Gran Canaria’da Gezilecek 13 Yer | Detaylı Anlatım

Kanarya Adaları içinde en kalabalık nüfus yoğunluğuna sahip Gran Canaria, insanlığa MÖ. 500’lü yıllardan bu yana ev olmuş.

Her yıl binlerce misafiri ağırlayan Gran Canaria gezilecek yerler seçenekleriyle sizin de seyahatinizi renklendirecek.

Yüz ölçümü açısından Tenerife’den sonra gelen ada, bembeyaz kumsalları ve yeşil vadileriyle dünya üzerindeki büyüleyici yerlerin başında geliyor. Ilık Akdeniz ikliminin etkisiyle her mevsimin keyfinin ayrı çıktığı adanın tarihi dokuları da günümüze kusursuz ulaşmış.

#1 Gran Canaria Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Atlantik Modern Sanatlar Merkezi(CAAM)

Atlantik Modern Sanatlar Merkezi

Dünyanın her köşesindeki Latin Amerikalı, Afrikalı ve Avrupalı sanatçıların eserlerini sergileyen sanat merkezi, adanın en önemli sanat koleksiyonuna sahip. Atlantik Modern Sanatlar Merkezi, bünyesinde sergilerin yanında konserler, etkinlikler ve kitap günleri de düzenleniyor. Merkezde sanatın teşviki, proje ve fikirlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Çok yönlü bir kültür merkezi olan CAAM, pazartesi günleri dışında 10.00-21.00 arası hizmet veriyor. Pazar günleri ise saat 14.00’da kapılarını kapatıyor.

2- Kolomb’un Evi

Kolomb’un Evi

Amerika’nın kaşifi olduğu düşünülen Kristof Kolomb’un 1400’lü yıllarda yaşadığı evi, bugün müze olarak kullanılıyor. Hem kaşifin kişisel eşyalarını hem de farklı dönemlerin objelerini sergileyen müzenin binasının mimarisi de hayli ilgi çekiyor. Girişte herhangi bir ücret ödemeyeceğiniz Kolomb’un Evi’ni muazzam harita koleksiyonu için bile görmek isteyebilirsiniz.

Ziyaret saatler:
Hafta içi: 9.00-19.00
Cumartesi: 10.00-18.00
Pazar: 10.00-15.00

3- Gabinete Literario

Gabinete Literario

 

Gabinete Literario, adanın şehir merkezi sayılan Las Palmas’ta yer alan, Gran Canaria’nın zarif ve en popüler yerlerinden biri kabul ediliyor. Bina, kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor, Kanarya Adaları’nın kültürel ve bilimsel gelişimine odaklanıyor. Türkçe karşılığı “Edebi Ev” olarak çevrilebilecek bu görkemli yapı, geceleri ışıklandırmalarla daha da etkileyici hale geliyor.

4- Kanarya Adaları Müzesi

Kanarya Adaları Müzesi

Eşsiz arkeolojik kalıntıların, eski fotoğraf ve belgelerin, kitapların sergilendiği müze, 1879’dan beri varlığını sürdürüyor. Adanın yerli halkı ve halkın yaşamı hakkında da detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Eğer kültürel açıdan doyurucu bir tatil planınız varsa mutlaka Kanarya Adaları Müzesi’ne bir şans verin.

Pazartesi günleri ücretsiz gezebileceğiniz müzeyi, diğer günler de uygun bir ödeme yaparak keşfedebiliyorsunuz. Müze hafta içi 10.00-20.00, hafta sonu ise 10.00-14.00 arası açık.

5- Perez Galdos Tiyatrosu

Perez Galdos Tiyatrosu

Sadece tiyatro gösterileriyle sınırlı kalmayan Perez Galdos Tiyatrosunda unutulmaz opera, bale ve klasik müzik etkinlikleri de izleyebilirsiniz. Oldukça eski bir binada hizmet veren tiyatro 1887 yılında açılmış.

İspanya’nın en modern tiyatroları arasında yerini de almış. Gösterileri izlemek istemezseniz bile sadece bu büyülü atmosferi yaşamak için bile gitmelisiniz. Her gün belirli saatlerde düzenlenen turlarla tarihi tiyatro binasını gezebilirsiniz.

6- Las Palmas Santa Ana Katedrali

Las Palmas Santa Ana Katedrali
Cathedral of Santa Ana – Las Palmas, Gran Canaria, Canary Island, Spain, Europe

Yaklaşık 600 yıllık bir eser olan Las Palmas Katedrali, Gran Canaria adasının en önemli ve eski ibadet yerlerinden biri. Adanın simgesi haline de gelen katedral Neo-klasik tarza inşa edilmiş ve iç mekanları gotik tarzda düzenlenmiş.

Katedral içinde yer alan Kutsal Sanat Müzesi’nde onlarca dini tablo sergileniyor. Yüzlerce yıllık el yazması, ahşap heykeller ve farklı süs eşyaları gibi sanat eserlerini de içeren büyük bir koleksiyon da bulacaksınız.

7- Elder Müzesi

Elder Müzesi

İnteraktif sergilerle zenginleşen bir bilim ve teknoloji müzesi olan Elder Müzesi, henüz yeni kurulmuş. Diğer tüm müzelerin aksine sergilenen eserlere dokunabilir hatta onları kurcalayabilirsiniz. Bilimi ve teknolojiyi keşfetmenin en güzel yollarından birini sunan müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00-20.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

8- Nestor Müzesi

Nestor Müzesi

Kanarya Adaları’nın tanınmış ressamı Nestor de la Torre’nin adını taşıyan müze, ressamın eserlerinin yanında dünyaca ünlü modern sanat eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Müze pazartesi günleri kapalı, pazar günü ise 14.30’da kapanıyor. Diğer günler ise 10.00-19.00 saatleri arası uğrayabilirsiniz.

9- Cueva Pintada Müzesi

Cueva Pintada Müzesi

Bir çiftçi tarafından 19.yy’ın sonlarında keşfedilen mağara, günümüzde koruma altına alınıp müze haline getirilmiş. Gran Canaria’nın eski ve önemli yerleşim birimlerinden biri olduğu düşünülüyor. Mağara duvarları üzerinde geometrik şekiller, çizimler, ay ve güneş takvimlerine dair desenler bulunuyor.

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda olduğu için ulaşımı da rahat ve kolay olan Cueva Pintada Müzesi, pazartesileri dışında 10.00-18.00 saatleri arası gezilebilir.

10- Doramas Parkı

Doramas Parkı

Şehrin egzotik havasıyla büyüleyen parkı Doramas; çeşit çeşit bitkiler, havuzlar ve heykellerle fantastik bir ortam sunuyor. 19.yy’da adaya gelen İngilizler tarafından yapılan park adını Gran Canaria tarihinde önemli olan bir kahramandan alıyormuş. Gecesi de en gündüzü kadar huzurlu ve ferah olan parkı listenizde ilk sıralara sürüklemenizi öneririz. Doramas Parkı’nda her gün saat 07.00-23.00 arası yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

11- Palmitos Parkı

Palmitos Parkı

Palmitos, pek çok egzotik hayvan ve bitki türüne yuva olmuş subtropikal bir park ve akvaryum. Park bünyesinde düzenlenen yunus şovlarını izleyebilir, 1500 farklı kuş türüyle tanışabilir ve hiç duymadığınız bitki türlerini görebilirsiniz.  Park, her gün 10.00-18.00 arası açık oluyor.

12- Angry Birds Aktivite Parkı

Angry Birds Aktivite Parkı

Son yılların popüler oyunu Angry Birds heyecanını içinde yaşamanızı sağlayan park, özellikle çocuklarınız için harika bir deneyim ve anı olarak kalacak. Bu farklı eğlence ortamında yorulduğunuz ve acıktığınız an atıştırmalık bir şeyler bulacağınız şirin bir büfe de var.

Çocuklarınızın güzel bir tatil geçirmesini istiyorsanız haftanın her günü açık olan parka mutlaka uğrayın. Park hafta içi 10.00-18.00 arası açıkken hafta sonları bu saat 20.00’a kadar uzuyor.

13- Maspalomas Plajı

Maspalomas Plajı

Uzayıp giden okyanus manzarasıyla Maspalomas Plajı, adanın en güzel plajlarından biri. Hem denizin hem de çölün iç içe uyumunu görebileceğiniz plaj Las Palmas şehrinin merkezinde yer alıyor. Adanın keyfinin en güzel çıkacağı yerlerden biri olduğunu söylemeliyiz.

 Gran Canaria gezilecek yerler yazımıza eklemelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin