Konya’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Konya, İç Anadolu bölgesinde yer alan illerimizden biridir. Dünyada bilinen ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük de burada yer almaktadır. Çatalhöyük dünyada bilinen ilk yerleşim yeri olmasının yanı sıra dünyada ilk şehirleşmenin yaşandığı ve ilk hayvanın evcilleştirildiği yer olarak da bilinmektedir. Bu özelliği nedeni ile Konya, çağlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca Konya, Anadolu Selçuklu Devleti’ne ve birçok Türk beyliğine de ev sahipliği yapmıştır. Konya’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması zengin bir kültürel yapının oluşmasına zemin hazırlamıştır. Konya’nın kültürel yapısı zengin bir mutfak kültürünün de oluşmasını sağlamıştır.

Konya mutfağı, İç Anadolu mutfak kültürünün ağır bastığı bir mutfaktır. Konya uzun yıllar farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğundan dolayı zengin bir mutfak kültürüne sahip olmuştur. Selçuklu saray mutfağı bu mutfağın vazgeçilmez mihenk taşlarından biridir. Selçuklu saray mutfağı, Mevlevi adap ve erkânı ile oluşturulmuş bir mutfak olarak Konya mutfak kültürüne katkıda bulunmuştur. Ayrıca Anadolu Selçuklu Devleti’nde aşçıbaşı olan Ateşbaz-ı Veli dünyada ilk anıt mezar yaptıran aşçıbaşı olarak bilinmektedir. Bu mezar aynı zamanda Konya il sınırları içerisinde yer alır. Konya mutfağı denildiğinde ise akla gelen yemekler; etli ekmek, fırın kebabı ve peynirli pidedir.

Konya mutfağı, Anadolu’nun en eski ve en köklü mutfaklarından biridir. Konya mutfağının kökenleri Orta Asya’dan Selçuklu Devleti’ne daha sonra Osmanlıya ve en sonda günümüz Türkiye Cumhuriyeti’ne miras kalmış bir mutfaktır. Konya yemekleri; zengin çorba çeşitleri, tatlılar, ana yemekler olmak üzere pek çok çeşit yemek türünden oluşmakta ve bu mutfakta yerini almaktadır. Konya mutfağında etli ve yoğurtlu yemekler başta olmak üzere Konya yöresinde yetişen sebzeler kullanılarak hazırlanan yemekler bulunmaktadır.

Konya Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Konya’dan Alınabilecek Yiyecekler: Konya yöresel yemekleri ve yöresel ürünleri ile öne çıkmaktadır. Konya sokaklarını gezerken satın alabileceğiniz Konya’ya özgü birçok ürünü de bulabilirsiniz. Mevlana şekeri, küflü peynir, lokum, Konya gevreği, tulum peyniri, acılı ev tarhanası, keçi sütlü otlu tulum peyniri, karafırın tahini ve Ereğli tereyağı buradan alabileceğiniz yiyecekler arasında yer almaktadır.

Konya’nın En Meşhur Tatlısı: Konya yöresel tatlıları ile meşhur illerimizden birisidir. Konya yöresel tatlıları; sac arası tatlısı, höşmerim, dilberdudağı ve fırın sütlaçtır. Bu ve daha birçok tatlı çeşidini Konya restoranlarında ve tatlıcı dükkânlarında bulabilmeniz mümkündür.

Konya’da Nerede, Ne Yenir?

Cemo Etliekmek

Konya Cemo Etli Ekmek

1984 yılında Konya Nalçacı’da 4 arkadaş tarafından kurulmuştur. Daha sonra yıllar içerisinde gelişip büyüyerek Konya’da ünlü bir restoran haline gelmiştir. Bu restoranın sloganı ise ‘’Konya’da etliekmek Cemo’da yenir’’ olmuştur. Bu slogan ile geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır. Günümüzde bu restoranın Konya’da Nalçacı dışında 2 tane daha şubesi bulunmaktadır. Cemo’nun lezzet sırrı yemeklerin kalitesi ve ürünlerinin tazeliğinden gelir. Restoranda kullanılan etler de yine buranın kendi et üretim tesislerinden temin edilmektedir.

Cemo Etliekmek, öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilecek restoranlardan biri olarak ön plana çıkar. Bu restoran her ne kadar bir etliekmek üzerine kurulu bir yer olsa da zengin bir menüye sahip olması ile de bilinir. Restoran menüsünde şiş köfte, Adana kebap, tavuk ızgara, kuşbaşı tirit, karışık ızgara, fırın kebabı, köfte tirit, bamya çorbası ve tandır çorbası gibi yemekler bulunur. Konya’ya yolunuz düştüğünde Cemo Etliekmek restoranına uğrayıp karnınızı doyurabilirsiniz. Burada başlangıç olarak yöresel çorbalardan bamya çorbası veya tandır çorbası alabilirsiniz. Çorbanın ardından buranın meşhur lezzeti etliekmeği deneyebilirsiniz. Burada yemek siparişi verdiğinizde ise masanıza salata ikram olarak getirilir. Yemeğinizi tatlı ile sonlandırmak istiyorsanız fırın sütlaç deneyebilirsiniz. Son olarak, bu restoranın fiyat performans açısından değerlendirildiğinde tatmin edici olduğu söylenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Medrese Mah., Nalçacı Cad., Karatay Sitesi Altı, No: 2/C, Selçuklu

Telefon: 0332 235 40 16 – 04 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cemorestaurant/

Haritada Görüntüle >

Pideci Şendağlı

Pideci Şendağlı
Fotoğraf: Onur Bahtiyar

Pideci Hasan Şendağlı babası ile birlikte 1944 yılında Konya Melike Hanım Çarşısı içerisinde bir pide fırınında pide yapımına başlamıştır. Günümüzde bu fırın Hasan Usta’nın oğlu tarafından işletilmektedir. Küçük, salaş bir esnaf lokantası olan pide fırını 77 yıllık tecrübesi ile Konya’ya hizmet vermektedir. Bu fırın Konya’nın en iyi yağ somunlarını yapması ile bilinir. Burada hazırlanan yağ somunları öyle meşhurdur ki birçok ünlü kişi burada yağ somunlarını denemeye gelmiştir. Hatta ünlü gurme Vedat Milor buraya gelerek yağ somunlarını okurlarına tavsiye etmiştir.

Pideci Şendağlı, Konya yağ somunu ile ön plana çıkmış bir restorandır. Yağ somunu, içerisinde 7 çeşit peynir bulunan, odun ateşinde pişirildikten sonra üzerine Konya tereyağı sürülen bir çeşit ekmektir. Somunda genellikle kaşar peyniri ve Konya küflü peyniri kullanılır. Bu somun Konya’ya özgü bir lezzet olarak bilinir. Pideci Şendağlı fırını ise yağ somunlarının en iyi hazırlandığı yer olarak bilinir. Pazar günleri fırının önünde uzun kuyruklar olur ve bu Konyalılar için adeta bir gelenek haline almıştır. Yağ somunundan ayrı olarak bu restoranda etliekmek ve pide çeşitlerini de bulabilirsiniz. Yolunuz Konya’ya düşerse bu fırına uğramalı ve herkes tarafından beğenilen yağ somunlarını denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kadınlar Pazarı, Akçeşme Melike Hatun Çarşısı, Karaman Cad., No: 1/Y, Karatay

Telefon: 0332 357 37 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sendagliyagsomunu/

Haritada Görüntüle >

Hacı Şükrü 1907 Kebap Salonu

Hacı Şükrü 1907 Kebap Salonu

Hacı Şükrü 1907 Kebap Salonu, 1907 yılında Konya’da bedesten içerisinde Hacı Şükrü Bey tarafından açılmış bir lokantadır. Hacı Şükrü, 1855-1949 yılları arasında Konya’da yaşamış bir kişidir. Hacı Şükrü Bey kebapçılık işine 1907 yılında Bedesten Çarşısı içerisinde kendi mülkü olan bir ahşap binada fırın açarak başlamıştır. Bu fırında ilk olarak fırın kebabı ve fırın poğaçası hazırlamıştır. Fırın zamanla büyüyerek menüsünü genişletmiştir. Hacı Şükrü Bey işinde başarılı, otoriter ve prensipli bir usta olarak bilinir. Hatta Hacı Şükrü Usta, fırını kuzuların büyüme ve serpilme dönemlerinde kapalı tutar. Günümüzde Konya’da bu fırının merkezde ve Meram’da olmak üzere 2 şubesi bulunuyor.

Konya’da iyi bir fırın kebabı yemek istiyorsanız Hacı Şükrü 1907 Kebap Salonu’na uğramalısınız. Bu lokanta Konya’nın en iyi fırın kebabını yapması ile ünlüdür. Fırın kebabı kuzu etinin kendi yağında odun ateşi ile pişirilmesi ile hazırlanan bir tür kebap çeşididir. Hacı Şükrü’de hazırlanan fırın kebabında kuzunun ön kol ve kaburga etleri kullanılır. Daha sonra hazırlanan bu etler meşe odunu ateşinde kendi yağı ile pişirilir. Bu restoranda hazırlanan fırın kebabının hazırlanış usulü ise restoranın duvarında asılıdır. Fırın kebabı haricinde menüde bamya çorbası, yaprak sarma, sacarası, höşmerim gibi yiyecekleri de bulabilirsiniz. Ayrıca yemeklerin yanı sıra birçok farklı meze de seçebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ferhuniye Mah., Müneccimbaşı Sk., No: 20, Selçuklu

Telefon: 0332 352 76 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hacisukru1907/

Haritada Görüntüle >

Kuzucu Ali

Konya Kuzucu Ali

Kuzucu Ali, 1974 yılında İbrahim Köroğlu tarafından Araboğlu makasında küçük bir esnaf lokantası olarak açılmıştır. Lokanta ilk açıldığında Köroğlu Lokantası ismi ile açılmış daha sonra oğlu Ali Köroğlu tarafından markalaştırılarak Kuzucu Ali ismi ile tekrar açılmıştır. Kuzucu Ali lokantasının temeli babasının açmış olduğu Köroğlu Lokantası’na dayanır. Ancak Kuzucu Ali 2014 yılında Konya Büsan Sanayisi içerisinde açılmıştır. Daha sonraki yıllarda restoran büyüyüp gelişmiş ve 2018 yılına gelindiğinde İstanbul’da 2. şubeyi ve daha sonra da Ankara’da 3. şubesini açmıştır. Yani Kuzucu Ali restoranı zamanla büyüyüp markalaşmıştır.

Kuzucu Ali, Konya yöresel yemeklerin hazırlanıp servis edildiği bir mutfak anlayışına sahiptir. Restoran oldukça geniş bir menüye sahip olması ile bilinir. Çorbalardan ana yemeklere, ana yemeklerden tatlılara varıncaya kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip menüsü bulunur. Bamya çorbası, sac kavurma, kuzu tandır (fürun kebabı) burada deneyebileceğiniz lezzetler arasındadır. Yemeklerin yanına doğal yoğurttan yapılmış ayran tercih edebilirsiniz. Yemeklerin ardından tatlı olarak sütlaç tercih edebilirsiniz. Son olarak restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar 12:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevziçakmak Mah., 10642. Sk., No: 21, Karatay

Telefon: 0332 345 04 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kuzucualiofficial/

Haritada Görüntüle >

Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant

Konya Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant

Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant, Ulaş Tekerkaya tarafından açılmıştır. Ulaş Tekerkaya, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde aşçılık yapmış bir kişidir ve Konya yemek kültürüne oldukça hâkimdir. Bu restoranın en önemli özelliği dünyada ilk ve tek Selçuklu Mevlevi ve Konya mutfağının bir arada bulanabileceği bir yer olmasıdır. Restoranın ismi Mevlana’dan alınan ilhama dayanır. Somatçı kelimesinin anlamı “sofra” anlamına gelmektedir. Restoranın tam anlamının ismi ise softa ve ne varsa içerisinde anlamına gelmektedir. Fihi Ma Fih, Mevlana’nın bir eserinin ismidir. Restoran Pazartesi günleri hariç her gün açıktır. Bu restorana gelmeyi planlıyorsanız rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır. Çünkü restoran çoğu zaman kalabalıktır.

Somatçı, zengin bir mutfak kültürüne sahip olması ile bilinir. Somatçı’nın mutfak kültürü Mevlevi, Osmanlı ve Konya mutfağından esintiler taşır. Bu restoran kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Bu nedenle bu restoranın menüsü de bir hayli zengindir. Çorba çeşitleri, ikramlar, salatalar, kahvaltı menüleri, tatlı çeşitleri, ara sıcaklar bu restoranda yer alan yiyecekleri kapsamaktadır. Ayrıca özel beslenme türlerine göre de menü seçenekleri mevcuttur. Özel beslenme olarak kast edilen menü çeşidi vejetaryen veya vegan menü seçenekleridir. Buraya geldiğinizde Konya mutfağının eşsiz birçok yemeğinden karışık olarak sipariş verebilirsiniz. Ayrıca fiyatlar lezzet, hizmet ve kalite bakımından düşünüldüğünde makul seviyededir. Yemekler ve yanına gelen çeşitli ikramları sayesinde doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar günleri 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Akçeşme Mah., Mengüç Cad., No: 10, Karatay

Telefon: 0332 352 42 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/somatci_fihi_ma_fih_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Tiritçi Mithat

Konya Tarihi Tiritçi Mithat

Tarihi Tiritci Mithat, konum olarak Konya merkezde Aziziye Camii’nin yakınlarda yer alıyor. Konya’da iyi bir tirit nerede yenir diye sorulduğunda akla gelen ilk yerlerden biri de bu restorandır. Konya seyahatinizde gastronomi duraklarını gezmeyi planlıyorsanız bu restoranı ziyaret listenize eklemelisiniz.

Tiritci Mithat, muhteşem lezzete sahip tiritleri ile meşhur olmuş bir restorandır. Tirit, Konya mutfağına özgü bir lezzet olup kuzu eti kullanılarak hazırlanır. Kuzu eti pide, domates ve maydanozla buluşturularak masalara servis ediliyor. Bu restoranda tirit, zerde ve sütlaç denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 11:00 – 17:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İstanbul Cad., Aziziye Mah., Yusufağa Sk., No: 21/A, Karatay

Telefon: 0332 350 72 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/mithattiritsalonu/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Sofu

Konya Köfteci Sofu

Köfteci Sofu, konum olarak Konya Marangozlar Sanayisi içerisinde yer alıyor. Konya halkı tarafından oldukça sevilen ve tercih edilen bir köfteci olma özelliğine sahiptir.

Köfteci Sofu, öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoran isminden de anlaşılacağı üzere bir köfte restoranıdır. Bu restoranın köftelerini diğer Konya yeme içme yerlerindeki köftelerden ayıran en önemli çizgi köftelerin kuzu eti kullanılarak hazırlanmasıdır. Konya’da yöresel yemekler hariç köfte yemek istiyorsanız buraya gelebilirsiniz. Köftenin yanı sıra kuzu şiş, köfte şiş ve karışık şiş de alabilirsiniz. Köftenin yanında gelen ikramlar ve köfte porsiyonu ile öğün oldukça doyurucu bir menüyü içermektedir. Ayrıca yemeğin ardından da çay veya kahve ikramı bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 11:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Horozluhan, Hizaarcı Sk., No: 131, Selçuklu

Telefon: 0332 236 75 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koftecisofu/

Haritada Görüntüle >

Çini Ali Köftecisi

Konya Çini Ali Köftecisi
Fotoğraf: GurmeYolcusu

Çini Ali Köftecisi, 1922 yılında Konya Mevlana Müzesi mevkiinde yer alan eski Tellal Pazarı içerisinde kurulmuş bir esnaf lokantasıdır. Tellal Pazarı ilk kurulduğu yer olsa da zamanla oradan taşınmıştır. Günümüzde Konya Meram’daki yeni adresinde hizmet vermektedir.

Köfte, piyaz, yöresel çorbalar ve çeşitli mezeler bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Buraya geldiğinizde kuzu şiş, köfte veya bamya çorbası alabilirsiniz. Kuzu şiş ve köftenin yanında cacık, ezme ve piyaz ikram olarak servis edilir. Ayrıca yemeklerin yanına sobada ekmek ısıtılıp getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Hafta sonu kapalıdır.

Adres: Sahibata Mah., Diz Sk., PTT Arkası, Kayalı Park, Varışlı İşhanı İçi, Meram

Telefon: 0332 350 11 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteci.ciniali/

Haritada Görüntüle >

Ali Baba Fırın Kebap

Konya Ali Baba Fırın Kebap

Ali Baba Fırın Kebap, 1974 yılında Ali İyigökler tarafından açılmıştır. İşletme adını işletmecinin adından almıştır. Fakat bu ad Ali İyigökler’in bir arkadaşının önerisi üzerine konulmuştur. Mekân günümüzde Şems-i Tebrizi Mahallesi’nde yer alıyor.

Ali Baba Fırın Kebap, Konya’da fırın kebabı yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Fırın kebabı Konya’nın meşhur yöresel yemekleri arasında yer alır. Burada fırın kebabının yanında sıcak pide ekmeği ve soğan getirilir. Bu restoranda fırın kebabı odun ateşinde kendi yağı ile pişirilir ve lezzeti buradan ileri gelir. Buraya geldiğinizde fırın kebabının yanı sıra Konya tandır fırın kebabı, sacarası, kuzu tandır gibi yemekleri de tercih edebilirsiniz. Yemeklerin yanında içecek olarak yayık ayranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 10:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Şems-i Tebrizi Mah., Şeref Şirin Sk., No: 5-A, Karatay

Telefon: 0332 351 03 07 – 0532 581 56 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alibabafirinkebap/

Haritada Görüntüle >

Kabakçı Ali Lokantası

Konya Kabakçı Ali Lokantası
Fotoğraf: Levent Güren

Konya’da tirit yenilebilecek bir başka adres de Kebapçı Ali Lokantasıdır. 1940 yılında kurulmuş olan bu lokanta konum olarak Konya Selçuklu’da yer alıyor. Mekân küçük, salaş ve nezih bir yer olması ile biliniyor.

Konya’da birçok yerde tirit yenilebilir. Ancak kebapçı Ali’de tirit yemek bir başka olacaktır. Burada hazırlanan tiritler kuzu etinden hazırlanır. Tiritlerin yanına ikram olarak 2 çeşit salata ve turşu getirilir. Yemeklerin ardından çay veya kahve ikramı bulunur. Restoranda tiritten başka farklı bir yemek çeşidi bulunmaz. Tirit porsiyon olarak doyurucu ve lezzetlidir. Ayrıca porsiyon fiyatları da makul bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 12:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Devri Cedid Mah., Müneccimbaşı Sk., No: 18/A, Selçuklu

Telefon: 0332 350 21 31

Haritada Görüntüle >

Lokmahane

Konya Lokmahane

Lokmahane Konya’da iki şubesi bulunan bir restorandır. Günümüzde bu restoranlar Lokmahane Merkez ve Lokmahane Çarşı olarak bilinir. Konya’da gastronomi duraklarını gezmeyi planlıyorsanız bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Temiz ve nezih bir mekân olan restoranda servis hızlı ve kalitelidir. Son olarak gerek yemeklerin lezzeti gerek mezeleri ile Konya’da sevilen bir restoran olmayı başarmıştır.

Lokmahane mutfağı, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı kültürleri sentezlenerek oluşturulmuş Konya ev yemekleri ağırlıklı bir mutfaktır. Hamur işleri ağırlıklı olan mutfakta etli ve meyveli yahniler, erişteler, tirit, papara, sündürme, kaygana ve helva gibi pek çok lezzeti bulabilirsiniz. Bu restoran kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Kahvaltı için tercih edecekseniz buranın zengin içerikli serpme kahvaltısını tercih edebilirsiniz. Öğle veya akşam yemeği için geliyorsanız tercihinizi Konya yöresel yemeklerinden yana kullanabilirsiniz. Özellikle yağ somunu, patlıcan kebabı, tirit, kayısılı yahni ve pide denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aziziye Mah., Mengüç Cad., No: 49, Karatay

Telefon: 0332 353 13 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lokmahanecarsi/

Haritada Görüntüle >

Gazyağcı Furun Kebabçısı

Gazyağcı Furun Kebapçısı

1891 yılında Aziziye Camii yakınlarında açılmış küçük ve tarihi bir lokantadır. Sadece Furun kebabı ile ustalaşan ve ünü tüm Konya’ya yayılan bir lokantadır. Kuruluş itibari ile oldukça eski olan lokanta o günden bu güne pek çok önemli konuğu ağırlamıştır. Osmanlı paşaları ve vezirleri, milletvekilleri, valiler gibi birçok mevkiden insan burada furun kebabını yemiştir.

Konya’da furun kebabını meşhur eden en eski lezzet duraklarından birisi Gazyağcı Furun Kebapçısı. Eskiden küçük bir lokanta olsa da günümüzde büyütülmüş ve geliştirilmiş. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için bu lokanta tercih edilebilir yerler arasında bulunur. Bu restoranda furun kebabı haricinde bamya çorbası, etliekmek, boyun fırın, tandır kebabı, höşmerim de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aşkan Mah., Yeni Meram Cad., No: 222/A, Meram

Telefon: 0542 420 18 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gazyagcikebap/

Haritada Görüntüle >

Halk Etliekmek

Konya Halk Etliekmek

Halk Etliekmek, Konya’da etliekmek yemek için tercih edilebilecek yerlerden biri olarak karşımıza çıkan bir diğer lezzet durağıdır. Konya’da diğer restoranlara göre nispeten daha yeni bir mekân olmasına rağmen piyasada hatırı sayılır bir konuma gelebilmiştir. Günümüzde Konya merkezde ve Konya Selçuklu’da iki adet şubesi bulunur.

Halk Etliekmek zengin bir menüye sahip olması ile bilinir. Bu restoranın mutfağında çorba çeşitleri, etliekmek çeşitleri, börek çeşitleri, fırın kebabı ve Recai böreği isminde bir börek bulunur. Recai böreği, Halk Etliekmek’in kendilerinin bulmuş olduğu ve patentini aldığı bir ürün olarak bilinir ve çok sevilerek tüketilir. Konya’da gastronomi duraklarını gezmeyi planlıyorsanız bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Burada etliekmek, Recai böreği ve bamya çorbasını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 08:00 – 23:0, Pazar günleri 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şems-i Tebrizi Mah., Şerafettin Cad., No: 38/C, Karatay

Telefon: 0332 352 51 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/halketliekmek/

Haritada Görüntüle >

Serenade Etliekmek

Konya Serenade Etliekmek

Konya’nın meşhur etli ekmeğini deneyebileceğiniz bir diğer lezzet durağı Serenade Etliekmek isminde bir lokantadır. Sanayi Bölgesi içerisinde sadece öğlen saatlerinde açık olan bir işletmedir. Küçük, salaş ve sade bir mekân olan işletme lezzetli ürünleri ile ön plana çıkmıştır. Sanayi bölgesi içerisinde çok iyi ve uygun fiyatlı etliekmeklerin adresi Serenade olacaktır.

Serenade Etliekmek, menüsü itibari ile çok fazla bir çeşit sunmaz. Ancak menüsünde yer alan birçok ürün başka yemekleri aratmayacak seviyededir. Peynirli Mevlana pidesi, bıçak arası ve etliekmegi ile gerçekten başarılıdır. Tereyağı ve tulum peyniri sevenler için Mevlana önerilir. Etliekmek Konya’da birçok yerde yapılsa da burası kendine has etliekmekleri yapması ile öne çıkmıştır. Özellikle sade etliekmek içerisinde kekik, domates, soğan gibi ürünler bulunmayan etliekmek denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Musalla Bağları, Elmalı Cad., No: 254, Horozluhan OSB, Selçuklu

Telefon: 0332 322 17 27 – 0538 791 55 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seranade.etliekmek/

Haritada Görüntüle >

Ferah Etliekmek

Konya Ferah Etliekmek

Ferah Etliekmek Konya’da birkaç şubesi bulunan bir işletmedir. Konya’nın en meşhur ve en bilinen lezzeti olan etliekmek üzerine kurulu bir işletme olarak bilinir. Etliekmeğin yani sıra bıçak arası, Mevlana, közlenmiş patlıcan, kaşarlı güveç mantar, salata ve tatlı olarak da sütlaç bulunur.

Bıçak arası, etliekmek, kekikli küflü peynirli Mevlana burada deneyebileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Konya’da birçok yerde etliekmek son derece güzel yapılır. Fakat her etliekmek yapan işletmenin etliekmegi birbirine benzemez. Bu yüzden Konya seyahatinizde etliekmek yenilebilecek birçok nokta olsa da buraya gelip buranın etkiekmeğinin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca son derece uygun fiyatlara sahip menüleri bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Necip Fazıl, Yaka Cad., No: 13/B, Meram

Telefon: 0332 323 22 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ferah_etliekmek/

Haritada Görüntüle >

Havzan Etliekmek

Konya Havzan Etliekmek
Fotoğraf: Mustafa Alınca

1992 yılında Durmuş Ali Türen tarafından kurulmuştur. Havzan Etliekmek ismini ise kurulduğu yerden almıştır. Kurulduğu günden bu yana çok geçmeden Konya civarında ve Türkiye’de hatırı sayılır bir üne kavuşmuştur. Konya’da birçok yerde Etliekmek yapılsa da diğer yerin etliekmegi birbirine benzemez. Havzan da bu noktada birçok Etliekmek dükkânından ayrılmaktadır. Havzan Etliekmek, etliekmeği farklı lezzet ve sunumlarla hazırlayarak diğer yerler ile kendi arasında bir fark ortaya koymuştur. Günümüzde Konya’da 6 yerde aynı isimle hizmet vermeye devam eder.

Havzan Etliekmek, menü kapsamında daha çok Konya yöresel yemeklerinden oluşur. Bamya çorbası, bıçak arası, tereyağlı peynirli börek bu restoranın menüsünde bulabileceğiniz yemekler arasında yer alır. Bu restoran müşteriler tarafından daha çok etliekmek yemek için tercih edilmektedir. Konya’da öğle yemeği ve akşam yemeği için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların diğer Etliekmek satan yerler ile aşağı yukarı aynı olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Havzan Mah., Merasim Sk., No: 8/B, Meram

Telefon: 0332 322 97 31 – 0536 202 25 47

Haritada Görüntüle >

Celalbey Etliekmek

Konya Celal Bey Etli Ekmek

Celalbey Etliekmek, 1985 yılında Konya Aziziye’de açılmıştır. 1985 yılında Aziziye’de açılan ilk şubesidir. Daha sonra Konya’da bu şubeden ayrı bir şube daha açılmıştır. Konya yöresel yemeklerini uygun fiyatlı ve lezzetli bir yerde yemeyi düşünüyorsanız Celalbey’e gelmenizi tavsiye ederiz. Mekân salaş, küçük bir esnaf lokantası olarak bilinir. Konya etliekmek Konya’da ve tüm Türkiye’de bilinen meşhur lezzetlerden biridir. Konya’da etliekmek yapan birçok mekân bulunur. Bu mekânların her birinin etliekmekleri kendine has lezzete sahiptir. Celalbey’de de Konya etliekmeği bulunur ve burada hazırlanan etliekmekler lezzetli ve tazedir.

Celalbey Etliekmek, Konya yöresel lezzetlerinin hazırlandığı bir restoran olarak bilinir. Bu restoran öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Etliekmek, bıçak arası, Mevlana, sac arası tatlısı burada tercih edebileceğiniz lezzetler arasındadır. Etliekmek harici bamya çorbası, tandır ve Mevlana böreği denenebilir. Fiyat olarak bu restoran oldukça uygun lezzetlere sahiptir. Burada servis edilen etliekmek ve diğer ürünler sunum ve görsel olarak da samimi ve güzeldir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 20:00, Pazar 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Türbe Cad., No: 37/A, Aziziye

Telefon: 0332 353 04 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/celalbey42/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Numan Usta

Konya Köfteci Numan Usta

Köfteci Numan Usta, konum olarak Konya Şems-i Tebrizi Mahallesi’nde yer alıyor. 1954 yılında Numan Dikmen tarafından Mevlana türbesi yakınlarında açılmıştır. Fakat zamanla büyümüş ve yeni bir şube daha açmıştır. Günümüzde bu lokanta Numan Ustanın oğulları tarafından işletilmektedir. Mekân işletme olarak tam bir esnaf lokantası niteliğindedir. Konya’da köfte yenmek istendiğinde mutlaka bu restorana uğranması gerekir. Ürünleri her zaman taze, etleri de kalitelidir. Bu nedenle yemekleri ayrı bir lezzete sahiptir.

Köfteci Numan Usta, Konya’da en lezzetli köfteleri yapması ile bilinir. Kuşbaşı, şiş köfte, Arap (şiş köftenin acılısı) ve Adana bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Masaya kebap siparişlerinizden önce yumurtalı piyaz, közlenmiş domates ve biber, acılı ezme, baharatlı süzme yoğurt ve sıcak pideler ikram olarak getirilir. Bu lokantada müşteriler tarafından en beğenilen lezzet Arap ismi verilen acılı şiş köftedir. Tüm köftelerin tadına bakmak istiyorsanız karışık köfte sipariş edebilirsiniz. Son olarak porsiyonları doyurucu ve lezzetlidir. Fiyatları da lezzet ve doyuruculuk olarak kıyaslandığında makul bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İstanbul Cad., Şems-i Tebrizi Mah., Karatay

Telefon: 0332 350 70 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koftecinumanusta/

Haritada Görüntüle >

Çorbacı Dayım

Konya Çorbacı Dayım

Çorbacı Dayım, Konya Meram’da yer alan bir çorbacıdır. Konum olarak Şeyh Sadrettin türbesi yakınlarında yer alır. Bu nedenle türbe ziyaretleri esnasında buraya birçok turist uğrayabilir. Aynı zamanda bilmeyenler için bu çorbacı Konya Hızlı Tren Garı’nın karşısında yer alan Ferdiye Karakolu’nun da tam karşısında bulunur. İlginç ismi ile de müşterilerin ilgisini çektiği aşikârdır. Güne çorba ile başlamak isteyenler için Çorbacı Dayım tavsiye edilebilir. Oldukça işlek bir cadde üzerinde yer alan çorbacının tek sıkıntısı otopark sorunudur denilebilir. Konya’da iyi ve lezzetli bir çorba içmek için bu çorbacı ziyaret edilebilir.

Çorbacı Dayım birçok çorba çeşitlerine sahip bir yerdir. Burada aşağı yukarı 10’a yakın çorba çeşidi yer alır. Çorbanın yanı sıra kavurma, tirit, sütlaç ve pilav da burada bulunan diğer lerzelerdendir. Siparişlerden önce her masaya meze ikramı getirilir. Bu mezeler maydanoz, tere, patates salatası, makarna salatası, kırmızılahana turşusu, salatalık turşusu, ezme ve jalepano olmaktadır. Yani meze çeşitleri de bir hayli fazla ve doyurucudur denilebilir. Ayrıca çorba siparişlerinizde isterseniz çorbanıza ekstra tereyağı da isteyebilirsiniz. Çorba kâseleri oldukça büyük ve her çorba servisinin yanında da küçük bir miktarda serpme kahvaltı servis edilir. Çorbaların ardından çay ve lokum ikram edilir. Bu çorbacı fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların bir miktar pahalı olduğu görülür. Ancak gerek çorbaların lezzeti gerek çeşitli ikramları ile verdiğiniz paranın hakkını verecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Ferit Paşa Cad., Şeyh Sadrettin Mah., No: 52, Meram

Telefon: 0332 408 53 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/corbaci_dayim/

Haritada Görüntüle >

Efe Çorba

Konya Efe Çorba
Fotoğraf: Ertuğrul Zabcı

Efe Çorba, 1930 yılında Konya Karatay’da hizmet hayatına başlamıştır. Kuruluş hedefi ise Konya’nın en iyi çorbacısı olmaktır. 1930’dan bu yana lezzetinden ödün vermeyerek günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Bu nedenle günümüze kadar çabalayarak ve en iyisini yapmaya çalışmıştır. Konya’da kahvaltınıza güzel ve sıcak bir çorba ile başlamak istiyorsanız Efe Çorba’ya gelebilirsiniz. Ürünleri taze ve hijyenik ortamda hazırlanır. Bu nedenle güvenilir ve tercih edilebilir bir mekândır. Konya’da toplam 4 tane daha şubesi bulunur.

Efe Çorba, çorba çeşitlerinin ağırlıklı olarak hazırlanıp servis edildiği bir mekân olarak bilinir. Burada işkembe çorbası, bamya çorbası, arabaşı çorbası, mercimek çorbası gibi pek çok çorba çeşidini bulabilirsiniz. Burada çorba içmeyi düşünüyorsanız Cuma sabahlarının oldukça yoğun olduğunu bilmenizde fayda vardır. Çorbaların yanında çeşitli birçok ikram getirilir. Bu ikramlar da çorbalar kadar duyuru ve lezzetlidir. Çorbanın yanına getirilen ikramlar ise; limon, salatalık turşusu ve yeşilliktir. Burayı ince ve güzel kılan en önemli detay ise seçtiğiniz çorbanın ardından diğer çorbalardan tadımlık olarak getirilmesidir. Çorbaların ardından ise ikram olarak çay getirilir. Getirilen ikram çayları ise taze ve yeni demlenmiştir. Son olarak lezzetli ve uygun fiyatlı çorbalar için Konya’daki adres Efe Çorba’dır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Piri Esat Cad., Akçeşme Sk., No: 13, Karatay

Telefon: 0332 351 28 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/efecorba3/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Konya Kellecisi

Tarihi Konya Kellecisi

Konya, Dünyada bilinen ilk yerleşim yerlerinden birine ev sahipliği yapmış bir kenttir. Bu nedenle çeşitli medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasından dolayı zengin ve çeşitli bir mutfak kültürü oluşmuştur. Konya lezzetlerinden geçmişten günümüze gelen diğer lezzetler de fırında kuzu kelle ve kelle paça çorbası olmuştur. Kuzu kelle ve kelle paça çorbası günümüzde Türkiye çapında çok sevilerek tüketilmektedir. Konya’da bulunan tek kelleci olma özelliğine sahiptir. Ayrıca 1389 yılından beri hizmet vermesinden dolayı eski ve tarihi olma özelliğine sahiptir.

Kuzu kelle, kelle paça çorbası, köfte, ızgaralar, çorba çeşitleri burada bulunan lezzetlerdendir. Kuzu kelle İzmir usulü söğüş şeklinde hazırlanarak servis edilir. Konya’da sakatatları ile ünlü bir kellecidir. Kelle paça, işkembe gibi pek çok çorba çeşidi burada bulunur. Burada hazırlanan çorbaların bir özelliği de çorbaların terbiye edilerek hazırlanıp servis edilmesidir. Son olarak çorba fiyatları uygun ve lezzetli olması ile bilinir. Konya’da güzel bir kelle paça ve kuzu kelle yemek isteyenlerin gidebileceği tek adres Tarihi Konya Kellecisidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aziziye Mah., Aziziye Cad., No: 13/A, Karatay

Telefon: 0332 265 39 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/konyakellecisi/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Fatih

Konya Ciğerci Fatih

Ciğerci Fatih Konya’da ciğer severlerin tercih ettiği adreslerden biridir. Konum olarak Selçuklu’da Anadolu Sanayi girişi içerisinde yer alır. Restoranın mottosu ‘’Gelin ciğer yiyin gardaşım’’ olarak bilinir. Bu ciğerci taze ve lezzetli ciğerleri ile Konya’da ciğer sevmeyenleri bile ciğer yedirtecek seviyede ciğer yapması ile bilinir. Restoran sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Çalışanları güler yüzlü ve müşterilere karşı kibardır. Ayrıca servis hızlı ve kalitelidir. Konya’da lezzetli ve taze bir ciğer yemek istiyorsanız bu restorana gelmelisiniz. Burası genellikle öğle saatlerinde kalabalık olur. Fakat sırada beklemek sıranın sonunda yiyeceğiniz lezzetli ciğerler için değecektir.

Günlük taze kuzu ciğeri, tavuk, ciğer dürüm burada yiyebileceğiniz yemeklerdendir. Kuzu ciğeri taze olarak hazırlanır ve ciğerin yağ kıvamına gelmesi için de taze kuyruk yağı ile beraber baharat eklenmeden mangal kömürü ateşinde pişirilir. Ciğerlerin lezzeti ise kuzuların tazeliğinden ve pişirme tekniğinden ileri gelmektedir. Ciğer servisinin yanında acılı ezme, salata, soğan, yeşillik tabağı ve fırında pişirilmiş soğan masaya ikram olarak getirilir. Ciğer servisi hariç kebaplar, mezeler ve çiğ köfteleri de sevilen yemeklerindendir. Ayrıca cumartesi günleri burada etli çiğ köfte ikramı da bulunmaktadır. Son olarak lezzetli, doyurucu menüleri ile Ciğerci Fatih Konya seyahatinde ziyaret edilebilecek yerlerden biridir. Son olarak lezzetli menüler, fiyat olarak da oldukça makul bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anadolu Sanayi Girişi, Ferhatlı Cad., No: 10, Selçuklu

Telefon: 0506 026 50 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerci.fatih/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Bahattin

Konya Ciğerci Bahattin
Fotoğraf: Erdinç Baş

Ciğerci Bahattin Konya Selçuklu’da yer alan bir ciğercidir. 1995 yılında açılmış olan ciğerci Konya’da ciğer kültürünü ve ciğer lezzetini burada yaşamaya devam ettirir. Personelleri güler yüzlü ve müşterilere karşı ilgilidir.

Ciğer şiş, ciğer dürüm, Adana kebap Ciğerci Bahattin’in menüsünde yer alan yemeklerden biridir. Bu lokantada 10 çeşide yakın meze çeşidi bulunur ve mezeler ciğerlerin ve diğer ürünlerin yanında ikram olarak getirilir. Son olarak restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların bir miktar pahalı olduğu düşünülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şeyh Şamil Mah., Doç. Dr. Halil Ürün Cad., No: 23/C, Horozluhan OSB, Selçuklu

Telefon: 0332 265 00 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercibahattinkonya/

Haritada Görüntüle >

Mevlevi Sofrası Restaurant

Konya Mevlevi Sofrası
Fotoğraf: Ozan Oğuzoğlu

Mevlevi Sofrası Restaurant, konum olarak Mevlana Müzesi’ne paralel ve müzeye tam anlamı ile hâkim bir konumda bulunur. Restoran aslına uygun olarak restore edilmiş 3 tarihi Konya evinde hizmet veren komleks bir restorandır. Bu restoran çeşitli salonlara bölünerek müşterilere hizmet vermektedir. Restoranın bölümleri ise; modern salon, Konya odası, sema salonu, müzeye bakan teras olarak açık ve kapalı salonlarda hizmet vermektedir. Bu restoran gerek manzara olarak gerekse iç dekor ve tasarım olarak ilgi çeken şık bir restoran olarak bilinir. Yemekleri lezzetli ve çeşitlidir. Bu nedenle bu restoran yoğun müşteri çeker. Konya’ya yolunuz düştüğünde bu restorana gitmeyi planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Mevlevi Sofrası mutfak olarak Konya yöresel yemeklerin hazırlanıp servis edildiği bir mutfaktır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için bu restorana gelinebilir. Bamya çorbası, yoğurt çorbası, yaprak sarma, bıçak arası, su böreği, saç kavurma, piliç kavurma gibi pek çok yöresel yemek bu restoranda bulabileceğiniz lezzetler arasındadır. Burada en çok tercih edilen lezzetler bamya çorbası, höşmerim, güveçte et ve tandırdır.  Şık bir restoranda Konya yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız bu restoranı tercih etmenizi öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 08:00 – 22:00, hafta sonu 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aziziye Mah., Amil Çelebi Sk., No: 1 (Mevlana Müzesi Yanı, Merkez

Telefon: 0332 353 33 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mevlevisofrasi/

Haritada Görüntüle >

Asya Lahmacun ve Kebap

Konya Asya Lahmacun ve Kebap

Asya Lahmacun Kebap, Konya’da 2 şubesi bulunan bir şubedir. Bu şubeler Konya Nalçacı ve Konya Meram’da yer almaktadır. Her iki şubede de restoran menüsü aynıdır ve aralarında lezzet olarak bir fark yoktur. Aynı zamanda restoranın servisi ve personelleri de son derece başarılıdır. Burada otopark sorununun olmayışı da müşteriler açısından tatmin edici niteliktedir. Lezzet olarak başarılı ve Konya halkı tarafından tercih edilen bir yer olması ile bilinir. Restoranın tek bir eksi yönü ise fiyatların müşteriler nazarında pahalı sayılabilecek derecede olmasıdır.

Asya Lahmacun Kebap, zengin bir menüye sahiptir. Çorba çeşitleri, ara sıcaklar, soğuk mezeler, döner, pide, tava, ızgara, lahmacun ve tatlı çeşitleri bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Çorba çeşitlerinden bamya çorbası ve mercimek çorbası burada yer alan çorba çeşitleridir. Diğer ürünler ise içli köfte, mevsim salata, çoban salata, çiğ köfte, yoğurt, cacık burada yer alan diğer ürünlerdendir. Ana yemeklerde ise lahmacun, pide, döner ve ızgara çeşitleri bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ferit Paşa Mah., Kerkük Cad., No: 9/A, Selçuklu

Telefon: 444 27 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/asyalahmacunkebap/

Haritada Görüntüle >

Gonya Tandır Evi

Gonya Tandır Evi

Gonya Tandır Evi, konum olarak Konya Selçuklu ‘da sanayi içerisinde yer alıyor. Sanayi içerisinde yer alan çoğu mekân gibi sıcak, samimi ve lezzetli yemekleri ile biliniyor. Konya tandırı ile meşhur illerimizden biridir ve Konya’da hakiki, lezzetli bir tandır için tercih edilebilecek adreslerden birisi de Gonya Tandır Evi olmalıdır. Konya tandırı Türkiye’nin diğer tandırlarından farklıdır ve Konya’da daha çok fürun kebabı olarak bilinir. Konya mutfağını her bakımdan denemek istiyorsanız ve Konya yöresel lezzetlerine merakınız varsa sanayi içerisindeki bu samimi restorana bir göz atabilirsiniz.

Gonya Tandır Evi; kahvaltı, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek bir yerdir. Bu restoranın mutfağında genellikle Konya yöresel yemekler hazırlanıp servis edilir. Kuzu tandır, börek, burada bulunan yemekler arasındadır. Bu restoranın en ünlü lezzeti ise tandır böreği olarak bilinen börek çeşididir. Burada hazırlanan börek ise diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır ve pişirilir. Börekler, tandırın çeperine yapıştırılarak pişirilir ve bu böreklerin kuşbaşı, kaşar, küflü peynir ve tahinli olmak üzere çeşitleri bulunur. Börek olarak ifade edilen tandır böreği görsel olarak her ne kadar pideyi andırıyor olsa da Konya’da tandır böreği ismiyle servis edilmektedir. Buraya geldiğinizde tandırın yanı sıra mutlaka bu böreklerin de tadına bakmanız önerilir. Bu yemeklerin yanına kendi üretimleri olan ve özel olarak hazırlanmış yayık ayranını tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Horozluhan Mah., Selçuklu Cad., No: 189, Selçuklu

Telefon: 0332 342 69 26

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gonyatandirevii/

Haritada Görüntüle >

Kübra Izgara Kebap

Kübra Izgara Kebap
Fotoğraf: Berdushbebe Yollarda

Kübra Izgara Kebap, Konya Büsan sanayinin içerisinde yer alan bir kebap salonudur. Bu restorana gelmek istiyorsanız bilmeniz gereken en önemli şey kredi kartının geçmiyor oluşudur. Mekânda sadece nakit para kabul ediliyor. Yani ödeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız mutlaka yanınızda nakit para bulundurmaya dikkat edin. Konum olarak sanayi sitesi içerisinde yer almasından dolayı ulaşım açısından herkes için uygun olmayabilir.

Bu restoranın menüsünü genel olarak ızgara ve kebap çeşitleri oluşturur. Restoranda Adana kebap, şiş kebap, ciğer şiş, çöp şiş, yaprak ciğer, köfte burada yiyebileceğiniz lezzetler arasındadır. Yemeklerin yanı sıra çeşitli ikramları ile de dikkat çeker. Köftenin yanında ikram olarak yoğurt ve salata getirilir. Salatalarında kullanılan ürünler tazedir ve salataları da lezzetlidir. Yemeklerin ardından taze demlenmiş çay içerek yemeğinizi bitirebilirsiniz. Çay haricinde Türk kahvesi de tercih edilebilir. Son olarak restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların makul bir seviyede olduğu düşünülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kudüs Cad., Fevziçakmak Mah., No: 34, Horozluhan OSB, Karatay

Telefon: 0332 342 10 24

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Dedeler 1929

Konya Kebapçı Dedeler

Kebapçı Dedeler 1929, Konya’da 3 farklı yerde şubesi bulunan bir restorandır. Bu şubeler; Nalçacı, Havzan ve Mevlana’da yer alıyor. Konya’nın meşhur fırın kebabı olarak da bilinen fürun kebabının en iyi hazırlandığı yerlerden biri olarak biliniyor. Öyle ki 1929 yılından bu yana fürun kebabı bu restoranda hazırlanıp servis ediliyor. Kuruluş tarihi düşünüldüğünde tarihinin oldukça eskilere dayanan köklü bir işletme olduğu görülür.

Kebapçı Dedeler 1929, Konya yöresel yemeklerinden çok sevilen fürun kebabı için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoran öğle ve akşam yemeği için tercih etmeye uygundur. Zira burada bir kahvaltı menüsü bulunmadığı için kahvaltıya gelmek anlamsız olacaktır. Burada fürun kebabı haricinde bamya çorbası da denenebilir. Burada hazırlanan fürun kebabının etin pişme derecesi ve yumuşaklığı ideal seviyededir. Bu restorana gelindiğinde bilinmesi gereken bir şey de fürun kebabının gramaj olarak servis ediliyor olmasıdır. Yolunuz Konya’ya düştüğünde güzel bir fürun kebabı yemeyi planlıyorsanız bu restorana bir göz atmanızda fayda var. Bir hatırlatma olarak da restoran fiyatlarının makul bir seviyede olduğunu belirtelim.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Ali Baba Sk., No: 20, Meram

Telefon: 0332 351 18 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapcidedeler/

Haritada Görüntüle >

Kazımağa Lokantası

Konya Kazımağa Lokantası

Kazımağa Lokantası, Konya Meram’da yer alan bir lokantadır. 1955 yılında Konya’da Kazımağa Ltd. Şti. ismi ile kurulmuş olan lokanta Konya’nın köklü lokantalarından biri olma özelliğine sahiptir. Bu işletme kendini Konya’nın kurucusu olarak tanımlamıştır. Konya’da lezzetli Türk mutfağından ev yemekleri yemek istiyorsanız ve Konya yöresel yemeklerinden biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız bu restoranı tercih edebilirsiniz.

Kazımağa Lokantası, Türk mutfağından yemeklerin hazırlanıp sunulduğu bir lokanta olarak öne çıkar. Başta kuru fasulye olmak üzere çorba çeşitleri, kavurma, pilav ve tatlı çeşitleri bu mutfağın menüsünde yer alan lezzetler arsındadır. Bu lokantada hazırlanan kuru fasulyeler ayrı bir lezzete sahiptir ve menü olarak müşterilere servis edilir. Menü olarak ifade edilen şey ise kuru fasulye ve pilavdan oluşan toplumun büyük bir kesiminin çok sevdiği yemekleri ifade eder. Bu menünün fiyatı oldukça makuldür. Burada kuru fasulye haricinde kavurmasını da deneyebilirsiniz. Burada bulunan diğer yemekler de aynı kuru fasulye gibi lezzetli ve uygun fiyatlıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 02:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mimar Muzaffer Cad., Aşık Ömer Sk., No: 1/B, Meram

Telefon: 0332 351 88 27

Haritada Görüntüle >

Taka Restaurant

Taka Restaurant
Fotoğraf: Servetu0131m

Taka Restaurant, Konya Selçuklu’da Karadeniz yemekleri yenilebilecek yerlerden biridir. Konya haricinde Türkiye’de Ankara, İzmir ve Trabzon illerinde de şubesi bulunur. Konya gezinizde Konya yöresel yemeklerine biraz ara vermek istiyorsanız ve değişiklik arıyorsanız Karadeniz mutfağı yemeklerinin hazırlandığı Taka Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Taka Restaurant, Trabzon’un bir köyünde yaşamış olan Bektaşoğlu kardeşler tarafından açılmış bir restorandır. 4 kardeşin açmış olduğu bu restoran günümüzde ulusallaşarak bir marka haline gelmiştir.

Konya’da Karadeniz mutfağı yemekleri için tercih edilebilecek adreslerden biri de Taka Restaurant’tır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için bu restoran tercih edilebilir. Kahvaltı için tercih ediliyorsa serpme kahvaltı tercih edilebilir. Bu restoranda balık çeşitleri, salatalar, çorbalar hazırlanıp sunulur. Izgara balık bu restoranda en çok yenilen yemeklerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ankara Cad., Medrese Mah., No: 29, Beşyol

Telefon: 0332 237 88 02 – 88 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/takarest/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Ateş Baba

Konya Köfteci Ateş Baba

Köfteci Ateş Baba, Konya Selçuklu Karatay sanayi içerisinde yer alan bir restorandır. Bu restoran aynı zamanda Konya’nın en iyi köftecilerinden biri sayılır. Buranın hizmeti kaliteli ve servisi hızlıdır. Aynı zamanda personelleri de müşterilere karşı ilgili ve yardımseverdir. Konya’da kuzu şiş köfte nerede yenir diye merak ediyorsanız Köfteci Ateş Baba’ya gelmelisiniz.

Köfte, Arap köfte, kuzu şiş,  kuşbaşı burada bulabileceğimiz yemekler arasındadır. Yemek menüsünün dışında meze çeşitleri de restoran mutfağında yer alır. Köftenin yanı sıra burada hazırlanan kuzu şiş de köftesi kadar meşhur ve denemeye değer bir lezzet olarak karşımıza çıkar. Burada hazırlanan köftede kuzunun arka budu kullanılarak yapılır. Bu şekilde hazırlanan kuzu köfteleri mangalda pişirilir ve müşterilere sıcak sıcak servis edilir. Yemek siparişlerinizin yanına ev yapımı somun ekmek getirilir. Patlıcan, cacık, domates ezmesi, biberli patlıcan salatası bu mezelerden sadece birkaçıdır. Yemeklerin ardından müşterilere Türk kahvesi ikram edilir. Son olarak restoran müşterilerin gözünde biraz pahalı olsa da burada yemek yemeğe değecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 08:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Cad., Demir Sk., No: 2, Selçuklu

Telefon: 0332 233 87 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteciatesbaba/

Haritada Görüntüle >

Şifa Restaurant

Konya Şifa Restaurant

Şifa Restaurant, Ali Rıza Baykara tarafından Eski Meram yolu Paşa çeşmesi yakınında küçük bir esnaf lokantası olarak hizmete açılmıştır. Daha sonra bu restoranın yeri değişmiştir. 1970 yılından bu güne Mevlana Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Günümüzde bu restoran Ali Rıza Baykara’nın 3. kuşaktan torunları tarafından işletilmektedir. Kurulduğu günden bu güne lezzetini muhafaza etmeyi başaran restoran lezzetli ve zengin menüsü ile dikkat çekmektedir. Konya seyahatinizde bu lezzet durağını ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Fakat bir hatırlatma yapmak gerekirse buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Şifa Restaurant, Konya yöresel yemeklerin servis edildiği bir restoran olma özelliğine sahiptir. Menüsü itibari ile zengin bir menü çeşitliliğine sahiptir. Bu restoran kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için gelmeye uygun bir yerdir. Bamya çorbası, arabaşı çorbası, mercimek, yayla, tandır, işkembe ve kelle paça çorbaları restoranın çorba menüsünü oluşturur. Ana yemeklerde ise etliekmek, bıçak arası, börek çeşitleri ve tirit çeşitleri restoran menüsünde bulunur. Bu ana yemeklerin yanı sıra tatlı çeşitleri ve içecekler menüye zenginlik katan diğer unsurlar arasındadır. Buraya gelmeyi planlıyorsanız burada tirit kebabı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:15 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aziziye Mah., Mevlana Cad., No: 69/A, Karatay

Telefon: 0332 352 05 19 – 0545 352 05 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sifarestaurantkonya/

Haritada Görüntüle >

Ata Kebap

Konya Ata Kebap
Fotoğraf: Mahdi Faghihi

Ata Kebap Salonu, konum olarak Konya Selçuklu’da yer alıyor. Konya yöresel yemekleri ve Konya kebaplarını yemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Buranın hizmeti kaliteli ve servisi hızlıdır. Aynı zamanda personelleri de müşterilere karşı ilgili ve güler yüzlüdür. Bu restoran fiyat olarak da uygun yemek yiyebileceğiniz yerlerden biri olma özelliğine sahiptir.

Ata Kebap Salonu, Konya yöresel yemeklerin bulunabileceği restoranlardan biridir. Etliekmek, etli kebap, fürun kebabı gibi birçok yöresel yemeği bu restoranda bulabilirsiniz. Kebapların yanında pide ekmekleri getirilerek servis edilir. Meze çeşitleri, kebaplar buranın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Yemeklerin yanında ayran tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alaaddin Blv., İhsaniye Sk., Selçuklu

Telefon: 0552 787 96 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/atakebapetliekmek/

Haritada Görüntüle >

Güven Balık Restaurant

Konya Güven Balık
Fotoğraf: Mildryk Sarai Perez

Güven Balık Restarant, Konya Meram’da bulunan balık restoranıdır. Konya seyahatinizde Konya yöresel yemeklerine ara verip lezzetli balık yemek istiyorsanız Güven Balık Restaurant’ına gelmeyi düşünebilirsiniz. Konya’da bulunan bu balık restoranı 1995 yılında açılmıştır. Restoran konum olarak Konya’nın tarihi Hocacihan Han’ın içerisinde bulunur. Hocacihan Han, 13. yüzyılda inşa edilmiş tarihi bir han olma özelliğine sahiptir. Hocacihan Hanı’n da vermiş olduğu tarihi ve otantik atmosferinde eşsiz ve lezzetli balıkların keyfini çıkarabilirsiniz.

Güven Balık Restarant, Levrek fileto, buğulama, somon ızgara gibi balığın her türlüsünü burada bulabilirsiniz. Balık ürünlerinin yanında pancar turşusu, yeşil zeytin ve somun ekmeği getirilir. Balık ürünlerinin fiyatları Türkiye’deki birçok yere göre uygun fiyatlı olması ile bilinir. Balıkların ardından fırında yapılan helva tatlısı da denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yunus Emre Mah., Beyşehir Cad., No: 214, Meram

Telefon: 0332 324 45 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/guvenbalik/

Haritada Görüntüle >

Memiş Usta Balık Restaurant

Memiş Usta Balık Restaurant

Memiş Usta Balık Restarant,  konum olarak Konya Selçuklu tenis kortları içerisinde yer almaktadır. Bu balık restoranı Memiş Ustanın Konya’da açmış olduğu geniş, şık bir restorandır. Memiş Usta, 1970 yılında Konya’da doğmuş, 1993 yılında ise yurtdışına giderek yurtdışında mutfak eğitimleri almıştır. Memiş Usta yurtdışında mutfak eğitimi almış olduğundan dolayı Türk mutfağının yanı sıra Alman, İtalyan ve Tayland mutfağına da hâkim bir kişidir. Memiş Usta yıllarca yurtdışında çalıştıktan sonra Konya’ya dönerek 2010 yılında ilk balık restoranını açmıştır. Daha sonra işleri ilerleterek 2016 yılında 420 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip 2. şubesini açmıştır.

Memiş Usta Balık Restarant, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir yerlerden biridir. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur ve kahvaltılık ürünleri çeşitli ve taze olması ile bilinir. Bu restoran her ne kadar balık ürünleri üzerine kurulu bir restoran olsa da Konya yöresel yemekleri de bu mutfakta yer almaktadır. Konya yöresel yemeklerinden etliekmek, bamya çorbası gibi lezzetleri bulunur. Balık çeşitlerinde ise balığın her türlüsü burada bulunabilir. Balık çeşitleri, salatalar, ızgaralar, tatlılar ve içecekler bu restoranın zengin menüsünü oluşturur. Konya gezinizde Konya yemeklerinden sıkıldıysanız bu balık restoranına uğrayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cuma 11:30 – 22:30, Cumartesi – Pazar günleri 08:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Yazır Mah., Fadıl Sk., No: 21, Selçuklu

Telefon: 0332 265 11 65 – 0545 265 11 01-02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/memisustarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Gaziantepli Hacı İbrahim Usta Baklavaları

Gaziantapli Hacı İbrahim Usta Baklavaları
Fotoğraf: Alperen Can Çakır

Gaziantepli Hacı İbrahim Usta Baklavaları, konum olarak Konya’nın birçok yerinde şubesi bulunan bir işletmedir. Konya’da Meram’da, Selçuklu ‘da ve organize sanayi bölgesi içerisinde yer alan şubeleri bulunur. Gaziantep’in en meşhur lezzeti olan Gaziantep baklavalarını buradan satın alabilirsiniz.

Gaziantepli Hacı İbrahim Usta Baklavaları Konya’da baklava ve birçok tatlı çeşitlerini bulabileceğiniz bir işletme olarak karşımıza çıkar. Baklavanın yanı sıra katmer, kuru baklava burada deneyebileceğiniz lezzetler arasında bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ferit Paşa Mah., Nalçacı Cad., No: 59/A, Selçuklu

Telefon: 0850 582 42 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/haciibrahimusta/

Haritada Görüntüle >

Konya çağlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi değeri yüksek olan illerimizden biridir. Anadolu Selçukluları gibi büyük bir devlete başkentlik yapması, Mevlana Celalettin Rumi’nin burada yaşaması ve daha birçok sebep burayı tarihi ve turistik açıdan önemli kılar. Konya tarihi dokusunun yanı sıra kendine has yöresel yemekleri ile de ön plana çıkan bir il olmayı başarmıştır. Bugün ülkemizin birçok yerinde Konya mutfağı isimli restoranlar bulunsa da bir ilin mutfağı yine o ilde daha başkadır. Bu mutfağı daha yakından tanımak için Konya tüm güzellikleri ile sizleri bekliyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin