Varna Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Varna, Bulgaristan’ın kültür ve deniz başkenti olarak adlandırılır ve her yıl birçok kişi tarafından turistik amaçla ziyaret edilir. Bu da Varna Havalimanı’nın yoğun bir yolcu trafiğine sahip olması anlamına gelmektedir. Hazırladığımız rehberde Varna Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusundaki alternatifler hakkında bütün detayları sizin için derledik.

Varna Havalimanı hakkında

Varna Havalimanı “VAR” koduyla hizmet vermektedir ve Bulgaristan‘ın başkenti olan Varna’ya çift yönlü havayolu ulaşımını sağlamaktadır. Burası ülkenin en büyük üçüncü havalimanı olma özelliğine sahiptir. Son yıllarda senelik 1 milyondan fazla yolcuya hizmet vermeye başlayan Varna Havalimanı, kuzeydoğu Bulgaristan’ın en önemli ulaşım ağlarından biri haline gelmiştir.

Varna’ya 50 farklı havayolu tarafından uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bu da Bulgaristan’ın başkentini dünyanın neredeyse her noktasına bağlamaktadır. Varna Havalimanı’nın şehir merkezine uzaklığı sadece 9 km’dir. Bu da şehir merkezi ile havalimanı arasındaki ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Golden Sands ile Varna Havalimanı arasındaki mesafe ise 25 km’dir ve buraya ulaşmak yaklaşık 35 dakikalık bir yolculuğu gerektirmektedir. Bu süre otobüsle gidildiği zaman 50 dakikayı bulmaktadır.

Varna Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Varna Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki ulaım için otobüs ya da taksi seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Otobüslerle yolculuk biraz daha uzun sürmesine karşılık büyük bir fiyat avantajına sahiptir. Havaalanı transfer hizmetleri de tercih edebileceğiniz seçenekler arasındadır ancak bu hizmet toplu taşımaya göre daha pahalıya mal olacaktır.

Varna Havalimanı’ndan şehir merkezine havaalanı otobüsü ile gitmek

Varna Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım

Havalimanından şehir merkezine 409 numaralı havaalanı otobüsleri gitmektedir. Şehir merkezinde “Golden Sands” isimli son durağa kadar gidilmektedir ancak şehrin en merkezi noktasında inmek isteyenler “Katedral Durağı”nda inmelidir. Bu durağa ulaşmak havalimanından yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Golden Sands için ise 50 dakikalık bir yolculuğa hazır olmalısınız. Bilet fiyatı ise 1,5€’dur.

Otobüs seferleri yaklaşık 15 dakikada bir gerçekleşmektedir. Sabah 06.00’da başlayan seferler 23.00’a kadar devam etmektedir. Bu nedenle eğer uçağınız 23.00’dan sonra havalimanına geldiyse otobüs dışındaki diğer ulaşım seçeneklerine bakmanız gerekmektedir.

Aklınızda bulunsun! Otobüsle şehir merkezine gitmek isteyenler için çok fazla bagajının olmaması gerekmektedir. Otobüsler el bagajı olan, fazla bagajı olmayanlar, küçük çocuğu olmayan gezginler, genç turistler ve bütçesi kısıtlı olanlar için uygun bir ulaşım seçeneğidir.

Havaalanı transferi

Havalimanına geç gelecekseniz ya da otobüsten daha konforlu ve kendinizi özel hissedeceğiniz bir yöntemle otelinize ya da gideceğiniz yere ulaşmak istiyorsanız havaalanı transfer hizmeti için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Transfer seçeneğini tercih etmeniz durumunda karşılama alanında sizi karton üzerinde isminizin yazılı olduğu bir tabela ile bekleyen bir görevli bulunacaktır. Bagaj konusunda da tedirgin olmanıza gerek kalmayacaktır ve havaalanından konforlu bir şekilde şehir merkezinde kalacağınız yere kadar gidebileceksiniz.

Havaalanı transfer seçenekleri taksiler ve 7 kişilik minibüslerle gerçekleştirilmektedir. Ekonomi sınıfı taksilerle gerçekleştirilen özel transfer hizmetlerinde yolcular 20€ ücret ödemektedir. Minibüslerle gerçekleştirilen transfer hizmetlerinde ise toplam ücret 22€ olmaktadır ve kalabalık kişiler için bu seçenek daha ekonomik olmaktadır.

Transfer hizmeti almak için online hizmet veren firmalardan ya da telefonla rezervasyon yapmak mümkündür. Yolcular kredi kartı ile ön ödeme yapma şansına sahiptir. Özel transfer hizmeti ile dilerseniz kalacağınız otele dilerseniz de özel adresinize konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Varna Havalimanı’ndan araç kiralayarak şehir merkezine nasıl gidilir?

“Varna Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusuna verilebilecek cevaplardan biri de araç kiralama seçeneği olacaktır. Bu seçenek özellikle Varna’nın gezilecek yerleri için bir gezi planı yapacak olanlar için çok avantajlı bir tercihtir. Araç kiralama için 21 yaş üstü olma şartı aranmaktadır ve firmadan firmaya değişen, 100-300€ arasında bir depozito alınmaktadır. Araca yazılan para cezaları, otopark ücretleri, araba yıkama ve yakıt giderleri müşteri tarafından karşılanmaktadır.

Varna Havalimanı’ndaki Terminal 2’deki geliş alanında bulunan resepsiyon masalarından size uygun olan kiralama şirketini belirleyerek aracınızı kiralamanız mümkün. Varna Havalimanı’nda resepsiyonu bulunan kiralama şirketleri şu şekildedir:

  • Avis
  • Budget
  • Choise Rent a Car
  • Easyrent Bulgaria
  • Europcar
  • Hertz
  • Sixt
  • Top Rent a Car

Varna Havalimanı’ndan şehir merkezine taksiyle ulaşım

Şehre otobüsle gitmek istemeyenler için iyi bir alternatif de taksilerdir. Taksiyle Varna şehir merkezine ulaşmak yaklaşık 8 dakikalık bir yolculuğa karşılık gelmektedir ve bu özellikle acil bir şekilde şehir merkezine ulaşmak isteyenler için taksileri cazip kılmaktadır.

Varna merkezine taksiyle gitmek yaklaşık 10€ tutmaktadır. Eğer Golden Sands’e taksiyle gitmeyi planlıyorsanız 20€ civarında bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Havaalanı taksileri 2017 yılından bu yana ülkenin en önemli taksi hizmet sağlayıcılarından biri olan Triumf  Taxi tarafından işletilmektedir.

Varna Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberimizde bütün alternatifler hakkında detaylı bilgilere yer verdik. Siz de konuyla ilgili düşüncelerinizi paylaşmak isterseniz yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin