Edirne’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bir kent olan Edirne, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapısıdır. Doğal ve tarihi güzellikleri ile Trakya’nın en gözde illerinden biri olan Edirne gezilip görülesi yerlerden biridir. Gerek coğrafi konumu gerek tarihi öneminden dolayı bu kent, tarih boyunca sosyal, kültürel ve daha birçok açıdan zenginleşmiştir. Edirne’nin önemli bir yerleşim yeri olması ve tarihi önemi bu kenti her bakımdan etkilediği gibi mutfak kültürünü de şüphesiz etkilemiştir. Bu bakımdan Edirne mutfak kültürü bakımından zengin bir mutfağa sahiptir. Bu nedenle Edirne mutfağında yöresel birçok yemek ve tatlı çeşidi bulunur.

Edirne yöresel yemeklerinden bazıları ise tava ciğeri, Elbasan tava, zerde, akıtma, cevizli oturtma, ciğer sarma, pofuduk Edirne köftesi, Rumeli beğendisi olarak sıralanabilir. Ayrıca Edirne mutfağı içerisinde Osmanlı saray mutfağından birçok lezzet de bulunur. Osmanlı saray mutfağından Edirne’ye miras kalan lezzetler ise kuru meyveli ve bademli et yemeği mutacana, kuru meyveli bir et yemeği olan zirva, patlıcan, biber, domates, maydanoz ve sarımsak kullanılarak hazırlanan bir meze olan mamzana gibi lezzetler sayılabilir. Edirne’nin en meşhur yemeklerini yine en iyi restoran ve lokantalarında yiyebilmek için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Edirne Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Edirne’den Alınabilecek Yiyecekler: Edirne seyahatinizde satın alabileceğiniz birçok lezzet bulunur. Özellikle badem ezmesi, badem kurabiyesi, Kavala kurabiyesi, Meriç kavunu, Edirne peyniri gibi lezzetlere Edirne’de sıklıkla karşılaşacaksınız. Bu lezzetleri satın almak için halk pazarlarına uğrayabilirsiniz. Ayrıca otogarlarda ya da belirli marketlerde yine bu lezzetleri bulabilmek mümkündür.

Edirne’nin En Meşhur Tatlısı: Badem ezmesi, peynir helvası, badem kurabiyesi (kavala kurabiyesi), cevizli oturtma, akıtma, gerdan tatlısı ve Gaziler helvası Edirne’nin en meşhur tatlılarıdır.

Edirne’de Nerede, Ne Yenir?

Tadım Kahvaltı Salonu

Edirne Tadım Kahvaltı Salonu

Güne lezzetli bir kahvaltı ile başlamak herkesin isteyebileceği bir şey. Edirne’deyseniz, doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız uğrayabileceğiniz popüler kahvaltı mekânlarından ilki Tadım Kahvaltı Salonu olmalıdır. Oldukça salaş bir mekân olan işletme, Edirnelilerin gözde kahvaltı adreslerinden biridir. Bu işletmenin küçük ve salaş olması sizi yanıltmasın. Gerçekten harika lezzetler ve kaliteli bir hizmet burada sizi bekliyor olacak. İşletme sahibi olsun, çalışan personelleri olsun gerçekten güler yüzlü ve müşteri memnuniyetine önem veren kişiler. Yani burayı ziyaret etmek için pek çok neden bulunuyor. Siz de Edirne’deyseniz ve lezzetli bir kahvaltı için bu lezzet mekânına uğrayabilirsiniz.

Tadım Kahvaltı Salonu, Edirne’de kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Bu işletmenin kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltının içerisinde ise kahvaltının vazgeçilmez ürünlerini bulabilmek mümkündür. Serme kahvaltı haricinde burası çeşitli türlerde hazırlanan lezzetli menemeni ile de ünlüdür. Burada karışık, sucuklu ve tereyağlı menemen gibi menemenin farklı versiyonlarını bulabilirsiniz. Ayrıca menemenin yanında yancı olarak ekmek, acı pul biber, siyah zeytin ve beyaz peynir de getirilir.  Menemen haricinde sahanda, kavurmalı, pastırmalı ve beyaz peynirli yumurtaları da müşteriler tarafından oldukça beğenilmektedir. Kahvaltılarınızın yanında içecek olarak taze demlenmiş çay ya da taze sıkılmış portakal suyu alabilirsiniz. Ayrıca bu restoranın içecek menüsünde ballı süt bile bulunur. Lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı için bu işletmeyi ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Üstelik burada yapacağınız kahvaltının fiyatı da oldukça makuldür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sabuni Mah., Yüksek Kahve Sk., Merkez

Telefon: 0284 213 27 68

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tadimkahvalti_nehirkahvalti/

Haritada Görüntüle >

Mola Kahvaltı Salonu

Edirne Mola Kahvaltı Salonu

Mola Kahvaltı Salonu, Edirne’de kahvaltı yapabileceğiniz adreslerden biridir. Kahvaltı ve menemen salonu olarak hizmet veren işletme, mekân olarak oldukça salaştır. 1993 yılından bu güne kahvaltı salonu olarak faaliyet gösteren restoranın mottosu her zaman kaliteli hizmet sağlamaktan yana olmuştur. Bu nedenle işletme çalışanları bir aile gibi hizmet verir. Ortam olarak oldukça samimi bir havaya sahiptir. Ayrıca servisi son derece hızlıdır. Burada lezzetli yemekler yiyip keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Mola Kahvaltı Salonu’nda kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağından oluşur. Serpme kahvaltı haricinde tost çeşitleri, sandviç ve gözleme çeşitleri de menüde yer alır. Serme kahvaltının içinde peynir tabağı, domates, salatalık, bal-kaymak, yeşilbiber, acuka, salam, sosis, reçel çeşitleri ve çay gibi sevilen kahvaltılıklar bulunur. Ayrıca serpme kahvaltınıza ek olarak patatesli yumurta veya enfes bir gözleme alabilirsiniz. Serpme kahvaltı haricinde menemen çeşitleri de menüde yer alır. Menemen çeşitleri arasından special menemeni deneyebilirsiniz. Restoranın kahvaltısında yer alan bütün ürünler taze ve kaliteli malzemelerden üretilmiştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuyumcular Sk., No: 6, (Bedesten Karşısı), Merkez

Telefon: 0542 217 91 90

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/molakahvaltisalonu/

Haritada Görüntüle >

Nehir Kahvaltı Salonu

Edirne Nehir Kahvaltı Salonu

Nehir Kahvaltı Salonu, Edirne’de keyifli ve lezzetli kahvaltıların adresidir. Konum olarak Edirne Karaağaç’ta yer alır. Mekân olarak oldukça salaş bir ortama sahiptir. İşletme genel görünüm olarak salaş olsa da oldukça temiz ve bakımlıdır. Restoran çalışanları da son derece özverili bir şekilde müşterilere hizmet verir. Edirne’de bulunan pek çok kahvaltı mekânı gibi Nehir Kahvaltı Salonu da menemen çeşitleri ile ünlüdür. Kahvaltı ve menemeni burada bir arada bulabilirsiniz. Üstelik bu lezzetler fiyat olarak da oldukça makul seviyedir.

Nehir Kahvaltı Salonu, kahvaltı menüsü olarak serpme kahvaltı ve diğer kahvaltılık ürünleri menüsünde bulundurur. Kahvaltı dışında tost çeşitleri ve menemen gibi lezzetler de denenebilir.  Serpme kahvaltı haricinde sahanda yumurta, kavurmalı yumurta, menemen gibi sıcak kahvaltılıklar da yer alır. Buranın menemeni gerçekten lezzetlidir. Kahvaltınızın yanına içecek olarak yeni demlenmiş sıcak bir çay ya da taze sıkılmış portakal suyu alabilirsiniz. Bu kahvaltı salonunu diğer kahvaltıcılardan ayıran en önemli özellik ise menüsünde çorba çeşitlerine yer vermesidir. Yani burada isterseniz bol çeşitli serpme kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. İsterseniz de tercihinizi nefis sıcak bir çorbadan yana kullanarak kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaağaç Cad., No: 45, Merkez

Telefon: 0284 223 00 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tadimkahvalti_nehirkahvalti/

Haritada Görüntüle >

Has Bahçe 22.5 Kahvaltı & Cafe

Edirne Hasbahçe Kahvaltı & Cafe

Edirne’de doğa ile iç içe, kalabalıktan uzak ve sakin bir ortamda nefis bir kahvaltı düşünüyorsanız Has Bahçe’yi kahvaltı listenize ekleyebilirsiniz. Ancak Has Bahçe sadece bir kahvaltı salonu değildir. Burada öğle ve akşam yemeği için de birçok menü seçeneği bulunmaktadır. Ailecek gelinebilecek sessiz, sakin ve bir o kadar da nezih bir mekân olan işletmenin birçok hizmeti mevcuttur. Restoran yemyeşil bir bahçeye sahiptir. Buraya geldiğinizde ister bahçede ister içeride oturabilirsiniz. Yaz aylarında bu bahçe oldukça renkli anlara sahne olur. Kışın ise hoş dekoru ile restoran salonu müşteriler tarafından doldurulur.

Has Bahçe 22.5 Kahvaltı Cafe, kahvaltı menüsü klasik ama bir o kadar lezzetli serpme kahvaltıdan oluşur. Mekânın serpme kahvaltısında çeşit oldukça çoktur. Serpme kahvaltıda en çok beğenilen ürün pişidir. Ayrıca menemen ve kavurmalı gözleme de denenebilir. Serpme kahvaltınızın yanında ekstra olarak çiğbörek denemenizi tavsiye ederiz. Restoranda öğle ve akşam yemeği için de menüler bulunmaktadır. Öğle ve akşam yemeği menüsü de oldukça geniş seçeneklerden oluşur. Bu mutfakta bulunan birçok yemek yöresel ürünler kullanılarak hazırlanır. Kahvaltı haricinde gelmeyi düşünüyorsanız buranın mantısını da deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaağaç Mah., Ferahiye Cad., No: 37, Merkez

Telefon: 0284 223 22 00 – 0543 445 28 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasbahce22.5/

Haritada Görüntüle >

Aydın Tava Ciğer

Edirne Aydın Tava Ciğer
Fotoğraf: Göksu

Edirne’de en iyi ciğer bulabileceğiniz yerlerden biri de Aydın Tava Ciğer’dir. Aydın Tava Ciğer, 1998 yılından beri aynı yerinde yani Edirne merkez Tahmis Caddesi’nde hizmet verir. Edirne tava ciğeri, adını içinde pişirildiği tavadan almıştır. Yaprak gibi ince kesilmiş bir ciğer olduğu için tava ciğere yaprak ciğer de denilir. Edirne için marka haline gelmiş bir işletmedir. Turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Bu ciğercinin önünde her zaman uzun bir kuyruk görebilmeniz mümkündür. Lezzetli bir ciğer yemek istiyorsanız kuyrukta beklemeyi göze almalısınız. Ciğere kavuştuğunuzda beklediğinize değdiğini anlayacaksınız.

Aydın Tava Ciğer, Edirne’nin en meşhur lezzetlerinden biri olan tava ciğer yemek için ideal yerlerden biridir. Tava ciğerin yanı sıra burada köfte de denenebilir. Bu restoranda tava ciğerinin yanına ikram olarak kızartılmış kuru Edirne acı biberi, soğan, kırmızı acı biber sosu ve acı biber turşusu getirilir. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak yine bu yörede meşhur bir lezzet olan peynir helvası ve Hayrabolu tatlısını deneyebilirsiniz. Restoranda yediğiniz tüm yemeklerde kullanılan ürünler tamamen yerel markalardan temin edilerek hazırlanmıştır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tahmis Çarşısı Sk., No: 8, Merkez

Telefon: 0284 214 10 46 – 213 99 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aydintavaciger/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Ciğerci Bahri Bey

Edirne Tarihi Ciğerci Bahri Bey

Edirne’de ciğer yemek için pek çok alternatif mekân mevcuttur. Tarihi bir mekânda lezzetli ve meşhur bir ciğer lezzeti için Tarihi Ciğerci Bahri Bey’e uğrayabilirsiniz. Konum olarak Edirne merkezde Havlucular Hanı içerisinde yer alır. 2012 yılında 350 yıllık tarihi Havlucular Hanı içerisinde açılmış bir restorandır. Toplamda 250 kişi kapasiteli bir restoran olan ciğerci, mekân olarak da oldukça farklı bir konsepte sahiptir. Restoranın içerisinde mini bir kitaplık ve 658 yıllık Kırkpınar efsanesi olan bir kişinin kispeti bulunmaktadır. Bahri Bey, güler yüzlü hoş sohbet bir kişi. Asıl mesleği ise garsonlukmuş. Garsonluktan ciğerciliğe uzanan kariyerinde ise oldukça başarılıdır. Hatta 2009 yılında tava ciğeri kalite koruma derneği bile açmıştır.

Tarihi Ciğerci Bahri Bey menü çeşitliliği bakımından zengin işletmelerden biridir. Bu işletmenin menüsünde çorba çeşitleri, tava ciğeri, köfte gibi pek çok lezzet yer alır. Restoranın en meşhur lezzeti şüphesiz tava ciğeridir. Taptaze ciğerlerden hazırlanmış enfes tava ciğerinin tadına doyum olmaz. Burada hazırlanan tava ciğerleri de yine Edirne’deki tava ciğer mekânları gibi geleneksel bir şekilde servis edilir. Yani tava ciğerin yanında kızartılmış, kurutulmuş Edirne acı biberi ile birlikte servis edilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meydan Mah., Kıyık Cad., Havlucular Hanı, Merkez

Telefon: 0539 607 39 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarihicigercibahribey/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Niyazi Usta

Edirne Ciğerci Niyazi Usta
Fotoğraf: Erol Günay

Edirne tarihi yemekleri ve bilhassa Edirne tava ciğerini en iyi şekilde tanıtan ve sunan yerlerden birisi de Tarihi Ciğerci Niyazi Usta’dır. Ciğerci Niyazi Usta, meslek hayatına 1973 yılında dedesinden kalma köfte dükkânında başlamıştır. Bu dükkân yapı olarak eski ve geleneksel bir Edirne evinde hizmet verir. Yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilen restoran, Edirne’nin en popüler adreslerinden biridir.

Ciğerci Niyazi Usta, Edirne tava ciğeri ve köfte yemek için tercih edilebilecek en ideal adreslerden biridir. Nar gibi kızarmış tava ciğerinin tadına doyum olmaz. Burada hazırlanan ciğerler, titizlikle temizlenir ve daha sonra zar kısmı soyulur. Bu işlemden sonra incecik kâğıt gibi kesilir. Bu nedenle buradaki ciğere yaprak ciğer denilmektedir.  Burada deneyeceğiniz yaprak ciğerin yanına ikram olarak kurutulmuş acı biber, kızartılmış yeşilbiber, soğan söğüşü, domates ve cacık getirilir. Bu restorandaki yemeklerin porsiyonları da oldukça doyurucudur. Ciğer haricinde ızgara çeşitleri, dana lokum, köfte, antrikot, bonfile, sucuk hamburger gibi lezzetler de bu menüde yer almaktadır. Tava ciğerinin ardından tatlı olarak da acı bademli sultan tatlısı, dondurmalı irmik tatlısı, peynir helvası veya Hayrabolu tatlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mithatpaşa Mah., Ortakapı Cad., No: 5/2, Merkez

Telefon: 0284 213 32 22 – 212 52 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerciniyaziusta/

Haritada Görüntüle >

Edirne Ciğercisi Kazım & İlhan Usta

Edirne Ciğerci Kazım İlhan Usta

Kazım ve İlhan Usta uzun yıllardır Edirne’ye hizmet veren ciğercilerdir. 1864 yılından beri babadan oğula geçen bir lezzet olan Kazım Usta işini titizlikle yaparak bugünlere gelebilmeyi başarmıştır. Edirne merkezde Balıkpazarı Osmaniye Caddesinde 4 katlı bir binada hizmet verir. Toplamda 200 kişi kapasiteli bir restoran olan ciğerci hoş ve şık atmosferi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Kazım ve İlhan Usta’nın bir başka özelliği ise 2016 yılında ‘’Yılın Ahisi’’ seçilmiş olmasıdır.

Kazım ve İlhan Usta lokantasının menüsünde mercimek çorbası, tava ciğeri, salatalar, yöresel yoğurt ve Hayrabolu tatlısı yer alır. Ciğer konusunda işinin ehli olan Kazım Usta menü çeşitliliğine önem vermez. Bu lokantanın en çok önem verdiği şey ciğerin kalitesi ve lezzetidir. Ayrıca burada hazırlanan ciğerler yumuşacık ve yağsızdır. Restoran hazırlamış olduğu tava ciğerini Edirne’ye özgü bir sunumla müşterilerine sunar. Yani tava ciğerinin yanında kurutulmuş acı Edirne biberi getirilir. Tava ciğerinin yanına zenginlik ve renk katmak istiyorsanız cacık, tava yoğurdu, piyaz, acı biber sosu ve mevsim salatası gibi lezzetli mezeler sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dilaverbey Mah., Osmaniye Cad., No: 69, Balıkpazarı

Telefon: 0284 212 12 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercikazimusta/

Haritada Görüntüle >

Öz Akgünler Edirne Ciğercisi

Edirne Öz Akgünler Ciğercisi
Fotoğraf: Hasan Kırmızı

Edirne’de tava ciğeri için tercih edebileceğiniz pek çok adres mevcuttur. Meşhur tava ciğerini en iyi şekilde hazırlayan mekânlardan bir başka lezzet durağı da Öz Akgünler Edirne Ciğercisi’dir. Konum olarak oldukça merkezi bir lokasyonda bulunan işletme, lezzetli ve kaliteli ciğerleri ile tercih edilen adreslerden biri olmuştur. Bu dükkâna geldiğinizde dükkânın önünde küçük bir kuyruk olduğunu göreceksiniz. Fakat bu kuyruk gözünüzü korkutmasın. Çünkü servisi hızlı olduğu için sıra çabuk ilerler. Bu nedenle çok fazla beklemeden masanıza oturup istediğiniz lezzetleri sipariş verebilirsiniz.

Öz Akgünler Edirne Ciğercisi’nin en meşhur lezzeti tava ciğeridir. Burada hazırlanan ciğer yumuşacık ve lokum gibidir. Bu işletme lezzetli ciğerleri ve enfes köftesi ile meşhur olduğu kadar yemeklerden önce gelen ikramları ile de ünlüdür. Ciğerin yanında cacık, tava yoğurdu, kızartılmış kuru biber gibi türlü ikramlıklar getirilir. Tava ciğerinin yanı sıra menüde ızgara köfte, cacık, yoğurt, tatlı çeşitleri, sıcak ve soğuk içecekler yer alır. Yemeklerin porsiyonları doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mithatpaşa Mah., Orhaniye Cad., No: 9, Merkez

Telefon: 0284 213 43 42

Haritada Görüntüle >

Çiçek Tava Ciğer Salonu

Edirne Çiçek Tava Ciğer Salonu
Fotoğraf: Tuğba

Edirne’de tava ciğer yenilebilecek pek çok restoran bulunuyor. Her restoran kendine has hazırladığı tava ciğeri farklıdır. Edirne’de lezzetli ve kaliteli bir tava ciğerin adresi de Nusret Usta yani Çiçek Tava Ciğer Salonu. Uzun yıllardır bu işle ilgilenen Nusret ustanın ciğerleri oldukça lezzetli ve farklı bir aromaya sahip. Çiçek Tava Ciğer Salonu oldukça küçük ve nostaljik bir salon. Restoran aynı zamanda güler yüzle karşılanacağınız ve kaliteli bir hizmet göreceğiniz yeme içme mekânı. Nostaljik, sıcak ve bir o kadar da misafirperver olan bu restoranı Edirne’de tava ciğer yenilebilecek mekânlar listenize eklemeyi unutmayın.

Çiçek Tava Ciğer Salonu tava ciğeri ile ünlü bir işletmedir. Burada tava ciğeri Edirne’deki pek çok yerdeki gibi geleneksel usulle yani yanında kurutulmuş biber kızartması ile birlikte servis edilir. Ciğerin yanında meze olarak tava yoğurdu, manda yoğurdu, soğan söğüş, domates söğüş, domates sote gibi ekstralar bulunur. Buradaki ciğer lezzetli, mideye dokunmaz. Her zaman taze ve lezzetlidir. Ciğerlerde hiçbir koku yoktur. Ayrıca ciğerlerin pişme derecesi de oldukça iyi ayarlanmıştır. Bu nedenle ciğerlerin kıvamı oldukça iyidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sabuni Mah., Çilingirler Cad., Merkez

Telefon: 0284 225 20 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cicektavaciger/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Osman

Edirne Köfteci Osman
Fotoğraf: Yuri Stamat

Edirne Selimiye Camii’nin hemen karşısında yer alan buram buram tarih ve lezzet kokan bir keşfe çıkmak istiyorsanız Köfteci Osman’ı ziyaret edebilirsiniz. Bu restoran ilk kurulduğu zamanlarda sadece 20 kişilik küçük bir dükkânmış. Bu küçücük sevimli dükkân günümüze kadar büyümüş ve Edirne’nin en ünlü mekânlarından biri haline gelmiştir. Mekân genel görünüm itibari ile temiz ve hoş bir şekilde dekore edilmiştir. Restoranın duvarlarında çeşitli ve ilginç resimler asılı. Masaları da aynı şekilde hoş, masalara vazoların içerisinde taze çiçekler konulmuş. Bu yönü ile müşterilere önem verdiğini gösterir nitelikte.

Köfteci Osman’ı ziyaret ettiğinizde buranın en meşhur lezzeti olan köfteyi muhakkak deneyin. Restoranın menüsünde tava ciğeri, kuzu pirzola, köfte, salata, kelle paça çorbası, cacık ve mezeler yer alır. Burada hazırlanan pofuduk köfteler, dana etinden yapılır. İncecik kıyılmış soğan ve özel baharatlar ile hazırlanan bu köftelerin lezzetine doyum olmaz. İçi hafif sulu ve yumuşacık pofuduk köfteler acı sos ile birlikte servis edilir. Acı seviyorsanız köftelerinizi bu sosa batırıp yiyebilirsiniz. Köftelerinizin yanına bol limonlu ve sirkeli piyaz söyleyebilirsiniz. Köfte haricinde yine Edirne’ye has bir lezzet olan tava ciğerini de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Sarıcapaşa Mah., Kıyık Cad., No: 8, Merkez

Telefon: 0284 212 77 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteciosmanedirne/

Haritada Görüntüle >

Kırkpınar Kasap & Restaurant

Edirne Kırkpınar Kasap & Restaurant

Edirne’de en lezzetli tava ciğerini ve diğer sevilen et ürünlerini bulabileceğiniz adreslerden bir başkası da Kırkpınar Kasap’tır. Et severlerin ve tava ciğeri haricinde bir şeyler yemek isteyenlerin gidebileceği popüler lezzet duraklarından biridir. Konum olarak Edirne merkezde Fatih Mahallesi’nde yer alır. Bu restoranın kendi besi üretim çiftlikleri olduğu için restoranda bulunan birçok ürün bu üretim tesislerindeki hayvanlardan üretilmektedir. Güler yüzlü ve kaliteli bir hizmet anlayışına sahip olan işletmenin servisi de oldukça hızlıdır.

Kırkpınar Kasap ve Restaurant; ciğer, köfte ve ızgara çeşitlerini bulabileceğiniz adreslerden biridir. Bu restoran oldukça geniş bir et menüsüne sahiptir. Kaliteli ve oldukça temiz bir işletme olan restoranın en çok beğenilen bir başka ürünü de kasap sucuktur. Burada tava ciğeri haricinde kuzu külbastı, kaşarlı köfte, tavuk ızgara veya dana biftek deneyebilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde ana yemeklerin yanında servis edilen doğal yoğurdu mutlaka denemelisiniz. Ciğer, kaşarlı köfte veya ızgara et gibi ana yemeğinizi yedikten sonra tatlı için trileçe veya Hayrabolu tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sabuni Mah., Tahmis Cad., No: 16, Merkez

Telefon: 0284 212 88 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kirkpinarkasap_restorant/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Kemal Usta

Edirne Ciğerci Kemal Usta

Edirne’de temiz, kaliteli bir ciğerci arayanların gözdesi Ciğerci Kemal Usta’dır. Çoğunlukla Edirne halkının sıklıkla ziyaret ettiği mekân, lezzetli ciğerleri ile oldukça sevilen bir yerdir. Küçük ve sevimli bir işletme olan Kemal Usta, Edirnelilerin de en sevdiği mekânlardan biridir. Edirne’de ciğer yemek için Kemal Usta’yı ziyaret edecekseniz hafta içi bir gün gelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü hafta sonları bu mekân oldukça yoğundur ve bu nedenle ciğerler çabuk tükenir. Ancak hafta içi gidemiyorsanız ve sadece hafta sonu gidebilecekseniz öğleden önce veya öğle saatlerinde ziyaret etmeniz daha iyi olacaktır.

Ciğerci Kemal Usta Edirne’de en iyi ciğeri bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Burada hazırlanan ciğerlerin dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamdadır. Bu restoranda ciğerin yanında soğan salatası, yoğurt ve acılı sos gibi enfes mezeler getirilir. Ayrıca burada ciğerin yanında tatlı olarak peynir helvası tercih edilebilir. Burada hazırlanan peynir helvası da oldukça lezzetlidir. Burada servis edilen ciğerin porsiyonları oldukça büyüktür. Bu nedenle doyurucu bir menü istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mithat Paşa Mah., Ortakapı Cad., No: 3, Merkez

Telefon: 0284 213 64 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kemalustaofficial/

Haritada Görüntüle >

Kıyık Et Lokantası

Edirne Kıyık Et Lokantası
Fotoğraf: Celal Boratav

Kıyık Et Lokantası, Edirne’de et yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Ali İlte olarak da bilinen restoran Edirne’nin en eski ve en köklü et restoranlarından biridir. 1980 yılından bu güne Edirne’nin en eski semtlerinden biri olan Kıyık semtinde ana cadde üzerinde hizmet verir. Ali İlte tarafından işletilen restoran klasik bir meyhanedir. Bu meyhane 8 masadan oluşan oldukça küçük bir meyhanedir. Mekân olarak temiz, titiz bir işletmedir.

Köz patlıcan ve kırmızıbiber ile hazırlanan yöresel bir meze olan mamzana ve köy yoğurtlu biber borani buranın en sevilen mezelerindendir. Ayrıca kuzu etinin en lezzetli olduğu aylar olan Şubat ve Mayıs aylarında kuzu tandır, beyin salata, ciğer ve kelle gibi lezzetler menüye eklenir. Diğer zamanlarda ise köfte ve bonfile gibi et çeşitleri denenebilir. Bu işletme bir meyhane olduğu için alkol seçenekleri de menüde yer almaktadır. Bu nedenle alkollü bir mekân arıyorsanız Ali İlte Kıyık Et Lokantasını ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barutluk Mah., Kıyık Cad., Merkez

Telefon: 0284 212 75 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kiyikaliilteetlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Asma Altı Ocakbaşı Restaurant

Edirne Asmaaltı Ocakbaşı Restaurant

Ocakbaşı lezzetleri herkesin sevdiği ve vazgeçemediği lezzetlerden biridir. Edirne’de lezzetli ve kaliteli bir ocakbaşı restoranı arıyorsanız Asma Altı Ocakbaşına gelebilirsiniz. Ailecek gidilebilecek bir lezzet durağı olan işletme oldukça nezih ve kaliteli bir ortama sahiptir. Restoranın otopark sorunu yoktur. Yani buraya aracınızla geldiğinizde herhangi bir park sorunu yaşamazsınız. Bu restoranı ziyaret etmek istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Asma Altı Ocakbaşı menüsü oldukça çeşitlidir. Menüsünde et çeşitleri, mezeler, ara sıcaklar ve başlangıç menüleri, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alır. Restoranın yemekleri, mezeleri oldukça başarılıdır. Bu restorana geldiğinizde kuzu pirzola, beyti, kuzu tandır veya karışık ızgara deneyebilirsiniz. Yemeklerin yanında alkollü veya alkolsüz içeceklerden istediğinizi seçebilirsiniz. Restoranın yemek menüsü geniş olduğu gibi alkol menüsü de oldukça geniştir. Ayrıca yemekten sonra tatlı yemek isterseniz de yine tatlı seçeneklerinden sevdiğiniz tatlıları yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstasyon Mah., Turan Dursun Cad., No: 56, Merkez

Telefon: 0284 212 87 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/asmaaltiocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Bağbekleyen Kebap

Edirne Bağbekleyen Kebap

Bağbekleyen Kebap, Edirne merkezde kebap, lahmacun ve pide için tercih edilebilecek yerlerden biridir. 1999 yılından beri Edirne’de hizmet veren işletme popüler et restoranlarından biridir. Konum olarak şehir merkezinde anayol üzerinde yer alır. Edirne’de Antep mutfağının sevilen lezzetlerini denemek için burayı ziyaret edebilirsiniz. Restoran ailecek gelinebilecek nezih bir işletmedir. Genel olarak temiz ve düzenli bir ortama sahiptir.

Bağbekleyen Kebap, kebap çeşitleri ve lahmacun çeşitleri bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Kebap çeşitleri arasında Adana, Urfa, tavuk şiş, kanat şiş, ciğer şiş, beyti, İskender, domatesli, patlıcanlı ve karışık kebap çeşitleri yer almaktadır. Kebap çeşitlerinin yanı sıra dürüm çeşitleri de bulunmaktadır. Restoranın menüsünden seçeceğiniz yemeği yedikten sonra üstüne tatlı yemek isteyebilirsiniz. Tatlı olarak yemeğin üstüne lezzetli bir künefe tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 1. Murat Mah., Bülent Alamut Cad., No: 17, Merkez

Telefon: 0284 236 00 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bagbekleyenkebap/

Haritada Görüntüle >

Bereket Lokantası

Edirne Bereket Lokantası

Bereket Lokantası, esnaf lokantası sevenler için Edirne’de önerebileceğimiz bir lokantadır. Konum olarak Edirne şehir merkezinde yer alır. Ortam olarak klasik bir esnaf lokantasını andırır. Sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. İşletme personelleri son derece güler yüzlü ve misafirperverdir. Lokanta daha çok öğle saatlerinde yoğundur.  Sulu ev yemekleri yemeyi tercih edenler için bu lokanta ideal bir lezzet durağı olacaktır.

Bereket Lokantası, Edirne yöresel yemekleri bulabileceğiniz bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu lokantada yaprak döner başta olmak üzere Edirne’nin sevilen birçok yemeği bulunur. Bereket Lokantasının menüsünde birçok ev yemeği bulunur. Lokantanın en sevilen yemeği ise yaprak ciğerdir. Yaprak ciğerin yanı sıra irmik helvası da oldukça beğenilmektedir. İrmik helvası dondurmalı olarak da servis edilmektedir. Yani sizin isteğinize göre dondurmalı irmik helvası da deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mithat Paşa Mah., Aziziye Cad., No: 4, Merkez

Telefon: 0284 212 23 36

Haritada Görüntüle >

Lalezar Restaurant

Edirne Lalezar Restaurant
Fotoğraf: Korhan

Edirne’nin en sevilen lezzetlerinden biri de Elbasan tavadır. Edirne seyahatinizde güzel bir restoranda lezzetli bir Elbasan tava denemek için tercih edebileceğiniz lezzet duraklarından biri de Lalezar Restaurant’tır. Edirne Karaağaç Mahallesinde Meriç nehrinin kenarına kurulmuş olan restoran, harika manzarası ile dikkatleri üzerine çeker. Meriç nehri ve tarihi köprü manzarasına sahip olan restoran, lezzetli yemekleri ile sevilen bir lezzet mekânıdır.

Lalezar Restaurant, Edirne’de kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Restoranın menüsü Edirne yöresel yemekleri ağırlıklı bir menüye sahiptir. Yöresel yemekler haricinde Türk mutfağının sevilen lezzetleri de yine bu mutfakta yer almaktadır. Bu nedenle yöresel yemekleri deneyimlemek için ideal bir tercih olacaktır. Yöresel yemeklerin tamamını bulabileceğiniz restoranın en beğenilen lezzeti Elbasan tavadır. Yöresel yemeklerin yanı sıra yöresel tatlıları da yine bu restoranda bulabilirsiniz. Safranlı irmik tatlısı, tahinli Hayrabolu tatlısı gibi yöresel tatlılar bu restoranın tatlı menüsünde yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Karaağaç Mah., Lozan Cad., No: 6, Merkez

Adres: Karaağaç Mah., Lozan Cad., No: 6, Merkez

Telefon: 0284 223 06 00 – 0541 235 20 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lalezaredirne/

Haritada Görüntüle >

Hanedan Restaurant

Hanedan Restaurant, Edirne’de Meriç nehri kıyısında bulunan restoranlar arasında yer alır. Meriç nehri manzarasına bakan restoran enfes yemekleri ve muhteşem manzarası ile son derece elit bir işletmedir. Manzara itibari ile dikkatleri üzerine çeken restoran akşam saatlerinde bir başka güzel olur. Hava kararınca ışıklandırılan köprü harika bir görsel şölen sunar. Nehir ve köprü manzarasının yanı sıra Selimiye Camisini de buradan görebilirsiniz. Ortam olarak oldukça şık ve nezih bir ortama sahiptir. Restoran genellikle yoğun müşteri kapasitesine sahiptir. Bu nedenle buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Hanedan Restaurant oldukça geniş bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, çorbalar, mezeler, balık, pide çeşitleri gibi birçok farklı lezzeti bulabilmek mümkündür. Her türlü balık çeşidini ve türlü et ve ızgara yemeklerini bulabileceğiniz restoranın bir başka özelliği de oldukça geniş bir şarap menüsüne sahip olmasıdır. Sıcak ve soğuk şarap çeşitlerinin yanı sıra kırmızı ve beyaz şarap çeşitleri de yine şarap menüsü içerisinde yer alır. Kaliteli ve lezzetli bir akşam geçirmek için Hanedan Restaurant’da masanızı ayırtmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaağaç Mah., İki Köprü Arası Cad., No: 2, Merkez

Telefon: 0284 214 21 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hanedanedirne/

Haritada Görüntüle >

Ayçiçeği Restaurant

Edirne Ayçiçeği Restaurant
Fotoğraf: Hanifi Yılmaz

Edirne merkezde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz adreslerden biri de Ayçiçeği Restaurant’tır. Restoran ortam olarak oldukça şıktır. Son derece modern bir şekilde dekore edilmiştir. Restoranın içerisinde yeşillik ve doğal bir ortam sağlanması amacıyla saksı bitkileri ve ağaçlar dikilmiştir. Bu ağaçlar da ortama ayrı bir hava katmış ve restoranın doğal bir görünüm kazanmasına yardımcı olmuştur. Şık bir restoranda keyifli bir vakit geçirmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ayçiçeği Restaurant menüsünde çorba çeşitleri, kebaplar, ızgaralar, pide çeşitleri, lahmacun, dürüm ve pizza yer alır. Restoranın oldukça geniş çorba menüsü bulunur. Çorba çeşitleri arasında kelle paça, tavuk suyu, ezogelin, mercimek, beyin, tuzlama, damar ve karışık çorba yer alır. Çorba çeşitleri haricinde kebap çeşitleri de oldukça çeşitli ve boldur. Kebap çeşitleri arasında ise domatesli, patlıcanlı kebap, Ali nazik kebabı, beyti, beyti sarma, ayçiçeği spesiyal kebap, İskender, Manisa kebabı, Adana, Urfa ve yoğurtlu kebap yer alır. Oldukça geniş ve çeşitli menüleri olan Ayçiçeği Restaurant, lezzetli yemekleri ile Edirne’nin sevilen restoranlarından biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Abdurrahman Mah., Talatpaşa Cad., Yağmur Sk., No: 1, Merkez

Telefon: 0284 225 66 52

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aycicegirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Çamlıbel Restoran

Edirne Çamlıbel Restaurant
Fotoğraf: Aytuğ Bayer

Çamlıbel Restoran, Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alan bir restorandır. Keşan, satır eti ile ünlü olan bir ilçedir. Edirne’de lezzetli mi lezzetli satır eti lezzeti için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Tekirdağ yönünde ve Keşan’a sadece 1 km uzaklıkta bir mesafede anayol üzerinde yer alır. Yemyeşil bir alan üzerinde kurulu olan restoranda doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Restoranın manzarası ise kelimenin tam anlamıyla nefes kesicidir. Keşan Göleti’ne sırtını dayadığı ve engin çam ormanlarıyla kaplı tepeler bu restoranın manzarasını oluşturur. Üstelik bu restoranın açık ve kapalı olmak üzere otoparkı bulunur.

Çamlıbel Restoran, et ürünleri bulabileceğiniz bir restorandır. Restoranın açık ara en iyi ürünü ise şüphesiz satır etidir. Satır eti dışında pirzola, köfte, kaşarlı köfte, bonfile, ciğer sarma, tavuk pirzola, sucuk köfte gibi birçok lezzeti de bulabilirsiniz. Ayrıca menüde meze çeşitleri, salatalar ve pek çok tatlı çeşidini de bulabilmek mümkündür. Sakatat seviyorsanız yine bu restoranda sakatat yiyebilirsiniz. Beyin salata, Arnavut ciğeri ve dil söğüş restoranın en sevilen sakatat yemeklerindendir. Ayrıca bu restoranın alkollü bir restoran olduğunu belirtmekte fayda var.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstasyon Mah., İstanbul Yolu Üzeri 1. Km., Keşan

Telefon: 0284 714 15 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/camlibelrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Şirin Kokoreç

Edirne Şirin Kokoreç

Şirin Kokoreç, Edirne’de kokoreç yemek için tercih edilebilecek en iyi mekânlardan biridir. Güvenilir ve temiz bir kokoreç için bu işletmeyi ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alır. Keşan’da kokoreç yapan köklü mekânlardan biridir. İşletme mekân olarak oldukça küçük ve şirin bir ortama sahiptir. Oldukça lezzetli kokoreçler yapan bu restoran müşteri ağırlama konusunda da son derece başarılıdır.

Şirin Kokoreç, sakatat ve barbekü etleri bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Bu işletmenin en sevilen yiyeceği elbette kokoreçtir. Burada hazırlanan kokoreçler isteğinize göre ekmek arası veya porsiyon şeklinde servis edilir. Ekmek arası kokoreç yarım, çeyrek veya tam şeklinde hazırlanır. Kokorecin yanında ikram olarak biber turşusu ve salata getirilir. Kokoreçler fiyat olarak da İstanbul ile kıyaslandığında son derece makuldür. Üstelik kokoreçler son derece lezzetli ve doyurucu.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Cami Mah., İstiklal Cad., No: 5, (Barış Parkı Karşısı), Keşan

Telefon: 0284 715 24 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sirinkokorecerikli/

Haritada Görüntüle >

Gazi Baba Meyhanesi

Edirne Gazibaba Meyhanesi
Fotoğraf: Ömer İlyaslı

Edirne’de felekten bir gece geçirmek istiyorsanız Gazi Baba Meyhanesi’ne gitmeyi düşünebilirsiniz. Gazi Baba Meyhanesi fasıl geceleri, lezzetli mezeler ve Edirne’nin en meşhur yiyecekleri ile kalite ve eğlencenin adresi olmuştur. Kaliteli ve nezih bir ortama sahip olan bu meyhane aslında tam bir aile işletmesidir. Mekânın atmosferi son derece sıcak ve dikkat çekicidir. Dost buluşmaları ve keyifli eğlenceler için bu meyhaneyi ziyaret edebilirsiniz.

Gazi Baba Meyhanesi günün her saati gelinebilmeye uygundur. Canınız ne zaman isterse gelebileceğiniz işletmede her zaman taze ve lezzetli yemekleri burada bulabilirsiniz. Taze ve kaliteli malzemeler ile hazırlanmış nefis soğuk ve sıcak mezeler, alkollü ve alkolsüz içecekler bu sofrada sizleri bekliyor. Üstelik bu enfes yemekleri Türk Sanat Müziği eşliğinde yiyeceksiniz. Ayrıca bu meyhanede Edirne’nin vazgeçilmez lezzeti olan tava ciğerini de bulabilirsiniz. Tava ciğeri haricinde ızgara köfte, kaşarlı köfte, bonfile, antrkot gibi et yemekleri denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 10:00 – 02:00, hafta sonu 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zindanaltı Cad., No: 125, Merkez

Telefon: 0284 214 50 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gazibaba_meyhanesi/

Haritada Görüntüle >

Es Tatlı Cafe

Edirne Es Tatlı Cafe

Es Tatlı Cafe, Edirne’de bir tatlı dükkânıdır. Bu tatlı dükkânı, tatlıları ile olduğu kadar sıcak ve samimi ortamı ile de dikkat çeker. Mekânda antika eşyalar bulunur. Antika eşyalar arasında lezzetli tatlılar deneyebilirsiniz. Ayrıca kafenin çalışanları da son derece misafirperver. Bu tatlıcının tatlıları taze ve kalitelidir. Burada hazırlanan tatlılar günlük olarak ve yöresel malzemeler kullanılarak hazırlanır.

Es Tatlı Cafe, menüsünde birçok tatlı çeşidini bulabilmeniz mümkündür. Edirne yöresel tatlıların birçoğunu da buradan satın alabilirsiniz. Tatlı çeşitleri arasında en popüler tatlılardan bazıları ise; Edirne’nin en meşhur tatlısı olan peynir helvası, bademli kurabiye, badem ezmesi denenebilir. Yöresel tatlılar haricinde kek, pasta, supangle gibi sütlü veya şerbetli tatlılardan istediğinizi bulabilirsiniz. Burada hazırlanan tatlılar taze ve oldukça lezzetli olmaları ile bilinir. Tatlı çeşitleri haricinde burada çay, kahve gibi içecekleri de bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sabuni Mah., Çilingirler Cad., No: 5, Merkez

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/es_tatli_cafe/

Haritada Görüntüle >

Keçecizade

Edirne Keçeçizade
Fotoğraf: QuduruQ Yokuz Biz

Keçecizade, Edirne’de doğan ve Edirne’nin en meşhur lezzeti olan badem ezmesini deneyebileceğiniz en iyi yerlerden biridir. 1961 yılında kurulan ve oldukça köklü bir işletme olan Keçecizade, Edirne’de badem ezmesi yapan en köklü işletmedir.

Keçecizade, Edirne’de badem ezmesi üreten işletmelerden biridir. Burada sade badem ezmesi, çikolatalı badem ezmesi gibi çeşitli türlerde badem ezmesi üretilir. Badem ezmesinin yanı sıra acı badem kurabiyesi, bademli Kavala kurabiyesi, lokum çeşitleri, fıstıklı kurabiye, Antep fıstıklı kurabiye gibi birçok yöresel tatlı türü bulunur. Ayrıca bu işletmede özel deva misk helvası adı verilen bir çeşit helva türünü de bulabilmeniz mümkündür. Edirne seyahatiniz sırasında bu lezzetli ürünleri satın almayı ve denemeyi unutmayın. Edirne’de değilseniz de üzülmeyin. Edirne’nin sevilen lezzetlerine Keçecizade kalitesiyle ulaşabilirsiniz. Online alışveriş ile satın alabileceğiniz Keçecizade ürünleri Türkiye’nin her yerine kargolanmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çavuşbey Mah., Hükümet Cad., No: 5, Merkez

Telefon: 0284 225 24 81

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kececizade1961/

Haritada Görüntüle >

Arslanzade

Edirne Arslanzade

Edirne’nin en sevilen ve en meşhur tatlılarından biri de badem ezmesidir. Badem ezmesi tatlısının tarihi Osmanlı Devleti’ne kadar dayanmaktadır. Edirne’nin Der-i Saadet (mutluluk kapısı) olarak adlandırıldığı dönemlerde padişahlar için hazırlanan özel bir tatlıymış. Sultan II. Murat zamanında şehre birçok badem ağacı dikilmiş, böylelikle bu tatlıdan bol miktarda yapılmış ve herkes tarafından tüketilebilmesi sağlanmış.

Arslanzade Edirne’de en iyi badem ezmesi bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Bu tatlıcıda geleneksel usullerle hazırlanan badem ezmesi en lezzetli ve en doğal haliyle müşteriler ile buluşturulur. Badem ezmesi, tahta dibekte şeker su ve limonla dövülerek hazırlanır. Edirneliler için vazgeçilmez bir lezzet olan bu tatlı Avrupa’da ‘’merzipan’’ olarak biliniyor. Ancak badem ezmesinin kökenleri ise Edirne’de ortaya atılmış. Yöremizden doğan ve dünyaya yayılan bu enfes tatlı için Arzlanzade’yi ziyaret edebilirsiniz. Badem ezmesi haricinde burada kavala kurabiyesi, Antep fıstıklı kurabiye, ballı kurabiye ve safranlı kallaviye deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Talat Paşa Cad., Belediye Dükkanları, No: 2, Merkez

Telefon: 0284 213 15 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/arslanzade/

Haritada Görüntüle >

Balaban Dondurma & Profiterol

Edirne Balaban Dondurma

Balaban Dondurma, Edirne’de her mevsim taze ve lezzetli dondurma bulabileceğiniz adreslerden biridir. Dondurma çeşitleri arasında her türlü dondurmayı bulabileceğiniz bu dondurmacının dondurmaları son derece lezzetli ve kalitelidir. Burada hazırlanan dondurmalar işletmenin kendi üretim tesislerinde ve tamamen doğal ürünler kullanılarak hazırlanmaktadır. Bu nedenle buranın dondurmaları Edirneliler tarafından çok beğenilerek tüketilir.

Balaban Dondurma, her çeşit dondurmayı bulabileceğiniz sevilen bir dondurma mekânıdır. Burada çikolatalı, çilekli, vanilyalı, kavunlu, damla sakızlı gibi klasik dondurma çeşitlerini bulabileceğiniz gibi farklı aromalara sahip dondurma lezzetlerini de bulabilirsiniz. Özellikle tahinli, cevizli ve bademli dondurmayı burada bulabilirsiniz. Dondurma çeşitleri arasından tahinli dondurmayı denemenizi tavsiye ederiz. Dondurma haricinde mekânda bulunan bir diğer lezzet profiteroldür. Üzerine bol çikolata sosu dökülen enfes ve taze profiterolün lezzetine doyum olmaz. Dondurma ve profiterol haricinde şerbetli ve sütlü tatlılar yine bu tatlıcının menüsünde yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sabuni Mah., Tahmis Çarşısı Sk., Merkez

Telefon: 0284 213 90 92

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balaban.dondurma/

Haritada Görüntüle >

Ondo Dondurma

Edirne Ondo Dondurma
Fotoğraf: Sinan Erel

Ondo Dondurma, Edirne’de tatlı krizlerine birebir gelecek mekânlardan biridir. Edirne merkezde Sabuni Caddesi üzerinde bulunan tatlıcı dondurma çeşitleri ve tatlıları ile Edirne’nin sevilen tatlıcılarından biri olmayı başarmıştır. Bu işletme küçük ve oldukça sıcak bir işletmedir. Mekânın içerisinde masa azdır. Bu yüzden dondurmalarınızı dışarıda bir yerlerde yemeyi tercih edebilirsiniz. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmalar için burayı tercih edebilirsiniz.

Ondo Dondurma; dondurma çeşitleri, profiterol, ekler ve tulumba tatlısı gibi birçok tatlı çeşidini bir arada bulabileceğiniz bir adrestir. Dondurma çeşitleri arasında çilekli, muzlu, İtalyan karamelli, tahinli, çikolatalı gibi pek çok çeşitte dondurma bulunur. Dondurmanızı ister külahta yemeyi ister kapta yemeyi tercih edebilirsiniz. Dondurma haricinde diğer tatlı seçenekleri de yine bu işletmenin menüsünde yer almaktadır. Özellikle buranın peynir helvası da çok beğenilmektedir. Sizlere biraz farklı gelse de dondurmanızın yanına peynir helvası almanızı tavsiye ederiz. Bu ikili bu mekânın en meşhur ve en sevilen lezzet ikilisi olmayı başarmıştır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sabuni Mah., Muaffıklarhane Sk., No: 50, Merkez

Telefon: 0850 840 66 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ondolezzetleri/

Haritada Görüntüle >

Dervişan Miskinler Kahvesi

Edirne Dervişan Miskinler Kahvesi

Dervişan Miskinler Kahvesi Edirne’nin en sevilen kafelerinden biridir. Mekânın içine girdiğinizde tasavvufu ve huzur dolu bir ortamı hissedeceksiniz. Mekânın ambiyansında Anadolu ruhaniliği ön plana çıkartılmıştır. İç dekorasyonu da buna göre Türk gelenek yapısına uygun şekilde dizayn edilmiştir. Batı tarzı dekore edilmiş mekânlardan sıkıldıysanız ve biraz geleneksellik ve ruhanilik arıyorsanız bu mekân tam size göre. Kendine has dekorasyonu ve farklı atmosferi ile Edirne’de ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.  Ayrıca kafenin çalışanları da son derece misafirperver.

Dervişan Miskinler Kahvesi menüsünde Türk kahvesi çeşitleri, dibek kahvesi, menengiç kahvesi, filtre kahve çeşitleri, latte, espresso, americano, hazır kahveler, soğuk kahveler, sıcak ve soğuk içecekler yer alır. Bu kahvecide aynı zamanda klasik Osmanlı şerbeti de bulunur. Özellikle reyhan ve hibiskus şerbeti burada bulabileceğiniz şerbet çeşitlerindendir. İçecek çeşitlerinin yanı sıra burada yemek yiyebilirsiniz. Bu kafenin kendine özgü baharatlı bitki çayları bulunur. Değişik bitki çaylarına meraklıysanız buraya özgü hazırlanan bu çayları denemenizi tavsiye ederiz. Dervişan her ne kadar içecek çeşitleri ile ön plana çıksa da burada yemek yemek de mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mithat Paşa Mah., Gazipaşa Cad., No: 1, Merkez

Telefon: 0532 726 37 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dervisancafe/

Haritada Görüntüle >

Edirne, Türkiye’nin önemli illerinden biridir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Edirne, birçok önemli tarihsel yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi yapıların yanı sıra doğal güzellikleri ile de dikkat çeken bu nadide şehir, yıl boyunca yerli yabancı birçok turistin popüler ziyaret noktalarından biri olmaktadır. Edirne mutfağı kendine has birçok yemek ve tatlı çeşidi ile Türkiye’nin zengin mutfaklarından biridir. Edirne seyahatinize renk katmak ve farklı şeyler denemek için Edirne yöresel yemeklerini Edirne’nin en sevilen ve en popüler yeme içme mekânlarında deneyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin