Gran Canaria’da Ne Yenir, Ne İçilir? 7 Enfes Yemek

Dünya üzerindeki eski yerleşim yerlerinden biri olan Kanarya Adaları’nın en kalabalık şehri Gran Canaria, turizmin kalbinin attığı yerlerin başında geliyor.

Tazeliğin ve lezzetin bir arada harmanlandığı Gran Canaria’da ne yenir , ne içilir öğrenmek için yazımızı okumaya başlayın.

Adaların yüz ölçümü bakımından Tenerife’den sonra gelen şehrinde; Afrika, Avrupa ve Amerika mutfaklarından esinlenerek eşsiz lezzetler sunan bir mutfak kültürü oluşmuş. Tropikal meyveler ve deniz ürünlerinin başı çektiği bölge mutfağı oldukça besleyici ve sağlıklı.

#1 Gran Canaria’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Almogrote

Almogrote, Gran Canaria

Genellikle sıcak ekmek üzerine sürülen bir meze olan Almogrote; sert bir İtalyan peyniri, sarımsak, acı biber, domates ve baharatlarla yapılıyor. Ana yemeklerin yanında servis edilen bu sos türündeki mezeyi pek çok restoranda deneyebilirsiniz.

2- Bienmesabe

Bienmesabe, Gran Canaria

Gran Canaria’da yapılan geleneksel lezzetlerden Bienmesabe, bademin başı çektiği hafif bir tatlı. Antequerano adlı geleneksel İspanyol tatlısının bir uyarlaması olan bu nefis yiyecek limon kabukları ve şekerle tatlandırılıyor. Kelime anlamını “tadı güzel” olması bile denemek için yeterli bir sebep.

3- Calamares

Calamares, Gran Canaria

Kalamar, Kanarya Adaları için simgeleşmiş bir tat. Hemen hemen her restoranda farklı çeşitlerini bulabilirsiniz. İspanya’nın gelişmiş denizcilik faaliyetlerinin lezzetli sonuçlarından biri olan deniz ürünleri, bir ada şehri olan Gran Canaria’da da etkisini hissettiriyor. Özellikle kızartılarak yapılan Calamares Fritos’u listenize ekleyin

4- Gofio

Gofio, Gran Canaria

Kanaryalı çocukların bir bardak süte karıştırıp içtiklerinden sağlıklı olacaklarına inandıkları Gofio, çok yönlü bir gıda maddesi. Genellikle mısır unundan yapılan bu lezzet, bazı durumlarda kavrulmuş tahıllardan da elde ediliyor. Oldukça hoş bir kokusu olan Gofio, çöreklerin ve pek çok yemeği tatlandırmada kullanılıyor.

5- Mojo Picón ve Papas Arrugadas

Mojo Picón ve Papas Arrugadas

Mojo Picón; sarımsak, zeytinyağı, kimyon ve kurutulmuş kırmızıbiberlerden yapılan bir sos. Yemeklerin çoğunun hazırlanışında kullanılan bu sos, özellikle bir patates yemeği olan Papas Arrugadas ile özdeşleşmiş.

6- Queso Asado

Queso Asado, Gran Canaria

Queso Asado tipik olarak yumuşak veya sert bir keçi ya da koyun peyniri ile hazırlanıyor. Üzerine dökülen Mojo Picón gibi yerel soslarla servis ediliyor. Gran Canaria’nın sıcak havasında atıştırılabilecek hafif ve doyurucu tatlardan biri diyebiliriz. Size biraz Kıbrıs’ın ünlü hellim peynirini anımsatabilir.

7- Ron Miel

Ron Miel, Gran Canaria

Kanarya Adaları’nın ulusal içkisi olan rom, şehirde tadabileceğiniz içkilerin başında sayılabilir. En popüler çeşitlerinden Ron Miel(Bal Romu), yerel halkın sabah kahvesine bile ekledikleri bir içki. Farklı şekillerde sunulan bu romu, neredeyse her barda sipariş verebilirsiniz.

Leziz yemekleri dışında, dünya üzerindeki doğa harikalarından biri olan Kanarya Adaları’nın gözde şehri Gran Canaria’da size rehber olacak yazımızı inceleyebilirsiniz.

Gran Canaria’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin