Boston Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Amerika Devrimi’nin başladığı yer olduğundan, “Modern Amerika’nın Beşiği” olarak bilinen Boston’da kültürel ve tarihi birikim şehrin her yerinde hissedilebilir. Ağaçların altındaki eski parke taşlı yollardan yürüyerek ister Freedom Trail’i ziyaret etmek için Boston‘a gelmiş olun, ister Boston’un bir spor müsabakasını izlemeye gelin, Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusunda mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekecektir.

Boston Havalimanı hakkında

Boston Havalimanı şehir merkezine 8 kilometre mesafede bulunmaktadır ve yolcuların şehir merkezine gidebilecekleri çok keyifli alternatifler bulunmaktadır. Uluslararası kodu BOS’tur ve ABD‘deki en işlek havalimanlarından biridir. Uzun ismi “General Edward Lawrence Logan Uluslararası Havaalanı’dır.

Havaalanında toplamda 4 adet terminal bulunmaktadır. Bazı uluslararası uçuşlar diğer terminallerden kalksa da, neredeyse bütün uluslararası uçuşların E terminalinden kalktığını unutmayın:

  • Terminal A: Delta Air Lines, Southwest ve WestJest’e hizmet vermektedir.
  • Terminal B: Air Canada, American Airlines & Shuttle, PenAir, Spirit Airlines, United Airlines ve Virgin America’ya hizmet vermektedir.
  • Terminal C: Eski Terminal D’yi içeren bu terminalde Aer Lingus, Alaska Airlines, Cape Air, Emirates, JetBlue Airways, Sun Country Airlines ve TAP Portekiz uçuşları gerçekleştirilmektedir.
  • Terminal E: Uluslararası uçuşların tümü Gümrük ve Göçmenlik hizmetlerinin bulunduğu Terminal E’de gerçekleştirilmektedir.

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Boston Logon Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir? sorusunun cevabı olarak ana hatlarıyla taksi, özel transfer hizmeti Boston metrosu veya Silver Line Havaalanı otobüsü seçeneklerinden birini tercih etmeniz gerektiğini belirtebiliriz. Yolcular taksiyle ya da arabayla 10 dakikada, metroyla 30 dakikada ve otobüsle 30-40 dakika şehir merkezine ulaşabilmektedir.

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ya da özel transfer hizmeti ile gitmek, 7/24 müsait olduklarından ve sizi doğrudan kalacağınız konaklama noktasına kadar götürdüğünden, şehir merkezine gitmenin her zaman en iyi yolu olarak kabul edilir. “T” hattı metrosu ise konfordan biraz feragat etmenize sebep olsa da yoğun Boston trafiğinden sizi kurtardığı için harika yollardan biridir. Son olarak ise Boston şehir merkezine ücretsiz ulaşım imkanı sunan SL havaalanı servislerine binmek de tercih edilebilecek en ekonomik yöntemdir.

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine taksiyle ulaşım

Boston şehir merkezine yolculuk yalnızca 10 dakika sürdüğünden, Boston uluslararası havaalanından şehir merkezine ulaşım için taksi seçeneği, çocuklarla ya da ağır bagajlarla seyahat eden yolcular için harika bir seçenektir. Ayrıca şehirde yeniyseniz klimalı bir araçla seyahat etmek, kişisel eşyalarınızın güvende olduğunu bilmek ve Boston’da konaklama yapacağınız yerin kapısına kadar gitmekten daha rahat bir şey yoktur.

Boston taksi ücretleri ne kadar?

Boston taksi ücretlerine gelecek olursak, Boston’daki taksiler bir taksimetre kullanarak ödenmesi gereken ücreti hesaplar. Bu nedenle ödeyeceğiniz taksi ücreti gideceğiniz mesafeye ve kat edilen süreye göre değişir. Boston şehir merkezine yapılan bir yolculuğun ortalama fiyatı ise 21$ tutmaktadır. Bu ücrete sürücüye vereceğiniz bahşiş dahil olmayabilir ve ekstradan bahşiş vermeniz gerekebilir. Bahşiş oranı genellikle ücretin %15’i kadar olmaktadır ve bu oran %20’ye kadar çıkabilmektedir. Aynı zamanda Boston Havalimanı’ndan ayrılan bütün taksiler ücrete 2,75$ tutarında bir havaalanı ek ücreti ödenmesi gerekir.

Boston Havalimanı’nda taksilere nereden binilir?

Boston taksileri, C terminalinde merkezi otoparkta ve onun dışındaki her terminalde geliş katında bulmak mümkündür. Boston Havalimanı’ndan yolculuğunuza başlamadan önce taksimetrenin sıfırlandığından emin olmak önemlidir aksi taktirde almadığınız bir hizmet için ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine metro ile nasıl gidilir?

Boston Logan Blue Line

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için kullanılabilecek harika yollardan biri de Blue Line’ı kullanarak “T” metrosuna binmektedir. Boston raylı toplu taşıma sistemi, şehrin kaotik trafiğinden kaçmanın en güzel yöntemlerinden biridir ve taksiye göre çok daha uygun maliyetlidir. Bu metro hattının diğer bütün metro hatlarıyla kesişiyor olması, turistlerin Boston’un en önemli noktalarına ulaşımını kolaylaştırmaktadır. Metro hattı özellikle Downtown, Back Bay ve Fenway-Kenmore bölgelerine gitmek isteyenler için çok uygun bir seçenektir.

Metroya gitmek için öncelikle her terminalin dışında kolaylıkla bulunan ücretsiz Massport servislerine binmeniz gerekecektir. Bineceğiniz araçlar Route 11, 22, 33 veya 55, 66, 88 “MBTA Blue Line” hat numaralarından birine sahip olacaktır. Bu otobüsler sizi, yolculuğunuza metroyla devam edebilmeniz için havaalanı istasyonunun hemen önünde indirecektir. Route 11, 22 ve 33 sabah 09.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 55, 66 ve 88 no’lu servisler ise daha geç saat saatlere kadar servise devam etmektedir.

  • Route 11: Terminal A, B, C ve E’ye hizmet eder.
  • Route 22: Terminal A ve B’ye hizmet eder.
  • Route 33: Terminal A ve C’ye hizmet eder.
  • Route 55: Bütün terminallere hizmet eder.

Blue Line biletleri ne kadar?

Yolculuğunuzda ilk kısım Boston Havalimanı’ndan Massport servis otobüsleri ile olacaktır ve bu hizmetten ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. Bu nedenle metro için bilet almanız yeterli olacaktır. Fiyatlar şehir merkezinde ineceğiniz durağa göre değişir, ancak şehir merkezi istikametindeki en yakın durağa ulaşmanızı sağlayacak tek yönlü biletin ücreti 2,75$’dır. Servisler 5-6 dakikaya bir hareket etmektedir ve her terminalin alt katında kaldırım kenarında beklemektedir. Blue Line metro hattı ile şehir merkezine ulaşmak ise yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Eğer Boston’da kaldığınız süre boyunca Boston toplu taşıma sistemini kullanmayı tercih edecekseniz Charliecard almanızı öneriyoruz. Bu kart hem metro hatlarında hem de otobüslerde tekli binişlere göre daha uygun fiyatlarla yolculuk yapmanıza olanak tanıyacaktır. Bu arada biletinizi istasyonlardaki bilet satış noktalarından almadıysanız, trenden biletinizi alırken 3$ fazla ücret ödemek zorunda kalacağınızı bilmenizi isteriz.

Metro seferleri yoğun ve yoğun olmayan saatlere göre değişkenlik göstermektedir. Hafta içi yoğun saatler 07.00-09.00 ile 16.00-18.00 arasındadır ve bu zaman dilimleri arasında her 5 dakikaya bir sefer bulunabilir. Yoğun olmayan diğer zamanlarda ve hafta sonlarında ise seferler 10 dakikada bir gerçekleştirilmektedir. Tren seferleri sabah saat 05.30’da başlamakta ve gece 01.00’a kadar bahsettiğimiz aralıklarla seferlerini gerçekleştirmektedir.

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle ulaşım

Boston Havalimanı’nda kullanabileceğiniz bir başka harika toplu taşıma seçeneği de Silver otobüs hattıdır. Bu hat oldukça hızlı bir toplu taşıma hizmetidir. Banliyö demiryolu, Amtrak ve Kırmızı hatta bağlantılar sağlaması amacıyla South Station Tren ve Otobüs Terminaline hizmet etmektedir. Silver otobüs hatları aynı zamanda Cambridge, Boston şehir merkezi, Harvard Üniversitesi gibi Boston’daki görülmesi gereken önemli yerlere de bağlantı sağlamaktadır. Park Street İstasyonu’na geldiğinizde dilerseniz kırmızı hattan yeşil hatta geçiş yapabilir Downtown Crossing İstasyonu’nda turuncu hatta binebilirsiniz.

Havaalanı otobüslerine nereden binilir?

Silver Line SL1 hattı, Boston Logan Havalimanı’nda her terminalin hemen önünde yolcu indirme ve alma hizmeti sağlamaktadır ve bu da ziyaretçilerin bu hizmetten kolay bir şekilde faydalanmasına olanak tanımaktadır.

Havaalanı otobüs bileti ne kadar?

Silver Line servis otobüsleri, Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine her zaman ücretsiz bir şekilde gitmenizi sağlamaktadır. Servis otobüsleri ücretsiz olmasının yanı sıra sık gerçekleştirilen seferleri nedeniyle de oldukça cazip bir ulaşım seçeneğidir.

Ücretsiz ulaşım imkanının sadece Boston Havalimanı’ndan ile Boston şehir merkezine ulaşım için geçerli olduğunu unutmayın. Yani Boston şehir merkezinden Boston Logan Havalimanı’na gelmek için ücret ödeyeceğiniz anlamına gelmektedir.

Boston Havalimanı’ndan çevre şehirlere otobüsle ulaşım

Boston Express otobüs şirketi, Boston’un South Station otobüs terminali ve Logan Uluslararası Havalimanı ile Boston’ın kuzeyindeki Interstate 93 boyunca New Hampshire’ye giden şehirler ve kasabaları birbirine bağlar. Yolculuk boyunca ziyaretçiler Tyngsboro MA, Salem NH, Londonderry NH, Kuzey Londonderry NH, Manchester NH ve Concord NH’ye ulaşım imkanına sahip olmaktadır.

Boston Havalimanı’ndan araç kiralayarak şehir merkezine gitmek

Havalimanında hizmet veren çeşitli şirketlerden araç kiralayarak toplu taşıma ile ilgili kafanızı karıştırmadan Boston şehir merkezine gitmeniz mümkün olabilmektedir. Firmalar dört katlı kapalı bir otoparka sahip olan araş kiralama merkezinde hizmet vermektedir ve buraya ücretsiz Massport servis otobüsleriyle gelmek mümkündür. Havalimanında araç kiralayabileceğiniz firmalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sixt
  • Zipcar
  • Thrifty
  • Payless
  • National
  • Enterprise
  • Dollar
  • Budget
  • Avis
  • Alamo
  • Hertz

Transfer hizmeti ile şehir merkezine ulaşım

Logan Havalimanı ve şehir merkezi ile bazı oteller arasında servis hizmeti sunan Go Boston Shuttle, Flight Line ve Semoo Shuttle firmaları bulunmaktadır. Dört terminalde de transfer araçlarına binilebilecek alanlar belirlenmiştir. A terminalindeyseniz bagajınızı alarak 2 numaralı güvenlik adasına ilerlemelisiniz. B terminalinde bagajı teslim alıp merkezi otoparka doğru yürümelisiniz. C terminalinde 3 numaralı güvenlik adasından binmelisiniz. Terminal E’de ise birinci kattaki teslim alanından çıkıp 1 numaralı güvenlik adasına yürümeli ve sağa dönmelisiniz.

Boston Havalimanı’nda Uber

Uber’i daha önce deneyimlediyseniz zaten ne kadar iyi bir sistem olduğunu biliyorsunuzdur. Uber’i bir taksi gibi düşünebilirsiniz ancak burada insanlar kendi araçlarını kullanıyor ve rezervasyon yaptığınızda sizi karşılama alanında elinde bir tabela ile bir şoförün sizi beklemesini sağlayabilirsiniz. Üstelik bu hizmet hemen hemen taksilerle aynı ücret karşılığında olmaktadır. Eğer kalabalık bir grupla Boston’a geldiyseniz daha büyük bir araba talebinde de bulunabilirsiniz ve bu seçenek Logan Havaalanı ile Boston arasında yolculuk için oldukça güvenli bir yöntemdir.

Water transport

Logan Havalimanı Feribot hizmeti

Kullanmak isterseniz su üzerinden gitmenizi sağlayacak bir yol daha bulunuyor. Logan Havalimanı’na geldiğinizde 66 numaralı Massport servis otobüsüne binebilir ve banliyö tekne terminallerine bağlı olarak Logan Dock’a gidebilirsiniz. Hingham/Hull feribot güzergahı buradan geçmekte ve Tarihi Long Wharf iskelesine gitmektedir.

Su taksileri yıl boyunca çalışmaktadır ve çağrı yapıldıktan 5-10 dakika içerisinde gelmektedir. Bu yöntemle Boston Sahili’ndeki herhangi bir iniş noktasına ulaşmanı 8-10 dakika kadar sürmektedir. Deniz taksi bileti tek yön için standart fiyat olarak 15$’dır. 10 biniş değerindeki kart alırsanız 120$ ödemelisiniz ve bu seçenek kalabalık gruplar için %50 fiyat avantajı anlamına gelmektedir.

Boston Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusunda bütün seçeneklerden size en uygun olanı değerlendirebilir ve keyifli bir Boston gezisi gerçekleştirebilirsiniz. Bize de yorum kısmından tecrübelerinizi paylaşmayı ihmal etmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin