Yaş’ta Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Enfes Lezzet

Romanyanın popüler kentlerinden olan Yaş’ta ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Yaş’ta Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek birbirinden lezzetli tatları keşfedebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz listemizin ilk sırasında;

1- Ciorba de Fasole cu Ciolan

Ciorba de Fasole cu Ciolan

Yaş’ta ne yenir sorusuna verilebilecek en lezzetli yanıtlardan biri fasole ciorba… Kentte ana yemeklerden önce tercih edilen bir çeşit çorba olan fasole içerisinde bulunan malzemeler; havuç, yumurta, maydanoz, fasulye ve domatestir. Lezzetlerin uyumundan oluşan bu tadı denemelisiniz.

2- Ciorba Rădăuțeană

Ciorba Rădăuțeană

Tavuk göğsü, krema ve sarımsağın buluştuğu enfes bir tat olan radauteana denemeniz gereken lezzetli tatlar arasında yer alıyor. Soğuklarla gelen hastalıklara karşı kendinizi koruyabileceğiniz en doğal yöntem olan bu lezzetli çorbana yemeklerden önce tüketilmekte.

3- Pomana Porcului

Pomana Porcului

Domuz bacağı ve sosislerin birlikte kızartıldığı pomana porcului, farklı tatlar denemek isterseniz tercih edebileceğiniz yemeklerden biri. Yaş’ta ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzetli etler genellikle ana yemek olarak tercih ediliyor.

4- Cabbage Rolls

Cabbage Rolls

Avrupa’da sıklıkla tüketilen lahanalar Romanya’da da sıklıkla tüketilmektedir. Yaş’ta ne yenir diye düşünüyorsanız kıymalı ve pirinçli bir harçla doldurulan lahanaların buharda haşlanmasıyla oluşan cabbage rolls tamda size göre.. Türkiyede ise  ‘’ lahana dolması ‘’ olarak bilinmekte.

5- Jumări cu Ceapă

Jumări cu Ceapă

Domuz filetolarının soğanla kızartıldığı bu lezzet Yaş’ın en sevilen yemeklerinden biridir. Sıcak olarak servis edilen bu tadı restoran veya kafelerde deneyebilirsiniz.

6- Mamaliga

mamaliga

Yaş’ta ne yenir sorusuna en lezzetli yanıtlardan biri de Mısır unundan yapılan ve birçok yemekle birlikte tüketilen mamaliga… Dış görüntüsüyle patates püresine benzemektedir. Romanya’nın birçok yemeğiyle birlikte tüketilen mamaliga denemeniz gereken lezzetlerden biridir.

7- Plăcinte cu Brânză Dulce

Plăcinte cu Brânză Dulce

Tatlı börek olarak bilinen branza dulce, Romanya’ya özgü tatlardan biridir.  Yaş’ta ne yenir diye düşünüyorsanız içi peynir dolgulu olan börekler ılık servis edilen başlangıçlar arasında yer alıyor.

8- Porumb Copt

Porumb Copt
44384209 – fresh tasty grilled corn with butter on brown table

Yaş’ta ne yenir diye düşünürken canınız atıştırmalık bir şeyler çekerse deneyebileceğiniz yegane lezzetlerden biri közde mısırdır. Popüler sokak lezzetlerinden olan porumb coptu tatmalısınız.

9- Cozonac de Casă

Cozonac de Casă

Üzüm, damla çikolata ve kakaonun buluştuğu muhteşem bir kek olan cozanac de casa, yiyenlerin damaklarınızı şenlendiren geleneksel bir lezzet. Bu çikolata dolgulu keki beş çaylarının yanında veya yemeklerden sonra tercih edebilirsiniz.

*Yaş gezilecek yerler yazımızı okudunuz mu?

Yaş’da ne yenir yazımızla ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin