Gence’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Şehir Lezzeti

Kardeş ülke Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Yabancılık çekmeden dolaşacağınız şehir sokaklarında, burnunuza gelecek tanıdık kokularla lezzetli ve eğlenceli bir tur atabilirsiniz. “ Gence’de Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ise şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikayelerini sizin için derledik.

1- Baklava

Baklava

Azerbaycan’da tıpkı bizim baklavalarımıza benzer lezzette baklavalar yemeniz mümkün. Gence’ye özgü baklava ise diğerlerinden pişirilme usulüyle sıyrılıyor. Köz üzerine konan bakır tepside yapılan ve bu şekilde sunulan Gence Baklavaları’nın mutlaka tadına bakın.

2- Dovga

Dovga

Sofralarımızı süsleyen nefis lezzetlerden yoğurt çorbasına benzeyen Dovganın yapımında da yoğurt ve yeşillikler kullanılıyor. Lezzetli ve sağlıklı bir öğün geçirmek istiyorsanız denenebilir. Soğuk veya sıcak servis edilen çorbayı pek çok restoranda bulabilirsiniz.

3- Gürze

Gürze

Mantı, Türk mutfağını süsleyen ve hemen hemen herkesin favorisi haline gelmiş bir yemek. Gence’de ise mantı sevdanıza yanıt verecek Gürze, alışık olduğumuz mantılardan biraz daha iri yapılıyor. Sade ya da soslu tercih edebileceğiniz bu yemeği pek çok restoranda rahatlıkla bulabilirsiniz.

4- Pilav

Pilav

Ülke genelinde Pilav ana yemeklerin başını çekiyor. Çeşit çeşit pilav seçenekleri bulabileceğiniz Gence’de de kendinize harika bir ziyafet çekebilirsiniz. Restoranlardan ziyade evlerin sofralarının en güzel süsü pilavı mutlaka deneyin.

5- Qutab

Qutab

Gence’de ne yenir diye düşünmenize gerek yok. İçindeki malzemelerle çeşitlenen bir tür gözleme olan Qutab, tüm endişeleri ortadan kaldıran bir lezzet aynı zamanda da tadına aşina olduğumuz lezzetlerden bir diğeri. Azerilerin severek yedikleri bu otantik gözleme yeşil sebzeler, kırmızı et veya tavuk eti, kabak gibi lezzetler eklenerek yapılıyor. Nefis bir kahvaltı tercihi olabilir.

6- Şaşlık

şaşlık

Kuzu etini mangalla buluşturan Şaşlık Kebabı, Kazakistan ve Özbekistan gibi ülkelerin de gözde yemekleri arasında sayılıyor. Hepimizin bildiği, bizim sofralarımızda da yerini almış harika bir et yemeği denemek isterseniz şans vermelisiniz.

7- Bakla Pilavı

Baklalı Pilav

Gence’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt arayışındaysanız akla gelen ilk tercihlerden biri de Bakla pilavı… Şehrin en ünlü yemeklerinden biri olan bu pilav, içerisinde dereotu ve bakla koyulmuş bulgur ya da pirinçten hazırlanıyor.  Üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilen bakla pilavının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

8- Biber Dolması

Biber Dolması

Türklerin yöresel lezzetlerinden biri olan biber dolması, Gence’de ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor. Genellikle etli pirinç harcıyla doldurulan bu lezzetli dolmalara kent restoranlarında sıklıkla rastlayabilirsiniz.

9- Sheki Helvası

Sheki Helvası

Yapımı hayli zor olan Sheki Helvası, Gence’de tadabileceğiniz en güzel tatlı atıştırmalıklardan biri olacak. Aslen Sheki şehrine özgü bir tat olsa da ülkenin her köşesindeki marketler ya da hediyelik eşya dükkanlarından satın alabilirsiniz.

*Gence turunuzu etkili ve heyecanlı bir şekilde tamamlamak isterseniz size birkaç önerimiz var.

Gence’de ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin