Bozcaada’nın Alışveriş Noktaları

Bozcaada her alanında olduğu gibi alışveriş alanında da farklılıklara yer vermiş. Adaya yolunuz düştüyse Bozcaada’nın alışveriş noktalarını gezmeden gitmemenizi öneriyoruz.

Öncelikle her yerde her zaman bulabileceğiniz ürünleri yanınıza alarak, adada kendinize boş yere yük yüklemeyin. Bozcaada’nın alışveriş noktaları eve eli boş dönmemeniz için var. Biz de sizlere tavsiyeler de bulunduk.

Reçel

organik reçeller

“Reçeli her yerde buluyoruz başka bir şey olsun” demeyin. Çünkü ürün skalası o kadar geniş olan bir sektör ki daha önce hiç tatmadığınız bir sürü reçel çeşidi önünüzde sıralanmış, kafanızı karıştırmakla meşgul oluyor. Gelincik reçeli, adanın her yerinde karşınıza çıkan bir çeşit olsa da karpuz reçeli, domates reçeli, cevizli elma reçeli, acı biber reçeli ve daha birçok çeşit başınızı döndürmeye yetiyor. Özenle hazırlanmış reçel kavanozlarından annenize ya da anneannenize almadan dönmemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

Damla Sakızlı Kurabiye

bademli kurabiye

Adada yeterince tadına doyduysanız, sizinle gelmesi için yanınıza da birkaç paket eklemeniz gerekecek. Çünkü her yerde adından çokça bahsedilen damla sakızlı kurabiyeleri, şehrinize döndüğünüz zaman sevdikleriniz sizden muhakkak isteyecektir. Damla sakızlı bademli kurabiyeler ve badem lokumlu kurabiyeler Bozcaada’ya tekrar gelmeniz için bile bir sebep olacaktır.

Aşağıda sizinle paylaşmış olduğumuz mekan bu alışveriş noktası için çok uygun.

Şarap Takıları

Şarap Takıları

Bozcaada, Türkiye’nin şarap üretim sıralamasında ileri geliyor. Türkiye’nin sadece şarap aksesuarlarına yoğunlaşmış dükkanını burada bulmak şaşırtıcı olmasa gerek. Şarap şişeleri ve mantarlarından tutun da, ne kadar şarap figürü varsa dükkanın ortaya çıkış sebebi olmuş. Bu objelere farklı işlevlerin kazandırılması sonucu bir sürü şarap aksesuarı meydana gelmiş. Şarapseverlerin bayılarak gitmek isteyeceği dükkan bir Türk ailesi tarafından işletiliyor.

Şarap takıları hakkında daha fazla fikir almak isterseniz buradan birbirinden farklı ürünlere ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin