*Hap Niteliğinde Bilgiler
Dikili Hakkında; İzmir’e bağlı olan Dikili ilçesi, ege bölgesinin kıyı kesiminde Midilli Adası’nın hemen karşısında konumlanmıştır. Batısını Ege Denizi oluştururken bir tarafına Karadağ’a bakan Dikili; plajları, yaylaları, gezilecek yerler ve tertemiz havasıyla en sevilen tatil beldelerinden biri. Aynı şekilde İzmir dışında da Ayvalık, Altınova ve Bergama gibi bazı popüler noktalara yakın olmasıyla biliniyor. Kendi halindeki bu küçük ve sıcak İzmir ilçesi, yaz aylarının en çok tercih edilen dinlenme noktaları arasında yerini alıyor.
Kaç Günde Gezilir? 3 gün yeterli.
Ziyaret İçin En Uygun Zaman; Mayıs-Eylül arası iklim koşulları ziyaret etmeye en uygun dönemdir.
Tasarruf Kartları: Seyahatler esnasında Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor. Ulaşımdan tassarruf etmek içinse İzmirim Kart edinip, uygun fiyata seyahat etme olanağından faydalanın.
Dikili’ye Ulaşım: İzmir sınırları içerisinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı veya Balıkesir sınırlarında yer alan Koca Seyit Havalimanı’ndan Dikiliye ulaşım sağlanabilir. Konum olarak Balıkesir sınırına yakın bulunduğu için Koca Seyit Havalimanı’na ulaşım sağladıktan sonra yaklaşık 1 saatte arabayla yolculuğun ardından kolaylıkla şehre ulaşabilirsiniz.
Havalimanları çok yakın olmadığı için havayolu ulaşımı büyük avantaj sağlamayacaktır. Bunun yerine Türkiye’nin birçok yerinden özellikle Marmara bölgesinden hızlı ve uygun fiyatlı Dikili otobüs bileti alarak şehre ulaşabilirsiniz.
Dikili Yemekleri: İzmir’in popüler tatil beldesi dikiliye gitmenin en güzel yanlarından biri de şehrin enfes yöresel yemeklerini tatmak olacaktır. Birbirinden lezzetli geleneksel yemekler Dikili Yöresel Yemekleri yazımızda tüm detaylarıyla sizlerle!
- Dikilide iki kişi ortalama yemek fiyatı 35-40 ₺ arasında olacaktır.
*Dikili Gezilecek Yerler Videosu
*En Popüler Yerler
-Plaj ve Koylar
1. Dikili Halk Plajı
Neden Gitmeliyim? Dikili’nin sahip olduğu en güzel plajların başında gelen Dikili Halk Plajı, 2002 yılından beri mavi bayrağa sahiptir. Temiz deniz ve plajın bir simgesi olan mavi bayrağıyla ziyaretçilerin tertemiz sularda ve kumlarda uzanmasına olanak sağlayan Dikili Halk Plajı aynı zamanda ücretsiz girişe de sahip. Pozitif yanları saymakla bitmeyen plaj Dikili merkezinden sadece 5 dakika uzaklıkta bulunduğu için birçok insanın ilk tercih ettiği noktalardan biri.
Bu sebeple biraz kalabalık olsa da plaj yaklaşık 50 metre genişliğe ve 5 kilometre uzunluğa sahip olduğu için her zaman yer bulabileceğinize eminiz. Plaja girmek ücretsiz ancak şezlong veya şemsiye kiralamak isterseniz (20 ₺) civardaki işletmelere ücret ödemeniz gerekebilir. Kiralama işlemlerinin yanı sıra yeme-içme için de etrafınızda birçok işletme bulabileceksiniz. Dilerseniz dışarıdan yiyecek getirip, olabildiğince az para harcayarak muhteşem sahilin tadını çıkartabilirsiniz.
Aklınızda Bulunsun! Ege Denizi’nin kıyısındaki bu plajda su yavaş yavaş derinleştiği için güvenli bir yüzüş sağlayabilirsiniz. Ancak suyun oldukça soğuk olduğunu bilmenizde fayda var.
İpucu: Giderken yanınızda deniz kestanelerine ve taşlara karşı deniz ayakkabısı almanızı öneriyoruz. Uzun bir plaj olan Dikili Halk Plajı kumdan oluşmaktadır ancak bazı noktalarda iri ve keskin taşlar zarar görmenize sebep olabilir.
- Konum: Cumhuriyet, Sahil Yolu Cd., 35985 Dikili/İzmir
- Giriş Ücreti: Ücretsiz / Şezlong: 20 ₺
- Yol tarifi al >
2. Çandarlı Plajı
Burası Neresi? Dikili’de yer alan Çandarlı’nın popüler noktalarından biri de Çandarlı Plajı’dır. Sahip olduğu mavi bayrağıyla temizliğini belgeleyen Çandarlı Plajı, ücretsiz girişi sayesinde bölge halkının serinlemek için akın ettiği noktaların başında geliyor. Ayrıca bu plaj Çandarlı Kalesi’nin tam önünde bulunduğu için kale manzarası her daim gözünüzün önünde.
Soğuk suyu ve tertemiz plajıyla yaz aylarının en sevilen serinleme noktalarından birini, Çandarlı Halk Plajı oluşturuyor…
Aklınızda Bulunsun! Plajın etrafında kafe ve restoran benzeri işletmeler olduğu için yiyecek-içecek ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
- Konum: Çandarlı, 35985 Dikili/İzmir
- Giriş Ücreti:Ücretsiz
- Yol tarifi al >
3. Pissa Plajı
Burası Neresi? Pissa Plajı, Dikili’nin Bademli Köyü’ne bağlı olan Pissa Koyu’nda yer almaktadır.
Neden Gitmeliyim? Dikili’nin plajları arasında en çok ziyaret edilenlerden biri de Pissa Koyu’nda yer alan ve adını da buradan alan Pissa Plajı’dır. Bembeyaz kumlarıyla meşhur Pissa Plajı, turkuaza dönük renklerin eşliğinde tertemiz denizinde yüzmek hem mükemmel hem de ücretsiz… Sadece eğer ki otoparkı kullanacaksanız 15 ₺ gibi bir ücret ödeyerek arabanızı plajın hemen arkasındaki otoparka bırakabilirsiniz.
Aklınızda Bulunsun! Siz güneşlenirken etrafta seyyar satıcıların dolaştığını görebilirsiniz. Bunlardan çoğu Bademli Köyü’ne ait olan Koruk Suyu isimli üzüm suyundan yapılan soğuk ve serinletici içecek satılmaktadır. Güneşlenirken hararet bastıysa bu geleneksel lezzeti denemeyi düşünün deriz. 🙂
- Konum: Bademli, 11. Sk. No:26, 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Ücreti: Ücretsiz / Otopark 15 ₺
- Yol tarifi al >
4. Bademli Ilıcası
Burası Neresi? Bademli Ilıcası, Bademli Köyü’nde yer alan, doğal kaynak suyunun çıktığı sit alanlarıdır.
Neden Gitmeliyim? Dikili gezilecek yerler listesinin şifalı noktalarından olan Bademli Ilıcası, çok eski tarihlerden günümüze kadar hep şifanın arandığı, sıcak kaynak sularıyla meşhur noktadır. Herhangi bir tesis yapılmadan sadece taşlarla minik havuzların oluşturulduğu bu alanda suyun denizdeki sıcaklığı 40-45 derece kadar olduğu biliniyor.
Taşlardan yapılan bu mini havuzlar içerisinde kaldığınızda, kaynak suyunun içerisindeki hidroasetat iyonu sayesine romatizma ağrılarına, cilt hastalıklarına ve benzer ağrılı rahatsızlıklara oldukça iyi geldiği düşünülüyor. Bir işletme tarafından alınmadığı için ücretsiz faydalanabileceğiniz Bademli Köyü Ilıcasına sabah erken saatlerde giderseniz havuzlarda yer bulabilirsiniz.
- Konum: Bademli, 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Ücreti:Ücretsiz
- Yol tarifi al >
5. Zindancık Koyu (Killik Koyu)
Burası Neresi? Ege’nin koyları arasında henüz çok kişi tarafından keşfedilmediği için el değmemiş sayılabilen, konumu ve doğal mineralli killeriyle Dikili’de görülmesi gereken yerlerden biridir.
Neden Gitmeliyim? Dikili koyları arasında birçok yüzebileceğiniz temiz koy bulunuyor ancak aynı anda kamp yapmaya uygun çok az yer var. Kamp için gerekli ihtiyaçları karşılayabileceğiniz noktaların yer aldığı Zindancık Koyu, aynı zamanda sahip olduğu doğal killeriyle ilgi görüyor. Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olduğu düşünülen bu doğal killerle birlikte koyun ve kampın tadını çıkartmanız, güzel bir Dikili tatilinde aklınıza kalacak hoş bir anı olacaktır.
*Dikili Kamp Yerleri yazımızdan şehirde kampa uygun olan tüm enfes noktaları keşfedebilirsiniz.
İpucu: Kamp yapmayı düşünüyorsanız, koyun etrafında büfe, restoran ve ortak kullanıma uygun tuvaletler bulunuyor.
- Konum: Bademli Mh, Bademli 1. Sk No:214, 35980, 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Ücreti: Ücretsiz
- Yol tarifi al >
6. Kayra Plajı
Burası Neresi? Dikili ve Bademli köyü arasında yer alan, ücretli girişe sahip bir plajdır.
Neden Gitmeliyim? Halk plajlarında olmayan konforun sağlandığı ücretli plajlar; duş, şezlong, yemek servisi gibi bazı ayrıcalıklarla ön plana çıkıyor. Bunlardan biri olan Kayra Plajı’na sadece girişte ücret ödemesi yaparak içeride şezlong, şemsiye gibi ekipmanlara ücret ödemeden kullanabiliyorsunuz. Ayrıca plaj temizlik standartları sayesinde mavi bayrağa da sahiptir. Yorulmadan sadece denizin keyfini çıkartmak isterseniz Kayra Plaj tercih edilebilir.
- Konum: Bademli, Bademli Yolu Cd. No:1, 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Saatleri: 08:30-20:00
- Giriş Ücreti: 30 ₺
- Yol tarifi al >
7. Fame Beach & Bungalov
Neden Gitmeliyim? Dikili’de hem plaj hem de ücretli konaklama hizmeti sunan Fame Beach Bungalov, en popüler işletmelerden biridir. Tertemiz plajı ve geniş kumsalının yanı sıra, giriş yaptıktan sonra kullanabileceğiniz duş, restoran ve şezlong hizmetlerini de sağlıyor.
Burası gündüz yüzmek isteyenlere açıkken, dileyenler bungalov evlerde kalıp, konaklayabiliyorlar. Fame Beach Bungalov kiralama için buradan detaylı bilgi alabilirsiniz ancak konaklama yapmadan da sadece giriş ücreti ödeyerek bu işletmenin plaj kısmını kullanabilirsiniz. Dikili’de rahat ve konforlu bir yer arıyorsanız Fame Beach tam size göre!
- Konum: Bademli Mah, Fener Sk No:20, 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Saatleri: 08:30-20:00
- Giriş Ücreti: 30 ₺ / Loca 100 ₺
- Yol tarifi al >
-Adalar
8. Kalem Adası
Burası Neresi? Dikili’nin açıklarında yer alan Kalem Adası, Ege’nin Maldivler’i olarak adlandırılan doğasıyla büyüleyen bir adadır.
Neden Gitmeliyim? Dikili’nin kalabalık sahillerinden biraz olsun uzaklaşıp, tamamen kum plajları ve turkuaz renkli sularına ulaşmak isterseniz Kalem Adası’na gitmeniz yeterli… Dikili’den feribotlarla ulaşabileceğiniz Kalem Adası üzerinden sadece Oliviera Resort isimli bir otel bulunmakta olup, başka hizmet alabileceğiniz bir işletme bulunmuyor.
Bu otelde kalıyorsanız adaya tüm ulaşım ve kiralama hizmetleri ücretsiz olurken, günübirlik ziyaret etmek isterseniz plaja giriş ve otel feribotuyla ulaşım hizmetleri 350-400 ₺ civarında tutuyor. İzin olmadan girilemeyen bu adaya ayak basmadan civarında yüzmek isterseniz Kalem Adası Turları na katılmayı düşünebilirsiniz.
*Doğal Yerler
-Şelaleler
9. Aşıklar Şelalesi
Burası Neresi? Aşıklar Şelalesi, Dikili’nin Nebiler Köyü içerisinde yer alan doğal bir alandır.
Neden Gitmeliyim? Nebiler Köyü’nde gezilecek doğa harikası pek çok yer olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan biri olan Aşıklar Şelalesi, ilginç hikayesi ve muhteşem görüntüsüyle görülmesi gereken yerlerden ilki.
Aşıklar Şelalesi’nin adı nereden geliyor? Diye merak ediyorsanız bu köklü hikâyeyi sizlere anlatalım. Yörük Ali ve Padişahın kızı Sümeyra arasında geçen bu hikâyede, istenmeyen damat olan Ali’ye padişah tarafından uyarı gider ve buralardan uzaklaşması söylenir.
Aşkından vazgeçmeyen ve burada kalan Ali, Nebiler Vadisi’nde gizlice Sümeyra ile görüşmeye devam eder. Evlenmelerine izin verilmeyen iki aşık her görüştüklerinde saatlerce ağlarlar ve bir gün askerler tarafından fark edilirler. Hikâyeye göre, askerler onları öldürecekken birdenbire ‘’sonsuza kadar birlikte olmak, hiç ayrılmamak’’ adına ettikleri dua kabul olur ve iki aşık akan bu şelaleye dönüşürler.
Adını buradan alan ve sonsuza dek bu aşıkları buluşturan şelale Dikili’nin çok bilinmeyen doğal güzellikleri arasınadır. Bazen şelale etrafında kamp yapmak, yüzmek ve spor yapmak isteyenler tarafında ziyaret edilirken, yaz aylarında turistlerin gelmesiyle günü birlik olarak yoğunluklar yaşanabilir. Şelale ve etrafındaki göleti görmek için biraz çaba harcamanız gerekiyor ancak yürüyeceğiniz yola değecek bu güzelliği görmeyi ihmal etmeyin.
Aklınızda Bulunsun! Aşıklar Şelalesi civarında gezilecek yerler arasında bulunan; Ağlayan Mağara ve Ece Çağlayan’ını görmeyi ihmal etmeyin…
İpucu: Şelale manzarasının muhteşemliği eşliğinde vakit geçirmek isterseniz, şelalelerin girişinde bulunan restoranda oturabilirsiniz.
- Konum: Nebiler Köyü, Dikili, İzmir
- Giriş Saatleri: 08:00-19:00
- Giriş Ücreti: 10 ₺
- Yol tarifi al >
10. Ece Çağlayanı
Burası Neresi? Nebiler Köyü içerisinde yer alan Ece Çağlayanı, Aşıklar Şelalesi’nden 30 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz, temiz suyu ve göletiyle yüzmeye uygun doğal bir alandır. Aşıklar Şelalesi’ne göre çok daha az kişi bildiği için gezmek daha rahat ve su daha berrak olacaktır. Görmenizi tavsiye ediyoruz.
- Giriş Saatleri: 08:00-20:00
- Giriş Ücreti: Ücretsiz
- Yol tarifi al >
-Mağaralar
11. Ağlayan Mağara
Burası Neresi? Ağlayan Şelalesi’nin hemen üzerinde bulunan ufak bir mağara.
Neden Gitmeliyim? Aşıklar Şelalesi’nde anlattığımız hikâyenin bir diğer ucunu Ağlayan Mağara oluşturuyor. Şelalenin hemen sağ tarafında yer alan mağaranın adıysa padişahın hikayesinden gelmekte.
Rivayete göre kızı Sümeyra’nın ölümüyle kendini buraya kapatıp sürekli ağlayan padişahın göz yaşları bu mağarada yer etmiş… Hatta dikkatli bakarsanız mağara duvarlarında gerçekten minik damlacıklara benzeyen şekiller görebilirsiniz. Bu etkileyici hikâyeyi yarım bırakmayıp Aşıklar Şelalesi’nin hemen yanındaki Ağlayan Mağara’yı görmelisiniz.
- Konum: Nebiler, 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Ücreti: Ücretsiz
- Yol tarifi al >
-Parklar
12. Karagöl Tabiat Parkı
Burası Neresi? El değmemiş bir doğal alan olan Karagöl Tabiat Parkı, volkanik hareketlerle oluşmuş krater gölünün bulunduğu ekolojik bir alandır. Civarında yapılacak çok bir şey olmamakla beraber göl etrafında gezi ve spor için tercih edilebilen, Dikili gezilecek yerler arasında az bilinen gizli cevherlerden biridir.
- Giriş Saatleri: 24 saat açık
- Giriş Ücreti: Ücretsiz
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
*Çocuklar İçin Uygun Yerler
13. Alder Aquapark
Burası Neresi? Dikili’de bulunan Alder Aquapark, farklı boyut ve derinliklere sahip havuzların su oyuncaklarıyla süslendiği, şehrin en eğlenceli aynı zamanda serinletici noktasıdır.
Neden Gitmeliyim? Dikili plajlarının güzelliğini gölgede bırakacak tek şey, serinlerken aynı zamanda eğlenmek olabilir… Yaz boyunca serinlemek isteyenlerin en favori adreslerinden olan Alder Aquapark sadece Dikili çevresinden değil, oldukça yakında bulunan Bergama’dan ve İzmir merkezinden de ziyaretçilerini ağırlıyor.
Dikili tesisi içerisinde her şeyin düşüldüğü oldukça büyük bir alanda tüm gün kesintisiz eğlence sunan aktivitelerle dolu. Çok büyük iki kaydırağın ve üstü kapalı tünel kaydırağın yer aldığı aquapark aynı zamanda yüzme bilmeyenler için rahatlıkla eğlenebileceği alanlara sahip. Profesyonel yüzücülere yönelik derinlikteki havuzların yanı sıra, yüzme bilmeyenlere derinliği 1,50 kadar havuzlarıyla rahatlıkla yüzebiliyorsunuz.
Tabi Dikili’de çocukla yapılacak şeyler arıyorsanız, Alder Aquapark bunun içinde harika olacaktır. Siz güneşlenir veya yüzerken, çocuklarda onlara özel ayrılmış alandaki derin olmayan yüzme havuzlarında vakit geçirip, küçük su oyuncaklarıyla oynayabiliyorlar. Anlayacağınız her şeyin düşünüldüğü Alder Aquapark’ın tadını çıkartmak için sabahın erken saatlerinde gidip, havuz kenarındaki şezlonglardan birine uzanmalısınız…
- Konum: İsmetpaşa, 383. Sk., 35980 Dikili/İzmir
- Giriş Saatleri: 10:00-19:00
- Giriş Ücreti: 50 ₺ / 0-5 yaş ücretsiz
- Yol tarifi al >
14. Atatürk Botanik Bahçesi
Burası Neresi? Türkiye’nin en kapsamlı bitki çeşitliliğine sahip olan botanik bahçelerinden sayılan Atatürk Botanik Bahçesi, Dikili gezilecek yerler listesinin en kıymetli noktaları arasında. Yukarıda belirttiğimiz gibi Macit Ersoy tarafından açılmış olup, açıldığı günden bugüne 30 hektarlık alanında çalışmalar hız kesmeden devam etmiştir. Boş bir alanda yapılan çalışmalar sayesinde ufacık tohumlar büyüyüp, günümüzdeki muhteşem bahçeyi oluşturmuştur.
Neden Gitmeliyim? İçerisinde 3,000 kadar bitki türünün yer alması girdiğiniz andan itibaren tertemiz bir havayı, doğa kokusunu içinize çekme isteği uyandırıyor. Bu botanik bahçeyi gezerken sokaklarda, her bahçede gördüğümüz klasik yeşil alanları görmeyi beklemeyin. Çünkü burada alışagelen bitki türlerinin yanı sıra Macit Ersoy’un yurt dışından getirdiği, Türkiye’de çok yaygın olamayan bitkiler yer alıyor. Bitki çeşitliliğin hala arttırıldığı Atatürk Botanik Bahçesi, Dikili gezilecek yerler listenizin en güzel kokan ve hatta en huzurlu noktası olacağına eminiz…
- Konum: Kızılçukur, 35980 Dikili/İzmir
- Yol tarifi al >
*Yakınında Gezilecek Yerler
15. Çandarlı
Burası Neresi? İzmir’in Dikili ilçesine bağlı olan Çandarlı, Dikili’ye sadece 18 km uzaklıkta bulunan bir köydür. Her gün İzmir ve Dikili merkezinden ulaşımın bulunduğu Çandarlı köyü kolay ulaşımı ve gezilecek yerleriyle meşhur, görülmesi gereken yerlerden biri…
Neden Gitmeliyim? Dikili civarında gezilecek güzel gezi noktalarına bakıyorsanız, konumu ve kabarık gezi listesiyle Çandarlı’yı tercih edebilirsiniz. Tarihi dokunun doğa ve denizle iç içe olduğu bu şirin köyü ziyaret ederek Dikili’nin daha sakin ve huzurlu bir noktasını da keşfetmiş olacaksınız. Turistlerin çok fazla akın etmediği Çandarlı’da gezilecek yerler arasında; Çandarlı Kalesi, Pitane Antik Kenti, Denizköy ve Çandarlı Plajı gibi noktalar yer alıyor. Ayrıca daha az hareketli olduğundan bahsettiğimiz bu köyde daha geleneksel bir tatil sürme imkânı da bulabilirsiniz.
İpucu: Çandarlı’ya gittiğinizde Pitane Lokantası’na uğrayıp, geleneksel köy kahvaltısının tadına bakmadan dönmeyin deriz…
*Çandarlı-Dikili arası mesafe: 19 km – 22 dk
*Çandarlı-İzmir arası mesafe: 128 km -1 saat 20 dk
16. Bademli Köyü
Burası Neresi? Dikili’ye bağlı bu köy, sakin olması kadar sahip olduğu plaj ve gezi noktalarıyla Dikili’nin öne çıkan noktalarından biridir.
Neden Gitmeliyim? Dikili’yi keşfederken şehri biraz daha sevmenizi sağlayacak bu harika köyü görmenizi şiddetle öneriyoruz. Neden derseniz; masmavi deniz, beyaz kumlar, sıcakkanlı halk, sessiz sokaklar ve huzurlu bir hayat… daha ne anlatalım!
Kalem Adası’na beş dakika uzaklıktaki bu muhteşem köyü görün ve mutlaka yerel ürünlerin satıldığı tezgahlardan alışveriş yapın!
*Bademli Köyü-Dikili arası mesafe: 9 km – 13 dk
17. Nebiler Köyü
Burası Neresi? İzmir’in Dikili ilçesine bağlı olan Nebiler Köyü, ilçenin en sevilen gezi noktalarına ev sahipliği yapan küçük bir köy. El değmemiş doğası içerisindeki doğal güzellikleri; Aşıklar Şelalesi, Ağlayan Mağara, Ece Çağlayanı ve daha pek çok noktasıyla Dikili’de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
*Nebiler Köyü-Dikili arası mesafe: 16 km – 16 dk
18. Bergama
Burası Neresi? İzmir’in ilçelerinden biri olan Bergama, birçok ilkin yaşandığı eski ve yeninin buluştuğu tarih kokan bir şehirdir.
Neden Gitmeliyim? Dikili’ye oldukça yakın olan Bergama, İzmir’in en güzel şehirlerinden biridir. Tek başına UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 9 noktaya ev sahipliği yapan bu güzel şehir, son zamanlarda İzmir’in en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biri. Antik dönemlerde de popüler bir yerleşim yeri olduğu, çok sayıda medeniyetin evi olduğu bilinen Bergama, kültürel ve tarihi güzelliğini günümüze kadar ulaştırmıştır.
İzmir’in güzel şehri Bergama’da gezilecek yerler arasında; Bergama Zeus Tapınağı, Bergama Antik Kenti, Kızıl Avlu ve Bergama Müzesi gibi hoş noktalar yer alıyor. Ayrıca Bergamayı gezdikten sonra vaktiniz kalırsa, dilerseniz İzmir’e yakın gezilecek yerler listesindeki yerlere de göz atabilirsiniz.
Tarihi ve kültürel dokunu arasında zaman yolculuğuna çıkar gibi hissettirecek bu muhteşem şehri, Dikili yakınlarında gezilecek yerler listenize ekleyin ve tadını çıkartın!
*Bergama-Dikili arası mesafe: 30 km -29 dk.
*Yapılacak Şeyler
-Yapmadan Dönme
- Kalem Adası’na ulaşıp, günübirlik bir gezi yapın!
- Zindancık Koyu’na gidip kil banyosu yapın ve yanınızda götürmek için kil toplayın!
- Geleneksel bir lezzet olan Koruk Şerbeti’nin tadına bakın!
- Nebiler Köyü’nde doğa içerisinde trekking yapın!
*Tarihi Yerler
Tarihi dokusunu korumayı başarmış şehirlerden biri olan Dikili’nin gezilecek yerleri kadar görülmesi gereken nefes kesici tarihi noktaları bulunuyor. Sadece koy ve denizden ibaret olmadığını göreceğiniz bu şehrin kültürel derinliğine inmek için Dikili’nin Tarihi Yerleri yazımıza göz atmayı unutmayın.
*Alışveriş
Dikili, birçok küçük tatil beldesi gibi daha çok yazlık ürünler, takılar ve doğal gıdalar üzerine kurulu alışveriş noktalarına veya Pazar alanlarına sahiptir. Dikili’de genellikle Adnan Menderes Caddesi üzerinde yoğunlaşan mağazalarda klasik sayılabilecek magnet ve deniz kabuklarının boyanarak, yapıştırılarak yapıldığı süs ürünleri yer alır. Bunun dışında bölgenin organik gıdalarının satıldığı sebze-meyve dükkanları da revaçtadır.
Buralardan alabileceğiniz en güzel ve lezzetli şeylerden biri organik dağ kekiği ve zeytinyağı olabilir. Bunlardan yapılan sabunlarda minik tezgahlarda bazen dükkanlarda bazense yol kenarında köylüler tarafından satılmaktadır. Her şeyin cüzi fiyatlara satıldığı bu şirin ilçede daha tekstil üzerine bir alışveriş yapmak isterseniz el emeğinin yansıtıldığı halı ve kilimlere göz atabilirsiniz.
Halılar biraz pahalı ve ağır olabileceği için kilimlere de göz atabilirsiniz. Belki duymuşsunuzdur ‘’Yağıcbedir Halısı ‘’ olarak satılan halılar Yörük yaşamını geleneksel motiflerle yansıtan koyu bordo, siyah ve lacivertin ağırlıkta olduğu geleneksel bir halı türüdür. Çok ağır olmayan ancak şık denebilecek güzellikteki Yağıcbedir halısı Dikili’deki birçok dükkânda kolaylıkla bulunabiliyor.
*Gece Hayatı
Dikili gece hayatı rehberimizi sizlere sunmak için henüz hazırlama aşamasındayız. Dikili gece hayatı yazımızı beklerken, Dikili’nin bağlı olduğu şehri İzmir Gece Hayatı hakkında fikir sahibi olabileceğiniz yazımızı inceleyerek, şehrin hareketli geceleri hakkında biraz bilgi toplayabilirsiniz.
*Şehir içi Ulaşım
Tahmin edebileceğiniz gibi İzmir’in bu küçük ilçesinde sanıldığı kadar çok ulaşım ağı bulamayacaksınız. Şehir içerisinde ve civar köylere minibüslerle ulaşım tek yol olurken, Dikili Otogarı’ndan şehrin diğer noktalarına veya şehrin dışına ESHOT otobüsleriyle gidebiliyorsunuz. Tabi, Dikili’de toplu taşıma tek araç değildir. Gittiğinizde aşağıda sizlerle paylaştığımız kiralama noktalarından araba veya motor kiralayarak şehir içi ulaşımını kendiniz için kolay bir hale getirebilirsiniz.
-Eshot tam bilet ücreti: 2,50 – 3,26 ₺
-Dikili’de Araç Kiralama
- Yalı Rent A Car – (0232) 671 74 91
- Kontrol Rent A Car- 0554 873 54 03
- Kalfa Rent A Car- 0532 584 19 38