Çorum’da Ne Yenir? – İşte Size Çorum Mutfağının En Lezzetli 12 Yemeği

Çorum Mutfak Kültürü

Leblebisiyle tüm ülkeye nam salmış Çorum, leblebisi kadar keşfedilmeyi bekleyen yemekleri ile de öne çıkmaktadır. Köklü bir tarihi olan ve Hitit uygarlığına başkentlik yapmış Çorum topraklarında bu tarihi özellikler mutfak kültürüne de yansımış ve ortaya zengin bir mutfak çıkmıştır. Birçok çeşit yemeği olan Çorum mutfağı, bu köklü tarihin ve bulunduğu coğrafyanın izlerini taşır.

Meşhur çorum beşlisi olarak adlandırılan ve düğünlerde misafirlere ikram edilen düğün çorbası, yahni, pilav, su böreği ve baklava şehrin en ünlü yemeklerindendir. Bunların yanında İskilip dolması, yırtma aşı, söbelek dolması, madımak, Çorum’un ünlü leblebi tozu ile hazırlanan teltel tatlısı gibi bölgenin kültürünü yansıtan yemekler Çorum mutfağının sevilen yemeklerindendir.

Çorum şehir merkezinde Çorum’a özgü bu lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz birçok restoran bulunmaktadır. Sizler için hazırladığımız Çorum yöresel yemekleri listesinde Çorum mutfağının en sevilen yemeklerini bulabilirsiniz.

Pratik Bilgiler

Çorum’dan Alınabilecek Yiyecekler: Çorum denilince akla ilk meşhur leblebisi gelir. Taptaze sıcacık leblebiye kimse karşı koyamıyor. Üstelik Çorum’a geldiyseniz kokuları siz şehri keşfetmeye başlarken burnunuza gelip sizi adeta kendisine çekiyor. Çorum’dan ayrılmadan önce muhakkak levlebi almanızı tavsiye ederiz. Leblebinin yanı sıra Kargı tulum peyniri, alıç sirkesi, kozalak şurubu pekmezi, kavut, erişte, ev yapımı kuskus, İskilip mantısı ve meşhur Çorum baklavasını satın alabilirsiniz.

Çorum’un En Meşhur Tatlısı: Çorum’un kendine has özel baklavası mutlaka şehirden ayrılmadan önce alınmasını tavsiye ettiğimiz tatlı çeşitleri arasındadır. Baklava dışında yine yöresel baklava olan sıkmayı ve haşhaşlı tel tel çöreğinden alabilirsiniz.

Çorum’dan Alınabilecek Doğal Ürünler: Çorum şehir merkezinde, İskilip ve Kargı ilçelerinde yöreye özgü birçok doğal ürün ve yiyecek bulabilmeniz mümkündür. Baharatlardan bakliyat ürünlerine varıncaya kadar mutfaklık ürün satın alabilirsiniz. İskilip mantısı, ev yapımı reçel çeşitleri, fındık ezmesi ürünler Çorum’dan alabileceğiniz doğal ürünler arasındadır. Ayrıca kahvaltılık ürünler satan dükkânlardan köy yapımı peynir, tereyağı, pekmez ve reçel gibi ürünleri de bulabilirsiniz.

Çorum Yöresel Yemekleri

Kuzu Tandır

Ülkemizin birçok yöresinde birçok farklı teknikle Kuzu tandır yapılmaktadır. Her yörede sevilerek tüketilen Kuzu Tandır Çorum mutfağının da yöresel yemekleri arasındadır. Kuzu etinin uzun saatler kısık ateşte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzet, ağızda dağılan lokum gibi etiyle damaklarda unutulmayan bir lezzet bırakıyor. Çorum kebap kültürünün önemli özelliklerinde biri olan yağlı pide ile ikram edilen Kuzu Tandır et yemeklerini sevenlerin favorisi olacak. Çorumda birçok restoranda bulabileceğiniz aynı zamanda özel günlerde köylerde özel olarak hazırlanmış tandırlarda hazırlanan ve lezzetine hayran olacağınız Çorum’un bu meşhur yemeğini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: Kebapçızade Nurettin Usta
  • Fiyat Aralığı: Yüksek Seviye
  • Adres: Kunduzhan, Taşhan Cad., No: 19, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0543 830 68 65
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemek öncesi başlangıç olarak yöresel bir çorba tercih edebilir, kebabın yanına da meze ve salataları yiyebilirsiniz.

Yaprak İçi Aşı

Çorum’un bir diğer yöresel yemeği de en bol malzemeli yemeği olan Yaprak İçi Aşı. Bu yemeğin içinde yok yok! Mercimekten nohuta, kuru börülceden bulgura çeşit çeşit malzemeden yapılan bu yemeğin olmazsa olmazı bol acı. En büyük özelliği ise asma yaprağı ile servis edilmesi. Çorum ve çevresinde en çok yapılan yemeklerden biri olan ve özel günlerde sofraların baş tacı olan bu yemek hem sağlıklı hem de besleyici. Sadece Çorum’da yiyebileceğiniz, yaprağın yaprak sarma dışında başka bir şekilde kullanıldığı nadir yemeklerden biri olan Yaprak içi aşı yemeğini Çorum’a yolunuz düşerse mutlaka denemelisiniz. Özellikle de bakliyat seviyorsanız bu yemek en sevdiğiniz yemek olacak.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan yaprak içi aşı yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Pastırmalı Madımak

Çorum ve çevresinde çok fazla bulunan ve Anadolu’nun en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan otlarından biri olan ve birçok farklı şekillerde değerlendirilen madımak otu ile yapılan bu yemek ıspanak yemeğini andırıyor. Ama tadına bakıldıktan sonra içinde bulunan pastırmalar ile farkını ortaya koyuyor. Madımak otunun hafif lezzeti ile pastırmanın baskın tadı birleştiğinde ortaya çıkan eşsiz lezzet ile bir çatal alanlar bir daha bırakamıyor. Görüntüsü ile de görenler tatmadan edemiyor. Mevsiminde toplanan madımak otları güzelce ayıklanıyor. Söylemeden geçmeyelim madımak otunu ayıklamak biraz zahmetlidir. Ayıklanan madımaklar ince ince doğranır ve soğan salça ve pastırma ile güzelce pişirilir. Çorum’a özgü bu lezzetli yemeği mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan pastırmalı madımak yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Söbelek Dolması

Söbelek Dolması Çorum’un en çok sevilen ve daha çok özel misafirlere yapılan bir yemek türüdür. Çorum’un en özel lezzetlerinden biri olan Söbelek Dolması bir mantar yemeğidir. Özelliği ise çorum ve civarında yetişen bir mantar olan kuzugöbeği ya da morel mantarı olarak adlandırılan mantarlardan yapılıyor olmasıdır. Eşit boylardaki mantarların içerisine bulgurla hazırlanan harç doldurulur ve az su ile kısık ateşte yavaşça pişirilir. Pişerken bile kokusu ile insanların iştahını açan bir lezzet çıkar ortaya. Bildiğiniz bütün dolmaları unutun ve sadece Çorum ve çevresinde yetişen mantardan yapılan ve bu yüzden sadece Çorum’da deneyebileceğiniz bu lezzeti Çorum’a yolunuz düşerse mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/iskilip_dolma_evi/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Ulukavak, Söğütevler 1. Cad., No: 1, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0364 626 2 626
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Başlangıç olarak çorba tercih edebilir, dolma yanına ise sirkeli cacık ve ayran alabilirsiniz.

Çorum Mantısı

Türk mutfağında mantının ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Birçok ilimizin farklı şekillerde yapılan kendine has mantı çeşitleri vardır. Çorum Mantısı da kendine has özellikleri ve lezzetiyle size bildiğiniz bütün mantıları unutturacak.  Çorum usulü mantı hamuru, dana kıyması, bol salçalı sosu ve tereyağı ile damaklarda lezzet patlaması yaşatacak bir mantı çeşidi. Çorum mantısının özelliği kıymalı mantının içine değil üzerine konulması. Kayseri mantısı şeklinde kapatılan hamurlar fırında kurutulur. Kuru mantılar suda haşlandıktan sonra tabağa alınır ve üzerine kıymalı harç konulur. Sarımsaklı süzme yoğurt ve üzerine dökülen kızgın yağ ile de lezzetine lezzet katılmış olur. Mantı zevkinizi gözden geçirmenize neden olacak Çorum usulü mantı, Çorum’a yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/katiplerkonagirestaurant/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Karakeçili, 2. Sk., No: 20, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Salı – Pazar günleri arasında 10:00 – 22:00 saatlerinde açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.
  • Telefon: 0364 214 42 42
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğiniz sonrası buranın baklavalarını deneyebilirsiniz.

Yırtma Aşı

Adını içinde bulunan asma yapraklarının yırtılarak yemeğin içine konulmasından alan Yırtma Aşı, Çorum’un muhteşem yöresel yemeklerinden bir tanesidir. Yarmadan yapılan bu yemeğe ister kemikli et ister kuş bağı et eklenerek lezzeti ikiye katlanır. En çok tercih edilen et ise kuzu inciktir. Bu yemeğin tadını bilenler bu yemeğe en çok kuzu inciğin yakıştığını söylerler. Üzüm yapraklarının ekşiliği ile damaklarda kendine has bir tat bırakan Yırtma Aşı, Çorum’da en çok sevilen ve yapılan yemeklerden bir tanesidir. Genellikle eve gelen özel misafirler bu yemek ile ağırlanır. Çorum’da birçok yerde yiyebileceğiniz etin ve üzüm yaprağının muhteşem buluşması ile yapılan bu lezzeti mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan yırtma aşı yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Keşkek

Anadolu’nun birçok yöresinde farklı tekniklerle ve malzemelerle yapılan keşkek, Çorum’un da özel lezzetlerinden bir tanesidir. Yöresel bir çorum yemeği olan keşkek özellikle köy düğünlerinin ve ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Köy düğünlerinde kazanlarda pişirilerek gelen misafirlere ikram edilen keşkek, ramazan ayında da malzemeleri hazırlanarak sabah erken saatlerde güveç tencerelerle fırına atılır ve akşama kadar yavaş yavaş pişirilir.

Çorum keşkeğiniz özelliği koyun etiyle yapılıyor olmasıdır. Koyun eti ve yarma ile yapılan bu yemek lezzetiyle yiyenleri büyülüyor. Hele bir de yanında turşu ve salata varsa tadına doyum olmuyor. Yarmaların doyuruculuğu ve etin bol proteini ile oldukça besleyici olan bu lezzet tek başına bir ana yemek olarak tüketiliyor. Bu besleyici ve lezzetli yemeğe asla hayır diyemeyeceksiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/katiplerkonagirestaurant/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Karakeçili, 2. Sk., No: 20, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Salı – Pazar günleri arasında 10:00 – 22:00 saatlerinde açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.
  • Telefon: 0364 214 42 42
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğiniz sonrası buranın baklavalarını deneyebilirsiniz.

İskilip Dolması

Daha çok Çorum’un İskilip ilçesinde yapılan bu dolmanın tarihinin Hititlere kadar dayandığı tahmin edilmektedir. Bölgenin geleneksel yemeklerinden biri olan İskilip dolması, halk arasında ca dolması olarak da biliniyor. Özel günlerin vazgeçilmezi olan yemek, çorum düğünlerinde dolmacı olarak adlandırılan aşçılar tarafından yapılıyor ve gelen misafirlere ikram ediliyor.

Yapımı ustalık gerektiren bu özel yemek büyük kazanlarda pirinç, et, et suyu ve kuyruk yağı ile pişiriliyor. Emeği bol olan ve yapımı neredeyse 15 saat süren bu lezzet verilen emeğin karşılığını tadıyla fazlasıyla karşılıyor. Osmanlı döneminde askerlerin sefere çıkmadan önce yediği yemek olan, yumuşacık tel tel ayrılan eti ile kendine hayran bırakan bu lezzeti İskilip ilçesinde birçok restoranda bulabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/iskilip_dolma_evi/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Ulukavak, Söğütevler 1. Cad., No: 1, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0364 626 2 626
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Başlangıç olarak yöreye özgü çorbalardan birini tercih edebilirsiniz.

Sırık Kebabı

Eşkıya Kebabı olarak da bilinen Sırık Kebabı, Sinop ve Çorum illerinde meşhur olan kebap çeşitlerinden bir tanesidir. Çorum’da özellikle Kargı ve Osmancık ilçelerinde yapılan sırık kebabı, ustalar tarafından hala orijinal şekliyle yapıldığı için bölgenin gastronomik anlamda önemini arttırmaktadır. Sırık kebabının lezzetli olması kuzu seçimine, ateş ve odunun cinsine kadar birçok ayrıntıya bağlıdır. Bu nedenle de bu kebabın orijinal hali mutlaka Çorum’da gerçek ustasından yenilmelidir.

Çorum’un yöresel yemeklerinin başında gelen bu kebabın özelliği özenle seçilmiş 4-6 aylık kuzu veya oğlak etiyle yapılıyor olmasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi sırığa geçirilen et uzun süre çevrilerek pişirilir ve ağızlarda dağılan yumuşacık bir kıvam alır. Çorum’a yolunuz düşerse bu kebabı nerde yiyebileceğinizi öğrenin ve denemeden şehirden ayrılmayın.

  • Nerede Yenir: İkinci Bahar Lokantası
  • Fiyat Aralığı: Yüksek Seviye
  • Adres: Yavruturna, Kulaksız Sk., No: 5/A, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0364 225 62 62
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim:

Hingel Mantısı

Hamur, et ve sarımsaklı yoğurt üçlüsünü sevmeyen yoktur. Türk mutfağında da bu üçlü farklı şekillerde yorumlanıyor ve sunuluyor. Bir çeşit mantı olan ve farklı görüntüsüyle de diğer mantılar içerisinde fark taratan Hingel mantısı, mantı sevenlerin kalbini fethedecek. Çorum’a özgü bu lezzet en çok Çorum’un Alaca ilçesinde yapılıyor.

Çorum’un klasik mantısından farklı olarak Hingel mantısı daha büyük ve örgü şeklinde hazırlanıyor. İçerisine de tercihe göre kıyma yerine patates de konulabiliyor. Her biri oldukça büyük ve doyurucu olan mantılar ne şekilde yapılırsa yapılsın deneyenler tarafından çok seviliyor. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile birleşince de ortaya unutulmayacak bir lezzet çıkıyor. Hem şekliyle hem de lezzetiyle size bildiğiniz tatlıları unutturacak bu mantıyı mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Hingel mantısını Çorum genelindeki yöresel yemekler menüsüne sahip lokanta ve restoranlarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Çorum Yöresel Çorbaları

Çatalaşı Çorbası

Çatalaşı Çorbası
Fotoğraf: Sabah

Çorum yemekleri ile olduğu kadar çorbalarıyla da meşhur bir il. Çorum’un yöresel çorbalarının başında da Çatal Aşı Çorbası geliyor. Ana malzemesi yeşil mercimek olan bu çorbada yeşil mercimeğe yarma da eşlik ediyor ve ortaya oldukça doyurucu bir çorba çıkıyor. Her ne kadar çorba kategorisinde olsa da doyurucu olması ile ana yemek kategorisinde olsa da kimse şaşırmaz. Çorum mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan bu çorba, genellikle turşu ve taze soğan ile servis ediliyor ve ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Klasik çorbalardan sıkılan ve farklı bir çorba arayışında olanların favori çorbası olacak Çatal Aşı Çorbasını Çorum’da birçok çorbacıda ve restoranda bulabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/katiplerkonagirestaurant/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Karakeçili, 2. Sk., No: 20, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Salı – Pazar günleri arasında 10:00 – 22:00 saatlerinde açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.
  • Telefon: 0364 214 42 42
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Çorba sonrası ana yemek olarak yöresel kebap türlerinden tercih edebilirsiniz.

Mercimekli Hamuraşı Çorbası

Mercimekli Hamuraşı Çorbası
Fotoğraf: Mutfak Lezzeti

Çorum’un sevilen yöresel çorbalarından biri olan Hamuraşı Çorbası yörenin en çok yapılan çorbalarından biridir. Evde açılıp küçük küçük kesilerek kurutulmuş kare hamurlardan hazırlanan bu çorba zahmetli olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Çorum yöresinin maharetli kadınları bu çorbanın hamurunu toplu olarak açıp kurutur ve kış boyunca kullanır. Bu şekilde yapıldığında bu çorba daha pratik bir çorba olur.

Tam bir protein deposu olan yeşil mercimekler ile doyurucu hamurun birleşimi ile hazırlanan bu çorba, çorbalar kategorisinde olmasına rağmen en az bir ana yemek kadar doyurucudur. Pişirilen yeşil mercimek ve hamurların üzerine kızdırılmış tereyağı ile nane eklenir ve damak zevkine göre sarımsaklı yoğurt eklenerek servis edilir. Yapımı zahmetli ama lezzeti efsane olan bu çorbayı mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan mercimekli hamuraşı çorbasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Çorum Tatlıları

Sıkma Baklava

Ülkemizin milli tatlısı olan baklava neredeyse tüm illerde farklı şekillerde yapılıyor. Her haliyle ayrı lezzetli olan tatlıların kralı baklava Çorum’da da değişik şekillerde yapılıyor. Sıkma baklava da bunlardan biri. Çorum’da bol bol yapılan sıkma baklava, hem rengiyle hem şekliyle hem de tadıyla farkını ortaya koyuyor. Kente özel en popüler tatlılardan olan sıkma baklava görüntüsü nedeniyle bu ismi almıştır. Özel pişirme tekniği sayesinde bu tatlının rengi diğer baklavalardan farklı olarak beyaz. En çok da bu özelliğiyle dikkat çeken bu tatlı içerisindeki bol ceviz ile de parmak ısırtan cinsten bir lezzet ortaya koyuyor. Çorum’da özel günlerde sıkça yapılan ve sofralarda yerini alan bu tatlıyı birçok tatlıcıda bulabilirsiniz. Tatmadan şehirden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: Sıkma baklavayı Çorum genelindeki pastane ve tatlıcılarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Orta seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Çorum Baklavası (Gül Baklava)

Çorum Baklavası

Ülkemizde en popüler olan ve herkes tarafından severek tüketilen baklava Çorum’da da birçok farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan biri de gül baklavası olarak da bilinen Çorum baklavası. Çorum’un yöresel tatlılarının başında gelen Çorum Baklavası, Çorum düğünlerinde, bayramlarda yapılır ve gelen misafirlere ikram edilir. Özel misafirlere hazırlanan yemeklerin ardından da en çok tercih edilen tatlı olan baklava Çorum ve çevresinde uzun yıllardan beri yapılmaktadır ve günümüze kadar da popülerliğini korumuştur. Açılan hamurun içerisine bol ceviz konulduktan sonra gül şekli verilerek hazırlanan tatlının üzerine fırında iyice kızardıktan sonra şerbeti dökülür ve soğuduktan sonra servis edilir. Çorum’a yolunuz düşerse denemeniz gereken lezzetlerden biri olan Çorum Baklavasını Çorum merkez de birçok tatlıcıda bulabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/tatlici_aliusta/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Yeniyol, Gazi Cad., No: 40/C, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0364 213 00 07 – 0364 213 34 47
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Buranın sütlü baklavasını de denemenizi tavsiye ederiz.

Teltel

Enfes Çorum yemeklerinden sonra ağzınızı tatlandıracak Çorum’un meşhur tatlılarından biri olan Teltel, özellikle pişmaniye sevenlerin favorisi olacak. Pişmaniyenin damaklarda bırakan tadı sevenler için bir numaralı tatlı olan Teltel, yapımı zahmetli olmasına rağmen Çorum’da sıklıkla yapılıyor ve özel misafirlere ikram ediliyor. Ana malzemeleri un, şeker ve su olan tatlı, denediğinizde bir daha bırakamayacağınız ve tekrar Çorum’a gitmenize neden olabilecek bir tatlı.

Çorum’da genellikle kış aylarında tüketilen ve kalabalık misafir toplulukları ile çekilip yenen bu yöresel tatlı her ne kadar pişmaniyeye benzese de farklı lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakacak. Ağızlarda tıpkı şeker gibi dağılan bu tatlı Çorum’a yolunuz düşerse mutlaka denemeniz gereken tatlılardan.

  • Nerede Yenir: Telteli Çorum genelindeki pastanelerde bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Leblebisiyle ülkemizin her köşesine nam salmış Çorum mutfağı, mutlaka deneyimlemeniz gereken lezzetleri bünyesinde barındırıyor. Sizin için derlediğimiz Çorum’un yöresel yemekleri listesine sizler de katkıda bulunabilirsiniz. Aşağıda yer alan yorumlar kısmından Çorum mutfağına dair önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

“Çorum’da Ne Yenir? – İşte Size Çorum Mutfağının En Lezzetli 12 Yemeği” üzerine 4 yorum

  1. Çorum’un güneyini Çorum’dan saymıyorlar sanırım? Listedeki çoğu yemekten daha güzel yemekler ve etler yapılır.

    Yanıtla
    • Merhaba Sergen bey,

      Okurlarımızın geri bildirimlerini çok önemsiyoruz. İçeriğimizi daha da geliştirmek adına lütfen bizimle Çorum’un diğer yemeklerini de paylaşınız. 🙂

      İlgi ve katkılarınız için çok teşekkürler!

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin