Mykolayiv’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Karadeniz kıyısındaki bir liman kenti olan Mykolayiv’in birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini derledik…

‘’ Mykolayiv’de Ne Yenir, Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler lezzetleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İçeriğimizin ilk sırasında;

#1 Mykolayiv’de Ne Yenir?

1- Nalisniki

Nalisniki, Mykolayiv

Nalisniki, Mykolayiv’de birçok kafe ve restoranda bulabileceğiniz klasik tatlardan biridir. Krem peynirle doldurulan krepler reçelle veya tatlı meyvelerle tercih ediliyor. Sabah kahvaltılarında tatlı bir başlangıç yapmak isterseniz nalisnikiyi deneyebilirsiniz.

2- Salo

Salo, Mykolayiv

Mykolayivde yemeklerden önce sunulan bir atıştırmalık olan salo,oldukça doyurucudur. Domuz eti, peynir, kızarmış ekmek ve pastırma şeklinde sunulan bu başlangıç Ukraynanın tümünde yaygındır.

3- Stuffed Cabbage Rolls

Stuffed Cabbage Rolls, Mykolayiv

Soğuklarıyla bilinen Ukrayna’nın her şehrinde oldukça fazla lahana tüketilmektedir. Hastalıklara karşı koruyan bu sağlıklı sebzenin en lezzetli halini lahana dolması olarak bildiğimiz haliyle deneyebilirsiniz.

4- Okroshka

Okroshka, Mykolayiv

Çok malzemeden yapılan hem lezzetli hem de hafif bir çorba deneyimi yaşamak isterseniz okroshkayı denemelisiniz. Salatalık, turşu, havuç, patates, yumurta ve daha birçok malzemenin bulunduğu bu tatlı genellikle soğuk olarak servis edilmektedir.

5- Vareniki

Vareniki, Mykolayiv

Rusya ve Ukrayna’da oldukça sevilerek tüketilen bir yemek olan vareniki, cevizli ve peynirle yapılan bir hamur işidir. Bazen kirazlarla tatlandırılan bu hamurları ana yemek yada aperatif olarak tercih edebilirsiniz.

6- Borsch

Borsch, Mykolayiv

Ukrayna ve Rusya gibi kuzey ülkelerinin mutfaklarında yer etmiş olan borsch çorbası, rengini pancardan alıyor. Birçok sebzenin bulunduğu bu çorba, sağlıklı ve hafif.

7- Chicken Kiev

Chicken Kiev, Mykolayiv

Adını Ukrayna’nın başkenti Kievden almış olan yemek, sadece kuzey ülkelerinde değil, Avrupa’nın birçok ülkesinde tüketilmektedir. Tavuk filetolarının fesleğenli bir sosla sarıldığı bu yemek Mykolayiv’de ne yenir sorusuna oldukça lezzetli bir yanıt veriyor.

8- Potato Pancakes

Potato Pancakes, Mykolayiv

Pankek yemeyi seviyorsanız birde patatesten yapılmış halini deneyin. Unlu yapılana göre daha hafif olan bu lezzetli pankekler sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi.

9- Uzvar

Uzvar, Mykolayiv

Ukrayna’da sıklıkla tercih edilen ve sindirimi kolaylaştıran uzvar, meyvelerin şekerle birlikte kaynatılmasıyla oluşuyor. Yemeklerden sonra içilen uzvarı canınız tatlı bir şeyler içmek istediğinde deneyebilirsiniz.

Mykolayiv gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Mykolayiv’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin