Adana’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Türkiye’nin en büyük 7. kenti olan Adana, Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer alan bir ilimizdir. Doğal güzellikleri, iklimi ve kültürü ile dikkat çeken Adana zengin mutfağıyla da farklı damak zevklerine hitap eder. Bu zengin mutfağın oluşmasını sağlayan pek çok faktör bulunur. Bu faktörlerden en önemlileri şüphesiz iklimi, coğrafi konumu ve bölge insanının yaşayış şekli yani kültürüdür. Adana mutfağını incelediğimizde daha çok et ve sakatat ürünlerinin ağırlıkta olduğunu görürüz. Farklı kültürler ekseninde şekillenen Adana mutfağı aynı zamanda kültürel zenginliklerin de bir yansıması niteliğindedir. Oldukça köklü ve zengin bir mutfağı bulunur. Bu mutfağın temelini kebaplar ve sakatatlar oluşturtur. Adana mutfağın en bilinen lezzeti şüphesiz zırh kıyması ile hazırlanan Adana kebaptır. Tabii ki Adana mutfağı sadece kebaptan oluşmaz. Adana’dan Türkiye geneline yayılmış birçok lezzet yine bu mutfağın en sevilen lezzetlerini oluşturur. Adana yöresine özgü lezzetlerden bazıları şunlardır;

Adana kebap, ciğer, şırdan, analıkızlı, kırkkat, kibbe, fellah köftesi, hamur çorbası, ıspanak başı, yüksük çorbası, vardabit paçası, gül mantı, kabak çintmesi, bamya dolması, ekşili topalak, işkembe dolması, karın dolması, sarımsaklı fıstık köfte, kaz başı, mumbar dolması, içli köfte, sıkma, Adana simidi, deniz mahsulleri, Adana usulü su böreği ve Adana usulü lahmacun.

Adana Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Adana’dan Alınabilecek Yiyecekler: Adana yöresel lezzet çeşitliliğinin bol olduğu illerimizden biridir. Bu bağlamda Adana’dan satın alabileceğiniz yöresel pek çok ürün bulunuyor. Şalgam suyu, mantı, sumak ekşisi, nar pekmezi, turşu ve baklagiller buradan satın alabileceğiniz doğal yiyeceklerden sadece birkaçıdır. Bu lezzetleri Adana geziniz esnasında yöresel ürünler satan dükkânlardan ya da halk pazarından alabilirsiniz.

Adana’nın En Meşhur Tatlısı: Adana’da yemek çeşitliliği zengin olduğu gibi tatlı çeşitliliği de bir hayli zengindir. Bici bici, karakuş tatlısı, cezerye, cevizli sarı burma tatlısı ve Adana usulü halka tatlısı Adana’nın en sevilen tatlılarındandır.

Adana’da Nerede, Ne Yenir?

Petek Pastanesi

Petek Pastanesi

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Petek Pastanesi, envaı çeşit tatlı, tuzlu unlu mamulleri ve yemek çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Burası her ne kadar pastane tarzında bir işletme olsa da aslında bir pastaneden daha fazlasıdır. Bir restoran gibi hizmet vermesinden ve bir restoran kalitesinde olmasından dolayı yalnızca pastane değildir. Dilerseniz buradan tatlınızı tuzlunuzu alıp eve götürebilir dilerseniz de oturup lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Petek Pastanesi; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Pastanenin kahvaltı menüsü serpme kahvaltı ve sıcak kahvaltı tabağından oluşuyor. Kahvaltı menüsü haricinde ise tost çeşitleri yer almaktadır. Öğle ve akşam yemekleri için gelindiğinde ise bir pastaneden beklenmeyecek genişlikte bir menü sizleri karşılar. Menüde hamburger çeşitleri, dana sac kavurma, Mengen kebabı, dana lokum bonfile, beğendili ızgara köfte, ızgara et köfte ve Ege usulü çökertme gibi lezzetler bulunmaktadır. Taze ve uygun fiyatlı ürünleri ile dikkat çeker. Ana yemekler dışında dondurma çeşitleri, pasta ve kekler, poğaça ve börek gibi sevilen hamur işi pastane ürünlerini yine burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeşilevler Mah., Mehmet Akif Ersoy Cad., No: 127, Seyhan

Telefon: 0322 431 31 34 0507 962 66 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/petekpastanesiiii/

Haritada Görüntüle >

Çiçek Köy

Adana Çiçek Köy

Çiçek Köy, Adana’da kahvaltı yapabileceğiniz popüler yerlerden biridir. Şehir merkezinden uzakta, doğa ile iç içe bir ortamda, 15 dönümlük geniş bir arazide hizmet vermektedir. Konum olarak Adana Çukurova’da Şambayadı mevkiinde konumlanmıştır. Mekânın manzarası, ortamı oldukça renkli ve ilgi çekicidir. Çocuklar için de ayrı bir yaşam alanı sunan işletmede çocuklara yönelik birçok aktivite alanı mevcuttur. Çocuklar için küçük bir hayvanat bahçesi, Survivor parkuru ve oyun parkları vardır. Kahvaltıdan sonra çocuklarınız bu alanlarda eğlenirken siz de doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Çiçek Köy, kahvaltısı ile meşhurdur. Hafta içleri serpme köy kahvaltısı, hafta sonları ise açık büfe kahvaltı hizmeti bulunur. Restoranın kahvaltı menüsü oldukça çeşitli ve doyurucudur. Özellikle serpme köy kahvaltı menüsü oldukça beğenilmektedir. Bu kahvaltı menüsünde 6 farklı peynir çeşidi, yumurta çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin çeşitleri, 5 farklı reçel çeşidi, patates kızartması, sigara böreği, domates, salatalık ve biberden oluşan söğüş tabağı, taze yeşillikler, pişi, tahin-pekmez, patlıcan kızartması, çökelek salatası, kaymak, helva, Hatay’a özgü sürk salatası yer alır. Ayrıca kahvaltı menüsünde sınırsız çay servisi de vardır. Burada kahvaltınızı yaptıktan sonra kahvaltının üstüne Türk kahvesi içebilir, ardından da restoranın bulunduğu alanda kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz. Kısacası bu restoranda sadece kahvaltı yapmakla kalmayıp aynı zamanda da keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı -Pazar 08:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Şambayadı Mah., Çukurova

Telefon: 0532 067 45 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cicekkoy/

Haritada Görüntüle >

Adana Özsüt Cafe

Adana Özsüt Cafe

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde şubesi bulunan Özsüt, Adana’nın da sevilen mekânlarından biridir. Adana’da bilinen ve tanıdık bir mekâna gitmek isterseniz Özsüt’e gelebilirsiniz. Adana’nın en işlek ve en merkezi bulvarı olan Ziyapaşa Bulvarı üzerinde hizmet veriyor. Bu nedenle buraya ulaşım oldukça basittir. Kaliteli ve nezih ortamıyla diğer Özsüt şubelerinden pek farkı olmayan Adana şubesi de sizlere eşsiz lezzetler sunmaya devam edecektir.

Özsüt; kahvaltılardan akşam saatlerine değin ziyaret etmeye uygun kafelerden biridir. Türkiye’nin diğer illerinde olan Özsüt lezzetlerinin tümünü burada bulabilirsiniz. Özellikle kahvaltısı çok beğenilen kafede kahvaltı yapmanızı tavsiye edebiliriz. Serpme kahvaltı seçeneği bulunan mekânın kahvaltı menüsü ise oldukça seçkin. Serpme kahvaltının içerisinde bir kahvaltıda olabilecek bütün lezzetler bulunur. Peynir, zeytin, reçel tabağı, söğüş (domates, salatalık, yeşilbiber) tabağı, soğuk şarküteri, bal-kaymak, tereyağı, haşlanmış yumurta, peynirli börek ve demleme çay gibi çeşitli lezzetler bulunuyor. Serpme kahvaltı dışında ayrıca tost çeşitleri, gözlemeler ve patates kızartması gibi ürünleri görebilmek de mümkündür. Kahvaltı dışında gelmek isteyenler ise menüde yer alan diğer lezzetleri deneyebilir. Yemekler dışında tatlı ve içecek menüsü de bir o kadar geniştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Mah., Mithat Saraçoğlu Cad., Ziyapaşa Blv., Alişadi Bey Apt., A Blok, No: 12/A, Seyhan

Telefon: 0322 457 24 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ozsutmutluluktadinda/

Haritada Görüntüle >

Enes Fırın

Adana Enes Fırın

Enes Fırın, Adana’da unlu mamuller üzerine hizmet veren bir işletmedir. 2000 yılında açılan fırın, Çukurova Turgut Özal Bulvarı üzerinde hizmet veriyor. Geniş, ferah bir ortamda hizmet veren işletme aynı zamanda bir fırın kafe konseptine sahiptir. Yani fırının içerisi tıpkı bir kafe ortamı gibi dizayn edilmiştir. Fırının içerisi oldukça temiz ve ferahtır. İşletme çalışanları da işlerinde profesyonel ve kaliteli kişilerdir. Servisi hızlı, ürünleri kaliteli ve lezzetli olan bu fırını Adana geziniz esnasında ziyaret etmeyi unutmayın.

Enes Fırın, kahvaltı için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Fırının kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşuyor ve bu serpme kahvaltı konusunda da epey iddialıdırlar. Kahvaltılık ürünler arasında peynir, zeytin, reçel çeşitleri, domates, salatalık, biber, yumurta, omlet çeşitleri, patates kızartması, poğaça, menemen ve demleme çay gibi lezzetler yer alır. Serpme kahvaltısının içerisinde klasik kahvaltılıkların yanı sıra su böreği, paçanga böreği ve dereotlu poğaça gibi lezzetler de bulunuyor. Kahvaltı haricinde tatlıları ve diğer ürünleri de oldukça başarılıdır. Ekmek çeşitleri, pide, poğaça ve börek gibi unlu mamulleri buradan satın alabilirsiniz. Özellikle ekmekleri ve diğer ürünleri her daim taze ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Sümer Mah., İbo Osman Cad., No: 156/A, Seyhan

Telefon: 0322 227 43 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/enesfirinn/

Haritada Görüntüle >

Levent Börekçi

Adana Levent Börek
Fotoğraf: Semih Çakmak

Sanayi içerisinde salaş bir dükkânda hizmet veren Levent Börekçi, lezzetli börekleri ile 7’den 70’e herkesin sevdiği bir lezzet durağı. Konum olarak Seyhan Nehri karşısında bulunan Yüreğir Mahallesinde hizmet veriyor. 1968 yılından beri su böreği ile ünlenmiş olan bu işletme, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinde de şube açmıştır. Eğer yaşadığınız ilde ya da farklı illerde Levent Börekçi ile karşılaşırsanız bu börekçinin Adana orijinli olduğunu bilebilirsiniz. Lezzetli börekleri denemek için Levent Börekçinin ilk çıkış yeri olan Adana şubesine uğrayabilirsiniz.

Levent Börekçi, böreklerinin lezzeti ile tüm Türkiye’ye nam salmış bir börekçi olduğu bilinen bir gerçektir. Mekân bir börekçi olduğu için menüde börek çeşitlerini görebilirsiniz. Peynirli börek, kıymalı börek ve pastırmalı börek burada bulabileceğiniz börek çeşitlerinden bazılarıdır. Su böreği buranın en sevilen lezzetidir. Dışı çıtır çıtır, içi ise bol peynirli… Börek fiyatları da oldukça makuldür. Börek haricinde ise menüde sadece içecekler var. Çay, Türk kahvesi, limonata, ayran ve kola gibi içecekler böreğinizin yanında içebileceğiniz içeceklerdir. Özellikle börek-çay veya börek-ayran ikilisini tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 04:30 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Süleyman Vahit Cad., No: 45/B, Yüreğir

Telefon: 0534 820 87 26

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/levent.borek/

Haritada Görüntüle >

Börekçi Rıza

Vakıflar Börekçi Rıza
Fotoğraf: Mustafa Besim Keser

Börekçi Rıza, Adana böreği yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Adana’nın Seyhan ilçesinde hizmet veren börekçi aynı zamanda bir gece börekçisi olarak çalışmaktadır.  Yani bu börekçi sabahları kapalıdır. Akşam 7’den sonra açılır ve sabah 4’e doğru kapanır. Bu nedenle canınız sabah börek isterse buraya ulaşamayacaksınız. Mekâna gelirsek epey salaş görünümlü bir mekândır. Mekân her ne kadar salaş olsa da lezzetli börekleri sayesinde her zaman kalabalıktır. Burada ortamdan ziyade gerçek lezzeti bulacaksınız. Özellikle gerçek Adana böreğini denemek isteyenler bu işletmeyi mutlaka ziyaret etmeli.

Börekçi Rıza, Adana’da börek yemek için tercih edilebilecek bir yerdir. Burada sadece kıymalı ve peynirli olmak üzere iki çeşit börek bulunur. Bu börekler klasik her yerde yediğiniz börekler gibi değildir. Gerek hamuru olsun gerek kıvamı olsun bambaşka bir tada ve görünüme sahiptir. Birçok kişinin hatta birçok Adanalının bile bilmediği Adana böreğini tün Adanalılara tekrar yaşatmayı başarmıştır. Bu böreğin hamuru tam kıvamında ve çıtır çıtır içi ise oldukça boldur. Börek haricinde ev yapımı ayran da bir o kadar lezzetlidir. Böreğinizin yanına bu ayrandan almayı unutmayın. Ayrıca buradan istediğiniz miktarda börek alarak evinize götürebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 04:30 – 08:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alidede Mah., 29009. Sk., No: 13, Seyhan

Telefon: 0532 425 35 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/borekciriza/

Haritada Görüntüle >

İzol Börek

İzol Börek
Fotoğraf: Muhammet Ali Yeşilova

Adana Seyhan’da börek yemek için tercih edebileceğiniz bir diğer börekçi de İzol Börek’tir. Günümüzde Seyhan ilçesindeki şube dışında bu börekçiyle Adana’nın ve hatta Türkiye’nin birçok yerinde karşılaşabiliriz. Belki yaşadığınız yerden de aşina olduğunuz bu börekçi yine Adana menşeli bir börekçidir. 1976 yılında kurulan işletme, kurulduğu günden bu güne lezzetli börekleri ile ünlenmiş ve oradan da tüm Türkiye’ye bayilik veren bir börekçi konumuna dönüşmüştür.

İzol Börek, börek ve baklava çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Börek çeşitleri arasından peynirli, lorlu, ıspanaklı, pastırmalı, dereotlu ve kıymalı gibi börek çeşitleri bulunur. Klasik börek çeşitlerinin yanı sıra mantarlı ve patlıcanlı gibi değişik börek çeşitleri de vardır. Mekânın börekleri taze ve lezzetlidir. Baklava çeşitleri arasında ise fıstıklı, cevizli ve kaymaklı gibi çeşitler bulunur. Bu börekçiye geldiğinizde baklavalarının da tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Çünkü baklavaları da en az börekleri kadar lezzetli ve tazedir. Ayrıca bu lezzete ulaşmanız için illa Adana’da bulunmanıza gerek yok. Çünkü bu börekçinin birçok ilde şubesi var. Eğer yaşadığınız yerde şubesi bulunmuyorsa üzülmeyin. Çünkü internet üzerinden sipariş vererek de bu lezzete kavuşabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 04:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alidede Mah., Saydam Cad., No: 55, Seyhan

Telefon: 0322 352 30 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/izolborek/

Haritada Görüntüle >

Hazalım Kahvaltı

Hazalım Kahvaltı

Adana’da güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız Hazalım Kahvaltı’yı tercih edebilirsiniz. Çukurova Dörtler Göl Kenarı mevkiinde hizmet veren bu kahvaltıcı sizlere doyumsuz bir manzara eşliğinde harika bir kahvaltı imkânı sunuyor. Masmavi bir göl kenarında kurulu olan işletmenin bulunduğu ortam yapaylıktan uzakta yani tamamen doğal bir ortamda hizmet veriyor. Masmavi göl manzarası ve buna eşlik eden yemyeşil doğa içinde kahvaltı keyfi tabii kaçınılmaz olacaktır. Özellikle şehir merkezinden uzakta olması sakinlik ve huzur arayanları cezbedecektir. Kaliteli ve temiz ortamı, ilgili personelleri sayesinde kahvaltı keyfinizi kaçıracak hiçbir detaya rastlanmaz. Ayrıca aracınızla geldiğinizde de herhangi bir otopark sıkıntısı yaşamazsınız.

Hazalım Kahvaltı, Adana’da manzara eşliğinde kahvaltı yapılabilecek popüler adreslerden biridir. Mekânın kahvaltı menüsü serpme köy kahvaltısı ve ekstra kahvaltılıklardan oluşuyor ve bu menüde neredeyse yok yok. Peynir, zeytin çeşitleri, bal, tereyağı, domates, salatalık, biber, reçel çeşitleri, yeşillikler, yumurta çeşitleri, patates kızartması, salam ve sosis gibi lezzetler kahvaltıda bulunan enfes kahvaltılık ürünlerindendir. Klasik kahvaltılıkların yanında sıkma, börek ve gözleme çeşitleri de yine bu menüde yer alıyor. Lezzetli, doyurucu bir kahvaltı için bir hafta sonunuzu burada geçirmenizi önerebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dörtler Mah., Göl Kenarı Yolu, Çukurova

Telefon: 0552 850 05 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hazalim_cafee/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Kuruköprü Paça Salonu

Meşhur Kuruköprü Paça Salonu

Şifa kaynağı olan paça çorbası yine Adana’nın en sevilen çorbalarından biridir. Paça çorbası sevenler için Adana’da size önerebileceğimiz yer Meşhur Kuruköprü Paça Salonu. Adana Çukurova’da hizmet veren çorbacı, aynı zamanda Çukorava’nın da en eski ve en köklü çorbacılarından biridir. Yenilenmiş yüzü ile yeni ve farklı bir kimlik kazanan çorbacı, lezzetinden ödün vermeyerek lezzet konusunda yine aynı oranı korumayı başarmıştır. Yenilenme olarak kast ettiğimiz de sadece mekân ve ortamın yenilenmesidir. Bunun dışında lezzetler konusunda bir yenilik söz konusu değildir. Mekâna baktığımızda öyle şık bir mekân olmadığını görürüz. Şık olmasa bile klasik, temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Ayrıca işletme çalışanları da müşterilerle karşı son derece ilgilidir.

Kuruköprü Paça Salonu; zengin çorba çeşitleri ve klasik ev yemekleri bulabileceğiniz bir işletmedir. Çorba çeşitleri arasında kelle paça, işkembe, ayak paça, tuzlama, tavuk suyu, domates, ezo gelin, çürük, dil, karışık paça, balık çorbası ve mercimek gibi çorbalar bulunmaktadır. Ana yemeklerde ise haşlanmış ve kızarmış içli köfte bulunur. Ana yemeklere ek olarak sakatat ürünleri, mezeler, salata ve tatlılar yine bu restoranın menüsünde bulunan diğer lezzetlerdendir.

Çorba çeşitleri haricinde Adana’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan şırdan ve mumbarı da burada bulabilirsiniz. Ancak şırdan için akşam saat 10’dan sonra gelmeniz gerekir. Çünkü şırdan servisi akşam 10’dan sonra başlamaktadır ve Adana halkı da şırdanı genellikle geceleri tüketmeyi sever. Hatta Adanalılar için şırdan bir gece öğünü olarak geçer.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., Şehitler Blv., No: 131/D, Çukurova

Telefon: 0322 234 24 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarihikurukoprupaca/

Haritada Görüntüle >

Seyhan Paça Salonu

Seyhan Paça Salonu

Adana mutfağında paça çorbalarının yeri elbette özeldir. Birçok Adanalının da severek tükettiği lezzetli ve şifalı paça çorbaları için Adana’da tercih edebileceğiniz birçok mekân bulunuyor. Bu mekânlardan bir tanesi de yine Seyhan ilçesinde bulunan Seyhan Paça Salonu. Klasik bir esnaf işletmesi olan bu çorbacı, lezzetli çorbaları ve sakatat ürünleri ile ön plana çıkmayı başarmıştır. Kaliteli hizmet anlayışı, bol kepçe çorbaları ve lezzetli ikramlarıyla birçok insanın en sevdiği çorbacılar arasına girmeyi başarmıştır. Ayrıca restoran çalışanlarının müşterilere yaklaşımı da oldukça başarılıdır.

Seyhan Paça Salonu, çorba çeşitleri ve sakatat ürünler üzerine hizmet veren bir işletmedir. Çorba çeşitleri arasından kelle paça, işkembe, ayak paça, beyin, dil-çürük-beyin, tuzlama, tavuk suyu, domates, çürük, dil, karışık paça, balık çorbası, mercimek ve ceylan gibi çorbalar bulunur. Çorba siparişlerinizde masaya yeşillik ve turşu getirilir. Çorba çeşitlerinden ceylan, paça ve çürük çorbasını denemenizi tavsiye ederiz. Çorba haricinde sakatat lezzetlerine değindiğimizde ise menüde şırdan, mumbar, tereyağlı beyin kızartma, kuzu yanak ve dil gibi lezzetleri bulabilirsiniz. Eğer sakatat çorbaları ve sakatatları seviyorsanız mutlaka bu çorbacıya uğramanızı öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Cemalpaşa Mah., Cevat Yurdakul Cad., No: 41/C, Seyhan

Telefon: 0322 454 37 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seyhan_paca_salonu/

Haritada Görüntüle >

Veysel Paça Salonu

Veysel Paça Salonu
Fotoğraf: Memet Gözütok

Adana Seyhan’da hizmet veren Veysel Paça Salonu, lezzetli çorbaları ile ünlü işletmelerden biridir. Bu çorbacı Seyhan’ın eski ve köklü çorbacılarından biri olma özelliğine sahiptir. Sabahın erken saatlerinde gelebileceğiniz çorbacı sizlere eşsiz bir çorba ziyafeti sunacaktır. Çorba haricinde mekân çok lüks bir yer değildir. Salaş görünümlü, ancak temizlik ve genel bakıma dikkat eden bir çorbacıdır.

Veysel Paça Salonu menüsünde çorba çeşitleri ve sakatat lezzetleri yer alır. Ayak paça, tuzlama, çürük, işkembe, mercimek, beyin paça, dil paça, karışık paça ve dil-çürük-beyin gibi çorba çeşitleri bulunur. Çorbaların porsiyonları doyurucudur. Ayrıca çorbaları gerçekten çok lezzetlidir. Çorba haricinde şırdan dolması, mumbar dolması ve kelle söğüş de menüde yer alan diğer lezzetlerdendir. Buraya geldiğinizde mutlaka çorba dışında bu lezzetlerden de deneyin. Yemek çeşitleri dışında menüde içecek çeşitleriyle de karşılaşılır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Yenibaraj Mah., Hastaneler Kavşağı, Nadirler Apt., No: 15, Seyhan

Telefon: 0322 459 53 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/veysel_paca_/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Kel Mahmut

Ciğerci Kel Mahmut
Fotoğraf: Hüseyin Tekten

Adana’da sabahları kahvaltıda ciğer yenir. Bu durum size biraz tuhaf gelse de birçok Adanalı kahvaltısını ciğerle yapar. Adana Yüreğir’de bulunan işletme, Sanayi Mahallesi içerisinde hizmet veriyor. Restoran Sanayi Mahallesi içerisinde yer aldığı için erken açılıp erken kapatılıyor. Adanalılar tarafından çok sevilen ciğerci ocakbaşı lezzetlerini sizlerle buluşturuyor.

Ciğerci Kel Mahmut; ciğer şiş, kuşbaşı ve Adana kebabı gibi lezzetleri bir arada bulabileceğiniz yerlerden biridir. Ciğerin yanında soğan salatası, acılı ezme ve yeşillik getirilir. Ciğerleri taze ve lezzetlidir. Burada ciğer yemeyi planlıyorsanız ciğerleri buraya gelmeden önce sipariş vermeniz. Çünkü direkt buraya gelip ciğer istediğinizde ciğerin kalmadığı olabiliyor. Bu nedenle işinizi sağlama almak adına ve bu enfes lezzetten mahrum kalmamak için yine de arayıp ciğer siparişi verin. Ola ki ciğer yemek istemiyorsanız o zaman kuşbaşı veya Adana alabilirsiniz. Enfes ve tam kıvamında pişirilen bu etler ocaktan çıktığı gibi sıcak sıcak müşterilere servis ediliyor. Yanında lavaş ekmeği, salatası ve ayranıyla mükemmel uyumu yakalayarak afiyetle yiyebilirsiniz. Ayran dışında şalgamı da çok beğeniliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 763. Sk., No: 37, Yüreğir

Telefon: 0537 433 94 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerci.mahmut/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Ulaş

Ciğerci Ulaş
Fotoğraf: Dilara

Adana kahvaltılarının en sevilen lezzetlerinden biri olan ciğer yalnızca kahvaltılarda değil aynı zamanda öğle ve akşam yemeklerinde de sevilerek tüketilen bir yemektir. Adana’ya geldiğinizde bu meşhur lezzeti deneyebileceğiniz pek çok alternatif lezzet durağı var. Bunlardan biri de Ciğerci Ulaş. Adana Çukurova’da hizmet veren ciğerci, lezzetli ciğerleri ve kebaplarıyla öne çıkar. Mekân, merkezi bir konumda ve buraya ulaşım oldukça basittir. Ciğer salonunun içi ise oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca bir de bahçesi var, bahçesi de yine güzel ve havadardır.

Ciğerci Ulaş, ciğeri ile ünlü bir işletmedir. Ciğer dışında kebap çeşitleri, mezeler ve çiğ köfte gibi lezzetler de yine menüde bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Ancak ciğeri ile ön plana çıktığı için burada ciğer denemenizi tavsiye ederiz. Ciğerin yanında salatalar, mezeler, açık ayran veya şalgamla güzel bir menü oluşturur. Lezzetli ciğerinizi istediğiniz gibi sıcak ve taze lavaşa sararak yiyebilirsiniz. Lavaş konusunda da en az ciğerleri gibi başarılıdır. Lavaşın lezzeti tam kıvamındadır. Yemek siparişlerinizde masaya getirilen mezeler ve ikramlar yeterli ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Turgut Özal Blv., Güzelyalı Mah., Akçeli 1 Apt., No: 74, Çukurova

Telefon: 0322 232 84 86 – 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerciulaskistak/

Haritada Görüntüle >

Birbiçer Kebap Salonu

Birbiçer Kebap Salonu
Fotoğraf: Wilfred Williamson

Adana merkezde Meydan Mahallesinde hizmet veren Birbiçer Kebap Salonu, kebap ve ciğer yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Çeşit çeşit kebapları, ciğerleri ve enfes mezeleri ile dikkat çeken işletme, Adana’da lezzetli kebap yenilebilecek yerlerden biridir. Oldukça sade, lüksten uzak ve kendinizi adeta evinizdeymiş gibi hissedebileceğiniz kebapçıda geleneksel kebaplar ve şiş kebapları hazırlanıyor. Restoran çalışanları oldukça ilgili ve hızlıdır. Mekân olarak da oldukça ferah ve şık bir mekândır. Lezzetli kebaplar, kaliteli bir ortam ve iyi bir hizmet için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Birbiçer Kebap Salonu menüsünde her türden kebap çeşidini bulabilmek mümkündür. Kıyma, kuşbaşı, tavuk, kaburga, ciğer, pirzola, bonfile, köfte, lahmacun, pide çeşitleri ve içecekler menüde yer alan lezzetlerden bazılarıdır. Mekânın özellikle kebapları çok beğenilir. Bol yağlı kebaplar iştah açacak cinstedir. Kebap haricinde ciğeri de son derece başarılıdır. Buraya geldiğinizde ciğer seviyorsanız mutlaka bu ciğerin de tadına bakmalısınız. Ciğer veya kebap dışında bir şey yemek isterseniz de pide çeşitlerinden veya lahmacundan sipariş edebilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya istediğiniz kadar meze getirilir. Yani bu kebap salonu da Adana’daki birçok işletme gibi ikram yönünden oldukça cömerttir. Yemeklerin yanında içecek olarak eğer seviyorsanız şalgam alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Hanedan Mah., Bakımyurdu Cad., No: 39, Seyhan

Telefon: 0322 365 14 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/sdbirbicer/

Haritada Görüntüle >

Kaburgacı Yaşar Usta

Kaburgacı Yaşar Usta
Fotoğraf: Hüseyin Hsyn

Adana et kültürü bakımından gelişmiş bir ildir. Kebabın yanı sıra kaburga da bu kenttin mutfağında önemli bir yere sahiptir. Adana’da kaburga etinden yapılan kebabı en iyi nerede deneyebilirim diyenlerdenseniz sizlere Kaburgacı Yaşar Usta’yı önerebiliriz. Yüreğir’de hizmet veren işletme oldukça mütevazı bir ortama sahiptir. İçinde bir dolu lezzet taşıyan bu restoranda Adana mutfağı ve Dünya mutfağından birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz.

Kaburgacı Yaşar Usta; kebap çeşitleri, salatalar ve tatlı çeşitlerinin bulunduğu bir restorandır. Bu restoranda kuzu kaburgasından elde edilen etler şişlere geçirilir ve böylece özel bir kaburga menüsü hazırlanır. Kaburga etinden hazırlanan bu lezzetli kebapları mutlaka denemelisiniz. Kaburga şiş haricinde kuşbaşı şiş ve Adana kebap gibi lezzetler de menüde yer alır. Bu restoranda yemek siparişlerinizde masaya ikram olarak oldukça zengin meze çeşitleri ve salatalar getirilir. Mekânın salataları ve mezeleri de en az kebapları kadar başarılıdır. Mezelerin yanı sıra yeşillik ve ayran da yine ikram edilen ürünler arasındadır. Kaburgadan yapılan kıymasını ise denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yavuzlar Mah., 4070. Sk., No: 27, Hiltonsa Otel Karşısı, Kozan Çarşısı, Yavuzlar

Telefon: 0542 785 89 70

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/kaburgaciyasar/

Haritada Görüntüle >

Kaburgacı Cabbar

Kaburgacı Cabbar

Kaburgacı Cabbar, Adana’nın en iyi kaburgacılarından biridir. Yüreğir’de hizmet veren kaburgacı, kent merkezinden biraz uzakta yer alıyor. Kent merkezinden biraz sapa bir yerde kalsa da lezzetli kebapları sayesinde yerinin uzakta olmasının bir önemi kalmıyor. Mekân ortam olarak epey salaştır. Bu yönüyle salaş mekân severler ve salaş mekânın eşsiz lezzetlerini denemek isteyenler burayı tercih edebilirler. Bu restoranda yemek yemek istiyorsanız çok akşam saatlerine kalmayın deriz. Çünkü restoran saat 5 gibi kapanıyor.

Kaburgacı Cabbar, kebap çeşitleri, ciğer ve şiş çeşitleri sunan bir restorandır. Kaburga kebabı, kıyma kebabı ve ciğer deneyebilirsiniz. Özellikle kuzu kaburgadan yapılan şişini ve ciğerini denemenizi tavsiye ederiz. Yemeklerin yanına eşlikçi olarak taze salatalar ve zengin meze tabağı getirilir. Yani tek bir yemek söyleyerek birçok mezenin ve salataların tadına bakabilirsiniz. Özellikle buranın bir tablacı salatası var ki mutlaka denemelisiniz. Mezeleri, salataları ve ana yemeğiyle oldukça doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Üstelik bütün bu lezzetler oldukça makul bir fiyattadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 17:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 785. Sk., No: 58, Yüreğir

Telefon: 0537 678 07 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kaburgacicabbar/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Mesut

Kebapçı Mesut
Fotoğraf: Orhan Durmuş

Adana denilince herkesin aklına gelen ilk lezzet şüphesiz kebaptır. Haliyle Adana’da lezzetli kebap bulabilecek birçok mekân bulunuyor. Bu mekânlardan biri de Kebapçı Mesut. 1921 yılında Kocavezir Mahallesinde açılan kebapçı, o gün bu gündür kesintisiz olarak hizmet hayatına devam ediyor.  Adana’nın eski bir semtinde, oldukça kalabalık ve hareketli mahallesinde hizmet veren işletme klasik bir esnaf lokantası. Salaş bir ortama sahip olan kebapçı, lezzetli kebapları ve kaliteli hizmet anlayışıyla sizlere eşsiz dakikalar yaşatacaktır. Bu işletme aynı zamanda Adana’ya gelenlerin de en sık tercih ettiği bir kebapçı olma özelliğine sahiptir.

Kebapçı Mesut, Adana’da kebap yemek için tercih edebileceğiniz popüler noktalardan biridir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, şiş ve ciğer bulunuyor. Adana kebabı ve ezmesi çok meşhurdur. Meze çeşitliliği ve salataları yeterli düzeydedir. Eski usul Adana kebap yemek için Kebapçı Mesut’a mutlaka uğramalısınız. Alkollü bir mekân olduğunu belirtmeliyiz. Restoran fiyatlarına bakıldığında fiyatların Adana ortalamasının bir tık üzerinde olduğu görülür. Ayrıca restoran mahalle içerisinde yer aldığı için araç park yeri bulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kocavezir Mah., Karacaoğlan Cad., No: 49, Seyhan

Telefon: 0322 365 01 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapcimesutadana/

Haritada Görüntüle >

Elem Restoran

Elem Restaurant
Fotoğraf: Burak Agar

Elem Restoran, kebap yemek için tercih edebileceğiniz bir mekândır. 1979 yılında Adana’nın Yüreğir ilçesinde Karataş Yolu üzerinde küçük bir lezzet salonu olarak açılmıştır. Kurulduğu günden bu güne lezzetli menüleri sayesinde zaman içinde çok sevilmiş ve böylelikle küçük bir dükkândan çıkarak büyümüştür. Büyüyüp gelişmesine rağmen lezzet anlayışından ödün vermemiştir. Yani ilk günkü lezzetini korumayı başarmıştır. Restoranın ortamı oldukça geniş ve ferahtır. Restorana girdiğinizde ortamın temiz ve düzenli olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca buraya geldiğinizde araç park problemi gibi sorunlar yaşamazsınız. Çünkü restoranın önü araç park etmek için yeterince geniştir.

Elem Restoran, Adana’da zengin menüye sahip restoranlardan biridir. Bu restoranın menüsünde Adana kebap, kaz başı, et sucuk, çöp şiş, beyti, kaburga, pirzola, bonfile, et sote, piliç sote, kanat, lahmacun ve peynirli pide gibi ana yemekler bulunur. Ana yemeklerin dışında salatalar, mezeler, alkollü ve alkolsüz içecekler yine menüde yer alan diğer lezzetlerdendir. Bu restorana gelip masaya oturduğunuzda bir Adana klasiği olarak masa lezzetli ikramlarla donatılır. İkramlar getirildikten sonra servis ettiğiniz kebap masanıza getirilir. Kebap seçeneklerinden en çok tavsiye edilen kaz başı, kıyma kebabı veya kuyruk altıdır. Kalabalık gruplarla gidildiğinde ise metrelik kebap seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Yemeklerin yanına sucuklu, kaşarlı ve bol tereyağlı humus sipariş edebilirsiniz. Mekân alkollü bir yerdir. Yani yemeklerinizin yanında dilerseniz alkol tüketebilirsiniz. Fiyatlar değerlendirildiğinde fiyatların ortalamanın biraz üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Havutlu Mah., Karataş Blv., No: 525/A, Yüreğir

Telefon: 0322 336 44 00 – 0544 445 19 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/elem.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Onur Kebap

Adana Onur Kebap
Fotoğraf: Zeki Sener

Adana’nın merkezi bir yerinde Cemalpaşa Mahallesinde hizmet veren Onur Kebap, lezzetli ve doyurucu kebapların adresidir. Mekân genel görünüm itibari ile temiz ve bakımlı. Ayrıca çalışan personeller de servis konusunda da epey iyiler.  Oldukça merkezi bir konumda olmasından dolayı park sıkıntısı yaşamazsınız. Lezzetli ve doyurucu bir öğün geçirmek için Onur Kebap’ı ziyaret edebilirsiniz.

Onur Kebap, lezzetli menüleri ile dikkat çeken işletmelerden biridir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, ara sıcaklar, fırın lezzetleri, mezeler ve salatalar yer alır. Kebap menüsünde ise Adana kebap, kaz başı, ciğer ve şiş gibi lezzetler yer almaktadır. Fırın lezzetlerinde ise et tava, piliç tava, lahmacun, etli pide, kaşarlı pide ve fındık lahmacun gibi seçenekleri görebilirsiniz. Bu kebapçının alkol menülerinin de bulunduğunu söyleyebiliriz. El kıymasından yapılan kebapları mutlaka denemelisiniz. Lezzetli kebapları ve yanında muhteşem eşlikçileri ile burada gerçekten doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Bu kebapçının tek olumsuz tarafı Adana’daki birçok mekânda ikram olarak getirilen mezelerin burada para ile olmasıdır. Yani istediğiniz salata ve mezeler ücrete tabidir. Bunun dışında kebaplarının da bir tık pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cemalpaşa Mah., Cevat Yurdakul Cad., Kardeşler Apt., Seyhan

Telefon: 0322 454 66 30 – 458 21 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/onurkebapsevketusta/

Haritada Görüntüle >

Eyvan Kebap

Eyvan Kebap
Fotoğraf: Giray Demircioğlu

Adana’nın her sokağında, her mahallesinde bir kebapçı ile karşılaşabilmek mümkündür. Bu şehirde bulunan bütün kebapçıların lezzeti kendine hastır ve hepsi birbirinden lezzetlidir. Bu noktada Adana’da kebap yemek için gidebileceğiniz bir diğer nokta ise Eyvan Kebap olabilir. Konum olarak Seyhan ilçesinde Turgut Özal Bulvarı üzerinde yer alır. 1981 yılından beri kebapçılık işinde olan işletme özellikle kıyma kebabı ve kuşbaşı kebap konusunda gerçekten uzmandır. Misafirperverliği ve hızlı servisi ile dikkat çeker.

Eyvan Kebap menüsünde Adana, kuşbaşı, ciğer, çöp şiş, külbastı, kuzu kaburga, beyti, kemiksiz tavuk, kemikli tavuk, kanat, tavuk incik ve çiğ köfte bulunur. Restoranın kebapları orta yağlı bir etten hazırlanır. Kebap olarak özellikle kıyma kebabını ve kuşbaşını denemenizi tavsiye edebiliriz. Kebabınızı incecik ekmek ve yanında da közlenmiş biberle tüketebilirsiniz. Salatalardan mezelere zengin bir sofra sunar. Bu restoranda masaya daha kebap getirilmeden masa mezelerle donatılır. Mezeleri taze ve doyurucudur. Sadece bu mezelerle bile doymak mümkündür. Yemeklerin ardından çay ikram edilir. İsterseniz taze demlenmiş olan bu çaydan alabilirsiniz. Lezzetli kebapları ve zengin ikramlarıyla bu restoran Adana’da ziyaret edilmesi gereken yerler arasına girer.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Kuruköprü Mah., Bakımyurdu Cad., Seyhan

Telefon: 0322 365 55 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/eyvankebap/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Ufuk’un Yeri

Kebapçı Ufuk
Fotoğraf: Levent Kızılkoca

Adana’nın her köşesinde kebapçı ile karşılaşabilmek mümkün. Adana merkezde Akdeniz Mahallesinde hizmet veren Kebapçı Ufuk’un Yeri de lezzetli kebapları ile nam salmış bir işletmedir. Öyle ki Adana’ya gelmiş birçok ünlü kişi burada kebap yemiştir. Bu ünlüleri duvarda asılı olan resimlerde görebilirsiniz. Yani anlayacağınız bu kebapların lezzeti birçok ünlüye bile uzanmıştır. Mekânın ortamı oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca çalışan personelleri de müşterilere karşı son derece ilgili ve kibardır.

Kebapçı Ufuk’un Yeri, lezzetli kebapları, şişleri ve mezeleri ile popüler bir yerdir. Burada hazırlanan kebaplar elde hazırlanan kıymalardan yapılıyor. Bu restoranda Adana kebap, kaz başı veya ciğer deneyebilirsiniz. Kalabalık gruplar ile gelindiğinde kilo ile kebap ya da metro kebap pişirilir. Metro kıymaya boru kıyma da denilmektedir. Kebap seçenekleri arasında sulu kebap, çöp şiş veya sarımsaklı beyti deneyebilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya dolu dolu, doyurucu tabaklar getirilir. Ayrıca kebaplardan önce masaya zengin ikramlar getirilir. İkramlar arasında bir tahinli salata var ki tadına doyamayacaksınız. Fiyatlar Adana bazında değerlendirildiğinde ortalama seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Havutlu Mah., Gülbey Cad., Karataş Blv., No: 519, Yüreğir

Telefon: 0322 311 36 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/pages/Kebapci-ufuk’un-Yeri/155469994566047/

Haritada Görüntüle >

Yeşil Kapı Kebap

Yeşil Kapı Kebap

Yeşil Kapı Kebap, Adana’da lezzetli ve kaliteli kebap yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Reşatbey Mahallesi’nde Ordu Caddesi üzerinde iki katlı bir binada hizmet verir. Dışarıda oturma alanı sunan, geleneksel ızgara etlerin servis edildiği kebapçı, Adana’nın en eski ve en köklü kebapçılarından biridir. Bu işletme aynı zamanda Adana’nın en iyi kebap ve eşlikçilerini yapan kebapçı olarak bilinir. Eski usul hizmet veren işletme, otantik ve farklı bir deneyim kazanmak için de ideal bir adres olacaktır. Özellikle salaş mekân severler mutlaka bu kebapçıya uğramalıdır.

Yeşil Kapı Kebap, lezzetli ve çeşitli kebaplarıyla dikkat çeker. Adana kebap, kuşbaşı, külbastı, ciğer kebabı, beyti, tavuk şiş ve karışık kebap gibi seçenekler bulunur. Burada denemeniz gereken ilk lezzet şüphesiz kıyma, kuşbaşı kebabı ve tavuk külbastı. Kebap haricinde bir diğer popüler lezzet ise külbastıdır. Eğer kebap denemek istemezseniz alternatif olarak külbastı da deneyebilirsiniz. Yemek siparişlerinizde masaya önce közlenmiş biber, közlenmiş soğan, yağlı pideler, salata ve meze çeşitleri getirilir. Özellikle pişmiş soğan salatası müşterilerinden tam not alabilmeyi başarmıştır. Ayrıca yemeklerinizin yanında getirilen inek sütünden yapılmış yayık ayranını da içmelere doyamayacaksınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Reşatbey Mah., Ordu Cad., No: 67, Seyhan

Telefon: 0322 459 01 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yesilkapikebap/

Haritada Görüntüle >

İştah Kebap

İştah Kebap

İştah Kebap, Adana Çarşının tam da orta yerinde lezzetli kebapları ve ev yapımı şalgamı ile ünlenmiş bir kebapçıdır. Klimalı salonuyla tam bir aile salonudur. İlk kez 1989 yılında Adana Mısır Çarşısı içerisinde küçük bir dükkân olarak açılmıştır. Daha sonra ise 2004 yılında 2. şubesini Vakıflar Sarayının olduğu yerde açmıştır. Yeni açılan şubesi oldukça büyüktür. Bu şubede 100 kişilik yemek salonları bulunur. Bu salonlarda grup yemekleri, özel davetler ve çeşitli organizasyonlar düzenlenebilir. Restoranın yemek salonu da son derece şık bir şekilde dekore edilmiştir. Çalışan personelleri güler yüzlü ve müşterilere karşı oldukça misafirperverdir.

İştah Kebap menüsünde Adana kebap, beyti, jet kebap, patlıcan kebabı, kuşbaşı, ciğer kebabı ve kuzu çöp şiş gibi lezzetler bulunur. Burada yapılan Adana kebabının eti Toroslarda yetişen erkek kuzuların etinden hazırlanmaktadır. Daha sonra uygun koşullarda ve hijyene dikkat edilerek hazırlanan nefis kebaplar pişirilmeye gider. Tadı, tuzu ve pişmesi tam kıvamında olan bu kebabı bir de bu kebapçıda deneyebilirsiniz. Burada yediğiniz Adana kebabını gerçekten beğeneceksiniz. Adana kebabı dışında yine fırın güveci ve İskender kebabı ile müşterilerinden tam not alabilmeyi başarmıştır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karasoku Mah., Ali Münif Cad., Vakıflar Sarayı Karşısı, No: 43, Seyhan

Telefon: 0322 351 96 51 – 26 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/istahkebap/

Haritada Görüntüle >

Beyzade Kebap

Beyzade Kebap

Beyzade Kebap, Adana’da lezzetli ve kaliteli kebaplar yiyebileceğiniz kebapçılardan biridir. Çukurova’da hizmet veren kebapçı, lezzetli ve çeşitli kebapları ile isim yapmış bir mekândır. Temiz ve nezih bir ortama sahiptir. Personellerin müşterilere olan ilgisi, hizmet kalitesi gerçekten profesyonel seviyededir. Günümüzde bu kebapçının Adana’da toplam 4 tane şubesi vardır. Mekânın bir şubesi de hem kebap salonu hem de bir steakhouse işletmesi olarak hizmet vermektedir.

Beyzade Kebap menüsünde et çeşitliliği oldukça fazladır. Et tabağı, Adana,  küşleme, ciğer, yaprak kebabı, yağlı karalı, kemikli kaburga, kuzu sırt, patlıcan kebabı, sarma beyti, kuzu pirzola, Ali Nazik, Beyzade spesiyal gibi çeşitli lezzetler bulunur. Bu restoranda yemek çeşitliliği fazla olduğu gibi meze çeşitliliği de oldukça fazladır. Hatta bu mezelerin birçoğu yemeklerden önce ikram olarak masaya getirilir. Yemeklerden önce servis edilen ikramları oldukça çeşitli ve boldur. Bu ikramlar arasında közlenmiş biber, közlenmiş soğan, salata, mantar salatası, ezme, lahmacun ve kaşarlı mantar gibi sevilen lezzetler yer alır. Bu ikramlar o kadar boldur ki masada neredeyse ikram tabaklarından boş yer kalmaz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mahfesığmaz, Çukurova

Telefon: 0322 235 60 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/beyzade_kebap/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Şeyhmus

Kebapçı Şeyhmus
Fotoğraf: Mustafa Koçhisarlı

Kebapçı Şeyhmus, Adana’da rahat ve salaş bir mekânda kebap yemek isteyenler için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Konum olarak Seyhan’da Cemal Gürsel Caddesinde hizmet verir. Bu kebapçının bir özelliği de kebaplarınızın ve diğer yemeklerin gözünüzün önünde hazırlanmasıdır. Bu sayede yediklerinizin nasıl hazırlandığını görür, hijyenle ilgili aklınızda kalan problemleri de gidermiş olursunuz. Sokakta hayat var, felsefesi ile hareket eden işletme bu felsefeyi kebapçıya uyarlamıştır. Sokağa kurulan tezgâhtan içeriye kebap servisi yapılmaktadır. Servis hızı ve hizmet kalitesi oldukça iyidir.

Kebapçı Şeyhmus, menüsünde kebap çeşitleri, mezeler ve salatalar yer alır. Burada hazırlanan Adana kebabın farklı bir özelliği de kebabın diğer kebapçılara göre daha yağlı bir kıvamda olmasıdır. Bu nedenle özellikle yağlı kebap sevenler burada kebap yiyebilir. Kebap siparişlerinizde daha masanıza kebap getirilmeden masa çeşitli ikramlarla donatılır. Bu ikramlar elbette çeşitli mezeler ve taze mevsim salatalarıdır. Taze ve çeşitli mezeler, enfes salatalar kebabınıza en iyi eşlikçilerden olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 10:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepebağ Mah., Cemal Gürsel Cad., No: 6/C, Seyhan

Telefon: 0322 363 58 65

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapciseyhmus/

Haritada Görüntüle >

Yüzevler Restoran

Yüzevler Restoran

Adana’da şık bir restoran arayanlara önerimiz Yüzevler Restoran. Kentin en işlek ve en gözde bulvarı olan Ziyapaşa Bulvarı üzerinde hizmet veren Yüzevler Restoran, şık ve modern yapısıyla seçkin bir restoran olduğunu kanıtlıyor. Özellikle Adana dışından gelen turistlerin ziyaret ettiği restoran, Adana’daki diğer kebapçıların aksine müşterilerine daha lüks bir deneyim sunar. Mekânın lüks olmasının yanı sıra yemekleri de bir o kadar lezzetli ve başarılıdır. Bu restoran daha çok konser veya festival gibi çeşitli etkinlikler için şehir dışından gelenler ya da şehre gelen turistler tarafından tercih ediliyor.

Yüzevler Restoran menüsünde Adana mutfağından ve Türk mutfağından birçok lezzeti bir arada görebilirsiniz. Çorba çeşitleri, fırında tava lezzetleri, etler, başlangıçlar, ara sıcaklar, taş fırın lezzetleri, salatalar ve tatlılar menüde yer alan lezzetlerdendir. Yemek menüsü dışında içecek menüsünün de bir o kadar geniş ve çeşitli olduğu görülür. İçecek menüsünde alkollü-alkolsüz içecekler, soğuk-sıcak içecekler gibi pek çok çeşit bulunur. Restoranın yemekleri, etleri lezzetlidir. Yemeklerin yanı sıra ikramları ve meze çeşitleri de oldukça yeterlidir. Fiyat konusuna değinirsek fiyatların Adana bazında biraz yüksek olduğu görülür. Ancak mekânın lüks olması ve hizmet kalitesi gibi faktörler göz önüne alındığında fiyatların normal seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Seyham Mah., Ziyapaşa Blv., Yüzevler Apt., No: 25/A, Seyhan

Telefon: 0322 454 75 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adanayuzevlerkebap/

Haritada Görüntüle >

Mas Kebap

Fotoğraf: Onur Çırakoğlu

Adana’da kebap yiyebileceğiniz bir diğer lezzet durağı da Mas Kebap’tır. Adana Seyhan Ziyapaşa Bulvarı üzerinde hizmet veren kebapçı, lezzetli ve kaliteli kebapları sayesinde Adana’da kebap yenilebilecek adresler arasına girmeyi başarmıştır. 1983 yılından beri aynı yerde hizmet veren kebapçı Adana için köklü denilebilecek bir lezzet durağıdır. Mekân olarak oldukça mütevazı ve nezih bir mekândır. Yemekleri lezzetli, ikramları bol ve hizmet kalitesi oldukça iyi olan bu mekâna Adana ziyaretiniz sırasında yer vermeyi unutmayın.

Mas Kebap menüsünde her çeşit kebabı bulabilmek mümkündür. Adana kebap, beyti kebap, kuşbaşı, kuzu ciğer, kemiksiz tavuk, kemikli tavuk, tavuk kanat, metrelik kebap ve çiğ köfte menüde yer alan lezzetlerdendir. Restoranın kebapları güzel ve lezzetli, mezeleri de bol ve çeşitlidir. Yemeklerden sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz tercihinizi kaymaklı kadayıftan yana kullanabilirsiniz. Ayrıca yemeklerin ardından çay ve Türk kahvesi ikram edilmektedir. İkram yönünden de oldukça zengin olan bu kebapçıda bir öğününüzü dolu dolu geçirmeniz mümkün. Üstelik fiyatlar da oldukça makul.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Mah., 64009. Sk., Sunaoğlu Apt., No: 68/A, Seyhan

Telefon: 0322 453 31 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/maskebap1983/

Haritada Görüntüle >

Öz Gönül Kebap

Öz Gönül Kebap

1977 yılından beri Adana Yüreğir’de hizmet veren Öz Gönül Kebap, hiç şüphesiz Adana’nın en iyi kebapçılarından biridir. Sakin ve temiz bir işletme olan kebapçının Adana’daki diğer kebapçılardan farklı bir yönü bulunuyor. Bu kebapçı Adana kebabını diğer kebapçılardan farklı bir şekilde elips şeklinde servis ediyor. Hizmet kalitesi, yemeklerin servisi, sunumu, personellerin müşterilerle olan ilişkisi bakımından oldukça profesyonel bir işletme olduğu söylenebilir. Ayrıca yemeklerin lezzeti, ikramlar ve fiyatlar konusunda da oldukça beğenilmektedir.

Öz Gönül Kebap menüsünde kebap çeşitleri, şişler, mezeler ve salatalar bulunur. Adana kebap, lahmacun, karışık ızgara, et ızgara, tavuk ızgara, ciğer ve külbastı gibi lezzetleri burada bulabilirsiniz. Mekânın en beğenilen lezzetleri ise Adana kebabı ve lahmacundur. Özellikle lahmacunu gerçekten lezzetlidir. Lahmacunlar restoran içerisinde bulunan fırının içerisinde pişiriliyor. Böylelikle lahmacununuzu fırından çıktığı gibi sıcak sıcak yiyebiliyorsunuz. Yemek siparişlerinizde diğer Adana restoranlarında olduğu gibi yine masa zengin ikramlarla donatılır. Mezeleri ve salatası oldukça çeşitli ve boldur. Mezeler arasından özellikle kaşarlı mantarı denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yavuzlar Mah., Orhan Kemal Blv., No: 229/A, Yüreğir

Telefon: 0322 323 17 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gonulkebap/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Ali Baba

Kebapçı Ali Baba

Kebapçı Ali Baba, Adana Çukurova’da kebap ve şiş yiyebileceğiniz lezzet duraklarından biridir. Göl manzarasına bakan salaş bir işletmedir. Özellikle salaş mekân severler ve lezzet avcıları bu restoranı mutlaka ziyaret etmelidir. Restoranın başında ocakta Ali Baba olarak da bilinen Ali Usta var. Ali Usta, mesleğe çok eski yıllardan beri başlamıştır. Fakat kebapçı Ali ustanın tek mesleği kebapçılık değildir. Ali Usta daha önceleri kebapçılık sektörüne çok uzak olsa da ses sanatçılığı yapmıştır. Daha sonra kendi restoranı olan Kebapçı Ali Baba’yı kurarak ızgarasının başına geçmiş ve hala orada lezzetli kebaplarını yapmayı sürdürmektedir. Lezzetli kebaplarının yanı sıra Ali Usta’nın kişiliği ve mizacı da bir hayli dikkat çekicidir. Bazı insanların hoşuna gitmese de Ali Usta lafını esirgemeyen ve dilediği gibi konuşan birisidir.

Kebapçı Ali Baba, Adana’da lezzetli kebaplar yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, tavuklar, mezeler ve salatalar yer alır. Tabla kebabı, tablacı salatası, kuşbaşı kebap, şiş ve salata burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazılarıdır. Özellikle buraya geldiğinizde tabla kebabının tadına bakmanızı öneririz. Ayrıca yemeklerden sonra çaylar müessesedendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurttepe Mah., 83002. Sk., No: 6, Çukurova

Telefon: 0545 363 71 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alibabakebapci/

Haritada Görüntüle >

Koço Restaurant

Koço Restaurant

Adana Seyhan’da bulunan Koço Restaurant, Adana’da lezzetli et bulabileceğiniz yerlerden biridir. Adana’nın en eski kebapçılarından biri olan bu restoran günümüzde sadece bir kebapçı değil aynı zamanda et çeşitlerinin servis edildiği bir lokantadır. Nezih, şık ve klas bir aile işletmesi olan bu restoran iki katlı bir konakta hizmet veriyor. Kış aylarında konağın içindeki odalarda yazın ise dışarıya kurulan masalarda oturup yemek yiyebilirsiniz. Restoranın ortamı ve ambiyansı son derece etkileyicidir. Özellikle akşam ambiyansı gerçekten bir başka oluyor.

Koço Restaurant, akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde kebap, yağlı kara, külbastı, ciğer şiş, et şiş, mezeler, salatalar ve içecekler yer alır. Yemek siparişlerinden önce masaya nane, maydanoz, soğan salatası ve mevsim salatası getiriliyor. Adana bazında düşünüldüğünde ikramlar biraz yetersiz gelse de alkollü bir restoran olduğu için farklı ücretlere tabii birçok mezenin olduğu görülür. Ayrıca şiş ve kebap siparişleriniz köz biber ve köz domates eşliğinde servis edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Reşatbey Mah., Türkkuşu Cad., No: 13/A, Seyhan

Telefon: 0322 457 28 82

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koco.adana/

Haritada Görüntüle >

7/C Ocakbaşı Restoran

7C Ocakbaşı
Fotoğraf: Onur T.

7/C Ocakbaşı Restoran, Adana Seyhan’da ocakbaşı lezzetlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Nezih ve kaliteli bir ortamı vardır. Yemekleri, kebapları ve ocakbaşı lezzetleri gerçekten beğenilir. Restoran genel olarak temiz ve bakımlı bir görüntüye sahiptir. Bunların dışında yemeklerin sunumu, hizmet kalitesi ve diğer faktörler değerlendirildiğinde tercih edilebilecek restoranlar kategorisinde olduğu görülür.

7/C Ocakbaşı Restoran, öğle ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, ızgaralar, dürümler, mezeler, salatalar, tatlılar ve içecekler bulunur. Kebap çeşitlerinde Adana, beyti, kuzu kıymasından Ali Nazik, fıstıklı kebap, sarma beyti, patlıcanlı kebap, yağlı kara ve spesiyal kebap adı verilen kebap çeşitleri bulunur. Izgara menüde ise ızgara köfte ve kuzu pirzola seçeneklerini görebilirsiniz. Restoranın dürüm çeşitleri de oldukça fazladır. Ciğer dürüm, tavuk şiş dürüm, çiğ köfte dürüm, sucuk dürüm, Adana dürüm ve köfte dürüm gibi doyurucu seçenekler bulunur. Burada hazırlanan kebapların kıyması el kıymasından yapılıyor. Bu nedenle kebapların etleri ekstra lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cemalpaşa Mah., Toros Cad., No: 19/A, Seyhan

Telefon: 0532 113 77 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/7cocakbasi_ozal/

Haritada Görüntüle >

Saboş Ocakbaşı

Saboş Ocakbaşı

Saboş Ocakbaşı, Adana Çukurova’da lezzetli kebaplar ve ocakbaşı lezzetleri için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Restoran alkollü bir yemek mekânıdır. Ortamı son derece nezih ve kalitelidir. Bu restoranda dikkatimizi çeken bir husus da temizlik ve hijyene gösterilen hassasiyettir. Bu konu bizi çok memnun etti. Özellikle temizlik konusuna takılanlar bu restoranı gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Saboş Ocakbaşı, müşterilerine oldukça zengin ve çeşitli bir menü sunar. Bu menünün içinde kebap çeşitleri, ızgaralar, şişler, mezeler ve içecekler yer alır. Ayrıca bu menüde ciğer, pirzola, et şiş ve kanat gibi lezzetler de yer almaktadır. Zırh kıymasından yapılan Adana kebabı ve kuşbaşı et denemeye değer lezzetlerdendir. Yemeklerin yanında içecek olarak şalgam almanızı tavsiye ederiz. Buranın şalgamı da en az yemekleri kadar lezzetlidir. Yemeklerin fiyatları oldukça makul seviyededir. Bu restorana geldiğinizde hem uygun fiyatlı hem de lezzetli bir yemek yemiş olursunuz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mağfesığmaz Mah., Adnan Kahveci Blv., Şerif Apt. Altı, No: 6/A, Çukurova

Telefon: 0322 232 49 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sabos.ocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Cik Cik Ali Usta

Kebapçı Cik Cik Ali
Fotoğraf: Mehmet Altunkaya

Adana kebabına alternatif bir kebap arayanlara enfes bir önerimiz var. Satır kıymasından yapılan kebap da en az Adana kadar lezzetli. Eğer Adana’da farklı bir lezzet arıyorsanız Cik Cik Ali Usta’ya gelerek satır kıymasından yapılan enfes kebapları deneyebilirsiniz. Salaş bir mekân olan kebapçı konum olarak Kurtuluş Caddesi üzerinde, Sedef Otelinin de hemen arkasında yer alıyor. Mekânın cik cik ismi de Ali Ustadan ileri geliyor. Ali Usta, 40 yıllık bir kebap ustası, dünyanın çeşitli yerlerinde kebapçılık yapmış. Kuşdili bildiği için de mekâna ‘’cik cik’’ ismi verilmiştir.  Bu kebapçıya geldiğinizde kendinizi adeta 20 yıl önce Adana mekânlarındaymış gibi hissedeceksiniz. Her ne kadar yemekler demir tabaklarda servis edilmese de mekânın dokusu ve diğer öğeler sizi eskilere götürmeye yetecektir.

Cik Cik Ali Usta’da her çeşit kebabı ve mezeyi bulabilmeniz mümkündür. Burada hazırlanan kebapların kıyması hazır kıyma değil, yani kebapların kıyması satır kıymasıyla hazırlanıyor. Satır kıymasıyla hazırlanmış orta yağlı kebaplarının lezzeti dillere destandır. Yemek siparişiniz gelmeden önce masaya ikram olarak salata ve mezeler getirilir. Sumaklı soğan, soslu ekmek ve mantar salatası ikram olarak getirilen ürünlerdendir. Salataların içerisinde ise mangalda közlenmiş mantar var ki mutlaka denenmeli.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Döşeme Mah., Kurtuluş Cad., No: 70/A, Seyhan

Telefon: 0534 744 21 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cikcikalikebap/

Haritada Görüntüle >

Kling Usta

Kebapçı Kling Usta
Fotoğraf: Mehmet Volkan

Kling Usta, Adana’da lezzetli külbastı yapan yerlerden biridir. 5 Ocak Stadının hemen karşısında küçük bir dükkânda hizmet verir. Restoranın bulunduğu yer Seyhan nehrine çok yakındır. Restoranın ismi size ilk başta garip veya yabancı bir isimmiş gibi gelebilir. Ancak bu isim sadece restoranın ustasından ileri geliyor. Ustanın çok zayıf olmasından dolayı ona ‘’kling’’ diye bir lakap takılıyor ve zamanla bu lakap dükkânın ismine dönüşüyor. Restoran, Adana’daki birçok kebapçı gibi eski işletmelerden biridir. Kebap salonu ortam olarak da oldukça salaştır. Kling Usta, ızgarasının başında ve müşterilerin kebaplarını kendisi hazırlıyor. Bunların dışında ilgi alaka konusunda da oldukça iyiler.

Kling Usta, lezzetli kebapları, ciğeri, külbastısı ve mezeleri ile sizlere eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatır. Envaı çeşit mezelerle hazırlanmış sofralar sizi bekler. Bu restorana geldiğinizde deneyebileceğiniz birçok lezzet olsa da özellikle Adana kebabını ve ciğer şişini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Çünkü burada hazırlanan kebabın ve ciğerin lezzeti gerçekten bir başkadır. Külbastı, kaz başı deneyebileceğiniz diğer lezzetlerdendir. Unutmadan belirtelim ki Adana’da diğer kebapçılarda pek bulamayacağınız güveç ve inciki bu restoranda bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Toros Cad., Cemalpaşa Mah., Deniz Apt. Altı, Seyhan

Telefon: 0322 223 01 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/klingustakebap/

Haritada Görüntüle >

Hasan Usta Kebap

Hasan Usta Kebap
Fotoğraf: Efkan Dağtekin

Hasan Usta Kebap, bir dönemin en popüler kebapçılarından biridir. Eski yıllarda Adana’ya damga vurmuş bir kebapçı olan Hasan Usta, günümüzde eski popülaritesine sahip olmasa da hala güncelliğini ve lezzetini korumaya devam etmektedir. İlginç sistemi ve farklı yapısıyla dikkat çeken işletmede farklı bir mantık var. Öncelikle Hasan Usta, Adana’da kapanan bütün McDonalds şubelerini kiralamış ve sistemi bozmayarak burada kebap yapmaya başlamıştır. Sandalyeler, masalar kısacası her şey McDonald’ın aynısı. Hatta restoranın tabelası bile McDonalds tabelasına çok benziyor. Kısacası bu kebapçıya ‘’fast food kebapçı’’ diyebiliriz. Hasan Usta’nın ilginç bir özelliği de Amerika’da görebildiğimiz arabaya servis hizmetinin bu işletme tarafından yapılması. Yani restorana oturmak istemezseniz arabaya servis isteyerek kebabınızı alabilirsiniz.

Hasan Usta Kebap, lezzetli kebaplar yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde Adana kebap, çöp şiş, dürüm çeşitleri, tavuk, lahmacun gibi lezzetler bulunur. Kebap ve dürüm siparişlerinizde kebabınızın yanında masaya eşlikçi olarak tablacı salatası, mevsim salatası, soğan salatası, yeşillik, limon, közlenmiş biber ve közlenmiş soğan getirilir. Böylece çeşitli ve zengin bir kebap menüsü yiyebilirsiniz. Sunum, lezzet kalitesi ve hizmet konusunda gerçekten başarılı bir işletmedir. Her kesimden insanın bir arada olduğu bu kebapçıyı siz de Adana lezzet durakları arasına eklemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yurt Mah., Kurttepe Cad., No: 4

Telefon: 0322 247 00 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasanustakebap/

Haritada Görüntüle >

Dede Kebap Steak Kasap

Dede Kebap Steakhouse
Fotoğraf: Nizamettin Özver

Bir steakouse işletmesi olan Dede Kebap ve Steak Kasap, lezzetli ve çeşitli menüsü ile Adana’nın en seçkin lezzet duraklarından biridir. Modern dekoru, kaliteli hizmet anlayışı ve tabii ki enfes yemekleri burayı eşsiz kılar. Adana’da bundan tam 50 yıl kadar önce bir kebap salonu olarak açılan işletme, zaman içerisinde hem büyüyüp gelişmiş hem de menüsüne yeni lezzetler katarak bambaşka bir boyut kazanmıştır. Kebap çeşitlerinden sonra, fırın yemekleri ve steak çeşitlerini menüye ekleyerek oldukça iddialı ve tutulan bir menü hazırlanmıştır. Mekânın lezzetleri dışında ortamı ve çalışanları da oldukça iyidir.

Dede Kebap ve Steak Kasap, oldukça çeşitli ve zengin bir menüye sahiptir. Bu restoran aynı zamanda kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için de tercih edilebilir. Restoranın kahvaltısı zengin kahvaltılıklardan oluşan serpme kahvaltıdır. Kahvaltı haricinde ise menüde çorbalar, steak etler, Dede özel lezzetleri, salatalar, tatlılar, Dede tescilli lezzetler ve içecekler yer alır. Tescilli ürünleri arasında makarna ve mantar menü bulunuyor. Özellikle makarna konusunda oldukça iddialı olduklarını söyleyebiliriz. Burada en çok tercih edilen lezzet çöp şiştir. Restoran, yemeklerden önce servis edilen bol ve lezzetli ikramları ile ünlenmiştir. İkram olarak mantar, çiğ köfte, köri soslu makarna gibi lezzetler masaya getirilir. Kısacası sadece bu ikramlarla bile doyabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Mahfesığmaz Mah., Turgut Özal Blv., Çukurova

Telefon: 0322 235 57 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dede_kebap/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Onbaşılar Kebap

Tarihi Onbaşılar Kebap

Adana’da kebap yemek için birçok mekân bulunuyor. Ancak Adana’da bulunan kebapçıların birçoğu salaş işletme tarzında hizmet veriyor. Salaş mekânlar haricinde şık bir yerde lezzetli kebaplar yemek istiyorsanız Tarihi Onbaşılar Kebap’ı tercih edebilirsiniz. Şık ve modern bir kebapçı olan Onbaşılar kebap konum olarak Mahfesığmaz Mahallesinde yer alıyor. Yelken kulübüne bakan muhteşem manzarası, konumu ve lezzetli kebapları sayesinde Adana’nın en sevilen kebapçılarından biri olmayı başarmıştır. Genellikle Adana’da düzenlenen festivaller ve konserler sonrasında kebap yemek için şehir dışından gelenler tarafından tercih edilmektedir.

Tarihi Onbaşılar Kebap, müşterilerine zengin bir yemek ziyafeti sunar. Lezzetli kebapları ve enfes mezeleri ile dikkat çeken kebapçıda çeşit çeşit kebaplardan deneyebilirsiniz. Adana, ciğer, kaz başı, patlıcan kebabı, beyti, tavuk şiş ve tavuk kanat gibi lezzetler burada bulabileceğiniz lezzetlerden. Kıyma kebabı ve külbastı burada deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece bazılarıdır. Bu restoranın olumsuz bir özelliğine değinmek gerekirse Adana’daki birçok kebapçıdan farklı olarak meze ve salatalardan ekstra ücret alınmasıdır. Yani Adana’daki kebapçıların çoğunun ikram olarak masaya servis ettiği meze ve salatalar için ekstra ücret ödersiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karslı Mah., 82046. Sk., No: 3, Çukurova

Telefon: 0322 215 00 00 – 0530 414 55 55 – 0533 096 20 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/onbasilarkebap/

Haritada Görüntüle >

Mercan Şaşlık Kebap

Mercan Şaşlık Kebap

Mercan Şaşlık Kebap, Adana Çukurova’da kebap yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Restoran oldukça geniş, temiz ve ferah bir alana sahiptir. Restoranın içi pek lüks veya konforlu değil. Klasik bir esnaf lokantası görünümündedir. Hatta buraya salaş bir görünüme sahip de diyebiliriz. Yine Adana’nın en lezzetli yemekleri salaş mekânlarda olduğu için tereddütsüz buraya gelerek yemeklerin ve lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik bu lezzetler oldukça makul bir fiyattadır.

Mercan Şaşlık Kebap menü itibari ile müşterilerine geniş seçenekler sunar. Özellikle et ve kebap severleri memnun edecek menülere sahiptir. Lezzet menüsü, tavuk çeşitleri ve Mercan spesiyal olarak çeşitlendirilen bir menüye sahiptir. Lezzet menüsünün içerisinde Adana kebap, şaşlık kebap, kuşbaşı, beyti kebap, beyti sarma, çöp şiş, kuzu ciğer, kuzu pirzola, ızgara köfte ve çiğ köfte gibi lezzetler yer alır. Tavuk menüsünde ise tavuk şiş, kanat, kemikli tavuk ve tavuk kıyma gibi seçenekler bulunur. Mercan spesiyal seçeneklerinde ise sac kavurma, külbastı, kaz başı, küşleme ve lokum bulunur. Bizim tavsiyemiz –tabii damak zevkinize kalmış- burada şaşlık kebabı veya külbastı denemenizden yanadır. Ancak belirtmek gerekir ki menüde yer alan diğer lezzetler de oldukça başarılıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Toros Mah., 78195. Sk., Özkan Apt., D. No: 8/B, Çukurova

Telefon: 0322 227 00 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mercansaslikkebap/

Haritada Görüntüle >

Kardeşler Bolkepçe Lokantası

Kardeşler Bolkepçe Lokantası
Fotoğraf: Müslüm Jakin

Kardeşler Bolkepçe Lokantası, adı gibi her yemeğin bol bol servis edildiği bir lokantadır. Keresteciler Çarşısı içerisinde hizmet veren lokanta adının hakkını gerçekten veriyor. Çünkü burada yiyeceğiniz yemekler gerçekten bolca veriliyor ve oldukça doyurucudur. Restoran; oldukça geniş ve ferah bir ortama sahiptir. Ayrıca bu restoranın bir de terası var ki özellikle akşamları oldukça güzel oluyor. Ayrıca Adana sıcağında bir akşam vakti terasta oturmak hem serinletici olacak hem de Adana manzarasını izleyebilmek için de iyi bir fırsat olacaktır.

Kardeşler Bolkepçe Lokantası; Adana yöresel yemekleri yiyebileceğiniz bir lokantadır. Bu lokantanın menüsünde Adana kebabı ve diğer kebap çeşitleri, tavuk ve et ürünleri, mezeler ve lahmacun gibi sevilen lezzetler bulunur. İkramları oldukça boldur. İkramlar, 7 çeşit meze ve fındık lahmacunla başlar. Ayrıca masaya gelen Adana kebabın yanında da tavuk şiş ve tavuk kanat da olur. Hatta burada sadece ikramlarla bile karnınız doyabilir. Ancak siz yine de kebaba yer ayırın. Yemekler bitmeden yine ikram olarak masaya çaylar getirilir. Bu lokantada ortalama bir fiyat ödeyerek tıka basa doyabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazım Karabekir Mah., 4214. Sk., No: 38, Yüreğir

Telefon: 0322 344 13 13

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/kardeslerbolkepce01/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Asmaaltı Kebap Salonu

Tarihi Asmaaltı Kebap Salonu
Fotoğraf: Çiğdem Atılgan

Tarihi Asmaaltı Kebap Salonu, Adana’nın en iyi kebapçılarından biridir. Mekânın adı bahçesinde bulunan asmalardan ileri gelir. Yani isterseniz restoranın bahçesinde asmaların altında oturarak lezzetli kebabınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Restoranın içerisi ve bahçesi ise oldukça otantik ve ilgi çekicidir. Salaş bir ortama sahip olan kebapçı aynı zamanda alkollü bir mekândır. Yani yemeklerin yanında dileyen müşteriler alkol tüketebilir. Alkol menüsü çok zengin olmasa da belli başlı bilindik içecekleri burada bulabilmek mümkündür.

Tarihi Asmaaltı Kebap Salonu; lezzetli kebaplara ve enfes mezelere sahiptir. Restoranın menüsünde kebap çeşitleri, et tavuk ızgara, döner ve meze çeşitleri yer alır. Buraya geldiğinizde Adana kebap veya ciğer deneyebilirsiniz. Kebap dışında döner, pirzola veya et kebap da denenebilecek lezzetler arasındadır. Yemek siparişlerinizin yanına içecek olarak ev yapımı şalgam suyundan almayı unutmayın. Restoran fiyatlarına baktığımızda ise fiyatların ortalamanın biraz üstünde olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alidede Sk., No: 12, Seyhan

Telefon: 0322 351 32 15

Daha Fazla Bilgi:  https://www.instagram.com/asmaalti.kebap/

Haritada Görüntüle >

Kifidis Büyük Saat Kebapçısı

Kifidis Büyük Saat Kebapçısı
Fotoğraf: Murat Gökyokuş

Adana Metal Sanayi sitesi içerisinde hizmet veren Kifidis Büyük Saat Kebapçısı, lezzetli kebaplarıyla adeta sanayide gizli bir lezzet durağıdır. ‘’Adanalı misafir ağırlamayı çok sever’’ mottosu ile hareket etmektedir. Mekânın sahipleri İstanbul’da beyaz yakalı hayatı bırakarak Adana’ya dönmüş ve burada bir kebapçı açmıştır. Kısa sürede çok sevilen ve tutulan bir kebapçı haline gelmiştir. Restoranın en belirgin özelliği geleneksel lezzetleri yine geleneklere bağlı kalarak hazırlamasıdır. Ancak bu noktada geleneksel lezzetler hazırlanırken diğer bölgelerden de ilham alınmış. Yani, geleneksel lezzetler diğer yörelerin lezzeti ile birleştirilerek bir sentez halinde müşterilere sunulmuştur.

Kifidis Büyük Saat Kebapçısı, zengin menüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, kebap dürümleri, mezeler, ızgaralar ve tatlılar yer alır. Menüde yer alan belli başlı yemeklerden bazıları şunlardır: Adana kebap, kuşbaşı, ciğer, sucuk servis, tavuk kanat, tavuk sarma, yağlı kara, kaz başı, külbastı, yoğurtlu kebap ve patlıcan kebabı yer alır. Bu restorana geldiğinizde Adana kebabı, ciğer veya kaz başı deneyebilirsiniz. Yemeğinizin yanında meze olarak mutlaka humus söylemeyi unutmayın. Doyurucu ve lezzetli yemeğinizi yedikten sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz de fırın sütlaç veya kabak tatlısı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeşiloba Mah., 46253. Sk., Yeni Metal Sanayi Sitesi, 18. Blok, No: 5/G, Seyhan

Telefon: 0322 429 29 93 – 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kifidisbuyuksaat/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Kazancılar Kebapçısı

Tarihi Kazancılar Kebapçısı
Fotoğraf: Emel Kıvılcım

Adana’nın en eski kebapçılarından olan Tarihi Kazancılar Kebapçısı, Adana halkının da çok sevdiği kebapçılardan biridir. Konum olarak Büyük Saat’in köşesinde tarihi çarşının da hemen girişinde yer alır. 1908 yılında açılmış olan kebapçı, açıldığı günden bu güne lezzetli kebaplarıyla hatırı sayılır bir üne sahip olmayı başarmıştır. Adana’nın tarihi sokağında yine tarih kokan tertemiz bir işletme burası. Restoran bulunduğu sokakla bütünleşmiş ve tarihi dokusunu hiç kaybetmemiş. Siz de bu tarih kokan restoranda lezzetli yemekler yemek istiyorsanız yerinizi şimdiden ayırtın.

Tarihi Kazancılar Kebapçısı, lezzetli ve doyurucu menüleri ile dikkat çeker. Bu restoranın menüsünde Adana kebap, ciğer şiş, kaz başı, beyti sarma, piliç pirzola, kemiksiz kaburga, yağlı kara, kuşbaşı, küşleme, sac kavurma ve çöp şiş gibi birçok lezzet bulunur. Kebap çeşitleri haricinde ızgara tavuk,  çeşitleri, fırın çeşitleri, meze çeşitler, salatalar ve meyveler menüde yer alan diğer lezzetlerdendir. Yemek siparişlerinizde masaya çeşitli mezeler, salatalar ve meyveler getirilir. Burada kebap yiyorsanız meyvelerle ve mezelerle dolu bir fasıl keyfi de yapabilirsiniz. Ayrıca fasıl için akşam vaktini beklemeye gerek yoktur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sarıyakup Mah., 23002. Sk., Seyhan

Telefon: 0322 351 35 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kazancilarkebap/

Haritada Görüntüle >

Kasrı Kervan Kebap

Kasrı Kervan Kebap
Fotoğraf: Abdullah Karaman

Kasrı Kervan Kebap, Adana Çukurova’da lezzetli kebap ve ızgara et yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Temiz ve nezih bir aile işletmesi olan bu kebapçı, lezzetli kebapları ile Adana’nın sevilen kebapçılarından biri olmayı başarmıştır. Bu restoran özellikle zengin ve doyurucu ikramları ile dikkat çeker. İkramlar dışında yemekleri özellikle de etleri gerçekten lezzetlidir. Yemeklerin sunumu, etlerin kalitesi, salata ve mezelerin sunumu gerçekten özenlidir. Ayrıca yemek ve ikramlar düşünüldüğünde fiyatların oldukça uygun olduğu görülür. Özellikle aileler için bu restoran ideal bir seçim olacaktır.

Kasrı Kervan Kebap, geleneksel kebap, meze ve ızgara et çeşitlerinin servis edildiği restoranlardan biridir. Bu restoranın menüsünde Adana, patlıcan kebabı, beyti, kuşbaşı, ciğer şiş, Ali Nazik, domatesli kebap ve tavuk şiş gibi lezzetler yer alır. Izgara seçeneklerinde tavuk ızgara, ızgara köfte ve kuzu ızgara gibi sevilen lezzetlerin yer aldığı görülmektedir. Özellikle ciğeri gerçekten lezzetlidir. Ciğer toprak kapta közün içerisinde servis edilir. Bu sayede yemekler kolay kolay soğumaz. Yemek çeşitleri dışında restoran zengin meze çeşitliliğine de sahiptir. Hatta bu restorana gelip yemek sipariş ettiğinizde masanız zengin ikramlarla donatılır. İkramları oldukça bol, lezzetli ve doyurucudur. İkramlar arasında salatalar, lahmacun, köri zerdeçal soslu makarna ve çeşitli mezeler getirilir. Bu mezeler de başlı başına doyurucu lezzetlerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Güzelyalı Mah., Turgut Özal Blv., No: 34/C, Çukurova

Telefon: 0322 234 64 44 – 0546 419 16 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kasrikervanismailusta/

Haritada Görüntüle >

Zeki Usta Kebap

Zeki Usta Kebap

Çukurova Mahfesığmaz mevkiinde hizmet veren Zeki Usta Kebap, Adana’da kebap yemek için tercih edilebilecek bir başka lezzet duraklarından biridir. Adana mutfak kültürünü en iyi yansıtan ve yansıtmaya çalışan bu restorana girdiğinizde kendinizi tipik bir Adana sofrasında hissedeceksiniz. Adana misafirperverliğiyle Adana lezzetlerini buluşturması adına önemli bir mekân olmuştur. Yemekleri, ikramları gerçekten doyurucu ve lezzetlidir. Ayrıca restoranın ortamı da temiz ve bakımlıdır. Servisi hızlı, servis personeli de müşterilere karşı oldukça ilgilidir.

Zeki Usta Kebap menüsünde kebap çeşitleri, ızgara etler ve mezeler bulunur. Menüde yer alan belli başlı yiyeceklerden bazıları şunlardır: Adana kebap, beyti, kuşbaşı, patlıcan kebabı, küşleme, ciğer, yağlı kara, kaburga, kaz başı, tavuk ızgara, tavuk kanat, çorba, lahmacun ve pide çeşitleri yer alıyor. Yemek çeşitleri dışında zengin mezeleri, salataları ve tatlıları da var. Etleri, mezeleri ve diğer ürünleri gerçekten lezzetli ve kalitelidir. Yemeklerin yanında getirilen ikram salataları ve mezeler geçekten taze ve özenli. Yemeğinizi yedikten sonra üstüne tatlı yemek isterseniz künefe veya dondurma alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mağfesığmaz Mah., Esencan Sitesi Altı, Kenan Evren Blv., Çukurova

Telefon: 0322 234 56 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zekiustakebap/

Haritada Görüntüle >

Adana Köy Sofrası

Köy Sofrası
Fotoğraf: Çetin Kılıç

Adana Köy Sofrası, Adana Seyhan Bakımyurdu mevkiinde hizmet veren bir lokantadır. Anadolu mutfağının birçok yemeğini bulabileceğiniz bu restoran Adana için oldukça değerlidir. Çünkü Adana lezzet duraklarına baktığımızda karşımıza hep kebapçı ve şırdancı çıkar. Yani ev yemeği yenilebilecek pek fazla mekân önerisi yoktur. Bu noktada Adana Köy Sofrası büyük bir boşluğu doldurur. Restoranda her gün farklı bir spesiyal olacak yemek pişirilir. Artık bu durum biraz da şansınıza kalmıştır. Ama korkmayın bu mutfaktan size kötü bir şey çıkmaz. Bu nedenle günlük değişen spesiyalini denemenizde fayda var.

Adana Köy Sofrası; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Bu lokantanın kahvaltı menüsü saat 8’de başlar. Kahvaltı menüsü klasik yöresel kahvaltıdan oluşan doyurucu bir menüdür. Kahvaltı dışındaki saatlerde ise menüde ev yemekleri, kebaplar ve ızgaralar bulunur. Menüde bulunan yemekler günlük hazırlanır ve yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Etli ev yemekleri, zeytinyağlı ev yemekleri, sakatatlar, tatlılar, çorbalar ve salatalar yine menüde yer alan lezzet çeşitlerindendir.  Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şunlardır: Dolma, Adana usulü güveç, etli bamya ve yeşil mercimekli bulgur pilavı. Tatlı yemek isterseniz burma kadayıf alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hanedan Mah., Bakımyurdu Cad., No: 31/A, Seyhan

Telefon: 0322 365 01 05 – 0553 684 95 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adanakoysofrasiorjinal/

Haritada Görüntüle >

Kara Çizmeli Lahmacun ve Pide Salonu

Kara Çizmeli Lahmacun Pide Salonu
Fotoğraf: Baki Alagöz

Adana Seyhan’da kebap restoranları haricinde bir mekân arıyorsanız Kara Çizmeli Lahmacun ve Pide Salonu’na gelebilirsiniz. Çünkü bu restoranda kebap bulunmaz sadece pide çeşitleri, etli ekmek ve lahmacun seçenekleri bulunur. Bu nedenle canınız lahmacun ve pide çektiğinde bu restorana gelebilirsiniz. Restoranın ortamı epey salaş ve mekân çok aşırı büyük değil. Dışarıda ve içeride oturulabilecek yerler var. Bu sayede içerisi kalabalık olduğunda dışarıda da oturabiliyorsunuz.

Kara Çizmeli Lahmacun ve Pide Salonu pide çeşitleri, tava lezzetleri ve lahmacun bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın en önemli özelliği ise Adana’da farklı yörelere özgü pide çeşitlerini de bulabilecek olmanızdır. Pide çeşitleri arasında Trabzon pide, Konya etli ekmek, kıymalı pide, Mevlana, bıçak arası pide, kaşarlı pide, etli pide, etli kaşarlı, sucuklu, sucuklu kaşarlı, sebzeli, Kayseri pidesi, kavurmalı, yumurtalı, yumurtalı kavurmalı ve kıymalı kaşarlı gibi pide çeşitleri bulunur. Tava lezzetlerinde ise Hatay tava, Arap tavası, tavuk güveç, et güveç gibi lezzetler bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cemalpaşa Mah., 63004. Sk., Seyhan

Telefon: 0322 458 41 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karacizmelifirin/

Haritada Görüntüle >

Eyüpcan Kebap & Lahmacun

Eyüpcan Kebap Lahmacun
Fotoğraf: Cem Vargun

Eyüpcan Kebap ve Lahmacun, Adana’da kebap, lahmacun ve pide yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Konum olarak Seyhan Necip Fazıl Bulvarı üzerinde hizmet verir. Konumu oldukça merkezi bir yerdedir. Bu nedenle buraya ulaşım oldukça basittir. Restoran oldukça geniş ve ferah bir restorandır. 500 kişilik yemek salonu, 250 kişilik dış alan salonu olmak üzere toplamda 750 kişilik bir kapasitesi vardır. Bu nedenle grup rezervasyonları,  çeşitli organizasyonlar, özel gün ve davetler için oldukça uygun olacaktır.

Eyüpcan Kebap ve Lahmacun, kebap, şiş, ızgara etler ve pide çeşitleri bulunan bir restorandır. Restoran menüsünde Adana, kaz başı, külbastı, çöp şiş, pirzola, kaburga, ciğer, beyti, Ali Nazik, patlıcan kebabı, tavuk, tava, lokum, çiğ köfte, lahmacun ve pide çeşitleri bulunur. Kebap ve diğer et lezzetlerinde etler genellikle yaylalarda yetişen ve buralarda doğal beslenen erkek kuzuların etlerinden yapılıyor. Bu nedenle etleri doğal ve tazedir. Ayrıca usta ellerle birleşen bu etlerle yapılan yemeklerin lezzeti gerçekten efsanedir. Yemek çeşitleri dışında çeşitli ikramları ve mezeleri de yeterli düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sümer Mah., Necip Fazıl Blv., Seyhan

Telefon: 0322 281 00 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/eyupcankebap/

Haritada Görüntüle >

Şadırvan Döner

Şadırvan Döner
Fotoğraf: Baki Alagöz

Seyhan Atatürk Caddesinde bulunan Şadırvan Döner, aynı zamanda bir açık hava restoranı olarak da hizmet veriyor. 1970’li yıllardan bu yana hizmet veren işletme Adana’da özellikle döner konusunda hatırı sayılır bir üne sahiptir. Adana genellikle kebap konusunda ön plana çıksa da bu işletme zor bir işi başararak dönercilik sektöründe Adana’da kendine yer edinmeyi başarmıştır. Restoran açık hava restoranı olarak hizmet verdiği için restoranın bulunduğu alan oldukça güzeldir. Çevresi yemyeşil ağaçlarla kaplıdır. Oldukça geniş bir alanda hizmet veren işletmenin kapasitesi yaklaşık 500 kişidir.

Şadırvan Döner, menüsünde döner çeşitleri ve sandviçler yer alır. Döner dürüm, İskender, döner sandviç gibi lezzetleri bu menüde bulabilirsiniz. Döner dışında alkollü içecek olarak sadece bira ve diğer alkolsüz içecekler de bu menüde yer alan lezzetlerdir. İçecek olarak dönerin yanında açık ayran almanızı tavsiye ederiz. Çünkü buranın ayranı da en az döneri kadar meşhurdur. Restoranın et döner fiyatları da Adana’daki dönercilere göre pahalıdır. Ancak Adana’nın en iyi döneri de buradadır. Bu lezzeti deneyip dönerin gerçekten iyi olup olmadığına bir de siz karar verin.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 11:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., No: 80/A, Seyhan

Telefon: 0322 453 65 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sadirvandoner/

Haritada Görüntüle >

Atabey İskender

Atabey İskender Salonu
Fotoğraf: Oyun Çocuğu

1990 yılında açılan Atabey İskender, Çukurova’da döner ve İskender yapan yerlerden biridir. Uzun zamandır Çukurova’da İskender başta olmak üzere döner sektöründe hizmet verir. Atabey İskender, oldukça işlek bir cadde üzerinde bulunur. Bu nedenle burayı ziyaret etmek oldukça basittir. Restoranın içi oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca restoranın dışında da oturabileceğiniz masa ve sandalyeler bulunur. İçeride bunalan müşteriler ya da içeride oturmak istemeyenler dışarıdaki masalarda da oturup açık havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Atabey İskender menüsünde mercimek çorbası, İskender, sandviç döner, patates kızartması, bulgur ve pirinç pilavı ve ekmek kadayıfı bulunur. Restoranın en sevilen lezzeti şüphesiz İskender kebaptır. Bu restoranın meşhur İskender kebabı meşe kömürü ateşinde pişirilir. Bu şekilde pişirilen İskender kebaplar daha sonra altında özel pide ekmekleri, üstünde enfes özel sosu ve yoğurduyla servis edilir. Dönerin yanında turşu ile birlikte servis edilmektedir. Ayrıca İskender menüsünün yanına şalgam suyu ve ayran alabilirsiniz. Yemeğinizin ardından tatlı olarak ise ekmek kadayıfı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mahfesığmaz Mah., Turgut Özal Blv., Kardeşler Apt. Altı, No: 6, D. No: 58, Çukurova

Telefon: 0322 234 61 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Atabey-İskender-145493722182563/

Haritada Görüntüle >

Mert Restaurant

Mert Restaurant
Fotoğraf: Erkan Ağır

Mert Restaurant Mıdık’ta lezzetli yemekler için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Mıdık, Adana merkezinden biraz uzakta yer alan bir yer. Restoran da işte tam da böyle bir yere kurulmuş. Yani şehrin gürültüsü ve keşmekeşliğinden uzakta, doğa ile iç içe bir konumda. Bu nedenle sakinlik arayanların da ilk tercihi oluyor. Restoranın kurulduğu alan oldukça geniştir. Restoranın yemek yenen iç kısmı ve bahçesi oldukça renkli ve canlı. Restoranın bulunduğu alanda bir portakal bahçesi var. Yani portakal ağaçlarının altında lezzetli yemeklerinizi yiyerek ortamın ve doğanın tadını çıkartabilirsiniz.

Mert Restaurant; geleneksel kebaplar, mezeler, salatalar ve ev yapımı tatlılar sunan bir işletmedir. Kebaplar, küşleme, kazbaşı, ciğer, çöp şiş, beyti, tereyağlı biftek, koç yumurtası, kuşbaşı, kuyruk yağı ve pirzola gibi ana yemekler bulunur. Ana yemeklerden de anlaşıldığı gibi menü et ağırlıklı klasik bir Adana mutfağıdır. Ana yemeklerin dışında restoranın mezeleri de oldukça başarılıdır. Meze çeşitlerinde ise köpoğlu, tarator, cacık, Ali Nazik, babagannuş, çiğ köfte ve humus gibi mezeler bulunur. Hafta sonları fasıl günleri düzenlenir. Fasıl eşliğinde kebaplar ve mezeler servis edilir. Bu nedenle buraya gelişinizi bir hafta sonuna denk getirerek fasıl keyfini de yaşayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bey Mah., Mıdık Cad., No: 101, Seyhan

Telefon: 0322 361 93 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mertrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Maki Restoran

Maki Restaurant

Adana Seyhan Vali Yolu Caddesi üzerinde yer alan Maki Restoran, lezzetli ve enfes yemekleri ile sizlere adeta göz kırpıyor. Adana’da farklı lezzetler arayanlar için bu restoranı tavsiye edebiliriz. Öncelikle restoran oldukça merkezi bir konumda yer alıyor. Bu yüzden buraya ulaşım oldukça basittir. Ayrıca restoranın hemen karşı tarafında kapalı bir otopark bulunuyor. Yani aracınızla geldiğinizde aracınızı buraya park edebilir ve böylelikle herhangi bir park sorunu yaşamaktan da kurtulabilirsiniz. Otopark konusunda ise hafta sonları araç yoğunluğu yaşandığını söyleyebiliriz. Bunların dışında restoran şık ve kaliteli bir yer. Çalışanları olsun hizmet kalitesi olsun gerçekten başarılı.

Maki Restoran menü bakımından sizlere oldukça geniş seçenekler sunar. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu restoranın menüsü Adana’daki diğer restoranların menüsünden oldukça farklıdır. Çünkü bu restoranın menüsünde sadece et veya kebap yoktur. Peki, bu menüyü farklı kılan lezzetler nelerdir? Bu lezzetler elbette kırmızı et ve kebaplardan sıkılanlara ve Adana’da balık yemek isteyenlere geliyor. Menüde ızgara et, steak et ve kebapların yanı sıra ızgara balık, sushi, fettucini gibi lezzetler de bulunuyor. Izgara balıkta ise kabaklı levrek ızgara gibi gurme lezzetler de yer alıyor. Balık çeşitleri haricinde Uzak Doğu lezzeti arayanlar için de menüde zengin seçenekler yer alıyor. Zengin sushi çeşitleri, nigiri gibi klasik Uzak Doğu lezzetlerini burada bulabilmek mümkün. Bu restoranın lezzetleri elbette ki bununla sınırlı değil, yine menüde ev yapımı enfes tatlılar ve bin bir çeşit kokteyl tarzında içecekler de yine bu mutfakta hazırlanıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cemalpaşa Mah., Vali Yolu Cad., Ethem Ekin Sk., No: 2/A, Seyhan

Telefon: 0322 458 33 34 – 0532 402 77 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/makirestoran/

Haritada Görüntüle >

Şırdancı Bedo

Şırdancı Bedo
Fotoğraf: Esma

Adana’ya geldiyseniz ve farklı tatlar arıyorsanız şırdan deneyebilirsiniz. Bir Adana klasiği olan şırdan denemek için tercih edebileceğiniz lezzet duraklarından biri de Şırdancı Bedo’dur. ‘Oradan buradan şırdan yenmez, şırdan Bedo’dan yenir’ sloganı ile harekete geçen işletme Adana merkezde hizmet veriyor. Eğer şırdana karşı ön yargınız varsa Bedo’da deneyerek ön yargılarınızı kırabilirsiniz. Hatta bu lezzetin müptelası bile olabilirsiniz. Özellikle Adana yerli halkının sıklıkla tercih ettiği bir mekândır. Gece saatlerinde şırdan kuyruğu bekleyen birçok insanla karşılaşabilirsiniz. Bu kuyruğu gördüğünüzde hiç şaşırmayın ve hemen siz de kuyruğa girin. Hızlı servisi sayesinde kuyruk çabuk biter. Ancak çok geç saatlere de kalmamanızı öneririz. Çünkü şırdan kalmayabilir.

Şırdancı Bedo, güveç, çorba ve geleneksel ev yemeklerinin servis edildiği bir restorandır. Bu restoranın en önemli lezzeti kuşkusuz şırdan. Şırdan, koyun midesinin dört parçasından biridir. Bu parçaların içine pirinç ve çeşitli baharatlar koyularak büyük tencerelerde pişirilir ve bu şekilde şırdan yemeği ortaya çıkar. Bir sakatat yemeği olduğu için birçok insan denemek istemeyebilir. Özellikle gece saatlerinde şırdan için uzun kuyruklar olur. Şırdan yanında çeşitli baharatlar ve turşu eşliğinde servis edilir. Şırdan haricinde mumbar dolması da denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 16:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kocavezir Mah., Karacaoğlan Cad., No: 8, Seyhan

Telefon: 0322 365 44 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sirdancibedo/

Haritada Görüntüle >

Şırdancı Kemal

Şırdancı Kemal
Fotoğraf: Mertcan Yığın

Adana’nın en meşhur lezzeti olan şırdan dolması lezzetini Şırdancı Kemal’de yiyebilirsiniz. Yiyenlerin müptelası olduğu yemeyenlerinse önyargılı olduğu bir lezzet olan şırdan, bir sakatat yemeğidir. Türkiye’de sakatat çok tüketilse de genellikle çoğu insan şırdana ön yargıyla yaklaşabiliyor. Bu önyargıyı kırmak lezzetli ve temiz hazırlanmış şırdan denemek için Seyhan Kocavezir’de hizmet veren Kemal Ustanın yolunu tutabilirsiniz.

Şırdancı Kemal, şırdan başta olmak üzere diğer Türk yemeklerinin servis edildiği bir restorandır. Bu restoranın menüsünde içli köfte, kırkkat, paça, karın, kokoreç, mercimek, kelle, damar ve mumbar yer alıyor. Bu işletme özellikle sakatat severlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri olarak listemize giriyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 14:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kocavezir Mah., Karacaoğlan Cad., Seyhan

Telefon: 0530 282 72 78

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/sirdancikemall/

Haritada Görüntüle >

Şırdancı Emin

Şırdancı Emin
Fotoğraf: Kadir Coşkun

Şırdancı Emin, Adana Seyhan’da şırdan yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Açık-kapalı oturma alanlarıyla oldukça mütevazı kendi halinde bir şırdancıdır. Lezzet ve kaliteden ödün vermeyenlerin şırdan yemek için ilk tercihidir. Restoran özellikle gece saatlerinde yoğunluk yaşar. Şırdan zaten Adana’da bir gece atıştırması olarak tüketildiği için bu durum normaldir.

Şırdancı Emin başta şırdan olmak üzere genellikle sakatat ürünlerinin hazırlanıp servis edildiği bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranın mutfağında mumbar, paça, kokoreç, kırkkat, çorba, karın ve uykuluk gibi lezzetler yer alır. Sakatat severler buraya mutlaka gitsin deriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 16:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kasım Gülek Blv., 68031. Sk., Seyhan

Telefon: 0535 716 77 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sirdanci_emin/

Haritada Görüntüle >

Şırdancı Ali Baba

Şırdancı Ali Baba

Şırdancı Ali Baba, Adana Seyhan’da şırdan yemek için tercih edilebileceğiniz bir yerdir. Lezzetli, kaliteli, temiz bir şekilde hazırlanan şırdanlar usta ellerde doldurularak yenilebilecek hale geliyor. Daha sonra büyük tencerelerde pişirilerek müşterilerle buluşturuluyor.

Şırdancı Ali Baba; kuzu şırdan ve mumbar gibi lezzetleri deneyebileceğiniz restoranlardan biridir. Kuzu şırdanın yanında ücretsiz ayran getirilir. Şırdan ve mumbar konusunda odlukça başarılı bir işletme olduğunu söyleyebiliriz. Eğer şırdan denemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 17:00 – 06:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hurmalı Mah., Kurtuluş Cad., Adana Park Oteli Karşısı, Bakımlı Plaza, Seyhan

Telefon: 0322 365 20 07 – 0532 485 66 41

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/sirdanci_alibaba/

Haritada Görüntüle >

Şırdancı Cumali

Şırdancı Cumali

Şırdancı Cumali, Adana’da lüks bir restoranda şırdan yemek isteyenlerin tercih edebileceği restorandır. Konum olarak Adana-Ankara otobanının çıkış istikametinde yer alır. Bu nedenle ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaz. Restoranın ortamı oldukça şık, temiz, geniş ve ferahtır. Özellikle kente dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin şırdan için sıklıkla tercih ettiği bir restorandır.

Şırdancı Cumali, lezzetli ve kaliteli şırdanıyla Adana’da isim yapmış bir mekândır. Bu restoranda şırdanın yanında biber turşusu getirilir. Ayrıca bu restoranın menüsünde sadece şırdan yok, şırdan haricinde etli Türk yemekleri de yine menüde bulunuyor. Ancak şırdanı ile ünlü olduğu için şırdandan bahsetmek istedik.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 17:30 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Belediye Evleri, Hilmi Kürklü Blv., No: 69/A, Çukurova

Telefon: 0544 632 01 01

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/sirdancicumali/

Haritada Görüntüle >

Salim’in Yeri Balık Lokantası

Salim'in Yeri Balık Lokantası

Adana’nın deniz kıyısında yer alan iki ilçesi bulunuyor. Karataş ve Yumurtalık ilçeleri Adana’nın denize bakan yüzüdür. Karataş’da hizmet veren ve bir balık restoranı olan Salim’in Yeri Balık Lokantası, lezzetli balıklar için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Konum olarak bir tepe üzerinde bulunan balıkçının manzarası oldukça muhteşemdir. Tepede bulunduğu için deniz manzarasını tam olarak görüyor. Deniz manzarası haricinde ise çevresi yemyeşildir. Maviye, yeşile ve özellikle lezzetli balıklara doyacağınız bir balıkçı burası. Restoranın içi oldukça temiz ve düzenlidir. Bembeyaz masa örtüleri ile güzel bir ambiyans yakalayan balıkçıda manzaranın, ortamın ve lezzetlerin tadına varacaksınız.

Salim’in Yeri Balık Lokantası; balık çeşitleri, deniz ürünleri, salata ve mezeler sunan restoranlardan biridir. Restoran alkollü bir mekândır. Bu nedenle rakı-balık yapmayı planlayanlar burayı listelerine ekleyebilir. Bu restoranda levrek, çupra ve barbun gibi sevilen balık çeşitlerini bulabilirsiniz. İsteğinize göre servis edilen balıklarınızın yanına salata ve meze alabilirsiniz. Ayrıca balık menünüze deniz ürünleri eklemeyi planlıyorsanız karides tava, karides güveci, midye ve kalamar gibi sevdiğiniz deniz ürünlerinden sipariş edebilirsiniz. Balık yedikten sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz ‘’şambala tatlısı’’ alabilirsiniz. Bu tatlı biraz revaniye benzer, fakat revaniden daha yoğun ve içerisinde irmik miktarı daha fazladır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Üniversite Yolu 3. Km., Karataş

Telefon: 0322 681 43 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Salimin-Yeri-BALIK-LOKANTASI-219875744712143/

Haritada Görüntüle >

Lagos Balık Restaurant

Lagos Balık Restaurant
Fotoğraf: Eyal Dolin

Lagos Balık Restaurant, Adana Çukurova’da balık restoranı arayanlara ilaç gibi gelecek olan restoranlardan biridir. Restoran merkezi bir konumda yer alıyor. Merkezi bir konumda olmasından dolayı da buraya ulaşım oldukça kolay sağlanıyor. Restoran oldukça geniş bir alanda müşterilerine hizmet veriyor. 180 kişilik kapalı alan, 300 kişilik de yazlık kapasiteye sahip salonlarda hizmet veren restoran oldukça geniş ve büyük bir restorandır. Restoranın ortamı yeterince şık ve moderndir. Sandalyeler, masalar son derece özenli ve bakımlıdır. Ayrıca restoranın bahçesinin oldukça güzel olduğunu da belirtebiliriz.

Lagos Balık Restaurant menüsünde Akdeniz’in zengin balık çeşitleri ve geleneksel mezeler yer alıyor. Ana yemekler, ara sıcaklar, mezeler, çorbalar, salatalar ve tatlılardan oluşan zengin bir menüye sahiptir. Meze, salata ve tatlı haricinde menüde bulunan lezzetlerin hemen hemen hepsi balık ve deniz ürünleri ile hazırlanmış lezzetlerdir. Çorba çeşitlerine baktığımızda ise karides ve balık çorbası seçeneklerini görürüz. Çorba dışında ana yemeklerde ise balık pizza, kaparili levrek, balık İskender, hellimli levrek ve kızıl soslu levrek seçeneklerinden birini alabiliriz. Aslında ana yemek menüsünde pek fazla seçenek yoktur. Ancak ara sıcaklar ve mezelerde seçenek imkânı oldukça geniştir. Damak zevkinize uygun lezzetleri seçerek lezzetli ve doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleyman Demirel Blv., No: 4/A, Çukurova

Telefon: 0322 235 26 26 – 0530 100 12 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lagosbalikadana/

Haritada Görüntüle >

Balıkçı Cevat

Balıkçı Cevat
Fotoğraf: Dilara

Çukurova’da lüks ve büyük yerlerden ziyade daha salaş ve daha kendi halinde bir balıkçı arıyorsanız Balıkçı Cevat tam da size göre bir tercih olacaktır. Restoran genel olarak temiz ve düzenlidir. Balıkları taze ve lezzetli olduğu için Çukurova’daki birçok insan burayı tercih eder. Bu nedenle restoranın genellikle kalabalık olduğunu söyleyebiliriz. Kalabalıktan dolayı da servis konusunda yer yer yavaşlıklar yaşandığı olur. Bu restoranda balıklarınızı ister pişmiş şekilde isterseniz de çiğ şekilde alabilirsiniz. Yani burası hem bir balıkçı hem de bir balık restoranıdır. Ayrıca evlere balık servisi de bulunmaktadır. Yani istediğiniz balıklar yine isteğinize uygun şekilde pişirilerek evlere servis edilir.

Balıkçı Cevat lezzetli ve taze balıklar bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Bu restoranda ızgara balık çeşitlerinden buğulama balık çeşitlerine kadar farklı tarzlarda pişirilmiş balıkları bulabileceksiniz. Balıkları, mezeleri oldukça çeşitli ve tazedir. Buraya geldiğinizde ızgara balık, salata ve şalgam suyu alarak kendinize küçük bir sofra hazırlatabilirsiniz. Restoranın balık fiyatları ise Adana balık piyasasına göre uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Toros Mah., Ahmet Sapmaz Blv., Çukurova

Telefon: 0322 226 72 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balikcicevatt/

Haritada Görüntüle >

Ege Balık Adana

Ege Balık Adana
Fotoğraf: Emrak Çakap

Ege Balık Adana, Seyhan Baraj Mahallesi tarafında hizmet veren bir balıkçıdır. Restoranın konumu Seyhan nehrinin kıyısında olduğundan dolayı manzarası yine bu nehrin güzel ve coşkun akan sularına bakar. Yine bir balık restoranında olduğu gibi deniz, göl ve nehir gibi temalar bu restoran için de tamamlayıcı olmuştur. Mis gibi nehir manzarası, yemyeşil ağaçlar ve doyasıya balık… Bu muhteşem üçlüye hayır diyemiyorsanız ve manzara eşliğinde uygun fiyata balık keyfi yapmak istiyorsanız tereddütsüz Ege Balık Adana’ya gelebilirsiniz.

Ege Balık Adana, lezzetli balıkları ve mezeleri ile öne çıkan bir işletmedir. Restoran menüsünde çeşit çeşit balıklar, deniz ürünleri, mezeler, salatalar ve alkol bulunur. Izgara balık, karides, midye, salata ve zengin mezelerle hazırlanmış enfes sofraları burada bulabilirsiniz. Lezzetli yemeklerin yanı sıra düzenlenen çeşitli etkinliklerle de keyifli ve eşsiz dakikalar yaşayabilirsiniz. Özel gecelerin düzenlendiği etkinlik günleri ekstra yoğunluk yaşandığı için önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenibaraj Mah., 68012. Sk., Damla Sitesi, A Blok, D: 1, Seyhan

Telefon: 0322 226 03 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/egebalikadana/

Haritada Görüntüle >

Ali Göde Şalgam Suyu

Ali Göde Şalgam Suyu
Fotoğraf: Dembe Zuma

Adana’nın en meşhur içeceği hiç şüphesiz şalgam suyudur… Adana gezisinde de şalgam suyu denemeden olmaz. Bu noktada doğal ve lezzetli bir şalgam suyu içmek için Ali Göde’yi tercih edebilirsiniz.

Ali Göde Şalgam Suyu, Adana için gerçek bir markadır. Bu nedenle Adana’ya geldiğinizde yanınızda bu lezzeti taşımak için buradan şalgam alabilirsiniz. Litrelik şişeler içinde alabileceğiniz şişeleri memleketinize götürürken zorlanırım diyorsanız ona da bir çözüm var. Çünkü buradan Türkiye’nin her yerine kargo imkânı bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuruköprü Mah., Kurtuluş Cad., No: 3, Seyhan

Telefon: 0507 952 42 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aligode.salgam/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı

Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı
Fotoğraf: Hüseyin Gümüş

Adana mutfağı denildiğinde birçok insanın aklına kebap ve şalgam suyu gelir. Haliyle Adana’ya gelindiğinde kebabından yenmeden şalgamından içmeden olmaz. Adana’da lezzetli ve kaliteli şalgam bulabileceğiniz birçok adres olsa da Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı’nın şalgamları bir başka güzeldir. Konum olarak Adana Seyhan’da oldukça merkezi bir yerde hizmet verir.

Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı; şalgam ve vişne başta olmak üzere çorba, paça, humus ve mumbar gibi lezzetleri bulabileceğiniz bir işletmedir. Şalgam ve vişne suyu oldukça beğenilir. Eğer şalgamdan hoşlanmıyorsanız o zaman vişnesini denemenizi tavsiye ederiz. Özellikle sıcak yaz aylarında oldukça serinletici bir lezzet olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 06:30 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnönü Cad., 61001. Sk., Seyhan

Telefon: 0322 363 41 02

Haritada Görüntüle >

Meşhur Bicici Abuzer Kadayıf

Meşhur Bici Bici Abuzer Kadayıf
Fotoğraf: Selin Özmen

Adana’nın en meşhur tatlısıdır bici bici. Yaz ayları Adana sıcaklarında serinletici bir lezzet arıyorsanız bu hafif ve serinletici tatlıyı Meşhur Bicici Abuzer Kadayıf’ta deneyebilirsiniz. Adana’nın her köşe başında görebileceğiniz bici biciyi henüz denemediyseniz o zaman tam da doğru adrestesiniz.

Bicici Abuzer Kadayıf Adana sıcaklarının vazgeçilmezi olan bici biciyi sizlerle buluşturuyor. Siz de yazın bir nebze olsun serinlemek istiyorsanız bu tatlıyla ferahlayabilirsiniz. Bici bici haricinde işletmenin kadayıfları da oldukça beğenilmektedir. Sade, fıstıklı ve kaymaklı gibi kadayıf çeşitlerinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ziyapaşa Blv., 64002. Sk., Seyhan

Telefon: 0535 452 06 16

Haritada Görüntüle >

Kazım Büfe

Kazım Büfe
Fotoğraf: Murat Babaoğlu

Kazım Büfe, bir Adana klasiğidir. 7’den 70’e her Adanalının hayatında en az bir kez olsun uğradığı bir yerdir. Kazım Büfe birçok kişinin çocukluk lezzetidir. Adana Seyhan’da oldukça merkezi bir lokasyonda yer alıyor. Buraya geldiğinizde bilmeniz gereken en önemli şey siparişlerin kesirli sayılarla verilmesidir.

Kazım Büfe, sandviç çeşitleri, milkshake, muzlu süt ve meyve suyu bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Klasik bir büfeden beklenilenin aksine mekânın en beğenilen lezzeti muzlu süttür. Sizleri çocukluğunuza götürecek olan bu lezzet gerçekten bu büfede daha bir lezzetli geliyor. Buraya geldiğinizde muzlu süt denemeyi sakın unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cemalpaşa Mah., Toros Cad., Bahadır Apt. Altı, No: 34/B, Seyhan

Telefon: 0322 458 29 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kazimbufe/

Haritada Görüntüle >

Doğan Kaymaklı Kadayıf

Adana Doğan Kaymaklı Kadayıf

Adana lezzet duraklarında yemeklerden bahsettikten sonra tatlıya değinmemek olmaz. Adana’nın kebaplarını yedikten sonra üstüne enfes bir tatlı için Doğan Kaymaklı Kadayıf’a gelebilirsiniz. 1974 yılında Adana Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında açılan işletme, zaman içinde büyümüştür. Günümüzde Adana’nın birçok yerinde hatta İstanbul’da bile şubeleri bulunuyor.

Doğan Kaymaklı Kadayıf, kadayıf çeşitlerini bulabileceğiniz tatlıcılardan biridir. Kadayıf çeşitleri arasında kaymaklı ve fıstıklı gibi seçenekler bulunuyor. Kadayıf haricinde ise menüde baklava, künefe, şekerpare, kabak tatlısı ve dondurma gibi sevilen tatlılar yer alıyor. Bu restoranın olayı kadayıfı kaymakla buluşturması ve ortaya enfes bir lezzet çıkarmasıdır. Tatlı düşkünüyseniz mutlaka buradan bir kaymaklı kadayıf yiyin deriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Mah., Karaisalı Sk., No: 60/A, Seyhan

Telefon: 0322 458 52 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dogankaymakli/

Haritada Görüntüle >

Tatlıcı Gönül Kardeşler

Tatlıcı Gönül Kardeşler
Fotoğraf: Alaa Khalaf

Adana’nın en eski tatlıcılarından biri olan Gönül Kardeşler, tatlı molası vermek için ideal bir adres olacaktır. Seyhan Kuruköprü mevkiinde yer alan tatlıcı, aynı zamanda Adana’nın en sevilen tatlıcılarından biridir. Temiz, lezzetli ve ferah bir ortama sahiptir.

Gönül Kardeşler’de çok çeşitli tatlılar vardır. Kabak tatlısı, kadayıf, baklava ve pasta gibi çeşitli tatlılar burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Sütlü tatlılar, şekerli tatlılar ve unlu mamullerden tutun her türlü lezzeti burada bulabilmeniz mümkündür. Açık camekândan istediğiniz tatlıları seçip yiyebilirsiniz. En çok beğenilen tatlıları arasında halka tatlısı ve taş kadayıf yer alıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuruköprü Sk., No: 25, Seyhan

Telefon: 0545 747 71 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/_gonulkardesler/

Haritada Görüntüle >

Çukurova Şekerleme

Çukurova Şekerleme
Fotoğraf: Serdar Ün

Çukurova Şekerleme, Adana’nın en meşhur tatlılarından olan cezeryeyi denemek için ideal adreslerden biridir. Tepebağ mevkiinde yer alan işletme, tatlı konusunda epey zengindir. Özellikle evinize renkli şekerlemeler götürmek istiyorsanız buradan satın alabilirsiniz.

Çukurova Şekerleme, rengârenk şekerlemeleri bulabileceğiniz tatlıcılardan biridir. Mekânın içerisinde rengârenk cezeryeler ve sucuk şekerleri vardır. Buradan özellikle cezerye ve sucuk şekerlerinden almanızı önerebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepebağ Mah., Hilal Han İş Merkezi, No: 25, Seyhan

Telefon: 0322 363 47 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cukurovasekerleme/

Haritada Görüntüle >

Adana, Türkiye’nin büyük ve renkli şehirlerinden biridir. Özellikle Portakal Çiçeği Festivali ve Altın Koza Film Festivali gibi büyük festivallerin düzenlenmesi ve tabii ki doğal güzellikleri ile dikkat çeken kent, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Ayrıca Türkiye’nin en renkli ve en zengin mutfaklarından biri olması sebebi ile gastronomi açısından da ziyaretçilerine zengin bir lezzet deneyimi kazandırıyor. Kebap, şırdan, mumbar gibi et ve sakatat ağırlıklı bir mutfak yapısı bulunan Adana’da daha sayamadığımız birçok lezzet bulunuyor. Tıpkı Gaziantep, Diyarbakır, Hatay ve Şanlıurfa gibi Adana da sırf yemek yemek için günübirlik ziyaret etmeye değer şehirlerimizden biridir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin