Bozcaada, Çanakkale’nin son derece keyifli bir ada yerleşim yeri olup, Türkiye’de köyü olmayan tek ilçe özelliğini taşır. Bozcaada, Çanakkale’nin önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Ege denizi ile çevrili olan Bozcaada, Çanakkale Boğazı’nın 15 mil güneyinde bulunur. Tarihi antik dönemlere uzanan Bozcaada, insana huzur veren koylara, tertemiz bir denize, eski Rum evleri ile oluşan dar sokaklara ve içinizi rahatlatacak temiz bir havaya sahiptir.
Bozcaada’ya ulaşım oldukça kolaydır ve ulaşım Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’nden yapılır. Çanakkale’ye 40 kilometre uzaklıkta bir ada olup, yarım saat süren bir yolculuktan sonra, adanın muhteşem doğası ile karşılaşılır. İklimi gereği kuzey rüzgârlarını almaktadır. Bu sebepten dolayı Bozcaada’nın bazı bölgelerinde rüzgâr sörfü yapılabilir. Ayrıca Bozcaada’nın tertemiz denizi dalış sporları için de uygun olup, çoğu dalış eğitimleri burada verilir.
Pek çok plaj ve koylara sahip olan bu ada, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için de en iyi tercih yeri olmaktadır. Adanın doğası ve tarihi dokusu gören herkesi kendine hayran bırakır. Bozcaada’ya gitmek için çıktığınız feribot yolculuğunda adaya yaklaşırken, sizi eski kale olarak bilinen tarihi Bozcaada Kalesi karşılayacaktır. Adanın tarihi kokusunu o an hissetmeye başlarsınız. Bozcaada birçok devlet tarafından el değiştirilen bir ada olduğu için tarihi zenginliğini içerisinde barındırır. Özellikle son dönemlerde en önemli tatil yerleri arasında yerini almıştır ve bununla birlikte adada otel sayılarında da artış gözlenmiştir.
Birbirinden güzel Bozcaada plajları ve koyları hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Ücretli Plaj Yerleri
Habbele Beach (Eski Mitos Beach)
Çanakkale’ye bağlı onlarca plaj arasından biri olan Habbele Plajı, çoğunlukla Bozcaada sakinlerinin kullandığı bir plajdır. Burası için Çanakkale’nin en güzel sahillerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Daha kalabalık sahillere kıyasla Habbele, sakinliği ile bilinir. Büyük bir plaja sahip olmasa da berrak denizi ve incecik kumsala sahip olması ile dikkatleri üzerine çeker. Şezlonglar ve şemsiyeler günlük olarak kiralanır. Eğer siz de sakin bir plaj yeri arıyorsanız, sabahın ilk saatlerinde Habbele Plajı’na gelerek yerinizi almalısınız.
Habbele Plajı içerisinde yiyecek ve içecek alabileceğiniz kafeterya tarzı işletmeler bulunmaktadır. İhtiyacınız olabilecek yeme içme, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Habbele Plajı’na, adada sizleri götürecek minibüsler bulunmaktadır. Plaja Bozcaada merkezden 15 dakika sürecek olan bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca dileyen özel aracıyla da plaja ulaşım sağlayabilir. Plaja giden yol topraklı bir yol olduğundan, binek aracıyla gelecek olanlar biraz rahatsız olabilir.
Ailenizle piknik havası yaşayabileceğiniz sakin bir plaj yeri arıyorsanız, Habbele Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Habbele Plajı’nda balık tutmak da serbesttir. Hem güneşin hem de kumun tadını çıkarırken aynı anda balık da tutabilirsiniz. Bu arada Habbele Plajı birazcık rüzgârlıdır. Bunu ayrıntıyı da unutmamalısınız.
Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL (1 şemsiye + 2 şezlong ve otopark dâhil).
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/habbelebeach/
Ataol Beach & Bungalows
Ataol Beach & Bungolows Tuzburnu Koyu’nda yer alır. Bozcaada’nın bütün güzelliklerini içinde barındıran Tuzburnu Koyu’nda, tatilcileri hem doğası ile hem de berrak sularıyla kendisine hayran bırakır. Mekan Bozcaada’nın en güzel yerinde doğa ile iç içe olan havası sayesinde içinizi rahatlatacak bir ortamı size sunar. Bir diğer özelliği ise, açık yüzme havuzunun olmasıdır. Bu özelliği ile Bozcaada’nın tek özel plajı olarak da karşımıza çıkar.
Ataol Beach & Bungolows girişi ücretli olup, şezlong, şemsiye, tuvalet ve diğer hizmetler bu ücrete tabidir. Ayrıca ücretsiz otopark hizmeti de verilir. Ataol Beach & Bungolows özel plajı ve açık havuz hizmeti ile müşterilerine kaliteli ve güler yüzlü bir hizmet sunar. Ayrıca müşterilerine aile ve klasik bungalov oda tercihleri ile alternatif bir konaklama hizmeti de sunmaktadır.
Tesis 19 bungalov odası ile müşterilerine hizmet verir. Denize sıfır bir konumda bulunan mekân her gün müşterilerine restoranlarında en iyi aşçıların elinden lezzetli yemekleri tattırır. Siz de adada çocuklarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer arıyorsanız Ataol Beach & Bungolows’u tercih edebilirsiniz. Burası çocuklara özel olan indirim imkânlarıyla da müşterilerine kolaylık sağlamaktadır.
Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen tesis ile iletişime geçiniz.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, iskele, restoran, bungalov konaklama, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ataolbeachbozcaada/
Pelagos Beach & Otel
Bozcaada Feribot İskelesi’ne ve Bozcaada’nın tarihi kalesine yakın mesafede yer alan Pelagos Beach & Otel, müşterilerine sunduğu özel plaj imkânı ile bölgede oldukça dikkat çeken yerlerden biridir. Bununla birlikte konuklarına sunduğu birçok alternatifi ile tatillerinin renkli geçmesine olanak sağlar. Yetişkinlere ve çocuklara ait farklı havuz yerleri bulunur.
Pelagos Beach & Otel Bozcaada’nın doğal güzellikleri arasında enfes bir tatil deneyimi yaşatır. Muhteşem doğaya sahip olan ve Bozcaada’nın en iyi hizmetini sunan tesisi Pelagos Beach & Otel’de güneşin, denizin ve size sunulan bar hizmetinin tadını çıkarabilirsiniz. Günün sonunda ise harika bir gün batımı ve rüzgârgüllerinin manzarası ile muhteşem anlar yaşayabilirsiniz.
Pelagos Beach & Otel adadaki tek özel koya sahip olma özelliği taşır. Denize sıfır olan konumu, tertemiz denizi ve upuzun kumsallarıyla, bu otelde tatil yapmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Tesisin günübirlik giriş ve konaklama ücretleri uygun olup, müşterilerine kaliteli hizmetler sunar. Siz de Bozcaada’da en iyi hizmeti ve en iyi tatil deneyimini yaşamak istiyorsanız, bu oteli tercih edebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Günübirlik plaja giriş ücreti kişi başı 100 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen tesis ile iletişime geçiniz.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, oda konaklama, restoran, havuz, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pelagosbeachotel/
Ücretsiz Plaj Yerleri
Ayazma Plajı
Bozcaada’nın merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Ayazma Plajı, güzel bir tatil geçirmenize olanak sağlar. Plaj içerisinde tatil seçenekleri ve denize girme olanakları oldukça gelişmiştir. Yaz sezonu boyunca uzun süre açık olarak hizmet verilen bu plajda, şezlong ve şemsiye imkânı bulabilirsiniz. Çoğunlukla soğuk suda yüzmekten hoşlananlar için burası harika bir tercih olacaktır. Bu plaj içerisinde keyifli anlar geçirebileceğiniz kamp yapma olanakları da bulunur. Üstelik son derece lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar ve birçok eğlence imkânlarına da Ayazma Plajı’nda ulaşabilmeniz mümkündür.
Ayazma Plajı’na giriş ücretli olup, öğrenci ya da çocuklar için herhangi bir indirim yapılmamaktadır. Eğer bu plajda şezlong ve şemsiye talep ederseniz, ekstra bir ücret ödemeniz gerekir. Ayazma Plajı’nın bir diğer özelliği ise, günübirlik tesislerin toplandığı tek plaj olmasıdır.
Ayazma Plajı, altın rengi kumsalı ve tertemiz turkuaz renkte denizi ile mayısın son haftalarında hizmet vermeye başlayıp, ekim ortasına kadar devam eder. Ayazma Plajı’nda deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu zaman eylül ve ekim aylarıdır. Bu aylarda kalabalığın azalması ve rüzgârın da hafiflemesi ile sakin bir tatil geçirebilir, denizin ve güneşin tadını doya doya yaşayabilirsiniz. Plaja ulaşım da oldukça kolay olup, araçlarıyla gelecek olanlar için otopark alanı bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Plaja giriş ücretsizdir. Otomobil park ücreti 10 TL. Şezlong ve şemsiye 60 TL. Şezlong ve şemsiye istemeyenler halk için ayrılmış boş alanlara kendi havlularını serebilirler.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Bozcaada Yat Limanı
Kuzey Ege çevresi ve Çanakkale’de çokça ilgi gören Bozcaada, dört tarafı çevrili doğal güzelliği ile yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de gözde mekânlarından bir tanesidir. Bozcaada Yat Limanı 45 yat kapasitesi olan ve özellikle gelecek fırtınalara karşı güvenli konumuyla, teknelerin İstanbul’a geliş ve dönüşlerinde uğrak yerleri olarak kullanılır. Yat limanı işletmesi, Bozcaada Belediyesi’ne aittir.
Burası Türkiye’nin en temiz yat limanlarından biridir. Her ne kadar yatların demir attığı bir liman olarak kullanılsa da, liman çevresi tertemiz sularda güvenle yüzebileceğiniz alanlara sahiptir. Dileyen merkezden fazla uzaklaşmadan liman bölgesinde denize girebilir, yine limana yakın işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilir. Yat limanı çevresinde atıştırmalık yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için çay bahçeleri vardır. Burada yöresel ürün satan dükkânlar da bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı liman çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Sulubahçe Plajı
Ayazma Plajı’nın hemen yanında bulunur. Ulaşım ada merkezinden minibüsler ile sağlanır. Minibüsler Sulubahçe Plajı önünden geçerler. Özellikle yaz mevsiminde tatilciler, günübirlik tatil tercihlerini Sulubahçe Plajı’ndan yana kullanmaktadırlar. Sulubahçe Plajı’nda herhangi bir tesis bulunmaz. Bu nedenle günübirlik yüzme keyfi öncesi ihtiyacınız olabilecek şemsiye, havlu, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı tatile çıkmadan önce yanınızda bulundurmanız önemlidir.
Sulubahçe Plajı etrafında birçok tatil siteleri ve yazlıklar göze çarpmaktadır. Ayazma Plajı’na olan yakınlığı nedeniyle de konaklama ve yeme içme konusunda sıkıntılar yaşamazsınız. Genelde çevresinde yaşayan insanların tercih ettiği bir koy olan Sulubahçe Plajı, farklı plajlarda yüzme deneyimi yaşamak isteyen tatilciler için iyi bir tercih olabilir.
Bu plajda kalabalıktan uzak, sessiz sakin bir tatil deneyimi yaşayarak, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklu aileler için de tercih edilebilen bir koydur. Denizin berraklığını ve güneşin keyfini bu plajda doya doya yaşayabilirsiniz. Bozcaada’da tatil yapmak istiyor, sakin ve rahat bir yer arıyorsanız, Sulubahçe Plajı tam size göredir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Tuzburnu Plajı
Ege’nin çiçeklerle bezeli taş evleri ve dar sokaklarıyla ünlü tatil cenneti Bozcaada’da bulunan Tuzburnu Plajı, özellikle dalgalı deniz sevenlerin tercih edeceği bir plaj olarak karşımıza çıkar. Bozcaada’da oldukça popüler olan bu plaj, adanın en batı ucunda yer alır. İskeleye olan uzaklığı yaklaşık 20 dakikalık bir sürüş mesafesindedir.
Tuzburnu Plajı’nın en çok tercih edilmesinin sebebi ise incecik bir kuma sahip olması ve lodosta sakin ve sert rüzgârlardan korunuyor olmasıdır. Tuzburnu Plajı’nda en fazla rüzgârların olduğu ve denizde dalgaların görüldüğü zaman ise poyrazdır. Bu sebepten havada poyraz olduğu dönemlerde Tuzburnu Plajı’na giderken dikkatli olmanız gerekir.
Tuzburnu Plajı’na özel aracınızla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu plajda biraz ileriye gidildiğinde Tuzburnu Feneri ile karşılaşılır. Tuzburnu Feneri plaja ayrı bir hava katar. Tatil boyunca bu plajda denizin ve güneşin keyfine varabilir, hem siz hem de sevdiklerinizle plajın harika manzarasını arkanıza alarak dikkat çekici fotoğraflar çekebilirsiniz. Tuzburnu Plajı’nda herhangi bir tesis bulunmaz. Bu nedenle plaja gelmeden önce ihtiyacınız olabilecek eşyaları ve yiyecek içeceklerinizi unutmamanızı öneriyoruz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Tuzburnu Koyu
Tuzburnu Koyu, anakaradan oldukça uzakta olup, adanın en batı ucunda bulunan Tuzburnu Feneri’nin hemen yanı başında yer alır. Lodos keyfini çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettikleri koylardan bir tanesidir. Yaya yolu bulunan koya, yürüyüş severler bir saatte ulaşır. Yol üzerinde durabileceğiniz bir tesis yeri yoktur. Koya ulaştığınızda ışıl ışıl bir deniz sizi karşılayacaktır. Poyrazlı havalarda oldukça dalgalı olan denize girmek son derece tehlikelidir. Bu nedenle özellikle lodoslu havalarda tercih edilmelidir. Dilediğiniz şekilde bisiklet, özel araç ve ada içindeki minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Koy içerisinde yiyecek ve içecek satışı yapılan büfeler yer almaz. Bu koya gitmeye karar verdiyseniz, içeceklerinizi ve yiyeceklerinizi yanınıza almalısınız. Yalnızca koyun sonunda yer alan ufak koyda yiyecek ve içecekler alabileceğiniz bir tesis yer alır. Dışarıdan misafir kabul eden bir tesistir. İsterseniz konaklayabilirsiniz. Eğer Ege Denizi’nin uçsuz bucaksız manzarasını görmek istiyorsanız, Tuzburnu Feneri’ne çıkarak manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Akvaryum Koyu (Mermer Burnu)
Akvaryum Koyu, Bozcaada Plajları arasında en çok tercih edilen yerlerden bir tanesidir. Etrafında herhangi bir tesisin olmaması ve neredeyse el değmemiş doğasıyla adanın nadide yerleri arasında sayılmaktadır. Adı gibi berrak bir suya sahip olan bu koyda yüzerken denizin dibini görebilir, yüzme keyfinizi maksimum düzeye çıkarabilirsiniz. Kristal kumları, berrak denizi ve tertemiz havasıyla Akvaryum Koyu, size istediğiniz huzuru fazlasıyla sağlayacaktır. Özellikle dalış tutkunlarının sıklıkla ziyaret etmesini önerdiğimiz bir yerdir burası. Birçok deniz canlısı çeşitliliğiyle, adını duyurmayı başarmıştır. Diğer koylarda olduğu gibi temel ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızı öneriyoruz çünkü koy içinde bir büfe ve tesis bulunmaz.
Bozcaada Akvaryum Koyu, kamp severlerin de tercih ettiği bir yerdir. Tesis olarak özel bir kamping alanı olmasa da, bölgede kamp yapma ve akşam ateş yakma aktiviteleri için bir kısıtlama bulunmaz. Arazinin engebesiz ve düz olması, çadır kampı yapmak için büyük bir kolaylık sağlar.
Nasıl Gidilir: Bozcaada merkezden Akvaryum Koyu’na ulaşmak için, iki ayrı yolu kullanabilirsiniz. İlk yol Tuzburnu yolu üzerinden gitmenizdir. Bu yol 7,5 kilometre mesafede ve özel aracınızla 15 dakika sürer. İkinci yol ise Ayazma yoludur. Bu yol ise 10 kilometre mesafede ve özel aracınızla 20 dakika sürmektedir. Dolmuş sayısı sınırlı olduğundan ulaşım nispeten zordur. Bu nedenle özel aracınızı tercih etmeniz, sizin için en iyi tercih olacaktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Akvaryum Plajı
Akvaryum Plajı, Bozcaada’da göreceğiniz en güzel plajlardan bir tanesidir. Berrak suları ve pırıl pırıl denizi ile tatilcilere akvaryumda yüzüyormuş hissi uyandırır. Eğer siz de sualtı dünyasını yakından görmek ve hem bu dünyayı keşfederken hem de eğlenceli zamanlar geçirmek istiyorsanız, bu plajı tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Akvaryum Plajı’na ulaşmak için kendi aracınızı ya da ada merkezinden kiraladığınız araçları kullanabilirsiniz. Plaja, Ayazma Plajı’nı geçer geçmez 20 dakikalık bir sürüş sonrasında varabilirsiniz. Akvaryum Plajı’nın çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmaz. Merkeze olan uzaklığından dolayı, denize gelmeden önce ihtiyacınız olabilecek eşyaları yanınızda getirmenizi öneriyoruz. Ayrıca yanınızda yiyecek ve içecek bulundurarak, gün boyu el değmemiş bu plajda keyifli anlar yaşayabilir, denizin ve güneşin tadını doya doya çıkarabilirsiniz.
Akvaryum Plajı kamp atmak ya da karavanla konaklama yapmak isteyen tatilciler için de iyi bir tercih olacaktır. Plajın bulunduğu konum ve ortamın sakinliği çadır kurarak, kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için harika bir konaklama seçeneği olabilir. Dileyen kamp süresi boyunca bu plajda balık tutabilir, tatillerini daha eğlenceli bir hâle dönüştürebilirler. Unutmadan, Akvaryum Plajı’na gözlükle ve şnorkel ile gelmenizi öneriyoruz. Deniz canlılarını yakından görebilmek için dalışlar gerçekleştirebilirsiniz. Bozcaada’nın gizli cenneti olan Akvaryum Plajı’nda gece yeterli ay ışığı olursa, denizdeki çakılları bile görebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen plaja yanaşan tekne marketten de alışverişlerini yapabilir. Plaj çevresinde araç park edilebilecek yerler bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Poyraz Limanı Koyu
Bozcaada ülkemizin 3. büyük adasıdır ve içerisinde birbirinden güzel plajlar ve koylar barındırır. Poyraz Limanı Koyu da bunlardan bir tanesidir. Adada en çok sevilen koyların başında gelir. Ayrıca ulaşım olanakları da oldukça kolaydır. Ada merkezine en yakın koylardan biridir ve 1.2 kilometre mesafe sonrasında liman koyuna ulaşım sağlanabilir. Bu koya ulaşımı istediğiniz araçla yapabildiğiniz gibi yürüyerek de 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Özellikle bulunduğu konum itibariyle tercih edilen Poyraz Limanı Koyu, yerli ve yabancı turistlerin en çok sevdiği koylardan bir tanesidir.
Poyraz Limanı Koyu çanak şeklinde olan görüntüsü ile poyraz olduğu dönemlerde bile denizin sakinliği ile dikkat çeker ve tatilcilere keyifli ve rahat bir yüzme imkânı sağlar. Koy, bu özelliği ile oldukça beğenilir. Çünkü Bozcaada’nın çoğu koyları poyraz olduğu dönemlerde oldukça dalgalı olur. Bu koy korunaklı olup rüzgâr almamasından dolayı Bozcaada’da görebileceğiniz en sıcak deniz sularına sahip bir koydur. Bölgenin iklim şartlarına bakıldığında Poyraz Limanı Koyu’nda daha yumuşak bir iklim görüldüğü için, tatilciler tarafından en çok tercih edilen koyların arasında yer alır.
Poyraz Limanı Koyu’nun etrafında herhangi bir tesis ise ne yazık ki yoktur. Bu nedenle ihtiyacınız olabilecek eşyaları hazırlayıp koya öyle gelmenizi öneririz. Ada geneline bakıldığında daha sessiz bir koy olan Poyraz Limanı Koyu, kalabalıktan uzak bir şekilde denizin ve güneşin tadına vararak, kafa dinlemek isteyen tatilciler için iyi bir tercih olacaktır.
Nasıl Gidilir: Bozcaada merkeze yaklaşık 6-7 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Poyraz Limanı Koyu’na Tuzburnu yolunu kullanarak kolayca gelebilirsiniz. Merkezden çıktıktan sonra Poyraz Bağ Evleri’ne gelmeden hemen önce sola dönerek toprak ve dar bir yolu inerek koya varabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Çayır Plajı
Çayır Plajı genellikle rüzgâr sörfü yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği, son derece popüler olan bir koydur. Çayır Plajı’nda amatör veya profesyonel olarak sörf yapmak isteyenler için uygun alanlar mevcuttur. Rüzgârın durumuna göre, sörf için uygun olan günlerde burası sörf severlerin en uğrak alanı haline gelmektedir. Ancak sörf yapabilmek için çoğunlukla yeterli rüzgâr şiddetine sahip bir yerdir. Ayrıca amatör sörfçüler Çayır Koyu’nda sörf dersi de alabilirler. Bunun için koyda özel eğitim veren bir tesis bulunmaktadır. Bununla birlikte sörf ekipmanlarına da buradan ulaşabilirsiniz.
Çayır Plajı, diğer plaj ve koylara kıyasla daha sakin ve sessiz bir plaj olarak karşımıza çıkıyor. Koyun sahil kısmı tamamen kumlarla kaplıdır. Daha sakin bir ortamda huzurlu bir tatil yapmak için, Çayır Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Bu koyda da diğerlerinde olduğu gibi şezlonglar ve şemsiyeler yer almaz. Yanınıza gerekli ekipmanları ve temel ihtiyaçlarınızı getirerek, koyda keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Koya ulaşım minibüs ve özel araçlarla sağlanmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Tekirbahçe Koyu
Birçok güzelliği içerisinde barındıran Bozcaada, koylarıyla da sakinlik arayan deniz severlere hitap ediyor. Popüler bir turizm bölgesi olarak kabul edilen Bozcaada’nın bir diğer koy yeri olan Tekirbahçe Koyu da tıpkı diğer koylar gibi son derece güzel bir doğaya ve sakinliğe ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte yerli ve yabancı turistler için birçok konaklama imkânı da sunuyor. Bu bakımdan hem sizin için hem de çocuklarınız için güzel bir tatil yeri olduğunu söyleyebiliriz.
Tekirbahçe Koyu çevresinde eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz havuz ve su parkları, çocuklarınız için hazırlanmış oyun alanları gibi birçok hizmeti sunan konaklama tesisleri bulunur. Bu işletmeler tatilcilere sundukları kaliteli hizmetlerden dolayı tercih edilir. Tekirbahçe Koyu’nun uzunca bir kumsalı bulunur ve bu kumsal boyunca bulunan yürüyüş yapıp, güneşin, kumun ve suyun tadını çıkarabilirsiniz.
Tekirbahçe Koyu’na ada merkezinden yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş sonrası ulaşabilmeniz mümkündür. Koya ulaşım için, ana yoldan ayrılan bir toprak yoldan girmeniz gerekir. Ayrıca bu koya Poyraz Limanı’nın kıyı boyundan ilerlediğinizde de ulaşabilirsiniz. Özellikle Poyraz Limanı yolunu yürüyüş yapmak isteyen ve doğal güzelliklerle iç içe olmak isteyen tatilciler tercih edebilirler. Bozcaada’nın en temiz ve sessiz koylarından bir tanesi olan Tekirbahçe Koyu’nda denize sıfır olan oteller oldukça fazladır ve bu sebepten en çok tercih edilen koylar arasındadır.
Nasıl Gidilir: Ada merkezine 3,5 km mesafede yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Tekirbahçe Koyu’na Tuzburnu yolunu kullanarak gelebilirsiniz. Poyraz Limanı’nı geçtikten sonra Çapraz Resort’a gelebilir ve buradan toprak yola saparak koya inebilirsiniz. Koy çevresinde araç park yerleri bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Koy çevresinde otel ve pansiyon gibi konaklama yerleri bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Beylik Koyu (Batık Gemi Koyu)
Beylik Koyu, Ayazma Plajı’nın sol tarafında kalan adanın popüler yerlerinden biridir. Bozcaada‘daki diğer koylarda olduğu gibi Beylik Koyu’nda da yiyecek ve içecek alabileceğiniz bir tesis yeri yoktur. Bu yüzden koya gelirken ihtiyaçlarınızı ya merkezden ya da Ayazma Plajı’nda yer alan tesislerden temin edebilirsiniz.
Beylik Koyu yolunun yapılması ile özel araçlarla koya gitmek daha tercih edilir olmuştur. Daha çok kamp alanı olarak kullanılan koy 2014 yılının son aylarına doğru koya bir geminin oturması ile tüm ilgiyi üzerine çekmiştir. Bu nedenle Beylik Koyu aynı zamanda Batık Gemi Koyu olarak da anılır. Batık gemi kısa zamanda yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmiş ve çevresi de yüzmek için popüler bir yer haline dönüşmüştür. Batık gemi, 7 Nisan 2018 yılında düzenlenen bir veda partisi ile koya veda etmiştir.
Koyun sahil kısmı altın sarısı incecik kum taneleri ile örtülü. Denizi ise berrak ve dalgasızdır. Kıyı yerleri çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin güvenle yüzebileceği seviyededir.
Nasıl Gidilir: Beylik Koyu’na ulaşım için, ada merkezinden Ayazma Plajı’na doğru gelmelisiniz. Yol boyu ilerlediğinizde Ayazma Manastırı’na gelmeden önce ilk yoldan sol yöne dönerek 1 kilometre daha gittikten sonra karşınıza koya inen toprak yolu göreceksiniz. Buradan yaklaşık 100 metre daha yol gittikten sonra koya varabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Ayana Koyu
Bozcaada’nın muhteşem koylarından biri olan Ayana Koyu, sahip olduğu berrak denizi, pürüzsüz altın sarısı kumsalı ve sakinliği ile hem ada sakinleri hem de dışarıdan gelen yerli ziyaretçiler tarafından tercih edilen yerlerden biridir. Burası aynı zamanda sırt çantalı gezginlerin çadır kampı atmak için tercih ettiği bir yerdir. Her güzelliğin bir de bedeli olur misali, bu sakinlikte şahane koyda ihtiyaçların karşılanabileceği bir tesis ise ne yazık ki yoktur. Ancak bu bile koyu daha güzel kılıyor diyebiliriz. Çöpü, pisliği olmayan sahili ve turkuaz renkteki denizi günübirlik yüzme keyfini maksimuma çıkarıyor.
Ayana Koyu’nun deniz suyu adanın diğer koylarına kıyasla biraz daha sıcaktır. Sahili her ne kadar kumsal olsa da, denizin dibi taşlardan oluşmaktadır. Bu nedenle yüzmek için burayı tercih edeceklerin yanlarında bir deniz ayakkabısı getirmeleri iyi olacaktır. Doğallık ve sakinlik arayanlara birebir olan Ayana Koyu, havlunuzu ve piknik malzemelerinizi alıp sevdiklerinizle gelebileceğiniz son derece ideal yerlerden biridir.
Nasıl Gidilir: Bozcaada merkeze 7 km mesafede yer alan Ayana Koyu’na Tuzburnu yolunu kullanarak kolayca gelebilirsiniz. Sırasıyla ilk olarak Denizhan Pansiyon, ardından Adara Bağ Evi’ni geçtikten yaklaşık 1 km sonra karşınıza çıkacak “Ayala” tabelası yardımıyla koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Katranbolu Koyu
Katranbolu Koyu, ulaşımı nispeten zor olması nedeniyle pek fazla kişi tarafından ziyaret edilen bir yer değildir. Yaya olarak da gidebileceğiniz koy birazcık ıssız bir yerdir. Ada yerlilerinin bile çoğunun bilmediği ve adı çok fazla duyulmamış olan Katranbolu Koyu, sakin ve sessiz oluşu ile insanlara bu özelliği sayesinde aradığı huzuru verebilir. Bozcaada’da kalabalıktan uzakta sessiz, sakin bir ortamda sevdiklerinizle vakit geçirmek isterseniz buraya bir şans verebilirsiniz. Ancak çocuklar için uygun bir yer olmadığını hatırlatmak isteriz.
Koy çevresi yer yer kayalıklardan oluşuyor. Kıyı kesimlerinde az da olsa toprak, kum ve çakıl karışımı küçük bir sahil alanı bulunuyor. Denizi berrak ancak dalgalı ve soğuktur. Bununla birlikte şezlong ve şemsiye yanı sıra yiyecek ve içecek ihtiyaçlarına yönelik de herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Çadır kampı düşünenler için ideal olsa da, günübirlik yüzme keyfi yaşayacak olanlar için pek de uygun olduğunu söyleyemeyiz.
Nasıl Gidilir: Ada merkezine en yakın koy olan Katranbolu Koyu’na, Poyraz Limanı’nı takip ederek gelinebilir. Merkezden çıkı Poyraz Limanı Koyu’na inmeden hemen önce sola dönerek toprak yoldan Katranbolu Koyu’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Bozcaada hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.