Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Bodrum hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Nüfus açısından da Muğla’nın en büyük ilçesi olan Bodrum’un nüfusu yaz aylarında neredeyse iki katına çıkmaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili yarımada şeklinde olan Bodrum’un tek kara komşusu Milas’tır. Denizle bu denli iç içe olan bir şehirde eşsiz koyların bulunması da kaçınılmaz olur. Çoğu tatil beldelerine oranla nem oranı son derece düşün olan Bodrum, yılın 6 ayı denize girilebilecek bir iklime sahiptir. Deniz turizmi kadar tarihi açısından da büyük önem arz eden Bodrum’un tarihi antik çağa dayanır. Dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi Bodrum’da bulunmaktadır. Doğu Akdeniz’de ayakta kalan en sağlam kale olan ve Dünya’nın en büyük 2. Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet verem Bodrum Kalesi de Bodrum’un en önemli simgelerinden biridir.
Çok sayıda müdavimi olan Bodrum’da ister doğanın ve denizin tadını sonuna kadar çıkarabilir, ister eğlencenin sınırlarını zorlayabilirsiniz. Bodrum’un en popüler beldeleri olan Bitez, Türkbükü, Gümüşlük, Yalıkavak, Gümbet, Turgutreis ve Akyarlar gibi beldeler, her tatil zevkine göre farklı alternatifler sunar. Huzurun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Bodrum; yemyeşil ormanların arasında gizli kalmış cenneti andıran koyları, bu koylarda bulunan mavi bayraklı plajları ve turkuaz rengi denizi ile yaz tatillerinden beklenen her şeyi sunar. Bodrum’un en güzel plajları ve koyları ile ilgili hazırladığımız yazımızda bu plajlarda sunulan imkânlar, doğal güzellikler ve ücretler ile ilgili bilgi sahibi olabilir, Bodrum tatillerinizde yazımızı rehber olarak kullanabilirsiniz.
- Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
- Bodrum Yöresel Yemekleri
- Bodrum Gezilecek Yerler
- Bodrum Tarihi Yerleri
Ücretli Plaj Yerleri
Beyaz Beach
Bodrum Bitez mevkiinde yer alan Beyaz Beach, ortamı, farklı eğlence konseptleri, müzikleri, denizi ve sunmuş olduğu hizmetlerle, size bir tatilden beklediğiniz her şeyi sunuyor. Konumu itibariyle beach, akvaryum gibi bir denize sahip. Platformlardan denize atlamak ve tertemiz denizde yüzmek büyük keyif veriyor. Geniş bir şezlong alanı bulunan Beyaz Beach, tatil sezonunda yer bulunamayacak kadar kalabalık olur. Bu nedenle de önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var.
Plaja giriş ücretsiz. Ancak belli bir harcama limiti var. Girerken ücret ödeyip içerde harcayabiliyorsunuz. Gündüzleri köpük partileri, su balesi gösterileri ve birçok eğlence alternatifleri olan, ışıl ışıl denizde dilediğiniz gibi yüzebileceğiniz rahat şezlonglarda müzik eşliğinde güneşlenebileceğiniz Beyaz Beach’te akşamları da Ege denizinin eşsiz manzarasına karşı akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Giriş Ücreti: 200 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/BeyazBeach/
Dalga Beach
Bodrum Ortakent’te yer alan Dalga Beach, yenilenmiş dekorasyonu, özel locaları, kum sahili, lezzetli yemekleri ve nezih ortamıyla Bodrum’un en gözde mekânlarından biridir. Sabah saat 10.00’dan akşam saat 23.00’a kadar açık olan mekânda gün boyu eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Kumlarla kaplı zemini, özel locaları, rahat şezlongları, muhteşem yemekleri ve tertemiz denizi ile tam bir tatil ortamı sunuyor.
Günlük hayatın kalabalığından, gürültüsünden uzakta, hafif bir müzik eşliğinde huzurlu bir gün geçirmek için Bodrum’da tercih edebileceğiniz en güzel mekânlardan biridir Dalga Beach… Mekâna girişte herhangi bir ücret alınmaz. Şezlong ve şemsiyeler de ücretsiz kullanılabilir. Ancak mekânda belli bir harcama limiti vardır. Sabah organik mevsimsel ürünler, ev yapımı reçeller eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz, gün boyu kaliteli müziklerle denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları ise canlı müzik performansları eşliğinde nefis pizzalar, pideler, kokteylleri deneyebileceğiniz mekân, Bodrum tatil listenizde mutlaka yerini almalıdır.
Giriş Ücreti: 90 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, bar, DJ performansları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dalgabeachbodrum/
Xuma Beach
Bodrum’a 18 km uzaklıktaki, son yılların en popüler tatil beldesi Yalıkavak’ta yer alan Xuma Beach Bodrum’un en ünlü beaclerinden biridir. Sabah 10’da açılıp akşam son müşteri ayrılana kadar hizmet vermeye devam eden işletmede, muhteşem Yalıkavak manzarası eşliğinde, konforlu bir gün geçirebilirsiniz. Hem denizi hem de eğlenceyi bir arada sunan Xuma Beach, yumuşak kumlu sahili, turkuaz rengi denizi, DJ performansları ile eğlenceyi sonuna kadar yaşamanızı sağlıyor.
Ünlüler tarafından da sıklıkla tercih edilen Beach Club’a giriş ücretlidir. Bodrum standartlarına göre giriş ücretinin uygun olması nedeniyle oldukça kalabalık olmaktadır. Önceden rezervasyon yaptırılmazsa yer bulmak çok zor olur. 6 yaşından küçük çocukların alınmadığı plajın sığ, ılık ve sakin bir denizi vardır. Açıklarda yüzmek isteyenler için uzun bir iskele de mevcuttur. Sıcak güneşin altında iskelede güneşlendikten sonra serin sulara atlamak Ege’nin kavurucu sıcağında ilaç gibi gelir. Deneyimli şeflerin mutfağından çıkan yemekler, taze yöresel meyvelerden hazırlanan frozenlar Xuma Beach’in tercih edilme nedenlerinden biridir.
Giriş Ücreti: Kişi başı 150 TL
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, cafe, DJ performansları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur (6 yaş ve üzeri)
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/xumavillage/
Kuum Beach
Bodrum Türkbükü mevkiinde yer alan Kuum Beach, yüksek sesli müziklerden hoşlanmayıp sakin ve nezih bir ortamda vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği Bodrum’un en popüler beachlerinden biridir. Gün boyunca yüksek müzikli partilerin olmadığı işletmede huzurlu bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bodrum atmosferine uygun beyaz dekorasyonu, berrak denizi, denizin içerisinde konumlanmış özel localarıyla hoş zaman geçirmeniz için her imkânı sunan Kuum Beach, sıcak, sığ ve sakin denizi ile çocuklu ailelerin de tercih ettiği yerlerden biri.
Giriş ücreti Bodrum standartlarına göre normaldir. Havlu, şezlong ve şemsiye fiyata dâhildir. Deniz içerisindeki locaları tercih etmeniz halinde fiyat değişir. Birçok çeşit yiyecek ve içecek seçeneği olan işletmenin; cafe, fast food ve ızgara tarzı yemekleri, kokteylleri ve özellikle de şeftalili margaritası öne çıkar. Bodrum’un kalabalığından ve gürültüsünden uzak, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olmalıdır.
Giriş Ücreti: 200 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, cafe, DJ performansları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/kuumhotel
Sarnıç Beach
Bodrum Bitez mevkiinde bulunan Sarnıç Beach Club, Bitez denince ilk akla gelen beach clublardan biridir. Yaklaşık 30 yıllık bir işletme olan Sarnıç Beach, açıldığı günden bu yana popülerliğini koruyarak her zaman sadık ve kaliteli bir kitleye sahip olmuştur. Müzik tarzı ile yiyecek ve içecekleriyle, nezih ortamıyla, denizi ile her yaşa hitap eden Sarnıç Beach, çeşitli su sporları alternatifleriyle de eğlenceyi sonuna kadar yaşamanızı sağlar.
Sarnıç Beach Club’a giriş ücretsiz ancak içerde şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek için makul bir ücret ödemeniz gerekebilir. Yiyecek ve içecekler biraz pahalı olsa da zengin menüde yer alan yemekler oldukça lezzetli. Özellikle de mohito ve caipirinha Bodrum’un en iyisi olabilir. Plaj alanı olmayan mekânda denize iki farklı iskeleden girilebilir. Bodrum’un tertemiz denizinin tadını çıkardıktan sonra püfür püfür esen hava ve buz gibi içecek eşliğinde şezlonglara veya minderlere uzanıp dinlenmek büyük keyif verir. Tüm bunların yanında yelken veya sörf dersleri alabileceğiniz bir beach arıyorsanız doğru adrestesiniz!
Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sarnicbeach/
X Beach & Restaurant
Tilkicik Koyu’nda yer alan X Beach & Restaurant, Bodrum’un mavi bayraklı plajlarından birine sahiptir. Farklı dekorasyonu, berrak denizi, beyaz kumlu plajı, muhteşem lezzetleri, denizin üzerindeki localarıyla Bodrum’un en güzel beach clublarından biridir. Denizin, doğanın ve eğlencenin tadını aynı anda çıkarabileceğiniz X Beach Club, yaz boyunca düzenlenen beach partileri, çocuklar için düzenlenen aktiviteleri, plajda yapılabilen su sporlarıyla herkese hitap ediyor.
Plaj alanı çocuklu ve çocuksuz olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kumlarla kaplı plajın bir tarafı çabuk derinleşirken, bir tarafı da oldukça sığdır. Çocuklu aileler burada rahatlıkla vakit geçirir. Misafirlerine kusursuz bir gün vadeden X Beach’in giriş ücreti diğer beachlere göre biraz yüksek. Zengin bir menüye sahip olan restoran da oldukça pahalıdır. Sipariş verirken fiyatları kontrol etmekte fayda var.
Giriş Ücreti: Kişi başı 200 TL
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, cafe, havuz, spa, konaklama birimleri, DJ performansları, evcil hayvan dostu ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/highlight_hotel/
Maça Kızı
Bodrum’un en popüler mevkii Göktürkbükü’nde yer alan Maça Kızı, bir otel tarafından işletilir. Otel müşterilerinin plaja girmesi ücretsizdir. Dışarıdan gelenler için ise Bodrum’un en pahalı plajlarından biridir. Son derece nezih bir ortama sahip olan plaj, happy hour partileriyle meşhurdur. Gündüz denizin ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz beachde geceleri de sabahın ilk ışıklarına kadar DJ’lerin yerli ve yabancı müzikleri eşliğinde eğlenebilirsiniz.
Bodrum’un en güzel yerlerinden birinde olan plaj son derece popülerdir. Bu nedenle de son derece kalabalık olur. Otel müşterileri tarafından da kullanılması nedeniyle özellikle hafta sonları rezervasyonsuz yer bulabilmek neredeyse imkânsız olur. Çoğu beach clubdan farklı olarak içerisinde havuz da bulunan Maça Kızı Beach’de ister havuzda serinleyebilir, ister iskeleden Bodrum’un eşsiz sularına atlayabilirsiniz. Yüzerken berrak denizde balıkları seyredebilirsiniz. Yılın tüm yorgunluğunu atmanız için her türlü imkâna sahip olan Maça Kızı, pahalı olsa da sunmuş olduğu hizmetlerle karşılığını tamamen veriyor.
Giriş Ücreti: 500 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, cafe, havuz, spa, konaklama birimleri, DJ performansları, evcil hayvan dostu ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/macakizihotel/
Flamm Beach
Bodrum Türkbükü’nün en ünlü mekânlarından biri olan Flamm Beach, 200 metrelik plajı, çim alanları, tertemiz denizi ve rahat şezlonglarıyla konforunuz için ihtiyaç duyulan her şeye sahiptir. Flame Beach’i Bodrum’da bulunan diğer beachlerden ayıran en önemli özellik yumuşak kumlarla kaplı uzun bir kumsal alanına sahip olmasıdır. Bu sayede yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler burayı tercih eder. Mekân merkezi bir konumda olduğundan dolayı tatil sezonunda son derece kalabalık olsa da rahatsız edici bir ortam yoktur.
Kaliteden ödün vermeyen bir hizmet anlayışına sahip olan Flame Beach’i öne çıkaran bir diğer özellik de mutfağının son derece kaliteli olmasıdır. Akdeniz mutfağı ve deniz mahsulleri ağırlıklı menüsü, kaliteli kokteylleriyle akşam saatlerinde sahilde kurulan masalar ziyafet sofralarına dönüşür. Girişin ücretsiz olduğu plajda kişi başı belli bir harcama limiti vardır. Gündüzleri ayrı geceleri ayrı farklı eğlence konseptleriyle misafirlerini ağırlayan Flame Beach’de gün boyunca sığ ve tertemiz denizin tadını çıkardıktan sonra akşamları eşsiz Ege denizine karşı akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve havlu ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, havlu, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, iskele, cafe, havuz, konaklama birimleri, DJ performansları, evcil hayvan dostu ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/flammbodrum/
Bardakçı Koyu
Bodrum merkez ve Gümbet arasında bulunan Bardakçı Koyu, Bodrum’un en merkezi yerindedir. Zeki Müren’in Bodrum’da denize girdiği yer olarak bilinen koy, Zeki Müren Koyu olarak da adlandırılır. Mükemmel bir Bodrum Kalesi manzarasına sahip olan Bardakçı Koyu, küçük bir sahil şeridine sahip olmasına rağmen özellikle tatil sezonunda son derece kalabalıktır. Bunun en büyük nedeni de Bodrum merkeze yürüme mesafesinde olmasıdır.
Korunaklı yapısından dolayı deniz son derece sakin ve dalgasızdır. Berrak ve ılık deniz, yavaş derinleşen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin tercih sebebidir. Sahil ve deniz tabanı ince kumlarla kaplıdır. Yumuşacık kumlarda yürüyerek denize girmek büyük keyif verir. Bardakçı Koyu’nda halk plajı bulunmuyor. Sahil boyunca yer alan beachlerin giriş ücretleri sunulan hizmetlere göre farklılık gösteriyor.
Nasıl Gidilir: Bodrum ilçe merkezine yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Bardakçı Koyu’na yürüyerek gelebilir, araçla Gümbet istikametinde ilerleyip Bodrum değirmenlerine gelmeden önceki soldan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar için plaj çevresindeki otellerin ücretli alanlarını tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz
Uygunluk: Çocuklar İçin Uygundur
Aspat Koyu
Bodrum Akyarlar mevkiinde yer alan Aspat Koyu, 1. derece sit alanı olması nedeniyle doğal güzelliklerini koruyabilmiştir. Sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirme imkânı sunan Aspat Koyu, nehirleri, dağları, yeşil alanları, tertemiz denizi ve tarihi kalesiyle eşsiz bir manzaraya sahiptir. Denize dökülen kaynak suları nedeniyle deniz son derece soğuktur. Plajı yumuşacık kumlarla kaplıdır. Kızgın kumlardan serin sulara atlamak deyimi burası için son derece uygundur.
Mavinin en güzel tonlarını bir arada görebileceğiniz Aspat Koyu’nun berrak denizinde balıklarla birlikte yüzerken yemyeşil doğa manzarasını seyredebilirsiniz. Deniz dalgasızdır ve yavaş derinleşir. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için son derece uygundur. Aspat Koyu’nun büyük kısmı Aspat Beach olarak hizmet vermektedir. İster beachte şezlong ve şemsiye kiralayarak diğer imkânlardan da faydalanabilir, ister halka açık bölümde palmiye ağaçlarının altına havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bodrum otogarından kalkan minibüsleri kullanarak koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Araçla gelecek olanlar Karaincir istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla koya gelebilirler.
Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 40 TL, hafta sonu 50 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhildir)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve büfe.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Ücretsiz Plaj Yerleri
Yahşi Plajı
Bodrum merkeze 15 km mesafede bulunan Yahşi Plajı, Ortakent Halk Plajı olarak da bilinir. Ortakent tatil beldesinde yer alan birbirinden güzel plajlardan biri olan Yahşi Plajı bu plajlar arasında en popüler olanıdır. Mavi bayrak özelliğine sahip olan plaj yaz sezonu boyunca birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. 200 metrelik bir uzunluğa sahip olan plaj, akvaryumu andıran tertemiz, sığ ve ılık bir denize, ince kumlarla kaplı plaja ve muhteşem bir manzaraya sahiptir.
Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için güvenli bir ortam sunan Yahşi Plajı, 10 yıldır aralıksız olarak mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Eşsiz denizi ve güneşinin yanı sıra tatilinize eğlence katmak için birçok alternatif bulunan plajda rüzgâr sörfü, dalış gibi su sporları yapabilir, hatta ders bile alabilirsiniz. Halka açık olan plaja giriş ücretsizdir. Belediyeye ait şezlong ve şemsiyeler de ücretsiz kullanılabilir. Duş ve soyunma kabini hizmetleri halk plajı kısmında bulunmuyor. Bunun için özel plajlara gitmek gerekiyor.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar için plaj çevresindeki ücretli işletmeleri tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Gümüşlük Halk Plajı
Bodrum merkeze 22 km uzaklıktaki popüler tatil beldesi Gümüşlük’te yer alan Gümüşlük Halk Plajı, çoğu zaman rüzgârlı ve dalgalı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de rüzgâr sörfü için elverişli bir ortam sunar. 120 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki plajın zemini kum ve ince çakıl taşlarıyla kaplıdır. Denizi çabuk derinleşen bir yapıya sahiptir. Hem derin olması hem de dalgalı olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çok tercih edilmez.
Mavi bayraklı tertemiz, berrak ve ılık bir denize sahip olan plaj iyi yüzme bilenler için harika bir yüzme noktasıdır. Plajın tam karşısında bulunan ve manzaranın güzelliğine güzellik katan Tavşan Adası’na denizin üzerinden yürüyerek gidilebilir. Plaja giriş, şezlong ve şemsiye ücretsizdir. Duş, soyunma kabini ve WC kabinlerinden de ücretsiz faydalanılabilir. Aynı zamanda plaj içerisinde bulunan kafeteryadan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye 10 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yiyecek ve içecek ihtiyaçları için bir kafeterya bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Bitez Halk Plajı
Bodrum’a 8 km uzaklıkta yer alan Bitez Halk Plajı, masmavi Ege Denizi ve mis kokulu mandalina ve portakal ağaçları arasında kalmış muhteşem manzarasıyla Bodrum’un en güzel halk plajlarından biridir. Bodrum’un en uzun sahil şeridine sahip plajı olan Bitez Halk Plajı, Bodrum Yarımadası’nın güney kısmında yer alır. Rüzgârlardan çok fazla etkilenmediği için de dalgasız ve sakin bir denize sahiptir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin favori plajı olan Bitez Halk Plajı, bu nedenle oldukça kalabalıktır. Yer bulabilmek için sabah erken saatlerde gitmek gerekir.
İnce kumlarla kaplı uzun sahil şeridinde Bodrum’un diğer plajlarından farklı olarak yürüyüş yolu bulunuyor. Dalgaların sesi ve narenciye kokuları eşliğinde gün batımına karşı yürüyüş yapmak büyük keyif veriyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan plajda sörf okulu da yer alıyor. Yüzme dışında farklı bir alternatif arıyorsanız sörf dersleri alabilir ve eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Gitmişken meşhur Bitez dondurmasının tadına bakmayı da ihmal etmeyin! Plaja giriş ücretsizdir. Sahil şeridi boyunca sıralanan işletmelerden isterseniz şezlong kiralayabilirsiniz. Ayrıca sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine varıncaya kadar birçok hizmet sunan bu işletmelerden, gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarırken ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, geceleri de eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Günbatımı Plajı
Bodrum Turgutreis mevkiinde yer alan Günbatımı Plajı, Bodrum’un en güzel manzarasına sahip plajıdır. Adını da bu eşsiz günbatımı manzarasından almıştır. Bodrum yarımadasındaki en güzel plajlardan biri olan Günbatımı mavi bayrak özelliğiyle de dikkat çekmektedir. Ege ve Akdeniz sularının birleştiği yerde bulunan plajın uzunluğu 150 metredir. Kumla kaplı zemininde yer yer çakıl taşları da mevcuttur ama yürürken çok rahatsız etmez.
Günbatımı Plajı halka açıktır ve giriş ücretsizdir. Duş, soyunma kabini, WC ve şemsiye ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda plaj çevresinde bar, restoran, cafe gibi işletmelerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bodrum’un her köşesinde toplu taşımalarla kolayca ulaşım sağlanabilen Günbatımı Plajı’na adaların üzerinden batan güneşin ortaya çıkardığı eşsiz manzarayı seyretmek için bile gidilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri ve şemsiye. Şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Kumbahçe Sahili
Bodrum Kalesi’nin hemen karşısında yer alan Kumbahçe Sahili, merkeze yakın olması nedeniyle çok fazla tercih edilir. Bodrum’un kalbi olarak adlandırılan Kumbahçe Sahili, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Bu nedenle de yer bulabilmek için sabah erken saatlerde gitmek gerekir. Adı Kumbahçe olsa da sahilinde pek kum bulunmuyor. Hem sahili hem de denizi küçük çakıl taşlarıyla kaplı. Deniz çok dalgalı olmasa da biraz ilerleyince derinleşiyor. Bu anlamda yüzme bilmeyenler ve çocuklar için güvenli bir ortam sunmuyor.
Deniz tabanı çakıl taşlarından oluştuğu için su son derece berrak. Aynı zamanda neredeyse yıl boyunca denize girilebilecek kadar ılık bir denize sahip. Tertemiz denizde yüzmek büyük keyif verse de sahilde bulunan tekne ve yatlar nedeniyle çok fazla açılma imkânı bulunmuyor. Kumbahçe Sahili’nde birçok beach ve bir de halk plajı bulunuyor. Ücretsiz girilen halk plajında şezlong ve şemsiye de ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Aynı zamanda tuvalet, duş, soyunma kabini gibi imkânlar da bulunuyor. Çevresinde birçok mekân bulunan Kumbahçe Sahili’nde akşamları Bodrum Kalesi’nin üzerinden batan güneşin oluşturduğu eşsiz manzara eşliğinde oturup bir şeyler içebilir, sahil boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar için plaj çevresindeki ücretli işletmeleri tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Gündoğan Halk Plajı
Bodrum merkeze 18 km uzaklıktaki Gündoğan Halk Plajı, köklü bir tarihe sahip olan Gündoğan Köyü sınırları içerisinde bulunur. Mükemmel Bodrum doğası ve geleneksel Bodrum evleri ile çevrili olan plaj, masmavi denizi, incecik kumlu sahili, eşsiz manzarası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Herkes tarafından bilinmemesi nedeniyle son derece sakin olan plaj, kafa dinlemek ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.
Gündoğan Plajı Bodrum’un mavi bayraklı plajlarından biridir. Cam gibi berrak denizi sığ ve dalgasızdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için son derece elverişli bir yüzme ortamı sunar. Girişin ücretsiz olduğu plajda belediyeye ait şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve WC ücretsiz kullanılabilir. Sahil kenarında bulunan işletmelerde yeme içme ihtiyaçları karşılanabilir. Mükemmel bir gün geçirerek tatilinizi keyifli hale getirebileceğiniz Gündoğan Halk Plajı’na Bodrum tatilinizde mutlaka bir kere gitmelisiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Karaincir Plajı
Bodrum Akyarlar beldesinde bulunan Karaincir Plajı, yazın ortasında bile buz gibi olan denizi ile dikkat çekiyor. Bodrum’un en soğuk suyuna sahip plaj, herkesin hoşuna gitmese de kimi tatilciler Bodrum’un kavurucu yaz sıcağında az da olsa rahatlamak için özellikle burayı tercih ediyor. Bodrum’un çoğu plajı gibi berrak turkuaz rengi bir denizi bulunan Karaincir Plajı’nda tatilciler balıklarla yüzmenin keyfini çıkarıyor.
İncecik altın sarısı kumlarla kaplı upuzun sahil şeridi, tertemiz cam gibi denizi, plajın arkasında bulunan yeşil alanlarıyla eşsiz bir atmosfer sunan plaj, hem yerli halk hem de turistler tarafından tercih ediliyor. Deniz genellikle sakin ve dalgasızdır. Sığ olması da çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlere elverişli bir ortam sağlar. Plaja giriş ücretsizdir. Ancak şezlong ve şemsiye ücret karşılığında kiralanır. Özel işletmelere ait olan plajda duş, soyunma kabini ve WC ücretsiz kullanılabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Plaj çevresinde bulunan işletmelerden herhangi birinde 50 TL’lik harcama limitine ek olarak şezlong ve şemsiye ücreti de alınmamaktadır.)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Mazıköy Plajı
Bodrum merkeze 45 km uzaklıkta, Gökova Körfezi’nde yer alan Mazı Koyu, Bodrum’un en bakir kalmış yerlerinden biridir. Bodrum’un saklı kalmış cenneti Mazı Köyü sınırları içerisindeki plaj, çevresi yemyeşil ağaçlarla kaplı, önünde uçsuz bucaksız Akdeniz manzarası olan plaj, yaz aylarında bile sakin olmasıyla dikkat çekmektedir. Doğanın ve denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz, büyük şehirde yaşamanın yorgunluğunu atabileceğiniz plaj, tertemiz havası ile muhteşem doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.
Ücretsiz bir şekilde girilebilen plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Sahil küçük çakıl taşlarıyla ve kumlarla, denizin dibi de kayalıklarla kaplıdır. Yanınıza mutlaka deniz ayakkabılarınızı almalısınız. Kayalık olmasının güzel yanı da denizin son derece berrak ve temiz olmasıdır. Rüzgârlardan etkilenmeyen denizi durgun olsa da çabuk derinleşir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Plajda ücretsiz kullanabileceğiniz duş, soyunma kabini gibi imkânlar yoktur. Kişisel ihtiyaçlarınızı sahilde bulunan işletmelerden yiyecek içecek almanız durumunda kullanabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi Mazı Köy çevresinde yer alan işletmelerden temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Kargı Koyu (Camel Beach)
Bodrum Ortakent bölgesinde yer alan Kargı Koyu, uzun sahil şeridi, ince kumlu plajı, dünyada eşine az rastlanan zambakları ve masmavi denizi ile Bodrum’un en güzel koylarından biridir. Eskiden beri sahilde yatan develer sayesinde Camel Beach adını alan plajda bulunan 100 metrelik parkurda deve turları gerçekleştirilir. Bu nedenle de plaj özellikle yabancı turistlerin çok ilgisini çeker. Bodrum’un en popüler yerleri Akyarlar ve Bitez arasında kalan Kargı Koyu, tekne turlarının da mutlaka uğradığı yerlerden biridir.
Çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin çok fazla tercih ettiği plaj, sığ, dalgasız ve berrak bir denize sahiptir. Hem plaj hem de denizin dibi kumludur. Ayaklarınız rahatsız olmadan rahatça yürüyebilirsiniz. Plajda belli bir harcama limiti var. Girişte ücret ödeyerek içerde yeme içme için kullanabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye de girişte ödenen ücrete dâhildir. Denizin ve güneşin tadını en güzel şekilde çıkarabileceğiniz Camel Beach’de deve turlarına katılabilir, yelken ve rüzgâr sörfü gibi su sporları yapabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Ortakent-Yahşi istikametinde ilerleyip Kargı tabelalarını takip ederek kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Bodrum’dan kalkan günübirlik teknelerle de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: 80 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran, su sporları ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Göltürkbükü Cennet Koyu
Bodrum’un popüler tatil beldesi Göltürkbükü’nün sağ tarafında yer alan Cennet Koyu, adı gibi cennetten bir köşeyi andırıyor. Yeşillikler içerisinde kalmış masmavi denizi ve bakir kalmış muhteşem doğasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor. Sessizliğini ve sakinliğini her daim koruyan koy, sahip olduğu birbirinden eşsiz doğal güzellikleri ile tam kafa dinlemelik bir ortam sunuyor. Dillere destan tertemiz berrak denizi, genelde dalgalı ve ılıktır. Plajı ince kumlarla kaplıdır. Çabuk derinleşmeyen denizi yüzmek için uygun bir ortam sağlar.
Girişin ücretsiz olduğu koyda sadece şezlong ve şemsiye için ücret ödemek gerekir. Plajda sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar hizmet veren işletmeler vardır. Aynı zamanda duş ve tuvalet gibi olanaklar da mevcuttur. Geniş bir ormanlık alan bulunan koyda, yemek yemek için restoranları tercih etmezseniz doğa içerisinde piknik yapabilir ya da buradan ayrılmak istemezseniz kamp yapabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Cennet Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Araçla gelecek olanlar Türkbükü’ne gelebilir ve buradan koya birkaç dakikalık sürüş ile ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 20 TL (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunmak abinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, çadır kamp alanı ve araç otopark yeri.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Torba Koyu
Bodrum merkeze 8 km uzaklıkta bulunan Torba, Bodrum’un diğer tatil beldelerine oranla küçük bir belde olsa da mavi bayraklı plajları ve muhteşem doğası ile dikkat çekiyor. Ağaçların gölgesinde, kuş sesleri eşliğinde dinlenmek, cam gibi denize girmek, sakin bir ortamda güneşlenmek isteyenler için son derece ideal bir nokta olan Torba Koyu, Bodrum Yarımadası’nın iç kısımlarında yer almasından dolayı rüzgârlardan fazla etkilenmez. Bu nedenle özellikle tekne turları tarafından tercih edilir.
Ağaçlıklar arasında saklı kalmış bir cenneti andıran Torba Koyu, kum ve çakıl karışımı bir sahile sahiptir. Çakıl taşları rahatsız edici düzeyde olduğu için deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Ilık ve berrak denizi çabuk derinleşen bir yapıya sahiptir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun bir ortam yoktur. Ücretsiz bir şekilde girilebilen plajda belediye tarafından sağlanan şezlong, şemsiye, soyunma kabini ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda farklı imkânlar sunan özel işletmeler de bulunmaktadır.
Nasıl Gidilir: Milas-Bodrum yolu üzerinde ilk kavşaktan sola Torba yönüne dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bodrum merkezden kalkan Torba dolmuşlarını kullanarak gelebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, iskele, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Gerenkuyu Koyu
Bodrum merkeze 15 km uzaklıkta bulunan Gerenkuyu Koyu, geniş sahil şeridinde güneşlenebileceğiniz, gölü andıran berrak ve durgun denizinde yüzebileceğiniz, piknik yaparak doğanın tadını çıkarabileceğiniz, çadırınızı kurarak kamp yapabileceğiniz Bodrum’daki nadir koylardan biridir. Hem karadan hem de tekne turları ile ulaşım sağlanan koy, turizm bölgelerinden uzak olması nedeniyle son derece sakindir ve daha çok yerli halk tarafından tercih edilir.
El değmemiş güzellikleriyle ve muhteşem denizi ile göz dolduran Gerenkuyu Plajı’nın zemini yumuşak kumlarla ve küçük taşlarla kaplıdır. Ancak taşlar rahatsız edici düzeyde değildir. Suyu sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak kadar serindir. Koyda herhangi bir işletme yoktur. Sadece yüzmek ve kafa dinlemek için malzemesini yanına alan buraya gider. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen, karavanların ve kampçıların uğrak yeri olan Gerenkuyu Koyu, Bodrum’un saklı kalmış cennet köşelerinden biridir.
Nasıl Gidilir: Gerenkuyu Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Araç ile gelecek olanlar Çiftlik Köyü istikametinde ilerleyip buradan tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Çiftlik Köyü’nden sonraki koya inen yol topraktır. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Akvaryum Koyu (Adaboğazı)
Bodrum’un en popüler tatil beldeleri Gümbet ve Bitez arasında yer alan Akvaryum Koyu, Adaboğazı olarak da adlandırılmaktadır. Tertemiz cam gibi denizi, turkuaz rengi sularıyla akvaryumu andıran koy, tropik adaları andıran güzelliktedir. Yeşillikler içinde tam bir doğa harikası olan koy, korunaklı yapısı ve sakinliğiyle mavi tur teknelerinin de uğrak noktasıdır. Dalış için de ideal bir nokta olan Akvaryum Koyu’nda deniz altının büyüleyici dünyasına da tanıklık edilebilir.
Arkası yemyeşil çam ormanları ile çevrili, beyaz kumlu küçük bir sahil alanına sahip olan koyda yüzmek akvaryumda yüzüyormuş hissi verir. Bitez marinada ormanların içerisindeki patikadan yürüyerek ulaşılabilen koy yol boyunca eşsiz bir manzara sunar. Gün boyunca açıklarda kalabalık tekneleri görebileceğiniz Akvaryum Koyu’nda geceleri de demirlemiş halde birçok mavi tur teknelerini görebilmeniz mümkündür.
Nasıl Gidilir: Akvaryum Koyu’na araçla ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Bodrum’dan kalkan günübirlik teknelerle ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Dileyen Bitez Limanı’nın bitiminde başlayan patika yol ile yaklaşık 4 km yol yürüyerek de ulaşımını sağlayabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Kissebükü Koyu
Eşsiz koylara ev sahipliği yapan Gökova Körfezi’nin kuzey kıyısının tam ortasında yer alan Kissebükü Koyu, Ege Denizi’nin cennet köşelerinden biridir. Yaz aylarında Bodrum’un bunaltıcı kalabalığından uzak doğa ile iç içe huzurlu bir ortamda vakit geçirebileceğiniz koy, Bodrum’a yaklaşık 1 saatlik mesafededir. Karayolu ile ulaşım son derece zordur. Bu nedenle de genelde tekne turları ile ulaşım sağlanır. Tekne kalabalığının en yoğun olduğu koylardan biri de Kissebükü Koyu’dur.
Çok az kişi tarafından bilinen koy, Bodrum’un bakir kalmış güzellikleri arasında yer alıyor. Yemyeşil çam ormanlarının arasında kalmış turkuaz rengi berrak denizi ile görenleri büyüleyen koyun etrafında herhangi bir işletme bulunmaması buranın doğallığının korunmasını sağlamıştır. Balıklarla birlikte akvaryumu andıran denizde yüzebileceğiniz, bembeyaz kumsalda güneşlenebileceğiniz, ormanın içerisinde serinleyip aynı zamanda Likyalılardan kalma tarihi kalıntıları görebileceğiniz Kissebükü Koyu, Bodrum’un en özel köşelerinden biridir.
Nasıl Gidilir: Kissebükü Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Araçla gelecek olanlar Çiftlik istikametinde ilerleyip merkezde geldikten sonra buradan sağa doğru olan yol ayrımından saparak tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun son 3-4 km’lik kısmı toprak ve bozuk. Altı yüksek bir araç veya 4×4 arazi tipi bir araçla gelmeniz daha doğru olacaktır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Orak Adası
Kargıcık Bükü’nün tam karşısında, Bodrum’a 16 km uzaklıkta bulunan Orak Adası’na Bodrum’dan yaklaşık 2 saatlik bir tekne yolculuğu ile ulaşılabilir. Uydudan bakıldığında orak şekline benzemesinden dolayı bu adı alan ada, Muğla’nın tartışmasız en güzel denizine sahiptir. Zeytin ve çam ormanlarıyla çevrili ada, muhteşem doğası, kristal berraklığındaki deniz, eşsiz koyları ve su altı zenginlikleriyle hem mavi tur yolculuklarının hem de dalış tutkunlarının uğrak noktasıdır.
Adada herhangi bir işletme veya konaklama imkânı bulunmuyor. Bu derece temiz ve doğal kalmasının asıl nedeni de belki de budur! Her gün sayısız günübirlik tekne turları düzenlenen adanın güney tarafında bulunan saklı kalmış koy görülmeye değer güzelliktedir. Sakin ve dalgasız bir denize sahip olan ada mavi yolcu teknelerinin geceleri konaklaması için son derece uygundur. Dalış için Bodrum’un en ideal noktalarından biri olan ada, hem profesyonel dalgıçlar hem de amatör dalgıçlar için elverişli bir noktadır. Etrafındaki güzellikleri görenlerin tekrar tekrar görmek istediği Orak Adası, Bodrum tatillerinde görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
Nasıl Gidilir: Orak Adası’na Bodrum’dan kalkan teknelerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Karaada
İsminin aksine yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili olan Karaada, Bodrum Limanı’nın tam karşısında, Bodrum Körfezi’nde bulunur. Karaada, Bodrum Yarımadası’nın en büyük adasıdır. Mağaraları, şifalı çamuru ve suyu, doğal güzellikleri ve muhteşem denizi ile hem mavi yolculuk teknelerinin hem de günübirlik tekne turlarının uğradığı en popüler noktalardan biridir. Birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapan ada akvaryum gibi bir denize sahiptir. Adanın bir kısmı da dalış noktası olarak ayrılmıştır.
Ülkemizin saklı kalmış cennet köşelerinden biri olan Karaada’nın en popüler özelliği teknelerin uğradığı yerde bulunan mağaranın içerisindeki şifalı su ve çamurdur. Bu suyun ve çamurun cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor ve turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Hatta Kleopatra’nın güzelliğini de bu çamurdan aldığı söyleniyor. Tatilinizi cennetten bir köşede geçirmek için gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Karaada, keşfedilecek güzellikleri ile sizleri bekliyor.
Nasıl Gidilir: Karaada’ya Bodrum’dan kalkan günübirlik teknelerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Kargıcak Koyu
Ortaca mevkiinde yer alan Kargıcak Koyu, turkuaz rengi denizi ve muhteşem doğası ile tropik sahilleri andırıyor. Koya tekne turları ve zor da olsa araç ile ulaşım sağlanıyor. Bu nedenle de çok kalabalık olmuyor ve doğası bozulmuyor. El değmemiş doğal güzellikleriyle ve akvaryumu andıran denizi ile görenleri büyüleyen Kargıcak Koyu, kamp tatilleri için de ideal bir ortam sunuyor. Tamamen doğa ile iç içe, sessiz, sakin bir ortamda huzurlu bir tatil için ideal bir nokta olan koyun doğallığını bozacak herhangi bir işletme de bulunmuyor.
Küçük bir alanda bulunan Kargıcak Koyu’nun plajı, iri taneli kumlarla ve yer yer çakıl taşlarıyla kaplıdır. Yanınızda deniz ayakkabınız yoksa biraz rahatsız olabilirsiniz. Diğer Bodrum plajlarına göre deniz biraz soğuk ve tuzludur. Aniden derinleştiği için de çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Plajda, duş, tuvalet, WC, büfe ve cafe gibi hizmetler bulunmadığını bilmenizde fayda var. Hem yeşilin hem de mavinin en güzel tonlarını bir arada görebileceğiniz, huzurun tadını çıkarabileceğiniz Kargıcak Koyu, Bodrum tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.
Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar İztuzu’na gelmeden önce sola doğru yol ayrımından girerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak yolun toprak ve yer yer çakıl olduğunu unutmamalısınız. Dalyan’dan kalkan günübirlik teknelerle de ulaşım sağlanabilmektedir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Peksimet Plajı
Bodrum merkeze 22 km uzaklıktaki Peksimet Plajı, temiz ılık denizi, ince kumlardan oluşan zemini ile dikkat çekmektedir. Peksimet koyunda bulunan plajın etrafında herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle de koyun doğal güzellikleri el değmeden korunuyor. Korunaklı bir yapıda bulunan plajın son derece sakin bir denizi vardır. Neredeyse yılın 7 ayı denize girilecek kadar da sıcak bir suya sahiptir. Deniz son derece durgun olsa da çabuk derinleşir. Bu nedenle yüzme bilmeyenler için çok uygun değildir.
Ücretsiz halk plajı olmasına rağmen Peksimet Plajı çok kalabalık olmaz, bunun en önemli nedeni de merkeze biraz uzak olmasıdır. Çok kalabalık olmadığı için etrafta birkaç lokanta dışında işletme yoktur. Plajda belediyeye ait çok sayıda şezlong olsa da soyunma kabini, duş ve WC bulunmamaktadır. Oldukça geniş bir alana sahip olan Peksimet Plajı ücretsiz bir şekilde denize girebileceğiniz, sakin ve gözlerden uzak bir şekilde uzanıp güneşlenebileceğiniz Bodrum’daki en ideal yerlerden biridir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: Deniz güvenlik şeridi, kafeterya ve otopark alanı bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmamaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Çakılyalı Koyu
Çam, mandalina ve zeytin ağaçlarının bir arada bulunduğu eşsiz bir güzelliğe sahip olan, birbirinden güzel koyları ile cennetten bir köşeyi andıran Mazı’nın görülmesi gereken en ünlü koylarından biridir Çakılyalı Koyu… Mazı Köyü’nden denize doğru inerken ilk karşınıza çıkan koy olan Çakılyalı, Mazı’nın diğer koylarına nazaran küçük olsa da huzur arayanlar için son derece ideal. Yerlilerin işlettiği bahçe içerisindeki sevimli pansiyonlarla çevrili olan koy salaş tatilden hoşlananların da ilk tercih ettiği yerlerden biri. Aynı zamanda kamp yapmak için de son derece uygun ortamlar bulunuyor.
Kayalıklar arasında küçük bir alanda bulunan koyun deniz tabanı ve sahili taşlık ve kayalıklardan oluşuyor. Yanınıza deniz ayakkabısı almazsanız yürümekte zorlanabilirsiniz. Son derece sakin ve dalgasız olan koyun berrak denizi çabuk derinleşmeyen bir yapıya sahip. Bu nedenle de çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Filmlerde gördüğünüz sahil köylerini andıran koy kendinizi doğanın kalbinde hissedebilmeniz için her şeye sahip. Çakılyalı Koyu’na giriş ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Duş, tuvalet ve yeme içme ihtiyaçlarınız için de koy içerisinde bulunan işletmeleri kullanabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Bodrum merkezden Gökova Körfezi’ne gelerek buradan tabelalar yardımıyla Mazı Köyü’ne ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Bodrum merkezden dolmuşlar hareket etmektedir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Yalıkavak Halk Plajı
Bodrum merkeze 1 km uzaklıktaki Yalıkavak Halk Plajı, Bodrum’un en popüler yerlerinden birinde bulunur. Merkeze yürüme mesafesinde olan plaj, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilir. Bu nedenle de tatil sezonunda son derece kalabalık olur. 200 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki plaj, temiz, berrak ve en sıcak günlerde bile serin bir denize sahiptir. Kuzey yönünde bulunan plaj, sık rüzgâr alır ve rüzgâr sörfü için uygun bir ortam sağlar.
Bodrum’un çoğu plajı gibi mavi bayrak özelliği bulunan plajın tertemiz denizi son derece sığdır. Çocuklar için güvenli bir yüzme ortamı sağlar. Yalıkavak Halk Plajı belediye tarafından işletilir. Giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye de ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. Ancak sabah erken gitmekte fayda var çünkü şezlong ve şemsiye sayısı oldukça az! Plajda duş ve soyunma kabini bulunmamaktadır. Belediyenin hizmetleri arasında cankurtaran hizmeti vardır. Plaj çevresinde bulunan işletmelerden ise yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, büfe ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Ortakent Halk Plajı
Bodrum merkeze 15 km uzaklıktaki Ortakent Halk plajı, Bodrum Yarımadası’nın batısında yer alır. Mandalina bahçeleri, pırıl pırıl denizi, mavi bayraklı plajları ile Bodrum’da en çok tercih edilen beldelerden biri olan Ortakent’te bulunan plaj, bu yüzden son derece kalabalık olmaktadır. Hemen yanında bulunan Yahşi Koyu’ndan dolayı Ortakent Yahşi Plajı olarak da adlandırılır. Berrak denizi ile kendine hayran bırakan plaj 10 yıldır aralıksız mavi bayrak almaya hak kazanmıştır.
Akvaryumu andıran tertemiz berrak denizinin ılık suyu yüzmek için son derece idealdir. Kıyıdan itibaren yavaş yavaş derinleşen denizi çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için elverişli bir ortam sunar. Halk plajı olmasından dolayı plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye ise cüzi bir ücret karşılığı kiralanabilir. Ücretsiz kullanılabilen şezlong ve şemsiyeler için sabah erken gelmekte fayda var yoksa şezlong bulmak çok zor olur. Duş ve soyunma kabini gibi hizmetler de sadece özel plajlarda sunulmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, restoran, büfe ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Akyarlar Halk Plajı
Akyarlar mevkiinde Bodrum Yarımadası’nın en güney ucunda yer alan Akyarlar Halk Plajı, hem temizlik hem de sıcaklık açısından Bodrum’un en güzel denizlerinden birine sahip. Berrak ve çarşaf gibi denizinin sıcaklığı öylesine ideal ki giren bir daha çıkmak istemiyor. Daha çok yerliler tarafından kullanılan plaj, müthiş denizi sayesinde son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmiştir. Bu nedenle de tatil sezonunda yer bulamayacak kadar kalabalık olur.
Bodrum’un en güzel denizinin tadını ücretsiz bir şekilde çıkarabilme imkânı sunan Akyarlar Halk Plajı’nın ılık ve berrak denizinde yüzmek büyük keyif verir. Sahil ince kumlarla ve yer yer kayalıklarla kaplıdır. Bu nedenle de yürürken dikkatli olmakta fayda var. Diğer koylara kıyasla dalgalı olan deniz, sörf yapmak için elverişli bir ortam sunar. Plaja giriş ücretsizdir. Duş ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunurken, yeme içme ihtiyaçları için sahil kenarında bulunan işletmelerden yararlanılabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, büfe ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Bağla Koyu
Bodrum merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bunan Bağla Koyu, Ortakent Yahşi ve Akyarlar arasında yer alır. Ege’nin en güzel koylarından biri olan Bağla Koyu, doğal güzellikleri ve muhteşem plajı ile tatilcilerin beğenisini kazanıyor. Tertemiz berrak bir denizde yüzmek, huzurlu bir ortamda güneşlenmek için en ideal noktalardan biri olan Bağla Koyu, tertemiz doğasıyla kamçıların da uğrak noktalarından biridir.
Karaincir Koyu ve Kargı Koyu gibi Bodrum’un en popüler koylarının arasında yer alan Bağla Koyu, tur teknelerinin de uğramadan geçmediği koylardan biridir. Bağla Koyu’na yüzmek için giderken yanınıza mutlaka güneş gözlüklerinizi almalısınız. Böylece cam gibi denizde yüzerken balıkları seyredebilirsiniz. Çoğunlukla özel işletmelere ait olan koyun halk plajı bölümü de var. Ancak şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Yine de havlunuzu sererek eşsiz güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bodrum-Turgutreis-Akyarlar dolmuşuna binerek ulaşımlarını kolayca sağlayabilirler. Araçlarıyla gelecek olanlar Turgutreis istikametinde ilerleyip Gürece’ye geldikten sonra buradan Bağla Köyü yönüne sapabilir veya Bitez yönünde ilerleyip sahil yolunu takip ederek gelebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Güvercinlik Koyu
Bodrum merkeze 18 km uzaklıktaki Güvercinlik Koyu, Bodrum Yarımadası’nın girişinde yer alır. Karayolu ile Bodrum’a giderken karşınıza çıkan koy, ilk bakışta görenleri adeta büyüler. El değmemiş doğal güzelliklere sahip olan koyun büyük bir kısmı doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış. Yaz aylarında Bodrum’un bunaltıcı kalabalığından uzak, sakin ve huzurlu bir ortamda denize girmek ve güneşlenmek isteyenlere hitap eden koy, sakin denizi ile eşsiz bir yüzme deneyimi sunar.
Sığ ve berrak bir denize ve ince kumlu bir plaja sahip olan koyun halk plajı bölümü de vardır. Hemen balıkçı kayıklarının bağlandığı limanın yanında bulunan plajda şezlong ve şemsiye imkânı vardır. Şezlong sayısı az olsa da çok kalabalık olmadığı için muhtemelen şezlongları kullanabilirsiniz. Plajın etrafında bulunan kafelerde lezzetli bir ege kahvaltısı yapabilir, Bodrumlu kadınların ellerinden çıkan gözlemeleri yiyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Bodrum’a 20 km mesafedeki Güvercinlik’e ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Araçlarıyla gelecek olanlar Bodrum-Muğla karayolunu kullanıp Milas istikametinde devam ederek ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecekler ihtiyaçlarınızı plaj çevresinde bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Hattat Palmiye Koyu
Bodrum’un uluslararası üne sahip olan koylarından biri olan Hattat Palmiye Koyu, tatil için Bodrum’u tercih eden hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Turkuaz rengi denizi, palmiye ağaçlarıyla çevrili ince ve altın sarısı renginde plajı ve muhteşem doğası ile “dünyaca ünlü cennet” olarak adlandırılan koy, özellikle ünlülere ait olan mavi yolculuk teknelerinin demir attığı en önemli noktadır.
Daha önce gidenlerin “huzurun adresi” olarak adlandırdığı koy, sessiz, sakin doğa ile iç içe bir tatil istiyorsanız tan size göre. El değmemiş, bozulmamış doğası ile cennetten bir köşeyi andıran Hattat Palmiye Koyu’na giderken yanınıza mutlaka paletlerinizi ve deniz gözlülerinizi almalısınız. Böylece ılık, temiz ve berrak denizde yüzerken balıkları seyredebilirsiniz. Hem karadan hem de denizden ulaşımın kolay olduğu koyda bulunan işletmelerde kişisel ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Hattat Palmiye Koyu’na Bodrum’dan kalkan günübirlik tekneler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Kadıkalesi Halk Plajı
Bodrum merkezde 22 km mesafede bulunan Kadıkalesi Plajı, günbatımlarının en güzel yaşandığı ve seyrine doyum olmayan bir noktada, narenciye bahçelerinin arasında kalmış tam anlamıyla cennetten bir köşe gibi. Sığ ve berrak denizi ve kumlu plajı ile yerli ve yabancı turistlerin Bodrum’da tercih etiği plajlar arasında yer alan Kadıkalesi Halk Plajı, çocuklu aileler için de uygun bir yapıya sahiptir.
Plajın tarihi bir hayli eskiye dayanıyor. Helenistik dönemde bir burun üzerine inşa edilen tarihi kaleden adını alan Kadıkalesi, geniş ve altın sarısı kumsal alanı ile Bodrum’daki diğer plajlardan öne çıkıyor.
Burası için her zaman günbatımının en güzel yaşandığı yer olduğunu söylerler. Plajda duş ve soyunma kabinleri bulunmuyor. WC yeri mevcuttur. Ayrıca şemsiye ve şezlong kiralamasına ek olarak yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong için cüzi bir miktar ücret ödeyerek kiralama yapılabiliyor. Etrafı yemyeşil ağaçlarla örtülü tepelerle çevrili olan Kadıkalesi Plajı, dalgasız ve ılık denizi ile Bodrum’da suyun, güneşin ve kumun tadını çıkarabileceğiniz ideal yerlerden biridir. Araçla gelecek olanlar için ücretsiz otopark alanı bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, iskele ve otopark alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki büfe ve marketlerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Dillere destan gece hayatıyla meşhur Bodrum, ziyaretçilerine elbette bundan daha da fazlasını sunuyor. Gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz pek çok aktiviteler ile Bodrum’da günün nasıl geçtiğini anlamak imkansız! Gezilecek yerleri, enfes doğa manzaraları, butik alışveriş mekanları ve günbatımına karşı lezzetli Akdeniz yemekleri yiyebileceğiniz restoranlar Bodrum’a olan ilginizi katbekat arttıracaktır. Bodrum hakkında yazdığımız diğer içerikleri de okuyarak bu şirin tatil beldesinde geçireceğiniz her günü iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz.