Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim;
Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biridir. Eski bir liman kasabası olan şehir çok popüler değilken, bölgede bulunan petrolle beraber şehir hızla gelişmeye başlamıştır.
Bu yükselişle beraber Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’yi bile gölgede bırakan Dubai, modern dünyanın en gözde seyahat noktalarından biri haline gelmiş bulunuyor. Orta Doğu’da bulunan Dubai’de doğunun gelenekselliğini hissetmediğiniz gibi; kültür, yemek, alışveriş, giyiniş ve yaşam tarzı olarak daha çok Amerikanlaşmanın izlerine rastlayabilirsiniz.
Gidilecek En İyi Zaman? Aşırı sıcaklardan kaçmak için Kasım-Şubat arasını tercih edin. Diğer aylarda yükselen sıcaklıklar nefes almanızı bile zorlaştıracak.
Ortalama Gezme Süresi: Dubai’yi popüler gezi noktalarını 4-5 günde gezebilirsiniz. Tümünü gezmek için en az 1 haftalık zamana ihtiyacınız var.
Kullanabileceğiniz Yardımcı Uygulamalar: Dubai gezilecek yerleri keşfederken; otobüs saatleri, uçak saatleri, taksi çağırmak ve Dubai acil durum numaraları gibi çok sayıda ihtiyacınıza tek uygulamayla ulaşabiliyorsunuz. DubaiNow , şehrin en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Diğer yardımcı uygulamaları aşağıdan inceleyebilirsiniz.
- Dubai Now – Apple Store / Google Play
- Dubai Polisi – Apple Store / Google Play
- Dubai Etkinlik Takvimi – Apple Store / Google Play
Ulaşım: Türkiye’den Dubai’ye, Pegasus ve Türk Hava Yolları firmaları aracılığıyla her gün düzenli seferler bulunmaktadır. Aktarmasız uçuşların bulunduğu Abu Dabi’ye uçuş süresi yaklaşık 4 saat 30 dk. sürmektedir.
Dubai Ulaşım Kartları: Dubai’de otobüs, deniz otobüsü ve metro kullanımında NOL isimli toplu taşıma kartını kullanarak ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Metro istasyonlarından veya şehirde gezerken görebileceğiniz kart duraklarından temin edebiliyorsunuz. Günlük ve aylık olarak kullanım seçeneği bulunan kartların en ucuzu 14 AED’den satışa sunuluyor.
Gold ve Silver kart seçeneklerinin bulunduğu duraklarda, dilediğiniz kartı edinebilirsiniz. Gold Card seyahat ücretleri daha pahalı olurken, metrolarda bu karta özel ayrılmış noktalar ve vagonlar bulunması kartın avantajlarından biridir. Ancak konfor yerine ucuzluk arıyorsanız Silver Card’ı tercih etmenizde fayda var.
Havalimanı’ndan Merkeze Ulaşım: Dubai Uluslararası Havalimanı’nda şehir merkezine ulaşım için; Metro, otobüs ve taksi seçenekleriniz bulunuyor.
- Metro: Dubai Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanız en hızlı seçeneği metrodur. 3 farklı terminale sahip olan havalimanından, terminal 1 ve terminal 3’ten direk metroya ulaşabilirken, terminal 2’den direkt metro ulaşımınız bulunamıyor. Yani avantajlı metro kullanımı sadece 1 ve 3 numaralı terminal için geçerlidir.
Silver ve Gold kartlardan herhangi birini aldığınızda metroyla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Silver Card ile ulaşım 3 ve 5 AED arasında değişirken, Gold Card’larda 6-10 AED arasında değişmektedir. Bu arada kartları aldığınızda içerisinde 19 AED yüklü oluyor.
- Otobüs: Havalimanından şehir merkezine ulaşımın en ekonomik yolu, otobüsler. Terminal 1 ve 3’ten merkeze ulaşmak için C01, Terminal 2 için 31,32C,33 ve 43 numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz. Fiyatlar gideceğiniz mesafeye göre değişecektir ancak en uygun otobüs bileti fiyatı 5 AED’den başlıyor. Ayrıca Dubai otobüs duraklarının tümünü öğrenmek için linke tıklamanız yeterli.
- Taksi: Havalimanında sürekli kullanabileceğiniz taksiler hazırda beliyor. Erkek şoförlerin olduğu taksiler karma yolcu alırken, tavanı pembe olan kadın şoförlerin kullandığı taksiler sadece kadın yolculara hizmet vermektedir. Taksi açılık ücretleri ise 25 AED’den başlarken, kilometrede 2,00 AED artıyor.
Dubai’de Ne Yenir? Ne İçilir? Orta Doğu’nun geleneksel lezzetlerini bulabileceğiniz Dubai’nin lezzet dolu yemekleri, damaklarınızı yeni aromalarla tanıştırıyor. Baharatın ve etin bolca kullanıldığı yemeklerde genellikle kuzu,dana ve farklı olarak deve eti kullanılmaktadır. Domuz etini bazı otel restoranları dışında pek bulamayacağınız şehirde; Mandi, Manousheh, Chelo Kebabı gibi Dubai’ye özgü lezzetleri keşfetmenizi şiddetle öneriyoruz. 🙂
İstanbul Dubai Saat Farkı: Dubai saati, Türkiye’den 1 saat ileride bulunmaktadır. İstanbul’da saatler 13:00’ü gösterirken, Dubai’de 14:00’ü gösterecektir.
İçindekiler
- *Dubai’de Gezilecek En Önemli Yerler
- -Sembolik Yapılar
- -Müzeler
- -Meydanlar Popüler Sokaklar
- -Ulusal ve Milli Parklar
- -Seyir Terasları
- -Kültür ve Sanat Merkezleri
- -Doğa Güzellikleri
- *Dubai’de Gezilecek Alternatif Yerler
- -Eğlenceli Yerler
- -Çocukla Gezilecek Yerler
- -Gece Gezilecek Yerler
- *Dubai Yakınında ve Çevresinde Gezilecek Yerler
- Şehir İçi Ulaşım
- *Dubai’ye Yakın Havalimanları
- *Temel İrtibat Bilgileri
*Dubai’de Gezilecek En Önemli Yerler
-Sembolik Yapılar
1. Palmiye Adaları (Palm Cumeyra)
Burası Neresi? Palmiye Adaları, Bae’de Basra Körfezi içerisinde oluşturulmuş yapay takım adalardan biridir. Palm Deyra ve Palm Cebel Ali ile 3 tane olmakla birlikte, şekli sebebiyle Palmiye Adaları olarak da anılmaktadır. Her iki yanda 8 adet, toplamda 16 adet yaprak şeklindeki adanın toplam büyüklüğü 800 futbol sahası büyüklüğündedir.
Neden Gitmeliyim? İnsan eliyle yapılmış en büyük ada olan Palm Jumeirah, Dubai gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı. Dünyanın en pahalı evlerine ve otellerine ev sahipliği yapan bu adadaki evlerde sayılı zenginler otururken, günü birlik etkinlikler için ada içerisindeki oyun ve aktivite noktalarını ziyaret edebiliyorsunuz.
Eğlence kısmında detaylıca bahsedeceğimiz, dünyanın en büyük su parklarından biri olan Aquaventura Water Park burada bulunurken, Palmiye Adası harika bir yürüyüş alanına da sahiptir. Dubai’de alışverişin ve yürüyüşün keyfini çıkartmak için 1,7 km uzunluğundaki sahil şeridinde de keyifli bir gezi yapabilirsiniz.
Kaçırmamalısınız! Palm Jumeriah’ı gezmek kadar kuş bakışı seyretmek de ayrı bir keyif… Bunun için önceden rezervasyon yaptırarak Palmiye Adaları’nda yaklaşık 3 saat süren Skydive yapmanın tadını çıkartabilirsiniz. Ortalama ücret 1700 AED olarak belirlenmiştir. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Dubai Emirliği – Birleşik Arap Emirlikleri
Ücretsiz Giriş
24 Saat Açık
2. Dubai Fountain
Burası Neresi? Burj Khalifa Gölü üzerinde yapılmış olan Dubai Fıskiyesi, dünyanın en büyük su çeşmesi olarak bilinmekte. 275 metreye kadar uzanan sular, aydınlatmalarla birlikte göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip oluyor. Günün belirli saatlerinde düzenlenen gösteriler 5 dakika kadar sürmekte ve günde 2 defa yapılmaktadır.
Neden Gitmeliyim? Devasa boyutlarıyla ve su gösterileriyle büyüleyen çeşme, Dubai Mall’ın hemen önünde, yapay göl üzerinde bulunmaktadır. AVM önünde bulunduğu için biletsiz bir şekilde giriş yapabildiğiniz gibi sadece performans saatlerinde şovları izleyebiliyorsunuz.
-Dubai Fountain Performans Saatleri
- Gündüz: 13:00-13:30 (Cuma /13:30-14:00)
- Akşam-18:00-23:00
Kaçırmamalısınız! Dubai Çeşmesi şovlarını izleyecek en iyi yer neresi? diye merak edenler için; en iyi mekan Dubai Mall’ın zemin katı olduğunu belirtelim. Buradan en iyi fotoğrafları çekebilirsiniz. 🙂
Fashion Parking – Dubai Mall – Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Hergün / 19:00-23:00
3. Dubai Frame
Burası Neresi? Zabeel Park’ta 2018 itibariyle inşası tamamlanan Dubai Frame, modern Dubai’yi yansıtmak amacıyla inşa edilmiştir. Şehrin her yerinden görülebilecek şekilde tasarlanmış olan çerçeve 150 metre uzunluğunda ve genişliğinde olup, Dubai’nin; geçmişini, şu anını ve geleceğini temsil ediyor.
Neden Görmeliyim? ‘’ Gezegendeki en büyük resim çerçevesi’’ olarak ün salmış Dubai Çerçevesi, Dubai’nin sembolü haline gelmiş popüler yapılar arasındadır. Ülkenin gelişimine açılan bir pencere olarak düşünülen yapı, şehrin her noktasından görülebilecek şekilde konumlandırılmıştır.
Dubai’ Frame, her gün 09:00-21:00 saatleri arasında şehir manzarasını izlemek isteyenler için açık ancak ziyaret etmek için bilet almanız gerekiyor. Yetişkinler için 50 Dhs ve 20 Dhs olarak ücretlendirilmiş çerçeveyi ziyaret ettiğinizde, ilk olarak Dubai’nin tarihini anlatan küçük bir müze görüyorsunuz.
Müze gezisi sonrasında, asansörü kullanarak en tepe noktaya 75 saniyede ulaşabilir ve cam panelden bir yandan yükselirken, bir yandan muhteşem Dubai manzarasını izleyebilirsiniz. En yukarı ulaştığınızda geniş bir izleme alanından şehrin tüm noktalarına hakim olabiliyorsunuz. Teknolojiyle donatılmış Dubai Frame’in en üst katında camlara tıkladığınızda dokunmadık ekranlar sayesinde şehrin hangi noktasına baktığınızı öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca ayağınızın altındaki cam panel siz basmadan önce buğuluyken, siz bastıktan sonra netlik kazanıyor.
Dikkat Edin! Yükseklik korkunuz bulunuyorsa, burayı ziyaret etmek size kendinizi kötü hissettirebilir. Ayağınızı altındaki panelin cam olması da korkunuzu tetikleyecektir.
Kaçırmamalısınız! Muhteşem manzarayı izlerken şehrin en çok tercih edilen gıdalarından Yamanote Atelier fırın ürünleri ve Godiva çikolatalarını kiosklardan satın alabiliyorsunuz.
Zabeel Park Jogging Track – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Yetişkinler : 50 Dirhem / Çocuk (3-12) : 20 Dirhem
09:00 / 21:00
4. Burj Al Arab
Burası Neresi? Basra Körfezi’nde bulunan Burj Al Arab, dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olma özelliğine sahiptir. Yapısı sebebiyle yelkeni andırmasıyla ‘’Yelken Otel‘’ olarak da anılan Burj Al Arab, Dubai’nin en çık ziyaretçi çeken cazibe merkezidir.
Neden Gitmeliyim? Yapay bir ada üzerinde inşa edilmiş olan Yelken Otel, her noktasında en iyinin hedeflendiği bir tasarım harikası. Odaların yapımından kullanılan eşyalara kadar en kaliteli ürünlerin seçilmesine özen gösterilmesi, Dubai otel tavsiyeleri arasında ilk sıralarda yer almasının nedenlerinden biridir.
Odaların içerisindeki detaylarda karşınıza çıkan altın eşyalardan tutun da, kullanılan sabunlarda bile en lüks markaları görmeniz mümkün. Tabi burayı ziyaret etmek için otelde konaklamak gerekmiyor. Burj Al Arab’ın içerisinde bulunan; Al Mahara ve Al Muntaha Restoran’da BAE’nin lezzetli yemeklerini denerken oteli gezme şansına da sahip olabilirsiniz.
Oteldeki restoranlar bunlarla sınırlı değildir ancak otelin en alt katında bir akvaryum içerisinde yer almasıyla muhteşem bir konsepte sahip olan Al Mahara ve çatı katında muhteşem bir manzarada servis veren Al Muntaha en popülerleridir. Orta Doğu, Akdeniz ve Fransız mutfağının birbirinden enfes yemeklerini sunduğu için restoranlarda aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.
Burj Al Arab’ı Nasıl Ziyaret Ederim?
Oteli ziyaret etmek için içeride hizmet veren restoranlardan birine rezervasyon yaptırıp, rezervasyon kodunu girişte belirtmeniz turistik bir gezi için yeterli olacaktır. Burj Al Arab rezervasyon için öncelikle restoran kısmına tıklayarak, sağ- sol tuşlarıyla beğendiğiniz restoranı seçmekle başlıyoruz.
İkinci kısımda restoranı seçtikten sonra, sağ üst köşedeki rezervasyon durumuna tıklayarak rezervasyon yaptırmak istediğiniz saati seçip onaylamanız gerekiyor.
Üçüncü ve son adımda ise rezervasyon yaptırmak istediğiniz bilgileri girdikten sonra onaylamanız yeterli. Rezervasyon sonrasında mailinize bir bilgi mesajı geliyor ve içerisinden rezervasyon koduna ulaşabiliyorsunuz. Bu kodu göstererek otel içerisine rahatlıkla girebilirsiniz.
Hap Niteliğinde Bilgiler !
- Burj Al Arab’ta kıyafetler ‘’smart casual’’ yani klasik günlük tarz tercih edilirken, katı kurallar esnekleştirilmiştir. Havuz kısmında bikinili ve şortlu insanlar görebileceğiz gibi, restoran kısımlarında daha çok kumaş pantolon ve gömlekle gidilmesi önerilmektedir.
- Burj Al Arab’daki Royal Süit, dünyanın en pahalı otel süitlerinden biridir ve gecelik 28.000 ABD doları faturalandırılır, diğer süitlerin maliyeti gecelik 1000 $ ‘dan başlar.
- Odaların içerisinde el yapımı halılar, altından yapılma aksesuarlar ve Hermes marka sabunlar kullanılmaktadır.
- Otelde konaklayanların ayağına anında Rolls Royce marka bir araba geliyor. Havalimanı transferi için kullanılan arabalar sayesinde, otel içerisinde dünyanın en büyük Rolls Royce araba filosu bulunuyor.
Jumeirah St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
5. Madinat Jumeirah
Burası Neresi? Madinat Jumeirah, gerçek bir Orta Doğu havasını yansıtan, mini bir kapalı çarşı görevi gören kompleks olarak adlandırılabilir. İçerisinde; alışveriş noktaları, oteller, kafe, restoranların birleştiği geleneksel konseptli Jumeirah, palmiye ağaçları ve ışıklandırmalarla otantik bir havaya bürünüyor.
Neden Gitmeliyim? Cazibe noktası Madinat Jumeriah, Jumeriah Plajı ve Burj Al Arab gibi Dubai gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmaz iki noktasını içerisinde barındırıyor. Kanalların geçtiği sokakların arasında ‘’Abra’’ isimli teknelerle kısa bir tur imkânı bulunan bölgede, palmiyelerin gölgesinde sessizliğin ve huzurun tadını çıkartabiliyorsunuz. İnanın Dubai’nin kalabalığında bu sessizlik size çok iyi gelecek.
Bölgenin en dikkat çeken yerleriyse, rüzgâr kulesi evlerinden esinlenerek yapılmış otellerdir. Çölü andıran renkleriyle ilham veren oteller, eski Arap mahallelerinin ruhunu tekrar Dubai’ye taşımış diyebiliriz. Özellikle bu otellerin teraslarında yapacağız çekimler veya arka planda çıkacak olan bu yapılar, fotoğraflarınıza muhteşem bir dokunuş yapmanızı sağlayacak.
Kaçırmamalısınız! Buraya kadar gelmişken Jumeriah Plajı’nı ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Ücretli olan bu plajın tüm detaylarını keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin.
6 King Salman Bin Abdulaziz Al Saud St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
-Müzeler
6. Dubai Müzesi
Burası Neresi? Yıllar önce bir savunma kalesi olarak hizmet veren bu savunma binası, günümüzde Dubai tarihini aydınlatan bir müze haline çevrilmiş. 1787 yapımı bu bina Dubai Körfezi’nde bulunup, bölgenin tarihinin yansıtılması ve arkeolojik öğelerinin sergilenmesi amacıyla hizmet veriyor.
Neden Gitmeliyim? Yeni yapıların süslediği şehirde sadece modern yapılar yok… Tarihine sahip çıkan Dubai’de, geçmişten günümüze kadar gelmiş zengin bir birikim vardır. Zaman içerisinde şehrin kırsaldan kent haline dönüşümünü, insan yaşamlarındaki değişimini ve çöl yaşamını gözler önüne seren müze, en ince detayına kadar eski zamanları yansıtmak amacıyla dizayn edilmiş.
Antik anıtlarında sergilendiği müzede Arap kültürünü daha yakından tanıyabilmeniz için alışveriş noktalarından eski ev düzenine kadar farklı noktalarda sergileniyor. Böylelikle bir tarih müzesi olan Dubai Müzesi içerisinde, etnik-kültürel öğeleri de görmüş oluyorsunuz. Bunun yanı sıra savunma araçlarının, silahların ve topların bulunduğu farklı alanlarda müzenin diğer bölümlerini oluşturuyor.
Kaçırmamalısınız! Fahidi Kalesi’nde bulunan müzede, o dönemde kullanılan teknelerin birer maketi bulunuyor. Avlu kısmını ziyaret ederek görme şansını yakalayabilirsiniz.
Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
3 Dirhem – 4 ₺
Her gün / 08:30-20:30
7. Coffee Museum
Burası Neresi? Dubai Kahve Müzesi, Etiyopya’da başlayan kahve tarihinin 100 yıllık yolculuğunu inceliyor. Kahve çekirdeklerinin Arap Yarımadası’na ilk getirilişi ve tüketiliş tarzlarına dair çok detaylı bilgilere müze içerisinde ulaşabiliyorsunuz.
Neden Gitmeliyim? Dünyanın birçok yerinde kahve kültürü oldukça gelişmiş ve sevilen bir içecektir. Küçük kahve çekirdeklerinin kavrulması ve öğütülmesiyle devam eden hikayeni tüm ayrıntılarını müze içerisinde görebiliyorsunuz. En hoş yanlarından biri de müzeyi gezerken tüm gün burnunuza gelecek muhteşem kahve kokuları olacak…
Kaçırmamalısınız! Müzenin üst katında şık bir kafe ve okuma odası bulunmaktadır. Kitap ve kahve ikilisini sevenlere duyurulur.
Villa 44, Al Fahidi Historical Neighborhood, Bastakiya – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Cuma Kapalı /09:00-17:00
8. Gelecek Müzesi (The Museum of The Future)
Burası Neresi? Dubai’ Şeyh Zayed Yolu üzerinde bulunan Gelecek Müzesi, iklim değişikliklerinden tıbbi atılımlara kadar birçok konuda değişen ve gelişen global dünyanın teknolojik keşiflerini barındırıyor. Yeni keşifler yapılması ve teknolojilerin denenmesi için oluşturulan müzenin sloganı ‘’ Geleceği gör, geleceği yarat’’ olarak belirlenmiştir.
Neden Gitmeliyim? BAE’nin 2020 yılının Eylül ayında acıkmasını beklenen müzesi, ziyaretçilere zamanın ötesinde bir yolculuk deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Kültürel, felsefi, yapay zeka, teknoloji ve bilim yanı kısacası her alandaki gelişimin yansıtılacağı müze içerisinde gezegenimizle ilgili hayal eden her şeyin tasarıma dökülmüş hali bulunacaktır.
Dubai Geleceğin Müzesi’nin altında yatan 3 farklı tema var.
- İlk olarak, robotların ve yapay zekanın, insanların zihinsel ve fiziksel yeteneklerini nasıl geliştirdiğini ele alıyor.
- İkincisi ise müze, insanlar ve robotlar arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Merak edilen sorular arasında ‘Yaşlılar için robotların bakımı nasıl olur?’, ‘Robotlar ve insanlar arasındaki ilişki, insanlar arası ilişkilere benzer hale gelecek mi?’ gibi soruların tüm cevapları Museum of the Future içerisinde.
- Son olarak, yapay zeka teknolojilerinin gelişimini, yönetim ve karar verme süreçlerini nasıl etkileyeceğini ortaya koyuyor. AI sistemlerinin paranızı ve kariyerinizi yöneteceği bir geleceği tahmin ediyorlar. Kulağa ilginç geliyor, değil mi?
Özellikle ‘’ İklim Değişikliği: DUBAİ 2050 ‘’ ve ‘’ HUMANS 2.0 ‘’ yayınlanan tanıtım videolarıyla şimdiden büyük merak uyandırdı.Bize oldukça ilginç gelen HUMANS 2.0 sergi içeriğiyle alakalı tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Henüz Faaliyet Halinde Deği.
9. Sharjah Art Museum
Burası Neresi? Kapılarını 1997 yılında açan Sharjah Sanat Müzesi, yaratıcılığı ve sanatı temsil eden koleksiyonların bulunduğu ilgi çekici bir nokta. Yerel ressamların ve Arap sanatçıların eserlerinin ağırlıkta olduğu müze içerisinde geçici sergiler ve sanat etkinlikleri de düzenlenmektedir.
Neden Gitmeliyim? Güzellik ve yaratıcılık ilgilinizi çekiyorsa, Arap kültüründe bu iki olgunun nasıl yansıtıldığı da ilginizi çekecektir. Üç katlı olan müzenin ilk katında kalıcı eserlere yer verilirken, diğer katlarda genellikle geçici sergiler ve sanat etkinlikleri düzenlenmektedir.
Kaçırmamalısınız! 2023 yılında kadar müzede sergilenecek olan Flux A Century koleksiyonuna göz atmayı unutmamalısınız. Buradan, müzenin güncel koleksiyonlarını gitmeen önce inceleyebilirsiniz.
Sharjah – Birleşik Arap Emirlikleri
Ücretsiz Giriş
08:00-22:00
10. Classic Cars Museum
Burası Neresi? Dubai yakınındaki şehirlerden biri olan Sharjiah’da bulunan Klasik Araba Müzesi, klasik araba ve motosikletlerin tek çatı altında toplatılmasıyla oluşmuştur. Müze içerisine geçmişten günümüze kadar uzanan yaklaşık 100 yıllık bir sürede arabaların değişimini ve farkını inceleyebiliyorsunuz. 2008 yılından beri hizmet veren müze, 2013 yılında yenilenmiş ve koleksiyonunu geliştirmiştir.
Neden Gitmeliyim? Klasik otomobil bir tutku olmakla beraber, dünyanın dört bir yanından bu müzeyi ziyaret etmek için gelenler bulunuyor. 100 yıllık bir değişimin gözler önüne serildiği müzede en eski arabanın tarihi 1915 yılına kadar dayanmakta. Modeller arasında; Rolls Royce, Ford, Mercedes, Chevrolet, Bentley gibi otomotiv firmalarının klasikleşmiş ve başyapıt olarak görülen arabalarının örnekleri bulunuyor.
Kaçırmamalısınız! Arabaların tarihini keşfettikten sonra hediyelik eşya dükkanından, klasik araba tutkusu olan sevdiklerinize buradan minik hatıralıkları alabilirsiniz.
Airport Rd، between the 4 th and 5th intersections، next to Sharjah International Airport – Sharjah
Yetişkin : 20 Dirhem / Çocuk (2-12) : 5 Dirhem
08:00-22:00
11. Women’s Museum
Burası Neresi? Kadınlar Müzesi, Arap ülkelerindeki kadınların; bilim, sanat ve teknoloji alanındaki başarı ve çalışmalarını gösteren, Emrati kadınlarını tanıtmayı amaçlayan bir müzedir. Kadınların ülkeye yapmış oldukları katkıların fotoğraflarla anlatılmaya çalışıldığı müzede BAE’de yaşayan kadınların yaşamlarının farklı yönleri yansıtılıyor. Müze, Gold Souq’da oldukça merkezi bir konumda bulunmakta.
Neden Gitmeliyim? BAE’de kadınların birçok haktan mahrum olması ülkede kadınlara verilen değerin ve kadının öneminin tam olarak anlaşılamamasına sebep oluyor. Bu durumu tersine çevirmek amacıyla Emrati kadınlarını başarılarını ve bu başarıları desteklediğine müze sayesinde vurgu yapıyor.
Al Sabkha, Gold Souq, Near – Al Khor St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
20 Dirhem
Cuma Kapalı / 10:00-18:00
-Meydanlar Popüler Sokaklar
12. The Walk Dubai JBR
Burası Neresi? Jumeirah Beach Risidence (JBR)’ın şık sahil şeridi boyunca uzanan yürüyüş yoludur. Burada yürüyüş yapmanın yanı sıra alışveriş ve yeme noktalarını kullanabilirsiniz. Mağazaların ve butik dükkanların yer aldığı yürüyüş noktası, bölgesel tasarımcıların ürünlerini bulabileceğiniz popüler bir moda noktası. Dubai’de alışveriş için sıklıkla tercih edilir.
Neden Gitmeliyim? Bir kahve alıp, Arap modasını keşfetmek isterseniz Dubai’nin bu popüler şeridini tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada Birleşik Arap Emirlikleri’nin geleneksel yemeklerini deneyebilirsiniz. Restoranların hepsinde leziz yemekler yiyebilirsiniz ancak Qurtoba Restoran bizden size ufak bir öneri.
Kaçırmamalısınız! Dubai’de süper lüks otomobilleri görebileceğiniz en iyi yer Walk Jbr! Özellikle cuma günleri lüks otomobil görmeye doyacaksınız. 🙂
13. Dubai Water Canal
Burası Neresi? 2016 yılında açılmış olan su kanalı, 3.2 kilometre uzunluğunda Şeyh Zayed Yolu’ndan başlayarak Basra Körfezi’ne kadar devam etmekte. Çok büyük bir alanı kaplayan kanal etrafından yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunurken, otel ve restoranlarda bu bölgenin etrafında toplanmıştır.
Neden Gitmeliyim? Oldukça hareketli bir noktaya kurulmuş olan Dubai Su Kanalı boyunca yürüyüş yapabilir ya da kanal taksileri sayesinde kanalı baştan sona gezebilirsiniz. Yat turlarının da bulunduğu kanalda yapabileceğiniz en iyi şey, turlardan birine katılıp ışıklar eşliğinde bir akşam yemeği yemektir.
Ziyaret İpuçları! Dubai Kanalı’nda yapılacak en iyi şey kanal turuna katılıp akşam yemeğinin tadını çıkartmaktır. Dhow Cruise turları yaklaşık 2,5 saat sürmekle beraber fiyatları 72-250 AED arasında değişiyor.
Kaçırmamalısınız! Kanalda her gün 20:00-22:00 saatleri arasında şelale şovu yapılmaktadır. İzlemesi çok keyif verici olan şovu kaçırmayınız.
Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
14. Jumeirah Sahili
Burası Neresi? Eski bir balıkçı şehri olan Dubai’de, günümüzde sahil kesinleri turistlerin en uğrak noktaları haline gelmiştir. Birçok otelin kumsalının bulunduğu Jumeirah Sahili, şehrin en popüler kumsalıdır.
Neden Gitmeliyim? Sadece bir kumsaldan ibaret olmayan Jumeriah Sahili içerisinde; şemsiye, şezlong, voleybol, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları gibi birçok ayrıcalık bulunmakta. Tekli evlerin sıralandığı sahilde restoran ve kafeler de bulunduğu için çok uzaklaşmadan her türlü ihtiyacınıza ulaşabiliyorsunuz. Dubai’nin simgesi olan Burj Al Arab’ın da bulunduğu sahilde, ayrıca sanılanın aksine kadın erkek fark etmeksizin dilediğiniz gibi denize girebilir ve güneşlenebilirsiniz.
Unutmamalısınız! Yayalar ve araçla giriş için ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir. Yaya olarak giriş yaparsanız 5 AED ödeyeceğiniz plajda, otoparkı kullanırsanız 20 AED ödeme yapmanız gerekiyor.
Jumeriah Sahiline Ulaşım
En rahat ulaşım yolu taksi olurken, daha uygun fiyatlı ulaşım için metro tercih edilebilir. Jumeriah Sahili’ne en yakın metro durakları ‘’ Jumeriah Lake Towers ‘’ ve ‘’ Dubai Marina ‘’ olmaktadır. Buradan yürüyerek çok kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Dubai Emirliği – Birleşik Arap Emirlikleri
5 AED
24 Saat Açık
15. Bastakiya
Burası Neresi? Dubai’nin en eski yerleşim yerlerinden biridir Bastakiya. El Fahidi Tarihi Bölgesi olarak da anılan Bastika, petrolün keşfinden önce bir popüler bir balıkçı şehriydi. Baharat ve İpek Yolu’nun da durağı olan şehir günümüzde, geleneksel Dubai yerleşim yerlerini yaşatmakta ve etnik yapısını korumaktadır.
Neden Gitmeliyim? Dar ve dolambaçlı sokakların, koyu sarı renkli evlerin ve rüzgâr kulelerinin sardığı Bastakiya, Orta Doğu’nun geçmiş mimarisine yapılabilecek en güzel gezidir. Eski görüntüsünün korunması adına sokaklarını keşfedebileceğiniz Bastika bölgesinde; Mawaheb Galerisi,Arap Çay Evi Kafesi, Kahve Müzesi ve Art Cafe gezilecek yerler arasındadır.
Kaçırmamalısınız! Dubai’nin 1690’lı yıllardaki görüntüsüne sahip olan şehirde, sarı renkli binaları arka fona alarak muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz.
Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Ücretsiz Giriş
09:00-18:00
16. Deira Çarşısı ( Aziz Saffron)
Burası Neresi? Arap yemek kültürünün önemli bir parçası olan baharatların tümünü burada bulabiliyorsunuz. ‘’Spice Souk’’ olarak da anılan çarşıda sadece baharatlar değil etnik motifli hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlarda bulunmaktadır. Deira bölgesinin en popüler alışveriş noktalarının başında burası gelmektedir.
Neden Gitmeliyim? Şehirden dönerken kendinize ya da arkadaşlarınıza hediyelik eşyalar almak isteyebilirsiniz. Dubai’de alışverişin pahalıya patlamasından korkuyorsanız burada anahtarlık, magnet gibi veya geleneksel tatlardan olan hurma, kahve, baharat paketlerinden satın almak iyi bir tercih olacaktır. Bölgede 50 seneden beri hizmet veren çarşı içerisinde kakule ve tarçın kokuları eliğinde dolaşmak harika olacaktır.
Aklınızda Bulunsun! Burada Euro ve dolar genellikle kabul edilmemektedir. Bir şeyler almadan önce pazarlık yapmayı da unutmamalısınız.
Deira Bahar Pazarı’na Nasıl Giderim?
Pazara en kolay ulaşım yolu metrodur. Yeşil hatlı metro hattını kullanarak ‘’ Al Ras ‘’ durağında inerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Dubai Su Kanalı kenarında bulunan çarşıya su taksileriyle de 1 AED gibi az bir tutara ulaşım sağlamanız mümkün. Google Haritalarda Aç
07:30-21:30
17. Dubai Gold Souk
Burası Neresi? Dubai’nin en ünlü çarşısı olan Gold Souk, 380’den fazla altın mağazasına ev sahipliği yapan çok büyük bir merkezdir. Deira bölgesinin en önemli alışveriş noktalarından olan çarşı içerisinde sadece altın değil; pırlanta, elmas ve az da olsa gümüş ürünler satan dükkanlar da bulunmaktadır.
Neden Ziyaret Etmeliyim? Türkiye’de ki Kapalı Çarşı’ya benzer bir nokta olan Gold Souk, aslında alışkın olduğumuz bir yer. Ülkemizde bir kez dahi Kapalı Çarşı’yı ziyaret ettiyseniz burada hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Fiyatlardaki benzerliklerin yanı sıra ürünlerde her zaman pazarlık yapma şansınız bulunuyor. Altından yapılmış her türlü ürünü bulabileceğiniz çarşı, altın ürünleri sevenler için bir cenneti andırabilir. Buradaki herkesle rahatlıkla İngilizce konuşabileceğiniz gibi bir şeyler almadan önce birkaç dükkândan fiyat almayı unutmayın.
Unutmamalısınız! Çarşının çalışma saatlerini detaylıca aşağıda bulabilirsiniz, ancak cuma günlerine özel olarak 16:00-22:00 saatleri arasında hizmet verdiğini unutmayın.
Gold Souk’a Nasıl Giderim?
Şehrin en hızlı ulaşım aracı olan metro yine imdadınıza yetişiyor. Dubai Metro’sunda yeşil hattı seçerek ‘Al Ras Metro İstasyonu’nda inmeniz yeterli olacak.
Dubai – Birleşik Arap Emirlikler
09:30-21:30
-Ulusal ve Milli Parklar
18. Safa Park
Burası Neresi? Dubai Su Kanal’ı hattında bulunan Safa Park, şehrin yeşil alanları arasındadır. 1975 yılında kurulmuş olan kent parkı, Burj Halife ve Emirates Kuleleri’ne oldukça yakın bir konumda, gökdelenlerin arasında yer almakta.
Neden Gitmeliyim? Gökdelenlerin kapladığı kentin ortasında yeşilliklerde uzanmak, gölde kısa bir gezintiye çıkmak kim istemez? Eğlence sahaları, restoranları, su bisikletleri ve amfi tiyatro gibi çok aktiviteli bir alan olan Safa Park’ta biraz kafa dinlemek iyi gelecektir.
Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
08:00-22:00
19. Mushrif Park
Burası Neresi? Dubai kent parkları arasında en sık ziyaret edilenlerden biri Mushrif Park’tır. Her yaş grubuna hitap eden park içerisinde spor aktiviteleri ve eğlence alanlarına yönelik çalışmalar, parkı diğerlerine göre ön plana çıkartmıştır.
Neden Gitmeliyim? Dubai gezilecek yerler listenizin büyük kısmında çok ihtişamlı yerleri keşfettiniz, şimdi sıra daha küçük ancak keyif verici noktalarda. Arkadaşlarınızda bir akşam yürüyüşü veya bisiklet sürebileceğiniz bu park bolca yeşillikle süslenmiştir. Mini oturma ve ızgara alanlarının yanı sıra, çok sayıda kuşa ev sahipliği yapan parktaki tek gürültü, kuş sesleri oluyor.
Kaçırmamalısınız! Park içerisinde geleneksel evlerin yansıtıldığı bir kısım vardır. Burayı ziyaret edip Thai House’un mimarisini inceleyebilirsiniz.
Al Khawaneej St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Ücretsiz Giriş
08:00-22:00
20. Zabeel Park
Burası Neresi? Zabeel Park, Körfez’de kurulmuş ilk teknoloji parkıdır. Kriket Stadyumu ve botla gezinti gibi farklı aktiviteleriyle ön plana çıkmaktadır.
Neden Gitmeliyim? Yapay göle sahip olan Zabeel Park içerisinde kısa bir gezintiye çıkabiliyorsunuz. Gölde gezerken bir yandan da ücretsiz wi-fi bağlantısıyla internette dolaşmanın rahatlığını çıkartabilirsiniz. Bu arada gölde botla seyahatler 20 dakika ile sınırlandırılmış olup, 2 ve 4 kişilik fiyatları farklılık göstermektedir.
Kaçırmamalısınız! Zabeel Park içerisinde; Dubai Frame ve Dubai Garden Glow gibi iki ünlü gezi noktası bulunmaktadır. Hazır gitmişken, ziyaret etmelisiniz.
Zabeel Park Bot Ücretleri
- Küçük Botlar (2 Kişilik): 40 AED
- Büyük Botlar (4 Kişilik): 50 AED
Zabeel Area, Near Al Jafiliya Metro Station – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
08:00-22:00
21. Al Mamzar Beach Park
Burası Neresi? Kendileri Dubai’nin en popüler park alanıdır. 106 hektar alan üzerine kurulmuş olan Mamzar Beack Park, palmiye ağaçlarının gölgesinde piknik yapma ve su sporları imkanlarıyla çok seviliyor.
Neden Gitmeliyim? Muhteşem beyaz kumlar eşliğinde dilerseniz kendi ızgaranızı yakabilir, şezlonglarda uzanırken bir yandan oyun alanındaki çocuklarınızı gözlemleyebilirsiniz. Özellikle Dubai’de çocukla seyahat edenler için muhteşem bir alan çünkü hem çocuklar için ayrı bir alan var hem de sürekli bir can kurtaran hizmeti sunuluyor.
- Şezlong Fiyatları: 10-15 AED
- Yüzme Havuzları: 10 AED
- Jet Ski: 150 -250 AED
- Kabin Kiralama: 150-200 AED
Kaçırmamalısınız! Al Mamzar Park’ı akşam saatlerine doğru ziyaret edip, gece yüzme havuzunun sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Akşam karanlığı, yıldızlar ve ay eşliğinde muhteşem bir aktivite olacak.
Bilmelisiniz! Bu parkın plaj ve havuz kısımlarını kadın-erkek karışık kullanamıyor. Kadın ziyaretçiler için pazartesi ve çarşamba günleri aktif!
Al Mamzar Beach St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
5 Dirhem
08:00-22:00
22. Creek Park
Burası Neresi? Dubai’de Maktoum ve Garhoud köprüleri arasında bulunan Creek Park, Dubai’nin en ünlü parklarından biridir. 1994 yılında inşa edilmiş ve 96 hektarlık bir alanı kaplayan park içerisinde her şeyin düşünüldüğü bir dinlenme tesisi bulunuyor.
Neden Gitmeliyim? Dinlenmek ve sakin bir ortam arayanlar için idealken, park içerisinde; restoran, teleferik, tren, bisiklet gibi aktivite alanlarından faydalanabilirsiniz. Özellikle parkın en popüler uygulaması olan teleferik sayesinde hem parkı hem de Dubai manzarasını kuş bakışı görebiliyorsunuz.
Teleferik Ücreti
- Ücretler: Yetişkin başına 25 AED ve çocuk başına 10 AED
- Zamanlamalar: Kışın her gün 08:00- 23:00 ve yaz aylarında 05:00- 09:00.
- *Çarşamba günleri sadece bayanlar günü.*
Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
5 AED
08:00-23:00
23. Ras al Khor Wildlife Sanctuary
Burası Neresi? Dubai şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Doğal Koruma Alanı, 6,2 metrekarelik büyük bir alanda kurulmuştur.
Neden Gitmeliyim? Canlıları doğal yaşam alanları içerisinde gözlemleyebileceğiniz bu park tamamen ücretsiz. Ayrıca muhteşem görüntüsü, pembe tüyleriyle büyüleyen flamingoları da burada yakından inceleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
Dubai Emirliği – Birleşik Arap Emirlikleri
Ücretsiz Giriş
06:00-18:00
24. The Green Planet by Meraas
Burası Neresi? Dubai’de kapalı bir ekosistem örneği olarak tasarlanan Yeşil Gezegen, şehrin ortasında tropikal bir ortam yaşatıyor. Doğanın dengesini ve ekosistemin güzelliğini gözler önüne seren Green Planet’i keşfetmek büyüleyici bir deneyim olarak adlandırılıyor.
Neden Gitmeliyim? Tropikal bir orman gezintisini, eskiden bir çöl olan Dubai’de hissetmek ister misiniz? Orman içerisindeki sürüngenlerden bitkilere kadar her şeyin birebir canlandırıldığı yeşil gezegen içerisinde birçok farklı bölüm ve yapılacak şey vardır. Gezebileceğiniz yerler arasında; Avusturalya Walkabout, Sürüngenler Dünyası, Miskin Hayvanlar, Piranalar, Kuş Dünyası ve Yarasalar gibi farklı bölümler bulunuyor. Vaktiniz varsa hepsini ziyaret etmeden Yeşil Gezegen turunuzu tamamlamayın.
Kaçırmayınız! Green Planet’in biletlerini kapıdan da alabilirsiniz ancak internetten yapacağınız online bilet alımları çok daha avantajlı fiyatlara sunulmakta.
City Walk – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
10:00 – 19:00
-Seyir Terasları
25. Burc Halife
Burası Neresi? Burj Khalifa, dünyanın en yüksek yapısıdır. 828 metre yüksekliği ve 160 katı bulunan yapı, çelikten inşa edilmiş ve rüzgârın etkileri en aza indirilmek için oval köşelere sahiptir. Birçok ilke sahip olan Burj Khalifa, aynı zamanda dünyanın en hızlı asansörü ve en yüksek camisini de içerisinde barındırıyor.
Neden Gitmeliyim? Bae’nin turizm kenti haline gelen şehri Dubai’nin sembolü haline gelen Burj Halifa, herkesin Birleşik Arap Emirlikleri’nde gezilecek yerler listesinde olmazsa olmazıdır. Çünkü, dünyadaki birçok şehir en uzun yapıya sahip olma yarışında olsa dahi, hiçbiri henüz bu binadan daha büyüğünü inşa edebilmiş değildir.
Uzun bir yapıdan daha fazlası olan Burj Halifa içerisinde; otel, restoran, cami, gece kulübü, seyir terası gibi birbirinden farklı o kadar çok nokta bulunuyor ki, konaklama yapmasanız bile ziyaret edecek nokta bulabilirsiniz. İlklerin kulesi olan Burj Halifa’nın 144. Katında gece kulübü, 122. Katından dünyanın en yüksek restoranı ve 158. Katında dünyanın en yüksekte bulunan camisi yer alıyor. Dilerseniz çıkabileceğiniz seyir teraslarını inceleyelim;
-Seyir Terasları
At the TOP: İki farklı seyir terası bulunan kulenin ‘’ At the Top ‘’ terası 124. ve 125. Katta yaklaşık 452 metre yükseklikten şehri izlemenize olanak sağlıyor. Şehir manzarasının en iyi gözlemlenebildiği 14:00-19:00 saatleri arasında giriş ücreti daha pahalı olup, ücretler farklılık göstermektedir.
-Birinci Sınıf Biletler (16:00-18:00)
- Yetişkin (12 yaş +)- Bilet fiyatı: 224 AED (yaklaşık 61 USD)
- Çocuk (4-12 yaş)- Bilet fiyatı: yaklaşık 184 AED (yaklaşık 50 USD)
- Bebek (4 yaş altı): ÜCRETSİZ
-Uygun Bilet Saatleri (09: 00-15: 30 // 18:30-22:00)
- Yetişkin (12 yaş +)- Bilet fiyatı: 149 AED (yaklaşık 41 USD)
- Çocuk (4-12 yaş)- Bilet fiyatı: yaklaşık 114 AED (yaklaşık 31 USD)
- Bebek (4 yaş altı): ÜCRETSİZ
SKY Lounge: İlk seyir terasına göre daha yüksekte bulunan SKY Lounge, kulenin 148. Katında bulunmaktadır. Burası, şehri izleyebileceğiniz en yüksek noktadır.
-Birinci Sınıf Biletler (09:30- 18:00):
- Yetişkin (12 yaş +) – Bilet fiyatı: itibaren 533 AED (145 USD)
- Çocuk (4-12 yaş) – Bilet fiyatı: itibaren 533 AED (145 USD)
- Bebek (4 yaş altı): ÜCRETSİZ
-Uygun Bilet Saatleri (19:00-22:00)
- Yetişkin (12 yaş +) – Bilet fiyatı: 378 AED (103 USD)
- Çocuk (4-12 yaş) – Bilet fiyatı: 378 AED (103 USD)
- Bebek (4 yaş altı): ÜCRETSİZ
İpucu: Uzun asansör sıralarını beklemek istemiyorsanız, Burj Halife hızlı geçiş bileti alarak kuyruğu atlayarak en üst kata çıkma şansına sahipsiniz. Tabi bu artı yönü sebebiyle bilet fiyatları daha pahalı olup, yaklaşık 323 AED ödeme yapmanız gerekmektedir.
Burç Halife’ye Nasıl Gidilir?
Burj Khalifa, Dubai Alışveriş Merkezi’ne oldukça yakın, iş bölgesinden çok uzakta değil. Popüler bir lokasyonda olmasının faydasıyla çok sayıda otobüs ve kırmızı metro hattıyla ulaşabiliyorsunuz.
Metro: Dubai Metrosu’nu kullanıyorsanız, Kırmızı Hat’ı tercih ederek Burj Khalifa İstasyonu’nda iniyorsunuz. Buradan F13 numaralı otobüslerle Dubai Mall otobüs durağında inerek, Burj Halifa’ya yürüme mesafesinde bir konuma ulaşabilirsiniz.
Hap Bilgiler!
- At the Top’ı ziyaret etmek için en iyi zaman gökyüzünün kızıla büründüğü gün batımı saatidir. Büyüleyen bu görüntüye 16:30-18:00 saatleri arasında kavuşabilirsiniz.
- Burj Khalifa’yı ziyaret etmek için kendinize fazladan zaman ayırın! Çünkü, güvenlik önlemleri ve uzun kuyruklar derken, üst katlara çıkmak tahmin ettiğinizden daha fazla zaman alacaktır. Az yoğunluk için sabah saatlerini tercih edin.
- Sabah saatlerine yetişemediyseniz kulenin en yoğun olduğu öğlen saatlerinde, SKY Lounge Seyir Terası, At the TOP’a göre daha az kalabalık olmaktadır.
- Burj Halifa biletinizi internetten ve merkez içerisindeki kiosklardan satın alabilirsiniz. Ancak internetten alacağınız bilet, kule içerisindeki bilet fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlıdır.
1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
-Kültür ve Sanat Merkezleri
26. Dubai Opera Evi
Burası Neresi? Şık mimarisiyle dikkat çeken Dubai Opera Evi; tiyatro, bale, konser ve konferans gibi etkinliklere ev sahipliği yapan, şehrin sanat evidir. 2016 yılından beri hizmet veren bina ayrıca geleneksel yelkenli gemileri andıran dış mimarisiyle şehrin siluetine şık bir hava katmaktadır.
Neden Gitmeliyim? Geziniz içerisinde kültürel ve sanatsal aktiviteleri de eklemek isterseniz Dubai Opera Evi’nde zevkinize uygun bir etkinlik bulacağınıza eminiz. Buradan, bulunduğunuz dönemlerde etkinlik olup olmadığını kontrol edebilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Dikkat Etmelisiniz! Opera salonunda resmi bir kıyafet kuralı yoktur ancak koyu renk kıyafetler ve erkekler için kapalı ayakkabı, kadınlar için topuklu ayakkabıların tercih edilmesi daha şık sayılmaktadır.
Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
27. Green Art Gallery
Burası Neresi? 2010 yılında Dubai’de çağdaş sanat eserlerinin sergilenmesi için kurulmuştur. Sanatta geri kaldığı düşünülen Orta Doğu’nun sanatsal bakış açısını gelecek nesillere aktarmayı ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.
Neden Gitmeliyim? Burada sadece Dubaili sanatçıların değil, Güney Asya ve Türkiye’yi temsil eden sanatçıların da eserlerini inceleyebiliyorsunuz. Geleneksel yönün çağdaş sanatla birleşiminden oluşan bu galeri, bakış açınızı ve ufkunuzu genişleteceğine eminiz. Alserkal Caddesi’nde bulunan galerinin ilk temelleri Suriye’de atılmışken günümüzde Dubai’de birçok farklı koleksiyonu sergileyerek ziyaretçilerini bekliyor.
Kaçırmamalısınız! Müzeyi ziyaret ettiğinizde İranlı sanatçı Nazgol Ansarinia tarafından oluşturulan meşhur koleksiyona bir göz atmalısınız.
8 17th St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Cuma Kapalı / 10:00-19:00
28. Alserkal Avenue
Burası Neresi? Alserkal tarafından 2008 yılında kurulmuş olan bu sokak, Dubai’de kâr amacı gütmeyen kuruluşların bulunduğu kültürel bir noktadır.500.000 metrekarelik alanı kaplayan Alserkal Avenue içerisinde çağdaş sanat, organizasyon ve sahne gösterileri gibi alanlarda hizmet veren farklı topluluklar bulunuyor.
Neden Gitmeliyim? BAE’de sanatsal üretimleri keşfetmek için gidebileceğiniz en iyi yer bu cadde. Sürekli var olan sergiler, orijinal tasarımlar, farklı moda akımları ve sahne şovları gibi sayısız etkinliği içerisinde keşfedebiliyorsunuz. Zaten buraya adım attığınız andan itibaren sokaklarının, binaların dış cephelerinde bile farklılığı hissedeceksiniz. Ayrıca buradaki etkinlikler yardım amaçlı yapılmadığı sürece ücretsiz girişlerle ziyaret edilebiliyor.
Kaçırmamalısınız! Dubai’de bulunduğunuz esnada Alserkal Avenue etkinlik takvimini inceleyip, bu dönemlerde yapılan organizasyonlara katılabilirsiniz.
17th St – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
10:00 – 19:00
-Doğa Güzellikleri
29. Al Qudra Lake
Burası Neresi? Eskiden çöl kumarının kapladığı şehirde hala bazı noktalarda çöl vahalarını görebiliyorsunuz. Bu vahanın ortasında insan eliyle yapılmış olan Al Qudra Gölü,2015 yılından beri şehrin en popüler gezi noktalarından biri. Vaha içerisinde dolaşmak ve kamp yapmak için oldukça uygun.
Neden Gitmeliyim? Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edip, beklediğiniz çöl ruhunu yaşamadıysanız tam size göre bir nokta. Tabi burası da insan elinin değip değiştirilmiş noktalardan biri ancak oldukça şık bir gezi alanı haline gelmiş.
Buradaki en hoş şeylerden biri de irili ufaklı göllerin yanında adını şeklinden alan Kalp Gölü… Aşk Gölü çevresinde en iyi fotoğrafı yakalayabilmeniz için selfie noktaları tabelalarla belirtilmiş. Bunun yanı sıra göl etrafında bir de yürüyüş parkuru bulunuyor.
Al Qudra büyük bir alan olduğu için içerisinde araçla veya genellikle daha çok tercih edilen bisikletlerle dolaşabiliyorsunuz. Aracınızı otoparka bıraktıktan sonra Seih Al Salam’ın yanındaki Teck Bisiklet Mağazası’ndan kiralık bisiklet ve ekipmanlarına ulaşabilirsiniz. Mazağa 06:00-22:00 saatleri arasında hizmete açık.
Kaçırmamalısınız! Al Qudra içerisinde yaban hayatı gözlemleme şansınız bulunuyor. Göl civarında 170’den fazla hayvan türü bulunmakla beraber bunların çoğu kuş türleridir. Ancak bazı noktalarda ceylan ve tilkilerle karşılaşabilme durumunuz da bulunuyor.
Al Qudra’da Bunlara Dikkat Etmelisiniz!
- Al Qudra içerisinde hayvanları beslemek yasaktır. Para cezasına maruz kalabilirsiniz.
- Aşk Gölü haricinde, Al Qudra çöl alanı çevresinde restoran, duş veya tuvalet gibi olanaklara sahip değildir, bu yüzden önceden bilmenizde fayda var.
24 Saat Açık
30. Hummer Desert Safari Dubai
Neden Gitmeliyim? Büyük kum tepeleri arasında yaşanabilecek en iyi heyecanlardan biri Hummer araçlarla çöl safarisidir. Bölgede çok fazla tur şirketinin düzenlediği bu etkinlikte, öncesinde kısa bir bilgilendirme yapılarak çölde safariye çıkılıyor, sonrasında develerle yola devam ediliyor.
Hem modern hem de nostaljik bir deneyim yaşamanızı sağlayan bu etkinliklerde Arap rüzgarını hissetmeniz için her türlü ayrıntı düşünülmüş. Arap kıyafetleriyle, Orta Doğu yemekleri eşliğinde muhteşem bir heyecanı yaşamak istiyorsanız, kesinlikle bu turlardan birine dahil olmalısınız.
Bilmelisiniz! Bu turlar genel olarak VİP ve temel paket olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır ve kişi başı 200-250 AED arasında değişiklik göstermektedir.
M04, Burjnahar Building,Omar Bin Khattab Road, Al Muteena, Deira, Al Muteena, Deira – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
*Dubai’de Gezilecek Alternatif Yerler
-Eğlenceli Yerler
31. Ski Dubai
Burası Neresi? Mall of Emirates’in içerisinde bulunan Ski Dubai, çöl iklimi içerisinde kayak yapma imkanı sunan çok büyük bir merkez. Farklı 5 eğime sahip kayak alanlarında snowboard yapma ve karın tadını çıkartma şansına sahipsiniz.
Neden Gitmeliyim? 2005 yılından beri şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Ski Dubai, 85 metrelik bir kar dağına sahiptir. Dağın tepesine çıkmak için var olan asansörler kullanılabilir ve sonrasında zirveden aşağıya doğru snowboard gerçekleştirebilirsiniz. Tabi kar üzerinde bu kadar iyi değilseniz dev kar topları yapabileceğiniz alanlar ve buz mağazası içeren farklı bir alan da vardır. Çok üşürseniz Dubai AVM içerisinde bulunan içinizi ısıtabilirsiniz. 🙂
Kaçırmamalısınız! Alan içerisinde dünyanın en şirin hayvanları olarak bilinen penguenler bulunuyor. Önceden rezervasyon yaptırarak bu muhteşem canlıları yakından görme şansını yakalayabiliyorsunuz.
Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
10:00 – 23:00
32. MOTIONGATE™ Dubai
Burası Neresi? Motiongate, Hollywood’un gerçek film setlerinin birer kopyası olarak karşımıza çıkıyor. Film çekim alaları, gerçek atraksiyonlar ve tiyatro şovları sayesinde oldukça eğlenceli.
Neden Gitmeliyim? Hayranlıkla izlediğimiz Hollywood yapımı filmlerin nasıl çekildiğini sorusunun cevabı, tam olarak burada. Aksiyon dolu arazilerde kendinizi film setinin içinde hissedebilmeniz için bazı oyunlar düzenleniyor. Örneğin, birdenbire ortaya çıkan vampirlerden kaçıp, kendinizi bir vampir savaşçısı olarak bulabilirsiniz.
Tabi, bu merkezin en sevilen noktalarından biri de çocukluğumuzun veya çocuklarımızın en sevdiği işlerin yaratıcısı Dreamworks noktası! Madagaskar, Shrek, Kung Fu Panda gibi gişe rekorları kırmış çizgi filmlerin yaratıcısı olan Dreamwork’te multimedyalar sayesinde interaktif oyun bölgeleri bulunuyor. Yaşınız kaç olursa olsun, bu eğlenceye hayır diyemeyeceğinize eminiz.
Kaçırmamalısınız! Motiongate’in film kısmını keşfettikten sonra, heyecan sevenlerin bayılacağı Roller Coaster deneyimine ne dersiniz? Gezi sonrası Capitol Mermi Treni’ne binmeyi unutmayın.
Park and Resorts – Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
33. Legoland® Dubai
Burası Neresi? Dubai’de, çocukların hayal güçlerini canlandıracak, renkler ve eğlence üzerine kurulmuş bir parktır. Legoland Dubai ve Legoland Su Parkı olarak iki kısımdan oluşan park içerisinde çocuklar için tüm aktiviteler düşünülmüş ve güvenli oyun alanları oluşturulmuştur.
Neden Gitmeliyim? Burası, tamamen çocuklara hitap eden, 12 yaş altı çocuklara uygun bir alandır. Dubai’de çocukla gezilecek yerler arıyorsanız listenizin ilk sırasına yerleştirebilirsiniz, çünkü buna bayılacaklar! İçerisinde 13 adet farklı oyun alanı olduğu için çocukların sıkıldıkça farklı bir bölüme geçebiliyor. Biraz daha büyük çocuklar içinse lunapark kısmı veya 4D sinema kısmı bulunan parkta ebeveynler bile keyifli vakit geçirebiliyor.
Kaçırmamalısınız! Standart bilet fiyatları kapıda aldığınızda 33 $ olurken, Legoland web sitesine özel indirimle 26 $ gibi bir fiyata satın alabilirsiniz.
Parks & Resorts – Sheikh Zayed Rd – AE-AZ – Birleşik Arap Emirlikleri
10:00 – 18:00
34. Bollywood Parks Dubai
Burası Neresi? Dubai’nin ilk Hint temalı film ve eğlence parkıdır. Bollywood eğlencesini ve Hint kültürünü yansıtan gösterileriyle sıradanlıktan oldukça uzak, heyecan verici bir merkez.
Neden Gitmeliyim? Bollywood film stüdyolarının eğlenceli dünyasına adım atabilir ve popüler filmlerin canlandırıldığı mini bir dans şovunu izleyebilirsiniz. Bildiğiniz üzere Hint filmlerinin hemen hepsinde büyüleyici bir dans vardır.
Hikâye ve dansların harmanlanmasıyla geziniz daha keyifli hale gelecek. Yaklaşık 20 adet canlı gösterinin bulunduğu merkez içerisinde izleyebileceğiniz şovlar arasında; Rock On, Crossroads, Mumbai Express, Rangmanch ve Stars on Steps bulunuyor.
Kaçırmamalısınız! Hindistan kültürünü tanımışken Bollywood Park içerisinde bulunan Spicy Dhaba veya Victoria Station Cafe’yi ziyaret edip geleneksel Hint yemeklerinin tadına bakmayı da unutmayın.
Dubai Parks and Resorts – Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
13:00 – 22:00
35. Aquaventure Su Parkı
Burası Neresi? Atlantis The Palm’da bulunan Aquaventure Su Parkı, 2015 yılında ‘’Orta Doğu’nun En İyi Su Parkı’’ ödülünü kazanmış, çok büyük bir su parkıdır. Güneşlenme ve yüzmeden daha fazlasını sunan sayısız atraksiyona sahip olmasıyla ve 65.000 deniz canlısının yaşadığı akvaryum kısmıyla şehrin gözdesidir.
Neden Gitmeliyim? Dubai sıcaklarının yaz aylarında iyice hissedilmesiyle, serinlemek en çok istediğiniz şey haline geliyor. Bu ihtiyacınızı 30 farklı atraksiyon oyuncağıyla destekleyen Aquaventure Su Parkı, rahatlamak ve eğlenmek için mükemmel bir seçenek.
Park içerisinde oyuncakları kullanırken havuzlarda yüzmek zorunda kalıyorsunuz ancak havuz tercihiniz değilse, Adventure Beach kısmını kullanıp, Basra sularında yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Plaj tam tamına 700 metre uzunluğunda! Tabi, bu sahilde de deniz bisikleti, su kayağı jet ski gibi eğlence araçlarını kullanabiliyorsunuz.
Kaçırmamalısınız! Dünyanın en büyük su parklarından biri olan Aquaventure Park, anlatmakla bitmez ancak giderseniz, kesinlikle dev dalgalarda güvenli bir şekilde sörf yapmanızı sağlayan Surf’s Up Rider’ı kullanmalısınız.
Aquaventure Water Park’a Gitmeden Önce Bunları Bilmelisiniz!
- Kesinlikle erkenden uyanın ve parka gidin! Çok büyük olan bu parkın tadına varabilmeniz için tüm gününüzü harcamanız gerekiyor.
- Parka girişlerde yanınıza nakit almanıza gerek yok. Bilet ödemesi yaptıktan sonra size yükleme yapabileceğiniz su geçirmez bir bileklik veriliyor. Kartınızla bu bilekliklere yükleme yaparak, içeride bir şey satın almak istediğinizde bilekliği taratmanız yeterli.
- İçeride fotoğraf çekebilirsiniz ancak selfie çubuğu kullanmak güvenlik için yasak.
- Leap of Faith isimli atraksiyon aleti, 27 metreden birden düşmenizi sağlayan korku dolu bir oyuncak. Kalp sorunu veya yükseklik korkusu olanlar için kesinlikle önerilmiyor.
- Park içerisinde alkollü içecek satışı yapılıyor, ama atraksiyonları kullanırken mide bulantısı yaşamamanız için çok fazla içmeniz önerilmez.
- Park içerisinde çok fazla can kurtaran var. Yani, korkmanıza gerek yok.
- Aquaventure içerisinde fazladan para ödeyerek Dolphin Encounter’ı ziyaret edebilir, yunus ve köpek balıklarıyla yüzmenin heyecanını yaşayabilirsiniz.
Atlantis The Palm – Crescent Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
24 Saat Açık
36. Aventura Parks
Burası Neresi? Dubai Mushrif Park, içerisinde bulunan Aventura Parks, doğayla iç içe bir ortamda cesaretinizi ve gücünüzü ölçmenize olanak sağlayan macera parkurlarından oluşmaktadır.
Neden Gitmeliyim? Heyecan hissetmeyi seviyorsanız, tamamen güvenilir uluslararası bir kuruluş olan Aventura’da harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Akıllı koruma bantları bağlandıktan sonra çeşitli parkurlarda yerden yüksekte zorlukları aşarak parkuru tamamlamaya çalışıyorsunuz.
Aslında televizyonda izlediğimiz Survivor benzeri programların gerçek hayata taşınmış hali diyebiliriz. Tüm parkurların kullanılması yaklaşık 2,5 saat sürerken bu parkurların hepsinde size bir eğitmen yardımcı oluyor. Son derece güvenli olan Aventura Park’ı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.
Kaçırmamalısınız! Güvenlik halatlarınız eşliğinde 25 metre yükseklikten Tarzan atlayışını yapmayı unutmayın. 🙂
Mushrif Park، Gate 1، POB 30929 – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
13.00 – 22:00
37. Balloon Adventures Dubai
Neden Gitmeliyim? Dubai’de yapılacak şeyler arasında bulunan Balon Macerası, çölün üzerinde eşsiz bir deneyim sunuyor. Sonsuzluğa uzanıyormuş gibi görünen kum tepeleri ve gün batımını izleyebileceğiniz hava balonu sayesinde çölün tamamını kuş bakışı seyretme şansınız bulunuyor. Dubai’de balon turu yapabileceğiniz birçok acente bulunduğu gibi bazı turları bir günden fazla sürmektedir.
Kaçırmamalısınız! Bulutların üzerinde 4.000ft’te muhteşem bir yolculuğa çıkarken yanınıza telefonunuzu veya fotoğraf makinanızı alıp, bu anları ölümsüzleştirin.
Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
1,250- 1,500 AED
05:00 – 21:00
-Çocukla Gezilecek Yerler
38. Magic Planet – Mall of The Emirates
Burası Neresi? Dubai Mall içerisinde ikinci katta bulunan Magic Planet, yetişkin ve çocuklar için sunulmuş eğlence dolu bir oyun salonudur. Fantastik ve macera dolu çok sayıda oyuncağa ev sahipliği yapmaktadır.
Neden Gitmeliyim? Dubai’de yapılacak şeyler arasında bulunan eğlence dolu Magic Planet, içerisinde sadece küçüklere göre değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek çok sayıda oyuncak bulunuyor. İçerisinde neler var derseniz; video oyun salonu, bowling salonu, yer çekimsiz ortam, trambolin ve XD Ride gibi aktivite alanlarına sahip.
Kaçırmamalısınız! Magic Planet’in en sevilen oyuncaklarından biri Drop N Twist’i denemenizi öneririz. Ancak yükseklik korkunuz varsa dikkat etmelisiniz çünkü birden bire aşağıya inen oyuncak size korku dolu anlar yaşatabilir. 🙂
Level 2,Mall of the Emirates – Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
30-35 AED
10:00 – 23:00
39. Dubai Dolphinarium – Dolphin & Seal Show
Burası Neresi? Dubai Dophinarium, şişe burunlu yunus ve foklara ev sahipliği yapan bir yaşam alanı ve şov merkezidir. Orta Doğu’da açılmış olan ilk yunus akvaryumu olma özelliğine sahip bu merkez 2008 yılından beri hizmet veriyor. Halka eğlence sağlamak ve canlılar hakkında bilgi vermek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.
Neden Gitmeliyim? Canlıların doğal yaşam alanlarından koparılması sebebiyle, bu parkla gitmenizi önermiyoruz. Dubai’de çocukla yapılacak o kadar çok aktivite bulunuyor ki, inanın yunus parkına gitmek çok da eğlenceli olmayacaktır. Ancak yine de gitmek isterseniz park içerisinde; yunus ve fok gösterileri, yunuslarla yüzme ve egzotik kuş gösterileri gibi aktiviteler bulunuyor.
Eğitmenlerinin komutalarıyla dalış yapan, dans eden ve insanları eğlendirmeye çalışan fok ve yunuslar özellikle çocukların çok fazla ilgisini çekiyor. Ayrıca havuzun etrafına konulmuş oturma alanları sayesinde güvenilir bir alanda canlıları yakından görme şansına sahipsiniz.
Kaçırmamalısınız! Zararsız canlılar olan yunuslarla yüzmek isterseniz 600 AED ödeme yaparak, 20 dakika boyunca eğitmenler eşliğinde yunuslarla yüzmenin keyfini çıkartabilirsiniz. Detaylı bilgi ve bilet rezervasyonu için tık tık.
-Bilmenizde Fayda Var!
Dubai Dolpinarium içerisinde Mirror Maze yani ayna labirenti olarak bilinen farklı bir bölüm daha bulunuyor. Sayısız aynanın birbirini yansıtmasıyla oluşan labirentten geçmek için, dokunma ve yönelim duygunuzun oldukça gelişmiş olması gerekiyor. Zor bir parkura varım diyorsanız, bu kısım için ekstra 17 AED ödemeniz gerekiyor.
Riyadh Street, Inside the Creek Park Gate 1 – Dubai Dolphinarium Building – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
25 $ / 91 Dirhem
10:00 – 19:30 / Pazar Kapalı
40. Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Burası Neresi? Dubai AVM içerisinde bulunan, dünyanın en büyük kum köpekbalığı ve en büyük akrilik paneline sahip akvaryumdur. 33.000 deniz hayvanının yuvası olan akvaryum içerisinde bulunan tüneller sayesinde her kısmını dolaşıp tüm canlıları gözlemleyebiliyorsunuz.
Neden Gitmeliyim? Suyun derinliklerindeki bilinmez dünyadan bir kesit gibi gözüken Dubai Aquarium & Underwater Zoo, sayısız deniz canlısını en güvenli şekilde görmenize olanak sağlıyor. Akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi olmak üzere iki farklı bölümü bulunmakla beraber, her iki kısmı tek biletle gezmeni mümkün. Akvaryumu cam paneller arkasından ve cam tabanlı teknelerle gezebilirken, sonrasında hayvanat bahçesi kısmına geçebiliyorsunuz.
Bu kısmın en ilgi çekici yeri ise Kral Croc yani timsahların bulunduğu bölüm… 750 kg ağırlığında 5 metreden uzun boylarıyla bu timsahlar, bahçenin en korku salan canlıları. İnanın bu timsahları incelerken arada cam panel olduğu için dua edeceksiniz… Burası, Dubai’de çocukla gezilebilecek yerler arasında belki de hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden en iyi alanlardan biri.
Timsahların yanı sıra bir de Bae’nin Gece Yaratıkları isimli bir kısım bulunuyor. Arabistan’ın vahşi yaşamında görülebilen gizemli canlıları 200 metrelik bir alanda yaşamlarına devam ediyor. Bu canlılar arasında;Meyve Yarasası, Dev Deve Örümceği, Süslü Diken Kuyruk, Kirpi, Akrep, Arap Kaplumbağası gibi canlılar yer alıyor.Buradaki canlılar insan canlısı olmadıkları için büyük ihtimalle karanlık köşelerde ve yuvalarına saklanmış şekilde olacaktır. Dikkatlice bakmanız gerekiyor.
-Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
- Akvaryumun çoğunluğu tekerlekli sandalye ve bebek arabasıyla gezilebilir.
- Akvaryumun sunduğu her şeyi görmek için kendinize en az iki saat ayırın ve yoğunluğun fazla olduğu öğlen saatlerine denk gelmeden erkenden yola çıkın.
- Kesinlikle önceden rezervasyon yaptırın!
-Oraya Nasıl Gidilir?
Dubai Akvaryumu, Dubai Alışveriş Merkezi’nin zemin katında yer almaktadır. Oraya ulaşmanın en kolay yolu Dubai Metrosu’nu kullanarak, Burj Khalifa / Dubai Mall İstasyonu’nda inmektir. 27 ve 29 numaralı otobüsler de alışveriş merkezinde durmaktadır.
Dubai Mall, Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
10:00 – 00:00
41. Splash Pad
Burası Neresi? Splash Pad, Jumeriah Beach Residence içerisinde bulunan, tamamen çocuklara yönetil eğlendiren ve eğiten bir oyun alanıdır.
Neden Gitmeliyim? Dubai sıcaklarında korkacağınız son şey çocuğunuzun ıslanıp, hasta olmasıdır… Su gördüğünde içine atlamak isteyen minik çocukların bunu dilediği gibi yapacağı bu oyun alanında 1-12 yaş çocuklar eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde eğlenebiliyor. Gün boyu çocuklarınız burada vakit geçirirken siz de güneşlenebilir veya vaktinizi farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.
Beach Front, North side of THE BEACH, Near Roxy Cinema – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
1 saat – 65 AED / 2 saat – 75 AED / Tam Gün – 99 AED
09:00-19:00
42. Kidzania
Burası Neresi? Kidzania, çocukların gerçekçi bir ortamda meslekleri canlandırmalarına, rol yapmalarına olanak sağlayan bir oyun alanıdır. Doktor, itfaiyeci, veteriner ve daha birçok meslek grubunu keşfedebilecekleri bu yerde hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyorlar.
Neden Gitmeliyim? Dubai gezilecek yerler listenizi biraz daha çocuğunuza uygun hale getirmek için en iyi noktalardan biri. Burada çocuklar hayallerini gerçekleştirebilirken, bir yandan da olmak istedikleri gerçek mesleğin detaylarını keşfedebiliyorlar. Her şeyin birebir uygulanmaya çalışıldığı bir konsepti bulunan Kidzania, sadece Dubai’de değil; London, Singapure ve İstanbul gibi noktalarda da hizmet veriyor.
Kaçırmamalısınız! Uzun kuyruklar beklemek istemiyorsanız, bilet alımı esnasında Fast Track seçimi yaparak, sıra beklemeden oyun alanlarına girebilirsiniz.
Google Haritalarda Aç
Dubai Mall 2.Kat – Financial Center Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
10:00 – 22:00
43. Dubai Garden Glow
Burası Neresi? Zabeel Park içerisinde yer alan Garden Glow, ışıklarla yaratılan büyüleyici alanlar ve farklı temalarda gezi noktaları sunan bir merkezdir. Bahçe, 2020 yılında 6. Sezona başlamış bulunuyor.
Neden Gitmeliyim? Büyüleyici bir mekân derken gerçekten şaka yapmıyoruz. Işıkların objelere kattığı muhteşem havayla gezmeye doyamayacağınız Dubai Garden Glow içerisinde 4 farklı konsept park bulunuyor.
- Dinozor Parkı
Günümüze ismi ve kemikleri dışında hiçbir şeyi kalmamış olan dinozorları, karşınızda canlı gibi görmek ister misiniz? Nesli tükenen bu yaratıklarla tarih öncesine bir yolculuk için ziyaret edebilirsiniz.
- Buz Parkı
Her noktası buzlardan yapılmış olan bu nokta, oldukça dikkat çekiyor. Çölün ortasında kendinizi Kuzey Kutbu’nda hissetmek mi… Çılgınca bir deneyim!
- Sanat Parkı
Başlık fotoğrafı için seçtiğimiz kare, Sanat Parkı kısmından bir görüntü. Burada sanat eserlerini farklı formlarda, hayal gücünün ötesinde çok farklı yansımalarla keşfedebiliyorsunuz. Özellikle bu kısımda çok fazla ışıklandırılma kullanılması, Sanat Parkı’nı daha havalı hale getirmiş.
- Sihirli Park
2019 yılıyla beraber parka eklenen Sihirli Park, illüzyonlarla dolu alanlara sahip. Ters bir odada baş aşağı duruyormuş gibi fotoğraflar çekilebilirken, kamera oyunlarıyla çok eğlenceli fotoğraflar çekilebilirsiniz. Aslında bu parkın her kısmı muhteşem instagram kareleri çekebileceğiniz alanlara sahip.
Zabeel Park, Gate No- 6 & 7 Area – B – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
65 AED
16:00 – 23:00
-Gece Gezilecek Yerler
44. Dhow Cruise Dubai Marina
Neden Gitmeliyim? Dubai gece hayatı içerisinde şık bir akşam yemeği ve muhteşem manzara arıyorsanız, tam size göre bir seçenek. Beş yıldızlı restoranların mutfaklarını aratmayan yemekleri ve akşam ışıklarıyla daha güzel hale gelen kanal görüntüsü Duabi geceleri için vazgeçilmez bir seçenek …
Marinadan başlayan yolculuklar kanal boyunca 2 saatlik bir tur sunuyor. Siz lüks bir ortamda gurme yemeklerin tadını çıkartırken, bir yandan İngiliz, Arap ve Hint dünyasına ait müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Gezi sonlarına doğru Arap dünyasına özel Tanoura dansı ortamı şenlendirirken kahveyle bu muhteşem geceyi sonlandırabilirsiniz. Dubai romantik mi? diye merak edenler, bu tura katılarak canlı bir şekilde şehrin ne kadar romantik anlara sahip olduğunu görebilirler.
Bilmelisiniz! Bu turlarda alkollü menüler bulunmamaktadır. Daha çok Arap dünyasına ait geleneksel içecekler veya alkolsüz kokteyller tercih edebilirsiniz.
Google Haritalarda Aç
Behind Majed Al Rahim Mosque – Marina Promenade – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
159 -250 AED ( Ortalama Fiyat)
24 Saat Açık
45. Cavalli Club Dubai
Neden Gitmeliyim? 2019 yılında ‘’ Dünya’nın en iyi 100 Kulübü’’ listesinde 2. Sırada yer alan Cavalli Clup, Dubai gece hayatının en popüler mekanıdır. Eğlencenin doruklarda yaşandığı gece kulübü, iç mekân tasarımında kullanılan 350.000 Swarovski Kristali ile süslenmiş ışıklandırmalarıyla da ikon haline gelmiştir. Dubai’de eğlencenin simgelerinden olan Cavalli Kulüp sadece bu alanda değil, muhteşem İtalyan mutfağı yemekleriyle de ön planda.
İçerideki her ayrıntının teker teker düşünüldüğünü, sunulan çatal bıçakların Roberto Cavalli’nin özel koleksiyonundan seçilmesinden bile anlaşılıyor. Her detayla en kaliteli ürünlerin kullanıldı kulübün bir artı özelliğiyle daha önce hiç içmediğiniz lezzette muhteşem kokteyller deneyebilmenizdir. Tabi, her akşam canlı DJ performansı ve dans gösterileri olurken, bazı günler Arap veya Latin geceleri gibi özel etkinlikler yapılabiliyor.
-Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin!
- Dubai gece hayatının en iyisi olan Cavalli Kulüp’e giderken, eşofman ve terlik gibi salaş kıyafetler değil, genellikle gömlek ve spor-klasik tarzda bir ayakkabı seçilmelidir.
- Pazartesi günü kadınlar gecesidir. İçeriye hiçbir koşulda erkek ziyaretçiler alınmamakta.
- Cavalli Clup girişleri ücretsizdir ancak yemek-içme fiyatları oldukça pahalıdır.
Sheikh Zayed Rd – Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Ücretsiz giriş
20:30 – 04:00
*Dubai Yakınında ve Çevresinde Gezilecek Yerler
46. Abu Dabi
Burası Neresi? Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’dir. Dubai’ye yakın şehirler arasında bulunan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin en popüler emirliklerinden biridir. Dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olarak anılan şehirde son yıllarda büyük değişime uğramış; masmavi denizi, doğa harikası noktaları ve modern gezi noktalarıyla adından sıkça söz ettirir hale gelmiştir.
Neden Gitmeliyim? Dubai gezi noktalarını keşfettikten sonra henüz vaktiniz varsa Abu Dhabi gezilecek yerler, ülke kültürünü tam anlamıyla keşfetmenizi sağlayacak. Burada görülmesi gereken yerler arasında kısaca; Sheikh Zayed Büyük Camii, Al Jahili Kalesi, Heritage Village ve Saadiyat Adası gibi çok sayıda gezi noktasına sahip. Basra Körfezi’nin en modern şehirlerinden biri haline gelmiş olan Abu Dabi’nin bu gelişiminde tabi ki topraklarından çıkan petrolün büyük önemi vardır. Petrol rezervi açısından çok şanslı olan şehrin nüfusu 1 buçuk milyon civarındadır.
Diğer şehirlere oranla az sayılabilecek bu orana rağmen ülkenin en önemli mozaiklerinden birini Abu Dabi oluşturur. Ayrıca ülke mutfağına dair en lezzetli yemekleri Abu Dhabi mutfağında deneme şansına sahipsiniz. Burada ülke mutfaklarına ait lokal yemekler yapan sayısız restoran bulunmakta.Tahminen 1-2 günde gezebileceğiniz şehri fırsat bulursanız kesinlikle gezmenizi, muhteşem Zayed Camii’ni görmenizi tavsiye ediyoruz.
Şehir İçi Ulaşım
Dubai içerisinde ulaşım sağlarken; otobüs, taksi, deniz otobüsü ve metro seçenekleri kullanılmaktadır. Taksi harici tüm araçlarda NOL kartla ulaşım sağlayabilirken, taksilerde şehir içerisinde taksimetre başlangıç ücreti 5 AED oluyor.
- Metro: Şehirdeki hızlı ulaşımın tercihi olan metrolar, oldukça konforlu ve lükstür. Cuma günleri haricinde her gün 05:00 – 00:00 arasında hizmet veren metrolar, Cuma günleri 13:00’dan gece yarısı 01:00’a kadar hizmet sunuyor.
- Metro Haritası
Hap Bilgiler ! Dubai’de ki baskın İslamiye kültürünün bir getirisi olarak toplu taşımalara kadın ve erkekler için ayrım olduğunu görebilirsiniz. İlk iki vagon sadece kadın ve çocuklara ayrılmışken, Gold Card sahibi yolcular için daha konforlu bir vagon seçeneği sunulmaktadır. Vagonlara binmeden önce renk ve sembollere bakarak hangi vagona bineceğinizi kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.
- Otobüs: Şehir içerisinde en çok hizmet veren araçlardan biri de otobüslerdir. Gitmek istediğiniz noktalardan özellikle de Dubai gezilecek noktalarından sıklıkla sefer düzenlenmekte. Bulunduğunuz yerden otobüsleri nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız, buradan arama kutucuğuna durak adını yazarak, hat numaralarını ve saatlerini inceleyebilirsiniz.
*Dubai’ye Yakın Havalimanları
- Dubai İnternational Airport (10 km) (11 dakika)
- Sharjah Havaalanı (20km) (15 dakika)
- Abu Musa Havaalanı (77km) (45 dakika)
- Ras al Khaimah Havaalanı (85km) (56 dakika)
- Al Ain Havaalanı (118km) (1 saat 20 dakika)
- Abu Dhabi Havaalanları (132km) (1 saat 32 dakika)
*Temel İrtibat Bilgileri
-Konsolosluk Bilgileri
- Konsolos: Mustafa İlker Kılıç
- Adres: Dubai World Trade Center Building/ 29th Floor P.O.Box:9221 / Dubai-U.A.E.
- Telefon: +971 4 376 06 00
- E-Posta: [email protected]
- Çalışma Saatleri: Pazartesi / Cuma: 08.30 – 12.00 / 12.45 – 15.00
-Acil Durum Numaraları
Dubai acil durum numaraları ve kodları;
- Polis – 999
- Ambulans – 998
- Yangın – 997
- Sahil güvenlik- 996
- Acil olmayan polis – 901
-Telefon Kullanımı
Dubai’de bölgesel bir hat almak isterseniz Etisalat ya da Du gibi telefon hatlarını tercih edebilirsiniz. Tek seferlik kullanımlar için avantajlı paketleri bulunan operatörlerin 14 günlük paketleri 100 AED civarından ücretlendiriliyor. Fiyatlar hakkında detaylı bilgiyi web sitesinden alabilir, Türkiye’deki hattınıza alacağınız yurt dışı paketlerine göre fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.
-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?
En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.
Örneğin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ülke kodu ” +971” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +97105390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.
-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?
Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;
Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.
bayıldım çok güzel bir derleme olmuş elinize sağlık tüm noktaları google maps te kaydettim şimdi sırayla gezmeye başlıyorum