Bilecik Kamp Yerleri – Bilecik’te Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!

Tarihi önemiyle ön plana çıkan Bilecik kuruluşun ve dirilişin şehri olarak anılıyor. Özellikle son zamanlarda çekilen tarihi dizilerle popülerliğini çok daha artıran şehir Osmanlı devletinin temelinin atıldığı topraklara ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden yıl boyu birçok tarih ve kültür meraklısı gezgini ağırlayan Bilecik bunun yanında önemli doğal güzellikleriyle de ziyaretçi çekiyor.

Etrafında Bursa, Eskişehir ve Kütahya gibi kadim kültürlere sahip olan illerle çevrili olan Bilecik tarihi dokusu ve kültür miraslarıyla yerli ve yabancı turistler tarafından gezi planlarına dâhil ediliyor. Yüzölçümü bakımından oldukça küçük ancak belirttiğimiz sebeplerden dolayı oldukça büyük öneme sahip olan şehir her geçen gün popülaritesini de artırıyor.

Bilecik festivaller şehri olarak da anılıyor. Yaz sonları ve sonbahar başlarında şehirde gelenekleri yaşatmak adına birçok şenlik ve festival düzenleniyor. Bilecik gezisini bu tarihlere denk getirerek hem daha eğlenceli hale getirebilir hem de bununla birlikte Şeyh Edebali Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Küçük Elmalı Tabiat Parkı, Pelitözü Gölpark, Harmankaya Kanyonu, Kınık Şelalesi, Sofular Yaylası ve Bozcaarmut Göleti gibi noktaları gezerek tarih ve kültürün ayrıca harika doğal güzelliklerin tadına varabilirler.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Sofular Yaylası Kamp Alanı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan Sofular yaylası şehir merkezine 65 km mesafede bulunuyor. Bölgenin en güzel yaylalarından biri olarak anılan Sofular yaylasına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Etrafı ormanlık olan yayla bol oksijenli ve huzurlu ortamıyla kamp severlerin bölgedeki ilk tercihlerinden biri oluyor.

Sofular yaylası halen Yörüklerin yayla geleneklerini devam ettirdiği önemli yaylalardan biridir. Mevsimlik olarak kullanılan yaylada çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenleniyor. Bunun yanı sıra kamp severlerin de akınına uğrayan yayla hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. İlçe merkezine 24 km mesafede yer alan yayla doğal güzelliği, sakin havası ve huzurlu ortamıyla ülkemizin her noktasından doğaseverleri ağırlıyor.

1500 metre rakımlı olan yayla zengin bitki örtüsü ve bol oksijeniyle şehrin gergin havasından sıkılanlar adına rahatlamak için oldukça uygun bir ortam sunuyor. Her yıl temmuz ayında düzenlenen şenliklerle bölge oldukça neşeli ve canlı olabiliyor.

Sofular yaylasında şenliklerin düzenlendiği zamanlar ihtiyaçları karşılamak oldukça kolay oluyor. Yaylaya seyyar tesisler kuruluyor. Bunun haricindeki vakitlerde ihtiyaçlar için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bozcaarmut Göleti Kamp Alanı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yer alan Bozcaarmut göleti şehrin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Şehir merkezine 50 km mesafede yer alan gölete ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanıyor. Doğanın tadının rahatlıkla çıkarılabildiği Bozcaarmut göletinde kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.

Bozcaarmut göleti el değmemiş doğası ve harika ortamıyla ilgi görüyor. Yazın ve kışın harika manzaralara sahne olan Bozcaarmut göleti hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Göletin etrafını çevreleyen zengin bitki örtüsü özellikle sonbahar aylarında turuncu renge bürünerek ortama muazzam bir hava katıyor.

Gölet etrafında yürüyüş yapmak, doğa fotoğrafları çekmek, oldukça mümkün. Hafta içleri oldukça sakin ve sessiz olan göl ve çevresi şehrin kalabalığından sıkılanlar için de oldukça uygun. Yöre halkının da günübirlik piknikler için sıkça tercih ettiği bölge hafta sonları oldukça kalabalık oluyor.

Bozcaarmut göletinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Sadece doğal içme suyu çeşmeleriyle içme suyu ihtiyacı bölgeden karşılanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gelmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, kamp alanları, yürüyüş parkurları ve gölet alan. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kurşunlu Köyü Kamp Alanı

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde yer alan Kurşunlu köyü doğal güzelliği ve sakin ortamıyla dikkat çekiyor. Şehir merkezine 43 km mesafede yer alan Kurşunlu köyüne ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Bölge özellikle Bilecik yöresindeki insanlar için doğada keyifli vakitler geçirdikleri nokta olarak biliniyor.

Kurşunlu köyü henüz keşfedilmemiş bir nokta. O yüzden sadece çevre yerlerden ziyaretçi alan köy ve çevresi sakin, sessiz ve huzurlu bir kamp ortamı arayanlar için oldukça ideal. Bu noktada hem çadır kampı hem de karavan kampı kurmak için oldukça uygun alanlar mevcut. Bölgeye gelen gezgin sayısı arttıkça köy ve çevresi ekonomik olarak da rahatlamaktadır. Çünkü yerel lezzetler ve yöresel ürünler bölgede gelen misafirlere el tezgâhlarında satılabiliyor.

Şehir hayatından sıkılanlar için köy hayatı ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercih noktalarından olan Kurşunlu köyü doğa gezileri ve fotoğrafçılık için de uygun fırsatlar sunuyor. Köy çevresindeki diğer güzellikleri keşfetmek insana huzur veriyor.

Kurşunlu köyünde kampçıların birçok ihtiyacı köyden karşılanabiliyor. Elektrik, WC, gıda bilgi ihtiyaçlar köy ve çevresinden rahatlıkla karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kurtköy Mevkii Kamp Alanı

Bilecik Kurtköy Kamp Alanı
Fotoğraf: Tevfik Sezer

Yeşillikler arasında adeta cennetten bir köşe olan Kurtköy mevkii Bilecik çevresinde kampçıların en çok tercih ettiği noktalardan. Şehir merkezine 25 km mesafe gibi yakın bir konumda olması da popülerliğini artırıyor. Kurtköy’e ulaşım özel araçlarla ve şehir merkezinden kalkan minibüslerle sağlanabiliyor.  Kurtköy, Bilecik kamp alanları içerisinde en sakin ve huzurlu olanı olarak anılıyor.

Kurtköy mevkii Bilecik’in henüz tam olarak keşfedilmemiş güzelliklerinden. Bu yüzden bölgeye kamp ve piknik için gelenler genellikle yöre halkı oluyor. Harika bir ortama sahip olan Kurtköy yeşil doğası ve tertemiz havasıyla hem çadır kampı hem de karavan kampı için harika fırsatlar sunuyor. Özellikle hafta sonları yer yer oldukça çadır görmek mümkün. Bu sayede bölgenin kampçılık için ne kadar çok tercih ettiği anlaşılmış oluyor.

Tamamen doğa ile iç içe bir mekân olan Kurtköy mevkiinde kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Doğal kaynak sularının bolluğu sebebiyle bölgede su sıkıntısı çekilmese de diğer ihtiyaçlar için kamp bölgesine mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Büyükelmalı Göleti Kamp Alanı

Büyükelmalı Göleti Kamp Alanı
Fotoğraf: Semih Ertuğrul

Küçükelmalı Tabiat Parkı alanı içerisinde yer alan Büyükelmalı göleti de doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Şehir merkezine 40 km mesafede yer alan gölete ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Günübirlik piknikler, doğa yürüyüşleri ve kampçılık için oldukça uygun olan Büyükelmalı göleti doğaseverlerin akınına uğruyor.

Yöre halkının piknik alanı olarak tercih ettiği Büyükelmalı göleti hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun. Karavan ağaç yoğunluğundan gölün kenarına kadar gelemese de biraz daha gerilerde uygun alanlar mevcut. Oldukça sık bir bitki örtüsüne sahip olan alan bol oksijeni ve temiz havasıyla şehrin kirli havasından kaçanlar için adeta oksijen kaynağı durumunda.

Büyükelmalı göleti özellikle yaz mevsimlerinde hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Bu yüzden sakin bir ortamda kamp yapmak isteyenlerin hafta içini tercih etmeleri gerekir. Bununla birlikte göl çevresindeki yabani hayvanlar su için göl kenarına inebiliyorlar. Bu konuda da tedbirli olmak gerekiyor.

Büyükelmalı göletinde içme suyu ihtiyacı rahatlıkla karşılanırken diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Pelitözü Göleti Kamp Alanı

Bilecik şehir merkezine oldukça yakın bir noktada yer alan Pelitözü göleti tam bir doğa harikası. Masmavi suyu ve çevresindeki orman örtüsüyle Bilecik’in oksijen deposu konumundadır. Şehir merkezine 7 km mesafede yer alan gölete ulaşım toplu taşımayla ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Sulama amaçlı oluşturulan Pelitözü göleti zamanla Bilecik’in en popüler mesire alanına dönüşmüş durumda.

Oldukça geniş bir alanı kaplayan Pelitözü göletinde ulaşım kolaylığı da sağlanması bölgenin yaz mevsimlerinde hafta sonları oldukça kalabalık olmasına sebep oluyor. Bölge halkı günübirlik piknikler ve doğada vakit geçirmek için göl kenarına akın ediyor. Kamp severlerin de tercih ettiği bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Ancak son zamanlarda izinsiz bir şekilde kurulan çadırlara müsaade edilmiyor.

Harika bir doğal ortam sağlayan Pelitözü göletinde doğa yürüyüşü yapabilir, göl çevresinde bisiklete binebilir ve harika doğa fotoğrafları çekerek keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca göl üzerinde deniz bisikletleri de ziyaretçilere hizmet veriyor.

Pelitözü göletinde misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcut. WC, büfe, otopark, mescit, çay bahçeleri vb. tesisler hem kampçılara hem de piknikçilere hizmet veriyorlar.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Pelizözü Göleti çevresinde yer alan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dodurga Barajı Kamp Alanı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde şehir merkezine 50 km mesafede yer alan Dodurga barajı bölgenin en önemli barajlarından biri. Etrafı mesire alanı olarak kullanılan baraja ulaşım ise özel araçlarla sağlanıyor.

Sakin doğasıyla dikkat çeken Dodurga barajında henüz çevre düzenlemesi yapılmamış olsa da bölgeyi birçok kişi piknik ve diğer aktiviteler için tercih ediyor. Amatör balıkçılar oltalarını alarak baraj gölüne balık tutmaya geliyorlar. Ayrıca kamp severler de çadır kampı ve karavan kampı için bu sulak noktayı tercih edebiliyorlar.

Doğası ve güzelliğinin yanı sıra oldukça sakin bir ortam olması sebebiyle de dikkat çeken Dodurga barajı şehrin gürültüsünden kaçıp sakin bir noktada kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği bir nokta konumunda. Sıcak yaz aylarında da serin havasıyla ilgi gören baraj çevre illerden de ziyaretçi ağırlıyor. Ancak üzücü bir nokta var ki henüz çevre düzenlemesi de yapılmayan alanda kalan çöpler çevre kirliliğine sebep olabiliyor.

Dodurga barajı çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp veya piknik yapmak isteyenler Dodurga barajına hazırlıklı gelmeliler.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kınık Şelalesi Kamp Alanı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde gezilip görülebilen doğa harikası mekânlardan olan Kınık şelalesi şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor. Bölgedeki Kınık köyünün sınırları içerisinde yer alan şelaleye ulaşım özel araçlarla rahatlıkla sağlanabiliyor. Aracı park ettikten sonra şelaleye ulaşmak için ise 200 metre kadar yürümek gerekiyor.

Suyun coşkulu sesi ve dinlendirici ortamının misafirler tarafından sıkça tercih edildiği Kınık şelalesi bölgedeki en popüler gezi noktalarından. Gezinin haricinde çadır kampı ve karavan kampı için de uygun alanlar barındıran şelale doğa yürüyüşleri, piknikler ve diğer faaliyetler için uygun imkânlar sınıyor. Yazın bunaltan sıcağında şelale suyunda serinlemek oldukça keyifli oluyor.

Kış mevsiminden çıkıldıktan sonra havaların ısınmaya başlaması ve kar sularının erimesi şelalenin coşkunluğunu daha da artırıyor. Nisan ve mayıs aylarında adeta görsel bir şölen sunan Kınık şelalesi fotoğraf meraklılarına da harika kareler sunabiliyor. Şelale çevresindeki rotaları takip ederek ağaçlık alanda güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Kınık şelalesi etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kömürsu Yaylası Kamp Alanı

Kömürsu yaylası Bozüyük ilçesinde şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Harika doğasıyla dikkat çeken yayla ilçe merkezine ise 25 km mesafede yer alıyor. Yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Kömürsu yaylası ilk kez gelenlerde yem yeşil doğası ve tertemiz havasıyla büyük hayranlık uyandırıyor. Barındırdığı binlerce çeşit bitki örtüsüyle hem piknikçiler için hem de kampçılar için vazgeçilmez bir nokta olan Kömürsu yaylasında hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor. Yayla etrafındaki ağaçların dibinde muhteşem manzaraya nazır çadır kurup kamp yapmak insana huzur veriyor.

Doğaseverler kampçılığın haricinde Kömürsu yaylasında doğa yürüyüşlerine de çıkabiliyorlar. Etraftaki gizli güzellikleri keşfetmek ve bu harika doğanın içinde kafa dinlemek için yaylayı oldukça ziyaret ediyorlar. Yaz kış farklı güzelliklere sahne olan yayla bu çerçevede her mevsim doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Kömürsu yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını yaparak gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çiçekli Yaylası Kamp Alanı

Bozüyük ilçesinde yer alan bir diğer doğa harikası yayla da Çiçekli yaylası. Şehir merkezine 40 km mesafede yer alan çiçekli yaylasına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Dört mevsim ziyaretçi ağırlayan yayla yaz aylarında kamp severlerin çadır ve karavan kampı kurduğu önemli noktalardan biri konumunda.

Çiçekli yaylası adını ilkbahar aylarında yayla boyunca açan rengârenk çiçeklerden almış. Tam bu zamanlar yaylaya gelenler rengârenk çiçeklerin oluşturduğu harika manzaraya şahit oluyorlar. Yakınlarda Camili ismiyle bir köy de bulunan yayla köy halkı tarafından yayla faaliyetleri için tercih ediliyor.

Bol oksijenli, büyüklü küçüklü birkaç gölete sahip Çiçekli yaylası kampçıların ve doğaseverlerin Bilecik yöresinde en çok uğradığı mekânlardan. Özellikle uzun süreli kamplar için oldukça tercih edilebilir olan Çiçekli yaylası doğa yürüyüşleri ve günübirlik piknikler için de oldukça uygun. Birçok fotoğraf sever bahar aylarında yaylanın harika manzarasını fotoğraflamak için Çiçekli yaylasına akın ediyor.

Çiçekli yaylasında kampçıların ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Uzunçam Yaylası Kamp Alanı

Bilecik şehir merkezine 44 km mesafede yer alan Uzunçam yaylası bölgenin önemli kamp alanlarından biridir. Özel araçlarla ulaşım sağlanan yayla Bilecik gezisinde mutlaka görülmesi gereken noktalardandır. Yayla harika havası ve yeşil doğasıyla kamp severlerin uğrak noktası oluyor.

İlkbahar mevsiminde yemyeşil bir ortama bürünen yaylada envaı çeşit çiçekler yaylaya rengârenk bir hava katıyor. Bu keyifli ortamda kamp yapmak isteyen doğaseverler de hem çadır kampı hem de karavan kampı kurarak yaylanın keyfini çıkarıyorlar. Doğa fotoğrafçıları için de eşsiz doğa manzaraları sunan yayla yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için sıkça tercih ediliyor.

1100 metre rakımda yer alan adeta oksijen deposu. Etrafında yer alan yürüyüş rotalarıyla farklı güzelliklere de kapı açan Uzunçam yaylası nisan ayından ekim hatta kasım ayına kadar bölgede birçok ziyaretçi ağırlıyor. Bu sebeple özellikle yaz aylarında yayla oldukça neşeli ve canlı oluyor.

Uzunçam yaylasında kamp yapmak isteyenlerin ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çavuşköy Göleti Kamp Alanı

Şehir merkezine 21 km mesafede yer alan Çavuşköy göleti şehrin sıkıntısından kaçmak isteyenlerin uğradığı bir nokta. Toplu taşımayla da rahatlıkla ulaşılan bölgede kampçılık, balıkçılık, doğa yürüyüşleri gibi keyifli doğa aktiviteleri rahatlıkla yapılabiliyor.

Merkeze bağlı Çavuşköy sınırlarında yer alan gölet sulama amaçlı ve mesire alanı olarak kullanılıyor. Bol oksijenli temiz bir ortama sahip olan gölet de hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Doğaseverler göletin sakin ve sessiz ortamında kamp kurarak doğanın keyfini çıkarıyorlar.

Bunlarla birlikte bölgenin su ihtiyacı için kurulan gölet yöre halkının mesire alanı ihtiyacına da cevap veriyor. Ayrıca gölet çevresindeki zorlu parkurda off road tutkunları aksiyon dolu maceralarıyla keyifli vakitler geçiriyorlar. Yağışların fazla olduğu bahar aylarında off road tutkunları Çavuşköy göletine gelerek adrenalin dolu dakikalar yaşıyorlar.

Çavuşköy göletinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezinin yakın olması ihtiyaçların karşılanması açısından büyük avantaj. Bu çerçevede yine de bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Günyurdu Barajı Kamp Alanı

Günyurdu barajı Bilecik’in Pazar yeri ilçesinde oldukça açık bir arazinin ortasında yer alıyor. Şehir merkezine 37 km mesafede yer alan baraj eski adıyla Bakraz göleti olarak da anılıyor. Baraj bölgesine ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

El değmemiş doğası ve temiz havasıyla dikkat çeken Günyurdu barajı hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Balıkçılık da yapılan baraj gölünde balıkçılık meraklıları oltalarıyla gelerek balık tutabiliyorlar. Günübirlik piknikçilerin sıkça tercih ettiği bölge temizlik konusunda diğer doğa harikaları gibi sıkıntı yaşıyor.

Doğa içerisinde yürüyüş yapmaya, fotoğraf çekmeye ve piknik yapmaya oldukça elverişli olan Günyurdu barajı etrafının ağaçlandırma işlemleriyle birlikte daha keyifli bir nokta olacaktır. Yöre halkının sıkça tercih ettiği nokta farklı doğal aktiviteler için oldukça uygun.

Günyurdu barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye her türlü ihtiyacı temin ettikten sonra hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Harmankaya Kanyonu Kamp Alanı

Bilecik şehir merkezine 60 km mesafede yer alan Harmankaya kanyonu, tabiat parkı olarak ilan edilmiş durumda. Kanyona ulaşım özel araçlarla sağlanırken girişler şahıs 4 TL, otomobil ise 12 TL olarak ücretlendiriliyor. Bilecik’in eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan kanyon aynı ismi taşıyan Harmanköy yakınlarında bulunuyor.

Harmankaya kanyonu yaklaşık 4 km uzunluğunda ve kanyon boyunca büyük küçük birçok şelale, akarsu ve mağaralar yer alıyor. Çeşitli spor aktivitelerine de ev sahipliği yapan kanyonda kanyoning, rafting, günübirlik piknik, çadır ve karavan kampı, tırmanış, fotoğrafçılık gibi birçok aktivite rahatlıkla yapılabiliyor. Ayrıca kanyon boyunca oldukça eski zamanlardan kalma tarihi kalıntılara da rastlanabiliyor.

Bahar aylarında kanyonda yükselen su ortama harika bir hava katıyor. Bu havada kanyonun gizemli noktalarını keşfetmek oldukça keyifli oluyor. Bu çerçevede kanyonda geziye çıkacak olanların ise yanlarında bölgeyi bilen biri veya rehber olmadan gezintiye çıkmamaları öneriliyor.

Harmankaya kanyonunda kamp kurulan alana göre WC, içme suyu, otopark, mescit vb. ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor. Gıda ve market ihtiyacı için ise bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, seyir terası, kır evi, kır lokantası, mescit, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, olta balıkçılığı, fotoğrafçılık, piknik alanı ve piknik masaları, çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 108 TL.

Web Sitesi: http://harmankaya.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Küçükelmalı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ülkemizin en yeni ve güzel tabiat parklarından biri olan Küçükelmalı Tabiat Parkı Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yer alıyor. Tabiat parkının şehir merkezine uzaklığı 40 km. Bölgeye ulaşım özel araçlarla ve minibüslerle sağlanabiliyor. Oldukça popüler bir nokta olan Küçük elmalı tabiat parkı yıl boyu binlerce kişinin ziyaret ettiği mesire alanı olarak anılıyor.

Bozcaarmut gölüne giden güzergâh üzerinde yer alan Küçükelmalı Tabiat Parkı doğal güzellikleri ve imkânlarıyla yıl boyu binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Çadır kampı ve karavan kampı için de uygun fırsatlar sunan tabiat parkında kampçılığın yanı sıra günübirlik piknikler, bisiklet sürme, tabiat parkının ortasında yer alan şirin gölette olta balıkçılığı, doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı gibi birçok aktivite yapılabiliyor.

Tabiat parkı içerisinde bulunan iki adet gölet de ortama oldukça güzel bir hava katıyor. Yaz mevsiminde özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan tabiat parkı yazın sıcağından bunalanlara doğa içinde serinleme ve ferahlama imkânı sunuyor.

Küçükelmalı tabiat parkında ziyaretçiler için birçok imkân mevcut. Girişlerde şahıslardan 2,5 TL, otomobillerden ise 7 TL ücret alınan tabiat parkında Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çeşme, dere, akarsu köprüsü, etkinlik alanı, çocuk oyun alanı, gölet alan, bisiklet yolu, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, oryantiring, botanik gezisi, bisiklet sporu, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği, dağ bisikleti, piknik alanı ve piknik masaları, yaban hayat gözlemciliği, atlı yürüyüş ve otopark alanı. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 2,5 TL, öğrenci 1 TL, bisiklet 2,5 TL, motosiklet ve ATV 3,5 TL, otomobil ve kamyonet 7 TL, minibüs 22 TL, midibüs 37 TL ve otobüs 67 TL.

Web Sitesi: http://kucukelmali.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin