahvaltı için tercih ettiği ilk yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Zira restoranda, yemyeşil bir doğanın içinde, müthiş vadi manzarası eşliğinde kahvaltı edip, güne mutlu bir başlangıç yapılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Bölgenin en iyi kahvaltıcısı olarak nam salan Yusuf Dayı’nın meşhur kahvaltısı tamamen doğal ve yöresel ürünlerden oluşuyor. Kişi sayısına göre servis edilen kahvaltı içerisinde;

Tereyağlı peynir kızartma, tuzlu yoğurt, çökelek, yeşil zeytin, siyah zeytin, söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri), çökelek salatası, yumurta kavurma, bal – kaymak, yöresel peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, zeytin salatası, Lübnan zahteri, kekik salatası, küflü çökelek, patates cips, tereyağı, tahin – pekmez, kahvaltılık sos ve demleme çay gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Dopdolu bir yöresel serpme kahvaltı ile hem gözlere hem damaklara hitap eden Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu’nda kahvaltı kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Hem açık alanı hem de kapalı alanı ile hizmet veren mekan, yaz – kış demeden, yılın on iki ayı misafirlerini ağırlıyor. Restoranın park sorunu olmadığı için araç ile gelecek olan müşteriler herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Yusuf Dayı Kahvaltı Evi’ne gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Zira restoran, rezervasyon sistemi ile hizmet veriyor.

Özellikle de vadi manzaralı masa isteyenlerin en az 2 gün önceden rezervasyon yaptırmasında fayda var. Aksi takdirde değil manzaralı masa; boş masa bulmak bile mümkün olmuyor. Rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numaralarından herhangi birini aramanız yeterli!

  • Adres: Hatay /Defne ilçesi, 31160 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (536) 640 24 55 – 0 (532) 322 86 34 – 0 (532) 204 19 90
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 16.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Keyfi Bahçe Restoran

Burası Neresi? Hatay kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız şehrin en meşhur restoranlarından biri olan Keyfi Bahçe Restoran! Antakya’da Oğlakören mevkiinde yer alan Keyfi Bahçe Restoran, serpme kahvaltı, ızgara çeşitleri, soğuk – sıcak meze çeşitleri, tatlı ve meşrubat menüsüyle hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, haftanın yedi günü, 08.00 ile 14.00 saatleri arasında, serpme kahvaltı servisi veriliyor. Serpme kahvaltı tamamen yöresel ve doğal ürünlerle hazırlanıp, en az 22 çeşitten oluşuyor. Sınırsız çay ve sınırsız su ile servis edilen yöresel serpme kahvaltı, en az iki kişi için hazırlanıp, kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

0 ila 7 yaş arası çocuklardan ise ücret alınmıyor. Buna ek olarak restoranda, 7 ila 12 yaş arasındaki çocuklar için hazırlanan bir kahvaltı menüsü de bulunuyor. Fix çocuk menüsünün fiyatı 10 TL olup; Yumurta, Peynir, Zeytin, Patates Kızartması, Domates, Salatalık ve Börek ile servis ediliyor. Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz daha pek çok yöresel lezzet bulunuyor. Bu ekstra lezzetlerden bazıları şöyle sıralandırılabilir:

Biberli ekmek (Tandırda pişen biberli katıklı ekmek sıcak olarak servis ediliyor. 4 TL), Gözleme çeşitleri (Ispanaklı, Peynirli ve Patatesli seçenekleriyle saçta pişip sıcak olarak servis ediliyor. 4 TL), Muska Böreği (Böreğin içine Peynir, Maydanoz konularak yapılıyor ve kızartılıp servis ediliyor. 2 TL), Peynir kızartması (Kızartma peynir doğal sıkma peynir ile taş çömlekte servis ediliyor. 10 TL), Patates kızartması (Patates kızartması kızarmış gevrek olarak tabakta servis ediliyor. 10 TL) ve Menemen (Tereyağlı, saç tavada doğal domates soğan biber ve köy yumurtası ile servis ediliyor. 15 TL)

Keyfi Bahçe Restoran’ın menüsünü daha yakından incelemek istiyorum diyorsanız, linke tıklamanız yeterli!

Kaçırmayın!

Keyfi Bahçe Restoran’da, mescit, otopark, ücretsiz wi-fi, açık alan bahçe, çocuk oyun parkı ve mini hayvanat bahçesi gibi imkanlar da bulunuyor. Dolayısıyla hafta sonları, çoluk çocuk toplaşıp Keyfi Bahçe Restoran’a gelerek, hem lezzet hem de eğlence dolu bir gün geçirebilirsiniz. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Oğlakören, Oğlakören Sokak, No: 470, 31000 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (532) 490 79 10 – 0 (326) 213 06 77 
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.00 – 18.00 | Hafta sonu 08.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Gökkuşağı Kahvaltı ve Kır Bahçesi

Burası Neresi? Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Karaağaç mevkiinde yer alan Gökkuşağı Kahvaltı ve Kır Bahçesi, şehirden uzakta, yemyeşil doğal bir alanda hizmet veriyor. Hafta sonu, ailenizle huzurlu bir şekilde geçirebilmeniz adına çok şahane bir seçim olan mekan, fiyat bakımından da bütçeye uygun. Gökkuşağı Kahvaltı ve Kır Bahçesi, şehrin hengamesinden, gürültüsünden ve koşuşturmacasından uzaklaşıp, güne, sakin, sessiz, huzur dolu bir başlangıç yapmanızı sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Bol çeşitli serpme kahvaltısı ile göz dolduran restoran, yöresel lezzetlere doyacağınız harika bir menüye ev sahipliği yapıyor. Kahvaltı tamamen yöresel, doğal ve organik ürünlerden oluşup, haftanın yedi günü, öğlen saatlerine dek servis ediliyor. Demleme çay, kahvaltı boyunca ücretsiz olarak sofranızdaki yerini alıyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; Taptaze mevsim yeşillikleri, domates, salatalık, bal – kaymak, ev yapımı reçel çeşitleri, Ezine peyniri, kaşar peyniri, tel peynir, tereyağı, patates kızartması, kızarmış sosis, salam, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, pişi, Tereyağlı peynir kızartma, tuzlu yoğurt, çökelek, yeşil zeytin, siyah zeytin, çökelek salatası, yumurta kavurma, Lübnan zahteri, kekik salatası ve küflü çökelek gibi bir dizi yöresel lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Açık alanları, yemyeşil bahçesi, kamelyaları, çardakları ve kapalı alanlarıyla birlikte, yaz – kış demeden yılın on iki ayı hizmet veren Gökkuşağı Kahvaltı ve Kır Bahçesi’nde, ayrıca, nişan, düğün, kına, sünnet, doğum günü, özel kutlama yemekleri ve kalabalık kahvaltı organizasyonları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Karaağaç, TMO Cad. No: 25, 31290 Arsuz/Hatay
  • Tel: 0 (553) 902 70 76 – 0 (546) 459 60 72
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Delfin Restoran ve Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Delfin Restoran ve Kahvaltı Bahçesi, Hatay’ın en meşhur destinasyonlarından biri olan Antakya’da Kuzeytepe mevkiinde yer alıyor. Muhteşem bir kahvaltı ile güne başlamak için ideal bir mekan olan Delfin Restoran ve Kahvaltı Bahçesi, yöresel ürünlerle zenginleştirilmiş menüsüyle konuklarını ağırlıyor.

Aynı zamanda muazzam bir doğanın içinde açık ve kapalı alanlarıyla hizmet veren restoran, müşterilerine şehirden uzakta huzurlu bir haftasonu geçirme imkanı sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Delfin Restoran ve Kahvaltı Bahçesi’nde, tüm hafta boyunca, serpme kahvaltı servisi bulunuyor. Kahvaltı tamamen yöresel lezzetlerden oluşup; kişi başı ortalama 35 TL ile 40 TL bandında ücretlendiriliyor. Kahvaltı içerisinde;

Taze mevsim yeşillikleri (roka, maydanoz, yeşil sivri biber, marul vs.), domates, salatalık, yeşil zeytin, siyah zeytin, kaşar peyniri, beyaz peynir, Ezine peyniri, çökelek, tereyağı, bal, kaymak, tahin – pekmez, reçel çeşitleri, kahvaltılık sos (lütenitsa), sigara böreği, patates kızartması, Tereyağlı peynir kızartma, tuzlu yoğurt, yumurta kavurma, Lübnan zahteri, kekik salatası, çökelek salatası, zeytin salatası ve mevsim meyveleri (kivi, kiraz, muz, erik, karpuz, çilek, elma vb.) gibi lezzetler bulunuyor.

Tüm bu lezzetlere kahvaltı boyunca ücretsiz olarak servis edilen demleme çay eşlik ediyor. Oldukça geniş bir alana sahip olan Delfin Restoran ve Kahvaltı Bahçesi’nde; kalabalık grup yemekleri, nişan, kına, sünnet, kutlama yemekleri, doğum günü partileri, iş yemekleri, kahvaltı organizasyonları gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilebiliyor.

Kaçırmayın! Özellikle hafta sonları yoğun talep gören ve bu nedenle kalabalık olan Delfin Restoran ve Kahvaltı Bahçesi’ne gitmeden önce rezervasyon yaptırmak önem arz ediyor. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz. Sözün kısası doğa içinde yöresel bir kahvaltı keyfi için Delfin Restoran’ı Hatay kahvaltı mekanları arasına gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

  • Adres: Küçükdalyan, Antakya, 31160 Hatay/Türkiye
  • Tel: 0 (534) 229 82 46
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 40 TL bandında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Cuma’nın Yeri Kahvaltı

Burası Neresi? Yemyeşil bir bahçe içinde ağaçların altında harika bir mekan olan Cuma’nın Yeri Kahvaltı, özellikle kahvaltı konusunda rakip tanımıyor! Civardaki hiçbir yerde bulamayacağınız çeşit ve lezzetler ile eşsiz bir organik serpme köy kahvaltısı sunan mekan, kendi ifadesiyle ‘‘Kahvaltıya gelip de asla pişman olmayacağınızdan emin olabilirsiniz!’’ diyerek iddiasını tüm konuklarına duyuruyor.

Neden Gitmeliyim? Hatay kahvaltı mekanları arasında en bilinenlerden biri olan Cuma’nın Yeri, Samandağ’da, Hıdırbey Köyü’nde yer alıyor. Restoranda, organik köy ürünleriyle hazırlanan mis gibi yöresel köy kahvaltısı servisi ile güne başlanıyor. Kahvaltıda yok, yok desek, abartmış olmayız. Zira serpme olarak servis edilen ve en az iki kişilik hazırlanan kahvaltı içerisinde 30’ün üzerinde çeşit bulunuyor.

Karpuz kabuğu reçeli, kabak reçeli, domates reçeli, havuç reçeli, nane reçeli gibi tamamen doğal ev yapımı reçeller, kekik kavurması, biberli ekmek, çökelek, çıtır çıtır ekmek, zahter salatası, katıklı ekmek çeşitleri, zahter turşusu, menemen, omlet, yeşil ve siyah zeytin, tereyağı, peynir çeşitleri, çökelek salatası, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, kahvaltılık soslar, mevsim meyveleri, sigara böreği, patates kızartması, sahanda yumurta çeşitleri, haşlanmış yumurta, bal, kaymak ve köy ekmeği gibi pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Üstelik bu ürünlerin pek çoğu bizzat müessese tarafından kendi elleriyle yapılıp, servis ediliyor. Kahvaltı boyunca ücretsiz olarak sınırsız çay servisi bulunuyor. Görüldüğü üzere gayet bol çeşitli ve zengin olan yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Mekanda kimi ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor. Özellikle ev yapımı salça, nar ekşisi, ev yapımı reçel çeşitleri ve yine ev yapımı zeytin gibi ürünler başta olmak üzere birçok organik ürün satılıyor.

Cuma’nın Yeri’nde kahvaltı etme şansı yakalarsanız biberli ekmek ve kekik salatası gibi Hatay’a has yöresel lezzetlerin tadına bakmadan dönmeyin! Gitmeden önce detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki numaralardan herhangi birini aramanız yeterli.

  • Adres: Hıdırbey Köyü, 31800 Samandağ/Hatay
  • Tel: 0 (531) 660 22 94 – 0 (326) 526 12 10
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8. Konacık Kiraz Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Hatay’da Konacık mevkiinde yer alan Kiraz Kahvaltı Evi, doğa harikası bir yerde, şirin mi şirin bir mekan olarak hizmet veriyor. Köyde, inek, tavuk, kuş ve tavşanların arasında vakit geçirme şansı sunan Konacık Kiraz Kahvaltı Evi, yöresel serpme kahvaltısı ile şehir dışında bile oldukça popüler! Öyle ki söz konusu restoran, özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık oluyor.

Neden Gitmeliyim? Hatay’da kahvaltı nerede edilir, sorusuna cevap olarak verilen ilk mekanlardan biri olan Kiraz Kahvaltı Evi’nde, tamamen doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşan mükellef bir kahvaltı sunuluyor. Kahvaltı içerisinde;

Ev yapımı reçel çeşitleri, kekik kavurması, biberli ekmek, çökelek, çıtır çıtır ekmek, zahter salatası, katıklı ekmek çeşitleri, zahter turşusu, menemen, omlet, yeşil ve siyah zeytin, tereyağı, peynir çeşitleri, çökelek salatası, kahvaltılık soslar, mevsim meyveleri, sigara böreği, patates kızartması, sahanda yumurta çeşitleri, haşlanmış yumurta, bal, kaymak, domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri gibi pek çok ürün bulunuyor.

Kiraz Kahvaltı Evi’nin bol çeşitli, zengin serpme kahvaltısı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kredi kartı geçerli olmadığı için ödeme yalnızca nakit olarak gerçekleştirilebiliyor.

Kaçırmayın! Konacık Kiraz Kahvaltı Evi, rezervasyon sistemi ile hizmet veriyor. Bu bağlamda gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. Restoran yoğun talep gördüğü için kimi zaman servislerde gecikmeler yaşanabiliyor.

Dolayısıyla yola çıkmadan evvel arayıp, yolda olduğunuzu söylerseniz, mekana ulaştığınızda kahvaltınız hazır olacaktır. Sonrasında tam doyumluk bir kahvaltı ile keyifli bir gün sizleri bekliyor!

  • Adres: Konacık, 31290 İskenderun/Hatay
  • Tel: 0 (538) 048 71 05
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.45 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Antikya Lezzetler Sofrası

Burası Neresi? Antakya’nın yöresel lezzetlerini hem konuklarına servis eden hem de Türkiye’nin dört bir yanına gönderen Antikya Lezzetler Sofrası, Hatay’ın Antakya ilçesinde, Ayşe Fitnat Hanım Caddesi’nde yer alıyor.

Restoran, şuan pandemi döneminden dolayı daha ziyade sipariş üzerine çalışıyor olsa da haftanın yedi günü 08.30 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltılık olarak; Sürk adı verilen baharatlı çökelek, taze çökelek, Sünme peyniri, Cara peyniri, Ezme peynir, Halhalı kırma zeytin, yeşil zeytin, pekmez, tahin, ceviz reçeli, turunç reçeli, biberli katıklı ekmek, ıspanaklı katıklı ekmek, ıspanaklı gül böreği, Kaytaz böreği, oruk, kuyruklu oruk, sac oruğu, Serimsek, cevizli biber ve tuzlu yoğurt gibi pek çok lezzet restoran menüsünde yer alıyor.

Ayrıca restoranda, her hafta, pazar günü açık büfe brunch servisi ile hizmet veriliyor. El yapımı, tamamen doğal ve yöresel Antakya lezzetlerinden oluşan zengin menüsüyle Hatay’ın en nezih ve en başarılı mekanlarından biri olan Antikya Lezzetler Sofrası’na uğramadan Hatay tatilinizi sonlandırmayın! Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli.

Kaçırmayın! Bunlara ek olarak; şehir dışından Antakya’ya has ürünler almak isterseniz, Antikya Lezzetler Sofrası’nda, Türkiye geneli 150 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo imkanı sunuluyor.

Antikya Lezzetler Sofrası’na gelmişken maklube, etli bamya, Occe tabağı, kuzu tandır, yoğurt aşı, Kaytaz böreği, firik pilavı, ekşi aş çorbası ve balkabağı tatlısı gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmayı unutmayın!

  • Adres: General Şükrü Kanatlı, D – No: 4, 31000 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 214 50 50 – 0 (531) 464 76 85
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL bandında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Mahalle Kahvaltı & Çay Bahçesi

Burası Neresi? Hatay’da yöresel lezzetler donatılmış bir kahvaltı sofrası arıyorsanız, sizler için en ideal adreslerden biri Mahalle Kahvaltı & Çay Bahçesi! Hatay’ın Antakya ilçesinde, Anayazı mevkiinde yer alan Mahalle Kahvaltı & Çay Bahçesi, yemyeşil bir doğanın içinde, hem kapalı hem de açık alanlarıyla hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? El yapımı, organik ve yöresel kahvaltısıyla göz dolduran çay bahçesinde, haftanın yedi günü, öğlen saatlerine kadar kahvaltı servisi sunuyor. Mekanda, kalabalık grup kahvaltısı gibi organizasyonlar da düzenleniyor. Mahalle Kahvaltı & Çay Bahçesi’nde, kahvaltı tercihe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; baharatlı çökelek, taze çökelek, Sünme peyniri, Cara peyniri, Ezme peynir, Halhalı kırma zeytin, yeşil zeytin, pekmez, tahin, Kaytaz böreği, ceviz reçeli, turunç reçeli, biberli katıklı ekmek, ıspanaklı katıklı ekmek, ıspanaklı gül böreği, oruk, kuyruklu oruk, sac oruğu, Serimsek, cevizli biber, tuzlu yoğurt, turunç reçeli ve zeytinyağlı zahter gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Mahalle Kahvaltı & Çay Bahçesi’nde, konuklara servis edilen çoğu ürün bizzat kendileri tarafından yapılıyor. Bu ürünlerin bir kısmının satışı da gerçekleştiriliyor. Online alışveriş imkanıyla da satın alınabilen ürünler arasında;

Kömbe, Kabak Tatlısı, Sürk, Hatay’ın Meşhur Baharatları, Biber Salçası, Kırma – Halhalı Zeytin, Nar Ekşisi, Zeytinyağı, Turunç Reçeli, Zeytinyağlı Zahter, Tandır ekmeği, Taze çekilmiş Türk kahvesi, Hatay katıklı ekmek, Zeytinyağlı Sürk, Doğal defne sabunu, Ev yapımı doğranmış domates, Hatay sumak ve Tuzlu yoğurt gibi organik ve yöresel ürünler yer alıyor.

  • Adres: Anayazı, Cumhuriyet Sk. 31001 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (532) 662 80 09
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Hammuşun Yeri Yağmur Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Antakya Döver Köyü’nde, köy meydanında bulunan Hammuşun Yeri Yağmur Kahvaltı Salonu, Hatay kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla popüler. Hammuşun Yeri Yağmur Kahvaltı Salonu’nda, tamamen yöresel lezzetlerden oluşan organik, doğal ve taptaze kahvaltı servisi ile hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Bol çeşitli yöresel serpme kahvaltısıyla hem gözlere hem de damaklara hitap eden restoranda kahvaltı servisi, haftanın yedi günü, sabah 08.00 sularında başlayıp, öğleden sonra 15.00 sularına kadar devam ediyor. Kişi başı 40 TL olarak ücretlendirilen kahvaltıda, Hatay ve Antakya yöresine dair hemen her lezzet yer alıyor.

Bunların başında; tuzlu yoğurt, zeytinyağlı zahter, katıklı ekmek, zeytinyağlı Sürk, turunç reçeli, taze çökelek, sünme peyniri, Cara peyniri, Ezme peynir, halkalı kırma zeytin, Kaytaz böreği, biberli katıklı ekmek, ceviz reçeli, ıspanaklı gül böreği, baharatlı çökelek, cevizli biber, ıspanaklı katıklı ekmek, biber ezmesi ve havuç reçeli gibi yöresel lezzetler geliyor.

Kaçırmayın! Hammuşun Yeri’ne kahvaltı etmeye gidecekseniz, yola çıkmadan evvel mutlaka restoranı arayıp haber vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde hem boş masa bulmak hem de beklemeden zamanında kahvaltı yapmak oldukça zorlaşabiliyor.

Zira Hammuşun Yeri Yağmur Kahvaltı Salonu, özellikle Pazar günleri müthiş bir kalabalığı evinde ağırlıyor. Rezervasyon yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Köy Meydanı, Döver Mah, Türbe Yanı, 31160 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (532) 482 68 92
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 15.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. Muhtar’ın Yeri Aile Kebap Salonu

Burası Neresi? Antakya’nın en meşhur restoranlarından biri olan Muhtar’ın Yeri Aile Kebap Salonu, her ne kadar et ve kebap çeşitleri üzerine uzmanlaşmış olsa da kahvaltı alanında da hizmet veriyor. Üstelik oldukça zengin bir kahvaltı menüsüne sahip olan restoranın serpme kahvaltısı tamamen doğal ve yöresel ürünlerden oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme Hatay kahvaltısı içerisinde; Menemen, domates, salatalık, yeşil zeytin, siyah zeytin, çökelek (çiğ ya da pişmiş), haşlanmış yumurta, zeytin salatası, bal, reçel çeşitleri, pide, çökelek salatası, kızarmış peynir, ev yapımı patates kızartması, tuzlu yoğurt, biberli ekmek, kaşar peyniri, tereyağı, Edirne peyniri, teneke peyniri, Hatay peyniri, humus, Babagannuç, kekik salatası ve Cılbır gibi yöresel lezzetler bulunuyor.

Kahvaltıya ek olarak menüde; Kekik salatası (kekik, domates, maydanoz, sarımsak, kırmızıbiber, taze soğan ve zeytinyağı), Zeytin salatası (yeşil zeytin, zeytinyağı, maydanoz, kırmızıbiber, domates ve salatalık turşusu), Çökelek salatası (çökelek, domates, soğan, maydanoz ve taze biber), cevizli biber (baş biber, ceviz içi ve Kahke – Etimek), meyve tabağı ve ev yapımı patates kızartması gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Muhtar’ın Yeri’nde, yöresel serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Kahvaltı boyunca çay hem sınırsız hem de ücretsiz olarak servis ediliyor. Muhtar’ın Yeri Aile Kebap Salonu’na gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Kuzeytepe, Çevre Yolu No: 47, 31027 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 241 50 12
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

13. La Mistik Cafe

Burası Neresi? 7 yılı aşkın bir süredir Hatay’ın Antakya ilçesinde, Zenginler mevkiinde hizmet veren La Mistik Cafe, misafirlerini restore edilmiş tarihi bir Antakya konağında ağırlıyor. Adı gibi mistik bir atmosfere sahip olan kafenin, gizli bir bahçesi bulunuyor. Süs bitkileri ve ağaçlarla donatılmış olan bahçede vakit geçirmek fazlasıyla keyifli…

Neden Gitmeliyim? Bu şirin bahçede kahvaltı etmenin verdiği keyif ise tarif edilemez! La Mistik Cafe, modern çizgisiyle Hatay restoranlarının genel yöresel havasının biraz dışındaymış gizi gözükse de geleneksel kültürle modernizmi çok başarılı bir şekilde harmanlamış.

Dolayısıyla farklı bir mekanda vakit geçirmek istiyorum diyorsanız La Mistik sizler için biçilmiş kaftan olacaktır. La Mistik Cafe’de her sabah, güne dopdolu bir kahvaltı sofrası ile başlanıyor. Tercihe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltı menüsünde;

Yeşil ve siyah zeytin, tereyağı, peynir çeşitleri, çökelek salatası, kahvaltılık soslar, mevsim meyveleri, sigara böreği, patates kızartması, sahanda yumurta çeşitleri, haşlanmış yumurta, bal, kaymak, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, tahin – pekmez, ev yapımı reçel çeşitleri ve katıklı ekmek gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Özellikle ceviz reçeli kahvaltının yıldızı oluyor. Mutlaka tadına bakın! Bol çeşitli sofrasıyla müşterilerinin güne enerjik başlamasını sağlayan La Mistik Cafe’de serpme kahvaltı fiyatı kişi başı 35 TL. La Mistik Cafe’ye gitmeden önce aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

  • Adres: Zenginler, 1, 3. Sk. 31070 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 215 45 50
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14. Defne Sultan Konağı

Burası Neresi? Müşteri odaklı hizmet anlayışı ile Hatay’ın en nezih, en modern ve en şık restoranlarından, daha doğru tabiriyle tesislerinden biri olan Defne Sultan Konağı, Hatay’da ‘Kır Bahçesi’ hizmeti veren kuruluşlar içinde ön sıralarda yer alıyor. Defne Sultan Konağı, geniş, ferah, yemyeşil bahçesi ile düğün, kına, sünnet, nişan, mezuniyet balosu, konserler, özel iş yemekleri, grup kahvaltıları gibi kalabalık organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Bunlara ek olarak restoran, yemyeşil bahçesinde, açık havada, harika bir kahvaltı servisi ile konuklarına eşsiz bir sabah yaşatıyor. Bol çeşitli serpme kahvaltı sofrası ile Hatay kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla popüler olan Defne Sultan Konağı’nda, yöresel lezzetlere de yer veriliyor. Konağın serpme kahvaltısı, kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı içerisinde;

Zeytin salatası, tuzlu yoğurt salatası, çörek otlu peynir, köy peyniri, tereyağlı yumurta, çökelek, tahin – pekmez, söğüş, siyah zeytin, peynirli gözleme, tandıra biberli ekmek, kekik salatası, biber ezmesi, misket peyniri, tereyağlı peynir kızartması, salamura turşu, tereyağı, mevsimine göre reçel, patates kızartması, yeşil zeytin, ıspanaklı gözleme, termos çay, menemen, kıymalı yumurta, kaşarlı yumurta, sucuklu yumurta, zeytinyağlı yumurta ve et kavurma gibi lezzetler bulunuyor.

Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar da menüde mevcut. Bu ekstra lezzetler şu şekilde sıralandırılabilir: Meyve salatası, turşu, havuç, meyve tabağı (küçük – büyük), salatalık, peynir tabağı, aperatif tabağı (sosis, soğan halkası, patates kızartması ve sigara böreği), tandır biberli ekmek, peynirli börek, Kaytaz börek, sigara böreği, ıspanaklı börek ve kremalı mantarlı patates…

Kaçırmayın! Defne Sultan Konağı’na gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından ilkini aramanız gerekiyor. Bunun yanı sıra linke tıklayarak online rezervasyon da yaptırabilirsiniz. Son olarak, Defne Sultan Konağı’nın menüsünü yakından görmek için tıklayın!

  • Adres: Tavla Mah. Çolaklar Sok. No: 17, 31160 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (542) 543 56 07 – 0 (533) 330 79 87
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 | Pazar günleri 08.00 – 20.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Begonvil Kahvaltı ve Kır Bahçesi

Burası Neresi? Doğanın içinde Antakya lezzetlerine doymak isteyenler için Hatay’daki en doğru tercihlerden biri olan Begonvil Kahvaltı ve Kır Bahçesi, Defne ilçesinde, Bahçeköy mevkiinde yer alıyor. Geniş, ferah ve yemyeşil bahçesinin yanı sıra kapalı alanlarıyla da hizmet veren mekan, şehrin karmaşasından uzakta, huzurlu ve dinlendirici bir Pazar kahvaltısı etme şansı sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Begonvil Kahvaltı ve Kır Bahçesi, temiz, hijyenik ortamı, güler yüzlü personeli ve bol çeşitli serpme kahvaltı servisi ile müşterilerinden tam not alıyor. Ayrıca oldukça nezih bir ortama sahip olan restoran, özellikle çocuklu aileler tarafından yoğun rağbet görüyor.

Bu nedenle hafta sonu kahvaltılarının aranan yerlerinden olan Begonvil’de, Hatay’ın yöresel lezzetlerini de içeren zengin bir kahvaltı sofrasıyla güne başlanıyor. En az iki kişilik hazırlanan, ancak üç kişinin rahatça doyabileceği bollukta olan serpme kahvaltıda;

Baharatlı çökelek, taze çökelek, Sünme peyniri, Cara peyniri, Ezme peynir, Halhalı kırma zeytin, yeşil zeytin, pekmez, tahin, Kaytaz böreği, ceviz reçeli, turunç reçeli, biberli katıklı ekmek, ıspanaklı katıklı ekmek, ıspanaklı gül böreği, oruk, kuyruklu oruk, sac oruğu, Serimsek, cevizli biber, tuzlu yoğurt, turunç reçeli, zeytinyağlı zahter, patates kızartması, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta seçenekleri, bal – kaymak, tahin – pekmez, tereyağı, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, mevsim meyvesi ve gözleme çeşitleri gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Begonvil Kahvaltı ve Kır Bahçesi’nin bol çeşitli serpme kahvaltısı, kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Özellikle Pazar günleri fazlasıyla kalabalık olan restorana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Bahçeköy, 6006 sokak No: 13, 31160 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (530) 151 72 22
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. Hira Garden

Burası Neresi? Hatay’da hem eğlencenin hem de kalitenin adresi olan Hira Garden, Antakya’da Çokur Bahçe mevkiinde, yemyeşil doğanın içinde hizmet veriyor. Hira Garden, modern ve ferah dekorasyonu, doğa ile iç içe ortamı, sıcak atmosferi, lezzetli ve özel yemekleri, güler yüzlü hizmet anlayışı ile Hatay’ın en nezih ve en sevilen mekanlarının başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Konuklarına huzur dolu keyifli dakikalar yaşatmak için azami özen gösteren Hira Garden, yaz – kış demeden yılın dört mevsimi hizmet veriyor. Geniş bir tesis olarak faaliyet gösteren mekan, 1000 kişi kapasiteli açık alan ve 700 kişi kapasiteli kapalı alandan oluşuyor. Dolayısıyla tesis içerisinde, nişan, düğün, doğum günü, mezuniyet, balo, okul yemekleri ve özel toplantılar gibi daha pek çok organizasyon gerçekleştirilebiliyor.

Hira Garden bünyesinde, restoran öğle ve akşam yemekleri için 12.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet verirken; kahvaltı servisi yine haftanın yedi günü, sabah 08.00 sularında başlayıp, öğleden sonra 15.00’a kadar devam ediyor. Zengin serpme kahvaltısı servisi ile hafta sonu kahvaltı etkinlikleri açısından tüm bölgede fazlasıyla meşhur olan Hira Garden’in kahvaltı menüsünde yok, yok! Antakya yöresinin meşhur lezzetlerini de içerisinde barındıran serpme kahvaltı menüsü içinde;

Baharatlı çökelek, taze çökelek, Sünme peyniri, Cara peyniri, Ezme peynir, Halhalı kırma zeytin, yeşil zeytin, pekmez, tahin, Kaytaz böreği, ceviz reçeli, turunç reçeli, biberli katıklı ekmek, ıspanaklı katıklı ekmek, ıspanaklı gül böreği, oruk, kuyruklu oruk, sac oruğu, Serimsek, cevizli biber, tuzlu yoğurt, turunç reçeli, zeytinyağlı zahter, patates kızartması, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta seçenekleri, bal – kaymak, tahin – pekmez, tereyağı, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, mevsim meyvesi, gözleme çeşitleri ve sınırsız demleme çay gibi daha pek çok lezzet yer alıyor.

Kaçırmayın!

Üstelik Hira Garden’da serpme kahvaltı kişi başı yalnızca 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Restorana gitmeden önce kesinlikle rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Çekmece, Ballıöz Köyü Yolu 1. Km, 31160 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (326) 232 22 22 – 0 (533) 212 44 14
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.00 – 21.00 | Hafta sonu 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Sveyka Restoran

Burası Neresi? Sveyka Restoran, Antakya, Gazi Paşa mevkiinde yer almakta olup; 1944 yılında Abbud Mizraki ve eşi Milo Mizraki tarafından yaptırılan tarihi bir konakta hizmet veriyor. Dünyanın ilk ışıklandırılmış caddesi olan Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan tarihi konak, Havra ile bitişik olup; Sarımiye Camii’ne10 metre, Katolik Kilisesi’ne 45 metre, Habib – Neccar Camii’ne 200 metre mesafede konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Bir kültür varlığı niteliği taşıyan bu tarihi Antakya konağı, 2005 yılında aslına uygun olarak restore edilmiş, restoran ve bar olarak düzenlenip, hizmete açılmıştır. Bugünkü adıyla Sveyka Restoran olarak faaliyet göstermeye devam eden restoran, Dünya mutfağı ve ünlü Antakya mutfağının en seçkin lezzetlerini içeren zengin bir menüyle hizmet veriyor.

Dolayısıyla Sveyka Restoran, tarihi ve otantik dekorasyonu, yapısal özellikleri ile olduğu kadar lezzetleriyle de yerli ve yabancı tüm misafirlerinin beğenisini kazanmayı başarıyor. Dünya çapında ünlü Antakya Mutfağının ağırlığını oluşturan mezeleri, en orijinal halleriyle yeniden sunmaya başlayan restoran, her alanda iddialı!

Sveyka Restoran, kahvaltı konusunda da iddiasını koruyor. Zengin serpme kahvaltısıyla konuklarına harika bir sofra sunan mekanda, kahvaltı, haftanın yedi günü, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında servis ediliyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı içerisinde;

Ezine peyniri, kaşar peyniri, çökelek, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, zeytin salatası, ceviz reçeli, turunç reçeli, incir reçeli, çilek reçeli, erik reçeli, tereyağı, bal – kaymak, tahin – pekmez, kahvaltılık sos, sürülebilir çikolata, simit, patates kızartması, gözleme çeşitleri, sigara böreği, kızarmış sosis, sucuk, salam, katıklı ekmek, baharatlı çökelek, Sünme peyniri, Cara peyniri ve Kaytaz böreği gibi birbirinden leziz ürünler bulunuyor.

Kahvaltı boyunca sınırsız çay ücretsiz olarak servis ediliyor. Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Sveyka Restoran’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Kaçırmayın!

Aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. Dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon imkanından da yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Sveyka Restoran, alkollü bir işletme olup; belirli günlerde canlı müzik ve fasıl dinletileri gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla bu harika mekanda gündüz ayrı keyifli akşam ise ayrı eğlenceli vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz!

  • Adres: Gazi Paşa, Kurtuluş Cd. No: 58, 31070 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 213 39 47 – 0 (552) 320 31 31 – 0 (326) 213 39 87
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. BigChefs Hatay

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

BigChefs (@bigchefscafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Türkiye’nin en çok bilinen restoran zincirlerinden biri olan BigChefs, Hatay’ın İskenderun ilçesinde de müdavimlerini ağırlıyor. İlk olarak 2007 yılında Ankara’da hizmete açılan BigChefs, bugün, Hatay’ın yanı sıra; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bodrum, Marmaris, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kayseri, Mersin, Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 60’ı aşkın şubesiyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? BigChefs, dünya mutfağından özel seçkiler, Türk mutfağından yöresel lezzetler, birbirinden farklı içecek ve egzotik kahve seçenekleriyle dolu zengin bir menüyle hizmet veriyor. Ayrıca BigChefs, hemen her şubesinde aynı menü ve konseptle hizmet veriyor. Bunlara ek olarak kahvaltı alanında da fazlasıyla başarılı olan restoranda; Serpme Kahvaltı, Anadolu Dolu Kahvaltı, Ev Kahvaltısı ve Sacda Sıcak Kahvaltı gibi farklı seçenekler bulunuyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; Ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar, Erzincan tulum peyniri, Burgu peyniri, çeçil peyniri, krem peynir, sahanda yumurta, sahanda sucuk, Gemlik siyah zeytin, Antakya kırma zeytin, zeytin tapenade, acuka, domates, salatalık, sivri biber, tereyağı, kaymak, karadut reçeli, süzme bal, tahin – pekmez, nutella, pişi, bazlama, simit, peynirli gözleme, filtre kahve & ince belli bardakta sınırsız demleme çay bulunuyor.

Anadolu Dolu Kahvaltı içerisinde; Erzincan tulum peyniri, Kars eski kaşar, Ezine beyaz peynir, burgu peyniri, sahanda yumurta, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, cherry domates, Çengelköy salatalık, tereyağı, portakallı havuç reçeli, tahin – pekmez, kuşburnu marmeladı, bazlama, Bolu tam buğday ekmeği, sınırsız demleme çay ve Türk kahvesi bulunuyor.

Ev kahvaltısı; Ezine beyaz peynir, taze kaşar peyniri, Gemlik siyah zeytin, Antakya kırma yeşil zeytin, sabah salatası, tereyağı, karadut reçeli, simit ve sınırsız demleme çaydan oluşuyor.

Kaçırmayın!

Sacda sıcak kahvaltı içerisinde; Dana bacon, çırpılmış yumurta, sosis, patates kızartması, bazlama ekmeği ve sınırsız demleme çay bulunuyor. Kahvaltının ekstraları ise şöyle sıralandırılabilir:

  • Simit & Kızarmış yumurta (Akdeniz yeşillikleri ile servis edilir), Granola (muz, kivi, çilek frambuaz, böğürtlen, blueberry, kabak çekirdeği içi ve Chia tohumu – yoğurt ya da süt ile servis edilir), Çok peynirli tost (bazlama ekmeği, kaşar peyniri, cheddar peyniri, domates ve pesto sos)
  • Ev usulü tost (haşlanmış yumurta, kaşar peyniri, domates, kornişon turşu ve biber salçası), Bazlama tost (bazlama ekmeğinde kaşar peyniri, sucuk, sosis ve kuru domates pesto sos), Mantarlı omlet, Otlu omlet, Peynirli omlet, Beyaz omlet (ıspanak, brokoli, avokado, kabak, maydanoz, dereotu ve roka), sahanda sucuklu yumurta, sahanda yumurta,
  • Cici Papa (yumurtalı ekmek, krem peynir ve kuşburnu marmeladı), Menemen, Mücver benedict (sebzeli mücver üzerinde poşelenmiş yumurta ve Bernez sos), Patatesli ve Soğanlı yumurta, Avokado poşe yumurta (kızarmış tam buğday ekmeği üzerinde avokado sos ve poşe yumurta, cherry domates, chia tohumu ve semizotu eşliğinde servis edilir)
  • Peynirli patates tava (rende mozzarella ve isli Çerkez peyniri ile fırınlanmış baharatlı patates tava – cheddar peyniri sosu ile servis edilir)

BigChefs’te Serpme Kahvaltı iki kişi için 109 TL, Anadolu Dolu Kahvaltı iki kişi için 64 TL, Ev Kahvaltısı kişi başı 32 TL, Sacda Sıcak Kahvaltı ise kişi başı 42 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Süleymaniye, İskenderun Park Forbes AVM, Atatürk Blv. No: 97 31200, 31200 İskenderun/Hatay
  • Tel: 0 (326) 502 28 38
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme Kahvaltı iki kişi için 109 TL | Anadolu Dolu Kahvaltı iki kişi için 64 TL | Ev Kahvaltısı kişi başı 32 TL | Sacda Sıcak Kahvaltı kişi başı 42 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19. Chester Boom Cafe & Brasserie

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Chesterboom (@chesterboomcafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Kendisini ‘‘Türkiye’de Restaurant & Cafe sektörünün yeni adresi’’ olarak tanımlayan Chester Boom Cafe & Brasserie, Antakya Palladium AVM’de hizmet veriyor. Farklı tarzı ve özel dekore edilmiş konsept tasarımı ile göz dolduran Chester Boom Cafe & Brasserie, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için azami özen gösteriyor.

Neden Gitmeliyim? Nezih yemeklerin ve keyif dolu anların tadını doyasıya çıkaracağınız restoran, aynı zamanda zengin haftasonu kahvaltılarıyla biliniyor. Restoranda, kahvaltı, en taze ve en doğal haliyle sunuluyor. Sınırsız çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltı içerisinde:

Ispanaklı Börek, Patatesli Börek, Zeytin salatası, Zeytinyağlı Süzme Yoğurt, Tereyağı, Bal, Reçel çeşitleri, Ezme Salatası, Karışık Omlet, Söğüş Domates, Salatalık Parmak Patates, Soslu Siyah ve Yeşil Zeytin ile Peynir çeşitleri gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Chester Boom Cafe & Brasserie serpme kahvaltısı, kişi başı ortalama 40 TL ile 50 TL arasında ücretlendiriliyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı sakın unutmayın! Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Haraparası, No: 205, 31060 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 502 04 74 – 0 (326) 502 04 84
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL ile 50 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Asya Garden Kır Bahçesi Cafe & Restoran

Burası Neresi? Gerek servis anlayışı, gerekse muhteşem doğasıyla misafirlerine alternatifsiz bir ortam sunan Asya Garden Kır Bahçesi Cafe & Restoran, Hatay’ın Defne ilçesinde, Harbiye mevkiinde yer alıyor. Her nevi organizasyona ev sahipliği yapabilecek alanlara sahip olan tesis; zevkli dekoru, havuz başı, yemyeşil bahçesi ve iç mekanı ile kalite ve konforu değerli müşterileriyle buluşturuyor.

Neden Gitmeliyim? Asya Garden’in etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş bahçesi, misafirleri muhteşem bir atmosfer ile karşılıyor. Bu müthiş kır bahçesine ek olarak; ahşap döşemeler, havuz ve diğer tüm dekoratif unsurlar, konukların keyifle geçireceği saatler için tamamlayıcı unsurlar olarak yerini alıyor. Asya Garden, nitelikli bir tesis olarak genel hatlarıyla; restoran, kır bahçesi, kafe ve havuz bölümünden oluşuyor.

Tesis içerisinde, düğün, nişan, nikah, kına gecesi, bekarlığa veda partisi, sünnet düğünü, kurumsal yemekler, kabalık grup kahvaltıları, doğum günü partileri, mezuniyet törenleri, balo, özel etkinlikler, bayi kutlamaları gibi bir dizi organizasyon gerçekleştirilebiliyor. Asya Garden, Hatay kahvaltı mekanları arasında da oldukça popüler. Zira yemyeşil bahçesinde, mükellef kahvaltı sofrasıyla müşterilerinin harika bir gün geçirmelerini sağlıyor.

Restoranda kahvaltı, haftanın yedi günü, 08.00 ile 15.00 saatleri arasında servis ediliyor. Bunun yanı sıra öğle yemeği 12.00 – 16.00; akşam yemeği 17.00 – 24.00 saatleri arasında servis ediliyor. Eğlence ise tüm gün devam ediyor. çeşit bakımından oldukça zengin bir kahvaltı menüsüne sahip olan Asya Garden Kır Bahçesi Cafe & Restoran’da, Hatay’ın yöresel lezzetlerine de yer veriliyor.

Kaçırmayın! Tercihe göre serpme ve tabak kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltı kişi başı ortalama 35 – 45 TL bandında ücretlendiriliyor. Ayrıca kahvaltı boyunca sınırsız çay servis ediliyor. Asya Garden’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Harbiye, Çiftlik Sokak No: 30, 31080 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (531) 660 26 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 – 45 TL bandında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Bugga Steak House & Cafe Lounge

Burası Neresi? Hatay’ın İskenderun ilçesinde yer alan Bugga Steak House & Cafe Lounge, Et, Tavuk, Burger Sandviç, Wrap, Pizza, Makarnalar, Kahvaltılar, Başlangıçlar, Salatalar, Tatlılar, Soğuk İçecekler ve Sıcak İçeceklerle dolu zengin bir menüyle hizmet veriyor. Bugga Steak House & Cafe Lounge, İskenderun’da gönül rahatlığı ile yemek yiyebileceğiniz bir yer. Zira oldukça nezih ve elit bir mekan olan restoran, temizlik ve hijyen açısından da oldukça yeterli…

Neden Gitmeliyim? Bugga Steak House & Cafe Lounge, sabah kahvaltısıyla da fazlasıyla başarılı. Öyle ki restoranın geniş yelpazeli ve bol çeşitli bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Kahvaltı menüsünde; Jet Kahvaltı Tabağı, Bugga Special Kahvaltı, Yöresel Serpme Kahvaltı gibi seçenekler yer alıyor. Jet kahvaltı tabağı kişi başı 20 TL, Bugga special kahvaltı kişi başı 29 TL, yöresel serpme kahvaltı ise iki kişi için 68 TL olarak ücretlendiriliyor.

Yöresel serpme kahvaltı içerisinde; Sürk, biberli ekmek ve katık ekmeği gibi yöresel ürünler yer alıyor. Bunların yanı sıra kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz lezzetler de menüde mevcut. Ekstra lezzetler ise şu şekilde sıralandırılabilir:

  • Sade omlet (12 TL), Beyaz peynirli omlet (13 TL), Kaşarlı omlet (13 TL), Karışık omlet (salam, sosis, sucuk, kaşar ve mantar – 14 TL), Sahanda yumurta (12 TL), Sucuklu yumurta (14 TL), Menemen (14 TL), Kaşarlı tost (9 TL), Karışık tost (14 TL), Yengen tost (kaşar, sucuk, turşu, domates, ketçap ve mayonez – 15 TL), Diyet tost (kepek ekmeğinde beyaz peynir, siyah zeytin, domates ve kekik – 14 TL)
  • Hellim peynir ızgara (25 TL), Dana hellimli sucuk (25 TL), Günün çorbası (13 TL), Patates kızartması (15 TL), Peynir tabağı (beyaz peynir, eski kaşar, Ezine peyniri, tulum peyniri, Rokfor peyniri, dil peyniri, ceviz ve üzüm – 30 TL), Elma dilim patates (16 TL) ve Muhammara (15 TL), İçli köfte (üç adet, 15 TL)

Kaçırmayın!

Bugga Steak House & Cafe Lounge, gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gereken bir yer. Rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli! Restoran menüsünü incelemek için tıklayın.

  • Adres: Savaş, 42. Sk. 31200 İskenderun/Hatay
  • Tel: 0 (326) 614 00 31
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Jet kahvaltı tabağı kişi başı 20 TL | Bugga special kahvaltı kişi başı 29 TL | Yöresel serpme kahvaltı iki kişi için 68 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

22. Bayırlı Restoran Yörük Çadırı (Bayırlı Yörük Çadırı)

Burası Neresi? Hatay’da açık büfe kahvaltı alanında en iddialı mekanlardan biri olan Bayırlı Restoran Yörük Çadırı’nda her hafta sonu, açık büfe kahvaltı servisi ile güne başlanıyor. Hafta içi ise serpme kahvaltı servisi ile hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? 20’in üzerinde çeşidiyle, mükellef bir kahvaltı sofrası için gerekli olan her şeye sahip olan Bayırlı Yörük Çadırı’nda; kahvaltılık ürünlerin büyük bir çoğunluğunu yöresel lezzetler oluşturuyor. Aynı zamanda muhteşem bir deniz manzarasına ev sahipliği yapan restoran, masmavi denize nazır, Pazar kahvaltısı keyfi ile güne enerjik başlamanızı sağlıyor.

Kaçırmayın! Çeşit çeşit lezzetlerin görsel bir şölene dönüştüğü Bayırlı Yörük Çadırı’nın açık büfe kahvaltısı, kişi başı ortalama 35 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Bayırlı Restoran Yörük Çadırı’na gitmeden önce aşağıdaki iletişim numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

  • Adres: Denizciler, 31200 İskenderun/Hatay
  • Tel: 0 (555) 571 33 09
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Sümerler Çay Bahçesi

Burası Neresi? ‘‘Hatay’ın buluşma noktası!’’ sloganıyla yıllardır misafirlerini ağırlamaya devam eden Sümerler Çay Bahçesi, Hatay’ın Defne ilçesinde, aynı adlı Sümerler mevkiinde yer alıyor. Yemyeşil ağaçların arasında, oldukça ferah bir mekan olan Sümerler Çay Bahçesi, nezih ortamıyla da dikkat çekiyor.

Öyle ki Sümerler, adının hakkını vererek, sıcacık bir aile çay bahçesi olarak hizmet veriyor. Dolayısıyla çocuklu aileler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Neden Gitmeliyim? Sümerler Çay Bahçesi’nde; Pazar günleri Açık Büfe kahvaltı (Brunch), Tüm hafta boyunca Tabak Kahvaltı ve Serpme Kahvaltı, Özel günler için Yaş Pasta ve Kuru pasta siparişleri, Dünya mutfağından yemek çeşitleri, Pizza çeşitleri, Hatay’a özel Haytalı, Dünya kahveleri ve Nargile Çeşitleri gibi bir dizi hizmet sunuyor.

Az evvel de belirtildiği üzere Pazar günleri, 10.00 ile 13.30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı; diğer günler ise serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı servisi sunan Sümerler Çay Bahçesi’nde kahvaltı kişi başı 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Bunun yanı sıra menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Bu ekstralar şu şekilde sıralandırılabilir: Menemen, hellim peynirli omlet, karışık omlet, mantarlı omlet, sucuklu omlet, kaşarlı omlet, beyaz peynirli omlet, haşlanmış yumurta tabağı, sade omlet, kul gözü yumurta, yumurta kavurma, soslu mangalda pişmiş ekmek, közlenmiş biber, Sümerler special (ara sıcak/patates cips, elma dilim patates, soğan halkası, sigara böreği, nugget, patates kroket ve ballı hardal sos ile), sigara böreği, baharatlı cips, baharatlı elma dilim patates, patates cips, patates kroket, çorba (kase – barda seçenekleri ile) vs.

Bu arada restoranda servis edilen omlet çeşitlerinin hepsi kendi yetiştirdikleri tavukların yumurtalarından yapılıyor. Sümerler Çay Bahçesi’ne gitmeden önce aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayarak gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Ayrıca linke tıklayarak online rezervasyon imkanından yararlanabilirsiniz.

  • Adres: Sümerler, 16. Sk. No: 20, 31160 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (326) 223 42 10
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Nuri Kuzeytepe Restoran

Burası Neresi? Hatay’ın Antakya ilçesinde, Kuzeytepe mevkiinde yer alan Nuri Kuzeytepe Restoran, tamamen Antakya yöresine ait lezzetlerden oluşan geniş menüsüyle hizmet veriyor. Et ve et ürünleri üzerine uzmanlaşmış bir mekan olsa da kahvaltı konusunda da oldukça başarılı. Öyle ki söz konusu restoran, Hatay’ın en meşhur kahvaltı mekanları arasında gösteriliyor.

Neden Gitmeliyim? Nuri Kuzeytepe Restoran’da, haftanın yedi günü açık büfe kahvaltı servisi ile güne başlanıyor. Açık büfede 20’in üzerinde kahvaltılık çeşidi bulunurken; çoğunluğu yöresel ve taptaze organik ürünlerden oluşuyor. Kahvaltıda; Kekik salatası, nar yoğurtlama, zeytin salatası, cevizli biber, çökelek salatası, biber salatası, közleme, köy tipi patates, biber yoğurtlama ve sac oruğu gibi yöresel lezzetler de mevcut.

Kaçırmayın! Nuri Kuzeytepe Restoran’da açık büfe kahvaltı fiyatı, kişi başı ortalama 35 – 45 TL bandında seyrediyor. Mekana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini aramanız yeterli.

  • Adres: Kuzeytepe Mah, Atatürk Cd. NO: 19/A, 31027 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 241 45 61 – 0 (326) 241 45 62
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı fiyatı, kişi başı ortalama 35 TL – 45 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Dalgaç Künefe ve Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Antakya’nın en köklü müesseselerinden biri olan Dalgaç Künefe ve Kahvaltı Salonu, 1949 yılında, Antakya’nın eski ve tarihi çarşısı Uzun Çarşı’da hizmete açılmıştır. Başlangıçta yalnızca tel kadayıfı (künefe) ve taş kadayıf imalatıyla faaliyet gösteren Dalgaç Künefe, zaman içerisinde diğer alanlarla da hizmet vermeye başlamıştır.

Neden Gitmeliyim? Bugün, 2’si Antakya’da, 1’i İstanbul’da ve 1’i İskenderun’da olmak üzere toplam 4 şubesiyle misafirlerini ağırlayan restoran, künefenin yanı sıra isteğe göre farklı kadayıf çeşitleri ve kahvaltı servisi de sunmaktadır. Bunun yanı sıra restoran mutfağında yapılan bazı lezzetlerin satışını da gerçekleştiren Dalgıç Künefe ve Kahvaltı Salonu’nda ürünler, kaliteli ham maddelerle, ilave koruyucu maddeler (GDO) kullanılmadan üretilmektedir.

Ayrıca söz konusu ürünler, özel hijyenik ambalajlarda Türk Gıda Kodeksine uygun, üretim ve son kullanma tarihleriyle paketlenmektedir. Müessesenin üretim prensipleri doğrultusunda, hijyenik şartlarda hazırlanan ürünler, – 42 derecede şoklanıp, – 18 derecede depolanmaktadır.

Satışı gerçekleştirilen ürünler, yurdun her bölgesine verilen bayiliklerle, -18 C Frigorifik araçlarla ve anlaşmalı kargo firmalarıyla hızlı, güvenilir ve sağlıklı bir şekilde müşterilere ulaştırılmaktadır. Toptan ve perakende şeklinde satışı yapılan ürünlerin arasında;

Fıstıklı burma (144 TL’den başlayan fiyatlarla), Fıstıklı künefe (144 TL’den başlayan fiyatlarla), Cevizli kerebiç (50 TL’den başlayan fiyatlarla), Hurmalı kömbe (50 TL’den başlayan fiyatlarla), Hatay usulü kahvaltılık peynirler (115 TL’den başlayan fiyatlarla), Porsiyon pişmemiş peynirli künefe (76,5 TL’den başlayan fiyatlarla), Fıstıklı kaymaklı gül katmeri (112,5 TL’den başlayan fiyatlarla) ve Hakiki künefe şerbeti (1 TL) gibi yöresel ürünler yer alıyor.

Kaçırmayın!

Online alışveriş yapmak için linke tıklamanız yeterli! Dalgaç Künefe’de tatlı çeşitlerinin yanı sıra zengin bir kahvaltı menüsü de mevcut. Restoranda kahvaltı; açık büfe kahvaltı, serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı gibi seçeneklerle sunuluyor.

Hafta sonları açık büfe kahvaltısıyla hizmet veren mekanda, 20’in üzerine kahvaltılık bulunup; pek çoğu yöresel ürünlerden oluşuyor. Açık büfe kahvaltı fiyatı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL bandında seyrediyor. Dalgaç Künefe ve Kahvaltı Salonu’nun menüsünü yakından incelemek için tıklayın…

  • Adres: Derince, Paymar Sokak No: 1 D – No: 1, 31160 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 245 59 69 – 444 35 31 – 0 (532) 733 81 69
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

26. Konacık Çapa Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Konacık Çapa Kahvaltı Bahçesi, Hatay’da doğa içinde mis gibi bir kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz en iyi mekanlardan biri. Arsuz ilçesinin Konacık mevkiinde yer alan restoran hem deniz manzarası hem de incir, zeytin ve dut ağaçlarıyla süslenmiş iç ısıtan yemyeşil bahçesiyle konuklarına harika bir atmosfer sunuyor.

Neden Gitmeliyim? ‘‘Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var!’’ mottosuyla müşteri odaklı hizmet veren Çapa Kahvaltı Bahçesi, hafta sonunu değerlendirmek için harika bir seçenek. Zira restoranda, her hafta sonu tüm gün doğal köy kahvaltısı servis ediliyor. Kahvaltı menüsündeki tüm lezzetler, müessesenin kendi el yapımı, doğal ürünlerden oluşuyor.

Kahvaltıya bir semaver demli çay eşlik ediyor. Sacda sıcak ekmek ve incir reçeli, yöresel köy ürünleriyle hazırlanan kahvaltının yıldızları arasında başta geliyor. Konacık Çapa Kahvaltı Bahçesi’nde iki kişilik serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Genellikle aileler tarafından tercih edilen restoranda, çocuklar için ayrılmış özel bir oyun alanı bulunuyor. Çapa Kahvaltı Bahçesi’ne gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli! Son olarak Çapa Kahvaltı Bahçesi, kendi ürettikleri organik bal ile oldukça meşhur. Üstelik mekanda, bu doğal balın kilo ile satışı da gerçekleştiriliyor.

  • Adres: Konacık, Karaçay Sokak No: 106, 31200 Arsuz/Hatay
  • Tel: 0 (537) 321 90 41
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27. Hasbahçe Köy Kahvaltısı ve Kır Düğünü

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

HASBAHÇE (@hasbahce.antakya)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Şehirden uzak doğal bir kahvaltı için Hatay’daki en ideal mekanlardan biri olan Hasbahçe Köy Kahvaltısı ve Kır Düğünü, Antakya ilçesinde, Karlısu mevkiinde yer alıyor. Hasbahçe, doğal ortamı, yemyeşil bahçesi, iki katlı çardaklardan oluşan şark köşesi, temiz ve hijyenik ortamı, ilgili personeli ve organik, yöresel köy kahvaltısıyla misafirlerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Doğal ortamı sebebiyle hafta sonlarının en popüler adreslerinden biri olan mekanda, içinde bir midillinin de olduğu küçük bir hayvanat bahçesi de bulunuyor. Dolayısıyla özellikle çocuklar Hasbahçe’ye bayılıyor. Şehirden uzak doğal bir kahvaltı için gönül rahatlığıyla Hasbahçe Köy Kahvaltısı ve Kır Düğünü Salonu’nu tercih edilebilir. Üstelik serpme köy kahvaltısı fiyatı kişi başı yalnızca 35 TL!

Kaçırmayın! Düğün, nişan, kına, sünnet, doğum günü, mezuniyet, özel iş yemekleri ve kahvaltı organizasyonları gibi kalabalık etkinliklere ev  sahipliği yapan Hasbahçe Köy Kahvaltısı ve Kır Düğünü Salonu’na gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırın. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini aramanız yeterli!

  • Adres: Karlısu Mah. Burcu Sok. No: 64, Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi karşısı, 03100, Hatay/Türkiye
  • Tel: 0 (532) 645 44 94 – 0 (326) 269 55 44
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 35 TL (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Eylül Kahvaltı Evi & Cafe

Burası Neresi? Hatay’da kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Eylül Kahvaltı Ev & Cafe, zengin serpme köy kahvaltısı ile olduğu kadar, yemyeşil doğal ortamı ve mis gibi havasıyla da dikkat çekiyor. Eylül Kahvaltı Evi & Cafe, alanında henüz yeni bir işletme olmasına karşın şimdiden Arsuz’un yeni kahvaltı durağı olmaya aday!

Neden Gitmeliyim? Neden mi? Çünkü restoran doğal köy kahvaltısı ile hafta sonu kahvaltı organizasyonları için biçilmiş kaftan. Şehirden uzakta, yemyeşil bahçesiyle, özellikle çocuklu ailelere güvenli ve sakin bir ortam sunan Eylül Kahvaltı Evi & Cafe, hem gönlünüze hem de gözünüze hitap edecek birbirinden leziz 28 çeşit doğal kahvaltı ürününden oluşan mükellef bir sofra hazırlıyor.

Kahvaltılıkların hemen hepsi %100 organik ürünlerden oluşuyor. Restoranda tercihe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde sunulan zengin Serpme Doğal Köy Kahvaltısı kişi başı 35,00 TL olarak ücretlendiriliyor. 18 çeşit ürün ve demlik çay ile servis edilen kahvaltı tabağının fiyatı ise kişi başı 25,00 TL.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; Sade menemen (10 TL), Kaşarlı menemen (12,50 TL), Sucuklu kaşarlı menemen (15,0 TL), Sade tost (kaşarlı 8 TL),  karışık tost (Sucuk, kaşar peynir ve domates ile hazırlanıp soslanır – 10 TL)

  • Adres: Gökmeydan, 32. Sokak No: 45, 31245 Arsuz/Hatay
  • Tel: 0 (538) 244 87 97
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.00 – 15.00 | Hafta sonu 07.30 – 16.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı  kişi başı 35 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 25,00 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

29. Carnaval Brunch & Bistro

Burası Neresi? İstisnasız Hatay’ın en güzel mekanlarının başında gelen Carnaval Brunch & Bistro, koca ağaçların gölgesinde, ormanın huzurlu atmosferi eşliğinde harika bir ortamda hizmet veriyor. Carnaval Brunch & Bistro, pazartesi günleri hariç olmak üzere, haftanın altı günü geniş yelpazeli zengin menüsüyle konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, okaliptüs ağaçlarının sayesinde, en sıcak yaz günlerinde bile serin ve ferah bir ortamda nefis bir kahvaltı ile güne başlama fırsatı sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere Pazar brunchı konusunda fazlasıyla başarılı olan Carnaval Brunch & Bistro’da, zengin, çeşitli ve doğal bir serpme kahvaltı servis ediliyor.

Serpme kahvaltı isteğe göre iki kişi ve tek kişilik olarak hazırlanabiliyor. İki kişilik serpme kahvaltı kişi başı 35 TL; tek kişilik serpme kahvaltı ise 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz birbirinden farklı ekstralar da menüde mevcut.

Bunların arasında; Çin böreği (10 TL), Meksika usulü krep (15 TL), Ronetta (15 TL), Kiremitte sarımsaklı peynir (10 TL), Mantar sote (15 TL), Mantar dolma (15 TL), Patates tava (15 TL) ve Mozzarella sticks (15 TL) gibi farklı lezzetler öne çıkıyor. Ayrıca menüde tost çeşitleri de bulunuyor: Kaşarlı tost (10 TL), Sucuklu tost (10 TL), Karışık tost (12 TL), Carnaval tost (12 TL).

Kaçırmayın! Tüm bunlara ek olarak farklılık arayanlar için Antakya’daki en cazip restoran olan Carnaval Brunch & Bistro, noodle, bulgogi ve sushi gibi uzak mutfağı başta olmak üzere, dünya mutfağından özel seçkiler sunuyor.

Menüyü yakından incelemek ve tüm çeşitleri görmek için linke tıklayın. Restoranda ayrıca, canlı müzik geceleri, mini konserler ve fasıl gibi etkinliklere ek olarak, dileyenler için alkol servisi de mevcut. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Subaşı, Güler Caddesi, 31158 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (532) 132 26 29
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı kişi başı 35 TL | Tek kişilik serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Amanos Kahvaltı ve Kır Bahçesi

Burası Neresi? Sakin, huzurlu ve nezih bir mekan olan Amanos Kahvaltı ve Kır Bahçesi, kendisine has, özel ve doğal kahvaltı sunumu ve atmosferi ile misafirlerine gerçek bir doğallık vadediyor. Amanos Kahvaltı ve Kır Bahçesi, tamamen doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşan serpme kahvaltısıyla göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Bu nedenledir ki özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolup taşan restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekiyor. rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. Yemyeşil geniş bahçesi ve mis gibi havasıyla, güne eşsiz bir kahvaltı sofrası ile başlamanızı sağlayan Amanos Kahvaltı ve Kır Bahçesi’nde, serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Amanos Kahvaltı ve Kır Bahçesi’nde kalabalık organizasyonlar da tertip edilebiliyor. Dolayısıyla mekan, düğün, nişan, sünnet, doğum günü, kına, bekarlığa veda, kutlama yemekleri, mezuniyet törenleri gibi bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

  • Adres: Gülderen, 31000, Gülderen Köyü Yolu, 31001 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (537) 287 09 99
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. Pınaraltı Kır Bahçesi ve Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Hatay’ın Defne ilçesinde, Döver mevkiinde yer alan Pınaraltı Kır Bahçesi ve Kahvaltı Salonu, doğal ve yemyeşil ortamıyla dikkat çekiyor. Şehrin hengamesinden, gürültüsünden, kirliliğinden uzaklaşmak ve ailece keyifli huzur dolu vakit geçirmek için ideal bir seçenek olan mekan, özellikle hafta sonları yoğun bir kabalığı evinde ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Pınaraltı Kır Bahçesi ve Kahvaltı Salonu’nda haftanın yedi günü, serpme kahvaltı, tandır ekmeği, katıklı ekmek çeşitleri, mevsimlik reçeller ve birbirinden nefis yöresel lezzetler servis ediliyor. Kahvaltı servisi haftanın yedi günü, 08.30 gibi başlayıp; öğleden sonra 14.00 sularında sona eriyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, bal, pekmez, çilek reçeli, çökelek, zahter salatası, zengin, tuzlu yoğurt, soslu patlıcan, köy peyniri, misket peyniri, kiremitte peynir, domates, salatalık, prenses tatlısı, patates kızartması, kaşarlı ekmek, biberli ekmek, gözleme çeşitleri, tandır ekmeği, tereyağlı çökelekli peynir, omlet, karpuz ve bir demlik çay bulunuyor.

Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Restoran ise yine tüm hafta boyunca, 14.30 ile 23.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Gerçi şuan pandemi döneminden ötürü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında açık. Tabi çalışma saatleri, hayatın normale dönmesiyle, yeniden eski haliyle güncellenecektir.

Kaçırmayın! Pınaraltı Kır Bahçesi ve Kahvaltı Salonu’na gitmeden önce aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayarak gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Ayrıca linke tıklayarak online rezervasyon imkanından da yararlanabilirsiniz.

  • Adres: Döver, 31160 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (538) 571 04 04 – 0 (538) 828 01 84
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32. Cennet Park Kır Bahçesi

Burası Neresi? Hatay’ın Antakya ilçesinde, Karlısu mevkiinde yer alan Cennet Park Kır Bahçesi, ağaçların içinde yemyeşil bir alanın içerisinde hizmet veriyor. Mangal, piknik, çardak ve piknik masası gibi imkanlar sunan Cennet Park Kır Bahçesi’nde kahvaltı servisi de mevcut. Restoranda, serpme kahvaltı servisi veriliyor. Kahvaltı bir semaver çay eşliğinde servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla hafta sonları, doğa içinde kahvaltı edebilmek için ailecek bu şirin çay bahçesini tercih edebilir, güne keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca çoluk çocuk kalabalık aileler için de fazlasıyla ideal bir mekan olan Cennet Park Kır Bahçesi’nde, mini hayvanat bahçesi ve çocuk oyun alanları da mevcut.

Kaçırmayın! En önemlisi de atlı binicilik eğitimi de Cennet Park Kır Bahçesi’nde veriliyor. Çiftlikte alanında uzama eğitimcilerin rehberliğinde ata binip, tur atılabiliyor. Cennet Park Kır Bahçesi’ne gitmeden önce aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayarak gerekli bilgiyi alabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Karlısu, 31150 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (537) 044 06 48
  • Çalışma saatleri: 11.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33. Asmalı Bahçe Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Hatay’ın İskenderun ilçesinde Karaağaç mevkiinde yer alan Asmalı Bahçe Kahvaltı Salonu, müşterilerinin damak tadına hitap edebilen harika bir mekan.

Neden Gitmeliyim? Üstelik muazzam yemyeşil bir doğanın içinde hizmet veren Asmalı Bahçe Kahvaltı Salonu’nda, en az 10 çeşitten oluşan zengin bir kahvaltı servisi ile güne başlanıyor. Müşterilerini en iyi şekilde ağırlamayı kendisinde bir görev olarak benimseyen mekanda, köy kahvaltısının en güzel ve en ideal tatları bir arada sunuluyor.

Asmalı Bahçe Kahvaltı Salonu, pazartesi hariç olmak üzere haftanın altı günü, müthiş kahvaltısı ile hizmet vermeye devam ediyor. Dolu dolu serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Asmalı Bahçe Kahvaltı Salonu’na gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırın. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Karaağaç, 31290 İskenderun/Hatay
  • Tel: 0 (326) 641 69 99
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 22.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

34. Balliöz Tayşa Restoran

Burası Neresi? Muhteşem manzarada, doğanın ve kuşların sesi eşliğinde, huzurlu bir atmosferde, karmaşadan çok uzakta ve lezzet dolu bir kahvaltı için Hatay’daki en doğru adreslerin başında gelen Ballıöz Tayşa Restoran, aynı adlı Ballıöz Köyü’nde hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Aynı zamanda piknik alanı olarak hizmet veren ve oldukça geniş bir alan sahip olan tesiste, masa ve kömürü ile yakılmış olarak getirilen mangal, 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Dileyenler kahvaltı servisinden yararlanıp, doğa içinde, güne harika bir başlangıç yapabiliyor. Serpme köy kahvaltısının fiyatı ise kişi başı 40 TL.

Kaçırmayın! Ballıöz Tayşa Restoran’a gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini aramanız yeterli!

  • Adres: Küçükdalyan Mahallesi, Ballıöz, 31160 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (505) 667 95 07 – 0 (326) 261 66 60
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Deniz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

35. Petek Pastanesi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Petek Pastanesi (@petek1942)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Petek Pastanesi’nin kuruluş hikayesi 1916 – 1917 yıllarında Rusya’da Nicholas’ın ve Bolşevikliğin hüküm sürdüğü yıllara kadar dayanıyor. Çamlıhemşinli Hasan Usta’nın, Rusya’da pastanecilik mesleğine adım atmasıyla Petek Pastanesi’nin asırlık yolculuğunun temelleri de atılmış oldu.

Bir süre sonra Rusya’daki iç karışıklıklar nedeniyle İran’ın Tahran şehrine giden Hasan Usta, burada da mesleğini icra etmeye devam etmiştir. Kısa sürede ünü İran’ın Şah’ı Rıza Pehlevi’ye kadar yayılmış ve İran Şah’ına hizmet etmeye başlamıştır.

İran’da geçen yedi yılın ardından Türkiye’ye dönüş yapan aile, 1942 yılında İskenderun’da Şehit Pamir Caddesi’nde ‘Hemşin Pastanesi ve Fırını’ olarak hizmete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Söz konusu pastane, Hatay’ın ilk pastanesi olma ayrıcalığına sahiptir. Ayrıca Hasan Usta’nın oğlu Tevfik Usta, Hatay’a somun ekmeğini getiren ilk kişi olarak fazlasıyla önemlidir. 1968 yılından itibaren adını ‘Petek Pastanesi’ olarak değiştirip, faaliyetlerini sürdürmeye devam eden pastane; önceki kuşaklarından aldığı tecrübe ve birikimi, bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikler doğrultusunda geliştirerek şuan ailenin dördüncü kuşağı tarafından yönetiliyor.

Baklava & Tatlı çeşitleri, Künefe & Kadayıf çeşitleri, Lokumlar & Çerezler, Hediyelik ürünler, Diet ürünler, Dondurmalar, Şekerli Spesiyal, Tuzlu Spesiyal ve Yöresel ürünlerden oluşan 800’den fazla ürün çeşidi ile hizmet veriyor. Bunların yanı sıra kahvaltı menüsüyle göz dolduran Petek Pastanesi, Hatay kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor.

Kaçırmayın!

Petek Pastanesi, Kars kaşarı, çörek otlu keçi peyniri, ezine peyniri, sele zeytin, kırma yeşil zeytin, Trabzon tereyağı, bal, haşlanmış yumurta ve pişi ile servis edilen kahvaltı tabağı ve pazar günlerini şenlendiren açık büfe kahvaltısıyla oldukça meşhur. Mekanda, deniz manzarası eşliğinde Açık Büfe Kahvaltı servisi her hafta sonu, 10.00 – 14.00 saatleri arasında devam ediyor.

Restoran ile ilgili daha fazla bilgi almak için mekanın instagram adresini inceleyebilirsiniz. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için ise aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini aramanız yeterli

  • Adres: Yenişehir, Mareşal Fevzi Çakmak Cd. No: 16, 31200 İskenderun/Hatay
  • Tel: 444 3 431 – 0 (326) 613 10 33 – 0 (326) 613 48 08
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

36. Gümüş Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Gümüş Cafe & Kahvaltı, ‘‘Doğal kahvaltı, eşsiz mezeler, en lezzetli yemekler ve daha niceleri ile özel günlerinizde de yanınızdayız’’ diyerek faaliyetlerini sürdüren harika bir mekandır.

Neden Gitmeliyim? Eşi benzeri olmayan deniz manzarası ve tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşan kahvaltısıyla göz dolduran Gümüş Cafe’de, fiyatlar da makul düzeyde seyrediyor. Restoranda, serpme kahvaltı, çocuk kahvaltı, kahvaltı tabağı ile yumurta, omlet, tost ve gözleme çeşitleri gibi daha pek çok özel spesiyal bulunuyor. Yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Restorana gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Aksi takdirde boş masa bulmanız mümkün olmayabilir. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Karlısu, 31800 Samandağ/Hatay
  • Tel: 0 (326) 512 22 26 – 0 (535) 263 00 77
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Şehir Manzaralı Kahvaltı Mekanları

37. Zirve Restoran Hatay

Burası Neresi? Antakya’nın muazzam panoramik manzarasına hakim bir zirvede yer alan Zirve Restoran, hafta sonu kahvaltılarının en popüler adreslerinden biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Yöresel serpme kahvaltısıyla misafirlerinin hem gözüne hem de gönlüne hitap etmeyi başaran restoranda kahvaltıya dair aklınıza gelebilecek her şey bulunuyor. Üstelik hemen hepsi taze, doğal ve organik ürünlerden oluşuyor. Zirve Restoran huzur veren atmosferi ve uygun fiyatlarıyla da müşterini memnun etmeyi başarıyor.

Kaçırmayın! Restoranda serpme kahvaltı, kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gereken zirve Restoran’a ulaşabileceğiniz iletişim numarası aşağıda verilmiştir. Yola çıkmadan evvel arayıp, gerekli bilgiyi alabilir ve de rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Harbiye, 31080 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 231 69 26
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

38. Seyir Tepe Restoran & Cafe

Burası Neresi? Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan Seyir Tepe Restoran & Cafe, şehir manzarasına hakim bir tepede konumlanıyor. Öyle ki restorandan Amik Ovası, Reyhanlı, Kumlu, Kırıkhan, Antakya ve Hatay Havalimanı gibi önemli yerler kuşbakışı görülebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Seyir Tepe Restoran & Cafe’de, Hatay’ın yöresel lezzetleri, farklı sunumlarla servis ediliyor. Restoranın kahvaltısı da aynı şekilde, yöresel tatların değişik sunumlarından oluşuyor. Kahvaltı serpme şekilde hazırlanıp, en az iki kişinin doyabileceği çeşitlilikle servis ediliyor.

Kahvaltı boyunca çay, sınırsız ve ücretsiz olarak sofranıza getiriliyor. Özellikle yaz günlerinde oldukça kalabalık olan Seyir Tepe Restoran & Cafe, adı üstünde muhteşem şehir manzarasını gözler önüne sererken, diğer yandan mükellef bir kahvaltı sofrasıyla güne başlamanızı sağlıyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında değişiyor. Seyir Tepe Restoran’a eğer hafta sonu salonu gidecekseniz, gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Kıcı, 31350 Belen/Hatay
  • Tel: 0 (552) 601 06 61
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

39. Hatay Büyük Şehir Belediyesi Habibi Neccar Sosyal Tesisleri

Burası Neresi? Antakya Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulan Hatay Büyük Şehir Belediyesi Habibi Neccar Sosyal Tesisleri, aynı adlı Habib-i Neccar Dağı eteklerinde İzmir Caddesi’nde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? 2013 yılının Haziran ayında açılan tesis, lokanta, piknik ve dinlenme alanı olarak vatandaşlara, yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye devam ediyor.

Aynı zamanda ailelerin gelip piknik yapabileceği ve Antakya’yı kuşbakışı seyredebileceği bir yer olan Habibi Neccar Sosyal Tesisleri içerisinde seyir terasları ve yürüyüş yolları gibi insanların keyifli vakit geçirebileceği alanlar bulunuyor. Tesis, ayrıca, hafta sonu kahvaltıları ile de oldukça ünlü.

Kaçırmayın! Antakya halkının manzara eşliğinde kahvaltı edebilmek için en sık tercih ettiği mekanlardan biri olan Habibi Neccar Sosyal Tesisleri’nde, pazartesi günleri hariç olmak üzere haftanın altı günü, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında serpme kahvaltı servis ediliyor. Giderken yanınıza hırka veya ceket almanızda fayda var zira akşam vakitlerine doğru oldukça soğuk olabiliyor.

  • Adres: Kardeşler, İzmir Cd. No: 122, 31060 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 216 00 90
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

40. Konak Restoran

Burası Neresi? Konak Restoran, Hatay’ın Antakya ilçesinde, 1872 yılındaki büyük depremin ardından yeniden inşa edilen Antakya’nın en büyük konaklarından birinde hizmet veriyor. Tarihi konağın, 100 yılı aşkın süredir Antakya’nın en önemli ailelerine ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Lakin konağın, 10 yıl gibi uzun bir süre boyunca atıl halde bırakıldığı söyleniyor. 2013 yılında başlatılan ve yaklaşık iki yıl süren bir restorasyon çalışmasının ardından hizmete açılan konak, tarihi dokusunu ve ince ahşap işçiliğini muhafaza etmeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla harika bir konakta otantik konseptiyle hizmet veren Konak Restoran, Antakya’nın tarihi evlerinin atmosferinde, zengin Antakya mutfağını, Halep ve Beyrut mutfağı ile sentezleyerek konuklarına sunuyor. Restoran menüsünde, 120 çeşit lezzetten oluşan geniş bir yemek yelpazesi sunuluyor.

Aynı şekilde kahvaltı konusunda da oldukça başarılı olan Konak Restoran’da birbirinden lezzetli yöresel lezzetlerden oluşan geniş bir kahvaltı menüsü bulunuyor. İsteğe göre serpme ve tabak kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltı menüsünde;

Babagannuç, Ali Nazik, humus, tereyağlı humus, Mutebbel, süzme yoğurt, semiz otlu biber yoğurtlama, havuç yoğurtlama, cacık, cevizli biber, Lübnan cevizli tereyağlı patlıcan közleme, Muhammara, çökelek salatası, salatalık – domates söğüş, Tebbule sarmaıç, kısır, tarator, yoğurtlu ıspanak, zahter salatası, zengin zeytin salatası, zeytin – kekik, ordövr, Ezine peyniri, közlenmiş peynir, tereyağlı kiremitte peynir ve tulum peyniri gibi yöresel lezzetler yer alıyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. Yoğun talep gören Konak Restoran, çoğu zaman tıklım tıklım dolup taşıyor. Dolayısıyla masanızı önceden rezerve ettirmenizde fayda var.

Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırma imkanından da yararlanabilirsiniz. Buna ek olarak Konak Restoran’ın menüsünü incelemek için müessesenin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: Zenginler, Kastal Sk. No: 1, 31070 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (326) 214 32 14 – 0 (532) 480 3262
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

41. Eva Lounge Cafe

Burası Neresi? Konsept açısından Hatay’ın en farklı mekanlarından biri olan Eva Lounge Cafe, Antakya ilçesinde, Gazipaşa Caddesi’nde yer alıyor. Tarihi bir binada farklı ve ilginç bir konseptle misafirlerini ağırlayan mekan, hem bar hem de kafe olarak hizmet veriyor.

Dolayısıyla alkol çeşitliliği açısından da Hatay’ın en ideal mekanlarından biri oluyor. Eva Lounge Cafe’de her Cuma, Cumartesi ve Pazar, akustik müzik programları düzenleniyor.

Covid-19 pandemisi nedeniyle, canlı müzik programı 19.00’a kadar sürse de her şeyin normale dönmesiyle, canlı müzik dinletisinin gecenin geç saatlerine kadar sürmesi planlanıyor.

Neden Gitmeliyim? İç ısıtan atmosferi ve salaş dekorasyonu ile gören herkesin beğendiği Eva Lounge Cafe, kahvaltısıyla da göz dolduruyor. Kafede haftanın hemen her günü sabah saatlerinde kahvaltı servisi ile hizmet veriliyor.

Kahvaltı isteğe göre tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltı, kişi başı, ortalama 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. Çeşit açısından da oldukça zengin olan Eva Lounge Cafe’nin serpme kahvaltısı ile güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Eva Lounge Cafe’de bazen toplu organizasyonlar düzenlenebiliyor. Dolayısıyla bu organizasyonlara denk gelmemek için önceden arayıp, rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli olacaktır.

  • Adres: Zenginler, Gazipaşa Cd. No: 22/1, 31060 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (552) 949 37 77
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı, kişi başı, ortalama 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

42. UNESCO Hatay Gastronomi Evi

Burası Neresi? Hatay, Türkiye’nin en önemli tarih ve kültür merkezlerinden biridir. Dünya üzerinde kurulmuş olan 23 medeniyetin 13 üne ev sahipliği yapan Hatay, Türk, Arap, Ermeni, Çerkez, Hristiyan, Müslüman ve Yahudilerin yüzyıllarca bir arada yaşadığı kültürlerin harmanlandığı bir şehir olmuştur.

Bu kültürel zenginlik Hatay’a, eşsiz ve zengin bir mutfak kazandırmıştır. Dolayısıyla mutfak kültürü açısından oldukça zengin bir kent olan Hatay, yüzyıllardır süre gelen yöresel lezzetlerini ve tariflerini nesilden nesle aktarmaya devam etmektedir.

600 çeşide sahip yöresel mutfağı sayesinde Hatay, Gaziantep’ten sonra, UNESCO tarafından ‘Gastronomi şehri’ olarak tescillenen ikinci Türkiye şehri olmuştur.

Neden Gitmeliyim? Bu güzel gelişmeden sonra, 2019 yılında, UNESCO Hatay Gastronomi Evi, Hatay Belediyesi tarafından eski bir Antakya konağı olan Aslanlı Konak’ta hizmete açıldı. Hatay halkının ve şehre gelen turistlerin beğenisine sunulan mekan, Türkiye’de bir ilk olma ayrıcalığına sahiptir.

Hatay Gastronomi Evi’ne ev sahipliği yapan tarihi konak, aslına sadık kalınarak, gastronomi evine yakışır bir şekilde restore edilmiştir. Konağın içerisinde bulunan Selçuklu, Roma, Osmanlı ve Cumhuriyet temalı odalar ayrıca dikkat çekicidir.

Hatay’a gelen turistlerin şehrin zengin mutfak kültürünü ve yöresel tatlarını tanıyabileceği bir yer olan Hatay Gastronomi Evi’nde yalnızca -kebap çeşitleri hariç olmak üzere- Hatay’a özgü yemek çeşitleri sunuluyor.

Mekan, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği servisiyle gün içerisinde hizmet veriyor. Ayrıca yine mekan bünyesinde, kişilerin eğitim alıp, Hatay yemeklerini yapmayı öğrenecekleri workshoplar düzenleniyor.

Dolayısıyla Hatay Gastronomi Evi’nden, yemek sektörü ile ilgilenen ve gastronomi eğitimi alan üniversite ve lise öğrencileri de azami düzeyde faydalanabiliyor.

Kaçırmayın! Yöresel yemeklere ilginiz varsa ve yemek yapmayı seviyorsanız, UNESCO Hatay Gastronomi Evi’ne mutlaka gidin, derim! Üstelik burada tamamen yöresel lezzetlerden oluşan eşsiz bir kahvaltı ile güne başlayabileceğinizi de unutmayın.

Gitmeden evvel detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak mekanın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: Zenginler, Kutlu Sk. 11 – 17, 31070 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (552) 331 31 12
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı, kişi başı, ortalama 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

43. Cafe Limonlu Bahçe

Burası Neresi? Şirin mi şirin bir aile işletmesi olan Cafe Limonlu Bahçe, iç ısıtan atmosferi ve konseptiyle Hatay’ın Antakya ilçesinde Zenginler mevkiinde yer alıyor. Çeşit çeşit pastaları, börekleri ve kurabiyeleri ile meşhur olan Limonlu Bahçe, kahvaltısıyla da hem damağa hem de göze hitap ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltıda servis edilen hemen her ürün tamamen doğal, taze ve organik ürünlerden oluşuyor. Tercihe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis edilebilen kahvaltı, kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL bandında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Cafe Limonlu Bahçe’nin menüsünde, kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstra lezzetler de mevcut. Bunlar arasında;

Sigara böreği tabağı (8 TL), soğuk sandviç (10 TL), patso (10 TL), vejetaryen tost (12 TL), kaşarlı tost (12 TL), kaşarlı – sucuklu tost (12 TL), limonlu bahçe tostu (Kaşar, sucuk, turşu, patates kızartması ve özel sos ile servis edilir, 14 TL), diş patates (10 TL), ev köftesi (17 TL) ve atıştırma tabağı (6 adet sigara böreği, 6 adet ev yapımı çıtır tavuk parçası ve 6 adet parmak sosis – 22 TL) ekstralar bulunuyor.

  • Adres: Zenginler, Gazipaşa Cd. No: 16, 31070 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (546) 883 34 34
  • Çalışma saatleri: 11.00 – 22.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL bandında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

44. Antakya Atlı Spor Kulübü

Burası Neresi? Hatay’da ilk ve tek olan Antakya Atlı Spor Kulübü, binicilik eğitimi ve at turları alanında hizmet veren bir tesis olmasının yanı sıra, cafe ve kahvaltı bölümüyle de hizmet veriyor. Tesis içerisinde cafe ve kahvaltı bölümünün yanı sıra mini hayvan parkı, çocuk Survivor parkı ve at çiftliği gibi alanlar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltısıyla göz dolduran Antakya Atlı Spor Kulübü, ailenizle keyifli vakit geçirmek ve lezzetli bir kahvaltı ile güne başlamak için harika bir tercih olacaktır. Zira söz konusu mekanda, 27’den fazla çeşidiyle zengin bir kahvaltı sofrası sizleri bekliyor. Serpme kahvaltı fiyatı kişi başı 40 TL – 45 TL arasında seyrediyor.

Kaçırmayın! Doğayla iç içe, kuş sesleri eşliğinde mükellef bir kahvaltı sonrası, at binip, eğlenceli vakit geçirmek için sizler de hiç düşünmeden Hatay kahvaltı mekanları listenize Antakya Atlı Spor Kulübü’nü ekleyin!

  • Adres: Büyükdalyan, 2. Küme evler sokak No: 285, 31001 Antakya/Hatay
  • Tel: 0 (532) 511 10 09
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

45. Yeşilçam Bahçe Cafe & Restoran

Burası Neresi? Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Yeşilçam Bahçe Cafe & Restoran, karikatüristik konseptiyle dikkat çekiyor. Adından da anlaşılacağı üzere restoranda, Yeşilçam’ın meşhur oyuncularının ve ses sanatçılarının karikatürleri ve fotoğrafları yer alıyor. Mekanın duvarlarında ve masalarda bu karikatürlerden bolca bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Konseptinin yanı sıra yemyeşil müthiş bir bahçeye sahip olan Yeşilçam Bahçe Cafe & Restoran, her açıdan içinizi ısıtacak! Mekanda, zengin menü ve kahvaltı çeşitleri, alkollü ve alkolsüz içecek seçenekleri, dünya kahveleri ve canlı müzik dinletileri gibi pek çok alanda hizmet veriliyor.

Yeşilçam Bahçe’de kahvaltı, isteğe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Menüde Yeşilçam serpme kahvaltı kişi başı 40 TL, kahvaltı tabağı ise kişi başı 25 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz; menemen (15 TL), mix omlet (18 TL), sucuklu omlet (15 TL), sade omlet (13 TL) ve kaşarlı omlet (15 TL) gibi ekstralar da mevcut.

  • Adres: Çekmece, Meydanı, Uğur mumcu, Ay Sk. No: 5, 31141 Defne/Hatay
  • Tel: 0 (531) 994 75 27
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yeşilçam serpme kahvaltı kişi başı 40 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Hatay kahvaltı mekanları hakkında en detaylı ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz. Hatay’ın tarih ile kültürü buluşturan dillere destan güzelliği içinde, yöresel lezzetlerle donatılmış eşsiz kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Hatay’ın kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; ancak gezilecek yerlerini de yakından incelemek istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: Hatay’da Gezilecek Yerler | En Çarpıcı 30 Yer ve Hatay’ın Tarihi Yerleri | 16 Büyüleyici Tarihi Nokta

Yorum yapın

Bizi Takip Edin