Bozcaada Kahvaltı Mekanları | Popüler 12 Mekan !

Türkiye‘nin en batısında Çanakkale‘ye bağlı Bozcaada’ya muhteşem bir yolculuğa var mısınız?  Bozcaada kahvaltı mekanları yazımızda sizlere hem adının enfes tatları ile buluşturuyoruz hem de gittiğinizde görebileceğiniz diğer noktalar hakkında bilgi veriyoruz. Dilerseniz vakit kaybetmeden muhteşem Bozcaada restoranlarını keşfetmeye başlayalım…

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

1. Ayazma Manastir Restaurant

Ayazma Manastir Restaurant

Burası Neresi? Bozcaada Ayazma bölgesinde bulunan Rum Ortodoks cemaatine ait olan manastır, özel günlerde ibadete açılan geri kalanında kapalı olan küçük bir manastırdır. Bölgesinde çınar ağaçlarını ve tarihi bir çeşmeyi barındıran manastır arazisi içerisinde aynı zamanda hizmet veren bir de restoran bulunmaktadır. 1734 yılında yapılan Manastırı’nın tarihi dokusu enfes Bozcaada manzarası ile birleştiğinde ziyaretçilerin mest eden görüntüler ortaya çıkıyor. Bu muhteşem ikilinin birleştiği alana kurulmuş olan Manastır Restaurant, Bozcaada ziyaretçilerinin sıklıkla uğradığı adanın Güney kısmında yer alan noktalardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Ziyaretçilerin oldukça şaşıracağı birçok tarihi nokta ev sahipliği yapan Bozcaada’da görülmesi gereken bir diğer nokta Manastır Restaurant oluyor. Bozcaada Ayazma Manastırı içerisinde bulunan restaurant kısmı tarihi dokuyu seven ve böyle notları gezmek isteyenler için gerçekten muhteşem bir deneyim. Manastıra kadar gelmişken bu muhteşem manzaraya karşı bir şeyler içmek isterseniz ulu çınar ağaçlarının altında kurulmuş Manastır Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

2014 yılından beri hizmet veren restoranda Bozcaada yöresel yemekleri şimdi olduğu gibi deniz mahsulü ağırlıklı bir menüye sahiptir.  Tabii Bozcaada’nın Tarihi Yerleri listemizi gezmeye sabah erken saatlerde başladıysanız burada sabah kahvaltınızı da yapabilirsiniz. Sabah kahvaltısı olarak klasik Türk kahvaltısı öğelerini içeren tek kişilik bir kahvaltı tabağı sunan restoranda pratik ve hızlı bir kahvaltı yapabiliyorsunuz.  Burayı çok geniş bir serpme kahvaltı istiyorsanız tercih etmeye bilirsiniz ancak inanın manzarası sabah saatlerinde bir başka güzel oluyor. Buraya kadar gelmişken sabah kahvaltınızı burada yapıp, Bozcaada’nın muhteşem manzarasına karşı Türk kahvenizi içmeye lütfen unutmayın.

**Restoran şık akşam yemekleri için de sıklıkla tercih edilen popüler bir noktadır. Yoğunluk olması sebebiyle rezervasyon yaptırmayı unutmayınız.

  • Adres: Alaybey, Alaybey Cami, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: 0534 019 94 65
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 08:30–20:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

2. Maya Bozcaada

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MayaBozcaada (@mayabozcaada)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Yeşilliklerin arasında tertemiz bir hava eşliğinde yemek yeme imkânı sunan Maya Bozcaada, Amerikan Çeşme mevkiinde yer alan işletmelerden biridir. Konumu adanın en güzel noktalarından biri olmakla beraber yemeklerine gösterdikleri özen ve şık ambiyansıyla Bozcaadalıların özel günlerde tercih ettiği noktaların başında gelmektedir.

 Neden Gitmeliyim? Bozcaada’da şık bir akşam yemeği veya enfes bir sabah kahvaltısı için tercih edebileceğiniz noktaların başında Bozcaada Maya Restaurant gelmekte. Oldukça romantik bir atmosfere sahip olan restaurant bulunduğu Amerikan Çeşme mevkiinde yeşilliklerin arasında çam kokuları ve temiz hava eşliğinde güzel bir gün geçirmenizi sağlıyor.

Ağaçlardan aşağıya doğru uzanan sarkıt lambalar muhteşem Instagram fotoğraflarını kareler oluştururken bir yandan da muhteşem menüsüyle gözlerinizi doyurduğu gibi midenize de hitap ediyor.  Bozcaada Maya Restoran’ı anlatmak yetmez ancak dilerseniz serpme kahvaltı menüsünden özetle bahsedelim. Bozcaada kahvaltı noktaları arasında sıklıkla tercih edilen Maya Restaurant, klasik Türk kahvaltısını organik ürünlerle harmanlayarak daha lezzetli hale getirmeyi amaçlıyor.

Serpme kahvaltı içeriği; Beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel çeşitleri, domates, salatalık, zeytin, börek ve demlik taze çayla servis ediliyor. Türk kahvaltısının vazgeçilmezlerinden oluşan Bozcaada Maya kahvaltısı pratik olduğu kadar doyurucu da. Sabah kahvaltısından topladınız enerjiye daha sonra Bozcaada gezilecek yerleri keşfederken yakmaya hazır olun.

Aklınızda Bulunsun! Maya Bozcaada’nın akşam 16.00-18.00 arasında vermiş olduğu Şarap Tadım menüsü ziyaretçilerinden tam puan alıyor. Peynir tabağı eşliğinde sunulan şaraplar Bozcaada şarapları tanımak ve bilgi edinmek isteyenler için tercih edilebilir.

  • Adres: 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: 0286 697 80 50 / 0532 421 77 95
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 07:00–00:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Organik & Köy Kahvaltısı Mekanları

3. YADA Kahvaltı ve Bağ Evi

YADA Kahvaltı ve Bağ Evi

Burası Neresi? Bozcaada’da bir bağ evi içerisinde hizmet veren Yada Kahvaltı ve Bağ Evi görebileceğiniz en şık işletmelerden biridir.  Bozcaada kahvaltı mekanları arasında aldığı yorumlarla en iyiler arasında sayılan mekân, zeytin ağaçları arasında keyifli zaman geçirmek ve lezzetli tatlar denemek isteyenleri bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Sakin ve huzurlu bir ambiyans içerisinde güler yüzlü hizmet almak istiyorsanız gidebileceğiniz en iyi yerler arasında Yada Kahvaltı ve Bağ Evi gelmekte. Bozcaada kahvaltı mekanları arasında porsiyonları büyük aynı zamanda hesaplı ve organik ürünlerin yer aldığı bir kahvaltı mekanı arıyorsanız Yada Kahvaltı ve Bağ Evi tercih edilebilir. 24 saat açık olarak hizmet veren otele bağlı kahvaltı restoranı, günün her saati için uygun menü sunmakla beraber huzurlu atmosfer ambiyans ile de göz dolduruyor. Zeytin ağacının altında yapacağınızı enfes kahvaltıya bir de ürünlerin tazeliği eklenince tadına doyulmaz bir güne başlamış oluyorsunuz. Yada Kahvaltı ve Bağ Evi serpme kahvaltı içeriğinde;

  • Sıcak ürünler; sahanda yumurta, menemen, patates kızartması, sigara böreği, pişi, 2 dilim börek
  • Soğuk ürünler; beyaz peynir, kaşar peyniri çeçil peyniri, köy peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, mevsimine göre reçel çeşitleri, domates, salatalık, biber, kahvaltılık salça ve has zeytinyağı yer almakta.

Bunlara ek olarak kuruyemişler ve mevsim meyvelerinde servis edildiği kahvaltıda size sıcacık bir demlik çay da ikram ediliyor. Tabi dilerseniz kahvaltınızı portakal suyu veya süt ile de devam edebilirsiniz. Anlattığımız ve gördüğünüz üzere oldukça doyurucu olan bu kahvaltı Bozcaada kahvaltı mekanları arasında en iyi seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Aklınızda Bulunsun! Yada Kahvaltı ve Bağ Evi’ne gittikten sonra muhteşem kahvaltının ardından bu bağ evi içerisinde yürüyüş yapmayı ve Türk kahvesi eşliğinde zeytin ağacının altına dinlenmeyi ihmal etmeyin…

**Konaklama için bölgedeki diğer seçeneklere göz atmak isterseniz Bozcaada’da Nerede Kalınır ? ve Bozcaada Kamp Yerleri yazımızdan faydalanabilirsiniz.

  • Adres: Alaybey, Kemerbaşı Mevkii no:24, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: +905418603979
  • Ortalama Fiyat: 70 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

4. Madam Eleni Bağ Evi & Kahvaltı

Burası Neresi? Bozcaada merkezinden sadece 2 dakika uzaklıkta bulunan Madam Eleni Bağ Evi ve Kahvaltı Salonu oldukça geniş bir alanda hem konaklama hem de restoran hizmeti veriyor. Hizmet vermiş olduğu bölgede sessizliğin ve huzurun hakim olduğu Madam Eleni Bağ Evi ve Kahvaltı Salonu yemyeşil bahçesi ve lezzetli yemekleriyle Bozcaada’ya gelen ziyaretçilerini bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Bozcaada’da tavsiye edebileceğimiz en sakin sessiz atmosferden birine sahip olan Madam Eleni Bağ Evi ve Kahvaltı Salonu özellikle pandemi sürecindeki gerginliğini de atacak doğa ile iç içe kalmanızı sağlayacak muhteşem bir alana sahip. Adım attığınız andan itibaren kendinizi farklı dünyada gibi hissedeceğiniz bağ evi içerisinde kapalı ve açık alanda hizmet veren restoran kısmı yer alıyor. Burada konaklama yapmasanız dahi Restoran kısmından faydalanabiliyorsunuz.  Yemyeşil bahçesinden içeri girdiğiniz anda karşınıza bembeyaz çitlerden yapılmış üstü kapalı süslemeleri ile dikkat çeken kapalı bir alan çıkıyor.  Beyaz tonların hâkim olduğu restoranında günün her saat yemek yiyebileceğiniz gibi özellikle kahvaltı için sıklıkla tercih ediliyor.

Madam Eleni Bağ Evi ve Kahvaltı Salonu içeriğinde neler var derseniz; Sebzeli sahanda yumurta, siyah zeytin, yeşil zeytin, biber domates, salatalık, nar reçeli, kayısı reçeli, portakal reçeli, incir reçeli, bal, zeytinyağı, kahvaltılık salça, beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, kayısı, ceviz, pişi, köy ekmeği ve demlik çay yer alıyor.

Kahvaltıdaki tüm ürünlerin organik olmasına özen gösteren Madam Eleni Bağ Evi ve Kahvaltı Salonu aynı zamanda ürünleri Bozcaada’nın yerli üreticilerin almaya özel gösteriyor. Kahvaltıda yediğiniz domates, salatalık, biber gibi ürünler ise yine restoranın sahip olduğu bağdan toplanmış sebze ve meyvelerden oluşmakta. Aynı zamanda kahvaltıdaki reçel çeşitleri de eminiz ki dikkatinizden kaçmamıştır. Reçellerde restoranın sahipleri tarafından yapılan ev yapımı organik reçeller.

Bu kadar has ve doğal ürün bir araya gelmişken tahmin edeceğiniz üzere kahvaltı da oldukça lezzetli oluyor.  Madam Eleni Bağ Evi serpme kahvaltısını silerseniz omlet ve menemen ürünlerle çeşitlendirip, daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Bozcaada serpme kahvaltı mekanları arasında ilk tercihleriniz arasına burayı eklemeyi unutmayın!

  • Adres: Alaybey kocamış deresi mevkii no:10, 17000 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: 0505 766 59 95
  • Ortalama Fiyat: 80 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 08:30–20:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Serpme Kahvaltı Mekanları

5. Thenes Restaurant

Thenes Restaurant
Fotoğraf kaynak: bozcaadarehberi.com

Burası Neresi? Denizin hemen yanı başında bulunan restaurant, aile işletmesi olarak hem gündüz hem de gece hizmet vermektedir. Plajın dibinde muhteşem bir deniz manzarası eşliğinde yemek yemenizi sağlayan Thenes Restaurant deniz mahsulleri ağırlıklı hizmet vermekle beraber sabah kahvaltısı içinde seçenekler sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Bozcaada kahvaltı mekanları içerisinde size gerçekten ada ruhunu yaşatacak ve aynı zamanda Bozcaada’nın yöresel yemeklerini tatma fırsatı sunacak mekanlardan birindeyiz.  Thenes Restaurant, Bozcaada yemekleri  ve deniz mahsullerinden oluşan menüsüne serpme kahvaltı ya da ekleyerek ziyaretçilerini günün her saati hizmet vermeyi amaçlıyor. Muhteşem manzara ve deniz kokusu eşliğinde açılan iştahınızı dindirmek isterseniz, dilersiniz taze taze sunan serpme kahvaltı menüsünden biraz bahsedelim. Thenes Restaurant serpme kahvaltısı 2 kişiye rahatlıkla yetmek ile beraber hem sıcak hem soğuk ürün çeşitliliğine sahip.

  • Sıcak Ürünler; patates kızartması, sigara böreği, sahanda yumurta
  • Soğuk Ürünler; domates, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, kahvaltılık salça, reçel türleri, tereyağı, bal, mevsim meyveleri ve bir demlik çay içeriyor.

**Sabah kahvaltısı için pratik, ekonomik ve aynı zamanda lezzetli bir yer arıyorsanız Thenes Restaurant tercih etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Ortalama Fiyat: 40 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 09:00–01:00 // * Her gün açık
  • Yol tarifi al>

6. Kardinal Bağ Evi

Burası Neresi? Bozcaada’da büyük bir alan içerisinde hizmet veren Kardinal Bağ Evi konaklama ve restoran hizmetiyle birlikte ziyaretçilerini ağırlıyor. Yılın her döneminde hizmet vermekle beraber organik bahçelerden toplanan ürünlerle yapılan zengin kahvaltısı mekanının en çok tercih edilme sebeplerinden biri. Aynı zamanda doğa içerisinde kuş sesleri eşliğinde konaklama yapmak isteyenlerin de dikkatini çeken Kardinal Bağ Evi, Bozcaada ruhunu gerçekten yaşatan noktaların başında gelmekte.

Neden Gitmeliyim? Bozcaada kahvaltı mekanları arasında birçoğumuzun aradığı şeyin başında sessizlik ve huzur geliyor. Kahvaltı yaparken dinleyeceğiniz kuş seslerine bir de ada manzarası ve serinlik eklendiğinde güne güzel başlamak için genel gerekli enerjiyi toplamış oluyoruz. Tam da bu saydıklarımızın bir araya getiren Kardinal Bağ Evi, Bozcaada kahvaltısı dendiğinde akla gelen ilk noktalardan biri.  Konaklama yapmayan müşterilere de erken rezervasyon yaptırmaları durumunda kahvaltı hizmeti sunan Kardinal Bağ Evi, normalde açık büfe olarak hizmet vermekle beraber pandemi sürecinde serpme kahvaltıya geçiş yapmıştır. Kahvaltılık ürünlerin tümü bahçesinden toplanan organik ürünler olmakla beraber, diğer ürünler de Bozcaada’nın yerli halkının ürettiği organik ürünler olmasına dikkat ediliyor.  Dilerseniz Kardinal Bağ Evi serpme kahvaltı içeriğine birlikte göz atalım.

  • Sıcak ürünler; Börek, pişi, haşlanmış yumurta veya omlet, muffin veya kek
  • Soğuk ürünler; kaşar peynir, ezine peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık, biber, mevsim yeşillikleri, kayısı, ceviz, bal, kaymak, mevsim reçelleri, köy ekmeği ve demlik çaydan oluşuyor.

Belirttiğimiz gibi bahçeden toplanan organik domates, biber, salatalık gibi ürünlerde de kahvaltının lezzeti daha da artıyor. Tüm bunların yanı sıra dilersiniz otelde konaklama yaparak günün geri kalanını Kardinal Bağ Evi’nin huzurlu atmosferinde geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Kardinal Bağ Evi normalde serpme kahvaltı hizmeti vermekle beraber pandemi dönemi sonrasında açık büfe kahvaltı hizmeti de verecektir.  Eğer ki Bozcaada’da açık büfe kahvaltı yapabileceğimiz bir mekan arıyorsanız kardinal bağ evi tercih edebileceğiniz noktalardan biri olabilir.

  • Adres: Kocamisderesi Mevkii. No:28, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: 0533 604 82 82
  • Ortalama Fiyat: 70 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

7. Şehir Restaurant Faik’in Yeri

Burası Neresi? Bozcaada sahilinin tam dibinde mavi ve beyazın buluştuğu Şehir Restaurant Faik’in Yeri, deniz mahsullerinden oluşan menüsüyle ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Bozcaada kahvaltı mekanları arasında serpme kahvaltı yaparken aynı zamanda muhteşem deniz manzarasına seyredebileceğiniz bir nokta arıyorsanız Şehir Restaurant Faik’in Yeri hem ambiyansı ile hem de manzarasıyla gözlerinize hitap edecek. Denizin hemen dibinde kurulmuş olan restoran sahile doğru uzanan sandalye ve masaların üzerinde kahvaltı keyfi yapabilmenize olanak sağlıyor. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar devam eden kesintisiz hizmette günün her saati dilediğiniz zaman farklı lezzetleri tatmak için buraya uğrayabilirsiniz.  Bozcaada yöresel yemeklerinden esintilerinin yer aldığı menü aynı zamanda birçok deniz mahsulü de içermekte. Eğer ki rakı balık yapmak isterseniz ve Bozcaada’da enfes mezelerini denemek isterseniz kesinlikle Şehir Restaurant Faik’in Yeri’ne uğramalısınız.

Tabii önceliğiniz Bozcaada gezilecek yerler listemizi tamamlamak için gerekli enerjiyi toplamakta günü güzel bir kahvaltı için de burayı tercih edebiliyorsunuz.  Bir serpme kahvaltıdan beklediğiniz her şeyi bulabileceğiniz Faik’in Yeri’nde serpme kahvaltı içeriği; Beyaz peynir, süzme peynir, kaşar peyniri, domates, biber, salatalık, siyah ve yeşil zeytin, çikolata, bal, reçel türleri, tereyağı, haşlanmış yumurta, pişi, omlet, sigara böreği, patates kızartması ve bir demlik çaydan oluşuyor.  Tadına doyamayacağınız kahvaltını hemen ardından muhteşem manzarayı seyrederken Türk kahvenizi yudumlayıp unutmayın deriz…

  • Adres: Alaybey, Kurtuluş Caddesi, 17100 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: +902866978017
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 09:00–02:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

8. Bozcaada Eski Kahve

Eski Kahve

Burası Neresi? Bozcaada feribot limanına oldukça yakın bir noktada bulunmakta olan Eski Kahve Cafe, Bozcaada da organik kahvaltı yapmak isteyenlerin gidebileceği lezzet ile ön plana çıkan mekanlardan biri oluyor. Bozcaadalılar ve ziyaretçiler tarafından kahvaltısı ve diğer ürünler ile tam puan alan Eski Kahve Cafe bugünün popüler işletmelerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Çanakkale’den feribotla ulaşım sağladığınız Bozcaada’nın gezilecek yerleri listemizi keşfetmeden önce güne dinamik bir başlangıç yapmak için güzel bir kahvaltıyı tercih edebilirsiniz. Kahvaltı sizin için de oldukça önemli ve geçiştirilmeyecek kadar kıymetli bir öğünse size muhteşem bir mekân önerimiz olacak. Hem feribotu oldukça yakın hem de Bozcaada gezilecek yerler listemizdeki noktalara kolayca ulaşabileceğiniz Eski Kahve Cafe’den bahsetmek istiyoruz size.  Menüsünün içerisindeki çeşitlilik ve fiyatlarının uygunluğu ile göz dolduran eski kahve Bozcaada’da serpme kahvaltı yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri. Lafı daha fazla uzatmadan Eski Kahve Cafe Bozcaada kahvaltısının içeriğinden bahsedelim. Serpme kahvaltı içeriğinde;

  • Sıcak ürünler; sahanda yumurta, sigara böreği, kızartılmış ekmek
  • Soğuk ürünler; beyaz ezine peyniri, kaşar peynir, çeçil peynir, köy peyniri, salam, domates, salatalık, biber, acuka, siyah ve yeşil zeytin, tahin, pekmez, mevsimine göre reçel çeşitleri yer alıyor.

Eski Kahve Bozcaada kahvaltı içeriği yukarıda bahsettiğimiz ürünleri içermekle beraber isterseniz omlet, tost, menemen gibi ek ürünlerle çeşitlendirilebilir. Kahvaltınız boyunca size eşlik eden sıcak köy ekmeği ve bir demlik çay ile uzun uzadıya bir kahvaltı yapabilirsiniz. Türk kahvaltısının tüm ürünlerini görebileceğiniz Eski Kahve aynı zamanda uygun fiyatlı oluşuyla da tercih ediliyor.

  • Adres: Cumhuriyet Meydani, 17680
  • Tel: (0286) 697 04 36
  • Ortalama Fiyat: 33 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 08:00–01:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

Pratik & Hızlı Kahvaltı Mekanları

9. Lalezar Kahvaltı Salonu

Lalezar Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Lalezar Kahvaltı Salonu 2003 yılından beri Çanakkale’ye bağlı Bozcaada bölgesinde hizmet vermektedir.  Aile işletmesi olarak hizmet veren kahvaltı salonunda ev yapımı ürünler, organik ürünler ve Bozcaada’ya özgü yöresel tatları sunarak ziyaretçilerine bölge kültürünü tanıtmaya çalışıyor.

Neden Gitmeliyim? Güzel bir günü daha da güzel yapacak şey şüphesiz ki enfes Türk kahvaltısıdır. Ye kalk yapabileceğiniz hızlı, pratik ve aynı zamanda lezzetli bir kahvaltı istiyorsanız Bozcaada’da bulabileceğiniz en iyi noktalardan biri Lalezar Kahvaltı Salonu oluyor.  Birçok kişinin ziyaret ettiği kahvaltı sonu olumlu ve olumsuz yorumları almakla beraber kahvaltıdan ne beklediğinize dair değişkenlik gösterebilir. Eğer ki pratik, organik ve az ürünle fazla lezzet istiyorsanız Lalezar Kahvaltı Salonu tam size göre olacaktır.

Mekânın kahvaltısını öne çıkan lezzetlerin başında organik zeytinyağı ve reçeller geliyor. İşletme sahiplerinin kendilerinin ürettiği reçeller klasik marketlerde bulabileceğiniz her zaman karşılaşabileceğiniz reçel türlerinden değil. Domates ve karpuz reçeli gibi farklı ve çok çeşitli türlerinin bulunduğu Lalezar kahvaltı salonu içerisinde aynı zamanda çilek, ayva, vişne ve kayısı gibi oldukça sevilen diğer türlerde yer almaktadır. Klasik bir kahvaltı sunulmakla beraber dilerseniz eklemeler yapabiliyorsunuz. Yani ilk başta gittiğinizde karşınızda organik zeytinyağına batırılmış zeytin, peynir, domates ve reçel türleri gelmesi sizleri şaşırtmasın. Buna ek olarak yine işletmenin sunduğu börek çeşitlerinden eklemeler yapabilirsiniz. Ziyaretçiler tarafından ise kahvaltıya ek olarak en çok patlıcanlı börek ve bölgeye özel yapılan kabaklı börek tercih ediliyor. Dilerseniz diğer yan ürünlerin fiyatlarını aşağıdan göz atabilirsiniz.

  • Patlıcanlı börek: 5 ₺
  • Kıymalı börek: 6 ₺
  • Peynirli börek: 5 ₺
  • Kabaklı börek: 5 ₺
  • Gözleme: 7,50 ₺

*Not: Kahvaltı içeriğini kendimiz oluşturabileceğiniz için tam olarak bir kahvaltı fiyatı veremiyoruz ama ev yapımı reçellerden oluşan kahvaltı sunumu 15 lira olmakla beraber diğer ekstralar ile kahvaltınızı ne kadar tutacağız sizin elinizde.

  • Adres: Cumhuriyet, No:5, İstiklal Sk., 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: 0542 796 27 00
  • Ortalama Fiyat: 15 ₺ (kişi başı) * ekstralar dahil değildir.
  • Çalışma saatleri: 07:00–18:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

10. Bozcaada Çınaraltı Cafe

Burası Neresi? Bozcaada’da yer alan Tarihi Çınaraltı Cafe adını tahmin edeceğiniz üzere adını koca çınarın gölgesinde kurulmuş olmasını alıyor. Oldukça merkezi bir nokta bulunmakla beraber yıllardır hizmet veren işletme kahvaltı ve içecek servisi ile ziyaretçilerinden tam puan alıyor.

Neden Gitmeliyim? Bozcaada kahvaltı mekanları arasında hızlı pratik aynı zamanda uygun fiyatlı bir yer arıyorsanız Çınaraltı Cafe uğrayabileceğiniz en iyi mekanlar arasında. Bölgenin devası ağaçlarından biri olan ulu çınarın gölgesi altında huzurlu bir atmosferde hizmet veren kafe aynı zamanda hesaplı fiyatları ile de göz dolduruyor.  Hesaplı bir kahvaltı dedik ancak sanmayınki menüsü kısıtlı. Aksite oldukça çeşitli birçok ürünü barındırıyor. Dilerseniz öncelikle kahvaltı tabağından bahsedelim. Bozcaada Çınaraltı Cafe kahvaltı tabağı içeriğinde; haşlanmış yumurta, zeytin çeşitleri, ev reçelleri, domates, salatalık, biber, beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, tereyağı, bal, ev salçası ve fincan çay yer alıyor.

Türk kahvaltı tabağının olmazsa olmazların yer aldığı kafede dilersiniz bunlara ek olarak; menemen, sahanda yumurta, omlet, gözleme, ev yapımı börek çeşitleri, tost veya poğaça eklemesi yapabiliyorsunuz. Kahvaltı tabağının fiyatı 35 TL olurken yukarıdaki ürünlerden dilediğinizi ederek kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. Ürünlerin birkaçının fiyatlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz;

  •  Menemen:15 ₺
  •  Sahanda yumurta: 13 ₺
  •  Omlet:15 ₺
  •  Patates kızartması:15 ₺
  •  Ev yapımı börek:15 ₺
  •  Poğaça:4 ₺
  •  Tost: 10-15 ₺

*Not: Çınaraltı Cafe’ye uğradığınızda oldukça beğenilen Türk kahvesinin ve bademli damla sakızlı kurabiyenin tadına bakmanızı da öneriyoruz.

  • Adres: Alaybey, Çınarçarşı Caddesi, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: (0286) 697 81 33
  • Ortalama Fiyat: 35 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 07:00–00:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

11. Oda Cafe Bar

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ayse Nil Dinler (@andinler)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Bozcaada’nın en eski yapılarından birinin içerisinde başlayan Oda Cafe Bar, 2008 yılından beri Bozcaada’da hizmet vermeye devam ediyor. Alkollü ve alkolsüz içecek servisinin yer aldığı bar içerisinde aynı zamanda atıştırmalık ürünler ve kahvaltılık ürün servisi ile müşterilerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Bozcaada’da pratik ve hesaplı bir kahvaltı istiyorsanız Oda Cafe Bar ilk tercihlerinden biri olabilir. Sabah saatlerinde çok ağır bir kahvaltı yapmak istemeyenlerin tercih olan klasik Türk kahvaltısının öğelerini içeren kahvaltı tabağı aslında oldukça doyurucu. Önce sunumu ile sonra lezzeti ile göz dolduran Oda Cafe Bar serpme kahvaltısı içerisinde; Beyaz peynir, çeçil peyniri, kaşar peyniri, domates, salatalık, reçel (mevsimine göre ) ve marmelat çeşitleri, siyah zeytin, yeşil zeytin ve çay yer almakta. Gördüğünüz gibi oldukça pratik ve doyurucu olan kahvaltımızı yaptıktan sonra adanın en eski yapılarından biri olan Oda Cafe’nin bar kısmında gününüzü değerlendirmeye devam edebilirsiniz.

  • Adres: Alaybey, Kurtuluş Caddesi, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Ortalama Fiyat: 35 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 09:30–01:30 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

12. Çiçek Pastanesi

Burası Neresi? Çiçek fırın sahibi Tahir Günday’ın 1981 yılında Bozcaada’ya gelmesi ve geldikten sonra adayı çok beğenip burada yeni bir şube açmak istemesi ile birlikte devam etmiştir. Bozcaada’nın en ünlü pastane ve fırınlarından olan çiçek fırın ürettiği günlük taze ürünlerle ziyaretçilerinden tam puan almayı başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Pastane ve fırın olarak hizmet veren Çiçek Pastanesi Bozcaada’da yiyebileceğiniz en lezzetli ve taze ürünlere sahip. Sabahın en erken saatinden itibaren tükenmeye başlayan ürünler akşam saatlerine kalmadan bitmiş oluyor. Elinizi çabuk tutup olabildiğince erken giderseniz Çiçek Pastanesi‘nin meşhur çatlak kurabiyesinden veya bademli  kurabiyesinden deneme şansını yakalayabilirsiniz.  Hamur işi, tatlı ve tuzlu birçok ürünü içerisinde barındıran pastanede sabah kahvaltısı için de poğaça, simit veya çörek gibi ürün çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun olmakla beraber taze ve sıcacık yediğinizde lezzetine doyamayacağınıza da eminiz.

  • Adres: Alaybey Cumhuriyet meydanı No:17, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Tel: (0286) 697 82 26
  • Ortalama Fiyat: 4-20 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 07:00–00:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

*Bozcaada sonrasında dilerseniz bağlı olduğu Çanakkale’nin gezilecek yerleri listemize de göz atarak kendinize daha geniş bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz.

*Bozcaada Kahvaltı Mekanları yazımızı okuduktan sonra değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşıp yazımızı geliştirmemizi sağlarsanız çok seviniriz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin