Bozcaada’da Gezilecek Yerler Listesi | 35 Muhteşem Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Çanakkale sınırları içerisinde yer alan Bozcaada, Türkiye’nin üçüncü en büyük adasıdır. İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere yakınlığı ve doğal güzellikleri ile fazlasıyla önce çıkan Bozcaada, son yıllarda popülerliğini artırmış ve özellikle yaz aylarında nüfusu 10 binlere kadar çıkmıştır. Adanın en önemli kültürü olan bağcılık ve şarapçılığı yakından tanımak, simgesel yerlerini ve birçok farklı destinasyonunu keşfetmek ve organik reçellerin tadına bakmak için mutlaka ziyaret edilmeli.

Kaç Günde Gezilir; Bozcaada’yı 2 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman; Her mevsim ziyaret etmek için uygun olsa da, kış aylarında adadaki çoğu tesis açık değildir. Bu nedenle yaz aylarında tercih etmeniz daha doğru olur.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Öncelikle, Çanakkale Havalimanı’ndan şehir içi otobüslerine binerek Çanakkale Otogarı’na gitmelisiniz. Otobüs seferlerinin 07.30 – 00.00 saatleri arasında çalışmakta olduğunu hemen söyleyelim. Sonra otogardan Ezine’ye, Ezine Otogarı’ndan da Geyikli minibüslerine binmelisiniz. Minibüsle, Gestaş Deniz Ulaşım feribotlarının kalktığı Geyikli iskelesine ulaşacaksınız. Geyikli Bozcaada arası yolculuk yaklaşık 40 dakika sürecek ve feribottan indiğiniz yer Bozcaada Limanı, yani şehrin tam merkezidir.

Ne Yenir; Adanın en meşhur tatları tabii ki şarap ve reçelleridir. Yöresel lezzetleri arasında ise; kabak çiçeği dolması, asma yaprağında sardalya balığı, bademli ve damla sakızlı kurabiye yer alıyor. Ayrıca daha detaylı bilgi için sizi Bozcaada yöresel yemekleri yazımıza alalım!

* Bozcaada Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri

Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri

Burası neresi? Gün batımında harika bir atmosfer yaratan ve birbirinden güzel fotoğraflar yakalamanızı sağlayan Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri, Bozcaada’nın bir simgesi haline gelmiştir. Bozcaada Rüzgar Enerji Santrali’nde, 2000 yılında yapılmış tam 17 rüzgar gülü yer alıyor ve bu güllerin yanına gittiğinizde çıkardığı sese hayran kalacak ve yakından o muhteşem görüntüsüne şahit olacaksınız. Aynı zamanda rüzgar gülleri, nüfusun 30 katına yetecek kadar elektrik üretmekte.

Rüzgar güllerinin bitiminde yer alan Polente Feneri ise, 1861 yılında inşa edilmiş ve denize 32 metre yüksekliğinde konumlandırılmış. Denizcilere yol gösteren Polente Feneri, rüzgar gülleri ile birleşince olağanüstü bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bozcaada’nın Batı Burnu’nda yer alan Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri’ne, bisiklet kiralayarak ya da adanın merkezinden kalkan minibüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Gün batımı manzarasını seyretmek için inanılmaz yerlerden biri olan bu bölgede, piknik yapabilirsiniz. Piknik malzemelerinizin yanına, mutlaka adanın leziz şaraplarından bir tane almalı ve gün batımını öyle seyretmelisiniz! Hem romantik dakikalar yaşayacağınız bir gün hatırlarda kalır. Esen rüzgar ile birleşen denizin sesi, size o kadar huzurlu gelecek ki doymayıp resmen gün bitmesin diye dua edeceksiniz. 🙂 Çoğu insanın sırf fotoğraf çekilmek için geldiği Rüzgar Gülü ve Polente Feneri, Bozcaada gezilecek yerler listenizde ilk sırada olmalı! Mutlaka ziyaret edin ve unutulmaz bir gün yaşayın…

Uyarı! Yoğun sezonlarda gitmeyi planlıyorsanız ve özel aracınız yoksa, erken saatlerde giderek minibüs için sıra kapmalısınız. Ayrıca patika yolu kumlu olduğu için zaman zaman yürümek durumunda kalacaksınız, bu yüzden spor ayakkabı tercih etmenizde fayda var.

2. Bozcaada Yel Değirmenleri

Bozcaada Yel Değirmenleri

Burası neresi? Geçmişte Bozcaada’nın her noktasında bulunan yel değirmenlerinden günümüze sadece 3 tanesinin kalıntıları ulaşabilmiştir. Bu kalıntılar 2019 senesinde Bozcaada Kaymakamlığı’nın çabalarıyla restore edilmiştir. Yel değirmenlerine ulaşmak için ziyaretçilerin Rum mahallesinin arka tarafındaki taşlı yoldan ilerlemesi gerekmektedir. Taşlı yoldan yapılacak 5-10 dakikalık kıza bir yürüyüşün ardından ziyaretçiler yel değirmenlerinin olduğu yere ulaşmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yel değirmenlerine giden yolun kendine has bir güzelliği bulunuyor ve ziyaretçilere muhteşem manzaralar sunuyor. Yel değirmenlerine geldiğinizde de bu manzara devam ediyor ve ziyaretçiler burada çok güzel fotoğraflar çekebiliyor.

  • Adres: Cumhuriyet, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

3. Namazgah Çeşmesi

Bozcaada namazgah cesmesi

Burası neresi? Sadrazam Öküz Mehmed Paşa tarafından yaptırılmış olan Namazgah Çeşmesi, Bozcaada’daki Osmanlı döneminden kalan en önemli tarihi anıtların başında gelmektedir. Çeşmenin 18. yüzyılın ilk yıllarında yaptırıldığı tahmin edilmektedir.

Namazgah bölgesi Osmanlı döneminde insanların namaz kılabileceği bir alan olarak değerlendirilmiştir. Günümüzde ise çeşmenin çevresinde düzenlemeler yapılmış ve dinlenmek için uğranabilecek bir park olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Hem bu tarihi çeşmeyi görmek hem de dinlenmek için Namazgah Çeşmesi’nin çevresini değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: Alaybey, Namazgah Meydanı, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

4. Bozcaada Kalesi

Bozcaada Kalesi

Burası neresi? Feribotla adaya yaklaşırken ilk karşılaşacağınız ve dikkatinizi fazlasıyla çekeceğini düşündüğümüz Bozcaada Kalesi, adanın en eski yapılarından biridir. Bozcaada Kalesi, boğazın çıkışında ve anakaraya oldukça yakın bir konumda olduğu için yıllar boyunca istilaya açık bir yer olmuş. Ancak böyle olmasına rağmen, yine de Türkiye’nin en iyi korunmuş kalelerinden biri olma özelliğine sahiptir.

Kalenin ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı tam olarak bilinmiyor, sadece Venedik, Ceneviz ve Bizanslılar döneminden beri kullanıldığı biliniyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından çok iyi bir şekilde onarılan kale, zamanla genişletilmiş ve sürekli olarak yenilenmiştir. Son olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek, koruma altına alınmıştır.

Kalenin bölümleri; Bozcaada Kalesi, iç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Dış Kale’de, cephanelik, kuyu, tabya yeri, kamacı atölyelerinin yer aldığı bina temelleri, tören ve eğitim alanları yer alıyor. İç Kale ise iki kısımdan oluşuyor ve birincisinde; revir, cami, minare, zindan ve kışla bulunurken, ikincisinde; 8 burç, (kale duvarına yapılmış bir tür kule) levazım deposu, cephanelik ve sarnıç bulunuyor. Ayrıca kalenin yine iç bölümünde; Bozcaada’nın tarihi ve etnografik eserlerin yer aldığı bir sergi alanı mevcut olup, bahçesinde ise; adadan çıkarılan eski mezar taşları ve tarihi eserlerin sergilendiğini de ekleyelim.

Neden gitmeliyim? Yüksek duvarlarla ve 3 tarafı denizle çevrili olan Kale, muhteşem bir manzaraya sahip. Adayı net bir şekilde görebilecek ve büyüleyici deniz manzarasıyla karşılaşacaksınız. Ayrıca yaz aylarında ziyaret ederseniz, sıcaklardan kaçıp serinlemek için en ideal noktalardan biridir. Hem Bozcaada’nın tarihini öğrenip bilgilenecek hem de eşsiz manzarasını seyrederek keyifleneceksiniz.

  • Adres: Alaybey, Bozcaada Kalesi, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.30 – 19.30 / Kış: 10.00 – 20.00
  • Yol tarifi al < 

-Seyir ve Manzara Noktaları

5. Göztepe

Göztepe

Burası neresi? Bozcaada’nın en yüksek noktası olan Göztepe, adanın panoramik manzarasını gözler önüne seriyor. Kuş bakışı bakarak eşsiz manzarayı seyretmek ve farklı bir deneyim kazanmak için mutlaka rotanıza eklemelisiniz. Adanın bütün yükseltilerini, bağlarını, evlerini, düzlüklerini, çamlıklarını, rüzgar güllerini ve daha birçok yeri görmeniz mümkün. Aynı zamanda, özellikle sisli olmayan havalarda, Gökçeada, Semadirek Adası, Çanakkale Boğazı ve Midilli Adası’nı da görebilirsiniz.

Göztepe, biraz zor ve dik bir yola sahip olsa da, ulaştığınızda değeceğini anlayacaksınız. Dar ve elverişsiz olan araba yolundan gidebilir ya da merkezden yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz ki bu bazılarına daha makul gelebilir. Yürüyüş sadece 40-60 dakika sürecek ve hem bir aktivite de yapmış olacaksınız. Çünkü yürüyüş yapmak isteyenler için ayrı bir yol bulunuyor ve yürürken adayı daha iyi keşfedebiliyorsunuz. Her şekilde ada ayaklarınızın altında olacak! Özellikle gün batımında veya dolunay zamanlarında Göztepe, harika bir manzaraya eşlik ediyor.

Uyarı! Yaz aylarında gitseniz bile rüzgar sert estiği için, üşümemek adına yanınıza bir şeyler almanızda fayda var.

-Mahalle/Cadde ve Meydanlar

6. Rum Mahallesi

Rum Mahallesi

Burası neresi? Adanın merkezinde yer alan Rum Mahallesi, nostaljik bir görünüme sahip olmasıyla herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Mahallenin Arnavut kaldırımlı sokaklarını dolaşırken karşılaşacağınız manzaralar enfes. Rumlarla Türklerin bir arada yaşadığı Bozcaada’da, bunun izlerini çok rahat bir şekilde görebilir ve yakından hissedebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Mahalledeki evlerin Yunan mimarisine ait olduğunu ve günümüze kadar aynı şekilde kaldığını bilmek, oldukça etkileyici. Özellikle bu rengarenk evlerin önündeki çiçekler, ayrı bir hava katıyor ve fotoğraf tutkunlarının merkezi haline geliyor da diyebiliriz. Bu tarihi evler dışında mahallenin içerisinde; kilise, saat kulesi, kahvehane, kafe, restoran, meyhane ve hediyelik eşya dükkanları yer alıyor.

Kaçırmayın! Rum Mahallesi’nin ara sokaklarında dolaşırken, mekanlardan birine oturun ve şarapların tadına bakın. Ayrıca bol bol fotoğraf çekilmeyi de unutmayın!

7. Bozcaada Marina

Bozcaada Marina

Burası neresi? Bozcaada gezilecek yerler listesine eklemeniz gereken yerlerden bir diğeri de Bozcaada Marina’dır. Bozcaada Yat Limanı yürüyüş yapmak ve manzaranın tadını çıkarmak için değerlendirebileceğiniz çok keyifli bir destinasyondur. Bozcaada’ya feribotla yanaşırken ilk uğranılan yerin burası olması ise Marina’yı zorunlu olarak ziyaret edeceğiniz anlamına gelmektedir 🙂 Marina boyunca bulunan restoranlar, kafeler ve barlar ise ziyaretçiler için Marina’yı hem gündüz hem de gece cazip noktalardan biri haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Yat Limanı Bozcaada Kalesi ve Alaybey Mahallesi olmak üzere iki farklı kısımdan oluşmaktadır. Tam olarak limanın olduğu nokta küçük olmasına karşın balıkçı teknelerini incelemek ve kale manzarasını seyretmek için buraya gelebilirsiniz. Daha geniş yürüyüş rotaları için ise kale ve mahalle taraflarına gitmeniz gerekecektir.

  • Adres: Alaybey Mah., Bozcaada Merkez, Bozcaada, Çanakkale
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Müzeler, Galeriler

8. Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi

Burası neresi? Bozcaada Müzesi, bir diğer adıyla bilinen Bozcaada Yerel Tarih Müzesi, 2006 yılında Hakan Gürüney tarafından kurulmuş. Adayı daha yakından tanımak ve adanın tarihini, kültürünü, değerlerini öğrenmek için şüphesiz ilk uğrayacağınız yerler arasında bu müze olmalı. Hakan Gürüney’in Bozcaada’ya olan hayranlığı ve sevgisi, onu derin bir araştırmaya itmiş ve adanın zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu öğrenmiş. Öğrendikten sonra, adayla ilgili tüm bilgileri ve kültür varlıkları toplamaya başlamış ve sonucunda tamamen bireysel girişimlerle kuruluş bir müze ortaya çıkmış.

Müzenin içerisinde; Osmanlı döneminden kalma obje ve evraklar, eski Bozcaada fotoğrafları, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzeme ve belgeler, Rum ve Türklerin evlerinde ya da iş yerlerinde kullandıkları eşyalar, esnaflara ait canlandırmalar, şarapçılıkta kullanılan aletler ve daha pek çok belge ve eşya yer alıyor. Aynı zamanda Bozcaada Müzesi’nin, 2013 yılında Yunan kültürünü en iyi şekilde yansıttığı gerekçesiyle, UNESCO’dan ödül aldığı bilgisini de ekleyelim.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda müzede bir mağaza bulunuyor ve içerisinde kitaplar, kataloglar, kartpostallar, antik dönem replika Tenedos sikkelerinden yapılmış kolye, küpe, yüzük ve seramik kupaların yanı sıra adayla ilgili birçok hediyelik eşya yer alıyor. Bozcaada’nın tarihini ve kültürünü yakından öğrendikten sonra, eve gitmeden kendiniz ya da sevdikleriniz için bir hediyelik eşya satın alın ve hatıra olarak saklayın!

  • Adres: Cumhuriyet, Çınarlı Çarşı Cd. No:70, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.00
  • Telefon: 0216 414 65 78
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

9. Rengigül Sanat Galerisi

Burası neresi? Rengigül Sanat Galerisi Bozcaada’nın ilk sanat galerisi olma özelliğine sahiptir ve günümüzde bir konukevi olarak da misafirlerini ağırlamaktadır. Çok doyurucu kahvaltılar eşliğinde sevdiklerinizde burada çok güzel zamanlar geçirebilir ve sergilenmeye devam eden sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Genel olarak fiyatların pahalı bulunduğu Rengigül Konukevi, sunduğu muhteşem açık büfe kahvaltı hizmeti ve güler yüzlü personeli ile misafirlerini memnun etmeyi başaran ve özellikle açık büfe kahvaltı için uğranması gereken duraklardan biridir.

  • Adres: Cumhuriyet, Atatürk Cd. No:31, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Telefon: 0538 417 47 05
  • Ziyaret saatleri: 08.00-22.00
  • Yol tarifi al >

-Plajlar

10. Ayazma Plajı

Ayazma Plajı

Burası neresi? Bozcaada’nın en çok tercih edilen plajlarından biri olan Ayazma Plajı, günübirlik tesislerin toplandığı tek yerdir. Turkuaz rengi denizi ve incecik altın rengi kumları ile, adanın neden en kalabalık ve en popüler plajlarından biri olduğuna şaşırmamalı. Merkezden yaklaşık 7 km uzaklıkta yer alan plaja, çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Merkezden kalkan minibüslerle ya da tekne turlarına katılarak ulaşabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Plajın içerisinde; market, cafeler, deniz mahsullerinin servis edildiği şık restoranlar ve su sporları merkezi yer alıyor. Özellikle tahta sandalyeli ve ekose örtülü bu restoranlar, bir hayli dikkat çekiyor ve çoğunlukla öğle saatlerinde tercih ediliyor. Ayrıca değişiklik arayanlar ve farklı aktivite yapmayı sevenler, bu plajda istediklerini bulabilirler. Deniz bisikleti, banana, jet-ski, hamburger, su kayağı, su topları, yunuslar ve daha pek çok şeyi kiralayarak vakit geçirebilir, isteğe göre bolca aktiviteye katılabilirsiniz.

Uyarı! Şezlong ve şemsiyeyi, 12.00 – 17.00 saatleri arasında ücretli bir şekilde kullanırken, diğer saatlerde ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz.

  • Adres: Alaybey, Çınarlı Çarşı Cd. No:49, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Yol tarifi al >

11. Geyikli Plajı

Geyikli Plajı

Burası neresi? Eski Odunluk İskelesi’nin iki tarafında bulunan Geyikli Plaj, henüz çok kimse tarafından bilinmediği için bakir kalmış plajlar arasında yerini alıyor. Ancak son zamanlarda adını duyurmayı başardığını söyleyebiliriz. Zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrelenen plaj, güneşlenip yüzmek için harika noktalardan biridir. Özellikle gün batımında bir başka olan plajda, mükemmel fotoğraflar yakalayacağınızın garantisini verebiliriz.

Neden gitmeliyim? Her şekilde rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz plaj, kalabalıktan uzak, sessiz ve sakin bir yerdir. Bir kere bu durum baştan herkesin hoşuna gidecek. 🙂 Plajın içerisinde; yiyip içebileceğiniz bir tesis ve bu tesislerde ihtiyacınız olan her şey mevcut. Ayrıca plajda çadır ve kamp yapabilir, plaj voleybolunda sevdiklerinizle oyun oynayabilir ya da balık tutabilirsiniz. Günün her saatinde dilediğiniz gibi denize girebilir ve tatilin tadını doya doya çıkarabilirsiniz.

12. Mitos Plajı

Mitos Plajı

Burası neresi? Ayazma Plajı’ndan sonra ada sakinleri tarafından sık sık tercih edilen Mitos Plajı, merkeze 6 km uzaklıkta yer alıyor. Plaj – restoran hizmeti veren Mitos Plajı, hem en iyi işletmelerden biri hem de berrak denizi ve pırıl pırıl kumsalı ile muazzam plajlardan biridir. Sabahın erken saatlerinde uyanıp geldiğinizi farz edelim, şöyle harika bir manzaraya karşı kahvaltı yaparak güne başlamayı kim istemez ki?

Neden gitmeliyim? Tüm gün boyunca istediğiniz veya ihtiyacınız olan her şeye burada ulaşabilirsiniz. Deniz o kadar berrak ki suyun altında yaşayan canlıları ve tüm güzellikleri yakından net bir şekilde görebiliyorsunuz! Tüm bunlara şahit olurken, arka planda sürekli olarak çalan müzik ise sizleri dinlendirecek, bazen de eğlenmenizi sağlayacak.

13. Habbele Plajı

Habbele Koyu

Burası neresi? Diğer plajlara göre biraz daha sakin olan Habbele Plajı, adayı iyi bilenlerin tercih ettiği noktalardan biridir. Merkeze 8 km mesafede konumlanan plaj, küçük bir plaj olsa da keyif alacağınız aşikar. Habbele Plajı, sessiz, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenlerin adresidir ancak adanın sakinlerinden önce, hemen buraya gelmeli ve kafanızı dinlemelisiniz.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda denizinin oldukça sığ olması da, çocuklu aileleri ve yüzme konusunda endişesi olanları bir hayli sevindiriyor. Sualtı fotoğraf çekimi yapmayı seviyorsanız, bu plaj tam da size göre! Tertemiz turkuaz rengi denizinde yüzerken, zengin sualtı dünyasını da keşfetmiş olacaksınız. Dahası gün batımında da harika fotoğraflar yakalayabileceğinizin altını çizelim.

  • Adres: Cumhuriyet Mah. Habbele Koyu, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Telefon: 0543 642 21 73
  • Yol tarifi al >

14. Tuzburnu Plajı

Tuzburnu Plajı

Burası neresi? Adanın en sol ucunda yer alan Tuzburnu Plajı, merkeze en uzak plajlardan birisidir. Ancak böyle olması sizi korkutmasın, araçla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca çoğu insan farklılık olsun diye yürüyerekte ulaşım sağlıyor. Yalnız, yürümek isteyenlere 1 saatlik mesafede olduğunu belirtelim.

Neden gitmeliyim? Plaj, rüzgar güllerinin ve Polente Feneri’ne çok yakın bir konumda bulunması sebebiyle biraz daha fazla tercih ediliyor. Gelenler, yüzüp güneşlendikten sonra bu bölgeye geçerek fotoğraf çekilmeyi ve gün batımını izlemeyi ihmal etmiyorlar. Buraya kadar gitmeye üşenirseniz, plajın biraz ilerisinde Tuzburnu Feneri’nin yer aldığını ve alana çok farklı bir hava kattığını söylemeliyiz.

Uyarı! Lodoslu havalarda oldukça sakin ve rüzgarsız olan plaj, poyrazlı havalarda en fazla rüzgarı alır ve denizi de fazlasıyla dalgalı olur. Bu nedenle plaja gelmeden önce buna dikkat ederek gelmenizde fayda var. Ayrıca plajda hiçbir tesis bulunmadığı için, gelirken yanınıza ihtiyaç duyacağınız şeyleri almayı da unutmayın!

15. Ezine Plajı

Ezine Plajı

Burası neresi? Odunluk İskelesi’nin yanında bulunan Ezine Plajı, Ezine’ye 20 km mesafede yer alıyor. Sakin, sessiz ve huzur dolu olan bu plaj, yazlıkçıların daha çok tercih ettiği plajlardan biridir. Bu nedenle plajın çevresinde, özellikle gençlere yönelik, eğlence mekanları sıklıkla bulunuyor.

16. Aktaş Plajı

Beach holiday

Burası neresi? Kestanbol Kaplıcalarına yakınlığı ile bilinen Aktaş Plajı, Ezine’ye 22 km uzaklıkta yer alıyor. Plaja giden herhangi bir toplu taşıma aracı olmadığı için, sadece özel araçlarınızla gidebilirsiniz. Bu avantajı fırsata çeviren aileler, piknik yapmak amacıyla sürekli olarak bu plaja giderler. Zeytin ve meşe ağaçlarının altında gölgelenerek, Bozcaada’nın manzarasını seyredebilirsiniz. Ayrıca hem piknik yapabilir hem de denizde yüzebilirsiniz.

17. Tavaklı Plajı

Tavaklı Plajı

Burası neresi? Sakinliğiyle ön plana çıkan Tavaklı Plajı, Ezine’ye 30 km’lik bir mesafede yer alıyor. Yerel halk çoğunlukla bu plaja gelerek, çadır kurup kamp yapar ve yaz döneminin belli bir kısmını burada geçirir. Plajın yakınında birçok sayıda yazlık site bulunuyor ve özellikle yazlıkçılar tarafından daha çok tercih ediliyor. Tertemiz ve dibi kum dolu olan plaj, hem yerel halk hem de turistlerden fazla ilgi görüyor.

18. Papaz Plajı

Papaz Plaji

Burası neresi? Yeniköy’deki Papaz Plajı, Ezine ilçesinde bulunmaktadır ve Bozcaada’ya gelenler için görülebilecek çok temiz plajlardan biridir. Papaz Plajı, Bozcaada’ya 35 kilometre mesafede bulunmaktadır. Çınar ağaçlarıyla muhteşem bir ortama sahip olan Papaz Plajı aynı zamanda ziyaretçiler için keyifli bir piknik alanıdır.

Neden gitmeliyim? Uzun bir sahile sahip olan Papaz Plajı, huzur dolu iklimi ve tertemiz suyu ile Bozcaada’da denize girilebilecek önemli yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Yeniköy/, 17600 Yeniköy/Ezine/Çanakkale
  • Giriş ücretlidir
  • Yol tarifi al >

-Diğer

19. Şarap Fabrikaları

Bozcaada üzümbağı

Burası neresi? Bozcaada denildiğinde akla ilk gelenler; Polente Feneri, rüzgar gülleri ve masmavi denizidir. Bunlar Bozcaada’yı her ne kadar özel kılsa da, asıl ilk akla gelmesi gereken şarapçılık ve bağcılıktır. Her ikisi de Bozcaada’nın ekonomik kaynağı olsa da, zamanla bu faaliyetten çıkıp bir yaşam biçimi haline gelmiştir.

Bozcaada’nın şarapçılıkta ne kadar ünlü olduğunu, tarih sayfalarında rastladığınız zaman daha da çok anlayacaksınız. Örneğin; Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde, adanın şarapçılığından bahsediliyor ve hatta fazlasıyla takdir ediliyor. Tenedos paralarının üzerinde üzüm salkımı formlarının yer almasının yanı sıra, Homeros’un İlyasası’nda da yine şarapçılıktan bahsedilmesi tüm bunları kanıtlar nitelikte.

Neden gitmeliyim? Bozcaada’da 6 şarap fabrikası, Amadeus, Yunatçılar, Corvus, Gülerada, Talay ve Ataol, bulunuyor. Talay, Amadeus ve Corvus şarap fabrikaları, yaz ayları boyunca çeşitli turlar düzenleyerek şarap tadımı yaptırıyor. Ayrıca Amadeus ve Corvus fabrikalarının içerisinde wine barları mevcut ve dilediğiniz gibi tadım yapabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Gezme şansı yakaladığınız takdirde, sadece tadım değil aynı zamanda şarapların yapımı hakkında da bilgi sahibi oluyorsunuz. Son olarak en eski şarap fabrikalarının ada merkezinde, yeni açılan şarap fabrikalarının da merkez dışında yer aldığını ekleyelim. Yaz aylarında ya da festival zamanlarında geldiğinizde mutlaka düzenlenen turlara katılın ve farklı bir deneyim yaşayın!

-Kaplıcalar

20. Kestanbol Kaplıcaları

Kestanbol Kaplıcaları

Burası neresi? Ezine ilçesinde yer alan Kestanbol Kaplıcaları, Ezine’ye 18 km uzaklıkta konumlanıyor. İçerisinde kalsiyum ve demir bulunan kaplıcanın suyunun 73 derece olduğu ve geçmişten günümüze kadar insanlığa şifa dağıttı biliniyor. Bölgenin jeolojik yapısı nedeniyle sadece suyu değil, aynı zamanda havası ve toprağı da radyoaktivite içeriyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra, kaplıcanın içerisinde konaklama ve yiyecek-içecek tesisleri bulunuyor ve bunlardan dilediğiniz gibi yararlanabiliyorsunuz.

  • Adres: Tavaklı İskelesi Mevkii, 17600 Körüktaşı/Ezine/Çanakkale
  • Telefon: (0286) 637 52 00
  • Yol tarifi al > 

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Koylar

21. Akvaryum Koyu (Mermer Burnu) 

Akvaryum Koyu

Burası neresi? Akvaryum Koyu, bir diğer adıyla bilinen Mermer Burnu, Bozcaada’nın en popüler koylarından biri olma özelliğine sahip. Akvaryum Koyu’na toplu ulaşım seçeneği olmadığı için, özel aracınızla ya da merkezden kiraladığınız bir araçla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Tertemiz ve berrak denizinde yüzerken, adeta gerçek bir akvaryumda yüzüyormuş gibi hissedeceksiniz. Aynı zamanda sualtı dünyasını yakından keşfedecek ve muazzam bir duygu yaşayacaksınız. Kamp yapmak isteyenlerin bir numaralı adresi olan koya, ister çadır kurarak, ister karavanınızla gelerek konaklayın. Tercih sizin! Sakinliği ve muhteşem konumu sayesinde, her ikisinden de memnun olacaksınız.

Uyarı! İçerisinde herhangi bir tesis bulunmadığı için, ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda getirmeyi unutmayın!

22. Poyraz Limanı Koyu

Poyraz Limanı Koyu

Burası neresi? Poyraz Limanı Koyu, Tuzburnu Plajı’nın aksine adaya en yakın yerlerden biridir ve yürüyerek 15 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Çanak şeklinde olmasından dolayı, poyrazın etkili olduğu zamanlarda bile rüzgar almamasıyla çok sık tercih ediliyor. Denizinin sığ ve diğer koylara göre daha sıcak olması, daha cazip kılıyor. Koyun çevresindeki birçok pansiyon veya bağ evinde konaklama şansınız da mümkün.

Uyarı! Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor ve bu nedenle gelirken tedbirli gelmenizde fayda var. Ayrıca deniz kestaneleri biraz fazla olduğu için, bu konuda da gerekli önlemleri almanızı tavsiye ederiz.

23. Sulubahçe Koyu

Sulubahçe Koyu

Burası neresi? Ayazma ve Habbele Plajları arasında yer alan Sulubahçe Koyu, sakin yerlerden biridir. Koy, genellikle çevredeki yazlıkçılar ile günübirlikçiler tarafından daha çok tercih ediliyor. Sulubahçe Koyu’nun içerisinde herhangi bir tesis olmadığı için de oldukça sessiz olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı, sessizliği ve sakinliği tercih edenlerin vazgeçilmez adresidir. Kafa dinlemek, kitap okumak ya da denizin tadını rahat rahat çıkarmak isteyenler, buyurun çıkın çıkın gelin!

  • Adres: Cumhuriyet Mahallesi Sulubahçe Koyu, 17680 Bozcaada/Çanakkale
  • Yol tarifi al >

24. Çayır Koyu

Çayır Koyu

Burası neresi? Adanın kuzeyinde yer alan Çayır Koyu, merkeze 45 dakikalık bir yürüme mesafesindedir. Kuzeyden esen poyraz nedeniyle, genellikle çok sık rüzgar aldığı biliniyor. Bu sayede rüzgar sörfüne de elverişli hale geliyor. Hatta koyun içerisinde kitesurf okulu var ve dilerseniz bu durumdan faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda okulun bünyesinde yer alan diğer hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. 2015 yılında, Kitesurf Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapan koy, sörf tutkunlarının vazgeçilmez adresidir.

25. Tekirbahçe Koyu

Tekirbahçe Koyu

Burası neresi? Adanın turizm bölgesi olan Tekirbahçe, uzunca bir kumsaldan oluşuyor. Tekirbahçe Koyu, birkaç tane oteli ve tatil köyünü bünyesinde barındırıyor ve konaklama tesislerinde kalanlar için özel hizmetleri bulunuyor. Hem şemsiye ve şezlonglardan hem de tatil köyü içerisindeki havuz ve aqua parktan yararlanabiliyorsunuz. Bu arada sadece denizde yüzmek veya aqua parkta eğlenmek için konaklamanıza gerek yok tabii ki. İstediğiniz gibi denize giriş yapabilir ve aqua park için de bir ücret ödediğiniz takdirde herkes gibi faydalanabilirsiniz.

26. Beylik Koyu (Batık Gemi Koyu)

Beylik Koyu

Burası neresi? Adanın gizli kalmış koylarından biri olan Beylik Koyu, bir diğer adıyla bilinen Batık Gemi Koyu, Ayazma Plajı ve Akvaryum Koyu arasında yer alıyor. Ayazma Plajı’nın hemen solunda kalmasına rağmen, plaj ile arasındaki asfalt yol çöktüğü için gözlerden uzak kalmış diyebiliriz. Sonrasında ise yeni bir toprak yol yapılmış ve buradan kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Neden gitmeliyim? Koyun en önemli özelliği; 2015 yılında, karaya oturduktan sonra terk edilen ve hala sahilde yer alan büyük gemidir. Sosyal medyada bolca konuşulan bu gemi, soğan yüklüymüş ve bu nedenle içinde kalan soğanların kokusunu hala alabiliyorsunuz. Evet, biraz şaşırtıcı ama bu duruma çok takılmayın. 🙂 Gemiden sarkıtılan halatlarla yapılan salıncaklarda sallanabileceğiniz gibi halat merdivenlerden gemiye de tırmanabilirsiniz. Ancak bu tırmanma işini, cesareti olanlara bırakalım…

Kaçırmayın! Tamamen kumla kaplı olan plajı ve sıcacık deniziyle muazzam bir koydur. Ayrıca kamp yapmak için de en uygun yerler arasında olduğunu belirtelim.

Uyarı! İçerisinde herhangi bir tesis yer almadığından dolayı, gelirken hazırlıklı gelmenizde fayda var.

*Bozcaada’ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Turistik Yerler

27. Ezine

Ezine Plajı

Burası neresi? Çanakkale’nin beşinci en büyük ilçesi olan Ezine, Çanakkale’ye 45 km uzaklıkta yer alıyor. Antik çağlarda ”Neandria” olarak bilinen Ezine, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Türklerin bölgeye yerleşmesi sonucunda, Ezine ismini aldığı biliniyor. Bir rivayete göre; Türk beyleri toplu bir şekilde, Cuma namazı kılmak için Ulu Cami’ye giderlermiş ve bu Ulu Cami’nin asıl adı Cuma Cami’ymiş. ”Cuma” kelimesinin Farsça karşılığının ise ”Azine” olması sebebiyle, kentin ismi zamanla ”Ezine” olarak söylenmeye başlanmış.

Neden gitmeliyim? Buraya uğradığınızda; Aleksandria Troas Antik Kenti, Neandria Antik Kenti, Cezayirli Hasan Paşa Köşkü, Ulu Cami, Seferşah Cami ve Hamamı, Kumkale Kalesi ve daha pek çok tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Bozcaada’dan Geyikli iskelesine feribotla ulaştıktan sonra, dolmuşları kullanarak Ezine Otogarı’na gidebilirsiniz.

28. Geyikli

Geyikli

Burası neresi? Ezine’ye bağlı bir kasaba olan Geyikli, çam ormanları ve zeytin bahçeleri ile şirin mi şirin bir yerdir. Bozcaada’ya ulaşımı sağladığı için oldukça önemli bir noktada olan Geyikli, cam gibi denizi, rengarenk çiçeklerle süslenmiş sokakları, tertemiz havası, mis gibi kokan bahçe ve ağaçları ile olağanüstüdür. Ege’nin o sıcaklığını yakından hissettiren insanlarıyla da bir başkadır. Hatta ”Eyvah Eyvah” film serisinin burada çekildiğini söylemezsek olmaz. Filmi izleyip hatırlayanlar, çok iyi anlayacaklardır neden burada çekildiğini. 🙂

Neden gitmeliyim? Her mevsim ziyaret edilebilecek bir güzelliktedir Geyikli. Özellikle buraya geldiğinizde, Truva Antik Kenti’ni, Yükyeri İskelesi’ni, Mavra Adası’nı ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Ayrıca bir bisiklet kiralayarak şöyle bir gezintiye çıkabilir ve çiçeklerin kokusunu içinize çeke çeke dolaşabilirsiniz. İçerisindeki plajlara gidip güneşlenebilir ya da birbirinden farklı su sporlarını yaparak renkli aktivitelere katılabilirsiniz.

Nasıl ulaşırım? Ezine Otogarı’ndan Geyikli sahil dolmuşlarına binmeli ve Geyikli iskelesine gitmelisiniz. Yarım saat sürecek bu yolculuktan sonra, Geyikli Bozcaada arası karşılıklı feribot seferlerini kullanarak 30 dakikaya ulaşabilirsiniz.

29. Ayvacık

Behramkale Köprüsü

Burası neresi? Çanakkale’nin bir ilçesi olan Ayvacık, Çanakkale’nin en uzun sahil kesimlerinden birine sahiptir. Çanakkale’ye 72 km uzaklıkta olan Ayvacık, Ezine’ye 25 km mesafede yer alıyor. Ayvacık’ın hangi tarihte kurulduğu tam olarak bilinmese de, ilk çağlardan bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Neden gitmeliyim? Yeşilliğin ve mavinin her tonuna rastlayacağınız Ayvacık, gezilecek yerleriyle sizi bir hayli şaşırtacak. Özellikle Ayvacık denildiğinde akla ilk gelen yer, Assos olmalı. Sonrasında ise, Hüdavendigar Camisi, Behramkale ve Behramkale Köprüsü ve daha pek çok yere mutlaka uğramalısınız.

30. Assos

Assos Antik Kenti

Burası neresi? Ayvacık ilçesinde yer alan Assos, antik çağın en önemli yerleşim merkezlerinden biridir. Midilli Adası’nın karşısında, Ege Körfezi’nin kıyısında bulunan Assos, temiz havası, doğal güzellikleri, sakinliği ve sessizliğiyle oldukça ilgi çeken yerlerden biri olmuştur.

Neden gitmeliyim? Assos’a geldiğinizde, ilk olarak güne berrak sularında yüzerek başlamaya ne dersiniz? Antik Liman’da küçük bir plaj var ve iskelelerden çok rahat bir şekilde denize girilebiliyor. Antik Liman’ın hemen yukarısında yer alan Behramkale Köyü’ne akşamüstü uğrayın ve dar sokakları ile tarihi evleri arasında bolca fotoğraf çekin. Assos Antik Kenti ve Athena Tapınağı’na uğramayı unutmayın ve Assos’un birbirinden güzel plajları ve koylarını da listeye dahil edin. Ayrıca burada farklı birçok aktivite yapabileceğiniz gibi kamp alanlarında konaklayarak harika bir maceraya merhaba deyin!

31. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı

Burası neresi? Çanakkale sınırları içerisinde yer alan milli park, 1973 yılında kurulmuştur. Çanakkale Savaşı’nı anımsatan hikayeler, savaş sırasında hayatını kaybeden şehitlerin adına yapılan anıtlar ve daha pek çok iz, bu milli parkın içerisinde yer alıyor. Gelibolu Yarımadası’nın üzerinde bulunduğu için ismini buradan alan milli park, hem tarihi hem de doğa güzelliği açısından Bozcaada gezilecek yerler listesinde kesinlikle olmalı.

Neden gitmeliyim? Savaş döneminin ruhunu ve olaylarını yansıtan park, sadece yaşamını yitiren 250 binden fazla Türk şehidinin değil, aynı zamanda İngiliz, Avustralyalı, Yeni Zelandalı ve Fransız askerlerinin izlerini de taşıyor. Bu sebeple, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verildiğinin de altını çizelim. Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı 18 Mart’ta ziyaretçi akınına uğrayan parkta, 56 yerli anıt ve şehitlik, 35 yabancı mezar ve anıt bulunuyor. Bunların dışında, en çok dikkat çeken ise parkın sembolü olan Çanakkale Şehitler Abidesi’dir.

Nasıl ulaşırım? İlk olarak, Çanakkale’den Eceabat veya Kilitbahir feribotlarını kullanmalısınız. Feribottan indikten sonra ise, milli parka giden minibüsleri kullanarak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Adres: 17900 Eceabat/Çanakkale
  • Telefon: (0286) 814 10 25
  • Yol tarifi al >

32. Truva (Troya) Antik Kenti

Truva Atı

Burası neresi? Tevfikiye Köyü sınırlarında yer alan Truva Antik Kenti, Çanakkale’ye 30 km uzaklıkta konumlanıyor. Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olmasıyla, dünyanın en bilinen antik kentlerinden birisidir. Antik kentin ismi, Türkçede ”Troya” olarak kullanılsa da, Fransızca okunuşu sebebiyle ”Truva” olarak da biliniyor. Ancak farklı dillerde daha çok ”Troia” olarak adlandırılıyor. Ünlü Homeros’un İlyada ve Odysseia destanlarında ismi geçen kentin, birçok edebi esere, belgesele ve Hollywood yapımlarına konu olduğunu da belirtelim.

Yapılan kazı çalışmaları sonucunda 9 kültür katının varlığı tespit edilerek, kentin M.Ö 3000 yıllarında ilk kurulduğu tahmin edilmektedir. Tarih boyunca 9 kere yıkılıp tekrar aynı yere inşa edilen kentin, yıllar boyunca oldukça önemli bir yerleşim merkezi olduğunu görebiliyoruz. Bu antik kent hakkındaki bilgilere, ilk olarak Heinrich Schliemann sayesinde sahip oluyoruz. 1868 yılında Heinrich Schliemann tarafından yapılan kazılarla birçok kalıntı bulunmuş ve böylece kentin tanınması sağlanmış. Çok geçmeden Heinrich Schliemann, eserlerin bazılarını yurtdışına kaçırmış ve birçok yerle işbirliği yapmış. Bu üzücü bir durum olsa da, belli bir zaman sonra eserler Türkiye’ye geri iade edilmiştir. Ancak dünyanın pek çok ülkesindeki müzelerde, Truva ile ilgili eserleri görmek mümkün.

Neden gitmeliyim? Antik kent, 1996 yılında Milli Park ilan edilmiş olup, 1998 yılında ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir. Ayrıca 2018 yılının, Türkiye’de Troya Yılı olarak ilan edildiğini de ekleyelim. Mitolojik hikayesiyle yıllardır herkes tarafından bilinen bu milli parkı ziyaret ederek, savaş kalıntılarını ve surları inceleme şansı elde edebilirsiniz. Ayrıca yıllardır bilinen ve filmlere konu olan hikayesindeki Truva Atını, Çanakkale merkezde ziyaret etmeyi unutmayın!

Nasıl ulaşırım? Çanakkale’den kalkan Çıplak veya Tevfikiye köy dolmuşlarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bilmek isteyenlere Truva efsanesi;

Afrodit, Zeus’un oğlu Athena ve Zeus’un eşi Hera ile bir düğüne katılırlar ve o düğün sırasında masalarına bir elma atılır. Elmanın üzerinde ”en güzele” yazdığı için bir türlü elmayı paylaşamazlar, anlaşmazlık çıkarırlar. Zeus duruma engel olmak için, İda Dağı’nda çobanlık yapan Troya Prensi Paris’in bu seçimi yapmasını ister. Bu sırada Paris, Troya Kralı olan babası tarafından dağlara sürgün edilmişti çünkü kral kentin mahvolacağına dair bir kehanet görmüştü. Teklifi Paris’in yapacağını duyan Afrodit, Athena ve Hera, Paris’e rüşvet teklif ederler ve böylelikle Paris, Afrodit’i seçer. Bu duruma diğer tanrıçalar sinirlenir ve Paris’ten intikam almak için and içerler.

O sırada Paris, evli olmasına rağmen, dünyanın en güzel kadını olduğu söylenen Sparta Kralı Menelaus’un eşi Helen’e aşık olur ve Afrodit’in yardımıyla onu Troya’ya kaçırır. Akha ordusu peşlerinden giderek, yıllarca birlikte savaş mücadelesi verirler. Sonrasında, Odysseus’un aklına bir fikir gelir ve bunu Athena’da destekler. Akhalılar dev tahta bir at inşa ederek askerlerini içerisine yerleştirip, Troya’nın kapısına kadar götürürler ve gizlenirler. Troyalılar, Akha ordusunun geri çekildiğini sanarak, atı surlardan içeri alırlar. Ancak bu onların sonunu getirir. Askerler atın içerisinden çıkarak saldırırlar ve Paris’in, Troya’nın sonunu getirirler. Böylece hem kehanet gerçekleşmiş hem de Troya kenti yok olmuş olur.

  • Adres: Tevfikiye Köyü, Çanakkale
  • Telefon: +90 (286) 217 23 71 – 217 82 05
  • Çalışma saatleri: Yaz: 09.00 – 19.30 / Kış: 08.00 – 17.00
  • Yol tarifi al >

33. Mavra Adası

Mavra Adası

Burası neresi? Çanakkale’nin doğal güzellikleri arasında yer alan Mavra Adası, bir diğer adıyla bilinen Tavşan Adası, Ezine’ye 40 dakikalık bir mesafede konumlanıyor. Ezine’den, Kumburnu Sahili’ne gidilerek ulaşılan bu ada, aslında balık adamların uğrak yerlerinden biridir. Mavra Adası’nın en güzel yanı da muhteşem manzaraya ev sahipliği yapmasıdır. Hele ki gün batımında… Gökyüzünün mavi, mor, pembe ve kızıl tonlarının her birine şahit olup, güneşin yok oluşunu seyredeceksiniz.

-Köyler

34. Tavaklı

Tavaklı İskelesi

Burası neresi? Ezine’ye bağlı bir köy olan Tavaklı, Çanakkale’ye 74 km, Ezine’ye ise 24 km mesafede yer alıyor. Köyün antik çağlardaki ismi Larissa olup, daha sonraki zamanlarda Tavuklu, en sonunda ise Tavaklı olmuştur. Bir rivayete göre; gelin olup köyden ayrılan kızlar, en yüksek tepeye çıkarak etrafı seyrederlermiş. Bu nedenle tepeye ”Duvaklı” denilmeye başlanmış ve zamanla bu isim ”Tavaklı”ya dönüşmüş.

Neden gitmeliyim? Köyde yer alan plajın yapısı bozulmadığı için, oldukça temiz bir denize sahiptir. Tavaklı İskelesi olarak anılan köyün plajında; otel ve restoranlar yer alıyor. Buraya geldiğinizde, bu güzel plaja gitmeyi ihmal etmeyin.

35. Kumburun

Kumburun

Burası neresi? Yine Ezine’ye bağlı bir köy olan Kumburun, Çanakkale’ye 66 km, Ezine’ye de 21 km uzaklıkta yer alıyor. Köy, kemikli mevkiindeki denize doğru giden bir burundan ismini almıştır. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen köy, tertemiz masmavi suyu ve koyları ile fazlasıyla etkileyici bir yapıdadır. Köyün içerisinde, konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız alanlar mevcuttur.

*Alışveriş

Bozcaada’da; organik reçellerin, şarapların ve hediyelik eşyaların satıldığı birçok dükkan yer alıyor. Adanın en ünlü reçeli domates reçelidir ve en çok satılan ürünleri arasındadır. Tabii ki sadece domates reçeli yok, daha farklı birçok reçeller burada mevcut! Bir diğer lezzet ise; bademli ve damla sakızlı kurabiyelerdir. Adada yer alan birçok pastane ve fırınlardan bu meşhur lezzeti satın alabilirsiniz. En önemli geçim kaynağı olan ve Bozcaada’yı en özel kılan şey; şaraplarıdır. Adada bulunan şarap fabrikalarına giderek hem tadım yapabilir hem de satın alabilirsiniz. Ayrıca kendine özgü hediyelik eşya dükkanlarını gezerek vakit geçirebilirsiniz. Bu özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için: Bozcaada’nın Alışveriş Noktaları!

*Gece Hayatı

Bozcaada’nın gece hayatı, tahmin ettiğiniz gibi çok hareketli değildir. Ancak birbirinden farklı mekanlara ev sahipliği yaptığı için, dilediğiniz gibi eğlenebileceğiniz bir gerçek. Sizin için birkaç mekan belirlediğimiz Bozcaada Gece Hayatı yazımıza bir göz atmak istemez misiniz? Geldiğiniz zaman mekan mekan dolaşmak yerine, önceden hakim olduğunuz bir yere gitmek daha mantıklı olsa gerek. 🙂

*Tarihi Yerler

Bozcaada sadece plajlardan, koylardan ve doğal güzelliklerden ibaret değil tabii ki. Birçok farklı uygarlığı bünyesinde barındırması ve tarihi geçmişiyle oldukça önemli bir noktadadır. Bozcaada; Meryem Ana Kilisesi, Ayazma Manastırı ve birçok cami ve hamamı ile sizlerin keşfini bekliyor. Bu tarihi noktalar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için, Bozcaada Tarihi Yerler yazımıza hemen bakmalısınız!

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • İlk yapmanız gereken, rüzgar gülleri ve Polente Feneri’ne gitmek olmalı! Burada gün batımını seyretmeli ve harika fotoğraflar çekmelisiniz.
  • Bozcaada Kalesi’nde tarihi dokuyu hissetmeli ve manzaranın tadını çıkarmalısınız.
  • Göztepe’ye çıkın ve Bozcaada’yı ayaklarınızın altına alın!
  • Bozcaada Müzesi’ne gidin ve adanın tarihini, kültürünü daha yakından öğrenip keşfedin!
  • Birbirinden güzel plaj ve koylarında güneşlenin, yüzün! Tatilin tadını çıkarın!
  • Adadaki şarap fabrikalarına gidin ve leziz şarapların tadına bakarken, nasıl yapıldıklarını öğrenin!
  • Rum Mahallesi’nin renkli sokaklarında dolaşın!
  • Bozcaada yakınındaki gezilecek yerleri listeye ekleyin ve hepsine uğrayın!

*Şehir İçi Ulaşım

Bozcaada, küçük bir yer olduğu için çoğu yere yürüyerek gitmek en ideal ulaşımdır. Merkezin dışındaki yerlere gitmek için de minibüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir içinde araçla dolaşmayı kısıtlasalar da, merkez dışındaki yerlere araçla gidebilme imkanınız var. Adayı keşfetmek için, bisiklet kiralayabilir ya da taksileri de kullanabilirsiniz.

Bozcaada gezilecek yerler listemiz son olarak 16.04.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenmiştir. Siz de içeriğimizin geliştirilmesine katkı sağlamak isterseniz duygu ve düşüncelerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

“Bozcaada’da Gezilecek Yerler Listesi | 35 Muhteşem Yer” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin